

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.




ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

هادی محمدی – پس از پایان دهه محرم و عبور از فضای معنوی خاص این روزها و اقدامات رئیس جمهور منتخب در نزدیک شدن به شخصیت های مذهبی طرف مقابل و سر زدن به هیئت معروف تهران ، شب گذشته نیز محمد جواد ظریف رئیس شورای راهبری انتقالی کابینه چهاردهم به تلویزیون دعوت شد تا از مراحل و روند تشکیل کابینه جدید بگوید . این اولین نشانه مهم در همکاری دولت جدید و صداوسیماست و نشان می دهد صداوسیما قبول کرده ظریف نفر اصلی در تشکیل لیست پیشنهادی دولت به رئیس جمهور است و براساس حکم پزشکیان باید بتواند برای مردم توضیح داده و شفاف سازی کند . با این حال رئیس شورای راهبری انتقالی کابینه چهاردهم عصر روز گذشته آخرین مصوبات و تصمیمات این شورا را در بستر فضای مجازی برای مردم تشریح کرد .محمدجواد ظریف در گزارش جدید خود به مردم در مورد فرایند انتخاب کابینه دولت پزشکیان با اشاره به برگزاری دهمین جلسه شورای راهبری گفت: کارگروههای گزینش نامزدهای پست وزارت از افراد متخصص و اقشار مختلف جامعه از جمله بانوان، جوانان گروه های صنفی و دانشگاهی تشکیل شده و شفافیت
مهم ترین محور کار این گروه هاست.
مهم ترین ویژگی وزرا
وی مهم ترین معیار انتخاب وزرای دولت چهاردهم را پایبندی به مبانی جمهوری اسلامی، پایبندی به گفتمان و رویکرد دکتر پزشکیان و پاک دستی دانست و افزود در جلسه شورای راهبری برای افزایش شفافیت و جلوگیری از تعارض منافع دو مصوبه به تصویب رسید: بر این اساس اعضای کارگروههای انتخاب وزرای دولت اجازه مذاکره خارج از جلسات کارگروه با نامزدهای پست وزارت را نخواهند داشت و در صورت وقوع چنین موضوعی، فرد خاطی از کلیه روندهای انتخاب دولتمردان کنار گذاشته خواهد شد.
وی ادامه داد: بر اساس مصوبه شورای راهبردی، نامزدهای پست وزارت نمیتوانند در رای گیری کارگروه ها شرکت کنند و چنانچه عضوی از یک کارگروه نامزد پست وزارت شود آن فرد با فرد مشابه از نظر تخصص جایگزین خواهد شد.
ظریف با بیان این که این روند برای انتخاب وزرا و دولتمردان برای اولین بار پس از انقلاب تجربه میشود، اظهار امیدواری کرد با توجه به تصمیمات اتخاذ شده در جلسه امروز شورای راهبری انتخاب اعضای کابینه دولت چهاردهم، شفافیت در روند انتخاب دولتمردان افزایش یافته و تعارض منافع به حداقل برسد.
بهزاد نبوی: شعار «برای ایران» قبل از انتخابات، به شعار «برای وزارت» تبدیل شده
اما روند جدید انتخاب وزرا در کنار فضاسازی های مختلف از سوی برخی رسانه ها و شخصیت های رسانه ای باعث واکنش هایی شده است . بهزاد نبوی پیش کسوت اصلاحات در اعتراض به سهمخواهی عدهای از اصلاحطلبان از دولت چهاردهم، با نوشتن متنی از آنها خواسته تا دست از این کار بردارند .نبوی نوشت : با سلام، با مطالعه مطالب دوستان، به نظر میرسد شعار «برای ایران» قبل از انتخابات، به شعار «برای وزارت» تبدیل شده. از همه اعضای کمیتهها عاجزانه استدعا دارم، به خاطر ایران و به خاطر دکتر پزشکیان بینوا، دست از سهمخواهی از این گوشت قربانی بردارند. پیشنهاد میکنم رئیس و همه اعضای کمیتهها، از داشتن پست و مقام منع شوند، تا بتوانند کمی هم به فکر ایران و آینده آن باشند. ارادتمند همه، اصلاحطلب سابق و به قول تحولخواهان، استمرارطلب امروز.
واکنش ضرغامی و اسلامی به احتمال حضورشان در کابینه پزشکیان
اما به توجه به خبرهای شنیده شده مبنی بر این که قرار است یک دولت اجماع ملی شکل بگیرد و احتمال حضور برخی از اعضای دولت رئیسی نیز وجود دارد ، روز گذشته خبرنگاران از عزت ا... ضرغامی وزیر میراث فرهنگی دولت سیزدهم که جزو گزینه های احتمالی ابقاست پرسیدند آیا برای دولت بعد هم انتخاب شده یا خیر که وی بدون رد یا تایید موضوع ، صرفا گفت : بعدا صحبت میکنم. محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی دولت سیزدهم نیز که نامش برای ابقا در سازمان یا رفتن به وزارت راه و شهرسازی به گوش می رسد در واکنش به چنین خبرهایی به طنز گفت : از این سوالات خطرناک نکنید هیچ چیز معلوم نیست .
روز گذشته سایت خبرآنلاین نیز که به لحاظ سیاسی به علی لاریجانی رئیس سابق مجلس شورای اسلامی نزدیک است در یک گمانه زنی نوشت : برای سمت دبیر شورای عالی امنیت ملی اسامی زیادی به گوش میرسد؛ از جمله علی لاریجانی؛ با ۱۲ سال سابقه ریاست مجلس، ۱۰ سال ریاست بر سازمان صدا و سیما و دو سال دبیری شورای عالی امنیت ملی در زمان احمدینژاد که نهایتا بابت اختلاف با رئیس دولت وقت در مذاکرات پرونده هستهای، عطای دبیری شورا را به لقایش بخشید و استعفا کرد. لاریجانی از سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۷ به عنوان نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی فعالیت داشت و از آن سال تا خرداد ۱۳۹۹، به عنوان رئیس مجلس شورای اسلامی عضو شورا بود.خبرآنلاین ادامه داد: مهم ترین دستور کاری که دبیر شورای عالی امنیت ملی در دولت چهاردهم خواهد داشت، پرونده هستهای خواهد بود؛ لاریجانی احتمالا از این بابت نامش مطرح میشود که در این موضوع از جمله افراد مسلط به شمار میرود و البته مهم تر، قدرت لابی و چانهزنی اوست که لاریجانی به این تواناییاش شهره است. نکته دیگر در رابطه با لاریجانی، عدم درگیر بودنش با مسائل حاشیهای مرتبط با تحریمها و رویکرد تعاملی او در زمان مذاکرات هستهای منجر به توافق برجام است.
