
صبح روز گذشته انفجار در بدنه یک فروند نفتکش ایرانی در 60 مایلی (110 کیلومتری) بندر جده عربستان موجب شد اخبار و گمانه زنی های متفاوتی درباره جزئیات و عوامل این حادثه روی خروجی رسانه ها قرار بگیرد. براساس گزارش رسانه ها، در جریان این حادثه دومخزن اصلی نفتکش ایرانی «Sabiti» که متعلق به شرکت نفتکش ملی است دچار انفجار و بخشی از نفت آن به دریای سرخ وارد شد. البته درحالی که کسی به کمک این کشتی نرفته بود، کارکنان و متخصصان این کشتی توانستند جلوی خروج نفت را بگیرند. این نفتکش که حامل یک میلیون بشکه نفت بود، پس از این اتفاق با تغییر مسیر به سوی خلیج فارس به راه افتاده است.
آسیب دیدگی اندک نفتکش ایرانی
متعاقب این حادثه برخی از تحلیل گران از احتمال تروریستی بودن این انفجار خبر دادند. روابط عمومی شرکت ملی نفتکش هم با تأیید خبر انفجار نفتکش «Sabiti» «احتمال اصابت دو موشک در ساعت های 5 و 5:20 صبح» به نفتکش را مطرح کرد. در اطلاعیه بعدی این شرکت، درباره جزئیات این حادثه تأکید شده که هنوز منشأ این حملات مشخص نشده و تحت بررسی و رصد کارشناسی و امنیتی قرار دارد. وب سایت رادیو اروپای آزاد هم به نقل از پرس تی وی ادعا کرد که یک مقام مسئول ایرانی این گمانه را مطرح کرده که «Sabiti» از خاک عربستان هدف اصابت موشک قرار گرفته است. با این حال شرکت نفتکش در اطلاعیه ای، ادعای اصابت موشک از خاک عربستان را تکذیب کرد. براساس اطلاعیه دیگر شرکت ملی نفتکش همه کارکنان کشتی سالم و در وضعیت ایمن هستند و کشتی نیز در وضعیت باثباتی قرار دارد و تنها بدنه کشتی اندکی آسیب دیده است. در این اطلاعیه آمده است: این سانحه آسیب دیدگی در مخازن ۱ و ۲ در قسمت سمت راست کشتی به ابعاد نیم تا یک و نیم متر در بدنه کشتی ایجاد کرده است. این شرکت تأکید کرد که کشتی سابیتی دچار حریق هم نشده و برخی تصاویر منتشرشده از یک کشتی درحال سوختن مربوط به این کشتی ایرانی نیست و نفتکش در حال حرکت به سمت آب های خلیج فارس است. سردشتی مدیرعامل شرکت ملی نفتکش هم در گفت و گو با العالم ضمن اشاره به این که جلوی نشت نفت به دریا گرفته شده، گفت: هیچ طرفی، هیچ کمکی به نفتکش آسیب دیده ایران در دریای سرخ نکرده است.
شایعات درباره عامل حمله به نفتکش ایرانی
اما درحالی که برخی گمانه ها، حاکی از حمله راکتی از ساحل عربستان به این نفتکش است، پایگاه خبری «اینتل اسکای» مدعی شده که حمله به نفتکش ایرانی توسط یک قایق اسرائیلی انجام گرفته که ساعت 23 از پایگاه دریایی اسرائیل در جزیره دهلاک در اریتره (کشوری در ساحل دریای سرخ در قاره آفریقا) خارج شده و در ساعت 2:45 نیز در 34کیلومتری جنوب شرقی بندر سودان (بندری دقیقا در مقابل بندر جده در کرانه شرقی سودان و سواحل دریای سرخ) مشاهده شده است. برخی رسانه ها نیز مدعی شدند که یک روز پیش از این حادثه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در اظهاراتی واهی گفته بود که قصد دارد به سامانه های موشکی ایران حمله کند. پیش از آن نیز نیویورک تایمز در گزارشی که برخی تحلیل گران هدف آن را تحریک تل آویو می دانند، تاکید کرده بود که «اسرائیل در منطقه تنها شده است.» با این حال رادیو رژیم صهیونیستی مدعی شد که عامل حمله به نفتکش ایرانی ارتش عربستان بوده است.هرچند منابع خبری رسمی این ادعاها را تأیید نکرده اند.
الجزیره: نفتکش ایرانی حامل یک میلیون بشکه نفت بوده است
نفتکش «Sabiti» که پیشتر با نام های دیگر از جمله «سنندج» و «ایران سنندج» فعالیت می کرده، نفتکشی از کلاس سوئزگذر (یا suezmax) به طول ۲۷۴ و عرض ۴۸ متر است که در سال ۱۹۹۹ میلادی به آب انداخته شده و هم اکنون با پرچم کشورمان در حال فعالیت است. شبکه الجزیره انگلیسی به نقل از تارنمای Tankertrackers که حرکت نفتکش ها را رصد می کند، گزارش داده که این نفتکش حامل یک میلیون بشکه نفت بوده است. به گزارش تابناک آن گونه که وب سایت splash247 خبر داده، مخازن این نفتکش در زمان رویداد کاملا پر بوده است. این وب سایت تاکید می کرده که «Sabiti» سومین کشتی ایرانی است که در شش ماه اخیر در محدوده مجاور عربستان سعودی دچار مشکل می شود. برخی رسانه ها نیز افزایش دو درصدی قیمت نفت پس از اعلام خبر انفجار در نفتکش ایرانی را مخابره کردند.
وزارت خارجه: کلیه مسئولیت های ناشی از این اقدام برعهده عوامل این ماجراجویی خطرناک است
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در واکنش به این حادثه گفت: در چند ماه گذشته برخی اقدامات تخریبی دیگر نیز علیه نفتکشهای ایران در دریای سرخ انجام شده که بررسیها در خصوص عوامل دخیل در این اقدامات در حال انجام است. عباس موسوی با ابراز نگرانی در خصوص آلودگی ایجاد شده در منطقه به دلیل نشت شدید نفت از مخازن آسیب دیده کشتی، اعلام کرد: کلیه مسئولیتهای ناشی از این اقدام از جمله آلودگی شدید زیست محیطی ایجاد شده در منطقه بر عهده عوامل این ماجراجویی خطرناک است. واکنش ایران در حالی است که بی بی سی موضع ایران پس از این حادثه را «کارکشته» و «حساب شده» توصیف کرد.
واکنش روسیه، چین و آمریکا؛ سکوت عربستان
در پی این حادثه برخی مقامات کشورهای دیگر نیز به ماجرا واکنش نشان دادند. وزارت خارجه روسیه در بیانیه ای درباره این حادثه تصریح کرد: هنوز برای تعیین یک مقصر در حادثه نفتکش ایرانی بسیار زود است و باید منتظر نتایج تحقیقات بیشتر بود. سخنگوی وزارت خارجه چین هم در نشست خبری خود درباره حادثه برای نفتکش ایرانی گفت: امیدواریم طرفهای مرتبط با این حادثه برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه با یکدیگر تعامل کنند. ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مستقر در آبهای منطقه غرب آسیا اعلام کرد که از وقوع انفجار در بدنه نفتکش ایرانی در دریای سرخ اطلاع دارد ولی هیچ اطلاعات دیگری در این باره ندارد. با این که این انفجار بدنه نفتکش ایرانی در آبهای نزدیک حریم دریایی عربستان سعودی رخ داده اما مقامات این رژیم هنوز درباره این حادثه اظهار نظر نکردهاند.
