
تعداد بازدید : 271
دلتنگیهای مادر ایران
گفتوگو با مادر شهیدان «اسماعیل و ابراهیم فرجوانی» که یک دخترش هم 85 درصد جانبازی دارد و این روزها علاوه بر کارآفرینی برای 300 خانم بیسرپرست، مسئول 30 تیم فوتبال در اهواز برای تربیت نوجوانان هم هست به مناسبت روز تکریم مادران و همسران شهدا

چند روز پیش سالروز آخرین دیدار من و اسماعیلم بود
این مادر 2 شهید به عنوان اولین جمله در ابتدای صحبتهایش میگوید: «شما میدانید امشب که با من تماس گرفتید، سالروز آخرین دیدار من و پسرم است؟ کربلای 4، سال 1365، سوم دی ماه، اسماعیل من به شهادت رسید. مثل امروز یعنی دوم دی ماه بود(این گفتوگو چند روز پیش و در 2 دی انجام شد) که طرفهای بعدازظهر به خانه آمد. یکهو گفت که مامان، بیا با هم برویم و در خیابان یک دوری بزنیم. گفتم مگر جنگ تمام شده که به فکر تفریح افتادی؟ گفت مامان، نگو جنگ. ما رفتیم برای دفاع از وطن، ناموس و خاک مقدس کشورمان، ما برای جنگ نرفتیم. حالا بیا با هم برویم یک دوری بزنیم. از خانه که بیرون رفتیم، کمی قدم زدیم و او با من درباره مسائل مختلف حرف میزد که یکهو گفت مامان، شاید این آخرین دیدار ما باشد». خانم «احمدیان» این جمله آخری را که میگوید، بغض گلویش را چنان میگیرد که دیگر نمیتواند صحبت کند. چند لحظه بعد هم صدای هق هق گریهاش را میشنوم که مدام میگوید: «اسماعیلم، پسر عزیزتر از جانم، اسماعیلم. فدایت شوم مادر...».

بعد از چند لحظه، دوباره صحبتهایش را ادامه میدهد و از ماجرای آخرین دیدار با پسرش میگوید: «داشتم میگفتم که اسماعیلم یکهو گفت مامان، شاید این آخرین دیدار ما باشد. بند دلم پاره شد و یکهو شروع کردم به اشک ریختن. به او گفتم مثل برادرت نباش، داغ ابراهیم برای من بس است، من را تنها نگذار. سریع با دستهایش، اشکهایم را پاک کرد و گفت که جان اسماعیل گریه نکن. گفت مادر یک خواهشی هم ازت دارم. اگر توفیق شهادت داشتم، دنبال من نگرد! گفتم یعنی چی؟ گفت یعنی من را حالا حالاها برنمی گردانند. آن موقع نمی فهمیدم که چه میگوید، متوجه منظورش نشدم اما وقتی شهید شد، فهمیدم. او مثل فردا(سوم دی ماه) رفت و به شهادت رسید و 19 سال و 7 ماه در جزیره امالرصاص عراق بود. بعد از نزدیک 20 سال آمدند و به من گفتند که اسماعیل را که در غربت بود، آوردند. با خودم گفتم کسی دیگر اسماعیل من را نمیشناسد، حتما غریبانه در کشور به خاک سپرده خواهد شد اما خداوند شاهد است که مردم با غیرت اهواز و شهیدپرور ایران، حتی از استانهای دیگر آمدند و یک تشییع جنازه به یادماندنی و باشکوه برای اسماعیلم برگزار شد.»
ابراهیم خیلی شوخ و عاشق تلاوت قرآن بود
اسماعیل پسر بزرگتر خانم احمدیان، متولد سال ۴۱ و ابراهیم متولد سال ۴۳ بوده است. اولین فرزندی که از این خانواده به شهادت میرسد، ابراهیم است. این مادر شهید درباره شهادت پسر دومیاش میگوید: «ابراهیم در عملیات طریقالقدس در سال ۱۳۶۰ به شهادت رسید. او عاشق تلاوت قرآن بود. حتی یادم هست روز آخری که برای مرخصی آمده بود، از من قرآنی بزرگ خواست که در جبهه بتواند تلاوت کند. وقتی دخترم قرآن را آورد، قرآن را گرفتم و گفتم: «خدایا تو این دو هدیه(پسرهایم) را به من ببخش.» ابراهیم گفت: «این بار بگو خدایا من این بچهها را به تو هدیه میدهم، ولی تو آنها را به من ببخش.» بعد از اینکه این جمله را گفتم، ابراهیم بغلم کرد و مرا بوسید و گفت: «آخرش رضایت دادی شهید شوم.» این را هم بگویم که ابراهیم خیلی شوخ بود. خیلی با من شوخی میکرد. امیرم بود و فرمانده خانهام. خیلی دوستش داشتم.»

«اسماعیل ۸ بار در جبهه مجروح شد. دست راست، پای چپ و شیمیایی شدن از جراحات او بود تا این که در سال ۶۵، در عملیات کربلای4، به شهادت رسید.» خانم احمدیان درباره ویژگیهای شخصیتی پسرش میگوید: «اسماعیلم را خیلی دوست داشتم. بسیار مهربان و خوشخلق بود. امیدم بود؛ هم در این دنیا و هم آن دنیا. نوزده سال بیشتر نداشت که فرمانده گردان شد. او همچون برادرش ابراهیم، راه صدساله را یکشبه طی کرد و رفت. من به آنها غبطه میخورم. من این پسرها را بزرگ کردم اما جز این که رضای خدا برایشان در اولویت باشد، چیزی در رفتارها و گفتارشان ندیدم. حتی یک بار به یاد ندارم که پاهایشان را در جایی که من و پدرش حضور داشتیم، دراز کرده باشند. هیچ وقت زمانی که با آنها بیرون میرفتم، جلوتر از من و پدرشان راه نمیرفتند. هرچه از خوبی آنها بگویم، کم است.»

از مادر این 2 شهید بزرگوار میپرسم که احتمالا بارها برایتان پیش آمده که دلتنگ پسرهایتان شوید. در این مواقع چه کار میکنید که این طور توضیح میدهد: «ما انسانها اگر میخواهیم به جایی برسیم باید برای خودمان الگو انتخاب کنیم. الگوی تمام مادران شهدا و من، حضرت فاطمه زهرا(س)، دخترش زینب(س) و مادر حضرت ابوالفضل(ع) یعنی حضرت امالبنین(س) همسر امیرالمومنین(ع) است. بنابراین باید در برابر سختیها صبر و از خداوند طلب رحمت و مغفرت کرد. من نمیتوانم به شما بگویم که دلم برای پسرهایم تنگ نمیشود. هر روز و هر لحظه، جای خالیشان را در خانهام احساس میکنم. آنها چراغ خانه من و نور چشمانم بودند اما بعد از شهادتشان، بردباری را انتخاب کردم. زندگی سایهروشن دارد، تلخی و شیرینی دارد. من هرچه را که خدا برایم رقم زده است، پذیرفتهام. میدانم که به این دنیا آمدهایم که امتحان پس بدهیم و بعد هم برویم. خدا را شکر میکنم که به من طاقت تحمل و صبر را داده است. خدا کوه را میبیند و آنهمه برف روی آن میباراند، حتما من را کوه دیده که این برفهای مشکلات و سختی را روی من بارانده است. همیشه جلوی دیگران خودم را شاد و باروحیه نشان میدهم و گریه نکردهام، حتی اگر دلم پر از غم و غصه باشد.»
دخترم در 14 سالگی، 85 درصد جانباز شد
ابراهیم و اسماعیل تنها فرزندان خانم احمدیان نبودند که در جبهه حاضر شدند و در برابر دشمن به دفاع از میهن پرداختند. دختر این مادر هم جانباز شده است. او در این باره میگوید: «یک دختر دارم که 85 درصد جانباز است. نصف صورت ندارد، همچنین یک دست و پایش هم جراحتهای زیادی دارد. در بمباران مسجد جوادالائمه اهواز دختر 14 سالهام نسرین، زمانی که در حال فعالیت در پشت جبهه بود، مجروح شد. او هم در ستاد پشتیبانی مسجد برای جبههها کار میکرد. وقتی بعد از بمباران برای اولین بار او را در بیمارستان دیدم، نیمی از صورت و زبانش نبود».

این مادر شهید درباره فعالیتهای خودش در زمان دفاعمقدس هم میگوید: «در آن زمان، از شب تا صبح در خانه غذا میپختم و صبح آنها را به رزمندهها میرساندم. هرکاری که از دستم برمیآمد برای کمک به رزمنده ها انجام میدادم. از همان ابتدای جنگ تحمیلی، کارم را با پشتیبانی آغاز کردم. اول کارم هم با شستوشوی لباس رزمندهها بود. دوخت لباسها را هم انجام میدادم. در روزهای ابتدایی جنگ، شهرمان خالی از مردان شده بود و من سعی میکردم زنان و کودکان را در حد امکان به شهرهای امن منتقل کنم و با کمک دیگر زنان باقی مانده یکی از انبارهای ریسندگی شهر را که تعطیل شده بود، تجهیز کردم تا مایحتاج جبهه از مواد خوراکی، مهمات و اسلحه و لباس را جمعآوری کنم و با وانت به جبهه برسانم. جالب است بدانید در دهه ۴۰ که گرفتن گواهی نامه برای خانمها به همین آسانیها هم نبود، من گواهی نامهام را گرفتم.»