سایت اقتصادی تجارت نیوز نیز به گمانه زنی در مورد گزینه های سکانداری وزارت نیرو پرداخت و نوشت : با وجود ادامه رایزنیها، تاکنون ۱۰ نفر زیر بیشترین اقبال را برای سکانداری وزارت نیرو دارند.
۱- ناصر ترکش دوز ۲- حبیب ا... بیطرف ۳- عباس علی آبادی ۴- رضا اردکانیان ۵- محمدرضا شمسایی ۶- اتابک جعغری ۷- کاوه مدنی ۸- محسن طرزطلب ۹- محمد حاج رسولیها ۱۰- سید محمدرضا رضازاده
اسامی اعضای شورای راهبری دولت
همچنین کانال تلگرامی علی قلهکی فعال رسانه ای نیز به انتشار اعضای احتمالی شورای راهبری انتقالی کابینه چهاردهم پرداخت و نوشت : ️۱- محمدجواد ظریف ۲- علی ربیعی
️۳- علی عبدالعلی زاده ️۴- هادی خانیکی
️۵- محسن رنانی️۶- مجتبی لشکربلوکی
️۷- علی طیب نیا️۸- سیدرضا صالحی امیری
️۹- علی تاجرنیا️۱۰- فیاض زاهد
️۱۱- محمد رهبری️۱۲- سمیه توحیدلو
️۱۳- امین عارف نیا️۱۴- محمدرضا جلایی پور
️۱۵- محمد کبیری️۱۶- علی شکوری راد
اعضای این شورای هستند . قلهکی در ادامه نوشت : بر اساس گفتههای محمدجواد ظریف، خروجی کمیته های مختلف به اعضای شورای راهبری با ترکیب بالا ارسال و از این بین ۳ تا ۵ گزینه برای هر وزارتخانه یا سازمان، انتخاب و به پزشکیان معرفی میشوند.این درحالی است که یک منبع آگاه در شورای راهبری ، ضمن عدم تایید این اسامی گفت این لیست کامل و دقیق نیست ضمن این که تصمیم شورا بر عدم اعلام رسمی اسامی افراد عضو است .12 روز دیگر زمان مراسم تحلیف رئیس جمهور منتخب در مجلس شورای اسلامی است . پزشکیان می تواند روز تحلیف یا حداکثر دو هفته پس از تحلیف لیست 19نفره وزرای خود را به مجلس برای کسب رای اعتماد معرفی کند . در دولت علاوه بر 19 وزیر که حق رای دارند ، معاون اول ، رئیس دفتر رئیس جمهور و ده معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان هم حضور دارند .

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

سید خلیل سجادپور- اعضای یک باند مخوف اتباع غیرمجاز افغانستانی که هموطن خودشان را برای دریافت 50 میلیارد تومان پول ربوده بودند، با تلاش شبانه روزی کارآگاهان پلیس آگاهی مشهد دستگیر و به پنجه عدالت سپرده شدند.
فرمانده انتظامی خراسان رضوی روز گذشته در حاشیه دستگیری آخرین عضو اصلی این باند مخوف به خبرنگار روزنامه خراسان گفت: صبح یازدهم تیر گزارشی از یک ماجرای آدم ربایی به پلیس رسید مبنی بر این که 4سرنشین یک دستگاه خودروی پژو پارس، پیرمردموتورسواری را در خیابان شهید رحیمی مشهد ربودهاند. سرتیپ محمد کاظم تقوی افزود: با توجه به اهمیت جرایم خاص در استان خراسان رضوی و حساسیت این ماجرا، بلافاصله گروهی از کارآگاهان اداره جنایی آگاهی با نظارت مستقیم و راهنمایی های سردار احمد نگهبان(جانشین فرمانده استان خراسان رضوی) وارد عمل شدند و تحقیقات گسترده ای را آغاز کردند. سکاندار امنیت سرزمین خورشید تصریح کرد: با انتقال موتورسیکلت گروگان به کلانتری میرزا کوچک خان، بلافاصله رصدهای اطلاعاتی با بررسی دوربین های ترافیکی به محدوده گروگانگیری کشید و مشخص شد که سرنشینان پژو پارس با پلاک سرقتی و جعلی ، 11سال قبل اقدام به گروگانگیری مرد 62 ساله افغانستانی کرده اند. به همین دلیل بلافاصله جلسه تحلیل جرم در پلیس آگاهی تشکیل شد و با دستور سرهنگ کارآگاه جواد شفیع زاده (رئیس پلیس آگاهی خراسان رضوی)گروه ویژه ای از کارشناسان اطلاعات جنایی نیز به یاری کارآگاهان عملیاتی آمدند و بدین ترتیب تجربه، تخصص و امکانات و تجهیزات درکنار یکدیگر قرار گرفتند تا هر چه سریع تر گروگان افغانستانی از چنگ آدم ربایان رها شود. سرتیپ تقوی در ادامه این مصاحبه اختصاصی افزود: در حالی که دامنه تحقیقات از مسیر دوربین های ترافیکی به جاده کلات کشیده شده بود، روز بعد آدم ربایان در تماس با خانواده گروگان تقاضای 50میلیارد تومان برای آزادی وی کردند و مدعی شدند که این مبلغ را در ازای تحویل 10 کیلو گرم کریستال و از 15سال قبل از غلامسخی(گروگان) طلب دارند!
وی خاطر نشان کرد: در همین حال فرضیه های مختلفی در خط سیر پژو سواران مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت مشخص شد که خودروی پژو به سمت کمربند سبز مشهد حرکت کرده است اما با وجود این گروه دیگری از کارآگاهان حدود500هزار پلاک خودروهای پژو پارس را به طور شبانهروزی زیر ذره بین تحقیقات بردند اما از سوی دیگر فیلم و تصاویری از شکنجه های گروگان برای خانواده وی ارسال می شد که موجب نگرانی و اضطراب آنان می شد به همین خاطر خانواده گروگان نیز زیر نظر مشاوران زبده قرارگرفتند و اطمینان یافتند که پلیس خراسان رضوی پدر آنان را به زودی و بدون پرداخت وجهی آزاد خواهد کرد.
