تعداد بازدید : 0
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 134
سرودن شعر با چشم دل
گفتوگوی خراسان با موسی عصمتی، شاعر نابینایی که ویدئوی شعرخوانیاش در برنامه تلویزیونی «سرزمین شعر» به تازگی در فضای مجازی بیش از یک میلیون بازدید داشت
الهه آرانیان- 50ساله است و روشندل؛ متولد روستای معدن «آقدربند» شهرستان سرخس است و زندهیاد پدرش، کارگر زحمتکش معدن زغالسنگ همین روستا بودهاست. موسی عصمتی، 12ساله بوده که مبتلا به مننژیت میشود و بیناییاش را از دست میدهد. او به همین دلیل چهار سال از تحصیل بازمیماند. اما بعد به پیشنهاد خانواده در مدرسه نابینایان شروع به تحصیل میکند و در دانشگاه رشته زبان و ادبیات فارسی را انتخاب میکند و این رشته را تا مقطع کارشناسیارشد ادامه میدهد. موسی عصمتی، شاعر خوشقریحه و خوشذوقی است که «بیچشمداشت» و «بریلهای ناگزیر» از جمله آثار اوست. نابینا بودن این شاعر که ما را به یاد رودکی سمرقندی میاندازد، موجب تمایز شعرش با دیگر شاعران شدهاست؛ او با چشم دلش میبیند و حس میکند و میسراید. موسی عصمتی که یکی از شرکتکنندگان رقابت تخصصی «سرزمین شعر» بود و تا مرحله سوم هم پیش رفت، به دلیل بازدید میلیونی ویدئوی شعرخوانیاش در شبکههای اجتماعی، بهطور ویژه در قسمت پایانی این برنامه موردتقدیر قرار گرفت. شعر پربازدید موسی عصمتی، شعری درباره پدرش بود که اشک همه را درآورد:
«پدرم را خدا بیامرزد، مرد سنگ و زغال و آهن بود/ سالهای دراز عمرش را کارگر بود، اهل معدن بود/ از میان زغالها در کوه، عصرها روسفید برمیگشت/ سربلند از نبرد با صخره، او که خود قلهای فروتن بود/ پابهپای زغالها میسوخت، سرخ میشد دوباره کُک میشد/ کورهای بود شعلهور در خود، کورهای که همیشه روشن بود/ بارهایی که نانش آجر شد، از زمین و زمان گلایه نکرد/ دردهایش یکی دو تا که نبود، دردهایش هزار خرمن بود/ از دل کوههای پابرجا، از درون مخوف تونلها/ هفتخان را گذشت و نان آورد، پدرم که خودش تهمتن بود/ پدرم مثل واگنی خسته از سرازیر ریل خارج شد/ بیخبر رفت او که چندی بود، در هوای غریب رفتن بود/ مرد دشت و پرنده و باران، مرد آوازهای کوهستان/ پدرم را خدا بیامرزد، کارگر بود، اهل معدن بود». در ادامه گفتوگوی ما را با موسی عصمتی میخوانید.
تجربه حضور در برنامه «سرزمین شعر» چطور بود؟
تجربه خیلی خوبی بود. حواشی بسیار شیرینی داشت؛ گفتوگوهای در حاشیه این برنامه جذاب بود و با دوستان شاعر جدید آشنا شدیم. شعرها را می شنیدیم و تحلیل میکردیم که کدام شعر حقش بود به مرحله بعد برود. مردم بعد از سالها بیگانگی با شعر و ادبیات، از طریق این برنامه با ادبیات آشتی کردند و با شعر چهارچوبدار و استاندارد آشنا شدند. در سالهای گذشته شعرهای ضعیف و زرد زیاد منتشر شده و مردم در این برنامه متوجه شدند که اشعار خوب هم سروده میشود.
از بازخوردهای ویدئوی شعرخوانیتان که در فضای مجازی بیش از یک میلیون بازدید داشت، بگویید.
غزلی بود درباره پدرم که کارگری بود در روستای معدن آقدربند سرخس. اهالی روستا در معدن زغالسنگ روستا کار میکنند. کارگرها قشر ضعیف جامعه هستند که گاهی هم در حقشان اجحاف میشود. بعد از این که پدر به رحمت خدا رفت، این شعر را سرودم که خوشبختانه در برنامه سرزمین شعر اجرا شد و پربازدیدترین شعری بود که بین 160شعر خوانده شد و در صفحه برنامه سرزمین شعر یک میلیون و 400هزار بار دیده شد.
نحوه تعامل اعضای گروه با سرگروهشان در این برنامه چطور بود؟
ما درباره انتخاب اشعار با هم صحبت میکردیم و استاد محمود اکرامیفر که سرگروه من بودند، از بین سه، چهار شعری که ارائه میدادم، یکی را انتخاب میکرد و پیشنهاد میداد که اگر فلان واژه عوض شود، بهتر است و... . مشاور اصلی و تعیینکننده در انتخاب شعر سرگروهها بودند و من احترام می گذاشتم به نظر دکتر اکرامیفر که پیشرو و دانشمند هستند. ایشان شاعری فروتن و فرهیخته هستند و گفتوگوهای ما لحظه لحظه شعر بود.
پیشنهادی برای فصل بعد «سرزمین شعر» دارید؟
برنامه به همان شکل خیلی خوب است، اما جای یک داور خانم در برنامه خالی است. این برنامه میتواند با همین قدرت ادامه پیدا کند و امیدوارم شاعران فصل بعد هم در همین سطح باشند و انتظارات مردم فروکش نکند.
با توجه به اینکه شما از شاعران روشندل هستید، از دغدغهها و مشکلاتتان بفرمایید.
در گذشته مهمترین مشکل ما دسترسی به منابع شعری جدید بود که وقتی منتشر میشد با تأخیر به دستمان میرسید؛ چون باید کتاب را تبدیل به بریل میکردیم. اما در سالهای اخیر شرایط خیلی بهتر شده و دستگاههای چاپ بریل در هر استانی موجود است؛ البته با بالارفتن قیمت کاغذ هزینه بریلکردن کتابها هم بالا رفتهاست. خوشبختانه با فضای مجازی و صفحهخوانهایی که متنها را در تلفن همراه و رایانه میخوانند، دسترسی به شعرها و کانالهای تلگرامی شاعران و سایتها و صفحات در شبکههای اجتماعی مختلف بیشتر شدهاست. هرچند همان صفحه خوانها با خوانش رباتیکشان اصل مطلب را ادا نمیکنند، اما در مقایسه با سالهای دهه 70 دست ما خیلی بازتر شدهاست. خیلی از دوستان شاعر هم شعرهایشان را دکلمه و به شکل فایل صوتی ارسال میکنند و میشنویم و آنچنان دغدغه و مشکل خاصی نیست. فقط باید دنبال شعرگفتن اصولی باشیم و از استانداردهای شعر حراست کنیم.
از آثار جدیدتان بفرمایید. مشغول چه کاری هستید؟
در نمایشگاه کتاب امسال قرار است کتاب جدیدم به نام «سمرقند» که مجموعه رباعیهای من است، از طرف انتشارات شاعران پارسی زبان منتشر شود. این مجموعه چهارمین کتاب شعر من است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
رفح زیر سایه سنگین جنگ
تعداد بازدید : 137
حمله به رفح علاوه بر ایجاد فضای تبلیغاتی جدید برای کاهش اثرات خبر حمله ایران در رسانههای صهیونیستی، میتواند به نتانیاهو برای خلاص شدن از شر مسئله اسرا نیز کمک کند.افزون بر این که زمزمه های صدور حکم بازداشت او جدی تر شده است
گروه بین الملل- با افزایش تهدیدات لفظی سران صهیونیستی، سایه جنگ روی شهر رفح در جنوب غزه سنگینی میکند.حضور بیش از یک و نیم میلیون آواره از سراسر غزه در این منطقه، به ویژه در اردوگاههای اسکان پناهندگان، نتایج فاجعهآمیزی را برای هرگونه تهاجم زمینی و هوایی به رفح محتمل کرده است.با این حال مقامات نظامی و سیاسی رژیم تلآویو تاکنون از تهدیدات خود عقبنشینی نکرده و خود را در حال تدارک حمله نشان میدهند.دانیال هاگاری، سخنگوی ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی پیشتر در 21 آوریل (2 اردیبهشت) مدعی شده بود که پس از هفتهها مذاکره درباره طرح حمله به شهر مرزی رفح، توافقات لازم با طرف مصری به دست آمده و طرحهایی برای ادامه عملیات در جبهه جنوبی نوار غزه از سوی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح رژیم آماده شده است.سه روز پیش از آن نیز در 18 آوریل (1 اردیبهشت)، رادیو ارتش این رژیم گزارش داد که ارتش نیروهای کمکی نظامی از جمله توپخانه و نفربرهای زرهی را در اطراف نوار غزه مستقر کرده است که نشان دهنده آمادگی برای حمله زمینی احتمالی به شهر رفح است.این رادیو به نقل از سرلشکر دوتان، فرمانده گردان 932 ارتش اسرائیل گفت که با پایان یافتن عملیات نظامی در اردوگاه آوارگان نصیرات «ما به سمت رفح خواهیم رفت». از طرف دیگر طی روزهای گذشته، رفح مورد بمباران شدید اسرائیل قرار گرفته که بارزترین آن ها حمله به اردوگاه الشابوره در مرکز شهر و تخریب مسجد الفاروق در همان منطقه و بمباران یک خانه مسکونی در خربة العدس در شرق بوده است. همچنین صهیونیستها حدود 40هزار چادر از چین (برای پناه دادن به فلسطینیهای آواره) سفارش داده اند که از بندر اشدود در حال دریافت است و اعلام شده که پس از عید فصح یهودیان، تخلیه غیرنظامیان رفح را آغاز خواهند کرد.این تحولات پس از آن صورت گرفت که مجلس نمایندگان آمریکا کمک نظامی 26میلیارد دلاری به اسرائیل را تصویب کرد که حماس آن را "مجوز و چراغ سبزی برای دولت افراطی صهیونیستی برای ادامه تجاوزات وحشیانه خود علیه مردم ما" تلقی کرد.
