
در حالی که اواخر هفته قبل، براساس یک پیش نویس از لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم، خبر از وضع مالیات بر سود سپرده های بانکی منتشر شده و به سرعت هم تکذیب شده بود، رئیس کل بانک مرکزی و معاون وزیر اقتصاد هم این موضوع را تکذیب کردند اما معاون وزیر اقتصاد گفت که ممکن است سود سپرده جزو درآمد مشمول مالیات قرار بگیرد اما نرخ مالیاتی صفر بر آن وضع شود. وی از گنجانده شدن مالیات بر مجموع درآمد در پیش نویس این اصلاحیه و تشکیل کمیته ویژه برای بررسی آن نیز خبر داد.
محمدعلی دهقان دهنوی در گفتوگو با تسنیم، با بیان این که هم اکنون پیشنویس اولیه اصلاح قانون مالیات های مستقیم به معاونت اقتصادی وزارت اقتصاد ارجاع شده است، افزود: تاکنون بخش های ابتدایی پیشنویس ارائهشده از سوی سازمان مالیاتی در معاونت اقتصادی بررسی شده اما تا امروز هیچ بحثی در خصوص موضوع ضرایب جدید مالیات بر مجموع درآمد قطعی نشده است. وی افزود: آن چه در برخی سایت ها منتشر شده یک پیشنویس اولیه و غیر قابل استناد است که قطعاً در مراحل بعدی تغییرات زیادی خواهد داشت. معاون وزیر اقتصاد، با اشاره به تشکیل کمیته ویژه در این معاونت جهت بررسی پیشنویس لایحه مالیات بر مجموع درآمد، گفت: برآورد اولیه ما این بود که در پایان مهر ماه بررسی اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم تکمیل شود اما با توجه به پیچیدگی ها و ظرافت های بررسی این موضوع، احتمالاً تا انتهای پاییز بررسیهای معاونت اقتصادی درخصوص پیشنویس لایحه قانون به اتمام برسد. دهقان دهنوی با بیان این که مالیات بر مجموع درآمد در پیشنویس اصلاحیه لایحه مالیات های مستقیم گنجانده شده است، افزود: در بحث مالیات بر مجموع درآمد باید همه درآمدهای افراد از جمله درآمد حاصل از سود سپرده بانکی، املاک، داراییها و کلیه درآمد ناشی از شغل و بهطور کلی هر چیزی که منجر به درآمد و سود شود احصا شود. وی افزود: این سیاستگذار اقتصادی و در نهایت مجلس است که تعیین میکند کدام درآمدها از مالیات معاف و برای کدام درآمدها نرخهای پایین یا بالاتر مالیاتی لحاظ شود. دهقان دهنوی گفت: بنابراین مباحث مطرحشده درخصوص دریافت مالیات از سود سپردههای بانکی صحت ندارد و هنوز هیچ چیز در این زمینه قطعی نیست. بهگفته معاون وزیر اقتصاد بعد از تکمیل بررسی ها در معاونت اقتصادی پیشنویس مربوط به دولت ارجاع میشود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مصطفی قاسمیان - آخر هفته گذشته، اخباری مبنی بر بازگشت «دورهمی» به تلویزیون مطرح شد. سرمنشأ اخبار، یک توییت کوتاه از مدیر روابط عمومی معاونت سیما بود. حمید خواجهنژاد در توییت خود نوشته بود: «نسیمِ نشاط و سرگرمی دوباره وزیدن گرفته. شبکه نسیم با اتمام ماه محرم و صفر خود را مهیای ماه ربیع کرده و نشاط، سرگرمی، یادها و مسابقات را در این #دورهمی تازه برای مخاطبانش به ارمغان آورده است.» هشتگی که او برای واژه «دورهمی» استفاده کرده بود، نشانهای بود از بازگشت این برنامه به آنتن شبکه نسیم. مروری کوتاه داریم بر آن چه در سری جدید «دورهمی» گذشت.
وعده مدیری در آخرین برنامه
به خاطر دارید، حدود هشت ماه پیش و در شب مبعث پیامبر گرامی اسلام(ص)، «دورهمی» ویژهبرنامهای داشت که طلیعه فصل چهارم برنامه محسوب میشد. شبنم مقدمی و حمیدرضا آذرنگ مهمانان برنامه بودند و مدیری در آن برنامه به صراحت وعده داد بعد از پایان ساخت سریال «هیولا»، فصل جدید «دورهمی» را روی آنتن ببرد. او همان زمان «نیمه اردیبهشت ماه» را زمان پخش فصل جدید اعلام کرد. این وعده به سرانجام نرسید و اخبار بعدی، همه را از سری جدید «دورهمی» ناامید کرد.
کپی برابر اصل در «شبنشینی»
اوایل تابستان، اخباری مبنی بر تولید برنامهای گفتوگومحور در شبکه نمایش خانگی با عنوان «شبنشینی» منتشر شد. سیدمصطفی احمدی مدیرعامل «اول مارکت» که تهیهکنندگی آثار سالهای اخیر مهران مدیری را بر عهده داشته، تهیهکننده و حامی مالی برنامه بود. مدتی بعد تیزر برنامه منتشر و پیمان قاسمخانی و سامان احتشامی به عنوان اولین مهمانان برنامه معرفی شدند. از تیزر مشخص بود که دکور «شبنشینی» دقیقاً همان دکور «دورهمی» است و تنها به جای تصاویر بناهای تاریخی ایران، عکسهایی از برخی چهرههای فرهنگی هنری ممنوعالتصویر در تلویزیون نصب شده بود؛ چهرههایی مانند محمدرضا شجریان و محمود دولتآبادی. از قضا همین کپیبرداری کامل، پاشنه آشیل برنامه شد و «شبنشینی» هیچ گاه به پخش نرسید. گفته میشد شکایت حقوقی سازمان صداوسیما، جلوی پخش برنامه را گرفته است؛ هرچند استقبال ضعیف از تیزر پخششده برنامه هم بیتأثیر نبود.
بازگشت پرقدرت نسیم
بازگشت «دورهمی» بدون تردید یکی از برگهای برنده شبکه نسیم در پاییز و زمستان خواهد بود؛ اما این تنها برنامه مهم این شبکه نیست. در حالی که شایعه شده بود رامبد جوان به کانادا مهاجرت کرده و ممکن است هیچ گاه برنگردد، او به تازگی برگشته و مشخص شد شایعات درست نبوده است. حالا قرار است دوباره «خندوانه» با حضور رامبد جوان، پخش شود. به این ترتیب پخش دو برنامه برند شبکه نسیم، آنتن این شبکه را پس از مدتی رخوت، دوباره گرم خواهد کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


جواد نوائیان رودسری – این روزها سنتها و مراسم مربوط به ازدواج کمی تغییر کرده است؛ اما قدیمیترها بهتر میدانند که مراسم عروسی، از خواستگاری تا رفتن عروسخانم به خانه بخت، در بین ما ایرانیها، مکافاتی داشته و دارد! چند مرحله خواستگاری، بلهبرون، عقدکنان، حنابندان، عروسی، پاتختی و دهها مدل مراسم پیچیده محلی دیگر که در هر جایی، به فراخور فرهنگ و اعتقادات مرسوم مردم، شمایل متفاوتی پیدا میکند. قدیمیها، به خصوص در مراسم عقدکنان، برای گرفتن «بله» از عروسخانم، قائل به انجام مراسم ویژهای بودند؛ چیزی مانند همین زیرلفظی که هنوز هم در افواه عموم رایج است؛ عروسخانم تا از آقاداماد یا پدر او، هدیهای نمیگرفت، «بله» مراسم عقد را نمیگفت! حال فکرش را بکنید که قرار باشد آدمی مانند نادرشاه، برود و از عروسخانم، بله بگیرد؛ حتماً فکر میکنید: مگر کسی جرئت دارد به نادر، با آن یال و کوپال، بگوید نه؟! اما وقتی صفحات تاریخ را ورق میزنیم، گاه به مطالبی برمیخوریم که هم جالب و درخور توجهند و هم عجیب و تا حدودی، خندهدار. داستان «بله» گرفتن نادرشاه از عروسخانم هندی هم، از آن مطالب است!
