
بازتاب گسترده بازگشت 1783 لوح هخامنشی به ایران در رسانههای جهان
رئیسجهاد دانشگاهی:
برای فرزندم از سهمیه هیئت علمی استفاده کردم اما با آن مخالفم!
رئیس جهاد دانشگاهی درباره امتیاز فرزندان هیئت علمی در دانشگاه، اظهار کرد: خودم در جهاد دانشگاهی از این امکان استفاده کردم اما شخصا معتقدم که قانون خوبی نیست. بنابرگزارش فارس، طیبی ادامه داد: معتقدم که نباید تبعیضی بین افراد در استفاده از امکانات قایل شویم؛ زیرا برای پیشرفت کشور نیاز به رقابت داریم و باید بین بچهها رقابت ایجاد شود و به بهترینها اجازه دهیم به دانشگاههای خوب کشور راه یابند و از امکانات آن ها استفاده کنند. وی ادامه داد: معتقدم که برخی از حمایتها باید به شکلهای دیگری باشد. وی گفت: به صورت کلی نظر شخصی من این است که با بسیاری از سهمیهها مخالف هستم. این خبر حاکی است، فرزندان اعضای هیئت علمی به شرط کسب حد نصاب 90 درصد و بالاتر آخرین فرد قبولی، میتوانند به محل خدمت والدین منتقل شوند یا رشته خود را تغییر دهند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

محمد جواد رنجبر- «آقا شما بگید این درسته که قیمت تور ترکیه و گرجستان با سه تاچهار شب اقامت توی هتل، از بلیت رفت و برگشت به نجف ارزون تر باشه؟!» این نمونه ای از حرف مردم است که این روزها و در حال و هوای سفرهای اربعین بین مردم رد وبدل می شود و به ستون حرف مردم ما هم می رسد. معادله خیلی ساده است؛ هزینه بلیت رفت و آمد به تفلیس و آنکارا با سه شب اقامت همین روزها تا یک میلیون و850هزار تومان و 2میلیون و 190هزار تومان هم پیدا می شود و دقیقا همین روزها در اوج سفرهای زائران اربعین، بلیت رفت و برگشت مشهد - نجف 2 میلیون و 800 هزار تومان است. تازه این قیمت مصوب آقایان است. سوال مردم و این گزارش همین است که چرا در ایام پرتقاضا در مسیرهای نجف و بغداد که طبق قاعده عرضه و تقاضا باید هزینه ها کمتر شود، قیمت بلیت ها افزایش می یابد؟
نرخ پروازهای اربعین در حالی دو میلیون و 200 و دو میلیون و 800 هزار تومان تعیین شده است که هم اکنون نرخ تورهای آنکارا و تفلیس و نیز بلیت رفت و برگشت به برخی مقاصد دیگر خارجی کمتر از آن است. به گزارش خراسان، 25 شهریور امسال بود که اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی در گفتوگو با خراسان از تعیین سقف نرخ بلیت پروازهای اربعین برای جلوگیری از سوء استفاده برخی واسطهگران ،خبر داد که بر این اساس سقف نرخ بلیت پروازهای تهران-نجف-تهران و تهران-بغداد-تهران هر یک، دو میلیون و 200 و مشهد-نجف-مشهد و مشهد-بغداد-مشهد نیز هر کدام، دو میلیون و 800 هزار تومان مشخص شده است. قیمت بلیت عتبات برای پروازهای اربعین در دیگر شهرها به مقصد نجف و بغداد هم دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به صورت رفت و برگشت است. همچنین نرخ بلیت یک طرفه در این مسیرها نصف رقم های مذکور است.وی با بیان این که نرخ های پروازهای اربعین امسال هیچ افزایشی نسبت به سال گذشته ندارد، ادامه داد: با وجود افزایش هزینه های ارزی و دیگر هزینه ها، نرخ های پروازهای اربعین امسال نسبت به سال گذشته تغییری ندارد.با وجود این، ایرلاین ها برای رعایت حال زائران امام حسین(ع) افزایشی در نرخ های خود اعمال نکرده اند.به گفته او، این سقف نرخها از 20 تا 30 مهرماه اعمال میشود و فروش بلیت پروازهای عتبات در تاریخ های مذکور بالاتر از نرخ مصوب تخلف است و با متخلفان برخورد می شود.همچنین بنا بر اعلام سازمان هواپیمایی کشوری، بر اساس درخواست شرکتهای هواپیمایی تاکنون ۷۲۱ مجوز پرواز اربعین برای آنها صادر و فروش بلیت این پروازها نیز آغاز شده است. همچنین با توجه به امکانات، ظرفیت و داشتن هواپیمای پشتیبان، مجوز پرواز فوق العاده بیشتر برای ایرلاینهایی که درخواست مجوز داشته باشند، صادر میشود و از این نظر مشکلی وجود ندارد.
