
تعداد بازدید : 464
شهادت یار دیرین حاج قاسم در شام
اطلاعیه سپاه درباره شهادت سید رضی موسوی: اسرائیل تاوان می دهد



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 251
ساخت ورزشگاه بزرگ پایتخت با تهاتر نفتی!
سرانجام پس از حدود سه ماه از زمان اعلام احداث مجموعه جدید ورزشی در پایتخت، تفاهم نامه همکاری احداث مجموعه بزرگ فرهنگی ورزشی شهر تهران با حضور معاون اول رئیس جمهور امضا شد.این تفاهم نامه با هدف فراهم کردن زیرساخت ها و امکانات لازم برای احداث «مجموعه بزرگ فرهنگی و ورزشی در طرح ویژه شهر فرهنگی و مذهبی تهران» مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران به مساحت ۳۷۰ هکتار برای برگزاری رویدادها و مسابقات ورزشی ملی و بینالمللی، با لحاظ شرایط و رعایت قوانین و مقررات مربوط به «معاونت اول ریاست جمهوری»، «معاونت اجرایی ریاست جمهوری»، «وزارت ورزش و جوانان»، «وزارت نفت»، «سازمان برنامه و بودجه کشور»، «استانداری تهران»، «شهرداری تهران» و «آستان مقدس حضرت امام خمینی(ره)» تنظیم و امضا شد. محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور پس از امضای تفاهمنامه همکاری احداث مجموعه بزرگ فرهنگی - ورزشی شهر تهران گفت: «منابع مالی برای اجرای این طرح از طریق تهاتر نفت با طرف چینی تامین شده است و در همه مراحل کار از طراحی تا اجرا از ظرفیت شرکتهای همکار داخلی استفاده میشود. یکی از ویژگی های بارز این طرح این است که تمامی ابعاد و جوانب مختلف طرح به دقت بررسی شده و مسائل مختلف مرتبط با آن مدنظر قرار گرفته است.» معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: «براساس تفاهم نامه و مذاکراتی که با پیمانکار اجرای این پروژه انجام شده، باید برای ساخت این مجموعه از تمام ظرفیت های داخلی استفاده شود و در طراحی و ساخت این ورزشگاه، الگوی ایرانی ـ اسلامی نیز رعایت شود.» دکتر محمد مخبر در مراسم امضای این تفاهم نامه با اشاره به این که تمامی ابعاد مختلف این طرح به صورت جهادی پیش رفته است، گفت: «یکی از ویژگی های بارز این طرح این است که تمامی ابعاد و جوانب مختلف طرح به دقت بررسی شده و مسائل مختلف مرتبط با آن مدنظر قرار گرفته است.» در حالی که نگرانی هایی بابت نشست زمین اختصاص یافته به ساخت ورزشگاه جدید پایتخت و روی گسل زلزله قرار داشتن آن به دغدغه جدی بعضی از کارشناسان و مردم تبدیل شده و حتی محل احداث ورزشگاه جدید به لحاظ زیست محیطی و ترافیکی جای بحث و تامل دارد، مسئولان حاضر در جلسه امضای تفاهم نامه احداث مجموعه جدید تهران بیشتر بر تامین هزینه ساخت آن تاکید کردند و پس از معاون اول رئیس جمهور کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان هم بر تامین بودجه این پروژه از طریق تهاتر نفتی تاکید کرد و گفت: «دغدغههایی که مردم دارند و بدقولیهایی که در گذشته برای تکمیل پروژهها انجام شده است اصولا به خاطر تامین نشدن منابع بوده است. این درحالی است که منابع لازم برای تکمیل پروژه بزرگ ورزشی تهران را از محل تهاتر وزارت نفت با تفاهمنامهای که با این وزارتخانه داریم تامین خواهیم کرد و از روز اول مهندس اوجی حمایت کامل را از این پروژه داشتند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 264
خطقرمزهای انتشار دلخوریها در شبکههایاجتماعی
آیا مطرحکردن مسائل پرتنش و دغدغههای روابط شخصی، زندگی خانوادگی، محیط کاری و ... در قالب پست و استوری ایرادی دارد؟
شاید شما با چنین وسوسهای روبهرو شده باشید، شاید هم انجامش داده باشید؛ این که وقتی از موضوعی ناراحت هستید، در قالب یک پست، استوری یا استتوس در یکی از شبکههای اجتماعی یا شبکههای پیام رسان، موضوع را با دیگران به اشتراک بگذارید. بررسیها نشان میدهد این سبک به اشتراکگذاری احساسات این روزها در گروههای سنی مختلف و به ویژه جوانترها به شدت فراگیر شده، اما چرا چنین کاری را انجام میدهیم و آیا این انتخاب، مناسب است؟
نویسنده : نرگس عزیزی | کارشناس ارشد مشاوره

در زمان ناراحتی، اضطراب و استرس، یکی از طبیعیترین واکنشهای هر فردی، تمایل به برقراری ارتباط با دیگران و صحبت با آنهاست. مطالعات متعددی هم این موضوع را تایید میکنند. ممکن است شما در اطرافیان خود متوجه این نکته شده باشید که به عنوان مثال یکی از آنها هر زمان تحت فشار و استرس است، بیشتر از حالت معمول صحبت میکند و حتی ترجیح میدهد درباره هر موضوعی صحبت کند اما ساکت نماند. در موقعیتهای پژوهشی هم این تمایل به صحبت با دیگران در زمان اضطراب و ناراحتی، بارها تایید شده است و نشان داده شده که حتی این کار برای سلامت روان ما مفید هم هست.
این تمایل نشانه ضعف نیست!
چرا درددل با دیگران میتواند برای سلامت روان ما مفید باشد؟ بررسیها نشان میدهد این افزایش ارتباط با دیگران، کمک میکند تا ما حمایت اجتماعی بیشتری را دریافت کنیم. غالب اوقات بعد از طرح موضوعات با دیگران، احتمال پشتیبانی عاطفی آنها از ما افزایش مییابد یا ممکن است به ما کمک کنند. موضوعی که باعث میشود استرس ما کاهش پیدا کند و بهتر بتوانیم از پس مسائل دشوار زندگی بربیاییم. اما باید توجه داشته باشیم که در برخی موقعیتها مانند زمانی که فرد در زمان مواجهه با استرس، دچار پرگویی شده یا بدون توجه به پیامدها با هر کسی مسئله را طرح میکند، این صحبت و درددل با دیگران تبدیل به واکنشی ناسالم میشود، اما جایگاه استفاده از شبکههای اجتماعی برای طرح دغدغهها کجاست؟ تا به این جا ما به تمایل برای صحبت و برقراری ارتباط به شکل رودررو اشاره کردیم، اما آیا گذاشتن پست و استوری درباره موضوعات پرتنش سرکار یا مسائل پیش آمده در خانواده هم واکنشی طبیعی است و میتواند به سلامت روان ما کمک کند؟
3 نکته درباره به اشتراکگذاشتن مسائل پرتنش در شبکههایاجتماعی
بررسیها در زمینه به اشتراکگذاشتن مسائل پرتنش در شبکههای اجتماعی به چند نکته اشاره دارد: اول این که دلیل انجام این کار توسط بسیاری از ما مشابه دلیل همان تمایل به صحبت کردن با اطرافیان در زمان روبهرو شدن با مسائل تنشزاست. دوم این که انجام چنین کاری بهتر از سکوت و خودخوری است. به این معنا که اگر روابط اجتماعی رودرروی ما کم است یا به دلایلی امکان صحبت با دیگران را به شکل موقت نداریم، استفاده از شبکههای اجتماعی برای بازگویی دغدغههایمان نه تنها بد نیست که خوب هم هست، اما نکته سوم این که بهره بردن از شبکههای اجتماعی برای این کار در برخی موقعیتها نه تنها مفید نیست که علامت هشداردهندهای است که باید آن را جدی بگیریم. اما منظور از موقعیتهای هشداردهنده چیست؟
این نشانهها را جدی بگیرید
1 اگر تنها ابزار شماست| درست است که گفته میشود استفاده از فرصت شبکههای اجتماعی برای درددل و طرح دغدغهها بهتر از خودخوری است، اما توجه داشته باشید اگر شما در زندگی واقعی کسی را ندارید که بتوانید با او درددل کنید و تمام صحبت کردن شما درباره ناراحتیهایتان محدود به پست و استوری گذاشتن شده ، این زنگ خطری است که باید آن را جدی بگیرید؛ چراکه تاثیر مثبت طرح موضوعات در شبکههای اجتماعی در قالب پستهای درددلی، قابل مقایسه با روابط اجتماعی رودررو نیست.
2 اگر فرصتهای دنیای بیرون را از دست میدهید| گذاشتن هرازگاهی پست و استوری درباره مسائل کاری و تنشهای ایجادشده به صورت کلی ایرادی ندارد، اما اگر با روبه رو شدن با هر مسئلهای، گزینه اول شما گذاشتن یک استوری درباره آن است، لازم است تجدیدنظر کنید. مسائل کاری یا خانوادگی ما با درددل برطرف نمیشوند. برای حل و فصل و پیشگیری از تکرار، نیاز به استفاده از روشهای متنوعی داریم؛ گاهی باید با افراد درگیر در موضوع، جلسه بگذاریم، خواستههای خود را به صورتی کارآمد طرح کنیم و البته گاهی اوقات مهارت جدیدی را یاد بگیریم. تمرکز بیش از حد بر شبکههای اجتماعی میتواند مانعی جدی بر سر راه ما برای استفاده از دیگر مسیرها باشد.
3 اگر گذاشتن حد و مرز را فراموش کردهاید| استفاده هرازگاهی از شبکههای اجتماعی با رعایت حرمت بقیه افراد، برای طرح ناراحتیها معمولا با حریم خصوصی ما تناقضی ندارد، اما افرادی که هر مسئلهای را در این فضا مطرح میکنند، معمولا مرزهای خود را زیر پا می گذارند و وارد حوزه اشتراکگذاری بیش از حد میشوند. در این وضعیت فرد ممکن است حتی افراد غریبه را وارد فضای خصوصی زندگی خود کند و با به اشتراک گذاشتن اطلاعات شخصی، خود را در معرض خطر قرار دهد. به صورت کلی در این بخش توصیه آن است که هر مسئلهای را در این فضا مطرح نکنید و نکته دوم این که حتما از تنظیماتی که مخاطب شما را میتواند محدود به برخی افراد(مانند دوستان نزدیک) کند، بهره ببرید تا به این ترتیب عوارض در این بخش را کاهش دهید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 263
تولید مهمات سلاح های شکاری در یک تراشکاری!

