- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
بر اساس اعلام کمیته اپیدمیولوژی وزارت بهداشت، در هفته منتهی به ۲ آبـان موارد ابتلا و مرگومیر در کشور بیشتر شده و در خراسان رضوی و 14 استان دیگر از جمله یزد، خراسان جنوبی، قم، کردستان، کرمانشاه، آذربایجان شرقی، البرز، مرکزی، اردبیل، قزوین، مازندران، گیلان، گلستان و هرمزگان روند صعودی یا شروع پیک جدید مشاهده شده است. به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، بر اساس گزارش روز گذشته کمیته اپیدمیولوژی، در هشت استان لرستان، همدان، چهارمحال و بختیاری، کرمان، زنجان، اصفهان، فارس و سیستان و بلوچستان روند ثبات با تغییرات مختصر صعودی مشاهده شده است. در چهار استان خراسان شمالی، بوشهر، خوزستان و تهران نیز روند ثبات با تغییرات مختصر و نامنظم وجود داشته است.
رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد نیز با بیان این که آمارها نشان میدهد رعایت پروتکلهای بهداشتی کاهش یافته است، اظهار کرد: باید محدودیتها به صورت جدی در مشهد اعمال شود. دکتر بیرجندینژاد در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: باتوجه به شرایط فعلی، قطعا باید اقدامات سختگیرانهتری را برای مقابله با ویروس کرونا در شهر مشهد درنظر گرفت. وی افزود: باید محدودیتها به صورت جدی در مشهد اعمال و باتوجه به رشد پیشرونده در تعداد مبتلایان و مرگومیرها، باید محدودیتهای جدی برای شهرهای قرمز و بحرانی درنظرگرفته شود. وی تصریح کرد: دورکاری کارمندان، کاهش رفتوآمد مردم و تعطیلی برخی اماکن بیشک در کاهش شیوع ویروس کرونا در کشور موثر است. رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد تاکید کرد: ضرورت دارد ترددها به مشهد با اعمال محدودیت همراه باشد، این مسئله را به صورت رسمی به ستاد کرونای استان و کشور اعلام کردیم.رحیمی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این زمینه به تسنیم گفت: باید بخش زیادی از مردم که حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد میشوند، پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند تا شرایط بهبود یابد. وی با اشاره به شرایط بحرانی مشهد در حوزه کرونا اظهار کرد: مردم باید درخصوص زدن ماسک بسیار حساس باشند و پروتکلهای بهداشتی را بیشتر رعایت کنند.
آمادگی 145 درمانگاه خصوصی برای خدمت رسانی به بیماران کرونایی
دبیر مراقبت و درمان کووید-19 دانشگاه علوم پزشکی مشهد از آمادگی 145 درمانگاه بخش خصوصی برای ارائه خدمات سطح یک به بیماران مشکوک یا مبتلا به کرونا خبر داد. به گزارش وبدا، دکتر انجیدنی با بیان این که از این تعداد، 47 درمانگاه بخش خصوصی در مناطق حاشیه مشهد مستقر است، اظهار کرد: به منظور گسترش خدمات رسانی به ساکنان مناطق کم برخوردار، تست کرونا در درمانگاه های فعال مناطق حاشیه مشهد به طور رایگان انجام می شود. وی با بیان این که تمامی درمانگاه های شهر مشهد به مراکز خدمات جامع سلامت 16 ساعته متصل هستند و اطلاعات بیماران در سامانه سینا به ثبت می رسد، تصریح کرد: بر اساس برنامه ریزی، تست کرونا برای بیماران بر اساس اولویت در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت به طور رایگان انجام می شود.
انجام بیش از 82 هزار تست کرونا در مراکز خدمات سلامت علوم پزشکی مشهد
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیش از 82هزار تست کرونا از مراجعان سرپایی مراکز خدمات جامع سلامت ۱۶ ساعته دریافت و برای بررسی به آزمایشگاههای مرجع ارسال شده است. به گزارش فارس، دکتر مهدی قلیان با بیان این که بیماران در صورت ابتلا به بیماری کرونا زیر پوشش خدمات مراقبتی و دارویی مراکز خدمات جامع سلامت قرار میگیرند، اظهار کرد: در صورت نیاز به خدمات تخصصی و تصویربرداری، بیماران به 19 مرکز سطح2 ارجاع و در صورت نیاز به خدمات بستری به مراکز بیمارستانی انتقال داده میشوند. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین با اشاره به پیشرفت حدود 73 درصدی مرحله سوم غربالگری کرونا در مناطق زیر پوشش این دانشگاه اظهار کرد: تاکنون 870 هزار نفر زیر پوشش این طرح قرار گرفته اند. وی افزود: مرحله سوم غربالگری کرونا از 25 مرداد آغاز شده و اولویت با بیماران زمینه ای، مادران باردار، کودکان، بیماران نقص سیستم ایمنی، دیابت و فشار خون است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
نشتیفانی-خاکشور
خطه زرخیز خراسان رضوی از دیرباز در حوزه کشاورزی سرآمد بوده و در زمینه تولید زعفران به عنوان یکی از استانهای مهم و پیشرو کشور شناخته شده است با این حال مشکلات و چالش های کشاورزی در اشکال مختلف وجود دارد. به گزارش خراسان رضوی، در حالی که در جلسه شورای ملی زعفران کف قیمت خرید گل زعفران برای هر کیلو 150 هزارتومان تصویب شد ولی پس از حدود 10 روز از تصویب این موضوع و اوج گرفتن برداشت زعفران در منطقه، شاهد نزول قیمت گل زعفران تا کیلویی 50 هزار تومان هستیم. موضوعی که یک بار دیگر نشان داد متاسفانه حرف اول و آخر در بازار این محصول را دلالان می زنند، نه شورای ملی زعفران. به گزارش خراسان رضوی، سود سرشار خریدوفروش گل زعفران در فصل برداشت این محصول هر سال پای دلالان را به این بازار باز می کند و کشاورزان به دلیل نداشتن نیروی کار برای برداشت محصول، چارهای جز فروش گل زعفران به دلالان ندارند. حدود دو هفته است که برداشت زعفران( طلای سرخ) در برخی شهرستانهای استان آغازشده است اما تنها عایدی که این طلای سرخ برای کشاورزان و زعفران کاران دارد، دستهای پینهبسته و چشمان ناامیدی است که ارزان فروشی محصولشان را نظاره می کند. درواقع زعفران برای دلالان طلای سرخ است و برای زعفران کاران آه و افسوس. آن چه که امسال بارقه امیدی را در دل زعفران کاران استان روشن کرد، تصویب قیمت خرید گل زعفران با نرخ کف هر کیلو 150 هزار تومان بود که در جلسه شورای عالی زعفران اعلام شد اما پس از حدود 10 روز از تصویب این موضوع و اوج گرفتن برداشت زعفران در منطقه، بار دیگر شاهد نزول قیمت این محصول تا کیلویی 50 هزار تومان هستیم.روزنامه خراسان در گزارشی از جلسه شورای ملی زعفران در تاریخ 11مهر امسال از مصوبه تعیین کف قیمت خرید زعفران این شورا در راستای حمایت از زعفران کاران خبرداد. در این مصوبه حداقل قیمت های خرید گل زعفران کیلویی به ترتیب 150 هزار تومان و زعفران پوشال کیلویی 16 میلیون تومان و نگین زعفران کیلویی 20 میلیون تومان تعیین شد همچنین روزنامه خراسان در گزارشی به تاریخ 30 مهر از ابلاغ پرداخت تسهیلات هزار میلیاردی به بانک ها برای خرید زعفران خبر داد.
