
جواد نوائیان رودسری – روژه گارودی، مورخ و فیلسوف فقید فرانسوی، در کتاب مشهور «تاریخ یک ارتداد» مینویسد: «قرار نیست مهندسی اموات راه بیندازیم؛ مرگ انسانهای بیگناه، حتی اگر یک نفر باشد، جنایت علیه بشریت است.» در این نوشتار ما در پی نفی رنجی که بر انسانها، صرف نظر از نژاد و مذهبشان میرود، نیستیم. نمیخواهیم به کریهترین جنایت تاریخ بشریت که بیش از 60 میلیون کشته روی دست جهانیان گذاشت، ردای برائت بپوشانیم؛ اما به قول گاندی، «حتی اگر یک نفر هم باشی، حقیقت، حقیقت است و نمیتوان انکارش کرد.» از سال 1948 و حتی قبل از آن، ادعای نسلکشی یهودیان توسط آلمان نازی، دستمایه بسیاری از جنایتها و وحشیگریهای رژیم صهیونیستی بودهاست. صهیونیستها، هنوز هم ول کن ماجرا نیستند؛ موزه میسازند، آدم به محاکمه میکشانند، فیلم تولید میکنند و روی مُخ مردم دنیا راه میروند تا بگویند که یهودیان، تنها قربانیان واقعی جنگ جهانی دوم بودهاند؛ یهودیانی که هیچ خط و ربطی با رژیم صهیونیستی ندارند و فلسطینیها، قاتل آن ها نیستند؛ اما باید جور اروپاییهایی را بکشند که صهیونیستها مدعی هستند، روزی روزگاری، علیه یهودیان نسلکشی به راه انداختهاند. بنابراین، بحث ما در این نوشتار، تنها نفی یک ادعا یا تأیید آن نیست؛ بلکه سپردن بهانهای به محک آزمون است که دستمایه دست کم 70 سال چپاول، کشتار و بیرون راندن ملتی مظلوم از سرزمینش محسوب میشود.
درباره یک فیلم تأثیرگذار
استیون اسپیلبرگ، یکی از شناخته شدهترین نامها در عالم سینماست؛ ممکن نیست کسی عاشق سینما باشد و «آرواره»، «نجات سرباز رایان»، «هوش مصنوعی»، «پارک ژوراسیک» و مجموعه «ایندیانا جونز» را ندیده باشد؛ اسپیلبرگ خالق تمام این آثار درخشان در دنیای هنر هفتم است. اما او در سال 1993، فیلمی ساخت که با حمایت سازمانهای تبلیغاتی وابسته به لابی صهیونیستها در آمریکا، شهرتی جهانی پیدا کرد؛ «فهرست شیندلر». فیلمی در ژانر تاریخی – جنگی که به ماجرای نسلکشی یهودیان در سرزمینهای تحت اشغال آلمان نازی اختصاص دارد. سازندگان فیلم مدعی هستند که این اثر را بر اساس داستان واقعی زندگی اسکار شیندلر، یک صنعتگر آلمانی که گفته میشود طی جنگ جهانی دوم بیش از هزار یهودی لهستانی را از چنگ نازیها نجات داده است، ساختهاند. بنیاد فیلم آمریکا، این فیلم را جزو 10 فیلم برتر ژانر خودش معرفی میکند. از حق نباید گذشت که «فهرست شیندلر»، بیننده را سر جایش میخکوب میکند، داستانی پیوسته و محکم دارد، نقش آفرینی بازیگران، به خصوص لیام نیسون(در نقش شیندلر) و بن کینگزلی(در نقش اشترن)، فوقالعاده تأثیرگذار است و علاوه بر این، ساخته شدن اثر به صورت سیاه و سفید باعث میشود که مخاطب ارتباط بیشتری با داستان برقرار کند. این فیلم، جایزه اسکار بهترین فیلم و کارگردانی را به دست آورد و شهرتی جهانی پیدا کرد؛ اما آیا آنچه را که فیلم ساز به خورد مخاطب فهرست شیندلر میدهد، میتوانیم باور کنیم؟
نقدی بر یک چالش 80 ساله
هولوکاست طی هشت دهه گذشته، به یکی از چالشبرانگیزترین مباحث تاریخ عمومی تبدیل شده است. در اروپا، با وجود ادعای آزادی بیان و تلاش برای گرفتن ژست دموکراتیک، هولوکاست یکی از خطوط قرمز است و نقد و بررسی آن، با دادگاه، جریمه و زندان پاسخ داده میشود. دیوید ایروینگ، مورخ بریتانیایی و روژه گارودی، مورخ فرانسوی، دو نمونه برجسته از کسانی هستند که به دلیل انکار هولوکاست و نقد منطقی و مستند آن، تحت فشار قرار گرفتند و جریمه و زندانی شدند؛ بنابراین، هیچکس در قاره سبز، نمیتواند فهرست شیندلر را به لحاظ محتوایی نقد کند، مگر آنکه نظرمثبتش در این باره، مساعد باشد! مستنداتی که گارودی و ایروینگ در کتابهایشان ارائه میکنند و برخی دیگر از مورخان و پژوهشگران بیطرف نیز بر آن ها صحه میگذارند، بر چند نکته کلیدی تأکید دارد:
اول: ماده 21 قانون تشکیل دادگاه نورنبرگ، دادگاهی که توسط متفقین راه افتاد و کارش محاکمه سران دولتهای محور، یعنی شکستخوردگان جنگ جهانی دوم بود و در آن، موضوع هولوکاست به عنوان امری بدیهی معرفی شد و بعدها، صهیونیستها با استناد به همین حکم، خود را در اعمال زور بر همه دنیا، صاحب حق معرفی کردند، میگوید: «دادگاه در پذیرش موارد و وقایعی که شهرت عمومی دارد، خود را نیازمند به مدارک و ادله محکمهپسند، نخواهد دانست[!]» موضوع هولوکاست در دادگاه نورنبرگ، صرفاً با شهادت شهودی که متفقین، یعنی برپاکنندگان دادگاه، آن ها را معرفی میکردند، پذیرفته شد. متهمان هیچ فرصت دفاعی نداشتند و نمیتوانستند ادله و اسناد مد نظر خود را به دادگاه ارائه کنند؛ آن ها آمده بودند تا محکوم شوند.
