




ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


در شهرآورد، فرجی مرتکب خطای پنالتی شد؟ فرار بازیکن استقلال آفساید نبود؟ گل این هفته تیم «هوادار» با دست زده شد و به درستی گل مارادونایی لقب گرفت؟ هفتهای نیست که نیاز به سیستم کمک داور ویدئویی در لیگبرتر احساس نشود. موضوعی که داد همه را درآورده است. در این میان مسابقات انتخابی جامجهانی و چرایی استفاده نکردن فدراسیون از سیستم VAR در بازی با کرهجنوبی و...نه تنها هواداران را ناراحت کرده بلکه برایشان شائبههای زیادی هم ایجاد کرده است. اما در این میان خبری بیرون آمد مبنی بر این که یک شرکت دانشبنیان ایرانی موفق به تهیه این سیستم، بسیار ارزانتر از مشابه خارجی خود شده است. خبری که با بیمهری مسئولان فدراسیون روبهرو شده و حالا این شرکت دانشبنیان درصدد برآمده است که خودش به تنهایی با کمک فیفا، این سیستم را راهاندازی کند. به همین بهانه در پرونده امروز زندگیسلام به سراغ «حسامالدین شاهرخ»، مسئول این شرکت رفتهایم تا با او درباره کم و کیف این ماجرا گفتوگو کنیم.
یک ماه دیگر با حضور فیفا VARمان
را تست میکنیم
در ابتدای صحبت، مدیر شرکت سبحان پایا خبر از تست VAR ایرانی این شرکت در کمتر از یک ماه دیگر در مشهد داد و اضافه کرد: «طبق نامهنگاریهایی که با نمایندگان فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) در سوئیس داشتیم تا تاییدیه کمک داور ویدئویی را بگیریم، انشاءا... کمتر از یک ماه دیگر با مشارکت صداوسیما در ورزشگاه امامرضا(ع) مشهد، سیستم خودمان را نصب و سپس تست می کنیم. البته باید اضافه کنم که تستهای فیفا یک استاندارد دارد که 30 دقیقه است. این تست با شش بازیکن و دو داور برگزار میشود و در این مدت، صحنههای مختلف بازی را شبیهسازی میکنند که سیستم ما هم برای آموزش داور میتواند استفاده شود و هم برای تاییدیه فیفا. برای هزینه هم باید بگویم برای ورزشگاه امامرضا(ع) با تمام جوانب و تجهیزات، برآورد هزینهای حدود 150 هزار دلار (4.5 میلیارد تومان) کردهایم. منظور از جوانب، کابلکشی تا کنار زمین و... است که جزو هزینههای خود سیستم VAR نیست اما جز ملزومات برای مجوزهای فیفاست. ما این هزینه را هم اضافه کردیم».
حدود 3 سال است روی این سیستم کار میکنیم
«شاهرخ» ضمن توضیح راجع به شرکت خود، مدت زمان کار روی سیستم VAR را سه سال اعلام کرد و افزود: «شرکت ما از سال 84 در حال همکاری با صداوسیماست. هسته مرکزی شرکت شامل شش نفر است به همراه 3-4 نفر از دوستان که به عنوان پیمانکار به صورت پروژهای با ما همکاری میکنند. شروع پروژه ساخت VAR هم اگر بخواهیم از اسلوموشن حساب کنیم، از چیزی حدود سه سال قبل آغاز شده است. توجه داشته باشید که اسلوموشن هم هسته مرکزی و هم بخشی از سیستم اصلی VAR است . هماکنون نیز در حال کار روی اینترکام (سیستم ارتباطی) هستیم که برای امکان ارتباط بین داوران و اپراتور است».
فیفا جوابمان را داد فدراسیون کشورمان نه!