گلایه زعفران کاران
برای پیگیری این موضوع و شنیدن درد دل زعفران کاران سری به بازار زعفران در باخرز می زنیم.رضا آئیش یکی از کشاورزان منطقه باخرز در این باره میگوید: یک سال تمام در سرما، گرما و کمآبی چشمانتظار برداشت این محصول در فصل پاییز هستیم ولی وقتی فصل برداشت میرسد باز هم مانند هر سال، نبود نظارت و خریدار ثابت برای این محصول باعث میشود که دلالها زعفران را به کمترین قیمت ممکن از کشاورز خریداری کنند و چیزی عاید کشاورز بیچاره نشود.
جواد اسدی یکی دیگر از کشاورزانی است که برای فروش گل زعفران خود به بازار آمده بود، وی در این خصوص گفت:متاسفانه تنها کاری که این روزها مسئولان ما انجام می دهند حرف زدن است.آیا واقعا زور دولت به چهار نفر دلال که خون کشاورز بدبخت را در شیشه کرده اند، نمی رسد؟چرا باید نرخ خرید گل زعفران از باخرز تا یک شهرستان همجوار تا 20 هزار تومان در هر کیلو متفاوت باشد؟اگر این در سایه بی نظارتی نیست پس چه می تواند باشد؟
در این میان پیرمردی که با کیسه ای گل بر دوش در بازار می گشت، نظرم را به خودش جلب کرد.به سراغش رفتم وی که خودش را حاجی حسن معرفی می کرد، گفت:من 75 سال از خدا عمر گرفته و به پایان زندگی نزدیک تر شده ام اما این جوانان با این گرانی ها چه کار کنند؟ چرا قیمت هر جنسی از اول سال تا الان چند برابر شده ولی گل زعفران را که تنها امید ما روستاییان است با قیمت کمتر از سال گذشته هم نمی خرند؟ من دو جوان دختر و پسر دم بخت دارم و همه چشم و امیدم به همین زعفران است که با این قیمت ها چیزی جز ضرر برایم باقی نمی ماند.پس این مسئولان کی می خواهند به داد دل ما برسند؟آیا واقعا قیمت گل زعفران با این شرایط باید کیلویی 50 هزار تومان باشد؟
پیش بینی برداشت 20 تن زعفران خشک در باخرز
محمد دوستخواه احمدی مدیر جهاد کشاورزی باخرز گفت: مشکل کشاورزان در حال بررسی است. وی افزود: در سال زراعی جاری سطح زیر کشت زعفران در این شهرستان با ۵۰۰ هکتار افزایش به چهار هزار و ۵۰۰ هکتار رسید که نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد افزایش داشت و امسال پیش بینی برداشت 20 تن زعفران خشک را در این شهرستان خواهیم داشت.
ایجاد ۵ بازار خرید و فروش گل زعفران در باخرز
احمد شافعی فرماندار شهرستان باخرز نیز با تاکید بر عزم دولت در حمایت از تولیدکنندگان گفت : همه فعالیت های افراد در بازار گل زعفران با نظارت کامل کارشناسان بهداشت و درمان ، جهاد کشاورزی و صنعت و معدن انجام می شود و با متخلفان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
وی با بیان این که مشکل زعفران کاران را با حضور میدانی در بازار فروش این محصول رصد کرده ایم، ادامه داد: یکی از مشکلات کشاورزان در منطقه نبود نیروی کار برای پرکنی گل زعفران است که این موضوع موجب می شود کشاورزان گل زعفران خود را به صورت خام فروشی با قیمت کمتر به بازار عرضه کنند که پیگیری ها درخصوص استقرار دستگاه های پرکنی گل زعفران با حمایت بخش خصوصی در این شهرستان در حال انجام است اما آن چه که بیش از هر موضوع دیگری می تواند در سامان دهی بازار این محصول نقش اساسی ایفا کند، برندسازی با ایجاد صنایع تبدیلی و فراوری زعفران است که امیدواریم این موضوع با همکاری معین اقتصادی شهرستان در قالب اجرای طرح مثلث اقتصادی هر چه سریع تر انجام شود تا شهرستان باخرز بتواند با داشتن یک برند خوب در زمینه زعفران, به بازار جهانی ورود کند و سود واقعی این محصول به کشاورزان منطقه برسد.
کشاورز چارهای جز فروش دسترنج یک ساله به قیمتی که خریدار عمده تعیین کرده، ندارد
نماینده مردم تربتحیدریه، زاوه و مهولات در مجلس نیز گفت: کشاورزی که برای هر کیلوگرم زعفران ۱۲ میلیون تومان هزینه کرده است چارهای جز فروش دسترنج یک ساله اش به هر قیمتی که خریدار عمده تعیین کرده است، ندارد.
