صهیونیستها در پشت پرده غارت کمکهای بشردوستانه برای غزه
با به سرقت رفتن سه چهارم کمک های بشردوستانه به غزه به ارزش 320 میلیون دلار، به نظر می رسد کارتلهای جنایت سازمان یافته که زیرنظر اسرائیل فعالیت دارند، مسئولیت اجرای سناریوی فروپاشی مدنی و دامن زدن به بحران انسانی را برعهده گرفتهاند

از زمان آغاز جنگ در غزه، این منطقه نه تنها با بحران جنگی که حالا دیگر با قحطی مواجه است و بهرغم هشدارهای نهادهای بین المللی و سازمان ملل اما این باریکه از شمال تا جنوب با بحران کمبود جدی غذا روبهروست.در این بین اگرچه کمکهای ناچیز بینالمللی دردی از مشکلات مردم قحطیزده غزه را دوا نکرده اما نگاهی به آمار و ارقام نشان میدهد که همین مقدار از کمکهای بشردوستانه ارسالی هم به طور کامل به دست مردم بحرانزده غزه و به خصوص شهر رفح نمیرسد.
بر اساس ارقام سازمان ملل، در ماه مه به طور متوسط روزانه 97 کامیون کمک رسانی وارد غزه شده است که کاهش 42 درصدی نسبت به ماه قبل را نشان می دهد. مستنداتی وجود دارد که نشان می دهد رژیم صهیونیستی پس از اشغال و آتش زدن گذرگاه «رفح» نه تنها از ورود محموله های بشردوستانه جلوگیری کرده و یا نابود میکند بلکه آن ها را به سرقت نیز می برد.
برای مثال در اواخر اردیبهشت ماه تصاویر رسانهای حملات گروهی شهرک نشینان به کامیون های اردنی حامل آرد و کمک های بشردوستانه در مسیر نوار غزه را ثبت کردند که طی آن صهیونیستها کیسه های آرد گندم را سرقت میکردند.اخیراً نیز رسانه ها اعلام کردند که نزدیک به 70 درصد کمک های غزه از اسکله ای در این باریکه به سرقت رفته است.
مصر همسایه مرزی فلسطین اشغالی که پیشتر به دلیل ممانعتهایی که رژیم صهیونیستی از ورود کامیونهای حامل کمکها از رفح داشته است شکایت داشت، حالا به خاطر سرقت رژیم از محموله های کمک رسانی به غزه نارضایتی و نگرانی خود را با هماهنگ کننده سازمان ملل در میان گذاشته است.
در تأیید این سرقتها، هفته گذشته سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر، طی تماس تلفنی با سیگرید کاخ، هماهنگکننده امور بشردوستانه و بازسازی سازمان ملل متحد در نوار غزه، دزدی کمکهای بشردوستانه توسط سربازان اسرائیلی را به شدت محکوم کرد.علاوه بر این رویترز در مطلبی می نویسد که نزدیک به سه چهارم کمک های بشردوستانه منتقل شده از اسکله شناور جدید 320 میلیون دلاری که در سواحل غزه ساخته شده بود، در مسیر رسیدن به انبار سازمان ملل به سرقت رفت. یک مقام سازمان ملل به رویترز گفت: آن ها مدتی است که کامیون ندیده اند.
رویترز گزارش میدهد که بیشتر کمکهایی که از روز شنبه از اسکله به غزه میآمد، به سرقت رفت.تا به امروز، بیش از 569 تن کمک بشردوستانه در سراسر غزه برای توزیع بیشتر توسط شرکای بشردوستانه ارسال شده است. این کمکها از طریق دریا از قبرس منتقل و در آن جا غربال می شود و سازمان ملل متحد کمک ها را در غزه دریافت و توزیع آن را هماهنگ می کند.
رژیم صهیونیستی هفته هاست کنترل عملیاتی این گذرگاه را به دست گرفته، دولت اسرائیل در ادعایی گفته است می خواهد از طریق این گذرگاه به غزه کمک کند اما مصریها این ادعاهای طرف اسرائیلی را کذب و برای کاهش خشم بین المللی عنوان کرده اند. گفته شده که بیشتر کامیونهای بارگیری شده از این گذرگاه، نه برای کمک و رسیدن به دست مردم بلکه شامل محصولات اسرائیلی است که برای بازرگانانی که محصول را خریداری کرده بودند، ارسال میشود.