دوم: اینکه یهودیان اروپایی در جریان جنگ جهانی دوم، به هر بهانهای، مورد آزار و اذیت قرار گرفتند و به قتل رسیدند، موضوع قابل انکاری نیست؛ اما آنچه تردید را بر میانگیزاند، اولاً آمار ارائه شده و ثانیاً، تمرکز بر قتلعام یهودیان به نام نسلکشی است. آمار کشته شدگان جنگ جهانی دوم، هیچگاه دقیقاً مشخص نشد، اما اطلاعات موجود، از 60 میلیون قربانی سخن میگوید که حدود 30 میلیون نفر آن ها، از اتباع اروپای شرقی و نژاد اسلاو بودهاند؛ مردمانی که آشکارا، ارتباطی به یهودیان ندارند. اگر بناست آمار شش میلیون نفر قربانی یهودی را بپذیریم و آن را نسلکشی بنامیم، پس کشتار اسلاوها را با چه اصطلاحی باید معرفی کنیم؟ درباره اصل آمار مقتولان یهودی نیز، تردیدهای بسیار جدی وجود دارد. هم ایروینگ و هم گارودی با ادله بسیار مستند، در صحت تعداد نفرات و گزارشهای موجود در بقایای اردوگاههای آدمسوزی داخائو
و ... تردید کردهاند. طبق گزارش گارودی، روی تابلوی معرفی اردوگاه داخائو برای گردشگران، تا سال 1965، عدد شش میلیون نفر قربانی یهودی ثبت شده بود، اما این ارقام به تدریج در سالهای بعد کاهش یافت؛اوایل دهه ۱۹۷۰ به ۲ میلیون نفر و در اواخر این دهه به ۵۰۰ هزار نفر رسید. در دهه 1990، عملاً به گردشگران گفته میشد که اتاقهای گاز داخائو هنوز تکمیل نشده و لذا کسی در این اتاقها، به قتل نرسیده است؛ موضوعی که در فیلم فهرست شیندلر، با تصاویر تأثربرانگیز جمع کردن اسرای یهودی برهنه در داخل اتاقها و نیز، پشت کامیونها و گاز و دود دادن به آن ها برای قتلشان، به خورد مخاطب داده میشود و او را در درگیری احساسی شدیدی برای پذیرش این دروغ تاریخی قرار میدهد.
سوم: موضوع دیگری که دم خروس صهیونیستها را در این ماجرا، آشکارتر میکند، گزارشهایی است که گارودی درباره ارتباطات یهودیان عضو آژانس یهود و صهیونیستهای افراطی، با نازیها ارائه کرده است. طبق مستندات گارودی در «تاریخ یک ارتداد»، صهیونیستهای معروفی مانند شیمون پرز و اسحاق شامیر، رسماً با نازیها مرتبط بودند و امور مربوط به اخراج یهودیان از اروپا و انتقال آن ها به اراضی اشغالی فلسطین را برعهده داشتند. بنابراین، به نظر میرسد یهودیان معترض به فاشیستها، ابتدا باید صهیونیستهایی مانند شامیر را پای میز محاکمه بکشانند و بعد به سراغ افراد دیگر بروند.
چهارم: شاید تکرار این مسئله ضروری باشد که اصولاً واقعه هولوکاست، در صورت پذیرش، هیچ ارتباطی به خاورمیانه و مسلمانان ندارد. صهیونیستها بسیار کوشیدهاند که اتهاماتی را در این زمینه به تعدادی از مسلمانان سرشناس وارد کنند، اما این اتهامات، اولاً قابل اثبات نیست و برگرفته از یک نمایش تبلیغاتی گسترده است و ثانیاً، حتی در صورت اثبات، نمیتواند مُثبِت به حق بودن جنایات پرشمار صهیونیستها در سرزمینهای اشغالی فلسطین و اعمال خوی اشغالگری آن ها در اراضی کسانی باشد که اصولاً ربطی به ماجرا نداشتهاند. اگر قرار است صهیونیستها که ظاهراً خود را نماینده یهودیان میدانند، برای اثبات جنایت و محاکمه جنایتکاران و مطالبه غرامت، کسی را خِفْت کنند، هیچ کس لایقتر از اروپایی ها پیدا نمیشود!
به طور خلاصه میتوان گفت که فهرست شیندلر، فیلمی با داستان مشکوک و قابل تردید تاریخی است که میخواهد اتفاقاتی وهمآلود را در ذهن مخاطب خود، نهادینه کند. تردیدی نیست که عوامل سازنده و از جمله کارگردان فیلم، اسپیلبرگ که یک یهودی است، روی تاریخندانی مردم دنیا، حساب کلانی باز کردهاند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

بــرنامه روز گذشته تیم «گران نمیخریم»، گشت مشترک روزنامه خراسان، اداره کل تعزیرات حکومتی، بازرسان سازمان صمت و مسئولان اتاق اصناف مشهد برای بررسی قیمتهای عرضه کالا و خدمات، توسط اصناف گوناگون در اطراف حرممطهررضوی(ع) بود. بررسی نانوایی، میوه و ترهبار، قصابی، نقره و سوغاتی فروشی و اغذیـه سراها و تعدادی از تاکسیهای اطراف حـرم، اقداماتی بود که ظرف چندین ساعت رصد دقیق میدانی و گفتوگوی چهره به چهره با مردم و مشتریان و افراد شاغل در صنفهای مختلفِ حوالی حرم مطهر شکل گرفت. شهروندان و زائــران زیادی، با دیدن لوگوی «گراننمیخریـــم» روی کاور تیم، جلو میآیند و گلایه میکنند: «اینروزهــا فروشندگان بسیاری از کالاها، میگویند چون بنزین گران شده، اجناس و خدمات ما هم گران شده. ما هم به عنوان مشتری، واقعا نمیدانیم با این گرانی باید چه بکنیم. ایکاش بازرسان سازمانهای متولی، نظارت دقیق تری بر گرانفروشیها، بهخصوص در مناطق اطراف حرم که محل رفت و آمد تعداد بسیارزیادی زائر و گردشگر است، داشته باشند تا از مشهد، تصویر شهری گرانقیمت و بیانصاف در ذهنها جا نیفتــد.
گرانفروشی و کمفروشی در 3 نانوایی خیابان طبرسی
اولین مقصد، چند نانوایی آزادپز است که در سه واحد پس از بازرسی، گران فروشی و کسر وزن در خمیر هر نان مشاهده شد. یکی از بازرسان اتاق اصناف مشهد که با ما همراه شده بود، اعلام میکند در روزهای قبل، اخطارهایی به این نانواییها درباره اصلاح قیمت داده شده اما متاسفانه هیچ کدام به تذکرات اولیه توجهی نداشتند و امروز آخرین اخطار به آنها داده شد و در صورت اصلاح نکردن، بنا به اعلام جلیلی، قاضی شعبه سیار تعزیرات، برای پلمب آنها اقدام میشود و این تذکر، آخرین اخطار قبل از پلمب به شمار میآید.