محسن زنگنه در گفت وگو با خبرنگار ما در تشریح دلایل خریداری نشدن زعفران کشاورزان به قیمت مصوب، اعلام کرد: رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران، این محصول را به قیمت هرکیلوگرم ۹ میلیون تومان میخرد، درحالی که قیمت مصوب ۲۰ میلیون تومان است.
وی ادامه داد: همین افراد زعفران را به قیمت ۱۵۰۰ دلار (بیش از ۴۰ میلیون تومان) صادر میکنند.
زنگنه تاکید کرد: کشاورزی که برای هر کیلوگرم زعفران دست کم ۱۲ میلیون تومان هزینه کرده است چارهای جز فروش دسترنج یک ساله اش به هر قیمتی که خریدار عمده تعیین کرده است، ندارد.
وی گفت: امکان دریافت وام برای خریداران عمده زعفران فراهم است، اما شورای ملی زعفران به تعهداتش عمل نمیکند.
زنگنه با بیان این که درخصوص محصول زعفران باید کارهای اساسی و بنیادی زیادی صورت گیرد،افزود: ابتدا در زمینه کاشت، داشت و برداشت این محصول باید به گونهای برنامهریزی شود تا زعفران تولید شده به استانداردهای روز دنیا نزدیک شود که متولی این کار نیز جهاد کشاورزی است.
محسن زنگنه گفت: موضوع دیگری که باید درباره زعفران به آن توجه شود قیمتگذاری و مدیریت توزیع، صادرات و فروش این محصول است که در این باره جلسات زیادی با تولیدکنندگان، صادرکنندگان عمده و همچنین شورای ملی زعفران و اتحادیه صادرکنندگان برگزار شد.
وی ادامه داد: آن چه مجلس یازدهم در زمینه زعفران باید انجام دهد بازنگری در قوانین مربوط به صادرات این محصول و هدفمندکردن آن هاست، زیرا صادرات بی برنامه و بدون استاندارد در مقابل سودآوری بالای این محصول باعث شده است که هر چند بیشاز ۹۰ درصد زعفران دنیا در ایران و به ویژه خراسان رضوی تولید میشود، اما از لحاظ قیمتی و ارزش افزودهای که وارد کشور میشود قابل توجه نیست.
احتشام ،رئیس شورای ملی زعفران هم گفت: همه ما قبول داریم که قیمت فعلی خرید زعفران از کشاورزان منصفانه نیست و حدود یک هفته زعفران به قیمت مصوب (حدود ۲۰ میلیون تومان) از کشاورزان خریداری شد.
گلایه کشاورزان از عمل نکردن اعضای شورای ملی زعفران به تعهدات
نقیبی، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در گفت وگو با خراسان خاطر نشان کرد:گلایه کشاورزان از اعضای شورای ملی زعفران این است که به تعهدات خودشان عمل نکردند ، اعضای این شورا تصویب کردند که کف قیمت خرید گل زعفران از کشاورزان 150 هزار تومان برای هرکیلو باشد درحالی که الان (روز دوشنبه )قیمت خرید هرکیلو گل زعفران حدود 80 تا 85 هزار تومان است و در مقاطعی چند روز قبل تا کیلویی 60 هزار تومان هم کاهش یافت.
وی در خصوص خبرهایی که از برخی شهرستان ها نظیر رشتخوار رسیده بود که زعفران کاران به دلیل مقرون به صرفه نبودن برداشت زعفران، مزارع را شخم می زنند نیز گفت : منکر این موضوع نیستم ولی باید توجه داشته باشیم که عمر مفید مزرعه زعفران شش تا هشت سال است و ممکن است عملکرد گل زعفران پایین بیاید و پیاز زعفران ضعیف شود و برداشت مقرون به صرفه نباشد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی درباره این که آیا تسهیلات هزار میلیاردی برای خرید زعفران به صادرکنندگان و عمده فروشان زعفران پرداخت می شود یا نه؟ گفت: بله کسانی که تمایل به دریافت این تسهیلات دارند باید در سامانه سیتا ثبت نام کنند تا از طریق این سامانه به بانک معرفی شوند و پس از انجام مراحل مد نظر بانک تسهیلات دریافت کنند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
عبدالهی- سیام مهرماه تجمعی در مقابل ساختمان بهارستان شکل گرفت که در نوع خود کمسابقه بود. جمعی گرد هم آمده بودند و دستنوشتههایشان خطاب به نمایندگان مجلس، حاوی پیامهای قابلتوجهی بود: «ازدواج جرم نیست، ما را به جرم ازدواج زندان نکنید»، «توقیف اموال و گرفتن مهریه با این قیمت سکه، داغترین کاسبی این روزهاست»، «حقوقمون ریالیه، سکههامون دلاریه»... . یکی از اولین واکنشها به این مطالبه، توئیت «حسن شجاعی» نماینده ابهر بود که با انتشار تصویری از تجمعکنندگان نوشت: «اجرای ناقص یا غلط احکام متعالی اسلام، به آسیبهای اجتماعی دامن میزند. نباید نتیجه مهریه، هزاران زندانی باشد. حوزههای علمیه با فقه اجتماعی باید چارهای بیندیشند. کمیسیون اجتماعی مجلس نیز برای حل مشکل باید ورود نماید».
روند رو به افزایش پروندههای مهریه
طی سالهای اخیر، پروندههای مهریه در دستگاه قضایی افزایش قابلتوجهی داشته است. طبق آمار رسمی، تعداد این پروندهها در سال 96 حدود 130 هزار پرونده بود و آمارهای سال 98 هم از افزایش 19 درصدی این پروندهها حکایت داشت. اما امسال با افزایش سرسامآور و وسوسهانگیز قیمت سکه، شرایط تازهای رقم خورد و تشکیل صفهای طولانی برای بهاجراگذاشتن مهریه، راوی داستانهای تلخی بود؛ البته آمارهایی هم در اینباره وجود دارد که بر نگرانیها می افزاید، همچون آماری که سرپرست مجتمع قضایی خانواده دادسرای مشهد اعلام کرده و گفته است: «تعداد پروندههای مهریه در مشهد طی یکماه حدود ۶۰ فقره است؛ هرچند که اصرار دستگاه قضا، توقیف اموال و عدم معرفی افراد به زندان است». یک آمار نگرانکننده دیگر را هم مدیرکل ثبت اسناد خراسان رضوی اعلام کرده است: «طی 6 ماه سال 99، اجراییههای مهریه با 7586 فقره، بیشترین درخواست تشکیل پرونده در دوایر اجرای اسناد رسمی استان بوده است».