سردار سرتیپ محمدکاظم تقوی که سالیان طولانی از عمر خود را برای خدمت انتظامی به زائران و مجاوران امام رضا(ع) سپری کرده است و تجربیات ارزنده ای در این باره دارد تاکید کرد:پس از بررسی های تخصصی که رشته ای از این سرنخ ها به شهرهای مرزی خراسان رضوی رسیده بود،مشخص شد که گروگان در مشهد نگهداری می شود و افراد مرتبط با گروگانگیران که شاخه فعالیت آنان در افغانستان است، تصاویر را از طریق فضای مجازی ارسال می کنند و مدعی هستند که هیچ یک از نیروهای اطلاعاتی و امنیتی هم نمی تواند آنان را شناسایی کند. مقام ارشد انتظامی خراسان رضوی خاطر نشان کرد: طولی نکشید که تحقیقات کارآگاهان با توجه به اسناد و مدارک پلیسی به روستای نجم و زاک رسید و بدین ترتیب یک دستگاه خودروی پراید زیر نظر کارآگاهان قرار گرفت که در ساعات مشخصی در این جاده روستایی تردد می کرد . در همین حال رد زنی های اطلاعاتی کارآگاهان نیز به مردی تبعه افغانستانی رسیده بود که نجیب نام دارد. وقتی چند گروه نامحسوس درجاده روستایی زاک و گوارشک مستقر شدند و عملیات رد زنیهای تخصصی را در پوشش های مختلف ادامه دادند، مشخص شد که مرد افغانستانی باغی در این منطقه دارد و شهرت خوبی ندارد. در عین حال با شناختی که کارآگاهان از وضعیت جغرافیایی منطقه داشتند بالاخره خودروی پراید را در مسیر بولوار شاهنامه شناسایی کردند که بررسی های ویژه نشان داد خودروی مذکور شب قبل از گروگانگیری وارد مشهد شده است و بعد از آن نیز ترددهای مشکوکی در اطراف باغ متعلق به نجیب دارد.سرتیپ کاظم تقوی گفت: طولی نکشید که خودروی پراید شناسایی و در حالی که به سوی آرامگاه فردوسی در حرکت بود، با صدور فرمان «ایست» هدف اصلی عملیات قرار گرفت اما راننده 57ساله آن با مشاهده پلیس پدال گاز را فشرد تا از چنگ نیروهای انتظامی بگریزد. او حتی به شلیک های هوایی و اخطارهای قانونی هم توجهی نکرد و به طرز وحشتناکی ویراژ می داد که در نهایت تسلیم ورزیدگی و چابکی کارآگاهان شد و دیگر نتوانست به فرار ادامه بدهد.
فرمانده با تجربه انتظامی خراسان رضوی با اشاره به دستگیری راننده و سرنشین پرایدکه مشخص شد راننده همان نجیب و سرنشین آن جوان25 ساله افغانستانی به نام حبیب ا... است، افزود: با توجه به نجات سریع گروگان، بازجویی ها از وی در همان منطقه آغاز شد و دو متهم افغانستانی اعتراف کردند که گروگان را درون باغ روستای نجم نگهداری می کنند.
بنابراین بی درنگ گروه عملیاتی کارآگاهان به سرپرستی سرهنگ کارآگاه مهدی سلطانیان (جانشین پلیس آگاهی خراسان رضوی) عازم باغ مذکور شدند و پس از ورود به اتاقک باغ ناله هایی را از زیر زمین شنیدند. در این شرایط حساس گروه مراقبتی دیگری که اطراف باغ را محاصره کرده بودند متهم دیگری به نام علاءالدین را که برای مراقبت و جلوگیری از فرار گروگان به کارگمارده شده بود، به دام انداختند و این گونه با کنار زدن فرش اتاقک چاه 3 متری پدیدار شد که مرد 62 ساله (گروگان) را با غل و زنجیر درون آن انداخته بودند.وی به رهایی گروگان در این عملیات حساس اشاره و تاکید کرد: با انتقال متهمان به پلیس آگاهی، عملیات پلیس برای دستگیری دیگر متهمان اصلی ادامه یافت و یکی دیگر از تبهکاران در منطقه مرزی بازداشت شد.سرتیپ تقوی اضافه کرد: در بازجویی های فنی از تبهکاران مخوف مشخص شد که نجیب قبلا کارگر مرد گروگان بوده و نقشه آدم ربایی را از 50 روز قبل در یک دورهمی شبانه طراحی کرده اند اما با توجه به این که افراد دیگری نیز در این ماجرا نقش دارند و همچنین احتمال تبهکاری های دیگر این باند خطرناک وجود دارد، تحقیقات به صورت تخصصی و با دستورهای قضایی قاطع قاضی اسماعیل عندلیب (معاون دادستان مرکز خراسان رضوی)همچنان ادامه دارد.