«البته دوست داشتیم با دوستان فدراسیون کشور هم در ارتباط باشیم اما دوستان مایل به همکاری نبودند». این صحبتها بخشی از درد دل و گلایههای این مدیر شرکت دانشبنیان است. او ادامه می دهد: «تا امروز نه فدراسیون و نه سازمان لیگ، جواب ما را نداده اند. فقط توانستیم با بچههای همراهاول ارتباط بگیریم اما گویا سازمان لیگ به دنبال مذاکره و ورود این سیستم از روسیه است که هنوز به توافق نرسیدهاند. همین دلایل باعث شد با فیفا مکاتبه کنیم و تصمیم داریم مانند دیگر شرکتهای تولیدکننده کمک داور ویدئویی در جهان، مثل آن 15 شرکت مجوزدار که فدراسیون میگوید، این مسیر را برای تایید فیفا طی کنیم. نکته جالب اینجاست که فیفا جوابمان را داده ولی ما هرچه نامه زدیم فدراسیون، حاضر به بررسی پروژه ما نشد».
قیمت VAR ما خیلی پایینتر از جهان است
«شاهرخ» در توضیح قیمت VAR با اشاره به قیمت این محصول در لیگهای مختلف از فدراسیون فوتبال انتقاد میکند و میگوید: «راجع به قیمت، چیزهای متفاوتی شنیدیم اما چیزی که مطمئن هستیم مثلا لیگ انگلیس برای لیگ برتر 3.5 میلیون پوند و لیگ برزیل شش میلیون دلار برای اجاره یک فصل پرداخته است و ایران آن چیزی که از هنگکنگ آورده بوده، 48 هزار یورو برای چهار بازی بود که فاجعه بود و ناقص و هیچ کدام از ملزومات فیفا را هم نداشت و حتی شرکت مورد تایید فیفا هم نبود. یعنی برای بازی رسمی هم نمیتوانستند استفاده کنند و تنها کاری که می شد با آن انجام دهند، در حد آموزش داورها بود است که همان کار را هم نکردند. اما VAR ما چیزی حدود 100 هزار دلار است و قیمت اش خیلی پایین است و اصلا قابل قیاس نیست با این مدل قیمتها».
اینترکام را هم نصف قیمت میسازیم
اینترکام همان سیستم ارتباط بین داوران است. این سیستم که یکی از ملزومات سیستم کمک داور ویدئویی است توسط شرکت سبحان پایا ساخته شده است. «شاهرخ» در توضیح این سیستم و نحوه استفاه از آن میگوید: «دو کمک داور دستیار و یک اپراتور در اتاق هستند که این سه نفر باید با هدست با یکدیگر در ارتباط باشند. در این حالت، اپراتور توان ارتباط با داور را ندارد اما همه این افراد میتوانند صدای داور را بشنوند و دو نفر کمکداور هم میتوانند با فشردن یک کلید با داور در ارتباط باشند. الان ما هم هدستهایمان را از هلند وارد میکنیم چون با توجه به امکانات داخلی نمی صرفد که بسازیم ولی بقیه این امکانات را خودمان میسازیم و این کلی صرفهجویی ارزی به همراه دارد. مثلا اینترکامی که از آلمان بود
اجاره اش سالی 90 هزار دلار بود و مدل فرانسوی آن سالی 50 هزار یورو اما ما کل مجموعه حتی هدستهای هلندی را با 20 هزار دلار میسازیم. باور کنید اینترکام را هم سر کل کل میسازیم».