در مواجهه با این آمارها و خبرهای نگرانکننده، برخی نمایندگان مجلس اقداماتی را آغاز کردهاند. از جمله طرحی برای تغییر قانون مهریه، که ملاک پرداخت را به جای قیمت سکه، پایه حقوق کارگری در نظر بگیرد. این طرح در کمیسیونهای تخصصی در حال بررسی است و پس از اصلاحات لازم، به صحن علنی خواهد آمد. در جلسه علنی روز گذشته مجلس هم، طرح دیگری اعلام وصول شد که بهطور مستقیم با محکومان مالی از جمله زندانیان مهریه سر و کار خواهد داشت: «طرح اصلاح قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی».
توضیحات نایب رئیس کمیسیون قضایی مجلس به خراسان
«حسن نوروزی» نایب رئیس کمیسیون قضایی مجلس در گفتوگو با خراسان درباره جزئیات این طرح میگوید: «هدف ما در طرحی که اعلام وصول شد، این است که محکومان مالی از جمله محکومان مهریه و دیه، نباید به زندان بروند». نوروزی ادامه میدهد: «در قانون فعلی محکومیتهای مالی هم تاکید بر این است که اصل بر اعسار (ناتوانی مالی در پرداخت بدهی) گذاشته شود اما به خاطر یک اشتباه در عبارتهای ذکرشده در قانون، اکثر قضات اصل را بر ایسار(توانایی مالی) میگذارند و این طور حکم میدهند که محکوم باید به زندان برود، مگر اینکه ثابت کند توان پرداخت ندارد. حالا با طرحی که اعلام وصول شد، اصل قانونی در محاکمه محکومان تغییر میکند و شفاف میشود، بر این اساس، اصل بر این خواهد بود که شخص محکوم، توان مالی پرداخت را ندارد مگر آنکه خلافش ثابت شود». وی تصریح میکند: «بنابراین اگر شاکی پرونده مدعی توانمندی مالی محکوم باشد، میتواند دارایی مازاد او را به دادگاه معرفی کند تا مصادره شود، در غیر این صورت قانون اجازه نخواهد داد محکوم مالی به زندان برود و فرزندانش بیسرپناه شوند، باید به او فرصت داده شود که کار کند و تا زمان تسویه بدهی، بخشی از حقوقش برداشت شود». نایب رئیس کمیسیون قضایی مجلس میافزاید: «این طرح در کمیسیون قضایی جمعبندی نهایی میشود و انشاءا... تا دو هفته آینده درصحن علنی ارائه خواهد شد». نوروزی درباره تجمع هفته گذشته در مقابل مجلس و مطالبه تجمعکنندگان هم میگوید: «بحث این است که اگر با قیمت حدود 14 میلیونی امروز سکه یک مرد بخواهد هر سه ماه یک سکه بدهد، با حقوق 2 میلیون و خردهای، از کجا بیاورد ماهی حدود 5 میلیون پرداخت کند؟»
یک حکم جالب برای پرداخت مهریه
این صحبتهای نوروزی، من را به یاد خبری میاندازد که در روزهای اخیر حسابی سر و صدا بهپا کرد. انتشار تصویری از حکم یک قاضی در فضای مجازی که نشان داد قوه قضاییه تا جاییکه برایش امکان داشته برای جلوگیری از بهزندانرفتن محکومان مهریه پای کار است. حکم قاضی برای مرد محکوم پرونده، این بود که با توجه به شرایط اقتصادی کشور و نوسانات قیمت سکه، آن مرد (که طبق تحقیقات انجامشده، یک کارگر ساختمانی است و توان مالی کافی ندارد)، باید هر 20 ماه یک سکه به همسر خود بدهد و به ازای هر 500 هزار تومان افزایش یا کاهش قیمت سکه هم، یک ماه از این 20 ماه کم یا زیاد میشود.
مهریه دینی است که باید پرداخت شود اما ...
این حکم را میتوان نمونهای عملی از رویکرد رئیس دستگاه قضایی به موضوع مهریه دانست. آیتا... رئیسی که از سال گذشته توصیههای مهمی برای کاهش زندانیان مهریه داشته، ماه گذشته هم در اینباره گفت: «مهریه دینی است که زوج باید به زوجه پرداخت کند و اگر کسی از انجام تعهد امتناع میکند، باید طبق قانون با او برخورد کرد، اما اگر بررسیها نشان داد شخصی توان مالی ندارد، باید برای او شرایطی در نظر گرفت که بتواند دین خود را بپردازد. در تقسیط مهریه باید به توان اقتصادی فرد هم دقت شود و اگر کسی واقعا از پرداخت مهریه ناتوان بود، نباید به زندان برود».
بیش از 6 هزار زندانی
اهمیت بررسی اصلاح قانون محکومان مالی وقتی بیشتر میشود که بدانیم بیش از 6 هزار زندانی کشور به دلیل محکومیت مالی و ناتوانی در پرداخت بدهی خود در زندان بهسر میبرند. «سید اسدا... جولایی» رئیس ستاد دیه کشور در گفتوگو با خراسان میگوید: «در کل کشور 6946 زندانی مشمول حمایت ستاد دیه داریم که 5251 نفر آنها محکومان مالی(بابت ضمانت، صدور چک غیرکلاهبرداری و...)، 1430 نفر محکومان مهریه، 98 نفر محکومان نفقه، 83 نفر محکومان پرداخت دیه تصادفات، 30 نفر محکومان حوادث کارگاهی و 57 نفر محکومان جرایم شبهعمد هستند».
حق شاکیان فراموش نشود
جولایی با اشاره به اینکه اصلاح قانون محکومان مالی، کمک قابلتوجهی به این زندانیان خواهد کرد، میافزاید: «اما باید به این نکته هم توجه داشته باشیم که با این کار، شاکیان پرونده متضرر میشوند. بنابراین حتما باید ساز و کار مناسبی پیشبینی شود که حقوق آنها تضییع نشود».