3 قیمت، برای یک مدل غذا
مقصد بعد، اغذیه فروشیهای اطراف حرم است. بررسی یک واحد صنفی که بنا به اعلام بازرسان، اتفاقا شکایاتی هم دربارهاش دریافت شده، نشان میداد قیمت غذاها در فاکتورهای فروش با قیمتهای اعلامی از سوی فروشنده و نرخ نامهای که از سوی اتحادیه به این واحد صنفی اعلام شده، تفاوتهای چشمگیر دارد. بازرسان صمت تاکید میکنند: متاسفانه این واحد چون در فروش انواع ساندویچ به مشتریان که معمولا زائران حضرت رضــا(ع) هستند، گران فروشی کرده بود، اخطار گرفت.
نقره داغ مشتری، توسط یک نقرهفروشی
در مسیر بازرسی، زائری که متوجه گشت تیم گراننمیخریم برای رصد گرانفروشیها شده، میگوید، دو عدد انگشتر نقره از یک نقره فروشی خریده که گران فروختهاند و حالا پشیمان است اما فروشنده اعلام کرده اگر شکایتی داری، برو به هر کس که دلت میخواهد بگو. وقتی با بازرسان صمت و اتاقاصناف و قاضی تعزیرات به این واحد صنفی مراجعه میکنیم، مشخص میشود علاوه بر گران فروشی، نهتنها هیچ کالایی برچسب قیمت ندارد بلکه از ارائه هر گونه فاکتور به مشتری خودداری کردهاند. با دستور قاضی جلیلی، تخلفات فروشنده در پرونده تعزیراتیاش ثبت و ضبط و مبلغ کالا به شاکی برگردانده میشود.
عرضه میوه بدون درج قیمت، بالاتر از نرخ مصوب
وقت سر زدن به صنف میوه و ترهبار است و بعد از یکی دو سرکشی، به واحدی واقع در خیابان طبرسی میرسیم که بازرسان اتاق اصناف اعلام میکنند تا امروز چند بار به خاطر درج نکردن قیمت و گران فروشی میوه، تذکر گرفته است. روی همین حساب و با توجه به مشاهده تکرار این تخلف، پرونده این واحد تشکیل و تکمیل و به سازمانهای رسیدگی کننده ارسال میشود.
اخطار پلمب به گرانفروشان اطراف حرم
در ادامه، چندین قصابی، چند فروشگاه خشکبار و چند کیف و کفش فروشی، بازرسی و بررسی میشوند بهواسطه تخلفات محرز شده، پروندههایی برایشان تشکیل و به مراجع ذیصلاح برای پیگیری و رسیدگی، ارسال میشود.
«امید جلیلی» رئیس شعبه سیار تعزیرات حکومتی خراسان رضوی، توضیح میدهد: «در ادامه اجرای طرح «گران نمیخریم» در خصوص شناسایی و برخورد با گران فروشی بنزینی، به اصناف اطراف حرم مطهر امام رضا(ع) سر زدیــم. برخی واحدهای متخلف، تذکر نظارتی گرفتند و بعد از تشکیل پرونده، برای ارائه توضیحات و مستندات به سازمان صمت دعوت شدند و به مسئولانشان اخطار داده شد در صورت اصلاح نشدن روند، طی 24 ساعت آینده برای پلمب واحد صنفی شان اقدام میشود.»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

در حالی که اما و اگرهایی در خصوص تاثیر سهمیه بندی بر کنترل مصرف سوخت مطرح شده بود، شرکت پخش فراوردههای نفتی در اطلاعیه ای، آماری دقیق درباره مصرف بنزین قبل و بعد از سهمیه بندی را منتشر کرد که بر اساس آن متوسط مصرف 19.3 درصد معادل 19 میلیون لیتر در روز کاهش یافته است.
به گزارش فارس، شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی ایران در تازهترین اطلاعیه خود اخبار بعضی از رسانهها مبنی بر افزایش مصرف بنزین پس از اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت را رد و اعلام کرد: روند مصرف بنزین کشور در روزهای اخیر کاهشی بوده و میانگین آن از زمان اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت به روزانه ۷۹ میلیون لیتر رسیده است. به نقل از روابط عمومی شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی ایران، در متن این اطلاعیه آمده است: «به اطلاع میرساند میانگین مصرف بنزین کشور از زمان اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت در روز جمعه، ۲۴ آبانماه تا پایان روز یک شنبه، سوم آذرماه، حدود ۷۹ میلیون لیتر در روز بوده است؛ این در حالی است که میانگین مصرف بنزین از ابتدای امسال تا پایان روز پنجشنبه، ۲۳ آبانماه (پیش از اجرای این طرح) حدود ۹۸ میلیون لیتر در روز بوده است.
شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی ایران با توجه به آمارهای غیررسمی که در بعضی از رسانهها منتشر شده است، ضمن رد آمارهای یادشده، میانگین مقدار مصرف بنزین کشور را در روز سوم آذرماه، ۷۵ میلیون لیتر اعلام میکند.» گفتنی است سردار کمال هادیانفر رئیس پلیس راهور ناجا روز دوشنبه در حاشیه نشست تخصصی پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا گفته بود: «براساس گزارش ها شاهد کاهش مصرف بعد از اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت نبودهایم و دیروز 105 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شده است. در حالی که در شرایط عادی 94 میلیون لیتر بنزین مصرف میشد».
به گزارش خراسان البته باید توجه کرد که معمولا مصرف بنزین در نیمه اول سال به خاطر تعطیلات تابستان بیشتر است و بنابراین افت حدود 20 درصدی را باید به عنوان حداکثر تاثیر سهمیه بندی بر کاهش مصرف دانست. شرکت پخش نیز پیشتر پیش بینی کرده بود که سهمیه بندی موجب افت 8 تا 10 درصدی مصرف بنزین شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

سخنران مراسم ختم خواهر رئیسجمهور در اظهاراتی که برخی آن را تشبیه رئیس جمهور به حضرت یوسف می دانند، گفت: «حسودها به یوسف پیامبر (ع) گفتند برادرت دزد است، نسبت دزدی و دروغ برای همه هست و معصومان و ابدال همواره مورد آزار و اذیت بودهاند.»
حجت الاسلام رستگاری که در حضور رئیس جمهور و برادرش حسین فریدون در حسینیه شهدای سرخه سخنرانی می کرد، با خطاب قرار دادن روحانی و حاضران گفت: «یوسف صدیق نه به خاطر حسادت بیگانگان بلکه به خاطر حسادت خودیها و برادران به چاه افتاد و رنج و مصیبت دید؛ این رنجها تا آنجا ادامه پیدا کرد که وقتی کیل یوسف را در بار بنیامین پیدا کردند، به یوسف گفتند اگر او دزدی کرده، قبلا هم برادری داشت که دزد بود؛ اما یوسف سخن را در دل ریخت و آشکار نکرد. برادران یوسف حتی به یعقوب هم گفتند که پسر تو دزدی کرده است؛ میخواهم بگویم نسبت دزدی و دروغ برای همه هست.» این سخنران ادامه داد: «قرآن میگوید اگر این راه را انتخاب کرده و به آن رأی دادهاید، بدانید که در اموال و انفستان مورد آزمایش قرار میگیرید و از ناحیه فاسقان اذیت میشوید.»
