
مائده کاشیان - فیلم «ماجرای نیمروز: رد خون» به کارگردانی محمدحسین مهدویان، این روزها روی پرده سینماها در حال اکران و با استقبال بسیار خوب مخاطبان روبهرو شده است. این فیلم پس از گذشت 11 روز از اکران، موفق شده تقریبا یک میلیارد و 900 میلیون تومان در گیشه بفروشد و تماشاگران را به سینماها بکشاند. تماشای قسمت اول «ماجرای نیمروز» تجربه خوب و لذت بخشی را برای مخاطب رقم زده و به تماشاگر فرصت داده بود یک فیلم اکشن، سیاسی و با محوریت یک قهرمان را روی پرده سینما ببیند، فیلمی که نظیرش را کمتر در سالهای اخیر تماشا کرده بود. حالا این تجربه خوب با فیلم «ماجرای نیمروز: رد خون» ادامه یافته و حضور درخشان و تازهای را برای مهدویان در گیشه سرد پاییز رقم زده است. به بهانه اکران این اثر، درباره پنج ویژگی مهم فیلم نوشتهایم.
1- تاریخ به روایت راوی جوان
محمدحسین مهدویان قبل از ساخت آثار داستانی بلند در سینما، در زمینه ساخت مستند، تجربههایی داشته است. او در مستندهایی مانند «آخرین روزهای زمستان» و «استخوان لای زخم»به موضوع دفاع مقدس پرداخته است. او همچنین در مستند «ترور سرچشمه» ماجرای ترور شهید بهشتی و تعدادی از مسئولان در هفتم تیر سال 60 را دستمایه روایت مستند خود قرار داده است. بنابراین مهدویان برای ساخت چنین مستندهایی نیازمند مطالعه و تحقیق بسیار بوده و نتیجه این مطالعات و ساخت آن مستندها، تسلط این کارگردان جوان بر برهه مهمی از تاریخ کشورمان بوده است. پشت ساخت «ایستاده در غبار» و هر دو «ماجرای نیمروز»، آگاهی، تسلط و دغدغهای است که محمدحسین مهدویان راجع به این موضوعات داشته است. او در زمینه ساخت فضای دهه 60 بسیار موفق بوده و طراحی صحنه و لباس خوب هم باعث شده فیلم به ویژه برای مخاطبی که در آن روزگار زندگی کرده، کاملاً باورپذیر باشد.
2- یک ملودرام سیاسی
مضمون اصلی فیلم «ماجرای نیمروز: رد خون» سیاسی است و فیلم به یک واقعه تاریخی مهم در اواخر دهه 60 یعنی عملیات مرصاد میپردازد، اما به واسطه حضور خواهر و همسر دو نفر از نیروهای انقلابی در میان اعضای منافقین، تماشاگر شاهد تماشای یک قصه خانوادگی و عاشقانه هم هست. نقش پررنگ روابط خانوادگی این دو شخصیت مهم در داستان باعث شده بُعد ملودرام فیلم پررنگ شود و مخاطب شاهد یک فیلم سیاسی و در عین حال عاشقانه و خانوادگی باشد. بنابراین تماشاگر عام نیز که در سینما چندان به دنبال تماشای فیلمهای سیاسی نیست و قصههای خانوادگی را بیشتر میپسندد، میتواند در کنار آن تماشاگری که میخواهد بخشی از تاریخ را روی پرده سینما ببیند، از تماشای فیلم لذت ببرد و تحتتأثیر این بخش از فیلم قرار بگیرد.
3- نمایش هر دو طرف خط
مهدویان در «ماجرای نیمروز: رد خون» یک تغییر بسیار مهم داشته است. او در این فیلم هر دو طرف خط، یعنی هم نیروهای منافقین و هم نیروهای انقلابی و امنیتی را نشان میدهد. درست برخلاف «ماجرای نیمروز» که تمام فیلم روی فعالیت این گروه امنیتی متمرکز شده بود و ما بیشتر اسم منافقین را میشنیدیم، اما حالا او در «ماجرای نیمروز: رد خون» به درون اردوگاه اعضای منافقین میرود و تماشاگر را با افکار و عقاید آنها آشنا میکند. فیلم نگاه واقعبینانهای به هر دو طرف ماجرا، نه فقط انقلابیها یا نه فقط منافقین داشته و قضاوت را به خود تماشاگر سپرده است.
4- خلق شخصیتهای باورپذیر
مخاطب در هر دو «ماجرای نیمروز» با یک گروه از نیروهای انقلابی طرف است که هرکدام افکار، عقاید و شیوه رفتار خاص خودشان را دارند. این شخصیتها ابتدا در «ماجرای نیمروز» ساخته و به خوبی به تماشاگر معرفی شده اند، حالا در «رد خون» ابعاد دیگر کاراکتر خود را رو میکنند. شخصیتپردازی خوب کاراکترها، باعث میشود مخاطب خود را با آنها همراه کند، درکی از خلق و خو و رفتارهایشان پیدا و با آنان همذاتپنداری کند. این طور میشود که در «رد خون» هم مانند «ماجرای نیمروز»، اختلاف کاراکترهایی مانند «کمال» و «صادق» در شیوه متفاوتی که برای رسیدن به اهداف مشترکشان دارند، برای تماشاگر جذاب و حتی قابل درک میشود. یکی از ویژگیهای «رد خون»، همین فیلم نامه خوب و منسجم آن است. قصه پر از اتفاقات ریز و درشت و لحظات نفسگیر است، از ریتم نمیافتد و مخاطب را تحتتأثیر قرار میدهد.
5- بازی خوب سه ستاره
ناگفته نماند در بحث باورپذیری شخصیتها نباید بازی بسیار خوب جواد عزتی، هادی حجازیفر و بهنوش طباطبایی را فراموش کرد. جواد عزتی که همیشه در آثار کمدی خوش درخشیده، معمولاً در فیلمهای غیرکمدی هم به خوبی در نقش کاراکترهای جدی فرو رفته است. کاراکتر «صادق» در «رد خون» شخصیتی منطقی، آرام، باهوش، متفکر و البته قاطع و جدی است. او همه این ویژگیها را به خوبی در حرکات، رفتارها، حالت چهره و لحن حرف زدنش حفظ میکند و مخاطب کاملاً او را باور میکند. درست نقطه مقابل این کاراکتر، شخصیت «کمال» قرار دارد. او شخصیتی بسیار هیجانی، برونگرا، پرخاشگر و طغیانگر دارد و کمتر به فکر نقشه کشیدن و بیشتر به دنبال عمل کردن است. هادی حجازیفر با بازی فوقالعاده خود توانست این کاراکتر را به یکی از محبوبترین شخصیتهای دو قسمت «ماجرای نیمروز» تبدیل کند. بهنوش طباطبایی هم در این فیلم نقش زنی به نام «سیما» را بازی میکند که از طرفی به منافقین پیوسته و از طرفی هنوز نتوانسته است در درونش درباره عقاید آنان به یقین برسد. این شک و دودلی در بسیاری از لحظه های فیلم همراه کاراکتر «سیما» دیده میشود و مخاطب را درگیر لحظات احساسی مختلفی میکند. بهنوش طباطبایی با این شخصیت یکی از متفاوتترین و بهترین نقشآفرینیهایش را در کارنامه خود ثبت کرده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

جواد نوائیان رودسری – باورش سخت است؛ اما باید پذیرفت که نواده رسولخدا(ص) و فرزند زهرای اطهر(س)، در آخرین روزهای حیات مبارکش، در غربتی سخت گرفتار شده بود. طی 10 سال پیش از شهادت حضرت مجتبی(ع)، امویان از هیچ اقدامی برای ضربه زدن به جایگاه اهلبیت(ع) در جامعه اسلامی، خودداری نکرده بودند. معاویه که با بیشرمی تمام و در حضور مردم عهدشکن کوفه، عهدنامه صلح خود با امام حسن(ع) را زیر دو پایش گذاشته بود، برخلاف مفاد قراردادی که با فرزند رسولخدا(ص) منعقد کرد، سبّ امیرالمؤمنین، امام علی(ع) را در جامعه به صورت یک دستورالعمل حکومتی درآورد و جاعلان حدیثی را به خدمت گرفت تا مطابق با خواست و میل نفسانی او، به جعل روایات پیامبراسلام(ص) بپردازند و مسلمانان را در خواب غفلتی که فرو رفته بودند، نگه دارند. در این بین، آفت شک و تردید به صلح امام حسن مجتبی(ع)، حتی یاران باوفایی همچون حجر بن عدی را درگیر خود کرده بود و آن حضرت، باید سختی و توان فرسایی تشریح دلایل این اقدام راهبردی و تأثیرگذار را برای یارانش به جان میخرید. معاویه، در اقدامی ننگین، دست به انتشار روایتها و داستانهای دروغینی علیه امام مجتبی(ع) زده و حتی توانسته بود، از طریق مروان و با واسطه اشعث کندی که دخترش جعده، همسر امام(ع) بود، از اتفاقات درون بیت آن حضرت نیز، اطلاعاتی به دست آورد و در نهایت، از همین طریق، مقدمات به شهادت رساندن سبط اکبر(ع) را فراهم کند.
هدایت مردم در هر حالت
امام حسن مجتبی(ع) در دوران 10 ساله پس از انعقاد عهدنامه صلح و اقامت در مدینه، افزون بر رسیدگی به امور املاک وقفی امیرالمؤمنین(ع)، قسمتی از اوقات روزانه خود را به پاسخگویی به پرسشهای شرعی مردم اختصاص میداد.
