با آغاز راهپیمایی های خودجوش مردمی علیه اغتشاشات در برخی نقاط کشور، مردم زنجان دیروز در محکومیت ناامنی های اخیر به بهانه اعتراض به قیمت بنزین، به خیابان ها آمدند و در زیر بارش برف راهپیمایی کردند. این راهپیمایی به دعوت قشرهای مختلف از چهار راه امیرکبیر تا میدان انقلاب زنجان برگزار شد. در این راهپیمایی مردم شعارهایی در حمایت از رهبر انقلاب سر دادند و انزجار خود را از اغتشاشگران و برهم زنندگان امنیت مردم به ویژه تخریب کنندگان اموال عمومی و شخصی مردم اعلام کردند. مرگ برآمریکا، مرگ بر اسرائیل، مرگ بر انگلیس، مرگ بر فتنه گر، زنجاندیلار اویاخدیلار (زنجانی ها آگاه اند)، انقلابا داخدیلار(پشتیبان و تکیه گاه انقلاب اند)، زنجاندیلار قان ورر (زنجانی ها خون هدیه می کنند)، رهبریه جان ورر (جان فدای رهبری می کنند) از شعارهای اصلی شرکت کنندگان در این راهپیمایی بود.
خسارت 60 میلیارد تومانی به اورژانس
درهمین حال گزارش های رسیده، ابعاد جدیدتری از خسارت ها و تخریب اموال عمومی توسط آشوب گران را نمایان می کند؛ به عنوان نمونه خسارت حداقل 60 میلیارد تومانی به اموال و تجهیزات پزشکی اورژانس تنها یک مورد از صدمه آشوب گران به اموال عمومی است. براساس گزارش ایرنا، روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد که اغتشاش گران همچنین «۳۲ آمبولانس را از بین بردند»! بنا بر اظهارات مسئولان استانی اصفهان، در پی اتفاقات اخیر ۶۹ بانک آسیب دیده و ۲۸ دستگاه اتوبوس طعمه حریق شده و سه ساختمان شهرداری مناطق اصفهان مورد تعرض قرار گرفته است. به گزارش ایسنا، وارد کردن خسارت به دو پایگاه مخابرات، هفت پمپ بنزین و سه باب منزل مسکونی در مجاورت بانکها و همچنین خسارت هشت میلیارد تومانی به آتش نشانی اصفهان از جمله دیگر تخریب هایی است که تنها در استان اصفهان رخ داده است. درهمین زمینه، ابراهیم تاجیک نوری معاون امداد و نجات جمعیت هلالاحمر استان تهران از حمله به هلالاحمر شهریار و آتشزدن ساختمان امدادی خبر داده است. به گفته این مقام مسئول، انبار هلال احمر که محل ذخیره وسایل مورد نیاز و ضروری مردم است، دچار خسارت فراوانی شد که این حمله درنهایت با ورود نیروهای انتظامی و بسیج پایان یافت. همچنین در پی آتش زدن یک پمپ بنزین توسط اغتشاش گران، متأسفانه کارگر این پمپ بنزین در این جنایت، جان خود را از دست داد. خبرگزاری ایرنا مدعی شده که در بومهن تهران دو نفر کشته شده اند. از تعداد جان باختگان در جریان اغتشاشات در برخی شهرهای کشور آمار رسمی منتشر نشده است. در عین حال جهان نیوز مدعی شد: پاسدار شهید مرتضی ابراهیمی، از نیروهای سپاه حضرت سیدالشهدا (ع) استان تهران در درگیری دو روز پیش با منافقین و آشوبگران در ملارد به شهادت رسید. محسنی بندپی استاندار تهران هم گفته که آشوب گران اغتشاشات غرب تهران که دستگیر شده اند، بومی نیستند. به گزارش تسنیم، سپاه پاسداران هم اعلام کرد ۱۵۰ نفر از لیدرهای اغتشاشات استان البرز دستگیر شده اند. براساس اعترافات دستگیرشدگان، آن ها توسط افراد آموزش دیده در داخل و خارج از کشور اجیر شده و با دریافت مبالغی اقدام به آتش زدن مراکز دولتی و عمومی کردهاند.
آتش زدن قرآن و اهانت به مقدسات
متأسفانه روند اهانت به مقدسات نیز در برخی نقاط دیده شد تا جایی که شامگاه یک شنبه عدهای از اشرار با حمله به مصلای شهر قدس در غرب استان تهران، در اقدامی موهن که ظاهر آن نشان می دهد سازمان دهی شده است، قرآنهای مصلا را یک جا جمع کردند و آتش زدند! در کازرون هم اراذل و اوباش با حمله به مدرسه علمیه صالحیه دهها جلد قرآن کریم را سوزاندند. در شهرستان شهریار هم در پی به آتش کشیده شدن کتابخانه تفکر این شهر، ۱۳ هزار جلد کتاب در آتش کینه اشرار و آشوب گران سوخت.دراین زمینه آیت ا... دژکام امام جمعه شیراز و نماینده ولی فقیه در استان فارس با اشاره به صدمات مالی و جانی وارد شده به مردم شیراز و همچنین اهانت به مسجد و قرآن در کازرون گفت: «به شورای تامین استان گفته ام اگر نمی توانند اغتشاشات را جمع کنند، سه شنبه شخصاً و به همراه بسیج به میدان خواهم آمد.»
کشف سلاح های سرد از اشرار در یزد
همچنین سازمان اطلاعات سپاه استان فارس از دستگیری دو نفر از لیدرهای وابسته به گروه های معاند نظام خبر دادند. بنا بر این گزارش، این دو نفر با وعده های اقامت و پرداخت پول، مأموریت پیدا کرده بودند ضمن تحریک مردم برای حمله به اماکن کلیدی و تخریب اموال عمومی، فیلم این رویداد را تهیه و برای سرکردگان خود در خارج از کشور ارسال کنند. تعدادی از اشرار مسلح به سلاح سرد نیز که قصد حمله به منزل و بیت آیت ا... ناصری یزدی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد را داشتند، دستگیر و چند شرور دیگر متواری شدند.
واکنش های توئیتری به اغتشاشات
چهره های متعددی در توئیتر و دیگر شبکه های اجتماعی به حوادث روزهای اخیر واکنش نشان داده اند. برخی به نحوه مواجهه مجلس و سایر مسئولان با اصلاح قیمت بنزین انتقاد داشتند،
عده ای به نحوه اجرای تصمیم واکنش نشان دادند و عده ای هم واکنش مداخله آمیز رسانه ها و کشورهای غربی را نقد کردند. از جمله:
* عطاء ا... مهاجرانی: این که سخنگوی آمریکایی می گوید: «آمریکا با شماست» مرادش از شما: کسانی است که بانک آتش می زنند، فروشگاه غارت می کنند، به مرکز بسیج با اسلحه حمله می کنند، در شهریار کتابخانه آتش می زنند، به منابع بنزین و نفت و به پمپ بنزین ها حمله می کنند، این «شما» آشنای آمریکاست و جاده صاف کن.
* علی مطهری: در ماجرای قیمت بنزین، جایگاه مجلس تنزل پیدا کرد ولی باید قبول کنیم که مجلس نیز در تصمیمگیری برای حل این مشکل تعلل کرد و ناچار این تصمیم در خارج از مجلس گرفته شد.
* مصباحی مقدم: شاید اگر اجرای این تصمیم شب عید نبود و زودتر اطلاع رسانی میشد شرایط به گونه دیگری بود؛ متاسفانه تدبیر لازم اتخاذ نشد.
* فاطمه سعیدی: محمدرضا عارف در نامه ای به علی لاریجانی پیشنهاد داده مقامات امنیتی درخصوص اقدامات انجام شده برای کنترل بحران و وزارت ارتباطات درباره محدودیت های ارتباطی گزارشی ارائه کنند.
* عبدا... گنجی: توقع است سران قوا مشترکاً با مردم حرف بزنند. چطور رهبری با مردم حرف زدند اما سران قوا درخصوص چگونگی تصمیم خود ساکت اند؟
* فرید مدرسی: یک شنبه شب تیمهای تبهکار، چند شهر را به آتش کشیدند که اصلاً معترض نبودند؛ حتی شعار هم نمیدادند. فقط آمده بودند تا در فضای اعتراضها، اموال مردم را غارت کنند، آتش بزنند و بروند. این افراد سرتیم داشتند و ابزارهای لازم برای تخریب و غارت را آماده کرده بودند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
گروه ادب و هنر- کتابهای فارسی مدرسه، یکی از اولین راههای آشنایی دانشآموزان با شعر و داستان و به طور کلی ادبیات فارسی هستند. دانشآموزان دهههای 50، 60، 70 و اوایل 80 در کتابهای درسیشان علاوه بر اشعار و متنهایی از ادبیات کلاسیک و معاصر، با داستانهایی خاطرهانگیز و شخصیتهایی محبوب و دوستداشتنی مواجه بودند که حال برایشان تبدیل به نوستالژی شدهاست؛ داستانهایی مانند «تصمیم کبری»، «کوکب خانم»، «حسنک کجایی» و... . امروز قرار است به مناسبت هفته کتاب، از عبدالرحمن صفارپور، خالق داستان «تصمیم کبری» که سالها در کتاب فارسی دوم دبستان جا خوش کرده بود، تجلیل شود. به همین مناسبت به سراغ داستانهای نوستالژیک کتابهای دبستان و نویسندگانشان رفتهایم.
تصمیم کبری
«روزی مادر کبری به او گفت: کبری جان! برو کتاب داستانت را بیاور و برایم بخوان». این شروع یکی از داستانهای خاطرهانگیز کتابهای درسی است؛ داستان دختری به نام کبری که وقتی با کتاب خیس و بارانخوردهاش روبهرو میشود، تصمیم میگیرد منظم باشد. این داستانِ نوستالژی را عبدالرحمن صفارپور نوشته است؛ نویسندهای که سالها مؤلف کتابهای آموزشی بوده و بیش از 200 عنوان کتاب دارد. بیشتر آثار صفارپور در انتشارات مدرسه به چاپ رسیده است. داستان «تصمیم کبری» سرانجام بعد از سالها، در دهه 80 از کتابهای درسی حذف شد.
خانواده آقای هاشمی
ماجراهای خانواده آقای هاشمی یکی دیگر از داستانهای محبوب کتابهای درسیِ دانشآموزانِ سالهای گذشته بود که استثنائاً در کتاب تعلیمات اجتماعی سوم دبستان گنجانده شده بود. این کتاب از ابتدا تا انتها ماجرای یک خانواده پنج نفره را که پدرشان کارمند اداره پست بود و از کازرون به نیشابور منتقل شده بود، روایت میکرد. کتاب تعلیمات اجتماعی سوم دبستان توسط غلامعلی حداد عادل به نگارش درآمد و در نهایت با تغییر این کتاب در سال 94، داستان خانواده آقای هاشمی هم حذف شد.
کوکب خانم
«کوکب خانم، مادر عباس زن پاکیزه و باسلیقهای است. او سطل شیر را همیشه در جای خنک نگاه میدارد. روی سطل پارچهای میاندازد تا گرد و خاک برآن ننشیند و پاکیزه بماند». اینها جملات آغازین یکی از محبوبترین داستانهای فارسی است که در سال 1357 وارد کتاب فارسی دوم دبستان شد؛ داستان زن پاکیزه و باسلیقه و مهماننوازی به نام کوکب خانم که به خوبی از عهده پذیرایی از مهمانانِ سرزدهاش برآمد. این داستانِ دوستداشتنی را که تا دهه 90 در کتابهای فارسی دبستان بود، محمدرضا انتظاریان نوشته است.