انگیزههای نتانیاهو
بهرغم تدارکات و تهدیداتی که قریب الوقوع بودن نبرد در رفح را نشان میدهد، با این حال همچنان میان تحلیلگران درباره انگیزهها و برنامهریزی نتانیاهو برای روزهای آینده اجماع وجود ندارد و هستند کسانی که مواضع صهیونیستها را صرفاً «جنگ روانی» و تبدیل کردن آن به کارت فشار بر روی میز مذاکره میدانند.این سناریو معتقد است که در میان مخالفتهای رو به گسترش جهانی و کاهش حمایتهای سیاسی و تسلیحاتی دولتهای اروپایی، نتانیاهو و شرکای او در کابینه تندرو امکان جنگی جدید با تبعات نامعلوم برای غیرنظامیان را میسر ندانسته و به دنبال دادن آزادسازی اسرا در مذاکرات، با دادن کمترین امتیاز به حماس و جناحهای فلسطینی هستند. بنابراین فشار تبلیغاتی میخواهد این گونه القا کند که دو گزینه پیش روی فلسطینیان است: «یا تسلیم یا تهاجم».نتانیاهو، شامگاه یک شنبه گفت: در روزهای آینده، فشارهای نظامی و سیاسی را بر حماس افزایش خواهیم داد، زیرا این تنها راهی است که ما برای آزادی گروگان ها داریم. "وی افزود: ما تاکنون 124 نفر از ربوده شدگان خود را آزاد کردهایم و موظفیم همه آن ها را چه زنده و چه مرده به خانههایشان برگردانیم. زندان حماس، رنج آنها و خانوادههایشان قلبهای ما را پاره میکند و این عزم ما را بیشتر میکند تا آن ها را برگردانیم.» یسرائیل کاتس وزیر خارجه رژیم صهیونیستی نیز شنبه در حساب کاربری خود در ایکس گفت اگر دستیابی به توافق تبادل اسرا صورت بگیرد، حمله نظامی اسرائیل به رفح به تعویق می افتد.از طرف دیگر طرفهای مصری در ماههای گذشته به صراحت مخالفت خود را با عملیات در شهر رفح بارها اعلام کردهاند و این با ادعای رسانههای صهیونیستی تعارض دارد. یکی از موضوعاتی که رسانههای نزدیک به دولت مصر بارها به آن اشاره کرده اند امکان لغو توافقنامه صلح میان دو طرف در صورت انجام چنین حملهای است زیرا احتمال هجوم آوارگان به سمت مرزهای مصر بسیار زیاد است.اما با وجود اذعان جهانی به تبعات فاجعهآمیز تهاجم به رفح و حتی احتمال گسترش درگیری در منطقه، تجربه ماههای گذشته نشان داد که تندروترین کابینه صهیونیستی همواره محاسبات خاص خود را دارد.اولاً بسیاری بر این اعتقادند که اقدام ایران در تنبیه رژیم صهیونیستی با «عملیات وعده صادق» ضربه سنگینی بر اعتبار و حیثیت سیاسی نتانیاهو تندروهای اسرائیل وارد کرد و فشار بر نتانیاهو از سوی اپوزیسیون به مراتب بیش از پیش شده است. یایر لاپید، رهبر مخالفان رژیم صهیونیستی، در روزهای اخیر حمله جدیدی را به نخست وزیر اسرائیل آغاز و او را متهم کرد که موجب تضعیف «بازدارندگی اسرائیل» شده است و خواستار مذاکره برای بازگرداندن اسرا شد.در این میان حمله به رفح علاوه بر ایجاد فضای تبلیغاتی جدید برای کاهش آثار خبر حمله ایران در رسانههای صهیونیستی، میتواند به نتانیاهو برای خلاص شدن از شر مسئله گروگانها کمک کند. فشار خانوادههای اسرای صهیونیست موج دیگری از اعتراضات خیابانی هر روزه علیه کابینه تندرو نتانیاهو را به دنبال داشته است و حمله به رفح یا در نگاه خوشبینانه منجر به آزادی اسرا میشود که دستاوردی برای نتانیاهو خواهد شد و یا به طور کلی اسرا در این حمله کشته خواهند شد و نتانیاهو میتواند امیداور باشد که بار دیگر افکار عمومی داخلی را به سود خود بسیج کند و توجیهی برای تداوم جنگ بیابد و به مجبور نباشد در میز مذاکره امتیازی به حماس بدهد. همچنین زمزمه های صدور حکم بازداشت نتانیاهو جدی تر شده است، نخستوزیر رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو در واکنش به احتمال صدور حکم بازداشتش در دیوان کیفری بینالمللی هشدار داد که حکم بازداشت یا هرگونه اقدام دیوان کیفری بینالمللی (ICC) علیه مقامهای رژیم صهیونیستی هیچ تأثیری بر عملیات نظامی اسرائیل در غزه ندارد و تنها یک «روال خطرناک» ایجاد خواهد کرد.اوایل هفته، خبرنگارانگلیسی داگلاس موری مقالهای را در روزنامه نیویورکپست به چاپ رساند و مدعی شد که دیوان کیفری بینالمللی که درباره عملیات طوفانالاقصی و پاسخ رژیم صهیونیستی به آن تحقیق می کند، در صدد است پرونده جرایم جنگی علیه نتانیاهو، «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و یکی از فرماندهان ارشد نظامی اسرائیل که احتمالاً رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی است، مطرح کند.حالا نتانیاهو می خواهد با حمله به رفح اذهان و رسانه ها را از پیگیری این موضوع منحرف کند.همچنین پیشبرد برنامه کوچ اجباری مردم غزه، غرض دیگری است که تحلیلگران از تمایل نتانیاهو به انجام عملیات حمله به رفح عنوان میکنند. تجربه مردم غزه از کلمه منطقه امن، غالباً تداعی کننده «منطقه ای ناامن» است همانند پیدا شدن گورهای دسته جمعی در محوطه بیمارستان شفا. اساساً یکی از اهداف اصلی دولت نتانیاهو از ابتدای جنگ، کوچ اجباری بخشی از مردم غزه به سمت مرزهای مصر و اردن بود که محقق نشد. تأسیس بندر در غزه نیز پروژه دیگری است که تحلیلگران برخلاف ادعای مقامات آمریکایی، آن را نه به منظور ارسال کمکهای بشردوستانه بلکه در جهت تسهیل ارسال مردم منطقه به اروپا عنوان میکنند. بنابراین در میان اصرار مردم غزه به عدم ترک این باریکه، حمله به رفح به بهانه یافتن اسرا گزینه ای است که صهیونیستها برای کوچاندن فلسطینیان میتوانند داشته باشند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
گزارشی از افزایش حدود 20 درصدی قیمت کالاها و لوازم پلاستیکی در بازار مشهد از ابتدای سال جدید
تعداد بازدید : 147
نرخ های پلاستیک کشدار شد!
غلامی/ افزایش 20 درصدی محصولات پلاستیکی، برگ دیگری از گلایه مردمی است که هر روز به تأمین معیشت و هزینه های روزمرهشان می اندیشند و این افزایش قیمت را در کنار افزایش قیمت مواد خوراکی مانند حبوبات و غیره فشاری مضاعف برای خود تعبیر می کنند. رئیس اتحادیه پلاستیک معتقد است عامل اصلی آن چیزی که در بازار به عنوان گرانی حس شده، بورس کالاست، زمانی که پتروشیمی ها در عرضه یکی از مواد اولیه مورد نیاز تعلل کنند، سبب افزایش قیمت کاذب در بازار می شوند.ابتدای سال 1402 بود که روزنامه خراسان در گزارشی به افزایش قیمت محصولات پلاستیکی اشاره کرد. یکی از تولیدکنندگان پلاستیک و پلیمر استان با گلایه از شرایط گفته بود رشد تولید «با مغز به زمین» خورده است، ما اقدام به خرید مواد اولیه از یکی از پتروشیمیها کردیم، قیمتی که به ما اعلام شد تا 25 درصد گرانتر از اسفند 1400 بود، ما چندین بار اعتراض کردیم و گفتیم بازار کشش این افزایش قیمت را ندارد. در نیمه دوم همان سال در گفت و گویی که با یکی از تولیدکنندگان ظروف یک بار مصرف داشتم، او نیز اظهار کرد بسیاری از همکاران ما کارگاه های کوچک تولیدی خود را تعطیل کرده اند. در بازار نیز فروشنده ها رضایت کافی از فروش نداشتند و اغلب معتقد بودند به علت کاهش قدرت خرید، مردم با مماشات بیشتری خرید انجام می دهند.
افزایش 20 درصدی قیمت اقلام پلاستیکی
اکنون در ابتدای سال 1403 نیز شاهد افزایش قیمت محصولات پلاستیکی هستیم و این گلایه مردم را به همراه داشته است. آن چه بازدیدهای میدانی نشان می دهد محصولات پلاستیکی حدود 20 درصد افزایش قیمت داشته است. اقلام پلاستیکی و محصولات مرتبط با آن مانند ظروف پلاستیکی آشپزخانه و ابزارهایی که از پلاستیک ساخته می شوند به صورت محسوس گران شده است.
افزایش هزینه تولید
نایب رئیس انجمن صنایع پلاستیک استان در توضیح شرایط حاکم بر تولید محصولات پلاستیکی گفت: در سال 1403 اتفاقی که به شکل مستقیم روی مواد اولیه تأثیر گذارد، نیفتاده است. فقط مقداری موضوع افزایش 35 درصدی حقوق کارگران بیتأثیر نبوده است هرچند من معتقدم این مقدار افزایش، تأمین کننده نیاز قشر زحمت کش کارگر نیست اما بر هزینه سربار تولیدکننده تأثیرگذار خواهد بود. افزایش حق بیمه کارفرما و افزایش هزینه کرایهها نیز مؤثر بوده است. هزینه خدماتی هم که مرتبط با تولید است، افزایش داشته است.
افزایش ضایعات
اسلامی افزود: تمام رده هایی که ما به نوعی درخواست خدمات از صنعت را داریم به هر دلیلی، افزایش هزینه داشته است. قطعی برق و گاز که هم در زمستان و هم در تابستان گریبانگیر ماست و باید در هفته یک روز تعطیل کنیم، اثر مستقیمی بر روند ضایعات ما دارد. دستگاه های ما به گونه ای است که اگر صبح شنبه روشن می کنیم، صبح جمعه خاموش می کنیم. اگر خللی طی هفته ایجاد شود تا زمانی که به روند معمول تولید برگردد، ما مقداری ضایعات خواهیم داشت و بر قیمت تمام شده تأثیرگذار خواهد بود.
بازی پتروشیمیها در عرضه مواد اولیه
وی خاطر نشان کرد: اما عامل اصلی آن چیزی که در بازار به عنوان گرانی حس شده، بورس کالاست، زمانی که به ما مواد اولیه می دهند بر اساس عرضه پتروشیمی ها در بورس قیمت گذاری می شود، یعنی در هر سه شنبه که بورس مواد مورد نیاز ما را عرضه می کند، کافی است یک پتروشیمی یک گریل از مواد مورد نیاز ما را در آن روز اعلام نکند. در آن هفته خود به خود در هر کیلو 2000 تومان افزایش قیمت به وجود خواهد آمد.
نایب رئیس انجمن صنایع پلاستیک استان بیان کرد: یا در عرضه، ناترازی به وجود می آورند که من فکر می کنم این موضوع به پایتخت و خود پتروشیمی ها برمی گردد به عبارتی با عرضه این محصولات بازی می کنند. بازار را بر اساس نیاز تولیدکننده تنظیم می کنند. هر زمان بازار تشنه است و می دانند کمبودی وجود دارد، آن را عرضه نمی کنند و یک افزایش قیمت کاذبی به وجود می آید.
هرکیلو مواد اولیه 1000 تا 1500 تومان افزایش داشته است
اسلامی اضافه کرد: اما آن چه که من خبر دارم و رصد می کنم نشان می دهد شاید در هر کیلو 1000 تا 1500 تومان افزایش قیمت نسبت به سال 1402 داشته باشیم. چیز دیگری نداریم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 125
به وقت آرزوها
آرزو داشتن به چه معناست، تفاوت آرزوی بیرونی با درونی چیست و چگونه آرزوهایمان را پیدا کنیم و پرورش بدهیم؟ در روز جهانی آرزوها به این سوالات پاسخ دادیم
آرزو داشتن و فکر کردن به آنها، یکی از لذتبخشترین و زیباترین قسمتهای زندگی است. همین آرزوها و رویاهایمان هستند که به افکار و اعمال ما جهت میدهند و انگیزه ما برای برداشتن هر قدم به سمت موفقیت و تحمل سختیها هستند. 29 آوریل، روز جهانی آرزوهاست. به همین بهانه به رایجترین سوالات درباره آرزوها و دست یافتن به آنها پاسخ خواهیم داد.
رابطه بین آرزو ها با احساس ارزشمندی
آرزوهایی که افراد دارند میتوانند از نظر میزان دستیافتنیبودنشان با هم متفاوت باشند. بعضی از افراد آرزوهای سادهای دارند و بر اهدافی متمرکز هستند که دستیابی به آنها نسبتا آسان است. برخی دیگر آرزوهای بزرگتری دارند که رسیدن به آن ها بهمراتب سختتر است. کوچکی یا بزرگی آرزویتان ممکن است با احساس ارزشمندی شما مرتبط باشد. داشتن آرزوهای بزرگ میتواند انگیزهدهنده باشد و ممکن است نشاندهنده این باشد که به توانایی خود برای دستیابی به آن آرزوها ایمان دارید. آرزوهای کوچک هم میتوانند نشاندهنده کمبود خودباوری باشند. توجه داشته باشید که آرزوهای شخصی بلندمدت میتوانند کمک کنند سبک زندگی و کارهای خاصی را انتخاب کنید که شما را در مسیر رسیدن به خواستههایتان قرار دهند.
انواع آرزوها
۲ نوع آرزوی اصلی داریم که هرکدام به دستههای کوچکتری تقسیم میشوند:
1آرزوهای درونی| این دسته از آرزوها معمولا بر مواردی متمرکز هستند مانند: ایجاد روابط معنادار با دیگران (وابستگی)؛ کمک به جامعه و جهان(تولید)؛ داشتن جسم و روانی سالم(سلامت) و رشد فردی. نمونههایی از آرزوهای درونی عبارتاند از: آرزوهایاجتماعی میتوانند شامل مواردی مانند دوستیابی و ایجاد روابط و داوطلبشدن برای انجام کاری به منظور کمک به جامعه باشند؛ آرزوهای خانوادگی میتوانند شامل انجام کارهایی مانند شروع رابطه آشنایی، ازدواج و بچهدار شدن باشد؛ گاهی اوقات هم آرزوی کسب مهارتی را داریم که به آن علاقهمندیم. مثلا ممکن است آرزو داشته باشیم موسیقیدان یا هنرمندی حرفهای شویم.
2 آرزوهای بیرونی| هدف آرزوهای بیرونی معمولا دستیابی به چیزهایی مانند جذابیت جسمی، ثروتمندشدن یا محبوببودن است. نمونههایی از آرزوهای بیرونی عبارتاند از: آرزوهای مرتبط با پول آرزوهای رایجی هستند و معمولا شامل رسیدن به هدف مالی خاص(مانند استقلال مالی) یا کسب مقدار مشخصی پول هستند؛ آرزوهای مبتنی بر شهرت و جلب احترام دیگران یکی دیگر از آرزوهای بیرونی رایج است که ممکن است هدف از آن معروفشدن در مقیاس بزرگ باشد.
چگونه آرزوهایمان را پیدا کنیم؟
گاهی اوقات افراد آرزوهای بزرگ و زیادی برای زندگیشان دارند، اما گاهی هم واقعا مطمئن نیستند که چه آرزوهایی دارند. اگر در تلاش برای پیداکردن یا پرورش آرزوهایتان هستید، کارهایی هست که با انجامدادنشان میتوانید از تأثیر مثبت این آرزوها مطمئن شوید.