مسئله پیچیدهای به نام مشروعیت
نادرشاه تا پیش از شهرت یافتن و سپس، تصاحب تاج و تخت ایران، رعیتی ساده بود؛ جوانی از طایفه «قرخلو» که ساکن دربند کلات در شمال خراسان امروزی بودند. تبار نادر، چندان مشخص و معلوم نبود و این مسئله، گاه برای او دردسرهایی ایجاد میکرد. باید توجه داشت که مشروعیت حاکمان در هر دوره تاریخی، از لوازم ضروری بقای حکومت است. تا پیش از حمله مغول به ایران، سلاطین و امرای این خطه، مشروعیت خود را، ولو ظاهری، از خلیفه عباسی ساکن بغداد میگرفتند و در واقع، او بود که به سلطنت سلاطین، رسمیت و مشروعیت میبخشید. با حمله مغولان، تبار مغولی جای امضای خلیفه عباسی را گرفت؛ در دوره ایلخانی و پس از آن، تا ابتدای دوره صفویه، کسب جایگاه سلطنت، نیازمند داشتن خون چنگیز در رگها بود! حتی تیمور لنگ هم، راست یا دروغ، برای خودش تبار چنگیزی تراشید و به خورد مردم داد. با روی کار آمدن دودمان صفویه، شرایط به کلی تغییر کرد. خاندان صفوی به دلیل رسمیت دادن به مذهب تشیع، مورد علاقه مردم ایران بودند؛ به همین دلیل، حتی وقتی به ورطه ضعف و اضمحلال افتادند هم، کسب جایگاه سلطنت، در منظر مردم، نیازمند وابسته بودن به خاندان صفوی بود؛ چنانکه نادرشاه، خود با خانمی از تبار صفویان ازدواج کرد تا از این نظر، مشکلی نباشد و دهان بهانهجویان را ببندد.
ماجرای خواستگاری از شاهزاده هندی
اما در هند، جایی که نادرشاه در سال 1117 هـ.ش، موفق به فتح آن شد، مشروعیت داشتن، مفهوم دیگری داشت و کسب آن، وابسته به وصلت با خاندان گورکانی هند بود که نسبشان به تیمورلنگ میرسید. گورکانیان هند، یعنی صاحبان امپراتوری مغولی در شبه قاره، نوادگان «بابر» بودند که نسبش با پنج واسطه به تیمورلنگ میرسید. تسلط نادرشاه بر هندوستان، تا زمانی که وی رخت دامادی گورکانیان را بر تن نمیکرد، فقط یک اشغالگری محسوب میشد که دیر یا زود، باید با زور یا ملایمت، پایان میپذیرفت. به همین دلیل، نادر تصمیم گرفت برای خود و پسرش، از خانواده سلطنتی گورکانیان، همسر انتخاب کند. اما کار به همین سادگی نبود! محمدشاه گورکانی، شاه هند، هرچند جنگ کرنال را باخته و مملکت را به سردار نامی ایران وانهاده بود، اما در ذهن خودش، نادر را فردی بیاصل و نسب میدانست که تبار معلومی ندارد و در درجهای پستتر از خاندان سلطنتی قرار میگیرد. این بود که وقتی نماینده نادرشاه برای خواستگاری شاهزادهخانم گورکانی وارد دربار محمدشاه شد، او اعلام کرد که باید جلسهای برگزار شود و بزرگان خاندان، درباره این وصلت نظر دهند. ظاهراً نادر، پسرش یا فرد دیگری را برای خواستگاری رسمی به دربار فرستاد. دور تا دور تالار محل تخت سلطنت محمدشاه، اُمرا و شاهزادگان هندی ایستاده بودند و به چهره ایرانی جسوری که آمده تا دخترشان را خواستگاری کند، مینگریستند. محمدشاه وقتی تقاضای نادرشاه را شنید، مکثی کرد و از بزرگان خواست تا درباره این درخواست نظر دهند. آن ها هم، پس از کمی این پا و آن پا کردن، از نماینده خواستند تا نادرشاه را با نسبش، معرفی کند؛ هدف از طرح این تقاضا، تخفیف نادر و به رخ کشیدن تبار نامعلوم او بود. شاهزادهخانمی که به خواستگاریاش رفته بودند، نسب به بابر میرساند و تبارش از طریق تیمور، تا چنگیزخان مغول معلوم بود؛ هر چند به این تبارنامهها نمیشد چندان اعتماد کرد، اما به هر حال، برگ برندهای برای کِنِف کردن آقاداماد به حساب میآمد! فرستاده نادر، مِن و مِنی کرد و گفت که برای گرفتن پاسخ، باید نزد نادرشاه برود و در حالی که سنگینی پوزخند مجلسیان را احساس میکرد، از تالار قصر محمدشاه در دهلی، خارج شد.
زیرلفظی نادرشاه برای عروسخانم!
هنگامی که نادر حرفهای نمایندهاش را شنید و از توهین هندیها مطلع شد، به نماینده گفت: نزد محمدشاه برو و بگو که داماد میگوید من نادر، پسر شمشیر، پسر شمشیر، پسر شمشیر هستم! اگر نیازی به اثبات این نسبنامه دارید، برای رفع تردید شما اقدام خواهم کرد! نماینده که از این حاضر جوابی به وجد آمده بود، به دربار محمدشاه بازگشت و جواب تند و تیز نادرشاه را بازگو کرد. درباریان که طعم تیزی شمشیر نادر را در کرنال و دهلی چشیده بودند، دانستند که جای چند و چون نیست و باید بیتأمل و بدون بهانه، بله را از عروس خانم بگیرند. به این ترتیب، زیرلفظی شاهزاده خانم هندی، تیزی شمشیر نادرشاه شد که تأثیری عجیب و رغبتی غریب در خاندان پدرزن آینده شاه ایران ایجاد کرد. چند هفته بعد، مراسم عروسی هم به خیر و خوشی برگزار شد!

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

سجادپور- عملیات غافلگیرانه و ضربتی 24 ساعته پلیس مشهد برای مقابله با سرقت و زورگیری که توان اطلاعاتی و تخصصی خادمان انتظامی را به نمایش گذاشت در حالی بسیاری از دزدان حرفه ای و سابقه دار را از پستوهای سیاه بیرون کشید که لوازم و اموال سرقتی زیادی نیز کشف و ضبط شد.
فرمانده انتظامی مشهد در حاشیه این عملیات مشترک و گسترده کلانتری های مشهد که طی 24 ساعت انجام شد در گفت وگویی اختصاصی به خراسان گفت: همان طور که به اهالی سرزمین خورشید وعده دادیم، مبارزه با سرقت و زورگیری از اولویت های اصلی پلیس مشهد است که با دستور و تاکیدات قاطع سردار محمدکاظم تقوی (فرمانده انتظامی خراسان رضوی) روند عملیاتی گسترده ای به خود گرفته است و فرزندان سبزپوش ایران زمین، به طور شبانه روزی عملیات های انتظامی را در شاخههای مختلف اطلاعاتی و پلیسی در مشهد ادامه می دهند که مردم در جریان گوشه ای از اخبار این گونه عملیات ها قرار گرفته اند.
سرهنگ عباس صارمی ساداتی افزود: در راستای ادامه مبارزه با جرایمی که موجب نارضایتی شهروندان شده است، پلیس مشهد پس از یک هفته بررسی های اطلاعاتی درباره «لانه ها و پستوهای سیاه دزدان» عملیات هماهنگ و ضربتی 24 ساعته را در دستور کار قرار داد که در این عملیات تعدادی از مجرمان حرفه ای به دام افتادند.
زورگیرها در مخمصه رمز گوشی
«کلیددار امنیت مشهد» با قدردانی از حمایتهای بی دریغ رئیس پلیس خراسان رضوی برای تقویت گشت های انتظامی به ماجرای دستگیری سه زورگیر شوکر به دست در منطقه الهیه مشهد اشاره کرد و گفت: نیروهای گشت نامحسوس کلانتری الهیه به سه موتورسوار نقابدار در بولوار آزاده مظنون شدند که با پلاک خمیده موتورسیکلت در پی یافتن طعمه ای برای زورگیری بودند.
وی اضافه کرد: با توجه به این که نیروهای گشت و تجسس در خط مقدم مبارزه با سرقت قرار دارند و هر موضوع مشکوکی را باشم پلیسی دنبال می کنند، به تعقیب نامحسوس نقابداران موتوسوار پرداختند و از حرکات و رفتارهای نامتعارف آنان دریافتند که سه جوان مذکور قصد زورگیری دارند.
سرهنگ صارمی تصریح کرد: بعد از 15 دقیقه تعقیب و مراقبت ناگهان سه جوان مذکور در خیابان آزاده 20 و به بهانه ای دو نوجوان را با حالتی هجومی متوقف کردند که از باشگاه ورزشی خارج شده بودند.
