استفاده دوباره اروپا از شمشیر زنگ زده تحریم
همزمان با فضاسازی ضد ایرانی ماکرون، اتحادیه اروپا 32 شخص و نهاد ایرانی را تحریم کرد

هادی محمدی – این روزها اروپایی ها که با هدایت آلمان و فرانسه با توپ پر علیه کشورمان ظاهر شده اند و گویا کاری غیر از پرداختن به موضوع ایران ندارند سخت مشغول اند تا از طرفی با چماق به هم خوردن مذاکرات هسته ای احیای برجام، ایران را بترسانند تا امتیازی بدهد و نرمشی نشان دهد و از سوی دیگر با ابزاری به نام تحریم به بهانه حقوق بشر و اعتراضات داخلی کشورمان بار دیگر شمشیر زنگ زده تحریم را از نیام بکشند تا به خیالشان حساب کار دست ایران بیاید و باز هم در میز مذاکرات امتیازی بدهد .
با این حال به قول کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه اگر ایران قرار بود تحت فشار و با تحریم ها امتیازی بدهد در این سال ها با سخت ترین تحریم های تاریخ داده بود.روز گذشته بار دیگر مثل چند دوشنبه اخیر شورای وزیران خارجه اروپا تصویب کرد که 32 شخص و سه نهاد ایرانی را با ادعای نقض حقوق بشر و در حمایت از ناآرامیهای اخیر به فهرست تحریمهای خود اضافه کند. اقدامی که صبح روز قبل با پاسخ پیشاپیش ایران روبه رو شده و سخنگوی وزارت خارجه کشورمان گفته بود که در پاسخ به تحریم های احتمالی اقدامات متناسب و متقابل خواهیم داشت.
بورل : برجام در یک بنبست است
با این حال و پیش از تشکیل جلسه روز گذشته شورای وزیران خارجه اتحادیه اروپا ، جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در اظهاراتی مداخله جویانه آن چه را «خشونت غیرقابل قبول» علیه معترضان خوانده ،محکوم کرده و گفته است ما تحریمهای اضافی علیه ایران اعمال میکنیم.
وی با این حال گفت که موضوع برجام به این اقدامات بیارتباط است و کار روی این توافق با ایران ادامه دارد.بورل با تایید گفتوگویش با حسین امیر عبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان گفت: من دیروز با وزیر امور خارجه ایران صحبت کردم. در این باره هم صحبت کردیم، همچنین درباره برجام[توافق هستهای] و حمایت نظامی ایران از روسیه[در جنگ اوکراین] که باید متوقف شود.او در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که آیا از نظر او، اقدامات تقابلی ایران در نتیجه اعمال تحریمهای جدید، منجر به از بین رفتن برجام نخواهد شد، گفت: هر کسی تحریم میشود، اقدامات تقابلی انجام میدهد، این بخشی از قاعده بازی است؛ ما آمادهایم. از نظر من این یک اشتباه است. از طرفی، من فکر میکنم برجام مسئله دیگری است. برجام راجع به هستهای شدن ایران است و بهترین راه جلوگیری از آن، کار کردن روی برجام است.بورل افزود: برجام در مسیر درستی نیست؛ در یک بنبست است، اما کار روی آن ادامه دارد.وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که آیا اتحادیه اروپا شواهدی دارد که ادعای قصد ایران برای فروش موشک به روسیه جهت استفاده در جنگ اوکراین را تایید کند، مدعی شد: شواهدی درباره ارسال موشکها وجود ندارد، اما درباره پهپادها، شواهد روشنی وجود دارد.
ماکرون: چارچوب جدیدی برای توافق نیاز است
همزمان با این اظهارات بورل ، امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه نیز در گفتوگویی با مطرح کردن اظهاراتی مداخلهجویانه درباره اتفاقات اخیر ایران و حمایت از اقدامات تحریمی اتحادیه اروپا علیه ایران، گفت که فکر نمیکند در وضعیت موجود پیشنهاد جدیدی بتواند به احیای توافق هستهای کمک کند. وی همچنین مدعی شد که هم اکنون هفت شهروند فرانسوی در ایران در بازداشت به سر میبرند. او علاوه بر این گفت که به نظر او، هیچ گونه طرح پیشنهادی جدیدی نمیتواند در آینده ای نزدیک موجب احیای توافق هستهای شود و احتمالا «چارچوب جدیدی» برای پرداختن به این موضوع لازم خواهد بود.ماکرون در پاسخ به این سوال رادیو فرانسه مبنی بر این که آیا فکر میکند مذاکرات احیای توافق هستهای میان تهران و قدرتهای جهانی، پس از وقفهای چند ماهه از سر گرفته شود، گفت: من هنوز در این باره بسیار محتاطم. فکر نمیکنم هر گونه پیشنهادی که هم اکنون مطرح شود، (بتواند توافق هستهای را حفظ کند.)به احتمال زیاد چارچوب جدیدی درباره توافق هستهای با ایران نیاز خواهد بود.رئیس جمهور فرانسه در ادامه اظهارات مداخلهجویانهاش درباره اتفاقات اخیر ایران، ادعا کرد که وضعیت سیاسی موجود در داخل ایران که اعتراضاتی در جریان است، وضعیت[درباره توافق هستهای] را «تا حد زیادی» تغییر داد و احتمال دست یافتن به توافقی با ایران را «تضعیف کرد.» او با وجود این، ابراز امیدواری کرد که نشستی بینالمللی با حضور قدرتهای منطقه از جمله ایران تا پایان سال جاری تشکیل شود، اما همزمان با این تحولات در بروکسل مقر اتحادیه اروپا ، شهر وین پایتخت اتریش و مقرآژانس بین المللی انرژی اتمی نیز از روز چهارشنبه میزبان نشست فصلی شورای حکام آژانس است، جایی که گفته می شود قرار است روی تصویب یک قطعنامه ضد ایرانی که به ابتکار سه کشور اروپایی و آمریکا ارائه شده ،بحث شود. با این حال وبگاه آژانس بینالمللی انرژی اتمی با انتشار اطلاعیهای جزئیاتی را درباره برگزاری نشست فصلی شورای حکام اعلام کرد و نوشت: راستیآزمایی و نظارت در جمهوری اسلامی ایران ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل و اجرای توافق پادمانی انپیتی با جمهوری اسلامی ایران از جمله موضوعات قابل بررسی در این نشست خواهد بود،اما پس از شورای وزیران خارجه اروپا که به تحریم های جدید علیه کشورمان انجامید و نشست شورای حکام آژانس در روز چهارشنبه ، سومین اقدام ضد ایرانی اروپا به شورای حقوق بشر سازمان ملل ارتباط دارد . در این زمینه توئیتر رسمی شورای حقوق بشر سازمان ملل از برگزاری جلسه ویژه درخصوص ایران در اوایل آذر خبر داد و نوشت که این شورا در روز پنجشنبه ۲۴ نوامبر (۳ آذر) جلسه ای ویژه درباره ایران برگزار میکند.