
بعد از گذشت 6 ماه از شیوع ویروس کرونا تنها 7 درصد تسهیلات کرونایی به متضرران پرداختشده است، بیش از 2600 میلیارد تومان اعتبار در گاوصندوق بانکهای استان خاک میخورد و برخی بانکها همچنان کارشکنی میکنند. به گزارش خراسان رضوی،با شیوع ویروس کووید19 در اسفندسال گذشته، بنا بر دستورالعملهای ابلاغی ستاد مبارزه با ویروس کرونا برای حفظ سلامت مردم، دولت از همان ابتدا بحث حمایت از متضرران کرونایی را مطرح و سرانجام با اذن رهبر معظم انقلاب در ابتدای اردیبهشت امسال، تسهیلات 75 هزارمیلیاردی برای 14 رسته متضرر از کرونا را با نرخ سود 12 درصد و فرصت تنفس سه ماهه به شبکه بانکی ابلاغ کرد. متضرران کرونا در سامانه کارا که مخصوص این تسهیلات بود ثبتنام کردند و بعد از کشوقوسهای فراوان سرانجام در تیر سهم استان خراسان رضوی از این تسهیلات به مبلغ 2870 میلیارد تومان مشخص شد. از 15 تیر ارجاع پرونده متقاضیان به بانکهای عامل در استان شروع شد؛ از همان ابتدا روند پرداخت تسهیلات بسیار کند بود ولی دبیر وقت شورای هماهنگی بانکهای استان اعلام کرد که تا پیش از 10 مرداد بانکها تسهیلات مورد تقاضا را به متضرران کرونا پرداخت خواهند کرد. استاندار از اطلاعرسانی ضعیف به متقاضیان گلایه میکند و دبیر وقت شورای هماهنگی بانکهای استان برخی کارشکنیها و خلاف دستورالعمل بانک مرکزی عمل کردن برخی شعب بانکی را سلیقهای می داند. در شرایطی که حدود هفت ماه از شیوع ویروس کرونا میگذرد و کسبه بازار امروز به شدت تحتفشار اقتصادی قرارگرفتهاند و حتی توان پرداخت اجارهبهای خود را ندارند و 20 روز از وعده شورای هماهنگی بانکهای استان برای پرداخت این تسهیلات به متقاضیان میگذرد اما گزارش دبیرخانه کارگروه اشتغال استان از ناچیز بودن پرداخت تسهیلات به متضرران کرونا در استان حکایت می کند.
93 درصد اعتبارات کرونایی استان هنوز در گاوصندوق بانک ها
بر اساس این گزارش، تا پایان مرداد 35 هزار و 386 فقره پرونده برای دریافت 782 میلیارد تومان تسهیلات به شبکه بانکی استان ارجاع شده که از این تعداد تنها به 11 هزار و693 پرونده مبلغ 212 میلیارد تومان، یعنی 27 درصد کل تسهیلات مورد تقاضا توسط بانکهای عامل استان پرداختشده است. این مبلغ تنها 7 درصد کل اعتبارات سهم استان را دربر میگیرد. بر اساس این گزارش، برخی بانکهای خصوصی استان تنها یک درصد تسهیلات را پرداخت کرده و برخی هم بعد از گذشت 45 روز از ابلاغ اعتبارات و آغاز پرداخت تسهیلات هنوز ریالی به متقاضیان پرداخت نکردهاند.
کارشکنی بانک ها
معاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان که متولی دبیرخانه کارگروه اشتغال استان است عمدهترین دلایل پایین بودن پرداخت تسهیلات کرونایی به متقاضیان را کارشکنی برخی بانکها می داند و به خراسان رضوی میگوید: اعمال سلیقهها و سختگیریهای برخی بانکها خلاف دستورالعملهای ابلاغی بانک مرکزی است. عمدهترین کارشکنی بانکها که توسط متقاضیان به دبیرخانه کارگروه اشتغال منعکسشده موضوع درخواست ضامن برای دریافت تسهیلات 16 میلیون تومان و کمتر از آن است که این تقاضا خلاف است و بهطور مثال برای وامهای 50 میلیون تومانی برخی شعب بانکی خلاف دستورالعمل به جای یک ضامن ، ضامنهای بیشتری را از متقاضیان می خواهند. بابایی کارشکنی بعدی را مربوط به درخواست سند از رانندگان می داند و میگوید: بیش از 21 هزار پرونده(60 درصد) متقاضیان تسهیلات کرونایی در استان مربوط به رسته رانندگان است که تسهیلات سهم این رسته مبلغ شش میلیون تومان برای هر راننده بوده است و تاکنون فقط به6200 متقاضی در این رسته تسهیلات پرداختشده و عمدهترین کارشکنی بانکها در این حوزه علاوه بر درخواست ضامن، تقاضای سند خودرو است که این موارد خلاف دستورالعملهای ابلاغی هستند.مسئول دبیرخانه کارگروه اشتغال به مورد عجیب دیگری هم اشاره میکند؛ این که برخی شعب بانکها معادل مبلغ تسهیلات پرداختی، سپرده قابل بلوکه شدن درخواست میکنند، یعنی در قبال 250 میلیون تسهیلات، سپرده 250 میلیونی قابل بلوکه شدن درخواست میکنند که خلاف دستورالعمل بانک مرکزی است.
پاسخ شورای هماهنگی بانک ها
دبیر شورای هماهنگی بانکهای استان در پاسخ به سوال ما درباره برخی کارشکنی ها در بانکها برای پرداخت تسهیلات کرونایی که توسط دبیرخانه کارگروه اشتغال اعلام شده به خراسان رضوی گفت: تمام این تفاسیر و رفتار برخی مسئولان یا کارکنان شعب بانکی اعمال سلیقه شخصی است و ما حتماً این موضوع را پیگیری خواهیم کرد. زیرا دستورالعمل ابلاغی از سوی بانک مرکزی بههیچعنوان قابل تفسیر نیست. بخشنامه ابلاغی از سوی بانکهای عامل به شعب استانی خود کاملاً شفاف، سهل و روان بوده و مسئولان شعب حق ندارند خارج از این دستورالعمل از متقاضی ضامن اضافه، سند یا سپرده درخواست کنند.حمید صفایی نکو تصریح کرد: متقاضیانی که با این مسائل روبه رو میشوند حتماً با اداره کار یا سرپرستی شعب بانکهای عامل تماس بگیرند و موضوع را منعکس کنند تا پیگیری لازم انجام شود. از سوی دیگر باید توجه داشته باشید این که میزان پرداختیها هنوز نسبت بهکل اعتبارات پایین است به این دلیل است که در ابتدا بنا بود ثبتنامها تا پایان مردادماه باشد اما با تمدید مهلت ثبتنامها پروندههای ورودی، افزایش یافت و بهتبع آن پرداخت تسهیلات نیز طولانی شده است.
