- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
هادی محمدی – یک هفته از اعلام نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب مسعود پزشکیان به عنوان نهمین رئیس جمهور ایران می گذرد و حالا معلوم شده 7 مرداد ماه مراسم تنفیذ او توسط مقام معظم رهبری انجام می شود و او باید روز 9 مرداد با حضور در مجلس شورای اسلامی مراسم تحلیف را به جای آورد. از روز شنبه گذشته تاکنون دیدارها و تماس های خارجی پزشکیان نیز برقرار است و دفتر رئیس جمهور منتخب به محلی برای تبریک گویی شخصیت های سیاسی و غیرسیاسی شده است همچنین پزشکیان در پاسخ به تماس ها و پیام های تبریک مقامات خارجی نیز به بیان سیاست های کشور به ویژه در دولت جدید پرداخت. صبح روز پنج شنبه مسعود پزشکیان در جمع اعضای ستاد انتخاباتی استان تهران در سالن اجلاس سران با بیان این که پست، مقام و جایگاه برای من هیچ امتیازی ندارد و به آن چه که به آن معتقدم، همچنان اعتقاد دارم، تاکید کرد: اگر شما اعضای ستاد، مردم، نخبگان، تولیدکنندگان، کارشناسان، صنعتگران، مذهبیان، عشایر، کشاورزان و سایر اقشار مردم نباشند، به تنهایی و بدون حمایت مردم، نمیتوان امور کشور را انجام داد.وی با بیان این که صادقانه با همه مردم بر آن چه که پیمان بسته است، خواهم ماند، یادآور شد: زندگی امام حسین (ع) و سایر ائمه سرشار از حریت، آزادگی، درس و تجربه است و من زندگی خود را با زندگی آن ها تطبیق داده و به این راهی که انتخاب کرده ام، افتخار
می کنم. پزشکیان ادامه داد: همه حرفهایی که بیان شد، شعار نبود بلکه به آن باور داریم. اما این که چه میزان میتوانیم در این راه بایستم، به شما، ما و مردم کشور بستگی دارد. اما عدهای رفتارهایی به اسم اعتقاد و باور انجام دادند که اعتقاد مردم نسبت به باورها کمرنگ و شاید بی رنگ کردند. رئیس جمهور منتخب ایران اسلامی با طرح این سوال که حرف میزنیم ولی پای حرف خود نمیایستیم، تاکید کرد: برخی از برادرها گمان میکنند که ما خود را گم کردیم و یا قرار است زد و بندی انجام دهیم. اما مطمئن باشید که زد و بندی انجام نخواهیم داد.
قرار نیست بخورم، ببرم و بدزدم
وی با بیان این که در هر موقعیتی که بوده صادقانه با مردم صحبت کرده ام، یادآور شد: این موقعیتها و جایگاهها ما را تغییر نخواهد داد. اگر قرار بود بخورم، ببرم و بدزدم، تاکنون باید این کار را انجام میدادم اما قرار نیست در این سن برای خودم و اطرافیانم کاری انجام دهم و کاری هم نخواهم کرد. من هیچ برتری نسبت به مردم ندارم؛ هی می گویند که پروتکل ها را رعایت کن و این گونه بشین و این گونه برو؛ نمیتوانم. رئیس جمهور منتخب مردم از اعضای ستاد خود خواست انسجام و وحدت خود را حفظ کنند و افزود: با این شبکه به یکدیگر وصل شوید و صدای من باشید و من صدای شما خواهم بود. باید ایران بر اساس حق، عدالت، آزادگی و مردانگی درست شود.
گفتوگو با سران بیش از 40 کشور جهان
همچنین «مسعود پزشکیان» رئیسجمهور منتخب در تماسهای تلفنی و همچنین در پاسخ کتبی به پیامهای تبریک سران و مقامات کشورهای مختلف اعلام کرد: رهیافت اصلی سیاست خارجی دولت جدید گشایش افقهای جدید و گسترش همه جانبه روابط دوستانه با سایر دولتها بر اساس گفتوگو، همکاری، برابری و احترام متقابل خواهد بود و جایگاه ویژه و رفیعی برای تعمیق هر چه بیشتر مناسبات همه جانبه با کشورهای همسایه، منطقه و دیگر دولتها قائل است.رئیس جمهور منتخب تا کنون پاسخگوی تماسهای تلفنی و یا مکتوب سران و مقامات کشورهایی همچون روسیه، چین، امیر کویت، امارات (رئیس و نخست وزیر)، عراق (رئیس جمهور و نخست وزیر)، پادشاه بحرین، بنگلادش (رئیس جمهور و نخست وزیر)، پاکستان (رئیس جمهور و نخست وزیر)،اردن، مصر، سوریه، الجزایر ، موریتانی، آذربایجان، ارمنستان، ترکمنستان، قراقستان، قرقیزستان، ازبکستان. تاجیکستان، بلاروس، گرجستان، کوبا، بولیوی، ونزوئلا، نیکاراگوا، اتیوپی، آفریقای جنوبی، سیشل، هند، مالدیو، ترکیه، صربستان، کرواسی، ژاپن، اندونزی، مالزی، تایلند، کره جنوبی، کره شمالی و ... بوده است.
تاکید پزشکیان بر حمایت همهجانبه از فلسطین و آزادی قدس
رئیس جمهور منتخب در پاسخ به پیام تبریک اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس بر تداوم حمایت همهجانبه جمهوری اسلامی ایران از ملت مظلوم فلسطین تا تحقق همه آرمانها و حقوق خود و همچنین آزادی قدس شریف تاکید کرد و نوشت: جمهوری اسلامی ایران با پایبندی به اصول و اهداف والای انقلاب اسلامی و در چارچوب آرمانهای امام خمینی (ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری (دام ظله العالی) حمایت از ملت فلسطین و مبارزات آن در برابر اشغالگری و آپارتاید رژیم صهیونیستی را وظیفه انسانی و اسلامی خود دانسته و به حمایت همهجانبه خویش از ملت مظلوم فلسطین تا تحقق کلیه آرمانها و حقوق خود و آزادی قدس شریف ادامه خواهد داد. رئیس جمهور منتخب مردم همچنین در یادداشتی اختصاصی با عنوان «با هم برای منطقه قوی و شکوفا» برای روزنامه فرامنطقهای «العربی الجدید» ضمن تأکید بر ضرورت همکاری و تعامل سازنده تمامی کشورهای منطقه برای توسعه و اعتلای جایگاه جهانی آن نوشت: درمان زخم دیرینه اشغال فلسطین و حل آن مسئله همه ماست. اما در همین یک هفته برخی نگرانی ها در طرف ارمنستانی به جهت آذری زبان بودن پزشکیان ایجاد شده بود. بر همین اساس رئیس جمهور منتخب ضمن فارسی سخن گفتن با الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان، در گفت وگو با پاشینیان نخست وزیر ارمنستان نیز تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به تمامیت ارضی همه کشورها احترام گذاشته و مخالف هرگونه تغییر در مرزهای بینالمللی است. رئیس اقلیم کردستان عراق نیز در تماس تلفنی با رئیس جمهور منتخب جمهوری اسلامی گفت: روابط میان ما و شما بر پیوندهای عمیق و دیرین فرهنگی تاریخی و اعتقادی استوار است. دکتر پزشکیان نیز در این گفت وگوی تلفنی ضمن قدردانی از پیام تبریک و تماس رئیس اقلیم کردستان عراق، روابط دو طرف را رو به رشد توصیف و بر بهرهگیری از همه ظرفیتهای موجود برای گسترش همکاریهای دوجانبه تاکید کرد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
سید خلیل سجادپور- با دستگیری سرکرده عاملان زورگیری از گردشگران عرب زبان در مشهد، شگرد تبهکاران مخوف برای جلب اعتماد طعمه ها در حالی لورفت که آن ها آخرین طعمه خود را با چشم های بسته به درخت توت طناب پیچ کرده بودند.
به گزارش اختصاصی روزنامه خراسان، ماجرای تبهکاران مخوف از چند روز قبل هنگامی آغاز شد که جوان 35 ساله عرب زبان برای خرید ادکلن به یکی از مراکز تجاری در بولوارشهید مفتح مشهد رفت. او پس از خرید کالا در حالی اسکناس های ایرانی را از لابه لای دلارهای خود بیرون کشید که دو چشم پلید به دستان «زیادخلف»دوخته شده بود. در همین حال گوشی تلفن خریدار 35ساله به صدا درآمد اما لحظاتی بعد گفت وگوی تلفنی به طور اتفاقی قطع شد. این بهترین فرصت برای تبهکار مخوف بود که چشم از طعمه خود بر نمی داشت. او که با زبان عربی سخن می گفت به «زیادخلف» نزدیک شد و با چرب زبانی خاصی به او فهماند که گوشی تلفن او باید رجیستر شود تا به راحتی بتواند مکالمه تلفنی داشته باشد اما برای آن که پول زیادی به تعمیرکاران ندهد بهتر است به همراه او به جایی برود که مهارت زیادی برای رجیستری گوشی دارد!مرد عرب زبان هم که با دیدن جوانی که به زبان مادری او سخن می گفت بسیار خوشحال شده بود،به تبهکار پلید اعتماد کرد. دقایقی بعد جوان مکار که خود را «صالح»معرفی می کرد با یکی از همدستانش به نام «علی»تماس گرفت و از او خواست برای دستبرد به دلارهای گردشگر مذکور به محل قراربیاید.
