
مشاوره شغلی
تعداد بازدید : 78
فروشنده ام و این روزها تلاشم برای فروش بیشتر بی ثمر است
مشاوره شغلی
نویسنده : فرزانه شهریاردوست | کارشناس ارشد روان شناسی بالینی
فروشنده یک مغازه خواربار هستم با 4 سال سابقه. در ضمن 32 ساله ام با مدرک دیپلم. در این بازار خراب با رکود و تورم بالا، تلاشم برای فروش بیشتر بی ثمر است. می شود توصیه هایی برای جذب مشتری با توجه به رکود بازار داشته باشید؟ چه کار کنم که مشتری های بیشتری جذب مغازه ام شوند و هر فردی با یک بار خرید مشتری دایم من شود؟ آیا علم روان شناسی برای این ماجرا قانون و توصیه هایی دارد؟

در شرایط اقتصادی فعلی که توان خرید مردم کم شده، میزان فروش همه کسب و کارها به طور محسوسی کاهش یافته و این امر اجتناب ناپذیر است. بدیهی است در چنین شرایطی برای بقا در بازار کسب و کار، رقابت اقتصادی تنگاتنگ شده و باید در همه ابعاد کاری تان از جمله تبلیغات، تخفیف ها، عرضه و ... متحمل زحمت بیشتری شوید و صبر بیشتری پیشه کنید. امیدوارم توصیه هایی که در ادامه پاسخ برای رونق اقتصادی کارتان مطرح می کنم، موثر واقع شود.
نکاتی برای جلب و پایبندی مشتری
لازم است به این نکته توجه داشته باشید که پایبندی مشتری به خرید همیشگی از یک مغازه و تبدیل شدن به مشتری دایم فرایند سریع و آسانی نیست. برای ایجاد پایبندی مشتری به خرید از مغازه شما نکات مهمی را باید رعایت کنید که عبارتند از:
منش اجتماعی را بهتر کنید
اگر از افرادی که مشتریان همیشگی یک فروشگاه خاص هستند، سوال کنید که چرا همیشه از آن جا خرید می کنند؟ احتمالا یکی از دلایل شان این خواهد بود که فروشنده فرد با حوصله، خوش اخلاق و خوش برخوردی است. بنابراین منش اجتماعی و نحوه تعاملات شما با مشتریان، صبر و حوصله شما در برابر مشتریان مخصوصا مشتریان وسواسی یا کسانی که خریدهای زمان بر و حوصله سر بری دارند و خوشرویی و ادب و نزاکت همیشگی (حتی روزهایی که حال روحی یا جسمی مساعدی ندارید) در برابر مشتریانی از قشرها و فرهنگ های مختلف، در تبدیل شدن مشتریان به مشتریان دایم بی تاثیر نخواهد بود.
انصاف تان را بیشتر کنید
در این روزهای سخت اقتصادی یکی از مواردی که مشتریان را ناامید و از فروشگاهی دلزده می کند، این است که احساس کنند فروشنده با انصاف نیست و او هم مثل دیگر عوامل نامطلوبی که فشار اقتصادی بر دوش مردم تحمیل می کنند، صرفا به دنبال سود جویی و منافع شخصی خود بوده و در این راه ممکن است با بی انصافی فشار بیشتری را بر مردم تحمیل کند. بنابراین به یاد داشته باشید با بی انصافی هایی که حکایت از فرصت طلبی در این اوضاع دارند، مشتریان را ناامید نکنید.
صداقت تان را نشان دهید
مشتریانِ این روزها خیلی زود و آسان فرق بین یک فروشنده صادق با فروشنده دروغگو را که توجهی به جیب مشتری ندارد و با زبان بازی فقط به فکر فروش بیشتر است، می فهمند و بر این اساس تصمیم می گیرند از چه کسی خرید کنند. صداقت فروشنده رمز اعتمادسازی اوست. در صورتی که مشتریان احساس کنند با فروشنده ای رو به رو هستند که حاضر است برای فروش و درآمد بیشتر هر دروغی بگوید، اعتماد خود را از دست خواهند داد و نمی توانند به گفته های فروشنده درباره کیفیت محصولات اطمینان کنند. این امر به ریزش مشتریان در طولانی مدت منجر خواهد شد.
انتخاب های مشتری تان را تحلیل کنید
اصولا برخی از مشتریان از دقت و تیزبینی فروشنده و توجه به سبک خرید و سلایق و انتخاب های مشتریان لذت می برند. این مسئله که فروشنده بدون این که از مشتری خود بپرسد که چه برندی از آن محصول را می خواهد، همان برند مد نظر مشتری را به وی بدهد، نشان می دهد فروشنده به انتخاب های قبلی او توجه داشته و بین تعداد زیادی مشتری حواسش به این مسئله است که هر مشتری چه انتخاب هایی دارد و از کدام محصولات بیشتر استقبال می کند. این نکته از جمله عواملی است که می تواند یک مشتری را پایبند به مغازه ای کند.
با یک مشاور اقتصادی هم مشورت کنید
درباره مسائلی از قبیل چگونگی تبلیغات، نحوه عرضه کالا در مغازه، تخفیف ها و ... برای اثرگذاری بر مشتریان و رقابت با هم صنف ها، پیشنهاد می کنم حتما با مشاور اقتصادی یا کارشناس بازاریابی مشورت کنید و از راهنمایی های وی هم بهره ببرید.