
در آخرین روزهای مهلت قانونی کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان برای اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری ششم مهرماه، شواهد گویای این واقعیت است که همچون ادوار گذشته، کمیسیون نمی تواند در موعد مقرر، نتایج انتخابات را اعلام کند. هرچند که ممکن است ناتوانی کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان در تثبیت آرای ریخته شده به صندوق ها و تفکیک آرای بایومتریک شده و ناشده، از عوامل مهم تاخیر اعلام نتایج باشد. اما، ممکن است عوامل مهم دیگری نیز در این باره تاثیر داشته باشد. گروه طالبان روز گذشته در وب سایت رسمی خود اعلام کرد که جنگ با آمریکا را یک وظیفه دینی می داند و تا زمانی که نیروهای آمریکایی در افغانستان حضور داشته باشند، به جنگ ادامه خواهد داد. در عین حال، سهیل شاهین، سخنگوی این گروه در قطر خطاب به مقامات هندی گفته است که طالبان، موضعی علیه هند ندارند و این کشور، با توجه به نیاز افغانستان به کمک کشورهای همسایه در امر بازسازی، نگران خروج نیرو های آمریکایی نباشد. شاهین همچنین گفته است که اگر ترامپ، مذاکرات را ترک نمی کرد، تاکنون تفاهم نامه صلح، به امضا رسیده بود. از سوی دیگر، ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو، تاکید کرده که اروپا به عنوان یک متحد، در کنار آمریکا خواهد ایستاد، اما در عین حال از طالبان خواسته است تا به میز مذاکره برگردند و برای نشان دادن حسن نیت، دست از خشونت بردارند. همه این اظهارات، نشانگر این است که هر دو طرف آمریکا و طالبان، به شدت به دنبال از سرگیری مذاکرات هستند و برای آینده افغانستان، خواب های بلند مدتی دیده اند. تحقق این رویاها، با اعلام به موقع و شفاف نتایج انتخابات ریاست جمهوری افغانستان، چندان امکان پذیر به نظر نمیرسد. بنابراین، می توان به ناتوانی کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان، دست های پشت پرده را نیز به عنوان یکی از عوامل تاخیر در اعلام نتایج انتخابات برشمرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

ساعاتی پس از انتشار حکم زندان ۹ نفر از رهبران استقلالطلب کاتالونیا، هزاران شهروند اسپانیایی به سوی فرودگاه بینالمللی بارسلون و ورودیهای آن حرکت کردند. پس از آن درگیری بین نیروهای پلیس و معترضان در محوطه فرودگاه بارسلون به اوج خود رسید. به گزارش دویچه وله، معترضان در تظاهرات شامگاه دوشنبه اقدام به مسدود کردن خیابانها و ریلهای قطار کرده و سپس به سوی فرودگاه بارسلون حرکت کردهاند. سازمانهای امدادگر خبر از مجروح شدن ۷۵ نفر از معترضان دادهاند. گزارشی درباره میزان آسیبدیدگی و جراحات این افراد منتشر نشده است. معترضان در فرودگاه بارسلون اقدام به پرتاب سنگ و سطلهای زباله به سوی ماموران پلیس کردهاند. پلیس نیز برای متفرق کردن معترضان از باتوم استفاده کرده است. طی اعتراضات گسترده مردم در فرودگاه بارسلون، دهها پرواز لغو شدهاند. خبرگزاری فرانسه تعداد پروازهای لغو شده غروب دوشنبه را ۱۱۰ مورد اعلام کرده است.