به گزارش اختصاصی روزنامه خراسان، به دنبال وقوع چندین نزاع مسلحانه در حاشیه شهر مشهد که عاملان شرارت از سلاح شکاری برای ایجاد رعب و وحشت در این درگیری ها استفاده کرده بودند،آثاری از گلولههای شلیک شده درصحنههای نزاع به دست آمدکه بررسیهای کارشناسی نشان داد گلولههای مذکور تخریب بالاتری دارند و به صورت دست ساز تولید شدهاند. این گونه بود که گروهی از ماموران عملیات ویژه با دستورات محرمانه سرهنگ احمد نگهبان(رئیس پلیس مشهد) ماموریت یافتند تا ماجرای مهمات مذکور را زیر ذره بین تحقیقات ببرند چرا که وی احتمال میداد پلیس در کنکاشهای تخصصی به باند گستردهای از قاچاقچیان سلاح و مخفیگاههای آنان دست خواهد یافت.گزارش اختصاصی روزنامه خراسان حاکی است طولی نکشید که رصدهای اطلاعاتی ماموران به نتیجه رسید و سرنخهایی از فعالیت اعضای یک باند فروش غیرمجاز و تولید مهمات با تخریب بالا دریکی از کارگاههای زیرزمینی بولوار توس به دست آمد.نیروهای انتظامی که حالا
زیرنظرمستقیم فرمانده انتظامی مشهد وارد عملیات تخصصی شده بودند، با کسب مجوزهای قضایی از قاضی محمودی( بازپرس شعبه ۶۱۶ دادسرای عمومی و انقلاب مشهد) این کارگاه زیرزمینی را به طور نامحسوس محاصره کردند و پدر و پسری را به دام انداختند و روزنههایی از خرید و فروش سلاح و تجهیزات و ابزار شکار نیز در این پرونده حساس نمایان شد. این موضوع اهمیت پرونده را دوچندان کرد و بدین ترتیب عوامل انتظامی در عملیاتهای ضربتی جداگانه ۵ متهم دیگر را که در تولیدو فروش سلاح و مهمات غیرمجاز نقش داشتند در حالی دستگیر کردند که در بازرسی از مخفیگاههای آنان یک انبار ذخیره مهمات و سلاح غیر مجاز نیز کشف شد که درون آن ۱۱ قبضه سلاح شکاری، ۶۰۰۰ فشنگ، قطعات اولیه فشنگهای مذکور شامل مرمی و پوکه و همچنین ابزار و ادوات تولید فشنگ، دستگاههای برش و پرس گلولهها، قالبهای ساخت فشنگ و چرخ سنگ به همراه ۶۰ کیلوگرم گوشت شکار قرار داشت.

بنا بر گزارش اختصاصی روزنامه خراسان، ادامه تحقیقات بیانگر آن بود که اعضای این شبکه گسترده که درپوشش کارگاه تراشکاری به تولید مهمات و فروش سلاحهای غیر مجاز میپرداختند، در زمینه ارسال این گونه مهمات به استانهای دیگر کشور نیز فعالیت دارند که بررسیهای بیشتر در این باره همچنان با تلاش نیروهای عملیات ویژه مشهد ادامه دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 178
راه های نرفته در تجارت با اوراسیا