حسنک کجایی
«دیر وقت بود. خورشید به نوک کوههای مغرب نزدیک میشد اما از حسنک خبری نبود. گاو قهوهای رنگ سرش را از آخور بلند کرد و صدا کرد: «ما... ما... ما...». یعنی من گرسنهام، حسنک کجایی»؟ داستانِ مشهور و خاطرهانگیز «حسنک کجایی» توسط محمد پرنیان در سال 1349 نوشته و بعدها خلاصه آن وارد کتابهای درسی دبستان شد. تصویرگری این داستان را هم پرویز کلانتری، طراح و نقاش برجسته ایرانی بر عهده داشت. بعدها در سال 1387 حسن وارسته بر اساس این داستان نمایش نامهای را نوشت و روی صحنه برد. «حسنک کجایی» تا اواخر دهه 80 مهمان کتاب فارسی دوم دبستان بود و در دهه 90 از کتابها حذف شد و برای همیشه به خاطرهها پیوست.
چوپان دروغگو
«چوپانی گاه گاه بیسبب فریاد میکرد: گرگ آمد! گرگ آمد! مردم برای نجات دادن چوپان و گوسفندان به سوی او میدویدند اما چوپان میخندید و مردم میفهمیدند که دروغ گفته است». دانشآموزانِ قدیم محال است که شخصیت چوپان دروغگو و داستانش را فراموش کنند؛ چوپانی که عاقبت نتیجه دروغگوییاش را دید و پشیمانیاش سودی نداشت. جالب است بدانید اصل این داستان در افسانههای یونان باستان آمده است که با الهام از روایت هانری ریشه، شاعر فرانسوی قرن 18 میلادی به فارسی ترجمه شد و در کتاب فارسی دوم دبستانی جا گرفت.
دهقان فداکار
«در آن شب سرد و تاریک، نور لرزان فانوس کوچکی راه او را روشن میکرد. دهی که ریزعلی در آن زندگی میکرد، نزدیک راهآهن بود». اَزبرعلی خواجوی مشهور به ریزعلی خواجوی یکی از شخصیتهای محبوب و واقعی بود که داستانِ فداکاری مثالزدنیاش در کتاب فارسی سوم دبستان آمده بود. در روز 16 آبان سال 1340 روزنامه اطلاعات با تیتر «یک واقعه حیرتآور در راهآهن تبریز» از فداکاری مردی خبر داد که سه روز پیش از آن جان مسافران قطار تبریز- تهران را از مرگ نجات داده بود. داستانِ این فداکاری که تا سالها در کتابهای درسی جا داشت، برای چند سالی از کتابها حذف شد و دوباره با تغییراتی در تصویرسازی به کتابها برگشت.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
ناصری- بعد از سهمیه بندی بنزین در دوره قبل، بسیاری از صاحبان خودرو برای این که بتوانند مصرف سوخت شان را مدیریت کنند به CNG پناه بردند اما متاسفانه همان روزها تصاویر و فیلم های متعددی از انفجار خودروهایی که به صورت غیر استاندارد گاز سوز شده بودند در فضای مجازی منتشر شد. در این دوره از سهمیه بندی ممکن است شما یا یکی از اطرافیان شما نیزبه گاز سوز کردن خودروی خود ترغیب شده باشید. با یک حساب سرانگشتی می شود صرفه جویی 20 هزار تومانی برای هر 100 کیلومتر را متصور بود. بررسی ها نشان می دهد که هر متر مکعب گاز CNG که 480 تومان است به اندازه یک لیتر بنزین سه هزار تومانی شما را در شهر جا به جا می کند. یعنی اگر خودروی شما به طور میانگین هر 100 کیلومتر 9 لیتر بنزین مصرف کند شما در یک باک 30 لیتری چیزی حدود 75 هزار تومان صرفه جویی کرده اید. این اختلاف فاحش قیمت به خصوص بین بنزین آزاد و گاز، به خودی خود انگیزه شهروندان را برای استفاده بیشتر از CNG افزایش میدهد، اما آیا زیرساختهای لازم و کافی برای این سناریو فراهم است؟
معضلات گذشته
با نگاهی به معضلات هجوم مردم به سمت گازسوز کردن خودرو در تجربه قبلی سهمیهبندی دو نکته به دست می آید.
کمبود پمپ گاز: به اصرار وزارت صمت، همان دوران خودروهای مونتاژی و تولیدی در کشور به صورت دو گانه سوز و استقبال مردم در حالی صورت گرفت که مردمی که برای پرشدن باکشان با هزینه کمتر مشتاق خودروهای دو گانه بودند به دلیل نبود زیر ساخت ساعت های زیادی را برای سوخت گیری در پمپ های گاز معطل می شدند.
مشکلات فنی: چالش بزرگ بعدی، مشکلات فنی خودروهای دوگانه سوز بود، برخی از آن ها در سربالاییها کم میآوردند و گاهی خاموش می شدند و همچنین قطعات آن ها به دلیل استفاده از گاز، دچار استهلاک زودرس میشد.همین معضلات باعث شد تا علاقه مردم به این محصولات در همان دوران کم شود و سهم دوگانهسوزها در سبد تولید خودروسازان به شدت افت کند و مردم حاضر شدند پول بیشتر به بنزین بدهند اما سراغ خودروی پردردسر و وقت گیر نروند.
معضلات پیش رو
با توجه به سهمیهبندی و افزایش قیمت بنزین، شهروندان ایران دوباره بر سر دو راهی گاز و بنزین قرار گرفتهاند. اما هنوز هم تردیدهایی درباره زیرساختهای کمی و کیفی استفاده از این سوخت وجود دارد.
توسعه نیافتن مناسب جایگاههای سوخت: هرچند در اواسط دهه ۸۰ و پس از سهمیهبندی بنزین، احداث جایگاههای CNG رونقی نسبی گرفت، اما اولا توسعه آن ها به لحاظ کمی و همچنین پراکندگی، مناسب نبود و ثانیا با توجه به از سکه افتادن سوخت گاز، روند توسعه کند شد.
مشکلات فنی: هرچند مشکلات فنی دوگانه سوزها نسبت به گذشته کمتر شده، اما پایان نیافته است. از طرفی، هم اکنون بسیاری از خودروهای گازسوز کشور بهصورت کارگاهی دوگانه سوز شدهاند و بنابراین از لحاظ فنی خالی از ایراد و مشکل نیستند. طبعا اگر قرار باشد در مقطع فعلی استفاده از گاز در این خودروها افزایش یابد، مشکلات فنیشان بیش از گذشته محسوس خواهد بود.
نبود زیرساخت برای تولید خودروی دو گانه سوز: نکته دیگر این جاست که خودروسازان سالهاست از گاز فاصله گرفته و سهم گازسوزها را در سبد محصولاتشان به شدت پایین آوردهاند و به طور قطع زمان میبرد تا بخواهند خود را با شرایط جدید احتمالی (رونق گرفتن استفاده از دوگانهسوزها) وفق بدهند. به اعتقاد کارشناسان، ممکن است با توجه به سهمیهبندی و رشد قیمت بنزین، میل به خرید خودروهای تکسوز (بنزینی) کاهش یافته و شهروندان مدلهای دوگانهسوز را مطالبه کنند و بنابراین خودروسازان چارهای ندارند جز این که سهم این محصولات را دوباره افزایش دهند.
حرف آخر
با توجه به سهمیه بندی بنزین بازهم حلقه مفقوده دیگری در توجه به زیر ساخت ها دیده می شود که امید می رود با توجه به تجربیاتی که در دوره سهمیه بندی پیش به دست آمده مسئولان تلاش کنند تا زیر ساخت های لازم برای استفاده از حمل و نقل عمومی و انرژی های ارازن تر و پاک تر از بنزین فراهم شود.
هزینه گازسوز کردن خودرو
اگر شما هم قصد دارید خودروی خود را گازسوز کنید و از هزینه های آن آگاهی ندارید این بخش را بخوانید.
ثبت نام برای وام
رئیس انجمن صنفی جایگاهداران CNG چندی پیش بیان کرد که با توجه به استقبال زیاد، برای خودروهایی که علاقه مند به گازسوز کردن خودروهای شان هستند، وام 2.5 میلیون تومانی در نظر گرفته شده است و مالکان برای ثبت نام وام دوگانه سوز کردن خودرو باید به سامانه اطلاعات جامع خودروهای گازسوز کشور به آدرس اینترنتی www.irngv.ir مراجعه کنند. البته در این طرح مالکان خودروهای حملونقلی چون باری و مسافری دارای اولویت هستند.
جزئیات هزینه گازسوز کردن خودرو
هماکنون دو نوع خودروی هیبریدی و بنزینی در بازارهای جهانی به فروش میرسند، اما در بازار ایران فقط برخی از مالکان خودروهای درجه 2 و درجه 3 خودروی شان را دوگانه سوز میکنند که هیچ کدام از مالکان خودروهای درجه یک سوخت CNG را مورد استفاده قرار نمیدهند. در واقع هزینه گازسوز کردن ماشین به نوع وسیله نقلیه و نوع مخزن سوخت آن بستگی خواهد داشت، اما به صورت کلی میتوان برای این فرایند هزینه سه میلیون تومانی را در نظر داشت. البته برخی از تعمیرکاران معتقدند دوگانه سوزکردن خودروها موجب استهلاک بیشتر قطعات خودرو می شود اما فعالان صنعت خودرو معتقد هستند اگر فرایند گازسوز شدن خودرو بر اساس استانداردهای ضروری صورت بگیرد، این خودرو از نظر ایمنی با مشکلی مواجه نمیشود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
پیگیری مشکلات و رفع موانع تولید وهمچنین بررسی فرایند طولانی کسب مجوزهای آغاز فعالیت یک واحد تولیدی، یکی از موضوعات گزارش های پیگیرانه خراسان رضوی در مشهد وشهرستان های خراسان رضوی است.
رهبر معظم انقلاب اوایل شهریور امسال در دیدار با اعضای هیئت دولت فرمودند: «یک تولیدکننده برای این که یک کاری را انجام بدهد و شروع کند، از هفت خان باید عبور بکند؛ حال من می گویم هفت خان، در واقع گاهی از هفتاد خان باید عبور بکند؛ قوانین،مقررات این دستگاه می آید یک چیزی می گوید، آن دستگاه می آید یک چیزی می خواهد، آن دستگاه می آید یک مجوزی می خواهد؛ چه لزومی دارد؟ این ها را جدی باید وارد شد.»
