
نوید زنده روحیان- ظهر است و هوا به شدت گرم، از سر و رویم عرق میریزد، در حال پیاده روی شیر آبی را کنار در ورودی یک مغازه میبینم، بی هوا به سمتش میروم و شیر را باز میکنم، آن قدر هوا گرم است که روی کل سر و صورتم آب می ریزم، اما عجیب است که خیلی زود خشک میشود و انگار کمی هم طعم دارد. کمی از آب میچشم از شدت شوری همه را بیرون می ریزم، پوست دست و صورتم کمی جمع می شود، تازه یادم میآید این جا گرجی است، روستایی که پارسال ساکنانش به خاطر همین آب اعتراض هایی داشتند، فکر می کنم ای کاش مسئولان به این جا بیایند و با همین آب از آن ها پذیرایی شود شاید زودتر مشکل آب شرب حل شود!
به گزارش خراسان رضوی، خردادماه امسال موضوع تامین آب شرب روستاهای بخش مرکزی مشهد را که یک سال قبل در جلسه نمایندگان مشهد در مجلس با مدیران وزارت نیرو برگزار شده بود ، پیگیری کردیم که اسماعیلیان، مدیرعامل آبفای مشهد، از تخصیص نیافتن کامل بودجه نمایندگان خبر داد و گفت: سال گذشته نمایندگان شهر مشهد اعتباری حدود 10 میلیارد تومان را از سوی خود برای تأمین آب شرب روستاهای بخش مرکزی مشهد مصوب کردند اما تخصیص این اعتبار حدود 30 درصد بوده است. حجت الاسلام بحرینی نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس نیز از تلاش ها برای افزایش بودجه تامین آب خبر داد و بیان کرد: اینطور نیست که الان هیچ مشکلی درباره آب روستاها وجود نداشته باشد اما با همین روال کاری و تلاشهایی که در همه دستگاهها در حال انجام است، امسال در روستاهای بخش مرکزی مشهد مشکل آب نخواهیم داشت و اگر اتفاقاتی نیز رخ دهد، تجربه مدیریت قبلی وجود دارد و حتماً میتوان آن را بهسرعت رفع کرد ، با توجه به نزدیکی به فصل گرما، ستادی نیز در فرمانداری مشهد تشکیلشده است تا پیش از وقوع حوادث و مشکلات مشابه سال گذشته، تدابیر لازم انجام شود. محمدرضا هاشمی فرماندار مشهد نیز با تاکید بر تلاش های آبفا اعلام کرده بود: اقدامات خوبی در زمینه تأمین آب از سوی آبفای مشهد انجامشده است و در جلسات شورای تأمین شهرستان مدیرعامل آبفا گزارشهای مناسبی را ارائه کرد. ابوطالب سرابیان، بخشدار بخش مرکزی مشهد نیز به صراحت اعلام کرده بود: ما 100 درصد مطمئن هستیم که امسال مشکلی در زمینه تأمین آب شرب نخواهیم داشت. وی با این حال ادامه داد: مسئولان شرکت آبفا با جدیت در حال فعالیت هستند اما حالا پس از سه ماه، گزارش میدانی خراسان از این روستاها از کم آبی و کیفیت پایین آب و غیر قابل استفاده بودن آن حکایت دارد و این در حالی است که اسماعیلیان مدیرعامل آبفای مشهد میگوید: هرکسی که قول داده همان فرد هم پاسخ گو باشد . سرابیان بخشدار مرکزی مشهد نیز درخواست پیگیری ماجرا و بازدید مجدد به همراه مسئولان آبفا را دارد اما تاکید می کند: بر اساس مصوبه شورای تامین شهرستان مشهد باید این مشکل تا الان رفع می شد و من هم بر اساس همان مصوبه قول دادم، این که چرا تا کنون مصوبه اجرا نشده و آبفا وعده های جدیدی میدهد باید بررسی شود.
کولر، مخزن آبگرمکن و لوله آب می پوسد، چه بلایی سر کلیه ما میآید
برای بررسی ماجرای بی آبی روستاهای بخش مرکزی مشهد دقیقا به همانجایی رفتیم که سال گذشته اعتراضات زیادی برای آب شرب خود داشتند، روستاهای دهرود، همت آباد و گرجی که پس از یک سال همه مسئولان در گزارش های قبلی قول داده بودند تابستان امسال آب شرب این روستاها مشکلی نخواهد داشت اما حالا یک تعمیرکار خودرو در گرجی میگوید: تنها استفادهای که این آب دارد برای شست و شوی دست های روغنی ماست، والا حتی کولر و آبگرمکن هم تحمل شوری آب این منطقه را ندارند، هر یک تا دوماه تمام پوشال های کولر ما از شوری آب پودر می شود، مخازن آبگرمکن و لوله های آب میپوسد و از بین میرود، حالا شما ببینید چه بلایی سر کلیه های ما می آید.
پیرمردی ادامه می دهد: از ما که گذشت، بچه دو سالهای که از آب این جا استفاده کرده سنگ کلیه دارد.
نانوای محل می گوید: ما حداقل هفته ای دو بار در روستاهای همت آباد و گرجی قطعی آب داریم، بقیه روزهای هفته هم به خصوص صبح ها افت فشار آب وجود دارد. ما مجبور هستیم با همین آب برای مردم نان بپزیم ، الان شما نمی توانید از این نان بخورید چون عادت ندارید و طعم آن را قبول نخواهید کرد اما چاره ای نیست، دستگاه تصفیه آبی که 450 هزار تومان بوده حالا 2میلیون و 500 هزار تومان است و ما توان خرید آن را نداریم.