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
خلیل زاده از چشم پرسپولیسی ها افتاد
دردسرهای حرکت جنجالی شجاع
ظاهرا تیر و ترکشهای جدایی شجاع خلیلزاده مدافع سابق پرسپولیس از اردوگاه سرخ تمامی ندارد و این داستان سر درازی دارد! باشگاه الریان قطر یکشنبه شب به طور رسمی انتقال شجاع خلیلزاده، مدافع سابق تیم پرسپولیس به این تیم را اعلام کرد. در پوستر منتشر شده از سوی باشگاه الریان به مناسبت این انتقال، شجاع خلیلزاده در حال بوسه بر لوگوی الریان است اتفاقی که با واکنشهای متعدد و حتی تندی از سوی پرسپولیسیها و دیگر اهالی فوتبال و برخی هنرمندان مواجه شد. شجاع که در چند سال اخیر نماد تعصب و عشق خالص به پرسپولیس شده و در کریخوانی سرخابی سر دسته بود و حتی بارها به خاطر همین تعصب و بازی درگیرانهاش به خاطر پرسپولیس محروم و مصدوم شده بود ابتدا با جداییاش از پرسپولیس بر خلاف وعده و وعیدش که گفته بود به عشق ششتاییها شش ساله تمدید میکند شوک بزرگی به سرخها وارد کرد و در ادامه هم با بوسهاش بر لوگوی الریان داغ پرسپولیسیها را تازه کرد. شجاع که با جدایی پرسپولیس با واکنش منفی هواداران و ریزش شدید فالوئرهای ایسنتاگرامش مواجه شده بود و دریک روز حدود 200 هزار نفر او را آنفالو کردند دیروز هم با این موج مواجه بود و هواداران با اتحاد در فضای مجازی و راهاندازی جشن آنفالو کردن شجاع به این روند کاهشی و طرد بازیکن سابقشان ادامه دادند و می دهند! بوسه شجاع بر لوگوی تیم قطری که یادآور بوسههای معروف او بر لوگو و پیراهن پرسپولیس است به حدی برای پرسپولیسیها گران تمام شده که در پست خداحافظی شجاع که پس از اعلام رسمی انتقال، در صفحه اینستاگرام این بازیکن منتشر شد، به سختی میتوان کامنت مثبتی پیدا کرد. خلیلزاده در این پست خداحافظی تلویحا از بازگشت به پرسپولیس هم حرف زده اما هواداران عصبانی و ناراحت پرسپولیس در جواب خلیلزاده به او گفتهاند که دیگر فکر برگشت را از سرش بیرون کند. حتی هنرمندان پرسپولیسی از جمله کامبیز دیرباز که یکی از هنرمندان اهل فوتبال و علاقمند شدید پرسپولیس است و در جمع اهالی هنر به کریخوانی و هواداری پرسپولیس زبانزد است با انتشار پستی که عکس شجاع را وارونه و در حالی بوسه زدن بر لوگو منتشر کرده نوشت: «بعضیها هم ظاهرا سندروم بوسهای بیقرار دارند و ما چقدر ساده بودیم! در پی این واکنشهای تند و جنجالی شجاع هم به حرف آمد و در مصاحبه رسمی دلیل آن بوسه معروفش را تشریح کرد و گفت: «واقعا اصلا قصد نداشتم با این کار هواداران عزیز تیم فوتبال پرسپولیس را برنجانم اما یکی از مسئولان باشگاه از من خواست که این کار را انجام دهم. شما بگویید وقتی یکی از مسئولان باشگاه این کار را از من درخواست کرد آیا میتوانستم جواب منفی بدهم؟»
مائده طهماسبی بازیگر سریال خاطره انگیز «مرگ تدریجی یک رویا» در گفتوگو با خراسان مطرح کرد:
برای بازیگران میان سال نقش های کلیدی نوشته نمی شود
مائده کاشیان
مائده طهماسبی این روزها سریال خاطرهانگیز «مرگ تدریجی یک رویا» به کارگردانی فریدون جیرانی را از شبکه آیفیلم روی آنتن دارد و از 10 آبان نیز با فصل سوم «از سرنوشت» در شبکه دو دیده خواهد شد.
سریال «برف آهسته میبارد» به کارگردانی پوریا آذربایجانی نیز از جدیدترین آثاری است که این بازیگر در آن ایفای نقش کرده است. او در این مجموعه پس از سالها بار دیگر در یک سریال تلویزیونی با همسرش فرهاد آئیش همبازی شده است.
به بهانه بازپخش سریال «مرگ تدریجی یک رویا» و در آستانه پخش «از سرنوشت 3» گفتوگویی با این بازیگر داشتهایم که در ادامه میخوانید.
با توجه به این که «برف آهسته میبارد» حدود 250 قسمت است، به نظرتان میتواند مورد استقبال مخاطب قرار بگیرد؟
قبلا سریال 110 قسمتی «کیمیا» را هم داشتیم، تهیهکنندهای که جرئت میکند 110 قسمت سریال بسازد، جرئت میکند 110 قسمت را هم به سمت 250 قسمت ببرد. اگر آن سریال موفق بوده است این مجموعه هم قطعا موفق خواهد بود.
تجربه همبازی شدن با همسرتان فرهاد آئیش در این سریال چطور بود؟
فکر میکنم 17 یا 18 سال پیش بود که در سریالی نقش یک زوج را ایفا کردیم، در این سریال هم پس از سالها نقش زن و شوهر را بازی کردیم، تجربه بسیار خوبی بود و خیلی بهمان خوش گذشت.
این همکاری باعث نمیشود روی کار یکدیگر تمرکز و یکدیگر را نقد کنید؟
نه، توجه ما بیشتر به سمت کارگردان است و منتظر واکنش کارگردان میشویم نه یکدیگر.
بعضی از همکارانتان معتقدند بازیگر بودن یک زوج باعث میشود زندگی شان تحت تاثیر قرار بگیرد، باتوجه به این که شما و آقای آئیش سابقه زیادی در سینما و تلویزیون دارید نظر شما چیست؟
نه ما مشکلی نداریم.
سریال «از سرنوشت 3» را هم در نوبت پخش دارید.
بله، چقدر حیف که این فصل با فاصله زیاد از فصل قبلی حدود یک سال بعد پخش میشود، اما خوشحالم چون آن سریال هم تجربه ای بسیار خوب و کار جذابی برای من بود.