VAR هم به داوری کمک میکند
هم مانع فساد است
در بخش دیگری از صحبتهای شاهرخ، او به ضروری بودن وجود VAR در مسابقات داخلی اشاره کرد: «هرچند به دلیل مشغله زیاد اهل تماشای فوتبال نیستم ولی همه تیمهای ایرانی را دوست دارم. در خصوص داوری هم خب بعد از شهرآورد یا هر مسابقهای، مشکلات زیاد است و VAR میتواند به این مسئله کمک و این مشکلات را کمتر کند. با ساختاری که فیفا مقرر کرده مبنی بر ضبط صدا و امکان بررسی مجدد آن بعد از هر بازی، اگر تخطی هم صورت گرفته باشد چون مدرک و سند مشخصی موجود است، هم تخطی کمتر و هم خودبهخود جلوی فساد گرفته میشود. این سیستم هم چند شکل نصب دارد. میتوانید ببرید داخل ورزشگاه و در اتاقی نصب کنید یا میتوانید به صورت واحد سیار استفاده کنید. یعنی سیستم را داخل خودرو قرار دهید و به داخل ورزشگاه ببرید. برای مورد اول باید 14 روز قبل از بازی تاییدیه بگیرید اما برای واحد سیار شش ساعت کافی است ولی همه این دو مدل برمیگردد به تعریف سرویسدهنده از سیستم VAR».
دنبال ثابتکردن انجام این کار در ایرانیم
هزینه زیاد این پروژه و حمایت نکردن، بخش دیگری از صحبتهای مدیر این شرکت دانشبنیان بود. او در توضیح هزینهها میگوید: «به دلیل هزینههای زیاد، ساخت VAR کمی طولانی شد چون در مرحله اول ما باید یک اسپانسر داشته باشیم که هیچکس قبول نکرد و همه این هزینهها از طریق بخش خصوصی تامین شد. خب هزینهها هم زیاد است مثلا به تازگی توانستیم یک وام از دانشگاه تهران فراهم کنیم و قرار است این هفته به دست ما برسد تا بتوانیم هزینه وحشتناک قطعات را فراهم کنیم. این در حالی است که ما زیاد امیدی به داخل نداریم و بیشتر در حال ادامه دادن این کار هستیم تا ثابت کنیم میتوان این کار را در ایران انجام داد. بعد هم برویم سراغ زندگی خودمان شاید در جایی دیگر چون بعید میدانم با ساختار فکری دوستان به جایی برسیم ولی ما این تاییدیه را میگیریم تا دوستان نگویند نتوانستند تاییدیه را بگیرند و بعدش هم به دیگر کشورها صادرات کنیم».
فناوری خط آفساید، یک آپشن است!
VAR شامل یک بخش از حداقل الزامات است و یک بخش هم آپشن، مانند فناوری خط آفساید یا خط دروازه. حسامالدین شاهرخ با توضیح این نکته میافزاید: «هنوز فناوری خط آفساید را اضافه نکرده ایم، راستش چون هنوز درآمدی نداشتیم. البته خط آفساید یک چیز ساده نیست، اندازهگیری دقیق میطلبد که ملزم به نقشهبرداری از زمین و کالیبره کردن آن است. این الزام البته جزو حداقلهای فیفا نیست مثل فناوری گللاین. این موارد آپشنهای VAR هستند و البته فیفا باز هم مشخصات خاصی برای این کار وضع کرده است. الان هم ما 80 درصد این فناوری را داریم و قبلا استفاده هم کرده ایم مثل فناوری فاصله توپ تا خط دروازه یا فاصله تا دیواره دفاعی یا تبلیغات که نمونههای آن در سایت ما موجود است، اما خب این کار الان دغدغه ما نیست، بعد از موفقیت در تستهای فیفا این کارها را هم اضافه میکنیم ولی خب باید یک نمونه از ما خریداری شود تا ما دلخوش شویم یا نه؟» «حسام الدین شاهرخ » در پایان صحبتهایش بار دیگر با انتقاد از فدراسیون راجع به VAR شرکت هنگکنگی می گوید: «دوستان در فدراسیون 48 هزار یورو برای VAR هنگکنگی ناقص و ورودش به ایران هزینه کردند اما جالب این جاست که هیچ استفادهای از آن نکردند، حتی نتوانستند با 20-30 ساعت استفاده از این سیستم داورها را برای گرفتن مدرک آموزش بدهندچون حتی یک بار هم پنج صفحه الزامات فیفا را راجع به سیستم VAR نخواندهاند».