در همین حال فرمانده انتظامی خراسان رضوی به تبهکاران و مجرمان هشدار داد خراسان رضوی جایی برای عرض اندام مجرمان و ارتکاب جرایم خاص نیست و افرادی که چنین سوداهایی را در سر می پرورانند یقین بدانند که در مدت بسیار کوتاهی در چنگ قانون گرفتار خواهند شد چراکه جان برکفان انتظامی برای آسایش و آرامش مردم در این سرزمین عزیز، از جان مایه میگذراند و اجازه نمیدهند عده ای تبهکار، امنیت مردم را خدشهدار کنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

زاهدی - سرپرست وزارت خارجه ایران که در سفر به نیویورک به سر می برد، در سخنرانی خود در شورای امنیت سازمان ملل با تاکید بر این موضوع که «جمهوری اسلامی ایران همواره پایبندی خود به چندجانبه گرایی را نشان داده که نمونه بارز آن مشارکت سازنده در انعقاد برجام است»، گفت: برجام به عنوان یک ابتکار موفق چندجانبه توانست یکی از موضوعات غیرضروری و یک نگرانی ساختگی از سوی کشورهای غربی درخصوص برنامه صلح آمیز هستهای ایران مورد توجه قرار دهد و قرار بود تحریمهای ظالمانه را از دوش ملت ایران بردارد. متاسفانه این روند چندجانبه با رویکرد غرب و یکجانبه آمریکا با چالش جدی مواجه شد. خروج یکجانبه آمریکا از توافق برجام یکی از مظاهر یکجانبهگرایی در عرصه بینالمللی است که موجب آسیب دیدن همه طرفهای توافق گردید. «علی باقری» سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست عالیرتبه شورای امنیت سازمان ملل متحد درخصوص «همکاری چندجانبه در راستای نظم جهانی پایدارتر، دموکراتیکتر و عادلانهتر» سخنرانی کرد.دیپلمات ارشد ایران با بیان این که «چندجانبهگرایی مؤثر برای تضمین صلح و امنیت بینالمللی ضروری است»، گفت: ما بر اهمیت چنین ابتکارهایی برای برجسته کردن نیاز به چندجانبهگرایی و تأکید بر پیامدهای زیانبار یکجانبهگرایی خودخواهانه تأکید میکنیم. باقری در ادامه سخنرانی خود پنج نکته از سوی جمهوری اسلامی ایران را بیان کرد. او درباره مورد اول گفت: سازمان ملل متحد فقط برای «نجات نسلهای آتی از بلای جنگ» تأسیس نشد، بلکه خواستار «توسعه روابط دوستانه میان ملتها بر اساس احترام به اصل حقوق برابر و حق تعیین سرنوشت مردم» نیز بود. این اصول و دیگر اصول و اهداف والای مندرج در منشور فقط از طریق همکاری چندجانبه قابل حصول است. یکجانبهگرایی مغایر با صلح و عدالت است. دوم این که تساوی حاکمیت دولتها پایه بنیادین نظام ملل متحد است. این اصل بر پایه حق تعیین سرنوشت هر ملت است که به واسطه آن میتواند سرنوشت خود را رقم بزند. «ممنوعیت تهدید یا توسل به زور»، «حل و فصل صلح آمیز اختلافات»، و همچنین «عدم مداخله در امور داخلی دیگر کشورها» همگی با هدف محافظت از حق حاکمیت ملل در قبال تجاوز خارجی و تأمین روابط دوستانه بین آنها برقرار شده است. یکجانبهگرایی، پایههای بنیادین ملل متحد و اصول اساسی آن را خدشهدار میکند. یکجانبهگرایی،دعوت به بیعدالتی، تقابل و جنگ است. درباره مورد سوم، باقری گفت: سازمان ملل متحد، به عنوان بزرگترین سمبل چندجانبهگرایی، در معرض مصیبت یکجانبهگرایی است. متاسفانه شورای امنیت همواره موردسوءاستفاده برخی اعضای دائم برای دستورکارهای راهبردی یا سیاسی خودمحور قرار گرفته است. از یک سو، آنها از اهرم شورا برای ورود فشار بر کشورهای دارای حاکمیت مستقل استفاده کردهاند و از سوی دیگر مانع اقدام شورا برای توقف تجاوز و نقض صلح توسط کشورهای همسو و متحدین خود شدهاند. او تصریح کرد: مثال بسیار واضح مربوط به چندین دهه وتوی هر گونه تصمیم معنادار توسط آمریکا در مورد نسلکشی مستمر رژیم اسرائیل علیه فلسطینیها و تجاوزات مکرر آن علیه ملتهای منطقه است. در این جا می خواهم تاکید کنم که حمایت و همبستگی جمهوری اسلامی ایران با گروه های مقاومت در چارچوب حقوق بین الملل اقدامی مشروع و با هدف پایان دادن به اشغالگری و تجاوز در منطقه است. باقری همچنین «مقاومت» را «پاسخی به یکجانبهگرایی و حمایت متعصبانه از یک رژیم جنایتکار که در حال ارتکاب به جنایت نسل کشی در غزه و سرزمین فلسطین است» دانست. سرپرست وزارت خارجه ایران درباره مورد چهارم گفت: چندجانبهگرایی، مستلزم احترام به تقسیم کار میان ارکان ملل متحد است. دستاندازی خزنده شورا به مسائل ورای دستور کار خود که به وضوح در منشور تشریح شده، تمامیت منشور به عنوان یک معاهده بین دولتی را به مخاطره میاندازد و شورا را از کارکرد مناسبش منحرف میکند. علاوه بر این، «اعضای ملل متحد توافق کردند که تصمیمات شورای امنیت وفق منشور را پذیرفته و اجرا کنند». او تصریح کرد: در این جا، میخواهم به قطعنامههای ناعادلانه تحمیلی علیه جمهوری اسلامی ایران طی سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ اشاره کنم که نتیجه ادعاهای بیاساس آمریکا در مورد برنامه هستهای صلحآمیز ایران، در تعارض با حقوق ایران تحت معاهده عدم اشاعه و ناقض حقوق بشر بنیادین مردم کشور من بود. تأکید میکنم شورای امنیت سازمان ملل متحد و آن گروه از اعضایی که نقش اساسی در تحمیل آن تحریمهای غیرقانونی و نامشروع علیه جمهوری اسلامی ایران داشتند، نمیتوانند از مسئولیت خود در قبال نقض حقوق مردم ما شانه خالی کنند. باقری درباره مورد پنجم اشاره کرد: اقدامات قهری یکجانبه به شکل تحریمهای فراسرزمینی کماکان مظهر یکجانبهگرایی افراطی و غیرانسانی است. آمریکا و متحدان غربیاش که آن تحریمها را اجرا میکنند، باید برای ویرانی، مرگ و رنج بیپایان ملتهای تحت تحریم از جمله مردم کشور من پاسخگو شوند. او با تاکید بر این موضوع که «سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران یکی از نتایج توجه به چندجانبهگرایی برای حل موضوعات و نگرانیهای مشترک است»، گفت: در این زمینه، ایران گفتوگو و همکاری منطقهای را دنبال میکند تا فضایی را ایجاد کند که بتوان منابع را برای پیشرفت و توسعه منطقه به نفع همگان اختصاص داد. در واقع، تقویت مشارکت و همکاری برای امنیت جمعی و توسعه پایدار در منطقه راهنمای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.باقری در مصاحبه با نیوزویک نیز گفت که تهران در جبهه سیاست خارجی برای ازسرگیری مذاکرات با واشنگتن به منظور احیای مشارکت متقابل در توافق هسته ای رویکردی «باز» را دنبال میکند.
سیاست خارجی دولت جدید ایران مبتنی بر تقویت چندجانبهگرایی است
باقری در بخش پایان سخنرانی خود به رویکرد و سیاست خارجی دولت جدید جمهوری اسلامی ایران که مبتنی بر تقویت چندجانبه گرایی بر اساس اصول منشور ملل متحد و حقوق بین الملل است، اشاره کرد. او گفت: جناب آقای دکتر پزشکیان، رئیس جمهور منتخب ایران اعلام کردهاند که رهیافت اصلی سیاست خارجی دولت وی گشایش افقهای جدید و گسترش همهجانبه روابط دوستانه با سایر دولتها بر اساس گفتوگو، همکاری، برابری و احترام متقابل خواهد بود و در چارچوب این رویکرد، دولت جمهوری اسلامی ایران جایگاه ویژه و رفیعی برای تعمیق هرچه بیشتر مناسبات همهجانبه با کشورهای همسایه، منطقه و دیگر دولتها قائل است.