واکنش کاربران
این اظهارات واکنش های زیادی در فضای مجازی به دنبال داشته و برخی آن را نوعی اهانت به انبیا و مقایسه بلاوجه رئیس جمهور با حضرت یوسف و مقایسه فریدون با بنیامین برادر حضرت یوسف دانسته اند. برخی کاربران هم مثل همیشه با زبان طنز با این ماجرا برخورد کرده اند. یک کاربر در واکنش به این مقایسه نوشت: «مخفی ترین نکته تطبیق داستان حضرت یوسف با روحانی این بود که یوسف کالای گران بهای کاخ رو در اموال برادرش مخفی کرد... کاش یکی بررسی کنه ببینه روحانی چه اموالی رو در خفا به برادرش داده!» کاربر دیگری هم نوشت: «مطمئناً خود روحانی اون لحظه حاضر به این مقایسه نبوده است».

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


صالحی- پس از سهمیهبندی بنزین آن چه در بازار اتفاق افتاده نشان میدهد استقبال از خودروهای هیبریدی افزایش یافته است. امروز خودروهای هیبریدی در جهان به عنوان نوعی از خودروها که عمدتا به صورت تلفیقی از سوخت بنزین و انرژی الکتریکی استفاده میکنند کاملا رایج شدهاند. در ایران هم تلاشهایی برای ساخت خودروی هیبریدی انجام شده که البته هنوز خروجی تجاری قابل توجهی نداشته است.
نحوه کارکرد خودروهای هیبریدی
در خودروهای معمولی با موتور درونسوز بنزینی انرژی لازم برای حرکت از طریق سوختن بنزین تامین میشود اما در خودروهای هیبریدی نیروی برق موتور الکتریکی را فعال می کند و باعث حرکت خودرو میشود. البته خودروهای هیبریدی معمول هر دو نوع موتور بنزینی و الکتریکی را دارند. موتور بنزینی کوچکتر و سبکتر است و عمدتا در سربالاییها به کمک موتور الکتریکی میآید. به طور کلی خودروهای هیبریدی به چند دسته تقسیم میشوند:اول خودروهای هیبریدی که به وسیله موتور احتراقی و انرژی حاصل از آن شارژ میشوند.دوم خودروهایی که انرژی مورد نیاز برای ذخیره در باتری ها را از طریق جذب انرژی حاصل از ترمز خودرو به دست می آورند.سوم خودروی هیبریدی که به صورت مستقل و از درگاه های برق مخصوص شارژ می شود.همچنین در این مدل خودرو، موتور بنزینی همیشه روشن نیست و مثلا هنگام پارک یا توقف در ترافیک، موتور خاموش می شود و موتور الکتریکی فعال و روشن باقی میماند، درنتیجه سوخت کمتری مصرف میشود.
خودروهای هیبریدی ایرانی
در تلاشهایی که برای ساخت خودروی هیبریدی و الکتریکی در ایران انجام شده است چند مورد تا مراحل آزمایش نهایی و رونمایی هم پیش رفته اما به خروجی تجاری نرسیده است. در ادامه به چند خودروی برقی ایرانی که تا کنون ساخته شدهاند نگاهی انداختهایم.
خودروی تمامالکتریکی «قاصدک نصیر»
قاصدک نصیر یک خودروی تمام الکتریکی ساخته شده توسط دانشگاه خواجه نصیر است که در سال 88 معرفی شد. در مدلهای اخیر چراغهای جلو از خودروی تیبا و چراغهای عقب از پراید ۱۱۱ گرفته شده و تغییراتی در فرم خودرو لحاظ شده است. این خودرو بیش از ۹۰ کیلومتر را با هر بار شارژ طی می کرد و به سرعت بالای ۹۰ کیلومتر بر ساعت هم می رسید. یک سیستم تأمین انرژی خورشیدی ۷۰ واتی در خودرو وجود دارد که صفحه خورشیدی روی سقف نصب شدهاست و وظیفه آن تأمین برق امکانات داخل کابین این خودروست. سیستم ترمز خودروی قاصدک ترکیبی از ترمز الکتریکی و مکانیکی است.
خودروی برقی یوز
خودروی «یوز» با قابلیت طی ۲۰۰ کیلومتر مسافت با سه ساعت شارژ و سرعت ۸۰ کیلومتر در ساعت توسط فناوران دانشگاه آزاد اسلامی قزوین طراحی و ساخته شده است. این خودروی شارژی که ۱۲۰ سانتی متر عرض و ۲ متر طول و ۴۰۰ کیلوگرم وزن دارد میتواند مشکلات پارک در خیابانها را کاهش دهد و هیچگونه آلودگی زیست محیطی ایجاد نکند. هم اکنون نمونه اولیه این خودرو بدون ایربگ طراحی شده است، اما طراحان آن قصد دارند در نمونههای بعدی ایربگ نیز روی آن نصب کنند. حضور رئیس جمهور در رونمایی از این خودرو در دی ماه 1395 احتمال تولید انبوه آن را افزایش داده بود اما هنوز از تولید آن خبری نیست.
خودروی شارژی یاس
طرح مفهومی خودروی دونفره برقی دانشگاه علم و صنعت با نام «یاس» هم چندی پیش رونمایی شد. این خودرو مناسب برای حمل و نقل شهری است که دارای ظرفیت دوسرنشین بوده و راهکار مناسبی برای کاهش آلودگی و ترافیک شهری به شمار میرود. حداکثر سرعت این خودرو ۴۵ کیلومتر در ساعت بوده و با یک بار شارژ باتری قادر به پیمودن ۱۰۰ کیلومتر است. در این خودرو میتوان از هر دو نوع باتری لیتیوم یونی و سرب اسیدی موجود در بازار استفاده کرد و شارژ آن نیز بسیار آسان و در پارکینگ خانه انجام میشود.
