
تعداد بازدید : 129
دستور ایست به سریالها در نیمه راه
پیش از «جیران»، انتشار مجموعه «ممنوعه»، «میخواهم زنده بمانم»، «زخم کاری» و «خاتون» نیز با توقف مواجه شده بود
نویسنده : مائده کاشیان
جمعه هفتم مرداد، دومین هفتهای بود که سریال «جیران» در نمایش خانگی منتشر نشد و اختلاف سازندگان این سریال با صاحبان مجموعه «آهوی من مارال»، غیبت «جیران» را طولانیتر کرد. توقف انتشار یک سریال در نیمه راه، اتفاق بیسابقهای در نمایش خانگی نیست و پیش از این هم سریالهایی بودهاند که به دلایل مختلف و معمولا پس از ممیزی با وقفه مواجه شدهاند. به بهانه حواشی سریال حسن فتحی، مروری داشتیم بر مجموعههایی که انتشارشان برای مدتی متوقف شد.
ممنوعه
شهریور 97 سریال «ممنوعه» ساخته امیر پورکیان در نمایش خانگی منتشر شد اما پس از پخش سه قسمت، انتقاداتی به بعضی از صحنههای سریال مطرح شد، به این ترتیب پخش «ممنوعه» متوقف شد تا اصلاحات لازم اعمال و همه قسمتهای سریال بازبینی شود. سرانجام پس از گذشت دو ماه، انتشار این مجموعه از سر گرفته شد. بعدها امیر پورکیان اعلام کرد بخش زیادی از سریالش ممیزی شده، سرنوشت شخصیتها تغییر کرده و در حق بسیاری از کاراکترها جفا شده است.
میخواهم زنده بمانم
سریال «میخواهم زنده بمانم» ساخته شهرام شاه حسینی نیز مانند «جیران» در نیمه راه متوقف شد. این مجموعه اوایل اسفند 99 به نمایش خانگی آمد و سه ماه بعد، 10 خرداد در آستانه انتشار قسمت 15 اعلام شد که قسمت جدید سریال به دلیل شکایت معاونت فرهنگی و اجتماعی نیروی انتظامی منتشر نخواهد شد. حضور ماموری ریاکار و فاسد در اداره کمیته و در واقع تصویری که از کمیته انقلاب اسلامی نمایش داده شده بود، از موضوعاتی بود که باعث اعتراض ناجا شد. اختلاف نظرها خیلی زود حل شد و سه روز بعد ادامه سریال منتشر شد.
زخم کاری

خاتون
برخلاف سریالهایی که نام بردیم، ماجرای توقف انتشار سریال «خاتون» ممیزی نبود. پخش این مجموعه که از مرداد 1400 منتشر شده بود، کمتر از دو ماه بعد، همزمان با انتشار قسمت هشتم متوقف و ادامه آن به ششم دیماه موکول شد. علی اسدزاده تهیهکننده «خاتون» توضیح داد که ابتلای عوامل سریال به کووید – 19 تولید این مجموعه را متوقف کرده بنابراین ناچار شدند سریال را در دو نیم فصل و با فاصله منتشر کنند. در نهایت اختلاف نظر اسدزاده و نماوا نیز باعث ایجاد وقفهای یک روزه شد و نیم فصل دوم از هفتم دیماه منتشر شد.
جیران
شکایت سازندگان سریال «آهوی من مارال» از صاحبان مجموعه «جیران» به دلیل وجود شباهت میان این دو سریال، از همان ابتدا «جیران» را با حاشیههایی مواجه کرد. با آغاز انتشار سریال از 24 بهمن، این تصور ایجاد شد که مشکلات حل شده اما 29 تیرماه دو روز پیش از انتشار قسمت 24 سریال، به دلیل شکایت مهرداد غفارزاده کارگردان «آهوی من مارال» و «نقض مالکیت ادبی و هنری»، پخش این مجموعه متوقف شد. فعلا خبری از حل اختلاف میان طرفین دعوا نیست و احسان جوانمرد نویسنده «جیران» نیز با استناد به تاریخ ثبت طرح فیلم نامه این مجموعه در سال 93 و پیش از سریال غفارزاده، از او شکایت کرده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 35
انتقاد صریح رئیس کمیته دانشبنیان مجلس از ساترا
توانگر: فرار از مشارکت در فرایند قانونگذاری در شأن صداوسیما نیست
نویسنده : مصطفی قاسمیان
دیروز در ادامه مناقشات بهوجودآمده بر سر اختیار نظارت بر سریالهای نمایش خانگی، مصاحبهای از رئیس کمیته دانشبنیان و اقتصاد دیجیتال مجلس شورای اسلامی منتشر شد که در آن، درباره عملکرد رؤسای ساترا و صداوسیما در قبال پلتفرمها، انتقادات زیادی را مطرح میکرد. از سوی دیگر شوراهای موسوم به الماس نیز که قرار بود سختگیری بیشتری روی تولیدات نمایش خانگی داشته باشند، تعطیل شدند و بررسی فیلم نامهها به ساترا بازگشت. مدیران ساترا نیز وعده دادند در جلسهای با نمایندگان مجلس شرکت کنند.