روز گذشته گام مهم دیگری در مسیر توافق ایران و اوراسیا برداشته شد و توافق نامه تجارت آزاد بین ایران و اعضای این منطقه به امضای مقامات طرفین رسید. براساس این توافق نامه، حدود 87 درصد کالاها با تعرفه صفر بین دو طرفین مبادله می شود.
اتحادیه اوراسیا شامل کشورهای روسیه، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان است و ایران نیز به تازگی به آن پیوسته است. این اتحادیه با 183 میلیون نفر جمعیت و واردات 388 میلیارد دلاری از جهان بازار بسیار بزرگ در نزدیکی کشورمان محسوب می شود.
مروری بر شکل گیری اتحادیه اقتصادی اوراسیا و پیوستن ایران به این اتحادیه نشان می دهد که اقتصاد ایران در حال ایجاد ظرفیت جدیدی برای همکاری های تجاری است، اما به دلایلی از این ظرفیت نتوانسته در حد مورد انتظار بهره برداری کند. حدود 9 سال قبل بود که اتحادیه اقتصادی اوراسیا ایجاد شد. یک سال بعد از آن مذاکرات اولیه بین ایران و این اتحادیه آغاز شد. موافقت نامه موقت تجارت ترجیحی که تعرفه های تجارت بین دو کشور را کاهش می دهد در اردیبهشت 97 امضا و در 5 آبان 98 اجرایی شد. از 5 آبان 99 نیز مذاکرات تبدیل موافقت نامه موقت تجارت ترجیحی به تجارت آزاد آغاز شد و در نهایت این فرایند روز گذشته با امضای موافقت نامه تجارت آزاد بین ایران و اعضای اوراسیا به سرانجام رسید. البته برای نهایی شدن این فرایند باید منتظر تصویب آن در مجلس شورای اسلامی و تایید آن از سوی شورای نگهبان و ابلاغ آن برای اجرا باشیم، اما می توان گفت در بعد اجرا به آن اندازه ای که انتظار می رفت، اوراسیا سهم کلیدی در سبد تجارت خارجی ایران نیافته است. این در حالی است که اقتصاد اوراسیا دارای محصولاتی است که می تواند بخش مهمی از نیازهای کلیدی وارداتی ایران را تامین کند و در مقابل بازار مناسبی برای صادرات محصولات ایرانی باشد.به عنوان مثال برخی کشورهای عضو این اتحادیه جزو صادرکنندگان عمده محصولاتی نظیر نهاده های دام و طیور و دانه های روغنی هستند که جزو مهم ترین اقلام وارداتی کشورمان است و سهم ویژه ای در تامین امنیت غذایی دارد و چنان که در سال های اخیر دیده ایم، اختلال در دسترسی کشورمان به این محصولات چه تاثیر مخربی بر روند تولید گوشت سفید و قرمز، لبنیات و روغن داشته است. در نقطه مقابل نیز بارها بر نیاز کشورهای اوراسیا به ویژه روسیه به محصولات جالیزی ایران و همچنین امکان صادرات محصولاتی نظیر خشکبار و لوازم خانگی تاکید شده است.
با این حال آخرین آمار از تجارت ایران با اعضای اوراسیا نشان می دهد واردات ما از اعضای اوراسیا 3.5 برابر صادرات به این کشورهاست. براساس اعلام گمرک در 7 ماهه نخست امسال، 921 میلیون دلار صادرات ایران به کشورهای اوراسیا و در همین مدت 3.3 میلیارد دلار واردات ایران از این کشورها بوده است. در حقیقت تجارت دوجانبه ایران و اوراسیا به نفع اوراسیا در جریان است. اگرچه واردات برخی محصولات استراتژیک و غذایی از این کشورها فرصت مناسبی برای ارتقای امنیت غذایی ایران است، اما در مجموع دو مسئله مهم پیش روی تجارت ایران با اوراسیاست که باید برای آن تدبیر شود. نخست، زیرساخت های ناکافی حمل و نقل بین اعضا و دوم، مسئله تسویه ارزی تجارت دو طرف.
در زمینه زیرساخت های حمل و نقل، مهم ترین اقدام می تواند تکمیل راه آهن رشت - آستارا و اینچه برون - گرمسار باشد که بتواند ضمن اتصال ریلی بین ایران و آسیای میانه، این کشورها را به خلیج فارس و مسیر کوتاه تر و ارزان تر تجارت دریایی با جنوب و جنوب شرق آسیا برساند. لذا تلاش جدی تر برای اجرایی شدن برنامه های توسعه این خطوط ریلی و تقویت ناوگان ترانزیتی و زیرساخت های جاده ای در این ارتباط ضروری است.
در زمینه تسویه تجارت دو کشور، پیمان های پولی دوجانبه و تهاتر مهم ترین مسیر است، اما باید دقت داشت که اتکا به تسویه با درهم امارات که مهم ترین ضعف نظام ارزی کشور در حال حاضر است، اثر خود را بر تجارت کم جان ایران و اوراسیا نیز گذاشته است. عبور از این وابستگی مستلزم شکل گیری یک نظام تسویه ارزی بین ایران و اعضای اوراسیاست که باید برای آن روی ارز واسط و روش هایی از جمله تهاتر فکر جدی کرد.
در هر حال تجارت با اوراسیا، فرصتی است که نباید از دست داد و در آن دچار انفعال و روزمرگی شد. باید فراتر از دستگاه های متولی از وزارتخانه های خارجه، صمت، اقتصاد و راه و شهرسازی و بانک مرکزی، متولی مشخصی برای این موضوع ایجاد شود تا بتواند همه دستگاه های داخلی را پای کار بیاورد و تجارت ایران با اوراسیا را به جایگاهی مطلوب برساند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 451
گزارش سنوار از قلب میدان نبرد
رئیس حماس در نوار غزه طی نامهای برای سران سیاسی حماس، وضعیت میدانی نبرد را تشریح کرد و نوشت: در جریان حمله زمینی به غزه ۵ هزار نظامی و افسر صهیونیست را هدف قرار دادیم، 750 خودرو به طور کلی یا جزئی منهدم شدند و هرگز تسلیم شروط اشغالگران نخواهیم شد


نتانیاهو: جنگ غزه خیلی طول خواهد کشید
اما نخستوزیر رژیم صهیونیستی به دنبال ناکامیهای بسیار ارتش این رژیم، اعلام کرد، جنگ غزه زود به نتیجه نمیرسد و خیلی طول خواهد کشید.روز گذشته نیز نتانیاهو با اشاره به تلفات سنگین نظامیان صهیونیست در غزه گفته بود که جنگ هزینه خیلی سنگینی دارد.این در حالی است که دادههای وزارت خزانهداری اسرائیل حاکی است که کسری بودجه سال 2024 به حدود ۱۱۳ میلیارد شِکِل خواهد رسید که معادل حدود 6 درصد از تولید ناخالص داخلی اسرائیل است.وزارت دارایی رژیم صهیونیستی به تازگی اعلام کرد:«این رژیم در نوامبر گذشته کسری بودجه ۱۶.۶ میلیارد شکلی (۴.۵ میلیارد دلار) را به ثبت رساند که این جهش در هزینههای ناشی از تامین مالی جنگ ضد باریکه غزه است.» وزارت دارایی رژیم صهیونیستی همچنین کاهش 5 میلیارد شکل (۱.۴ میلیارد دلار) از بودجه ائتلافی، حذف یارانهها بر قیمت بنزین، افزایش مالیات بر سیگار و اخذ مالیات بیشتر در صندوقهای مالی را توصیه کرده است.در همین حال، روزنامه اقتصادی «کالکالیست» رژیم صهیونیستی نوشت: «چالش اصلی اقتصادی برای سال ۲۰۲۴ اسرائیل کاهش کسری بودجه نیست، بلکه ایجاد نیرو محرکههای رشد است و بنابراین راه بهبود بودجه اسرائیل برای سال ۲۰۲۴ تنها به افزایش مالیات و کاهش بودجه محدود نمیشود، بلکه اساساً وجوهی که ضد رشد هستند، باید قطع شود.» با شدت گرفتن مشکلات اقتصادی، روزنامه تایمز اسرائیل خبر داد: «کسری بودجه تل آویو در نتیجه جنگ در غزه باعث شده تا مقامات تل آویو به فکر تعطیلی برخی وزارتخانهها باشند.» مطابق اعلام این روزنامه، وزارت دارایی بسته شدن ۱۰ وزارتخانه اضافی دولتی را برای پوشش کسری بودجه ضروری میداند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 424
نامهربانی روسی به خزر
کاهش فزاینده سطح آب دریای خزر، وزیر کشور ما را هم به واکنش واداشت. بررسی ها می گوید، طی حدود 30 سال سطح آب این دریا 2 متر کاهش داشته است. گزارش های متعدد، قطع ورود آب «ولگا» به عنوان مسیر حقابه اصلی توسط روسیه را از جمله دلایل کم عمق شدن کاسپین می دانند. نماینده مجلس به خراسان از پیگیری های دیپلماتیک می گوید