خودروی هیبریدی مپنا
خودروی هیبریدی مپنا با تغییراتی در پیشرانه خودروی پژو ۴۰۵ طراحی شده است. به گفته شرکت مپنا این خودرو با سه ساعت شارژ می تواند ۵۵ کیلومتر را در شرایط ایده آل طی کند. شتاب اولیه این خودرو میتواند به سرعت ۲۴۰ کیلومتر برساعت برسد. در حقیقت خودروی ۴۰۵ به نمایش درآمده، از یک سامانه برقی بنزینی استفاده میکند که به گفته مپنا قابل نصب روی انواع خودروهای داخلی و خارجی است. هزینه ساخت این سامانه بین ۲ تا ۸ هزار دلار تخمین زده میشود.
چرا خودروهای هیبریدی ایران تجاری نمیشوند؟
استفاده از خودروهای برقی در ایران با چالشهای مختلفی مواجه بوده است. کمبود نیروی متخصص انسانی و تجهیزات مهمترین مشکل در فراگیر شدن استفاده از این خودروهاست. چرا که خودروهای هیبریدی و برقی از فناوری بالایی برخوردار هستند و تعمیر و نگهداریشان نیازمند سرمایهگذاری جدی و تربیت نیروی متخصص انسانی است. چالش دیگر این که ایستگاههای شارژ خودروهای برقی تا حد زیادی بر شبکه توزیع برق متکی هستند. شارژ این خودروها به عنوان یک بار جدید برای شبکه قدرت مطرح است و کنترل نشدن آن ممکن است امنیت شبکه را به خطر بیندازد. بخشی از این خودروهای الکتریکی که رونمایی شدهاند در دل شرکتهای خودروسازی بودهاند و خودروسازها نمونههای بنزینی خودروهای خود را تبدیل به نمونه برقی کردهاند اما برای خودروساز صرفه اقتصادی ندارد تا این خودرو را به بازار عرضه کند. در کشور هم زیرساخت کافی برای تولید باتری باکیفیت وجود ندارد. در خودروهای برقی که با پلتفرم بنزینی تولید شدهاند، با مشکلاتی مانند وزن روبه رو بودهایم و از باتریهایی در این خودروها استفاده میشود که بسیار گران است. ضمنا برخی از خودروهای برقی که در کشور رونمایی شدهاند با گلوگاهی مثل شمارهگذاری برخورد کردند که این البته از طرفی وابسته به این است که سازمان استاندارد هم این خودروها را بررسی و در صورت احراز صلاحیت آنها را تایید کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

پس از پرداخت اولین مرحله کمک معیشتی، مسئله ای مهم پیش روی این طرح عیان شد. در حالی مسئولان دولت از پرداخت تمام و کمال این یارانه به 17.7 میلیون خانوار سخن گفتند که هم گزارش های میدانی و هم آمار اعتراض 5.4 میلیون سرپرست خانوار معترض، مدل غربالگری دولت برای شناسایی یا حذف خانوارها از لیست یارانه را به چالش کشید. به نظر می رسد به همین دلیل هم بود که دیشب سخنگوی ستاد شناسایی مشمولان طرح حمایتی، جزئیات بیشتری از هفت معیار حذف غیر مشمولان را اعلام کرد.
با این حال، مرور سیر خبرهای این چند روزه نشان می دهد که سرانجام مسئولان وزارت رفاه تصمیم سخت خود را گرفته اند. معاون این وزارتخانه که تا قبل از این، تنها از بررسی اطلاعات حساب های بانکی معترضان سخن می گفتند، دیروز اعلام کردند که این بررسی در مراحل بعد شامل حال دریافت کنندگان کمکهای حمایتی هم می شود.
در مقام قضاوت، به نظر می رسد رویکرد اخیر حتی به تنهایی و در قیاس با مدل هفت بندی مذکور که در صفحه 14 جزئیات آن آمده است، کارایی بسیار قابل ملاحظه ای خواهد داشت. چه این که هر دارایی اعم از خودرو، ملک و هر نوع ثروت ... درنهایت باید منجر به جریان درآمدی، هزینه ای یا پس انداز برای افراد شود. هر کس که برخوردارتر است، به احتمال خیلی زیاد درآمد، هزینه ها یا پس اندازش بیشتر است. بنابراین به جای تقسیم بندی های بعضاً عجیب و غریب اعلام شده، می شد از ابتدا این ملاک را مد نظر قرار داد تا «به مرور زمان»، وضعیت برخورداری افراد آشکارتر و شفاف تر شود. آخر آن مرد و زن کهن سالی که درآمد آن چنانی ندارند و اتفاقاً ملک آن ها در مناطق قدیمی و مرکزی شهر قرار گرفته و ارزش آن از سقف های یادشده بالاتر است، چه گناهی دارند که از این حمایت برخوردار نشوند؟ یا انتظار این است که این افراد ملک خود را بفروشند، به مناطق حاشیهای تر بروند و از سود پول ملک خود، درآمد کسب کنند؟؟!! و الخ.
اما از منظر سیاستی، باید گفت این تصمیم میتواند مقدمه ای برای کنار گذاشتن سیاست غلط، مبهم و بی دلیل قبلی باشد که بررسی اطلاعات حساب های بانکی را یک تابو میدانست. همان سیاستی که با عنوان سرک کشی به حساب های بانکی توسط رئیس جمهور در ابتدای دولت یازدهم اصطلاح سازی شد و تا امروز، منجر به معطل ماندن اصلاح، یا انحراف کل سیاست های حمایتی نظیر یارانه انرژی، سبدهای حمایتی، یارانه های نقدی و ... شده است.هم اینک و در شرایطی که شخص وزیر رفاه اطمینان داده که در بررسی وضعیت معترضان، «به طور قطع اطلاعات افراد محفوظ است» و معاون وی نیز از مکانیزه بودن این بررسی خبر داده، این سوال مطرح می شود که چرا همین اطمینان بخشی و روشی که در پیش گرفته شده، در پنج، شش سال گذشته مورد استفاده قرار نگرفت؟ در شرایطی که اطلاعات معتبری ارائه شده مبنی بر این که ۹۶ درصد مبلغ سپرده های بانکی تنها در اختیار ۳ درصد سپردهگذاران است، «سرک نکشیدن به حساب های بانکی» غیر از همسو بودن با منافع این افراد است؟
همچنین مردم در 48 ساعت اخیر این سوال را می کنند که چطور است با سیاست در پیش گرفته شده کنونی، اقشار متوسط و ضعیف برای دریافت نهایتاً 200 هزار تومان، باید همان مجوز به اصطلاح «حساس» را برای بررسی اطلاعات مالی خود بدهند، (که این کار را انجام خواهند داد) اما افرادی که نیازی به این یارانه ندارند و صاحب بیشترین برخورداری ها، و به احتمال زیاد بیشترین معافیت های پیدا و پنهان مالیاتی و ... هستند، باید همچنان اطلاعات حساب های بانکی شان در حجاب حرمت قرار گیرد؟