یکی دیگر از ساکنان این روستا بیان میکند: یک آب شیرین کن توسط خیری در روستای گرجی نصب شده که حالا مسجد محل با توافقی که با این خیّر داشته چند وقتی است برای هر دبه 10 لیتری 250 و 20 لیتری 500 تومان دریافت و صرف امور مسجد می کند، برای پرکردن همین یک دبه 20 لیتری 20 دقیقه در صف بودیم تا بتوانیم برای آشامیدن از این آب استفاده کنیم اما باور کنید آب داخل لوله ها برای استحمام هم مناسب نیست. کیفیت آب افتضاح است.
یکی دیگر از ساکنان گرجی اظهار می کند: آبی که در لوله کشی این روستا استفاده می شود نیز بهداشتی نیست و چاه آن دقیقا کنار فاضلاب قرار دارد .
هرکس قول داده خودش جواب بدهد
حسین اسماعیلیان، مدیرعامل آبفای مشهد در واکنش به این سوال که چرا مشکل آب شرب روستاهای بخش مرکزی هنوز رفع نشده می گوید: من هیچ قولی ندادم، هرکس قول داده خودش جواب بدهد، مگر می شود مشکلات این روستاها را که چندین سال طول کشیده ، در یک سال رفع کرد . وی می افزاید: ما 79 روستای بحرانی در بخش آب شرب را شناسایی کردیم که برای رفع مشکلات اضطراری آن نیازمند حفر 22 حلقه چاه، 80 کیلومتر اجرا یا به سازی شبکه و چندین مخزن جدید هستیم ، همچنین باید 40 چاه موجود را به سازی و به 40 روستا نیز تا اتمام پروژه با تانکر آب رسانی کنیم و پس از این نیز باید انشعاب های غیر مجاز موجود را شناسایی و قطع کنیم.
حواله 6 ماهه آقای مدیرعامل
اسماعیلیان در خصوص اقدامات صورت گرفته تا کنون بیان می کند: مجوز و اقدامات اولیه برای 15 چاه در این روستاها از ابتدای امسال انجام شده که تا کنون عملیات حفر 10 حلقه چاه به پایان رسیده و تا پایان سال حفر درنهایت 22 چاه به اتمام می رسد. همچنین 15 شرکت پیمانکار نیز در روستاهای این منطقه مشغول عملیات هستند که تا امروز 20 کیلومتر از شبکه را به اتمام رسانده اند و اجرای عملیات مخازن نیز در روزهای آینده آغاز می شود اما به طور کلی ساخت مخزن حداقل یک سال زمان می برد، در این مدت تامین مواد گند زدا و آب رسانی با تانکر انجام می شود.این مقام مسئول در نهایت در خصوص رفع همه مشکلات مربوط به 79 روستای بحرانی بخش مرکزی مشهد می گوید: قطعا تا پایان امسال با اجرای اقدامات اعلام شده مشکل آب شرب را حل می کنیم اما مثلا در روستاهای همتآباد و گرجی و دهرود چون سفره زیرزمینی موجود در منطقه شور است هرچه چاه در این منطقه حفر کنیم فایده ای ندارد و همگی شور هستند به همین دلیل نمی توانیم مشکل را در کوتاه مدت مثلا فقط با حفر یک چاه رفع کنیم و برای تغییر در وضعیت این منطقه باید یک تقویت کننده برای پمپاژ آب در خط لوله ای که از مشهد به شهرک مهرگان رفته قرار داده شود و پس از آن انشعاب هایی برای روستاهای مسیر از جمله همت آباد و گرجی نصب شود ، غیر از آن خط انتقالی نیز از شهر مشهد در حال ساخت بوده که در آن طرح نیز عبور مسیر شبکه از این روستاها دیده شده و در نهایت تا پایان امسال زمان می برد.اسماعیلیان در پاسخ به این سوال که آیا نزدیکی چاه حفر شده با مخازن فاضلاب شهری از نظر بهداشتی مشکلی ایجاد نمی کند می گوید: ما در شهر مشهد کنار خیابان چاه حفر می کنیم و از همان آب هم در شبکه استفاده می کنیم و هیچ مشکلی هم نیست، ما یک کیفیت استاندارد داریم و یک کیفیت مطلوب ، همین حالا هم در شهر مشهد هر منطقه با منطقه دیگر متفاوت است اما همگی سطحی از استاندارد را دارند. آب موجود در همت آباد و گرجی هم به همین صورت است .
سید حسن آقایی ،معاون بهره برداری آب و فاضلاب مشهد در باره مشکلات شوری آب در همت آباد و دهرود بیان می کند: ما به تمام این موضوعات واقفیم و جمعیت بالای این دو منطقه را همواره برای ارائه خدمات بهتر در نظر داریم اما باید به این نکته نیز اشاره داشت که آب رسانی به این دو محل سختی های خاص خودش را دارد به عنوان مثال در حدفاصل میدان امام حسین(ع) تا رسالت دریافت مجوزها از شهرداری و ترافیک موجود در این منطقه را می توان جزو اصلی ترین این مشکلات دانست.