علت اعتراض مردم کاتالونیا
دادگاه عالی اسپانیا روز دوشنبه ۱۴ اکتبر علیه 9 نفر از شرکت کنندگان در جنبش استقلال کاتالونیا احکام زندان صادر کرده بود. این افراد به 9 تا 13 سال زندان محکوم شدهاند. بیشترین میزان زندان متعلق به پرونده اوریول جونکوآرس، معاون رئیس دولت محلی کاتالونیاست. سه نفر دیگر از متهمان پرونده برگزاری همه پرسی استقلال به پرداخت مجازاتهای مالی محکوم و باگذاشتن وثیقه آزاد شدهاند. همه پرسی سال ۲۰۱۷ استقلال کاتالونیا از سوی دولت اسپانیا غیرقانونی اعلام شده بود. پس از برگزاری همه پرسی، کارلس پوجدمون، رئیس دولت محلی کاتالونیا اعلام استقلال کرد. پوجدمون برای فرار از مجازاتبه بلژیک پناه برده است. وی روز دوشنبه ۱۴ اکتبر با انتشار یک توئیت خواستار مقابله مردم این منطقه علیه احکام صادر شده از سوی دادگاه عالی اسپانیا شد. پوجدمون احکام یادشده را «وقیحانه» خوانده است. دادگاه عالی اسپانیا علت صدور احکام زندان برای این افراد را «اغتشاش» و «هدر دادن اموال عمومی» اعلام کرده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

نظامیان آمریکایی شهر منبج را ترک کردند و ارتش سوریه با حمایت روسیه و همراهی رزمندگان کرد وارد این شهر شد. منبج در حاشیه منطقه حائلی قرار دارد که ترکیه مایل است در شمال شرق سوریه ایجاد کند. همزمان با این رویداد، روسیه نظامیان خود را در شمال سوریه مستقر کرد تا از رویارویی مستقیم نیروهای دولت مرکزی سوریه و ترکیه جلوگیری شود. وزارت دفاع روسیه اعلام کرده که نیروهایش در خارج از شهر منبج، گشتزنی در خط مقدم و حدفاصل بین مهاجمان ترکیه از یک سو و نیروهای دولت مرکزی سوریه از سوی دیگر را آغاز کردهاند. الکساندر لاورنتیف، نماینده مسکو در امور سوریه نیز، اعلام کرد که هیچکس علاقهای به آغاز جنگی بالقوه میان نیروهای دولت سوریه و ترکیه ندارد و «روسیه اجازه چنین کاری را نخواهد داد.» او همچنین تایید کرد که رهبران کردهای سوریه و نمایندگانی از دولت بشار اسد هفته گذشته در یکی از پایگاههای روسیه با یکدیگر گفت وگو کردهاند. اگرچه از نتایج این مذاکرات خبری منتشر نشده، اما به نظر میرسد که پس از معامله کردها با دمشق، آرایش نظامی جدیدی در مناطق کردنشین سوریه در حال شکل گیری است.
کردهای سوریه، ناامید از سیاست های آمریکا، برای محافظت از خود به دولت بشار اسد و قوی ترین حامی دمشق یعنی روسیه پناه بردند. آن ها با این معامله، خودمختاریِ نسبی را که در شمال شرق سوریه به دست آورده بودند از دست خواهند داد اما امیدوارند با میانجیگری روسیه بتوانند به توافقی برسند تا بخشی از این خودمختاری حفظ شود.هم اکنون نیروهای ترکیه منطقهای مرزی به طول ۱۰۰ کیلومتر را بین شهرهای تل ابیض و راس العین در کنترل خود دارند. نیروهای دولت مرکزی سوریه نیز در دو طرف این منطقه از جمله در منبج در غرب آن و قامشلی و حسکه در شرق آن مستقر شدهاند و در حال تقویت حضور خود هستند. در جبههای دیگر نیز نیروهای کرد در تلاش برای باز پس گیری شهر راس العین از نیروهای ترکیه هستند. بنا بر گزارش خبرنگار آسوشیتدپرس، از بامداد سهشنبه حومه این شهر به شدت توسط نیروهای ترکیه بمباران شده است.
ترامپ؛ آتش افروز یا آتش نشان؟
با ورود نظامیان سوریه به مناطق تحت کنترل نیروهای کرد سوری کار پیشروی ارتش ترکیه دشوارتر از قبل میشود. آنکارا پیش از این از برنامه هجوم به منبج و تسخیر این شهر خبر داده بود اما تاکنون به ورود ارتش سوریه و بازگشت یگانهای مدافع خلق به آن واکنشی نشان نداده است. به گزارش دویچه وله، حمله نیروهای ترکیه به شمال سوریه پس از آن آغاز شد که واشنگتن خروج نهایی سربازان خود از این منطقه را اعلام کرد. گرچه این اقدام چراغ سبز آمریکا به آنکارا تعبیر شده است، وزارت خزانهداری ایالات متحده روز دوشنبه از تحریم سه وزیر و دو وزارتخانه ترکیه خبر داد. در پی این رویداد، واشنگتن اعلام کرده که دو وزارتخانه دفاع و انرژی و منابع طبیعی و وزیران این دو وزارتخانه و وزیر کشور ترکیه در فهرست تحریمهای وزارت خزانهداری ایالات متحده قرار گرفتهاند. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، پس از امضای فرمان اجرایی این تحریمها اعلام کرد که اگر سران ترکیه "مسیر خطرناک و ویرانگری" را که در پیش گرفتهاند ادامه دهند اقتصاد این کشور را متلاشی خواهد کرد. اما این تغییر مواضع چه معنایی دارد؟ مفسر سایت «اشپیگلآنلاین» درخصوص تحریم اقتصادی ترکیه از سوی دولت آمریکا نوشته است: «ترامپ ابتدا اقدام به آتشافروزی کرد و اکنون در مقام آتش نشان پا به میدان نهاده است.»