وی اعلام کرد: تنها وظیفه شعب بانکها احراز هویت افراد متقاضی تسهیلات است و نباید دستورالعملهای ابلاغی را تفسیر یا اعمال سلیقه شخصی کنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


روز گذشته ساختمان فدراسیون فوتبال در خیابان سئول تهران حسابی پر رفتو آمد بود و بعد از حضور اکثر اعضای هیئترئیسه و مهدی تاج حتی محمدرضا ساکت هم در ساختمان جنجالی سئول آفتابی شد تا در نشست ویژه فدراسیوننشینها قبل از جلسه مهمی که در مجلس داشتند شرکت کنند. ماجرای پرونده مارک ویلموتس و محکومیت سنگین فدراسیون فوتبال از سوی فیفا باعث شد تا نهادهای مختلفی به مسئله ورود کنند و در همینراستا دیروز برخی از چهرههای مرتبط با این پرونده برای ادای توضیحات به مجلس رفتند و همانطور که پیشبینی میشد این جلسه از همان ابتدا با حواشی جالبی همراه بود.
از فدراسیون به مجلس با ون سفید!
بارها و بارها مدیران بلندپایه فدراسیون فوتبال در زمان ورود و خروج به ساختمان سئول توسط دوربین خبرنگاران و عکاسان ورزشی شکار شدهاند اما اینبار خبرنگاران و عکاسان مستقر در مقابل فدراسیون صحنههایی را دیدند که قبلا ندیده بودند! روز گذشته چهره مهدی تاج و اعضای هیئترئیسه فدراسیون فوتبال هیچ نشانی از چهره آن مدیران حق به جانب را نداشت و شاید واژه سرخورده بهترین توصیف برای شمایل مدیران و اعضای هیئترئیسهای باشد که پای بدترین قرارداد تاریخ فوتبال ایران را امضا کردهاند. روز گذشته نه خبری از مگان معروف رئیس فدراسیون بود و نه خبری از وسائل نقلیه شخصی اعضای هیئتمدیره تا همهچیز متفاوت و عجیب و غریب باشد و یک ون سفید فدراسیوننشینها را از خیابان سئول به بهارستان ببرد. مهدی تاج رئیس مستعفی فدراسیون، حیدر بهاروند سرپرست ریاست فدراسیون فوتبال، لیلا صوفیزاده نایبرئیس امور بانوان، عبدالکاظم طالقانی عضو هیئترئیسه، فریدون اصفهانیان عضو هیئترئیسه و محمود شیعی دیگر عضو هیئترئیسه فدراسیون فوتبال، افرادی بودند که سوار این ون سفید شدند و گفته میشود اسلامیان دیگر عضو هیئتمدیره نیز جداگانه خود را به جلسه کمیسیون اصل 90 رسانده است. البته در جلسه روز گذشته فقط فدراسیوننشینها حاضر نبودند و وزیر ورزش و جوانان هم در این جلسه حضور داشت.
دفاع وزیر از فدراسیون
مسعود سلطانیفر وزیر ورزش و جوانان در جلسه رسیدگی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی درباره معضلاتی که عقد قراداد با ویلموتس ایجاد کرده، اینطور حرفهایش را آغاز کرد و گفت: «نباید فراموش کنیم با تمام اتفاقاتی که افتاده و حکم ناعادلانه و غیرطبیعی که علیه فوتبال کشور و فدراسیون فوتبال صادر شده، باید بگوییم هنوز وسط کار هستیم و با وجود صدور حکم کمیته تعیین وضعیت فیفا برای تجدیدنظر دو مرحله بسیار جدی پیشرو داریم. دادگاه عالی ورزش نهادی مستقل و کاملا مسلط است که نقشی تعیینکننده و محوری در اختلافات موجود بین فدراسیونها، ورزشکاران و کنفدراسیونها دارد. باید در این دادگاه از منافع ملی و فوتبال ایران دفاع کنیم. این حکم قطعی نیست و اگر در دادگاه کاس نتیجه نگیریم، میتوانیم به دادگاه فدرال سوئیس اعتراض کنیم.» سلطانیفر با دفاع از فدراسیون فوتبال گفت: «امیدواریم به امید خدا با بسیج همه کشور این رای را بتوانیم بشکنیم. ضمن اینکه فدراسیون فوتبال به هیچوجه نمیخواست چنین اتفاقی رخ دهد و شاید تحریمهایی که برای کشورمان وجود دارد یکی از عواملی بود که سبب شد کار به اینجا برسد. همین فدراسیون فوتبال در سالهای اخیر دستاوردها و توفیقات زیادی داشته که از آن جمله میتوان به دوبار صعود متوالی به جامجهانی و کسب نتایج درخشان در جامجهانی 2018 روسیه اشاره کرد.»
احتمال بازداشت و بازپرسی متهمان
در پایان جلسه سیدنظامالدین موسوی رئیس کمیته فرهنگی اجتماعی کمیسیون اصل نود مجلس گفت: «ابهامات زیادی نسبت به این موضوع وجود دارد که وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال باید نسبت به آن توضیح بدهند. ما تمام ابهامها را در نظر گرفتهایم و جزئیات شکایتهای واصله را هم بررسی میکنیم. تاکنون قضاوت نهایی صورت نگرفته و پرونده در کمیسیون اصل 90 در مرحله مقدماتی است. نحوه ورود مجلس با قوه قضائیه به این پرونده متفاوت است، ما اکنون باید خاطیان را شناسایی کنیم و هیچ حکمی صادر نشده اما در قوه قضائیه امکان دارد افراد مختلفی بازداشت و از آنها بازپرسی شود.»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


سال گذشته بود که بالاخره بعد از انتشار چند گزارش در روزنامه خراسان رضوی با موضوع «کلاهبرداری با کارت تخفیف امداد خودرو» خبر رسید که مدیر این شرکت در تهران بازداشت شده است،ماجرا از این قرار بود که فردی در تهران با راه اندازی یک شرکت به صورت شبکه ای در چند استان کشور کارت هایی با عنوان «کارت تخفیف امداد خودرو »تهیه و با خیال راحت برای فروش این کارت ها که خدمات خاصی را در اختیار مشتریان نمی گذاشت در تعداد بالا اقدام کرده بود . برای ورود به موضوع یکی از کارت ها را در همان زمان خریداری و چند بار به صورت ناشناس به عنوان شاکی به دفتر این شرکت در مشهد مراجعه کردیم و در نهایت با دفتر مرکزی تهران تماس گرفتیم که پاسخی جز چند جمله توهین آمیز دریافت نکردیم. بعد از مسجل شدن موضوع کلاهبرداری با ورود بازرسان صمت (صنعت ، معدن و تجارت استان) بازرسی ها انجام شد و تعداد زیادی از شاکیان برای رسیدگی به شکایت شان شناسایی شدند و در نهایت با دستور قضایی دفتراین شرکت در مشهد پلمب و مبالغ دریافتی به شاکیان برگردانده شد. در ادامه ، پیگیری های روزنامه خراسان رضوی و مسئولان سازمان صمت در استان و کشور به دستگیری مدیر این شرکت کلاهبرداری انجامید .