قبل از ورود به بررسی دلایل کاهش تراز آب در این دریا، خوب است چند عدد و رقم را مرور کنیم:
-معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست: از سال 1375 تا 1401 که روند کاهش تراز آب شروع شده، حدود 2 متر از سطح آب کاهش یافته و به کمترین میزان در 30 سال اخیر رسیده است.
-سرپرست مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر : در یک بازه 99 ساله تراز آب دریای خزر 25 متر بیلان منفی داشته است و از سال 1930 که دوره شروع سدسازیها بود، کاهش تراز آب به طول 3 متر رخ داده است! سالانه یک متر از سطح آب دریای خزر معادل 380 میلیارد مترمکعب بر اثر تبخیر از دست میرود و این میزان تبخیر در سواحل جنوبی خزر بیشتر از دیگر مناطق خواهد بود.
-رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: میزان بارش در کل حوزه آبخیز دریای خزر کاهش یافته است. ورودی دریای خزر کاهش یافته و تراز آب دریا در حال پایین رفتن است و در برخی آمار اعلام شده که قریب یک متر در 4 ـ 5 سال اخیر دریا عقبنشینی داشته و در سال به طور میانگین دریای خزر 20 سانتی متر عقبنشینی میکند.
وقتی رودخانه ولگا نامهربان می شود
اما این که چرا سطح آب این دریا رو به کاهش است، جدا از مسئله تغییر اقلیم و کم بارشی های گسترده، گرم شدن زمین و سرعت بالای تبخیر آب، باید نظری هم به وضعیت حقابه های این دریاچه بیفکنیم. ورودی آبهای سطحی حدود 74 تا 85 درصد آب ورودی خزر را تامین میکند که طبق برآوردها، رودخانه ولگا در روسیه با حدود 250 میلیارد مترمکعب از کل 320 میلیارد مترمکعب آب ورودی از طریق آبهای سطحی، حدود 80 درصد آب ورودی به خزر را تامین میکند. ایسنا نیز در بررسی حقابه های خزر می نویسد: بیش از ۱۳۰ رودخانه به دریای خزر میریزند و رود ولگا به تنهایی نزدیک به ۸۵ درصد آب دریای خزر را تامین میکند که احداث سدهای جدید توسط روسیه (۴۰ سد ساخته شده و ۱۸ سد دیگر در دست مطالعه و ساخت) روی رودخانه قابل کشتیرانی ولگا موجب کاهش دبی آب ورودی به دریای خزر و آغاز روند عقب نشینی آب در ساحل جنوبی آن شده است.
انگشت اتهام به سوی روسیه
در پاسخ به این پرسش که آیا رودخانه ولگا حقابه دریای خزر را می دهد یا خیر، باید بگوییم که خیر. پایگاه خبری دیده بان ایران، چندی قبل در این باره به نقل از علی سلاجقه رئیس سازمان محیط زیست نوشت: «ورودیهای دریای خزر از سوی کشورهای همسایه بسته شده،مخصوصا ورودی رود ولگا نیز بسته شده است.از طرفی میزان بارش در کل حوزه آبخیز دریای خزر کاهش یافته است.» شاید همین عملکرد روس ها در عدم پرداخت حقابه خزر بوده است که مطالعات مشترک دانشمندان آمریکایی و روسی با آخرین مدلهای محاسباتی که در زمینه گرمایش زمین انجام دادهاند، پیش بینی کردند سطح آب دریای خزر تا پایان قرن کنونی بین ۹ تا ۱۸ متر کاهش مییابد.
دیپلماسی چند جانبه خزری
تجربه های پیشین درباره حقابه های شرقی و شمال غرب کشور نشان می دهد، هرجا دیپلماسی آبی، قوی و قدرتمند عمل نکرده، این مردم بوده اند که متضرر شده اند. ماجراهای قطع دو دهه حقابه هیرمند که منجر به خشک شدن تالاب هامون در سیستان و بلوچستان شده ، نمونه ای از این واقعیت است.
عرصه دیپلماسی آبی در حوزه حقابه خزر، حالا اما صدای کشورهای ساحلی خزر را درآورده است. 5 کشور ایران، ترکمنستان، قزاقستان، روسیه و آذربایجان سال هاست که ذیل کنوانسیون حقوقی خزر همکاری های مشترکی دارند که البته این همکاری ها همواره با فراز و فرود همراه بوده است. تازه ترین اقدامات در بخش دیپلماسی این کشورها نیمه آبان گذشته با حضور وزرای خارجه این کشورها در روسیه برگزار شد که وزرای خارجه ایران و ترکمنستان نسبت به کاهش حجم آب رودخانههای ورودی به خزر هشدار دادند. آن طور که خبرگزاری فارس گزارش کرده، امیرعبداللهیان در این نشست گفته است: «...یکی از مهم ترین چالش های پیش رو، تهدید پایین آمدن سطح تراز آب دریای خزر ناشی از عوامل انسانی و غیر انسانی از جمله کاهش حجم آب رودخانههای ورودی به دریای خزر، تغییرات اقلیمی، احداث سدها و مخازن و تاسیسات صنعتی و کشاورزی در مسیر رودخانههای ورودی به دریای خزر است. متاسفانه تداوم پسروی آب دریای خزر طی سال های اخیر تاثیرات منفی بر تاسیسات بندری و کشتیرانی، اکوسیستم، زندگی آبزیان و تالاب های منحصر به فرد دریای خزر گذاشته و باعث افزایش آلایندهها در استان های ساحلی دریای خزر شده است. حل این معضل قطعا نیازمند عزم جمعی پنج کشور ساحلی است. »
کارگروه 5 کشور ویژه کاهش سطح آب
این رایزنی ها، هشدارها و اعتراض کشورها نسبت به قطع حقابه خزر از ولگا، در نهایت منجر به تشکیل کارگروه مشترک میان کشورهای خزر شد و در بیانیه پایان نشست نیمه آبان در مسکو این طور آمد: «از ابتکار ایجاد یک کارگروه در مورد کاهش عمق دریای خزر حمایت نموده و به کارگروه سطح بالا دستور می دهند تا توجه ویژه ای به این موضوع در چارچوب بررسی همکاری های خود در دریای خزر داشته باشد.» حال این که این کارگروه تا چه حد بتواند در مسیر پیگیری های خود، روسیه را به پرداخت کامل حقابه ملزم کند، سوالی است که برای دریافت پاسخ، باید کمی صبور باشیم.

موضوع حقابه دریای خزر از رودخانه ولگا به سطح پیگیری های پارلمانی نیز رسیده است. عبدالجلال ایری نماینده شهرستان های کردکوی، بندرگز، گمیشان و بندرترکمن در مجلس مردادماه این موضوع را در قالب طرح سوال از وزیر خارجه پیگیری کرد. او می گوید: برخی کشورهای حوزه دریای خزر از قبیل ترکمنستان و قزاقستان به دلیل خسارتهای وارد شده به مناطق ساحلی کشورشان حقابه دریافت میکنند و ایران نیز باید نسبت به این موضوع اقدام کند.
ما روز گذشته به سراغ او رفتیم و از حقابه ولگا از او جویا شدیم. مهندس ایری به طرح سوالش از وزارت خارجه اشاره و بیان کرد: پس از طرح سوالی که از وزارت خارجه داشتم، این وزارتخانه اعلام کرد که جلسات کارشناسی و فنی را در کمیته ای مرتبط با دریای خزر در وزارتخانه دنبال و مسائل مربوط به موضوع کاهش سطح آب خزر و حقابه ولگا را رصد و پیگیری می کنند و در واقع این وزارتخانه به موضوع حقابه های خزر ورود کرده و اقدامات خود در این زمینه را کلید زده است. این نماینده مجلس به نشست اخیر وزرای خارجه کشورهای ساحلی خزر در مسکو هم اشاره کرد و گفت: موضوع حقابه خزر، امروز به مطالبه جدی کشورهای ساحلی تبدیل شده و در این نشست نیز این موضوع توسط کشورمان و سایر کشورها مطالبه شد که امیدواریم با تصمیماتی که در این نشست اتخاذ شد، نتایج خوبی برای این دریای مهم و کشورمان به ارمغان بیاورد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 261
بازگشت دیالوگ به رسانه ملی؟