کمتر کسی میداند که مادر شهیدان اسماعیل و ابراهیم فرجوانی سرپرست ۳۰ تیم فوتبال در اهواز است. خودش در این باره میگوید: «30 تیم فوتبال هم دارم که از نظر تربیتی، دارم با آنها کار میکنم. البته من اصلا فوتبالی نیستم اما در حاشیه شهرمان یک منطقه بزهپرور است و من دنبال این هستم که نوجوانان شهر، استان و کشورمان به راه راست هدایت شوند. من احساس کردم که باید آنجا کار فرهنگی کرد. یک بررسی و پرسوجو کردم، دیدم که بچههای آنجا علاقه زیادی به فوتبال دارند. بنابراین تصمیم گرفتم برای کار فرهنگی، اول آنها را با کمک فوتبال جذب کنم. به مدیریت ورزشگاه تختی، فرمانده سپاه استان، سازمان تبلیغات، اداره کل ورزش خوزستان و چند ارگان و نهاد در استان برای پیگیری مسئله زمین، لباس، کفش ورزشی و حتی توپ هم مراجعه کردم تا شرایط بهتری برایشان فراهم کنم. به تازگی یکی از این بچهها به عمان به عنوان لژیونر رفت و چند نفری هم کشورهای دیگر رفتند و یکی از آنها به سپاهان رفته است.

خانم «احمدیان» بعد از دوران دفاع مقدس و شهادت 2 پسرش، با فکر خلاق و روحیه تلاشگری که داشته، دست به کارآفرینی هم زده است. او در این باره میگوید: «بله، من الان تولیدی پوشاک دارم. همچنین کارگاه قالیبافی و گلیمبافی دارم. 300 تا خانم بیسرپرست و بدسرپرست زیر نظر من هستند که در بازارچههای مختلف برای آنها فرصت های کسب درآمد فراهم شده تا از چیزهایی که خودشان کارآفرینی و تولید میکنند، به فروش برسانند. الان یک یتیمخانه هم دارم که در دو مقطع سنی از 12 تا 17 ساله و از 17 تا 30 ساله، میزبان دخترهاست.»
هرچه درآمد دارم در راه نیکوکارانه صرف میشود
از او میپرسم که هزینههای سرپرستی تیمهای فوتبال، کارآفرینی، وامهای قرضالحسنهای که به نیازمندان میدهد، یتیم خانهاش و ... را از کجا فراهم میکند که میگوید: «نمیخواهم بگویم که وضع من خیلی خوب است که میتوانم همه این ها را خودم انجام بدهم. من هرچه درآمد دارم در راه نیکوکارانه صرف میشود. ما هرچه در میآوریم، خرج همین امور میکنیم. البته مردم هم خیلی به من لطف دارند و از همه آنها ممنون هستم چون کمکهای مالی زیادی به من برای انجام این امور میکنند و بیشترشان هم در خفا و پنهانی این کارها را انجام میدهند. انشاءا... خداوند در دنیا و آخرت به همه نیکوکاران جزای نیکو بدهد.»
خاک ایران قهرمان پرور است
«چراغ خانه مادر است، قلب خانه مادر است، امید فرزند، مادر است. از دامن زن، مرد به معراج میرود. خاک ایران قهرمانپرور است و از مادران ایرانی خواهش میکنم که برای تربیت فرزند وقت بگذارند چون ثمرهاش را خواهند دید. هر مادری که مراقب دینش باشد، مراقب رفتارهایش باشد، مراقب گفتارش باشد و ... فرزندی تربیت خواهد کرد که باعث افتخار خودش خواهد شد.» این مادر شهید در پایان یک خواهش هم دارد: «از شما و همه خوانندگان این مطلب خواهش میکنم که وقتی به حرم امامرضا(ع) رفتید، یک سلام به نیابت از من و پسرهای شهیدم به ایشان بدهید. خداوند یار و نگهدار همه شما باشد.»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 211
امید به جهش دانش بنیان ها
قانون گذاری بهنگام، پیشرو و همه جانبه از مهم ترین اقدامات یک نهاد قانون گذار برای توسعه کشور است. ما با این نگاه و به بهانه برگزاری نشست شورای ملی راهبری فناوریها و تولیدات دانشبنیان، قانون «جهش تولید دانش بنیان ها» از مصوبات مجلس شورای اسلامی را بررسی کردیم

بی شک در این فرایند، جایگاه مجلس شورای اسلامی در تسهیل امور و توسعه حمایت ها در مسیر حرکت دانش بنیان ها و مهم تر نظارت بر اجرای قانون و تنظیم روند بودجه گذاری مبتنی بر اهداف، به عنوان یک نقش راهبردی است که در نوع خود نقشی منحصر به فرد و پیشران قلمداد می شود.
ما ذره بین این گزارش را بر قانون «جهش تولید دانشبنیان» مصوب اردیبهشت 1400 می افکنیم و آن را به مثابه یکی از شاخص ترین اقدامات مجلس شورای اسلامی واکاوی می کنیم.
رونق تولید دانش بنیان در مسیر اقتصاد پویا
امروز همه می دانیم که اگر «اقتصاد» پویا باشد، اشتغال هم فراهم می شود. در این راستا نهاد قانون گذاری می تواند بسترهای زیرساختی این اقتصاد را با تصویب قوانین کارآمد زمینه سازی کند. در همین زمینه، مجلس برای گشایش در امر اقتصاد و سرعت دادن به آن در کسب پویایی، چند قانون زیرساختی و راهبردی همچون جهش تولید دانشبنیان، جهش تولید مسکن، تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار و.... را تصویب کرد. براساس سیاستهایی که رهبر انقلاب تعیین کردهاند، یکی از راهبردهای تحول در اقتصاد کشور، توجه جدی به تولید دانشبنیان است. بر همین اساس قانون جهش تولید دانشبنیان را باید یکی از مهمترین قوانین برای تحول در قوانین اقتصادی کشور بدانیم. این قانون با هدف کمک به شرکتهای نوآفرین و توسعۀ فعالیتهای دانشبنیان و نیز فراهم کردن زمینۀ فعالیت نخبگان در کشور و در راستای تحول قوانین اقتصادی کشور به تصویب رسیده است.
از ایجاد اشتغال تا الزامات دانش بنیان ها
از اهداف این قانون میتوان به ایجاد اشتغال و حمایت از نخبگان، کمک به استارت آپها، توسعه فعالیت شرکتهای دانشبنیان، مقابله با آثار سوء تحریمها و حمایت از کالاهای ایرانی اشاره کرد. طبقاین قانون تعهدات مالی معوق دستگاهها به شرکتهای دانشبنیان توسط سازمان برنامه و بودجه پرداخت خواهد شد و امکان هزینه بخشی از درآمد و امکانات مؤسسات، دستگاهها و نهادها برای شرکتهای دانشبنیان نیز فراهم شده است.

