

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

نشست صمیمی جمعی از نویسندگان کشور با حجتالاسلام احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی به مناسبت روز قلم در کتابخانه و موزه ملی ملک تهران برگزار شد.
به گزارش مهر، نشست صمیمی جمعی از نویسندگان کشور با حجتالاسلام احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی در کتابخانه و موزه ملی ملک تهران برگزار شد.
دعوت تولیت آستان قدس رضوی از اهالی هنر و رسانه، فرصتی بود تا برخی از هنرمندان به نمایندگی از جامعه هنری، نکاتی را در حوزه کاری خود مطرح و پیشنهادهایی را بیان کنند.
قلم، تعالیبخش حیات معنوی و روحانی
حجتالاسلاموالمسلمین احمد مروی در این نشست گفت: همانگونه که حیات مادی انسان از آب است، حیات معنوی، روحانی و بشری انسان با قلم استمرار مییابد، زیرا با قلم عاقل از جاهل شناخته میشود و از همین رو در آموزههای دینی ما نسبت به علم، عالم و ارزش علمآموزی آیات و روایات فراوانی گفته شده است.
وی خطاب به حاضران در این جلسه گفت: نگاه ما به شما اهل فکر، قلم و اندیشه بسیار جدی است به همین منظور ما در آستان قدس رضوی پرداختن به مباحث فرهنگی را در دستور کار داریم که یکی از محورهای کار فرهنگی نویسندگی در ساحتهای مختلف است و در این مجموعه مقدس به این امر مهم اهتمام جدی شده است.
رسالت اهلقلم در حوزه دین
وی افزود: باید فضاهایی ایجاد کرد که هرکس به این مکان مقدس مشرف شد، درس و الهام بگیرد و در راهی که امام برای هدایت بشر رفته است قدم بردارد، متاسفانه ما در این حوزه بسیار نقص داریم، هرچند کارهای بسیاری انجام شده است اما کار انجامنشده نیز بیشتر است و نتوانستیم ائمه اطهار (ع) را آنگونه که شایسته است به جامعه معرفی کنیم.
وی اظهار کرد: دشمنان همواره در تلاش هستند مردم و بهویژه نسل جوان را نسبت به مقدسات بدبین کنند؛ این وظیفه شماست که در این حوزه قلم بزنید. ما در آستان قدس رضوی از شما نویسندگان حمایت میکنیم تا در حوزه امام رضا (ع) دستبهقلم شده و کتاب بنویسید.
شایان ذکر است، در این دیدار نویسندگانی ازجمله حجتالاسلام جواد محدثی، محمود پور وهاب، سید احمد میرزاده، سپیده خلیلی، راضیه تجار، مریم بصیری، سید سعید هاشمی، محمد میر کیانی، علیمحمد مؤدب، مصطفی رحماندوست، افسانه موسوی گرمارودی، مجید قیصری، مهدی غزلی، مصطفی خرامان، الهام امین و... حضور داشتند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.





ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

همه ما برای نوشتن از مداد استفاده میکنیم و بسیاری از هنرمندان هم هستند که با همین مداد، نقاشیهای خارق العاده یا نوشتههای ماندگاری را خلق میکنند. اما تا حالا به این فکر کردید که همین مداد، خودش هم میتواند به یک اثر هنری شگفتانگیز تبدیل شود. «صادق شفیعی»، هنرمندی است که تصاویر منبتکاریهایش روی مداد بارها در شبکههای اجتماعی پربازدید شده و مورد توجه قرار گرفته است. او سالهاست در این هنر مشغول به کار است و خیلی اتفاقی تصمیم به ساخت آثار هنری با تراشیدن مدادها گرفته است. در پرونده امروز زندگیسلام با این هنرمند درباره نگاه متفاوتش به مدادها، مراحل تبدیل مداد به یک اثر هنری، چالش هایآن و... گفتوگو کردیم که در ادامه خواهید خواند. با ما باشید.







ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

سید خلیل سجادپور-جوانی که در گرداب نگاه های طعنه آمیز فرو رفته بود در حالی مادرش را در جنایتی وحشتناک به قتل رساند که مدعی بود از سوی خانواده پدر بزرگش تحریک شده است.
به گزارش اختصاصی روزنامه خراسان، این ها بخشی از دفاعیات متهم به قتل 18ساله ای است که آخر هفته گذشته در شعبه ششم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی به ریاست قاضی هادی دنیا دیده و مستشاری علی اکبریان پای میز محاکمه ایستاد.
متهم این پرونده جنایی که مدعی بود«دیگر نمی توانستم با حرف هایی که پشت سر مادرم می زدند کنار بیایم»با اشاره قاضی هادی دنیادیده (رئیس دادگاه) به تشریح جزئیات جنایت هولناک خود پرداخت وگفت:شب قبل از قتل،وارد یک مجلس عروسی در روستا شدم. پدرم درآن مجلس حضور نداشت و من به تنهایی قدم در جشنی گذاشتم که همه غرور و احساسم شکست. آن جا نگاه های مردم به من طور دیگری بود .احساس سرخوردگی می کردم گویی همه مهمانان عروسی با چشمانی خیره به من می نگریستند.نگاه های طعنه آمیز و سرزنش گونه آنان افکارم را به هم ریخت. ناگهان به یاد حرف ها و جملات تحریک آمیز پدر بزرگم افتادم که درباره مادرم بازگو می کردند. این حرف های تهمت گونه را قبلا هم شنیده بودم به همین دلیل دیگر نتوانستم این نگاه های وحشتناک را تحمل کنم. از مجلس عروسی بیرون آمدم و در افکارم غوطه ور شدم. به همه رفتارها و گفتار اطرافیانم فکر می کردم به طوری که خشم عجیبی سراسر وجودم را فراگرفت. اگر چه به خانه آمدم و به رختخواب رفتم ولی افکار و خیالات متفرق هم نمی توانست مرا از این افکار شوم بازدارد. قلبم در تاریکی های احساسات مدفون شده بود بیشتر از آن که روح و روانم تحمل آن را داشته باشد،برآن فشار می آمد. گویی طومار این زندگی به هم نمی پیچید و ساعت ها ایستاده بودند. به گذشته می نگریستم و حرف های پدر بزرگم نیز مقابل دیدگانم رژه می رفتند. در این شرایط گوشی تلفنم را برداشتم و به پیامک هایی می نگریستم که از سوی برخی از اطرافیانم ارسال شده بود. اعصابم به هم ریخت و برای رهایی از این افکار خطرناک برای دقایقی از خانه بیرون زدم. دیگر صبح شده بود که دوباره به خانه بازگشتم.برادر کوچکم داخل حیاط بازی می کرد که قدم در اتاق گذاشتم. مادرم مشغول آشپزی بود به آرامی به طبقه بالا رفتم که اتاق من آن جا بود. به یاد حرف های اطرافیانم افتادم که اگر قتل خانوادگی باشد،هیچی نمی شود!آن ها به من دلداری داده بودند حمایتم می کنند و اتفاقی برایم نمی افتد و ...