تور آنکارا چند؟
تعیین نرخ های نجومی برای پروازهای اربعین توسط خود ایرلاین ها در حالی است که بررسی برخی پروازهای خارجی به صورت رفت و برگشت و نیز تورهای خارجی طی روز گذشته حاکی از آن است که با رقم هایی کمتر از نرخ پروازهای اربعین، می شود با تور به کشوری دیگر سفر کرد.به عنوان نمونه، امکان خرید تور چهار روزه آنکارا با نرخ دو میلیون و 190 هزار تومان از مبدا تهران برای حدود یک هفته دیگر وجود دارد. تور شامل بلیت رفت و برگشت با یکی از بهترین شرکت های هواپیمایی ایرانی، سه شب اقامت در هتل سه ستاره به همراه صبحانه و نیز حمل و نقل فرودگاهی است.
تور تفلیس چند؟
نمونه دیگر تور تفلیس است که می توان با حدود یک میلیون و 850 هزار تومان از مبدا تهران برای یک هفته دیگر آن را رزرو کرد. این تور نیز شامل بلیت رفت و برگشت با هواپیما، سه شب اقامت در هتل سه ستاره و حمل و نقل فرودگاهی است.علاوه بر این هم اکنون نرخ بلیت هواپیما به برخی مقاصد خارجی به صورت رفت و برگشت، کمتر از نرخ پروازهای اربعین است. به عنوان نمونه نرخ پرواز تهران-استانبول-تهران با مدت زمان پرواز هر طرف، حدود سه ساعت و 15 دقیقه، دو میلیون و 200 هزار تومان است، در حالی که مدت زمان پرواز تهران-نجف حدود یک ساعت است.همچنین نرخ پرواز تهران-دبی-تهران که در مجموع مدت آن حدود 20 دقیقه بیشتر از پرواز تهران-نجف-تهران است، حدود یک میلیون و 600 هزار تومان است.
معیار تعیین نرخ پروازهای اربعین چیست؟
سوال اساسی این است که معیار تعیین نرخ بلیت پروازهای اربعین چیست؟ باید معیار تعیین نرخ دو میلیون و 200 هزار تومانی برای پروازهای تهران-نجف-تهران و تهران-بغداد-تهران و نیز نرخ بلیت دو میلیون و 800 هزار تومانی برای پروازهای مشهد-نجف-مشهد و مشهد-بغداد-مشهد مشخص شود.معمولا نرخ پروازها بر اساس مدت زمان پرواز محاسبه می شود که با توجه به مصادیقی که ذکر شد، نرخ های تعیین شده بسیار بیشتر است.اگر ایرلاین ها در پی سودجویی از فرصت سفرهای اربعین نیستند و قصد خدمت به زائران امام حسین (ع) را دارند و واقعا به فکر درآمد زایی نیستند، باید در رقم های اعلامی تجدید نظر کنند؛ زیرا این نرخ ها، رقم های بالایی برای پروازهای اربعین است.