رد پای یک کلاهبرداری جدید در مشهد
بعد از گذشت یک سال به تازگی دوباره به سرنخ های جدیدی از شروع فعالیت شرکتی دیگر تقریبا با همین نوع از فعالیت دست یافتیم . اطلاعاتی که خبر از اقدامات مشابه شرکتی می داد که در خارج از استان و بدون این که دفتری در استان خراسان داشته باشد اقدام به ارسال بسته هایی می کرد.
یکی از افرادی که یکی از این بسته ها را خریداری کرده ، به خراسان رضوی می گوید:« چند روز قبل با منزل ما تماس گرفته و به خانواده ام گفته بودند کارت امداد خودرو ، برای خودروی شما صادر شده و دریافت آن اجباری است، نشانی بدهید تا کارت را برایتان ارسال کنیم .آن ها گفته بودند در قبال دریافت این کارت، تخفیف های زیادی در قالب امداد خودرو دریافت می کنید .بعد از چند روز زمانی که بنده در محل کارم بودم کارت را به خانواده ام تحویل داده و مبلغ 200 هزار تومان گرفته بودند. وقتی از ماجرا خبردار شدم و با دفترشان تماس گرفتم اعلام کردند که به هیچ وجه کارت را پس نمی گیرند. زمانی که تهدید به شکایت کردم با خونسردی پاسخ دادند بسته را باید برایشان پست کنم و بعد از این که بسته به دست شان رسید پولم را پس می دهند.اما بنده چون می دانستم هیچ تضمینی برای برگرداندن پولم وجود ندارد با شما تماس گرفتم. » بعد از پیگیری این موضوع با تعداد بیشتری از شاکیان روبه رو شدیم که این کارت را به قیمت های مختلف خریده بودند و حالا هیچ کس پاسخ گویشان نبود .
دریافت وجه بدون ارائه خدمات
مهدی مقدسی کارشناس مسئول دفتر نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن وتجارت استان پس از شنیدن موضوع گفت: «سال گذشته بود که با اطلاع رسانی به موقع خبرنگار روزنامه خراسان رضوی باند کلاهبرداری شبکه ای فروش کارت های تخفیف امداد خودرو، توسط بازرسان ما زیر نظر گرفته شد و در نهایت در مشهد دفتر این شرکت پلمب و در ادامه رئیس این شرکت کلاهبرداری در تهران دستگیر شد و مقادیر زیادی از مبالغی که شاکیان پرداخت کرده بودند به آن ها برگردانده شد .اما متاسفانه بعد از یک سال دوباره شاهد فعالیت شرکتی دیگر هستیم که کارت هایی را می فروشند که هیچ امتیازی برای خریدار ندارد . از مردم درخواست داریم در مرحله اول بعد از دریافت این تماس ها از دادن نشانی یا مشخصات برای دریافت این کارت ها خودداری کنند و موضوع را سریع به دفاتر بازرسی سازمان صمت در شهرستان ها یا استان اطلاع دهند. » مهدی مقدسی خاطر نشان کرد:«ما نمی دانیم که این شرکت ها اطلاعات فردی و خودرویی افراد را از چه منبعی به دست می آورند اما تردید نکنید که در پوشش قول و قرارها هیچ خدماتی بابت پرداخت این مبلغ به مردم داده نمی شود و اغلب این شرکت ها بدون این که دفتری داشته باشند تنها با در اختیار داشتن چند خط تلفن اقدام به فروش این کارت ها می کنند و هیچ نشانی مشخصی ندارند که همین موضوع امکان برخورد قانونی برای ما به وجود نمی آورد و اگر کسی در این شرایط گرفتار شود احقاق حقوق او به همین دلایل سخت خواهد بود.» کارشناس مسئول دفتر نظارت و بازرسی سازمان صنعت ، معدن وتجارت استان به خراسان رضوی گفت: « سازو کاری مبنی بر قانونی بودن این قبیل شرکت ها برای ما اثبات نشده است البته شاید این شرکت ها خدماتی را ارائه دهند اما این خدمات در اصل شرایط طبیعی است که بدون داشتن این کارت هوشمند امداد خودرو هم این خدمات را ارائه می دهند.معمولا این شرکت ها مبالغ پایین در حد 200 هزار تومان را از مشتریان می گیرند که افراد به دلیل بالا بودن هزینه شکایت و زمانی که باید برای پیگیری اختصاص دهند قید پیگیری را می زنند.ما تا امروز نامه نگاری های زیادی را با سازمان های مربوط در کشور و وزارت صمت داشته ایم و پیگیری هایی را تا به نتیجه رسیدن این موضوع در دستور کار قرار داده ایم و امیدواریم زمینه متوقف کردن فعالیت این شرکت نیز هر چه سریع تر در کشور فراهم شود.»
تماس روزنامه خراسان با شرکت مدعی امداد خودرو !