ابراز امیدواری باقری به نهاییشدن اسناد معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه
علی باقری سرپرست وزارت خارجه ایران همچنین در حاشیه نشست سازمان ملل در دیدار سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه ابراز امیدواری کرد «فرایند تشریفات قانونی نهاییسازی اسناد مهم در دستورکار همکاریهای دوجانبه بهویژه معاهده جامع مشارکت راهبردی هر چه زودتر به سرانجام برسد». باقری با اشاره به پیشرفتهای اخیر در همکاریهای دوجانبه میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، روند پیشبرد روابط دوجانبه را در مسیری درست ارزیابی کرد. وزیر امور خارجه روسیه نیز به نوبه خود ضمن تبریک مجدد بابت برگزاری موفقیت آمیز انتخابات ریاست جمهوری در ایران و با ابراز خرسندی از روند همکاریهای دوجانبه، پیشبرد موضوعات در دستور کار با ایران را مورد اهتمام رهبران روسیه دانست. سرگئی لاوروف با اشاره به نگرانی مشترک روسیه درباره احتمال گسترش دامنه درگیری و تجاوز فراگیر صهیونیستها از جمله به لبنان، اعلام کرد که کشورش به دنبال جلوگیری از چنین رویدادی است و بر مسئولیت همه طرفها در این زمینه تاکید کرد.سرپرست وزارت خارجه ایران در نیویورک با وزیرخارجه مجارستان رئیس دوره ای اتحادیه اروپا نیز دیدار داشت . باقری در این دیدار ضمن تبریک مجدد به مجارستان برای آغاز ریاست دورهای بر اتحادیه اروپا، اظهار کرد که روابط ایران و مجارستان همواره مثبت و رو به جلو بوده است. او بر ضرورت تقویت ثبات منطقه و جلوگیری از گسترش تنشها تأکید کرد و به تهدیدات اخیر علیه لبنان و جنایات صهیونیستها علیه ملت فلسطین اشاره کرد. سیارتو نیز در این دیدار بر اهمیت دیپلماسی در روابط دوجانبه و عرصه بینالمللی تأکید و از تقویت مناسبات با ایران استقبال کرد. او ابراز امیدواری کرد که در دوران ریاست مجارستان بر اتحادیه اروپا، گفتوگوها مستحکمتر گردد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

الهه آرانیان- اگر اهل پیگیری خبرهای ورزشی، بهویژه فوتبال باشید، به احتمال زیاد در خبرها از رقمهای عجیب و غریب قراردادهای بازیکنان فوتبال در فصل نقل و انتقالات مطلع شدهاید؛ رقمهای چند ده میلیاردی که گاهی به آستانه چندصد میلیارد هم میرسد. حالا اگر از حوزه ورزش، به حوزه فرهنگ و ادب برگردیم و درآمد ماهانه و سالانه یک نویسنده ایرانی را که بهطور میانگین بین 10 تا 18درصد قیمت پشت جلد کتابش به او تعلق میگیرد، محاسبه کنیم، به نتیجه خشنودکنندهای نمیرسیم. مسئله، مقایسه فوتبالیست و نویسنده نیست؛ چرا که مقایسه این دو درست نیست. مسئله اینجاست که چرا فردی از اهالی فرهنگ و ادب این سرزمین که عمرش را در راه خلق آثار ادبی صرف میکند، نباید از حداقلهای یک زندگی معمولی مانند مسکن برخوردار باشد؟ چرا بسیاری از نویسندگان و شاعران ایرانی باید به جای تمرکز بر خلق آثار فاخر، دغدغه تامین معاش و معیشت خود را داشته باشند و هرسال نگران تمدید شدن یا نشدن قرارداد اجاره خانهشان باشند؟ برای بررسی وضعیت درآمدی و معیشتی اهالی قلم در ایران و انتظارات از دولت چهاردهم در این زمینه، با کمال شفیعی و محمد میرکیانی، دو نویسنده و پژوهشگر سرشناس ادبیات گفتوگو کردهایم.
به رسمیت شناختهنشدن نویسندهها
کمال شفیعی، نویسنده و پژوهشگر ادبیات که در حوزه ادبیات کودک و نوجوان و ادبیات بزرگسال، کارنامه قابل قبولی دارد و به تازگی کتاب «قهوه قجری در فنجان ادبیات» از او به چاپ رسیده است، مشکل اصلی نویسندههای ایرانی را به رسمیت شناختهنشدن آنها از سوی دولت میداند و میگوید: «موضوع این است که در خارج از کشور نویسندگی و شاعری شغل است و زندگی نویسندهها و شاعرها از فروش کتابهایشان تامین میشود، اما در ایران نویسندگی حرفهای به آن معنا وجود ندارد. نویسندهها مجبورند چند کار انجام بدهند و آخر هم شرمنده زن و بچهشان باشند. درست است که ورزشکارها پرچم کشور را بالا میبرند، اما در بُعد فرهنگی که مادر همه رویدادهاست، چه اثری میتواند با شاهنامه یا تاریخ بیهقی رقابت کند؟ ما پهلوانان زیادی در طول تاریخ داشتهایم که ارزشمند است، اما آیا درآمدی که یک ورزشکار دارد، یک نویسنده هم دارد؟ نمیگویم که باید از ورزشکارها کم شود، اما در لایه فرهنگی هم باید این سیاست پیش گرفته شود. معیشت نویسنده ها و شاعران مهم است. الان محافل و گعدههای ادبی دست یک عده خاص است که امکانات محدود موجود هم در اختیار همانهاست و بقیه ادبیات کشور دیده نمیشود».
نویسندۀ راننده و خلق اثر خلاقه؟
نویسنده کتاب «در سکوت ماسهها»، مهمترین وظیفه دولت چهاردهم را سرمایهگذاری در حوزه فرهنگ میداند: «وقتی برای فرهنگ هزینه نمیکنیم، با چالشهای اجتماعی بسیاری مواجه میشویم. سرمایهگذاری روی فرهنگ، سرمایهگذاری بر آینده کشور است. ما نمیتوانیم از نویسنده توقع داشته باشیم که راننده آژانس یا کارمند یک اداره باشد و 30 سال کار کند و بعد قدرت خلاقه داشته باشد و اثر هنری خلق کند. اثر هنری نیازمند این است که هنرمند تامین باشد. در سال چه سرانه فرهنگیای به خود هنرمندها میدهند؟ منِ نویسنده در سال چقدر امتیاز میگیرم که بتوانم چند کتاب برای خودم بخرم؟ من سال گذشته 30 میلیون تومان هزینه کردهام تا بتوانم کتاب بخرم. 30 میلیون، یک سوم درآمد 100 میلیونیِ من در سال است. با این وضعیت ناچار هستم از هزینههای زندگی و فرزندانم کم کنم».