1از خودتان سوال کنید
فکر کردن درباره رویاها یا علایقتان میتواند به شما اطلاعاتی درباره چیزهایی بدهد که میخواهید. برخی از چیزهایی که آرزو دارید روزی به دست بیاوریدشان یا تجربهشان کنید، چیستند؟ بعضی از فعالیتهایی که انجام میدهید و بیشترین هیجان یا اشتیاق را به آنها دارید، چیستند؟
2 به خودتان زمان بدهید
اگرچه آرزوها میتوانند انگیزهدهنده و الهامبخش باشند، نیازی نیست که همین حالا برای فهمیدن همهچیز به خودتان فشار بیاورید. به خودتان فرصت یادگیری و رشد بدهید. چیزهای جدید را امتحان کنید، اطلاعاتی درباره خودتان جمعآوری کنید و سپس به این فکر کنید که آموختههایتان چگونه میتوانند شما را به آرزوهایتان برسانند.
3 خودتان را با دیگران مقایسه نکنید
افراد دیگر ممکن است آرزوهای بزرگی داشته باشند اما این به معنای مناسببودن آن آرزوها برای شما یا زندگیتان نیست. بهجای مقایسه خودتان با دیگران باید روی یافتن آرزوهایی تمرکز کنید که به شما کمک میکنند در زندگیتان احساس رضایت کنید.
4 هدفتان را پیدا کنید
فهمیدن این که چه چیزی به زندگی شما معنا و هدف میدهد، میتواند به شما برای پیداکردن و پرورش آرزوهایتان کمک کند.
5 با روان شناس صحبت کنید
گاهی اوقات نداشتن آرزو میتواند ناشی از یک اختلال روان شناسی باشد. اگر برای پیداکردن انگیزه تلاش میکنید یا علاقهتان را به کارهایی از دست دادهاید که قبلا از انجامشان لذت میبردید، مهم است که با درمانگر یا متخصص روان شناسى صحبت کنید.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
یادداشت روز
تعداد بازدید : 127
انتظارات واقع بینانه از مالیات بر عایدی سرمایه
مهدی حسن زاده - economic@khorasannews.com
مجلس شورای اسلامی سرانجام با رفع ایرادات شورای نگهبان، قانون مالیات بر عایدی سرمایه را نهایی کرد تا پس از تایید نهایی این مصوبات توسط شورای نگهبان، منتظر ابلاغ و اجرای آن باشیم.
به طور خلاصه منطق مالیات بر عایدی سرمایه، محدود کردن سفته بازی و سوداگری است. به این معنا که خریدار دارایی هایی که طبق قانون مشمول این مالیات است، در صورت فروش دارایی، باید به نرخی که قانون مشخص کرده است از مابه التفاوت قیمت خرید و فروش دارایی، مالیات دهد. البته دارایی های مشمول قانون، معافیت های آن، نرخ مالیات مصوب و در نهایت کسر یا عدم کسر تورم از عایدی سرمایه عناصر کلیدی این قانون هستند اما در نهایت با تصویب این قانون و اضافه شدن این مالیات به پایه های مالیاتی موجود در قوانین کشور باید منتظر ماند و دید این قانون چه مقدار بر روند بازار دارایی ها و اقتصاد کشور اثرگذار خواهد بود.
با این حال و در واکنش به فضایی که له و علیه این قانون ایجاد شده، یادآوری دو نکته به موافقان و مخالفان آن ضروری است.
به نظر می رسد برخی با یک نگاه سیاسی در حال مخالفت با قانونی هستند که در بسیاری از کشورهای جهان در حال اجراست. اگرچه هر کشور با مقتضیات خود و به شکل های مختلف این قانون را اجرا می کند و ما نیز باید این قانون را متناسب با مقتضیات خود اجرا کنیم اما زیر سوال بردن چیزی که در بسیاری از کشورها اجرایی شده است و می تواند در مهار سوداگری در اقتصاد ایران نقش مثبت ایفا کند، خارج از منطق است. به ویژه در شرایطی که این قانون با توجه به معافیت های آن بر اساس آنچه ادعا شده صرفا مشمول بخش اندکی (حدود یک درصد) جامعه می شود.
از سوی دیگر برخی که سال ها در پی اجرایی شدن این مالیات بوده اند، نگاهی فراتر از واقعیت و امکانات این قانون و بی توجهی به راه های فرار از اجرای آن دارند. توضیح این که مهم ترین بستر حقوقی برای اجرایی شدن این قانون، حذف اسناد عادی و جایگزینی اسناد قولنامه ای با اسناد رسمی است. در این زمینه اگرچه مجلس در فروردین امسال، قانون اعتبار زدایی از اسناد عادی را مصوب و مهلت 4 ساله ای برای تعیین تکلیف اسناد عادی و قولنامه ای مشخص کرد اما در عمل تا زمانی که به طور کامل از اسناد قولنامه ای اعتبارزدایی نشود، نمی توان مسیر فرار از مالیات بر عایدی سرمایه را بست.
با این حال مسئله مهم دیگری که موافقان مالیات بر عایدی سرمایه و سیاست گذاران باید مدنظر داشته باشند این است که این مالیات چوب جادویی مهار تورم نیست و اساسا مهار تورم بیش از فعالیت سوداگران به بستری که در آن شکل گرفته است، باز می گردد. ناترازی های بانکی، بودجه ای و ارزی که موجب تورم می شود، پای دلالان را به معاملات سفته بازانه دارایی ها می کشاند. در چنین بستری با افزایش هزینه مالیات برای دلالان، شاید بتوان تاحدی جلوی افزایش تب سوداگری در بازارها را گرفت اما آدرس مهار تورم جای دیگری است و نباید مالیات بر عایدی سرمایه را به ویژه در شرایطی که راه های فرار آن مسدود نیست، راهکار اصلی درمان درد تورم دانست.
در هر حال اقدام مجلس برای اضافه کردن مالیات بر عایدی سرمایه به نظام مالیاتی می تواند بستر مناسبی برای نظارت پذیرتر کردن بازار دارایی ها و جلوگیری از فرارهای مالیاتی در این بخش ایجاد کند اما باید توجه داشت که هم بدفهمی در بخشی از جامعه نسبت به این پایه مالیاتی وجود دارد که باید اصلاح شود و هم انتظارات سیاست گذاران از این ابزار باید واقعی و به دور از بلندپروازی باشد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
ایران پادشاه فوتسال قاره کهن
تعداد بازدید : 112
دست نیافتنی با 13 قهرمانی
پس از گذشت حدود 6 سال، تیم ملی فوتسال ایران دوباره قهرمان آسیا شد تا در صدر پرافتخارترین تیم های فوتسال آسیا با 13 جام قهرمانی دست نیافتنی تر شود. تیم ملی فوتسال کشورمان که در هفدهمین دوره مسابقات قهرمانی آسیا با عبور از پنج تیم به فینال رسیده بود، روز گذشته در دیدار نهایی به مصاف تایلند میزبان مسابقات رفت و با نتیجه 4 بر یک به پیروزی رسید تا جام قهرمانی را در سرزمین فیل ها و معابد بالای سر ببرد. وحید شمسایی و شاگردانش که در شانزدهمین دوره مسابقات قهرمانی جام ملت های آسیا 2022 کویت هم به فینال رسیده و در دیدار پایانی مقابل ژاپن شکست خورده بودند، این بار جبران مافات کردند و در حالی که ژاپن و کره جنوبی در عین ناباوری در مرحله گروهی حذف شدند، ملی پوشان فوتسال ایران در دیدار فینال، تایلند میزبان را شکست دادند تا به سیزدهمین قهرمانی شان دست پیدا کنند. در این مسابقه مهدی کریمی، سعید احمدعباسی، علیاصغر حسنزاده و باقر محمدی برای ایران گلزنی کردند و سورنویچیان تک گل تایلند را به ثمر رساند. نکته جالب این که گل چهارم ایران را باقر محمدی دروازه بان تیم ملی به ثمر رساند و در پایان جام هم به عنوان بهترین دروازه بان این دوره انتخاب شد. همچنین در پایان این رقابتها سعید احمدعباسی با ۸ گل زده عنوان آقای گلی و بهترین بازیکن این رقابتها را از آن خود کرد. ایران در حالی به قهرمانی مسابقات جام ملت های فوتسال رسید که تیم ملی، حسین طیبی کاپیتانش را به دلیل مصدومیت در اختیار نداشت اما بازیکنان جایگزین به خوبی عمل کردند و اجازه ندادند جای خالی او احساس شود. وحید شمسایی سرمربی تیم ملی فوتسال ایران در پایان این بازی گفت: خدا را شکر که توانستیم این بازی را پیروز شویم و این قهرمانی را به مردم ایران و پدرم تقدیم میکنم.
رئیس جمهور و وزیر تبریک گفتند
قهرمانی ایران در جام ملت های آسیا واکنش ها و بازتاب زیادی داشت. رئیس جمهور در پیامی پیروزی مقتدرانه و غرورانگیز تیم ملی فوتسال کشورمان و کسب مقام قهرمانی رقابتهای جام ملتهای آسیا ۲۰۲۴ در تایلند و اهتزاز پرچم پرافتخار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را که موجب سرافرازی و شادمانی همه ایرانیان ورزشدوست شد، تبریک گفت. سید ابراهیم رئیسی در پیامی با تبریک قهرمانی تیم ملی فوتسال کشورمان در آسیا تصریح کرد: از یکایک اعضای تیم ملی، مربیان، کادر فنی و سایر تلاشگران حوزه ورزش کشور برای کسب این عنوان ارزشمند، قدردانی می نمایم. کیومرث هاشمی وزیر ورزش هم که در سالن برگزاری فینال حضور داشت، در پیامی عنوان قهرمانی ایران در رقابتهای فوتسال جام ملتهای آسیا را تبریک گفت: «اقتدار فوتسال ایران در قاره کهن، بار دیگر با حضور یک تیم منسجم و قوی در قالب رقابتهای جام ملتهای آسیا و در شرایطی که اکثر تیمها نیز با رشد قابل توجهی همراه شدهاند، به وقوع پیوست و موجبات خشنودی علاقه مندان به ورزش را فراهم کرد.» کنفدراسیون فوتبال آسیا هم در واکنش به قهرمانی ایران نوشت: تیم ملی فوتسال ایران پادشاه فوتسال آسیا رکورد قهرمانی اش را به عدد 13 رساند.همچنین کنفدراسیون فوتبال آسیا به تمجید از وحید شمسایی پرداخت و نوشت: شمسایی بعد از چندین قهرمانی آسیا به عنوان بازیکن، اکنون به عنوان مربی قهرمان آسیا شد.
ایران در سید اول جام جهانی ۲۰۲۴
همزمان با قهرمانی مقتدرانه تیم ملی فوتسال ایران در هفدهمین دوره جام ملت های آسیا، سیدبندی مسابقات قهرمانی فوتسال جهان هم اعلام شد و فوتسال ایران در قرعهکشی ماه آینده جام جهانی که در سمرقند برگزار خواهد شد، در سید نخست قرار خواهد داشت. ازبکستان به عنوان میزبان دهمین دوره مسابقات جام جهانی فوتسال معرفی شده است. این دوره از بازیها از ۱۴ سپتامبر تا 6 اکتبر ۲۰۲۴ (۲۴ شهریور تا ۱۵ مهر) برگزار میشود و ۲۴ تیم در آن حضور خواهند داشت. با اعلام مسئولان برگزاری مسابقات فوتسال جام جهانی سه شهر بخارا، تاشکند و اندیجان میزبانان رقابتهای جام جهانی ۲۰۲۴ خواهند بود. تیم ملی ایران در کنار ازبکستان، برزیل، اسپانیا، آرژانتین و پرتغال در سید یک قرار دارد. تیم های قزاقستان، پاراگوئه، اوکراین، مراکش، تایلند و پاناما در سید دوم هستند. تیم های کاستاریکا، گواتمالا، ونزوئلا، نیوزیلند، کوبا و لیبی هم سید 3 را تشکیل می دهند و در سید 4 هم تیم های افغانستان، آنگولا، کرواسی، فرانسه، هلند و تاجیکستان حضور دارند. تیمهای تاجیکستان، افغانستان، نیوزیلند و فرانسه برای اولین بار در این جام شرکت میکنند و برزیل با پنج عنوان قهرمانی، پُرافتخارترین تیم جام جهانی به شمار میرود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 145
گام نهایی برای مالیات بر سوداگری
نمایندگان مجلس در جلسه دیروز، ایرادات شورای نگهبان به طرح مالیات عایدی سرمایه را رفع کردند. چه افرادی مشمول این مالیات می شوند و چگونه باید مالیات بپردازند؟
محمد حقگو- نمایندگان مجلس در جلسه دیروز، ایرادات شورای نگهبان به یک طرح مالیاتی مهم را رفع کردند تا سرانجام پس از حدود 12 سال از مطرح شدن آن، به فرجام نهایی خود نزدیک شود. این مصوبه در صورت تصویب نهایی، فعالیت های سوداگرانه در بازارهای طلا، ارز، خودرو و ملک را زیر تیغ نظام مالیاتی خواهد برد. با این حال، بر خلاف آن چه برخی رسانه ها در این مدت القا کرده اند، این مصوبه کاری به معاملات معمول شاید 99 درصد مردم نخواهد داشت. با این اوصاف گزارش امروز، جزئیات مهم این طرح را بررسی کرده است. ذکر این نکته ضروری است نسخه نهایی این مصوبه تا لحظه تنظیم این گزارش منتشر نشده و اطلاعاتی که در این گزارش استفاده شده، بر مبنای اطلاعات دریافتی از منابع آگاه است.