در ادامه با شماره تلفنی که بعد از مصاحبه با چند تن از مال باختگان به دست آورده ایم تماس می گیرم که زن جوانی پاسخ می دهد ، در تماس تلفنی اول خودمان را به عنوان فردی که قصد ثبت نام برای دریافت این کارت را دارد معرفی می کنیم که با استقبال این فرد روبه رو می شویم و اطلاعاتی در اختیارمان قرار می گیرد. او در پاسخ به این سوال که منظور از اپلیکیشن هوشمند چیست؟ می گوید:« ما در این کارت ها امکاناتی قرار داده ایم که یکی از آن ها اپلیکیشنی است که روی تلفن همراهتان نصب می شود و هر جایی از کشور که خودروی شما دچار نقص فنی شود ما می توانیم نشانی شما را به سرعت پیدا کنیم و خودروی تان را به تعمیرگاه ببریم و نکته بعد این است که تخفیف هایی برای شما در نظر گرفته می شود.» این فرد در حالی این موارد را جزو خدمات اختصاصی شان اعلام می کند که مهدی مقدسی مدیر دفتر نظارت و بازرسی سازمان صمت استان این موارد را خدمات معمولی می داندکه درحالت عادی با هر خودروی امدادی تماس گرفته شود ارائه می شود . به فردی که پشت خط است می گویم :« اگر بعد از رسیدن کارت به دستم منصرف شدم باید چه کار کنم ؟» وی می گوید : «دلیلی برای منصرف شدن شما وجود ندارد چون خدمات ما گسترده است، با این حال کارت را پس می گیریم و پول شما را بر می گردانیم. » بعد از چند سوال و جواب، فردی که پشت خط است از سوالاتم خسته می شود ، توضیحاتش را نیمه کاره رها می کند و به ناچار مکالمه ما قطع می شود.بعد از چند روز به عنوان خبرنگار با این شرکت تماس می گیرم ونحوه پخش این کارت ها را می پرسم .می گوید:« ما تهران هستیم و هیچ دفتری در مشهد نداریم، با افراد تماس می گیریم و کارت ها را به نشانی آن ها پست می کنیم. » از او می خواهم ارتباط تلفنی ما را با مدیر این شرکت برقرار کند. او می گوید:« باید فردا تماس بگیرید ، متاسفانه ما نمی توانیم شماره همراه را به شما بدهیم. » بعد از پرسیدن چند سوال دیگرعصبانی می شود و می گوید : « من نباید این موارد را به شما توضیح بدهم ، این سوالات را از خودشان بپرسید.» این بار هم در حالی مکالمه ما قطع می شود که این سوال مهم باقی مانده است که این شرکت ها شماره تلفن افراد را از چه محلی به دست می آورند؟ نشانی دقیق دفتر این شرکت کجاست؟ طبق قراری که گذاشته ایم چند روز پی در پی تماس می گیریم اما هربار با صدای تکراری اپراتور تلفن همراه این فرد مواجه می شویم «در حال حاضر تماس با مشترک مورد نظر امکان پذیر نیست»
شروع پیگیری در خارج از استان کلید خورد
فرزاد بهشتی توندری دادیار حوزه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان می گوید :هر از چند گاهی برخی شرکت ها با عناوین مختلف اقدام به تخلفات این چنینی می کنند .سال گذشته نیز اقداماتی مبنی بر فروش کارت هایی با عنوان کارت تخفیف امداد خودرو در مشهد انجام شده بود که با ورود دستگاه قضا در کنار دیگر دستگاه ها مرکز فروش این کارت ها درشهر مشهد پلمب و برای مسئولان این شرکت ،پرونده کیفری تشکیل شد و فعالان این شرکت تحت تعقیب قرار گرفتند و در کشور با عاملان فروش این کارت ها برخوردهای قانونی انجام شد.
وی می افزاید : هم اکنون طبق اظهارات کارشناسان صمت استان نوعی دیگر از تخلفات در حال انجام است که این موضوع چون در خارج استان در حال رخ دادن است و در مشهد مرکز فروشی وجود ندارد ، به بررسی هایی در تهران ومکاتبه با دادستانی کل کشورنیاز است که با هدف برخورد با این گونه تخلفات در کشور در اسرع وقت این نامه نگاری انجام می شود و نتایج به دست آمده از طریق رسانه ها به اطلاع عموم خواهد رسید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


رئیس کل بانک مرکزی که به مناسبت هفته دولت در برنامه تیتر امشب سیما حضور پیدا کرده بود، خبرهای خوبی از کنترل نقدینگی و پیدا شدن نشانه های خروج از رکود داد. وی جزئیات جدیدی از برنگشتن ارزهای صادراتی نیز بیان کرد که نشان می دهد در این قضیه نیز رد پای کارت های بازرگانی یک بار مصرف به نام افراد دیگر و حتی کارتنخوابها دیده میشود. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، عبدالناصر همتی درباره بازگشت ارزهای صادراتی گفت: در طول دو سال گذشته، ۲۷ هزار میلیارد دلار باز نگشته بود که دلایل مختلفی دارد، مثلاً همین ۲۵۰ اسمی که به قوه قضاییه ارائه شده، برخی از آن ها افراد ضعیف و حتی کارتنخواب هستند که کارت یک بار مصرف بازرگانی گرفته و افراد دیگری از کارت ملی و کارت بازرگانی آن ها استفاده کرده اند. وی افزود: از فهرست 6.8 میلیارد یورویی که به قوه قضاییه دادهایم، در بیشتر آن ها مجموعههایی کالاها را میگرفتند و با کارت بازرگانی این افراد صادر میکردند که برای مثال ۷۰ نفر از این ۲۵۰ نفر به چند نفر وصل هستند. همتی در ادامه این برنامه، از کنترل نقدینگی خبر داد و گفت: اوایل سال صحبت از انفجار نقدینگی بود و من گفتم چنین چیزی نیست. خوشحالم به مردم بگویم که نقدینگی کنترل شده و پایه پولی در پنج ماهه ابتدای امسال نسبت به پایان سال قبل تنها ۴ درصد رشد داشته و نقدینگی نیز در این مدت ۱۲ درصد افرایش یافته است. به گفته وی، این موضوع به رغم افزایش هزینه ها در اوایل سال و همزمان با اوج گیری کرونا رخ داده که طلیعه کنترل تورم است.همتی با اشاره به این که بعد از فرمان مقام معظم رهبری از اوسط سال ۹۷ کمیتهای را تشکیل دادیم و تاکنون نیز ۸۵ جلسه برگزار شده است، افزود: خیلی از سیاستهای کنترل نقدینگی و اصلاح نظام بانکی در همین کمیته تصویب شده و این اطمینان را خدمت مقام معظم رهبری میدهیم که هر هفته به طور منظم جلسه داریم.وی با اشاره به این که در حال خروج از رکود هستیم افزود: طبق آمار در پایان تیرماه، نرخ رشد ماهانه واحدهای صنعتی مثبت بوده که نشان دهنده برگشت به رونق در بخش اقتصاد غیر نفتی است. رئیس کل بانک مرکزی، درباره اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی و نگاههای متفاوت در این زمینه، توضیح داد: از ابتدا با ارز ۴۲۰۰ تومان مخالف بودم و هستم اما تابع سیاستهای دولت هستم. رئیس شورای پول و اعتبار ادامه داد: اگر بتوانیم سازوکاری ایجاد و مابه التفاوت ارز را به صورت یارانه و دیگر راهها به اقشار پایین جامعه پرداخت کنیم، به طور حتم کمک بیشتری به این بخش خواهد شد.
