رژیم صهیونیستی که با اهداف بزرگی جنگ علیه نوار غزه را آغاز کرد، اکنون در تحقق اهداف خود دچار ناامیدی و استیصال شده است. اسرائیل در آغاز با هدف اشغال کامل غزه، نابود کردن حماس و تحویل اداره غزه به یک نیروی مشترک منطقهای، عملیات هوایی و زمینی خود را آغاز کرد، اما شواهد نشان میدهد کابینه امنیتی اسرائیل طی روزهای گذشته با این تحلیل که اهداف اولیه غیرممکن به نظر میرسد، دست به تغییراتی در تاکتیک و استراتژی خود زده است. حالا و با نزدیک شدن به توافق احتمالی آتش بس و تبادل اسرا،بر اساس تحلیل آسوشیتدپرس و گزارشهای کارشناسان، عکسهای ماهوارهای، تخریب جدیدی را در مسیری به عمق یک کیلومتر در مرز نوار غزه با سرزمینهای اشغالی نشان میدهد.تلآویو گفته است میخواهد در این مناطق تخریب شده یک منطقه حائل ایجاد کند، این یعنی تخریب سرزمینهای بیشتر فلسطینی به رغم مخالفتهای بینالمللی.این تخریبها تنها گوشهای از خسارت های گستردهتر ناشی از حملات رژیم صهیونیستی در غزه را نشان میدهد. یک ارزیابی نشان میدهد که نیمی از تمام ساختمانهای منطقه ساحلی آسیب دیده یا ویران شده است.سران صهیونیست گفتهاند تمایل دارند یک منطقه حائل ایجاد کنند که به زعم آن ها میتواند از تکرار عملیاتهای مشابه طوفانالاقصی به سرزمینهای اشغالی جلوگیری کند. این در حالی است که واشنگتن هشدار داده است قلمرو غزه را کوچک نکنند.روزنامه فایننشال تایمز نیز نوشت: اسرائیل ۱۱۰۰ ساختمان را برای ایجاد این منطقه حائل در داخل نوار غزه منفجر کرده است و این منطقه به منطقه مین تبدیل خواهد شد. تخمین زده میشود صدها هزار فلسطینی که ساکن این منطقه بودهاند، آواره شوند.آموس یادلین، رئیس سابق اطلاعات نظامی اسرائیل گفته است: این امر با هدف ایجاد شرایط امنیتی برای بازگشت صهیونیستها به شهرکها در مرزهای جنوبی صورت میگیرد.اما همین طرح نیز با چالشهای زیادی مواجه است. در وهله اول این سوال پیش میآید: اداره نوار غزه به چه کسی واگذار خواهد شد؟ با توجه به عدم تمایل نیروهای منطقهای برای مدیریت غزه، تنها گزینه صهیونیستها، تشکیلات خودگردان است، اما ضعف و ناکارآمدی تشکیلات خودگردان و عدم محبوبیت آن در نوار غزه این گزینه را از پیش شکست خورده کرده است. مسئله دوم کوچاندن اجباری فلسطینیهای ساکن در این محدوده است که به باور تحلیل گران به تشکیل گروههای مسلح جدید برای مقابله با صهیونیستها در خاک غزه و شکلگیری انواع جدید مقاومت منتهی خواهد شد. مسئله بعد عدم توانایی ارتش رژیم صهیونیستی در کنترل این محدوده است.
فرمان بایدن برای تحریم شهرکنشینهای اسرائیلی
«جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا اما فرمان اجرایی جدیدی امضا کرده که بستر اعمال تحریمهای جدید علیه شهرکنشینهای اسرائیلی بابت اقدامات خشونتبار در کرانه باختری را فراهم میکند. این فرمان اجرایی توقیف داراییها و اعمال ممنوعیتهای مسافرتی علیه فعالیتهایی را که باعث «تضعیف صلح» در کرانه باختری شوند، شامل میشود.وزارت خارجه آمریکا ساعاتی بعدتر خبر داد واشنگتن 4 فرد را که مرتکب «تروریسم، خشونت و خسارت به اموال غیرنظامیان در کرانه باختری» شدهاند، هدف تحریم قرار داده است. بسیاری این اقدام را بخشی از سیاستهای کاخ سفید برای کاستن از فشار افکار عمومی در آمریکا و جهان در بحبوحه شدت گرفتن انتقادها از دولت بایدن بابت حمایتهای همهجانبه از اسرائیل در جنگ غزه با بیش از 26 هزار کشته و دهها هزار زخمی تفسیر خواهند کرد.از روز 7 اکتبر که عملیات اسرائیل در غزه شروع شده، حملات گروههای شهرکنشین علیه فلسطینیها نیز شدت گرفته است. دفتر امور انسانی سازمان ملل میگوید از آن تاریخ تاکنون نزدیک به 500 حمله از سوی شهرکنشینهای اسرائیلی علیه فلسطینیها انجام شده است.
نُجباء: عملیات علیه اشغالگران ادامه مییابد
همه این ها در حالی است که حرکهالنجبا و اصحابالکهف هر دو ضمن احترام به تصمیم کتائب حزبا... عراق، از تصمیم خود برای تداوم حمله به پایگاههای آمریکایی خبر دادند. شیخ اکرم الکعبی، دبیرکل جنبش مقاومت اسلامی نجباء عراق گفت : پیشتر تاکید کرده بودیم و دوباره تکرار میکنیم که تصمیم ما [در مقابله با آمریکاییها] تصمیمی عراقی است که تا زمان تحقق دو مسئله متوقف نخواهد شد:یک) توقف جنگ علیه غزه دو) عقبنشینی اشغالگران آمریکایی از عراق. اما درخصوص توقف موقت فعالیت همرزمان ما در کتائب دلاور حزبا... که برادران ما در خون، جهاد، سلاح و راه هستند، باید بگویم پس از گفت وگو با برادر و فرمانده مجاهد ابوحسین الحمیداوی و مشخص شدن دلایل این تصمیم، حقیقت و حکمت آن برای ما روشن شد. ما به این موضع احترام میگذاریم و فداکاری آن ها را در این شرایط ارج مینهیم.در آینده مشخص خواهد شد که ایشان، این تصمیم را با شجاعت و گذشت اتخاذ کرده است. انتظار بازگشت زودهنگام و مبارک گردانهای پیروزی و لغو تعلیق فعالیت آنان پس از پایان دلایل و رفع معذوریتها را میکشیم.