آب شرب بهداشتی است اما طعم دارد
ابوطالب سرابیان، بخشدار بخش مرکزی مشهد نیز با توجه به وعده پیشین خود می گوید: طبق مصوبه شورای تامین شهرستان مشهد که من هم بر همان مبنا قول دادم و تلاش های شرکت آبفا که در منطقه مشهود است تا الان باید کار تامین آب شرب انجام می شده است . وی با برقراری تماس با دهیار روستای همت آباد از وضعیت آب شرب روستا می پرسد که وی در پاسخ می گوید: مشکل کم آبی و افت فشار هم اکنون در روستا وجود دارد و کیفیت آب از نظر طعم مناسب نیست اما افت فشار احتمالا به دلیل لوله گذاری جدیدی است که تا پس فردا هم ادامه دارد و رفع می شود. سرابیان پس از این با برقراری تماس با رئیس آبفای روستایی از زمان اتمام پروژه می پرسد که وی اعلام می کند : تا آبان ماه بخشی از پروژه آب رسانی به همت آباد به پایان می رسد. بخشدار بخش مرکزی مشهد تصریح می کند: این کارها باید تا الان به پایان می رسیده و دلیل این تاخیر و تاریخ های جدید را نمی دانم ، ما یک برنامه بازدید مشترک را با مسئولان آبفا و دهیاران منطقه برگزار می کنیم تا در حضور شما پاسخ گو باشند. سرابیان بخشدار مرکزی مشهد همچنین تاکید می کند: آب شربی که در روستاهای مد نظر وجود دارد از نظر استانداردهای بهداشتی سالم و بدون هرگونه میکروب است اما طعم دارد و خود ما هم می دانیم و اگر خانواده خود من قرار باشد آن را بخورند می گویند شور است و قطعا استفاده نمی کنند. ما این موضوع را کتمان نمی کنیم اما مشکلی برای سایر مصارف وجود ندارد. ضمن این که قطعی یا فشار کم آب در مشهد هم وجود دارد و اگر فشار آب در طبقه دوم به بالا کم باشد چون در روستا ساخت بیش از دو طبقه مجاز نیست از نظر ما قابل قبول نیست به همین دلیل ما باید خودمان در بازدید کنار شما باشیم تا ببینیم افرادی که صحبت می کنند چه کسانی هستند و شرایط شان را دقیقا بررسی کنیم .
کار خیّر در گزارش آبفا !
ساکنان گرجی در گزارش میدانی از نصب آب شیرین کن توسط یک خیر صحبت کردند اما مدیرعامل آبفای مشهد نصب این آب شیرین کن را در گزارش عملکرد خود اعلام می کند که پس از واکنش خبرنگار می گوید: چرا این قدر گیر می دهید، حالا خیر انجام داده یا ما چه فرقی می کند ؟ بالاخره مردم استفاده می کنند، ما خودمان خیر را معرفی کردیم اذیت مان نکنید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

اکرم انتصاری - آثار شنیدنی درجهیک با محوریت موسیقی آیینی، کمشمار است؛ اما این حوزه چند اثر واقعا شنیدنی دارد که میتوان برای هرکدام از آنها یک سرفصل مجزا نوشت. «نینوا»، «سمفونی عاشورا»، آهنگ فیلم سینمایی «روز واقعه» از جمله این آثار شنیدنیاست که هر کدام از آنها را یک آهنگساز برجسته، یعنی استاد حسین علیزاده، لوریس چکناواریان و مجید انتظامی ساخته است. با آگاهی از اینکه پرداختن به موسیقی آیینی با ایدههای نو، توسط افراد متخصص یک ضرورت است و جای خیلی از استادان دیگر در این فهرست هنوز خالی است، به معرفی سهقطعه مذکور و چگونگی ساخت آنها توسط این آهنگسازان برجسته میپردازیم.
نینوا
حسین علیزاده
یکی از معروفترین آثار موسیقی محرم، «نینوا»، اثر استاد حسین علیزاده است. ایده ساخت این آلبوم که 37 سال پیش برای اولینبار منتشر شد، به ذهن حسین علیزاده رسید. علاقه او به دستگاه نوا باعث شد او از این دستگاه، برای ساختن این اثر استفاده و آن را با ارکستر زهی ادغام کند. در «نینوا»، نی نقش یک راوی را دارد و تکنوازی آن هم توسط جمشید عندلیبی انجام شده است. ساخت این آلبوم، بنا به گفته علیزاده، حدود دوسال و ایده ساخت آن هم 4 تا 5 ماه، زمان برده است. صحبتهای علیزاده در یک مستند، درباره چگونگی رسیدن نقش اصلی به نی در این اثر، گویای همه چیز است:«سایه مشغول ساخت مثنوی خودش بود. من خواستم بهگونهای با او همراه شوم. به خودم گفتم اگر بخواهم با او همراه بشوم، چگونه باید باشد؟ گفتم بشنو از نی چون حکایت میکند. بعد گفتم نی باید یک نقشی داشته باشد، اما چه نقشی؟ نی بیاد سولو بزند؟ بعد فکر کردم یک کاری کنم که نکرده باشم یا نشده باشد و یک فرم نی و ارکستر باشد که بالاخره نینوا شد.»
«شب قبل از عاشورا»
لوریس چکناواریان
سمفونی تاثیرگذار عاشورا، توسط لوریس چکناواریان آهنگساز و رهبر ارکستر ایرانی-ارمنی ساخته شده است. او پیش از ساخت این کار، در گفتوگویی، از علاقهاش به فرهنگ عاشورایی سخن گفته و اضافه کرده بود:« موسیقیهایی که از طریق شیپور و طبل شنیده میشوند، همیشه مرا تحتتاثیر قرار میدهند. باید بگویم، نمیتوان ایرانی بود و نسبت به فرهنگ عظیم عاشورایی بیتفاوت باشیم. عاشورا چند درس بزرگ دارد و یک تراژدی بزرگ است.» این آهنگساز درباره چگونگی ساخت این اثر گفته است:«یادم میآید در زمان بچگی وقتی در دستههای عزاداری بودم، سقای آب بودم؛ آب را بین هیئتها پخش میکردم. موسیقی عاشورایی از سنتهای قدیمی ایرانیان است که در ماه محرم با تاثیر از سازهای طبل و سنج، تداعیگر واقعه بزرگ و فراموشنشدنی عاشوراست. این کار هم برای همین ساخته شد. برای همین حماسه و برای اینکه بتوانیم آن فضا را در قالب نوحهای قدیمی با موسیقی همراه کنیم. در واقع حماسه و نوحه درهم تنیده شدهاند و با موسیقی تاثیر بهسزایی بر جای میگذارند.»