24مجوز برای آغاز فعالیت یک واحد صنعتی
شرایط خاص اقتصادی فعلی کشور که توام با اعمال تحریم های ظالمانه از سوی دشمنان نظام است، ایجاب می کند تمام مسئولان و متولیان امور کشور اعم از قوای مجریه، مقننه و قضاییه با تعامل و همدلی و تشریک مساعی با درک شرایط خاص برای حل مشکلات پیچیده اقتصادی کشور گام بردارند.تحقق این هدف هم درگرو کاستن از موانع تولید و به عبارتی خان هاست. به رغم اذعان همه کارشناسان آن چه در عمل مشاهده می شود تعدادحدود 24 فقره مجوز برای آغاز فعالیت یک واحد صنعتی است. مدیر عامل یک شرکت فعال در زمینه تولیدات دارویی مستقر در شهرک صنعتی چناران می گوید: بانک ها در دریافت ضمانت نامه ها سخت گیری های بسیار زیادی دارند به گونهای که مثلاً در ابتدای کار که متقاضی هنوز در مرحله ساخت و ساز واحد صنعتی است، پایان کار واحد را برای ضمانت مطالبه میکنند یا اسناد مالکیت واحدهای مسکونی شهری را می خواهند و تنها نصف بهای کارشناسی را برای ضمانت می پذیرند. مدیرعامل یک واحد تولیدی در عرصه صنایع غذایی میگوید: اصولا به ثمر نشستن یک فعالیت تولیدی نیازمند اتحاد و همدلی و تعامل و همکاری جمعی است، اما متاسفانه در این موضوع هر دستگاه و سازمانی فقط به منفعت خود می اندیشد. براتیان می افزاید: متاسفانه قوانین و مقررات حاکم بر این امر بین ادارات و نهادهایی نظیر بیمه و تامین اجتماعی و اداره کار و نظیر آن نه تنها ناقص بلکه بسیاری از مواقع در تعارض و تقابل با یکدیگر است. وی ضرورت تمرکز زدایی را یادآور می شود و میگوید: در شهرستان های کوچک، مدیران متولی صدور مجوز از خود اختیار چندانی ندارند به گونهای که متقاضی برای دریافت بسیاری از استعلامها باید چندین نوبت بین شهرستان،مرکز استان و تهران رفت و آمد داشته باشد؛ بنابراین باید در اختیارات تمرکز زدایی شود. مدیریک واحد صنعتی دیگر کثرت استعلامها و زمان بر بودن آن ها را موجب خستگی و ضرر و زیان متقاضیان دریافت مجوز می داند و می گوید: برای اخذ مجوز فعالیت صنعتی استعلام های زیادی باید گرفته شود که از طریق سامانه هایی تعریف شده ولی با یکدیگر ارتباط ندارند و به اصطلاح لینک نیستند و دسترسی ندارند. از سوی دیگر در بسیاری موارد نظام اداری هنوزسنتی است همچنین هنوز سامانه جامعی طراحی و تعریف نشده که بتواند پاسخ گوی تمام نیازهای دریافت مجوز باشد. این موضوع فرایند دریافت مجوز را آن قدر طولانی میکند که تمام محاسبات سرمایه گذار دچار اخلال می شود و ضرر و زیان های زیادی را به صنعت گر تحمیل می کند به ویژه اگر این فرایند طولانی با مسائل و مشکلات دیگری نظیر تورم های افسارگسیخته و تنش های پولی و اقتصادی پیش بینی ناپذیر هم مواجه شود.
استعلام های 24 گانه
رئیس اداره صنعت،معدن و تجارت چناران نیز گفت: هم اکنون برای گرفتن مجوز یک فعالیت صنعتی در خارج از شهرک صنعتی، دریافت استعلام های ۲۴ گانه ضروری است، اما در شهرک های صنعتی کمتر از ۲۰ استعلام کافی است. بیاتی قله زو افزود: در شهرک های صنعتی نظیر شهرک صنعتی چناران چون برخی زیرساخت ها قبلا از سوی دولت تهیه و کاربری ها تعریف شده است محدودیت و ممنوعیت زیادی درخصوص صدور مجوز برای سرمایه گذاران صنعتی تا رده 4 محیط زیستی وجود ندارد. وی می افزاید: استقرار از رده چهارم محیط زیستی تا ششم در فاز دوم ممنوع بوده ولی در فاز یک بلامانع است بنابراین بهتر است سرمایه گذاران بخش صنعت در شهرکهای صنعتی اقدام به سرمایهگذاری کنند که مشکلات کمتری دارد. وی ضرورت کاستن از موانع و محدودیت ها برای دریافت مجوز در سرمایه گذاری را یادآور می شود و میگوید: باید دستگاههای متولی و مرتبط به این امر، زیر ساخت های لازم برای پاسخ گویی سریع تر به استعلام ها را فراهم کنند و این سامانه های تعریف شده در دستگاه ها نیز ضروری است به یکدیگر متصل و لینک شوند. بیاتی با اشاره به فعالیت سه شهرک صنعتی در حوزه چناران و استقبال خوب سرمایهگذاران افزود: در سه ماه اول امسال ۳۱ فقره جواز تاسیس یا توسعه با سرمایه گذاری حدود ۱۳ میلیارد تومان و پیشبینی اشتغال برای 597 نفر در حوزه شهرستان صادر شده است. وی همچنین افزود:طی این مدت در حوزه شهرستان پنج فقره پروانه فعالیت واحد صنعتی با ۱۲ میلیارد تومان و اشتغال ۵۲ نفر صادر شده و این واحدها به بهرهبرداری رسیدهاند.
معافیت مالیاتی 13 ساله
مدیرعامل شرکت خدماتی شهرک صنعتی چناران از آماده بودن بسیاری از زیرساختهای لازم برای فعالیت صنعتی در شهرک صنعتی چناران خبر داد و گفت: برای کمک به رفع مشکلات واحدهای صنعتی در مرحله راهاندازی،توسعه و سرمایه گذاری و فعالیت تعامل خوبی با دستگاهها و ادارات و نهادهای شهرستان و استان و دادگستری برقرار شده به گونه ای که تمام مسائل و مشکلات به صورت موردی و کلی تا حصول نتیجه پیگیری میشود. دهقان زاده به استقرار برخی امکانات خدمات رسان در فاز خدماتی شهرک صنعتی چناران اشاره کرد و افزود: هم اکنون علاوه بر استقرار واحدهای صنفی و خدمات صنعتی مورد نیاز صنعت گران، شعبه های بانکی،مرکز مشاوره حقوقی و مرکز خدمات درمانی و طب کار با استقرار یک پزشک عمومی و یک پزشک متخصص و کادر درمانی برای خدمات رسانی در شهرک صنعتی فعالیت دارد. ویهمچنین افزود:به منظور کاهش مشکلات واحدهای صنعتی و تعامل قوی با دادگستری و دادستان شهرستان برای حل مشکلات و اختلافات حقوقی بین واحدها با دستگاهها و نهادها خارج از نوبت تمهیداتی اندیشیده و نیز طی برگزاری جلسات متعدد با ادارات امور شعب بانک های عامل امکان استمهال وامها یا تقسیط مجدد و تزریق وام ها به واحدهای صنعتی فراهم شده است.
ضرورت اصلاح و به روز رسانی قوانین
فرماندار چناران مشکل اصلی و مهم در سرمایه گذاری های صنعتی را قوانین ناقص وکهنه دانست و گفت: در موضوع سرمایه گذاری های صنعتی مهم ترین عامل و مانع، موضوع قانون گذاری است که شفافیت لازم را نداشته و در بسیاری از موارد قدیمی و موازی کاری و در تقابل و تعارض با دیگر قوانین و مقررات است.انصاری کاستن از زمان صدور مجوز را یک ضرورت مهم دانست و گفت:مشکل دیگر این بخش نداشتن یک متولی خاص و یک دستگاه اجرایی است که بتواند تمام استعلام های لازم صدور یک مجوز فعالیت صنعتی را از صفر تا صد پیگیری و دریافت کند تا از طولانی شدن فرایند صدور پروانه و مجوز کاسته شود زیرا در یک فعالیت اقتصادی زمان عامل مهمی در سود و زیان و از اصول موفقیت یا شکست است. انصاری گفت: ستادرفع موانع تولید در شهرستان به طور مستمر تشکیل جلسه میدهد و مصوبات جلسه کار گروه هم به صورت ویژه پیگیری می شود و واحدهای تولیدی دارای مشکل بررسی میدانی و موردی می شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
این درست که افزایش و اصلاح قیمت بنزین فی نفسه موجب نگرانی، رنجش و عصبانیت عده قابل توجه ای از افراد جامعه شده اما آن چه باعث نگرانی بیشتر و حتی ترس آحاد مردم می شود، گرانی های مسبوق به سابقه دیگر اجناس پس از افزایش قیمت حامل های انرژی و ضعف نظارت و کنترل بازار است. درباره تصمیم افزایش نرخ بنزین و اجرایی شدن آن از ساعت صفر جمعه 24 آبان 98 در این یادداشت به چند نکته اشاره می شود:
1 – معضل قاچاق گسترده سوخت از کشور یک امر بدیهی است و با منطق اقتصادی وقتی تفاوت قیمت بنزین در ایران و کشورهای همسایه فاصله چند هزار تومانی دارد با هیچ گونه ابزار بگیر و ببند نمی توان این قاچاق را به صفر رساند. بسیاری از اقتصاددانان تنها ابزار حل این معضل را از بین بردن این فاصله یا حداقل کاهش منطقی آن می دانند. بماند که مصرف بی رویه سوخت در کشور علاوه بر زیان های مادی، مسائل زیست محیطی نیز دارد.
2 – طرح مدیریت مصرف سوخت در بطن خود طرح بهجا و لازمی است اما ایرادات جدی میتوان به نحوه اجرای این طرح وارد کرد که متاسفانه مسئولان بدون اهتمام به آن ها گام در راه اجرای چنین طرح خطیری گذاشته اند.
3 – این گونه اعلام کردن دفعی یک تصمیم مهم و اثرگذار در زندگی و خصوصا افکار عمومی از سوی دولت جای نقد فراوان دارد چرا که حتما می شد با ارائه بحث های کارشناسی موثر در رسانه های جمعی خصوصا صدا و سیما، علاوه بر پخته شدن هر چه بیشتر این طرح و تعیین مزایا و معایب آن، زمینه پذیرش این طرح را در جامعه افزایش داد و اساسا داشتن «پیوست رسانه ای» برای انجام موفق تمامی امور مهم، ضرورتی است که گویا برخی از مسئولان به آن باور ندارند!
4 – گلایه، شکایت و اعتراض یکی از حقوق اساسی و مسلم مردم در برابر وقایع و تصمیم سازی هایی است که درست یا نادرست بخشی از مردم چنین تصمیماتی را به نفع خود نمی دانند، اعتراض مردم چند فایده مهم دارد از جمله: اولا، صدای بخشی از مردم شنیده می شود ثانیا، به هر صورت مسئولان و مردم باید باور کنند هر تصمیمی مخالفان و موافقانی دارد ثالثا، مردم براساس داده های ذهنی، باورهای درست یا غلط، نظرات مختلف کارشناسی، تاثیر فضای مجازی، واقعیت های آشکار و نهان جامعه به صورت حرف ها، نظرها، نقدها و مطالباتی دارند که باید توسط مسئولان شنیده و به آن ها به موقع پاسخ قانع کننده داده شود، شنیده نشدن صدای مردم یا دیر شنیدن یا ظاهرا شنیدن و در عمل وقعی ننهادن، برای مردم چاره ای جز اعتراضات خیابانی باقی نمی گذارد. اعتراضی که البته اغلب اوقات اغتشاش گران و بر هم زنندگان نظم عمومی و خرابکاران از آن سوءاستفاده می کنند و علاوه بر آسیب زدن به اموال عمومی، تولید خوراک برای رسانه ها و بدخواهان ملت، متاسفانه سبب به حاشیه رفتن و گاه به محاق رفتن مطالبات واقعی مردم می شود. پس علاوه بر این که مردم باید مراقب نفوذ اغتشاش گران به صف خود شوند و نیروهای امنیتی و نظامی مداخله به هنگام و به موقع و موثر با این مورد داشته باشند، مسئولان نیز نباید به بهانه حضور معدودی اغتشاشگر ناآگاه یا مزدور و اجیر شده یا دچار هیجان در میان مردم، حرف و صدای مردم را در زمینه های گوناگون ناشنیده بگیرند. البته برخورد جدی و قانونی با اغتشاش گران و برهم زنندگان امنیت جامعه وظیفه دیگر تمام دستگاه ها و صدا و سیماست.