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.






ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

کارشناس شبکهتهران در یک ویدئوی پربازدید در شبکههای اجتماعی میگوید: «یک خانم در ادارهای کار میکرده و با همکارش ازدواج میکند. او در محل کارش، دوستی داشته که بعد از ازدواج هم این ارتباط دوستی را به صورت خانوادگی البته بدون رعایت یکسری ملاحظات و حریمها، ادامه میدهند... ماجرا ادامه مییابد تا در یک اتفاق، یکی از خانمها متوجه ارتباط پنهانی شوهرش با دوستش میشود. این خانم بعد از اینکه متوجه این رابطه میشود برای انتقام گرفتن از شوهرش، با همسر دوستش ارتباط میگیرد و ... در این حالت نه تنها چیزی درست نمیشود که هر دوی این زندگیها، کاملا متلاشی میشود.» در ادامه، نگاهی روانشناسانه به این ماجرا خواهیم داشت.
رابطه با دوستان بعد از متاهلشدن به مدیریت بسیاری نیاز دارد
قطع روابط با دوستان پس از ازدواج میتواند به مرور زمان باعث انزوای زوج شود و استقلال و هویت آنها را زیر سوال ببرد. با این حال اگر این روابط بدون چهارچوب و حد و مرز مشخص باشد، میتواند به صمیمیت بین زوج ها آسیب بزند و به تعارضات زیادی بین آنها بینجامد. بنابراین رابطه با دوستان پس از ازدواج به مدیریت بسیاری نیاز دارد و صرفاً نمیتوان آن را مفید یا مضر دانست. برای این که بتوانید هم روابط دوستانه خود را حفظ کنید و هم آسیبی به زندگی مشترکتان وارد نکنید، رعایت برخی خط قرمزها ضروری هستند که در ادامه به مهمترین آنها اشاره کردهایم.
مشخصکردن مرز را بدبینی معنا میکنید
مهمترین مسئله در حفظ کیان خانواده تعیین حد و مرزها و پاسداری از آنهاست. مرز آن محدودیتی است که زوج ها برای محافظت از زندگیمشترک خود تعیین میکنند. حد و مرز روابط به شما این امکان را میدهند که بین شما و همسرتان با دیگران یک خط بکشید. هرگز بر این تصور نباشید که مرزگذاری در رابطه یعنی به دیگران بیاعتماد و بد بین بوده و دایم منتظر باشید که مچگیری کنید و افراد را به دلیل نقاط ضعف آنان کنار بگذارید بلکه به این دلیل است که در حل مسائل و مشکلات شیوه موفقتری به کار ببرید.
رازداری را
جدی نمیگیرید
اگر در زندگیتان تجاربی داشتهاید که آزار دهنده یا مبهم بودهاند، قبل از درمیان گذاشتن با دیگران با شخص ثالثی که بتواند مشاور مناسبی باشد، مطرح کنید. بیشترین آسیب در روابط از ناحیه دوستانی به زندگی وارد شده است که تحت عنوان درد دل، محرم اسرار شخصی شما بودهاند اما انتشار همین رازها برای شان دردسرساز شده است.
دوستانتان را بعد از متاهلشدن، پالایش نمیکنید
هر فردی در زندگی خود دوستان زیادی دارد که مطمئنا با همه آنها به یک اندازه صمیمی نیست. ممکن است با برخی راحتتر و با برخی دیگر ارتباط رسمی داشته باشد. جایگاه هر فرد را در نظر بگیرید و متناسب با جایگاه وی با او رفتار کنید. مسلما هر ارتباط اجتماعی نمیتواند به عنوان یک رابطه دوستانه مثبت تلقی شود. برای مثال ممکن است که شما قبل از ازدواج دایره گستردهای از افراد در اطرافتان حضور داشته باشند و شما با آنها معاشرت کنید اما لزوماً همه آنها دوستان صمیمی شما نیستند و شما تنها به دلایلی نظیر گذران اوقات فراغت با آنها رفت و آمد کنید. پس از ازدواج لازم است که این روابط را مورد بازنگری قرار دهید و از خود بپرسید چه تعداد از این افراد میتوانند به افزایش کیفیت زندگی شما کمک کنند و حفظ رابطه با آنها ارزشمند است. داشتن روابط کمتر اما با کیفیت بیشتر معمولاً نقش مثبتی در زندگی افراد ایفا میکند و کمتر آنها را به حاشیه میبرد.