وی درباره تک نرخی شدن ارز نیز توضیح داد: اگر (مسئله) ارز ۴۲۰۰ تومانی حل شود، سیاست ما نزدیک شدن نرخ ارز نیما و بازار است. به گزارش ایرنا، همتی در ادامه به ادغام بانک های نظامی در بانک سپه پرداخت و گفت: با فرمان مقام معظم رهبری، ادغام بانک های وابسته به نیروهای مسلح را هم شروع کردیم که کار بسیار پیچیده و سختی است. این ادغام تا امروز در دو بانک کاملا عملیاتی شده است و در سه بانک دیگر اقدامات رسمی انجام گرفته، اما همچنان برخی بحث های عملیاتی همچنان باقی مانده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.




ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تا چند روز قبل نگران بودیم که با این اوضاع کرونا چگونه برای سید و سالار شهیدان عزاداری کنیم اما حقیقت این است که علم عزای سیدالشهدا(ع) بر زمین نمیماند. امسال هیئتیها همه نبوغ خود را به کار گرفتند تا با رعایت پروتکلهای بهداشتی بساط روضه، سخنرانی و مداحی را برپا کنند. روزهای اول چند تصویر از عزاداری منتشر شد که سبک متفاوت روضههای امسال را نشان میداد. در یکی از تصاویر، حاج محمود کریمی با راه انداختن تکیه سیار برای مردم میخواند و همه را هوایی میکرد و در تصویر دیگری، حاج مهدی رسولی در کوچه و جلوی در یک خانه برای همسایهها روضه میخواند. امسال اما بیشتر از قبل فضای مجازی هم به کمک هیئتیها آمده است و روی بیشتر بنرهای دعوت عزاداران حسینی، آدرس پخش زنده اینستاگرامی هیئتها هم اضافه شده تا کسانی که نمیتوانند به میان جمعیت بیایند از سفره بیکران اباعبدا...(ع) بیبهره نمانند. در پرونده امروز زندگی سلام، سراغ عزاداریهای اینستاگرامی معروف رفتیم. سخنرانیها، روضهها و مقتل خوانیهای آنلاین که در این چند روز هم مفید وکاربردی است و هم پرمخاطب. فقط یک خواهش هم دارم که اگر این روزها دلتان شکست و اشکتان برای امام حسین(ع) جاری شد، برای سلامتی همه هموطنانمان و ریشهکن شدن این بیماری فراگیر هم دعا کنید.







ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


مصطفی عبدالهی – با گذشت حدود 20 روز از آغاز اجرای طرح همسانسازی و متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، همچنان بازنشستگان مشاغل سخت و زیانآور از نادیدهگرفتهشدن حقوق قانونیشان در اجرای این طرح گلایهمندند؛ حقی که چندسال قبل هم دیوان عدالت اداری کشور آن را تایید کرد اما حالا سازمان تامین اجتماعی بار دیگر آن را نادیده گرفته است.ماجرای چندسال قبل از این قرار بود که سازمان تامین اجتماعی در محاسبه افزایش حقوق بازنشستگان، برای بازنشستگان پیش از موعد و مشاغل سخت و زیانآور، به جای محاسبه 30 سال سنوات خدمتی و درنظرگرفتن آن برای افزایش حقوق، فقط تعداد سالهای مفید پرداخت بیمه را ملاک گرفت اما خوشبختانه دیوان عدالت و سازمان بازرسی جلوی این تضییع حقوق را گرفتند. اما چند سال بعد از آن ماجرا، حالا داستان دوباره تکرار شده و اینبار سازمان تامین اجتماعی در اجرای طرح همسانسازی حقوق بازنشستگان، دوباره همان سابقه مفید پرداخت بیمه را در نظر گرفته است. این تضییع حق، با گلایههای فراوان بازنشستگان تامین اجتماعی همراه شده و بسیاری از آنها در تماس تلفنی و با ارسال پیامک به روزنامه، خواهان پیگیری موضوع هستند. به تعدادی از این پیامکها توجه کنید:
* مشاغل سخت و زیانآور طبق قانون و با ۴ درصد حق بیمه بیشتر و در شرایط سخت کاری بازنشسته شدند ولی عملا در همسانسازی درصد خیلی کم به آنها تعلق گرفته، لطفا پیگیری فرمایید.
* لطفا درمورد همسانسازی مشاغل سخت و از کار افتاده تجدیدنظر کنید. مشاغل سخت که اسمش روی خودش هست. سخت است و طاقت فرسا. حالا چرا باید در همسانسازی نادیده گرفته بشه؟
اقدام تامین اجتماعی ظلم است
اما «قربان رمضانی» عضو هیئت مدیره کانون عالی کارگران بازنشسته کشور هم از این اقدام سازمان تامین اجتماعی گلایهمند است و در گفتوگو با خراسان حرفهای خود را مطرح میکند:
* متاسفانه این اقدام سازمان تامین اجتماعی به جز نارضایتی چیزی نداشته، قرار بود همسانسازی انجام شود تا همه بازنشستگان به حقوق خود برسند اما با شیوه فعلی اجرا، در حق دو گروه «بازنشستگان پیش از موعد» و «ازکارافتادهها» ظلم شده است.
* کسی که از کارافتاده شده، از کارافتادگیاش که دست خودش نبوده، کارگری بوده که دچار چنین شرایطی شده است و حالا در متناسبسازی مورد ظلم قرار میگیرد به این دلیل که سابقه پرداختی بیمهاش کم است.
قانون صراحت دارد
* گروه دومی که در حقشان ظلم شده، بازنشستگان پیش از موعد هستند، از جمله بازنشستگان مشاغل سخت و زیانآور که در قانون مصوب مجلس تصریح شده هر یکسال خدمت آنها معادل یکونیم سال محاسبه میشود.
* در سال 86 بعد از اجحاف صورتگرفته در حق بازنشستگان پیش از موعد در محاسبه افزایش حقوق، دیوان عدالت اداری به نفع کارگران رای داد و سازمان بازرسی کشور هم در این زمینه همراهی کرد. مطمئنا قانونگذار و دیوان عدالت رای الکی ندادهاند، بلکه بر اساس ادله رای دادهاند.