انتقاد رئیس کمیته دانشبنیان مجلس از ساترا
ظهر دیروز رئیس کمیته دانشبنیان و اقتصاد دیجیتال مجلس شورای اسلامی در گفتوگویی با خانه ملت، از رؤسای ساترا و صداوسیما انتقاد کرد. مجتبی توانگر در این باره گفت: «متعاقب ارسال نامه این جانب به رئیس سازمان صداوسیما، ایشان با بنده تماس گرفته و خواستار برگزاری جلسهای میان این جانب و رئیس ساترا برای ارائه توضیحات شدند که پیرو صحبت با آقای دکتر جبلی رئیس سازمان صداوسیما، جلسهای با حضور آقای مقیسه رئیس ساترا و جانشین ایشان و نیز معاون پارلمانی سازمان صداوسیما برگزار شد و دوستان توضیحات خود را از فضا و مسئله بیان کردند. انتقاداتی هم به نپذیرفتن یک ساختار مورد تصویب توسط مجلس از سوی صداوسیما، نداشتن سعه صدر و ظرفیت در برخورد با VODها طرح کردم.» وی ادامه داد: «مسئولان صداوسیما هم مستنداتی از ساختار قانونی خود ارائه کردند که قانعکننده نبود، در عین حال که جزوهای از تصاویر غیراخلاقی ارائه شد تا بنده را مجاب کنند فشار بر VODها افزایش یابد که تصاویر ربطی به VODها نداشت و مربوط به پلتفرمهای دیگری بود.» توانگر با انتقاد از رفتار یک بام و دوهوایی صداوسیما یادآور شد: «مدیران صداوسیما از بنده درخواست داشتند تا یکطرفه به قاضی نروم و سخنان طرفین را بشنوم. متعاقب توضیحات ایشان از دوستان خواستم برای بررسی موضوع و ارائه راهکارها جلسهای مشترک میان مجلس، رئیس سازمان صداوسیما و فعالان این صنعت و پلتفرمهای اصلی برگزار شود اما مدیران صداوسیما عنوان کردند، برگزاری چنین جلسهای در شأن رئیس محترم سازمان صداوسیما نیست و پیشنهاد دادند ابتدا جلسه میان فعالان این حوزه با مسئولان ساترا برگزار شود.» نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: «با پذیرش این پیشنهاد و در نهایت پس از دو بار تغییر تنظیم زمان جلسه و بهرغم ارسال دعوتنامه رسمی و قول دوستان ساترا برای حضور در کمیسیون اقتصادی مجلس در جلسه روز شنبه، آقای مقیسه و مدیران ساترا، جلسه برای شنیدن مشکلات VODها را در شأن خود ندیدند و از حضور در جلسه خودداری کردند و بیاعتنایی خود را به سازوکارهای رسمی کشور و نهادهای متولی موضوع از جمله مجلس شورای اسلامی، مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارشاد و نیز قولهای خود نشان دادند.»