رابعا، اعتراضات خیابانی مردم هر چند کم شمار باشد مسئولان را باید هوشیارتر کند چون بسیاری دیگر از مردم نسبت به اوضاع اقتصادی و معیشت خود گلایه مند و معترض و سخت در مضیقه و فشار هستند اما به هزار و یک دلیل از جمله ملاحظات سیاسی، اجتماعی و دلبستگی به اصل نظام و انقلاب و کشور از حضور در اعتراضات خیابانی و بیشتر به خاطر ملاحظه سوءاستفاده دشمنان پرهیز می کنند و این نکته ای بس مهم است که باید تک تک مسئولان و تصمیم سازان کشور به آن بیش از پیش دقت کنند و نگذارند آتش زیر خاکستر بماند.
خامسا، اعتراضات مردمی باعث می شود که مسئولان در تصمیم سازی ها، تصمیم گیری ها، اجرایی کردن تصمیمات و زمان و نحوه آن دقت و همه جانبه گری بیشتری داشته باشند.
5 – وعده وعیدهایی که در تصمیم های قبلی خصوصا درباره اقتصاد و معیشت مردم توسط مسئولان داده شده و گاه بدان عمل نشده یا عمل به موقع و به هنگام نبوده، یا با تغییر و کم و کاست و اگرها و مگرهای بعدی مواجه شده موجب کاهش اعتماد و اطمینان بخش قابل توجهی از مردم شده و بر همین اساس این بار هم اگر چه افزایش و اصلاح قیمت حامل های انرژی فعلا و فقط برای بنزین اعمال شد البته به صورت دفعی و نه تدریجی (که هر کدام پیامدها و تبعات خاص خود را دارد) مردم باز هم نگران هستند که قیمت سایر کالاها با همین تک افزایش قیمت بنزین، زندگی و معیشت شان را سخت تر کند.
6 – واقعا اگر پیش از اجرا و اقدام و افزایش و اصلاح نرخ بنزین مسئولان و کارشناسان و تصمیم سازان با دیدگاه های گوناگون در برنامه هایی، کارشناسانه، نقادانه و منصفانه به نقد و بررسی چنین طرحی در رسانه ها، دانشگاه ها، حوزه ها، نمازهای جمعه و جماعات و ... می پرداختند و البته زمان مناسب تر و شیوه اجرایی بهتری برمی گزیدند باز هم شاهد چنین التهاباتی در جامعه می بودیم؟
7 – آیا همه پیشنهادها و طرح های مبتنی بر علم اقتصاد و سازگار با فرهنگ و اقتصاد جامعه ایرانی در کنار این روش اصلاح قیمت بنزین و مصرف سوخت از جمله اختصاص سهمیه بنزین به هر ایرانی براساس کارت ملی مورد توجه جدی و مداقه تصمیم سازان و مسئولان کشور قرار گرفته و سپس به اجرای طرح فعلی عزم جزم کرده اند یا خیر؟ اگر چنین بوده باز هم باید این مسائل کارشناسی و پیش از این ها به اطلاع افکار عمومی رسانده می شد تا زمینه پذیرش افکار عمومی مساعدتر می شد.
8 – عده ای از مردم می گویند مگر دستمزد و حقوق ما به دلار است که قیمت بنزین را به دلار محاسبه می کنند، چرا خودروسازان خودروهای کم مصرف و غیربنزینی تولید نمی کنند. ما جزو بزرگ ترین دارندگان نفت و گاز جهان هستیم پس چرا؟ قیمت خودروهای داخلی آیا مانند خودروهای با کیفیت خارجی است؟ با گرانی های بعد از افزایش قیمت بنزین چه کنیم؟ و ... پاسخ موثر و به موقع کارشناسان و مسئولان به این گونه سوالات برخی از مردم فارغ از درستی یا نادرستی برخی حرف ها وظیفه حتمی و ذاتی کارشناسان و حاکمیت است که با جواب های علمی و به موقع افکار عمومی را اقناع کنند.
9 – کنترل و نظارت دقیق، مستمر و موثر بر قیمت کالاها، عمل به وعده ها، واریز به موقع کمک های معیشتی به حساب تمامی خانوارهای هدف از محل افزایش و اصلاح قیمت بنزین، گسترش و تامین و تجهیز ناوگان حمل و نقل عمومی خصوصا سرمایه گذاری در بحث ریل، قطار و مترو، محقق شده دولت الکترونیک و ایجاد بستر برای کاهش سفرهای درون شهری، تلاش برای کاهش تورم، رکود و بیکاری، تلاش برای تحقق اقتصاد مقاومتی و رونق تولید، اعتماد به توان داخل، استفاده بهینه از انرژی در تمامی زمینه ها و البته صداقت و شفافیت بیش از پیش با مردم از جمله مهم ترین مسائلی است که می تواند به اجرایی شدن طرح ها و اقدامات مهم از جمله طرح اخیر کمک کند.
10 – اجرای طرح هایی از جمله پیشنهاد روز گذشته روزنامه خراسان با عنوان «گران نمیخریم» و فراگیر کردن چنین طرح هایی در کشور می تواند کمک موثری برای نظارت و کنترل قیمت ها باشد به شرط این که نهادهای ذی ربط تمام قد به وظایف خود عمل کنند و آحاد مردم نیز مسئولانه پای کار بیایند.
11 – اقدام اخیر که با تاخیر و تازه این روزها مشخص شده که تصمیمی براساس نظر و مشورت سران سه قوه لااقل منطبق بر نظر کارشناسی عده ای از کارشناسان بوده از یک سو و پیامدهای اجتماعی آشکار و نهانی که به دنبال داشت از دیگر سو بیش از پیش این نکته را اثبات می کند که اطلاع رسانی و صداقت و شفافیت باید بیشتر باشد. تلاش تک تک مسئولان برای حفظ اعتماد و اطمینان مردم به عنوان بزرگ ترین سرمایه اجتماعی باید در اولویت و صدر اقدامات همه قوا، کارگزاران، مدیران و تمامی مسئولان کشور قرار گیرد.
وعده ها عملیاتی شود، صدای مردم در همه عرصه ها به موقع شنیده و پاسخ قانع کننده و به هنگام به سوالات داده شود تا این ملت بزرگ همیشه و هماره مانند سال های دفاع مقدس در دیگر عرصه های موفق ملی همچنان پای کار و مدافع تصمیمات اثرگذار و مهم مسئولان کشور باشند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
روز گذشته چند مقام مسئول به چندین پرسش و ابهام درباره طرح جدید بنزینی-یارانهای، از جمله پنج پرسش و ابهام در زمینه سهمیه بنزین و کارت سوخت و شش پرسش و ابهام در زمینه تداوم واریز کمک معیشتی، اثر تورمی این طرح، تعداد مشمولان، افزایش احتمالی مبلغ کمک معیشتی و بازرسیها پاسخ دادند. مشروح پاسخها در همین خبر و دیگر اخبار این صفحه آمده است:
هادی محمدی - روز گذشته بعد از حدود سه روز از آغاز طرح افزایش قیمت بنزین و حمایت معیشتی از خانوارها، سخنگوی دولت به همراه جمعی از معاونان وزارتخانه ها و دستگاه های مسئول در این طرح در نشستی خبری به بیان برخی جزئیات طرح و تحولات چند روز گذشته پرداختند و اخبار و جزئیات جدیدی درباره این طرح اعلام کردند.
ربیعی: فکر می کنم رئیس جمهور خود را فدای مصالح کلان کشور کرد
به گزارش خراسان، علی ربیعی در ابتدای نشست خبری با بیان این که هدف از طرح افزایش قیمت بنزین کمک به قدرت خرید مردم نیازمند بود، افزود: این تصمیمات از نوع تصمیمات دشوار و سخت است چون آثار مثبت آن در میان مدت دیده می شود ولی در کوتاه مدت باید از زندگی مردم هم مراقبت می کردیم بنابراین ضمن توزیع عادلانه و انجام اصلاح در یارانه ها کل منابع حاصل نه به همه مردم بلکه به بیش از 60 میلیون نفر اختصاص یافت. دولت می دانست که در این شرایط دست زدن به قیمت بنزین تبعاتی برای محبوبیت اش خواهد داشت و من فکر می کنم رئیس جمهور خود را فدای مصالح کلان کشور کرد. البته دولت اصلاح بخشی از قیمت بنزین را با هماهنگی سران قوا و کارشناسان اجرا کرد و همه درآمد هم برای حمایت از طبقات پایین مصرف خواهد شد.
این یارانه در دولت های آینده هم اجرایی می شود
در پاسخ به این پرسش که آیا این یارانه جدید حمایتی فقط تا پایان دولت دوازدهم پرداخت خواهد شد؟ گفت: از آن جایی که طرح جدید سهمیه بندی بنزین، تصمیم نظام و طبق قانون برنامه ششم بوده، حالا که به قانون تبدیل شده ، باید همه دولت های آینده هم آن را اجرایی کنند.
3.5 تا 4 درصد؛ اثر تورمی طرح
در ادامه این نشست خبری، دهقان معاون وزیراقتصاد با اشاره به این که سهم بنزین در هزینه بسیاری از کالاها و خدمات تقریبا صفر است، اظهار کرد: محاسبات ما نشان می دهد، اثر مستقیم این افزایش قیمت کمتر از 2 درصد است و به همراه اثر غیر مستقیم نیز در مجموع بیش از 3.5 درصد نخواهد بود. قربانی معاون بانک مرکزی نیز در این خصوص افزود: مجموعه محاسبه بانک مرکزی نشان می دهد حدود 4 درصد تورم خواهد داشت و بانک مرکزی با سیاستی که دنبال می کند در مجموع آثار تورمی طرح را در حداقل نگاه می دارد.
75 درصد جامعه شامل این بسته معیشتی می شوند
میدری معاون امور رفاهی وزیر کار در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید، مشمولان طرح حمایتی معیشت چگونه انتخاب شدند و چه کسانی هستند و اگر کسی دریافت نکرد چه سازوکاری برای اضافه شدن به این فهرست وجود دارد؟ خاطرنشان کرد: شاخص های ما استطاعت مالی خانوارها را نشان می دهد و این اطلاعات از پایگاه رفاه ایران استخراج می شود که بر این اساس حداقل 75 درصد جامعه مشمول هستند و 25 درصد که سه دهک بالا به شمار می روند دریافت نمی کنند. البته هر شاغل یا کارمندی شامل این بسته نمی شود و باید در این 75 درصد باشد، مثلا بنده و دکتر ربیعی جزو مشمولان طرح نیستیم با این که کارمند هستیم.
ربیعی نیز در این زمینه اظهارکرد: اگر کسی اعتراض کند حتی اگر چند ماه هم بگذرد پولش از همین ماه محاسبه خواهد شد و ذخیره می شود.