فراخبر
تسلیحات اتمی آمریکا در پایگاه اینجرلیک ترکیه، واشنگتن را نگران کرده است
در بحبوحه افزایش تنشها با آنکارا، مقامات آمریکایی در روزهای اخیر جلساتی تشکیل دادهاند تا برنامه خارج کردن ۵۰ سلاح اتمی در پایگاه هوایی اینجرلیک ترکیه را بررسی کنند. روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد، دونالد ترامپ، روز دوشنبه اعلام کرد که در اقدامی برای تحت فشار گذاشتن آنکارا به منظور پایان دادن به حمله نظامی کنونیاش در شمال سوریه، تحریمهای جدیدی را علیه ترکیه اعمال و مذاکرات تجاری با این کشور را متوقف خواهد کرد و تعرفههای فولاد را نیز افزایش خواهد داد. اگرچه پنتاگون درباره این که تجهیزات اتمیاش را کجا انبار کرده، هیچ صحبتی نمیکند، اما گمان میرود بمبهای هستهای "بی ۶۱" آمریکا به عنوان بازدارندهای در برابر روسیه و همچنین اقدامی برای نشان دادن تعهد آمریکا به ناتو، در پایگاه اینجرلیک ترکیه نگه داشته شده باشند. دو مقام آمریکایی به روزنامه نیویورک تایمز گفتند، مقامات بخش انرژی وزارت امور خارجه آمریکا بدون سر و صدا و به صورت مخفیانه در حال بررسی راههای خارج کردن تسلیحات اتمی از پایگاه اینجرلیک هستند که به گفته یکی از این مقامات توسط رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه به گروگان گرفته شدهاند. در گزارش روزنامه نیویورک تایمز آمده است: خروج این تسلیحات اتمی از پایگاه اینجرلیک پایان دوفاکتوی ائتلاف ترکیه-آمریکا خواهد بود. نگه داشتن این تسلیحات در آن جا ضعف و آسیبپذیری اتمی را دایمی میسازد و این مسئله باید سالها پیش رفع میشد. این در حالی است که نیروی هوایی آمریکا از پاسخ به سوالات درباره تسلیحات اتمی احتمالی در این پایگاه یا این که آیا این تسلیحات از پایگاه اینجرلیک خارج میشوند یا خیر امتناع کرد.این نخستین بار نیست که مسئله امنیت این تسلیحات اتمی مستقر در پایگاه اینجرلیک واقع در جنوب ترکیه درست در ۱۱۰ کیلومتری مرز این کشور با سوریه مطرح میشود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، دیروز در حالی وارد ابوظبی پایتخت امارات متحده عربی شد که مقامات این کشور استقبال گرمی از وی در بدو ورود داشتند. در تصاویر منتشر شده، محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی دیده میشود که به استقبال رئیس جمهوری روسیه در فرودگاه میرود و در مسیر رسیدن به کاخ سلطنتی، هفت جنگنده اماراتی مقابل خودرو در حال حرکت پوتین مانور میدهند و در حرکتی نمادین با دودهای رنگی پرچم روسیه را به نمایش میگذارند. این استقبال در حالی بود که در سفر پوتین به ریاض که پس از 12 سال انجام شده بود، ملک سلمان و ولیعهد وی در کاخ پادشاهی حضور داشتند و یکی از شاهزادگان سعودی به پیشواز ولادیمیر پوتین در فرودگاه رفت. همچنین، گروه موزیک سعودی که به استقبال رفته بودند، با اشتباه فاحش در نواختن سرود ملی روسیه شروع تلخی را برای ورود پوتین رقم زدند. در این دیدار حتی ملک سلمان حاضر به قدم زدن با پوتین نشد و آن دو با خودروی برقی به محل مذاکراتی که در کاخ تعیین شده بود رفتند. اقدامی که می توان آن را پیامی درباره اولویت های ریاض به مسکو دانست. زیرا در سفری که دونالد ترامپ در گذشته به ریاض داشت شخص شاه سعودی با دسته گل به استقبال او رفته بود.