توانگر: صداوسیما از قانونگذاری فراری است
رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: «این سیاست پاسخگو نبودن به افکار عمومی و مطالبه مردم و فرار از مشارکت در فرایند قانونگذاری در شأن سازمان صداوسیما و مدیران ارشد آن نیست و در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان «تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» نام گذاری شده است، تضعیف و تخریب صنایع دانشبنیان خصوصا در حوزهای با این اهمیت امری مذموم و غیراخلاقی است و سوالبرانگیزتر از آن، این حد از فراری بودن سازمان صداوسیما از مشارکت در تدوین لایحه یا طرح قانونی برای تبیین حدود و ثغور حوزه صوت و تصویر فراگیر و چارچوب فعالیت ساترا و سایر متولیان این حوزه است.» توانگر با اشاره به بررسی جزئیات عملکرد ساترا اظهار کرد: «همانطور که امام راحل عظیمالشأن فرمودند، مجلس در رأس امور کشور است و مقام معظم رهبری نیز بارها بر تمکین به قانون و سازوکارهای رسمی و قانونی کشور تاکید فرمودهاند و در چنین فضایی جایگاه هیچ فرد و نهادی فراتر از قانون نیست و ضروری است تا قانون و اساس نامه ساترا برای تصویب در مجلس بررسی شود.» رئیس کمیته دانش بنیان و اقتصاد دیجیتال کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: «در جلسه کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس، معاونان وزارت ارشاد و مرکز ملی فضای مجازی حضور داشتند و با سعه صدر و در فضایی صمیمانه با VODها گفتوگو کردند. همچنین در این جلسه از VODها خواسته شد تا توجه دقیقتری به چارچوبهای اخلاقی جامعه داشته باشند. آنها نیز ضمن بیان التزام خود به طی شدن فرایند قانونی خواستار تصویب قوانین لازم برای شفاف شدن ضوابط نظارت و نیز تعیین نهادی مستقل، منصف و بیطرف برای تنظیمگری این حوزه شدند.»
ساترا: جلسه با مجلس هماهنگ شد
پس از اظهارنظر توانگر، مدیران ساترا از تنظیم قرار جلسهای جدید با نمایندگان مجلس شورای اسلامی خبر دادند. محمدصادق افراسیابی سرپرست معاونت کاربران و تنظیمگری اجتماعی ساترا، در گروهی واتس اپی نوشت: «انشاءا... آقای مهندس مقیسه این هفته در مجلس حضور خواهند داشت. هماهنگی های لازم از قبل انجام شده است.» او افزود: «ضمنا با مدیران هر سه رسانه صوت و تصویر فراگیری که بیشتر توسط مردم شناختهشده هستند، در دو هفته گذشته جلساتی برگزار شده است.» به نظر میرسد منظور از سه پلتفرم، فیلیمو، نماوا و فیلمنت است. طرح نام فیلیمو به این دلیل که فعلا مغضوب مدیران ساترا و در تقابل با آنهاست، جالب توجه است.
شوراهای سخت گیر الماس منحل شدند
در ادامه تحولات نمایش خانگی، دیروز مشخص شد شوراهای پروانه تولید سریالها و شورای پروانه انتشار محتوای نمایشی (موسوم به الماس) که در تابستان 1400 و با دستور عبدالعلی علیعسکری رئیس وقت رسانه ملی تشکیل شده بودند و زیر نظر شخص رئیس صداوسیما و خارج از روال ساترا، به بررسی فیلم نامه سریالهای خانگی میپرداختند، تعطیل شدند و وظایف آنها در بررسی فیلم نامه سریالهای نمایش خانگی، به ساترا بازگشته است. این اتفاق به این دلیل مهم است که از ابتدای تشکیل الماس، این شوراها برای سخت گیری بیشتری تأسیس شدند و مدیران پلتفرمها از مخالفت این شوراها با همه فیلم نامههای خانگی گلایه داشتند. دیروز ساترا اعلام کرد در هفته نخست بازگشت بررسی فیلم نامه سریالها به ساترا، طرح یک فیلم نامه تأیید شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 156
«مختارنامه» را ابزار شوخی عدهای کرده اند!