حق بیمه 30 ساله را گرفتهاند اما...
* از سال 86 به بعد دو گروه بازنشسته داریم، یک گروه بازنشستگان پیش از موعد مربوط به قانون نوسازی و بازسازی صنایع و یک گروه هم مشاغل سخت و زیانآور. سازمان تامین اجتماعی حق بیمه 30 ساله آنها را دریافت و سپس با بازنشستگیشان موافقت کرده است. حرف این است که وقتی تا 30 سال حق بیمه را گرفتهاند باید سابقه بیمهشان را همان 30 سال محاسبه کنند.
* سازمان تامین اجتماعی مصوبه مجلس در برنامه ششم توسعه را ناقص اجرا کرده است. حالا هم باید تکلیف را روشن کند سازمان، اگر این کار را نکند قطعا پرونده را به دیوان عدالت خواهیم برد. مگر میشود سلیقهای به قانون عمل کرد و هر جا دلشان نخواست قانون و رای دیوان عدالت را نادیده بگیرند؟
تامین اجتماعی چه میگوید ؟
دفاعیات تامین اجتماعی در اینباره هم همان حرفهای سابق است. «ناهید حیدری» مدیرکل امور مستمریهای سازمان تامین اجتماعی هم روز یک شنبه گذشته در اینباره توضیحاتی داد که ایسنا آن را منتشر کرد : «تمام محاسبات ما بر اساس دو آیتم بیمهپردازی و مبلغ بیمهپردازی بوده است و برای آنها که در قالب مشاغل سخت و زیانآور بازنشسته شدهاند، متناسبسازی مشاغل سخت و زیانآور محاسبه و سوابق آنها در فرمولهای محاسبات کامل درج شده است.»
رئیس سازمان تامین اجتماعی چه گفت؟
«علی بابایی کارنامی» سخنگوی کمیسیون مجلس است و رئیس فراکسیون کارگری، نمایندهای که در روز افتتاحیه مجلس هم با لباس کارگری حاضر شد تا هم اصالت خود را نشان دهد و هم بهنوعی خود را حامی حقوق آنها معرفی کند. بابایی در گفتوگو با خراسان از صحبت یکساعته خود با مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی درخصوص گلایههای بازنشستگان مشاغل سخت میگوید :
* بنده شخصا روز شنبه درباره همین موضوع حدود یک ساعت با آقای سالاری (مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی کشور) گفتوگوی تلفنی داشتم، گلایههای بازنشستگان را به ایشان منتقل کردم و گفتم که حرفهای آنها درست است. ایشان گفت که تامین اجتماعی برای اجرای این طرح 3 سناریو داشته که با کانون بازنشستگان درباره یکی از آنها به توافق رسیدهاند. یک سناریو این بوده که کانون بازنشستگان تصمیمگیری کند این 16 هزار میلیارد تومان، چطور بین 3-2 میلیون بازنشسته توزیع شود که البته آنها زیربار مسئولیت این کار نرفتهاند. سناریوی دیگر این بوده که به هر بازنشسته یک مبلغ ثابت، مثلا 500 هزار تومان یا یکمیلیون، داده شود. سناریوی سوم هم درنظر گرفتن شاخص تعداد سالهای مفید پرداخت بیمه بوده که همین سناریو مورد توافق قرار گرفته است.
پذیرش خطا در محاسبه 4 درصد حق بیمه
* البته در گفتوگویی که داشتیم آقای سالاری پذیرفتند که همکارانشان، آن 4 یا 8 درصد اضافه پرداختی بیمه مشاغل سخت را محاسبه نکردهاند که دستور اصلاح آن داده شده و با این حساب سابقه مفید بازنشستگان این مشاغل حدود 23 سال خواهد شد.
* اما درباره باقی سوابق مفید تا 30 سال، حرف آقای سالاری این بود که دیگر کاری از تامین اجتماعی ساخته نیست و باید موضوع از طریق دیوان عدالت، وزیر کار یا مجلس پیگیری شود.
* فراکسیون کارگری مجلس در حال بررسی موضوع است اما هنوز به نتیجه نرسیدهایم که استدلال بازنشستگان مشاغل سخت و زیانآور درست است یا استدلال سازمان تامین اجتماعی.
* حالا اختلاف نظری در تفسیر قانون وجود دارد که باید بررسی شود، ما در مجلس راه استفساریه را برای تعیینتکلیفشدن موضوع پیگیری میکنیم و بعد از تعطیلات مجلس، با هماهنگی کمیسیون اجتماعی این کار انجام خواهد شد.
با مشاغل سخت و زیانآور آشنا شویم
اما مهم است که بدانیم از حقوق چه کسانی حمایت میکنیم. بازنشستگان مشاغل سخت و زیانآور، قشری هستند که بهترین سالهای عمرشان را در سختترین شرایط کاری سپری کردهاند و طبق قانون با پرداخت 4 درصد حق بیمه بیشتر، به جای 30 سال، با 20 سال سابقه کار بازنشسته میشوند تا شاید بخشی از فشارهای جسمی و روحی آنها در طول این سالها جبران شود. وزارت کار، در بخشی از آییننامه اجرایی خود مشاغل سخت و زیانآور را معرفی کرده که برخی از آنها به این شرح است:
* کار در معادن که ایجاب میکند کارگر در تونلها و راهروهای سرپوشیده به استخراج بپردازد.
* کار در قنات ها، چاهها، فاضلابها، تونلهای زیرزمینی و مخازن سربسته.
* تخلیه و حمل مواد مذاب از کورهها.
* کار مداوم در کارگاههای دباغی، سالامبورسازی و روده پاککنی.
* کارگری که مستمراً به امر جمعآوری و انتقال، انبارکردن کود (نظافت مستمر طویله، اصطبل، سالنهای پرورش طیور) در واحدهای دامداری و طیور اشتغال دارد.
* کار مداوم در فضای باز و در ارتفاع بیش از 5 متر از سطح مبنا روی دکلها، اتاقکهای متحرک، داربستها و اسکلتها.
* کار مداوم روی خطوط و پستهای انتقال برق با فشار شصت و سه کیلوولت و بالاتر.
* مشاغل شنپاشی، پخت آسفالت دستی، قیرپاشی و مالچپاشی.
* کار در محلهای با فشار محیط غیرمعمول از قبیل غواصی.
* کار مستمر در محیطهایی با فشار صوتی بسیار بالا.
* کار در امور سمپاشی باغها و اشجار و مزارع و ضدعفونی اماکن و طویلهها و آشیانههای مرغداری در زمان سمپاشی.