حال این که گفته می شود، قانون گذاری بهنگام، پیشرو و همه جانبه از مهم ترین اقدامات یک نهاد قانون گذار برای توسعه کشور به حساب می آید، این امر را می توان در طراحی قانون جهش دانش بنیان ها به وضوح مشاهده کرد. البته که هیچ قانونی بدون نقص و آسیب نیست اما این قانون با برخی «ان قلت» هایی که در خود دارد، می تواند مسیر دانش بنیان ها را بیش از گذشته هموار کند، چنان که برخی از آثار آن را در دو سال گذشته از زمان تصویب دیده ایم. در عین حال قانون جهش تولید دانش بنیان، دارای سه محور اصلی است:
پیوند دانش بنیان ها با توسعه اقتصادی
1- پیوند حوزه دانش بنیان و ابزارهای مالی آن با اقتصاد اصلی کشور است. پیش از این، در حوزه دانش بنیان، صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوقهای پژوهش و فناوری برای وضعیت قبلی نیازهای شرکتهای دانش بنیان کفایت میکرد اما در حال حاضر با افزایش سرمایه اقتصادی شرکتهای دانش بنیان، ضروری است که نظام مالی و نظام بازار سرمایه با اقتصاد دانش بنیان همسو شود.
به همین منظور بخشهای مهمی از این قانون، ایجاد پیوند بین صندوق نوآوری و شکوفایی با صندوق توسعه ملی و صندوقهای پژوهش فناوری با نظام مالی کشور و در واقع پیوند نهادهای مالی دانش بنیان با بازار سرمایه و بازار بورس را هموار میکند. از این جهت، این قانون یک پیشرفت مهم است که ظرفیتهای قانونی جدیدی را ایجاد میکند.
مانع زدایی های قانونی
2- رفع چالشها و مانع زدایی از منظر مسائل قانونی است. در اجرای قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان، یک سری چالشهای قانونی وجود داشت که در سطح مقررات حل نمیشد و باید برخی از مواد قانونی مربوط به آن، اصلاح میشد. برخی از این اصلاحات در قوانین اصلی کشور مانند مالیات و بیمه و نظایر آن است.
بازار سازی و صیانت از بازار
3- و نیز ایجاد بازار و فرصتهای فعالیت و حمایت از نمونه سازی، تولید بار اول و صنعت ماشین سازی است.
کمک به رشد اقتصاد غیرنفتی
طرحهایی مانند طرح جهش دانش بنیان، برای رشد حوزه دانش بنیان کشور میتواند کمک شایانی به رشد اقتصاد غیرنفتی کشور کند. با توجه به این که در حال حاضر، شرکتهای دانش بنیان سهم حداکثر یک درصدی از اقتصاد کشور دارند، بدیهی است، مطرح شدن این طرح در قوه مقننه به عنوان نهاد اصلی قانون گذاری، چشم انداز امیدوارکننده و مثبتی از شرایط آینده در این زمینهها ارائه میکند.
بدون شک کشور نیازمند جدا شدن از اقتصاد نفتی است و با توجه به توانایی غیرقابل انکار نخبگان کشور (توانایی که شرایط جذب این نخبگان در کشورهای خارجی را تسهیل کرده است)، میتوان از این طریق به هدف توسعه اقتصاد غیرنفتی کشور دست یافت.
شورای ملی راهبری فناوریها و تولیدات دانشبنیان تشکیل شد
از مهم ترین مزیت های این قانون، تشکیل شورای ملی راهبری فناوریها و تولیدات دانشبنیان بود که این شورا تاکنون 3 نوبت از زمان تصویب قانون، با حضور رئیس جمهور و نایبرئیس معاون علمی و فناوری رئیسجمهور و وزرای مربوط برگزار شده است؛ این شورا در تازه ترین نوبت، دیروز 5 دی برپا شد که رئیس جمهور نیز در آن با تاکید بر اهمیت توجه به تجاریسازی و صادرات محصولات دانشبنیان، گفت: حمایت مالی از فعالیتهای دانشبنیان در اولویت سازمان برنامه و بودجه باشد.
رئیس جمهور: از قانون جهش دانش بنیان ها باید حمایت کنیم
رئیس جمهور در نشست دیروز این شورا به نکات قابل تاملی اشاره کرده است: «قانون حمایت از جهش تولیدات دانشبنیان قانون خوبی است که مورد تایید رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز قرار گرفته و لذا ما برای صیانت از این قانون و جلوگیری از هر اقدام و تصمیمی که به تضعیف آن بینجامد، مسئولیت سنگین و جدی داریم. یکی از الزامات حمایت از کسب و کارها حفظ ثبات در تصمیمگیری است و لذا باید از ثبات این قانون نیز صیانت کرد.»
این قوانین راهبردی
این را هم خوب است بدانیم که اشاره رئیس جمهور درباره تایید قانون جهش تولید دانش بنیان، به بیانات رهبر انقلاب در خردادماه امسال در دیدار با نمایندگان است که ایشان این طور گفتند: «قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیّت» که به معنای واقعی کلمه از آن قانونهای حیاتی است. بنده سالهاست ــ یعنی چند سال است ــ این را میگویم، امّا قانون شما غیر از گفتن ماست؛ گفتن ما در مواردی حالت نصیحت پیدا میکند، [ولی] قانون شما اجرایی و الزامی است، باید عمل بشود. این قانون خیلی قانون مهمّی است. یا قانون «جهش تولید دانشبنیان»؛ اینها قوانین راهبردی است. »
این چالش ها بر سر راه
به طور قطع هر قانون و هر بند و تبصره قانون، جدا از ماهیت خود که توسعه کشور را به عنوان آرمان بزرگ خود هدف گذاری کرده است، روی دیگری از واقعیت نیز دارد و آن هم چیزی نیست مگر اراده های بزرگ برای اجرای آن.
در عین حال شهاب جوانمردی از فعالان این حوزه، دیدگاهی دارد که شاید آسیبی برای برخی از قوانین دیگر نیز به شمار می آید: «از جمله این چالشها، میتوان به نبود رویکرد واقعبینانه به برنامهریزی با توجه به شرایط کنونی کشور و منطقه، اعتمادسازی دوطرفه میان فعالان صنعت و حوزههای مختلف اقتصاد کشور با بازیگران زیستبوم نوآوری و دانشبنیان اشاره کرد. این فعال اقتصادی، نبود رویکرد حمایتی یکسان برای تمامی فعالان حوزه اقتصاد کشور و بازیگران زیستبوم نوآوری و دانشبنیان، نبود شبکه داده محور از ظرفیتها و فرصتهای قابل طرح برای تعامل هر دو طرف، تعریف نشدن مسائل و چالشهای واقعی و مبتنی بر نقاط اثر حقیقی اقتصاد کشور و چالشهایی از این دست را مانع اجرای صحیح و کامل این قانون می داند.»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 245
ثبات بازار ارز یک سال پس از تنش ارزی
یک سال پس از اوج گیری شوک ارزی در پاییز 1401، نرخ ارز 3 ماه آرام را پشت سر گذاشت. این ثبات همزمان با اقدامات و رویکردهای جدید بانک مرکزی رخ داده است

بازده ناچیز پاییزی دلار
از آن زمان تاکنون بیش از یک سال می گذرد. با این حال پاییز امسال در شرایطی به سر رسید و حتی وارد نخستین روزهای زمستان شده ایم که خبری از تب و تاب سال گذشته در بازار ارز نیست. در سه ماهه سوم امسال، نرخ ارز بازده تقریباً صفر را برای سوداگران این بازار به همراه داشت و اگرچه برای مقاطعی خود را به بالای نرخ 50 هزار تومان رساند، با این حال در نهایت با حدود 620 تومان افزایش در همان کانال 49 هزار تومان باقی ماند. در روزهای اخیر هم این ارز بخت خود را برای عبور از سطح 50 هزار تومان آزمایش کرد، با این حال مجدد به عقب برگشت و حتی هم اینک، زمزمه هایی مبنی بر افت بیشتر آن به سوی اهدافی در حول و حوش 47 هزار تومان شنیده می شود. خبرگزاری فارس دو روز قبل گزارش داد که با توجه به مازاد عرضه ارز در سامانه نیما، کارشناسان اقتصادی معتقدند برنامه بازارساز در بازار ارز، کاهش قیمت دلار غیررسمی به 47 هزار تومان در آینده نزدیک است.
جرقه آرامش بازار ارز 1402 با سیاست تثبیت ارزی
یکی از مهم ترین ابزارهای سیاستی در حوزه ارزی که به نظر می رسد در کوتاه مدت توانسته آرامش را به بازار ارز برگرداند، سیاست تثبیت ارزی بوده است. منطق این سیاست این است که در فضای تحریم ها که بازار آزاد ارز را تحت الشعاع قرار می دهد، این بازار اساساً یک بازار رقابتی نیست و بنابراین دولت باید نسبت به تنظیم قواعد این بازار که منجر به کنترل نرخ ارز با قیود واقعیات اقتصاد (از جمله نرخ تورم)، کسری بودجه دولت و همچنین عرضه و تقاضای واقعی در آن می شود، اقدام کند.
سیاست تثبیت ارزی به معنی ارزپاشی است؟
کارشناسان معتقدند که یک تفاوت بارز سیاست تثبیت ارزی با سیاست ارز ترجیحی که آن را در سال های گذشته تحت عنوان ارز 4200 می شناسیم، منبع تامین آن است. در واقع ارز ترجیحی در سالیان گذشته با استفاده از منابع بانک مرکزی و استقراض دولت از آن تامین می شد، اما هم اکنون ، منابع اجرای سیاست تثبیت، از محل ارزهای حاصل از صادرات نفت تامین می شود و بنابراین کسری بودجه دولت را تشدید نمی کند.مصباحی مقدم، اقتصاددان و عضو مجمع تشخیص مصلحت در گفت وگو با فارس در این زمینه می افزاید: در گذشته بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز، به ارزپاشی روی میآورد. یک بار این اتفاق در سال 96 رخ داد که 18 میلیارد دلار ارز به بازار وارد شد تا از نوسانات قیمت دلار جلوگیری کنند، اما نتوانستند بازار ارز را مدیریت کنند. پیش از آن نیز 50 تن طلا به صورت سکه وارد بازار شد، اما نتوانستند قیمت سکه و ارز را کنترل کنند. وی ادامه داد: در دوره فعلی مدیریت در بانک مرکزی شاهد کنترل درست بازار ارز هستیم، در این دوره پول پاشی و ارزپاشی نیز در بازار صورت نگرفته است.
مدیریت بازار ارز ابتدا از طریق مرکز مبادله ارز و طلا
مصباحی مقدم تاکید کرد: اطلاعاتی که بنده دارم نشان میدهد، بانک مرکزی در حال مدیریت بازار ارز ابتدا از طریق مرکز مبادله ارز و طلاست، در این مرکز، عرضه کنندگان و تقاضاکنندگان در این بازار حضور دارند و عرضه و تقاضاست که قیمت ارز را تعیین می کند.
گام های جدید در دلارزدایی با همسایگان
یکی از چالش های ارزی کشور تا پیش از سیاست تثبیت، تامین ارز مسافری بود که زمینه را برای سوء استفاده های ارزی و سفته بازی از این مسیر فراهم می کرد، با اجرای سیاست تثبیت، اولاً این ارز به متقاضیان، با تاخیر زمانی چند روزه و از طریق حساب ارزی تخصیص یافت، در گام بعدی تامین ارز زائران اربعین، از دلار به دینار تغییر کرد که فشار بر بازار ارز را تا حد زیادی کاهش داد. هم اینک نیز سعیدی مدیر عامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران خبر داده که دلار از سبد ارزهای مسافرتی به کشورهای همسایه حذف خواهد شد. در نتیجه باید گفت این موضوع تکمیل تجربه موفق ارز اربعین برای کاهش تقاضا در بازار ارز به شمار می رود.
اجرای موفق عملیات دلارزدایی در تجارت اخیر کالاهای اساسی
در کنار موارد فوق، به نظر می رسد اقدامات موازی برای گسترش تامین نیازهای ارزی از مسیرهای غیر دلاری نیز قوت گرفته است که ادامه این روند نیز تاثیر بسیار خوبی بر کاهش فشار تقاضا در بازار ارز خواهد داشت. چند روز قبل علیرضا پیمان پاک، قام مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور تجارت از توافق با صادرکنندگان برزیلی برای دریافت یوآن به جای درهم برای خرید کالاهای اساسی از این کشور خبر داد و در یادداشتی نوشت: پس از ایجاد کانالهای دریافت ارز در چین توسط عمده بازرگانان، انجام موفق دو مرحله تهاتر نفت با کالای اساسی و برقراری کانال پرداخت یوآن - روبل، توافق با تامین کنندگان برزیلی برای دریافت یوآن، نیاز به درهم (ارز مرتبط با دلار در تامین نیازهای ارزی کشور) برای کالای اساسی را کاملاً مرتفع ساخت.
در مجموع و با اوصاف یادشده، به نظر می رسد در کوتاه مدت سیاست ارزی بانک مرکزی اثربخش بوده، اما این که در بلندمدت و با توجه به متغیرهای بنیادی اقتصاد ایران نظیر تورم و نقدینگی بتوان آن را ثابت و بدون تغییر پنداشت، محل تردید است. موضوعی که البته مورد اشاره مسئولان بانک مرکزی نیز قرار گرفته است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 259
دام گلایههای نابودگر در زندگیمشترک
ناآشنایی زن و شوهرها با شیوه اصولی شکایت و گلایه از همسر در درازمدت زندگیمشترکشان را به صحنه جنگ تبدیل میکند
یکسری باورهای نادرست اما رایج در بین بعضی زوجین وجود دارد که منجر به نارضایتی از زندگیمشترک میشود و چالشهای زیادی برای آنها ایجاد میکند. برخی از رفتارهای منفی خاص اگر فرصت بروز در زندگیمشترک را پیدا کنند، برای رابطه کشنده هستند. یکی از رایجترین این رفتارها، گلهگزاری و شکایت از همسر به شیوه اشتباه است که به قلب هر رابطه زناشویی میتازد و در دراز مدت زندگی را تبدیل به صحنه جنگ میکند. البته اختلاف سلیقه در همه زندگیهای مشترک وجود دارد اما ناآشنایی زوجین با نحوه بیان صحیح ناراحتیهایشان باعث ایجاد چالشهای متعدد میشود که گاهی به طلاق میانجامد. بنابراین و باتوجه به اهمیت این مسئله، نکاتی در همین باره و در ادامه مطرح خواهد شد.
نویسنده : زهرا متقیشکیب | کارشناسارشد روانشناسی

