
چهره
تعداد بازدید : 231
عطریانفر: مشارکت در انتخابات به مرز ۵۰ - 60 درصد می رسد
حس مثبتی به اقدام مجلس برای تناسبی شدن انتخابات دارم

محمد عطریانفر چهره شناخته شده جریان راست اصلاح طلبی که هر از چند گاهی با ادبیات صریح و منطقی خود با رسانه های اصولگرا به گفت و گو می نشیند؛ در اظهارات اخیر خود، پیش بینی اش از مشارکت را بالای 50 درصد اعلام کرده، از افسردگی اردوگاه اصلاحات سخن گفته است و از قانون مجلس یازدهم مبنی بر تناسبی شدن انتخابات استقبال می کند. در ادامه بخش های مهم اظهارات این عضو کارگزاران با فارس را می خوانید:
*واقعیتش این است که احزاب اصلاحطلب چندان فعالیتی ندارند، با توجه به شرایط عمومی کشور و رویکردی که نظام سیاسی در حق احزاب اصلاح طلب دارد متاسفانه، خیلی از این ها امیدی به یک نشاط سیاسی ندارند. به این دلیل است که همگی در حال تعلیق هستند یا اکثریت قریب به اتفاق احزاب اصلاح طلب دچار یک نوع شرایط انتظار هستند تا افق پیش رو را ببینند که در بحث انتخابات چه خواهد شد.
*حس مثبتی به اقدام مجلس برای تناسبی شدن انتخابات دارم. در قانون تناسبی شدن انتخابات احزاب مسئولیت پذیر میشوند و این اتفاق خوبی است. امروز شما میدانید بر اساس قوانین موجود ۴ نفر دور هم جمع میشوند و میروند یک مجوز میگیرند. مگر میشود این گونه حزب تشکیل داد؟ گرفتن مجوز مغازه سخت تر است از گرفتن مجوز حزب؛ مغازه نظام صنفی دارد، نظام منطقهای دارد، نظام فاصلهای دارد ولی در فضای کار سیاسی فضا متفاوت است. مگر میشود یک کشور ۷۰ حزب سیاسی داشته باشد؟ الان ما ۷۰ حزب سیاسی داریم. ۳۰-۴۰ تا این طرف و ۳۰-۴۰ تا آن طرف. مگر میشود؟ مگر نظریه اداره کشور بر چند پایه استوار است؟
* من ضمن حفظ حرمت برای فرمایش رهبری و داوری ایشان در حق مجلس ( که آن را انقلابی خواندند) ولی فکر میکنم باید پاسخم به قالیباف و دوستانشان در مجلس این باشد که به این تعریف رهبری غره نشوند....این حمایتی که مقام معظم رهبری از این مجلس فرمودند آیا این مجلس واقعاً در تراز این تعریف و تمجید هست؟ یک نکتهای به ذهنم رسید. گفتم که رهبری مشخصا هر سال یک شعار سال انتخاب میکنند؛ مهار تورم، توسعه و ... در تمام سالها داریم. این از خودم نیست، یکی از نزدیکان بیت که در سامان دهی همین شعارها هم بیتأثیر نیست، این را گفت. گفت برآورد رهبری در شکلدهی این شعارها بر این پایه استوار است که آن سال، شناسایی میشود که در چه نقاطی ما ضعف داشتیم و این شعار در برابر جبران آن ضعف است. بفرمایید کدام سال توانستند این شعارهای رهبری را عملیاتی کنند؟ گفتم شاید این تعبیر را هم در حق این مجلس داشته باشیم که چون این مجلس را در این زمینهها ناکارآمد دانستند این تعریفها را کردند که شما به این جایگاه برسید، شما باید انقلابی باشید، موثر باشید، مشکلات مردم را حل کنید، واقع گرا باشید و...
* شعارهایی که در فرایند انتخابات (ریاست جمهوری)، آقایان دادند پاسخ داده نشده است به جد، به طوری که دست بر قضا یکی دو سه هفته پیش برادر محسن رضایی را در جایی دیدیم. به من گفت که چرا صحبت نمیکنی و کمتر صحبت میکنی؟ گفتم بس است دیگر نوبت شماست. ما رفاقت قبل از انقلاب با هم داریم، کار مشترک سیاسی و نظامی داشتهایم. به ایشان گفتم آقا محسن خواهش میکنم دیگر صحبت نکن چون بیش از این حرف بزنی خراب میکنی. حالا بنده خدا که خیلی مدعی است ولی کاری نداریم. گفت شما خراب کردید و دادید دست ما و ما بهتر از این نمیتوانیم کاری بکنیم. اینها خیلی بد و خطرناک است.
* مشارکت در انتخابات پیش رو، روی مرز ۵۰ – ۶۰ درصد میرود. تجربه گذشته نشان داده است.
* در جبهه اصلاحات افرادی همچون محمد خاتمی و سید حسن خمینی شخصیتهای محترمی هستند، مورد مشورت میتوانند قرار بگیرند ولی در ساختار دخالتی نمیکنند.