در این هنگام قاضی دنیادیده،سخن متهم به قتل را قطع کرد و پرسید: این افراد چه کسانی بودند که چنین جملاتی را به تو گفتند؟ متهم ادامه داد:همین 3 نفری که در دادگاه حضور دارند. پدربزرگ و دو تن از عموهایم بودند! من با حرف ها دلگرم شدم؛ آن ها با مادرم ارتباطی نداشتند و حتی پدرم را هم به خاطر حمایت از مادرم به خانه خودشان راه نمی دادند! من هیچ تصوری از قتل و دعوا نداشتم! ولی وقتی تحت تاثیر حرف های تحریک آمیز آنان قرارگرفتم در فضای مجازی جست وجو کردم که چگونه می شود طناب دار درست کنم! البته در فیلم و سریال ها نحوه اعدام و شکل طناب دار را دیده بودم اما تا آن روز شناختی از این ماجرا ها نداشتم. خلاصه طنابی را که در گوشه اتاقم قرارداشت به دست گرفتم و به آرامی به طبقه پایین آمدم و یکسره سراغ مادرم رفتم. البته قبل از آن با مادرم درباره حرف هایی که پشت سرش می زدند ،صحبت کردم ولی او نه تنها این ها را رد کرد بلکه به من هم ناسزا گفت که بیشتر عصبانی شدم. وقتی با طناب پایین آمدم او همچنان مشغول کار بود که ناگهان طناب را از پشت سر به دور گردنش انداختم وآن را کشیدم.سپس او را در همان حال از پله ها بالا بردم و بقیه طناب را هم از پشت سر به دستانش گره زدم.با آن که او مادرم بود و مرا دوست داشت. او مرا بزرگ کرده بود ولی من آن قدر عصبانی شدم که حال خودم را نمی فهمیدم. البته طناب دستانش را کمی شل بستم تا بتواند خودش را نجات دهد چون قصد قتل او را نداشتم و نمی خواستم بلایی سرش بیاید. فقط به قصد گرفتن «زهر چشم»چنین کاری کردم!
بعد از این ماجرا از خانه بیرون زدم و به منزل پدربزرگ پدری ام رفتم . آن روز پدربزرگم زیر کرسی دراز کشیده بود و 2 تن از عموهایم نیز آن جا بودند. وقتی ماجرای قتل مادرم را برای مادربزرگم بازگو کردم، او مرا از خانه بیرون کرد و گفت:برو بیرون! ما حوصله شر نداریم! با تعجب به آن ها می نگریستم چرا که تصور می کردم آن ها از من حمایت می کنند! دیگر حیرت زده مانده بودم و نمی دانستم چه کنم!فقط به آن ها گفتم پس برادر کوچکم این جا باشد و از او مراقبت کنید! ولی مادربزرگم گفت:برادرت را هم با خودت ببر! وقتی امیدم را از دست دادم سوار پراید پدرم شدم و از خلیل آباد کاشمر به طرف بجستان به راه افتادم.گوشی تلفنم را هم خاموش کرده بودم می خواستم به سیستان و بلوچستان فرارکنم که در مسیر راه نیروهای انتظامی محاصره ام کردند و دستگیر شدم .
گزارش اختصاصی روزنامه خراسان حاکی است:در ادامه جلسه رسیدگی به این پرونده جنایی،قضات باتجربه شعبه ششم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی که با حوصله به همه اظهارات و اعترافات متهم 18ساله گوش می دادند،به واکاوی این پرونده جنایی پرداختند و برای افشای زوایای پنهان این حادثه تکان دهنده ،سوالات تخصصی را به تار وپود ترازوی عدالت حلقه زدند.
علت اصلی ناسازگاری شما با مادرت چه بود؟خودم با موضوعات غیراخلاقی که مطرح می شد مشکل داشتم اما از طرفی نیز تحریک های اطرافیانم مرا برای ارتکاب جنایت مصمم تر کرد.
وقتی منزل را ترک کردی کسی با شما تماس گرفت؟ بله عمو یوسف تماس گرفت البته یادم نیست که من به او زنگ زدم یا او ؛ ولی مکالمه ای کوتاه داشتیم من به او گفتم حال چه کنم؟ او هم گفت به من ارتباطی ندارد!فعلا فراری باش تا ببینیم چه می شود! من هم گفتم پس مراقب برادرم باشید و مکالمه قطع شد!
چرا به حرف پدر بزرگت گوش می کردی؟چون از کودکی در خانه آن ها بودم و از پدربزرگم حرف شنوی داشتم! در خانه فقط حرف پدربزرگم خریدار دارد! هر چه او بگوید همان است!
چرا وقتی فرارکردی با عمویت تماس گرفتی؟چون سرگردان بودم! می خواستم از او راهنمایی بگیرم! امیدم فقط آن ها بودند!
چگونه تحت تاثیر تحریک خانواده پدربزرگت قرارگرفتی؟حدود2 ماه بود که همه سرزنشم می کردند و می گفتند مانند پدرت بی غیرت هستی! حرف های آن ها بر روح و روانم تاثیر می گذاشت که باید بلایی به سر مادرم بیاورم!
بنابر گزارش روزنامه خراسان، در همین حال یوسف (یکی از عموهای متهم)با رد ادعاهای «علی-ی»گفت:خانواده ما از 2 ماه قبل با برادرم هیچ ارتباطی نداریم و از همان زمان هم علی(متهم)را ندیده ایم. ولی او حدود 2 ماه قبل در حالی نزد من آمد که به خاطر همین اختلافات خانوادگی سرش را به دیوار می کوبید و بسیار ناراحت بود. من او را دلداری دادم و گفتم تو فقط به درس و مدرسه فکر کن!هرچه هم هزینه باشد من پرداخت می کنم! چون علی یک بار هم سابقه خودکشی دارد که من او را نجات دادم.حدود 3سال قبل نیز مادرش را به قصد کشت کتک زده بود. با این حال ما هیچ گاه او را تحریک نکردیم که چنین کار وحشتناکی انجام بدهد! چرا که ارتباطی با آن ها نداشتیم...