سفر عمران خان به تهران
گزارش ها درباره نقش عربستان در این حادثه درحالی مطرح می شود که رسانه های پاکستانی از سفر امروز عمران خان برای آن چه میانجی گری میان ریاض و تهران خوانده اند، گزارش داده اند. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، علی ربیعی سخنگوی دولت درباره میانجیگری عمران خان میان ایران و عربستان، گفت: در سطح رسانهای، حداقل، نخست وزیر پاکستان به طور رسمی اعلام کرد که ولیعهد عربستان از وی خواسته است تا با رئیس جمهور ایران درباره سعودی ها مذاکره کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


جواد نوائیان رودسری - نام لورنس عربستان که به میان میآید، یاد فیلم جذاب و پرهزینهای با همین نام میافتم که در سال 1962، توسط دیوید لین ساخته شد و با هنرنمایی درخشان پیتر اوتول و آنتونی کوئین، هفت جایزه اسکار گرفت. اما برای کسانی که با متون تاریخی سر و کله میزنند، لورنس بیش از آنکه قهرمان یک فیلم اکشن باشد، جاسوسی زبردست است که حتی برخی، طرح خاورمیانه پس از فروپاشی امپراتوری عثمانی و نیز، ایجاد کشورهای ریز و درشت عربی را به او منسوب میکنند. وقتی زندگی توماس ادوارد لورنس را مطالعه میکنید، در مییابید این ادعاها، چندان گزاف نیست. او را، بدون اغراق، باید متخصصی زبده در امور اقوام خاورمیانه دانست؛ مأموری که در رشته تاریخ تحصیل کرده بود و نمیتوان موفقیتهایش را در قلمرو امپراتوری در حال احتضار عثمانی، انکار کرد. اما نکتهای که شاید در زندگی لورنس مغفول مانده، حضور او در ایران و فراری دادنش از زندان قصر در دوره پهلوی اول است؛ ماجرایی که تا پس از وقایع شهریور 1320 و اشغال ایران توسط متفقین، کسی از آن خبر نداشت و در نهایت این راز را، سروان ابراهیمی، مردی که روزی روزگاری، به عنوان افسر رکن دو ارتش در آذربایجان حضور داشت، فاش کرد و محمد مسعود، روزنامهنگار شهیر و فقید و صاحب امتیاز روزنامه «مرد امروز»، داستان آن را با قلم نصرا... شیفته، ابتدا به صورت پاورقی در روزنامهاش و سپس، در قالب کتاب «3 مرد عجیب»، در اختیار مردم قرار داد. بعدها، اسنادی منتشر شد که صحت این ادعا را تأیید کرد و ما در این نوشتار، قصد داریم به شرح این ماجرای پر رمز و راز بپردازیم.
دوگانه لورنس – سیمیتقو
اسماعیلآقا سیمیتقو، رئیس قبیلهای بود که عرصه سکنای آن، در دو طرف مرز ایران و عثمانی قرار داشت. برخی معتقدند که سیمیتقو داعیه تجزیهطلبی در سر میپروراند و میخواست نواحی غربی آذربایجان و کردستان ایران را به انضمام بخشهایی از شرق ترکیه امروزی، به کشوری واحد تبدیل کند. اما واقعیت آن است که برای کشف حقیقت فعالیت او، به مستندات و پژوهشهای بیشتری نیاز داریم. شورش اسماعیلآقا، به هر دلیلی که بود، توجه انگلیسیها را، مانند آلمانیها و دیگر دولتهای توسعهطلب اروپایی، به خود جلب کرد و زمینهای شد برای سفر لورنس به نواحی غربی ایران و دیدار با سیمیتقو. ظاهراً این ملاقات و پشتیبانی در سال 1308 و بسیار حساب شده و محرمانه صورت گرفت؛ چون کسی از آن مطلع نبود. تا اینکه پس از سرکوبی شورش توسط ارتش ایران و بازداشت تعدادی از اطرافیان سیمیتقو، مأموران ایرانی دریافتند که جاسوسی انگلیسی در میان شورشیان حضور داشته است. بنا به دلایلی که ما از آن بیخبریم، مأمور رکن دو آن زمان، ظنّ قوی داشت که جاسوس مد نظر لورنس است. پس از مدتی تعقیب و گریز، مأموران ایرانی، لورنس را در مدرسه آمریکایی ارومیه پیدا کردند؛ او ادعا میکرد کشیشی به نام «جکسن» است و در مدرسه تدریس میکند. اما عکسهای فراوانی که از لورنس عربستان در دسترس بود، کار جاسوس انگلیسی را سخت کرد و مأموران، پس از شناسایی، او را بازداشت کردند.
مهمان زندان قصر!
مأموران پس از بازداشت لورنس، موضوع را به علی منصور، استاندار وقت آذربایجان خبر دادند و او که انتظار بازداشت جاسوس انگلیسی را نداشت، از بیم غضب شاه، به سرعت مراتب را طی یادداشتی به تهران منعکس کرد. در این بین، خبر بازداشت لورنس در میان نظامیان ایران پیچیده بود و اگر رضاشاه او را آزاد میکرد، به لحاظ ژستهایی که میگرفت، مناسب نبود و امکان داشت تأثیر مخربی داشته باشد. به همین دلیل، لورنس را در زندان قصر حبس کردند تا ببینند چاره کار چیست؟ سفارت انگلیس، پس از کسب اطلاع از ماجرا، فوراً خواستار آزادی لورنس شد. اما آزادی او، به این سادگی، رسوایی بزرگی به بار میآورد.
فرار بزرگ
رضاشاه مسئولیت حل و فصل موضوع را به رئیس شهربانی وقت، یعنی فضلا... زاهدی، مردی که بعدها، در سال 1332، کودتای 28 مرداد را فرماندهی کرد، سپرد. زاهدی، ارتباطات گستردهای با سفارت انگلیس داشت؛ هر چند در اواخر دوران رضاشاه، با عنوان یک آلمانوفیل شهرت یافت. او با بررسی اوضاع، به این نتیجه رسید که باید لورنس را از زندان فراری دهد؛ اما چطور میشد این کار را کرد؟ اوایل دوره پهلوی بود و فقط سه چهار سال از آغاز سلطنت رضاشاه میگذشت و هنوز قرار نبود آن روی دیگر وی، معلوم باشد. بنابراین، با استفاده از عوامل شهربانی در زندان، تحریک زندانیان غائله سیمیتقو آغاز شد. قرار بود آن ها، شورشی بزرگ را در زندان تازه تأسیس قصر راه بیندازند. تدارک کار چند ماهی طول کشید. در یکی از روزهای سال 1309، با بهانهای که چند و چون آن بر ما معلوم نیست، آشوب در زندان آغاز شد و زندانیان، به جان هم افتادند. درست در همین زمان، سرتیپ فضلا... زاهدی، وارد زندان شد و در پوشش معرکه برپا شده، به طرف سلول لورنس رفت، او را بیرون آورد و به مکان امنی برد. زاهدی چند روزی از لورنس پذیرایی و سپس با هماهنگی سفارت و دربار، او را با احترام، از ایران خارج کرد. نصرا... شیفته در مقدمه کتابش، اقدام زاهدی را، اقدامی سرخود و بدون اجازه دانسته است؛ این ادعا البته مقرون به صحت نیست؛ چون اطلاع شاه از حضور لورنس که طی گزارش علی منصور کامل شده بود، مانع از اقدام خودسرانه زاهدی میشد. بنابراین، باید گفت که فراری دادن لورنس عربستان از زندان قصر، اقدامی بود که با دستور رضاشاه و خواست سفارت انگلیس در تهران ممکن شد.
منابع:
سه مرد عجیب؛ نصرا... شیفته(با مقدمه محمد مسعود)؛ انتشارات عطایی؛ تهران؛ 1363
ورود مخفیانه لورنس عربستان به ایران فرار از زندان قصر؛ مجله گزارش؛ شماره 163؛ اردیبهشت 1384
خاطرات لورنس عربستان؛ ترجمه: مسعود کشاورز؛ انتشارات عطایی؛ تهران؛ 1369

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


تیم ملی فوتبال ایران در دومین مسابقه خود در مقدماتی جام جهانی 2022 عصر پنجشنبه در ورزشگاه آزادی میزبان تیم کامبوج بود و موفق شد با نتیجه عجیب 1۴- صفر این تیم درجه سه قاره کهن را شکست دهد و دومین پیروزیاش را در مرحله نهایی انتخابی جام جهانی قطر کسب کند. تیم ملی کشورمان بعد سالها یک برد پرگل کسب کرد که یادآور دیدار ایران و مالدیو و گوام بود. ملیپوشان کشورمان در شرایطی مقابل کامبوج قرار گرفتند که انتظار استقبال بیشتری از سوی فوتبالدوستان میرفت، بخصوص اینکه قرار بود برای نخستین بار بانوان علاقهمند به فوتبال برای تماشای بازی تیم ملی، به ورزشگاه آزادی بروند. با اینحال استقبال مردان فوتبالدوست از دیدار شاگردان ویلموتس کم بود و سکوهای خالی ورزشگاه توی ذوق میزد و تنها چیزی که توانست اثر این نکته منفی را کمتر کند، حضور مشتاقانه بانوان فوتبالدوست در ورزشگاه آزادی و شورو هیجان آنها برای حضور در ورزشگاه و تماشای بازی تیم ملی کشورشان بود. به گزارش خبرنگار خراسان، حضور حدود 4 هزار بانوی فوتبالدوست همراه با 15 خبرنگار خانم که برای پوشش خبری این مسابقه و حضور بانوان در ورزشگاه در آزادی حضور داشتند، صحنههای جالبی را ایجاد کرده بود که شکار خبرنگاران و عکاسان رسانههای خارجی حاضر در ورزشگاه شد. تشویق بیامان بانوان هوادار تیم ملی که حتی تا دقایقی پس از پایان بازی ادامه داشت فضای جدیدی را بوجود آورد.
