بیانیه لاریجانی پس از دومین رد صلاحیت
شورای نگهبان علی رغم نظرات مثبت نهادهای مسئول و حکم قوه قضاییه در رد برخی دعاوی گذشته آن شورا، با سازوکاری غیرشفاف مانع در مسیر چنین همراهی به وجود آورد
اما پس از اعلام فهرست اسامی نامزدهای تایید صلاحیت شده؛ نبود لاریجانی بیش از سایرین به چشم آمد. اگرچه تایید صلاحیت پزشکیان گزینه تمام اصلاح طلبی اردوگاه چپ، باعث شد که رد صلاحیت او آن طور که در 1400 مورد توجه قرار گرفت در این انتخابات مورد توجه قرار نگیرد. سخنی که هممیهن نیز تلویحا به آن اشاره کرده و ضمن انتقاد از ردصلاحیت ها، نوشته است :« این ردصلاحیتها اگر مخل امکان انتخاب میان گزینههایی با اختلاف معنادار نباشد، قابل عبور کردن است.» در هر حال اما رد صلاحیت دوباره لاریجانی در حالی که گمانه هایی پیرامون تایید صلاحیت او شکل گرفته بود، با واکنش های مختلفی همراه شد. علی مطهری فعال سیاسی و نماینده سابق مجلس در توئیتی نوشت: « بنا بود شورای نگهبان ظلمی را که در حق آقای لاریجانی در انتخابات گذشته کرده بود به توصیه رهبر انقلاب جبران کند. به راستی با رد صلاحیت مجدد ایشان خوب جبران کرد! شنیدم گفتهاند چون ممکن است راه روحانی را ادامه دهد رد شده است. آیا تشخیص این مطلب به عهده مردم است یا شورای نگهبان؟» علی صوفی، داوطلب اصلاح طلب ردصلاحیت شده انتخابات ریاست جمهوری نیز در گفت وگوی اخیر خود ردصلاحیت لاریجانی را عجیب توصیف کرد:« صلاحیت ما طبیعی است اما ردصلاحیت لاریجانی مقداری عجیب است چراکه او بدون تضمین ثبتنام نکرده، یعنی حتماً تضمینی بوده و صحبتی شده، که لاریجانی ثبتنام کرده است.» سلیمی نمین فعال سیاسی اصولگرا نیز در یادداشتی نسبت به رد صلاحیت نوشت:« بسیاری از کارشناسان معتقدند که هرچند آقای لاریجانی هیچ یک از دو طیف سیاسی را در این انتخابات نمیتوانست نمایندگی کند، اما بدون تردید عدم احراز صلاحیتش برای دو دوره، پایگاه رأی وی را متوجه اصولگرایان نمیسازد.تکرار برخی رویکردها ارائه دلایل منطقی قویتری را میطلبد، مگر آن که به این منطق متوسل شویم که حرف مرد یکی است! البته نه از نوع حرفِ مردان مرد قدیم این نهاد.» فرهیختگان نیز به شباهت ها و تفاوت های این دور و دوره گذشته انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و دربخشی از آن نوشت: «این دو انتخابات شباهتی مهم دارند، فهرست رد و تایید صلاحیتشدهها مانند قبل شبهاتی را ایجاد کرده که خوب است شورای نگهبان جدی و صریح و نه با آن ادبیات کلیشهای مرسوم درباره آن ها توضیح بدهد. شاید این توضیح روی انتخابات اثری نداشته باشد، اما روی تصویر تهنشینشده از شورا موثر خواهد بود و در آینده به نفع خود شورا شود. مصداق آنچه باید در ۱۴۰۰ جبران میشد چه بود و آن امر چه نسبتی با فهرست جدید دارد؟ گزینهای که سهسال قبل تایید شده و در این مدت کار خاصی نکرده، چرا حالا در لیست نیست؟ گزینهای که سالهای قبل تایید میشد و در این چندسال عملکرد اعتراضآمیزی داشته، چطور دوباره تایید شده است؟ نگارنده تعلق خاطری به مصادیق این پرسشها ندارد و بعید است هیچگاه نام آن ها را روی برگه رای بنویسد، اما بالاخره نمیتوان از پرسشهایی که در جامعه ممکن است طرح شود، راحت گذشت.»
واکنش کاربران به بیانیه لاریجانی
واکنش ها در نهایت به همین جا ختم نشد و علی لاریجانی دست به قلم برد و در بیانیه ای نسبت به رد صلاحیتش نوشت :« امیدوار بودم با یاری شما بتوانیم موانع را مرتفع و مسیر توسعه ملی ایران را فراهم نماییم.شورای محترم نگهبان علیرغم نظرات مثبت نهادهای مسئول و حکم قوه قضاییه در رد برخی دعاوی گذشته آن شورا، با ساز و کاری غیر شفاف، مانع در مسیر چنین همراهی به وجود آورد.مسیر خدمتگزاری به مردم و حل مشکلات ملت، متوقف نخواهد شد.» بیانیه ای که مورد توجه تعدادی از کاربران فضای مجازی قرار گرفت. کاربری واکنش لاریجانی را حرفه ای و رو به جلو توصیف کرد و نوشت :« رفتار لاریجانی رو دربارۀ عدم تایید صلاحیتش، مقایسه کنید با رفتار میرحسین و احمدینژاد....سیاستورزی، میدان عقدهگشایی و لجبازی و رفتارهای خلاف قانون و شارلاتانبازی نیست....الحمدا... مملکت از شرّ اینها تا حدود زیادی نجات پیدا کرده!» کاربری هم با تاکید بر بخش پایانی بیانیه لاریجانی که گفته است خدمتگزاری به مردم متوقف نخواهد شد، نوشت که لاریجانی عرصه سیاست ورزی را رها نخواهد کرد. در این میان اما این که علی لاریجانی دوباره به صحنه سیاسی بازخواهد گشت یا نه؟ سوالی است که پاسخ قطعی نمی توان به آن داد و حتی حامیان او نیز چشم انداز دقیق و قطعی از آینده سیاسی او ندارند. در همین راستا محمد جواد کولیوند مسئول ستاد انتخاباتی استان های علی لاریجانی معتقد است که لاریجانی دیگر به عرصه انتخابات بازنخواهد گشت :« آقای لاریجانی به استناد این که دور گذشته رهبری فرمودند در حق ایشان جفا شده و باید به نوعی جبران شود که نشد، تصور می کردند که دیگر در این دوره مشکل خاصی وجود نخواهد داشت و ثبت نام کردند.... استنباط من این است که با توجه به دو مرحله رد صلاحیت آقای لاریجانی دیگر برای ریاست جمهوری تصمیمی نداشته باشد و در دوره بعد بعید است ثبت نام کند.»