احتمال افزایش مبلغ در آینده
سخنگوی دولت درباره این که چطور مردم مطمئن شوند که مبلغ معیشتی دوام خواهد داشت ،توضیح داد: پرداخت ها تا پایان دولت ما حتما خواهد بود و اگر منابع بیشتری به دست بیاوریم این مبلغ را بیشتر خواهیم کرد. عدل، معاون سازمان برنامه در تکمیل سخنان ربیعی تصریح کرد: امروز لایحه سال ۹۹ را بررسی می کردیم و نوبخت دستور داد در بررسی یارانه ها ردیف مجزایی را برای این پرداخت های جدید بیاورید که عملا قانون خواهد شد و همین تضمین پرداخت ها خواهد بود .
35هزار بازرسی و 2هزار پرونده در 48 ساعت اول اجرای طرح
خبرنگار خراسان درباره نگرانی بابت این که نظارت بر گرانی ها بیشتر در تهران و شهرهای بزرگ باشد و در شهرهای دیگر دیده نشود و تحرک زیادی نباشد و درباره برنامه دولت در این خصوص پرسید که تابش معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان حمایت از مصرف کنندگان در پاسخ اظهارکرد: این کار فرایندی است و وقتی یک دستورالعمل صادر می شود تا کوچک ترین بخش کشور منتقل می شود. 2800 بازرس ما در ادارات صمت شهرستانی، فعال هستند. 1500 بازرس اتاق اصناف به صورت مستمر به این کار اقدام می کنند و این جدای از 7800 بازرس اتحادیه هاست . ظرف دیروز 35هزار بازرسی انجام گرفته و حدود دو هزار پرونده به تعزیرات ارسال شده است. بررسی قیمت 100قلم قیمت کالاها در روز گذشته نسبت به هفته قبل عادی بودن کامل وضعیت را نشان می دهد. ما دیروز در حدود 50 قلم کالا کاهش قیمت داشتیم. 39 قلم کالا ثبات قیمت و 13 قلم افزایش 5 تا 13درصدی داشته اند که با دلایل منطقی و طبیعی بوده است. همچنین از امروز سامانه تلفن 124 از 7 تا 22 فعال است و از 22 تا 7 صبح تماس ها را برای رسیدگی ضبط می کند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
«تا چند روز قبل گوشت قرمز که به 65 هزار تومان رسیده بود، در طول دو روز به 95هزار تومان رسیده. وقتی به قصابها اعتراض کردم، می گویند چون بنزین گران شده، قیمت گوشت هم تغییر کرده. مگر قرار نبود افزایش قیمت بنزین در قیمت اقلام تغییری ایجاد نکند.»
گزارش:محمد بهبودی نیا ، عکسها: خراسان | این، متن پیامکی است که یکی از شهروندان پس از آغاز طرح «گران نخریم» در روز گذشته، به همراه نشانی گوشتفروشیهای مذکور، به تحریریه روزنامه خراسان رضوی فرستاده است. در یک عملیات سریع و به محض دریافت پیامک، به دلیل اهمیت موضوع مطرح شده، بلافاصله برای بررسی موضوع با تیمی از بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت و مسئولان اتحادیه گوشت مشهد، در قالب گشتی مشترک به آدرسهای اعلام شده می رویم. خیابان ... مقصد ماست. چند قصابی که کنار هم قرار دارند، روی کاغذ قیمتی برای گوشت گوسفندی نوشته و جلوی مغازه نصب کردهاند که مغایــر با قیمتِ درج شده روی تابلوی درون مغازه است و قیمتِ تابلو هم، مغایر با قیمت مصوب و قانونی گوشت گوسفند. به صورت ناشناس قیمت ها را سوال می کنم؛ قیمت هرکیلو گوشت بره نرینه 92هزارتومان. معاون اتحادیه گوشت قرمز که با ما همراه شده، می گوید: «قیمت هایی که در این فروشگاهها نصب و ارائه شده، بین پنج تا 10 هزار تومان بالاتر از قیمت اعلامی اتحادیه که دوشنبه قبل، 13آبان اعلام شد، هست. طی چند روزگذشته قیمت هرکیلو گوشت گوسفند حدود 20 هزار تومان بالا رفته است که البته به گرانی بنزین مربوط نمی شود، بلکه دلیلش آزادسازی صادرات دام به استان های دیگر است. منتها این قصابیها، حتی از این افزایش قیمت قانونی هم عدول کرده و حدود پنج تا 10هزارتومان، گرانتر از قیمت مصوب ارائه میکنند. هم اکنون گوشت بره نرینه، با وجود تمام گرانی های ایجاد شده، باید کیلویی 83 تا 85 هزار تومان به فروش برسد، نه 92 و 95 هزار تومان که امروز برخی فروشندگان گوشت اعمال کرده اند»
برخورد با گرانفروشی، نبود فاکتور خرید، تبلیغات دروغ و ارائه گوشت تاریخ مصرف گذشته
«گوهری» بازرس سازمان صنعت، معدن و تجارت توضیح میدهد: «در بازرسی از این واحدهای فروش گوشت که توسط شهروندان معرفی شدند، متاسفانه فاکتور خرید و فروش به دست نیامد و بنا به اظهارات معاون اتحادیه گوشت، در این واحدها که علاوه بر اقدام به گران فروشی و تبلیغات خلاف و اغوای مشتری با ارائه قیمتی پایینتر جلوی مغازه و گران فروشی درون مغازه که با آن برخورد و پرونده به تعزیرات حکومتی ارسال شد، مقادیری گوشت تاریخ مصرفگذشته هم یافت شد که بازرسان سازمان دام پزشکی برای بررسی و اقدامات لازم، حضور یافتند.» «سیدمهدی رئوف قطب الدینی» سرپرست نظارت دام پزشکی مشهد که در محل حاضر شده، بعد از بررسی های اولیه اعلام می کند: «در این واحد مقداری گوشت که یخ زدایی شده و حدود 20 کیلو گوشت تاریخ مصرف گذشته کشف شد که برای بررسی به آزمایشگاه منتقل و بعد از آزمایش، پرونده برای رسیدگی به مراجع رسیدگی کننده ارسال می شود. علاوه بر این بارها تذکر داده شده که قطعه بندی لاشه و چرخ کردن گوشت باید در حضور مشتری انجام شود که این فروشنده به این دستورات بی توجه بوده و این نکات پس از ثبت در پرونده، به تعزیرات ارسال خواهد شد. چنان چه مردم تخلفات این چنینی مشاهده کردند، می توانند اطلاع دهند.»
مشکلات مواصلاتی، برهم زننده تعادل عرضه و تقاضای دامزنده و منجر به بالارفتن قیمت
یکی از فروشندگان که بنا به اعلام بازرسان سازمان صمت، اقدام به گران فروشی کرده مدعی میشود: «چهارشنبه دام زنده کیلویی 35 هزار تومان بود اما شنبه به یک باره به کیلویی 45 هزار تومان رسید. سازمان های نظارت کننده زمانی می توانند به ما قیمت بدهند که قیمت خرید و فروش کاملا مشخص باشد، نه در این شرایط که قیمت خرید و فروش نوسانات شدیدی دارد.» در ادامه تهیه گزارش، برای باخبر شدن از دلایل گرانی دام زنده در روزهای اخیر با «سعادت علی نیا» معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان گفتوگو میکنم که توضیح میدهد: «بله. در روزهای اخیر شاهد گرانی دام زنده نسبت به روزهای گذشته بودیم. به طوری که روز پنج شنبه میانگین قیمت دام زنده در استان 33 هزار تومان بود و روز شنبه به 42 تا 44 هزار تومان رسید. دلیل این افزایش قیمت نه آزادسازی صادرات دام به استان های دیگر بلکه شلوغی و تجمعات در برخی نقاط استان در اعتراض به گرانی بنزین و ترافیک های شدید در مسیرهای مواصلاتی و مشکل در جابه جایی دام زنده و در نتیجه بالا رفتن سطح تقاضا نسبت به عرضه دام و همچنین ورود دلالان به بازار گوشت قرمز است.»
حمل و نقل در حوزه کشاورزی، ریلی و کامیونی و با سوخت گازوئیل است و قیمت بنزین، تاثیری ندارد
علی نیا می افزاید: «در حال حاضر مشکلات موجود در زمینه عرضه گوسفند زنده حل شده و در مشهد قیمت هرکیلو دام سنگین 35 هزار تومان و دام سبک حدود 38 هزار تومان است و طی روزهای آینده قیمت ها متعادل می شود.» وی درباره قیمت واقعی گوشت قرمز گوسفندی در بازار می گوید: «قیمت این نوع گوشت همیشه دوبرابر قیمت دام زنده است؛ به عنوان مثال اگر قیمت هرکیلو دام زنده 35 هزار تومان باشد، قیمت هرکیلو لاشه بدون دنبه باید حدود 70 هزار تومان و گوشت ران حداکثر 85 هزار تومان باشد. هر فردی قیمتی بالاتر از این ارائه کنــد، گران فروشی انجام داده و با این فرد برخوردهای قانونی انجام می شود. بهشکل کلی حمل ونقل اغلب کالاها در حوزه کشاورزی از جمله دام، به صورت ریلی و کامیونی است و از آن جا که سوخت این وسایل نقلیه گازوئیل است، تاثیر افزایش قیمت بنزین بر این بازار و قیمت دام، به شدت ناچیز است.»