ابن سعد در «طبقات» به این موضوع اشاره کرده و افزودهاست که امام(ع)، هر روز صبح، پس از اقامه نماز در مسجد پیامبر(ص)، مشغول دعا میشد و بعد، حاضران در مسجد، اطراف او مینشستند و پرسشهایشان را مطرح میکردند. آن حضرت، با وجود محدودیتهایی که برایش ایجاد شده بود، از هیچ فرصتی برای بیان دیدگاهها و دلایل اقداماتش، غفلت نمیکرد. با این حال، دستگاه اطلاعاتی امویان، چنان بر جامعه احاطه پیدا کرده بود که به امام مجتبی(ع)، فرصت تعامل بیشتر با مردم را نمیداد.
تلاش برای حذف امام(ع)
طبری در تاریخ خود، «تاریخ الرسل و الملوک»، به نقل از امبکر دختر مسور آوردهاست که معاویه بارها و از طُرُق مختلف، سعی کرد امام حسن مجتبی(ع) را مسموم کند؛ اما هر بار آن حضرت، به صورتهای گوناگون، نجات پیدا میکرد. مدینه، در روزهای پایانی حیات امام مجتبی(ع)، به شدت توسط عمّال بنیامیه کنترل میشد. هر چند که سعید بن عاص، حاکم منصوب معاویه، سعی میکرد در امور مربوط به بنیهاشم، زیاد مداخله نکند، اما مروان بن حکم که دشمنیاش با خاندان رسولخدا(ص)، شهره خاص و عام بود، از هیچ کاری برای ایذا و آزار امام مجتبی(ع) خودداری نمیکرد. امویان که از ارتباط میان امام حسن(ع) و شیعیانی که عموماً از عراق و ایران به مدینه میآمدند، بیمناک بودند، سعی میکردند به روشهای مختلف، مانع از برقراری این ارتباط شوند و حتی، افرادی را برای توهین کردن به نواده پیامبر(ص) به مدینه میفرستادند. استاد رسول جعفریان در کتاب «حیات فکری و سیاسی امامان شیعه(ع)»، به نقل از «الکامل فی الادب»، به گزارشی در این باره و توهین مردی شامی به ابامحمد(ع) در مدینه اشاره کرده است؛ اتفاقی که در نهایت با شرمندگی مرد شامی خاتمه یافت.
آن زهر قتّال ...
دختر اشعث، مدتها بود که با عوامل حاکم مدینه ارتباط داشت و اخبار خانه امام حسن(ع) را، از طریق پدرش به آن ها میرساند. به نوشته شیخ مفید در «الارشاد»، معاویه که میخواست برای فرزندش یزید بیعت بگیرد و پادشاهی را در نسل خود موروثی کند، در پیغامی محرمانه به مدینه، حاکم را واداشت به جنایتی هولناک دست بزند و سبط اکبر(ع) را به شهادت برساند. مروان، مأموریت تطمیع جعده را برعهده گرفت؛ مال فراوان و ازدواج با یزید که ظاهراً، قرار بود بعد از معاویه، بر سریر قدرت تکیه زند، آن زن بیاستعداد را که در داغ فرزند نداشتن میسوخت، قانع کرد که با قاتلان، همکاری کند. او زهری قاتل را از مروان گرفت و در انتظار فرصتی برای جنایت نشست. تا آنکه روزی از روزهای ماه صفر فرا رسید؛ آن روز، روز گرمی بود. طبق روایت اسناد تاریخی، امام مجتبی(ع)، خسته از کار روزانه به خانه برگشت تا دمی بیاساید؛ تشنه بود؛ آب طلب کرد و جعده، در کوزهای، برای امام(ع) آب آورد؛ آبی که به آن زهر قتّال آلوده بود. امام مجتبی(ع) آب مسموم را نوشید و شد، آنچه نباید میشد. طبق گزارش مسعودی در «مروجالذهب»، فرزند زهرای اطهر(س)، سه روز پس از مسموم شدن در قید حیات بود و سپس، شربت شهادت نوشید. میخواستند آن حضرت را در کنار جدش، به خاک بسپارند، اما امویان مانع شدند و حتی تابوتی را که پیکر مطهر امام حسن(ع) در آن حمل میشد، تیرباران کردند. امام حسین(ع) و بنیهاشم، به اجبار، امام حسن مجتبی(ع) را در قبرستان بقیع و در کنار مرقد مطهر مادر امیرمؤمنان، فاطمه بنت اسد(س)، به خاک سپردند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

الهه آرانیان- در دوران بچگی که پایِ ثابتِ قصههای مادربزرگ بودیم، از جن و پریها و غولها و شیشههای شکننده عمرشان زیاد میشنیدیم؛ پریهایی که مهربان بودند و غولهایی که همیشه شخصیتهای خوب قصه را توی چاه زندانی میکردند. ادبیات شفاهی و فولکلور ما و کتابهایی مانند «هزار و یک شب»، پُر هستند از داستانهایی که یک سرشان برمیگردد به جاهای ترسناک و خیالی و موجودات ناشناخته؛ همین داستانهای عامیانه و شفاهی، بعدها به شکلگیری ژانر وحشت در ادبیات داستانی کمک کردند. یکی از ویژگیهای مهم داستانهای ترسناک، مسئله فضا و مکان داستان است که به القای ترس و وحشت بیشتر در خواننده میانجامد. اگر شما هم طرفدار خواندن رمانها و داستانهای ترسناک هستید و دوست دارید با خواندن یک کتاب، وحشت به جانتان بیفتد، این مطلب را بخوانید.
نویسندگان ایرانی در ژانر وحشت
غلامحسین ساعدی
فیلم سینمایی «گاو» به کارگردانی داریوش مهرجویی یکی از شاخصترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران محسوب می شود؛ فیلمی که داستان آن برگرفته از مجموعه داستان «عزاداران بَیَل» نوشته غلامحسین ساعدی در سال 1343 است. ساعدی را میتوان یکی از اولین نویسندگان معاصر ایرانی دانست که در ژانر وحشت، طبعآزمایی کرده است. «عزاداران بَیَل» شامل هشت داستان با شخصیتهای مشترک است. وجه شباهت این داستانها هم، رنج، محرومیت و ترسی است که در فضای آنها موج میزند.
بهرام صادقی
«در ساعت یازده شب چهارشنبه هفته گذشته جن در آقای مودت حلول کرد»؛ این جمله آغازین یکی از ترسناکترین رمانهای ایرانی است. «ملکوت» تنها اثر بلند داستانی بهرام صادقی است که با جنی شدن آقای مودت در یک دورهمی شروع میشود. صادقی با وارد کردن جن به داستان در خلق تصاویر و صحنههای وحشتناک موفق بوده است. مکانی که داستان «ملکوت» در آن اتفاق میافتد، شهرستانی دور افتاده است. صادقی این داستان را در دهه 40 شمسی و در شش فصل و از زبان دو راوی نوشت.
سیامک گلشیری
یکی از نویسندههای ایرانی در ژانر وحشت، سیامک گلشیری است. او کارش را با نوشتن رمان دلهرهآور «کابوس» شروع کرد و بعد از آن «مهمانی تلخ» را نوشت که موفق به دریافت جایزه ادبی مهرگان در سال 80 هم شد. این نویسنده تصمیم گرفت بعد از ترساندن بزرگ سالها، نوجوانان را هم بترساند. رمانهای ترسناک سیامک گلشیری برای نوجوانان، از پرفروشترین کتابهاست.
نازنین جودت
جودت در مصاحبهای گفته است یکی از دلایل رو آوردنش به نوشتن در ژانر وحشت این بوده که به شدت از اجنه و ارواح میترسیده و با این کار سعی کرده است بر ترسش غلبه کند! «شوومان» یکی از رمانهای ترسناک این نویسنده است که داستان یک خانم معلم را که پا به روستایی دورافتاده میگذارد و با آدمهایی شبیه موجودات فرازمینی مواجه میشود، روایت میکند. «عقرب باد» یکی دیگر از آثار ترسناک نازنین جودت است.
رامبد خانلری
یکی از نویسندگان جوان موفق ایرانی در ژانر وحشت، رامبد خانلری است. اولین مجموعه داستان او به نام «سرطان جن»، ترس و وحشت به جانتان میاندازد. «سرطان جن» مجموعهای از 12 داستان کوتاه از جمله «ظنآباد»، «رقصان روی شیب ملایم تپه»، «ایستگاه مترو برج میلاد» و... است. دیگر اثر وحشتناک خانلری، «سورمهسرا» است که در سال 96 منتشر شد. این کتاب داستان مردی است که بعد از از دست دادن همسرش، به جهان پس از مرگ سفر میکند.
نویسندگان خارجی در ژانر وحشت
دن سیمونز
«ترس» نوشته دن سیمونز، داستان 126 نفر است که میخواهند برای سفری اکتشافی با دو کشتی به قطب شمال بروند؛ سفری که به نتیجه نرسید و هیچ کدام از مسافران جان سالم به در نبردند. سیمونز با تصویرسازی دقیق جزئیات داستان، مهارتش را در ژانر وحشت به خوبی نشان میدهد. با خواندن «ترس» ترشح آدرنالین در خونتان به اوج خود میرسد.