به نظر می رسد بهتر است دولت از این فرصت استفاده کند و برای همیشه سیاست غلط یادشده را که بر خلاف تجربه های معمول و مرسوم جهانی است از فهرست رویه های مالیاتی، حمایتی ... حذف کند. در آن صورت حتی در مدت باقی مانده دولت می توان طرح های حمایتی قابل اعتناتری را اجرا کرد. این موضوع قطعاً پشتوانه مردمی هم خواهد داشت و بهترین محک این ادعا، ثبت درخواست مردم و معترضان در دورههای بعدی پرداخت کمک معیشتی برای بررسی اطلاعات بانکی خواهد بود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

اظهارات سخنگوی ستاد شناسایی طرح حمایت معیشتی نشان داد که گزارش های میدانی مبنی بر کم نبودن خانوارهایی که یارانه بنزینی را دریافت نکرده اند چندان بیراه نبوده است. به گزارش خبرگزاری فارس، به نقل از رادیو اقتصاد، حسین میرزایی در خبری که دیروز منتشر شد اعلام کرد که 5.4 میلیون سرپرست خانوار در طرح دریافت حمایت های معیشتی (از طریق کد دستوری #6369*) ثبت نام کرده اند. این اظهارات در حالی است که هم اینک حدود 24 میلیون خانوار در کشور وجود دارند و طبق اظهارات رئیس سازمان برنامه و بودجه، در این مرحله به حدود 17.7 میلیون خانوار در کشور، پرداخت صورت گرفته است. بنابراین با فرض صحت اعتراض های صورت گرفته در سامانه مذکور، می توان گفت هم اینک 90درصد خانوارهای جامانده از یارانه، معترض هستند! این موضوع نشان می دهد که احتمال خطا در این مرحله کم نبوده است. البته به نظر می رسد مسئولان وزارت رفاه نیز این مسئله را قبول دارند. چرا که به گزارش ایرنا، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دیروز درباره واریز نشدن یارانه بنزینی برای برخی خانوارها گفت: قطعا بررسی آزمون وسع بدون دسترسی به اطلاعات کامل مالی با خطاهایی مواجه است. وی علت معرفی کد دستوری و فرایندهای بعدی را اجازه بررسی وضعیت مالی که یکی از آن ها حسابهای بانکی است، دانست. شریعتمداری همچنین راجع به محفوظ ماندن اطلاعات مردم اطمینان داد و گفت: به طور قطع اطلاعات افراد محفوظ است و ۶۰ میلیون نفری که مشمول دریافت سبد حمایتی شدند بدون دسترسی به اطلاعات این افراد بوده است و تنها اطلاعات افرادی که خود تقاضای بررسی دهند، بررسی میشود. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این که ملاک های مختلفی برای محاسبه میزان تملک مالی تعیین شده است، اضافه کرد: داشتن مسکن یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی در تهران یا مسکن ۹۰۰ میلیونی در شهرستان های مختلف و انجام بیش از سه سفر خارجی در سال،خودروی بالای ۲۵۰ میلیون تومان و همچنین وضعیت اشتغال رسمی سرپرست خانوار، در آزمون وسع، به عنوان برخی از معیارهای شناسایی خانوار برای بهره مندی از حمایت معیشتی دولت به شمار میروند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی چندی پیش، میزبان استاد محمدرضا شفیعی کدکنی، پژوهشگر و استاد برجسته ادبیات فارسی بود. وی در جلسهای صمیمانه با دانشجویان و دانشگاهیان، به پرسشهای حاضران پاسخ داد و علاوه بر این، از روزهای حضورش در دانشگاه فردوسی، در مقطع کارشناسی و بهرهمندی از محضر استادانی همچون علی اکبر فیاض سخن گفت. الحق و الانصاف، دکتر شفیعی کدکنی برای استادِ سالهای جوانیاش سنگ تمام گذاشت و به شایستگی حق استاد و شاگردی را به جا آورد. وی در بخش دیگری از سخنانش، به خاطراتی از انتشار مقالات ادبی در روزنامه خراسان و استفاده دانشگاهیان آن دوره از آن ها اشاره کرد. در ادامه، بخشهایی از سخنان این استاد نامدار زبان و ادبیات فارسی را که از فایل صوتی این جلسه پیاده شده است، به شما دوستداران ادبیات فارسی تقدیم می کنیم.
استاد شفیعی کدکنی در بخشی از صحبتهای خود درباره تعریف عرفان و تصوف که نگاه هنری و جمالشناسانه به دین و الهیات است، مثال جالبی زد و گفت: «مسئله درک جمالشناسانه از جهان بیرون، در افراد یکسان نیست. آدمها بالفطره درباره موسیقی هیجان و انعطاف خاصی دارند. بعضیها وقتی شجریان تحریری در اصفهان یا بیات ترک میزند، رد میشوند، دو نفر هم پسته میشکنند یا شکلات میخورند. من خودم دیدهام. آن آدمی که آمده در کنسرت شجریان شکلات میخورد برای چی آمده؟ آدمی هم مثل هوشنگ ابتهاج یک تحریر شجریان دیوانهاش میکند که حد بالای درک زیباییشناسی را دارد. همه یک درکی از زیباییشناسی دارند؛ منتها درک هر کسی متفاوت از دیگری است». شفیعی کدکنی در بخش دیگری از صحبتهایش از سالهای جوانی و طلبگیاش گفت: «23 ساله بودم که در کنکور دانشگاه شرکت کردم و اعلام کردند شاگرد اول کنکور شدهام و این برای من طبیعی بود. چون مقالههایی که در زمان طلبگی در روزنامه خراسان مینوشتم، بعضی از استادان به دانشجوهای دانشکده رفرنس(مرجع دادن) میدادند و میگفتند هفته قبل در روزنامه خراسان مقالهای درباره ماهیت شعر نوشته شده است، آن را بخوانید».
این پژوهشگر برجسته ادبیات در بخش پایانی صحبتهایش به ذکر خاطرات حضورش در مقطع لیسانس دانشگاه فردوسی و بهرهمندی از محضر دکتر علی اکبر فیاض، بنیان گذار دانشکده ادبیات این دانشگاه پرداخت و گفت: «یک مرد بسیار بسیار عظیم الشأن در فرهنگ ملی و خراسان و دانشگاه فردوسی، مرحوم استاد دکتر علی اکبر فیاض است. به محض این که اعلام شد من قبول شدهام یک حکم کارمندی برای من نوشت که کتابهای عربی کتابخانه دانشکده ادبیات را کاتالوگ کنم. از خدا میخواستم این را. در ساعتهای غیر درسی کتاب میخواندم در کتابخانه و کتابهای عربی را فیشبرداری میکردم. دکتر فیاض خیلی حق بزرگی بر گردن من دارد و این لطفی که در حق من کرد، میتوانست نکند. او من را در جهتی که داشتم خیلی تقویت کرد. این برای من خاطرهای سازنده است. من هیچ وقت یاد شادروان دکتر فیاض را فراموش نخواهم کرد».