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
رئیس جمهور آمریکا با توجه به شهادتهای گوناگون و بی شمار در باره ماجرای اوکراین روز به روز بیشتر تحت فشار قرار میگیرد.در حالی که ترامپ بیش از همه میکوشد با انتشار پیامهای توئیتری شاهدان را مورد حمله قرار دهد، نانسی پلوسی، رهبر دموکراتها و رئیس مجلس نمایندگان آمریکا "راه حلی دیگر" به او پیشنهاد کرده است.پلوسی در مصاحبهای با شبکه تلویزیونی سی بی اس تصریح کرد: «آن چه شخص رئیس جمهور انجام داده به مراتب بدتر از کاری است که ریچارد نیکسون کرده بود.»ریچارد نیکسون در بین سالهای ۱۹۶۹ و ۱۹۷۴ ریاست جمهوری آمریکا را برعهده داشته و در پی ماجرای رسواییبرانگیز واترگیت از مقام خود کناره گرفت.نانسی پلوسی در مصاحبه با سی بی اس در این باره گفت: «نیکسون برای کشورش آن قدر ارزش و اهمیت قائل بود که متوجه شود، دیگر نمیتواند به کار خود ادامه دهد.»نیکسون در جریان رسوایی واترگیت پیش از آن که استیضاح و از مقامش برکنار شود، خود گام لازم را برداشت و از سمت خود کناره گرفت. او تنها رئیس جمهوری تاریخ آمریکاست که از مقامش استعفا کرده است.پلوسی در عین حال ترامپ را فراخواند که هر گونه اطلاعاتی که او [ترامپ] را مبرا میکند، در اختیار بازرسان و مسئولان کمیته استماع شاهدان تحقیقات قرار دهد.او افزود: رئیس جمهور آمریکا میتواند از هر فرصتی برای اظهار نظر درباره ماجرای اوکراین استفاده کند و حتی در برابر کمیسیون سازمان اطلاعات مخفی شهادت بدهد.رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در مصاحبه خود با شبکه سی بی اس ترامپ را یک "شیاد" خواند که به خاطر نداشتن اطمینان دست به حملات توئیتری علیه ماری یوانوویچ، سفیر پیشین آمریکا در اوکراین زده است.پلوسی گفت: «او [ترامپ] مرتکب یک اشتباه شد. او با نقاط قوت یوانوویچ آشناست و کوشید که این نقاط قوت را خدشهدار کند».به گفته پلوسی، عمل و رفتار ترامپ در ماجرای اوکراین به مراتب بدتر از آن چیزی است که از ریچارد نیکسون سر زده بود. پلوسی تصریح کرد که نیکسون با کنارهگیریاش قدمی درست برداشته بود.مجلس نمایندگان که اکثریت آن را دموکراتها تشکیل میدهند، کمیته اطلاعاتی خود را مسئول بررسی این موضوع که به "اوکراین گیت" مشهور شده، کرده است. این کمیته تاکنون شاهدان گوناگونی را دعوت کرده و نتیجه گفتوگو با آنان، این احتمال را شدت بخشیده که اتهام فرد "افشاگر" علیه دونالد ترامپ بیاساس نبوده است.دیوید هولمز، دیپلمات آمریکایی، ماری یووانوویچ، سفیر پیشین آمریکا در اوکراین، ویلیام تیلور، کاردار سفارت ایالات متحده در اوکراین و جورج کنت، مقام بلندپایه وزارت امور خارجه ایالات متحده از شاهدانی هستند که اظهارات آن ها به زیان ترامپ بوده است.در صورتی که مجلس نمایندگان به این نتیجه برسد که اقدامات ترامپ به قصد سوءاستفاده از قدرت و برای پیشبرد منافع شخصی بوده است، میتواند ترامپ را استیضاح کند.تصمیمگیری نهایی در باره برکناری رئیس جمهور در حوزه اختیارات مجلس سناست. در این مجلس جمهوریخواهان اکثریت را در دست دارند و بعید به نظر میرسد که رئیس جمهور منتخب خود را برکنار کنند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
گروه سینما و تلویزیون - معمولاً غالب آثاری که در سالهای گذشته به جشنواره فیلم فجر راه یافتند، فیلمهای آپارتمانی بودند که موضوع اکثر آنها خیانت و موضوعات اجتماعی بود، اما خوشبختانه سینماگران در یکی، دو سال قبل نسبت به گذشته، به سمت ساخت آثار متنوعتری رفتهاند و فیلمهای مختلف در ژانرهای گوناگون در جشنواره فجر رونمایی میشوند. بنابر اخباری که از فیلمهای جدید سینماگران منتشر شده، پیشبینی میشود جشنواره سیوهشتم فجر یکی از متنوعترین دورههای جشنواره از لحاظ ژانری باشد. در ادامه، آثاری را که احتمالاً در جشنواره فجر امسال رونمایی خواهد شد، بر اساس ژانر آنها دستهبندی کردهایم. اگرچه ممکن است هرکدام از این آثار به هر دلیل به جشنواره فجر نرسند، از فیلتر هیئت انتخاب آثار حاضر در جشنواره رد نشوند یا بر خلاف اخبار منتشرشده، ژانر دیگری داشته باشند اما به هر حال واضح است که جشنواره فجر امسال، سفرهای رنگین و متنوع خواهد داشت.
اکشن
یکی از فیلمهایی که فیلم برداریاش تقریباً در سکوت خبری انجام میشود، «روز صفر» به کارگردانی سعید ملکان است. مدتی پیش اخباری غیررسمی منتشر شد که این فیلم نوشته بهرام توکلی و سعید ملکان، به ماجرای دستگیری «عبدالمالک ریگی» میپردازد و امیر جدیدی نقش یک مأمور اطلاعاتی را در این فیلم بازی میکند که روابط عمومی فیلم اعلام کرد این موضوع را تأیید نمیکند اما اخبار را تکذیب هم نکرد. اطلاعاتی که از «روز صفر» منتشر شده، میگوید فیلم روایتگر یک اتفاق ملتهب است که در دوره معاصر اتفاق افتاد و با حضور بازیگران خارجی در خارج از ایران هم فیلم برداری خواهد شد. چه قصه فیلم مشخصاً به دستگیری «ریگی» بپردازد و چه موضوع دیگری را درباره آن روایت کند، به هرحال ژانر اولین فیلم سعید ملکان، اکشن خواهد بود.
ملودرام
محمدحسین مهدویان جوان موفق سینمای ایران که در رقابت جشنواره فجر سالهای گذشته با دو قسمت تریلر سیاسی «ماجرای نیمروز» حاضر شده، امسال هم دست پر به جشنواره خواهد آمد و به سراغ یک سوژه حساس رفته است. او ماجرای بمباران شیمیایی سردشت در سال 66 را دستمایه روایت قصه «درخت گردو» کرده، اما ظاهراً نباید از این فیلم انتظار یک اثر سیاسی داشته باشیم، چون طبق اعلام مهدویان این فیلم برخلاف آثار قبلیاش یک ملودرام است. مهدویان نشان داده استعداد خاصی در روایت یک ماجرای واقعی در بستر قصه دارد، به همین دلیل «درخت گردو» نیز یکی از آثار مهم جشنواره امسال خواهد بود. حضور پیمان معادی و مهران مدیری در کنار یکدیگر و همکاریشان با محمدحسین مهدویان هم از اتفاقات کنجکاوکننده خواهد بود.
سیاسی
امسال هم مانند سال گذشته که فیلم «دیدن این فیلم جرم است» در رقابت فجر حاضر بود، شاهد دو فیلم در ژانر سیاسی خواهیم بود. «خروج» و «لباس شخصی» که هردو محصول سازمان اوج هستند آثار سیاسی امسال جشنوارهاند. قصه فیلم «خروج» اثر ابراهیم حاتمیکیا، درباره 12 کشاورز است که از گچساران به سمت دفتر ریاست جمهوری راه میافتند تا اعتراض خود را به گوش رئیسجمهور برسانند. ابراهیم حاتمیکیا در این فیلم که بیشتر یک اثر سیاسی و اجتماعی است، برای اولین بار سراغ ساخت فیلم اعتراضی علیه حاکمیت رفته. محصول جدید دیگر سازمان اوج یعنی «لباس شخصی» هم اولین تجربه امیرعباس ربیعی در زمینه ساخت فیلم سینمایی است و ستاره یا بازیگر شناختهشدهای در میان بازیگران آن نیست. فیلم برداری هر دو فیلم همچنان ادامه دارد.
دفاع مقدس
در ژانر دفاع مقدس که تنها ژانر اختصاصی سینمای ایران محسوب میشود، هر سال فیلم های مختلفی ساخته میشوند که گاهی هم جوایز مختلفی در جشنواره فجر کسب میکنند. مهرداد خوشبخت که سریالهای تلویزیونی مختلفی ساخته است، به تازگی فیلم «آبادان یازده 60» را جلوی دوربین برده و این روزها مشغول فیلم برداری این اثر است تا سازمان اوج در جشنواره فیلم فجر امسال، علاوه بر فیلمهای سیاسیاش یعنی «لباس شخصی» و «خروج»، یک نماینده دیگر هم در حوزه دفاع مقدس داشته باشد. قصه این فیلم به آغاز جنگ تحمیلی میپردازد و در خلاصه داستان آن هم آمده است: «مردم غیور آبادان، شهر در آستانه سقوط قرار گرفته است.» حسن معجونی، علیرضا کمالی و نادر سلیمانی در این فیلم که 10 روز از آغاز فیلم برداری آن میگذرد، حضور دارند.
کمدی
طی سالهای گذشته تجربه نشان داده معمولاً کارگردانانی که آثار کمدی میسازند، چندان راغب نیستند که در رقابت جشنواره فجر حاضر شوند و به همین دلیل فیلمهای کمدی حضور پررنگی در جشنواره ندارد، اما چند روز پیش خبر رسید که مسعود اطیابی تصمیم گرفته فرم حضور در جشنواره فجر را پر کند و با فیلم جدید خود به نام «انفرادی» به جشنواره بیاید. چون ستارهای مانند رضا عطاران در فیلم حضور دارد، فارغ از این که فیلم در جشنواره فجر پذیرفته بشود یا نشود و در صورت حضور در این رقابت نظر مثبت یا منفی منتقدان را جلب کند یا نکند، در هر صورت در اکران عمومی، میتواند شانس زیادی برای فروش داشته باشد. مهدی هاشمی و احمد مهرانفر از دیگر بازیگران این فیلم هستند. مسعود اطیابی آثاری مانند «تگزاس 1 و 2» و «اخلاقتو خوب کن» را در کارنامه دارد.
پلیسی
به طور کلی در سینمای ایران، کمتر آثاری در ژانر پلیسی و معمایی ساخته میشود، اما در جشنواره فجر امسال از دو فیلم رونمایی خواهد شد که فضای پلیسی دارد. بهروز افخمی پس از پنج سال دوری از سینما، با یک داستان واقعی پلیسی احتمالاً در جشنواره فجر حضور دارد. داستان این فیلم یعنی «کاغذ شطرنجی» در دهه 60 میگذرد و بر اساس خاطرات یک بازپرس جنایی به نام «ناصر بیگدلی» نوشته شده است. «روز بلوا» تازهترین ساخته بهروز شعیبی هم قصه یک استاد دانشگاه را روایت میکند که از سوی پلیس اتهاماتی به او وارد و درگیر ماجراهایی میشود. شاید نتوان فیلم «روز بلوا» را یک فیلم تمام معمایی و پلیسی به حساب آورد اما به دلیل مایههای پلیسی که در قصه وجود دارد، ممکن است در ژانر پلیسی تولید شده باشد. بابک حمیدیان و لیلا زارع در «روز بلوا» بازی میکنند.
تاریخی
هنوز مشخص نیست که فیلم «مست عشق» به کارگردانی حسن فتحی، برای حضور در جشنواره فجر آماده میشود یا خیر، اما اگر این اثر در جشنواره امسال رونمایی شود، جای ژانر تاریخی را که معمولاً در سینمای ایران خالی است، پر خواهد کرد. «مست عشق» از جهتی هم در آثار ژانر بیوگرافی دستهبندی میشود و هم چون قصه فیلم در برههای روایت میشود که شمس تبریزی و مولانا با یکدیگر آشنا میشوند، میتوان آن را در ژانر تاریخی به حساب آورد. فتحی سابقه خوبی در زمینه ساخت آثار تاریخی مانند «روشنتر از خاموشی»، «مدار صفر درجه» و «شهرزاد» دارد و علاقه مندان به سینما را نسبت به «مست عشق» امیدوار کرده. شهاب حسینی، پارسا پیروزفر و حسام منظور اکنون در کشور ترکیه، در کنار بازیگران ترک فیلم، مشغول ایفای نقش در «مست عشق» هستند.
اجتماعی
هرچند که اجتماعی اصلاً ژانر نیست، اما در سینمای ایران جا افتاده و چون این جا اکثر فیلمها موضوعاتی دارند که مربوط به مسائل اجتماعی است، میتواند یک ژانر جداگانه شمرده شود. چهار فیلم «خون شد»، «عامهپسند»، «عنکبوت» و «شنای پروانه» آثاری هستند که احتمالاً نسبت به دیگر فیلمهایی که از آنها نام بردیم، پیوند عمیقتری با مسائل اجتماعی دارند و احتمالاً در این گونه قرار خواهند گرفت. «خون شد» اثر مسعود کیمیایی داستان مردی است که برای به دست آوردن خانه و زندگی از دست رفتهاش دچار مشکلاتی میشود، «عامهپسند» ساخته سهیل بیرقی فضایی زنانه دارد و با محوریت یک کاراکتر زن روایت میشود، «عنکبوت» ساخته ابراهیم ایرجزاد به یک قاتل زنجیرهای میپردازد و احتمالا مایههای روان شناسانه و اجتماعی خواهد داشت.