اچ پی لاوکرفت
«کیمیاگر»، «ستاره قطبی» و «آن سوی دیوار خواب»، مشهورترین آثار وحشتناک لاوکرفت، نویسنده آمریکایی است. کرفت که در 46 سالگی از دنیا رفت، در ایران با رمان «رنگی از دنیای ناشناخته» مشهور شد. فضای داستانهای کرفت پر از موجودات و شخصیتهای عجیب مانند هیولاها، شیاطین و... است. نویسندگانی مانند استفن کینگ، بنتلی لیتل، آلن مور و نیل گیمن تحت تأثیر آثار کرفت بودهاند.
کلایو بارکر
بارکر، نویسنده اهل انگلستان یکی از مشهورترین خالقان آثارِ وحشتناک است. مجموعه داستان «کتابهای خونین» بارکر در مقطعی، در صدر فهرست ترسناکترین کتابها قرار گرفته بود. داستانهای این مجموعه حول محور ارواح و وقایع خونین میچرخد. از دیگر آثار ترسناک بارکر میتوان به «خانه تعطیلات» اشاره کرد که ترجمهاش در زمستان 91، در ایران منتشر شد. اگر دنبال اثری با چاشنی دلهره و جادو و جنبل هستید، وارد «خانه تعطیلات» شوید.
پیتر فرانسیس اشتروب
یکی از نویسندگان آثار ترسناک ادبیات جهان، پیتر فرانسیس اشتروب است؛ نویسندهای که پیش از ورود به ادبیات وحشت، شاعر بود! «داستان روح» این نویسنده، یکی از ترسناکترین رمانهاست؛ داستان گروهی که دور هم جمع میشوند تا سرگذشتشان را برای یکدیگر تعریف کنند. با از دنیا رفتن یکی از این افراد، دیگران مرتب خوابهای ترسناک میبینند و ... . از دیگر آثار این نویسنده میتوان به «خانه سیاه»، «مردی که بر مه پل زد»، «طلسم»، «داستان شبح» و «پسر گمشده» اشاره کرد.
ام آر جیمز
هر جا پایِ روح در میان است، نامِ ام آر جیمز به گوش میخورد! این نویسنده مشهور انگلیسی، متخصص احضار ارواح است. یکی از این داستانهای او، «کافیه سوت بزنی تا بیام سراغت» است که به قول روزنامه گاردین باید آن را در اتاقی تاریک و سر میز شام بخوانید! «کتاب نفیس کشیش آلبریک» و «کشف افقهای غیر منتظره» از دیگر آثار این نویسنده محسوب می شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ناصری - اگر از آن دسته از آدم هایی هستید که خیلی دوست دارید به کشورهای مختلف جهان سفر کنید و با روحیات مردم آن کشور ها آشنا شوید ولی به دلیل هزینه زیادی که ممکن است این سفر روی دوش شما بگذارد بی خیال آن شده اید باید به شما مژده بدهیم که به تازگی فعالان شبکه های اجتماعی در رشته توئیتی 10 مشخصه کشورهایی را که در آن زندگی می کنند یا به آن جا سفر کرده اند، نوشته اند که خواندنش خالی از لطف نیست البته این مشخصه ها توسط کاربران نوشته شده است و نویسنده با تجربه شخصی خودش آن ها را جمع آوری کرده و ممکن است بعضی از مشخصه ها محدود به منطقه یا مختص به طبقه خاصی در آن جامعه باشد، اما ما سعی کرده ایم با شرح آن چه کاربران نوشته اند شما را به کشورهای مختلف ببریم و با خصوصیات آن ها آشنا کنیم.
10 مشخصه زندگی سوئدیها:
یک خبرنگار ایرانی که در سوئد زندگی می کند درباره خصوصیات زندگی مردم در این کشور نوشته است.
1. فیکا (قهوه و شیرینی خوردن در طول روز که براش فعل فیکا رو ساختن) 2. دوچرخهسواری 3. ولوو و خانه ویلایی 4. سفر به اسپانیا و تایلند 5. خوش قولی 6. کنکهبرود(نون خشک) و یه ماده لبنی به نام فیل برای صبحانه 7. تواضع زیاد 8. فردگرایی 9. توجه به محیطزیست 10. قایق شخصی
10 مشخصه زندگی ایتالیایی ها:
یک عکاس ایرانی که چند سالی در این کشور اقامت داشته از خصوصات ایتالیا نوشت.
1. پیتزا 2. سیگار 3. بستنی 4. قهوه 5. ماشین فراری 6. نوشیدنی زردآلو 7. واتیکان 8. مافیا 9. کولوسئوم (تماشاخانه باستانی در شهر رم) 10. ساحل
10 مشخصه زندگی آلمانی ها:
یکی از کاربرانی که در آلمان درس خوانده است درباره 10 مشخصه این کشور نوشت:
۱. مالیات ۲. قانون برای همه چیز ۳. نامه نگاری بیمارگونه ۴. پیری و عمر ۱۰۰ سال ۵. ورزش و دوچرخه در هر سن و هر مکان و هر شرایط آب و هوایی ۶. کتاب حتی در ساحل ۷. نان و سیب زمینی ۸. استفاده از قطار حتی با داشتن پورشه ۹. یادگیری آلمانی 10. نژاد پرستی
10 مشخصه زندگی آمریکایی ها:
یک فعال اجتماعی که چند سفری به آمریکا داشته و چند دوست آمریکایی دارد درباره مشخصه های این کشور می نویسد.
1. فست فود 2. فوتبال آمریکایی 3. بدهی به بانک 4. خرید اینترنتی از آمازون 5. نبود بیمه خدمات درمانی 6. شلوار جین 7. دزدی میلیاردرها از غیر میلیاردرها 8. ماشین تک سرنشین 9. ترس بیخانه شدن 10. برنامههای تلویزیونی طنز سیاسی شبانه
10 مشخصه زندگی مکزیکی ها:
یکی از کاربرانی که خود را در صفحه شخصی اش تاریخ دان معرفی می کند درباره مشخصات مکزیک نوشت.
1. تاکو (غذای سنتی که از گوشت، مرغ، ماهی و سبزیجات و حتی پنیر درست می شود و معمولا با دست خورده میشود.) 2. نوشیدنی 3. کماندو های پلیس با رگبار 4. فوتبال 5. طلاق 6. مواد مخدر 7. فیسبوک 8. رگتون (سبک موسیقی لاتین) 9. آواکادو (میوهای سبز رنگ و قرمز رنگ با هستهای درشت) 10. سس تند و فلفل
10 مشخصه زندگی هندی ها:
یکی از دانشجویانی که هم اکنون در هند در حال تحصیل است درباره 10 مشخصه هندی ها نوشت.
1. کریکت 2. ماسالادوسا (یکنوع غذای هندی) 3. چاپاتی (نوعی نان) 4. فلفل 5. سینما 6. پان (توتونوتنباکوهمراه یک سری مخلفات که دربرگمی پیچندومی جوند.) 7. هولی (جشن پایان زمستان وآغازبهار و رنگ پاشی) 8. ساری (لباس سنتی زنان هندی) 9. چپال (نوعی صندل) 10. بوق و ترافیک
10 مشخصه زندگی روس ها:
یک روزنامه نگار مقیم روسیه هم از 10 مشخصه زندگی روس ها نوشت.
۱. سیب زمینی ۲. چای با شکر ۳. کارکردن عین روبات ۴ .تعمیرات شهر و ساختمان ۵.نوشیدنی های مفتکی ۶. جراحی های زیبایی ۷. مهمانی های دورهمی ۸. باربیکیو ۹. سفر ۱۰. آخرهفته ها خروج از شهر
10 مشخصه زندگی مردم ترکیه:
درباره ترکیه نظرات خیلی زیاد بود که سعی کردیم نقاط مشترک را از بین آن ها انتخاب کنیم.
1. چای پر رنگ تو استکان کمر باریک 2. سیمیت (نانی گرد که رویش کنجد میریزند) 3. کاهوالتی (صبحانه مفصل و لذیذ معروف ترکیه) 4. زندگی بالکنی 5. نوشیدنی با ماهی 6. پیاده روی 7. حضور پررنگ پدربزرگ ومادربزرگ ها 8. قهوه خانه 9. سیگار 10. صحبت کردن زیاد
10 مشخصه زندگی نیوزیلندی ها:
یکی از کاربرانی که در نیوزیلند زندگی می کند و به تازگی با استفاده از وام در این کشور خانه ای خریده است از مشخصه های زندگی در این کشور نوشت.
1. شکر 2. راگبی 3. استفاده نکردن از پلاستیک 4. دوچرخه سواری کوهستان 5. کریکت 6. وام خانه (نرخ بهره پایین درباره وام های مسکن و عرضه محدود خانه ها نقش مهمی در انتخاب این گزینه داشته است.) 7. کمپینگ 8. باربیکیو 9. نوشیدنی 10. استفاده از محصولات ارگانیک
10 مشخصه زندگی فرانسوی ها:
درباره فرانسه هم نظرات زیادی وجود داشت که سعی کردیم نظرات مشترک را در این جا منعکس کنیم.
1. مالیات و باز هم مالیات
2. عشق به خرید و فروش اجناس دست دوم 3. پنیر 4. جمله «آه کی تعطیلات میاد» 5. بچه، بچه و بچه 6. نژادپرستی 7. عشق به نامه، پست و کاغذبازی 8. خساست 9. اعتصاب 10. صف

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مدت کوتاهی پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان، زلمی خلیل زاد نماینده ویژه آمریکا در مذاکرات صلح با طالبان به اسلام آباد رفت و همزمان با او، هیئتی از طالبان هم به پاکستان سفر کرد.