نقصان طرح های مقابله با سوداگران در سال های گذشته
به گزارش خراسان، در شرایطی که سال ها، برخی بانک ها اقدام به خلق پول بی ضابطه کرده و غیر از سال های اخیر، هیچ چیزی جلودار آن ها نبوده است، این نقدینگی سر از بازار دارایی هایی همچون زمین و مسکن، ارز، طلا و خودرو در آورده و کار را به جایی رسانده که بر خلاف مناسبات معمول اقتصادهای دنیا خرید برخی از این اقلام هم اینک به آرزویی برای برخی ها تبدیل شده است. علاج این پدیده اگر چه از یک سو ناظر به اصلاح نظام بانکی است اما در سوی دیگر به تکمیل نظام هایی از جمله نظام مالیاتی نیز باز می گردد. «مالیات بر عایدی سرمایه» در این باره، یک پایه مالیاتی مهم در دنیا برای جلوگیری از چرخه های سوداگرانه در اقتصاد است. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما این پایه مالیاتی برای اولین بار در سال 91 در فضای سیاست گذاری کشور به طور جدی مطرح شد اما به نظر می رسد به دلیل ماهیت آن که جلوی منافع بادآورده برخی ها را می گیرد، تا مجلس فعلی به ثمر ننشست. تا این که سرانجام دیروز مجلس، پس از یک مرتبه رفت و برگشت این طرح بین مجلس و شورای نگهبان، ایرادات این شورا را رفع کرد و امید می رود در صورت تایید نهایی شورای نگهبان، عصر جدیدی در حوزه مقابله با فعالیت های سوداگرانه در اقتصاد ایران آغاز شود.
نکته قابل توجه در این زمینه، تاکیدی است که رئیس مجلس بر خلاف ادعای برخی رسانه ها در روزهای اخیر نسبت به تاثیر این پایه مالیاتی بر زندگی و معیشت عادی مردم داشته است. خبرگزاری خانه ملت به نقل از قالیباف گفت: قانون مالیات بر سوداگری فقط حداکثر یک درصد از افراد جامعه را شامل می شود و آن ها هم کسانی هستند که به قصد دلالی و سوداگری اقدام به خرید و احتکار حجم وسیعی از طلا، ارز، سکه، منزل مسکونی یا خودرو می کنند و خود عامل وارد آوردن فشار به زندگی عموم مردم هستند.
4 گروه کالایی موضوع مالیات عایدی سرمایه
وارد بررسی این پایه مالیاتی بر اساس آخرین اطلاعات از مصوبات مجلس که به دست خراسان رسیده است، می شویم. در کل این پایه مالیاتی شامل 4 گروه کالایی به شرح زیر می شود: 1-املاک با انواع کاربری و حق واگذاری محل؛ 2-انواع خودروی سواری دارای شماره انتظامی(پلاک) شخصی؛ 3- انواع طلا، نقره، پلاتین و مسکوکات آن ها و جواهرات؛ 4- انواع ارز(ارز، رمز پول، رمز دارایی)
9 شرط مهم در معافیت معاملات املاک
همان طور که گفته شد، برآوردها نشان می دهد اکثریت مردم شامل این مالیات نمی شوند. برای همین قبل از تشریح چگونگی محاسبه این مالیات به تشریح شرایط معافیت از آن می پردازیم. در اولین مورد، باید به مهم ترین شروط معافیت املاک به شرح زیر اشاره کرد:
1-فروش ملک مسکونی با دوره مالکیت بیشتر از دو سال (اگر فرد ملک دیگری نداشته باشد)؛ 2-سرپرست خانوار می تواند شرط دوره مالکیت 2 ساله را هر 5 سال یک بار نقض کند؛ 3-سرپرست خانوار می تواند یک ملک مازاد را به شرط مالکیت بیشتر از دو سال بفروشد؛ 4- «تعویض» ملک مسکونی در کمتر از یک سال، 5- تخفیف به موجران غیر تجاری به این صورت که اگر در دوره مالکیت، خانه اجاره داده شود، تا 50 درصد عایدی سرمایه همان دارایی (با در نظر گرفتن تورم که تعدیل تورمی در ادامه شرح داده خواهد شد) قابلیت تخفیف مالیات خواهد داشت. 6-ارث (در صورتی که دوره تملک کمتر از یک سال باشد) ؛ 7- اولین فروش هر ملک تا سه سال بعد از شروع روند اخذ مالیات (در کشور)؛ 8- انتقال به صورت هدیه و وقف به شرط شفافیت؛ 9- فروش ملک به طور خلاصه توسط بساز و بفروش ها.
5 شرط معافیت معاملات خودروها
در خصوص معافیت معاملات خودروها می توان به 5 شرط اشاره کرد: 1- فروش خودروی سواری با مالکیت بیشتر از یک سال، به شرط نداشتن حتی بخشی از خودروی دیگری؛ 2- سرپرست خانوار می تواند هر پنج سال یک بار شرط مالکیت یک ساله را نقض کند. 3- سرپرست خانوار می تواند یک خودروی مازاد را بفروشد به شرط مالکیت بیشتر از یک سال؛ 4- «تعویض» تنها خودروی فرد در کمتر از ۶ ماه. 5-خودروی به ارث رسیده (در صورتی که دوره تملک کمتر از یک سال باشد)
تنها شرط معافیت معاملات ارز و طلا
معاملات ارز و طلا تنها در صورتی معاف از مالیات عایدی سرمایه می شود که در هر پنج سال، سود حاصل از فروش آن ها کمتر از 5 برابر معافیت سالانه مشاغل باشد. (به عنوان مثال رئیس سازمان امور مالیاتی 7 بهمن سال گذشته اعلام کرد که سقف معافیت درآمد مالیاتی اصناف در 1403 سالانه به ۱۴۴ میلیون تومان افزایش یافته است)
نحوه محاسبه مالیات بر عایدی سرمایه
در صورتی که معاملات افراد، شامل معافیت های فوق نشود، مشمول مالیات عایدی سرمایه می شوند. بر این اساس به مابه التفاوت قیمت فروش با قیمت خرید (که در برخی موارد تورم نیز در آن لحاظ شده است) و با در نظرگرفتن یک قاعده، مالیات تعلق می گیرد. نرخ این مالیات برای دارایی هایی که کمتر از یک سال نگهداری شده اند (به میزان 10 درصد بیش از سقف نرخ ماده 131 قانون مالیات های مستقیم یعنی) 35 درصد است. برای مدت نگهداری بیش از یک سال نیز همان نرخ های ماده 131 قانون لحاظ خواهد شد.
مسئله تورم
موضوع مهمی که گاهی در رسانه ها به طور اشتباه به آن پرداخته شده، این است که ادعا شده با توجه به افزایش قیمت دارایی ها در اقتصاد ایران در نتیجه تورم، مالیات بر عایدی سرمایه، موجب اجحاف بر مردم می شود. این در حالی است که در قانون، برای دارایی های موضوع مالیات عایدی سرمایه، کاهش سهم تورم طبق یک فرمول دیده شده است.
بر این اساس، از سود فروش ملک، خودرو، طلا و ارز:
1- و با دوره تملک کمتر از 2 سال: همه سود این معاملات با نرخ ذکر شده در بالا مشمول مالیات می شود.
2-برای فروش با دوره تملک بین 2 تا 5 سال، ابتدا از سود کسب شده،50 درصد سود حاصل از تورم (یعنی قیمت خرید تعدیل شده با تورم) کسر می شود و بقیه سود تحت مالیات قرار خواهد گرفت.
3-برای فروش با دوره تملک بیشتر از 5 سال، ابتدا کل سهم تورم از سود کسب شده کم می شود و سپس دارایی که معامله آن سفته بازانه تشخیص داده شده، با نرخ مذکور، مشمول مالیات خواهد بود.
یک مثال فرضی برای محاسبه اثر تورم
فرض کنیم یک ملک که مشمول مالیات عایدی سرمایه هست، قیمت خرید آن 100 میلیون تومان بوده و پس از 5 سال 150 میلیون تومان به فروش می رسد. در این مدت نیز کل تورم 40 درصد بوده است. از آن جایی که می بایست برای محاسبه مالیات عایدی سرمایه، قیمت خرید با تورم تعدیل شود، باید گفت که قیمت خرید تعدیل شده، 140 میلیون تومان خواهد بود. در نتیجه مابه التفاوت قیمت فروش یعنی 150 میلیون تومان با قیمت خرید تعدیل شده 140 میلیون تومان، یعنی 10 میلیون تومان مشمول ضرایب مالیاتی خواهد شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 94
بودجه قطره چکانی برای بیمارستان حاشیه شهر
در حالی که بیمارستان حاشیه شهر مشهد برای تکمیل به 2 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد در لایحه بودجه امسال تنها 161 میلیارد تومان اعتبار برای آن لحاظ شده است
وحید تفریحی- مسکن موقت؛ این بهترین توصیف برای ردیف اعتباری است که دولت در لایحه بودجه 1403 برای بیمارستان حاشیه شهر مشهد در نظر گرفته است! در حالی که برای تکمیل این پروژه مهم سلامت محور حاشیه نشینان مشهد 2 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است، اما در لایحه بودجه امسال تنها 161 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است! به گزارش «خراسان»، هیچ کس فکرش را نمی کرد کلنگی که سال 95 برای ساخت پروژه ای مهم و حیاتی بر زمین نشست، 8 سال بعد پروژهاش تنها 20 درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشد! سال 95، در آیینی مسئولان استان کلنگ تزیین شده را بر زمین کوبیدند تا به ساکنان منطقه محروم شهرک شهید رجایی مشهد نوید احداث بیمارستان 540 تختخوابی را بدهند؛ آیینی که با دستور رئیس جمهور وقت از طریق ویدئو کنفرانس انجام شد و مسئولان هم در میان رسانهها کلنگ زنی کردند و از عزم و تلاش برای بازگشایی هرچه سریع تر این بیمارستان گفتند تا ساخت آن مرهمی بر زخم های حاشیه نشینان مشهد باشد. وعده ساخت دو بیمارستان در حاشیه شهر مشهد نیز سال ها بود که از طرف وزارت بهداشت مطرح می شد و اولین گام آن نیز در 26 فروردین ماه سال 95 در جلسه ستاد راهبردی مدیریت شهری برداشته شد که با حضور استاندار وقت قرار شد یکی از این دو بیمارستان در زمین پنج هکتاری در ابتدای جاده سرخس (شهرک شهید رجایی)، اهدایی آستان قدس رضوی و با صدور پروانه رایگان از طرف شهرداری ساخته شود. حتی در آن جلسه برنامه ریزی برای مشارکت دستگاه های متولی ساخت این بیمارستان نیز مشخص و قرار شد 50 درصد از هزینه ساخت را وزارت بهداشت و نیمی دیگر را وزارت راه و شهرسازی بر عهده بگیرد. اما شاید باورتان نشود که از این پروژه تا سال ها جز علف هرز که در زمین خالی محل کلنگ زنی روییده بود، چیزی نمایان نشد. تا این که در 22 مرداد ماه سال 97 روزنامه خراسان، پرونده خاک گرفته این پروژه را که هنوز شروع نشده و مدت دو سال به کما رفته بود، از بایگانی «وعده ها» بیرون آورد و در گزارشی با عنوان «علف هرز به جای بیمارستان»، به چرایی بلاتکلیف ماندن آن پرداخت تا این پروژه مهم و حیاتی دوباره بر مدار پیگیری، مطالبه و احیا قرار گیرد. آن طور که دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرده است، بیمارستان 540 تختخوابی شرق مشهد در هفت بلوک، 54 هزار متر وسعت و زیربنا دارد و در حال حاضر با 20 درصد پیشرفت فیزیکی ساخت آن ادامه دارد. اسکلت این پروژه نیز که به عنوان فاز اول در نظر گرفته شده است، حدود 83 درصد پیشرفت دارد که پیش بینی می شود این فاز تا پایان خرداد به اتمام برسد.
پیش بینی فقط 8 درصد اعتبار مورد نیاز در لایحه بودجه 1403 !
بررسی پیوست شماره یک لایحه بودجه 1403 که مربوط به اعتبار طرح های تملک دارایی های سرمایه ای دستگاه های اجرایی است نشان می دهد که دولت امسال، تنها 161 میلیارد و 826 میلیون تومان اعتبار برای پروژه مهم و حیاتی بیمارستان حاشیه شهر مشهد که اتفاقا تامین اعتبار آن جزو مصوبات سفر اول ریاست جمهوری به استان بوده، در نظر گرفته شده است. این میزان اعتبار تنها 8 درصد از اعتبار مورد نیاز برای ساخت و تکمیل بیمارستان حاشیه شهر مشهد است چرا که به اذعان مدیران علوم پزشکی مشهد ساخت و بهره برداری از بیمارستان حاشیه شهر مشهد نیازمند 2 هزار میلیارد تومان اعتبار است. شایان ذکر است که میزان کل بودجه تخصیص یافته طی سال های منتهی به 1400، تنها 53.5 میلیارد تومان بوده است، همچنین بودجه تخصیص یافته طی سال 1401 نیز 88 میلیارد و 900 میلیون تومان و طی سال 1402 نیز میزان بودجه مصوب در نظر گرفته شده برای این پروژه 40 میلیارد تومان بوده است.