گزارش اختصاصی روزنامه خراسان حاکی است طولی نکشید که «علی»از راه رسید و آن ها «زیادخلف»را حدود یک ساعت در خیابان های تاریک شهر چرخاندند و سپس به طرف بولوار رسالت در حاشیه شهر به راه افتادند. حدود ساعت 23 بود که به انتهای رسالت 120 رسیدند و در بیابان های منطقه توقف کردند. مرد عرب زبان در حالی متوجه ماجرا شد که دیگر چاره ای جز عمل به خواسته تبهکاران مخوف نداشت چرا که تیغه سرد چاقو را زیر گلوی خود احساس می کرد. مجرمان خطرناک با تهدید به مرگ طعمه خود،جوراب هایشان را بیرون آوردند و با گره زدن دو لنگه به یکدیگر ،چشم های «زیادخلف»را بستند و بعد از آن که وی را کنار تنه درخت توت حاشیه جاده خاکی نشاندند، با یک رشته طناب او را به درخت طناب پیچ کردند.بنابرگزارش روزنامه خراسان، التماس های مرد35 ساله که به شدت ترسیده بود نیز فایده ای نداشت. تبهکاران بی رحم هزار و400دلار آمریکایی،3میلیون تومان وجه نقد،گوشی تلفن و مدارک شناسایی وی را در حالی سرقت کردند که تنها گذرنامه او را کنار درخت توت انداختند و از محل متواری شدند. در تاریکی نیمه شب فریادهای این طعمه جوان هم به جایی نمی رسید تا این که حدود یک ساعت بعد از این ماجرا ،مردی رهگذر صدای جوان عرب زبان را شنید و به سوی اورفت که وحشت زده کمک می طلبید. مرد رهگذر بی درنگ دست ها و چشم های او را گشود و زمانی که متوجه ماجرای زور گیری شد او را تا ابتدای بولوار رسالت رساند که با پلیس تماس بگیرد اما مال باخته به سمت هتل محل سکونتش رفت و سپس ماجرا را به پلیس گزارش داد. با توجه به اهمیت جرایم مهمه در خراسان رضوی، بلافاصله با تاکید و دستورات صریح سردار سرتیپ دوم احمدنگهبان(جانشین فرمانده انتظامی خراسان رضوی)گروهی از افسران زبده دایره تجسس کلانتری مهرگان ،عملیات ردزنی و شناسایی زورگیران را آغاز کردند.از سوی دیگر حساسیت این رخداد مجرمانه که موجب نگرانی برخی از گردشگران می شد، به جایی رسید که گروه عملیاتی پلیس با هدایت مستقیم سرهنگ هاشم کریمی (رئیس کلانتری مهرگان)به دو شاخه عملیاتی و اطلاعاتی تقسیم شدند و بی درنگ تجزیه و تحلیل کارشناسی را در دستو کار قراردادند. آن ها در اولین مرحله از عملیات تخصصی به سراغ دوربین های مداربسته مرکز تجاری رفتند و در حالی جوان تبهکار را چهره زنی کردند که متصدی ادکلن فروشی مدعی شد جوان مذکور با او نسبتی ندارد و همان روز به طور اتفاقی برای نوشیدن چای به فروشگاه وی رفته بود اما در عین حال او خود را با نام جعلی «صالح»معرفی کرده است در حالی که وی «مهرداد»نام دارد.به گزارش اختصاصی روزنامه خراسان، با مشخص شدن چهره و هویت واقعی سرکرده تبهکاران مخوف، بی درنگ عملیات دستگیری وی با بهره گیری از تجربیات ارزنده سردار نگهبان وارد مرحله جدیدی شد و نیروهای انتظامی موفق شدند مخفیگاه او را در بولوار شهید کشمیری شهرک مهرگان شناسایی کنند.ساعتی بعد گروه رصدهای اطلاعاتی رشته کار را به دست گروه عملیاتی سپردند و بدین ترتیب نیروهای دایره تجسس در یک عملیات ضربتی و غافلگیرانه متهم 25ساله را به دام انداختند و در بازرسی از طبقه دوم ساختمان مسکونی همه اموال و دلارهای سرقتی متعلق به مال باخته عرب زبان را کشف کردند.
از سوی دیگر با انتقال این تبهکار پلید به مقر انتظامی،تحقیقات پلیس برای دستگیری همدست وی در حالی ادامه یافت که بررسی ها نشان داد جرایم زورگیری و سرقت های دیگری نیز توسط این متهم خطرناک انجام شده است. بنابراین متهم مذکور در بازجویی های فنی به چند فقره سرقت از گردشگران عرب زبان نیز اعتراف کرد وگفت: پدرم به جرم سرقت در زندان یکی از شهرهای شمال کشور تحمل کیفر می کند و من هم در دوره های آموزشی زبان عربی شرکت کردم تا بتوانم از این طریق با اتباع عرب زبان ارتباط برقرارکنم اما خودم اهل تبریز هستم.گزارش اختصاصی روزنامه خراسان حاکی است بررسی های بیشتر درباره جرایم احتمالی دیگر تبهکاران مذکور در حالی ادامه دارد که جانشین فرمانده انتظامی خراسان رضوی به افرادی که در پوشش مترجم یا راهنما به اموال گردشگران داخلی وخارجی دستبرد می زنند،با قاطعیت هشدار داد با توجه به این که سرقت از اتباع خارجی موجب صدمات امنیتی و اقتصادی به کشور می شود،پلیس بدون وقفه و به طور شبانه روزی این گونه پرونده ها را تا دستگیری مجرمان پیگیری می کند .
سرتیپ دوم احمدنگهبان تصریح کرد:مجرمان یقین بدانند که به هیچ وجه راهی برای گریز از چنگ پلیس نخواهند داشت چرا که این گونه پرونده ها در ردیف جرایم مهمه قرار دارد و نیروهای انتظامی با بسیج همه امکانات و بهره گیری از فناوری های نوین پلیسی به رصدهای اطلاعاتی می پردازند و متهمان تحت تعقیب را در هر نقطه ای از کشور به دست عدالت خواهند سپرد که مجازات سختی نیز در انتظار آن هاست.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
«خراسان»، سرزمین حماسههای سترگ و نام های بزرگ و گاهواره فرهنگ ایرانی اسلامی است. در قدمت، اصالت و عظمت فرهنگ خراسان تردیدی نیست.به هریک از عرصههای مهم علمی، ادبی، هنری جهان اسلام نظر کنیم با نام هایی درخشان از اهل خراسان روبه رو میشویم: ابن سینا، فردوسی، شیخ طوسی، خواجه نصیر الدین، مولوی، ابن یمین، عبدالرحمن جامی و....
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
محمد بهبودی نیا- نکوداشت منصور انوری، نویسنده رمان «جاده جنگ»، طولانیترین رمان ایرانی، در موسسه فرهنگی هنری خراسان برگزار شد.
به گزارش خراسان، مراسم نکوداشت منصور انوری، نویسنده صاحبنام خراسانی، در اولین نشست از سلسله نشستهای «عصر فرهنگ خراسان» به همت موسسه فرهنگی هنری خراسان، با حضور نویسندگان، دوستداران ادبیات و تعدادی از مدیران فرهنگی و هنری استان، عصر پنجشنبه هفته گذشته در سالن اجتماعات روزنامه خراسان برگزار شد.
رمانی در قد و قواره آثار کلاسیک قرن 19
در ابتدای این نشست، محمدرضا سرشار، نویسنده و منتقد ادبی سرشناس، ضمن اشاره به برخی ویژگیهای رمان «جاده جنگ» گفت: این کتاب در قد و قواره آثار کلاسیک قرن 19 است. قرن 19 قرنی است که بزرگترین رمانهای جهان در آن نوشتهشده است و پس از این قرن دیگر از این دست رمانهای فاخر خبری نیست. دلیل این که قرن 19 قرن رمانهای فاخر بوده، این است که در آن زمان برخی نویسندگان 10 تا 15 سال از عمر خود را صرف نوشتن یک رمان میکردند. کمتر نویسندهای حاضر است اینهمه سال از عمر خود را برای نوشتن یک رمان صرف کند، ولی منصور انوری نویسنده هم روزگار ما از جمله کسانی است که ادبیات را دغدغه اصلی خود میداند و هنرش را پای تعهداتش گذاشته است.
قابلیت ثبت رمان «جاده جنگ» در گینس
وی افزود: بنده پس ازخواندن رمان «جاده جنگ»، منصور انوری را یکی از بزرگترین رماننویسان معاصر کشورمان دیدم. این رمان، بدون تردید طولانیترین رمان ادبیات فارسی است و به عنوان طولانیترین رمان ایرانی قابلیت ثبت در گینس را دارد. پیش از انقلاب، طولانیترین رمان ما «شوهر آهو خانم» بود که ۷۰۰ صفحه داشت. بعد از انقلاب، رمانها طولانیتر شدند تا رسیدیم به رمان «جاده جنگ».
این منتقد ادبی در ادامه با اشاره به برخی تکنیکهای داستاننویسی موجود در این رمان گفت: یکی از عناصر قدرتمند این رمان، قصه است. قصه در این اثر نقشی فوقالعاده قوی دارد. قصه در این جا به معنی ردجویی و پیگیری اثر تا انتهای داستان و رسیدن به نتیجهای رضایتبخش در ذهن خواننده است. بزرگترین قصهپردازان ما از خراسان برخاستهاند که این حرکت از زمان فردوسی شروع شده و تا امروز ادامه دارد. اگر بخواهیم در عرصه نثر روایی امروز خودمان، فردوسی معاصری را معرفی کنیم، آن فرد کسی جز منصور انوری نیست.
سرشار تصریح کرد: یکی دیگر از ویژگیهای «جاده جنگ»، تخیل قوی اوست. این چیز کمی نیست که یک نویسنده رمانی در این حجم بنویسد. منصور انوری صد شخصیت را در این رمان گنجانده و با ایجاد کشش و تعلیق و تکنیکهای دیگر، خواننده را در طول داستان میخکوب میکند. سبک نویسندگی انوری را باید در نثر، سهل و ممتنع دانست. این کتاب با زبانی شیوا و روان، ۵۰ سال تاریخ ایران را روایت میکند بدون این که خواننده را به ورطه خستگی بکشاند.
جای خالی «جاده جنگ» در پایاننامههای دانشگاهی
محمدرضا سرشار خاطرنشان کرد: بنده معتقدم جای «جاده جنگ» میان مقالات و پایاننامههای دانشگاهی خالی است و برای انجام این کار مهم، مجامع دانشگاهی ما باید پای کار بیایند. نکته قابل تأمل درباره این مجموعه داستان که طولانیترین رمان ایرانی به شمار میآید، این است که تا امروز درباره این کتاب یک نقد قابلتوجه نوشته نشده است. اگر کشورهای دیگر به این موضوع پی ببرند که ما برای این اثر که دارای ویژگیهای فراوان است یک نقد هم ننوشتهایم، برای فرهنگ این مملکت خوب نیست.
