ناپدید شدن 200 کودک مهاجر در انگلیس!
سرنوشت مهاجران خردسال بدون همراه که در هتلی در برایتون اسکان داده شده بودند همچنان در ابهام است. حزب کارگر دولت را متهم به رها کردن این کودکان کرده است
هنوز زمان زیادی از جنجال جهانی درباره اقدام غیر انسانی و مغایر قوانین بینالمللی انگلیس مبنی بر انتقال پناهجویان به کشور بحرانزده «روآندا» نمیگذرد که ابعاد جدیدی از وضعیت بحرانی پناهجویان در این کشور برملا شده است.تحقیقات هفتهنامه آبزرور نشان میدهد که دهها کودک پناهجو توسط گروههای تبهکار از هتلی در شهر برایتون در جنوب انگلستان که توسط وزارت کشور اداره میشود، ربوده شدهاند و این روند ظاهراً در سراسر سواحل جنوبی این کشور همچنان انجام میشود. گزارش این نشریه میگوید «حدود ۶۰۰ کودک بدون همراه در ۱۸ ماه گذشته وارد هتل پناهجویان شدهاند که 200 تن آنان ناپدید شدهاند! بیش از نیمی از این مفقود شدهها یعنی حدود ۷۹ مورد، هنوز شناسایی نشدهاند.»یک منبع آگاه گفته است: «کودکان واقعاً از بیرون ساختمان ربوده و ناپدید میشوند و دیگر خبری از آنان نمیشود.» به گفته او «آن ها توسط قاچاقچیان از خیابانها ربوده میشوند.»آبزرور نوشت: «پلیس بارها به وزارت کشور هشدار داده است که ساکنان آسیبپذیر هتل از جمله کودکان پناهجو که به تازگی بدون والدین یا سرپرست خود به بریتانیا آمدهاند، هدف شبکههای جنایتکار قرار میگیرند.»«ایوت کوپر»، وزیرِ در سایه کشور از حزب کارگر، این افشاگری را وحشتناک و رسواکننده توصیف کرده است. رابرت جنریک، وزیر مشاور در امور مهاجرت گفت: ۸۸ درصد از این ناپدیدشدگان آلبانیایی و بقیه از افغانستان، مصر، هند، ویتنام، پاکستان و ترکیه هستند. رابرت جنریک توضیح داد که این افراد زیر سن قانونی در هتل محل اقامتشان بازداشت نبودند و آزاد بودند که این محل را ترک کنند.
اخبار مذکور درباره وضعیت بحرانی کودکان پناهجو در انگلیس مدعی حقوق بشر در حالی انجام می شود که این مسئله نه صرفاً برای امروز بلکه دارای سابقهای طولانی است. در سال ۱۳۹۵ به گزارش نشریه انگلیسی ایندیپندنت، مقامهای بریتانیایی درباره سرنوشت ۳۶۰ نفر از این کودکان و این که آیا صحیح و سالم هستند، هیچ اطلاعی ندارند. در سال ۱۳۹۵ به نوشته همین روزنامه موسسه خیریهای در انگلیس گزارش داد، کودکان پناهجویی که به انگلیس وارد شدند همچنین مجبورند با افراد بزرگ سال زندگی کنند.از میان این کودکان، ۱۵ درصد گفتهاند در مراکز نگهداری شان احساس امنیت نمیکنند و ۳۹ درصد دیگر گفتند شرایط شان در چادرهای موقت در جنگل کاله از شرایط شان در انگلیس بهتر بود. به تازگی نیز روزنامه گاردین با انتشار گزارشی از رسوایی حقوق بشری در یکی از مراکز مهاجرتی انگلیس پرده داشت.