روز واقعه
مجید انتظامی
موسیقی متن فیلم سینمایی «روز واقعه»، شاید درخورترین اثر شنیداری در حوزه موسیقی متن آیینی باشد؛ موسیقی که حاصل درآمیختن صدای سنگ و چوب و فغان است و حکایت از یک ماتم و عزای بزرگ دارد. مجید انتظامی صاحب موسیقیهای ماندگاری چون «بوی پیراهن یوسف» و «از کرخه تا راین»، درباره ساخت موسیقی متن این فیلم و چالشهای پیش روی آن گفته است:«موسیقی این فیلم قسمتهای سخت زیادی داشت. چوب و سنگزدنها و موسیقی عزاداری مراسم زار. خاطرم هست برای موسیقی این فیلم، تعداد زیادی چوب و چند گونی سنگ از کوه جمع کرده بودم تا صدای بههمزدن سنگها و چوبها را ضبط کنم. بعد از مدتی همه سنگها خرد و به یک تپه خردهسنگ و خاک تبدیل شد. تر و تمیز به استودیو میرفتیم و خاکی و کثیف برمیگشتیم! این یکی از سختترین قسمتهای این موسیقی بود.» این اثر که در سال 73 ساخته شد، به صورت یک آلبوم مجزا نیز منتشر و در سیزدهمین جشنواره فیلم فجر صاحب سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

طی هفته قبل مطالعه جدیدی از محققان چینی منتشر شده است که متخصصان معتقدند این مطالعه خبر از آغاز عصری جدید در روشهای تشخیصی بیماریهای قلبی میدهد. این مطالعه توسط محققان دانشگاهی در پکن انجام و نتایج آن در آخرین شماره نشریه European Heart Journal منتشر شده است. این مطالعه آن قدر اهمیت دارد که یادداشت سردبیر در آخرین شماره این نشریه معتبر با عنوان «آغاز عصری تازه در تشخیص پزشکی؛ ورود سلفی در درمان بیماریهای قلبی-عروقی» به همین مطالعه اختصاص یافته است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

عبدالهی- اگرچه هنوز درباره دو یال وقفشده دماوند اختلافنظرهایی وجود دارد و باید منتظر تلاشهای بیشتر برای بازگرداندن این اراضیملی به مردم بود اما خبر اخیر سخنگوی قوه قضاییه حاکی از آن بود که حکم صادره مبنی بر وقف 5600 هکتار از اراضی جنگلهای هیرکانی با دستور رئیس دستگاه قضا باطل شده و مجدد بررسی خواهد شد.ماجرای جنگلهای هیرکانی از ارائه یک برگ سند آغاز شد که ارائهکننده آن مدعی بود طبق این سند، 5600 هکتار از این جنگل در منطقه آقمشهد ساری وقف شده است. این فرد که رسانهها او را متولی یکی از امامزادههای این منطقه معرفی کردهاند، مدعی بود که پس از 20 سال پیگیری توانسته است رای دادگاه به نفع خود را هم بگیرد و میخواهد درختان این بخش از جنگل را قطع کند. علاوه بر ماجرای جنجالی هیرکانی، داستان وقف بخشهایی از دماوند هم دیگر موضوعی بود که با واکنشهای گسترده فعالان محیطزیست و مسئولان و متولیان حوزههای مربوط همراه شد و در نهایت به صدور اسناد ملی برای یالهای این کوه انجامید؛ هرچند که هنوز اختلافات درباره دو یال دیگر دماوند باقی است. تازهترین اظهارنظرها در این دو ماجرای جنجالی وقفی کشور، اظهارات «مسعود منصور» رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور بود که گفت: «هیچ شکی روی ملیبودن جنگلهای هیرکانی و دماوند نیست و امیدواریم به زودی اسناد وقفیت آنها اصلاح شود». «ذبیحا... خدائیان» رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشورهم چند روز قبل چنین گفت : «کوه و جنگل اصلاً متعلق به کسی نیست که بتوان آن را وقف کرد و وقف کوه و جنگل اصلاً ممکن نیست آنچه درباره دماوند گفته شد زمینهای روستایی بودند که با قله فاصله زیادی داشتند و خارج از محدوده کوه بودند و به همین دلیل سند برای اوقاف صادر شد و پس از توافق میان سازمان اوقاف و سازمان جنگلها سند برای آن منطقه صادر میشود، اما باز هم تاکید میکنم هیچ وقفی درباره قله دماوند صورت نگرفته است». البته اظهارنظر خدائیان درباره دماوند، متفاوت با آن چیزی است که مدیرکل دفتر امور حقوقی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در گفتوگوی اختصاصی با خراسان به آن اشاره میکند.