با همسرتان درباره روابط دوستانه توافق نمیکنید
به جای موضع گرفتن در برابر همسرتان به او نشان دهید که احساساتش را درک میکنید و برای دوستانش ارزش قائل می شوید. با او در فضایی صمیمانه درباره رابطه سالم و نگرانیهایی که درباره روابط دوستانه شما دارد، صحبت کنید. بهترین راه حل این است که قبل از ازدواج در جلسات آشنایی در این باره صحبت کنید و حد و حدود این روابط را برای هم مشخص کنید. تنها لازم است در این باره به یک توافق مطلوب برسید و به این توافق پایبند بمانید.
اعتماد بیجا به دوستانتان دارید
صمیمیشدن با دیگران مستلزم این است که ابتدا آنها را بشناسید. به این معنا که
ظاهر بین نباشید و از نشانههای کوچک به راحتی عبور نکنید. تفکر و ارزیابی منطقی میتواند به شناخت افراد منجر شود. منفینگری زیاد و خوش بینی مفرط هر دو به یک اندازه در چنین ارتباطهایی آسیبزا هستند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

همزمان با بازار داغ و ترافیک پرحجم سفرهای دیپلماتیک منطقهای،سفر دورهای پنج روزه محمد بن سلمان به 5 کشور عربی عمان، بحرین، قطر، امارات و کویت هم انجام شد. سفری کم سابقه و پر اهمیت چرا که همه کشورهای عضو شورای همکاری خلیح فارس را در بر میگیرد و همچنین نخستین سفر او به دوحه پس از آشتی است. حال سوال این است که علت این تحرکات چیست و چه اهدافی دنبال می شود؟قرار است چهل و دومین نشست سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس اواخر هفته جاری در ریاض، پایتخت عربستان برگزار شود. بنابراین، سفر بن سلمان به 5 کشور دیگر عضو شورای همکاری خلیج فارس بیارتباط با نشست آینده این شورا نیست. به باور بسیاری از کارشناسان، این سفر با هدف از بین بردن اختلافات ژئوپلیتیکی و تقویت همکاری و هماهنگی میان شش کشور عربی خلیج فارس به ویژه در نحوه مواجهه موثر با مذاکرات هسته ای جاری و آن چه نفوذ منطقهای ایران اعلام میشود، صورت گرفته است. در حالی که روابط میان شورای همکاری خلیج فارس بر پایه پیوندهای فرهنگی، مذهبی و قبیلهای است، آن ها مواضع سیاست خارجی متفاوتی در قبال ایران دارند. عمان، کویت و قطر همگی روابط نسبتاً خوبی با ایران دارند و این در حالی است که امارات نیز در روزهای گذشته مذاکرات تنشزدایی با تهران را به طورعلنی در پیش گرفته است. این امر اجماعسازی مد نظر سعودیها در شورای همکاری، درباره تهدیدسازی از روابط با ایران را تاحدود زیادی ناکارآمد میسازد،بنابراین بن سلمان با انجام این تور منطقه ای به دنبال اجماعسازی برای نشست ریاض است. نکته مهم دیگر این که سفر بن سلمان به 5 کشور عربی پس از سفر مقامات اماراتی به سوریه و ترکیه و همزمان با سفر طحنون بن زاید، مشاور امنیت ملی امارات به تهران انجام میشود. این موضوع نیز بیانگر رقابت منطقهای عربستان و امارات است. افزون بر این،به نظر می رسدموضوع مهمتر