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

یک عضو شورای عالی سیاست گذاری اصلاحطلبان گفت: از عارف و هیئت رئیسه شورای عالی سیاست گذاری خواستیم با شورای نگهبان رایزنی شود تا افراد باتجربهتر و امتحان پس داده تایید صلاحیت شوند و این تفاهم ایجاد شود. محمود میرلوحی، در گفت وگو با خبرآنلاین با بیان این خبر درباره اجرای طرح سرا و ارائه لیست برای انتخابات مجلس نیز گفت: زمان اجرای طرح سرا به بعد از اعلام صلاحیتها توسط شورای نگهبان موکول شده است. این تصمیمی است که گرفته شده و اجرایی میشود. عضو شورای عالی سیاست گذاری گفت: با توجه به تجربه قبلی و مطالبه بدنه جریان اصلاحات، اصلاحطلبان ترجیح میدهند یک ۱۰۰ نفرِ پایبند به قول و قرار داشته باشند تا ۱۶۰ نفری که ۶۰ تن از آن ها نردبان خود را پرت میکنند. میرلوحی درباره کاندیداتوری و سرلیستی محمدرضا عارف اظهار بی اطلاعی کرد. در همین حال محمود صادقی دبیرکل مجمع مدرسین دانشگاهها در گفت و گو با تابناک درباره سرلیستی «محمدرضا عارف» اظهار کرد: تاکنون بحثی پیش نیامده و وارد این موضوعات هم نشده و به شور نگذاشتهایم.نماینده تهران با بیان این که انتخابات تنها مسیر نقش آفرینی در نظام سیاسی است، افزود: هرچند محدودیتهایی برای این نقش آفرینی وجود دارد، اصلاحطلبان راه دیگری نمی شناسند. صادقی تصریح کرد: اما سطح مشارکت به اقتضای شرایطی است که پیش می آید و مهم ترین شرایط هم بحث ثبت نام و تأیید صلاحیت ها توسط شورای نگهبان است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح روز گذشته در اجتماع بزرگ بسیجیان شهرستان طرقبه و شاندیز انتقادهای کم سابقه ای از دولت در موضوع گرانی بنزین مطرح کرد. محمد باقر قالیباف خطاب به دولت و با بیان این که وقتی میدانستید افزایش قیمت بنزین بر مردم فشار وارد می کند، چرا روش بهتری انتخاب نکردید یا حداقل قبل از آن با مردم در این باره حرف نزدید، گفت: اگر زخم گرانی و بیکاری را درمان نمیکنید زخم دیگری بر مردم وارد نکنید. وی افزود: مردم را نه مَحرم میدانید و نه محترم، وقتی از پشت شیشه نظرسنجی میکنید و وقتی پشت درِ بسته تصمیمگیری می کنید چنین تورمی را به مردم تحمیل میکنید.
وی در ادامه با طرح این سوال که چرا عجولانه تصمیم گرفتید و چرا مردم را نامحرم دانستید و تصمیم خود را به آن ها اطلاع ندادید؟ اظهار کرد: روزی که بحث صندوقهای رأی مطرح است مردم مهم میشوند ولی روزی که زمان تصمیم گیری برای کشور میشود هیچ حرفی با مردم نمیزنید و وقتی هم اشتباه میکنید حاضر به عذرخواهی ساده از مردم نیستید، ریشه همه این ها این است که اعتقادی به اداره کشور توسط مردم ندارید. شما نشان دادهاید در همه جا هستید و تصمیم هم میگیرید اما هزینه تصمیم شما را مردم و رهبری باید بدهند، پذیرفتنی نیست بگویید اختیارات ندارید.به گزارش خراسان رضوی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این اجتماع که با حضور جمعی از مسئولان، امامان جمعه و بسیجیان شهرستان در حسینیه حضرت علی اصغر(ع) طرقبه به مناسبت سالروز تشکیل بسیج به فرمان امام خمینی(ره) برگزار شد، گفت: بدون شک انقلاب اسلامی برخاسته از نظر و خواست مردم و در میدان بودن مردم است و رمز پیروزی ما وجود امامت و ولایت است. محمد باقر قالیباف با بیان این که امام این انقلاب جز برای خدا کلامی نگفت متذکر شد: امام گامی جز برای خدا برنداشت و همواره به خود و مردم ایمان داشت .
وی با تاکید بر نقش مهم مردم در پیروزی انقلاب بیان کرد : اگر مردم در کنار امام و جامعه شان قرار نگرفته بودند هرگز چنین اتفاقی میسر نمی شد . عضو تشخیص مصلحت نظام با اشاره به این نکته که تداوم انقلاب ما در گرو تبعیت از رهبری است یادآور شد : همراهی مردم و مردم محوری و مردم داری و در خدمت مردم بودن یکی از ارکان اصلی انقلاب اسلامی است و این هفته که هفته بسیج است در حقیقت بسیج تبلور شاکله یافته حضور مردم در همه صحنه هایی است که انقلاب اسلامی و مردم به آن نیاز دارند . عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به فرموده معروف امام (ره )که «یک موی این کوخ نشینان را به کاخ نشینان نمی دهیم» بیان کرد : بسیج بدون شک یک نهاد مردمی است و از سال های دفاع مقدس تا همه عرصه هایی که مردم مشکل داشتند بسیج در میدان هست . قالیباف خطاب به بسیجیان تاکید کرد : بسیجیان باید همراه مردم مستضعف و دیگر مردم در همه عرصه ها حرکت کنند.وی با بیان این که مسئولان باید تلاش کنند با استفاده از ظرفیت های داخلی مشکلات اقتصادی را برطرف کنند تصریح کرد : مردم با وجود تمامی مشکلات پای نظام و انقلاب و رهبری ایستاد ه اند و به آن علاقه مند هستند . محمد باقر قالیباف در این اجتماع ضمن بیان این مطلب که بسیج مستضعفین ثمره انقلاب اسلامی است، متذکر شد : انقلاب اسلامی برخاسته از خواست مردم و در میدان بودن آن هاست.عضو تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد : مهم ترین رمز پیروزی ما عنصر امامت و ولایت است. وی افزود : یکی از اولویت هایی که همواره بسیج دنبال می کند خدمت به محرومان جامعه است و قطعا این مسیر باز هم باید ادامه داشته باشد و برای خدمت به مردم همیشه پیشگام باشد. قالیباف در بخشی دیگر از سخنانش به بزرگی بیش از حد دولت اشاره کرد و توضیح داد: به خاطر این بزرگی بیش از حد دولت و این نکته که 80 درصد اقتصاد کشور در اختیار دولت است ، با این کار مردم را از تصمیم گیری های اقتصادی حذف کردیم و توان حرکت از مردم در عرصه های اقتصادی گرفته شده است . قالیباف با بیان این نکته که تداوم انقلاب اسلامی در گرو تبعیت از رهبری انقلاب است، یادآور شد: بسیج مهم ترین تبلور حضور گسترده مردم در تمامی صحنههاست . وی با اشاره به مغفول ماندن استفاده از ظرفیت نیروهای جوان در حل مشکلات کشور تصریح کرد : باید در عمل نیز دشمنی و مبارزه با آمریکا را نشان دهیم و راهکار این مهم آن است که به توان و ظرفیت داخلی خود توجه کنیم و تولید را رونق بخشیم و به دانش و تخصص توجه کنیم .قالیباف گفت: با تاکید بر فرهنگ کار و کوشش به عنوان یک اولویت اصلی و مهم می توانیم از معضلات جامعه عبور کنیم .وی با اشاره به ظرفیت های بسیار کشور تصریح کرد: در یک برنامه با وجود همه شرایط سختی که وجود دارد میتوان بر تمام مشکلات فائق آمد . وی افزود: در هفته بسیج همه ما برای این وظیفه آماده شویم. قالیباف در پایان سخنانش به انتخابات پیش روی مجلس اشاره کرد و گفت: مجلس باید بر کار دولت و قوه قضاییه نظارت داشته باشد، قانون بگذارد و قانون بردارد، اشتغال ایجاد کند و نظارت و کنترل کند،پس سعی کنید افرادی را انتخاب کنید که به نظام و مردم تعهد داشته باشند و از تخصص لازم برخوردار باشند و برای مردم دل بسوزانند و وکیل ملت باشند نه وکیل دولت و در عمل شفاف باشند .