شما همیشه از کسی که با او زندگی میکنید، گلههایی خواهید داشت؛ اما گلهکردن و عیبجویی به شیوه اشتباه با بیان احساسات و خواستهها از زمین تا آسمان فرق دارد. شکایت اصولی از یک رفتار همسر باید بر رفتار یا رویداد خاصی متمرکز باشد. بگذارید با یک مثال، موضوع را شفافتر بررسی کنیم. مثلا بیان این جملات، یک نوع گلایه اصولی به حساب میآید: «من واقعاً عصبانیام که تو دیشب آشپزخانه را تمیز نکردی. ما توافق کرده بودیم که بهنوبت این کار را انجام بدهیم. میشود لطفاً الان آن را انجام بدهی؟» همانطور که میبینید، شکایت اصولی از همسر 3 بخش اصلی باید داشته باشد:
1گفتن اینکه من چه احساسی دارم؟(مثلا من واقعاً عصبانیام.)
2 از یک موقعیت مشخص گلایه کرد.(مثلا تو دیشب آشپزخانه را تمیز نکردی.)
3 دقیقا خواستهام چیست و چه چیزی نیاز دارم؟(مثلا میخواهم یا ترجیح میدهم لطفاً الان آن کار را انجام بدهی.)
گلایههای اشتباه با باورهای منفی
اما در طرف مقابل، عیبجویی کلی است که یک شیوه رایج در گلایه از همسر محسوب شده و به مرور باعث تباهی زندگیمشترک میشود. در این نوع گلایهها، احساس یا باور منفی درباره ویژگیها یا شخصیت طرفمقابل بیان میشود. مثلا: «چرا تو اینقدر فراموشکاری؟» یا «متنفرم از اینکه هر وقت نوبت تو هست، بهخوبی کارت را انجام نمیدهی» یا «تو اصلا به حرف های من اهمیت نمیدهی». جملهای که حاوی شکایت اصولی باشد، شروع آرامی دارد، درحالیکه شروع جملههای حاوی عیبجویی، خشن و توهینآمیز است.
شکایت اصولی را به عیب جویی تبدیل نکنید
رایجترین نوع عیبجویی و گلایه به شیوه اشتباه از همسر، استفاده از جملههایی است که با «تو همیشه...» یا «تو هرگز...» آغاز میشود. شما میتوانید هر شکایت درست و بهحقی را با گفتن یک جمله یا عبارت اشتباه به عیبجویی تبدیل کنید! در عیبجویی بهجای بیان رفتار متفاوتی که دوست داریم همسرمان انجام دهد، مسائل را طوری پیش میکشیم که به ویژگیها یا شخصیت همسرمان میتازیم. عیبجویی این پیام را میرساند که همسرمان مشکل دارد و او نقص یا عیبی دارد. عیبجویی مقدمۀ سرزنش، کاربرد عناوین توهینآمیز یا ترور شخصیت است.
این 3 مثال را بخوانید
برای اینکه با تفاوت شکایت یا همان بیان احساس و خواسته با عیبجویی در زندگیمشترک آشنا شوید، این 3 مثال را بخوانید.
شکایت| ماشین بنزین ندارد، ناراحت شدم از اینکه قرار بود باک را پرکنی اما انجام ندادی، میتوانی لطفاً فردا این کار را بکنی؟
عیبجویی| تو خیلی بدقولی، هزار بار باید یکچیز را یادآوری کنم. بعد از این که هزار بار قول دادی باک را پرکنی، پشت گوش انداختی.
شکایت| کاش زودتر میگفتی برای شام نان نداریم، ناراحت شدم که الان باید بروم نانوایی، لطفاً از این به بعد قبل از ساعت 8 برای تهیه خریدها خبر بده.
عیبجویی| چقدر خودخواهی، من الان که خسته از کار برگشتم و گرسنهام باید ببینم که نان تمامشده و تو همهش سرت توی گوشی بود و حواست به زندگی نیست.
شکایت| من ازت میخواهم که قبل از اینکه کسی را به خانه دعوت کنی با من درمیان بگذاری، من باید آمادگی پذیرایی داشته باشم. اینکه مهمان سرزده میآید، من را مضطرب میکند.
عیبجویی| تو همیشه برای دوستانت بیشتر از من اهمیت قائلی، انگار من آخرین فرد فهرست توأم که از اتفاقات باخبر میشود.
مراقب باشید در دام عیبجویی نیفتید
با توجه به مثالهای مطرح شده، حالا نوبت این است که بررسی کنید خود شما (نه همسرتان)، چقدر از عیبجویی به جای گلایه اصولی از همسرتان در زندگیمشترک استفاده میکنید. برخی از جملات رایج خود را بنویسید و مشخص کنید که شکایت بود یا عیبجویی؟ بعد از آن میتوانید، نظراتتان را با همسرتان در میان بگذارید تا در صورت نیاز، رفتارهایتان را اصلاح کنید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 214
به وقت تاوان