موزیکال
تعریف ژانر موزیکال در سینمای ایران با تعریف دقیق این ژانر متفاوت است. در سینمای آمریکا معمولاً به آثاری که کاراکترها بیشتر دیالوگهای شان را با زبان شعر بیان میکنند، «موزیکال» گفته میشود اما در سینمای ایران، وقتی در یک فیلم موسیقی و آهنگ نقش پررنگی داشته باشد، آن اثر را موزیکال میخوانند. بنابراین «لامینور» ساخته داریوش مهرجویی را مسامحتاً میتوان در این ژانر دانست. محوریت فیلم «لامینور» مانند «سنتوری» دیگر ساخته این کارگردان، یک نوازنده است، منتها این کاراکتر این بار یک زن است. در فیلم پربازیگر «لامینور»، علاوه بر علی نصیریان، علی مصفا و پردیس احمدیه، خواننده موسیقی راک کاوه آفاق هم ایفای نقش کرده است. فیلم برداری این اثر به تازگی به پایان رسیده است و رضا درمیشیان تهیهکنندگی آن را برعهده دارد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
قفسه پرفروشها، منطقه ممنوعه من در کتابفروشیهاست. کتابها اینجا جیغجیغو و شلوغکناند؛ به زور میخواهند خودشان را بهت قالب کنند: «ببین کلی آدم منو خوندن. ببین چه جلد قشنگی دارم! ببین چقدر جایزه بردم». نخوانده هم معلوم است چیزی در چنته ندارند وگرنه کتاب را چه به این جلوهفروشیها و بازارگرمکنیها؟ کتاب حسابی، سنگین و رنگین مینشیند توی قفسه مربوط به خودش. منتظر میماند بروی سراغش. بین آنهمه جلد جورواجور، نگاهت روی عنوان خوب یا اعتبار نویسنده یا حسن شهرت مترجم یا خوشنامی ناشرش بماند. چندصفحهاش را بخوانی، با حالوهوا و نیاز فعلیات بسنجیاش و بعد از همه اینها تازه تصمیم به خریدن یا نخریدنش بگیری. اما از جلوهفروشها بدتر، کتابهای ساندویچی هستند. آثار مهم و جدی، توی قفسه پرفروشها جایی ندارند مگر وقتی که لاغر و کوچک و آسانفهم میشوند. من اسمشان را گذاشتهام کتابهای ساندویچی یا کتابویچها که اینروزها هم بین حامیان کتاب چاپی طرفدار دارند هم جای خودشان را بین الکترونیکیخوانها باز کردهاند که اتفاق خوبی بهنظر نمیرسد. چرا؟ به بهانه هفته کتاب سراغ این موضوع رفتیم.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
سازمان برنامه و بودجه کشور در اطلاعیه ای جزئیات زمان بندی واریز اولین حمایت معیشتی برای بیش از ۱۸ میلیون خانوار را اعلام کرد. براساس این اطلاعیه اولین مرحله پرداخت حمایت معیشتی ساعت ۲۴ دیشب، صورت گرفت. همچنین دومین مرحله ساعت ۲۴ روز چهارشنبه ۲۹ آبان (فردا) و سومین مرحله ساعت ۲۴ روز شنبه ۲ آذرماه واریز خواهد شد.حمایت معیشتی به ازای خانوار تک نفره ۵۵ هزار تومان، خانوار دو نفره ۱۰۳ هزار تومان، خانوار سه نفره ۱۳۸ هزار تومان، خانوار چهار نفره ۱۷۲ هزار تومان و خانوار پنج نفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان خواهد بود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
دومین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده قاچاق کلان ارز و پول شویی در دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی در مشهد برگزار شد. به گزارش خبرنگار میزان، در ابتدای این جلسه قاضی منصوری روند برگزاری دادگاه و اتهامات متهمان را تشریح کرد. پس از آن رئیس دادگاه از دادستان عمومی و انقلاب خراسان رضوی خواست به بیان مطالب خود و دفاع از کیفرخواست بپردازد. قاضی «درودی» با تبیین اقدامات دادسرای عمومی و انقلاب مشهد در مرحله تحقیقات مقدماتی گفت: تمامی تحقیقات نشان میدهد که اقدامات متهمان آن هم در شرایط موجود که دشمن با تمام امکانات در حال ایجاد فشار به ویژه از طریق اقتصادی به کشور است، حتما از مصادیق اخلال در نظام اقتصادی است. قاضی درودی افزود: مجموعه قضایی استان در رسیدگی به پروندههای گذشته از این دست هم نشان داده که با عزم راسخ و قاطعیت و با محوریت دفاع از حقوق عامه ان شاءا... در چارچوب قانون به اتهامات وارده به هفت متهم این پرونده نیز رسیدگی و قانون را اجرا خواهد کرد. پس از اظهارات دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی، رئیس دادگاه از نماینده مدعی العموم خواست تا به قرائت کیفرخواست متهمان بپردازد.
اضرار قابل توجه به کشور از طریق قاچاق ارز و پول شویی
پس از آن، محمود میرشکار فرزند شاه جهان به عنوان اولین متهم به جایگاه فراخوانده شد. طبق اعلام نماینده مدعی العموم، نامبرده به مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق شبکهای و سازمان یافته، متهم و در محضر دادگاه حاضر است. نماینده دادستان گفت: اقدامات خلاف قانون نامبرده در کنار دیگر تخلفات سایر متهمان موجب برهم زدن تعادل بازار و در برخی موارد خنثی شدن اقدامات مقامات مسئول شده است. قاضی منصوری با تشکر از اقدامات دادسرای عمومی و انقلاب مشهد و ضابطان دستگاه قضایی، گفت: اقدامات شبکهای متهم ردیف اول و سایر متهمان در شرایط تحریم و جنگ اقتصادی دشمنان علیه ملت مظلوم ایران، متضمن اضرار قابل توجه به کشور از طریق قاچاق ارز و پول شویی به مبلغ بیش از ۹ هزار میلیارد تومان شده است.
صدور اظهارنامه غیرواقعی توسط رئیس بانک
متهم محمود میرشکار فرزند شاه جهان گفت: اقرار میکنم که اظهارنامههای موصوف را من صادر و خلاف قانون رفتار کردهام و قبول دارم. قاضی منصوری خطاب به متهم اظهار کرد: مستندات تخلفات به همراه اقاریر شما در پرونده وجود دارد. نماینده دادستان در ادامه بیان کرد: نامبرده رئیس یکی از شعب بانک ملی در یکی از استانهای جنوب کشور بوده و با صدور اظهارنامههای غیرواقعی ارزی، نقش موثری در مجموع این اقدامات سازمان یافته با هدف قاچاق ارز و پول شویی داشته است. متهم ردیف اول در ادامه دادگاه گفت: اظهارنامهها تحت نظارت خودم بود. رئیس صندوق اقدامات لازم را انجام میداد و من اظهارنامهها را امضا میکردم. وی ادامه داد: افراد دیگری نیز با استفاده از همین اظهارنامههای غیرواقعی صادر شده، ارزهای موجود در بازار داخلی را جمع و در طول سال های متمادی از کشور خارج میکردند. این متهم گفت: طبق روال معمول باید ارزهای اظهاری برای ورود به کشور، شمارش شود؛ اما عملا نزد ما این اتفاق نمیافتاد. پولها از خارج نمیآمد و ارزهای داخلی را جمع میکردند. متهم میرشکار افزود: اشتباهم را قبول دارم و تخلفات محرز است. نماینده دادستان گفت: نامبرده طی چند مرحله بابت اقداماتی که انجام میداده مبالغی را دریافت میکرده است. وی از متهمان خواست تمام واقعیتها را بگویند و افزود: مستندات پرونده کامل است. پس از دفاعیات متهم، قاضی منصوری از وکیل مدافع متهم ردیف اول خواست تا به دفاع از موکل خود بپردازد. وکیل مدافع متهم ردیف اول پرونده گفت: من به دنبال بیان این نکته که موکلم کاملا بی گناه است، نیستم. همه ما در برابر اعمالمان در پیشگاه قانون و خداوند متعال باید پاسخ گو باشیم. وی افزود: باید دید چه مقامات و چه کسانی مسئولیت نظارت داشتهاند و چرا به مسئولیت خود عمل نکردهاند که این اتفاقات روی دهد؟ چرا باید حلقههای مفقوده داشته باشیم؟ باید ابعاد مسائل روشن شود. موکل من خودش صادقانه میگوید که اشتباه کرده است، ما از دادگاه تقاضای اجرای عدالت داریم. پس از دفاعیات وکیل این متهم، نماینده دادستان گفت: متهم میرشکار به عنوان یک عامل مهم، زمینه ساز این حجم از تخلفات شده است. رئیس دادگاه پس از آن از نماینده بانک مرکزی خواست تا به بیان مطالب خود بپردازد. نماینده بانک مرکزی افزود: متهم ردیف اول شاغل در شبکه بانکی بوده و از شرایط ارزی و اقتصادی مطلع بوده، بنابراین نمیتوان ادعا کرد که وی جهل به اقدامات خود داشته است. این افراد با سوءاستفاده از موقعیت خود با همکاری تعدادی دیگر از افراد، از شهرهای مختلف ارز را جمع آوری و از کشور خارج میکردند. نماینده گمرک نیز گفت: از دادگاه انتظار اجرای قانون و عدالت را داریم. رئیس دادگاه اعلام کرد: با توجه به اتهامات و دفاعیات متهم ردیف اول، قرار کیفری وی تشدید و به نامبرده تفهیم میشود.
خارج کردن اظهارنامه های سفید از بانک توسط متهم ردیف دوم
با فراخوانده شدن متهم ردیف دوم به جایگاه، کیفرخواست «غلامحسین سنگچولی» فرزند فداحسین توسط نماینده دادستان قرائت شد. سنگچولی متهم به پول شویی، اخذ رشوه و مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق قاچاق شبکهای و سازمان یافته ارز است.
نماینده دادستان هنگام قرائت کیفرخواست گفت: نامبرده با افراد داخلی و خارجی در زمینه تخلفات مطرح شده همکاری داشته است، مستندات پرونده مشخص کننده تخلفات نامبرده است. متهم سنگچولی افزود: اظهارنامهها در اختیار من و تحت نظارت رئیس شعبه بود. وی ادامه داد: با اقداماتی که انجام میدادند توجه من به همکاری جلب شد و اظهارنامههای سفید را از بانک خارج و در مشهد استفاده میکردم. این متهم گفت: اشتباه کردم. در این هنگام مستندی از اظهارات متهم در صحن علنی دادگاه مبنی بر اقاریر صریح متهم پخش شد.
پس از دفاعیات متهم سنگچولی، وکیل مدافع وی به دفاع از نامبرده پرداخت و گفت: چنان چه مسئولان متولی امور بانکی در زمان خود نظارت مناسبی میداشتند چه بسا شاهد وقوع این تخلفات نمیبودیم. بنابراین تقاضا داریم تصمیمات متناسب با قصور موکل اتخاذ شود.