سرشار در پایان سخنانش درباره جنبههای تصویری این اثر گفت: این رمان بهگونهای نوشتهشده که در زمان خواندن آن مثل این است که یک فیلم را میبینید. نکته دیگر اینکه این اثر، اثری پاکیزه است و اگرچه از عشق سخن میگوید، هیچگونه آلودگی در آن نمیبینید. اگرچه بیتردید ویراستاری ضعیف این کتاب به نقاط قوت آن ضربه زده است؛ اما تکنیکها و جذابیتهای دیگر این کتاب بر اشکالات رمان غلبه دارد.
«جاده جنگ»؛ رمانی ماندگار برای آیندگان
محمد حسینزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی گفت: 200 سال آینده از بنده و تعدادی زیادی از مدیران اجرایی این استان نام و اثری نیست، اما آن زمان آیندگان افتخار میکنند که «جاده جنگ» به عنوان یک اثر فارسی خلق شده است.
وی افزود: استاد انوری «جاده جنگ» را در حوزه حماسههای ایرانی نوشته است. بیتردید آیندگان قدر این اثر و دیگر آثار منصور انوری را بیش از ما خواهند دانست. این یک اصل انکار ناشدنی است که بسیاری از آثار ادبی جهان در زمان خودشان آنطور که باید شناخته نشدهاند و آیندگان بیتردید بیشتر قدر دان اینگونه آثار خواهند بود.
یک توصیه مهم به مدیران هنری
رئیس حوزه هنری خراسان نیز در این مراسم گفت: یکی از بزرگترین افتخارات دوران کاری بنده در حوزه هنری، همنشینی با هنرمندانی مانند استاد، منصور انوری است. ما هر زمان با استاد انوری همکلام میشویم، با نکات دقیق و فنی بیشتری از دنیای ادبیات آشنا میشویم.
مجید عسکری خاطرنشان کرد: این مجموعه ارزشمند در دورهای خلق شده که آقایان رفاهی و رحیمی در حوزه هنری خراسان فعالیت میکردند و این استعداد را شناسایی و معرفی کردند. این کار منصور انوری کاری فردوسیوار است. در خراسان، همانگونه که فردوسی همیشه باعث افتخار ما بوده، نویسندگان بزرگی مانند استاد منصور انوری نیز مایه سربلندی ما به شمار میآیند.
وی افزود: ما در ادبیات کشورمان با یک نوع فقر در زمینه ترویج آثار بزرگ مواجهیم که این موضوع را باید مدیران هنری ما جدیتر بگیرند. عسکری ضمن اشاره به تلاشهای مداوم منصور انوری برای نوشتن ادامه رمان «جاده جنگ» گفت: نویسنده این کتاب با سختیهای زیادی در این سالها روبهرو بوده است. مدیران ما باید بدانند که ادامه انتشار این اثر، موضوع مهمی است که رسیدن به آن نیازمند همافزایی بزرگ مدیران و مجموعههای فرهنگی و هنری ا ست.
آن مرد با قلم آمد
در ادامه این نشست، سید علیرضا مهرداد از نویسندگان شناختهشده خراسانی، گفت: "آن مرد، با هیبت آمد. آن مرد از خراسان آمد. آن مرد با قلم آمد. مردی از ولایت و سرولایت ما، ولایتمداری از سرولایت خراسان. مردی که مینویسد و میگرید و گاه میگرید و مینویسد. مردی که آرزوی بزرگش خلق رمان عاشوراست. آن مرد منصور انوری بود که آمد. دیر آمد، در ابتدای میانسالی، در میانههای دهه 70 به سراغ نوشتن آمد. از کودکی با رمان مأنوس بود. در خاندان او افرادی بودند اهل علم و فضل. منصور در کتابخانههای غنی آنان در بوستان اهل ادب گشتوگذار داشت و تاریخ ایران را میخواند. از وقتی با امام و انقلاب آشنا شد، همیشه چشمانتظار بود که نویسندهای قلم بردارد و از این تاریخ عبرتآموز روایتی داستانی پدید آورد، اما انتظارش به طول انجامید. منصور صبور بود، آزمون و خطایی میکرد و مینگریست تا اینکه او با واسطه بهروز رحیمی به حوزه هنری راه پیدا کرد و مدیران حوزه هنری با دیدن قلم منصور انوری، تفاوت این قلم را دریافتند و بالاخره جلد اول «جاده جنگ» منتشر شد و تأییدها را برانگیخت."
وی افزود: "«جاده جنگ» را میتوان بلندترین رمان انقلاب اسلامی و بلکه بلندترین رمان انقلابهای جهان دانست. منصور انوری بهعنوان نویسندهای صاحب سبک، پیش از شروع به نوشتن این اثر به فراست دریافته بود که برای بیان انقلاب ۵۷ باید ریشههای این انقلاب را بکاود و در این مسیر به شهریور سال ۱۳۲۰ رسید و درست از همین نقطه نوشتن را آغاز کرد. به این ترتیب، رمان «جاده جنگ» با عنصر حماسه و غیرت ایرانی شروع میشود و ادامه مییابد. منصور انوری در این رمان شعر نمیگوید، شعار نمیدهد، تاریخ نمینویسد بلکه به خلق رمانی دلکش و خواندنی میپردازد. او لوکیشن رمانش را پهنه خراسان انتخاب کرده تا دین خودش را به مردم این سرزمین ادا کند."
این نویسنده و منتقد ادبی تصریح کرد: "انوری درست وقتی سراغ نوشتن رمان کلاسیک «جاده جنگ» میرود که امواج طوفانی مدرنیسم و پسامدرن از جامعه ادبی گذر کرده است و انوری با استفاده از تکنیکهای مختلف و وارد کردن سبک فیلمنامهنویسی به این رمان، چنین اثری بدیع را خلق میکند."
اصل مهم و فراموششده
خسروی راد، دیگر نویسنده حاضر در این نشست، گفت: "تقویت بخش کوششی در نهاد داستان نویسان یکی از مواردی است که باید به آن توجه ویژه داشته باشیم. در حوزه رمانها که با حجم بالا نوشته می شود ، علاوه بر جوششی بودن این هنر،آن قسمت از استعداد نویسنده که محصول کوشش است اهمیت پیدا میکند. جوشش ،موتور محرکه خلاقیت است، اما بیتردید این جوشش مرهون کوشش است."
وی افزود: "کوشش و پشتکار را ما باید در «جاده جنگ» جست وجو کنیم و بیاموزیم. برای نوشتن رمان موفق باید نظم جانکاهی را تجربه کنیم. منصور انوری یکتنه اثری را خلق کرده که برای انتشار و معرفی و نقد آن، باید نویسندگان و مدیران و فعالان این حوزه دست به دست هم بدهند تا شاید بتوانند از عهده نوشتن نقدی بر این کتاب برآیند. این مجموعه رمان که به طولانی ترین رمان ایرانی مشهور شده حاصل کوشش تکنفره منصور انوری است. این نویسنده هم عصر ما سال های زیادی از عمرش را صرف نوشتن این اثر کرده که این میزان از تلاشش، پشتکار و کوشش می تواند به الگویی برای نویسندگان دیگر تبدیل شود. به نظر میرسد این اثر و نویسنده آن باید بیشازپیش به جامعه ادبی معرفی شوند. "
توجه ویژه مقام معظم رهبری به «جاده جنگ»
سید جواد رفائی، رئیس اسبق حوزه هنری خراسان، نیز در این نشست با اشاره به برخی بیمهریها به کتاب «جاده جنگ» گفت: "همین کتاب در ابتدای انتشار در شورای بررسی حوزه هنری در دفتر آفرینشهای هنری دو بار رد شد و بنده زمانی که در حوزه هنری خراسان فعالیت داشتم، بارها دلیل این موضوع را پرسیدم، اما پاسخ قانعکنندهای داده نمیشد. ما در آن زمان چهار جلد از این کتاب را به صورت دستنویس جمعآوری کردیم و همراه تعدادی از کتابها به تهران فرستادیم. زمانی که مقام معظم رهبری در آن سالها از تولیدات حوزه هنری بازدیدی داشتند، این چهار جلد کتاب موردتوجه ایشان قرار گرفت. در همان زمان بود که مقام معظم رهبری این چهار جلد کتاب را در طول مدت دو هفته مطالعه کردند و این کتاب موردتوجه ایشان قرار گرفت. نکته جالبتوجه این که سال بعد از این ماجرا یعنی زمانی که مقام معظم رهبری وارد نمایشگاه کتاب تهران شدند، سراغ جلدهای جدیدتری از «جاده جنگ» را گرفته بودند. توجه خاص ایشان به این کتاب باعث خوشحالی است."
وی افزود: "در حال حاضر 12 جلد از این کتاب نوشتهشده و قرار بر این بود که رونمایی مفصلی برای این کتاب بگیریم که این موضوع میسر نشد و متأسفانه مسئولان حوزه هنری بعد از بنده هم این کار را پیگیری نکردند. امروز یکی از مشکلات بزرگ ما این است که مردم این کتاب را نمیشناسند."
رفائی تصریح کرد: " امیدوارم مدیران جدید فرهنگ و ارشاد و حوزه هنری استان و کشور در مسیر حفظ استعدادهایی که کشف میشوند، گامهای بلندتری بردارند."
بیمهری برخی مسئولان
بهروز رحیمی، از فعالان شناخته شده فرهنگی استان، گفت: "نویسندهای مثل منصور انوری تلاشهای زیادی برای نوشتن این کتاب به خرج داده است، اما در مسیر انتشار و حمایت از این کتاب، کارشکنیهای زیادی رخداده است. متأسفانه برای یک نویسنده در این شهر که سرمایهای بزرگ به شمار میآید، بهاندازه یک مدیر که قرار است چند سال مدیریت کند و برود، ارزش قائل نمیشوند. قراردادهای مالی که با نویسندگان میبندند هم جای گریستن دارد."
وی افزود: "امروز ما در این استان و کشور استعدادهای زیادی داریم، اما بهمحض این که حرف از صرف هزینه میشود، بسیاری خود را کنار میکشند و آن استعداد را به حال خودش رها میکنند."