کارگروه ملی درباره هیرکانی و دماوند تصمیمگیری میکند
«رضا افلاطونی» درباره آخرین وضعیت رسیدگی به موضوع پلاکهای اختلافی در دماوند و همچنین وقف بخشی از جنگلهای هیرکانی این طور میگوید:
* بعد از جلسه ویژه که به ریاست آقای جهانگیری برگزار شد، قرار شد موضوع دماوند و آقمشهد ظرف دو هفته در کارگروه ملی بررسی و درباره آن تصمیمگیری شود. تا قبل از این تصمیمگیری هم سازمان ثبت اسناد کشور در این پلاکها هیچ سندی برای سازمان اوقاف صادر نکند.
* همچنین طبق تبصره 6 الحاقی به ماده واحده قانون ابطال اسناد اراضی و آب موقوفات، «احیای اراضی و موقوفات قبل از سال 1365» به عنوان شرط لازم برای پذیرش موقوفهبودن قید شده که خوشبختانه
نه دماوند و نه آقمشهد، هیچکدام سابقه احیای قبل از سال 65 را ندارد. این دو منطقه فقط مشمول بحث حریم میشود که جزئیات آن در کارگروه مشخص خواهد شد.
* در جلسه کارگروه ملی مقرر شد بازدید میدانی از دماوند و آقمشهد انجام شود. اولین بازدید میدانی از آقمشهد توسط کارگروه استانی انجام شده و بعد از بازدیدهای اعضای کارگروه ملی، بررسی تصاویر هوایی و مستندات، تصمیمات نهایی اتخاذ خواهد شد.
طبق قانون، 4 پلاک اختلافی در دماوند هم جزو اراضی ملی است
از افلاطونی درباره آخرین وضعیت پلاکهای اختلافی در دماوند هم میپرسم و او اینگونه میگوید : در دماوند چهار پلاک اختلافی وجود دارد که شامل دو یال آن است، پلاکهای 68، 69، 25 و 37. از دیدگاه ما با توجه به سوابق و ضوابط قانونی بخش بسیار کمی از این پلاکها سابقه احیا دارد که مربوط به محل خود روستا و زمینهای کشاورزی مردم منطقه است. مابقی این دو یال به عنوان مرتع شناخته میشود که به استناد تبصره قانونی، سابقه احیا قبل از سال 1365 را هم ندارد و موقوفه تلقی نمیشود. ما معتقدیم این دویال هم جزو اراضی ملی است و امیدواریم با توجه به ضوابط و مصوبه سال 96 هیئت وزیران، مشکل این پلاکهای اختلافی هم حل شود.
مدیرکل اوقاف : شناسایی محدوده اراضی درحال انجام است
حجتالاسلام «حیدری» مدیرکل اوقاف استان مازندران در اینباره به خراسان میگوید: درباره جنگلهای هیرکانی جلسات متعددی با حضور مسئولان سازمان اوقاف، سازمان جنگلها و سازمان ثبت اسناد برگزار شده است. وی ادامه میدهد: بازدیدهای میدانی اولیه از محدوده مدنظر انجام شده است و این هفته نیز دومین بازدید انجام خواهد شد که طی آن شناسایی دقیق و کارهای مربوط به ثبت انجام میشود. حیدری اظهارنظر بیشتر در اینباره را در حیطه مسئولیت مدیرکل اسناد و ثبتی سازمان اوقاف کشور میداند و میگوید: ما مستندات خود را ارائه دادهایم و آنها در این زمینه تصمیمگیری میکنند.
نماینده مجلس: دغدغه مردم باید رفع شود
«شریعتی» عضو مجمع نمایندگان استان مازندران هم درباره پیگیریهای انجام شده برای حفظ جنگلهای هیرکانی میگوید : هفته گذشته جلسه مجمع نمایندگان استان با مسئولان سازمان جنگلها برگزار شد، البته این اولین جلسه نبود و آخرین آن هم نخواهد بود. در این جلسات به نمایندگی از مردم، حساسیت خود را نسبت به حفظ و احیای جنگلهای هیرکانی اعلام کردیم و تلاش میکنیم دغدغه مردم رفع شود. علاوه بر نمایندگان استان مازندران، دیگر نمایندگان استانهای شمالی هم روی این موضوع حساسیت نشان دادهاند.قطعا گلستان و مازندران و گیلان بدون این جنگلها معنا ندارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


زندگی عشایری و ییلاق و قشلاق، به حرف ساده است اما در عمل با زحمتی عجین شده که نتیجهاش رشد مردمانی سختکوش، معتقد و مهربان است. تصور همراه شدن با آدمهایی که ساده و سازمان دهی شده سفر میکنند تا سیاهچادرشان را در دشت و صحرا برپاکنند، تصوری شیرین و هیجانانگیز است. در این میان عشایرزاده جوانی از ایل قشقایی طایفه کشکولی بزرگ به نام «بهمن مردانلو» موفق شده است تا این سبک زندگی را به ایران و دنیا معرفی کند. او در کنار دامداری، کارشناس مدیریت جهانگردی است اما در حوزه گردشگری عشایر 13 سال فعالیت بینالمللی دارد و با جذب گردشگر به ایلشان با 30 خانوار، توانسته توجه رسانههای معتبری همچون «نشنال جئوگرافیک» و معروفترین شبکههای مستندسازی و کتابهای جامع گردشگری دنیا را به خود جلب کند تا با او مصاحبه کنند. در این پرونده «مردانلو» اطلاعات جذابی را از این نوع سبک زندگی و عادات و رسوم این مردم خودکفا در اختیار ما قرار داده است که خواندنش خالی از لطف نیست و باعث میشود عشایر بیش از پیش در دلمان جای بگیرند اما قبل از هر چیز باید با این جوان آشنا شوید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

لیست اموال هیئترئیسه فدراسیون را گرفتند
به دنبال حواشی پیش آمده پیرامون قرارداد مارک ویلموتس با فدراسیون فوتبال ایران و حکم فوقسنگینی که علیه فدراسیون صادر شد، تمامی اعضای هیئترئیسه فدراسیون مکلف شدند که لیست اموال خودشان را به مراجع ذیصلاح ارائه بدهند. این خبر را علی کفاشیان در گفتوگو با خبرآنلاین اعلام کرده و جالب اینجاست در اینبین نام علی کفاشیان هم به چشم میخورد. شخصی که به گفته خودش در زمان انعقاد قرارداد با ویلموتس از او کوچکترین مشورتی گرفته نشده!