دوست و یار دیرین حاج قاسم در جریان عملیات ترور رژیم صهیونیستی در منطقه زینبیه در حومه دمشق به شهادت رسید؛ سیدرضی موسوی معروف به سیدرضی، از مستشاران باسابقه سپاه پاسداران در سوریه که از دهه ۷۰ شمسی مسئول پشتیبانی و لجستیک نیروی قدس سپاه در سوریه بود. او را می توان به عنوان عالی ترین مقام نظامی شهید شده بعد از حاج قاسم در منطقه ، فرمانده کل پشتیبانی نیروهای مسلح منطقه شامات، مسئول کریدور پشتیبانی در محور مقاومت و مستشار ارشد و مسئول پیگیری امور دفاعی با دولت ها در محور مقاومت شناخت؛ اما او را بهتر است با حاج قاسم شناخت. از او به عنوان امین حاج قاسم یاد می کنند، می گویند هیچ کس به غیر او از ساعت رفت و آمد حاج قاسم خبر نداشت، می گویند حاج قاسم به او هم گفته بود «پیر شدی و وقت شهادتت است». به روایت خودش قبل از سالگرد حاج قاسم منتظر شهادت بوده اما حالا چند روز مانده به چهارمین سالروز شهادت حاج قاسم به دیدار رفقای شهیدش شتافت.
چند نکته درباره شهادت سید رضی که «رضی ا... عنه» شد
1. توان مقابله و دست بالای جریان مقاومت، از حزب ا... در لبنان تا حماس در غزه، مرهون مجاهدت مجاهدانی گمنام همچون سید رضی است؛ اگر امروز حزب ا... به صورت نقطه زن سامانه موشکی گنبد آهنین رژیم را می زند، اگر امروز رژیم صهیونیستی مجبور به ایجاد یک منطقه حائل در طول مرز 150 کیلومتری خود در شمال با لبنان شده است، اگر یک سوم توان نظامی رژیم زمین گیر در مرزهای شمالی سرزمین اشغالی است، اگر حماس 82 روز مقاومت می کند و تسلیم نمی شود، اگر امروز یحیی السنوار گزارش می دهد که بیش از 5 هزار نظامی اسرائیلی را هدف قرارداده اند که بیش از هزار نفرشان کشته شده اند و 750 دستگاه از ادوات نظامی رژیم را منهدم و زمین گیر کرده اند، اگر مرکاوا پیشرفته ترین تانک جهان در غزه و مرز لبنان منهدم می شوند، اگر پهپادهای مقاومت چشم عقاب بر سر صهیونیست ها شده اند، اگر حماس در کمتر از یک ساعت توانست بیش از 5 هزار موشک و راکت بر سر صهیونیست ها بریزد، اگر دیگر هیچ نقطه از سرزمین های اشغالی در امان نیست، این نیست مگر به خاطر سال ها مجاهدت مجاهدانی همچون شهید سید رضی که سال هاست در مرز مرگ و زندگی گمنام برای تجهیز جبهه مقاومت شهید گونه زندگی می کنند.
2.ترور شهید سید رضی موسوی را بی شک باید واکنش دیوانه وار رژیم صهیونیستی به شکست های میدانی اش پس از عملیات طوفان الاقصی دانست؛ در واقع اگرچه رژیم صهیونیستی سال هاست که برای توقف مسیر تامین و تجهیز و پشتیبانی جبهه مقاومت، اقدام عملیاتی و اطلاعاتی مستمر دارد اما هیچ گاه به خود جرئت اقدام مستقیم و ترور مقام رسمی مستشاری جمهوری اسلامی را در سوریه یا لبنان نداده بود. ترور شهید سید رضی به عنوان کاردار دوم سفارت جمهوری اسلامی در سوریه رویدادی است که از یک سو نقض صریح کنوانسیون های بین المللی است که می بایست توسط دستگاه دیپلماسی در مجامع حقوقی بین المللی برای ثبت و محکومیت آن اقدام شود اما از سوی دیگر به خودی خود می تواند تقابل غیرمتقارن جمهوری اسلامی با رژیم صهیونیستی را وارد برهه جدید و حتی مستقیم کند.
3. ترور شهید سید رضی موسوی به عنوان یکی از اصلی ترین عناصر در حوزه تجهیز جبهه مقاومت در این مقطع که جنگ غزه هشتادمین روز خود را پشت سر گذاشته و وارد مراحل فرسایشی خود شده، از این منظر قابل تامل است که طبیعتا شناسایی فرد سرشناسی همچون شهید سید رضی که بیش از 25 سال در منطقه سوریه و لبنان فعالیت دارد، برای رژیم صهیونیستی کار پیچیده ای نبوده و نیست. چهره ای که حتی در رسانه های صهیونیستی در اوایل امسال از او نام برده شده است؛ لذا مسئله شهادت شهید موسوی شناسایی او توسط رژیم صهیونیستی نیست بلکه مسئله تصمیم رژیم صهیونیستی به ترور شهید سید رضی است. این که در چنین مقطع زمانی که جنگ غزه در شمال و جنوب وارد مرحله فرسایشی خود شده با وجود احتمال بالای پاسخ ایران ،رژیم صهیونیستی پذیرفته که اقدام به این ترور کند، بر این اساس مهم است که در نظر داشته باشیم اگرچه یکی از سناریوهای رژیم صهیونیستی حذف اصلی ترین مهره لجستیکی جریان مقاومت در منطقه شامات قبل از آتش بس و در بحبوحه جنگ است یا کاهش فشار افکار عمومی و داخلی یا کاهش فشار افکار عمومی جهانی با باز کردن جبهه جدید خارج از مرزهای سرزمین های اشغالی است اما آن چه مهم است این که هر سناریویی در پاسخ به این ترور باید واجد دو ویژگی باشد؛ نخست این که در زمین طراحی شده رژیم صهیونیستی نباشد و دیگر این که هوشمندانه ، قاطع و بازدارنده باشد. باید در نظر گرفت که در ترور شهید موسوی رخدادی کم سابقه رقم خورده که در حداقل ترین سناریو نیازمند اقدام متقابلی است که بازدارندگی لازم را برای طرف اسرائیلی ایجاد کند وگرنه ماشین ترور رژیم این جرئت را برای عملیات های بعدی به خود خواهد داد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 276
بازهم تاخیر در مدیریت بحران!
در حالی که شاخص آلودگی هوای مشهد در رکوردی جدید به عدد 500 و وضعیت سمی رسید اما تاخیر در تصمیم گیری بازهم برخی دانشجویان، دانش آموزان، والدین و معلمان را سرگردان کرد!

اطلاع دانش آموزان و معلمان در راه مدرسه!
در حالی که ورود توده گرد و غبار و شدت پیدا کردن آلودگی هوا در آسمان مشهد از حوالی ساعت 21:30 شامگاه دوشنبه کاملا واضح و مشخص بود اما به استناد اعلام مدیرکل مدیریت بحران استانداری، اطلاعیه آموزش و پرورش برای تعطیلی مدارس نوبت صبح مشهد ساعت 6:30 صبح سه شنبه صادر شد؛ در حالی که می شد این تصمیم گیری همان شامگاه دوشنبه اتخاذ و اعلام شود. همین تاخیر در تصمیم گیری و اعلام آن موجب شد که تعداد زیادی از دانش آموزان، اولیا و حتی معلمان در مسیر مدرسه و حتی پس از مواجه شدن با درِ بسته مدارس، متوجه تعطیلی شوند که این موضوع و حضور دانش آموزان در هوای بهشدت آلوده صبح سه شنبه، سلامت آن ها را به خطر انداخت. از سوی دیگر تعطیلی دیرهنگام دانشگاه های مشهد نیز گلایه دانشجویان را به دنبال داشت، طوری که بسیاری از دانشجویان در کلاس ها حضور داشتند که خبر تعطیلی دانشگاه در ساعت 11 روز سه شنبه اعلام شد! جالب این جاست که مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی در گفت و گوی دیروز خود با صدا و سیمای مرکز استان، این مدل تصمیم گیری و اطلاع رسانی آن را شجاعانه توصیف کرده است! وی در این زمینه گفت: «به نظر من تصمیم کارگروه یک تصمیم شجاعانه بوده که ساعت 4:30 - 5 صبح تصمیمش را گرفته و نهایت ساعت 6:30 اطلاع رسانی شده است!»
این اظهارات در حالی مطرح می شود که شاخص لحظه ای 500 دیگر جای هیچ تردیدی باقی نخواهد گذاشت چه برسد که آن را شجاعانه توصیف کرد!

البته طبق معمول بازهم هواشناسی خراسان رضوی از پیش بینی این میزان شدت آلودگی هوا و ورود ریزگردها و گرد و غبار به هوای مشهد عاجز ماند! طبیعتا ضعف در زیرساخت ها و نبود رادار هواشناسی مسئله اصلی این عجز است، ولی باید فکری عاجل برای حل این ماجرا کرد. شامگاه دوشنبه مدیرکل محیط زیست استان نیز به استناد همین پیش بینی ها و هشدار ضعیف هواشناسی (هشدار زرد) اعلام کرد که خبری از تعطیلی صبح سه شنبه مدارس نیست؛ اما صبح شدت آلودگی به حدی بالا می رود که جلسه بامدادی برگزار و تصمیم به تعطیلی مدارس گرفته می شود، هرچند این تصمیم گیری آنقدر با تاخیر انجام شد که خیلی از دانش آموزان تا رسیدن به درِ مدرسه از آن اطلاع پیدا نکردند! جالب این که آخرین هشدار هواشناسی مربوط به ۳۰ آذرماه است که در آن هم خبری از پیش بینی این شدت آلودگیناشی از گرد و غبار در مشهد نیست!
نوشدارو بعد مرگ سهراب!
با وجود تعلل عجیب هواشناسی در پیش بینی این وضعیت هوای مشهد، روز گذشته اما این سازمان هشداری با سطح نارنجی منتشر کرد که در بخش هایی از آن آمده است: بر اساس تحلیل نقشه ها و داده های هواشناسی انتظار می رود تا روز چهارشنبه 6 دی ماه شاهد افزایش شدت وزش باد و انتقال ذرات گرد و غبار به غالب نقاط استان از جمله مشهد باشیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 371
سناریو های ایرانی در برابر ترور اسرائیلی
واکنشها به شهادت «سیدرضی» همچنان ادامه دارد. سرلشکر باقری ترور این سردار سپاه را از سوی صهیونیست ها خطای راهبردی دانست. امیر عبداللهیان نیز هشدار داد: تلآویو منتظر شمارش معکوس سخت باشد