8 سال گذشت؛ پیشرفت فیزیکی تنها 20 درصد!
در این که روند ساخت و بهره برداری از بیمارستان حاشیه شهر مشهد به عنوان یکی از مهمترین نیازهای زیرساختی حوزه بهداشت و درمان حاشیه نشینان در شمال شرق مشهد کند و لاک پشتی است، شکی نیست؛ این که در 8 سال این پروژه تنها 20 درصد پیشرفت فیزیکی داشته موید همین روند کند است که متهم اصلی آن علاوه بر کمای چند ساله پروژه و بی توجهی مسئولان وقت به آن، تزریق قطره چکانی اعتبارات برای ساخت و بهره برداری از پروژه است. هرچند طی سال های اخیر رسیدگی به این پروژه ظاهر متفاوتی به خود گرفته و طبق وعده های مدیران سابق قرار بود که در صورت تامین بودجه اورژانس بیمارستان 540 تختخوابی حاشیه شهر مشهد تا پایان سال 1402 به بهره برداری برسد که البته گویا بودجه ها یاری نکرده و این وعده به تعویق افتاده و بنا بر اعلام معاون فعلی توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد موعد جدید برای بهره برداری از اورژانس بیمارستان حاشیه شهر مشهد شهریور ماه امسال است. مسلم در گزارشی که 27 فروردین ماه امسال در همین صفحه منتشر شد این وعده را البته با یک قید مهم یعنی تامین اعتبار مطرح کرد و گفت که «اگر در تامین اعتبار به مشکل نخوریم قولی که خدمت استاندار دادیم این است که اورژانس بیمارستان تا شهریور به بهره برداری خواهد رسید.»بنابر اعلام علوم پزشکی مشهد، اورژانس بیمارستان حاشیه شهر مشهد حدود 4 هزار مترمربع زیربنا دارد و بیش از دو ماه پیش فرایند اداری ساخت آن به اتمام رسیده است. همچنین با توجه به این که در منطقه شرق مشهد واحدهای ارائه درمان از حد استاندارد کمتر است، قرار است که اورژانس بیمارستان زودتر به بهره برداری برسد.
دست به دامان مولدسازی
طبیعی است که کار ساخت و تکمیل پروژه بیمارستان 540 تختخوابی حاشیه شهر مشهد با این شیوه بودجه ریزی ها و اختصاص اعتبارات پیش نخواهد رفت؛ نکته ای که البته در توضیحات معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم نمایان است چرا که بخش قابل توجهی از اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این بیمارستان چشم انتظار «مولدسازی» است. او در این زمینه اعلام کرده بود که «برای کل بیمارستان فکر میکنم حدود 2 هزار میلیارد اعتبار نیاز است که حدود 200 میلیارد آن تامین اعتبار شده و بخش قابل توجه آن را فکر می کنم از طریق مولدسازی پیش ببریم.» همین دست به دامان مولدسازی بودن هم زمان پایان ساخت این پروژه را به اما و اگر رسانده، چرا که پیش از این و در اردیبهشت ماه سال گذشته مدیر وقت منابع فیزیکی و نظارت بر طرحهای عمرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرده بود که این بیمارستان تا 3 سال آینده به بهره برداری خواهد رسید و این وعده را نیز در گزارشی با عنوان «3 سال تا بهره برداری از بیمارستان حاشیه مشهد» در همین صفحه منتشر کردیم اما حالا که سراغ موعد پایان پروژه را گرفتیم همه چیز به سرانجام مولدسازی گره خورد؛ چرا که مسلم معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد همین دو هفته پیش در پاسخ به ما درباره زمان بهره برداری از این بیمارستان گفت: باید ببینیم زمین هایی که از طرف دانشگاه به استانداری و سازمان خصوصی سازی و امور اقتصاد معرفی شده است، می تواند خواهان داشته باشد تا بخش اعظم آن به فروش برسد و در این بیمارستان هزینه کنیم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 146
قصه قصاص تماشاگرپسند خان آخر المپیکی شدن نابغه و وعده والیبالی مرد برزیلی
روایت تماشاگرپسند از قصه قصاص
فیلم پر حاشیه «بیبدن» با بازی الناز شاکردوست، نوید پورفرج، پژمان جمشیدی و سروش صحت چه ایرادها و ویژگیهایی دارد؟
مائده کاشیان-یکی از فیلمهای پرسروصدایی که این روزها روی پرده سینماها در حال اکران است و در گیشه نیز حضور نسبتا موفقی داشته، «بیبدن» به کارگردانی مرتضی علیزاده است. حواشی این فیلم از جشنواره فجر چهلودوم و اعتراض الناز شاکردوست به حضور آن در بخش نگاه نو آغاز شد و این روزها نیز با اعتراض خانواده عبدالعالی نسبت به روایت فیلم بر اساس پرونده فرزند آنها آرمان عبدالعالی، ادامه پیدا کرده است. «بیبدن» پس از «تمساح خونی»، در رتبه دوم جدول فروش قرار گرفته. این فیلم حدود 500 هزار تماشاگر و تقریبا 31 میلیارد و 600 میلیون فروش داشته است. به بهانه حواشی «بیبدن» و استقبال مخاطبان از فیلم، به ویژگیها و ضعفهای اولین ساخته علیزاده پرداختیم.
اعتراض خانواده قاتل و مقتول
قصه «بیبدن» شباهتهای زیادی به یکی از پروندههای جنایی جنجالی و پرسروصدا در دهه 90، یعنی پرونده آرمان و غزاله دارد. دختر جوانی به قتل رسیده و خبری از جسد او نیست، مادر مقتول به شرط اعتراف قاتل درباره سرنوشت پیکر دخترش حاضر است از قصاص بگذرد. فیلم کشمکشهای خانواده قاتل و مقتول، مصیبتهای آنان و از فضای جامعه تحت تاثیر این اتفاق و اخبار مربوط به آن میپردازد. کاظم دانشی فیلمنامهنویس «بیبدن» گفته است که این فیلم بر اساس چند پرونده قضایی مشابه ماجرای آرمان و غزاله روایت شده است. همه حواشی فیلم بر سر همین موضوع است. خانواده غزاله شکور در دوران جشنواره فجر اعلام کردند اگر وکیل آنها شباهت فیلم به پرونده فرزندشان را تایید کند، از سازندگان آن شکایت خواهند کرد. چند روز قبل نیز آخرین خبر نوشت وکیل خانواده آرمان عبدالعالی از عوامل «بیبدن» خواستهاند که سکانسهایی از این فیلم حذف شود وگرنه از سازندگان فیلم شکایت میکنند. سید مصطفی احمدی تهیهکنند «بیبدن» نیز در گفتوگو با آخرین خبر اعلام کرد که سازندگان فیلم تصممی برای اصلاح سکانسها ندارند. با همه حواشی و جنجالها، نمایش «بیبدن» در سینماها ادامه دارد.
ضعفهای فیلمنامه
کاظم دانشی که پیش از این در اولین ساختهاش «علفزار» به عنوان نویسنده و کارگردان مورد تحسین و توجه قرار گرفت، این بار هم سراغ یک پرونده قضایی رفت، اما ساخته مرتضی علیزاده موفقیت «علفزار» را تکرار نکرد. «بیبدن» برای مخاطبانی که در جریان اخبار و اتفاقات پرونده آرمان و غزاله هستند، حرف تازهای ندارد. اگر این پرونده را به عنوان سوژه اصلی فیلم در نظر بگیریم، «بیبدن» فراتر از روایت آنچه مخاطب در اخبار و رسانهها شنیده و خوانده، حرف بیشتری برای مخاطب ندارد. به عنوان مثال، در فیلم مطرح میشود که خانواده مقتول از فشار کاربران در فضای مجازی برای بخشش آزرده خاطر هستند، اما در فیلم خبری از نمایش جو فضای مجازی نیست. شخصیتهای اصلی درباره این موضوع صحبت میکنند، اما چنین فضایی در فیلم ساخته نشده است. یکی دیگر از نقاط ضعف فیلمنامه، نبود انسجام لازم در روایت قصه است. بخشی از فیلم با تمرکز بر روی مادر مقتول روایت میشود و بخشی از آن با محوریت شخصیت بازپرس. تمرکز فیلم بر روی یک شخصیت میتوانست به پرداخت بهتر کاراکترها و قصه کمک کند. با وجود اینها، در مجموع با توجه به سوژه خاص و جنجالی فیلم و ریشه آن در واقعیت، «بیبدن» مخاطب را تحت تاثیر قرار میدهد و جزو فیلمهای تماشاگرپسند است.
بازی خوب الناز شاکردوست
الناز شاکردوست که مدتهاست از بازی در فیلمهای تجاری و گیشهای فاصله گرفته و با ایفای نقشهای چالشبرانگیز و سخت مورد تحسین قرار گرفته، در «بیبدن» نیز حضور موفقی دارد. شاکردوست در نقش مادر مقتول بازی بسیار تاثیرگذاری دارد. گریههای او و چهره غمگینش برای مخاطب باورپذیر است و احساس همدلی تماشاگر را برمیانگیزد. نوید پورفرج در نقش بازپرس منصف و حقطلب قصه، بازی خوبی دارد. گلاره عباسی در نقش مادر قاتل حضور چندان پرنگ و تاثیرگذاری در فیلم ندارد، اما بازی قابل قبولی را به نمایش گذاشته است. مینا وحید نیز در همان حضور نسبتا کوتاه خود، موفق ظاهر میشود. عملکرد پژمان جمشیدی در نقش پدر قاتل قابل توجه نیست، اما سروش صحت کاملا ناامیدکننده ظاهر شده است. او که نقش پدر مقتول را ایفا میکند، بازی بسیار تصنعی را از خود به نمایش میگذارد. اساسا صحت انتخاب مناسبی برای این نقش نبوده است. در نتیجه به کاراکتر «بهروز» لطمه خورده است و شخصیت او در فیلم حضوری خنثی دارد.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
تصمیم فدراسیون کشتی درباره حضور حسن یزدانی در پاریس
مجارستان خان آخر المپیکی شدن نابغه جویباری!
بالاخره بعد از مدتها انتظار تصمیم کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد درخصوص انتخاب ملیپوش وزن ۸۶ کیلوگرم برای اعزام به المپیک ۲۰۲۴ پاریس اعلام شد. کادرفنی آزاد تصمیم خود را به این شرح اعلام کرد: «نظر به سوابق قهرمانی و افتخارآفرینی حسن یزدانی و با توجه به انجام عمل سنگین کتف، تصمیمات کادر فنی در خصوص منتخب وزن 86 کیلوگرم با توجه به موارد فوق و مفاد چرخه انتخابی به شرح ذیل اعلام می شود:1- با توجه به اینکه رقابتهای رده بندی مجارستان آخرین میدان جدی است که 50 روز پیش از المپیک پاریس برگزار میشود، حسن یزدانی که 9 ماه بهدلیل عمل جراحی سنگین روی کتف از میادین دور بوده، بهتنهایی به مسابقات اعزام خواهد شد و در صورتی که ایشان از سلامت بدنی و آمادگی جسمانی لازم برای حضور در مسابقات برخوردار باشد و این موضوع به تأیید کادر فنی نیز برسد، او ملیپوش ایران در وزن 86 کیلوگرم برای حضور در المپیک پاریس خواهد بود.2- در صورتی که شرایط درج شده در بند یک حاصل نشود، کادر فنی به اقتضای شرایط موجود، تصمیمات جدیدی درباره انتخاب ملیپوش این وزن اتخاذ می کند.»
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
مرد برزیلی وعده خلق تابستانی خوشایند را به والیبال ایران داد
پائز: صعود به المپیک ماموریت غیرممکن یا رویا نیست!