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

پدر عصبانی که در جنایتی هولناک دست به قتل دو دختر و پدر و مادرزنش زده بود اعترافاتش را در صحن دادگاه پس گرفت.
سناریوی جدید همه را حیرت زده کرده است و این درحالی بود که همسرش خواستار قصاص نفس او شد.
قتل عام فجیع
رسیدگی به این پرونده درتماس مرد جوانی در نخستین ساعات بامدادی 24 مهر سال گذشته با کلانتری 132 نبرد که از قتل عام خانوادگی برادرش خبر داده بود، کلید زده شد.
ماموران با حضور در محل جنایت مشاهده کردند که مرد 47 سالهای به نام سیروس که از چهار سال قبل با همسرش اختلاف داشته در اقدامی هولناک دست به قتل دو دختر 17 و 19 ساله به نام های ساناز و سولماز و پدر و مادرزن 79 و 70 ساله اش زده است.
سیروس انگیزه اش را اختلاف با همسرش بیان کرد و افزود: چهار سال قبل از همسرم طلاق گرفتم اما به خاطر فرزندانمان با هم زندگی میکردیم. اختلافاتمان زیاد شده بود و همسرم همیشه تا صبح با گوشی موبایلش سرگرم بود و روزهای آخر نیز به خانه نمی آمد و جواب تلفنم را نمی داد.
وی افزود: من که عصبانی بودم ادعا کردم می خواهم به شهرهای شمالی بروم و از پدر و مادرزنم خواستم در نبود همسرم به خانه مان بیایند تا از بچه ها مراقبت کنند. در ابتدا به همه اعضای داخل خانه شیرموز مسموم دادم و شب وقتی همگی در خواب سنگین بودند، آن ها را به قتل رساندم و تا صبح بالای سربچه هایم بودم و اشک می ریختم که در نهایت تصمیم به خودکشی گرفتم که برادرم سر رسید و مرا نجات داد.
سلامت روانی
با اعتراف های تکان دهنده مرد بوکسور، وی به پزشکی قانونی معرفی شد و کارشناسان پزشکی قانونی در گزارشی اعلام کردند وی به اختلال روانی خاصی مبتلا نیست و سابقه اختلال روانی نیز ندارد.
با تایید سلامت روانی حسن، پرونده وی به شعبه دهم دادگاه کیفری یک استان تهران فرستاده شد و روز گذشته پای میز محاکمه ایستاد.
درخواست قصاص
در ابتدای جلسه رسیدگی به این پرونده که به ریاست قاضی قربانزاده و با حضور یک قاضی مستشار برگزار شد، همسر سابق متهم در جایگاه ویژه ایستاد و به خاطر قتل دو دختر و مادرش دیه خواست اما برای قتل پدرش درخواست قصاص را مطرح کرد.
وی گفت: همسرم با قساوت قلبی دست به این جنایت زد و به همین دلیل برای او قصاص میخواهم.
وی در پاسخ به سوال قاضی که از او پرسید بعد از طلاق از همسرش باردیگر رجوع کرده و به عقد موقت وی در آمده بودی؟ گفت :نه. بعد از طلاق از همسرم او مدام با من تماس می گرفت اما من جواب تلفن هایش را نمی دادم و صیغه او نشده بودم. سپس برادر وی و دو خواهر دیگرش یک به یک در جایگاه ویژه ایستادند و برای قتل مادرشان دیه و برای قتل پدرشان حکم قصاص خواستند.
سناریوی جدید
سیروس روبه روی قضات دادگاه ایستاد و گفت: زن سابقم کلید خانه مان را داشت و به آن جا رفت و آمد میکرد . شب وقتی از خواب بیدار شدم، متوجه شدم دو دخترم و پدر و مادر همسرم کشته شده اند. من از دیدن جسد خونین آن ها شوکه شده بودم و میخواستم همان لحظه بمیرم .به همین دلیل دست به خودکشی زدم. قرص خوردم و رگ دستم را زدم اما زنده ماندم. وقتی پلیس مرا بازداشت کرد چهار قتل را گردن گرفتم تا زودتر قصاص شوم و پیش فرزندانم بروم.
قاضی اعترافات اولیه وی را خواند و گفت : در پلیس آگاهی گفته بودی چون مادرزنم گفته همسر و دو دخترت با مردهای بیگانه رابطه برقرار کردهاند دست به چنین جنایتی زدی . قبول داری؟ که متهم پاسخ داد: نه من اصلا قتل ها را قبول ندارم و نمی دانم چه کسی دست به این جنایت خونین زده است.
بنا به این گزارش، با پایان دفاعیات این متهم و وکیل مدافع وی قضات وارد شور شدند تا رای صادر کنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.





ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
.jpg)