محمد فیلی بازیگر نقش «شمر» در سریال «مختارنامه»، در گفتوگو با خراسان از آسیبهای بازپخش زیاد این سریال فاخر و جزئیات حضورش در مجموعه «سلمان فارسی» میگوید
نویسنده : مصطفی میرجانیان

محرم امسال هم از راه رسید و تلویزیون همان منوی همیشگی را برای مخاطبانش ارائه داد. سریال «مختارنامه» آن قدر تکرار داشته که به نظر میرسد رکورد پخش سریالهای تکراری را زده است. اثر بهیادماندنی داوود میرباقری امسال هم روانه آنتن شبکه آی فیلم شد و از چند روز پیش که خبر بازپخش این سریال منتشر شد، این ماجرا در فضای مجازی هم واکنشهای جدی و طنز زیادی رابه دنبال داشت. به بهانه بازپخش مجموعه مختارنامه به سراغ محمد فیلی بازیگر نقش «شمر» رفتیم و از جزئیات همکاری تازهاش با داوود میرباقری در سریال «سلمان فارسی» و آسیبهای تکرار «مختارنامه» پرسیدیم.
این روزها مشغول چه کاری هستید؟
از حدود 20 روز پیش برای فیلم برداری یک سریال به اصفهان آمدم و تا یکی دو ماه آینده هم این جا هستم. «طعم طمع» یک سریال خانوادگی است که قرار است از شبکه 5 تهران و شبکه اصفهان پخش شود. در این سریال که خانم فاطمه شکری، پوراندخت مهیمن و افشین سنگ چاپ هم بازی میکنند، بازیگران جوان تئاتر اصفهان هم حضور دارند و قرار است از ظرفیتهای این استان استفاده شود.
از روند تولید سریال «سلمان فارسی» بگویید.
فیلم برداری این سریال همچنان ادامه دارد و منتظریم که سکانسهای خارج از کشور را بگیریم. سلمان در زمان خودش به کشورهای زیادی میرود و در نهایت به عربستان و مکه میرسد. برای فیلم برداری این سریال هم لازم است به کشورهای مختلفی برویم. قرار بود مدتی پیش، فیلم برداری خارج از کشور انجام شود اما شرایط کرونا باعث شد این کار عقب بیفتد. تا جایی که میدانم آقای میرباقری چندین بار برای پیش تولید به خارج از کشور رفته است اما هنوز به فیلم برداری نرسیدیم.
حضور شما در «سلمان فارسی» به اندازه «مختارنامه» هست؟
نه. هنوز بخشهایی که مربوط به حضور من است فیلم برداری نشده. من فقط میدانم که قرار است در این سریال حضور داشته باشم و نام من در این فهرست هست.
پس چطور بخش زیادی از کار سریال انجام شده که هنوز نمیدانید چه زمانی فیلم برداری با حضور شما انجام میشود؟
از قبل با ما صحبت شده و مدتی قبل هم با ما هماهنگ میکنند تا برای فیلم برداری وقتمان را خالی کنیم. سریال «سلمان فارسی» کار سنگینی است و به همین سادگی تمام نمیشود و زمان زیادی میبرد. آقای میرباقری با حساسیتهایی که دارد به همین سادگی پلان و سکانس نمیگیرد. مثلا خیلی از کارگردانها می گویند وقتی نیمی از صحنه حاضر باشد میتوانیم فیلم برداری را شروع کنیم اما برای داوود میرباقری باید همه چیز مهیا و آماده باشد. از یک ماه قبل به ما اطلاع میدهند که کارمان از چه زمانی شروع میشود و ما هم آماده میشویم.
حتما میدانید که سریال «مختارنامه» دوباره از تلویزیون پخش میشود. شما موافق تکرار آن هستید؟
نه، مطمئنا با این حجم تکرار مخالفم. در هرجایی و مخصوصا جامعه ما وقتی چیزی خیلی تکرار میشود، اسباب و وسیله شوخی و طنز میشود. با اینکه هنوز عدهای بازپخش «مختارنامه» را میبینند و برایشان جذاب است اما وقتی کار فاخری مثل «مختارنامه» هم این قدر تکرار میشود، با آن شوخی میکنند. هر سریالی را ممکن است خیلیها ندیده باشند ولی الان دیگر همه «مختارنامه» را دیده اند. هربار که بازپخش میشود مردم در کوچه و خیابان میگویند که مگر کار دیگری ندارید؟
به نظرتان هنوز هم دیدن سریال «مختارنامه» برای مردم جذابیت دارد؟
به لحاظ اینکه «مختارنامه» خوشساخت است، باز هم قابل تحمل است و مردم با اشتیاق این سریال را میبینند اما چقدر خوب بود در این 12سالی که از آن گذشته، فکری برای کار جدید در حد و اندازه «مختارنامه» میکردیم تا مردم یک کار جدید و تازه و جذاب ببینند یا حداقل این سریال هر 4-5 سال تکرار شود تا وسیله شوخی هرساله نشود.