رئیس دادگاه نیز از وکلای مدافع خواست تا ضمن دفاع از موکلان خود در صحن علنی دادگاه، لوایح دفاعیه خود را به دادگاه تقدیم کنند.نماینده بانک مرکزی نیز در واکنش به اظهارات وکلای مدافع گفت: خروج اسناد رسمی بانکی از شعبه مذکور، غیرقانونی بوده و تخلف صورت گرفته توسط متهمان روشن است. پس از اتمام اظهارات نماینده بانک مرکزی و گمرک جمهوری اسلامی ایران، رئیس دادگاه ادامه رسیدگی را به صبح فردا (امروز) موکول کرد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
سجادپور- جوان 28 ساله ای که پس از مشاجره با موتورسواران به دلیل توقف نامناسب خودرواش در کوچه باریک، دست به قتلی هولناک زده بود، در حالی سحرگاه یک شنبه گذشته در زندان مرکزی مشهد به دار مجازات آویخته شد که اظهار می کرد: آتش غرور زندگی اش را سوزاند!
به گزارش اختصاصی خراسان، عقربه های ساعت به نیمه شب بیست و هشتم مرداد ۱۳۹۵ نزدیک می شد که زنگ تلفن قاضی ویژه قتل عمد به صدا درآمد و ماموران کلانتری خواجه ربیع مشهد از وقوع نزاع خونینی خبر دادند که طی آن جوان 30 ساله ای به نام رضا به قتل رسیده و جوان دیگری به نام حجت مجروح شده است. در پی دریافت این خبر بلافاصله قاضی سید جواد حسینی(قاضی ویژه قتل عمد در زمان وقوع حادثه) به همراه عوامل بررسی صحنه جرم و کارآگاهان اداره جنایی ، شبانه عازم مرکز درمانی شدند. بررسی های مقدماتی در بیمارستان شهید هاشمی نژاد بیانگر آن بود که جوان 30 ساله با واردآمدن دو ضربه چاقو به قفسه سینه جان خود را از دست داده اما مجروح دیگر که از ناحیه گردن مصدوم شده بود از مرگ نجات یافته است. دقایقی بعد در حالی تحقیقات مقام قضایی و کارآگاهان به محل وقوع نزاع در بولوار بهمن کشید که اظهارات شاهدان عینی و بررسی های میدانی نشان می داد حدود ساعت 19:10 شب فردی به نام رضا (مقتول) به همراه یکی از دوستانش به نام حجت سوار بر موتورسیکلت قصد عبور از کوچه بهمن 16.20را داشتند اما ناگهان خودروی پژویی داخل کوچه توقف کرد تا دو زن جوان از صندلی عقب آن پیاده شوند. این درحالی بود که موتورسواران برای بازکردن مسیر عبور به راننده پژو اعتراض می کردند اما دو زن مذکور در حال خداحافظی با راننده بودند و در عقب خودرو نیز بازمانده بود! همین موضوع به مشاجره لفظی و درگیری جزئی بین آن ها انجامید اما راننده پژو درحالی پدال گاز را می فشرد که فریاد زد «من برمی گردم!» گزارش خراسان حاکی است، پس از این ماجرا، موتورسواران به خیابان بهمن 4 بازگشتند جایی که رضا در آن مغازه خواربار فروشی داشت ساعتی بعد ناگهان یک دستگاه پراید نوک مدادی در نزدیکی مغازه رضا متوقف شد و جوان 28 ساله به همراه دو نفر دیگر از پراید پیاده شدند. او همان «جواد» پژو سواری بود که ساعتی قبل با موتورسواران درگیر شده بود. «جواد» درحالی که چاقویی نیز در دست داشت به شیشه های خواربارفروشی حمله ور شد و شیشه مغازه را تخریب کرد. «رضا » مغازه دارکه وضعیت را این گونه دید با دوستش به داخل تعمیرگاه موتورسیکلت رفتند و هرکدام درحالی که قطعه ای فلزی در دست داشتند از مغازه بیرون آمدند و بدین ترتیب درگیری بین آن ها شدت گرفت. در میان درگیری ناگهان رضا با وارد آمدن دو ضربه چاقو به قفسه سینه اش نقش بر زمین و حجت هم از ناحیه گردن زخمی شد. دو مصدوم بلافاصله به مرکز درمانی منتقل شدند و تحقیقات قضایی درحالی تا سپیده دم روز بعد به طول انجامید که متهمان مذکور متواری شده بود ند بدین ترتیب بررسی های کارآگاهان با صدور دستورات ویژه قضایی برای دستگیری آنان ادامه یافت تا این که «جواد» و دو متهم دیگر در عملیات های جداگانه کارآگاهان پلیس آگاهی دستگیر شدند. «جواد» متهم به قتل در بازجویی ها ضمن اقرار به جنایت گفت: یک لحظه عصبانیت و غرور بی جا زندگی ام را به تباهی کشید، امروز هم در حالی از کرده خود پشیمانم که دیگر دیر شده است.
گزارش خراسان حاکی است، متهم 28 ساله این پرونده که در پی مشاجره بر سر «پارک نامناسب خودرو در کوچه باریک» دست به چاقو برد و رشته زندگی جوان دیگری را برید، شهریور سال 95 ، توسط کارآگاهان پلیس آگاهی به محل وقوع قتل هدایت شد و مقابل دوربین قوه قضاییه قرار گرفت تا جزئیات این حادثه خونین را در حضور قاضی ویژه قتل عمد تشریح کند.
قاضی سید جواد حسینی در آغاز بازسازی صحنه قتل و با تفهیم مواد قانونی به متهم از وی خواست مواظب اظهارات خود باشد و حقیقت ماجرا را بیان کند.
این متهم پس از معرفی کامل خود و در حالی که گریه می کرد گفت: فقط یک لحظه عصبانیت از من قاتل ساخت. در واقع آتش غرور بود که زندگی ام را سوزاند و به خاکستر تبدیل کرد. کاش آن لحظه خودم را کنترل می کردم و بدون درگیری به مسیرم ادامه می دادم.
متهم 28 ساله سپس به تشریح جزئیات چگونگی وقوع حادثه پرداخت و گفت: آن شب، خودروی پژوام را در یکی از کوچه های فرعی خیابان بهمن متوقف کردم تا همسر صیغه ای ام را پیاده کنم.
وی ادامه داد: در این هنگام همسرم در عقب خودرو را باز نگه داشته بود تا لوازمی را که خریده بودیم از داخل خودرو بردارد اما ناگهان موتورسواری که پشت سر خودروی من توقف کرده بود لب به اعتراض گشود که مسیر را بسته ام! من هم به او گفتم از آن طرف خودرو عبور کند ولی او که به شدت عصبانی بود به همراه دوستش از موتورسیکلت پیاده شدند و با یکدیگر درگیر شدیم.در میان همین درگیری دکمه های پیراهن دوست موتورسوار کنده شد اما با دخالت مردم از یکدیگر جدا شدیم.
«جواد» در ادامه اعترافات خود گفت: پس از این حادثه احساس یک غرور نابه جا به من دست داد و تصمیم گرفتم تا از موتورسوار انتقام بگیرم. این بود که به یکی از دوستانم به نام امیر زنگ زدم و در حالی که سوار بر پراید یکی دیگر از دوستانم بودیم به سوی مغازه موتورسوار واقع در بهمن 4 حرکت کردیم چرا که او پس از مشاجره و درگیری به من گفته بود که اگر راست می گویی بیا بهمن 4! من هم که می دانستم او در آن منطقه مغازه دارد برای گرفتن انتقام به سوی مغازه او حرکت کردم.
وی افزود: وقتی دوستم پراید را مقابل مغازه رضا (مقتول) متوقف کرد من در حالی که دو قبضه کارد و چاقو در دست داشتم پیاده شدم و شیشه های خواربار فروشی او را شکستم. در این هنگام رضا و دوستش که در آن سوی خیابان داخل تعمیرگاه موتورسیکلت نشسته بودند به طرف ما آمدند.من هم با چاقویی که در دست داشتم به سمت آن ها حمله ور شدم و آن ها از داخل تعمیرگاه دو قطعه فلزی برداشته بودند که من ابتدا دو ضربه به سینه رضا وارد کردم و سپس ضربه ای هم به گردن دوستش زدم اما در این هنگام دوستم امیر نگذاشت ضربه دیگر را بزنم و در حالی که می گفت او را کشتی! مرا محکم گرفت.
این متهم گفت: پس از این ماجرا هم سوار بر یک دستگاه موتورسیکلت عبوری شدم و از آن جا گریختم که بعد از آن توسط کارآگاهان اداره جنایی پلیس آگاهی خراسان رضوی دستگیر شدم.
دو متهم دیگر این پرونده نیز که به اتهام شرکت در نزاع دسته جمعی منجر به قتل دستگیر شده بودند اظهار کردند که آنان از قصد و نیت جواد اطلاعی نداشتند و هنگام نزاع نیز دخالتی نکردند!
بنا بر این گزارش، در ابتدای بازسازی صحنه قتل نیز کارآگاه حمیدفر (افسر پرونده) به تشریح خلاصه ای از محتویات این پرونده جنایی پرداخت و توضیحاتی را درباره چگونگی وقوع حادثه و اعترافات متهمان در مراحل بازجویی بیان کرد.
بعد از اعترافات و اظهارات متهمان، قاضی «حسینی» دستور پایان بازسازی صحنه قتل را صادر کرد و بدین ترتیب متهمان این پرونده جنایی با صدور قرار قانونی از سوی قاضی وقت شعبه 211 دادسرای عمومی و انقلاب مشهد روانه زندان شدند.
این گزارش حاکی است، پس از تکمیل تحقیقات در شعبه ویژه جنایی مشهد، این پرونده با صدور کیفرخواست به شعبه پنجم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی ارسال شد و سه متهم پای میز محاکمه نشستند.
در چندین جلسه دادگاه که به ریاست قاضی مجتبی علیزاده (رئیس وقت شعبه پنجم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی) برگزار شد متهمان درحالی به دفاع از خود پرداختند که جواد (متهم به قتل) همچنان با ابراز ندامت از ماجرای غرور بی جا، به صراحت قتل «رضا- غ» را به گردن گرفت.
قضات با تجربه دادگاه کیفری یک ، پس از شنیدن اظهارات متهمان و با توجه به محتویات پرونده و همچنین گزارش پزشکی قانونی و تحقیقات دقیق در مرحله دادسرا، «جواد» را به اتهام قتل عمدی به قصاص نفس و دیگر متهمان را به تحمل زندان محکوم کردند! اما رای دادگاه مورد اعتراض وکیل مدافع متهم قرار گرفت و این پرونده برای بررسی دقیق تر به شعبه 7 دیوان عالی کشور ارجاع شد. گزارش اختصاصی خراسان حاکی است، با وجود این قضات زبده دیوان عالی کشور نیز با مطالعه اوراق پرونده و اسناد و مدارک انکارناپذیر، رای صادر شده از دادگاه کیفری یک را به طور کامل تایید کردند این گونه بود که با قطعیت یافتن حکم صادر شده، این پرونده برای اجرای حکم به یکی از شعبه های اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب مشهد ارسال شد.تا این که سحرگاه یک شنبه گذشته، «جواد- الف» (قاتلی که مدعی بود آتش غرور زندگی اش را سوزاند) پای چوبه دار رفت و درحالی که اولیای دم همچنان بر اجرای حکم قصاص نفس اصرار داشتند، این جوان 31 ساله با حضور قاضی زرگر(قاضی با تجربه اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب مشهد) و دیگر مسئولان ذی ربط به دار مجازات آویخته شد و این گونه ماجرای تلخ توقف خودرو در کوچه مرگ به پایان رسید.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.