به همین دلیل نیروهای گشت از کوچه مقابل وارد آزاده 20 شدند و زمانی که روبه روی موتورسواران قرار گرفتند نور چراغ را به چشمان آن ها انداختند. یکی از آنان که متوجه حضور پلیس شده بود، شوکری را که برای زورگیری در دست می فشرد به داخل پیادهرو پرت کرد و قصد فرار داشتند که حلقه های قانون بر دستانشان گره خورد!
مقام ارشد انتظامی مشهد خاطرنشان کرد: در بازرسی از سه جوان مذکور چندین دستگاه گوشی همراه کشف شد که در بازجویی ها مدعی شدند گوشی ها به بستگانشان تعلق دارد اما «رمز» هیچ کدام از گوشی ها را نتوانستند باز کنند و در مخمصه عجیبی افتادند.
وی گفت: این متهمان با نظارت مستقیم سرهنگ توفیق حاجی زاده (رئیس کلانتری الهیه) در حالی در دایره تجسس مورد بازجوییهای تخصصی قرار گرفتند، که چهار گوشی از جیب های یکی از متهمان کشف شد. در بررسی های بیشتر تصویر یکی از متهمان که سلاح وینچستر را به دست گرفته و در باغ عکس یادگاری انداخته بود نیز مورد توجه پلیس قرار گرفته است.
انفجار در پستوی سارقان
سرهنگ عباس صارمی ساداتی درباره ماجرای انفجار روز گذشته در یکی از «لانه های سیاه» نیز گفت: هنوز عملیات پلیسی در مناطق مختلف شهر ادامه داشت که ناگهان صدای انفجار در یکی از پاتوق های تحت نظر، نیروهای کلانتری طبرسی شمالی را به محل حادثه کشاند. بررسی های مقدماتی نشان می داد که انفجار کپسول گاز در پاتوق مذکور به آتش سوزی منجر شده است.
وی افزود: با توجه به این که این «لانه سیاه» از قبل توسط نیروهای اطلاعاتی شناسایی شده بود، بلافاصله گروهی از ماموران انتظامی عازم بولوار طبرسی شمالی شدند و به امداد رسانی به مصدومان پرداختند. رئیس پلیس مشهد ادامه داد: با همکاری صمیمانه نیروهای امدادی و آتش نشانی، دو مصدوم 30 ساله درحالی به مرکز درمانی انتقال یافتند که در بازرسی از محل سه دستگاه تلویزیون و دو دستگاه گوشی همراه سرقتی به همراه قیچی آهن بری بزرگ کشف شد. همچنین تحقیقات پلیسی مشخص کرد: مصدومان این حادثه دارای سوابق متعدد سرقت و نگهداری سلاح ومهمات و مواد مخدر هستند که بررسی های بیشتر در این باره ادامه دارد.
12 فقره گوشی یک دزد
سرهنگ عباس صارمی ساداتی همچنین به دستگیری گوشی قاپ 22 ساله توسط نیروهای کلانتری خواجه ربیع به فرماندهی سرهنگ صاحبکار (رئیس کلانتری خواجه ربیع) اشاره کرد و گفت: در این عملیات ضربتی، ماموران انتظامی جوان گوشی قاپی را به دام انداختند که از مدتی قبل تحت تعقیب نیروهای تجسس بود. این سارق 22 ساله به بهانه تماس ضروری و با استفاده از عواطف و احساسات شهروندان، گوشی آن ها را می گرفت و در یک فرصت مناسب بعد از دور شدن از طعمه، هنگام مکالمه صوری فرار می کرد. وی گفت: این متهم تاکنون به ارتکاب 12 فقره سرقت با همین شیوه اعتراف کرده است که تحقیقات بیشتر توسط نیروهای زبده تجسس برای کشف سرقت های احتمالی دیگر وی آغاز شده است.
دستگیری دزدان خودرو
این مقام انتظامی همچنین به دستگیری سارق خودرو در این عملیات ضربتی نیز اشاره کرد و افزود: ماموران کلانتری گلشهر دزدی را سوار بر خودروی سرقتی دستگیر کردند که در بازرسی از مخفیگاه وی، مقادیر زیادی مدارک مربوط به مال باختگان کشف شد.
وی گفت: بررسی ها نشان داد: سارق دستگیر شده دارای هشت فقره سابقه سرقت در چند کلانتری مشهد است که تاکنون شش تن از شاکیان وی را شناسایی کرده اند. فرمانده انتظامی مشهد از دستگیری چهار سارق خودرو و اموال داخلی خودروها توسط ماموران قاسم آباد مشهد خبر داد. سرهنگ صارمی در پایان با اشاره به دستگیری چندین سارق حرفه ای دیگر توسط نیروهای زبده کلانتری آبکوه هم گفت: تحقیقات درباره سرقت های احتمالی دیگر متهمان دستگیر شده در این عملیات هماهنگ همچنان ادامه دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

رئیس کل بانک مرکزی در یک پست اینستاگرامی پاسخ برایان هوک نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران را داد و نوشت: اقتصاد ایران مسیر تجارت در شرایط تحریمی و رشد صادرات نفتی و غیرنفتی را طی میکند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی در این پست اینستاگرامی نوشته است: «اخبار تحریم های جدید در ادامه فشار حداکثری در روز گذشته:
- برایان هوک: صادرات نفت ایران به ۱۲۰ هزار بشکه در روز رسیده!
- آمریکا تحریمهای جدیدی درخصوص واردات و صادرات برخی لوازم و مصالح ساخت و ساز وضع کرد!
- آمریکا با همراهی چند کشور منطقه ۲۵ شخص حقیقی و حقوقی را تحت تحریم قرار داد!»
همتی در ادامه ادعای برایان هوک را رد کرده و افزوده است: «هر گزاره قبلاً نیز تحت عناوین مختلف اعلام شده بود. اگر گزاره اول درست بود شاید می شد به اثربخشی دو گزاره دیگر اعتنا کرد. اقتصاد ایران مسیر تجارت در شرایط تحریمی و رشد صادرات نفتی و غیرنفتی را طی میکند.»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

امروزه تعداد زیادی از افراد جامعه در هر رخداد سیاسی، اجتماعی و اقتصادی برای شناخت ابعاد و اطلاعات مربوط به آن به شبکه های اجتماعی متکی هستند. حتی این شبکه ها در برهه هایی زمینه ساز برخی تحولات میدانی هم شده اند؛ از جمله این که برخی تحلیل گران اوجگیری اعتراضات و اغتشاشات دی 96 در ایران، جنبش وال استریت در آمریکا، اعتراضات اخیر عراق و ... را به این شبکه ها نسبت می دهند. اتکای کاربران به اطلاعات و اخبار منتشر شده در شبکه های اجتماعی به همراه خود پدیده نگران کننده و حتی بعضا خطرناک «بی اعتباری منبع» را ترویج داده است. مسئله ای که حتی گاهی گریبان برخی رسانه ها را هم می گیرد تا جایی که این شبکه ها را به محل مستعدی برای مجرمان، اعم از اقتصادی، اجتماعی، امنیتی و ... تبدیل می کند.
در یک پژوهش دانشگاهی که به عنوان رساله دکترا با عنوان «اعتبار منبع در رسانههای اجتماعی؛ مطالعه موردی کانالهای خبری تلگرام» با مطالعه ۳۱۶۰ پُست خبری تلگرامی انجام شده است، مشخص شده که «36.2 درصد اخبار، فاقد منبع هستند.»(همشهری آنلاین؛۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ ) همچنین براساس یک پژوهش در دانشگاه «ام.آی.تی» که صدها هزار خبر جعلی منتشر شده در توئیتر طی سال های 2006 تا 2017 را بررسی کرده است، مشخص شده که «اخبار نادرست و جعلی 70 درصد سریع تر از اخبار درست و واقعی» بین کاربران بازنشر می شود. یعنی اخبار جعلی در شبکه های اجتماعی هم حجم قابل توجهی را تشکیل می دهند و هم زودتر بازنشر می شوند.