در ادامه جلسه محاکمه ،پدربزرگ متهم در جایگاه متهمان ایستاد و رئیس دادگاه با تفهیم اتهام معاونت در قتل عمد،از وی خواست از خودش دفاع کند.پیرمرد نیز با معرفی کامل خود گفت:من پسرم را از حدود2 ماه قبل زمانی عاق کردم که او با همسرش آشتی کرد. آن ها با هم قهر بودند و اختلاف داشتند ولی روزی که فهمیدم آشتی کرده اند و دوباره به زندگی مشترک خودشان ادامه می دهند ،دیگر خودم و خانواده ام ارتباطمان را به طور کامل با پسرم وعروسم قطع کردیم به طوری که تاکنون هیچ گاه نه او را دیده ام و نه با اعضای خانواده اش صحبتی کرده ام...
آن روز هم وقتی«علی»(متهم به قتل)به خانه ما آمد من زیر کرسی خواب بودم و ماجرای قتل را بعد فهمیدم. من پسرم را عاق کردم چون همسرش را طلاق نداد!
جریان نزاع و شکستن شیشه ها چه بود؟من به همراه خانواده ام به در منزل پسرم رفتیم تا کارت بانکی را بگیریم ولی او در را باز نکرد. من هم فقط با کلید روی شیشه آیفون زدم که شکست ولی نوه ام را برای قتل مادرش تحریک نکرده ام.
به گزارش روزنامه خراسان در ادامه رسیدگی به این پرونده جنایی،قضات با تجربه دادگاه،با طرح سوالات فنی و تخصصی،همه ابعاد و زوایای این جنایت هولناک را موشکافی کردند و در نهایت نیز وکلای مدافع به دفاع از متهمان پرداختند.
با آن که جلسه محاکمه به ساعات بعدازظهر کشید اما قضات در حالی همچنان به اظهارات متهمان و اولیای دم گوش می دادند که برای روشن شدن بخشی از اعترافات و ادعاهای آنان ،قاضی «دنیا دیده» به صورت تلفنی با پدر متهم به قتل تماس گرفت و سوالاتی را درباره اعلام گذشت از فرزندش و همچنین برخی موضوعات مبهم پرونده مطرح کرد و در پایان نیز رئیس دادگاه و مستشاران وارد شور شدند تا به زودی رای خود را درباره این پرونده جنایی صادر کنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مجاور- ملت ایران در صفوف به هم فشرده برای انتخاب رئیس جمهور نهم پای صندوق های رای حضور یافتند. گزارشها از حوزههای انتخابیه حاکی از آن است که میزان مشارکت مردم در دور دوم انتخابات نسبت به دور اول افزایش قابل توجهی داشته است.نظرسنجیهای موسسات مختلف نیز افزایش مشارکت را پیشبینی کرده بودند اما به نظر میرسد حتی از پیشبینی نظرسنجیها نیز فراتر رفته و در برخی حوزهها این «افزایش» بالای 50 درصد بیشتر از دور اول است. موضوعی که سخنگوی ستاد انتخابات وزارت کشور نیز به آن اشاره داشت و در این باره گفت که گزارشهای دریافتی حاکی از افزایش مشارکت مردم در انتخابات نسبت به زمان مشابه در دور اول انتخابات است.همزمان با حضور رهبر انقلاب در اولین ساعت از شروع انتخابات، روسای قوا نیز در پای صندوق های رای حاضر شدند. محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در حرم مطهر امام رضا (ع) رأی خود را در صندوق انداخت. او ضمن دعوت از تمام مردم و به خصوص افراد مردد به شرکت در انتخابات اظهار کرد: امروز زمان انتخاب مهمترین شخص اجرایی کشور است؛ فردی که تمشیت امور کشور در دست او قرار دارد. اگر امروز کسی تردید کند و در انتخابات حضور نیابد، در حقیقت تصمیمگیری برای ۴ سال آینده خود را رها کرده است.وی با ابراز تاسف از کاهش مشارکت مردم در مرحله اول انتخابات ریاستجمهوری بیان کرد: در مرحله قبل ۴۰ درصد مردم مشارکت کردند که متاسفانه پایینترین میزان مشارکت در انتخابات ریاستجمهوری بود. امیدواریم مردم با حضور پرشور خود در این مرحله، مشارکت پایین مرحله قبل را جبران کنند و سرنوشت ۴ سال آینده خود را به درستی رقم زنند.رئیس مجلس با تاکید بر این که همه وظیفه داریم به رئیسجمهور منتخب کمک کنیم، افزود: رئیسجمهور هرگز نمیتواند به تنهایی مشکلات را حل کند. البته که ما در عین حال بر پاسخگویی رئیسجمهور تاکید داریم، اما کمک مردم و به خصوص جوانان به دولت برای پیشبرد اهداف ضروری است.قالیباف با اشاره به این که امروز مهم ترین دغدغه کشور، اقتصاد است، گفت: دولت باید این حوزه را در اولویت قرار دهد. برای حل مشکلات اقتصادی مانند هر اقدام دیگری نیازمند اجماع و وحدت ملی هستیم.وی با تاکید بر این که امیدواریم دولت کابینهای قوی تشکیل دهد، بیان کرد: مهمترین تصمیم مجلس، بررسی دقیق و رای اعتماد به وزرای پیشنهادی خواهد بود. مهم ترین نقش مجلس در اولین گام، تایید کابینه قوی برای دولت است. پس از آن نیز همکاریهای مشترک به خصوص برای اجرای برنامه هفتم آغاز خواهد شد. امیدواریم در ۴ سال آینده مجلس و دولت به خوبی با یکدیگر همکاری کنند و میثاق ملی بین دولت، مجلس و مردم شکل گیرد. محسنی اژه ای رئیس دستگاه قضا نیز در مسجد لرزاده در کنار سایر مردم، رأی خود را به صندوق انداخت. رئیس دستگاه قضا درخصوص اهمیت نقش رئیس جمهور و انتخاب او با آرای بالا سخن گفت که البته مورد توجه کاربران فضای مجازی نیز قرار گرفت: طبیعتاً چنان چه رئیسجمهور با آرای بالاتری انتخاب شود از پشتوانه بیشتر مردمی برخوردار خواهد بود و به عنوان مقام اول اجرایی کشور میتواند اهداف و برنامهها را بهتر و سریع تر انجام دهد.