گفت وگوی جنجالی که محور آن مشارکت مردم در انتخابات بود، محسن هاشمی روایتی از دیدار اخیر رهبرانقلاب و شورای نگهبان ارائه کرد که حسین شریعتمداری گفت که ما خلاف این روایت شما را شنیده ایم. در بخش دیگری از این مناظره، محسن هاشمی عملکرد شورای نگهبان را فراقانونی توصیف کرد و از جریان پایداری و مرحوم آقای مصباح به عنوان کسانی که انتخابات را صوری و زینتی میدانند، نام برد. در مقابل نیز حسین شریعتمداری ابراز داشت که تنها کسی که انتخابات را برای مقبولیت نظام میخواست نه برای مشروعیت نظام، مرحوم هاشمی رفسنجانی بود. در ادامه بخش های مهم اظهارات حسین شریعتمداری و محسن هاشمی را میخوانید.
محسن هاشمی: شورای نگهبان فراقانونی عمل کرده است
*رهبر انقلاب علاقهمندند که یک انتخابات پرشور و رقابتی در کشور برگزار شود. اگر ما به هر دلیلی این اراده را به منصه ظهور نرسانیم به نظام و رهبری ظلم کردهایم. به نظر من، انتخابات پرشور نیازمند رقابت جدی است و رقابت جدی با اینگونه ردصلاحیتها در هیئتهای اجرایی و شورای نگهبان ایجاد نمیشود.
* به نظرم مخاطب رهبر انقلاب آنهایی هستند که نگاهشان نسبت به مقبولیت، انتخابات زینتی است؛ مثل تفکراتی مانند آقای مصباح یزدی و یا کسانیکه طرفدارانشان هستند، مثل پایداریها.
*نیاز داریم انتخابات پرشور مثل گذشته داشته باشیم، متأسفانه پدرم حضور ندارد، اما باید برای انتخابات یک حرکت جدی انجام شود.
*دست اندرکارانی که الان دارند انتخابات را مدیریت میکنند نحوهای که شما میبینید که در هیئتهای اجرایی عمل شده است و این همه آدم را ردصلاحیت کرده اند، این همه آدم را عدم احراز زده اند، در صورتی که عدم احراز، ردصلاحیت نیست، وقتی کسی عدم احراز و رد صلاحیت شده است باید به مردم واگذار کنند، مردم بیایند ببینند اینها آدمهای خوبی هستند که رأی بدهند یا ندهند.
*روشی که الان عمل شده است در دولت و در هیئتهای اجرایی که دولت چیدمان کرده است که بحثهای بعدی من است، مشخص است که نمیروند به سمت یک مشروعیت هنوز نتوانسته اند برای مردم یک فضایی درست کنند که نشان بدهد که نظام دارد میرود به سمت یک قابلیت یک مشروعیت از طریق انتخابات.
* پس اگر ما بخواهیم انتخابات پرشور شود، باید کاری کنیم که شورای نگهبان اینگونه عمل نکند، مثال واضحی داریم، ما الان در همین انتخاباتی که در طول همین ده سال اخیر برگزار شده است، آیت ا... هاشمی رد صلاحیت شده است، آقای لاریجانی رد صلاحیت شده است، آقای جهانگیری رد صلاحیت شده است، آقای ضرغامی رد صلاحیت شده است، اصلاً شما بروید ببینید چند نفر از آن این طرفیها هم رد صلاحیت شده اند، چرا، چون احساس میشود که شورای نگهبان به وظیفه اش براساس استصواب درست عمل نمیکند که حالا من در زمان خودش توضیح میدهم که چرا دارد الان شورای نگهبان فراقانونی عمل میکند و باعث میشود منویات مقام معظم رهبری خدای ناکرده در همین انتخابات هم عمل نشود.
حسین شریعتمداری: باید سند بیاورید
* در انتخابات اخیر ترکیه که آقای اردوغان رأی آورد، تفاوت آرای ایشان با نامزد دیگر ۲ و نیم میلیون رأی بود، یعنی آقای اردوغان حدود ۴۷ و نیم درصد رأی آورد و رقیب او ۴۵ و خردهای درصد، ولی همه راحت پذیرفتند و به قانون تن دادند. ولی این جا ما در انتخابات سال ۸۸ که فتنه ۸۸ میگوییم و اسم میگذاریم، تفاوت آرا ۱۱ میلیون رأی بود. آقایان به هیچ رأی تن ندادند و بعد آن آشوبها و آن مسائل بعدی پدید آمد. اینها در نگاه مردم (برای حضور در انتخابات ) مؤثر است.
* آقای آخوندی ۶ سال وزیر مسکن بوده است، اولاً که میگفتند مسکن مهر مزخرف است و بعد از این که برکنار شدند، گفتند که من افتخارم این است که حتی یک مسکن مهر هم افتتاح نکردم، پس شما برای چه شش سال وزیر مسکن بودید، اینها در ذهن مردم مؤثر است.
* من معتقد هستم که باید برای عرایض خودم و ایشان برای فرمایش های خودشان سند بیاورند و همین طوری نمیشود گفت. مثلاً این چیزی که در مورد آقای مصباح میگویند، ما همچنین چیزی از ایشان خبر نداریم با توجه به این که ذهن خوانی که نمیشود کرد ...در مورد مقبولیت، تا آن جایی که من خاطرم است تنها کسی که چنین نظری داشت، آقای هاشمی رفسنجانی بود خدا
رحمت شان کند، تنها کسی که رسماً این نظر را داشتند که ما انتخاباتی ولو با یک حداقلی انجام بدهیم تا این که کارمان پیش برود یعنی همین چیزی که آقای هاشمی میفرمایند.
* وقتی کسی صلاحیتش تایید نمیشود به این معنی نیست که برای هیچ کاری مناسب نیست؛ آقای هاشمی بعدها هم در مراکز حساس نظام حضور داشتند. این که میگویید شورای نگهبان فرا قانونی عمل کرده است باید سند بیاورید.
*گفتند که عدم احراز را باید به مردم واگذار کنیم، کجای دنیا چنین کاری میکنند؟ ظاهر این سخن مردمسالارانه است، اما واقعیت آن، مردم دوستی نیست، در همه جای دنیا کاندیداها را طبق قانون مورد بررسی صلاحیت قرار میدهند، مانند فرانسه، انگلیس، آلمان قانون دادگاه قانون اساسی دارند.
* نکته ای که به آقا نسبت دادید و گفتید، ما این جوری نشنیدیم. ما جور دیگری شنیدیم. این که می گویید گفتند عدم احرازها را به مردم بسپارید چنین چیزی هرگز نیست و از جانب حضرت آقا نمی تواند این گونه باشد. چرا نسبت می دهید و می گویید من شنیدم؟ شنیدن باید مستند و مبنایی داشته باشد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 0

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 314
رقابت زنانه در گیشه، پاسخ بیرو به تماس پدر و ستاره پرسپولیس در راه قطر؟
ستاره جنجالی پرسپولیس در راه قطر؟