درباره سفر محمد بن سلمان مربوط به موقعیت شخص ولیعهد سعودی است. از ژانویه 2021 که بایدن روی کار آمده ، موقعیت بن سلمان هم در سطح داخلی و هم جهانی متزلزل شده است. در سطح داخلی، اگرچه همچنان بن سلمان شانس اول برای کسب کرسی پادشاهی سعودی است و نفوذ زیادی در ساختار قدرت دارد، اما برخی از رقبای وی از جمله محمد بن نایف تحت حمایت دولت بایدن قرار دارند. در همین حال، بن سلمان محتاط تر از گذشته در ساختار قدرت عربستان اقدام میکند. در سطح خارجی نیز محمد بن سلمان در سال 2021 هیچ سفر خارجی نداشته و حتی در اجلاس اخیر جی 20 در بروکسل نیز حضور پیدا نکرده بود. علاوه بر این، محمد بن سلمان در 11 ماه گذشته هیچ گفت وگویی با رئیس جمهوری آمریکا نداشته است. سیاست منطقهای عربستان سعودی نیز دستاوردی برای این کشور نداشته و عملاً بیتجربگی و شکست سیاستهایی که محمد بن سلمان طراح و مجری اصلی آن بود، اثبات شده است.برای نمونه در پرونده جنگ یمن،ریاض با تشدید محاصره مأرب و ثمربخش نبودن حملات شدید هوایی برای جلوگیری از روند پیشرویهای انصارا... در ساحل غربی طی هفتههای اخیر، نگران از دست دادن کامل قافیه جنگ به صنعا و داشتن موضع ضعف در مذاکرات آینده هستند. این در حالی است که انصارا... در پاسخ به حملات هوایی سعودیها موفق شدند دور جدیدی از حملات موشکی و پهپادی موسوم به «بازدارندگی» را در عمق خاک عربستان انجام دهند.شاید همه این ها باعث شده است که در این سفر دورهای، امکان نقش آفرینی کشورهایی چون عمان یا قطر که از روابط دوستانه و نزدیکی با تهران برخوردار هستند و حتی مسقط که در گذشته میزبان چندین دور گفت وگوهای مستقیم و غیرمستقیم سعودی و انصارا... بوده است، با توجه محمد بن سلمان مواجه شود.با توجه به این وضعیت، میتوان گفت در سفر اخیر محمد بن سلمان به 5 کشور عربی اهداف شخصی وی از جمله خروج از انزوا، گفت وگو درباره برخی مسائل منطقهای از جمله جنگ یمن و همچنین رقابت با امارات در حوزه غرب آسیا وجود داشته است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.




ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.




ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

سجادپور- موتورسواران نقابداری که طعمه های خود را در پارک های خطی مشهد به دام می انداختند و به خاطر سرقت گوشی تلفن، صحنه هایی خونین و وحشتناک را رقم می زدند با تلاش ماموران کلانتری آبکوه مشهد دستگیر شدند.
جانشین فرمانده انتظامی خراسان رضوی، روز گذشته در تشریح ماجرای «قمه کش های مخوف» به «خراسان» گفت: به دنبال وقوع چند فقره زورگیری در پارک های خطی مشهد که با قمه کشی همراه بود، بلافاصله نیروهای انتظامی با صدور دستورات ویژه ای از سوی سرهنگ حسین دهقان پور (رئیس پلیس مشهد) وارد عمل شدند و گشت های محسوس و نامحسوس در حوزه های انتظامی استقرار یافتند.