حضور بانوان علاقهمند به فوتبال در ورزشگاه آزادی اگرچه برای اولین بار نبود و سال گذشته در دیدار برگشت فینال لیگ قهرمانان آسیا بین پرسپولیس و کاشیما ژاپن هم شاهد حضور بانوان فوتبالدوست بودیم و حتی برای بازی تیم ملی هم عدهای از خانمها در ورزشگاه آزادی حضور یافتند اما برای نخستین بار بود که بانوان علاقهمند به فوتبال با تهیه و خرید بلیت وارد ورزشگاه شدند و گزینشی در کار نبود. برای همین این اتفاق در رسانههای داخلی و خارجی و فضای مجازی بازتاب گستردهای داشت و البته برخی رسانهها هم با شیطنت و وارونه جلوه دادن برخی واقعیتها سعی کردند این اتفاق را مخدوش و منحرف کنند که تیرشان به سنگ خورد. بر اساس مشاهدات میدانی خبرنگار خراسان که در ورزشگاه آزادی حاضر بود همه چیز طبق برنامهریزی و نظم خاصی پیش رفت و ماموران انتظامی زن و مرد حاضر در ورزشگاه همکاری خوبی داشتند و با هدایت و راهنمایی دقیق به تماشاگران خانم کمک میکردند تا در جایگاه و سکوهای تعیین شده مستقر شوند. در مواردی هم اگر نیاز به تذکر بود ماموران نیروی انتظامی و انتظامات ورزشگاه با لحنی ملایم و کلمات و الفاظ دوستانه مشکل را رفع میکردند.
بانوان و دختران ایرانی که بلیت تهیه کرده بودند، از چند ساعت مانده به بازی وارد ورزشگاه آزادی شدند و از ورودی 19 و 20 ضلع شرقی در جایگاههای تعیین شده مستقر شدند. دیدن دختران و بانوان با لباسهای رنگی منقش به پرچم 3 رنگ ایران و صورتهای رنگ شده که شیپور و بوق و پرچم دستشان بود و برای موفقیت تیم ملی هورا میکشیدند و صدای بوق و شیپور و تکان پرچمهایشان یک لحظه قطع نمیشد که از چشم عکاسان و فیلمبرداران ایرانی و خارجی و ناظران ویژه فیفا و ایافسی که برای نظارت به نحوه حضور بانوان به ورزشگاه آزادی در این ورزشگاه مستقر بودند، دور نماند. تجمع حدود50 عکاس و فیلمبردار مقابل سکوهایی که به بانوان اختصاص داده شده بود تا پایان بازی ادامه داشت و حتی آنها زمانیکه ملیپوشان کشورمان برای گرم کردن وارد زمین چمن ورزشگاه شدند از جایشان تکان نخوردند و این ملیپوشان بودند که تا نزدیکی دروازه جنوبی آمدند و به تماشاگران خانم ادای احترام کردند و سپس به سمت دروازه شمالی رفته و گرم کردند.
پس از پایان بازی و ثبت روز تاریخی آزادی و فوتبال ایران، این رویداد بازتاب گستردهای در ایران و جهان داشت و واکنشهای متعددی را برانگیخت. در ایران سلطانیفر وزیر ورزش و جوانان پیامی صادر کرد که در بخشی از آن آمده بود: «در یک شب باشکوه و در حضور مردان و زنان قهرمان ایران یک پیروزی دلچسب در راه جام جهانی رقم خورد، حضور منظم، پرنشاط و شاداب دختران و زنان کشورمان در ورزشگاه آزادی و در هنگامه بازی تیم ملی فوتبال مقابل تیم ملی کامبوج که همراه با حفظ شأن و جایگاه زنان کشورمان رقم خورد، یک روز تاریخی را در تقویم ورزش ایران ثبت کرد.» مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال هم پس از برتری تیم ملی فوتبال مقابل کامبوج درمورد حضور بانوان در ورزشگاه گفت: «نگرانیهایی درمورد حضور بانوان در ورزشگاه وجود داشت و باید خوشحال باشیم که این کار بدون مشکل پیش رفت.»
رسانههای معتبر خارجی و شخصیتهای مختلف خارجی هم به حضور بانوان در بازی ایران- کامبوج واکنش نشان دادند. توییتر سایت گل در این باره نوشت: «یک عکس باورنکردنی؛ برای اولین بار در 40 سال اخیر، تماشاگران زن اجازه حضور در ورزشگاه برای تماشای بازی تیم ملی ایران را یافتند. این بازی با برتری ۱۴- صفر ایران به پایان رسید.» انبیسی هم درباره حضور بانوان نوشت: «پس از40 سال محرومیت، سرانجام بانوان ایرانی اجازه ورود به استادیوم برای بازی ایران- کامبوج را یافتند.» بلیچر ریپورت هم در این باره گفت: «زنان ایرانی از سال ۱۹۷۹ از حضور در استادیوم محروم بودند؛ اما روز پنجشنبه۳۵۰۰ زن اجازه حضور در استادیوم و تماشای بازی مقابل کامبوج را پیدا کردند.» صفحه اینستاگرام کنفدراسیون فوتبال آسیا به این موضوع واکنش نشان داد و آن را اتفاقی خوب برای فوتبال ایران دانست. ItaSportPress نوشت: «ایران تاریخسازی کرد.» رویترز، آسوشیتدپرس و تیدی آلمان نیز به بررسی حضور زنان در ایران و همکاری خوب ایران با فیفا پرداختند که یکی از اتفاقات خوب فوتبالی جهان رخ داد. گاردین در مقالهای مفصل به این بحث پرداخت و از آینده حضور تماشاگران زن ایرانی در ورزشگاه نوشت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

چند سالی بود که ترکیه به شرق فرات چشم طمع دوخته بود و دو سال پیش، با انجام عملیات «شاخه زیتون»، مناطقی از شمالغربی سوریه را اشغال کرد. اکنون و با گذشت دو سال از عملیات شاخه زیتون، ارتش رجب طیباردوغان، رئیسجمهور ترکیه حملاتش را به اراضی سوریه گسترش داده که به کشته و زخمی شدن ده ها نفر در قامشلی، دیرباسیه و رأس العین در الحسکه منجر شده است.ترکیه در حالی دوباره حملات به شرق فرات را از سر گرفته است که بیشتر این مناطق از حمایت کاخسفید برخوردار بودند و اکنون آمریکا تصمیم گرفته دست از حمایت کُردها در این بخش از سوریه بردارد.دیروز نیز خبرنگاران از ترامپ درباره کردهای سوریه پرسیدند که وی پاسخ داد: "آن ها در جنگ جهانی دوم به ما کمک نکردند، آن ها در [عملیات] نرماندی به ما کمک نکردند .آن ها برای سرزمین خود مبارزه می کنند."بله!وقتی می خواهی یک شبه حمایت خود را از متحدت قطع کنی ، به جنگ جهانی دوم و عملیات نرماندی متوسل می شوی. «دونالد ترامپ» در حالی حمایتنکردن از کُردها دربرابر حملات ترکیه به بخشهایی از شرق فرات را اعلام کرد که پیشازاین هم در دیگر عملیاتهای ترکیه در مناطق مرزی، دست از حمایت آنها برداشته بود، تا آن جا که تحلیلگران اقدام رئیسجمهور آمریکا را بهمثابه «خنجر از پشت» توصیف کردند؛ خنجری که موجب شده است کُردها از همراهی با آمریکا احساس پشیمانی و اعلام کنند اگر رفتار کُردها با دولت مرکزی سوریه هماهنگ بود، ارتش سوریه از کُردهای سوریه دربرابر تجاوز ارتش ترکیه حمایت میکرد.همزمان،معاون وزیر خارجه سوریه نیز آب پاکی را روی دست کردهای سوری ریخت.فیصل مقداد در سخنانی درباره احتمال مذاکره دولت این کشور با کردها گفت که دمشق با کردهای مورد حمایت آمریکا هیچ گاه مذاکره نخواهد کرد و دست نشاندههای واشنگتن هیچ جایی در سوریه ندارند. فیصل المقداد افزود: دولت سوریه از همان ابتدا برای مصالحه با تمامی شهروندان سوری اعلام آمادگی کرد، اما برخی طرفها این تلاشها و گفتوگو را رد کردند و اصرار دارند زمینه را برای حمله ترکیه فراهم سازند. آغوش حکومت سوریه برای تمامی شهروندانش باز است، اما بر مبنای منطق جدایی طلبی گفتوگو نخواهیم کرد. وی تصریح کرد: رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه شخصیتی است که از واقعیت به دور است و از آغاز بحران سوریه مدام دروغ گفته است. این جنایتکار قاتل که مرزهایش را روی ۱۷۰ هزار تروریست باز کرد تا به قتل و ارعاب در سوریه بپردازند، چگونه میتواند به دروغ به جهانیان بگوید که از ملت سوریه دفاع میکند.حالا ارتش ترکیه جسورتر از قبل، همچنین به تأسیسات خدماتی و زیرساختهای مهم مانند سدها و نیروگاههای برق و نیز تصفیه خانه هایی که آب آشامیدنی میلیونها نفر را تأمین می کنند حمله می کند. جنگنده ها و توپخانه ارتش ترکیه نیزبه صورت بی هدف و گسترده به سیلوها و زیرساخت ها در شهر رأس العین و روستاهای اطراف و نیز به میدانهای نفتی در نزدیکی روستای القحطانیه حمله کردند.با این حال،به گزارش خبرگزاری کردی "هاوار" نیروهای دموکراتیک سوریه اعلام کردند که از ابتدای تجاوز ترکیه به خاک سوریه تاکنون بیش از ۲۶۲ نظامی ترک و تروریست های هم پیمان آن ها را در شمال و شمال شرق کشور به ویژه در محورهای تل ابیض و راس العین از پای درآورده و ۹ نفر را اسیر کرده اند.کردهای سوریه از کشته شدن ۲۲ نیروی نظامی خود و شماری از غیرنظامیان خبر دادند که بیشتر آن ها زنان و کودکان بودند. این در حالی است که وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد از آغاز حمله این کشور به شمال سوریه ۲۷۷ نفر از شبه نظامیان کُرد کشته شدهاند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

یکی از اخبار پر سرو صدای روز گذشته اختراع آمپولی برای یادگیری علم بود که بازتاب زیادی در پی داشت اما واقعیت ماجرا چیز دیگری است. دانشمندان توانسته اند با دستکاری در بخشی از مغز فنچها و کاشت خاطرات ساختگی، باعث شوند تا این پرندگان شروع به بازخوانی اصواتی کنند که در عالم واقعیت هرگز نشنیده بودند. بسیاری از کاربران که سودای دانشمند شدن یک شبه را داشتند از این اختراع دانشمندان خرسند بودند و عده ای هم آن را ترسناک تر از دیپ فیک دانستند. (دیپ فیک تکنیک جدیدی برمبنای هوش مصنوعی است که بهواسطه آن ویدئوهای دروغینِ واقعگرایانه درست می کند و می تواند هر حرفی را روی تصویر فردی دیگر قرار دهد.) با این حال پژوهشگران در دانشگاه ساوتوست تگزاس که روی نحوه فرایند یادگیری در مغز مشغول تحقیق هستند، این کار را با استفاده از دنبال کردن الگوی خواندن در فنچها انجام دادهاند.