رقابت زنانه کم سابقه در گیشه


آرزو ارزانش
فیلم کمدی «آهنگ دو نفره» اولین ساخته آرزو ارزانش است که سال 99 تولید شد و 29 فروردین، همزمان با عید فطر به نمایش درآمد. احمد مهرانفر و فرزاد فرزین بازیگران اصلی فیلم بودند و بهاره کیانافشار، امیرحسین رستمی و علیرضا استادی نیز در آن حضور داشتند. قصه این فیلم درباره خواننده مشهوری به نام «ایلیا» است که پس از گیر کردن تیغ ماهی در گلویش تصمیم میگیرد از صدای جوانی به نام «پاشا» استفاده و کنسرت خود را طبق برنامهریزی قبلی اجرا کند. هرچند که اتفاقات غیرمنطقی قصه و بازی ضعیف فرزاد فرزین واکنش مثبت مخاطبان را جلب نکرد، اما «آهنگ دو نفره» با فروش 19 میلیارد و 414 میلیون تومانی در گیشه شکست نخورد. از میان پنج کارگردان زن که نام بردیم، فعلا آرزو ارزانش با «آهنگ دو نفره» پرفروشترین فیلم را در گیشه داشته است.
منیر قیدی
همزمان با ساخته کمدی ارزانش، فیلم «دسته دختران» نیز از 30 فروردین به نمایش درآمد. منیر قیدی «ویلاییها» را در کارنامه داشت و امید میرفت دومین ساخته او در ژانر دفاع مقدس اثر تحسینبرانگیزی باشد، اما این اتفاق رخ نداد و «دسته دختران» ناکامی را نصیب قیدی کرد. این فیلم نیز مانند ساخته قبلی کارگردان با تمرکز بر نقش زنان در دوران جنگ تحمیلی تولید شده بود. «دسته دختران» تلاش و فداکاری چهار زن برای مبارزه با دشمن در خرمشهر را به تصویر میکشید و منیر قیدی هم به خوبی از پس به تصویر کشیدن صحنههای درگیری و جنگ برآمده بود، اما ضعف درام و به ویژه بازی نیکی کریمی در فیلم مورد انتقاد قرار گرفت. «دسته دختران» با فروش چهار میلیارد و 280 میلیون تومانی در گیشه شکست خورد و حدود 137 هزار مخاطب را جذب کرد.
لیلی عاج
اولین فیلم لیلی عاج با نام «سرهنگ ثریا» قصه یک شخصیت واقعی را روایت میکرد و به یکی از ابعاد جنایتهای منافقین میپرداخت. این فیلم درباره مادری بود که برای دیدار با فرزندش، مقابل پادگان اشرف رفته و چشمانتظار او بود. عاج به عنوان اولین تجربه کارگردانی یک فیلم سینمایی، موفق شد روایت قابل باور و تاثیرگذاری داشته باشد. او در چهلویکمین جشنواره فجر دیپلم افتخار بهترین فیلم اول را کسب کرد. بازی ژاله صامتی به عنوان نقش اصلی فیلم هم از نقاط قوت این اثر بود که مورد تحسین قرار گرفت. هرچند که این فیلم در آغاز راه، شروع خوبی را برای لیلی عاج رقم زد، اما «سرهنگ ثریا» در رقابت با دیگر فیلمها در گیشه موقعیت خوبی ندارد. این فیلم پس از حدود دو ماه، یک میلیارد و 676 میلیون تومان فروش داشته و تنها 43 هزار تماشاگر جذب کرده است.
مستانه مهاجر
تدوینگر سینما سال 99 اولین فیلم خود را در ژانر کمدی جلوی دوربین برد. مستانه مهاجر «جوجه تیغی» را با حضور تعداد زیادی از بازیگران شناخته شده مانند حامد کمیلی، پانتهآ پناهیها، هادی کاظمی، هومن برقنورد، نگار فروزنده، پژمان بازغی، نازنین بیاتی، آناهیتا درگاهی، آیدا ماهیانی، مهتاب ثروتی و امید روحانی تولید کرد. قصه این فیلم با محوریت یک مادر و پسر روایت میشود. مادر نماینده مجلس است و قصد دارد روزی بتواند رئیس جمهور شود، پسر جوان او نیز با حضور در یک شرکت مدلینگ، وارد ماجراهایی میشود. «جوجه تیغی» جزو فیلمهای گیشهای و تجاری است و به عنوان کارگردان، دستاوردی برای مستانه مهاجر ندارد. مهاجر مدتی پیش در گفتوگو با ایلنا درباره ساخت فیلم توضیح داده بود که کارگردانی که قرار بود این فیلم را جلوی دوربین ببرد، از تولید آن کنارهگیری میکند به این ترتیب مهاجر علاوه بر تهیهکنندگی، کارگردانی «جوجه تیغی» را نیز برعهده میگیرد. «جوجه تیغی» از 24 آذرماه اکران شده و طی این مدت 10 میلیارد و 179 میلیون تومان فروش داشته که رقم چندان بالایی نیست، اما این فیلم در گیشه شکست نخورده و فروش متوسطی داشته است.
ستاره اسکندری
سال 99، ستاره اسکندری پس از سالها فعالیت در عرصه بازیگری وارد عرصه کارگردانی شد و اولین فیلم خود را در سیستان و بلوچستان جلوی دوربین برد. او در «خورشید آن ماه» به عنوان اولین تجربه کارگردانی در سینما، تجربه پرریسکی را از سر گذرانده است. این فیلم به زبان بلوچی ساخته شده، دیالوگها به زبان فارسی زیرنویس میشود و ستارهای که گیشه فیلم را تضمین کند در آن حضور ندارد. بنابر صحبتهای ستاره اسکندری دغدغه او برای ساخت این فیلم، نمایش یک تصویر زیبا و متفاوت از خطه سیستان و بلوچستان بوده و قرار است عواید فروش «خورشید آن ماه» نیز برای ساخت یک مرکز فرهنگی در بلوچستان صرف شود. همان طور که اشاره کردیم، آثاری از جنس «خورشید آن ماه» ظرفیت زیادی برای فروش خوب در گیشه و جذب تماشاگر ندارند، بنابراین بعید است اولین ساخته اسکندری در ادامه راه نیز به فروش بالایی دست پیدا کند. این فیلم از 22 آذر به نمایش درآمده و فعلا حدود 85 میلیون تومان فروش و دو هزار مخاطب داشته است. اولین ساخته اسکندری موفقیت ویژهای برای او به همراه نداشته است، باید دید حضور او در سینما به عنوان کارگردان ادامهدار خواهد شد یا خیر.
درسهایی از پاسخ «بیرو» به تماس پدرش
حرکت زیبای دروازهبان پرسپولیس و پاسخدادن به تماس پدرش در زمان مصاحبه با خبرنگاران مورد توجه قرار گرفت
ویدئویی از سنگربان تیم ملی کشورمان و پرسپولیس در شبکههای اجتماعی پربازدید شده که مورد استقبال و تحسین کاربران شبکههای اجتماعی قرار گرفت. او در وسط صحبت با خبرنگاران، گوشیاش را که در حال زنگخوردن است، نشان میدهد و میگوید: «ببخشید، یک لحظه من جواب پدرم را بدهم» و سپس میگوید: «الو، بابا، من 5 دقیقه دیگه با شما تماس میگیرم». بعدش هم میگوید که پدرش برد و پیروزیشان را به او تبریک گفته است. این حرکت زیبای بیرانوند چند نکته درسآموز دارد که در ادامه به آن اشاره خواهد شد.
فهیمه میرزایی | پژوهشگر پسادکتری روانشناسی

پدر و مادر از عزیزترین داشتههای هرکدام از ما در زندگی هستند، اما علاوه بر علاقهای که هر یک از ما به پدر و مادرمان داریم، احترام گذاشتن به آنها برای آرامش روان خود ما هم بسیار اهمیت دارد. احتمالاً شما هم به تجربه متوجه این موضوع شده اید که وقتی با پدرتان دچار اختلاف میشوید، هرچقدر هم که از دست او ناراحت باشید بازهم ته قلبتان احساس عذاب وجدان و ناراحتی خواهید داشت. این ناراحتی میتواند تاثیرات منفی بسیاری روی شرایط روحی شما داشته باشد. احترام به پدر و رفتاری که بیرانوند در هنگام مصاحبه با خبرنگاران انجام داد، مصداق بارز اصالت و تواضع و یک فرزند نمونه است که تکریم جایگاه پدر را در هر زمان و هر مکان به جای میآورد. این رفتار بسیار ارزشمند بود که باعث افتخار و شایسته تحسین است.
مزایای ارتباط صمیمانه پدر و فرزند
«بیرانوند» برای چند ثانیه صحبتهایش با خبرنگارها را قطع میکند وبه پدرش می گوید که چند دقیقه دیگر با او تماس می گیرد. افرادی که با پدرشان رابطه صمیمانهای دارند، از عزتنفس بیشتری برخوردارند و چون احساس مورد حمایت قرار گرفتن از سمت پدر دارند، اعتماد به نفسشان هم بالاتر است. همچنین این افراد از روان سالمتری برخوردار هستند و در تصمیمگیریهایشان برای مراحل مختلف زندگی، بهتر عمل میکنند. به طور کلی داشتن رابطه سالم و صمیمی با پدر و مادر، تاثیر شگرفی در بالا بردن میزان موفقیت فرزند در هر سن و سالی که باشد، دارد.
تبریک پدر «بیرو» هم درسآموز بود
در این ویدئو میبینیم که پدر بیرانوند بلافاصله بعد از پایان بازی و برد تیم پسرش به او زنگ زده تا پیروزی و موفقیتش را تبریک بگوید. این موضوع بی نهایت مهم است که والدین موفقیتهای فرزندان خود را ببینند و موفقیتهای آن ها را تبریک بگویند. بعضی والدین فقط در زمان شکست و اشتباه به فرزند واکنش نشان می دهند و او را سرزنش میکنند. تبریک به فرزند در مسیر موفقیت، انگیزه او را برای تلاش و پشتکار، بیشتر خواهد کرد و احساس بسیار خوبی به او خواهد داد. بنابراین علاوه بر حرکت زیبای «بیرو» که میتواند برای همه ما درسآموز باشد، تبریک پدرش هم میتواند یک نکته تربیتی مهم برای والدین داشته باشد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 218
کارگزاران علیه اتحاد ملت
عضو شورای مرکزی کارگزاران: میتوانیم به سمت ائتلاف میان اصلاحات و اعتدالیها برویم