آنچه از دستم برمیآمد انجام دادم
منصور انوری، نویسنده کتاب «جاده جنگ»، در پایان این مراسم گفت: "بنده چند ماهی است که بهشدت مریضاحوالم و به احترام دوستانی که امروز در این محل جمع شدهاند، آمدم. در حوزه داستان و رمان آنچه از دست بنده برمیآمد انجام دادم و از همه تشکر میکنم."
در پایان این مراسم با اهدای لوح تقدیر از تلاشهای این نویسنده صاحبنام خراسانی تقدیر شد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
صادق غفوریان-در سال های اخیر که بیشتر کمبود و گرانی بلیت پرواز به ویژه در پیک های مسافرتی پیش می آید، این پرسش اساسی هم مطرح می شود که چرا برای پروازهای داخلی از توان شرکت های خارجی استفاده نمی کنیم؟
درباره استفاده از ظرفیت های خارجی، اگر فرض را بر این قرار دهیم که نافی منافع عده یا گروه هایی در داخل نباشد، اما طبیعتا محدودیت ها و چالش های قانونی متعددی پیش روی خود دارد تا به نتیجه برسد. البته ما به طور مشخص درباره این که از چنین ظرفیتی بهره بگیریم یا خیر، اساسا اصرار یا قضاوت ویژه ای نداریم؛ اما به این هم اعتقاد نداریم که مسافران در پیک های مسافرتی، دربه در دنبال وسیله ای بگردند که خود را به مقصدشان برسانند و در این میان عده ای سوءاستفاده گر، با قیمت بلیت ها هر کار دلشان می خواهد انجام دهند.
استفاده از شرکت های خارجی آری یا نه؟
در عین حال به این سوال باید پاسخ داد، ماجرای استفاده از ظرفیت شرکت های خارجی به منظور از میان بردن کمبود و گرانی آن چیست؟ در این باره، عزت ا... ضرغامی وزیر گردشگری طرفدار و پیشنهاد دهنده این موضوع است. او چندی قبل پس از این که در آبادان بدون بلیت می ماند، می گوید: «چرا نباید از ایرلاین خارجی استفاده کرد؟»ما هواپیما نداریم اما 50 شرکت هواپیمایی داریم. الان (کشورهای) دنیا با این همه امکانات در نهایت 4 تا 5 شرکت هواپیمایی دارند، ولی ما 50 شرکت داریم. هرکس آمده، یک ایرلاین راه انداخته، هواپیما و دفتر اجاره کرده است. هواپیما را دربست(چارتر) می کنند و قیمت بلیت را هم بالا می برند.
ضرغامی در همان صحبت هایش، از پیشنهاد برخی از ایرلاین های خارجی خبر داد که علاوه بر پرواز در مسیرهای گردشگری خروجی، برای جا به جایی مسافران داخلی هم اعلام آمادگی کرده اند. ضرغامی می گوید در مقابل پیشنهاد او برای استفاده از ایرلاین ها، برخی از مخالفان بحث را حیثیتی کرده اند. به اعتقاد ضرغامی مشکل اصلا حیثیتی نیست. او می گوید: کشورهایی که مخالف حضور ایرلاین های خارجی هستند آن قدر هواپیما دارند که نیازی به ایرلاین های خارجی برای تقویت خطوط هواپیمایی خود ندارند. ما هواپیما نداریم و می خواهیم گردشگری را تقویت کنیم. ما می خواهیم درهای ایران را به روی مردم دنیا باز کنیم.
فعالان بخش حملونقل هوایی هم موافقند
جالب است این را هم بدانیم که به تازگی و در کوران تبلیغات کاندیداهای ریاست جمهوری تعدادی از فعالان بخش حملونقل هوایی کشور طی یادداشتی، پیشنهادهایی را برای رفع چالشهای صنعت هوانوردی به رئیس جمهور چهاردهم ارائه کردند که در آن، بر ضرورت استفاده از شرکت های خارجی تاکید شده است. در این بسته، پیشنهادهای مشخص در جهت بهبود وضعیت صنعت هوانوردی با توجه به چالشهای محوری و ظرفیت های کشور، ارائه شده است: اعمال آزادیهای متفاوت هوانوردی (5، 6 یا حتی 9)، به معنای استفاده از ظرفیت جغرافیایی، نیروی انسانی و هزینههای پایین از طریق همکاری با شرکت های هواپیمایی خارجی.
وزیر راه موافق بود اما...
این بحث در ماه های گذشته در دولت هم مطرح شد و وزیر راه که از گرانفروشی شرکت های داخلی به ستوه آمده بود، از برنامه ورود ایرلاین های خارجی برای پروازهای داخلی خبر داد. بذرپاش آن موقع به صراحت گفته بود: «موافقت 100درصدی با انجام پروازهای داخلی توسط ایرلاینهای خارجی انجام شده است.» حتی دولت در برنامه هفتم توسعه نیز به منظور جبران کمبود در پروازهای داخلی، استفاده از ایرلاین های خارجی را ذکر کرده بود که در جریان بررسی در مجلس با آن موافقت نشد و بهمن ماه، برخلاف پیگیری های وزیر راه، سخنگوی اقتصادی دولت گفت: «برای استفاده از ایرلاینهای خارجی برنامهای نداریم.» (24 بهمن-تسنیم) این مخالفت سخنگوی اقتصادی طبیعی بود، چون مجلس در بررسی برنامه هفتم توسعه، روی خوش به آن نشان نداده بود.
ماجرای قیمت گذاری بلیت در شرکتهای داخلی و خارجی
در همین حال حوزه کارشناسی رسانه تخصصی اقتصادی دنیای اقتصاد این موضوع را دو روز قبل بررسی کرده و نوشته است: « با آزاد شدن قیمتگذاری بلیت هواپیما، برخی شرکت های ایرانی قیمتهایی تا ۶ میلیون تومان را برای پرواز تهران-مشهد به ثبت رساندند. این در حالی است که برخی ایرلاین ها و شرکتهای تراز جهانی میتوانند همین مسیر را براساس دلار آزاد ۶۲هزار تومانی با کمتر از ۷۰۰هزار تومان سرویسدهی و پرواز کنند.»حال این که نرخ گذاری شرکت ها بر چه اساس انجام می شود و شرکت های بین المللی به ازای هر صندلی و کیلومتر چه رقمی را برای بلیت پرواز دریافت می کنند، محاسباتی دارد که مدنی، رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند به این رسانه گفته است: «به طور میانگین نرخ هر صندلی/کیلومتر در جهان ۷.۵ سنت است حال جالب آن جاست که شرکتهای ایرانی با وجود برخورداری از این همه مشوق یارانه(بنزین و...) به قیمت مصوب ۴.۲ سنت راضی نبوده و معتقدند باید برای هر صندلی/کیلومتر در خطوط داخلی ۹.۲ سنت دریافت کنند! یا حداقل این قیمت ۷.۳ سنت تعیین شود. البته همانطور که گفته شد آن ها به قیمت مصوب پایبند نبودهاند و در این مدت نرخ خود را به بالای ۹ سنت هم رساندهاند.»
مشهد - تهران از 400 تا 700 هزار تومان!
رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند به نکته عجیبی اشاره می کند: ما میزان هزینه سوخت و پرسنل شرکت های خارجی با ایرانی را برآورد کردیم و نتیجه شگفت انگیزی یافتیم که اگر فقط هزینه سوخت و پرسنل را برای شرکتهای خارجی مشابه شرکتهای داخلی محاسبه کنیم؛ متوسط قیمت هر صندلی/کیلومتر پرواز این شرکتها در مسیرهای داخلی ۳.۳ سنت خواهد بود. این نرخ را در مسیر تهران-مشهد به عنوان یک معیار معادلسازی کردیم. براین اساس ایرلاینهای ایرلند حاضر هستند در صورت دریافت بنزین یارانهای، استفاده از پرسنل ایرانی و پرداخت ریالی و بهرهمندی از خدمات فرودگاهی با تعرفه دولتی فقط با ۴۰۰هزار تومان بین تهران-مشهد پرواز کنند. ترکیش ایرلاینز و پگاسوس همین مسیر را تحت این شرایط با کمتر از ۷۰۰هزار تومان و ایرلاینهای انگلستان با ۷۰۰هزار تومان پرواز میکنند.
چه باید کرد؟
حال با این تفاصیل که در شرایط کنونی و با آزادشدن نرخ پروازها که در پیک های مسافرتی گاهی بلیت های مشهد-تهران به بیش از 5 میلیون تومان می رسد، چه باید کرد؟ ما همین پرسش را روز گذشته با محمد محمدی بخش رئیس سازمان هواپیمایی کشوری درمیان گذاشتیم. او البته تاکید داشت که برای پاسخ به این موضوع حداقل 20 دقیقه زمان نیاز دارد. ما البته با او بیش از 7 دقیقه گفت وگو کردیم که تاکید داشت حرف هایش برای «مصاحبه» نیست. در عین حال به نظر از توضیحات رئیس سازمان هواپیمایی کشوری این بر نمی آمد که همکاری با شرکت های خارجی، قیمت ها را می شکند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
توکلی - محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی که در رأس هیئتی پارلمانی به منظور حضور در نشست روسای مجالس بریکس به کشور روسیه سفر کرده بود، عصر دیروز به کشورمان بازگشت. گفتنی است، رئیس قوه مقننه در این سفر ضمن سخنرانی در مجمع پارلمانی بریکس و اجلاس بریکسپی در دیدارهای دوجانبه با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و همتایان خود از مجالس کشورهای روسیه، اتیوپی، بلاروس، قزاقستان، ارمنستان و تاجیکستان و رئیس شورای فدراسیون روسیه پیرامون اهمیت توسعه روابط تجاری دو جانبه و چندجانبه و استفاده از ظرفیت اقتصادی و ژئوپلیتیکی جمهوری اسلامی ایران در بریکس و شانگهای گفتوگو و رایزنی کرد. این اولین حضور یک مقام عالی رتبه ایران در مجامع عمومی بریکس پس از عضویت قطعی کشورمان در این سازمان مهم بود.در این اجلاس به جز روسای مجالس کشورهای روسیه، هند، چین، مصر، ایران و اتیوپی و نواب رئیس مجالس برزیل و امارات، روسای مجالس کشورهای آذربایجان، ترکمنستان، قرقیزستان، قزاقستان، ازبکستان و بلاروس و تانزانیا و نایب رئیس مجلس ارمنستان به عنوان دوستان بریکس با دعوت روسیه در این مجمع حضور یافته بودند. واقعیت این است که دولت سیزدهم در راستای سیاست خارجی جامع، متوازن و مبتنی بر همگرایی و همچنین نگاه به شرق، توسعه روابط و تعامل با کشورها، سازمانهای بین المللی و منطقهای را در دستور کار خود قرار داد. در همین چارچوب عضویت ایران در یکی از اقدامات مهم و ماندگار دولت شهید رئیسی تسریع در روند عضویت ایران در سازمان مهم بریکس بود. امری که محقق شد و کشورمان در نهایت شهریورماه سال گذشته به عضویت رسمی این سازمان مهم بین المللی در آمد. حالا و پس از گذشت چند ماه از عضویت رسمی کشورمان در این سازمان، رئیس مجلس کشورمان در نشست روسای مجالش عضو بریکس حضور پیدا کرد. حضور قالیباف در سرزمین تزار ها از اظهاراتش پیراموت تعامل بیشتر اعضا و رفتن به سمت و سوی دلار زدایی گرفته تا گفت وگوی صمیمانه و پر طول و تفصیلش با پوتین و این که خودش خلبانی پرواز تهران – سن پترزبورگ را به عهده داشته همه و همه متن و حاشیه های جالبی را به ثبت رسانید.