اعلام سفر یک هیئت رسمی از طالبان به پاکستان، به خودی خود، سوال برانگیز است. چرا که پاکستان، خاستگاه اصلی گروه طالبان است و شورای کویته، به عنوان مهم ترین رکن تصمیم گیری سران طالبان نیز در پاکستان مستقر است. بنابراین، سفر یک هیئت از طالبان به خانه شان (پاکستان)، جز این که در پشت پرده خود، حکایت گر آغاز یک بازی جدید تلقی شود، معنی دیگری نمی تواند داشته باشد، اما همزمانی سفر خلیل زاد با هیئت طالبان به پاکستان، به طور قطع می تواند تامل برانگیز باشد.
طالبان و آمریکا پس از 9 دور مذاکرات فشرده، در دقیقه نود و اندکی پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان، بن بست مذاکرات را اعلام کردند و ملاقات مثلا اتفاقی خلیل زاد و هیئت طالبان در اسلام آباد پس از آن که ترامپ علنا اعلام کرد دیگر با طالبان مذاکره نخواهد کرد و در شرایطی که سخن از تقلب های گسترده در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان به گوش می رسد، برخلاف آن چه که طرف ها خود مدعی شده اند، چندان هم نمی تواند اتفاقی باشد.بالا بودن میزان مشارکت در مناطقی که نا امن به حساب می آیند، نرسیدن و دیر رسیدن دستگاه های بیومتریک به کابل یا گم شدن برخی از آن ها در مسیر راه و نیز تاکید عده ای از سران حکومت افغانستان بر معتبر بودن آرایی که بدون استفاده از دستگاه بیومتریک به صندوق ها ریخته شده اند، شائبه تقلب گسترده در انتخابات را به شدت تقویت می کند. شواهد متعددی نیز دال بر وقوع تقلب، از سوی نامزد های انتخابات ریاست جمهوری و هواداران آن ها به کمیسیون بررسی شکایات انتخاباتی ارائه شده است.
از سوی دیگر، از منابع مختلف، خبرهایی از وجود اختلاف نظر شدید میان دولتمردان آمریکا و مقامات سیاسی افغانستان نیز به گوش می رسد. جان بس، سفیر ایالات متحده آمریکا در کابل، هفته گذشته در رشته توئیتی، دولت افغانستان را به فساد گسترده متهم کرد و در مقابل، محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان، نیز با زیر سوال بردن فعالیت های USAID که عهده دار انجام پروژه های مالی سفارت آمریکا در افغانستان است، مخالفت آشکار خود با برخی اقدامات آمریکا را نشان داد.
هرچند که عده ای از آگاهان به امور و مسائل افغانستان معتقدند اختلافات میان آمریکا و ارگ ریاست جمهوری افغانستان واقعی است، اما برخی دیگر، بر این نگاه پای می فشارند که هم طرف آمریکایی و هم رئیس جمهور افغانستان، در شرایط موجود، وانمود می کنند که با یکدیگر مشکلات جدی دارند؛ تا چنان چه در سایه تقلب احتمالی، اشرف غنی به عنوان رئیس جمهور منتخب اعلام و معرفی شد، افکار عمومی تصور کند که بر خلاف دوره های پیشین، این بار آمریکا دخالتی در مسئله انتخابات و احیانا تقلب های صورت گرفته نداشته و با این که با شخص محمد اشرف غنی، مشکلاتی داشته، اما با احترام به رای و خواست مردم افغانستان، با او وارد تعامل خواهد شد.
در این بین، نگاه دیگری نیز به تحولات افغانستان وجود دارد که در آن عده ای معتقدند آمریکا علاقه مند نیست انتخاباتی شفاف و بدون تقلب در افغانستان برگزار شود.در این فرض آمریکا به دنبال این است که با دامن زدن به تقلب، زمینه ورود فضای سیاسی افغانستان به یک بحران انتخاباتی را فراهم آورد. واشنگتن هنوز هم به دنبال پیگیری مذاکرات صلح خود با طالبان است و تامین منافع خود را در گرو صلح با این گروه می بیند. از طرفی، میدان دادن به این گروه که سال های طولانی، برند یک گروه تروریستی را بر خود داشته ، هم به لحاظ نوع واکنش جامعه جهانی و هم از نظر بازخورد داخلی در افغانستان، هزینه های بسیار زیادی برای آمریکا خواهد داشت. بنابراین بحران سازی در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان، می تواند فرصت مناسبی برای تغییر شرایط و کم هزینه کردن صلح با طالبان برای آمریکا فراهم آورد. چنان چه تقلب گسترده در انتخابات صورت گرفته باشد و شواهد قابل قبولی از آن ارائه شود، به صورت طبیعی، نامزد های انتخابات ریاست جمهوری، نتایج اعلام شده را نخواهند پذیرفت و همین مسئله، باعث بروز اختلافات گسترده و آغاز یک بحران خواهد شد.
اما به نظر می رسد این بار، حل بحران از طریق ارائه طرح هایی همچون ایجاد حکومت وحدت ملی و نظایر آن، مطلوب آمریکا نیست. بنابراین، ممکن است نارضایتی های اخیر مقامات آمریکایی از محمد اشرف غنی واقعی باشد و آمریکا مصرانه به دنبال یک جایگزین مطلوب برای او.
دکتر عبدا...، که برخی او را پیشتاز انتخابات می دانند به دلایل زیادی، نمی تواند گزینه مطلوب آمریکا تلقی شود. بنابراین باید شرایط به گونه ای مدیریت شود که از یک سو، فردی با ویژگی های مد نظر آمریکا زمام قدرت را به دست بگیرد و از سوی دیگر، این تغییر، آسیبی به فرایند صلح آمریکا و طالبان که اهمیتی فراوان برای طرف آمریکایی دارد نیز نزند.
بر این اساس ممکن است این بار، آمریکایی ها، خود افشا کننده مواردی از تقلب در انتخابات باشند تا از رهگذر آن، با دامن زدن به بحران سیاسی در افغانستان و ایجاد کشمکش میان نامزد های انتخابات ریاست جمهوری تا حدی که ثبات نسبی وضعیت افغانستان در خطر قرار بگیرد، گزینه عبور از نفرات برتر در مبارزات انتخاباتی و حتی گزینه تغییر نظام حکومتی افغانستان را کلید زنند و به سمت حکومت موقت به عنوان جایگزین حکومت کنونی حرکت کنند.چه این که تنها در سایه چنین حکومتی، امکان اضافه کردن طالبان به ساختار حکومت میسر می شود و هزینه تغییر نظام نیز به جای اینکه به حساب آمریکا گذاشته شود، به حساب بیتدبیری و بی کفایتی سیاسی رهبران حکومت افغانستان گذاشته خواهد شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

محمد جواد رنجبر- «آقا شما بگید این درسته که قیمت تور ترکیه و گرجستان با سه تاچهار شب اقامت توی هتل، از بلیت رفت و برگشت به نجف ارزون تر باشه؟!» این نمونه ای از حرف مردم است که این روزها و در حال و هوای سفرهای اربعین بین مردم رد وبدل می شود و به ستون حرف مردم ما هم می رسد. معادله خیلی ساده است؛ هزینه بلیت رفت و آمد به تفلیس و آنکارا با سه شب اقامت همین روزها تا یک میلیون و850هزار تومان و 2میلیون و 190هزار تومان هم پیدا می شود و دقیقا همین روزها در اوج سفرهای زائران اربعین، بلیت رفت و برگشت مشهد - نجف 2 میلیون و 800 هزار تومان است. تازه این قیمت مصوب آقایان است. سوال مردم و این گزارش همین است که چرا در ایام پرتقاضا در مسیرهای نجف و بغداد که طبق قاعده عرضه و تقاضا باید هزینه ها کمتر شود، قیمت بلیت ها افزایش می یابد؟
نرخ پروازهای اربعین در حالی دو میلیون و 200 و دو میلیون و 800 هزار تومان تعیین شده است که هم اکنون نرخ تورهای آنکارا و تفلیس و نیز بلیت رفت و برگشت به برخی مقاصد دیگر خارجی کمتر از آن است. به گزارش خراسان، 25 شهریور امسال بود که اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی در گفتوگو با خراسان از تعیین سقف نرخ بلیت پروازهای اربعین برای جلوگیری از سوء استفاده برخی واسطهگران ،خبر داد که بر این اساس سقف نرخ بلیت پروازهای تهران-نجف-تهران و تهران-بغداد-تهران هر یک، دو میلیون و 200 و مشهد-نجف-مشهد و مشهد-بغداد-مشهد نیز هر کدام، دو میلیون و 800 هزار تومان مشخص شده است. قیمت بلیت عتبات برای پروازهای اربعین در دیگر شهرها به مقصد نجف و بغداد هم دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به صورت رفت و برگشت است. همچنین نرخ بلیت یک طرفه در این مسیرها نصف رقم های مذکور است.وی با بیان این که نرخ های پروازهای اربعین امسال هیچ افزایشی نسبت به سال گذشته ندارد، ادامه داد: با وجود افزایش هزینه های ارزی و دیگر هزینه ها، نرخ های پروازهای اربعین امسال نسبت به سال گذشته تغییری ندارد.با وجود این، ایرلاین ها برای رعایت حال زائران امام حسین(ع) افزایشی در نرخ های خود اعمال نکرده اند.به گفته او، این سقف نرخها از 20 تا 30 مهرماه اعمال میشود و فروش بلیت پروازهای عتبات در تاریخ های مذکور بالاتر از نرخ مصوب تخلف است و با متخلفان برخورد می شود.همچنین بنا بر اعلام سازمان هواپیمایی کشوری، بر اساس درخواست شرکتهای هواپیمایی تاکنون ۷۲۱ مجوز پرواز اربعین برای آنها صادر و فروش بلیت این پروازها نیز آغاز شده است. همچنین با توجه به امکانات، ظرفیت و داشتن هواپیمای پشتیبان، مجوز پرواز فوق العاده بیشتر برای ایرلاینهایی که درخواست مجوز داشته باشند، صادر میشود و از این نظر مشکلی وجود ندارد.