رئیس دستگاه قضا بیان کرد: چنان چه با دید ملی، دینی و سیاسی بنگریم و نسبت به سرنوشت کشورمان و رفع مشکلات تاکید و ابرام داشته باشیم باید به صورت گسترده در انتخابات شرکت کنیم و شخصیتی را که اصلح است،انتخاب کنیم.رئیس عدلیه با اشاره به وظایف و مسئولیتهای خطیر منصب ریاستجمهوری گفت: رئیسجمهور، رئیس شورای عالی فضای مجازی است و اگر امروز کسانی نسبت به جنبههای فرصتی و تهدیدی فضای مجازی نقطهنظر دارند، رئیسجمهور به عنوان رئیس شورای عالی فضای مجازی میتواند منشأ اثر باشد.قاضیالقضات افزود: رئیسجمهور رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز است از همین رو اگر کسانی نسبت به مسائل فرهنگی کشور نقطه نظراتی دارند و درصدد اصلاح و اعتلای آن هستند این جا نیز رئیسجمهور میتواند مؤثر و نافع باشد.اژهای تصریح کرد: رئیسجمهور رئیس شورای عالی هماهنگی اقتصادی نیز است، از همینرو اگر مردم نسبت به رفع مسائل و مشکلات اقتصادی کشور دغدغهمند هستند، ضروری است مشارکتی گسترده به هم رسانند؛ بدون تردید برای رفع مشکلات کشور در حوزه اقتصادی با توجه به محدودیتهایی که با آنها مواجه هستیم، رئیسجمهور میتواند منشأ اثر باشد.رئیس قوه قضاییه بیان کرد: رئیسجمهور مسئول اجرای قانون اساسی نیز میباشد، رئیسجمهور میتواند در اجرای همه مفاد و اصول قانون اساسی از جمله فصل مربوط به حقوق مردم، اقدامات موثری را ترتیب دهد.مراجع عظام تقلید از جمله حضرات آیات جوادی آملی، مکارم شیرازی، سبحانی، نوری همدانی و مظاهری نیز روز گذشته در دومین دوره انتخابات ریاست جمهوری حاضر شده و رای خود را در صندوق های رای انداختند. بسیاری از شخصیتها و چهرههای سیاسی در اولین ساعات رای گیری پای صندوقهای رای حاضر شدند. مسعود پزشکیان نامزد انتخابات ریاستجمهوری با حضور در شهر قدس رای خود را به صندوق انداخت.سعید جلیلی نامزد انتخابات ریاست جمهوری نیز در جریان حضور خود در پای صندوق های مسجد جامع قرچک در بخشی از اظهارات خود گفت:از فردا نیز هر کس که منتخب مردم شد مورد احترام همه است و رئیس جمهور همه کشور است، همه باید به او کمک کنند تا با قدرت ۴ سال پرشکوه و پرافتخار را برای کشور رقم بزنیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تلاش های دولت شهید سید ابراهیم رئیسی برای ایجاد سیاست خارجی پویا، چندوجهی و متوازن کشورمان در نظام بینالملل به بار نشسته است و پس از سال ها انتظار اولین حضور ایران به عنوان عضو کامل و رسمی در اجلاس سران سازمان شانگهای رقم خورد. بیست و چهارمین اجلاسی که به میزبانی قرقیزستان انجام می گرفت و اما محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری جای خالی شهید رئیسی را در این اجلاس پر کرد. حالا همان طور که علی باقری کنی سرپرست وزارت خارجه کشورمان نیز به آن اشاره کرد اگر تا دیروز فقط «همکار» کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای بودیم، اما اکنون به برکت ابتکار دولت شهید رئیسی «شریک در تصمیمگیری» اعضای این سازوکار سیاسی-امنیتی بینالمللی هستیم. بی تردید شهید رئیسی با تمرکز بر تقویت روابط با همسایگان و اصلاح نگاه متوازن در حوزه بینالملل توانست بعد از سال ها عضویت ایران را از ناظر به عضو کامل در سازمان شانگهای تبدیل کند.
اهمیت و پیام های عضویت کامل ایران
نباید فراموش کرد که سازمان شانگهای سازمان مهمی است که در نگاه امنیتمحور از آن به «ناتوی شرقی» تعبیر میشود و از دیدگاه اقتصادی نیز میتواند با توفیق در پایان دادن به استیلای دلار بر معاملات اقتصادی زمینهساز تغییری بزرگ در مسیر تبادلات مالی و تجاری در جهان باشد. مجموع صادرات و واردات کشورهای ذیل سازمان شانگهای نیز به بیش از ۷ تریلیون دلار میرسد که از این میزان ۷/۳ تریلیون دلار مربوط به صادرات و ۴/۳ تریلیون دلار واردات این کشورهاست. سازمان شانگهای با عضویت نصف جمعیت جهان، توان امنیتی و اقتصادی قابل توجه و آیندهای قابل تامل در نظم نوین جهانی دارد و از همین رو از این پس «تهران» به عنوان نهمین عضو اصلی این سازمان در میدانی به بزرگی شانگهای در جست وجوی منافع خود خواهد بود. رویدادی که می توان آن را نقطه عطفی در ایجاد تعادل و توازن در روابط آسیا با غرب دانست .درواقع همکاری ایران به عنوان یکی از کشورهای نقش آفرین و ثبات ساز در غرب آسیا و منطقه با دیگر کشورهای چند جانبه گرای عضو شانگهای را می توان گامی مهم در کم رنگ شدن یک جانبه گرایی غرب و به ویژه آمریکایی ها قلمداد کرد. این مسئله از آن جایی حائز اهمیت است که مقامات کشورهای غربی و به طور ویژه آمریکا بارها از نگرانی خود نسبت به انتقال قدرت هژمونیک از غرب به شرق سخن گفتهاند. در چنین شرایطی، میتوان عضویت و حضور فعال ایران در سازمان همکاری شانگهای را یادگار ماندگار شهید رئیسی برای رئیسجمهور آینده نامید که باید قدر آن دانسته شود. نکته مهم دیگر به اصالت نگاه راهبردی و لزوم ایجاد همپیمانیهای راهبردی در حوزه سیاست خارجی کشورمان باز میگردد. در حوزه روابط بینالملل، هر کشوری نیازمند رصد تهدیدها و فرصتهای خود و پیدا کردن شرکایی است که در کوتاه و بلندمدت بتواند در