کسی نویسندههای برگزیده را نمیشناسد
کمال شفیعی در ادامه با انتقاد از تبلیغنشدن آثار نویسندهها در مقایسه با آثار سینمایی میگوید: «چرا جشنوارههای ملی ادبی در کشور ما بیسروصدا برگزار میشوند؟ شما جشنوارههای سینمایی را در نظر بگیرید. وقتی فلان بازیگر فقط نامزد یک جایزه در جشنواره فجر میشود، در تمام فیلمهایی که بازی کرده، به آن اشاره میکنند، اما نویسندههایی که برگزیده میشوند، هیچجا دیده نمیشوند. چرا دولت از یک نویسنده یا شاعر مانند فلان ورزشکار تقدیر نمیکند و رسانهها به او نمیپردازند؟ چرا آموزش و پرورش کتابهای یک نویسنده را در تعداد بالا برای مدارس نمیخرد؟ اگر این کتابها خریده شود، هم چرخ نشر میچرخد، هم سودی که نویسنده میبرد، او را از دست دراز کردن جلوی دولت بی نیاز میکند. الان همه نام فلان بازیکن لیگ دسته سه فوتبال را میدانند، اما نویسندگان بزرگ ما را کسی نمیشناسد و رسانهای در اختیارشان نیست. همانقدر که به ورزش اهمیت میدهیم، چرا به فرهنگ و هنر اهمیت نمیدهیم؟ کار فوتبالیستی که 30 سال پیش قهرمانی کسب کرده، ارزشمندتر است یا اثر ماندگار خلیل خطیب رهبر یا اثر ماندگار شفیعی کدکنی؟ چرا منِ 56ساله هنوز خانهای از خودم ندارم؟ من معتقدم مشکل ما، سوءمدیریت در بخش فرهنگی است. ما بلد نیستیم منابع انسانیمان را مدیریت کنیم. شما به ژاپن نگاه کنید که بخش عمدهای از درآمدش را از طریق انیمیشن و ادبیات کسب میکند».
تالیف از ترجمه پیشی بگیرد
محمد میرکیانی، دیگر نویسنده نامآشنای ایرانی که آثار متعددی را برای مخاطب نوجوان و بزرگسال نوشته و «حکایتهای کمال» و «قصه ما مثل شد» از جمله آنهاست، به تصمیمها و سیاستهای جدی که دولت چهاردهم باید در حوزه فرهنگ و برای تامین معیشت نویسندهها اتخاذ کند، اشاره میکند و میگوید: «فکر میکنم باید تصمیمهای جدی گرفته شود که بخشی از آن به مسئولان آینده وزارت ارشاد برمیگردد. آن هم اینکه تالیف از ترجمه پیشی بگیرد. غالب ناشران بخش خصوصی به ترجمه روی آوردهاند و حاضر نیستند از خودگذشتگی کنند و کارهای تالیفی را به چاپ برسانند. بیشتر پرداختهایشان هم پایین است. رقم قراردادهایی هم که میبندند، بسیار پایین و بیشتر به سود ناشر است تا نویسنده. اینها باید حل شود».
درآمد توزیعکننده چندبرابر درآمد نویسنده
میرکیانی، دیگر مشکل در زمینه درآمد کم نویسندهها را نبود شبکه توزیع قدرتمند کتاب ذکر میکند: «ما در سراسر کشور علاقهمندان زیادی به کتاب داریم، اما متاسفانه شبکه توزیع قدرتمندی نداریم که کتاب را به اهلش برساند. بخشی از این وظیفه را فضای مجازی به عهده گرفته، اما کفایت نمیکند. ما باید برای نویسندگان شبکه توزیع قدرتمند داشته باشیم. الان مراکز پخش بیشتر از ناشر و نویسنده سود میبرند؛ گاهی 40 درصد و گاهی 50 درصد قیمت پشت جلد کتابها را توزیعکنندهها دریافت میکنند و سودشان پنج برابر یک نویسنده است. یعنی نویسنده حرفهای 10درصد قیمت پشت جلد را و یک مرکز پخش 50درصد قیمت پشت جلد را میگیرد. موضوع دیگر قیمت کاغذ است که بالا رفته است. البته من همیشه گفتهام اگر کتاب گران است، کتابخانه که ارزان است. باید کتابخانههای عمومی کشور را تجهیز کرد. باید مدارس غیردولتی را موظف کنند که کتابخانه مجهز داشته باشند. من به چند مدرسه غیردولتی سر زدهام که فقیرترین کتابخانهها را داشتهاند. اینها ظرفیتهایی است که به آنها توجه نمیشود. اگر توجه شود، منابع درآمدی بالا میرود. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم میتواند تسهیلاتی برای نویسندگان و به رسمیت شناخته شدن شغل نویسندگی درنظر بگیرد».

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

عکس او در حالی که روی زمین جلوی یک فن افتاده و لباسهای سفیدش به رنگ سیاه متمایل شده، به خوبی بیانگر دشواریهای کار او و چالشهایش است. در این روزهای گرم سال، اهمیت قطعنشدن برق برای روشنماندن سیستمهای سرمایشی بیش از هر زمانی به چشم میآید. «رضا خسروی» سالهاست که در نیروگاه رامین اهواز مشغول کار است و روزهای سخت و دشوار زیادی را پشت سرگذاشته و عملیاتهای پیچیده زیادی را انجام داده تا خوزستان و بخشهایی از کشور با مشکل خاموشی و از دست رفتن برق مواجه نشود. بهتازگی عکسی از این مهندس و یکی از همکارهایش در شبکههای اجتماعی پربازدید شده که تمجید کاربران را در پی داشته است. به همین بهانه و در پرونده امروز زندگی سلام به سراغ او رفتیم تا برای ما از پشتپرده این تصاویر بگوید و آنچه بر او قبل از ثبت این عکسها گذشته.





ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

بررسی شرایط لژیونرهای سرشناس ایرانی
طارمی عاقبت بخیر شد کاپیتان ها در برزخ!