چهره ها
حیوان آزاری در شامایرانی !
در برنامه «شامایرانی» قرار شد هرکسی بازی را ببازد یک حیوان خانگی را بغل کند که هم نقضحقوق حیوانات است و هم رفتاری ناهنجار
نویسنده: نگار فیضآبادی | کارشناسارشد روان شناسیبالینی

مهران، بالاتر از احسان!
انتشار فهرست پربینندهترین برنامههای سیما در مرداد ،از فاز جدید رقابت شبکه های سه و نسیم رونمایی کرد
نویسنده: مصطفی قاسمیان
صبح دیروز نتایج جدیدترین نظرسنجی مرکز تحقیقات رسانه ملی درباره برنامههای بالای 10 درصد مخاطب سیما منتشر شد. در این نظرسنجی که برنامههای مرداد ماه 99 را بررسی میکرد، برنامه «دورهمی» شبکه نسیم در صدر قرار گرفت و «عصر جدید» شبکه سه با اختلاف کمی نسبت به آن، جایگاه دوم را از آن خود کرد. گزارش امروز با نگاهی تحلیلی، به بررسی نتایج این نظرسنجی میپردازد.
مدیری، علیخانی را جا گذاشت
در رتبه نخست پربینندهترین برنامههای رسانه ملی، نام «دورهمی» با اجرای مهران مدیری دیده میشود. این برنامه محصول شبکه نسیم، همواره یکی از سه برنامه پربیننده سیما بوده و گاهی نیز رتبه اول را به خود اختصاص داده، با این حال، برای نخستین بار است که «دورهمی» همزمان با «عصر جدید» روی آنتن تلویزیون بوده و توانسته از مسابقه محبوب شبکه سه پیشی بگیرد. «دورهمی» در مرداد ماه 99، تنها برنامه تلویزیون با درصد مخاطب بیش از 50 درصد لقب گرفته است. از فصل چهارم این برنامه، چند قسمت باقی مانده که بعد از ماههای محرم و صفر پخش خواهد شد.
«عصر جدید» در رتبه دوم
مسابقه استعدادیابی «عصر جدید» محصول شبکه سه سیما، مدتهاست که به عنوان یک اتفاق ویژه در تاریخ برنامههای سرگرمیمحور صداوسیما مطرح شده است. جالب است بدانید این برنامه، در یک سال و نیم گذشته که روی آنتن رفته، همواره عنوان پربینندهترین برنامه غیرنمایشی تلویزیون را به خود اختصاص داده و از رقبایش چون «دورهمی»، «خندوانه» و «برنده باش» آمار بالاتری از لحاظ مخاطبان داشته است. نتایج نظرسنجی مرداد ماه 99، نشان میدهد این برنامه برای اولین بار، عنوان پربینندهترین را با اختلاف کمی به «دورهمی» واگذار کرده است. آن چه در فصل دوم «عصر جدید» رخ داده، مجموعهای از اتفاقات و حواشی گوناگون است که در کاهش آمار مخاطبان این برنامه بیتأثیر نبوده. نخست آن که ضبط و پخش این برنامه در دو مقطع به دلیل شیوع ویروس کرونا متوقف شد. پخش هر قسمت از «عصر جدید» در دو شب که برای حضور بیشتر مسابقه در جدول پخش شبکه سه انجام شد، اتفاق دیگری بود که مزید بر علت شد. همچنین حذف تماشاگران از «عصر جدید»، رخداد دیگری بود که بخشی از جذابیت این برنامه را گرفت و باعث سقوط آن به رتبه دوم پربینندهترین برنامههای سیما شد.
رقابت سنگین سه و نسیم
در فهرست 10 برنامه پرمخاطب تلویزیون، هشت برنامه محصول شبکه های سه و نسیم است. با بررسی همه برنامههای بالای 10 درصد مخاطب در شبکههای سیما نیز به نتیجهای مشابه میرسیم. از میان 18 برنامه پربیننده سیما، هفت برنامه متعلق به شبکه نسیم است و شش برنامه متعلق به شبکه سه. دیگر شبکههای تلویزیون، درمجموع پنج نماینده در فهرست 18 برنامه پربیننده سیما دارند. پیشتر هم از این دو شبکه، به عنوان پربینندهترین شبکههای تلویزیون یاد شده بود، اما سابقه نداشت این دو شبکه پربیننده، تا این حد دیگر شبکههای تلویزیون را کنار بزنند و با اختلاف زیاد، این عنوان را در اختیار بگیرند.