قالب توافقها و تفاهمهای راهبردی با آنها همافزایی داشته باشد و این زمینه اکنون بعد از چین با روسیه نیز فراهم شده است. به عبارت بهتر، گرچه منافع ملی هر کشور تعریف و مختصات خاص خود را دارد و هر کشوری در نظام بینالملل قطعا با دیگر کشورها دارای افتراق و نقاط اختلاف است، اما در کنار ایجاد و تقویت مولفههای قدرتزا و اقتدارآفرین، بیتردید بخش قابل توجهی از منافع ملی را باید در چارچوب بازی هنرمندانه در همین میدان جست وجو و تامین کرد، بنابراین در ذیل یک نگاه کلان راهبردی، این هنر مجموعه دستگاههای تصمیمساز و مجری سیاست خارجی کشور است که در عین حفظ خطوط قرمز خود، با تمرکز بر اصل تامین منافع ملی و تکیه بر راهبرد دیپلماسی منطقهای و تعامل با همسایگان بتواند منظومهای را تعریف کند که نیازها و خواستههای خود را در مقاطع گوناگون برطرف سازد.این اتفاق به خوبی در روند عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاریهای شانگهای رخ داده و میتواند به الگویی عملیاتی در راستای شکل دادن همکاریهای راهبردی دیگر در حوزه روابط بینالملل تبدیل شود.در این میان اما محمد مخبر که جای خالی رئیس جمهور شهید را در سفر به قرقیزستان پر کرده بود با حال و هوایی متفاوت در اجلاس سران شانگهای و در اولین حضور ایران به عنوان عضو کامل شرکت کرد. سرپرست ریاست جمهوری هنگام نشست آغازین شانگهای قاب عکسی از رئیسجمهور شهید را روی میز گذاشت که مورد توجه رسانه های داخلی و خارجی قرار گرفت. مخبر تاکید کرد: با توجه به تجربه به دست آمده ذیل اتحادیه بانکی سازمان، به نظر ما «تاسیس بانک مشترک شانگهای» میتواند موجب ارتقای سطح همکاری کشورهای عضو در حوزههای مالی و اقتصادی شود.
پیام رهبر انقلاب از طریق مخبر به پوتین
برنامه های مخبر تنها به حضور در بیست و چهارمین نشست اجلاس سران شانگهای ختم نشد و در حاشیه این نشست با مقامات دیگر کشورها از جمله چین و روسیه نیز دیدار و گفت و گو کرد. محمد مخبر سرپرست ریاستجمهوری در دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه تاکید کرد: «رهبر ایران گفتند به شما بگویم که مسائل بین ایران و روسیه بسیار عمیق هستند که با تغییر دولتها تغییر نخواهند کرد.»مخبر روابط جمهوری اسلامی ایران و روسیه را عمیق، راهبردی و تغییرناپذیر توصیف و با اشاره به نقش و تاثیر این روابط مستحکم بر تحولات جهانی بر ضرورت تسریع در تکمیل مبانی حقوقی همکاری جامع دو کشور و تصویب و اجرایی شدن آن تاکید کرد و گفت: «روابط راهبردی ایران و روسیه، نظم ناعادلانه مبتنی بر یکجانبهگرایی را به چالش کشیده است.» پوتین نیز در این دیدار با تاکید بر تقویت همکاریهای ایران و روسیه در زمینه انرژی و تکمیل و بهرهبرداری از پروژه مشترک خطآهن رشت-آستارا خاطرنشان کرد که « رابطه دو کشور دوستانه، ناگسستنی و تغییرناپذیر است. مخبر همچنین ضمن دیدار با شی جین پینگ رئیس جمهور چین گفت: روابط ایران و چین راهبردی بوده و متکی بر منافع و احترام متقابل در حال گسترش است. سران دو کشور برای تداوم و گسترش همکاریهای فیمابین در زمینههای اقتصادی، تجاری و انرژی عزم جدی دارند.شی جین پینگ نیز در این دیدار تاکید کرد: سیاست چین برای گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران تحت تاثیر عوامل بیرونی قرار نمیگیرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

پرسپولیس مصمم به عبور از دروازه بان تیم ملی
نقل و انتقالات سرخ ها زیر سایه جنجال بیرو


الهه آرانیان- بیستودومین دوره جایزه قلم زرین که از سال 1381 هرسال به همت انجمن قلم ایران برگزار میشود، در روز چهارشنبه، 13 تیر برگزیدگان خود را شناخت. در این دوره 410 اثر در پنج گروه شامل داستان کودک و نوجوان، شعر کودک، داستان بزرگ سال، شعر بزرگ سال و نقد و پژوهش ادبی به رقابت پرداختند. نکته درخور توجه ، حضور پررنگ آثار داستانی کودک و نوجوان با 203 اثر در این دوره بود و بعد از آن داستان بزرگ سال با 88 کتاب و شعر کودک و نوجوان با 52 اثر بیشترین آثار این دوره را به خود اختصاص دادند. راضیه تجار، نویسنده کتابهای «ستاره من»، «گمان مبر که شعله بمیرد»، «کوچه اقاقیا» و «زن شیشهای» که سال گذشته به ریاست انجمن قلم ایران رسید، در گفتوگو با خراسان از پیشینه جایزه قلم زرین، نقاط قوت و ضعفهای آثار بیستودومین دوره این جایزه و برنامههای پیش روی انجمن قلم ایران در آینده میگوید.
درباره پیشینه جایزه قلم زرین که امسال بیستودومین دوره آن برگزار شد، بفرمایید.
عمر انجمن قلم 25 سال و عمر جایزه قلم زرین 22 سال است. بعد از تاسیس انجمن و اقداماتی که در زمینه فرهنگی و ادبی آغاز کردیم، به این نتیجه رسیدیم که جای یک جشنواره قوی با داورانی که هم نگاه ساختاری و فنی و محتوایی داشته باشند و هم بر جریانهای مختلف ادبی مسلط باشند، خالی است و تصمیم گرفتیم جایزه قلم زرین را پایهگذاری کنیم. این جایزه در ابتدا کار خودش را در سه گروه داستان و شعر بزرگ سال و نقد و پژوهش ادبی آغاز کرد و بعد از چند سال دو شاخه شعر و داستان کودک و نوجوان هم به آن اضافه شد.