تور آنکارا چند؟
تعیین نرخ های نجومی برای پروازهای اربعین توسط خود ایرلاین ها در حالی است که بررسی برخی پروازهای خارجی به صورت رفت و برگشت و نیز تورهای خارجی طی روز گذشته حاکی از آن است که با رقم هایی کمتر از نرخ پروازهای اربعین، می شود با تور به کشوری دیگر سفر کرد.به عنوان نمونه، امکان خرید تور چهار روزه آنکارا با نرخ دو میلیون و 190 هزار تومان از مبدا تهران برای حدود یک هفته دیگر وجود دارد. تور شامل بلیت رفت و برگشت با یکی از بهترین شرکت های هواپیمایی ایرانی، سه شب اقامت در هتل سه ستاره به همراه صبحانه و نیز حمل و نقل فرودگاهی است.
تور تفلیس چند؟
نمونه دیگر تور تفلیس است که می توان با حدود یک میلیون و 850 هزار تومان از مبدا تهران برای یک هفته دیگر آن را رزرو کرد. این تور نیز شامل بلیت رفت و برگشت با هواپیما، سه شب اقامت در هتل سه ستاره و حمل و نقل فرودگاهی است.علاوه بر این هم اکنون نرخ بلیت هواپیما به برخی مقاصد خارجی به صورت رفت و برگشت، کمتر از نرخ پروازهای اربعین است. به عنوان نمونه نرخ پرواز تهران-استانبول-تهران با مدت زمان پرواز هر طرف، حدود سه ساعت و 15 دقیقه، دو میلیون و 200 هزار تومان است، در حالی که مدت زمان پرواز تهران-نجف حدود یک ساعت است.همچنین نرخ پرواز تهران-دبی-تهران که در مجموع مدت آن حدود 20 دقیقه بیشتر از پرواز تهران-نجف-تهران است، حدود یک میلیون و 600 هزار تومان است.
معیار تعیین نرخ پروازهای اربعین چیست؟
سوال اساسی این است که معیار تعیین نرخ بلیت پروازهای اربعین چیست؟ باید معیار تعیین نرخ دو میلیون و 200 هزار تومانی برای پروازهای تهران-نجف-تهران و تهران-بغداد-تهران و نیز نرخ بلیت دو میلیون و 800 هزار تومانی برای پروازهای مشهد-نجف-مشهد و مشهد-بغداد-مشهد مشخص شود.معمولا نرخ پروازها بر اساس مدت زمان پرواز محاسبه می شود که با توجه به مصادیقی که ذکر شد، نرخ های تعیین شده بسیار بیشتر است.اگر ایرلاین ها در پی سودجویی از فرصت سفرهای اربعین نیستند و قصد خدمت به زائران امام حسین (ع) را دارند و واقعا به فکر درآمد زایی نیستند، باید در رقم های اعلامی تجدید نظر کنند؛ زیرا این نرخ ها، رقم های بالایی برای پروازهای اربعین است.
کاهش نرخ در زمان های اوج سفر در دنیا
در بیشتر نقاط دنیا در زمان های اوج سفر همچون کریسمس، نرخ بلیت هواپیما به جز برخی مقاصد لاکچری، کاهش پیدا می کند، اما در ایران برعکس است!در زمان های غیر اوج سفر، نرخ بلیت هواپیما از مشهد به نجف و برعکس گاهی بیشتر از نرخ اعلامی برای ایام اربعین و بیشتر اوقات بسیار کمتر از نرخ اربعین است؛ در مواقعی نرخ بلیت یک طرفه این مسیر 450 هزار تومان هم بوده است.حال چرا با توجه به حذف روادید عراق برای ایرانیان و این که معمولا در ایام اربعین ظرفیت پروازهای رفت و برگشت به بغداد و نجف تکمیل می شود، ایرلاین ها قیمت های نجومی اعلام می کنند و نرخ های اعلامی خود را کاهش نمی دهند تا هم تعداد بیشتری از زائران بتوانند سفری امن تر، راحت تر و سریع تر داشته باشند و هم از بروز مشکل در ازدحام حمل و نقل زمینی جلوگیری شود؟
در این میان ورود دستگاه های نظارتی نیز به این موضوع ضروری به نظر می رسد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


دومین جلسه دادگاه گروه عظام به اتهام قاچاق سازمان یافته قطعات خودرو، کم اظهاری در واردات، پرداخت رشوه به مسئولان گمرک و خودروسازی و ... دیروز برگزار شد و طی آن، عباس ایروانی متهم ردیف اول به دفاع از خود پرداخت. ایروانی در این جلسه چندین بار با بیان تند اتهامات طرح شده را رد کرد ولی نماینده دادستان اسنادی مبنی بر جعل فاکتور و مهر اتاق بازرگانی چین ارائه کرد که از سوی متهم بدون پاسخ باقی ماند.
ایروانی: دیپلم دارم، بدون سابقه کیفری!
متهم ردیف اول گفت: من عباس ایروانی هستم، دیپلم دارم و مسئول گروه هلدینگ عظام هستم و سابقه کیفری ندارم. قاضی صلواتی گفت: شما در سال ۶۶ به اتهام ارتشا و اختلاس بازداشت بودید، توضیح دهید؟ متهم ایروانی گفت: آن موضوع مربوط به من نبود. قاضی ضمن تفهیم اتهام گفت: دفاعیات خود را مطرح کنید. این متهم گفت: ضمن ارادت به گروه عظام که ۳۰ سال است در خط تولید فعال هستند از این که این فرصت را به من دادید ممنونم، اما ای کاش اجازه میدادید در جلسه قبل من از خودم دفاع میکردم. قاضی تذکر داد: این موضوع طبق روال قانونی بوده است، از شما میخواهم مراقب اظهارات خود باشید. متهم ایروانی مدعی شد: موارد اتهامی را قبول ندارم و از قاضی میخواهم اعلام کند شاکیان چه کسانی هستند، ظاهرا گمرک یکی از شاکیان است که یک مورد اتهامی ما را اعلام کرده و در بقیه موارد ما مرتکب خلافی نشدهایم. شاکی ما در واقع معاونت اقتصادی اطلاعاتی سپاه است. این متهم ادامه داد: در سال ۹۶، پروندهای به نام قاچاق کالا برای مجموعه عظام گشودند و در اواخر ۹۷ محموله ما در گمرک قزوین ضبط شد. گمرک در آن موقع از ما ۲۵ درصد گرفته بود در حالی که باید ۵ درصد میگرفت.
ادعای متهم: تنها شاکی ما اطلاعات سپاه است
وی مدعی شد: تا سال ۹۶ هیچ ارز دولتی نگرفتیم، درباره رشوه که در کیفرخواست ذکر شده بهتر نبود که مبلغ آن را اعلام میکردید؟ این متهم گفت: درباره ارتباط ناسالم با مسئولان هیچ مصداقی وجود ندارد و کلی گویی است. همچنین در این کیفرخواست بحث بانکی مطرح شده که جای تعجب دارد. متهم ردیف اول گفت: در سال ۹۷ به حفاظت سپاه شکایت کردیم و از دادگاه میخواهم این گزارش را ضمیمه پرونده کند. دیگر دفاعی ندارم. قاضی صلواتی ضمن تذکر به متهم گفت: در جایگاه بمانید و درباره بند بند اتهامی دفاع کنید. متهم مدعی شد: من دفاعیاتم را مطرح کردم. قاضی گفت: درباره بند اول و موضوع قاچاق توضیح بدهید. متهم ایروانی مدعی شد: هیچ قاچاقی انجام نشده است، مقصر ترخیص کار بود. تمام مدارک را ما درست تحویل دادیم. متهم ایروانی مدعی شد: علت این که به ما اتهام اخلال و قاچاق میزنند این است که آنها در زندان به همکاران ما گفتهاند اگر اقرار کنید به شما تخفیف میدهیم، اقرار آنها قانونی نیست. قاضی صلواتی در این لحظه به متهم تذکر داد: شما در جایگاه متهم قرار دارید و نمیتوانید بگویید که اقرار آنها قانونی نیست، مجدد به شما تذکر میدهم مواظب اظهارات خود باشید. متهم ایروانی گفت: دستوری از طرف بنده نبود، ولی در این جایگاه همه مسئولیت را قبول میکنم.
قاضی صلواتی درباره بند اتهامی معاونت در جعل اسناد این متهم از او پرسید. متهم ایروانی گفت که این موارد را قبول ندارد. قاضی همچنین به بند دیگر اتهامی یعنی معاونت در استفاده از اسناد مجعول اشاره کرد و متهم در دفاع از خود گفت: این موارد را قبول ندارم و درباره رشوه و جعل اسناد در جریان نیستم. قاضی صلواتی گفت: درباره فراری دادن حامد خاتمی پور (ترخیص کار گمرک و متهم ردیف چهارم پرونده) از خود دفاع کنید. متهم مدعی شد: من او را فقط یک بار دیدهام، اینها همه فشار و تهمت است.