اصلانی/ موریس موتو پائز سرمربی برزیلی- فرانسوی تیم ملی والیبال در نخستین نشست خبری خود با اصحاب رسانه در ایران، از کار سختش با تیم ملی کشورمان صحبت و تاکید کرد عاشق تحت فشار قرار گرفتن است. او که کسب سهمیه المپیک از مسیر لیگ ملتها را ماموریت غیرممکنی نمیداند، در این نشست خبری ابراز امیدواری کرد تابستان خوشایندی برای والیبال ایران خلق کند. موتا در آغاز این نشست با ابراز خرسندی از حضورش در ایران گفت: «با قلب و عشق کار را شروع کردیم تا اتفاق خوشایندی در تابستان خلق کنیم و آن اتفاق هم کسب سهمیه المپیک است.» او که سرمربی برزیلی- فرانسوی خوانده میشود، در تشریح علت این ماجرا گفت: «متولد برزیل هستم و ریشه و خانوادهام در برزیل است ولی 37 سال پیش با همسرم به فرانسه رفتیم و سه فرزند من در آن جا متولد و بزرگ شدند. از هر دو کشور تجربیاتی کسب کردم که امیدوارم همه را به ایران منتقل کنم. همه باور داریم تحقق هدف راه یابی به المپیک باورپذیر است و من هم خوشحالم که این تیم را رهبری می کنم.» او درحالی هدایت تیم ملی والیبال ایران را پذیرفته که والیبال کشورمان در سختترین شرایط ممکن است و باید در فشردهترین زمان و از سختترین مسیر سهمیه المپیک را کسب کند. پائز در پاسخ به سوال خراسان مبنی بر این که چه رویایی را دنبال میکند که تصمیم گرفت این ماموریت غیرممکن را با والیبال ایران تجربه کند، اظهار کرد: «اگر بخواهیم بگوییم ماموریت غیرممکن باید این واژه را برای هر چهار تیم که امتیازات نزدیکی دارند به کار ببریم. در حالی که به نظرم امکانپذیر است نه غیرممکن و ما هدف داریم و این هدف و فشارها باعث بیدار شدن شما میشود و بهتر میتوانید در برابر وقایع عکسالعمل نشان دهید. میتوانیم این فرصت را فراهم کنیم که توانایی واقعی خود را نشان دهیم. احساس خوشبختی دارم که در والیبال کار میکنم چون برای من والیبال یک عشق است که از هشت سالگی ایجاد شد و میخواهم آن را به بازیکنانم انتقال دهم و فشار را از آنها گرفته و برای بازی آمادهشان کنم.» مرد برزیلی در واکنش به این شائبه که او مربی سفارش شده است و از سوی مسئولان برزیلی فدراسیون جهانی به والیبال ایران تحمیل شده هم پاسخ جالب توجهی داد: «باور ندارم که برزیلی بودن برخی مسئولان فدراسیون جهانی تاثیری در انتخابم بهعنوان سرمربی ایران داشته باشد. رزومه من مشخص است و هر جایی که رفتم و کار کردم بهترین بودم. در کشورهای مختلف و با فرهنگهای مختلف کار کردم و پرورش یافتم و این موضوع مهمتر از دیگر مسائل یا توصیه است. مطرح شدن این مبحث بیاحترامی به فدراسیون والیبال ایران است.» انتخاب دستیاران ایرانی پائز توسط فدراسیون والیبال ایران از جمله مسائلی بود که گفته میشد موجبات ناراحتی سرمربی برزیلی را فراهم آورده اما او در نشست خبری واکنش متفاوتی به این مسئله داشت: «معیار انتخاب دستیاران ایرانی، بر اساس انتخاب توانمندترین مربی با کیفیت بالا بوده و پیمان اکبری رزومه مشخصی دارد. انتخاب از طرف فدراسیون بود و باید هم فدراسیون این کار را انجام میداد و من هم 100 درصد موافق بودم. به نظرم اختلاف نظرها کلید پیشرفت است. نمیخواهم یک پائز دیگر روی نیمکت باشد بلکه میخواهم فردی بهعنوان دستیار در کنارم باشد که نظرات متفاوتی نسبت به من داشته باشد تا زمانی که کار گره میخورد بتواند راهکار ارائه دهد.» او افزود: «برای کسب سهمیه، این شیوه انتقاد کردن دستاوردی برای ما نخواهد داشت. اگر کسی با شیوه کار ما مخالف است نباید به تیم بیاید. اگر پذیرفت و آمد دیگر انتقاد معنایی ندارد. زمان آن رسیده که گذشته را فراموش کنیم و باز هم تاکید میکنم باید فصلی تازه را شروع کنیم. زمان کمی داریم و باید با تیمهای بزرگی مبارزه کنیم.» پائز در پاسخ به این سوال که آیا به ایران قول صعود به المپیک را داده هم گفت: «در ورزش کسی نمیتواند قول بدهد. من قول دادم تمام تلاشم را بکنم و تمام توانم را بگذارم. صعود به المپیک یک رویا نیست و قابل دسترسی است.»
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مخالفت نمایندگان مجلس با کلیات طرح دوشوری اصلاح جداول حوزههای انتخابیه مجلس شورای اسلامی و افزایش تعداد نمایندگان
تعداد بازدید : 133
بهارستان ۲۹۰ نفره ماند
گروه سیاسی-طبق اصل ۶۴ قانون اساسی، تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی ۲۷۰ نفر است و از تاریخ همهپُرسی سال ۱۳۶۸ هجری شمسی، پس از هر ۱۰ سال با در نظرگرفتن عوامل انسانی، سیاسی، جغرافیایی و نظایر آنها حداکثر ۲۰ نفر نماینده میتواند به این تعداد اضافه شود، اما از زمان تصویب قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۵۸ تنها یک بازنگری و افزایش تعداد نماینده در سال ۷۸ صورت گرفت.بنابراین موضوع افزایش تعداد نمایندگان در چندین دوره مجلس پیگیری شد؛ در مجلس هشتم دولت لایحهای را برای افزایش تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی ارائه کرد که در نهایت به دوره نهم مجلس منتقل شد و از آنجا که دولت مسیر لایحه خود را ادامه نداد، این موضوع در قالب طرحی در صحن مجلس مطرح و با مخالفت نمایندگان روبهرو شد.مجلس دهم نیز این موضوع را در دستور کار خود قرار داد و طرحی را تدوین کرد که بر اساس آن تعداد نمایندگان در ۲۷ استان افزایش یابد که نمایندگان در آن مقطع نیز با آن طرح مخالفت کردند.این موضوع در مجلس یازدهم نیز پیگیری شد و از آنجایی که حدود ۲۰ سال است که تعداد نمایندگان افزایش نیافته است، طرح افزایش ۴۰ نماینده به تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی تدوین و پیگیری شد.
۲۰ شهریور سال گذشته بود که نمایندگان مجلس شورای اسلامی با درخواست مسکوتماندن طرح اصلاح جدول حوزههای انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان آنها به مدت ۶ ماه موافقت کردند و تصور میشد که مجلس یازدهم دیگر مجال رسیدگی به این طرح را در صحن مجلس نداشته باشد که این گونه نشد و طرح اصلاح جدول حوزههای انتخابیه مجلس و تعداد نمایندگان آنها در دستور کار جلسه علنی مجلس در روز یکشنبه (۹ اردیبهشتماه) قرار گرفت.
نابرابری در تعداد نمایندگان
در جلسه دیروز(یکشنبه) ابتدا «ولیا... بیاتی» سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها پشت تریبون مجلس قرار گرفت و ضمن تشریح طرح کمیسیون متبوع خود برای افزایش تعداد نمایندگان، اظهار کرد: «تعداد نمایندگان در محدوده حوزههای انتخابیه سالهاست ثابت مانده و به نابرابری منجر شده و لزوم اصلاح جداول حوزههای انتخابیه ضروری است».وی متذکر شد: «در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی، ۵ طرح ذیل یک طرح با عنوان «اصلاح جدول حوزه انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان آنها» با هدف اصلاح جدول حوزههای انتخابیه و تعداد نمایندگان اعلام وصول و به استناد آییننامه داخلی ادغام شد و با همکاری کارشناسان مختلف، دستگاههای اجرایی و نظارتی از اردیبهشت ۱۴۰۰ بر اساس معیارهای جمعیتی، پراکندگی جغرافیایی، محدودیت و توسعه یافتگی و مسائل امنیتی و سیاسی مورد بازنگری و اصلاح قرار گرفت که در مجموع با این طرح ۴۰ نماینده به ۲۳ استان کشور اختصاص یافت و ۲۰ نماینده متعلق به حوزههای جدید است و ۲۰ حوزه انتخابیه فعلی نیز با افزایش نمایندگان مواجه میشود».سخنگوی کمیسیون شوراها در مجلس بیان کرد: «این مصوبه در جلسه یکم خرداد ۱۴۰۲ این کمیسیون با اصلاحاتی به تصویب رسید و از آنجایی که پیش نیاز برگزاری انتخابات، تقسیم سرزمین به حوزههای انتخاباتی است و از آن جایی که این تقسیمات برای نمایندگان و شهروندان پیامدهای مهمی دارد، لازم است این طرح مورد توجه قرار گیرد».
موافقان چه گفتند؟
در ادامه جلسه، سه نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در موافقت با کلیات طرح اصلاح جداول حوزههای انتخابیه سخن گفتند؛ «محمدرضا صباغیان» عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس با اشاره به اینکه طبق اصل ۶۴ قانون اساسی هر ۱۰ سال باید ۱۰ نفر به تعداد نمایندگان مجلس اضافه شود، گفت: «از سال ۶۸ به بعد به تعداد نمایندگان اضافه نشده است؛ در حال حاضر جمعیت کشور به ۸۵ میلیون نفر رسیده اما هنوز قانون مربوط به افزایش تعداد نمایندگان رعایت نشده است».وی اظهار کرد: «متأسفانه بیعدالتی در توزیع نمایندگان در کشور حاکم است که در این طرح سه شاخص جمعیت، محرومیت و وسعت مدنظر قرار گرفته است تا این بیعدالتی مرتفع شود».در ادامه، «غلامعلی کوهساری» نماینده مردم آزادشهر در مجلس در موافقت با کلیات طرح اصلاح حوزههای انتخابیه، گفت: «در این طرح ۴۰ نماینده برای ۲۳ استان انتخاب شدند». وی خطاب به مخالفان این طرح گفت که اگر حوزه انتخابیه شما جزو این ۲۳ استان بود، باز هم با این طرح مخالفت میکردید؟این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ۸۰ درصد نمایندگان در حوزههای انتخابیه محروم قرار دارند، تاکید کرد: «ما اضافهشدن نمایندگان را حق مناطق محروم میدانیم که باید مدنظر قرار بگیرد. این خواسته به حق قانونی باید مورد توجه باشد تا بسیاری از مشکلات حوزههای انتخابیه به درستی مورد بررسی قرار گیرد».«حسین حسینزاده» نماینده مردم لارستان در مجلس نیز در موافقت با کلیات طرح مذکور، گفت: «متأسفانه ما گاهی اوقات صحبتهایی میکنیم که در راستای کمک و خدمت به مردم نیست. باید قلب مسئولان و نمایندگان هر لحظه برای مردم بتپد و همه تصمیمات در وهله اول باید جهت تأمین نظر تمامی افراد جامعه باشد نه اینکه درباره تصمیماتی که در آن ذینفع هستند، تصمیم بگیرند و این موارد اصلاً منطقی نیست».وی تاکید کرد: «اگر نمایندگان بخواهند درگیر مسائل جزئی حوزه انتخابیه خود شوند، باید شاهد تکثر و تنوع نمایندگان باشیم. در حال حاضر ما حوزه انتخابیهای داریم که به اندازه ۴ استان کشور است. استان فارس چهارمین استان مساحتی و جمعیتی کشور قلمداد میشود، اما این استان تنها یک نماینده دارد. همچنین منطقه کهنوج استان کرمان حدود ۶ شهرستان داشته، اما نمایندگان کمی دارد».این نماینده مجلس تاکید کرد: «کشور انگلستان با ۶۰ میلیون نفر ۶۵۰ نماینده دارد، همچنین کشور فرانسه با ۷۵ میلیون نفر ۵۵۰ نماینده دارد. همچنین کشورهایی همچون ترکیه، ۶۰۰ نماینده، سوریه ۲۵۰ نماینده و عراق ۳۲۹ نماینده دارند، بنابراین ما باید بر مبنای رسیدگی به مردم و رفع معضلات آنها این مسائل را مدنظر قرار دهیم».
نظر مخالفان چه بود؟
در ادامه تریبون مجلس به مخالفان طرح اصلاح جداول حوزههای انتخابیه رسید؛ ادله «هاجر چنارانی» نماینده مردم نیشابور در مجلس برای مخالفت با این طرح این بود که در شرایطی که امروز مشکلات مختلفی در کشور وجود دارد، اضافهشدن تعداد نمایندگان اهمیت چندانی ندارد.در ادامه جلسه علنی مجلس، «علیاکبر بسطامی» نماینده مردم ایلام در مخالفت با تصویب طرح افزایش تعداد نمایندگان مجلس، تاکید کرد: «امروز نظام بودجهریزی کشور و نظام تقسیمات، مبتنی بر قدرت چانهزنی است، در این طرح بهتر بود که دوستان مبتنی بر نگاه کارشناسی و بررسیهای میدانی عمل میکردند».همچنین حجتالاسلام «سیدمحمدرضا میرتاجالدینی» نماینده مردم تبریز در مجلس به عنوان سومین نماینده مخالف با تصویب طرح اصلاح جدول حوزههای انتخابیه مجلس و تعداد نمایندگان آنها، اظهار کرد: «این موضوع یکی از حساسترین موضوعاتی است که در دورههای مختلف مجلس مطرح شده و تا زمانی که همه جوانب آن سنجیده نشود، هر نوع تصمیم مشکلساز خواهد بود».وی اظهار کرد: «در این زمینه باید اصل بر این باشد که در قالب لایحه و از سوی دولت مطرح شود، به خصوص که دولت میتواند سه دهه را در نظر بگیرد و یک باره همه نیازهای استانها را مدنظر قرار دهد کما اینکه ما آخر دهه سوم هستیم و دولت میتواند لایحه بیاورد و ۶۰ نماینده را تقسیم کند، در این صورت مشاجره و اختلاف نظر پیش نمیآید، ضمن اینکه همه جوانب امنیتی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، جغرافیایی و حتی تاریخی نیز مدنظر قرار میگیرد».