مائده کاشیان - سریال «داریوش» به عنوان اولین ساخته هادی حجازیفر در نمایش خانگی و دومین مجموعه در کارنامه سریالی او، دیروز در فیلمنت منتشر شد. این پلتفرم پیشتر سریالهای موفق و پربینندهای مانند «پوست شیر» و «افعی تهران» را در جدول پخش روز چهارشنبه قرار داده بود و حالا نوبت به «داریوش» رسیده است. دومین سریال هادی حجازیفر فعلا در قسمت اول، شروع خوبی داشته و کنجکاویهایی را برای ترغیب مخاطب نسبت به پیگیری قصه، ایجاد کرده است. ناگفته نماند گذشته «داریوش» که زمینهساز کینه و انتقام شده، بیشباهت به گذشته «نعیم» در «پوست شیر» نیست. هادی حجازیفر بازیگر اصلی «داریوش» است و چهرههایی مانند ژیلا شاهی، سحر دولتشاهی، مهرداد صدیقیان، عباس جمشیدیفر، محسن قصابیان، امیر نوروزی و رامین راستاد نیز در آن ایفای نقش کردهاند.
تداعی شدن قصه «نعیم» با «داریوش»
سریال «داریوش» درباره مردی به همین نام است که گذشته خوبی نداشته. او به همراه دوستانش «سیروس» و «بهرام» شمشهای طلای شخصی به نام «رشید» را میدزدند، سپس در جریان این دزدی، شخصیت «سیروس» به قتل میرسد و شمشها نیز گم میشوند. «داریوش» برای خلاصی از اتهام دزدیدن طلاها و همچنین قتل «سیروس»، از ایران فرار میکند و پس از 11 سال، وقتی خانواده «سیروس» قاتل او را میبخشند و رضایت میدهند، تصمیم میگیرد پنهانی به ایران بازگردد. در سریال «پوست شیر» هم مشابه این اتفاق در گذشته «نعیم» رخ داده بود. «نعیم» و دوستانش «منصور» و «صابر» به پیشنهاد یکی از بستگان «صابر» که طلافروشی داشته، سراغ پیدا کردن یک زیرخاکی میروند، اما روزی متوجه میشوند زیرخاکی به سرقت رفته. «منصور» ادعا میکند سرقت گنج کار «عباس» است بنابراین سراغش میروند و به حدی او را کتک میزنند که میمیرد، «نعیم» در بازجوییها اسمی از «منصور» و «صابر» نمیآورد و به عنوان قاتل شناخته میشود. جدا افتادن و دوری یک پدر از خانواده خود به دلیل اتفاقی که در گذشته رخ داده، گم شدن طلا و گنج، کشته شدن یک نفر در جریان دزدی و بیرون کشیدن زیرخاکی، اتهام قتل و دزدی به «نعیم» و «داریوش» به عنوان شخصیت اصلی داستان، شباهتهای گذشته این دو شخصیت هستند.
شروع درگیرکننده
«داریوش» در قسمت اول شروع نسبتا خوبی داشت. در قدم اول، فضای کلی قصه ترسیم شد و مخاطب در جریان فضای روایت قرار گرفت. تعدادی از شخصیتهای مهم قصه نیز به مخاطب معرفی شدند. تعداد رخدادها و روند مناسب وقوع اتفاقات نیز باعث شد تماشاگر به خوبی با قصه درگیر شود. «داریوش» مجموعه پربازیگری است و قصه آن کاراکترهای متعددی دارد.
باید دید در ادامه داستان و با ورود شخصیتهای جدید به قصه چه اتفاقاتی رخ خواهد داد و زندگی «داریوش» با وجود دشمنانی که منتظر انتقام از او هستند، چگونه پیش خواهد رفت.
بازیهای خوب
هادی حجازیفر که در «پوست شیر» نقش اصلی را برعهده داشت، اینبار در ساخته خودش نیز نقش اصلی را ایفا میکند. علاوه بر او ژیلا شاهی و مهرداد صدیقیان دیگر بازیگران «پوست شیر» هستند که در «داریوش» نیز حضور دارند. رامین راستاد و کیوان ساکتاف هم که در ساخته برادران محمودی نقش کوتاهی داشتند، در «داریوش» بازی کردهاند. از میان بازیگران سریال، حجازیفر، شاهی و جمشیدیفر، حضور پررنگتری در قسمت اول داشتند. شخصیت «داریوش» در مقایسه با «نعیم» به اندازه او مظلوم و ترحمبرانگیز نیست، اما فعلا باتوجه به قسمت اول نمیتوان گفت «داریوش» نسبت به «نعیم» کاراکتر کاملا متفاوتی بوده است.
برای ارزیابی بازی حجازیفر باید بیشتر صبر کرد و ابعاد دیگر شخصیت او را دید، اما این بازیگر فعلا در شروع سریال، بازی خوبی داشته است. ژیلا شاهی که پیش از این در «موقعیت مهدی» نقش همسر حجازیفر را ایفا کرده بود، در «داریوش» نقش دختر او را بازی کرده و در شروع ضعف یا امتیاز ویژهای در عملکردش به چشم نمیآید. عباس جمشیدیفر نیز در ادامه حضورش در نقش شخصیتهای جدی، بازی باورپذیر و همراهیبرانگیزی در «داریوش» داشت.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

محمد حقگو- پس از آن که مهر پارسال، آیین نامه خودروهای کارکرده در هیئت وزیران به تصویب رسید، بازار خودرو چشم انتظار تصویب نهایی این آیین نامه بود. اما موانعی از جمله تامین ارز مورد نیاز و نیز الزام به انتقال فناوری و خدمات پس از فروش موجب شد تا ابلاغ این آیین نامه به تعویق بیفتد. اما هم اینک با حذف الزام به انتقال فناوری و به نظر می رسد مانع مهمی از پیش پای این مسئله برداشته شده است. به طوری که دیروز بهادری جهرمی سخنگوی دولت از آزادشدن واردات خودرو برای همه ایرانیان خبر داد. با این حال به نظر می رسد هنوز نکات قابل تاملی وجود دارد که می تواند انتظارها از این مصوبه را آن طور که باید، برآورده نکند. ضمن این که اساساً معلوم نیست دولت آینده چه میزان به سمت اجرای چنین مصوبه ای برود.