از همان ابتدا چه چیزی باعث شد بازی در این سریال را بپذیرید؟
چندین عامل برای قبول یک نقش وجود دارد، اول فیلمنامه بعد کارگردان، تهیهکننده و عوامل کار خیلی مهم هستند. آقای تحویلیان تهیهکننده خوش نامی هستند، من را دعوت به کار کردند، فیلمنامه این سه فصل را خواندم و برایم جالب بود که دو کارگردان آن را میسازند. نقش هم برایم شیرین و جذاب بود، همراه شدن «خاله پوری» با این دو بچه «هاشم» و «سهراب» تا آینده، کار را جذاب میکند.
عدهای از افراد معتقد بودند بازی دارا حیایی در سریال «از سرنوشت» شباهت زیادی به بازی امین حیایی دارد، نظر شما چیست؟
به هر حال ژن است دیگر، اگر به ژن اعتقاد داشته باشید، ژن پدر حتما در پسر خواهد بود. در بازی نه، ولی اصولا دارا از پدر ژنش را گرفته، اگرچه که تفاوتهای زیادی با امین حیایی دارد، اما در حرف زدن و رفتارش ژن امین را دارد و پسر بسیار باشعور، بافرهنگ و نازنینی است.
درباره معیارهای انتخاب نقش صحبت کردید، معیار کوتاه یا بلند بودن نقش چقدر برایتان مهم است؟
خودِ نقش موضوع مهمتری است. من نقشهای کوتاه زیادی بازی کردم، یک نقش کوتاه و خاص برای من خیلی بهتر از یک نقش خنثی اما طولانی است.
سریال «مرگ تدریجی یک رویا» در زمان خودش پربیننده بود و امروز که بازپخش آن روی آنتن است، باز هم دیده میشود.
بله، آیفیلم کلا سریالهای قدیمی را نشان میدهد و «مرگ تدریجی یک رویا» را هم مانند بسیاری از سریالها چندین بار پخش کرده است. طبیعتا وقتی این سریال در زمان خودش همراه مخاطب بود، امروز هم مخاطب پای آن مینشیند و تماشا میکند. البته که سریال «مرگ تدریجی یک رویا» بسیار خوشساخت، جذاب و پرهیجان بود، اما برای من به عنوان مخاطب خیلی سیاه و سفید بود، یعنی آدمهای بد و آدمهای خوب فاصله زیادی از یکدیگر داشتند و این از نظر من مورد انتقاد بود.
تجربه همکاری با آقای فریدون جیرانی در این سریال چطور بود؟
فوقالعاده بود. پیش از این مجموعه با ایشان کار کرده بودم، در فیلم «پارکوی» نقش یک خانم ناشنوا به نام «آفاق مشرقی» را بازی کرده بودم. آقای جیرانی یکی از کارگردانهای خوشاخلاق، خوشخنده و با آرامش هستند که من افتخار میکنم با ایشان کار کردم.
به نظر شما چرا این روزها کمتر سریالهای محبوب و پرمخاطبی مانند «مرگ تدریجی یک رویا» و امثال آن ساخته میشود؟ به علت کوچ کارگردانهای باسابقه به سینما و نمایش خانگی؟
فکر میکنم بحث اصلی، مسئله اقتصادی است. من هم تجربه داشتم سریالی کار کردم که پولم را پرداخت نکردند! صداوسیما در پرداخت قسط تعلل میکند و پول نمیدهد. باید بسیار گزیدهکار، با تهیهکنندههای خاصی کار کنیم که مطمئن باشیم حقالزحمه ما داده میشود، چون صداوسیما درخصوص پرداخت هیچ مسئولیتی قبول نمیکند و همیشه تهیهکنندهها از این موضوع در عذاب هستند. برای بازیگری که مدتها کار میکند، اما اقساط حقوقش عقب میافتد و معمولا قسط آخر داده نمیشود، تجربه بسیار بدی میشود. غیر از این که شبکه نمایش خانگی فضای بازتری دارد، یکی از دلایلی که کارگردانها به سوی نمایش خانگی سوق یافته اند، این است که سرمایهگذار دارد و قراردادهای بهتری نوشته میشود.
چرا در سالهای اخیر حضور کمرنگی در سینما داشتید؟
سینما در هر دورهای به دلیل گیشه، روی تعداد به خصوصی از بازیگران مانور میدهد و این اصلا مورد انتقاد هم نیست، چون سینما همین طور است. از 30 سال قبل تا امروز هر دوره یک سری بازیگر بولد شدند، چون گیشه داشتند. طبیعتا در میان سالی پیشنهادهای کمتری وجود دارد و ما اصولا سناریوی درست و حسابی برای افراد میان سال نداریم و در عالم سینما بیشتر جوانمحور هستیم. چون معضلات اجتماعی ما امروز جوانمحور است، طبیعتا فیلمهایی که ساخته میشود هم روی بازیگران جوان مانور میدهد. برای ما بازیگران میان سال نقشهای کلیدی درست و حسابی نوشته نمیشود و برای زنان نقشهای دمدستی مادر، مادربزرگ، همسایه، خاله و امثال اینها نوشته میشود. من سعی میکنم هر از گاهی فقط یکی از پیشنهادهای اینچنینی را بازی کنم، چون از این روتین و کلیشه این نقشها بیزارم. بنابراین پیشنهادهای سینمایی خیلی جذابیت ندارد و اگر هم داشته باشد برای بازیگرانی است که در صدر جدول فروش گیشه هستند که به نظرم کاملا قابل قبول است و مورد انتقاد نیست، چون سینما صنعت است و باید پول دربیاورد، به همین دلیل به این بُعد اقتصادی توجه زیادی میکند.