سردار ابراهیم قربان زاده افزود: در این میان نیروهای گشت کلانتری آبکوه مشهد عملیات گسترده ای را برای شناسایی و دستگیری زورگیران قمه کش آغاز کردند و به گشت زنی هدفمند در حوزه استحفاظی پرداختند تا این که حدود ساعت 18:30 ناگهان موتورسواران نقابداری را در چهارراه شهید فرامرز عباسی دیدند که با شال صورت خود را پوشانده بودند و اطراف خود را می پاییدند. این مقام ارشد انتظامی اضافه کرد: ماموران گشت در حالی موتورسواران نقابدار را زیر چتر عملیاتی گرفتند که مشخص شد آن ها شماره پلاک موتورسیکلت را نیز تغییر داده اند. با این مستندات حلقه محاصره تنگ تر شد و موتورسواران در یک لحظه خود را در چنگ پلیس دیدند. سرنشین موتورسیکلت که با مشاهده نیروهای انتظامی هراسان شده بود، با پرت کردن یک دستگاه گوشی تلفن همراه به حاشیه خیابان قصد فرار داشت که با چند حرکت دفاع شخصی زمین گیر شد و حلقه های قانون بر دستان وی و همدستش گره خورد. وی گفت: در بازرسی بدنی از دو موتورسوار نقابدار یک قبضه قمه 30 سانتی نیز کشف شد و آن ها به همراه موتورسیکلت توقیفی به کلانتری آبکوه انتقال یافتند. سردار قربان زاده با اشاره به اهمیت مبارزه با جرایم خشن تاکید کرد: به خاطر حساسیت پرونده های زورگیری در مشهد بلافاصله تحقیقات گسترده ای از متهمان زیر نظر مستقیم سرهنگ ابراهیم خواجه پور (رئیس کلانتری آبکوه) شروع شد و شاکیان از طریق مرکز پیام پلیس از دستگیری دزدان مخوف مطلع شدند و به کلانتری مراجعه کردند. این فرمانده صاحب نام یادآورشد: دو متهم 20 و19 ساله در حالی به چند فقره زورگیری خونباربا ضربات قمه اعتراف کردند که همدست دیگر خود را نیز به پلیس لو دادند. به گزارش اختصاصی خراسان یکی از شاکیان که دقایقی قبل از دستگیری زورگیران قمه کش در چنگ آن ها گرفتار شده بود، درباره چگونگی ماجرا به افسر تحقیق گفت: حدود ساعت 6 بعد از ظهر در پارک خطی انتهای خیابان تلاش در حال تردد بودم که سرنشینان یک دستگاه موتورسیکلت هوندا و یک جوان دوچرخه سوار مقابلم توقف کردند. هنوز ناباورانه به آن ها نگاه می کردم که در یک لحظه یکی از موتورسواران قمه بزرگی را به طرفم گرفت و در میان بهت و حیرت چند ضربه به دست، پهلو و بازویم کوبید که من وحشت زده شدم به گونه ای که حتی جرئت فریاد هم نداشتم. او سپس با دسته قمه ضربه ای به سرم زد تا گوشی تلفنم را به او بدهم ولی من در یک لحظه گوشی را از روی دیوار به داخل مجتمع ورزشی پرت کردم. آن ها که با دیدن این صحنه عصبانی شده بودند با خشم دست در جیبم کردند و هدفون گران قیمتم را به سرقت بردند. پس از فرار سارقان گوشی ام را برداشتم که شکسته و قابل استفاده نبود.
گزارش خراسان حاکی است در همین حال یکی دیگر از شاکیان که زورگیران مخوف را شناسایی کرده بود نیز گفت: حدود ساعت 17 در حاشیه پارک خطی بزرگراه شهید کلانتری در حرکت بودم که سه جوان نقابدار سوار بر موتورسیکلت هوندا مرا متوقف کردند و با ضربات قمه و لگد گوشی تلفنم را زورگیری کردند که دو متهم دستگیر شده همان سارقان خشن هستند. همچنین یک زن جوان با حضور در کلانتری آبکوه دزدان خطرناک را شناسایی کرد و درباره ماجرای زورگیری گفت: ساعت 16 دهم آذر در خیابان شهید فرامرز عباسی 30 به صورت پیاده تردد می کردم که ناگهان دو جوان موتورسوار با قمه ای که در دست داشتند مرا تهدید به مرگ کردند و گوشی تلفن آیفون مرا که حدود 40 میلیون تومان ارزش داشت به سرقت بردند و این جوان (اشاره به یکی از متهمان) همان زورگیری است که قمه را زیر گلویم گذاشت.