سرلشکرباقری: بدون پاسخ نخواهد ماند
در این میان سران قوا و دیگر مقامات لشکری و کشوری جمهوری اسلامی ایران همچون گروه های مختلف مقاومت انصارا...یمن، حزب ا...لبنان و جهاد اسلامی فلسطین، در پیام های جداگانه ای شهادت این سردار سرافراز اسلام را تسلیت گفتند و تاکید کردند که مقاومت از مسیر خود منحرف نشده و قاتلان شهید سیدرضی تاوان این جنایت خود را پرداخت خواهند کرد. در همین راستا، سرلشکر باقری رئیس کل ستاد نیروهای مسلح کشورمان در اظهاراتی تاکید کرد: «سران جنایتکار اسرائیل که از سرگیجه ناشی از حوادث اخیر خارج نشدهاند در ترور شهید سردار سیدرضی موسوی هم دچار خطای راهبردی شدند.» وی افزود: «تحولات اخیر، رژیم رو به منحوس را به مرحلهای رسانده که هرگونه اقدام تروریستی و جنونآمیز، نه تنها به ترمیم پایههای متزلزل آنها کمک نخواهد کرد، بلکه محاصره محور مقاومت علیه خود را تنگتر از گذشته خواهد کرد. او همچنین خاطر نشان کرد: «اطمینان دارم که ثمره خون این شهیدان، اضمحلال اسرائیل، این غده چرکین در جهان اسلام را تسریع کرده و بیتردید جنایات آنها بدون پاسخ نخواهد ماند.» سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نیز در واکنش به این ترور تاکید کرد که «جمهوری اسلامی ایران حقوق خود را برای اتخاذ تدابیر لازم و پاسخ به این اقدام در زمان و مکان مناسب محفوظ میداند.» همچنین حسین امیر عبداللهیان هشدار داد: تلآویو منتظر شمارش معکوس سخت باشد در همین راستا سردار جعفر اسدی فرمانده اسبق مستشاران ایرانی در سوریه نیز با اشاره به شهادت سردار سید رضی موسوی در سوریه توسط اسرائیل گفت: «رژیم صهیونیستی، هفتههای گذشته هم همین مکان را به گمان اینکه شهید سید رضی موسوی در آنجا حضور دارد هدف گرفته بود ولی او در آن مکان نبود؛ ولی این بار به واسطه جاسوسهایی که داشتند، توانستند مکان دقیق حضورش را شناسایی کنند.» نکته قابل توجه پوشش رسانه های آن سوی مرزها از شهادت سردار سید رضی بود. آنان از شهید سید رضی با عناوینی نظیر «دستیار قاسم سلیمانی» و «مقام ارشدسپاه قدس» نام می برند. بی بی سی درباره او میگوید: «او یک مهره مهم و مردی در سایه بود؛ شهادت وی هیچ خللی در رویکرد جمهوری اسلامی وارد نمیکند و آنها عقبنشینی نخواهند کرد؛ موقعیت آمریکا اکنون ضعیف است!» ایران اینترنشنال نیز در این باره از تلافی ایران سخن گفته است: «ایران اکنون از تمام ظرفیتهای خود برای تلافی استفاده میکند! ارتش و سپاه ایران تواناییهای قابل توجهی دارند و آمریکا بازدارندگی مطلق خود را از دست داده است!»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 207
صف وام ازدواج صفر نشد!
تیرماه امسال رئیس جمهور طبق ابلاغیه ای پنجگانه به بانک مرکزی دستور داد، صف متقاضیان وام ازدواج تا پایان شهریور به صفر برسد، اما براساس گزارش بانک مرکزی تا پایان آذرماه1402، بیش از 280 هزار نفر در نوبت دریافت وام ازدواج قرار دارند. بررسی ما بر اساس داده های بانک مرکزی نشان می دهد، تعداد تسهیلات پرداختی ازدواج تا پایان آذر امسال نسبت به سال قبل 14 درصد کاهش یافته است!
محمد حیدری بیرامی، پژوهشگر اجتماعی -بسیاری از کارشناسان حوزه اجتماعی، «پرداخت بهموقع و متناسب وام ازدواج» را به عنوان یکی از موثرترین سیاست های نهادی برای حمایت از ازدواج، میدانند؛ این یک امر طبیعی و البته واقع بینانه است که در شرایط ابرتورمی کنونی، بسیاری از خانوادهها نسبت به تشکیل خانواده و سروسامان یافتن بهموقع فرزندانشان دغدغه جدی داشته باشند. اما آیا وضعیت پرداخت تسهیلات ازدواج، یک روال منطقی و کارگشا دارد؟ بررسی داده ها و آمارهای بانکی نشان می دهد، با وجود دستور و تاکید رئیس جمهور مبنی بر این که پایان شهریور(1402) پایان صف های وام های ازدواج باشد، ظاهرا این اتفاق هنوز رخ نداده و همچنان دریافت این وام با صف و دست اندازهایی از این دست مواجه است.
وام ها افزایش یافت اما...
در سالهای اخیر، مسئولان نسبت به افزایش تا حدودی متناسب مبلغ وام ازدواج، اقدام کردهاند؛ اما هنوز بیشتر متقاضیان از طولانی بودن فرایند دریافت این تسهیلات و سختگیری بانکها در مورد شرایط ضمانت آن، ناراضی هستند.
دستور رئیس جمهور چه بود؟
یادمان نمی رود که تیرماه امسال رئیس جمهور طی ابلاغی به رئیس بانک مرکزی، به وی دستور داد، تا پایان شهریور تعداد متقاضیان در صف وام ازدواج را به صفر برساند و شعب بانکها فراتر از دستورالعملها در اخذ تضامین، سختگیری نکنند. (خبرگزاری ایرنا، 14 تیر)
تا پیش از خردادماه 1402، بانک مرکزی هر ماه تعداد و مبلغ تسهیلات ازدواج پرداخت شده، به همراه تعداد افراد متقاضی در صف را به تفکیک بانکهای کشور در پایگاه خود قرار میداد ولی این روند در تابستان امسال متوقف شد و ارائه آمارها، تنها به اظهارات غیرشفاف و بعضاً بدون جزئیات اداره اعتبارات بانک مرکزی، خلاصه شد. با وجود این، طبق آخرین داده موجود، تا 30 آذر بیش از 280 هزار نفر در صف دریافت تسهیلات ازدواج قرار گرفتهاند.
کارنامهسازی بانکی!
در این بین، بانک مرکزی با وجود عملی نکردن دستور رئیسجمهور در مورد پایان صف وام های ازدواج تا آخر شهریور 1402، طی ماههای اخیر با مقایسه مبهم آماری نسبت به وضعیت تعداد متقاضیان در صف وام ازدواج، وضعیت شفافی را پیش روی افکار عمومی قرار نداده است.
اداره اعتبارات بانک مرکزی اخیرا طی گزارش مورخ 2 دیماه 1402، با بیان این که «از ابتدای سالجاری تا پایان آذر ماه امسال جمعاً 618 هزار متقاضی تسهیلات ازدواج مبلغ 126.1 هزار میلیارد تومان تسهیلات دریافت کردهاند که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته 28 درصد رشد داشته است، گفته است: شبکه بانکی تاکنون باید ۱۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت میکرد که با تلاش شبکه بانکی و پیگیریهای مستمر بانک مرکزی تاکنون حدود 126.1همت تسهیلات در این بخش به متقاضیان پرداخت شده است».
کاهش 14 درصدی وامهای ازدواج
با وجود این، براساس گزارش روابط عمومی بانک مرکزی سال گذشته تا 24 آذر به 720 هزار نفر تسهیلات ازدواج پرداخت شده و طبق اظهارات این مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی امسال تا پایان آذرماه فقط 618 هزار نفر وام ازدواج دریافت کردهاند. این یعنی بانکها تا پایان آذرماه 1402، نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از 102 هزار فقره کمتر وام ازدواج دادهاند. این موضوع نشان میدهد عملکرد بانک مرکزی نه تنها در این زمینه بهبود نیافته بلکه از نظر تعداد تسهیلات پرداختی با کاهش 14 درصدی مواجه شده است.
این در حالی است که بر مبنای گزارش بانک مرکزی، تا پایان آذرماه سال قبل، رقم موجودی حسابهای پس انداز و جاری قرض الحسنه نظام بانکی به عنوان منابع قانونی تسهیلات ازدواج، 1724 هزارمیلیارد تومان بوده و میزان این منابع تا پایان شهریور امسال، به 2250 هزار میلیارد تومان رسیده است. یعنی امسال با وجود افزایش بیش از 500 هزار میلیارد تومانی موجودی منابع اصلی وام ازدواج، بانکها فقط حدود 33 هزار میلیارد تومان بیش از 1401 به جوانان تسهیلات ازدواج پرداخت کردهاند. زیرا سال قبل تا روز 24 آذر، 93 هزار میلیارد تومان وام ازدواج پرداخت شده و این آمار تا پایان آذرماه امسال 126 هزارمیلیارد تومان اعلام شده است. همچنین اگر طبق داده مرکز آمار نرخ تورم تا آبان 1402، 45 درصد لحاظ شود، بانکها به فرض ثابت ماندن مبلغ وام ازدواج باید لااقل بیش از 135 هزارمیلیارد تومان ، پرداخت میکردند.بنابراین، با وجود تاکید دولت سیزدهم بر ضرورت پرداخت فوری تسهیلات قرض الحسنه ازدواج، کارنامه بانک مرکزی در این زمینه قابلیت دفاع ندارد و بررسی پژوهشگران این حوزه نشان میدهد گزاره مدیران بانک مرکزی درباره کمبود منابع بانکی برای پرداخت فوری وام ازدواج، غیردقیق و فریبنده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 320
امید تلویزیون به ادامه «نون خ» و «زیرخاکی»
5سریال کمدی «بیست کووید»، «بدل»، «چرخ گردون»، «نون خ 5» و «زیرخاکی 4» با بازی سعید آقاخانی، ژاله صامتی، پژمان جمشیدی و علیرضا خمسه در راه تلویزیون هستند