در این بخش از جلسه دادگاه نماینده دادستان در جایگاه قرار گرفت و در پاسخ به این ادعای متهم ایروانی که در مجموع مبلغ ۱۵ میلیون تومان به عنوان رشوه پرداخت شده است، افزود: آن چه از منزل یکی از متهمان در گمرک کشف شد، حدود ۱۰۰ عدد سکه طلا بوده و حسب اقاریر وی یک سوم آن هدایایی بوده که از جانب همدستان و دوستان شما پرداخت شده است.
فروش قطعه 40 یورویی به قیمت 68 یورو به ایران خودرو!
شاه محمدی، نماینده دادستان در ادامه ضمن برشمردن برخی اتهامات ایروانی که در جلسه قبل هم برشمرده شده بود، خطاب به وی بیان کرد: کسی با شما امکان رقابت نداشته و به این شکل رقبا از میدان خارج میشدند. از آخر سال ۹۶ به بعد از ارز دولتی برای وارد کردن کالا استفاده و ایسییو را نزدیک به ۴۰ یورو وارد کردید و به مبلغ ۶۸ یورو به ایران خودرو فروختید. مردم از قیمتای سی یو در بازار مطلع هستند. متهم ایروانی گفت: کسی در بازار ایسییو نمیخرد. در این جا نیز برای چندمین بار قاضی به متهم تذکر داد. قاضی صلواتی تصریح کرد که این جا شرکت نیست. با جو سازی نمیشود جواب داد، برای بار آخر تذکر دادم. در ادامه نماینده دادستان گفت: شما مدعی هستید ارزی از کشور خارج نکردید در حالی که بدون ارائه برگ سبز گمرکی و بارنامه تسهیلات اعتباری اخذ شده است، شما در این قسمت خود را تولیدکننده معرفی میکردید و ارز میگرفتید. در این هنگام نماینده دادستان سندی را به دادگاه نشان داد که خطاب به متهم رفیعی تنظیم شده است و آن را قرائت کرد و گفت: شما مدعی هستید ارز دولتی استفاده نمیکردید در حالی که به واسطه زد و بند خودتان ارز اختصاص یافته به ایران خودرو را استفاده میکردید.
ایروانی: خلاف مدیرانم را قبول دارم
نماینده دادستان ادامه داد: اقرار راس دلایل است، شما این را پذیرفتهاید و بابت این که تخلفات را به شما نشان دادهاند تشکر هم کردهاید. متهم ایروانی گفت: من خودم اشتباه نکردهام، اما خلاف مدیرانم را قبول دارم و به خاطر این تشکر کردهام. قاضی صلواتی گفت: پس مسئولیت شما کجا بوده است، ظاهرا شما هیچ کاره بودهاید. متهم ایروانی ادعا کرد: ما در مجمع و برنامه بودجه دخالت میکردیم. قاضی صلواتی گفت: اقاریر مدیران شما دایر بر این است که دستورات شفاهی بوده است. متهم ادعا کرد: دستور شفاهی که ملاک نیست. اگر یک دلار خارج از کشور داشته باشم تمام آن را دولت مصادره کند و مرا اعدام کنید، زحماتی که من کشیدم کمتر کسی انجام میدهد. اگر کارمندانم اشتباهی کردهاند مقصر من نیستم، اما آنها مثل فرزندانم هستند و از آنها حمایت میکنم.
ارائه اسناد مربوط به جعل اسناد توسط نماینده دادستان
نماینده دادستان گفت: ۱۵ تا ۲۰ قطعه وارداتی شما به بازار عرضه نمیشد و با قیمتی که خودتان تعیین میکردید و چندین برابر به بازار ثانویه تزریق میشد. این فاکتور شماست. نماینده دادستان برگهای را که نشاندهنده فاکتور بود به دادگاه ارائه کرد. متهم گفت: این فاکتورها را از کجا آوردهاید؟ نماینده دادستان گفت: این نشان دهنده جعل اسناد است که آن را کتمان میکنید. این گواهی مبدائی است که در آن قطعه بنزینی قید شده است در حالی که شما آن را برای خودروی گازسوز معرفی کردید تا تعرفه مربوط به خودروی گازسوز را از گمرک اخذ کنید.
مهر اتاق بازرگانی چین در اتاق متهم ردیف چهارم!
نماینده دادستان ادامه داد: شما مدعی هستید همه چیز توسط ترخیصکاران صورت گرفته در حالی که این مهر اتاق بازرگانی کشور چین است که از اتاق متهم خاتمیپور کشف شده و او اقرار کرده این مهر را از اتاق ایروانی آوردهام و ایروانی با نفوذ خود از بازرسان گمرکات و ضابطان اطلاع داشته و میگفته اسناد را امحا کنید، اما من اسناد را از بین نبردم تا بتوانم در دفاع از خود مدرک داشته باشم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به همراهی و همکاری خوب مردم با نیروهای انتظامی و امنیتی در اتفاقات دیروز لردگان، از عقیم ماندن برنامه های ضدانقلاب برای ایجاد آشوب در این شهر خبر داد.توضیحات استاندار این استان پس از آن بیان شد که روز گذشته تعدادی از اهالی شهرستان لردگان در اعتراض به اظهارات برخی مسئولان درباره علت ابتلای تعدادی از مردم روستای «چنار محمودی» به ایدز، تجمع برگزار کرده بودند اما در حین این تجمع برخی افراد با تعرض به ساختمان فرمانداری و شبکه بهداشت شهرستان، یک اتاق دفتر امام جمعه شهر را نیز به آتش کشیدند. فارس در این باره نوشت: «بهدنبال این تجمع، برخی افراد در پی تحریک و تشویش این تجمع برآمدند و با برانگیختن احساسات معترضان به آسیب زدن به اموال عمومی و اماکن دولتی اقدام کردند. این افراد با آتش زدن اطراف دفتر امام جمعه لردگان و مرکز بهداشت این شهر به دنبال آشوب بودند که با هوشیاری مردم در اندک زمانی آرامش به تجمع بازگشت.» معترضان خواستار شفاف سازی درباره منشأ بیماری ایدز برخی اهالی روستای چنار محمودی بودند. در این باره صبح نو نیز به نقل از یک منبع که «مقام آگاه امنیتی» نامیده شده است، نوشت: عناصری «با صورت های پوشیده و با در دست داشتن مواد آتش زا تلاش داشتند با تحریک مردم به بستن جاده ها، سر دادن شعارهای ضد اسلام و انقلاب اسلامی مسیر تجمع مسالمت آمیز اعتراضی مردم لردگان راجع به اظهارنظر غیرمسئولانه مسئولان وزارت بهداشت را منحرف کنند.» هفته گذشته در پی انتشار خبرهایی درباره شیوع بیماری ایدز در روستای چنارمحمودی لردگان و انتشار مطالبی که بهورز این روستا را مقصر جلوه می داد، وزیر بهداشت در نامه ای به وزیر دادگستری نوشته بود: «پیرو مذاکره تلفنی از چندی قبل با پیگیری یکی از بهورزان سخت کوش ما در یکی از روستاهای شهرستان لردگان استان چهار محال و بختیاری مواردی از ابتلا به ویروس HIV شناسایی شد. برای حفظ شئون مردم منطقه به نحو کاملا محرمانه موضوع پیگیری و با آزمایش های گسترده موارد جدید ردیابی شد که متاسفانه کانون آلودگی در معتادان تزریقی و افرادی با روابط نامطلوب شناخته شد.» این اظهارات وزیر بهداشت با انتقاد شدید اهالی منطقه مواجه و به اعتراض دیروز برخی اهالی لردگان در این شهر منجر شد. البته وزیر بهداشت توضیحات بیشتری درباره این ماجرا بیان کرد تا برداشت ها از اظهارات قبلی اش را اصلاح کند. به گزارش ایرنا دکتر سعید نمکی اعلام کرد: از مدتها قبل - بیش از ۴۰ روز پیش – گزارش هایی از موارد آلودگی با ویروس HIV در روستایی در لردگان گزارش شد و همکاران ما بسیار آرام و بی صدا و با حفظ حرمت مردم شریف آن منطقه، کارها را پیش می بردند اما متاسفانه بهورز زحمت کش و خدوم روستا مورد اتهام قرار گرفت و پاسخ ما این است که سرنگ آلوده، عامل شیوع این بیماری نیست. سعید نمکی افزود: البته مردم شریف و پاکیزه آن منطقه بی دلیل یا از راه هایی به این ویروس آلوده شده اند که هیچ گناه و تقصیری ندارند. کودکی که از مادر مبتلا به HIV متولد میشود، معصومتر از آن است که مورد اتهام قرار گیرد یا زنی که به شیوه ای آلوده شده باشد که شاید اطلاعی از آن نداشته باشد. وی با بیان این که هزینه های درمان مبتلایان به ویروس HIV کاملا رایگان است، گفت: کمترین هزینه ای را در این زمینه به مردم تحمیل نمی کنیم و درباره عوامل آلودگی به این ویروس بعد از بررسی دقیق کارشناسان بهداشتی، اطلاع رسانی خواهیم کرد. مجید شیرانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری نیز با بیان این که علت بروز و شیوع این بیماری در این روستا در دست بررسی است، تصریح کرد: تاخیر در اطلاعرسانی این موضوع به سبب حفظ حرمت بیماران و محرمانه بودن موضوع و سپس بررسی کامل تحقیقات و پیگیریها بود.