در واقع فنچهای کم سن و سال آوازخواندن را از پدرانشان یاد میگیرند. فنچ والد نغمهای را میخواند و فنچ نوزاد شروع به تکرار آن میکند تا سرانجام موفق شود کامل آن را بخواند. این روند وجه ساده شدهای از طریقه حرف زدن نوزاد انسان است.
در آزمایش جدید، دانشمندان با تکیه بر الگوی انتقال صدا و یادگیری آن در مغز فنچ، صدای فنچ پدر را کنار گذاشتند و مستقیما مغز فنچ را دستکاری کردند تا او را وادار به خواندن آوازهایی کنند که هرگز پیش از آن نشنیده است.
تاد رابرتز، محقق در تیم این پروژه میگوید، آزمایش جدید مربوط به دو بخش مغز تنها یک قطعه از پازل کلی به حساب میآید چرا که نغمه پرندگان علاوه بر طول هجای آوازی، شامل مواردی نظیر شدت کمی و زیادی صدا و همچنین هجاهای ترکیبی میشود.
پژوهشگران امیدوارند با رمزگشایی کامل از فرایند ضبط اطلاعات در مغز بتوانند روزی خاطرات افرادی را که دچار آسیبهای روانی حاد شدهاند، تغییر دهند.
در این میان واکنش کاربران هم به این موضوع بسیار جالب و خواندنی بود که تعدادی از آن ها را با هم مرور می کنیم.
کاربری نوشت: « خاطره ساختگی رو خودمون می تونیم بسازیم، اگه دانشمندا بلدن، اونایی رو که نمیخوایم پاک کنن!»
کاربر دیگری نوشت: «چه وحشتناک، در آینده مهارت چیپستی خواهیم داشت. مثلاً زبان فرانسه با 50هزار لغت با قابلیت کاشت و آپلود سریع در پشت گوش شما فقط ۲۰۰ هزار تومان. دیگه اون موقعه که ثروت بهتر از علمه چون هر چی بیشتر پول داشته باشی چیپ ست های علمی بیشتری می تونی بخری!»
کاربری هم نوشت: «درسته از هر علمی میشه در راه ناثواب هم استفاده کرد ولی اگه نیمه پر لیوان رو بخوام ببینم می گم این جوری دیگه ما در آینده بیماری به نام آلزایمر نخواهیم داشت».

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

پس از حمله صبح دیروز به نفتکش ایرانی، یکی از سوالات مهمی که مطرح می شود این است که چه کسی به نفتکش ایرانی حمله کرده ؟
طبعا اولین پاسخی که به ذهن متبادر می شود، «عربستان» است. روی کاغذ دلایلی هم برای این که ریاض این اقدام را انجام داده باشد وجود دارد. به خصوص این که این اتفاق چند هفته پس از اتهام زنی ریاض به تهران در ماجرای حمله به آرامکو رخ داده است و اگر در بررسی های نظامی و فنی، مسجل شود که عربستان عامل این حمله بوده، به مصداق راهبرد «پایان دوران بزن و در رو» مطمئنا سعودی ها پاسخ محکمی از ایران دریافت خواهند کرد.
با این حال نباید احتمال دخالت دیگر بازیگران منطقه را نادیده گرفت. از جمله این که نشانه هایی می توان یافت که شاید رژیم صهیونیستی که متضرر اصلی از کاهش تنش میان عربستان با ایران در منطقه است، عامل این اتفاق باشد نه عربستان.
یکی از این نشانه ها این است که این اتفاق همزمان با انتشار گزارش های متعدد از پالس هایی عربستان برای کاهش تنش با ایران رخ داده است، آن هم در شرایطی که حتی قرار است عمران خان نخست وزیر پاکستان برای میانجی گری دو کشور به تهران سفر کند.از سوی دیگر ایران نیز در سال های اخیر مدام اعلام کرده، نفعی در تنش با عربستان ندارد و همواره آماده گفت و گو بوده است.
از این گذشته اتفاقات اخیر منطقه نشان می دهد که عربستان نه از سر تصمیم مطلوب ریاض بلکه از سر اجبار به ارسال پالس برای مذاکره با ایران روی آورده است. از جمله این اتفاقات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- گرفتار شدن عربستان در بحران یمن و تلاش برای خروج از این باتلاق.
- حملات سهمگین ارتش و نیروهای مردمی یمن به نقاط استراتژیک عربستان به خصوص حمله اخیر به تاسیسات آرامکو و عملیات «نصر من ا...» یمنی ها در خاک سعودی.
- دور شدن امارات از ائتلاف سعودی و حتی پالس های مثبت سیاسی و اقتصادی که ابوظبی برای تهران ارسال کرده است.
- ناامیدی ریاض از پشتیبانی آمریکا در مقابل ایران آن هم درحالی که کاخ سفید میلیاردها دلار را از این گاو شیرده به جیب زده و همچنان به جیب می زند اما حتی نتوانسته مقابل پهپادهای یمنی از عربستان محافظت کند.
به خصوص این که آمریکا به تازگی به کردهای سوریه نیز پشت و به نوشته نیویورک تایمز ثابت کرد که «اعتماد کردن به آمریکا همیشه محل سوال است».
این موارد این احتمال را تقویت می کند که عربستان نه لزوما از سر عقلانیت بلکه از سر اجبار و پذیرش شکست های متعدد به دنبال کاهش تنش با ایران باشد. با نزدیک شدن عربستان و ایران بیشترین ضرر متوجه تل آویو خواهد بود که به دلایل متعدد از جمله شکست در بازی بزرگ و حیثیتی «معامله قرن» که با حمایت عربستان جلو می رفت و نیز اثبات ناتوانی نتانیاهو در پیشبرد برنامه هایی که از پیش وعده داده، حتی از صلح مسلح عربستان و ایران نیز متضرر خواهد شد. موضوعی که به نوشته وبسایت اسرائیلی «دبکافایل» خبری بد برای «تل آویو» است. به همین دلیل چندان دور از ذهن نیست اگر موساد به دنبال برهم زدن پالس های مذاکراتی میان عربستان و ایران باشد.
این شرایط و تحولات چند لایه نشان میدهد، در پاسخ به این سوال که چه کسی به نفتکش ایرانی حمله کرد، در کنار عربستان باید لایه های پنهان تحولات منطقه را به خوبی دید و تحلیل کرد و سپس موضع گرفت و اقدام کرد. موضوعی که رهبر انقلاب آن را مواجهه «عاقلانه و خردمندانه» و نه
«هیجانی، احساساتی و سطحی» با دشمن توصیف کرده اند. مسئله ای که دیروز در موضع هوشمندانه ایران به خوبی دیده شد که نشان می دهد ایران بدون ماجراجویی درحال بررسی ابعاد ماجرا و طراحی تصمیم دقیق و حساب شده است.