سریال «بیست کووید» در ادامه مجموعههایی که اتفاقات دوران شیوع کرونا را روایت کردند، تولید شده. تا به حال پنج مجموعه خانوادگی و امنیتی درباره کرونا ساخته شده و پس از «آزادی مشروط»، «بیست کووید» دومین سریالی است که از زاویه طنز به این بیماری میپردازد. هادی حاجتمند که مستند داستانی «بچه زرنگ» را در کارنامه تلویزیونی خود دارد، «بیست کووید» را کارگردانی کرده است. این مجموعه روی کاغذ شانس چندان بالایی برای جذب مخاطب ندارد. از طرفی پس از شیوع ویروس کرونا، سریالهای مختلفی درباره این موضوع ساخته شده و از طرف دیگر نیز گروه بازیگران «بیست کووید» ترکیب برندهای نیست. علیرام نورایی، آزیتا ترکاشوند، علی عاملهاشمی، میرطاهر مظلومی و فرزاد جمشیدی مجری تلویزیون در این مجموعه حضور دارند. باید دید پس از شکست «آزادی مشروط»، «بیست کووید» چگونه با سوژه کرونا مواجه خواهد شد.
بدل
علی مسعودی هم اکنون مشغول تصویربرداری سریال جدیدش به نام «بدل» است. این مجموعه سومین مجموعه تلویزیونی مسعودی در مقام کارگردان است. علی مسعودی در «بدل» سراغ بازیگرانی مانند شهرام قائدی و هادی عامل هاشمی رفته که پیشتر نیز با آنها تجربه همکاری داشته است. فرزانه سهیلی بازیگر سریال «پلاک 13»، ساعد هدایتی و ابوالفضل رجبی که با نقش «بهروز» در مجموعه «پایتخت» شناخته میشود نیز دیگر بازیگرانی هستند که در این سریال حضور دارند. علی مسعودی به عنوان نویسنده آثار پرمخاطب و محبوبی در کارنامه دارد، اما او طی سالهای اخیر با تولید مجموعه «آخر خط» و «نوروز رنگی»، عملکرد چندان موفقی در عرصه کارگردانی نداشته است. با توجه به این سابقه، توقعات از «بدل» بالا نیست. علاوه بر این، گروه بازیگران سریال نیز برگبرندهای برای سریال نیستند.
چرخ گردون
یکی دیگر از سریالهای کمدی که این روزها جلوی دوربین است، «چرخ گردون» نام دارد. این مجموعه به کارگردانی جواد مزدآبادی تولید میشود و قصه دو مرد «کریم آشی» و «غلام عدسی» را روایت میکند. این دو شخصیت در یک پارک آش و عدسی میفروشند و رقیب یکدیگر هستند. «چرخ گردون» ماجراهای این دو کاراکتر و خانواده آنها را به تصویر میکشد. این مجموعه در ادامه سریالهای نود شبی تلویزیون تولید میشود و بازیگران متعددی دارد. تلویزیون طی سالهای اخیر تلاش کرده با ساخت «پلاک 13» و «چشمبندی» کمدیهای نود شبی را احیا کند، اما این تلاش نتیجه موفقیتآمیزی نداشته است. بازیگران اصلی «چرخ گردون» چهرههای محبوب و خوشسابقهای مانند علیرضا خمسه و حمید لولایی هستند و کمند امیرسلیمانی، رامین ناصرنصیر، نیما شاهرخشاهی، آتش تقیپور، ساقی زینتی، حمیدرضا حافظ شجری، سولماز حصاری و فرهاد بشارتی هم در جمع بازیگران حضور دارند.
زیرخاکی 4
فصل سوم «زیرخاکی» نوروز 1401 روی آنتن رفت و مانند دو فصل قبلی با استقبال مواجه شد. فصل سوم به ماجرای حضور اتفاقی و اجباری «فریبرز» در میدان جنگ و همچنین اشتباه گرفتن او با یکی از فرماندهان ارشد میپرداخت. مسیر قصه در «زیرخاکی 3» طوری پیش رفت که این مجموعه ظرفیت ادامه پیدا کردن در فصل چهارم را نیز داشته باشد، بنابراین پیشبینی میشود «زیرخاکی 4» نیز موفقیت فصول قبل را تکرار کند. حضور بازیگران محبوب مانند پژمان جمشیدی و ژاله صامتی و همچنین خاطره خوب مخاطبان از «زیرخاکی» نیز شانس این مجموعه را برای دیده شدن بیشتر خواهد کرد. گیتی قاسمی که با کاراکتر «کشور» حضور جذابی در این سریال داشت، در فصل چهارم نیز حضور دارد. پیام احمدینیا هم در گفتوگو با مهر، از حضور خود در این سریال خبر داده بود. «زیرخاکی» جزو برندهای تلویزیون است و میتواند مخاطبان را به رسانه ملی بازگرداند. «زیرخاکی 4» یکی از گزینههای پخش در نوروز 1402 است.
نون خ 5
زمانی که فصل اول سریال «نون خ» تولید شد، کمتر کسی تصور میکرد این مجموعه با حضور تعداد زیادی بازیگر بومی و جدید بتواند به یکی از برندهای تلویزیون تبدیل شود، اما این اتفاق رخ داد و «نون خ» به دلیل استقبال مخاطبان در چهار فصل ادامه پیدا کرد. «نون خ 4» نوروز 1402 پخش شد، اما این مجموعه برخلاف انتظارات رضایت بینندگان را جلب نکرد. احتمالا تولید این مجموعه تحت تاثیر وقایع و شرایط جامعه در سال 1401 قرار گرفته بود و سعید آقاخانی نیز کاراکتر خود را به حاشیه برده بود. ضعفهای مشهود «نون خ 4» باعث شد واکنشها به این فصل مثبت نباشد. اکنون فصل پنجم سریال در حال تولید است و از نکات جالب آن، حضور قومیتهای دیگر در این مجموعه است. «نون خ 5» فعلا در چابهار تصویربرداری میشود. اگر سعید آقاخانی با همان انرژی و انگیزه سابق به اتحاد قومیتها بپردازد، شاهد اتفاقاتی جذابی در این فصل خواهیم بود. سعید آقاخانی، حمیدرضا آذرنگ و سیروس میمنت از بازیگران «نون خ 5» هستند و بازیگران بومی سریال نیز در آن حضور دارند. این مجموعه هم یکی از گزینههای پخش در نوروز و رمضان 1403 است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 266
ضربات متقابل آمریکا و کتائب حزبا...
وال استریت ژورنال: حمله به ساختمان محل استقرار نیروهای آمریکایی در اربیل، خطرناکترین حمله از زمان آغاز حملات به نیروهای ایالاتمتحده است


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 306
بازار مرغ بازیچه اختلافات صنفی


هر چند کمی از التهاب روزهای ابتدایی کاسته شد و احتمال می رفت این روند نزولی ادامه داشته باشد اما بار دیگر گلایه ها از کمبود مرغ در بازار مشهد از سوی شهروندان طرح شد. حتی در بازدید میدانی از پروتئین فروشی های خیابان استقلال که از مراکز عمدۀ فروش است شاهد بودیم به هر نفر تنها یک یا 2 مرغ فروخته میشود و بعضی از مغازه ها نیز مرغ نداشتند. از سوی دیگر، بحث کمبود مرغ در خرده فروشی های سطح شهر جدی تر است. آن هم در شرایطی که با افزایش قیمت گوشت قرمز تقاضا برای خرید مرغ بیشتر خواهد شد. به همین منظور، پیگیر میزان مرغِ کشتار شده طی روزهای اخیر شدیم تا روشن شود آیا کمبود مشاهده شده در بازار به علت کمبود ورود مرغ به بازار است یا دلیل دیگری دارد.
کشتار مرغ مشهد در 10 روز
رئیس اداره نظارت بر بهداشت محیط و مواد غذایی سازمان امور دام پزشکی استان گفت: میزان کشتار مرغ طی 10 روز گذشته 2 میلیون و 643 هزار و 151 قطعه بوده است که از این تعداد 2 میلیون و 625 هزار و 868 قطعه لاشه سالم با وزن 5100131 کیلوگرم وارد بازار شده است.
تعداد کشتار دست مرغ دار نیست
در ادامه معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان در توضیح شرایط تولید و کشتار مرغ در استان گفت: در هر روز 2 شکل مجوز داخل استان و خارج از استان انجام می شود، کشتار خارج از استان به شیروان می رود که مربوط به زنجیره یادگار است و بالکو که مربوط 2-3 کشتارکننده است و بعد از کشتار به داخل استان برمی گردد. به مناسبت شهادت حضرت زهرا (س) و شب یلدا از کشتار کن ها خواسته شد که تعداد را افزایش دهند چون تعداد کشتار دست مرغ دار نیست و کشتارکن باید خرید را انجام دهد.
دعوا بر سر تخلف ها
وی افزود: بعد از مناسبت ها کشتار به حالت روزهای سابق خود برگشت به جز 4 دی ماه که کشتار به میزان کمتری از حد معمول اتفاق افتاده بود و علت آن این بود که کشتارکن ها معتقدند که با قیمت کیلویی 85هزار تومان سود مد نظرشان را ندارند تا کشتار داشته باشند. در واقع کشتارکن ها قطعه کاری را ترجیح می دهند؛ زیرا سودشان در آن است. با افزایش نظارت در مناسبت های گذشته برای کشتارکنهای و مرغ داران متخلف پرونده تشکیل شد. و به دلیل اعلام اسامی مرغداران متخلف توسط کشتارکن ها، دعوایی بین آن ها شکل گرفت؛ به همین دلیل دو شب بازار مرغ به هم ریخت وبعد از توافق بازار به حالت عادی برگشت.
جعفری بار دیگر خاطر نشان کرد: مرغ در مرغ داری ها زیاد داریم و مرغ را مرغ دار ارائه نمی کند، کشتارکن خرید می کند. وی در پاسخ به اینکه کشتارکن ها با چه قیمتی مرغ را از مرغ دار می خرند گفت: این بر مبنای توافقی است که بین مرغدار و کشتارکن اتفاق می افتد. قیمت مرغ زنده کیلویی 63هزار تومان است.
قیمت مرغ در کشور ترمز بریده است
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی با اشاره به بالا بودن قیمت مرغ در کشور نسبت به استان افزود: قیمت مرغ در کشور ترمز بریده است و بعضی افراد هم تمایل دارند کشتار خود را خارج از استان و با قیمت بالاتری بفروشند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 270
اعترافات تکان دهنده عامل 3 جنایت !
برخی از شهروندان خواستار اجرای احکام قضایی در ملاء عام شدند

به گزارش اختصاصی روزنامه خراسان،«محمد-ک» متهم 35 ساله ای که به اتهام قتل مرد 60 ساله افغانستانی تحت تعقیب بود، چهارم آبان گذشته در بیمارستان روان پزشکی ابن سینای مشهد شناسایی شد و به قتل بی رحمانه یک زن جوان و دختر 3ساله وی در سال 1393 نیز اعتراف کرد. با لو رفتن ماجرای قتل های مذکور، زمینه بازسازی صحنه های جنایت فراهم شد و متهم 35 ساله در حضور قاضی صادق صفری(قاضی ویژه قتل عمدمشهد)به صراحت قتل مرد 60 ساله افغانستانی را با انگیزه مشکلات مالی، درحالی پذیرفت که ادعا می کرد:«دیگران فرصت های شغلی را تصاحب کرده اند و او به همین دلیل با مشکلات مالی روبه رو شده است!»