آچمز شدن اف.بی.آی در مشهورترین پرونده «فرار از زندان»
روایت «کلینت ایستوود» در فیلم «فرار از آلکاتراز»، چقدر با ماجرای واقعی گریختن «فرانک موریس» همخوانی دارد؟
جواد نوائیان رودسری – «فرار از زندان» یک گونه محبوب در میان ژانرهای مختلف سینمایی است. داستانهایی سراسر هیجان که بیننده را سر جایش میخکوب میکند. یکی از مشهورترین فیلمهای این ژانر که بهتازگی از شبکه نمایش هم پخش شد، فیلم «فرار از آلکاتراز»، با نقشآفرینی تأثیرگذار «کلینت ایستوود» است؛ فیلمی با کارگردانی «دان سیگل» که در سال 1979 ساخته شد. بسیاری از مخاطبان فیلم، بهویژه در ایران، ماجرای فرار ایستوود از آلکاتراز را، داستانی خیالی میپندارند؛ در حالی که فیلمنامه اثر، از روی یکی از مشهورترین پروندههای جنایی تاریخ آمریکا به رشته تحریر درآمده است؛ فرار از زندانی که در ژوئن سال 1962 (خرداد 1341) اتفاق افتاد و در تاریخ ایالاتمتحده، با نام «Alcatraz escape attempt» شهرت فراوانی پیدا کرد. طی این فرار، سه زندانی به نامهای «فرانک موریس»، «جان آنگلین» و «کلارنس آنگلین» توانستند از زندان آلکاتراز بگریزند. با وجود آنکه مأموران دولتی نتوانستند سرنخی از فراریها پیدا کنند و رسماً اعلام کردند که این سه تن، در آبهای سرد خلیج سانفرانسیسکو، جایی که زندان آلکاتراز در آن قرار دارد، غرق شدهاند، اما پرونده این فرار تا سال 1979 (1358 خورشیدی) باز بود و بعدها، تا سال 2010 (1389 خورشیدی) شواهدی از زندهبودن فراریها به دست میآمد که در ادامه مطلب، درباره آنها اطلاعاتی را ارائه خواهیم کرد.
موریس؛ جنایتکاری با ضریب هوشی 133
فرانک لی موریس که نقش او را در فیلم «فرار از آلکاتراز»، کلینت ایستوود بازی میکند، برخلاف گزارش این فیلم، یکی از جنایتکاران مشهور آمریکا بود؛ متولد سال 1926 (1305 خورشیدی) در واشنگتن. موریس در کودکی، توسط والدینش رها شدهبود و از 11 سالگی، عملاً در پرورشگاه روزگار گذراند. گزارشی از بررسی وضعیت هوشی وی در دست است که او را در زمره دو درصد افراد فوقالعاده باهوش جامعه آمریکا، با ضریب هوشی 133 درصد معرفی کردهاست. در سیاهه جرایم موریس، از ضرب و جرح تا حمل مواد مخدر و سرقت از بانک وجود داشت. او در زندانهای دیگر، چند بار اقدام به فرار کردهبود و به همین دلیل، آخر سر روانه آلکاتراز شد. موریس که زندانی شماره «AZ1441» زندان آلکاتراز بود، باید دوران 10 ساله حبس خود را در این ندامتگاه مخوف میگذراند؛ جایی که مسئولان مدعی بودند هیچکس نتوانسته است از آن بگریزد. موریس هنگام فرار، کمتر از دو سال از محکومیت خود را در آلکاتراز گذرانده بود. جالب است که طبق روایت فیلم، او به دلیل حمله به مأموری که همسرش را به قتل رساند، سر از زندان آلکاتراز درآورده بود!
3 همراه خبیث!
موریس را در ماجرای فرار از آلکاتراز، سه نفر همراهی میکردند که یکی از آنها موفق به ترک زندان نشد. این روایت درستی است که «دان سیگل» در فیلم خود به آن اشاره میکند. برادران آنگلین، جان و کلارنس، دو نفری بودند که با موریس گریختند و «آلن وست» فردی بود که از فرار بازماند. برادران آنگلین، اهل جورجیا و در خانوادهای بسیار فقیر به دنیا آمدهبودند. همین مسئله زمینه را برای پیوستن آنها به باندهای خلاف فراهم کردهبود. با ورود دو برادر به دوران جوانی، سرقت از بانک به اصلیترین فعالیت آنها تبدیل شد. در یکی از همین سرقتها بود که به دام پلیس افتادند. با این حال، فرارهای مکرر آنها، دادگاه را واداشت که حکم انتقال آنها را به آلکاتراز صادر کند. آلن کلیتون وِست هم، یک سارق خودرو بود که به دلیل فرار از زندان فلوریدا، در 28 سالگی به آلکاتراز منتقل شد و جالب است بدانید که برخلاف گزارش فیلم، او زودتر از بقیه و سه سال قبل از موریس به این زندان رفت. وست بعدها از زندان آزاد شد، اما دوباره به جرم سرقت، سر از زندان درآورد. در پرونده او بیش از 20 مورد محکومیت مشاهده میشود. وست در سال 1979 (1358 خورشیدی)، به دلیل خونریزی در دستگاه گوارش، جان خود را در زندان از دست داد.
عبور از خلیج سانفرانسیسکو
موریس و برادران آنگلین، یکدیگر را از دوران زندان آتلانتا میشناختند. طرح فرار را موریس ریخت؛ گریز از مسیر فاضلاب باریک زیر شیر آب سلول! همانطور که در فیلم نمایش داده شدهاست، آنها با استفاده از خمیر کاغذ، برای توری زیر روشویی سلولشان، یک بدل کاملاً طبیعی ساخته بودند. موریس از دوستانش خواسته بود تا هر کدام یک سَرِ انسان از خمیر کاغذی بسازند تا وقت فرار، در رختخواب گذاشته شود. آنها حتی موفق شده بودند یک دریل برقی را با استفاده از موتور پنکه بسازند و از آن برای سوراخکردن دریچه آهنی سقف زندان استفاده کنند. هنگام کار روی نقشه فرار، موریس که مهارت خوبی در نواختن آکاردئون داشت، به نوازندگی میپرداخت و به این ترتیب، فضا برای کندن دیوار، فراهم میشد. او خود، شبها برای این کار وقت میگذاشت و سَرِ خمیری را در رختخوابش قرار میداد. آلن وست نتوانست مسیر ورودی به فاضلاب را درست بِکَنَد؛ به همین دلیل در نیمه راه، از فرار بازماند و دستگیر شد. موریس و برادران آنگلین، با قایقهایی که از جنس نایلون ساخته بودند، به آب زدند و دیگر اثری از آنها مشاهده نشد.
