«دروازه کریمه» زیر آتش موشک های انگلیسی
در پی حمله موشکی اوکراین به پلی که بخش های تحت کنترل روسیه در منطقه «خرسون» را به شبه جزیره کریمه متصل می کند، سطح جاده روی پل آسیب دید و عبور و مرور در آن متوقف شد

دو روز پس از تهدید مسکو به حمله به «مراکز تصمیم گیری» کی یف در صورت استفاده از موشک های غربی، مقامات روسیه اعلام کردند که اوکراین با استفاده از موشکهای دوربردی که انگلیس در اختیار این کشور قرار داده، به پل مواصلاتی بخشهای تحت تصرف روسیه در منطقه خرسون با شبه جزیره کریمه حمله کرده است.حمله به پل چونهار (Chonhar Bridge) آسیب هایی را به این پل وارد کرد. این پل به «دروازه کریمه» شهرت دارد و یکی از زیرساختهایی است که کریمه را -که در سال ۲۰۱۴ به روسیه ملحق شد- به سرزمین اصلی متصل می کند. ولادیمیر سالدو (Vladimir Saldo) فرماندار منصوب شده روسیه در خرسون، حمله به این پل را اعلام کرد و گفت که این پل هدف حملات موشک های «سایه توفان» قرار گرفته که از نوع موشک های دوربردی است که انگلیس تایید کرده ماه گذشته در اختیار اوکراین قرار داده است. سرگئی شایگو وزیر دفاع روسیه نیز گفت که استفاده احتمالی از موشک های هیمارس ساخت آمریکا و سایه توفان علیه اهدافی در کریمه «دخالت کامل غرب در درگیری اوکراین» را نشان می دهد و به حملات فوری به مراکز تصمیم گیری در خاک اوکراین منجر می شود. مقامات اوکراینی استفاده از موشک های سایه توفان در حمله به این پل را تایید نکرده اند. هفته گذشته ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین قابلیت های موشک سایه توفان را ستود و گفت این موشک ها، ضدحملات کی یف را تقویت می کند. دانیس شمیهال نخست وزیر اوکراین در حاشیه کنفرانس بازسازی اوکراین در لندن گفت: ضد حملات کشورش علیه روسیه زمان می برد اما درباره موفقیت آن خوش بین است. در مقابل، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه بارها تاکید کرده که ضد حملات اوکراین شکست خورده است. وی با این حال در نشست روز پنج شنبه با شورای امنیت دولت خود تصدیق کرد که نیروهای کی یف «قابلیت تهاجمی» دارند. گاردین نوشت: در تحول جداگانه ای روسیه در ساعات اولیه روز پنج شنبه، با شلیک موشک های کروز و حملات پهپادی، مواضع اوکراین را هدف قرار داد که به گفته مقامات اوکراینی آسیب هایی را در شهر اودسا و کریفیی ریه (Kryvyi Rih) به جا گذاشته است. از سوی دیگر، اوکراین مدعی شد که مسکو در تدارک سازمان دهی حمله به یک نیروگاه هستهای در جنوب این کشور است. ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین با استناد به اطلاعات ارائه شده از سوی جاسوسان کشورش مدعی شد که روسیه در حال طراحی یک توطئه است تا بر اثر بروز حادثهای، تشعشعات رادیواکتیو از بزرگ ترین نیروگاه هستهای اروپا نشر پیدا کند؛ ادعایی که کرملین آن را رد کرد. زلنسکی در پیامی ویدئویی تاکید کرد که کییف اطلاعات جمعآوری شده خود را در خصوص نیروگاه زاپوریژیا که در منطقه تحت اشغال روسیه در جنوب اوکراین واقع شده با شرکا و متحدان بین المللی به اشتراک می گذارد.کرملین ضمن رد اتهام مطرح شده از سوی کییف اعلام کرد که تیمی از بازرسان هستهای سازمان ملل به تازگی از این نیروگاه بازدید کرده و به همه موارد کنترل شده امتیاز بالا دادهاند.
انهدام تیمی که قصد خارج کردن مواد رادیواکتیو از روسیه را داشت
در ادامه تلاش اوکراین و متحدان غربی آن برای ایجاد ناامنی و عملیات در داخل خاک فدراسیون روسیه، یک تیم خرابکار قصد خارج کردن مواد رادیواکتیو از این کشور را داشت. سرویس امنیت فدرال روسیه دیروز اعلام کرد پنج نفر را که قصد داشتند یک کیلوگرم ماده رادیواکتیو «سزیم-۱۳۷» را به خارج از این کشور قاچاق کنند تا علیه نیروهای روس در اوکراین استفاده شود، دستگیر کرده است. به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، سزیم یکی از مشکلسازترین ایزوتوپهای رادیواکتیو است، زیرا از طریق ترکیب با آب به راحتی قابل حرکت است و در صورت باقی ماندن در یک مکان با ورود به بدن انسان خطر بزرگی را به همراه دارد. کارشناسان میگویند سزیم-۱۳۷ را میتوان برای ساخت یک «بمب کثیف» استفاده کرد که نوعی سلاح رادیولوژیکی محسوب میشود که مواد رادیواکتیو را با مواد منفجره معمولی ترکیب و محل اصابت را دچار آلودگی اتمی میکند. پیش از این، «الکسی پولیشچوک» رئیس دپارتمان دوم کشورهای مستقل مشترکالمنافع در وزارت خارجه روسیه گفته بود شبکهای که اوکراین برای انجام حملات خرابکارانه علیه اهدافی در داخل روسیه تشکیل داده، تفاوتی با گروه تروریستی داعش ندارد.