* کاردر تولید و ترکیب سموم و حشرهکشها.
* کار با وسایل دارای ارتعاش که برای سلامتی کارگر زیانآور باشد.
* به استناد آییننامه مشاغل سخت و زیانآور، شغل خبرنگاری نیز در این گروه قرار میگیرد.
* از سال گذشته شغل آتشنشانی هم در فهرست مشاغل سخت و زیانآور قرار گرفته و این قشرزحمتکش نیز 20 ساله بازنشست میشوند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


غیبت بهموقع ستارهها روی پرده سینما
نوید محمدزاده و محمدرضا گلزار در شرایط بحرانی سینما فیلمی آماده اکران ندارند و به نمایش خانگی امیدوارند
نویسنده: مائده کاشیان
شیوع ویروس کرونا، تعطیلی سینماها و ریزش عجیب مخاطبان پس از بازگشایی سینما، باعث شد بسیاری از آثاری که روی اکران نوروز و تابستان 99 حساب ویژهای باز کرده بودند، از اکران منصرف شوند و نمایش فیلمی مانند «شنای پروانه» که یکی از امیدهای قطعی گیشه به حساب میآمد، پس از اکرانی کوتاه مدت تا زمان نامعلومی متوقف شود. طبیعتاً این شرایط شانس ستارههای پرفروش برای موفقیت در گیشه را بسیار کمتر کرد و حتی از بین برد، اما در میان بازیگران پرفروش، دو ستاره هستند که به صورت اتفاقی در اوج شرایط بحرانی سینماها، ضرر عجیبوغریبی در گیشه نکردند.
دوری از سینما در دوران اوج
نوید محمدزاده در سیوهفتمین جشنواره فجر، خبر از غیبت موقتی خود در سینما داد و گفت که در جشنواره سیوهشتم حضور نخواهد داشت. این بازیگر از سال 94 تا سال 97 هر سال فیلمی در جشنواره داشت و زمانی که خبر دوری یک سالهاش از سینما را اعلام کرد، دوران اوج خود در سینما را میگذراند، بنابراین تصمیم او برای ادامه مسیر حرفهایاش کمی عجیب به نظر میآمد. نوید محمدزاده طبق همان خبری که اعلام کرده بود، سال 98 در هیچ فیلمی بازی نکرد و تنها پیشنهاد بازی در فیلم «تفریق» ساخته مانی حقیقی را پذیرفت که قرار است امسال جلوی دوربین برود. البته او در یک سال گذشته فعالیت خود را در زمینه بازیگری متوقف نکرد و مشغول ایفای نقش در اولین سریال نمایش خانگی خود «قورباغه» اثر هومن سیدی بود. این بازیگر پس از پایان کارش در این مجموعه و آغاز سال جدید، بار دیگر به سینما بازگشت و «شب، داخلی، دیوار» به کارگردانی وحید جلیلوند، اولین فیلمی است که او امسال در آن بازی کرده است.
حضور در مدیوم محبوب مخاطبان
دوری نوید محمدزاده از سینما در سال 98 و ورود به نمایش خانگی باعث شد این بازیگر امسال فیلمی آماده اکران نداشته باشد و فیلمهایی که احتمالا سال 99 در آنها بازی خواهد کرد سال آینده به اکران برسند. به این ترتیب در شرایطی که شیوع ویروس کرونا باعث شده مخاطبان نسبت به قبل، کمتر به سینما بروند و تقریبا هیچ بازیگری شانس فروش بالا در گیشه نداشته باشد، نوید محمدزاده اصلا فیلمی در راه اکران نداشته باشد که تحت تاثیر شیوع کرونا قرار بگیرد. با این حال حضور در نمایش خانگی کاملا به نفع او تمام خواهد شد. پس از دوران قرنطینه و خانهنشینی مردم، بسیاری از خانوادهها ناخودآگاه به سمت تماشای تولیدات نمایش خانگی رفتند و مخاطبان این مدیوم برخلاف سینما، بیشتر شدند. انتشار سریال «قورباغه» در وضعیت فعلی باعث رونق نمایش خانگی خواهد شد. هرچند که همزمانی غیبت نوید محمدزاده در سینما با وضعیت بحرانی موجود پیشبینی شده نبوده، اما شانس با این بازیگر یار بوده که به طور اتفاقی بهترین زمان را برای دوری از سینما انتخاب کرده است.
غیبت طولانی گلزار در سینما
یکی دیگر از ستارههای پرفروش سینما محمدرضا گلزار است که با دوری از سینما در بهترین زمان، پس از «رحمان 1400»، فیلم ناموفق دیگری به کارنامه خود اضافه نکرد. فیلم کمدی «رحمان 1400» آخرین اثری است که این بازیگر در آن ایفای نقش کرده است و تقریبا دو سال از فاصلهای که او از سینما گرفته میگذرد. این فیلم در اکران نوروز 98 به فروش خوبی دست یافت، اما پایین کشیده شدن فیلم از پرده، فروش آن را متوقف کرد و در نهایت تجربه ناموفقی برای محمدرضا گلزار رقم خورد. او پس از «رحمان 1400» در فیلم جدیدی بازی نکرد و تابستان 98، تنها پیشنهاد بازی در فصل دوم سریال عاشقانه را پذیرفت. معلوم نیست دوری نسبتا طولانی گلزار از سینما کاملا خودخواسته بوده یا پیشنهادها برای این بازیگر راضیکننده نبوده، اما علت این تصمیم هرچه که باشد در شرایط فعلی به نفع گلزار است، چون اگر فیلمی آماده اکران داشت، بیشک در شرایط فعلی سینماها شکست میخورد.
چشم امید به «گیسو»
اکنون محمدرضا گلزار هم شرایطی مشابه وضعیت نوید محمدزاده دارد. این بازیگر هیچ فیلمی آماده اکران ندارد، اما به تازگی برای بازی در سریال «عاشقانه 2» جلوی دوربین رفته تا امسال با این مجموعه، بار دیگر در نمایش خانگی دیده شود. منوچهر هادی با سریال «دل» خاطره ناخوشایندی را در ذهن مخاطبان به جا گذاشت، اما درباره «عاشقانه 2» وضعیت کمی فرق میکند. فصل دوم این سریال با نام «گیسو» میتواند با اتکا به استقبال مخاطبان از فصل اول و حضور ستارهای مانند هومن سیدی در نقش محبوب «پیمان»، توجه مخاطبان را در فصل جدید هم جلب کند، بنابراین حضور محمدرضا گلزار با این مجموعه در نمایش خانگی، آن هم پس از غیبت در سینما، میتواند بار دیگر او را به روزهای اوجش بازگرداند.