درماندگی اف.بی.آی
با فرار موریس و دوستانش، اف.بی.آی به پرونده ورودکرد تا فراریها را بیابد. اما آنها نتوانستند ردی از جسد موریس و برادران آنگلین بیابند. جستوجوی بیحاصل، بعد از 10 روز، به دروغگویی مقامات پلیس فدرال انجامید؛ آنها موریس و برادران آنجلین را غرقشده تصور کردند. پنج روز بعد از اعلام این خبر، قایق دستساز فراریها در سواحل خلیج سانفرانسیسکو پیدا شد و خبری از یک سرقت خودرو، همزمان با فرار آنها از زندان، درست در همان جایی که قایق را یافته بودند، به دست اف.بی.آی رسید. اما آنها ترجیح دادند با چند ادعای دروغ، فعلا پرونده را مختومه نشان دهند؛ در حالی که این پرونده، دستکم تا سال 1979(1358 خورشیدی) مفتوح بود و پلیس فدرال به دنبال سرنخی از فراریها میگشت؛ اما آنها آنقدر دقیق عمل کردهبودند که اف.بی.آی، با درماندگی کامل، پرونده را بست! با وجود این، خبرنگاران بیکار نماندند؛ اخبار مربوط به زندهبودن موریس و دوستانش، یکی بعد از دیگری منتشر میشد. تا سال 2010، دستکم 34 خبر در اینباره منتشر شد و مسئله را برای اف.بی.آی، حیثیتی کرد. آنها حتی به برزیل مأمور فرستادند تا درباره سرنخهای موجود تحقیق کنند، اما چیزی نیافتند. خانواده آنگلینها مدعی بودند که در این مدت، برادران فراری چند بار با آنها تماس گرفتهاند. این اخبار، ضریب اطمینان از زندهبودن فراریها را افزایش داد؛ اما دریغ از یک موفقیت کوچک برای پلیس فدرال! به هرحال، به نظر میرسد این سه فراری تا حالا مرده باشند؛ موریس در صورت زندهبودن، 94 سال دارد و برادران آنگلین، از 85 سالگی عبور کردهاند!
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
ناصری- در روزهای گذشته صحبت محکومیت مدیرعامل آپارات به خاطر بارگذاری یک ویدئو از سوی یکی از کاربران این پلتفرم بار دیگر بحث مسئولیت محتوای بارگذاری یا پست شده در نرم افزارهای مختلف را مطرح کرد. طبق قانون و بر اساس ماده 23 جرایم رایانه ای در کشورمان «ارائهدهندگان خدمات میزبانی موظفند به محض دریافت دستور کارگروه (کمیته) تعیین مصادیق مذکور در ماده فوق یا مقام قضایی رسیدگیکننده به پرونده مبنی بر وجود محتوای مجرمانه در سامانههای رایانهای خود از ادامه دسترسی به آن ممانعت به عمل آورند. چنان چه عمدا از اجرای دستور کارگروه (کمیته) یا مقام قضایی خودداری کنند، منحل خواهند شد.» همشهری آنلاین هم درباره این قانون نوشته: «این قانون همچنین مجازاتی را در 3مرحله از جریمه نقدی تا تعطیلی موقت پلتفرم از یک تا 3سال در نظر گرفته است.» با این حال امروز می خواهیم به قوانینی که در جهان درباره مسئولیت محتوای ارسالی در پلتفرم ها وجود دارد بپردازیم و ببینیم در آمریکا و اروپا در این خصوص چه قوانینی وجود دارد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
دولت واشنگتن به ویژه در دوره ریاست جمهوری ترامپ که به زعم خود برای به زانو درآوردن جمهوری اسلامی ایران ،تمامی تحریمهای ممکن را اعمال کرده و همچنان در رسیدن به این هدف به درهای بسته خورده است، اکنون با خشاب تهی از گزینههای تحریم مواجه شده و یکی از مقامات واشنگتن به صراحت اذعان کرده که دیگر تحریمی نمانده که علیه ایران اعمال نشده باشد. رابرت اوبراین مشاور امنیت ملی کاخ سفید به خبرنگاران گفته که تحریمی نمانده که آمریکا علیه ایران اعمال نکرده باشد. وی در پاسخ به پرسشی درباره ادعای دخالت ایران و روسیه در انتخابات آن کشور گفت: «یکی از مشکلات ما این است که آن چنان دو کشور را تحریم کردهایم که کار چندانی نمانده که انجام دهیم.» ترکش خالی تحریمها ،نکتهای است که سیاستمداران ایران و آمریکا نیز به آن اشاره کرده و هدف از تکرار تحریمها و تحریمهای تکراری را جنگ روانی و تبلیغات برای موفق نشان دادن کارنامه دولت جمهوریخواهان در برخورد با ایران دانستهاند. اوبراین در عین حال تاکید کرد که کاخ سفید در حال بررسی همه اقدامات بازدارنده احتمالی است که بتواند در این زمینه علیه ایران، روسیه و چین اعمال کند.اکنون باید دید رابرت اوبراین و همفکرانش در وزارتخانههای خزانه داری و امور خارجه به چه تمهید جدیدی برای اتخاذ «اقدامهای بازدارنده» علیه ایران دست خواهند زد درحالی که خود او به صراحت اذعان کرده که دیگر گزینه ای برای تحریم های بیشتر علیه ایران باقی نمانده است. چندی پیش بلومبرگ نیز در گزارشی بر این موضوع تأکید کرده بود که سیاست تحریم علیه ایران به آخر خط رسیده است و آمریکا گزینههای زیادی برای اعمال تحریمهای بیشتر در اختیار ندارد. تحریمهای اخیر نیز در اصل، زیر مجموعه تحریمهای قبلی این کشور (تحریم سیستم بانکی ایران) محسوب میشود و به اعتقاد کارشناسان موضوع جدیدی نبودبه طوری که بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول در گزارشهای اخیر خود از تخلیه شدن اثر تحریمهای آمریکا پس از سال ١٣٩٧ تاکنون سخن گفتهاند.به گفته «فیلیپ گوردون» از مشاوران دولت اوباما، "بازبینی سیر اقدامات دولت ترامپ ما را به این نتیجه میرساند که ترامپ بر سر تحقق رویای بازگشت ایران به پای میز مذاکره، به زعم خود برای «توافقی بهتر» قمار کرد. آنها تصور میکردند از این طریق میتوانند تشدید ناآرامیها را در ایران رقم زنند، اما هیچ کدام از این پیش بینیها نیز درست از آب در نیامد."
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.