ناصر رعیت نواز اینفوگرافیک: امید باصری - «شامگاه یک شنبه 29 بهمن ماه، مجموعه آثار نمایشگاه «موزه لوور در تهران» از کشور فرانسه همراه با کارشناسان این موزه به فرودگاه امام(ره) وارد و پس از ساعاتی در امنیت کامل به موزه ملی ایران منتقل شد.» این خبری بود که دوشنبه اول اسفندماه در خبرگزاری ها منتشر شد. این نمایشگاه قرار است از 14 اسفند به مدت چهار ماه برای بازدید علاقه مندان دایر باشد. آثار نمایشگاه شامل بیش از 50 پیکره، نقش برجسته، ظرف، تابلو نقاشی، چاپ سنگی و غیره است که از میان آن ها دو شیء شامل یک تبر مفرغی با کتیبه شاه ایلامی «اونتاش ناپیریشا» و دیگری شیء مفرغی از لرستان مربوط به ایران است و آثار دیگر مربوط به فرانسه، ایتالیا، اتریش، آلمان، هلند، مصر، ترکیه، سوریه، عراق و هند است. به بهانه نمایش این آثار در موزه ملی، سعی کرده ایم نگاهی داشته باشیم به مهم ترین و گران ترین آثار نقاشی خارجی موجود در گنجینه موزه هنرهای معاصر کشورمان که بیش از سه هزار اثر ارزشمند برای بازدید علاقه مندان در خود دارد.
نارنجی و سیاه در قهوه ای تیره
مارک روتکو
در موزه هنرهای معاصر از «روتکو» دو اثر وجود دارد که این اثر یکی از آن هاست. نقاش مستطیل کشی که بیشتر نقاشی هایش را در سبک فیگوراتیو و اکسپرسیونیسم انجام داده است. او این نقاشی را در سال 1962 کشید.
طبیعت بی جان
پل گوگن
این نقاشی یکی از مهم ترین آثار گوگن است که در آن ویژگی بیشتر کارهای او از جمله طراحی ساده، رنگ های ناب و خط های دو بعدی گویا دیده می شود. این تابلو از سوی گالری تیپ مدرن لندن و گالری ملی هنرهای واشنگتن برای نمایش در نمایشگاه بزرگی از آثار این هنرمند درخواست شد که موزه هنرهای معاصر تهران با توجه به نداشتن امنیت حقوقی آثار هنری ایران در آمریکا، در زمان مدیریت محمود شالویی به این درخواست پاسخ منفی داد.
بر دروازه ابدیت (چاپ سنگی)
ونسان ونگوگ
بر دروازه ابدیت نقاشی رنگ روغنی از ونسان ونگوگ است که در سال ۱۸۹۰ کشیده شده است. ونگوگ این نقاشی را زمانی که در جنوب فرانسه به سر می برد و حدود دو ماه پیش از درگذشتش کشید. ونگوگ در دهه ۱۸۸۰ میلادی و پیش از کشیدن نقاشی اصلی چندین کار مشابه به صورت چاپ سنگی خلق کرده بود که یکی از آن ها در موزه هنرهای معاصر تهران نگهداری می شود.
خودکشی مرد ارغوانی در حال پرش
اندی وارهول
وارهول یکی از مهم ترین چهره ها در هنرهای تجسمی سبک پاپ بود. او بیشتر به کارهای آوانگارد و زندگی اشرافی شهرت داشت. از او در موزه هنرهای معاصر چندین اثر دیگر نیز موجود است.
ترینیداد فرناندز
وان دنگن
تابلو «ترینیداد فرناندز» سومین اثری بود که در اواخر دهه 80 از گنجینه خارجی موزه هنرهای معاصر تهران به مقصد هلند خارج شد و بعد از شش ماه نمایش در نمایشگاهی از آثار این هنرمند به کشور بازگشت.
زمینه قرمز هندی
جکسون پولاک
نقاشی دو ونیم در سه متری قرمز رنگ با رگه های سفید، خاکستری و مشکی روی آن. «پولاک» یکی از پیشگامان سبک اکسپرسیونیسم انتزاعی است و این نقاشی را به سبک مخصوص خودش (سبک قطره افشانی) ترسیم کرده است. این نقاشی یکی از سه نقاشی مهمی بود که در سال 89 برای نمایش در موزه ای ژاپنی امانت سپاری شد. این نقاشی عنوان گران ترین تابلوی نقاشی گنجینه را در اختیار دارد.