بدون شک آن چه در آن تردیدی نیست این است که پس از بررسی های امنیتی و فنی، عامل حمله برای ایران مشخص خواهد شد و هرکس عامل حمله به نفتکش ایرانی باشد، چه عربستان، چه رژیم صهیونیستی یا آمریکا، مطمئنا به سیاق راهبرد «پایان دوران بزن و در رو» پاسخ قاطع و متناسب از جمهوری اسلامی دریافت خواهد کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

محمداکبری- موضوع فعالیت ها و پروژه های آبی کشور ترکیه در احداث سدها و آبگیرهای عظیم در مسیر رودخانه های دجله و فرات و تبعاتی که به طور مستقیم بر طبیعت و گسترش ریزگردها درکشور دارد طی دو سه سال اخیر در شمار چالش های آبی و البته جدی محیط زیست کشور قرار گرفته است. رئیس جمهور نیز سال 96 در همین زمینه به ترکیه هشدارهایی داد اما به نظر بخش های دیپلماسی هنوز به میزانی که باید نتوانسته اند در انجام لابی های بین المللی به استیفای حقوق کشور بپردازند. در ادامه پیگیری های برخی رسانه ها و نمایندگان مجلس،چند روز قبل وزیر امور خارجه در صحن علنی مجلس حاضر شد و به سوال یکی از نمایندگان مجلس درباره رایزنی های دوجانبه دولت درباره سد ایلیسو و پروژه های آبی ترکیه پاسخ داد. طبق اظهارات ظریف، دستگاه دیپلماسی درخصوص سدسازی های ترکیه با مقامات این کشور مذاکراتی داشته و دارد اما از آن جا که ترکیه به هیچ کدام از کنوانسیون های بین المللی در حوزه آب نپیوسته است، پیگیری ها به کندی پیش میرود. در همین حال محمودزاده نماینده سوال کننده همچون بسیاری از کارشناسان محیط زیست معتقد است در صورت کندی اقدامات دیپلماتیک و توسعه آبگیری سد ایلیسو تمامی استان های کشور درگیر معضل ریزگردها می شوند و در دراز مدت تالاب هورالعظیم نیز به طور کلی نابود خواهد شد.برای بررسی بیشتر موضوع و راهکارهای ممکن کنونی به سراغ چهار نماینده مجلس رفتیم و این چالش را با آن ها در میان گذاشتیم. تمامی آن ها معتقدند نپیوستن ترکیه به معاهدات بین المللی درباره آب، نمی تواند مانع پیگیری های ما در استیفای حقوقمان برای حقابه های بین المللی باشد.
خواسته ایران یک خواسته حقوقی است
فلاحت پیشه عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در این باره به ما تاکید می کند که مطالبات ما از ترکیه درخصوص فعالیت های آبی این کشور که در نهایت منجر به بحران زیست محیطی در ایران و عراق می شود خواسته ای حقوقی است و اساسا ارتباطی به این ندارد که آیا این کشور معاهدات بینالمللی را پذیرفته یا نپذیرفته است.فلاحت پیشه یادآورشد: از آن جایی که از شاخصه های اصلی توسعه هزاره، تضمین پایداری محیط زیست است و این موضوع جزو هشت ماده اصلی این بیانیه بین المللی است ترکیه نیز برهمین اساس باید درباره فاجعه زیست محیطی احتمالی ناشی از سد سازی هایش بر طبیعت ایران و عراق پاسخ گو باشد.وی تصریح کرد: تبعات خشک شدن تالاب هایی چون هورالعظیم که میتواند از جانب این سدسازی ها تهدیدکننده محیط زیست باشد صرفاً به یک منطقه محدود نمیشود و دارای ابعادی بینالمللی است که لازمه اش طرح موضوع در حوزه ها و پیگیری های بین المللی است و بنابراین مسئله سد ایلیسو باید بهصورت بینالمللی مطرح شود.
نه تنها هورالعظیم بلکه هامون هم دیپلماسی می خواهد
فلاحت پیشه با اشاره به ضرورت انجام دیپلماسی آب و محیط زیست، گفت: نه تنها هورالعظیم بلکه تالاب هامون نیز فقط به یک کشور مربوط نمیشود و مسئله ای منطقهای است بنابراین برای جلوگیری از بحران چاره ای نیست جز این که جامعه بینالمللی باید به آن ورود کند.
برداشت 2 برابری ترکیه از آورده آب
جلال محمودزاده نماینده مهاباد در مجلس که سوال کننده موضوع سد ایلیسو از وزیر خارجه بود، در گفت وگو با خراسان با اشاره به این که در این پروژه برداشت ذخیره آبی ترک ها دو برابر آورده آب است، اظهار کرد: طبیعی است که این موضوع فاجعه ای زیست محیطی را در پی خواهد داشت. متاسفانه بزرگ ترین آفت های زیست محیطی، آفت هایی است که از عامل سیاسی ناشی می شود.وی تصریح کرد: متاسفانه در منطقه ما همچنان عامل اختلافات سیاسی در حوزه زیست محیطی خود را نشان می دهد و این آسیب بزرگ تری است که کشورها به خود و همسایگان وارد می کنند. نمونه دیگر این شرایط که به دیگران آسیب می زند، موقعیتی است که اکنون سوریه و ترکیه در آن قرار گرفته اند.
عراق و ایران در مقام مطالبه گران جدی
فرهنگی نماینده تبریز در مجلس نیز در این باره معتقد است: باب گفت وگو و تعاملات سه کشور همسایه باید در این زمینه همچنان باز باشد و باید دو کشور ایران و عراق به عنوان مطالبه گران جدی مقابل ترکیه ظاهر شوند.راهکارهای بینالمللی هم در این زمینه وجود دارد اما آن چه مهم است معاهدات کشورها در این زمینه است که لازم است مورد تاکید قرار گیرد.
ضرورت ورود نهادهای داوری بین المللی
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: در این میان نهادهای بین المللی هم وجود دارند که می توانند در صورت لزوم به عنوان نهاد داوری نقش خود را ایفا کنند. به طور قطع مسائل و تبعات این سد و پروژه های آبی ترکیه دامن اکوسیستم منطقه را میگیرد و تاثیر منفی بر حوضه آبریز دجله و فرات میگذارد بنابراین بدیهی است که بهترین راه دستیابی به نتیجه، انجام تعاملات و دیپلماسی منطقه ای است.فرهنگی همچنین خاطرنشان کرد: با این حال تعمیق وفاق بینالمللی و ایجاد تعهد درخصوص جلوگیری از بحران های زیست محیطی با کشورهای مختلف دنیا هم موضوعی است که می تواند در یک کنفرانس بینالمللی مورد توجه قرار گیرد تا آثار آن در صحنه های مختلف از جمله مسائل منطقه دیده شود.
اعاده حقوق بین المللی ممکن است
نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در این باره به خبرنگار پارلمانی خراسان اظهار کرد: مطالبات حقوقی برای آبراهه های مشترک میان مرزی براساس معاهداتی که مطابق کنوانسیون های بین المللی میان کشورها منعقد شده اند قابل دستیابی است.وی افزود: این که ترکیه معاهدات بین المللی در این زمینه را نپذیرفته است به آن معنا نبوده که حقوق مربوط به ما در زمینه آثار مخرب اکوسیستمی ساخت سد ایلیسو در این کشور قابل پیگیری نیست . ما می توانیم از طریق قانون و مجرای بین المللی آن را مطالبه کنیم.