در انتظار برنامههای جذاب محرمی
نکته نگرانکننده درباره این فهرست، آن است که «دورهمی»، «عصر جدید»، «گلچین خندوانه» و «کودک شو» که محبوبترین برنامههای مرداد ماه 99 را تشکیل میدهند، به دلیل ایام عزاداری دو ماه پخش نمیشوند و به نظر نمیرسد شبکههای مختلف، برای آنها جایگزین مناسبی تدارک دیده باشند. این روال برای «اعجوبهها»، «شکرستان»، «شوتبال»، «بچه محل»، «ویتامین خ» و «ویدئوچک» نیز صادق است. علاوه بر عناوینی که گفته شد، «فوتبال برتر»، «فوتبال 120»، «شبهای فوتبالی» و «لذت فوتبال» نیز به دلیل پایان فصل مسابقات فوتبال ایران و جهان از آنتن کنار خواهند رفت و جدول پخش شبکهها، از برنامههای جذاب خالی خواهد شد. هفته پیش در گزارشی نوشتیم که «مختارنامه» عملاً تنها اثر شاخص نمایشی رسانه ملی درباره قیام سیدالشهدا(ع) است و از سوی دیگر، این گزاره برای برنامههای غیرنمایشی نیز صادق است. شبکههای مختلف باید برای پر کردن جای خالی برنامههای یادشده،البته با مضمون ماه محرم فکری بیندیشند. در ادامه فهرست همه برنامههای شبکههای سیما را که با اعلام مرکز تحقیقات رسانه ملی، بیش از 10 درصد بیننده دارند، مشاهده میکنید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ناصری - نبود آب آشامیدنی مناسب برای مردم جهان، برخی شرکت ها را برآن داشت تا برای رساندن آب پاکیزه و قابل شرب به فکر فروش آب در بطری بیفتند و همین فروش آب و سود سرشاری که نصیب شرکت های بزرگ جهانی کرد باعث شد- به گزارش سازمان ملل - سرمایه گذاری در زیرساخت ها برای رساندن آب پاکیزه به مناطق کم برخوردار مانند بسیاری از کشورهای آفریقایی و حتی آسیایی کاهش پیدا کند و شرکت ها علاقه ای به بهبود زیر ساخت ها نداشته باشند. دویچه وله به نقل از سازمان ملل، گزارشی را منتشر کرد که دربرگیرنده اطلاعات تکان دهندهای است که مورد توجه قرار گرفته. امروز به این گزارش نگاهی انداخته و مزایا و معایب فروش بطری های آب آشامیدنی را بررسی کرده ایم.
گزارش تکان دهنده سازمان ملل
یکی از اهداف 17 گانه ای که سازمان ملل به منظور توسعه پایدار در سال 2015 برای کشورهای عضو تعیین کرده دسترسی به آب آشامیدنی است که امیدوار است تا سال 2030 به آن برسد اما در گزارشی که ماه مارس سال ۲۰۲۰ به مناسبت «روز جهانی آب» توسط سازمان ملل ارائه شد، نکاتی وجود دارد که نشان می دهد سازمان ملل به این خواسته اش نرسیده است. بر اساس این آمار که دویچه وله به نقل از سازمان ملل آورده آمده است: هم اکنون دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر از ساکنان کرهزمین به آب آشامیدنی پاکیزه دسترسی مداوم ندارند. ۷۸۵ میلیون نفر حتی نمیتوانند منبع اصلی آب آشامیدنی خود را تأمین کنند. سه میلیارد و ۶۰۰ میلیون نفر در مناطقی زندگی می کنند که حداقل یک بار در سال بسیار خشک است. فقر آب در بسیاری از مناطق جهان در حال تشدید است. بهداشت نامناسب و شیوع بیماریهای واگیردار یکی از نتایج اسفبار کمبود آب پاکیزه است. همچنین در این گزارش آمده است، شرکت ها از فروش آب در بطری سود می برند. به طور مثال نستله (شرکت سوئیسی) هم مانند دیگر صنایع بزرگی که در زمینه آب سرمایهگذاری کردهاند، علاقه چندانی به بهبود زیرساختهای آبرسانی و فاضلاب ندارد و ترجیح میدهد از فروش آب در بطری در فروشگاههای مدرن پول درآورد.
بازار 25 میلیارد دلاری
بازار فراوری و فروش آب معدنی و آب شیرین، از جمله بازارهای جذاب در جهان است که به گزارش «ترید مپ» هم اکنون میزان صادرات در این بازار به نزدیک 25 میلیارد دلار در سال می رسد که سهم استرالیا، آلمان، سوئیس، فرانسه و هلند از این صادرات نسبت به دیگر کشورها بیشتر است و مقصد این بطری های آب معدنی بیشتر آمریکا، انگلستان و بلژیک است. با این حال با نگاهی به 10 شرکت برتر تولید کننده آب معدنی جهان می بینیم که انگلستان معروف ترین برند آب معدنی به نام هیلدون را در اختیار دارد و بعد از آن نیوزیلند، ایتالیا، آمریکا و فنلاند در رتبه های بعدی هستند.
نداشتن علاقه به بهبود زیرساخت
هرچند فروش آب های آشامیدنی بسته بندی باعث شده حتی در نقاط کم برخوردار که زیرساخت های لازم برای در دسترس بودن آب آشامیدنی وجود ندارد مانند بسیاری از کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین دسترسی به آب پاکیزه راحت باشد اما سود سرشار آن سبب شده شرکت ها علاقه ای به بهبود زیرساخت ها نداشته باشند چون برخی از شرکت های بزرگ جهان از فروش آب در فروشگاه ها به سود بیشتری می رسند و به سرمایه گذاری های هنگفت برای لوله کشی و بهبود زیرساخت ها اعتقادی ندارند.