نماینده دولت: این طرح بار مالی دارد
در ادامه نماینده دولت پشت تریبون رفت؛ «علی ادیانی» معاون تقنینی معاونت امور پارلمانی ریاستجمهوری ضمن اعلام نظر مخالف دولت با تصویب طرح افزایش تعداد نمایندگان مجلس، مغایرت طرح با اصل ۷۵ قانون اساسی و دارا بودن بار مالی طرح مذکور را از دلایل مخالفت دولت برشمرد.وی با اشاره به اینکه مغایرت با اصل ۶۴ قانون اساسی و همچنین مغایرت با سیاستهای کلی انتخابات ابلاغی رهبری از دیگر دلایل مخالفت دولت با این طرح است، گفت: «هنوز فرایند انتخابات مجلس دوازدهم تمام نشده و چه اتفاقی افتاد و چه ضرورتی حاصل شد که بین دو مرحله یک انتخابات، قانون و جداول انتخابات را تغییر دهیم».ادیانی تصریح کرد: «اگر مستند به قانون اساسی است، باید حداکثر ۲۰ نماینده به تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی اضافه شود، نه ۴۰ نماینده».
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
همزمان با چانه زنی جریان های اصولگرایی برای ارائه لیست انتخابات در دور دوم؛ جبهه مستقلین و اعتدالگرایان ایران از لیست خود رونمایی کرد
تعداد بازدید : 131
آغاز رونمایی از فهرست ها
مجاور-آرام آرام به دور دوم انتخابات نزدیک میشویم و در این میان جریان های مختلف سیاسی نیز همانند دور اول دست به کار شده و در حال تهیه و رونمایی از لیست های انتخاباتی خود هستند. در همین رابطه قدرتعلی حشمتیان در اظهارات اخیر خود، با اشاره به آخرین اقدامات تشکل متبوع خود برای دور دوم انتخابات مجلس، اظهار کرد: جبهه مستقلین و اعتدالگرایان ایران با حضور دبیران کل احزاب و اعضای شورای مرکزی حزب مستقل و اعتدال ایران، جلسهای برای تدوین فهرست کاندیداهای مورد حمایت خود در انتخابات دور دوم مجلس تشکیل دادند که در نهایت به حمایت از ۱۶ کاندیدا در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس منجر شد. گفتنی است اسامی کاندیداهای مورد حمایت جبهه مستقلین و اعتدالگرایان ایران به ترتیب زیر است:
۱. ابراهیم عزیزی
۲. عبدالحسین روح الامینی نجفآبادی
۳. علیاصغر پورمحمدی
۴. مهدی عسکری
۵. حسن خجسته باقرزاده
۶. سمیه رفیعی
۷. ابوالفضل ظهروند
۸. مجتبی زارعی
۹. محمدحسین حسینزاده بحرینی
۱۰. سیدنظامالدین موسوی
۱۱. زینب قیصری
۱۲. مجتبی رحماندوست
۱۳. زهره سادات لاجوردی
۱۴. احمد نادری
۱۵. حسین نجابت
۱۶. علیرضا سلیمی
چانه زنی های ادامه دار جریان های اصولگرایی
اما در حالی جبهه مستقلین و اعتدالگرایان ایران از لیست خود رونمایی کرده است که جریان های اصولگرایی همچنان در حال رایزنی و چانه زنی برای اعلام لیست های خود هستند. بر اساس نتایج اعلام شده در تهران، در دور نخست انتخابات ۱۴ نماینده راهیافته به مجلس از لیست شانا (شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی)، اُمنا (ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب اسلامی)، صبح ایران و یک نفر نیز (منوچهر متکی) از شورای وحدت بوده است که البته نام او به صورت مشترک در لیست صبح ایران نیز آمده بود. چهار جریانی که طبق شنیده ها قرار است بر سر تعیین 16 کرسی باقی مانده از حوزه انتخابیه تهران نیز باهم به رقابت بپردازند.
شانا؛ ادامه استراتژی وحدت با پایداری
بر اساس اظهارات اخیر شورای وحدت اصولگرایان- شانا- این تشکل تصمیم دارد تا در مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم هم استراتژی وحدت با جبهه پایداری را ادامه دهد؛ رویکردی که به نظر میرسد از سر ناچاری باشد. بر اساس ارزیابیها به نظر میرسد لیست مشترک شانا و پایداری سهم قابل توجهی در تصاحب کرسیهای مجلس دوازدهم داشته باشد، اما مسئله اصلی میزان و سهم جریان قالیباف از این کرسیهاست. بسیاری از نزدیکان قالیباف که با اطمینان از فتح مجلس دوازدهم کاندیدای این دوره از انتخابات شده بودند از راهیابی به مجلس باز ماندهاند و تک چهرههایی از نزدیکان او که در سمتهای مختلف در مجلس فعلی حضور دارند توانستهاند به دور دوم رقابت بروند. سرنوشت ریاست قالیباف برای مجلس بعدی بهشدت مشروط به توان پیروزی این لیست در دور دوم انتخابات است. البته در صورتی که اطمینان داشته باشیم پایداریها بعد از حضور در مجلس به قالیباف برای ریاست پشت نکنند. قالیبافیها البته با دو دستانداز برونپارلمانی و درونپارلمانی نیز مواجه هستند که از نیمه دوم سال گذشته مشخص بود خیال کوتاه آمدن در مقابل قالیباف را نداشتند؛ نخست حمید رسایی که یک تنه هر روز با قالیبافیها در فضای مجازی و سیاسی درگیر بود و دوم علیاکبر رائفیپور که در ماجراهای مختلف از جمله داستان بخشنامه معاون سیاسی وزیر کشور از روی برای قالیباف شمشیر بست.
شورای وحدت؛ یکی مرد جنگی به از صدهزار
منوچهر متکی که سرلیست فهرست شورای وحدت (جامعتین، انجمن اسلامی مهندسین و...) بوده، اواخر فروردین ماه جلسهای با حدود یکصد تن از منتخبان جدید- بر اساس آمار و ارقامی ادعایی خود متکی- برگزار کرده و در جلسه مذکور، درباره «ضرورت تحول در رویکردها و کارکردهای مجلس دوازدهم» صحبت شده بود که از نظر متکی «مهمترین موضوع» است.او در همین جلسه قالیباف را هدف نقدهای خود قرار داد و گفت: «خانه ملت به سمت ریاست محور حرکت کرده در حالی که باید به سمت صحنمحور باشد.» متکی شب پایانی تبلیغات انتخابات مجلس دوازدهم، از شمایل شورای وحدت به یکباره به سمت علیاکبر رائفیپور رفت و در لیست موسوم به «جبهه صبح ایران» قرار گرفت. اتحادی استراتژیک که میتواند سرنوشت صندلی ریاست برای دور بعد را تعیین کند.
شریان؛ حرکت چراغ خاموش
میثم نادی عضو هیئت موسس و شورای مرکزی شبکه راهبردی یاران انقلاب اسلامی طی توئیتی در شبکه مجازی ایکس با روایتی متفاوت از آغاز فعالیت شریان برای مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم خبر داد. نادی در این توئیت تعداد کاندیداهای دور دوم انتخابات را در هر حوزه انتخابیه قید و توئیت خود را با پرسش یک کلمهای تمام کرده است: «آمادهاید؟» برمبنای آنچه برخی منتخبان مجلس آینده میگویند، افرادی چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند که از جمله آنان میتوان از «محمدباقر قالیباف»، «منوچهر متکی»،«علی نیکزاد»، «مجتبی ذوالنوری»، «مرتضی آقاتهرانی»، «حمید رسایی» و «حمیدرضا حاجیبابایی» نام برد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
با تایید حکم قصاص نفس در دیوان عالی کشور مشخص شد
تعداد بازدید : 140
معتاد کشی ساقی محل !
سید خلیل سجاد پور- حکم قصاص نفس ساقی محل که معتاد بی پول را با ضربه چماق به قتل رسانده بود در دیوان عالی کشور مهر تایید خورد و بدین ترتیب خرده فروش مواد مخدر در یک قدمی چوبه دار قرار گرفت.
به گزارش اختصاصی روزنامه خراسان، این ماجرای تلخ نیمه شب پانزدهم اردیبهشت 1397 هنگامی در شهر مرزی سرخس آغاز شد که سرنشینان یک خودرو، پیکر نیمه جان و خون آلود مرد معتادی را شبانه کناردر منزلی داخل یک کوچه انداختند و از محل گریختند.
لحظاتی بعد اهالی منزل که صدای برخورد شیئی با در حیاط را شنیده بودند، سراسیمه از خانه بیرون آمدند و با پیکر فردی به نام «حسین-س» روبهرو شدند که از سر و گوش وی خون می ریخت. آن ها با دیدن وضعیت وخیم مرد معتاد بلافاصله به وی آب نوشاندند و با امدادگران اورژانس تماس گرفتند. زمان به کندی سپری می شد و بستگان و اطرافیان مرد مجروح دقایق سختی را با اضطراب و نگرانی می گذراندند تا این که خودروی اورژانس و نیروهای کلانتری از راه رسیدند و پیکر خون آلود را در حالی به بیمارستان لقمان حکیم انتقال دادند که مرد مجروح در پاسخ به این سوال اطرافیانش که چه کسی تو را به این روز انداخت؟ نام مرد معروف به «گدا و پسرش» را بر زبان راند و گفت:آن ها مرا با چوب زدند!
گزارش اختصاصی روزنامه خراسان حاکی است: در حالی که تحقیقات گسترده نیروهای انتظامی با دستورات قضایی برای ریشه یابی این ماجرای تلخ و دستگیری مرد معروف به «گدا» که نام شناسنامه ای دیگری داشت، آغاز شده بود، اقدامات درمانی به دلیل کمبود برخی امکانات تخصصی در سرخس به نتیجه نرسید و پیکر«حسین-س» به بیمارستانی در مشهد منتقل شد اما او بعد از حدود یک ماه که در کما به سر می برد، چشمانش را گشود و برای مراقبت های ویژه به منزل یکی از بستگانش در مشهد رفت. با وجود این مرد معتاد چند روز بعد جان سپرد و بدین ترتیب پرونده مذکور رنگ جنایت گرفت.
بنا بر گزارش روزنامه خراسان، کنکاش های پلیس سرخس در این باره با دستگیری «گدا» در حالی وارد مرحله جدیدی شد که تحقیقات نشان داد او از توزیع کنندگان مواد مخدر است و مرد معتاد نیز در حالی برای خرید مواد مخدر نزد او رفته بود که فقط مشتی پول خرد(سکه) در دست داشت. یکی از مطلعان در این باره به پلیس گفت: من صدای ریخته شدن سکه ها روی زمین را شنیدم که موجب درگیری لفظی بین مرد معتاد و ساقی محل شده بود. به همین خاطر هم یک اسکناس هزار تومانی به او دادم تا مواد مخدر را به مرد معتاد بدهد!
درحالی که پزشکی قانونی نیز علت مرگ «حسین-س» را خونریزی مغزی بر اثر ضربه اصابت جسم سخت تشخیص داده بود، متهم«ع-ز»(ساقی محل) هر گونه درگیری خود با مرد معتاد را انکار کرد و مدعی شد که او فقط ظهر روز حادثه برای خرید تریاک به منزل او مراجعه کرده است! وی در ادامه اعترافات خود مدعی شد شب حادثه برای خرید میوه و دیگر مایحتاج زندگی در بیرون از منزل بوده و ساعت 23 به منزلش رفته است! به همین خاطر بررسیهای بیشتر نشان داد که ماجرای رها شدن پیکر خون آلود ساعت 23:45 به پلیس گزارش شده است.
با توجه به تحقیقات تکمیلی در دادسرای عمومی و انقلاب سرخس، این پرونده جنایی با کیفرخواست صادر شده به شعبه ششم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی ارسال شد و توسط قضات با تجربه مورد رسیدگی قرار گرفت. در جلسات محاکمه که به ریاست قاضی هادی دنیا دیده و مستشاری قاضی غلامرضا مصطفوی در مشهد برگزار شد «گدا و پسرش» پای میز عدالت نشستند تا به همراه وکلای خود از اتهام قتل عمدی دفاع کنند.