گزارش اختصاصی روزنامه خراسان حاکی است همزمان با ورود خودروهای پلیس آگاهی به بولوار مهر مادر در منطقه خواجه ربیع مشهد، تعداد زیادی از اهالی در اطراف منزل محل وقوع قتل مادر و دختر 3 ساله وی تجمع کردند و بدین ترتیب زمزمهها و گفت وگوها با یکدیگر آغاز شد. برخی از آن ها از سنگدلی قاتلی بیرحم سخن میگفتند که چگونه سالهای زیادی بعد از این جنایت وحشتناک در کنار آن ها زندگی کرده است! بعضی منتظر دیدار او بودند و با ابراز تأسف از این ماجرا، برخورد قاطعانه با جرایم خشن از دستگاه قضایی را طلب میکردند. تعداد زیادی از اهالی محل هم در گفت وگو با خبرنگار روزنامه خراسان اجرای احکام در ملأ عام را در پیشگیری از وقوع چنین جرایمی بسیار موثر می دانستند و از دستگاه قضایی میخواستند برای عبرت دیگران و جلوگیری از جرایم خشن مانند زورگیری، قتل و گوشی قاپی باید مجازاتهای مجرمان را در ملأ عام اجرا کنند و احکام مجازاتها نیز رسانهای شود.
بنا به گزارش روزنامه خراسان، طولی نکشید که «محمد-ک» توسط کارآگاهان به محل وقوع قتل مادر و دختر هدایت شد و مقابل دوربین قوه قضاییه قرار گرفت.

نامزدم نیز خیلی فشار می آورد و کسی هم مرا آدم حساب نمی کرد.به همین دلیل قصد داشتم لباس های اقساطی بخرم و چک بدهم اما فایده ای نداشت. از هر کسی پول قرض می خواستم با من قهر می کرد! داشتم دیوانه می شدم تا این که یک روز ساعت 6 صبح از کوچه ای در نزدیکی محل زندگی ام در بولوار «مهرمادر» می گذشتم که مردی رادیدم سوار بر پراید به سرکار رفت. حدود ساعت9صبح زنگ منزل او را به صدا درآوردم. وقتی زن جوان خواب آلود در حیاط را باز کرد نشانی الکی پرسیدم و فهمیدم کسی در خانه نیست! این بود که روز بعد(23/12/1393) دوباره به محل آمدم. وقتی شوهر آن زن از
خانه خارج شد از روی تیر برق کنار دیوار منزل بالا رفتم و از پشت بام روی سقف کوتاه دیگری پریدم و تلویزیون و باندهای بزرگ آن را به داخل حیاط خلوت بردم اما آن زن بیدار شد و با دیدن من سر و صدا کرد. بلافاصله چاقو را ازآشپزخانه برداشتم و به طرف او حمله ور شدم. دیگر نفهمیدم چند ضربه زدم. او روی تخت افتاد و من هم فقط چاقو می زدم! بعد از مرگ آن زن، دختر کوچکش را دیدم که با مشاهده صحنه قتل مادرش، وحشت زده جیغ می کشید،ترسیدم او چهره مرا شناسایی کرده باشد به همین دلیل پارچه ای را دور گلویش پیچاندم و او را هم خفه کردم که روی خون های مادرش افتاد و من فقط دو النگوی طلا را که روی اپن آشپزخانه بود به همراه یک گوشی نوکیا سرقت کردم و بازهم از پشت بام گریختم.

«محمد-ک»درپاسخ به سوال قاضی شعبه 208 دادسرای عمومی و انقلاب مشهد که پرسید.
چرا از درحیاط خارج نشدی؟ گفت:لباس هایم خون آلود بود.دستانم را در آشپزخانه شستم و برای آن که جلب توجه نکنم بازهم از همان مسیر بازگشتم.
آیا آن زن جوان و فرزندش(مقتولان)شما را می شناختند؟خیر!

هنگام ارتکاب قتل تنها بودی؟بله!کسی همراه من نبود.
مگر دختر 3ساله می توانست چهره شما را شناسایی کند که او را کشتی؟ ترسیده بودم با خودم گفتم شاید مرا بشناسد!
موادمخدر یا دارو مصرف کرده بودی؟نه!ولی کم سن وسال بودم ونمی فهمیدم!
شما درآن زمان 26سال داشتید؟(متهم سکوت کرد وپاسخ نداد!)
چرا تلویزیون و باندها رانبردید؟ فرصت نداشتم بعد از قتل فقط به فکر فرار بودم! من برای سرقت رفته بودم و قصد کشتن آن ها را نداشتم ولی وقتی بیدار شد و جیغ کشید دیگر عقلم کار نمی کرد!
بنابر گزارش اختصاصی روزنامه خراسان، دقایقی بعد از پایان اعترافات«محمد-ک»در منطقه خواجه ربیع، وی به بیابان های اطراف شهرک مهرگان هدایت شد و دوباره مقابل دوربین قوه قضاییه ایستاد تا صحنه قتل مرد 60 ساله افغانستانی را بازسازی کند. او درحالی که نیمه آجر را به دست گرفته بود به قاضی دکتر صفری گفت:احساس می کردم دیگران فرصت های شغلی را از من گرفته اند و من نمی توانستم کاری پیدا کنم. از سوی دیگر هم توهین هایی را در فضای مجازی می دیدم که بر عصبانیتم می افزود...
متهم این پرونده جنایی درباره چگونگی قتل مرد کارگر افغانستانی گفت:بیکار بودم ودیگران هم فرصت های شغلی را تصاحب کرده بودند این بود که به سرگذر رفتم و آن مرد(مقتول) را به بهانه کارگری با دستمزد بالا به باغ مخروبه کشاندم که متعلق به یکی از بستگانم بود.وقتی او فهمید من پولی ندارم تا دستمزدش را پرداخت کنم بهانه گیری کرد که نمی تواند کار کند! من هم که از قبل عصبانی بودم تکه آجری را برداشتم وبه سرش کوبیدم. بعد از آن که متوجه شدم جانش را از دست داده است، پیکرش را به داخل چهار دیواری مخروبه آجری انداختم وفرار کردم. بعد ازچند روز هم به بیمارستان روان پزشکی رفتم و خودم را به عنوان بیمار روانی معرفی کردم چون قبلا هم به آن جا رفته بودم آن ها هم مرا پذیرفتند! اما هنگامی که شما (قاضی ویژه قتل عمد) و کارآگاهان را درمرکز درمانی دیدم تازه فهمیدم که دیگر راه گریزی ندارم و همه ماجرا لو رفته است...
گزارش روزنامه خراسان حاکی است با پایان بازسازی صحنه های 3قتل هولناک، متهم مذکور روانه زندان شد تا این پرونده جنایی، دیگر مراحل و روند دادرسی را طی کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 221
وداع استقلال با صدر و قهرمانی نیم فصل!

با این تصمیم کمیته استیناف و بازگشت امتیازات کسر شده دو تیم مدعی، تیم استقلال که با 29 امتیاز صدرنشین جدول لیگ بود، صدر را از دست داد و سپاهان با برگشت 4 امتیاز کسر شده صاحب 31 امتیاز شد و به صدر جدول رفت. پرسپولیس هم با یک امتیازی که برگشته به امتیاز 26 رسید و اختلافش با استقلال 29 امتیازی 3 امتیاز شد و در جدول
لیگ هم یک پله جهش داشت و بالاتر از تراکتور در رده سوم قرار گرفت. علاوه بر تغییرات جدول، بازگشت امتیازات قطعا سرنوشت قهرمانی نیم فصل را هم به طور کلی عوض می کند. تا پیش از این اعلام خبر بازگشت امتیازات کسر شده سپاهان و پرسپولیس، تیم های استقلال و سپاهان شانس بیشتری برای کسب عنوان تشریفاتی قهرمانی نیم فصل داشتند، اما حالا با بازگشت امتیاز سپاهان و 31 امتیازی شدن این تیم و شانس کسب امتیاز در دو بازی باقی مانده، زردپوشان اصفهانی به احتمال 90 درصد قهرمان نیم فصل نخست بیست و سومین دوره لیگ برتر خواهند بود. این تیم روزهای 7 و 11 دی دو دیدار مقابل گل گهر و شمس آذر خواهد داشت و حتی با کسب 2 امتیاز از این دو بازی بالاتر از استقلال و پرسپولیس قرار خواهد گرفت. تیم استقلال که در هفته پایانی لیگ برتر باید به مصاف پیکان برود در صورت پیروزی مقابل شاگردان رضا عنایتی 32 امتیازی خواهد شد و این در حالی است که حتی پرسپولیس هم این شانس را دارد که بالاتر از رقیب سنتی اش قرار بگیرد. پرسپولیس که با بازگشت امتیازش 26 امتیازی شد ، در دو بازی باقی مانده مقابل نساجی و مس رفسنجان با فرض کسب حداکثر 32 امتیازی می شود و در این صورت اگر تفاضل گل سرخ ها نسبت به تفاضل گل استقلال 32 امتیازی بهتر باشد، سرخ ها نایب قهرمان نیم فصل خواهند شد. به این ترتیب در بین 14 تیم لیگ برتری که احتمالا به رای کمیته استیناف معترض خواهند شد، تیمی که بیشتر از همه معترض است و متضرر شد، استقلال است که مسئولانش مدعی بودند تمام ضوابط و مقررات جدید را برای عدم عبور از سقف بودجه رعایت کرده اند و به خاطر این مسئله از جذب گزینه های مد نظر کادر فنی باز مانده اند!


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.