بریکس چیست و چه اهمیتی دارد؟
در همین ابتدا و پیش از این که به جزئیات سفر قالیباف به سرزمین تزار ها بپردازیم، باید چند خطی درباره بریکس و اهمیت این سازمان بین المللی سخن بگوییم. بریکس یک ائتلاف فراقارهای به شمار میآید که ساختاربندی جدیدی را برای اقتصاد و سیاست جهانی فراهم کرده است.برای نخستین بار وزیران خارجه چین، هند، برزیل و روسیه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۲۰۰۶ با هم دیدار کردند و اولین اجلاس رسمی سران این کشورها در سال ۲۰۰۹ در روسیه برگزار شد.سال ۲۰۱۰ آفریقایجنوبی هم به این شورای تجاری پیوست و نشست سران آن هر سال در یکی از کشورهای عضو برگزار شده است.اعضای بریکس شورای تجاری پنج کشوری است که در ابتدای قرن با سریعترین رشد، اقتصادهای «نوظهور» بودند و اکنون دست کم یکی از آنها یعنی چین را باید قدرت اقتصادی تثبیت شده دانست تا نوظهور.درحال حاضر دو کشور عضو بریکس، عضویت دائم شورای امنیت را داشته و سه کشور دیگر داعیه عضویت دایم در شورای امنیت و اصلاح ساختارهای سیاسی و مالی جهانی را دارند.آمریکا یکی از مخالفان اجلاس بریکس به شمار میآید و همواره کوشیده است با همراهی متحدان غربی خود روند جهانی شدن سایر کشورهای درحال توسعه را به چالش بکشاند. اکنون اگرچه بیش از ۱۷ سال از تاسیس این بلوک اقتصادی میگذرد، ولی روابط اعضا با کشورهای غربی و آمریکا رو به رونق نگذاشته و پنج قدرت بازار نوظهور غیرغربی آن کوشیدهاند تا روابط خود را افزایش دهند. یکی از مهمترین دلایل اهمیت گروه بریکس که ظرفیت بالایی برای تاثیرگذاری بر اقتصاد جهانی دارد، رشد پرشتاب اقتصادی و نفوذ آن در امور جهانی است که به واسطه دارا بودن نیمی از جمعیت جهان و بین ۲۵ تا ۲۸ درصد از ظرفیت اقتصاد جهانی و همچنین منابع انسانی و طبیعی غنی حاصل آمده است؛ به باور کارشناسان این ائتلاف قدرتمند جهانی که بدون مشارکت اروپا و آمریکا تشکیل شده و این ظرفیت را دارد تا صدایی قوی در مجامع و مباحث مهم اقتصادی و سیاسی بینالمللی باشد، می تواند سیطره نظم مسلط فعلی را به چالش بکشد. همچنین باید یاد آور شد که یکی از مهم ترین مزایای پیوستن به این مجمع، بخصوص برای ایران و و روسیه که مشمول سختترین تحریمها هستند بانک کشورهای بریکس است که «بانک توسعه نوین» نام دارد. این بانک، که یک بانک توسعه چندملیتی توصیف شده، سامانه اعلام پرداختی دارد برای کشورهای عضو که بدیلی است برای سوئیفت، سامانه مالی ارتباطات بینبانکی جهانی، که اکنون ایران و روسیه از دسترسی به آن محروم شدهاند.یکی دیگر از اهداف بریکس انفصال از دلار بعنوان ارز معیار تجارت بینالمللی است. به گفته روسیه تشکیل صندوق «ذخیره ارزی بینالمللی» براساس ارز کشورهای عضو در جریان است.
هدف:پیگیری توافقات با کشورهای عضو و تعامل در چارچوب «بریکس پی»
اما در خصوص جزئیات سفر قالیباف به روسیه و حواشی آن؛ رئیس مجلس کشورمان با این توئیت ایران را به مقصد روسیه ترک کرد: «برای شرکت در نشست رؤسای مجالس بریکس به سنپترزبورگ آمدهام. پیگیری توافقات با کشورهای عضو و تعامل در چارچوب «بریکس پی» که سیستم مستقل پرداخت برای تراکنشهای مالی بین کشورهاست، محور گفت وگوها خواهد بود. از تمام فرصتها برای گسترش ارتباطات بینالمللی کشورمان استفاده خواهیم کرد.» یکی از نکات قابل توجه در پرواز حامل رئیس مجلس و همراهانش برای شرکت در نشست بریکس، این بود که خود قالیباف رئیس مجلس خلبان پرواز بود که از قضا مورد توجه مقامات عضو بریکس نیز قرار گرفت. در همین باره یزدان پناه رئیس اداره اخبار مجلس با انتشار تصویری از قالیباف با لباس فرم خلبانی در پرواز تهران – سن پترزبوگ در توئیتی نوشت: «خیلیها نمی دانند در بسیاری از سفرهای داخلی و خارجی خلبان پرواز، دکتر قالیباف است. این موضوع برای مقامات بریکس آن قدر جذاب بود که در مراسم استقبال توسط نایب رئیس دوما و امروز در دیدار رئیس شورای فدراسیون روسیه به آن اشاره و نشانه توانمندی ایرانیها و رئیس مجلس ایران، توصیف شد.» موضوعی که مورد تمجید کاربران فضای مجازی نیز قرار گرفت. کاربری در این باره نوشت: «کشورت که برات مهم باشه، دغدغه مردمت رو داشته باشی، میری سنپترزبورگ که در بریکس شرکت کنی خودتم هدایت پرواز رو به عهده می گیری. تا دنبال بهتر شدن اقتصاد و معیشت مردم باشی و این جوری راه شهید رئیسی رو ادامه بدی و نگذاری که زحماتش به هدر بره.» کاربر دیگری هم نوشت: «پرواز با دیپلماسی فعال و پویای دولت شهید رئیسی بر قله بریکس با کاپیتان قالیباف اول دکتر مخبر و حالا هم شرکت رئیس مجلس در نشست مجامع بریکس نکته بسیار مهم هم دیدار پوتین با هر دو نفر بود که اهمیت و نقش و جایگاه جمهوری اسلامی رو برای دولت روسیه به وضوح عیان میکنه.» در نهایت محمد باقر قالیباف با استقبال نایبرئیس مجلس دومای روسیه وارد سنپترزبورگ شد.
قالیباف: استفاده از ارزهای جایگزین دلار، باعث قطع یکی از اهرمهای اصلی فشار آمریکاست
قالیباف به عنوان یکی از سخنرانان نشست روسای مجالس کشورهای عضو بریکس؛ از گسترش تعامل میان کشور های عضو سخن گفت و اظهار داشت: «کشورهای عضو بریکس باید به دنبال نقش آفرینی بیشتر و موثرتر در زنجیره ارزش جهانی باشند. بر این باورم که اقتصادهای کشورهای عضو بریکس با ظرفیت های متعدد در حوزههای مختلف و راهبردی، مکمل، متمم و تقویت کننده یکدیگر هستند و این ظرفیت ارزشمندی برای توسعه متقابل همکاری های دوجانبه و چند جانبه است.از جمله اقدامات مهمی که در بریکس دنبال شده، دلارزدایی و استفاده از ارزهای جایگزین برای تجارت بین اعضاست که باعث قطع یکی از اهرم های اصلی فشار آمریکا بر اقتصادهای نوظهور خواهد بود. توافق مالی اخیر میان ایران و روسیه از نمونه های موفق همکاری برای دلارزدایی از مناسبات دوجانبه است.گسترش همکاری در تعیین فرایندهای انتقال پول میان کشورهای عضو و نیز توسعه کریدورهای تجاری برای انتقال کالا و خدمات اعضای بریکس از جمله ظرفیتهای مهمی است که باید از سوی مجالس عضو، پیگیری و فعال شود.» قالیباف همچنین بخش مهمی از اظهارات خود را در توئیتی منتشر کرد و نوشت: «استفاده از ارزهای جایگزین برای تجارت بین اعضا از اقدامات مهم بریکس است که باعث قطع یکی از اهرمهای اصلی فشار آمریکا بر اقتصادهای نوظهور خواهد بود. توافق مالی اخیر میان ایران و روسیه که در حال پیگیری آن هستیم از نمونه های موفق همکاری برای دلارزدایی از مناسبات دوجانبه است.» همچنین در جریان نشست روسای مجالس بریکس یادداشت تفاهم نامه پروتکل مجمع پارلمانی بریکس به امضای همه روسای مجالس حاضر در این نشست رسید.