نقوی حسینی با بیان این که مشکلات غیرقابل جبرانی در صورت بهره برداری از سد ایلیسو پدید خواهد آمد، خاطرنشان کرد اعاده حقوق بین المللی ما در این زمینه محفوظ است و ما می توانیم از طریق دیپلماسی و مجاری بین المللی آن را تا رسیدن به نتیجه دلخواه پیگیری کنیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

محمد جواد رنجبر- تا روز پنج شنبه مجموعاً ۴۲۰ هزار زائر از مرزهای هوایی و چهارگانه کشورمان وارد خاک عراق شدند که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته تقریباً افزایش سه برابری داشته است. ذوالفقاری دبیر ستاد اربعین با اشاره به این افزایش جمعیت و ضعف زیرساخت های عراق در حوزه حمل و نقل، از مردم خواست به پیامهای ارسالی از سوی سامانه سماح توجه کنند و در صورت امکان، سفر خود را تا میانههای هفته آینده به تعویق بیندازند. کمتر از هفت روز دیگر تا اربعین حسینی باقی مانده است و سیل عاشقان زیارت اربعین آقا اباعبدا... (ع) از راه های زمینی و هوایی از ایران در حال تشرف به عتبات عالیات هستند.به گزارش خراسان، این روزها مسیرهای منتهی به نقاط صفر مرزی در شهرهای مهران، خسروی، شلمچه و چذابه مملو از عاشقانی است که رنج سفر را به جان خریده اند تا ضمن شرکت در پیاده روی اربعین، از فیض زیارت اربعین سید و سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع) بهره گیرند.گزارش های یکی دو روز گذشته حاکی از ازدحام جمعیت در مرزهای ایران و عراق است؛ هر چند که ناجا با افزایش تعداد گیت های گذرنامه، تلاش کرده زائران زمان کمتری را برای خروج از کشور معطل بمانند، اما حضور انبوه جمعیت، باعث تشکیل صف های طولانی شده است.همچنین ازدحام جمعیت و کمبود ناوگان حمل و نقل در مرز عراق باعث شده برخی رانندگان عراقی، زائران را با کرایه های نجومی جابه جا کنند. به عنوان نمونه، خبر رسیده از مرز شلمچه حاکی است که طی ظهر پنج شنبه گذشته، وسیله نقلیه ای برای انتقال زائران به نجف وجود نداشته و زائران مجبور بودند برای عزیمت به کربلا 400 هزار تومان کرایه پرداخت کنند. بعضی اخبار هم حکایت از کرایه های یک میلیونی اتوبوس از مرز شلمچه تا نجف دارد.دبیر ستاد مرکزی اربعین در این باره گفته است که در مرزهای ایران مشکلی وجود ندارد اما در سمت عراق کمبود اتوبوس و برخی خدمات برای تردد به عتبات عالیات مشهود است.محمدیفر ضمن درخواست از زائران برای تاخیر در آغاز سفر در صورت امکان، افزود: در تلاش هستیم با اعزام اتوبوس و برخی امکانات (آب و...) مشکلات را حل کنیم.وی با اشاره به این که شمار زائران امسال در برخی روزها به پنج برابر رسیده است، ادامه داد: ازدحام زائران در خاک عراق در مرزهای شلمچه، مهران و چذابه به علت کمبود وسایل حمل و نقل به کربلا و نجف است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

ضیغمی- «فریبا نادری» به خاطر عشق به بازیگری حتی با دختر دو ماهه اش جلوی دوربین «سعید سلطانی» رفت تا ایفاگر نقش پری سیمای قصه «ستایش3» شودکه این روزها مورد توجه مخاطبان تلویزیون است. نادری از فصل دوم به جمع بازیگران سریال «ستایش»پیوست و ایفا گر نقش عروس حشمت فردوس، زن دوم صابر شد. او که می گوید در انتخاب هایش حساس است در گفت و گو با ما از نقش «پری سیما» سخن گفت و درباره انتخاب نقش هایش صحبت کرد.
ما از فصل دوم به بعد «فریبا نادری» را در نقش متفاوت «پری سیما» در سریال «ستایش» می بینیم. چه شد با وجود این که می دانستید نقش منفی است و شاید بازتاب هایی در جامعه داشته باشد بازی در «ستایش» را پذیرفتید؟
از ابتدا می دانستم که می خواهم نقش چه شخصیتی را بازی کنم و استقبال هم کردم. کار من بازی کردن است و مهم نیست که عده ای بگویند چقدر بدجنس است! به من که نمی گویند بلکه شخصیت این فضا را ایجاد کرده و من سعی می کنم توان بازیگری ام را نشان دهم و این که چقدر می توانم در نقش های متفاوت بازی کنم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

الهه آرانیان- قرنهاست شعرش را همچون ورقِ زر دست به دست میبرند و همه طوطیان هند از قند شعرش شکرشکن میشوند. حافظ شیرازی برای ما ایرانیها فقط یک شاعر نیست؛ او نماد زندگی و هویتِ ما هم هست. حافظ حکم یکی از اعضای خانوادهمان را دارد و کسی است که در شادیها و جشنهایمان، ما را به غزلش مهمان میکند. بیستم مهر ماه، روز بزرگداشت لسان الغیب، بزرگترین غزلسرای ادبیات فارسی است و به همین مناسبت، با دکتر ابوالقاسم قوام، استاد ادبیات فارسی و عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی گفتوگو کردهایم.
علت جاودانگی حافظ و این که هر کسی از ظن خود یارش میشود، چیست؟
شعر حافظ نه برآمده از بیخویشی و جنون است، نه برخاسته از انگیزه مالی و نه هنر الزام و تعهد به یک مرام و مسلک خاص؛ حتی به باور من، هنر مبتنی بر شهود هم نیست. وقتی حاصل همدمیهای خودم را با حافظ جمع میزنم، میتوانم بگویم شعر حافظ مبتنی بر شعور و آگاهی وسیع و شناخت یک انسان فرهیخته است. این شناخت و شعور در ساحتهای مختلف، اعم از فرهنگی، ادبی، تاریخی، دینی، اسطوره ای و آداب و سنن، برای حافظ حاصل شده است و بعد، بازتاب آنها را در شعرش میبینیم. همینها یک نظام شعری و هنری واقعاً پیچیده به وجود میآورد که نمیشود دست به جزئی از آن زد. اگر بخواهم برای این معرفت عمیق حافظ یک مثال عینی بزنم، آن مثال، فرش ایرانی است که با همه پیچیدگیهایش در قرینهسازی و رنگآمیزی، مبتنی بر شناخت و معرفت است و به نظامی تبدیل میشود که نمیتوان به آن دست زد. شما در شعر حافظ هم نمیتوانید هیچ عنصری را با عنصری دیگر جایگزین کنید و کوچکترین تغییری، آن نظام پیچیده را به هم میریزد.
میشود گفت حافظ برآمده از کارنامه ادبی قرونِ پیش از خود است؟
صد در صد. این ریشه عمیق داشتن در سنت ادبی پیش از خود، باعث میشود حافظ به نظام پیچیده شناخت و آگاهی عمیق دست پیدا کند و این اعجاز و هنر خاص اوست که با وجود شناخت و معرفت وسیع از مجموعه سنت های ایرانی که پیشتر از آن ها یاد کردم، دست به آفرینش خلاق میزند. معمولاً خلاقیتها در تلهای بزرگ میافتند و آن بیگانه شدن با سنتهاست؛ همان آفتی که الان به جان برخی از هنرآفرینان ما افتاده است. در حالی که حافظ همه تجربههای ادبی پیش از خود را در چنته دارد و با تکیه بر آنها دست به نوآوری میزند و واقعاً یک پیشروست. نظام فکری و شعری حافظ نه تنها برای روزگار خودش که برای روزگار ما هم، پیچیدگیهایش را حفظ کرده است.
همان که استاد شفیعی کدکنی میگوید وقتی سؤال و ابهامی در یک اثر هنری نداریم، دیگر برایمان تازگی ندارد اما شعر حافظ اینطور نیست؟
دقیقاً.
تأثیر شاعران پیش از حافظ از جمله خاقانی بر شعر او تا چه اندازه است؟
باورم بر این است اگر قصیده خاقانی نبود، بسیاری از ظرایف صوری و زبانی غزل حافظ پدید نمیآمد. من پیوندی بین دقایق صوری غزل حافظ با قصیده خاقانی میبینم. حافظ از غزلیات خاقانی استقبال کرده است ولی به هیچ وجه غزل خاقانی را نمیتوان با غزل حافظ و ظرایف صوری و ساختاری زبانِ او مقایسه کرد. عظمت خاقانی در نظام زیباییآفرینی است که در قصیده دارد و حافظ این را در غزل به کار میگیرد که از خلاقیتهای اوست.
چرا اطلاعات کمی از زندگی حافظ در دست داریم؟ با این که از زندگی سعدی که یک قرن پیش از او زندگی میکرده است، اطلاعات بیشتری وجود دارد؟
در منابع آن چه برای حافظ آمده هم کم و هم افسانهآمیز است. تصورم بر این است یک بخش از این مسئله، تلاش آگاهانه خود حافظ بوده است که اگر اطلاعات روشنی از خود باقی میگذاشت، شعرش را میشد به نشانهها و مسائل زندگی نامهای گره زد و این، از باز بودنِ متن حافظ میکاست. الان شعر حافظ یک متن باز برای خوانندگان است که همه زمینه دریافتهای متعدد از آن را دارند، ولی اگر اطلاعات پیرامتنی گسترده درباره پدیدآورنده اثر داشته باشید، در اثر نشانههایی مییابید و با پیشفرض وارد متن میشوید. به نظرم حافظ از قابلیت چند معنایی و باز بودن متن شعرش به خوبی آگاه بوده است و نمیخواهد خودش را در یک چارچوب خاص معرفی کند. وقتی دیوان را هم میخوانیم منش یک انسان آزاد را میبینیم.