بنابر گزارش خراسان در پی اعلام شکایت سه تن از شاکیان بررسی های پلیس برای کشف زورگیری های دیگر دزدان نقابدار در حالی ادامه یافت که «نیما.ک» (یکی از متهمان) در بازجویی های تخصصی گفت: موتورسیکلت متعلق به من است اما چون قصد داشتم خودم گوشی ها را سرقت کنم همدستم «امیرحسین» رانندگی می کرد ولی گواهی نامه ندارد. با این حال دوست دیگرمان که ساکن شهرک شهید رجایی است سوار بر دوچرخه ما را همراهی می کرد تا سه نفری زورگیری کنیم. ابتدا در بزرگراه شهید کلانتری از مرد جوانی گوشی تلفنش را سرقت کردیم که توسط ماموران کشف شد. بعد به سمت بولوار خیام آمدیم و با ضرب و جرح یکی از طعمه ها قصد زورگیری داشتیم که او گوشی تلفن را به داخل ورزشگاه پرت کرد و ما هم به سرقت هدفون او بسنده کردیم و...
به گزارش خراسان، تحقیقات گسترده نیروهای کلانتری آبکوه با دستورات ویژه قضایی برای دستگیری عضو فراری این باند مخوف آغاز شده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

رعیت نواز- در روزهای اخیر، تصاویر وحشتناکی از دود عظیم حاصل از مازوت سوزی در نیروگاه حرارتی قزوین منتشر شد که نقش مازوت را در آلودگی های هوا بیش از پیش نشان می داد. هرچند مدتهاست بحث مازوت سوزی در نیروگاهها مورد انتقاد شهروندان و فعالان حوزه محیط زیست قرار دارد اما در این تصویر به وضوح مشخص است که نیروگاههای حرارتی چطور با مازوت سوزی پتوی آلودگی هوا را بر سر شهر میکشند. امسال هم مانند هر سال با شروع سرما، یافتن مقصر آلودگی هوا آغاز شده، موضوعی که در سال های مختلف مقصرهای جدیدی داشته است. متاسفانه هر سال پیدا کردن مقصر آلودگی آن قدر زمان می برد که مجالی برای چاره اندیشی نمی ماند و تا مقصر پیدا می شود، فصل عوض شده است و کاهش مقطعی آلودگی هوا باعث می شود برخی مسئولان موضوع را کاملا فراموش کنند و تا آلودگی و مقصر احتمالی بعدی بی خیال موضوع می شوند. در سال های پیش بنزین بی کیفیت یکی از متهمان اصلی آلودگی هوا به حساب می آمد اما با افزایش کیفیت بنزین رفته رفته این متهم از گردونه آلوده کننده ها کنار رفت اما همچنان احتراق بد خودروهای فرسوده و موتور سیکلت ها متهم اند. البته در یکی دو سال اخیر پای مازوت هم به عنوان یکی از اصلی ترین متهمان آلودگی هوا در فصل سرما باز شده است؛ متهمی که انگار قرار است با وجود آلاینده بودن، در کنار ما بماند و به این راحتی ها هم حذف شدنی نیست. با این حال در این گزارش درباره سهم هر کدام از تولید کننده های آلاینده های هوا نوشته ایم که می تواند برای برنامه ریزی های آینده، مثمر باشد.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

رئیس دیوان عالی کشور: پرونده بانک مرکزی به دادگاه دیگری ارجاع خواهد شد



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.