تیر اندازی به سوی ماموران ناجا
در همین حال به گزارش ایرنا و راه دانا عصر دیروز نیز اقبال عباسی استاندار چهار محال و بختیاری با بیان این که اهالی روستای چنار محمودی در اغتشاشات [دیروز] شهر لردگان حضور نداشتند، افزود: «متاسفانه یک خرده جریان پیچیدهای در دل اعتراض های مردمی به دنبال اهداف خود بوده و یکی از دستگیرشدگان فرزند یک ضد انقلاب سرشناس است.»وی در توضیح نحوه حضور این افراد در لردگان گفت: این افراد که به زودی اسامی آن ها منتشر می شود، مسلح بودند و به ساختمان فرمانداری، دفتر امام جمعه و ساختمان بهداشت و درمان حمله و اقدام به تیراندازی کردند که چندین نفر از ماموران نیروی انتظامی زخمی شدند. عباسی در ادامه افزود: فرزند این ضد انقلاب خارج نشین به همراه گروهی از خارج از استان و با لباس های غیر محلی مردم بومی این منطقه به لردگان آمده بودند و پس از ایجاد اغتشاش دستگیر شدند. وی همچنین تصریح کرد: این افراد با سردادن شعارهای ساختار شکنانه و به وسیله اسلحه هایی که به همراه داشتند به ساختمان های دولتی حمله کردند و خوشبختانه با همکاری به موقع مردم لردگان این حرکت و توطئه ضد انقلاب خنثی شد. استاندار چهارمحال و بختیاری همچنین از جلسه شورای تامین این استان و بررسی مسائل امنیتی، اجتماعی و بهداشتی توسط مسئولان مربوط خبر داد. وی همچنین از مردم منطقه به دلیل مخاطرات امنیتی پیش آمده عذرخواهی کرد. دیروز همچنین فرمانده سپاه استان چهار محال و بختیاری به میان مردم لردگان رفت و با آن ها گفت و گو کرد. همچنین برخی اهالی لردگان نیز پس از تجمعات دیروز که توسط برخی عناصر آشوب طلب به انحراف کشیده شد، مقابل فرماندهی انتظامی لردگان تجمع کردند و خواستار برخورد با آشوب طلبان شدند.
انتقاد شدید سازمان نظام پزشکی از عوامفریبی درباره مسائل بهداشتی
همچنین به گزارش ایرنا شب گذشته عباس آقازاده مسرور رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی با انتقاد شدید از «عوام فریبی و خدشه دار کردن ذهنیت مردم راجع به مسائل بهداشتی و درمانی» خواستار آزادی بهورز بازداشت شده در روستای شهرستان لردگان شد. وی تاکید کرد: نحوه انتشار ویروس HIV، دوره کمون و علایم بیماریهای مزمن که منجر به انتشار این ویروس میشوند از یک غربالگری دیابت آغاز نشده و تجمع عده کثیری از اهالی این روستا با پلاکاردهای چاپ شده و عباراتی که نشان دهنده سطح بالایی از اشراف به اصطلاحات پزشکی است، نشان دهنده دخالت محافل خاص و هدفدار بودن این داستان است. وی افزود: غربالگری دیابت با سرنگ انجام نمیشود و این که تصاویری از سرنگ آلوده در دست فردی که سرتاپا مشکی پوشیده و در حال خون گیری از مردم است، تنها نشان از عوام فریبی و خدشه دار کردن ذهنیت مردم راجع به مسائل بهداشتی و درمانی دارد. وزارت بهداشت نیزشامگاه روز گذشته در اطلاعیه ای تاکید کرد :بعد از تشخیص چند مورد ابتلا به عفونت اچ آی وی در این روستا ، ضمن ارائه آموزش به مردم، دسترسی به اقدامات تشخیصی فراهم شد. موارد جدید شناسایی شده، سریعاً تحت مراقبت و درمان قرار گرفته اند. راه های انتقال همه موارد کاملأ مشخص است و به اطلاع بیماران رسیده است و از آن جا که جزو حریم خصوصی بیماران است، به هیچ وجه قابل انتشار نیست.در خصوص راه های انتقال بیماری در آن منطقه هیچ ابهامی وجود ندارد و به صراحت تأکید می شود که هیچ اقدام تشخیصی و بهداشتی، واکسیناسیون و ... مطلقاً عامل انتقال بیماری در منطقه نبوده است.این اطلاعیه می افزاید: اکنون تیم های تخصصی برای ادامه مشاوره ، مراقبت و درمان از طرف وزارت بهداشت در منطقه مستقر هستند و درمان موارد شناسایی شده زیر نظر یک فوق تخصص در حال انجام است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

معافیت 15 ساله فعالان اقتصادی از پرداخت مالیات بر درآمد و دارایی، تاکنون منشأ فسادی برای ثبت شرکت های صوری شده، با این حال اکنون مدیر امور حقوقی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از لغو امتیاز 12 هزار شرکت صوری در این مناطق خبر داده است.
به گزارش خراسان، ماده 13 قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری – صنعتی کشورمان، تصریح کرده: «اشخاص حقیقی و حقوقی که در منطقه به انواع فعالیت های اقتصادی اشتغال دارند، نسبت به هر نوع فعالیت اقتصادی در منطقه آزاد ازتاریخ بهرهبرداری مندرج در مجوز به مدت 15 سال از پرداخت مالیات بر درآمد و دارایی موضوع قانون مالیات های مستقیم معاف خواهند بود... » این موضوع در سال های گذشته به همراه وام های کلانی که در این مناطق به فعالان اقتصادی داده می شود، باب تاسیس شرکت های صوری زیادی را در این مناطق گشود. زیرا با توجه به ثبت دستی و سنتی اطلاعات شرکت ها، امکان ثبت چندین شرکت با یک کد پستی فراهم می شد. با این حال، به نظر می رسد بساط این موضوع با ایجاد پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، برچیده شده است. به گزارش فارس به نقل از مدیر امور حقوقی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، اکنون برای ثبت شرکت، اطلاعات هویتی و مجوز فعالیت شرکتها به همراه نشانی و کدپستی دریافت و پس از آن شناسه ملی برای فعالیت آن ها صادر میشود.
گفته های پور احمدی، حاکی از این است که اجرای این رویه جدید، پالایش شرکت ها در این مناطق را در پی داشته است. به طوری که در خردادماه امسال تعداد زیادی از شرکت ها برای ثبت اطلاعات فعالیت خود مراجعه کردند. با این حال و به عنوان مثال در منطقه آزاد کیش، معلوم شد بیش از 12 هزار شرکت ثبت شده که بیش از 6 هزار مورد آن ها صوری بوده است. از این تعداد در نهایت 5 هزار شرکت غیرفعال باقی مانده اند که عملاً نمیتوانند فعالیتی در مناطق آزاد و سرزمین اصلی داشته باشند.
البته تکلیف قانون از سال 94 برای ارائه اظهارنامه مالیاتی شرکت های فعال در این مناطق نیز عامل موثر دیگری بر پالایش شرکت ها در این مناطق و جلوگیری از فرار مالیاتی آن هایی بوده است که در سرزمین اصلی نیز فعالیت می کنند. به طوری که اکنون سازمان مالیاتی این شرکت ها را رصد کرده و اظهارنامه آن ها صحت سنجی می شود.
پوراحمدی آمار قابل تاملی از تعلیق و لغو امتیاز شرکت های صوری ارائه داد و گفت: تا 31 شهریور حدود 12هزار و 111 شرکت در مناطق 7 گانه آزاد لغو امتیاز و تعلیق شدند.
خبر مرتبط
پیشنهاد مرکز پژوهش ها برای حذف معافیت مالیاتی مناطق آزاد
این روزها بررسی و تصویب لایحه مالیات بر ارزش افزوده در دستورکار مجلس قرار دارد. با این حال، گزارش مرکز پژوهش های مجلس در این باره منتشر شد که در آن با انتقاد از معافیت مناطق آزاد از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، تاکید شده است: این معافیت ضمن کاهش منابع عمومی دولت و شهرداریها و دهیاریها، منجر به بروز فساد گسترده، خدشه به شفافیت جریان کالا و خدمت و نیز فرار مالیاتی در کشور خواهد شد. این مرکز با اشاره به این که مالیات بر ارزش افزوده، نوعی مالیات بر مصرف بوده، مصرف کننده آن را پرداخت خواهد کرد و بار مالی آن به تولیدکننده اصابت نمی کند، توصیه کرده است که مناطق یادشده مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده شوند. بازوی کارشناسی مجلس، مشمول شدن این مناطق در نظام مالیات بر ارزش افزوده را از بعد شفافیت اقتصادی و جلوگیری از فرار مالیاتی مهم ارزیابی کرده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


شهردار مشهد روز گذشته در نامه ای خطاب به اعضای شورای اداری شهرداری مشهد، به ویژه معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی، معاون مالی و پشتیبانی، مدیرکل حوزه شهردار و امور مناطق، مدیرکل بازرسی و پاسخ گویی به شکایات، مدیرکل حراست، مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل و مدیرکل حقوقی، 10 دستور صریح برای برخورد با فساد صادر کرد. به گزارش «خراسان رضوی»، محمدرضا کلایی در توئیتی که به همین منظور منتشر کرده است، نوشت: «مبارزه با فساد همواره مورد تاکید مدیریت شهری در دوره پنجم بوده است؛ از امروز این مبارزه با دستورالعمل سازمان عاری از فساد، جانی تازه خواهد گرفت. برای رسیدن به این هدف، نیازمند همیاری همکارانم در مدیریت شهری و همراهی همشهریان عزیز هستم.»