به عنوان نمونه، به تازگی در ماجرای ابتلای تعدادی از اهالی یک روستا در شهرستان لردگان به بیماری ایدز، در روزهای اول بروز اعتراض ها و اغتشاشات، انتشار اطلاعات و اخبار در شبکههای اجتماعی به خصوص توئیتر و تلگرام به گونه ای بود که این طور القا می شد که گویی بهورز آن روستا عامل انتقال بیماری بوده است. بعدها این طور گفته شد که در حین غربالگری روتین بیماری دیابت در مرکز بهداشت روستا، این بیماری به دلیل تجهیزات آلوده منتقل شده است! این مسئله خون مردم را به جوش آورد و اعتراض گروهی برای روشن شدن واقعیت ماجرا به اغتشاشات در لردگان و آتش زدن و تخریب برخی مراکز منجر شد. درحالی که براساس اعلام مراجع ذی صلاح، پس از آن که بهورز روستا متوجه شیوع این بیماری شده، به نحوی که باعث تشویش نشود، احتمالا در پوشش غربالگری دیابت، آزمایش های لازم برای روشن شدن ابعاد ماجرا انجام شده است تا تدابیر لازم برای درمان و کنترل آن انجام شود.
در روایت های «بدون اعتبار» اولیه، بهورز عامل انتقال یک بیماری خطرناک است که برخی حتی خواهان اعدام وی هستند و در روایت دارای اعتبار، بهورز کسی است که به خوبی و با وجدان کاری بالا به وظیفه خود عمل کرده است. یا در ماجرای شایعاتی که درباره تابعیت دوگانه فرزندان ظریف و زنگنه منتشر شد یا تصویر اخیر حضور وزیر خارجه در سازمان ملل و ادعای محدودیت تردد برای او از سوی یک پلیس آمریکایی که بعدها مشخص شد اساسا جریان چیز دیگری بوده است. حتی در ماجرای گاندو و برخی فضاسازیها در شبکههای اجتماعی علیه دولت که عاری از واقعیت بود نیز شاهد این مسئله بودیم.
یا مثلا در ماجرای این روزهای اخیر که بر سر اظهارات جنجالی و بعضا نادرست «طیبه ماهروزاده» استاد دانشگاه الزهرا و همسر حداد عادل، در توئیتر و تلگرام شکل گرفته است، این تصور ایجاد شده که او به دلیل آن که به دنبال مدرسه خوب برای فرزندش بوده، یک مدرسه غیر انتفاعی ایجاد کرده تا فرزندش در آن درس بخواند. این تلقی از بازنشر این جمله ایجاد شده است: «مدرسه غیرانتفاعی تاسیس کردیم چون وقتی پسرم به سن دبیرستان رسید و می خواست به رشته علوم انسانی برود، مدرسه مناسبی برایش وجود نداشت». جست و جوی این جمله نشان می دهد که صدها کانال و هزاران سایت این جمله را بازنشر داده اند و توئیت های متعددی درباره آن نوشته شده است. فارغ از ماهیت و درستی یا نادرستی بحث هایی که درباره سخنان خانم ماهروزاده مطرح شده، نکته ای که در این خصوص نیز قابل توجه است این است که بخشی از اظهارات او تقطیع شده و مورد تاکید و موج سازی قرار گرفته است درحالی که اگر حداقل سواد رسانه ای وجود داشت با مشاهده کامل فیلم اظهارات وی، برداشت های صحیح انجام می شد. او در این بخش درباره این که چرا مدرسه غیر انتفاعی تاسیس کرده است، می گوید: «زمانی پسرم در سال ششم می خواست از رشته ریاضی به علوم انسانی برود ما دنبال یک مدرسه بودیم که از نظر محیطی سالم باشد، اما در تهران پیدا نکردیم. در مدارس علوم انسانی هرچه دانش آموز ضعیف بود حضور داشت این درحالی است که یک کشور انقلاب کرده اساس و بنیادش بر استواری علوم انسانی و علوم اجتماعی است. در همه دنیا و کشورهای پیشرفته بهترین هوش ها به ریاضی و شیمی نمی روند بلکه به رشته های فلسفه، علوم اجتماعی و علوم انسانی می روند این دغدغه ما بود.» در عمده بازنشرهای توئیتی و تلگرامی و حتی طنزهای ساخته شده درباره این موضوع، این طور القا شده که «ما مدرسه تاسیس کردیم چون مدرسه خوب برای پسرم نبود» درحالی که با مراجعه به منبع اصلی مشخص می شود که دلیل تاسیس مدرسه، نبود سازوکار و ساختاری برای پرورش استعدادهای برتر در حوزه علوم انسانی بوده است.
به این نمونه ها می توان بازهم مواردی را افزود. اتفاقاتی که فارغ از برهم زدن آرامش روانی کاربران شبکه های اجتماعی و گاه آرامش و امنیت شهرها و کشورها، با ترویج شایعه و بازنشر اطلاعات نادرست و ناقص به پدیده و آسیبی جدی در حوزه مسائل اخلاقی هم تبدیل شده اند. سواد رسانه ای مفهومی است که این جا به کار کاربران می آید و از آن ها می خواهد اکنون که شبکه های اجتماعی جزئی از زندگی روزمره شان شده، به «اعتبار پیام»، «اعتبار منبع» و «اعتبار رسانه»ای که آن پیام را ارسال کرده توجه و اصطلاحات اطلاعات خود را از «منابع معتبر» دریافت کنند.
این مسئله به خوبی گویای اهمیت توجه به افزایش سواد رسانه ای در جامعه است. موضوعی که به نظر می رسد به واسطه تاثیرات مخرب نبود سواد رسانه ای در جامعه باید از حد توصیه و شعار خارج شده و دستگاه های مسئول به طور هدفمند در این باره اقدام کنند چرا که تجربه یکی دو سال اخیر نشان می دهد موج سواران و حتی دشمنان کشور تا چه حد از این خلأ بهره برداری کرده و هزینه های گزافی را برای کشورمان به وجود آورده اند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

در حالی که کمتر از یک هفته به آغاز زمان ثبت نام برای طرح اقدام ملی مسکن باقی مانده، وزیر راه از امضای تفاهم نامه با بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امامخمینی(ره)، وزارت آموزش و پرورش، وزارت دفاع و وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی برای خانه دار شدن کارمندان، بازنشستگان، کارگران و نیروهای مسلح خبر داد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت راه و شهرسازی، وزیر راه با اشاره به آغاز ثبت نام طرح اقدام ملی مسکن از 15 آبان و در 10 استان کشور، گفت: هم اکنون عملیات اجرایی ۱۸۰ هزار واحد طرح اقدام ملی مسکن آغاز شده و در دست اجراست.
اسلامی از اجرای چند طرح دیگر همزمان با طرح اقدام ملی مسکن خبر داد و افزود: احداث ۱۰۰ هزار واحد مسکونی برای نیروهای مسلح، طبق تفاهم نامه منعقد شده بین وزارت راه و وزارت دفاع در دستور کار قرار دارد. در این طرح، در مناطقی که وزارت دفاع خود زمین دارد اقدامات احداث شروع شده و در مناطق دیگر با کمک وزارت راه، زمینهای موردنیاز برای احداث واحدهای مسکونی در اختیار نیروهای مسلح قرار میگیرد.
همچنین امضای تفاهم نامه با ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) از دیگر اقدامات انجام شده است که بر این اساس، هم اکنون این ستاد، اجرای حدود هشت هزار واحد را آغاز کرده است. اسلامی با اشاره به یک پروژه بزرگ دیگر تا پایان سال گفت: محیطها و مناطقی که ۵۰ هزار واحد مسکونی موضوع تفاهم نامه برای احداث هستند نهایی و قطعی خواهند شد و کار احداث ۵۰ هزار واحد موضوع تفاهم نامه به سرانجام میرسد.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه، از امضای تفاهم نامه با بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و آغاز پروژه مشترک با آن بنیاد خبر داد و افزود: با وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی هم برای مسکن کارگران و مسکن بازنشستگان تامین اجتماعی تفاهم نامهای به امضا رسانده ایم. در این خصوص، در حال مذاکره با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستیم تا بتوانیم زمین را در اختیار آن ها قرار دهیم و آن ها بتوانند جامعه کارگری و بازنشستگان را تحت پوشش این طرح قرار دهند.