دیدار صمیمی و طولانی قالیباف و پوتین
یکی از برنامه های مهم قالیباف در سفر به روسیه، دیدار با با رئیس جمهور روسیه ویلادیمر پوتین با محوریت تقویت روابط دوجانبۀ ایران و روسیه بود که در حاشیه نشست بریکس رقم خورد. ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور فدراسیون روسیه، در دیدار با دکتر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: «آقای قالیباف عزیز، دوستان عزیز، اجازه دهید صمیمانه به شما در سنپترزبورگ خوش آمد بگویم.ایران عضو رسمی بریکس شده است و ما از این بابت بسیار خوشحالیم. ما حامی عضویت ایران در بریکس بودیم.روابط بین کشورهای ما بسیار خوب و درحالتوسعه است. انتخابات ریاستجمهوری در کشور شما برگزار شد. من میخواهم ابراز امیدواری کنم و شک ندارم که روابط ایران و فدراسیون روسیه به همان اندازه که در زمان آقای رئیسی که از درگذشت او متأسف و غمگینیم، توسعه خواهد یافت.مراسم تحلیف رئیسجمهور منتخب ایران بهزودی برگزار خواهد شد و آقای والودین، همتای شما، در رأس هیئت روسی در این مراسم شرکت خواهند کرد.من از دیدن شما بسیار خوشحالم و از شما میخواهم که بهترین آرزوهای من را به رهبر معظم ایران و همۀ مردم ایران برسانید.» قالیباف نیز در توئیتی دیدار خود با پوتین را این گونه گزارش کرد: «در دیدار با آقای پوتین ضمن پیگیری توافق مالی دو کشور و پروژه کریدور، بر ضرورت توسعه روابط اقتصادی تاکید کردم. ایشان هم از اطمینان در تداوم توسعه روابط ایران و روسیه همانند دوره آیتا... رئیسی سخن گفت و از من خواست سلام گرم و بهترین آرزوهای او را به رهبر معظم انقلاب و مردم ایران برسانم.» دیداری که خوش و بش گرم پوتین و قالیباف مورد توجه رسانه ها قرار گرفت. خبرنگار اعزامی خانه ملت نیز در حاشیه نگاری اش بر این دیدار نوشت: «با توجه به فشردگی اجلاس بریکس، دیدار پوتین با دکتر قالیباف قرار بود حدود ۲۰ دقیقه باشد اما محتوای مذاکرات آن را تا ۵۰ دقیقه طولانی کرد. این دیدار از یکجایی به بعد درباره موضوعات مشخص نظیر کریدور شمال جنوب به جلسه کاربردی تبدیل و بنا شد در بخشهای تخصصی دوکشور دنبال شود.»
رئیس دومای روسیه: از این که ایران به بریکس پیوسته است بسیار خوشحال هستیم
قالیباف همچنین با ویاچسلاو والودین همتای روسی خود دیدار و گفت و گو کرد. قالیباف در این دیدار اظهار داشت: «فرصتهایی که در روابط دوجانبه بین ایران و روسیه وجود دارد و همچنین نهادها و سازمانهای بینالمللی مانند بریکس، شانگهای و اوراسیا بسیار تأثیرگذار و سرنوشت ساز است. ما میتوانیم کارهای بزرگی در حوزههای تجارت و انرژی انجام دهیم. سیاستی که رهبر معظم انقلاب درباره روابط دو کشور اعلام کردند، سیاست قطعی ما بوده و تغییرناپذیر است. من فکر میکنم زمان یک جهش بزرگ در روابط دوجانبه و چند جانبه است. موضوع تجارت، انرژی، ترانزیت و یکپارچگی در عرصه منطقهای و بینالمللی مهم است و مجلس دوازدهم و دولت چهاردهم، آماده هستند که این توسعه اقتصادی را با قدرت بیشتر پیش ببرند.باید بگویم که امروز همکاریها نسبت به گذشته بسیار پرسرعتتر شده اما با توجه به شرایط همچنان کند است.اگر میان دو کشور، فرایند ترانزیت اتفاق بیفتد به این معناست که اقتصاد قوی شده و تحریم آمریکا حذف شده است.» در مقابل نیز رئیس دومای روسیه گفت: «همکاریهای بریکس به ما کمک میکند مسائل بسیاری را به صورت مشترک حل کنیم. ما از این که ایران به این اتحادیه بزرگ که تقریباً نصف جمعیت جهان را پوشش میدهد، پیوسته است بسیار خوشحال هستیم.بریکس فرصتی برای ادامه همکاریها براساس احترام متقابل، حفظ منافع ملی، سنتها و فرهنگهای کشورهای مختلف است.ما در نشستهای بریکس در زمینه قانون گذاری برای همساز کردن قوانین در جهت مقابله با تروریسم، افراطیگرایی، قاچاق مواد مخدر و... به قوه مجریه کمک میکنیم.ما در این اتحادیه شانه به شانه در کنار هم هستیم.حجم مبادلات تجاری در 5 ماه ابتدایی سال جاری نسبت به دوره گذشته 15درصد بیشتر شده است.همکاریهای ایران و روسیه براساس احترام متقابل و دوستی است و مسائل را به صورت مشترک حل میکنند.» دیدار های قالیباف در حاشیه نشست بریکس به همین جا ختم نشد و رئیس مجلس کشورمان با روبین روبینیان نایب رئیس مجلس ارمنستان، ایگور سرگینکو رئیس پارلمان بلاروس، اولن آسیمبایف رئیس مجلس سنای قزاقستان، والنتینا ماتوینکو رئیس شورای فدراسیون روسیه و رئیس مجلس تاجیکستان دیدار و گفت و گو کرد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
کابوس پیرمرد برای دموکراتها
اجلاس ناتو نیز نگرانی ها از وضعیت سلامت بایدن را کاهش نداد. او زلنسکی را «رئیس جمهور پوتین» و کاملا هریس را«ترامپ» نامید!
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
صابر- اعلام محمد جواد ظریف رئیس شورای راهبری دوره انتقال دولت چهاردهم مبنی بر این که تا کنون هیچ نامزدی برای هیچ پستی از جمله معاون اول حتی بررسی هم نشده، گمانه زنی درباره تیم اقتصادی دولت چهاردهم را دشوار کرده است. با این حال در گزارش امروز تلاش کرده ایم با مرور برخی گمانه ها و معرفی برخی از چهره های اقتصادی نزدیک به رویکردهای دولت چهاردهم به سوابق و رویکردهای این افراد نگاهی جزئی تر بیندازیم.
تاکنون هیچ نامزدی برای هیچ پستی حتی بررسی هم نشده است
محمد جواد ظریف دیروز در گفت وگو با جماران و درحالی که خبری درباره انتصاب وی با عنوان رئیس شورای راهبری دوره انتقال دولت چهاردهم منتشر شده بود؛ درباره برخی گمانهزنیها درخصوص روند تعیین اعضای کابینه دولت چهاردهم گفت: تا کنون هیچ نامزدی برای هیچ پستی از جمله معاون اول حتی بررسی هم نشده است. روند بررسی ها پس از دریافت پیشنهادهای سمنها، انجمنهای علمی، انجمنهای صنفی و بخش خصوصی شروع می شود.
4 کاندیدای سازمان برنامه و بودجه
با این حال، در روزهای گذشته، برخی رسانه ها به بررسی نامزدهای تصدی وزارتخانه های اقتصادی پرداخته اند. در خصوص اولین نهاد مهم اقتصادی دولت یعنی سازمان برنامه و بودجه به عنوان مغز متفکر دولت و از میان چهره های نزدیک به اصلاح طلبان باید به محمدرضا عارف، محمدباقر نوبخت و محمد ستاری فر اشاره کرد که هرسه سابقه ریاست بر سازمان برنامه و بودجه (و سازمان مدیریت و برنامه ریزی) را در کارنامه داشته اند، با این حال علی طیب نیا نیز که مشاوره های اقتصادی زیادی را به ستاد پزشکیان ارائه کرد، به عنوان یکی از افراد مطرح تصدی سمت ریاست بر این سازمان مطرح است، به ویژه به این دلیل که طیب نیا علاوه بر تصدی وزارت اقتصاد در دولت یازدهم، برای یک سال نیز معاون اقتصادی و هماهنگی امور برنامه و بودجه معاونت اقتصادی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور بوده است.
طیب نیا، گزینه ای مطرح برای وزارت اقتصاد
اما طیب نیا که در سال ۱۳۹۲ در دولت اول روحانی مسئولیت وزارت اقتصاد را داشت، یکی از گزینه های مطرح برای وزارت اقتصاد دولت چهاردهم نیز هست. خاصه به این دلیل که او توانست برای منصب وزیر امور اقتصادی و دارایی با کسب ۲۷۴ رای مثبت در صدر فهرست وزیرانی قرار بگیرد که بالاترین رای را در تاریخ جمهوری اسلامی داشتند و همین مسئله نیز حضور طیب نیا را به عنوان یکی از اعضای اصلی مثلث تیم اقتصادی دولت چهاردهم گوشزد می کند. طیبنیا دانشآموخته نخستین دوره دکترای دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران و عضو هیئت علمی این دانشگاه است که جزو اقتصاددانان نهادگرا تقسیم بندی می شود. (به طور کلی اقتصاد نهادگرایی بر مطالعه وسیع تر نهادها در اقتصاد تاکید داشته و بازارها را نتیجه روابط درونی پیچیده میان نهادهای گوناگون می داند).
طیب نیا در دوران ریاستجمهوری سید محمد خاتمی برای چهار سال معاون طرح و بررسی نهاد ریاستجمهوری بود. در دوره وزارت طیبنیا در دولت یازدهم، نرخ تورم تک رقمی و همچنین رشد اقتصادی، دو رقمی شد. با این حال برخی منتقدان، ریشه دستاورد تورمی وی را در فشار بر طرف عرضه، انجماد منابع پولی و در نهایت سودهای نامتعارف موسسات مالی میدانند و باور دارند عملکرد طیب نیا بود که فنر ارز را فشرده کرد و در سال ۱۳۹۷ با رها شدن این فنر، نرخ دلار به شکلی فزاینده رشد کرد.
مصیبت عظمای یارانه های نقدی: از اظهارات معروف وی که در رسانه ها به ثبت رسیده است، می توان به گلایه او از پرداخت یارانه در دولت روحانی و در شرایطی که منابع درآمدی دولت تحت فشار بود، اشاره کرد. وی از پرداخت یارانه های نقدی به عنوان مصیبت عظما برای دولت یاد کرد.
