هیئت عالی مجمع هفته آینده درباره CFT رای گیری می کند
دبیر اجرایی FATF: ایران تاکنون یکی از 10خواسته برنامه اقدام را کامل کرده است

عضو مجمع تشخیص مصلحت گفت: «هیئت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست های کلی مجمع در جلسه روز گذشته درباره کلیات لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) بحث کرد و بررسی جزئیات و رای گیری در این باره به جلسه بعد موکول شد.» به گزارش ایرنا، حجت الاسلام مجید انصاری اظهار کرد: جلسه هیئت عالی نظارت پیش از جلسه صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام تشکیل شد، دستور کار صحن هم بررسی تفاهم نامه ای میان ایران با آذربایجان بود که به علت به حد نصاب نرسیدن، این جلسه تشکیل نشد. انصاری درباره لوایح پول شویی و پالرمو که رئیس مجلس آن را به مجمع ارجاع داده نیز بیان کرد: این دو لایحه به طور مستقیم به صحن می آید و دیگر در دستور کار هیئت عالی نظارت نیست. انصاری همچنین گفت: ممکن است اعضای هیئت عالی نظارت، لوایح پول شویی و پالرمو را نیز منطبق با سیاست های کلی نظام ندانند، ولی به جهت مصلحت کشور به آن رای مثبت بدهند.
حضور عراقچی در هیئت عالی نظارت مجمع
همچنین براساس گزارش ایسنا، جلسه هیئت عالی نظارت به ریاست محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و با حضور رؤسای کمیسیونهای حقوقی و قضایی و امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، معاون حقوقی رئیس جمهور و معاون سیاسی وزیر امور خارجه برگزار شد. براساس این گزارش در ابتدای این جلسه عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه توضیحاتی درباره لایحه موسوم به «CFT» به اعضای هیئت ارائه کرد و به برخی سوالات پاسخ گفت.
تشکیل کارگروهی در مجمع برای بررسی FATF
در همین حال حشمت ا... فلاحت پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم درباره روند بررسی لوایح مرتبط با FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام به برنا گفت: هفته گذشته در مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص CFT و FATF جلسه خوبی برگزار شد و کارگروهی در مجمع مشخص شده تا با حضور نمایندگان دستگاه های مختلف مسائل مربوط به این دو موضوع بررسی شود.
صادقی: تبدیل نقش نظارتی هیئت به نقش تقنینی منجر به تضعیف ارکان نظام خواهد شد
از سوی دیگر منتقدان ورود هیئت عالی نظارت بر سیاست های کلی نظام به بررسی لوایح مرتبط با FATF همچنان معتقدند که این هیئت نباید در فرایند قانون گذاری دخالت کند. در همین زمینه محمود صادقی عضو فراکسیون امید مجلس در گفت و گو با رویداد 24، بیان کرد: نقش مجمع تشخیص مصلحت نظام مشخص است؛ آن هم جایی است که مجلس با شورای نگهبان بر سر موضوعی به اختلاف برخورد کنند. اما این که نقش نظارتی مجمع که نظارت بر حُسن اجرای سیاستهای کلی نظام است تبدیل به نقش تقنینی شود، به تضعیف ارکان نظام منجر خواهد شد و این روند ناخودآگاه، منویات دشمنان نظام را دنبال خواهد کرد. صادقی افزود: کار مجمع تشخیص مصلحت، مداخله در قانونگذاری است. کاری که صورت گرفت مثل این بود که شورای نگهبان دومی به وجود آمده است. این کارها حتماً باعث اختلال در نظام میشود.
موحدی کرمانی: عدهای سعی دارند با ایجاد شبهه، اصل نظارت مجمع بر حسن اجرای سیاستهای کلی را زیر سوال ببرند
در همین حال به گزارش میزان، روز گذشته آیت ا... محمدعلی موحدی کرمانی که ریاست جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام را در غیاب آیت ا... هاشمی شاهرودی برعهده داشت با اشاره به هجمههایی که علیه مقوله نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام و هیئت عالی نظارت شکل گرفته است ، گفت: عدهای سعی دارند با ایجاد شبهه ، اصل نظارت مجمع بر حسن اجرای سیاستهای کلی نظام را زیر سوال ببرند در حالی که بر اساس اصول قانون اساسی نظارت بر سیاستهای کلی نظام از سوی مقام معظم رهبری به مجمع تشخیص مصلحت نظام و هیئت نظارت مجمع تفویض شده است از این رو همان گونه که شورای نگهبان موظف به انطباق مصوبات مجلس با شرع و قانون اساسی است ، این هیئت نیز وظیفه دارد این انطباق و عدم مغایرت را درباره سیاستهای کلی ابلاغ شده انجام دهد.
دبیر اجرایی FATF: ایران تاکنون یکی از 10خواسته برنامه اقدام را کامل کرده است
همچنین به گزارش مهر «دیوید لوئیس» دبیر اجرایی FATF روز گذشته درباره اینکه طی فرصت چهار ماهه این نهاد به ایران، روابط بانکی با این کشور چه شرایطی خواهد داشت و همچنین آیا این مهلت بار دیگر نیز تمدید خواهد شد یا خیر؟ گفت: هیچ نتیجه گیری قطعی درباره ایران (خروج آن از فهرست سیاه و الحاق به FATF) وجود ندارد. وی افزود: حقیقت این است که ایران با FATF درباره یک برنامه اقدام به توافق رسید و تمامی ضرب الاجل ها نیز در آن برنامه مشخص بودند. دبیر اجرایی اف. ای. تی. اف اظهار کرد: زمان برنامه اقدام ایران برای اجرای توصیه های اف. ای. تی. اف ۹ ماه پیش به اتمام رسید و ایران تاکنون یکی از ۱۰ مورد خواسته شده در این برنامه اقدام را کامل کرده است.