وی امضای تفاهم نامه با وزارت آموزش و پرورش را از دیگر اقدامات تحقق طرح اقدام ملی وزارت راه و شهرسازی برای خانه دار شدن فرهنگیان برشمرد و افزود: جامعه بزرگ فرهنگیان، بازنشستگان و نیروهای مسلح، سه جامعه بزرگی هستند که در تفاهم نامههای منعقد شده یا در حال انعقاد، مورد توجه وزارت راه و شهرسازی بودهاند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


برای همه مبارزان در قید حیاتی که علیه رژیم ستمشاهی به پاخاسته بودند، نام زندهیاد اعظم طالقانی، نامی آشناست. بانوی مبارز نامداری که شامگاه چهارشنبه گذشته، دار فانی را وداع گفت. آن مرحوم در سال 1322 به دنیا آمد. پرورش یافتن در خانه مبارزی نستوه، مانند آیتا... سیدمحمود طالقانی، کافی بود که خیلی زود از آن دختر پُر شر و شور، یک زن، با تفکرات انقلابی ساخته شود. خودش میگفت: «من در خانوادهای بزرگ شدم که پدر و پدربزرگمان، روش و دیدگاهشان همیشه این بود که با افرادی که به ضرر توده مردم [فعالیت می کنند] و به نفع مسائل دین کار نمیکنند، مبارزه کنند و در این محیط، بالاخره تحت تأثیر صحبتها و سخنها بودیم.» اعظم طالقانی خیلی زود ازدواج کرد؛ اما مسئولیت های بعد از این رویداد باعث نشد که در روند تحولات فکری او، خللی وارد آید. او از 11 سالگی، به مطالعه آثار ادبی نویسندگان برجسته دنیا، مانند الکساندر دوما پرداخت و در 17 سالگی، پس از گذراندن یک دوره مدیریت، به همراه خواهرش، مدرسهای تأسیس و فعالیتهای فرهنگیاش را آغاز کرد. دیدارش با امام خمینی(ره) و آشنایی با تفکرات رهبر نهضت اسلامی مردم ایران از یک سو و از سوی دیگر، آشنایی با دیدگاههای پدرش، از همان ابتدا، اعظم طالقانی را به فضای مبارزه با رژیم پهلوی کشاند. تداوم فعالیتهای او برای کمکرسانی به خانوادههای زندانیان سیاسی و نیز، تلاشش برای انتشار اعلامیهها و دیدگاههای امام(ره)، باعث شد که ساواک، در سال 1354، وی را بازداشت کند. برخی معتقدند که دستگیری اعظم طالقانی و شکنجه کردن شدید او، برای زیر فشار گذاشتن پدر مبارزش بودهاست. با این حال، آیتا... طالقانی، با صبوری شگفتانگیزی، رنج زندانی شدن و آزار دادن فرزندانش را تحمل میکرد و حتی گاه، با لبخندی تلخ میگفت که آن ها به زندان میروند تا آدم شوند و برگردند! زندهیاد اعظم طالقانی، پس از تحمل شکنجههای وحشیانه عُمّال رژیم پهلوی، به زندان افتاد و تا سال 1356، در زندان بود. او پس از آزادی، دوباره فعالیت و مبارزه علیه رژیم پهلوی را از سر گرفت و در کنار دیگر زنان مبارز و انقلابی، حضوری پررنگ و تأثیرگذار در جریان انقلاب داشت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

56 سال پیش در چنین روزی یعنی 11 آبان 1342، طیب حاجرضایی به جوخه اعدام رژیم پهلوی سپرده شد. او که روزگاری از بزن بهادرهای تهران بود به خاطر حمایت از امام خمینی(ره)، شب هنگام در معرض تیرسربازان قرار میگیرد و به شهادت می رسد. اما چه میشود که چنین شخصیتی به گفته خودش، ندیده، خریدار امام(ره) می شود؟ در ادامه با «امیرحاج رضایی» کارشناس باسابقه فوتبال کشورمان هم کلام میشویم تا درباره عمویش طیب حاج رضایی به ما بگوید.
خودش را با اولاد حضرتزهرا(س) درنینداخت
حاجرضایی قبل از شروع صحبت دوست دارد که یک جمله ماندگار عمویش را به ما یادآوری کند. او میگوید: «قبل از هرچیز میخواهم بگویم زمانی که دادگاه حاج طیب تشکیل شد، جمله ماندگاری گفت که هیچوقت از ذهن من پاک نمیشود. جمله معروفی است و احتمالا شنیدهاید. حاج طیب گفت: «من خودم را با اولاد حضرت زهرا(س) در نمیاندازم.» این جمله نباید فراموش شود. در ضمن و در زمان ما، بین افرادی شبیه عمویم آدمهایی بودند که ناجوانمرد بودند و آدمهایی هم بودند که جوانمرد بودند و از مال و ناموس مردم هم امانتداری میکردند. همه اینها را به یک چوب راندن، کار اشتباهی است. طیب در زمان جوانی که من به دنیا نیامده بودم یا سن خیلی کمی داشتم، آدم شری بود و زیاد دعوا میکرد اما در بخش دوم که بخش نمونه زندگیاش بود، مسیر درست را پیدا کرد. البته من شاهد یک سری رفتارهای عمویم بودم ولی مواردی را فقط شنیدهام و در این انتقال مطالب، کمی بالا و پایین شده است.
به هر حال، حقایقی در زندگی ایشان وجود داشته که به هیچ وجه قابل کتمان نیست. با بعضی مسائلی که درباره ایشان اغراق شده است، موافق نیستم.»
دگرگونیاش را مدیون ارادتش به اهل بیت(ع) است
او در پاسخ به این سوال که چطور حاج طیب، متحول شد هم می گوید: «قبل از تغییر سبک زندگیشان با پدرم به ایشان سر میزدیم. او آدم محکمی بود و در کنار همه آن رفتارهایی که از او تعریف میکنند، یک سری اصول برای خودش داشت و به هیچ وجه از آنها کوتاه نمی آمد. البته اشتباهاتی هم داشت اما به هرحال دگرگونی برای حاج طیب اتفاق افتاد که دلیلش ارادت بسیار او به خاندان اهل بیت(ع) بود. همه میدانند او در دسته های ایام محرم و صفر شرکت میکرد و علاقه قلبی به این کار داشت و به نظرم همین علاقه خالصانه برایش پایان خوشی را رقم زد. تمام دهه اول محرم را تکیه داشت و شبهای تاسوعا و عاشورا هم خرج میداد و به این کارها اعتقاد داشت.
خب او شهرت زیادی هم پیدا کرد. این شهرت حاصل این بود که خیلی سخاوتمند بود، خانوادههای زیادی را تحت پوشش خودش قرار داده بود و در جامعه خودش که حالا یا میگویند جاهلان یا لوطیها یا عیارها(هرکسی هر اسمی میخواهد رویش بگذارد) با معیارهای آنها، به طیب نمره بالا میدادند و همه اینها در دگرگون شدنش موثر بود.»
صلابتش در روز قبل از اعدام باعث تعجبم شد
حاج رضایی درباره روز تیرباران عمویش با این مقدمه که در مراسم روز اعدام از خانوادهاش کسی نبوده، میگوید: «ما روز قبل از اعدام به دیدن عمو رفته بودیم و به ما خبر داده بودند که فردا اعدام خواهد شد. فقط به ما گفت من را در کنار مادرم در نزدیکی حرم عبدالعظیم(ع) دفن کنید. در چهرهاش اصلا خبری از پشیمانی از تصمیم و ... هم نبود و همانطور که گفتم واقعا آدم محکمی بود. اینقدر با صلابت بود که باعث تعجب همه ما شده بود. در ضمن و همان طور که گفتم ما در مراسم اعدام نبودیم اما وقتی آنها جسدش را تحویل دادند و من آن را دیدم، متوجه نشدم چطور من را بلند کردند. چیزی حدود 17، 18 گلوله خورده بود.»