توافق 1.3 میلیارد دلاری با امارات
در سفر دیروز پوتین، روسیه و امارات متحده عربی تفاهم نامه های اقتصادی، سرمایه گذاری، محیط زیست و همکاری های مشترک و صلح آمیز در حوزه انرژی اتمی امضا کردند. در این زمینه، شرکت «روس اتم» مسئولیت همکاری با موسسه انرژی اتمی امارات را بر عهده گرفته است. همچنین توافق نامه ای میان وزارت انرژی روسیه با وزارت انرژی و صنعت امارات در حوزه انرژی به امضا رسید. کیریل دیمیتریف، رئیس سازمان سرمایه گذاری مستقیم روسیه که به همراه پوتین به امارات سفر کرده است، درباره برنامههای این سفر گفت: در حاشیه این سفر صندوق سرمایهگذاری مستقیم روسیه و شرکای آن در امارات ۱۰ توافق نامه سرمایهگذاری در زمینههای مختلف ازجمله فناوری پیشرفته، بهداشت، معدن، لجستیک و تولیدات صنعتی به ارزش 3/۱ میلیارد دلار امضا می کنند. او همچنین گفت: طی بیش از شش سال همکاری میان صندوق سرمایهگذاری مستقیم روسیه و «صندوق سرمایهگذاری مبادله امارات»، بیش از دو میلیارد دلار سرمایه گذاری در بیش از ۴۵ پروژه، اجرا و تصویب شده است. پیشتر نیز یوری اوشاکوف، دستیار رئیس جمهوری روسیه اعلام کرده بود که طرفین گفت و گوهایی درخصوص موضوع مقابله با تروریسم، حل و فصل بحران سوریه، لیبی و یمن و همچنین اوضاع خلیج (فارس) را بررسی خواهند کرد اما موضوع اصلی در دستور کار این گفتوگوها همکاری تجاری و اقتصادی است. ولادیمیر پوتین پیشتر در سال ۲۰۰۷ میلادی به امارات سفر کرده بود و طی این سال ها ۱۰ دیدار با "محمد بن زاید" ولیعهد ابوظبی داشته است.
امضای 20 تفاهم نامه با سعودی
در پی دیدار ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، از عربستان سعودی و دیدار با پادشاه و ولیعهد آن کشور اعلام شد که دو کشور 20 تفاهمنامه و قرارداد در زمینههای فضا، فرهنگ، بهداشت، فناوریهای نوین و کشاورزی امضا کرده اند. مهمترین حوزه مذاکرات دو طرف، تفاهم در بازار نفت بود. این مذاکرات در حالی انجام شده که طی هفته های گذشته مراکز نفتی سعودی زیر شاخه شرکت آرامکو، هدف حملات پهپادی نیروهای مقاومت یمن قرار گرفته اند. از طرفی، یک مقام روس از توافق درخصوص همکاری نظامی نیز خبر داده است. این دومین بار از زمان تاسیس پادشاهی سعودی در بیش از 80 سال پیش است که یکی از رهبران شوروی یا روسیه از آن کشور دیدار رسمی کرده است. پوتین اولین رهبر روسیه بود که به عربستان سعودی سفر کرد. این سفر در سال ٢٠٠٧ انجام شد. همچنین، دو سال پیش پادشاه سعودی از روسیه بازدید به عمل آورد. یکی از موضوعات مهم در مذاکرات مقامات روسیه و عربستان گسترش همکاری و هماهنگی بین اعضای «اوپک به اضافه» شامل اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت - اوپک – و 10 کشور تولید کننده غیرعضو بوده است. به گفته مقامات سعودی، دو کشور در این زمینه به توافقهای جدیدی دست یافتهاند. همکاری کشورهای عضو و غیر عضو اوپک از سال ٢٠١٥ آغاز و باعث ایجاد ثبات در بازار نفت شده و به خصوص با مهارکردن عرضه به بازار جهانی، از سقوط بهای نفت خام جلوگیری کرده است. عربستان سعودی به عنوان بزرگ ترین تولید کننده عضو اوپک و سومین تولید کننده جهانی نفت پس از آمریکا و روسیه، همراه با روسیه عملا ریاست این گروه را در دست دارند و مسئولیت هماهنگی در زمینه عرضه نفت در بازارهای جهانی را برعهده گرفتهاند.
شکست روسیه در قراردادهای نظامی
دمیتری پسکوف، سخنگوی دفتر رئیس جمهوری روسیه گفته است که دو طرف «درباره همکاری نظامی و فنی هم گفت وگو و تبادل نظر کردند» اما در این باره اطلاعات بیشتری منتشر نشده است. پیشتر گزارشهایی از تمایل روسیه برای فروش سامانه دفاع ضد موشکی روسی (اس 400) به عربستان منتشر شده بود. حتی ریاض و مسکو در سال ۲۰۱۷ پیشقراردادی برای انتقال سامانه دفاع موشکی اس۴۰۰ امضا کردند. با این حال عربستان سعودی مدتی از خرید سامانه های روسی کناره گیری کرد. به نظر می رسد که عربستان ترجیح داده است نیاز شبکه دفاعی هوایی و موشکی خود را از آمریکا تامین کند. حال آن که سامانه های پدافندی در آزمایش مقابله با پهپاد های یمنی شکست خورده اند. شایان ذکر است که بخش عمده تسلیحات مورد استفاده ارتش عربستان ساخت آمریکاست.
اکنون، متحدان سنتی ایالات متحده در حاشیه جنوبی خلیج فارس نسبت به تغییر رویکرد دولت دونالد ترامپ درباره خاورمیانه نگران هستند. سفر ولادیمیر پوتین به عربستان سعودی و امارات متحده عربی، گمانهزنیها درباره نقشآفرینی روسیه در منطقه را دوچندان کرده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.