بر اساس گزارش اختصاصی روزنامه خراسان، با توجه به حساسیت این پرونده پیچیده جنایی که به کلافی سردرگم می ماند، واکاوی تخصصی از سطر به سطر اوراق آن آغاز شد. در نهایت قضات دادگاه سرنخ اصلی آن را درحالی به دست گرفتند که «ساقی محل» در برابر دلایل انکارناپذیر و استنادات دقیق دادگاه، حیرت زده به وکلا مینگریست تا شاید راه چاره ای بیابند! در همین حال قاضی «دنیادیده» به محتویات پرونده و اظهارات شاهدان و مطلعان اشاره کرد که یکی ازآن ها گفته بود: «وقتی ماجرای کتککاری و ضرب و جرح «حسین-س» را شنیدم بلافاصله شبانه به منزل« گدا»(ع-ر) رفتم که خودروی او مقابل منزلش پارک بود. زمانی که دستم را روی کاپوت خودرو گذاشتم هنوز داغ بود که نشان می داد او دقایقی قبل از خودرو استفاده کرده است! در همین حال یکی از شهود درباره ماجرای شب حادثه به قضات شعبه ششم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی گفت: آن شب من مشغول لحاف دوزی بودم که فردی با من تماس گرفت و از رها شدن پیکر «حسین-س»(یکی از بستگانم) خبر داد. وقتی به محل رسیدم آمبولانس اورژانس و پلیس 110 هم آمده بودند. از «حسین» مجروح پرسیدم چه کسی شما را زد؟ او گفت: «گدا و فرزندش مرا جای دیگری زدند و با خودرو به این جا آوردند!» من هم بلافاصله با شنیدن نام«گدا» به در منزل او رفتم که دیدم جلوی در منزلش خیس است یعنی آب ریخته بودند. وقتی زنگ منزل را به صدا درآوردم پسرش گفت: پدرم خانه نیست! ولی ناگهان پدر او (ع-ز) از در پارکینگ بیرون آمد و با اخم به من گفت: با چه کسی کار داری؟ گفتم: من از بستگان «حسین» هستم او این جا آمده است؟ «گدا» در پاسخ گفت: یک بار ظهر آمد و تریاک گرفت و یک بار هم نیم ساعت قبل این جا آمد و بعد از خرید تریاک رفت!
بنا بر گزارش اختصاصی روزنامه خراسان، درحالی که «ساقی محل» فروش مواد مخدر به مرد معتاد را تایید میکرد و او را از مشتریان خود می دانست اما باز هم برطبل انکار می کوبید و همچنان به تناقض گویی های خود با جملاتی مانند «کی گفته؟» ادامه می داد تا این که همه ماجرا را در آخرین دفاعیات خود منکر شد. اما قضات شعبه ششم دادگاه که با طمانینه و آرامش به اظهارات متهمان گوش میدادند در نهایت پس از مشورت های قضایی، رای خود را در این باره صادر کردند. در این رای که به امضای قاضی هادی دنیا دیده(رئیس شعبه ششم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی) رسیده، آمده است به نظر دادگاه «حسین-س»(مقتول) برای خرید مواد مخدر به متهم «ع-ز» مراجعه کرده که از مشتریان همیشگی اوست ولی پولی به همراه نداشت. به همین خاطر و تحت تاثیر مواد مخدر برای متهم ایجاد مزاحمت کرده است تا جایی که متهم برای رهایی از مزاحمت های وی، به قصد تنبیه او، نه به قصد قتل، با چوب به سر وی زده است و پس از مشاهده وخامت حال مرد مجروح و برای آن که این موضوع دامنگیر وی نشود، او را با خودرو به در منزل یکی از بستگانش انتقال داده است تا آن ها او را به بیمارستان برسانند و ...
بر اساس گزارش روزنامه خراسان، در ادامه این رای قاطع که به استدلال های دقیق و موشکافانه حقوقی و قضایی گره خورده به ضربه نوعا کشنده اشاره و تاکید شده است «از آن جا که متهم قصد قتل نداشته اما ضربه با چوب به سر نوعا کشنده تلقی می شود؛ بنابراین اتهام قتل عمدی وی منطبق بر موازین قانونی است ...» به همین دلیل قضات دادگاه، «ع-ز»(متهم) را به قصاص نفس محکوم کردند و رای به تبرئه فرزندش دادند چراکه دلایل کافی مبنی بر مشارکت وی در جنایت وجود نداشت.
گزارش روزنامه خراسان حاکی است: با اعتراض متهم و وکلای مدافع به رای مذکور، این پرونده به شعبه چهارم دیوان عالی کشور ارسال شد و توسط قضات سپید موی زیر ذره بین قضاوت قرار گرفت اما آن ها نیز با مطالعه دقیق محتویات پرونده به استدلال های موشکافانه شعبه ششم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی مهر تایید زدند و بدین ترتیب متهم در یک قدمی چوبه دار قرار گرفت.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 248
زیر و بم رحم اجاره ای
رحم اجاره ای برای فرزنددار شدن، شاید آخرین راهی است که والدین آن را انتخاب می کنند؛ اما این موهبت در عین شیرینیهای فراوان، تلخی هایی نیز همچون قیمت های بالا از 200 تا 900 میلیون تومان در پی دارد. ما چند نمونه را بررسی و با یک دلال و مشاور هم گفت وگو کردیم. یکی دیگر از تلخی های ماجرا، دهه هشتادی هایی هستند که رحم اجاره می دهند
صادق غفوریان-«رحم اجاره ای» هم ماجراها و دنیای خودش را دارد؛ افرادی که اجاره گیرنده رحم هستند، کسانی اند که احتمالا همه راه ها و اقدامات پزشکی و شاید مسیر فرزند خواندگی را هم گذرانده اند و نهایتا تصمیم شان پدرشدن و مادرشدن با رحم اجارهای است. اما کسانی که دراین ماجرا، نقش مادر را اجرا می کنند، قریب به اتفاق نیاز مالی است که آنان را وادار به این تجربه کرده است.
از 200 تا 900 میلیون
اما آن چه گاهی در موضوع رحم اجاره ای، توجه رسانه ها را به خود جلب می کند مسئله قیمت و بهای این روش فرزنددار شدن است. در چند کانال در فضای مجازی جست وجو می کنیم و جدا از این که مطالعه آگهی های کانال خودش به تنهایی یک دنیای متفاوتی است و ممکن است دقایق طولانی معطلش شوی اما نکات و اطلاعات متعدد موجود در این آگهی ها همچون شرایط خانم ها، قیمت، وضعیت تاهل، تعداد نوبت های بارداری، گروه خون و... یک بخش مهم قصه است. برخی گزارش ها حتی تا قیمت 900 میلیون تومان را هم گزارش کرده اند که دلیل عمده بالا بودن قیمت، به ظاهر و چهره فرد اجاره دهنده مربوط می شود. چند نمونه را با هم مرور کنیم:
«اجاره دهنده رحم هستم؛ 27 ساله وزن 78 قد 168 از... دارای 2 فرزند، متاهل، حضور در شهر دیگر اگر ... و... باشد می توانم بروم. غیر از این دو شهر، 4 ماه آخر به محل اقامت می روم. گروه خون: B+ قبلا یک بار رحم شدم و دوقلو تحویل دادم سزارین بود بدون کوچک ترین مشکل. همه آزمایش ها هم موجود است.
مبلغ : 300 میلیون ماهی5 میلیون - هزینه معرفی : 450 تومان
«اجاره دهنده رحم و 26 ساله با وزن 55 و قد 170 از شهر ... هستم. یک فرزند 3 ساله دارم و مطلقه ام. گروه خون: A+ شهر دیگری نمی توانم بروم. رنگ پوست روشن وچهره خوب. زایمان اولم سزارین بوده و عقد موقت برای بارداری قبول نمی کنم.
مبلغ : 235 میلیون، ماهانه 5 میلیون تومان - هزینه معرفی: 390 تومان
همه مراحل در محضر ثبت می شود
با مشاور و راهنمای یکی از این کانال ها تماس می گیرم. از او علت تفاوت قیمت ها را که از 250 تا 450 میلیون تومان است جویا می شوم. می گوید: علت های مختلفی می تواند در این تفاوت قیمت دخیل باشد. از شهر و محل سکونت تا چهره فرد، می تواند در این موضوع دخیل باشد. مواردی که در کلان شهرها هستند، طبیعی است که قیمت آن ها نسبت به سایرین بیشتر باشد که طبیعتا آن هم به هزینه زندگی در این شهرها مربوط می شود. اما آن چه مهم است، همه موارد از ابتدا در دفتر اسناد ثبت و قانونی می شود و مراحل پزشکی در مرکز ناباروری صورت می گیرد.
دهه هشتادی ها هم...
یکی از نکاتی که در آگهی ها می تواند جلب توجه کند، سن و سال افرادی است که برای اجاره رحم اعلام آمادگی کرده اند. در این آگهی ها، از سن 20 تا 35 سال مشاهده می شود و حتی کسانی که آخرین نوبت زایمان آن ها دو سال قبل بوده است. برخی از این افراد، سابقه اهدای تخمک نیز داشته اند و از بخشی از این آگهی این طور برمی آید که ظاهرا تعدادی از این افراد، این کار را یک حرفه می بینند.
چقدر دردناک به نظر می آید که آن سوی قرارداد اجاره رحم، یک دهه هشتادی باشد. این موضوع هم از غصه های تلخ ماجرای رحم اجاره ای است. اگرچه اغلب افرادی که به این عرصه وارد می شوند در شمار دهه هفتادی ها هستند اما عاطفه رحیمی، پرستار یکی از زایشگاههای خصوصی تهران به تجارت نیوز یک گزارش دردناک داده است: «در حال حاضر متولدین دهه ۷۰ بیشترین آمار را در بین افرادی که رحم خود را اجاره میدهند دارند. البته چند نمونه دهه هشتادی هم در بیمارستان ما بوده اند که زود ازدواج کرده و فرزند داشته اند و باز هم بنا به دلایل اقتصادی مجبور به این کار شده اند. به هر حال این مبلغی که دریافت میکنند میتواند حداقل تا مدتی مشکلات معیشتی آنها را رفع کند.»
30 درصد در صورت دوقلوزایی
در میان آگهی ها دوقلوزایی هم بخش مهمی از اطلاعات را به خود اختصاص داده است؛ برای نمونه اگر مهمان دوقلو باشد، 30 درصد به هزینه کل اضافه و اجاره گیرنده ملزم به پرداخت می شود. سالم بودن از نظر جسمی نیز خود یک فخر در این آگهی هاست: «من ۶تا تخمک دارم که فقط خانم های کمیاب ۶ تادارند. خانم ها نرمال ۴تادارند. هیچ گونه مصرف دخانیات یا الکل ندارم. ازهرلحاظ سالم هستم از لحاظ پزشکی هم سالم هستم می توانید آزمایش و سونوگرافی هم بگیرید هیچ گونه مشکلی ندارم.»
قانونی و شرعی
این را هم خوب است بدانیم که، مسئله اجاره دادن رحم، از منظر شرعی و قانونی متوجه هیچ گونه ایرادی نیست و قانون اجاره رحم در سال ۱۳۸۲ در مجلس شورای اسلامی به نام قانون اهدای جنین تصویب شد. این موضوع یک مسئله حقوقی است و مجازاتی برای هر دو طرف یعنی اجارهدهنده و گیرنده وجود ندارد، اما ممکن است بعدها اختلافاتی را میان طرفین به وجود بیاورد. ازجمله این که شخص ثالث خود را صاحب فرزند بداند. برای همین حقوقدانان معتقد هستند قراردادی که میان طرفین نوشته میشود در یک مرکز حقوقی صورت گیرد، اما همانطور که مشهود است اکثر زنانی که با عنوان رحم جایگزین حاضر میشوند دست به چنین اقدامی بزنند، مشکلشان مالی است و بعید به نظر می رسد، درباره فرزند، ادعایی را مطرح کنند.
تجارت جهانی!
اما موضوع اجاره دادن رحم، در جهان هم جایگاه خود را دارد و حتی آمارگیران اقتصادی پیش بینی کرده اند تجارت جهانی این بازار تا سال ۲۰۳۲ به ۱۲۹ میلیارد دلار برسد.
دلالان مثل همه جا، این جا هم هستند
اگر یک جا را بتوانیم بیابیم که دلالان آن را آلوده نکرده باشند، باید کلاهمان را بالا بیندازیم؛ چنانکه در ماجرای رحم های اجاره ای گاهی، بالا بودن قیمت آن در جولان دلالان ریشه دارد. وقتی با نوسان قیمت در بازار رحم اجاره ای از 200 تا 900 میلیون تومان مواجه می شویم نمی توانیم نقش دلالان را نادیده انگاریم؛ اگرچه ممکن است یک جا، خانواده ای حاضر باشند بسیار بیشتر از رقم پیشنهادی پرداخت کنند که به آرزویشان برسند.
وقتی تقلب می شود!
به هر روی انتخاب رحم اجاره ای برای فرزنددار شدن هم یکی از روش های قانونی و عقلانی در شرایطی که راه های دیگر وجود ندارد، مطرح است اما انتخاب فرد اصلح، رعایت ضوابط حقوقی و پزشکی آن از مهم ترین توصیه هایی است که متخصصان بر آن تاکید می کنند. طاهره میرزایی، فوق تخصص زنان و زایمان می گوید: «فرد باید از نظر اعتیاد و مشکلات دیگری مانند بیماریهای مقاربتی و ارثی مورد بررسی قرار بگیرد. اما متاسفانه در برخی موارد اتفاق افتاده که واسطهها این برگهها را به صورت تقبلی در اختیار خانواده خواهان رحم اجارهای میگذارند و در نهایت هم ممکن است بارداری به شکل ناموفق تمام شود و یا اتفاقات دیگری رخ میدهد و افراد بعد از اینکه پول را پرداخت میکنند تازه متوجه میشوند که فرد داوطلب مشکلات سلامتی دارد یا معتاد است...»
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.