مردم با احترام از عمویم یاد میکنند
حاجرضایی درباره وضعیت فعلی خانواده «طیب» و نگاه مردم به عمویش می گوید: «ایشان متاهل بود. اکنون هم دو فرزندش خارج از کشور هستند و دو فرزندشان هم در میدان بارفروشان تهران، شغل پدر را ادامه میدهند. آنها هم همیشه به من میگویند که مردم با احترام از پدرشان یاد میکنند و بعد از این همه سال، احترام زیادی برای طیب و طرز تفکرش قائل هستند.»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گروه اجتماعی-وزیر نیرو در تازه ترین اظهارنظر درباره سرنوشت پروژه آب های ژرف در سیستان و بلوچستان به خراسان گفت: «درزمینه آب های ژرف سیستان اقدامات زیادی تاکنون انجام شده و نتایج این اقدامات نیز به زودی اعلام خواهد شد.» این خبر اردکانیان وزیر نیرو در حالی است که مهرماه سال97 نیز آقای اردکانیان اعلام کرده بود منتظر نتایج بررسی ها هستیم. اکنون این سوال مطرح است تا چه زمان باید به انتظار نشست تا این موضوع تعیین تکلیف شود؟
واگر در فضای کارشناسی، این پروژه مثبت تلقی میشود مردم چه زمانی از آب های ژرف سیراب خواهند شد؟
ماجرای آب های ژرف
سخن از آب های ژرف (آب های موجود در اعماق بیش از هزار متری زمین)، در کشور تاکنون در چند مقطع زمانی به میان آمده است که در چهار سال اخیر نیز به طور جدی موضوع استفاده از این آب ها به ویژه در مناطق کم آب همچون سیستان و بلوچستان مطرح شده است. به طور مشخص دوگروه راجع به این موضوع اظهار نظر کردهاند. گروه مخالفان با دلایل زیست محیطی به طورکامل مخالف استفاده از آب ژرف هستند و گروه موافقان نیز معتقدند این آب ها از منابع تجدید پذیرند و استخراج این منابع برای کشور در شرایط کنونی بسیارحیاتی است.گزارش خراسان حاکی است، آب های ژرف در سال های اخیر برای بهره برداری در سیستان و بلوچستان موضوع اصلی طرح این آب ها در کشور بوده است. موضوعی که تا مرحله اجرا نیز رفته و در مقطعی خبر بهره برداری از این آب ها در رسانه ها مطرح شد اما به دلیل مخالفت های وزارت نیرو، فاز بهره برداری رسمی، به استخراج نتایج بررسی ها و تحقیقات موکول شد.
نظر معاون علمی: ما آماده ایم
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهور در سفر تیرماه سال 96 به استان سیستان و بلوچستان گفته بود:«معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آمادگی دارد با ارائه ایده ها و فکرهای نو به استان سیستان و بلوچستان در زمینه آب های ژرف و جلوگیری از تبخیر آب یاری رساند. آب های ژرف آن دسته از منابع آبی هستند که تجدیدپذیرند و به هیچ عنوان مخاطرات زیست محیطی ایجاد نمی کنند و در چرخه هیدرولوژی شرکت دارند، از نظر شیمیایی کیفیت مناسبی دارند و از نظر عمق نیز بهره برداری از آن ها اقتصادی است.»
اختصاص ۲۵ میلیارد تومان اعتبار
اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور هم در سفری که دی ماه 96 به چابهار داشت در جمع مدیران شورای هماهنگی بحران سیستان و بلوچستان زمانی که مدیران استانی مهم ترین دغدغه این استان را بی آبی اعلام کردند ، گفته بود: «استفاده از آب های دریا و آب های ژرف تنها راه نجات از بی آبی در این استان و کشور است که می تواند بسیاری از مشکلات را در بلندمدت حل کند. ۲۵ میلیارد تومان اعتبار برای استحصال آب های ژرف در استان سیستان و بلوچستان نیز پیش بینی شده است.»
حفر چاه در عمق2500 متری زمین
پس از این اظهار نظرها خبری منتشر شد که از انعقاد تفاهم نامه میان وزارت نیرو و معاونت علمی رئیس جمهور برای حفر یک چاه برای بهره برداری از آب عمیق در سیستان و بلوچستان حکایت داشت. تسنیم مهرماه 97 نوشت: «پس از سه سال بحث و بررسی و مطالعه در سراسر کشور به ویژه استان سیستان و بلوچستان، یکی از چاههای مورد اکتشاف در عمق دو هزار و 500 متری زمین به آب رسید.»
مخالفت محیط زیست
در لابه لای همه این بحث ها ، سازمان حفاظت محیط زیست نیز که تاکنون با هرگونه اقدام درباره حفر چاههای بالای ۱۰۰ متر برای دستیابی به آبهای ژرف مخالفت میکرد اعلام کرده بود: اگر این چاهها فقط برای تحقیقات باشد، منعی برای حفر آن ها نیست.
وزیر نیرو به رئیس جمهور نامه نوشت
پیگیری های سرسختانه برخی نمایندگان استان سیستان و بلوچستان و دیگران، مهرماه 97وزیر نیرو را به انتقاد واداشت. او در نامهای انتقادی خطاب به رئیسجمهور به ورود برخی سازمانها و نهادهای غیرمرتبط به بحث آب های ژرف اعتراض کرد. اردکانیان در این نامه نوشت که دخالت های هر سازمانی از روی دلسوزی در بحث آب های ژرف جز خرابکاری نتیجه دیگری نخواهد داشت.
پروژه همچنان در انتظار نتایج بررسی ها
با وجود گذشت حدود دو سال از طرح جدی بهره برداری از آب های ژرف، وزیر نیرو همچنان از انتظار برای وصول نتایج بررسی ها سخن به میان آورده است.
گفت وگو
وزیر نیرو: منتظر نتایج آزمایشگاهی خارج از کشور هستیم
هادی محمدی- 28مهرماه گذشته حبیب ا... دهمرده نماینده زابل در مجلس در گفت وگو با خبرگزاری فارس از کم کاری و مخالفت های وزارت نیرو درباره استخراج آب های ژرف گلایه کرد و گفت: متاسفانه وزارت نیرو با آن که وظیفه ذاتیاش تامین آب برای منطقه سیستان و بلوچستان است به دلایل نامعلومی که همچنان برای من مجهول است گرفتاری زیادی برای این چاه ژرف ایجاد کرد و با ورودهای بیجا و اخلال در اجرای عملیات هزینههای احداث این چاه را بالا برد.این مطلب را با رضا اردکانیان وزیر نیرو در میان گذاشتیم . وی در گفت وگوی اختصاصی با خراسان با بیان این که اطلاعات آقای دهمرده قدیمی است به همکاری خوب بین وزارت نیرو و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اشاره و خاطرنشان کرد: در زمینه آب های ژرف سیستان اقدامات زیادی تاکنون انجام شده و نتایج این اقدامات نیز به زودی اعلام خواهد شد.اردکانیان ادامه داد: آن چه تاکنون به من منتقل شده این بوده که حاصل کار تحقیقاتی دقیق فاصله قابل ملاحظه ای با انتظارات اولیه داشته است ولی صبر می کنیم تا نتایج کارشناسی به ویژه جواب های آزمایشگاهی خارج کشور این پروژه به ویژه از نظر سن آب و نوع ذخایر مشخص شود تا بهتر بتوانیم تصمیم گیری داشته باشیم .وی همچنین در پاسخ به این سوال که این ذخایر چقدر برآورد شده است، گفت: تاکنون برآورد دقیق و درستی از میزان این منابع آب نداشته ایم .

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.




ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تولیت آستان قدس رضوی در دیدار با جمعی از فعالان فضای مجازی، نکاتی را درباره اهمیت توجه به جنگ نرم، جریان نفوذ و همچنین ضرورت معیار قرار دادن بیانات رهبری مطرح کرد. به گزارش آستان نیوز، حجت الاسلام و المسلمین «مروی» در این دیدار با اشاره به تأکیدات و هشدارهای رهبر معظم انقلاب درباره نفوذیها، گفت: رهبر معظم انقلاب در چند سال اخیر بارها درباره نفوذیها هشدار دادهاند، البته متأسفانه آن گونه که باید به آن پرداخته نشده است. وی افزود: این گونه نیست که نفوذی حتما با آرم و نشان مشخصی باشد، ممکن است نفوذی لباس روحانی بر تن کند یا چفیه برگردن بیندازد و محاسن داشته باشد، ممکن هم هست که با ریش تراشیده و کراوات ظاهر شود، نفوذی در هر لباسی میتواند باشد. باید مراقب نفوذیها باشیم، آن ها ابتدا تلاش شان نفوذ به جریانهای انقلابی است.حجت الاسلام والمسلمین مروی در خصوص راههای شناخت نفوذیها گفت: ما برای شناخت نفوذی معیار داریم، اگر کسی از رهبری انقلابیتر است باید به او شک کرد، اگر کسی با یک فاصله و زاویه زیادی از رهبری حرکت میکند باید به او هم شک کنیم، رهبری معیار است. وی گفت: در حدیثی امیرالمؤمنین علی(ع) میفرمایند: «در مورد من دو گروه هلاک شدند، یکی آن ها که غلو کردند و از من جلوتر رفتند و دوم آن هایی که من را تنها گذاشتند.» خوارج به خیال باطل خودشان از امیرالمؤمنین انقلابیتر و قرآن شناستر بودند ولی مصداق بارز نفوذیها در عصر حضرت علی(ع) بودند. تولیت آستان قدس اظهار کرد: این که گفته شود «رهبری یک سری محذوراتی دارند و نمیتوانند بگویند؛ یا رهبری تحت فشار قرار گرفتهاند؛ ما باید راه را برای رهبری باز کنیم» این سخنان جفا به رهبری است. بنده افتخارم این است که 30 سال از نزدیک در خدمت رهبری بودم و میگویم، رهبری نه میترسند، نه تحت فشار افکار عمومی و نه تحت نفوذ قرار میگیرند، کاملا حساب شده عمل میکنند و مصداق «اِنَّ الْمُوْمِنَ یَنْظُرُ بنُورِ ا...» هستند.