داوران این جایزه براساس چه معیارهایی انتخاب میشوند؟
ملاک انتخاب داوران جایزه قلم زرین، شاخص بودن، صاحب اثر بودن و داشتن صلاحیت نقد ادبی است. افرادی مانند آقایان رضا اسماعیلی و مصطفی محدثی خراسانی از داوران این دوره جایزه بودند. روال کار هم به این صورت بوده که برای هر گروه سه داور و در مجموع 15 داور انتخاب کردیم که در صورت نیاز دو داور دیگر هم اضافه میشوند و نتیجه هم بر اساس آییننامه به هیئت مدیره وقت اعلام و بعد معرفی میشود. در طول این سالها آثار بسیار خوبی ارائه شده که بهعنوان برگزیده یا تقدیرشده در حافظه جامعه ادبی ماندگار شدهاند.
آثار این دوره را چطور ارزیابی میکنید؟ خلاقیت و نوآوری در این دوره تا چه اندازه بود؟
بهطور کلی آثار شاخصی در این دوره برگزیده شدند؛ از جمله کتاب «شام اَوَد» آقای علیرضا قزوه که از شاعران صاحبنام و باسابقه ایران هستند اما اگر بخواهم آثار این دوره را آسیبشناسی کنم، باید بگویم احساس میکنم نسل جدید که بهویژه در حوزه بزرگ سال دارند کار میکنند، چندان آثار خلاق و درخشانی ارائه نمیدهند. نسل جدید باید مطالعه را گسترده و ممارست را بیشتر کند و آثار خلاقانه ارائه دهد. کار درباره شهدا و... خوب است، اما باید صفر تا صد آثار از خودشان باشد.
برنامهتان برای دوره بیستوسوم جایزه قلم زرین چیست؟
برای دوره بعد میخواهیم آییننامه جایزه قلم زرین را بعد از 22 سال مجدد بررسی و اصلاحاتی بر آن اعمال کنیم. اگر حمایت مالیِ جدی از این جایزه صورت بگیرد، تصمیم داریم برای هر شاخه یک جایزه مجزا برگزار کنیم تا آثار بهصورت تخصصیتر بررسی شوند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

صادق غفوریان-کارشناسان سیل های ماه های گذشته، گرمای شدید این روزها و مواردی از این قبیل را از تبعات تغییر اقلیم می دانند؛ تبعاتی که به ویژه در یک دهه گذشته به شدت بخشهای مختلفی از کشور را تحت تاثیر قرار داده و پیامدهای جدی و خسارتهای بسیار زیادی را به دنبال داشته است.
200 هزار میلیارد خسارت سیل فقط در 2 سال
آمارهای رسمی از وزارت جهاد کشاورزی درباره میزان خسارت های ناشی از تبعات تغییر اقلیم در بخش کشاورزی طی سال آبی 1401-1402 می گوید، خسارت ناشی از خشکسالی و سیل بیش از 200 همت بوده است.
پیامدهای تغییر اقلیم؛ از سیل تا گردوغبار
ما در این گزارش، بنا داریم به بهانه موج گرمای این روزها به ابعاد تغییر اقلیم و تبعات و پیامدهایی که این رخداد زیست محیطی پدید آورده، بپردازیم. ابتدا جالب است که بدانیم تغییر اقلیم، به طور مشخص چه پیامدهایی را نصیب جغرافیای هدف خود قرار داده و می دهد:
گرمایش زمین: ما کشوری هستیم که بدون توجه به مسائل محیط زیستی، سوخت مصرف می کنیم به طوری که از نظر شدت مصرف انرژی در کشور رتبه اول دنیا را داریم یعنی ۲.۵ برابر دنیا، ۱.۵ برابر ژاپن و ۲ برابر چین انرژی مصرف می کنیم، از لحاظ سرانه انرژی در دنیا رتبه چهارم و انتشار گازهای گلخانه ای جزو ۱۰ کشور اول دنیا هستیم، این آمار در حالی به دست می آید که خاورمیانه به ویژه کشور ما با شدت زیادی تحت تاثیر تغییر اقلیم و گرمایش جهانی قرار گرفته است، به طوری که اگر گفته می شود دمای کره زمین یک درجه افزایش یافته در ایران این عدد دو درجه است.
کشاورزی: کاهش بارندگی و افزایش دما، کشاورزی در کشور را با چالشهای جدی روبه رو کرده است. کمبود آب، بازدهی محصولات را کاهش داده و امنیت غذایی کشوررا تهدید میکند. همچنین، افزایش بیابانزایی، باعث کاهش حاصلخیزی زمینهای کشاورزی و درآمد کشاورزان میشود.
آب: ایران به دلیل قرارگیری در جغرافیای کم آب، با تشدید خشکسالی، کاهش سطح آبهای زیرزمینی به منظور تامین آب شرب و کشاورزی با مشکل جدی مواجه شده است.
گرد و غبار: افزایش دما و خشکسالی، باعث تشدید پدیده گرد و غبار میشود. توفانهای شن و ماسه، علاوه بر خسارت به زیرساختها و سلامت مردم، بر حاصلخیزی خاک نیز تاثیر منفی میگذارد.
تکرار و شدت این توفانها رو به افزایش است.
فرسایش خاک و فرونشست زمین: فرسایش خاک و افزونی املاح آن از نخستین تبعات تغییر اقلیم است که نصیب زمین می شود. این آسیب، حاصلخیزی زمین را کاهش داده و کشاورزی را با مشکلات جدیتری روبه رو میکند. رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور روز پنج شنبه در این زمینه در آماری جهانی گفته است: پژوهشهای دانشمندان حوزه اقلیم نشان میدهد که به دلیل تغییر اقلیم، تخریب سرزمین و بیابان زایی، ۲۳ درصد از مساحت زمین دیگر قابل بهره برداری نیست. همچنین فرونشست زمین نیز به دلیل برداشت های بی رویه آب که در پی خشکسالی ها صورت می گیرد، به یک تهدید جدی تبدیل شده است. بنابر
اعلام گلعلیزاده، رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست، میانگین فرونشست در کشور ۱۲ سانتی متر و در دنیا به صورت میلی متری است و در حالی این حجم خاک را به راحتی از دست می دهیم که بیش از ۹۰ درصد تولید غذای کشور به خاک وابسته است. این جای نگرانی زیادی دارد.