کاهش نرخ در زمان های اوج سفر در دنیا
در بیشتر نقاط دنیا در زمان های اوج سفر همچون کریسمس، نرخ بلیت هواپیما به جز برخی مقاصد لاکچری، کاهش پیدا می کند، اما در ایران برعکس است!در زمان های غیر اوج سفر، نرخ بلیت هواپیما از مشهد به نجف و برعکس گاهی بیشتر از نرخ اعلامی برای ایام اربعین و بیشتر اوقات بسیار کمتر از نرخ اربعین است؛ در مواقعی نرخ بلیت یک طرفه این مسیر 450 هزار تومان هم بوده است.حال چرا با توجه به حذف روادید عراق برای ایرانیان و این که معمولا در ایام اربعین ظرفیت پروازهای رفت و برگشت به بغداد و نجف تکمیل می شود، ایرلاین ها قیمت های نجومی اعلام می کنند و نرخ های اعلامی خود را کاهش نمی دهند تا هم تعداد بیشتری از زائران بتوانند سفری امن تر، راحت تر و سریع تر داشته باشند و هم از بروز مشکل در ازدحام حمل و نقل زمینی جلوگیری شود؟
در این میان ورود دستگاه های نظارتی نیز به این موضوع ضروری به نظر می رسد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

دولت عراق، اعتبار ۳ ماهه گذرنامهها را قبول نکرد
دبیر ستاد مرکزی اربعین با اشاره به برخی ناهماهنگیها در اعتبار گذرنامه زائران اربعین حسینی گفت: در ستاد اربعین، اعتبار گذرنامه سه ماه مصوب شد اما به تازگی دولت عراق مدت اعتبار گذرنامههای زائران اربعین را حداقل شش ماه اعلام کرد.به گزارش فارس، محمدی فر با بیان این که مدت اعتبار گذرنامه زائران اربعین در تفاهمنامه اربعین موضوع بحث نبود، افزود: ابتدا طرف عراقی با اعتبار سه ماهه گذرنامه موافقت کرد، اما پس از آن مسئولان وزارت کشور عراق مدت اعتبار گذرنامه معتبر را حداقل شش ماه مصوب و آن را در روزهای اخیر به ما نیز اعلام کردند که همین موضوع موجب برخی ناهماهنگیها شده است.
وی با اشاره به تمهیدات نیروی انتظامی برای زائران خاطرنشان کرد: برگ تردد زائران اربعین نیز برای همین منظور صادر میشود ولی ما از همه زائران میخواهیم با داشتن گذرنامه معتبر با حداقل شش ماه اعتبار به مرزها مراجعه کنند.
ایران در رتبه دوم سریعترین رشد گردشگری جهان
بر اساس گزارش جدید سازمان جهانی گردشگری، ایران با ۴۹درصد رشد پس از اکوادور در رتبه دوم سریعترین کشورها از حیث رشد جذب گردشگر خارجی قرار گرفت.گردشگری ایران که در سال ۲۰۱۷ میلادی در مجموع از 4.867میلیون گردشگر خارجی میزبانی کرده بود، در سال ۲۰۱۸ توانست با 49.9درصد رشد این رقم را به 7.295میلیون نفر برساند تا پس از اکوادور با رشد ۵۱درصد، سریعترین رشد را در میان کشورهای جهان در جذب گردشگر به نام خود ثبت کند.کشور اکوادور در آمریکای جنوبی در فاصله زمانی 2017-2018 توانسته شمار گردشگران خود را از 1.6 به 2.6میلیون نفر افزایش دهد. به گزارش ایسنا و میراث آریا، رشد 49.9درصدی جذب گردشگر بینالمللی در ایران در بازه زمانی 2017-2018 در حالی به ثبت رسیده است که پیش از آن و در فاصله زمانی 2016-2017 رشد گردشگری ایران منفی 1.5درصد گزارش شده بود. سازمان جهانی گردشگری از میزان درآمدهای گردشگری ایران در سال ۲۰۱۸ اطلاعاتی نداده است اما برای سال ۲۰۱۷ رقم 4.402میلیارد دلار را به عنوان درآمد حاصل از جذب گردشگران خارجی در ایران اعلام کرده است. درآمد گردشگری ایران در سال ۲۰۱۰ میلادی بر اساس اطلاعات موجود در این گزارش 2.438میلیارد دلار اعلام شده است. کشورهای مصر (۳۶درصد)، اوگاندا (31.9درصد)، نپال (۲۴درصد)، اسلوونی (۲۳درصد)، فلسطین (20.5درصد)، ویتنام (19.9درصد)، گرجستان (16.9درصد)، کره جنوبی (15.1درصد) و قطر (19.4درصد) به ترتیب در رتبههای بعدی سریعترین رشد در جذب گردشگر بینالمللی قرار دارند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.