قدرت فضای مجازی کشور باید مقتدر شود
حجت الاسلام والمسلمین مروی در بخش دیگری از صحبت های خود به اهمیت فضای مجازی در شرایط امروز اشاره و تصریح کرد : قدرت مجازی کشور باید همچون توان نظامی قدرتمند و مقتدر شود، ما باید به جایی برسیم که هیچ نگرانی از جنگ نرم دشمن نداشته باشیم. همان گونه که در عرصه جنگ سخت این کار را کرده و به جایی رسیدهایم که هرچه دشمنان ما به کشورهای منطقه سلاح بفروشند و خودشان هم سلاح بیاورند، ما ترسی نداریم و تهدید جدی برایمان حساب نمیشوند و قدرت نظامی ما بازدارنده است.
یأس و ناامیدی، ابزار دشمن برای ضربه به کشور
وی همچنین یکی از مهم ترین رسالتهای فعالان فضای مجازی را القای امید به جامعه و بیان توفیقات و موفقیتهای کشور خواند و اظهار کرد: برای دشمن دولتها تفاوتی ندارند، او میخواهد به جامعه این گونه القا کند که نظام اسلامی یک نظام کارآمد نیست و ما وظیفه داریم با بیان موفقیتها و پیشرفتها جامعه را امیدوار کنیم. وی گفت: دو سخنرانی مقام معظم رهبری سالانه از اهمیت بیشتری برخوردار است، سخنرانی معظم له در ابتدای سال در حرم مطهر رضوی و سخنرانی در مرقد امام(ره)؛ مقام معظم رهبری در دو سخنرانی نوروزی سالهای 96 و 97 به بیان بیلان کاری و گزارش موفقیتهای جمهوری اسلامی پرداختند. کار رهبری ارائه آمار و ارقام به جامعه نیست، رهبری کلیات را میفرمایند. وقتی رهبر معظم انقلاب خود به بیان آمار و ارقام میپردازند و از موفقیتها و پیشرفتها میگویند، مشخص است که حضرت آقا نگران هستند و ما در تبیین توفیقات و پیشرفتهای کشور برای جامعه خوب عمل نکردهایم. وی خاطر نشان کرد: یکی از وظایف فعالان فضای مجازی جبهه انقلاب اسلامی همین بیان موفقیتها، توفیقات و القای امید به جامعه است. هرچیزی که موجب یأس مردم از نظام اسلامی شود، بازی کردن در زمین دشمن است. نباید از روی احساسات، عواطف و عصبانیت مطلبی را به جامعه منتقل کنیم که موجب ناامیدی مردم شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گروه ادب و هنر- یکی از بیتهایی که به فردوسی نسبت داده و از آن تعبیر به زن ستیز بودنِ این شاعر بزرگ شده، این بیت است: «زن و اژدها هر دو در خاک به/ جهان پاک از این هر دو ناپاک به». در حالی که این بیت هیچ ربطی به شاهنامه فردوسی ندارد و کاملاً الحاقی است. اثر جاودانه حکیم فردوسی از صحنههای پهلوانی و جنگاوری بانوان، درایت، تدبیر، سیاستورزی و حتی حکومت و پادشاهیِ آنان خالی نیست. فقط کافی است آن را بخوانیم و هر چه بیشتر بشناسیم. در ادامه از چند بانوی سیاستمدار و پهلوان در شاهنامه میخوانید.
پادشاهیِ این 5 نفر
شاید برایتان جالب باشد بدانید در شاهنامه علاوه بر پادشاهان و حاکمانِ مرد، پنج پادشاهِ زن هم داریم. این پنج نفر عبارتند از: همای، پوراندخت و خواهرش آزرمیدخت، مادرِ گو و تلخند و قیدافه. سه نفر اول پادشاهان ایرانی هستند و دو نفر بعدی یکی ملکه اندلس بوده و دیگری حاکم بخشی از هندوستان. از میان این پنج نفر، همای، زنی قدرتپرست است و قیدافه و مادرِ گو و تلخند حاکمانی خردمند، باتدبیر و کاردان هستند.
بانوی سپهسالار
یکی دیگر از زنان سیاستمدار و زیرک در شاهنامه، گردیه، خواهر بهرام چوبین است که در چند جا با تدبیر و درایت خود به برادر کمک میکند؛ البته بهرام چوبین و اطرافیانش هم قدر او را میدانند. نمونهاش هم زمانی است که چون سپاهیان بهرام میبینند گردیه با خواستگاری خاقان چین موافق نیست، با نظر او موافقت و گردیه را به سپهسالاری انتخاب میکنند. گردیه زنی پهلوان و جنگجو هم بوده است که در بخش بعد به آن اشاره میکنیم.
بانوان پهلوان
یکی از مشهورترین زنان شاهنامه، گردآفرید، دختر گژدهم، پهلوان ایرانی است. گردآفرید مانند پدرش فنون پهلوانی و رزم را بلد است و وقتی سهراب به دنبال پدرش، رستم به خاک ایران حمله میکند، یکی از اولین کسانی است که جلوی سهراب میایستد و با او میجنگد. سهراب در ابتدا نمیداند در حالِ جنگیدن با یک زن است و وقتی که گردآفرید به دست او گرفتار میشود و کلاهخود از سر برمیدارد، تازه میفهمد حریفش یک زن بوده است. گردآفرید سرانجام با درایت خودش از چنگ سهراب نجات می یابد. فردوسی در وصف گردآفرید میگوید: «همیشه به جنگ اندرون نامدار/ زنی بود بر سانِ گرد سوار/ که چون او به جنگ اندرون کس ندید/ کجا نامِ او بود گردآفرید». یکی دیگر از پهلوانان زن در شاهنامه که پیشتر هم به نام او اشاره کردیم، گردیه، خواهر بهرام چوبین است که وقتی میفهمد سپاهیان خاقان چین در حال تعقیبش هستند، با آنها نبردی جانانه میکند. گردیه بعدها صحنههای نبردش را در حضور هزار و 200 نفر به نمایش گذاشت و به عبارتی، جنگش را در قالب یک نمایش روایت کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

دادستان کل کشور برای دومین بار طی کمتر از یک ماه از برکناری شش «قاضی فاسد» و تشکیل پرونده برای چند قاضی دیگر خبر داد. 20 مهر ماه گذشته بود که حجت الاسلام منتظری در مشهد از اخراج پنج قاضی فاسد از قوه قضاییه خبر داد. وی پنج شنبه گذشته نیز در جمع قضات و کارکنان دادگستری شهرستان مراغه در استان آذربایجان شرقی درباره جدیدترین برخوردها با قضات فاسد در قوه قضاییه گفته است: «در همین یکی دو هفته اخیر پرونده شش قاضی فاسد را در محکمه عالی رسیدگی و آنها را از دستگاه قضایی منفصل کردیم.» منتظری همچنین گفته است: هفت تا 10 پرونده دیگر آماده رسیدگی در دادگاه عالی [قضات] است. به گزارش تسنیم، وی با بیان این که اراده و تصمیم دستگاه قضایی برخورد جدی با مفاسد درون دستگاه قضاست، تاکید کرد: «افتخار میکنیم که با صدای بلند اعلام کنیم با قاضی فاسد برخورد خواهیم کرد.»این اظهارنظر در خلال سفر مقامات عالی قضایی به استان آذربایجان شرقی صورت گرفته است. سفری که رئیس قوه قضاییه در پایان آن اعلام کرد: یک گروه 40 نفره از دو هفته قبل به این استان اعزام و گزارش بازدید آن ها در جلسه شورای عالی قوه قضاییه ارائه شده است.