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 223
توافق تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا
جمهوری اسلامی ایران و کشورهای بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه و ارمنستان روز دوشنبه چهارم دی ۱۴۰۲ در آیینی در سنپترزبورگ موافقت نامه تجارت آزاد امضا کردند.
به گزارش ایرنا، عباس علی آبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران این موافقت نامه را که حاصل بیش از دو سال مذاکره و کار کارشناسی است، امضا کرد. از سوی کمیسیون اقتصادی اوراسیا ، این سند توسط میخائیل ولادیمیروویچ میاسنیکوویچ رئیس هیئت مدیره کمیسیون اقتصادی اوراسیا امضا شد. مقاماتی از کشورهای ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و روسیه نیز از دیگر امضاکنندگان این موافقت نامه بودند. این موافقت نامه پس از امضا نیازمند تصویب در مجالس ۶ کشور ( مجلس شورای اسلامی و مجالس پنج کشور عضو اتحادیه اوراسیا) است تا به قانون تبدیل و عملیاتی شود.
به گزارش ایرنا، براساس سند امضا شده طرفین تعرفهها را برای ۸۷ درصد اقلام کالایی در مبادلات تجاری خود به صورت کامل حذف خواهند کرد. در این میان، هر یک از طرفین، یک لیست منفی تهیه میکنند که شامل کالاهایی میشود که برای یکی از طرفین، کالای حساس تلقی شود و امکان حذف تعرفه وجود ندارد. خبرنگار ایرنا همچنین کسب اطلاع کرد که ۱۳ درصد باقی مانده، موارد مربوط به لیست موسوم به منفی است. به عنوان مثال، شامل کالاهایی است که اگر درخصوص آن ها تخفیف قائل شویم، صنعت یا کشاورزی در داخل ایران در آن حوزه آسیب میبیند، از این رو، با هدف حمایت از این بخشهای صنعت و کشاورزی داخلی، این بخشها شامل تخفیف نمیشوند. متقابلا کشورهای اتحادیه اوراسیا هم لیست کالاهای حساس خود را ارائه میکنند و در این زمینه، اقدامات با ظرافت دنبال میشود تا لیستها به صورت مساوی و عادلانه تنظیم شود.
نگاهی به تاریخچه همکاری اقتصادی ایران و اتحادیه اوراسیا
نخستین گام مشترک ایران و این اتحادیه با امضای پیشنویس توافق نامهای بر سر اخذ تعرفههای صادراتی ترجیحی در سال ۲۰۱۷ میلادی در ایروان برداشته شد و سال ۲۰۱۸ بود که این توافقنامه موقت به مدت سه سال بین طرفین امضا شد. در این چارچوب، طرفین درخصوص چندین قلم کالا، تخفیف تعرفهای برای کالاهای یکدیگر قائل شدند.
بنا بر برخی منابع، در این چارچوب، ایران به حدود ۳۸۰ قلم کالای تولیدی در اتحادیه اوراسیا تخفیف تعرفهای داد و در مقابل،اتحادیه اوراسیا برای ۵۰۲ قلم کالای ایرانی تخفیف تعرفهای قائل شد که طرفین در مجموع به صورت مساوی، مبادلات اقتصادی را از تخفیف برخوردار کردند. بررسی اظهارات طرفین گویای آن بود که در پایان این سه سال همکاری مشترک، طرفین به فرمولی برای دایمی کردن آن می پردازند یا این روند متوقف میشود، اما مذاکرات طرفین گویای علاقهمندی تهران و پایتختهای اوراسیایی به همکاری بلندمدت و پایدار بود. این گونه بود که ایران با تمدید قانون موافقت نامه موقت تجارت ترجیحی راه را برای تحقق این هدف هموار کرد.
آیتا... سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور اول خرداد ۱۴۰۲ در اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی، «قانون سند الحاقی(پروتکل) تمدید موافقت نامه موقت تشکیل منطقه آزاد تجاری بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا و دولتهای عضو» را که در جلسه علنی دوازدهم اردیبهشت ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی تصویب شده و ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ به تایید شورای نگهبان رسیده بود، برای اجرا به وزارت صنعت، معدن و تجارت ابلاغ کرد. به دنبال پیوستن ایران به عنوان عضو دایمی به سازمان همکاری شانگهای و پذیرش کشورمان به عنوان عضو جدید گروه بریکس از ابتدای سال ۲۰۲۴، امضای موافقت نامه تجارت آزاد با اتحادیه اوراسیا گام کلیدی دیگری در راستای توسعه مبادلات تجاری ایران با سایر کشورها در سال ۱۴۰۲ تلقی می شود و گویای آن است که سیاست همسایگی دولت سیزدهم در حال ثمربخشی برای منافع ملت ایران و دیگر ملتهای منطقه است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 223
رشد 3 درصدی درآمد سرانه ایرانیان به روایت بانک جهانی
مجمع تشخیص در نهایت «واردات خودروهای کارکرده» را مغایر سیاست های کلی ندانست تا در شرایطی که تعرفه واردات خودرو افزایش یافته شمارش معکوس برای ورود این خودروها به کشور آغاز شود

به گزارش خبرگزاری تسنیم، جدیدترین آمار منتشر شده از سوی بانک جهانی درباره درآمد سرانه ملی 123 کشور دنیا نشان می دهد ایران در میانه جدول رده بندی کشورهای دنیا از این نظر قرار گرفته است.این نهاد بین المللی درآمد سرانه ملی ایران در سال 2022 را 5499 دلار محاسبه کرده و ایران را از این نظر در جایگاه 61 قرار داده است. بر این اساس درآمد سرانه ملی ایران در این سال از 60 کشور جهان کمتر و بیشتر از 62 کشور جهان بوده است.درآمد سرانه ملی ایرانی ها در این سال با افزایش 156 دلاری معادل 3 درصد نسبت به سال قبل از آن مواجه شده است. در سال 2021 رقم درآمد سرانه ملی ایرانی ها 5343 دلار اعلام شده بود.بر اساس این گزارش برمودا بیشترین درآمد سرانه ملی را در سال 2022 داشته است. درآمد سرانه ملی این کشور بیش از 109 هزار دلار بوده و سوئیس با 86 هزار دلار در رتبه دوم و لوکزامبورگ با 74 هزار دلار در رتبه سوم از این نظر قرار گرفته اند.
کشور آفریقایی بروندی با درآمد سرانه ملی 263 دلاری در انتهای جدول رده بندی جهانی از این نظر قرار گرفته است.
برخی کشورها که درآمد سرانه ملی کمتری از ایران در این سال داشته اند عبارتند از: ارمنستان با 4909 دلار، مصر با 4043 دلار، الجزایر با 3894 دلار، تونس با 3796 دلار، هند با 2047 دلار، اوکراین با 2161 دلار و پاکستان با 1671 دلار.
3نکته در خصوص نرخ رشد درآمد سرانه ایران
به گزارش خراسان، در خصوص میزان درآمد سرانه که در گزارش فوق برای کشور ما 5499 دلار عنوان شده ملاحظات فنی وجود دارد و امکان دارد این رقم با توجه به تغییرات نرخ ارز کمتر هم باشد چرا که در بخشی از داده های این بانک در خصوص تولید ناخالص داخلی (درآمد) سرانه، عنوان شده که این شاخص با فرض نرخ دلار ثابت در سال 2015 محاسبه شده است. یعنی محاسبه تولید ناخالص داخلی احتمالاً با دلار ارزان تر انجام شده است و در نتیجه رتبه 61 یادشده می تواند بیشتر هم شود.
اما با این حال نتیجه این مسئله هر چه باشد، موجب نخواهد شد تا رشد درآمد سرانه در سال گذشته تحت الشعاع قرار گیرد. در این راستا نکات قابل تاملی در خصوص نرخ رشد یادشده می توان بیان کرد. اولین موضوع این است که داده های بانک جهانی نشان می دهد روند تولید ناخالص داخلی (یا با اغماض درآمد) سرانه کشورمان در سال های گذشته، بسیار نوسانی بوده است. این در حالی است که جمعیت کشور با توجه به کاهش نرخ آن، روندی تقریباً یکنواخت داشته و در نتیجه این نوسان نمی تواند چندان به جمعیت مربوط باشد.
نکته دیگر این که همان طور که در نمودار ملاحظه می شود، روند تولید ناخالص داخلی سرانه در سال های اخیر مثبت شده که این موضوع، هم راستا با نرخ رشد مثبت اقتصادی در سال های اخیر است.
نکته سوم این که این درآمد سرانه در سال 2022 معادل 1401، نسبت به سال قبل از آن نزولی بوده و با توجه به افزایش ریسک هایی که رشد اقتصادی اخیر را هدف قرار می دهند، باید گفت لااقل ادامه مسیر نزولی این شاخص منتفی نیست.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 183
حکمتهای کاربردی از «پدر شعر فارسی»
به مناسبت روز ملی بزرگداشت«رودکی» ، از آموزه های حکیمانه او نوشته ایم که برای زندگی در روزگار ما نیز، مفید و راهگشایند