عوارض زیست محیطی تولید آب معدنی
هرچند شرکت ها سودهای چند میلیاردی از فروش آب معدنی می برند اما گزارش ها نشان می دهد که تولید آب معدنی آسیب های جدی به محیط زیست وارد می کند. به غیر از میزان انرژی و آلودگی که تولید بطری ها برای بسته بندی آب هدر می دهند، استخراج بیش از اندازه یک منبع آب در یک جا، توازن زیست محیطی آن جا را بر هم می زند و می تواند به مرور آن ناحیه را بایر کند. به عنوان نمونه می توان به «نستله» اشاره کرد که هم اکنون با مقامات شهر کوچک ویتل در فرانسه وارد کشمکش شده است. این شهر چشمههای طبیعی آبگرم دارد و مقامات آن میخواهند مانع برداشت بیشتر آب از این منابع شوند، چون سطح آبهای زیرزمینی شهر به شدت کاهش پیدا کرده است. اما بازهم فروش بطری های آب معدنی آثار تخریبی دیگری هم دارند. فرض کنید دو میلیارد و 200 میلیون از جمعیت جهان که به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند از این بطری های آب استفاده کنند و زباله پلاستیکی به جا مانده، آن قدر زیاد خواهد بود که بازهم باعث تخریب محیط زیست خواهد شد.
ورود آب معدنی به ایران
در کشور ایران نیز اوضاع دسترسی به آب پس از انقلاب صنعتی بهتر از دیگر کشورها نبود و به جز در معدود اقلیم های مرطوب و بکر شمال ایران و رشته کوه های زاگرس؛ شهرهای جنوب، مناطق مرکزی و حتی شهرهای بزرگ از وضعیت خوبی برخوردار نبودند به همین دلیل اواخر دهه ۶۰ اولین کارخانه بسته بندی آب معدنی طبیعی ایران با نام تجاری آمولو در جاده هراز شروع به فعالیت و بسته بندی آب از منشأ به داخل بطری های شیشه ای کرد و از آن تاریخ به شرکت های بسته بندی آب روز به روز اضافه شد تا جایی که هم اکنون بیش از 100 کارخانه آب معدنی در کشورمان فعال است. البته در ایران به رغم این که شهرها و روستاهای زیادی دارد که از نعمت آب آشامیدنی برخوردار نیستند، اما کارخانه های بسته بندی آب معدنی هیچ دخالتی در بهبود زیر ساخت ها ندارند و مقصر ماجرا نیستند هرچند که آثار تخریبی زیست محیطی این کارخانه ها همچنان به قوت خود باقی است.
سهم ایران از بازار 25 میلیارد دلاری
ایران هم با وجود کمبود آبی که در کشور شاهد آن هستیم، در سال های گذشته به صادرات آب بسته بندی اقدام کرده و حتی این صادرات در سال 93 به رقم حدود 34 میلیون دلار رسیده است. البته بعد از آن سال به سال از این رقم کاسته شد تا جایی که سال 95 به 25 میلیون دلار رسید و سال 97 هم به گفته دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبهای معدنی این مبلغ به هفت میلیون دلار کاهش پیدا کرد که کشورهایی مانند ترکیه، عراق، افغانستان، ترکمنستان و... کشورهای مقصد آب های بسته بندی ایران بودند. از آن طرف در کنار صادرات آب بسته بندی، کشورمان به واردات آن هم اقدام کرده که در سال 90 این رقم 50 میلیون دلار بوده است. البته سال 95 میزان واردات آب بسته بندی به هفت میلیون دلار کاهش پیدا کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تازه ترین دادههای تورمی کشور نشان می دهد که در مرداد، تب تورم ماهانه که در تیرماه به رقم کم سابقه 6.4 درصد رسیده بود، رو به سردی نهاده و به 3.5 درصد رسیده است. با این حال، این رقم، دومین تورم بزرگ ماهانه در 16 ماه اخیر به شمار می آید. به گزارش خراسان، مرکز آمار ایران، داده های مربوط به شاخص قیمت مصرف کننده در مرداد امسال را منتشر کرد که نشان می دهد قیمت ها در مرداد نسبت به تیرماه، به طور متوسط 3.5 درصد افزایش پیدا کرده اند. بدین ترتیب همزمان با دورشدن نرخ ارز از قله تاریخی خود در تیرماه، تورم ماهانه مرداد نیز از رقم مشابه و کم سابقه خود در تیرماه (6.4 درصد) تا حد زیادی فاصله گرفته است. البته هنوز این رقم، بالاست و دومین تورم بزرگ ماهانه از فروردین 98 به شمار می رود. طبق داده های مذکور، سطح قیمت ها در مرداد امسال نسبت به مرداد سال 98، 30.4 درصد بیشتر شده که از مهر 98 تاکنون بی سابقه است. با این حال، میانگین قیمت ها در 12 ماهه منتهی به مرداد 99 نسبت به 12 ماهه منتهی به مرداد 98 (نرخ تورم) نیز به 25.8 درصد رسیده که از ادامه روند نزولی خود از شهریور 98 حکایت دارد.
رکوردداران رشد قیمت
در دومین ماه از تابستان امسال و در گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات» بیشترین افزایش قیمت نسبت به تیرماه، مربوط به گروه «چای، قهوه و دیگر نوشیدنی ها» (انواع نوشابه و دوغ پاستوریزه)، گروه «دخانیات» (انواع سیگار) و گروه «شیر، پنیر و تخم مرغ» (خامه، پنیر پاستوریزه، شیر پاستوریزه و ماست پاستوریزه) بوده است. از سوی دیگر در گروه عمده «کالاهای غیر خوراکی و خدمات»، گروه «مبلمان و لوازم خانگی» (ماشین لباس شویی، یخچال فریزر و ظروف آشپزخانه)، گروه «حمل و نقل» (قیمت انواع خودرو) و گروه «تفریح و فرهنگ» بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.