رئیس مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضاییه : قطار پاک سازی درون قوه متوقف نمیشود
همزمان به گزارش تسنیم، حجت الاسلام عبداللهی رئیس مرکز حفاظت اطلاعات کل قوه قضاییه نیز در حاشیه جلسه شورای اداری شهرستان اهر با بیان این که حرکت قطار پاک سازی درون قوه قضاییه با دستور مقام معظم رهبری آغاز شده و این روند متوقف نمیشود، افزود: تا قطع ریشه فساد اقتصادی آرام نمینشینیم. البته این برخوردها تلنگری به مفسدان و خاطیان است و در این میان در مبارزه با فساد خط قرمزی برای خود قائل نیستیم و تا زمانی که ریشه فساد را در جامعه نخشکانیم آرام نمینشینیم.
عدهای حرامخوار قصد داشتند در رسیدگی به پروندههای مفسدان خلل ایجاد کنند
وی همچنین اضافه کرد: در رسیدگی به پروندههای مفاسد اقتصادی که به تازگی بیشتر دیده میشود، عدهای حرامخوار و نفوذکننده قصد داشتند در رسیدگی به پروندههای مفسدان خلل ایجاد کنند، شاید اگر به قیافه این افراد نگاه میشد همه فکر میکردند اینها حتی نماز شبشان را قضا نمیکنند اما با این حال دستگاه قضا شجاعانه در برابر مفسدان اقتصادی میایستد و به عبارتی قوه قضاییه دست مفسدان اقتصادی را قطع میکند.
جلوگیری از تعطیلی 500 کارخانه در کشور با اقدامات قضایی
آیت ا... سید ابراهیم رئیسی در دیدارهای خود از اختصاص 60 میلیارد تومان برای رفع مشکلات دادگستریها، پزشکی قانونی، زندانها و برخی از بخشهایی که در دستگاه قضایی استان آذربایجان شرقی مشکلات جدی دارند، خبر داد. او به صورت سر زده در بازارهای کفش و فرش تبریز حضور یافت و به گفت و گو با تعدادی از کسبه پرداخت. رئیس قوه قضاییه در نشست با صنعتگران آذربایجان شرقی درباره اقدامات قوه قضاییه برای جلوگیری از تعطیلی کارخانه ها و کارگاه ها گفت: با اقدامات دستگاه قضایی از تعطیلی بیش از ۳۲ کارخانه که با مشکل مواجه شده بودند، جلوگیری شده است، همچنین با اقدامات قضایی قضات و دادستانها در سراسر کشور از تعطیلی حدود ۵۰۰ کارگاه و مرکز تولیدی جلوگیری یا تلاش شده است مشکلات حل شود.
خبر مرتبط
بازگشت۶۸۸ میلیارد تومان به بیت المال
رئیس قوه قضاییه با اشاره به تخلفات پرونده خصوصی سازی مجموعه ماشین سازی تبریز گفت: برخی از پروندههای ما در دادگستری به دلیل چند نرخی بودن ارز است یعنی اگر ارز تک نرخی بود، ما شاهد به وجود آمدن این پروندهها نبودیم. در این پرونده تنها یک اقدام دستگاه قضا، بازگشت ماشین سازی تبریز به دولت بود. ارزش واگذاری و قیمت کارشناسی که آنها برآورد کرده بودند ۶۸۸ میلیارد تومان بود که با پیگیری صورت گرفته این واگذاری ابطال و گروه صنعتی ماشین سازی تبریز به بیت المال اعاده شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

دادستان کل کشور برای دومین بار طی کمتر از یک ماه از برکناری شش «قاضی فاسد» و تشکیل پرونده برای چند قاضی دیگر خبر داد. 20 مهر ماه گذشته بود که حجت الاسلام منتظری در مشهد از اخراج پنج قاضی فاسد از قوه قضاییه خبر داد. وی پنج شنبه گذشته نیز در جمع قضات و کارکنان دادگستری شهرستان مراغه در استان آذربایجان شرقی درباره جدیدترین برخوردها با قضات فاسد در قوه قضاییه گفته است: «در همین یکی دو هفته اخیر پرونده شش قاضی فاسد را در محکمه عالی رسیدگی و آنها را از دستگاه قضایی منفصل کردیم.» منتظری همچنین گفته است: هفت تا 10 پرونده دیگر آماده رسیدگی در دادگاه عالی [قضات] است. به گزارش تسنیم، وی با بیان این که اراده و تصمیم دستگاه قضایی برخورد جدی با مفاسد درون دستگاه قضاست، تاکید کرد: «افتخار میکنیم که با صدای بلند اعلام کنیم با قاضی فاسد برخورد خواهیم کرد.»این اظهارنظر در خلال سفر مقامات عالی قضایی به استان آذربایجان شرقی صورت گرفته است. سفری که رئیس قوه قضاییه در پایان آن اعلام کرد: یک گروه 40 نفره از دو هفته قبل به این استان اعزام و گزارش بازدید آن ها در جلسه شورای عالی قوه قضاییه ارائه شده است.
رئیس مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضاییه : قطار پاک سازی درون قوه متوقف نمیشود
همزمان به گزارش تسنیم، حجت الاسلام عبداللهی رئیس مرکز حفاظت اطلاعات کل قوه قضاییه نیز در حاشیه جلسه شورای اداری شهرستان اهر با بیان این که حرکت قطار پاک سازی درون قوه قضاییه با دستور مقام معظم رهبری آغاز شده و این روند متوقف نمیشود، افزود: تا قطع ریشه فساد اقتصادی آرام نمینشینیم. البته این برخوردها تلنگری به مفسدان و خاطیان است و در این میان در مبارزه با فساد خط قرمزی برای خود قائل نیستیم و تا زمانی که ریشه فساد را در جامعه نخشکانیم آرام نمینشینیم.
عدهای حرامخوار قصد داشتند در رسیدگی به پروندههای مفسدان خلل ایجاد کنند
وی همچنین اضافه کرد: در رسیدگی به پروندههای مفاسد اقتصادی که به تازگی بیشتر دیده میشود، عدهای حرامخوار و نفوذکننده قصد داشتند در رسیدگی به پروندههای مفسدان خلل ایجاد کنند، شاید اگر به قیافه این افراد نگاه میشد همه فکر میکردند اینها حتی نماز شبشان را قضا نمیکنند اما با این حال دستگاه قضا شجاعانه در برابر مفسدان اقتصادی میایستد و به عبارتی قوه قضاییه دست مفسدان اقتصادی را قطع میکند.
جلوگیری از تعطیلی 500 کارخانه در کشور با اقدامات قضایی
آیت ا... سید ابراهیم رئیسی در دیدارهای خود از اختصاص 60 میلیارد تومان برای رفع مشکلات دادگستریها، پزشکی قانونی، زندانها و برخی از بخشهایی که در دستگاه قضایی استان آذربایجان شرقی مشکلات جدی دارند، خبر داد. او به صورت سر زده در بازارهای کفش و فرش تبریز حضور یافت و به گفت و گو با تعدادی از کسبه پرداخت. رئیس قوه قضاییه در نشست با صنعتگران آذربایجان شرقی درباره اقدامات قوه قضاییه برای جلوگیری از تعطیلی کارخانه ها و کارگاه ها گفت: با اقدامات دستگاه قضایی از تعطیلی بیش از ۳۲ کارخانه که با مشکل مواجه شده بودند، جلوگیری شده است، همچنین با اقدامات قضایی قضات و دادستانها در سراسر کشور از تعطیلی حدود ۵۰۰ کارگاه و مرکز تولیدی جلوگیری یا تلاش شده است مشکلات حل شود.
خبر مرتبط
بازگشت۶۸۸ میلیارد تومان به بیت المال
رئیس قوه قضاییه با اشاره به تخلفات پرونده خصوصی سازی مجموعه ماشین سازی تبریز گفت: برخی از پروندههای ما در دادگستری به دلیل چند نرخی بودن ارز است یعنی اگر ارز تک نرخی بود، ما شاهد به وجود آمدن این پروندهها نبودیم. در این پرونده تنها یک اقدام دستگاه قضا، بازگشت ماشین سازی تبریز به دولت بود. ارزش واگذاری و قیمت کارشناسی که آنها برآورد کرده بودند ۶۸۸ میلیارد تومان بود که با پیگیری صورت گرفته این واگذاری ابطال و گروه صنعتی ماشین سازی تبریز به بیت المال اعاده شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
.jpg)