سلامت: تغییرات اقلیمی، شیوع بیماریهای عفونی و قابل انتقال با حشرات را افزایش میدهد. همچنین، گرمازدگی ناشی از امواج گرما، خطرات جدی برای سلامت مردم به همراه دارد.
مهاجرت اجباری: مهاجرت بین شهرها و استان ها از مهم ترین تبعات و پیامدهایی است که از 10 سال گذشته کشور را دچار چالش کرده است. امروز در حاشیه شهرهای بزرگ، انبوهی از خانوارها را می بینیم که خانه و کاشانه خود را به دلایل مختلف از جمله خشکسالی، گرد و غبار و کم آبی رها کرده و آرامش و زندگی خود را در نقطه ای دیگر از کشور جست وجو می کنند.
برنامه داریم ؟
اما نظام محیط زیست کشور در برابر تغییر اقلیم و پیامدهای ویرانگر آن چه طرح و برنامه ای دارد؟
گلعلیزاده، رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست به تازگی گفته است: بر این اساس تهیه و تدوین برنامه مدیریت تغییر اقلیمی کشور تهیه شد و به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، موضوع مهمی است که برای اولین بار در کشور اتفاق افتاد، در واقع بر اساس قانون برنامه هفتم درج ماده الحاقی تبصره ۱ ماده ۲۱ قانون برنامه مدیریت تغییر اقلیمی کشور تدوین شد، این مسئله قطعا از آلودگی هوا بسیار مهم تر است، چون تمام زیرساخت ها و فعالیت های کشور را پیامدهای تغییر اقلیم تحت تاثیر قرار داده و می دهد، بنابراین اگر کشور را برای کاهش آسیب پذیری، رفتن به سمت اقتصاد سبز و کم کربن سازگار نکنیم خسارت های جبران ناپذیری را شاهد خواهیم بود. وی با اشاره به این که مجلس شورای اسلامی برنامه مدیریت تغییر اقلیمی کشور را تصویب کرد تا بتوانیم کشور را با پیامدهای تغییر اقلیم سازگار کنیم، گفت: بر اساس این قانون، چهار هدف تقویت سازگاری، کاهش آسیب پذیری، گسترش اقتصاد سبز و صنعت کم کربن مد نظر است، البته اقتصاد سبز و صنعت کم کربن دقیقا بند ۷ سیاست های ابلاغی رهبری در حوزه محیط زیست است که سال ۹۴ ابلاغ شده بود. این موضوع خیلی مهم است، سیلاب هایی که امروزه اتفاق می افتد ناشی از تغییر اقلیم است که باید برای آن برنامه داشته باشیم تا خاک آن مناطق دچار فرسایش نشود و این همه خسارت های جانی و مالی وارد نشود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گروه سینما و تلویزیون-طی سال های اخیر با توسعه صنعت ساخت پویانمایی در کشور، فیلم های کودک و نوجوان رونق فراوانی پیدا کرده است. به این بهانه خبرگزاری خبرآنلاین به معرفی 10 فیلم پرفروش کودک و نوجوان در 8 سال اخیر پرداخته است. امسال سینمای کودک دو فیلم در اکران داشت که هر دو در گیشه شکست خوردند؛ «ایلیا؛ جستوجوی قهرمان» با ۱۹۷ هزار و ۳۷۸ تماشاگر و «نوروز» با ۷۱ هزار و ۷۷۰ تماشاگر چه در قیاس با کمدیهای موفق امسال و چه در قیاس با فیلمهای کودک موفق سالهای گذشته نتوانستند مورد توجه تماشاگران قرار بگیرند. فیلمهای موفق کودک و نوجوان در سالهای اخیر عموما پویانمایی بودهاند. بعضی فیلمهای لایو اکشن (Live Action) مثل ساختههای سیدجواد هاشمی هم توانستهاند به فروش قابل قبولی برسند و نشان دهند که سرمایه گذاری روی سینمای کودک و نوجوان از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است. ۱۰ فیلم پرفروش کودک و نوجوانِ سالیان اخیر، اعم از پویانمایی و لایو اکشن را در این جا خواهید شناخت.
1 - بچهزرنگ
سال نمایش: ۱۴۰۲
فرم: پویانمایی
کارگردان: بهنود نکویی، هادی محمدیان و محمدجواد جنتی
فروش: ۶۲ میلیارد و ۷۶۱ میلیون تومان
داستان: محسن، پسربچهای که عاشق فیلمهای ابرقهرمانی است، تلاش میکند ببر مازندران را که از گونه حیوانات منقرضشده ایران است به زادگاهش بازگرداند.
2 - نارگیل ۲
سال نمایش: ۱۴۰۲
فرم: لایو اکشن
کارگردان: داود اطبایی
فروش: ۲۸ میلیارد و ۲۵۷ میلیون تومان
داستان: باباحاجت از سه عروسک طلسمشده مراقبت میکند و به دنبال معجونی میگردد تا طلسم را از بین ببرد.
3 - پسر دلفینی
سال نمایش: ۱۴۰۱
فرم: پویانمایی
کارگردان: محمد خیراندیش
فروش: ۲۳ میلیارد و ۶۰۲ میلیون تومان
داستان: هواپیمایی در دریا سقوط میکند و یک دلفین جوان به نام سفید و مادرش نوزاد انسانی را پیدا و از او مراقبت میکنند. پسر بزرگ میشود و بعد از این که متوجه میشود انسان است، برای یافتن مادرش به خشکی میرود.
4 - لوپتو
سال نمایش: ۱۴01
فرم: پویانمایی
کارگردان: امیر عباس عسکری
فروش: ۲۱ میلیارد و ۳۷۹ میلیون تومان
داستان: کارگاه اسباببازیهای خلاقانه لوپتو که بین کودکان ایرانی محبوبیت زیادی دارد با خرابکاری یک ناشناس تعطیل میشود. علی، پسرِ صاحبِ کارگاه، تلاش میکند پدرش را که ناامید شده از این مخمصه نجات دهد.
5 - مسافری از گانورا
سال نمایش: ۱۴۰۲
فرم: پویانمایی
کارگردان: سیداحمد علمدار
فروش: ۱۴ میلیارد تومان
داستان: موجودی فضایی به زمین میآید و با کمک پسری معلول و دوستانش به دنبال فرمانروای سیاره گانورا که در زمین گم شده میگردد تا صلح را به سرزمینش بازگرداند.