از نظر شما که با شعر حافظ مأنوس هستید، هنریترین غزلش کدام است؟
شعر حافظ همه بیتالغزل معرفت است. از همه شاعران فارسی گزیده اشعار داریم ولی از حافظ گزیده نداریم؛ چون همه بینظیرند. کدام را بگویم؟ «ما نگوییم بد و میل به ناحق نکنیم» یا «صبا به لطف بگو آن غزال رعنا را» یا «سمنبویان غبار غم چون بنشینند بنشانند»؟ هر کدام از بخشی از حیات قومی و ملی ما حکایت میکنند و واقعاً شعر حافظ، شعر حیاتِ یک ملت است.
درست است دیوانی که در دست داریم، خود حافظ گزینش و اشعار ناخوبش را جدا کرده است؟
این سخن بیراهی نیست. در دیوان حافظ غث و سمین(قوی و ضعیف) خیلی کم است. اگر قرار بود هر چه گفته است، بیاورد، غث و سمین خیلی بیشتر بود. بنا به آن چه از دیوانِ 465 غزلی غنی و قزوینی که تقریباً موثقترین چاپ دیوان حافظ است، به خاطر دارم، اشعار ضعیفش به دو سه غزل نمیرسد.
به نظر شما چرا ادبیات معاصر ما در عرصه جهانی به پای ادبیات کلاسیک و شاعرانی مثل حافظ نمیرسد؟
در ادبیات معاصر هم، شاگردان و نویسندگان برجسته ای داریم که به نظر من، شایسته نوبل هستند اما به حافظ نمیرسند و چون این گفت و گو درباره حافظ است، از یاد کرد آن ها پرهیز و آن را به مجال دیگری واگذار می کنم. این بزرگواران شخصیت های کمی نیستند. خاصیت نزدیکی زمانی در تربیت شرقی این است که آدمها را کوچک میکند. شناخته شدن آثار اینها زمان و ترجمه میخواهد. مطمئن باشید اگر آثار اینها در زمان حیاتشان ترجمه نشود و نوبل نگیرند، بعدها این اتفاق خواهد افتاد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

آیین افتتاح ۵۶۱ پروژه محرومیتزدایی و مردم یاری با حضور سرلشکر سلامی در استان اردبیل برگزار شد.
به گزارش سپاه نیوز، آیین افتتاح ۵۶۱ طرح محرومیتزدایی و مردم یاری، روز پنج شنبه ۱۸ مهرماه با حضور سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جمعی از فرماندهان و مسئولان در اردبیل برگزار شد. بنا بر این گزارش، طرحهای محرومیتزدایی شامل ساخت و مرمت مسکن محرومان،خانه بهداشت، آب رسانی، مرمت راه ها، مدارس، مساجد و ایجاد جاده های بین مزارع در دهستان های محروم و سطح استان است. سرلشکر سلامی در این مراسم با بیان این که یکی از اولویتهای سپاه محرومیتزدایی است، افزود: سپاه همیشه در کنار مردم بوده و با تمام توان برای تحقق مطالبات مردم در مناطق محروم تلاش میکند. وی اظهار کرد: علاوه بر این که پروژههای بزرگ در کشور نیاز است، راهاندازی پروژههای کوچک نیز بسیار مهم بوده چرا که این پروژهها بسیاری از مردم را خوشحال و دغدغهها و مطالبات آن ها را برطرف میکند. فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اظهار کرد: برخی از پروژههای محرومیتزدایی و اشتغال زایی در استان اردبیل اجرا شده و ما نیز برای این پروژهها اعتبار اختصاص میدهیم تا در موعد مقرر به بهرهبرداری برسد. فرمانده کل سپاه پاسداران همچنین از روند اجرایی نیروگاه سیکل ترکیبی سبلان اردبیل، بیمارستان 64 تختخوابی اردبیل و بزرگراه اردبیل- مشگین شهر بازدید کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مراسم افتتاح فاز 2 و آغاز عملیات اجرایی فاز 3 جلوخان آرامگاه فردوسی و مرمت برج و باروی توس با حضور وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، استاندار خراسان رضوی، شهردار مشهد و جمعی از اعضای شورای شهر، پنج شنبه گذشته در محل آرامگاه فردوسی برگزار شد. به گزارش «خراسان رضوی»، فاز یک جلوخان فردوسی با 3.2 هکتار و فاز 2 آن با 1.8 هکتار مساحت و هزینه تقریبی 16.5 میلیارد تومان اجرایی شده است. عملیات اجرایی فاز 3 این پروژه نیز با مساحت هفت هکتار و اعتبار هشت میلیارد تومان آغاز شد و در مهلت زمانی 130 روز تا پایان بهمن امسال به اتمام خواهد رسید.وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در این مراسم با قدردانی از اقدامات مدیریت شهری مشهد درباره توس، اظهار کرد: انصافا شهردار محترم زحمت کشیدند. به یاد دارم که در نوروز 97 به آرامگاه فردوسی آمدم و این جا واقعا مناسب جایگاه فرد بزرگی مانند حکیم فردوسی نبود. از تلاش های شهرداری مشهد و شخص آقای شهردار تشکر می کنم. علی اصغر مونسان با تاکید بر این که با موضوعاتی که از سوی شهرداری برای شهر توس مطرح شد، موافقیم،افزود: شهرداری مشهد را در خصوص تصمیمات برای شهر توس همراهی خواهیم کرد. وی تصریح کرد: آقای مدیر کل میراث فرهنگی، باید با هماهنگی آقای استاندار، همراهی کامل با شهرداری داشته باشند. خدمت آقای رزم حسینی عرض کردم که هر چه ایشان تصمیم بگیرند، مورد تایید ما هم هست. اگر نقاط اختلافی هم وجود دارد، این آمادگی را داریم که به سرعت آن را حل کنیم و این ها نباید مانع اجرای طرح های خوب شهری شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

سجادپور- ماجرای عجیب یک دستگاه کامپیوتر سرقتی خودرو در حالی باند دزدان لوازم داخلی خودروها را زیر ذره بین پلیس کشاند که مالخر و مال باخته دچار شوک شدند! به گزارش اختصاصی خراسان، ماجرای خواندنی این پرونده زمانی در دستور کار پلیس مشهد قرار گرفت که مرد 42 سالهای با پلیس 110 تماس گرفت و از دستبرد دزدان پراید سوار به خودرو پارک شدهاش خبر داد. او به ماموران تجسس کلانتری میرزا کوچک خان مشهد گفت: شب گذشته (ششم شهریور) خودروی پژو پارس را مقابل منزلم در خیابان میثم پارک کردم و خوابیدم اما صبح روز بعد وقتی به سراغ خودرو رفتم تازه فهمیدم که کامپیوتر خودرو توسط دزدان حرفه ای سرقت شده است! کاری از دستم ساخته نبود فقط همسایگان،سرنشینان یک دستگاه پراید را دیده بودند که به طرز مشکوکی در کنار خودروام پرسه می زدند! گزارش خراسان حاکی است با ثبت گزارش این سرقت در سیستم مرکز فرماندهی پلیس، عملیات ردیابی و شناسایی دزدان حرفه ای در حالی با دستور سرهنگ باقی زاده حکاک (رئیس کلانتری میرزا کوچک خان) آغاز شد که چند فقره سرقت دیگر کامپیوتر خودروهای مختلف نیز در همان شب رخ داده بود! چند ساعت بعد نیروهای تجسس کلانتری، ماجرای سرقت های شبانه کامپیوتر خودروها را طی گزارشی به قاضی سید جواد حسینی (معاون دادستان مرکز خراسان رضوی) اطلاع دادند با توجه به اهمیت موضوع، قاضی حسینی نیز دستورات ویژه و محرمانه ای را برای پیگیری این پرونده و دستگیری دزدان حرفه ای صادر کرد و از نیروهای انتظامی خواست با استفاده از شگردهای تخصصی به شناسایی سارقان بپردازند و تلاش گستردهای را برای متلاشی کردن این باند سرقت آغاز کنند.