چهارم دی در تقویم ایرانیان به «روز بزرگداشت رودکی» نامگذاری شده است. فرصتی برای پاسداشت زبان فارسی، اخلاق و حکمت ایرانی. روزی برای شناخت «پدر شعر فارسی»، «استاد شاعران»، حافظ قرآن و نخستین شاعر دارای دیوان که انسان را به کسب سعادت، خردگرایی، پندآموزی از روزگار و شاد زیستن فرا میخواند. با مروری بر شعرهای این شاعر حکیم، به آموزههای او برای انسان معاصر پرداختهایم.
«برابر ظرافت یک پروانه یا یک پرنده، احساس میکنم که دچار کاستیام، همچون بیسوادی که در کتابخانهای عظیم قرار گرفته باشد. گام زدن در طبیعت بهسان قرار گرفتن در کتابخانهای عظیم است»(بوبن، نور جهان:28). شاعران بهترین مفسران این کتابخانه عظیماند که با چشمانی بصیر و بینا بر صفحه دل نقش میزنند. این نقشهای رنگارنگ هر یک اشارتی است به حقیقتی.
شاعر تیرهچشمِ روشنبین
رودکی(260- 329ق) استاد شاعران، آن شاعر تیرهچشمِ روشنبین، زاده روستای بَنُج رودک سمرقند است که بعدها به دربار سامانیان، بخارا میآید. شاعری خوشچهره و خوشآواز که از 11 قرن پیش ما را به تماشای جهان و آنچه در آن است دعوت میکند. شاعر پرکار عصر زرین سامانیان که دیوان شعرش از 700 هزار تا یک میلیون و 300 هزار بیت داشته، دریغا که تنها 1100 بیتش از گزند روزگار باقی مانده و بیشتر اشعارش از بین رفته. آنچه از لابهلای ابیات باقی مانده میتوان دریافت در یک کلام «حکمتهای زرین زندگی» است. همان نگینهای درخشانی که در تاریکیهای زندگی امروز هم به درد انسان عبرتبین میخورد. آموزههایی از جنس الماس و مروارید و اکسیری درمانبخش برای انسان دردمند و رنجور.
4 کلید سعادت
رودکی در شعرش به زندگی، مرگ، سعادت و شوربختی، رضایت درون، درد و رنج، لذت و شادی و عشق پرداخته. به نظر او کلید سعادتمندی و شادمانی انسان چهار مسئله بنیادین است: 1. تندرستی 2. خوشخلقی 3. خردمندی 4. نیکنامی
چهار چیز مر آزاده را ز غم بخرد
تن درست و خوی نیک و نام نیک و خرد
هر آنکه ایزدش این هر چهار روزی کرد
سزد که شاد زیَد، جاودان و غم نخورد
در نگاه حکیمانه رودکی، جهان همچون خوابی رویایی است؛ بیاعتبار، بدون عینیتِ جاودانه. فریفته شدن و دل بستن به آن کار خامان است ولی چه چاره که انسان فراموشکار معنای این حکمت رایگان را فقط وقتی میفهمد که جانرعشۀ مرگ را لمس میکند:
این جهان پاک خواب کردار است
آن شناسد که دلش بیدار است
نیکی او به جایگاه بد است
شادی او به جای تیمار است
چه نشینی بدین جهان هموار؟
که همه کار او نه هموار است
زندگی اصیل
نگاه پندآموز رودکی به انسان روزگار معاصر این اصل روانشناختی را گوشزد میکند که زندگی اصیلِ خود را به قیمت چشم دوختن به زندگی عاریتی دیگران نفروشد. خشونت رفتاری و گفتاری خویش را مهار کند. همان اصلی که در بیانیه اخلاقی جهانی آمده است: «انسان اصیل بودن در فضای سنتهای دینی و اخلاقی بزرگ بدین معناست که ما باید شجاعانه به حقیقت خدمت کنیم و باید به جای این که به انطباقِ فرصتطلبانه با زندگی تسلیم شویم، ثابتقدم و وفادار بمانیم.» در چنین فضای حقیقتطالبانهای است که ندای درونی رودکی طنینانداز میشود. او از انسان میخواهد به جای مسابقه دادن با دیگران با خود و پندارها و کردارهای زیستهاش مسابقه دهد. محک و معیار سنجش درونی برای خود داشته باشد. جلاد نفس خویشتن باشد و بر فوران خشم نفس خویش افسار بزند تا طلبکار و زخمخوردۀ دیگران نباشد. زبان در کام بگیرد تا مباد گرفتار عوارض هذیانگویی شود.
زمانه پندی آزادوار داد مرا
زمانه چون نکو بنگری همه پند است
به روز نیکِ کسان گفت تا تو غم نخوری
بسا کسا که به روز تو آرزومند است
زمانه گفت مرا خشم خویش دار نگاه
که را زبان نه به بند است، پای در بند است
زندگی سعادتمندانه
رودکی خوب میداند که دقایق زندگی «جز فسانه و باد نیست» و انسان همواره در کشاکش گذشته و آینده به سر میبرد. آنچه باید ماندگار شود، شادی و رضایت درون است. شاد زیستن در عین پذیرش رنجهای گزندۀ زندگی و تفکر این جایی و اکنونی شاعرانی مثل رودکی دعوتمان میکند که بهرۀ خود از لحظۀ بازگشتناپذیر حال را فدای گذشته و آینده نکنیم. برای رودکی شادی یک روش و سبک زندگی است. لذتهای زندگی آمدنی و رفتنیاند، نکتۀ مهم حفظ شادی و رضایت همیشگی است که حتی در لحظههای رنجوری و ناخوشیهای زمانه همراه ماست. همان بهتر که انسان با داد و دهش زندگی سعادتمندانهای رقم بزند و در زندان شوربختی بُخل و خست نیفتد.
نیک بخت آن کسی که داد و بخورد
شوربخت آن که او نخورد و نداد
باد و ابر است این جهان، افسوس!
باده پیش آر، هر چه باداباد
همانقدر که زندگی برای رودکی عزیز است و ارزش زیستن دارد، مرگ نیز واقعیت مسلم و گریزناپذیری است بهویژه برای مهتران و کاخنشینان:
مهتران جهان همه مُردند
مرگ را سر همه فرو کردند
زیر خاک اندرون شدند آنان
که همه کوشکها برآوردند
او هشدار میدهد که عمر میگذرد و مرگ نقطۀ پایان زندگی دنیوی است، چه کوتاه و چه بلند:
زندگانی چه کوته و چه دراز
نه به آخِر بمرد باید باز؟
چگونگی مواجهه با کنترل ناشدنیها
اندیشههای رودکی مُهر تاییدی بر بخشی از دیدگاههای رواقیون(مکتب فلسفی متعلق به 300 سال قبل از میلاد در یونان) میزند که معتقد بودند برخی امور در کنترل ماست و برخی در کنترل ما نیست. به گفتۀ اپیکتتوس «تکلیف اصلی در زندگی تنها همین است: شناسایی و تفکیک امور، به نحوی که آدمی بتواند از خویشتن بپرسد که کدام یک بیرونی و خارج از کنترلِ مناند و کدام یک مرتبط با انتخابهاییاند که بهراستی تحت کنترل من قرار دارند. پس کجا باید به دنبال نیک و بد بود؟ نه در امور بیرونیِ کنترلناشدنی که در خویشتن و در انتخابهایی که از آنِ مناند.» مثلا خوبیها در زندگی مانند احساسات، اعمال و افکار، در حوزۀ کنترل ما قرار دارند و سایر چیزها که در کنترل ما نیست، معیار زندگی خوب نیستند.
سخن رودکی هم به زبان لطیف شعر همین است:
ای آن که غمگنی و سزاواری
وندر نهان سرشک همی باری
رفت آن که رفت و آمد آنک آمد
بود آن که بود، خیره چه غم داری؟
هموار کرد خواهی گیتی را؟
گیتی است، کی پذیرد همواری؟
آزار بیش بینی زین گردون
گر تو به هر بهانه بیازاری
اندر بلای سخت پدید آید
فضل و بزرگمردی و سالاری
حدیث عشق
رودکی در عشق عمیق و مهرورزی خالصانه هم سخنها دارد که یادآور شعرهای شورانگیز سعدی و حافظ است:
نظر چگونه بدوزم؟ که بهر دیدن دوست
ز خاک من همه نرگس دمد به جای گیاه
کسی که آگهی از ذوق عشق جانان یافت
ز خویش حیف بود، گر دمی بود آگاه
برای دلنشینی و دلپذیری کلام رودکی همین بس که با نغمۀ «بوی جوی مولیان» و «یاد یار مهربان» ما را به پاسداری از شادمانیها و خوشیهای دیریاب زندگی فرا میخواند تا کمی از تلخکامیهایمان کاسته شود.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.