شرکت دولتی یعنی منبع تولید رانت، سفر خارجی، حقوق نجومی، مفسده و...: علی طیبنیا همچنین ۱۱ اسفند ۱۳۹۵در دهمین همایش سیاستهای مالی و مالیاتی ایران گفته است: «در تلاش برای کاهش کسری بودجه، باید تلاش شود که هزینههای دولت به حداقل ممکن برسد، به این معنا که دولتی چابک، با حداقل هزینه و حداکثر بهرهوری داشته باشیم و دولتی که صرفا به وظیفه حاکمیتی بپردازد و از وظایف تصدیگری خارج شود. بنگاههای دولتی باید واگذار شوند و اصلاحات جدی در نظام اقتصادی کشور به عمل آوریم که این مستلزم یک فهم مشترک، درک مشترک و عزم مشترک است. من به شخصه راجع به روند خصوصیسازیها گلهمندم، چراکه به نظر میرسد عزم جدی در این رابطه وجود ندارد و مقاومتها از سوی مقامات ملی و محلی بسیار بالاست.» به گزارش فرهیختگان، طیبنیا در پاسخ به این پرسش که علت چنین رفتارهایی چیست، خاطرنشان کرد: «علت را از کسانی بپرسید که با خصوصیسازیها مخالفت میکنند. اما باید به صراحت گفت که تفکر دولتی در مغز مدیران ما نهفته است و مدیران محلی و شهرستانی از این شرکتها نفع میبرند؛ چراکه شرکت دولتی یعنی منبع تولید رانت، سفر خارجی، عضویت در هیئتمدیره، حقوق نجومی، مفسده و استخدام هرکسی که این افراد لازم دارند؛ به همین دلیل است که به جای هزار نفر در یک شرکت دولتی، پنج هزار نفر استخدام میشوند که این استخدامها هم به اعتبار ارتباطات دوستی و فامیلی صورت میگیرد.»
میدری، در جایگاه ذخیره برای وزارت اقتصاد
اگر فرض را بر این بگیریم که طیب نیا به هر دلیل به وزارت اقتصاد نرسد، از میدری می توان به عنوان گزینه جایگزین وی یاد کرد. احمد میدری، دارای دکترای تخصصی اقتصاد از دانشگاه تهران است که همراه مسعود پزشکیان در برنامه میزگرد اقتصادی حضور یافته بود. میدری نیز در زمره اقتصاددانان نهادگرا طبقه بندی می شود و دارای سوابق اجرایی ازجمله؛ معاونت رفاه اجتماعی وزارت رفاه در دولت یازدهم ومشاور قائممقام وزیر اقتصاد از سال 83 تا 84 است. همچنین وی در دوره ششم مجلس شورای اسلامی، نماینده آبادان و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بوده است. اظهاراتی که تاکنون از وی در رسانه ها به ثبت رسیده، ناظر به اصلاحات تدریجی به جای شوک درمانی، مخالفت با طبقاتی شدن بهداشت و آموزش، مخالفت با سلطه سیاست بر اقتصاد و لزوم اجماع داخلی برای اصلاحات اقتصادی بوده است.
در پایان این قسمت نیز، باید از حجت ا... میرزایی، استادیار اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی و اقتصاددان که سابقه معاونت امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه را نیز در کارنامه دارد، به عنوان یکی از گزینه های احتمالی تصدی سمت وزارت اقتصاد یاد کرد.
2 گزینه مهم برای ریاست بانک مرکزی
عبدالناصر همتی: از عبدالناصر همتی که رئیس کلی بانک مرکزی در دولت حسن روحانی را برعهده داشت، باید به عنوان یک گزینه احتمالی تصدی همین سمت در دولت چهاردهم یاد کرد. البته برخی از رسانه ها از وی برای تصدی سمت وزارت اقتصاد سخن رانده اند. در زمان همتی، به جای ارزپاشی، با هدف پایین آوردن نرخ بازار آزاد ارز، کنترل بازار با کم کردن فاصله قیمت در صرافی های رسمی و بازار آزاد انجام شد که موثر نیز واقع شد. با این حال، انتقادات زیادی به عملکرد بانک مرکزی در دوره مدیریت وی وارد شده است. مواضع بعضاً سیاسی و نیز قضاوت های جهت دار وی در خصوص داده های اقتصادی در دولت رئیسی از جمله مواردی است که در کارنامه وی دیده می شود.
مسعود نیلی، مشاور اقتصادی رئیس دولت یازدهم: نیلی نیز به عنوان یکی از گزینه های تصدی بانک مرکزی یا از دیگر مردان اقتصادی دولت منتخب در رسانه ها مطرح شده است. مسعود نیلی از جمله استادان اقتصاد حامی بازار آزاد بود که در دولت روحانی از سمت دستیار ویژه رئیس جمهور و عضو شورای پول و اعتبار استعفا کرد. وی که به جز در دولت احمدی نژاد و چند سال اول انقلاب، در تمام دولت های تا زمان روحانی حضور داشته است، با رویکرد بازارگرایانه، منشا طرح هایی از جمله: پیادهسازی برنامههای اقتصادی برای کم کردن هزینههای عمومی، کاهش مداخله دولت در بازار، حذف یارانه، حذف مکانیسم کنترل قیمت، آزادسازی نرخ ارز و افزایش حمایت قانونی از سرمایهگذار از طریق نظام سرکوب دستمزد و محدود شدن زمان قرارداد کار بوده است.
از دو گزینه مهم فوق که بگذریم، باید جایگاهی ولو اندک نیز برای حسین عبده تبریزی نیز قائل شد. عبده تبریزی یکی از دو کارشناسی بود که همراه مسعود پزشکیان در برنامه میزگرد اقتصادی پزشکیان در جریان برنامه های انتخاباتی حضور داشت. وی دارای دکترای امور مالی و بانکداری از مدرسه عالی بازرگانی منچستر است که سوابقی همچون دبیرکل بورس و اوراق بهادار تهران در سال های 82 تا 84 و رئیس هیئت مدیره بانک اقتصاد نوین را در کارنامه دارد که سوابق او در حوزه بانکی و مالی ارجحیت دارد و به نظر می رسد از مردان اقتصادی کابینه چهاردهم باشد. به گفته مسعود پزشکیان، عبدهتبریزی صاحبنظر و مشاور بخش مالی و بازار سرمایه دولت چهاردهم خواهد بود.
چهره های اقتصادی دیگر
علی عبدالعلی زاده، رئیس ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان که در دو دوره ریاست جمهوری سید محمد خاتمی، وزیر مسکن و شهرسازی و در دولت روحانی مدتی به عنوان رئیس هیئت مدیره شستا و همچنین مشاور عالی وزیر کشور بود؛ از دیگر چهره های مطرح اقتصادی کابینه چهاردهم است، هرچند که اعلام کرده است که سمتی را در دولت بعدی برعهده نخواهد گرفت. جعفر ربیعی نیز که در دولت روحانی، مدیرعاملی هلدینگ خلیج فارس، بزرگ ترین شرکت مادرتخصصی کشور در صنعت پتروشیمی را برعهده داشت، به عنوان یکی از گزینه های تصدی وزارت نفت مطرح است.
دیگر شنیده ها
برخی شنیده های مطرح در فضای مجازی نشان میدهد علی ربیعی که در شورای سیاست گذاری دولت چهاردهم، دبیری کارگروه اجتماعی را بر عهده دارد، با گزینه های عیسی منصوری، محسنی بندپی و احمد میدری برای تصاحب وزارت کار خیز برداشته است. از سوی دیگر محمد شریعتمداری وزیر اسبق رفاه از حجت اله میرزایی و محمد کبیری برای تصدی وزارت کار حمایت می کند که البته میانگین سنی این دو فرد، از گزینه های ربیعی کمتر است.این روزها، محمد کبیری معاون سابق تعاون وزارت کار و یکی از اعضای ستاد پزشکیان و احمد میدری معاون رفاه وزارت کار در دولت روحانی با حمایت حزب اتحاد و دفتر سید محمد خاتمی، به دنبال تصاحب این صندلی هستند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
بازیکن خط دفاعی پرسپولیس که در فصل قبل نقش موثری در قهرمانی تیمش داشت و حالا گویا به فولاد پیوسته، در اقدامی انساندوستانه و خیرخواهانه با قبول تعهدات مالی تعدادی از زندانیان غیر عمد موجبات آزادی آنها را فراهم آورد تا خارج از مستطیل سبز هم بدرخشد. جالب است بدانید پرسپولیس؛ آغاز و پایان گلزنیهایش در دوره بیستوسوم لیگبرتر را که به قهرمانیاش منتهی شد، با مدافعان خود پشت سرگذاشت. پرسپولیس در اولین بازی فصل با نتیجه یک بر صفر آلومینیوم اراک را شکست داد که گل پیروزی بخش این بازی را «علی نعمتی» به ثمر رساند. حالا این روزها نعمتی نه به خاطر فوتبال، بلکه به خاطر یک اقدام نیکوکارانه مورد توجه قرار گرفته است. «علی نعمتی» که اصالت نیشابوری دارد، در جریان تعطیلات لیگ امسال در سفر به زادگاهش در اقدامی ستودنی زمینه آزادی ۹ نفر از زندانیان نیازمند را فراهم آورد. این اتفاق مورد تمجید کاربران شبکههای اجتماعی قرار گرفت و بهعنوان نمونه یک کاربر نوشت: «دمت گرم و تنت سلامت آقای نعمتی. به امید موفقیت و سربلندی هر کسی که به سهم خودش گرهای از کار گرفتاران باز میکند». به همین بهانه و در پرونده امروز زندگیسلام به سراغ او رفتیم تا برای ما از جزئیات این اقدام خیرخواهانه و حس و حالش بعدی از آزاد کردن زندانی بگوید. هرچند او به خاطر نقل و انتقالات حسابی سرش شلوغ بود و حتی تمایلی به صحبت درباره این اقدامش نداشت، اما بالاخره راضی شد تا با ما در این باره گفتوگویی داشته باشد که در ادامه خواهید خواند.