اما از سوی دیگر و در حالی که ردیابی های اطلاعاتی نیروهای انتظامی با به کارگیری منابع خبری و مخبران محلی وارد مرحله جدیدی شده بود، مال باخته 42 ساله نیز عازم خیابان معروف به گاراژدارها شد تا حداقل یک دستگاه کامپیوتر دست دوم (استوک) برای نصب روی خودرو خریداری کند. حدود ظهر هفتم شهریور مال باخته مذکور وارد اوراق فروشی ناشناسی شد که به تازگی در آن محدوده فعالیت می کرد! مال باخته این پرونده که چارهای جز خرید قطعه یاد شده نداشت از فروشنده ناشناس تقاضای کامپیوتر دست دوم کرد. این فروشنده 32 ساله نیز بلافاصله مبلغ 750 هزار تومان را بهای قطعه مذکور اعلام کرد و گفت: باید حدود یک ساعت منتظر بمانید تا این قطعه را از تعمیرگاه بیاورم! مال باخته که می دانست بدون کامپیوتر چند روز از کار و زندگی عقب می ماند موافقت کرد و به این ترتیب فروشنده لوازم دست دوم خودرو، حدود یک ساعت بعد با یک دستگاه کامپیوتر پژو پارس به محل بازگشت. مال باخته نگاهی به قطعه مذکور انداخت و گفت: تکه ای از این کامپیوتر در محل سوکت آن شکسته است! فروشنده سخنش را قطع کرد و گفت: اشکالی ندارد! آن شکستگی ریز در گوشه کامپیوتر هیچ تاثیری در کارکرد آن ندارد! و کامپیوتر کاملا سالم است اما برای نصب آن روی خودرو و دریافت رمز کامپیوتر باید 50 هزار تومان دیگر به استادکار و نصاب کامپیوتر پرداخت کنید! فروشنده در ادامه سخنانش گفت: شماره تلفن بدهید تا به تعمیرکار زنگ بزنم و با شما برای نصب کامپیوتر و واردکردن رمز آن هماهنگ کند! بنابر گزارش خراسان، ساعتی بعد وقتی مال باخته به محل قرار رسید و کاپوت خودرو را بالا زد ناگهان تکه شکسته ای از گوشه کامپیوتر در محل نصب آن نمایان شد. مال باخته با تعجب تکه شکسته را برداشت و گوشه کامپیوتر خریداری شده قرارداد در میان بهت و حیرت فروشنده و مال باخته، تکه مذکور به طور دقیق و مانند یک قطعه پازل گم شده جای شکسته کامپیوتر را پر کرد! بنابر گزارش خراسان، آن جا بود که مال باخته 42 ساله متوجه شد این همان کامپیوتر متعلق به خودش است که شب گذشته مورد دستبرد سارقان قرار گرفته بود بنابراین او بهای کامپیوتر را پرداخت و سپس با کلانتری میرزاکوچک خان تماس گرفت و ماجرا را توضیح داد. چند دقیقه بعد نیروهای زبده تجسس با سرپرستی سرگرد کسروی عازم خیابان گاراژدارها شدند و فروشنده ناشناس را با کسب مجوز قضایی از قاضی سیدجواد حسینی دستگیر کردند. همزمان با انتقال متهم 32 ساله به کلانتری، بررسی های غیرمحسوس نیروهای انتظامی در این باره آغاز شد. تحقیقات محرمانه پلیس نشان می داد که «ر-م» (متهم به مالخری) از مالخران حرفه ای و سابقه دار است که دوبار به جرم مالخری کامپیوتر و دیگر قطعات خودرو دستگیر شده و دو سال از عمرش را پشت میله های زندان گذرانده است. ادامه بررسی های غیرمحسوس بیانگر آن بود که متهم مذکور حدود دو ماه قبل و بعد از آن که رافت اسلامی شامل حالش شده و با عفو از زندان آزاد شده است در حالی به خرید و فروش قطعات خودرو روی آورده که ادعا می کند کامپیوتر مذکور سرقتی نبوده و از یک هفته قبل آن را به تعمیرکار داده است در حالی که تکه شکسته داخل خودروی مال باخته به طرز عجیبی در محل تکه شکسته گم شده کامپیوتر قرار گرفت و آن را تکمیل کرد! به گزارش اختصاصی خراسان، در ادامه این ماجرا و با دستور سرپرست مجتمع قضایی شهید بهشتی مشهد، گروه ویژه ای از نیروهای تجسس کلانتری میرزاکوچک خان به بازرسی فروشگاه تازه تاسیس «ر-م» پرداختند و چهار دستگاه کامپیوتر، پنج عدد پمپ ای بی اس و دو عدد آینه بغل خودرو کشف و ضبط کردند. در اثنای رسیدگی به این پرونده، مال باختگان دیگری نیز که کامپیوتر خودروهای آنان در همان شب و در خیابان وحید مورد دستبرد قرار گرفته بود با مراجعه به کلانتری از مالخر مذکور و باند دزدان پرایدسوار شکایت کردند. یکی از شاکیان در این باره گفت: حدود ساعت 6 صبح هفتم شهریور کامپیوتر خودروی پژو 206 که متعلق به همسرم است سرقت شد اما همسایگان سه سرنشین یک دستگاه پراید سفید رنگ را دیده بودند که به خودروی همسرم دستبرد زده اند! مال باخته دیگری نیز که کامپیوتر خودرواش مورد دستبرد سارقان حرفه ای قرار گرفته بود با اعلام شکایت از مالخر و سارقان گفت: خودروی پژو مدل 88 را در خیابان وحید پارک کرده بودم که توسط سه سرنشین یک دستگاه پراید مورد دستبرد قرار گرفته است و سارقان کامپیوتر آن را دزدیده اند. این مال باخته افزود: با توجه به شگرد اعضای این باند و شیوه سرقت آنان تقاضای رسیدگی دارم! گزارش خراسان حاکی است، در پی اظهارات متهم و شاکیان و همچنین سرنخ های به دست آمده از اعضای این باند سرقت، تلاش نیروهای تجسس برای شناسایی دیگر اعضای این باند ادامه دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

استاندار با اشاره به اجرایی شدن طرح نجات در حاشیه شهر از ابلاغ 90 میلیارد تومان اعتبار برای آن خبر داد. به گزارش استانداری ، «علیرضا رزمحسینی» در نشست صمیمی با نمایندگان مردم مشهد و کلات، با اشاره به این که ساماندهی حاشیه شهر مشهد با جدیت در دستور کار قرار دارد، اظهار کرد: یکی از اقدامات ما در این حوزه، طراحی و اجرای طرح جهاد اجتماعی (نجات) است که برای ساماندهی هشت محله حاشیه شهر مشهد تدوین و عملیاتی و منابع مالی خوبی هم برای اجرای این طرح پیش بینی شده که در یک مورد، 90 میلیارد تومان اعتبار از سوی وزارت کشور ابلاغ شده است. وی تصریح کرد : به دلیل نبود متولی توسعه در روستاها، شرایط به گونه ای رقم میخورد که منتهی به حاشیه نشینی میشود. در دیداری که با مقام معظم رهبری داشتم ایشان فرمودند، موازی کاری نکنید و با تقسیم کار و برنامهریزی، کارها را پیش ببرید.
664 میلیارد هزینه شده، اما نتیجه هزینه کرد محسوس نبوده است
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار هم در این نشست اظهار کرد: بحث رسیدگی به حاشیه شهر مشهد همواره از دغدغههای اصلی مقام معظم رهبری بوده است. «حسن جعفری» افزود: حدود 664 میلیارد تومان از سوی دستگاه های مختلف در حوزه حاشیه نشینی تاکنون هزینه شده اما نتیجه این میزان هزینهکرد محسوس نبوده است.
سید «امیر حسین قاضی زاده» نماینده مشهد هم با اشاره به مشکلات حاشیه نشینی در مشهد، اظهار کرد: باید در کنار سامان دهی حاشیه شهر از مهاجرت دوباره مردم و توسعه مناطق پیرامونی جلوگیری کرد.«جواد کریمی قدوسی» دیگر نماینده مشهد و کلات هم گفت: از حرکت خوبی که برای سامان دهی حاشیه شهر مشهد شروع شده است تقدیر می کنیم، برگزاری این جلسات به صورت ماهانه می تواند ثمرات خوبی به همراه داشته باشد، وضعیت رخ داده در حاشیه شهر مشهد به واسطه غفلت بوده است. حجت الاسلام «نصرا... پژمانفر» رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی هم با تقدیر از استاندار برای پیگیری موضوع حاشیه شهر مشهد، اظهار کرد: از شما درخواست می کنیم به موضوع ارتفاعات جنوبی مشهد هم ورود کنید و جلوی تصرف غیرقانونی زمین ها را بگیرید، به شکل سرزده در منطقه حضور پیدا کنید و با چشم خود ببینید که چطور با لودر به جان کوه ها افتاده اند و آن ها را تصرف می کنند. حجت الاسلام «حسین زاده بحرینی» نیز با اشاره به این که تاکنون ارزیابی دقیقی از حاشیه شهر مشهد نداشته ایم، افزود: پیشنهاد میکنم یک قرارگاه سامان دهی برای حاشیه شهر باحکم رهبر معظم انقلاب ایجاد کنید تا دستگاه های اجرایی موظف به همکاری با شما شوند. «رضا شیران خراسانی» هم اظهار کرد: معضل حاشیه نشینی تنها به دلیل مهاجرت شکل نمی گیرد بلکه پاسخ ندادن به نیازهای شهروندان ضعیف، دلیل دیگر این پدیده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
.jpg)