6 - فیلشاه
سال نمایش: 1396
فرم: پویانمایی
کارگردان: هادی محمدیان
فروش: ۷ میلیارد و ۹۰۷ میلیون تومان
داستان: رئیس گله فیلها صاحب فرزندی میشود که همه انتظار دارند جانشین رئیس گله باشد، اما برخلاف تصور همه فیلشاه بسیار دستوپاچلفتی است.
7 - جزیره فضایی (تورنادو ۲)
سال نمایش: ۱۴۰1
فرم: لایو اکشن
کارگردان: سیدجواد هاشمی
فروش: ۵ میلیارد و ۷۶۵ میلیون تومان
داستان: پروفسوری موفق به ساخت یک رستوران شده که در نهایت به سفینه تبدیل میشود. با شیطنت چهار نوجوان، این سفینه مقداری زودتر از موعد به پرواز درمیآید و ماجراهایی رقم میخورد.
8 - بنیامین
سال نمایش: ۱۳۹۸
فرم: پویانمایی
کارگردان: محسن عنایتی
فروش: ۵ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان
داستان: بنیامین تصمیم میگیرد برای نجات مادرش به سفری پرخطر برود و این سرآغازی است برای ماجراهای پرفرازونشیب او و دوستش آشر.
9 - شهر گربهها
سال نمایش: ۱۴۰۰
فرم: لایو اکشن
کارگردان: سیدجواد هاشمی
فروش: ۵ میلیارد و ۱۳۷ میلیون تومان
داستان: حاکم شهر گربهها قصد دارد عمر گربههای شهر را بگیرد و به خودش اضافه کند، اما چند گربه جلوی این دسیسه حاکم میایستند.
10 - بامبالا
سال نمایش: ۱۴۰1
فرم: لایو اکشن
کارگردان: سید جمال سید حاتمی
فروش: ۴ میلیارد و ۵۹۷ میلیون تومان
داستان: خواهر و برادری به نام حنا و امیرعلی از عروسکی به نام بامبالا کمک میگیرند تا پدر و مادر خود را آشتی دهند. بامبالا عروسکی است که به همه بچه ها کمک میکند تا به آرزوهای خود برسند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

محمد حقگو- بانک مرکزی داده های خود از وضعیت بازار مسکن تهران را برای اردیبهشت و خرداد امسال به روزرسانی کرد. با استفاده از این داده ها مشخص می شود که در سه ماهه نخست امسال، معاملات مسکن در این شهر حدود 8 درصد بیشتر شده و این اتفاق همزمان با تورم 5.5 درصدی مسکن رخ داده است. این در حالی است که تورم مسکن تهران در سال گذشته 4برابر رقم فعلی یعنی بیش از 20 درصد بود. این داده ها همچنین نشان می دهد که تورم نقطه ای اجاره بها در سه ماه ابتدایی امسال در تهران روندی صعودی و در کل کشور روندی نزولی داشته و در عین حال سطوح بالای 45 و 51 درصد را ثبت کرده است.
به گزارش خراسان، سرانجام بانک مرکزی داده های مسکن تهران را که تا اواسط هفته گذشته تنها برای بازه فروردین و قبل از آن منتشر شده بود، برای ماه های اردیبهشت و خرداد به روز رسانی کرد. این داده ها نشان می دهد که تورم ماهانه مسکن تهران در اردیبهشت و خرداد به ترتیب 3.8 و 1.4 درصد بوده و متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در این شهر در انتهای بهار به مرز 86 میلیون تومان یعنی حدود 85 میلیون و 910 هزار تومان رسیده است.
تورم آرام تر مسکن نسبت به بهار 1402
در مجموع، داده های قیمت مسکن تهران حاکی از آن است که متوسط قیمت مسکن از بیش از 81 میلیون تومان در اسفند سال قبل به حدود 86 میلیون تومان در انتهای خرداد رسیده و در نتیجه تورم حدود 5.5 درصد را در سه ماهه اول امسال شاهد هستیم. این در حالی است که آمارهای مشابه در سال گذشته تورم مسکن تهران در بهار سال گذشته را بیش از 4 برابر یعنی در حدود 20 درصد نشان می دهد. از آن جایی که تغییرات قیمت مسکن و نرخ ارز غیررسمی با یکدیگر نسبت دارند و در بهار سال جاری برخلاف سال گذشته این نرخ ثبات بیشتری داشته، در نتیجه می توان گفت سیاست های ارزی در کاهش تورم مسکن موثر بوده است.
رشد معاملات در بهار امسال
همزمان با آرام گرفتن تورم مسکن تهران در بهار، شاهد افزایش 7.8 درصدی معاملات نیز هستیم به طوری که مجموع معاملات سه ماهه مسکن از بیش از 9 هزار و 500 فقره به بیش از 10 هزار و 200 فقره رسیده است. یک دلیل مهم این رشد معاملات را می توان پیش بینی پذیر شدن قیمت ها در بازار مسکن همزمان با کاهش تورم آن دانست.
روند معکوس اجاره بها در کل کشور و تهران در ارتفاع بالا
داده های بانک مرکزی حاوی یک شاخص مهم دیگر یعنی رشد نقطه ای اجاره بها نیز هست. بر این اساس مشاهده می شود در سه ماهه نخست امسال، تورم نقطه ای اجاره بها (رشد اجاره بها در هر ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل) در تهران صعودی و به ترتیب 45.2، 46.4 و 47 درصد بوده است. این در حالی است که در کل کشور، این روند کاهش اندکی را تجربه کرده و از 52.4 درصد ابتدا به 52.2 و سپس به 51.6 درصد رسیده است. در عین حال شاهد تورم بالای اجاره بها هم در تهران و هم در کل کشور هستیم.
قانون جدید کنترل اجاره بها چاره ساز می شود؟
باید منتظر ماند و دید که سیاست های جدید کنترل اجاره بها که به نظر، پشتوانه قانونی قوی تری نسبت به گذشته دارد، چگونه خواهد توانست تورم در این بخش را کنترل کند. بنا بر ابلاغ چند روز قبل دفتر ریاست جمهوری، سقف رشد اجاره بها در بین استان های کشور بین 22 درصد تا حدود 25 درصد خواهد بود که تقریباً نصف تورم اجاره بها در کل کشور در بهار است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.