ماجرا با بازدیدم از تیم فوتبال زندانیها در نیشابور شروع شد
آغوش جامعه به روی زندانیان باز باشد
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
زاهدی– سرانجام پس از یک هفته اخبار و اظهارات ضد و نقیض و حتی شایعاتی درباره قهر و آشتی ها در ستاد انتخابات پزشکیان بر سر تعیین اعضای کابینه دولت چهاردهم، روز گذشته مشخص شد رئیس جمهور منتخب اولین انتصاب خود در دوره جدید ار انجام داده و محمد جواد ظریف، وزیر خارجه سابق کشورمان را که در دوره تبلیغات انتخاباتی بیشترین تلاش را برای پیروزی پزشکیان انجام داد، به عنوان رئیس شورای راهبری دوره انتقال کابینه چهاردهم منصوب کرد. اگرچه این حکم رسمی نبوده و انتصابی درون ستادی محسوب می شود اما به نظر می رسد اولین و مهم ترین اقدام برای سازمان دهی به وضعیت غیرمشخص روزهای پس از انتخابات در حوزه تعیین وزرای پیشنهادی است.در همین راستا و هم زمان با بالاگرفتن گمانه زنی ها و خبرسازی های ضد و نقیض در فضای مجازی در خصوص تعیین اعضای کابینه جدید، ظریف در گفت وگو با خراسان گفت: از همه رسانهها و نامزدها و دوستان و طرفدارانشان تقاضا میکنم از دامن زدن به شایعات و طرح اسامی که نه تنها هیچ پایه و اساسی ندارد بکه تنها باعث خدشهدار شدن اعتماد عمومی به روند میشود، خودداری کنند. از مردم عزیز هم تقاضا دارم که اصلا به این خبرسازی ها توجه نفرمایند. شایعه اعمال فشار شخصیت هایی چون آقای خاتمی در این روند را شدیدا تکذیب می کنم. اصولا این شایعات با رفتار بزرگمنشانه ایشان سازگاری ندارد.رئیس شورای راهبری انتقال کابینه چهاردهم افزود: جوانان عضو ستاد پزشکیان، پیشنهاد اضافه شدن چندتن از میان خودشان به شورای راهبری را داشتند که با پذیرش آن از سوی رئیس جمهور منتخب این اتفاق رخ داد. این 5 تن از میان دبیران کمیته های ستاد انتخاباتی انتخاب شدند.محمدجواد ظریف درباره برخی گمانهزنیها درباره روند تعیین اعضای کابینه دولت چهاردهم نیز گفت: تا کنون هیچ نامزدی برای هیچ پستی از جمله معاون اول حتی بررسی هم نشده است. روند بررسی ها پس از دریافت پیشنهادهای سمنها، انجمنهای علمی، انجمنهای صنفی و بخش خصوصی شروع می شود.ظریف افزود: فراخوان دیروز پنج شنبه ارسال شده است. روسای کمیتهها فردا شنبه با بنده جلسه دارند تا روش کار معلوم شود و هفته آینده اعضای کمیتهها با جناب آقای دکتر پزشکیان دیدار میکنند تا اولویتهای دولت چهاردهم را از زبان ایشان بشنوند. روند بررسی نامزدها به صورت کاملا شفاف تنها پس از آن شروع خواهد شد و ان شاءا... تا پایان تیرماه به نتیجه خواهد رسید.
نهادهای مدنی، انجمنهای علمی و احزاب برای انتخاب کابینه دولت چهاردهم پیشنهاد دهند
اشاره ظریف به فراخوان صورت گرفته به فراخوان دفتر رئیسجمهور منتخب است که روز پنج شنبه در نامهای از نهادهای مدنی، انجمنهای علمی، احزاب، جریانها و شخصیتهای سیاسی با گرایشهای متفاوت درخواست کرد که پیشنهادهای خود را برای انتخاب اعضای کابینه دولت چهاردهم ارائه کنند.در این نامه آمده است: دکتر مسعود پزشکیان برای انتخاب با صلاحیتترین همکاران در دولت چهاردهم (اعم از وزرا، معاونان و روسای سازمانهای بزرگ دولت) به مشورت و مشارکت انجمنها و نهادهای علمی و تخصصی، سازمانهای مردم نهاد و احزاب باور و نیاز دارد.دفتر رئیس جمهور منتخب این نامه را برای رؤسای انجمنهای علمی، نهادهای مدنی، اتاق بازرگانی، احزاب اصلاحطلب، احزاب مطرح جریان اصولگرایی، شخصیتهای ملی و رقبای انتخاباتی رئیس جمهور منتخب ارسال کرده است.التزام به قانون اساسی و اسناد بالادستی اشتهار به پاکدستی صداقت و شجاعت داشتن نگرش ملی دوری از گرایش های افراطی، جناحی، قومی مذهبی و منطقه ای همراهی و وفاداری به گفتمان رویکرد رئیس جمهور باور به ضرورت توسعه عدالت باورمند به ایده صدای بی صدایان بودن و تحقق مطالبات زنان جوانان و اقوام باور به تعامل اجتماعی و فرهنگی باور به ضرورت همگرایی وفاق و انسجام ملی، معتقد و عامل به کار کارشناسانه و شایسته گزینی باورمند به ضرورت همراهی و توامانی مقاومت و انعطاف در سیاست خارجی شناخت مأموریت دستگاه و برخوردار از توانایی شناخت و حل مسئله دارای مدرک معتبر کارشناسی ارشد یا بالاتر تجربه مدیریت عالی اجرایی در بخش دولتی خصوصی یا دانشگاهی دارای روحیه و شجاعت نوآوری و پذیرش و پیشبرد آن دارای نگرش و توان راهبری اعتقاد به کار کارشناسی باورمند به حکمرانی مشارکت جویانه و ضرورت مشارکت مردم در اداره کشور، شرایط ذکر شده در این خصوص است.
گمانهزنیها درباره مسئولیت آینده مخبر تکذیب شد
از سوی دیگر هم زمان با گمانه زنی ها در مورد محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور شهید در مورد ادامه معاون اولی وی در دولت چهاردهم، اجتهاردی دستیار ویژه سرپرست ریاستجمهوری تمامی اخبار و گمانهزنیها درباره مسئولیت آینده محمد مخبر را تکذیب کرد. وی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «تمامی اخبار و گمانهزنیهایی که طی روزهای گذشته در خصوص مسئولیت بعدی دکتر مخبر در رسانهها منتشر شده نادرست است و ایشان در حال حاضر به عنوان سرپرست ریاست جمهوری، هیچ دغدغهای جز انجام دقیق و با قوت امور دولت سیزدهم ندارند.»شهاب طباطبایی دبیرکل حزب اصلاح طلب ندا نیز در خصوص ترکیب کابینه در گفت وگو با اعتماد گفت : افرادی باید به عنوان اعضای کابینه انتخاب شوند که مانند خود رئیسجمهور و گفتمان خود پزشکیان تخصص، صداقت و شایسته سالاری را مدنظر قرار بدهند و توهم همهچیزدانی نداشته باشند. امیدوارم وزرایی که انتخاب میشوند و کابینهای که قرار است به مجلس معرفی شوند، مثل خود پزشکیان توهم تخصص و دانایی نداشته باشند. بنابراین اظهارنظرهای عجیب و غربیی نکنند که مردم را ناامید سازند یا وعدههایی مطرح نکنند که نشدنی باشد.کابینه چهاردهم باید کابینهای باشد خالی از سالمندان و بخش زیادی از وزرای تکراری که طی سالهای گذشته امتحان خود را پس دادهاند.
گزینههای معاون اولی از 4 به 2 رسید
با وجود همه این اظهارات رسمی، گمانه زنی ها در مورد کابینه ادامه دارد و رسانه ها یا با هدف گرفتن مخاطب یا برای مطرح کردن افرادی که نزدیکی بیشتری به آن ها دارد، اسامی مختلفی را در فضای رسانه ای مطرح می کنند. بر همین اساس تابناک مدعی شد از میان «محمدرضا عارف»، «محمد شریعتمداری»، «حسین دهقان» و «علی طیب نیا» که به عنوان گزینه های معاون اولی مطرح بودند، هم اکنون «محمد شریعتمداری» و «محمدرضا عارف» تنها گزینه های پیش روی رئیس جمهور منتخب برای تصدی پست معاون اولی ریاست جمهوری هستند و به نظر می رسد که پزشکیان بلافاصله پس از برگزاری مراسم تنفیذ و تحلیف یکی از این دو نفر را برای تصدی این جایگاه مهم و حساس در دولتش معرفی خواهد کرد.همچنین خبرنگار «تابناک» کسب اطلاع کرد که تاکنون مقرر شده که «محسن حاجی میرزایی» برای تصدی مسئولیت دفتر رئیس جمهور، «سید حسین هاشمی» برای تصدی معاونت امور مجلس و «علی طیب نیا» برای تصدی معاونت اقتصادی ریاست جمهوری و ریاست شورای هماهنگی اقتصادی دولت معرفی شده و حکم آن ها توسط رئیس جمهور صادر خواهد شد. نام «عباس عراقچی» برای معرفی به عنوان وزیر پیشنهادی امور خارجه، «مهدی کرباسیان» برای معرفی به عنوان وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت، «محمد جعفر کبیری» به عنوان وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «جعفر ربیعی» به عنوان وزیر پیشنهادی نفت و یک نفر از بین «امیر حبیب الله سیاری» یا «امیر عزیز نصیرزاده» به عنوان وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، مطرح و نهایی شده است.
"۳+۲"؛ گزینههای معاون اولی دولت پزشکیان
علی قلهکی از چهره های مطرح در فضای مجازی نیز به گزینه های جدی برای معاون اولی پزشکیان اشاره کرد و نوشت: محمدرضا عارف، علی طیب نیا و محمد شریعتمداری مطرح هستند. ضمن این که سناریوی ابقای "محمد مخبر" در معاونت اولی نیز مطرح است که در صورتِ تحققِ شرایطِ خاصی، هم پزشکیان و هم مخبر به آن تنخواهند داد. آن هم برای مدت محدودی. از "حسین دهقان" نیز به عنوان گزینه دیگر معاونت اولی سخن به میان آمده که البته حضورش در دولت برای جایگاه وزارت کشور برجستهتر است.همچنین برخی رسانه ها درباره گزینه های وزارت ارشاد نوشتند: علی مطهری ، سید عباس صالحی، حسین انتظامی و حجتا... ایوبی مطرح هستند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.