خودتان و بقیه عوامل مثل آقای میرباقری و بازیگران و... هیچ وقت اعتراض نمیکنید که این قدر بازپخش نشود؟
نمیدانم که آقای میرباقری تا حالا اعتراض کردهاند یا نه ولی میدانم همگی به شوخیهایی که با این سریال فاخر میشود، اعتراض دارند. البته کاری از دستمان برنمیآید چون مسئولیت این میزان تکرار سریال با ما نیست. متاسفانه به جز ماه محرم که هرساله سریال «مختارنامه» یکی دوبار بازپخش میشود، در مناسبتهای مختلف هم قسمتهایی از آن را به شکل موضوعی پخش میکنند. همین باعث شده ما بازیگران هم وقتی برای مصاحبههای تلویزیونی و برنامه ها و مراسم مختلف دعوت میشویم، با این که در کارهای زیادی حضور داشتیم اما همچنان به نام نقش مان در سریال «مختارنامه» معرفیمان میکنند. مثلا هرجایی میروم من را با نام «شمر» میشناسند.
خودتان تا حالا چند بار سریال «مختارنامه» را دیدهاید؟ مثلا بازپخش امسال را میبینید؟
الان که سر کار هستم. بعضی وقتها هم شبکار هستیم و روزها دیگر جانی نداریم. در این سالها با این که «مختارنامه» خیلی زیاد پخش شده اما من فقط یک بار یعنی همان اولین بار تماشایش کردم. بعد هم یک بسته سریال را از طرف آقای میرباقری به ما دادند. گهگاهی که حوصله دارم یک بخش هایی از آن را میبینم و خاطرات را تازه میکنم. این سال ها بیشتر از سریال، واکنشها به آن را می بینم. مثلا چند روز پیش با بخشی از نقش «شمر» شوخی کرده و روی آن صدا گذاشته بودند. خیلی خندیدم.
این سالها در کارهای زیادی حضور داشتید. آیا اسم بدنام «شمر» همچنان روی شما مانده است؟
بله. همچنان همه من را با نام «شمر» میشناسند. نمیدانم «شمر» مثل من بوده یا من مثل «شمر» بودم که این قدر بین من و نقشی که بازی کردم ارتباط برقرار شده است ولی دیگر با این نام کنار آمدهام.
اگر باز هم نقش «شمر» را به شما پیشنهاد بدهند، بازی میکنید؟
یک بار این فضا را تجربه کردهام و دیگر آن را تکرار نمیکنم. اگر هر نقشی پیشنهاد بشود، بازی میکنم اما میخواهم همان شمر «مختارنامه» در یاد همه بماند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 174
چهره ها و خبر ها








ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 61
دیکاپریو و اسکورسیزی در فیلم بعدی هم همراه میشوند

به گزارش مهر، «شرط بندی» پروژه مشترک بعدی اسکورسیزی و دیکاپریو خواهد بود. این فیلم با اقتباس از کتابی به نام «ویجر: داستان کشتی شکنی، شورش و قتل» نوشته دیوید گرن روزنامهنگار «نیویورکر» با همکاری اپل ساخته میشود. گرن نویسنده کتاب غیرداستانی «قاتلان ماه کامل» هم بود. کتاب «ویجر» یا «شرط بندی» قرار است بهار آینده منتشر شود و نویسنده در آن ماجرایی را روایت میکند که به سالهای ۱۷۰۰ بازمیگردد و درباره به گل نشستن کشتی بریتانیایی «ویجر» در آمریکای جنوبی است. سرنشینان این کشتی با یک ماموریت مخفی برای دست یافتن به یک گنج اسپانیایی تلاش میکردند که در سواحل پاتاگونیا غرق و مجبور شدند در برابر همه عوامل موجود برای بقا تلاش کنند. وقتی آنها پیدا میشوند و به زندگی عادی باز میگردند، باید در برابر اتهام قتل و خیانت چند طرفه در دادگاه نظامی پاسخگو باشند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.