سفری کوتاه اما معنادار
رئیس جمهور آمریکا برای اولین بار پس از حمله روسیه به کی یف رفت. او بر حمایت آمریکا از اوکراین تأکید کرد و وعده ۵۰۰ میلیون دلار کمک نظامی بیشتر داد

گروه بین الملل-در آستانه نخستین سالگرد آغاز جنگ در اوکراین، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در سفری اعلام نشده وارد کی یف شد. این اولین سفر او به این کشور از زمان آغاز حمله روسیه در حدود یک سال پیش بود. جو بایدن و ولودیمیر زلنسکی، در کلیسای جامع سنت مایکل در کییف با یکدیگر دیدار کردند. همچنین اولین فیلم از بایدن مکانی را نزدیک میدان میخائیلیفسکا نشان می داد، جایی که او با صدای آژیرهای حمله هوایی که روز دوشنبه در سراسر کشور به صدا درآمد، راه میرود. رئیس جمهور آمریکا گفت که برای دیدار با همتای اوکراینی خود، ولودیمیر زلنسکی و تاکید مجدد بر تعهد به حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین وارد کییف شده است.بایدن در کییف از ارائه پشتیبانی نظامی جدید از جمله مهمات توپخانه، سیستم های ضد تانک و رادارهای نظارت هوایی به اوکراین خبر داد و گفت که اوکراین بسته کمک نظامی جدید ۵۰۰ میلیون دلاری را که روز سه شنبه اعلام می شود، دریافت خواهد کرد. بایدن همچنین گفت که طی روزهای آینده، آمریکا تحریم های جدیدی را علیه افراد و شرکت های مرتبط با جنگ روسیه اعلام میکند و موشکهای هیمارس بیشتری به اوکراین داده خواهد شد.زلنسکی نیز در تلگرام نوشت: «جوزف بایدن، به کییف خوش آمدید! سفر شما نشانه بسیار مهمی از حمایت از همه اوکراینیهاست.» به نوشته شبکه «سیانان» سفر کوتاه ومخفیانه بایدن به کییف بازتابی از نگرانیهای امنیتی شدید هنگام سفر به یک منطقه جنگی است.در برنامه عمومی بایدن هم این سفر اعلام نشده بود و مقامات کاخ سفید هفته گذشته بارها اعلام کردند سفر به اوکراین در دستور کار نیست.به گفته «مدودف» معاون شورای امنیت ملی روسیه نیز رئیسجمهور آمریکا پس از دریافت تضمینهای امنیتی از روسیه از کییف بازدید کرد.کاخ سفید هم اعلام کرد که ارتباطات اولیه با روسیه اندکی قبل از سفر بایدن به کییف در تلاش برای جلوگیری از هرگونه محاسبات اشتباه که میتواند دو کشور مجهز به سلاح هستهای را به درگیری مستقیم بکشاند، انجام شد.
روایت واشنگتنتایمز از چالش بایدن
در شرایط کنونی وظیفه بایدن تا حدودی متقاعد کردن شهروندان آمریکایی و مردم دیگر نقاط جهان برای ایستادگی در کنار اوکراین است، ضمن آن که باید این مسئله را هم بقبولاند که جنگ به این زودی ها تمام نمی شود. واشنگتن تایمز با طرح این نکته،به نتایج نظرسنجی مشترک هفته گذشته «مرکز ملی افکار سنجی» دانشگاه شیکاگو و خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز اشاره کرد که براساس آن ۴۸ درصد مردم آمریکا طرفدار ارائه تسلیحات به اوکراین و ۲۹ درصد مخالف هستند و ۲۲ درصد رای ممتنع داده اند. این در حالی است که در ماه می سال ۲۰۲۲ (اردیبهشت ۱۴۰۱) ۶۰ درصد از بزرگ سالان آمریکایی از حامیان ارسال مهمات به اوکراین بودند.همه این ها در کنار قطعنامه «فرسایش اوکراین» ۱۱ نماینده جمهوری خواه مجلس نمایندگان قرار دارد؛ قطعنامه ای که براساس آن از بایدن خواسته شد به کمک های نظامی و مالی به اوکراین پایان دهد و در عین حال کییف و مسکو را برای رسیدن به توافق صلح تحت فشار قرار دهند.هرچند در مقابل، بسیاری دیگر از چهره های شناخته شده حزب جمهوری خواه از جمله «میچ مک کانل» رهبر این حزب و «نیکی هیلی» که به تازگی نامزدی خود را برای انتخابات ۲۰۲۴ از حزب جمهوری خواه اعلام کرده، ضمن تاکید بر تداوم حمایت مالی و تسلیحاتی از اوکراین از روند کند ارائه مهمات انتقاد کردند.این روزنامه محافظه کار و مخالف سرسخت سیاست های بایدن همچنین در بخش دیگری از گزارش به عقب نشینی بایدن از خواست دولتش برای تغییر رژیم در روسیه اشاره کرد و نوشت: تنها چند هفته پس از آغاز جنگ در اوکراین، کنار گذاشتن ولادیمیر پوتین به عنوان تنها راه حل پایان جنگ مطرح شد. اما بایدن پس از گذشت اندک زمانی آن را رد کرد. هرچند هنوز فشار بسیاری از مقامات آمریکایی بر دولت وی برای استفاده از نارضایتی ها و فشارهای داخلی بر پوتین به عنوان راه حلی کلیدی در جهت پایان جنگ ادامه دارد.واشنگتن تایمز خاطر نشان کرده که آمریکا هرچند تاکنون بزرگ ترین حامی اوکراین در نبرد با روسیه بوده، اما دست از تشویق کی یف برای پایان جنگ هم برنداشته است. بایدن در ماه دسامبر (آذر) که میزبان زلنسکی بود، او را تشویق کرد تا صلح را دنبال کند، هرچند رئیس جمهوری اوکراین با آن مخالفت کرد.