بازار خودرو در انتظار آیین نامه واردات
به گزارش خراسان، مهر ماه سال گذشته بود که علی آبادی وزیر صمت خبر از به تصویب رسیدن آیین نامه واردات خودروهای دست دوم خارجی در هیئت وزیران داد. با این حال آبان ماه، سخنگوی دولت به یک مسئله درباره این آیین نامه اشاره کرد و گفت: ضمن این که نیازهای بازار خودرو می بایست تامین شود، ارز مصرفی در این خصوص نیز می بایست مد نظر قرار گیرد. به گزارش خبرگزاری مهر، بهادری جهرمی در ادامه از ارجاع این آیین نامه به کارگروهی تخصصی خبر داد تا ضمن جمعبندی تمامی نکات و نظرها، امکان واردات خودرو بدون ایجاد رانت و فساد برای مردم فراهم شده و همزمان، این مصوبه اثر منفی در بازار ارز نداشته باشد. موضوعی که خود مجدد موجب افزایش قیمت خودروهای داخلی و خارجی و ایجاد تورم خواهد شد.
از آن زمان تاکنون بازار خودرو منتظر ابلاغ نهایی این آیین نامه و شکستن قفل خودروهای وارداتی بود. خودروهایی که آمار واردات آن ها از نوع خودروهای صفر کیلومتر هم، چندان قابل توجه نبوده است. به طوری که از میان 33 هزار ثبت نام کننده در اسفند 1401 برای دریافت خودروهای خارجی، هنوز 5 هزار نفر در صف تخصیص خودرو باقی ماندهاند و نکته قابل تامل این جاست که تخصیص به معنای تحویل خودرو به این متقاضیان نیست. هرچند گمرک در آمارهای اخیر خود، تعداد کل خودروهای ترخیص شده پس از آزادسازی واردات خودرو در 1401 را حدود 20 هزار دستگاه عنوان کرده است.
آمارها نشان می دهد در حال حاضر و در نوبت جدید ثبت نام برای خودروهای وارداتی نو نیز حدود 130 هزار نفر ثبت نام کرده اند که قطعاً این تعداد بعد از پالایش، کاهش خواهد یافت.
خبر جدید؛ آزادی واردات برای همه ایرانیان با سه شرط
با این حال، دیروز بهادری جهرمی سخنگوی دولت سرانجام از تصویب آیین نامه واردات خودرو خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر، وی با اشاره به مصوبه مهم هیئت وزیران، این مصوبه را آخرین گام برای مقابله با انحصار در صنعت خودروسازی خواند و گفت: با ابلاغ آیین نامه، واردات خودرو به شرط این که مدل ۲۰۱۹ به بالا باشد و استانداردهای روز اروپا را داشته باشد برای همه ایرانیان آزاد شد. اشخاص حقیقی داخل و خارج کشور میتوانند خودرو وارد کنند. مجوز این آیین نامه از مجلس گرفته شده است. همچنین منابع و روشهای تأمین ارز باید به تأیید بانک مرکزی برسد. وی بیان کرد: واردات خودروهای پلاک منطقه آزاد به سرزمین اصلی در این آیین نامه مورد تاکید قرار است.
سرنوشتی مبهم برای مصوبه دقیقه نودی دولت سیزدهم
مصوبه خودرویی دولت سیزدهم، از جنبههای مختلف برای بازار خودرو قابل تامل است. در وهله اول نباید از تاثیر مثبت این مصوبه در حوزه بازار خودرو چشم پوشی کرد. به گزارش مرکز پژوهش های مجلس، واردات خودروهای دست دوم از منظر کنترل انحصاری که هم اینک دامنگیر بازار و صنعت خودروی داخلی است، می تواند موثر باشد. ضمن این که ارزبری آن به نسبت واردات خودروهای نو، زیاد نیست. همه این موارد در شرایطی که کشور با حجم زیادی از خودروهای فرسوده و مصرف بالای سوخت مواجه است، می تواند به بهبود کارایی در مصرف بنزین کشور کمک کند.
با این حال، باید گفت اجرای این مصوبه با حداقل چهار ابهام به شرح زیر همراه است:
اولین نکته در خصوص چگونگی تامین ارز واردات این خودروهاست. طبق اعلام بهادری جهرمی، در واردات خودروهای کارکرده، منشا ارز می بایست توسط بانک مرکزی تایید شود. بنابراین به نظر می رسد امکان تأمین ارز از بازار آزاد برای واردات این خودروها وجود نداشته باشد هر چند باید منتظر ماند تا ضوابط نهایی واردات از سوی وزارت صمت و بانک مرکزی اعلام شود.
دومین موضوع، به تجربه نه چندان مطلوب واردات خودروهای کارکرده بر می گردد. با توجه به روند کندی واردات خودروهای نو که آمار آن در بالا اشاره شد، هیچ بعید نیست که واردات خودروهای کارکرده نیز روندی مشابه را در پیش گیرد که در آن صورت باید گفت تقریباً مزیت های مثبت این مصوبه تحت الشعاع اجرای کند آن قرار خواهد گرفت.
سومین موضوع، به تعرفه های بالای واردات خودرو بر می گردد. اگر چه باید منتظر متن نهایی آیین نامه واردات خودرو بود، اما تعرفه های کنونی که طبق آن ها تعرفه واردات خودروهای 1000 تا 1500 سی سی 70 درصد، خودروهای 1500 تا 2 هزار سیسی 95 درصد، خودروهای 2 هزار تا 2500 سی سی 135 درصد، خودروهای 2500 تا 3 هزار سی سی 165 درصد و خودروهای بالاتر از 3 هزار سی سی 175 درصد است، مجالی را برای کاهش قابل ملموس قیمت خودروهای وارداتی و نزدیک شدن رقابت آن ها با تولیدات داخلی از نظر قیمت نخواهد داد.
چهارمین و به نظر مهم ترین موضوعی که درباره این مصوبه می توان گفت، این است که آیا اساساً دولت چهاردهم حاضر خواهد شد اجرای این مصوبه دولت سیزدهم را پیگیری کند یا خیر؟ چرا که رئیس جمهور منتخب، در برنامه های انتخاباتی خود، واردات خودروی دست دوم را دور از شان ملت ایران خوانده بود. وی گفته بود: مصوبه ای داشته ایم که در بهترین شرایطش خودروهای دست دوم بخریم (که همین موجب) افتخار شده است. آیا این برازنده جامعه ما ایرانی هاست که خودروی دست دوم بخریم در حالی که برای آن هم دولت دلار ندارد. اگر دلار داده نشود حتی برای همان خودروی دست دوم هم مشکل ایجاد می شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.




ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