رئیس جمهور بلاروس اسلحه به دست و با جلیقه ضدگلوله مقابل دوربین آمد
تنگ شدن عرصه بر لوکاشنکو


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

دو روز قبل بود که رئیس جمهور از تصمیم هیئت دولت مبنی بر رایگان شدن هزینه برق 30 میلیون مشترک کم مصرف خبر داد. دیروز وزیر نیرو با اشاره به این طرح با عنوان «برق امید» گفت: منابع مالی طرح برق امید از محل صرفهجوییهای صورت گرفته به منظور تولید برق برای پوشش پیک مصرف در هر سال تامین می شود. به گفته اردکانیان، هیئت وزیران دو ماه برای تدوین دستورالعمل های این طرح فرصت داده و هم اکنون امکان رایگان شدن هزینه برق 8.4 میلیون مشترک وجود دارد. به گزارش خبرگزاری فارس، رضا اردکانیان با اشاره به مصوبه دو روز قبل هیئت وزیران به منظور مدیریت مصرف انرژی برق با عنوان طرح «برق امید»، گفت: اساس کار ما حمایت از مشترکان کممصرف و تشویق مشترکان پرمصرف برای پیوستن به جرگه خوشمصرفها و کسانی است که الگو را رعایت میکنند. در این زمینه، مصرفکنندگان خانگی در سه گروه کم مصرف، خوش مصرف و پرمصرف دستهبندی خواهند شد و مقرر شده از مشترکان خوشمصرف قدردانی شود. از مشترکان پرمصرف نیز خواستهایم با انجام کارهایی از عنوان پرمصرف دور شوند و به خوشمصرفها بپیوندند.اردکانیان به دو راهکار برای کاهش مصرف برق اشاره کرد و افزود: یکی از این اقدامات آموزش است. مجموعههایی در حال شکلگیری هستند تا به مردم آموزش دهند که با چه کارهای سادهای میتوانند مصرف برق خود را کاهش دهند. راهحل دیگر به منظور کاهش برق پر مصرفها نیز این است که آنها میتوانند پنلهای خورشیدی کوچک در پشتبام منازل نصب کنند. برای تحقق این هدف به کسانی که نیاز مالی دارند وام کمبهره تعلق میگیرد.وی اظهار کرد: هم اکنون 8.4 میلیون مشترک برق میتوانند از برق رایگان استفاده کنند و با اقدامات وزارت نیرو این آمار افزایش خواهد یافت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

بازار سرمایه کشور سومین روز کاری خود در هفته جاری را نیز با غلبه فروشندگان هیجانی در اکثر نمادها به پایان برد. این در حالی است که حقوقی ها در بازار دیروز سنگ تمام گذاشتند و با حدود 6800 میلیارد تومان خرید خالص از حقیقی ها، یک رکورد تاریخی به جا گذاشتند.
به گزارش خراسان، خرید حقوقی ها در اکثر نمادهای بزرگ بازار مثل پالایشی ها، بانک های بزرگ، غول های فلزی و برخی سرمایه گذاری ها و چندرشته ای ها بسیار زیاد و قابل توجه بود. در این میان برخی از سهم ها مثل ملی مس، بانک تجارت، فولاد خوزستان و... توانستند به مدار صعود بازگردند و بعضا حتی صف خرید هم شدند. اما در برخی دیگر از سهم ها مثل شستا که طی هفته های اخیر با ورود قابل توجه پول حقیقی مواجه شده بودند، زور حقوقی های خریدار به حقیقی های فروشنده نرسید و صف فروششان پابرجا ماند. فارغ از سهم های بزرگ، در بسیاری دیگر از سهم های کوچک هم صف فروش برقرار ماند، به نحوی که بیش از 450 سهم از 600 سهم فعال در بورس و فرابورس و بازار پایه صف فروش بودند.
در نتیجه این تحولات و جدال سنگین حقیقی-حقوقی در بازار سرمایه، شاخص کل 53 هزار واحد دیگر افت کرد و به سطح یک میلیون و 608 هزار واحد بازگشت تا طبق انتظار اغلب صاحب نظران، بازار در معاملات امروز به کانال 1.5 میلیون واحد برگردد. البته سطح حمایت ها بسیار زیاد است و طبیعتا تجمیع سه عامل به مرور بازار را به مدار تعادل باز خواهد گرداند:
افزایش خرید حقوقی ها برای حمایت از بازار (افزایش تقاضا از طرف حقوقی ها)
افزایش جذابیت قیمت در برخی نمادهای بازار بر اثر افت شدید (افزایش تقاضای عمومی)
خروج سرمایه های هیجانی و ترسو از بازار (کاهش عرضه ها)
آن چه واضح است هم اکنون با وجود رشد محسوس تقاضا مخصوصا از طرف حقوقیها، حضور عرضه کنندگان قوی، طبق خاصیت گلوله برفی مانع از رشد کلیت بازار شده است و تاکنون تنها برخی تک نمادها توانسته اند متعادل شوند یا به مدار صعود بازگردند.
تقویت عامل اول و تضعیف عامل سوم به مرور می تواند بازار را متعادل کند. موضوعی که قطعا اتفاق خواهد افتاد اما هیچ کسی زمان آن را نمی داند. همان گونه که بازار در اوج خوش بینی ها به صعود بعد از عبور موفق از مرز روانی دو میلیون واحد، از قله 2.1 میلیون واحد وارد روند ریزشی شد، ممکن است در اوج بدبینی ها به روند ریزشی پایان دهد. آن چه در بازار رخ می دهد، حاصل بررسی و تصمیم چندین میلیون نفر است که با توجه به مجموع داده ها و اطلاعات دریافتی و تحلیل شده دست به ارسال سفارش خرید و فروش می زنند. همیشه تحلیل گران برای شروع روندهای ریزشی یا صعودی عللی می یابند اما این که دقیقا چه می شود که حاصل تصمیم این چند میلیون نفر بازار را صعودی یا نزولی می کند، هرگز مشخص نیست. چرا که میلیون ها داده، اطلاعات، شایعه ، خبر و تحلیل به میلیونها نفر می رسد و نه آن اطلاعات قابل تجمیع و تحلیل اند و نه تصمیم برایند قابل بررسی است. به عنوان مثال گاهی دولت حمایت می کند اما با توجه به سابقه تاریخی، در ذهن مردم چیز دیگری رسوب می کند!

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
.jpg)