از زمانی که نیروهای رژیم اشغالگر به گذرگاه مرزی رفح حمله کردند، مصر استفاده از گذرگاه مرزی رفح را ممنوع اعلام کرد و گفت که این گذرگاه دیگر برای کارهای بشردوستانه امن نیست. در همان زمان، سازمان های کمک رسانی دسترسی به مراکز مهم ذخیره سازی و توزیع را از دست دادند. در نتیجه حدود یک میلیون فلسطینی، که اکثر آن ها قبلاً به دلیل جنگ آواره شده بودند، مجبور به فرار شدند و این مسئله بحران انسانی را عمیق تر کرد.
روایت مسئول سازمان ملل از حجم غارت
دزدی، غارت و ضبط کمک های بشردوستانه در نوار غزه به حدی گسترده شده است که حتی جان امدادگران را به خطر می اندازد. جورجیوس پتروپولوس، رئیس دفتر سازمان ملل متحد برای هماهنگی امور بشردوستانه (OCHA) در غزه می گوید: غارت بسیار عمیق شده است. او تخمین می زند که سه شنبه گذشته، سه چهارم کالاهای سواری کامیون هایی که از این گذرگاه وارد می شدند به سرقت رفته است.
مقامات سازمان ملل می گویند که این خودروها به طور سیستماتیک توسط باندهای مسلح، به ویژه سیگارهای قاچاق که در بازار سیاه غزه به مبلغ گزاف فروخته می شوند، مورد حمله قرار گرفته و متوقف می شوند. اخیراً کامیون هایی که سوخت به غزه میآورند نیز هدف قرار گرفته اند.ویلیام شومبرگ، مسئول کمیته بین المللی صلیب سرخ می گوید: «کمک ها دائما غارت می شوند. موضوع به فروپاشی نظم مدنی مربوط می شود. راهزنان و دزدان در غزه فعال بوده اند. وضعیت در آن جا مانند جنگلی شده است که هیچ قانونی یا پلیس قانونی ندارد.»
طبق قانون، پلیس تنها نهادی است که مسئولیت تأمین امنیت کمک ها و محافظت از آن در برابر هرگونه غارت و سرقت را عهده دار است، اما صهیونیستها هم برای ممانعت از کاهش بحران غذایی و هم به منظور به تصویر کشاندن وضعیت فروپاشی نظم اجتماعی در غزه اجازه اسکورت پلیس با کامیون های کمک های بشردوستانه را نمیدهند.سازمان ملل متحد مدعی است که تلاش کرده با پلیس غزه ارتباط برقرار کند تا کاروان های کمک رسانی را تامین امنیتی کنند، اما صهیونیست ها نپذیرفتند.فرحان حق، معاون سخنگوی سازمان ملل متحد، مقامات اسرائیلی را مسئول تامین امنیت کمکها دانست و گفت: مقامات اسرائیلی به عنوان قدرت اشغالگر باید نظم و امنیت عمومی را بازگردانند و دسترسی ایمن به کمکهای بشردوستانه را تسهیل کنند تا کمکها به غیرنظامیان نیازمند برسد.
بمباران اسرائیل علیه زیرساخت های امدادی در رفح
اما علاوه بر سرقت و نابودی محمولههای کمکهای بشردوستانه بین المللی، صهیونیستها با هدف قرار دادن مراکز سازمان ملل و دیگر نهادهای امدادرسان، توانمندی این سازمانها برای انجام عملیات امدادرسانی را دشوار کرده اند.
در این زمینه سازمان ملل و گروه های امدادی با رد ادعاهای مبتنی بر کمبود نیرو یا ناکارآمدی آن ها، می گویند بمباران های اسرائیل علیه زیرساخت های آن ها علت اصلی کاهش ظرفیت و قدرت امدادی آن ها شده است.با توجه به این وضعیت به نظر می رسد کارتلهای جنایت سازمان یافته که زیر نظر اسرائیل فعالیت دارند مسئولیت اجرای سناریوی فروپاشی مدنی و دامن زدن به بحران انسانی را برعهده گرفتهاند.