دستوراتی برای مقابله با فساد
در نامه شهردار که نسخه ای از آن در اختیار روزنامه «خراسان رضوی» قرار گرفته، آمده است: «روشن است که یکی از سیاست های شورای اسلامی شهر در دوره پنجم مقابله با فساد در ابرسازمان شهرداری مشهد بوده است و پروژه شفافیت و مبارزه با فساد یکی از مهم ترین محورهای پنجاه گانه اصلی مدیریت شهری در دوره حاضر است. از طرف دیگر شایسته و بایسته است که مدیریت شهری مشهد مقدس به عنوان شهری نمونه در کشور که خدمت به زائران و مجاوران حضرت رضا (ع) را برعهده دارد عاری از هرگونه شائبه و آلودگی باشد. بنابراین لازم است موارد زیر به عنوان دستور صریح مورد عمل قرار گیرد:
1- تعبیه مکان لازم برای دریافت شکایات و گزارش های مردمی: با عنایت به سیاست مدیریت شهری در جلب مشارکت مردم، اداره کل بازرسی و رسیدگی به شکایات باید مکان لازم را برای دریافت شکایات و گزارش های مردم تا 15 مهرماه امسال در تمامی مناطق، سازمان ها و ستاد و همچنین اداره کل بازرسی و رسیدگی به شکایات تعبیه کند. گزارش های کتبی و همچنین الکترونیکی باید شخصا توسط مدیرکل محترم بازرسی شودو رسیدگی به شکایات مورد بازبینی قرار گیرد و موارد به همراه پیگیری ها و نتایج حاصله به صورت روزانه به این جانب گزارش شود.
2- توجه ویژه به مصوبات کمیته شفافیت شورا: تمهیدات مورد اشاره شورای اسلامی شهر در این زمینه به ویژه مصوبات کمیته شفافیت آن شورا باید مورد لحاظ قرار گیرد و معاون محترم برنامه ریزی و توسعه به صورت هفتگی گزارشی از اقدامات و برنامه ها به این جانب ارائه کند.
3- کنترل گلوگاه های فسادزا در حوزه مالی: معاون محترم مالی و پشتیبانی موظف است تمهیدات لازم را برای کنترل گلوگاه های فسادزا در حوزه مالی و کنترل سلامت اقدامات مدیریت شهری از طریق ابزارهای حوزه مالی به کار گیرد.
4- ضرورت اطلاع رسانی لازم به مردم: مدیرکل محترم روابط عمومی و بین المللی موظف است اطلاع رسانی لازم را برای اخذ نظرات، شکایات و گزارش های مردمی در سطح شهر، مناطق، سازمان ها و ستاد به انجام برساند. در این اطلاع رسانی ابزارهای مجازی اداره کل بازرسی و رسیدگی به شکایات و ابزارهای الکترونیکی که معاون محترم برنامه ریزی و توسعه موظف به ایجاد و فعال سازی آن است باید در اولویت باشد.
5- توجه به گزارش های 137: مدیرکل محترم روابط عمومی و بین الملل موظف است گزارش های رسیده از مسیر 137 را به صورت جداگانه و روزانه به مدیرکل محترم بازرسی و رسیدگی به شکایات ارائه کند و روند انعکاس اقدامات و پاسخ های ارائه شده به شهروندان را شخصا رصد کند.
6- بازبینی و اصلاح فرایندهای فسادخیز: معاون محترم برنامه ریزی و توسعه مکلف است فرایندهای فسادخیز را مورد بازبینی و اصلاح قرار دهد.
7- اغماض و قصور قابل پذیرش نیست: اغماض و قصور در رسیدگی به تخلفات انجام شده در مدیریت شهری به هیچ وجه قابل پذیرش نیست و مقابله با عوامل فساد در هر رده و مسئولیتی مورد تاکید این جانب است.
8- تاکید بر همکاری با دیگر نهادهای نظارتی و دستگاه قضایی: مدیر کل محترم حراست موظف است زمینه همکاری مدیریت شهری با دیگر نهادهای نظارتی خارج از مدیریت شهری و همچنین دستگاه قضایی را در زمینه مبارزه با فساد فراهم کند و با همکاری مدیرکل محترم حقوقی، خاطیان را به حوزه تخلفات اداره یا دستگاه قضایی معرفی کند.
9- ضرورت حمایت از همکاران و شهروندان فعال در مقابله با فساد: از آن جا که مبارزه با فساد در سازمان بزرگ شهرداری امری زمان بر و پیچیده است و قطعا در عمل با مقابله و دسیسه عاملان فساد مواجه خواهد شد، لازم است تمامی ارکان سازمان به ویژه مدیرکل محترم حراست و مدیرکل محترم حقوقی حمایت لازم را از همکاران و شهروندانی که در مقابله با فساد فعال خواهند بود انجام دهند.
10- تاکید بر سرعت و قاطعیت: عملیات مقابله با فساد در شهرداری باید با حداکثر سرعت و قاطعیت به انجام برسد. پایان آذرماه نخستین بررسی عملکرد مدیران ذی ربط خواهد بود و ضمن عمل به موارد فوق انتظار می رود نتایج این نهضت قابل لمس و مشهود باشد. در این مسیر توکل بر خدا و توسل به دعای خیر ولی نعمت شهر مقدس مشهد حضرت رضا (ع) لازم و مورد تاکید است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


سجادپور- پیکر نیمه جان دختر دو ساله ای که توسط یک زن ناشناس در مشهد ربوده شده بود در حالی کشف شد که آخرین نفس هایش را می کشید اما ...
به گزارش اختصاصی خراسان، این ماجرای هولناک شب جمعه گذشته زمانی در مشهد رقم خورد که مرد مسافری به همراه دختر کوچکش، نسخه به دست وارد داروخانه ای در خیابان شهید نواب صفوی شد. او دختر دو ساله اش را روی سنگفرش های داروخانه رها کرد و خود منتظر پیچیده شدن نسخه اش ماند. دقایقی بعد متصدی داروخانه نام مرد مسافر اهل قزوین را صدا زد و او به طرف صندوق رفت تا وجه خرید داروها را پرداخت کند. مرد جوان پلاستیک داروها را به دست گرفت و چشم هایش را داخل داروخانه چرخاند اما اثری از «یسنا» نبود. مرد نگران به بیرون از داروخانه پرید و مضطرب و حیران به هر سو می نگریست تا دختر دو ساله اش را پیدا کند ولی هیچ دختری حتی شبیه «یسنا» هم در آن نزدیکی حضور نداشت. مرد جوان که دیگر به یقین رسیده بود، نازدانه اش گم شده است با چشمانی اشکبار و وحشت زده از رهگذران و مغازه داران می پرسید که دختر کوچکی با لباس های رنگارنگ را ندیده اند؟! پاسخ های منفی، هر لحظه بر وحشت او می افزود و حیران و سرگردان داخل پیاده رو، کوچه های تنگ و باریک و حتی پشت ساختمان های نیمه ساز را جست وجو می کرد. وقتی دختر کوچک اش را نیافت در حالی که هنوز دستانش می لرزید و از شدت اضطراب توان نگه داشتن گوشی تلفن را هم نداشت با کمک شهروندان با سامانه 110 تماس گرفت و چند دقیقه بعد، خودروهای گشت انتظامی کلانتری شهید نواب صفوی، آژیرکشان مقابل داروخانه توقف کردند. مرد جوان در حالی که دیگر حتی نای حرف زدن نداشت و خود را سرزنش می کرد که چرا دست دختر خردسالش را در هیاهوی امور روزمره رها کرده است، به تشریح خلاصه ای از جریان گم شدن «یسنا» پرداخت و افزود: اکنون نمی دانم چگونه این موضوع را برای دیگر اعضای خانواده ام بازگو کنم! آیا آن ها تحمل شنیدن این ماجرای تلخ را خواهند داشت!...
به گزارش خراسان، نیروهای انتظامی پس از دعوت به آرامش مرد جوان و ارائه آموزش های لازم در صورت تماس احتمالی آدم ربایان، بلافاصله وارد عمل شدند و به تحقیق در این باره پرداختند. با توجه به اهمیت و حساسیت موضوع و با صدور دستور شبانه ای از سوی سردار محمدکاظم تقوی (فرمانده انتظامی خراسان رضوی) گروه های ویژه ای از چند کلانتری به همراه گشت های پیاده و موتوری به حالت آماده باش درآمدند تا بررسی های کارشناس را با فرماندهی و نظارت مستقیم سرهنگ عباس صارمی ساداتی (رئیس پلیس مشهد) ادامه دهند.
فرمانده انتظامی مشهد درباره چگونگی وقوع این حادثه تلخ و عملیات گسترده شبانه پلیس به خراسان گفت: به دنبال گزارش این حادثه به پلیس و تحقیقات مقدماتی نیروهای انتظامی، ماجرای آدم ربایی محرز شد چرا که در بررسی های میدانی و ترافیکی نیروهای کلانتری که تا سپیده دم طول کشید، شواهدی از ردپای یک زن به میان آمد که نشان می داد زن جوانی با یک چادر گل دار در حال تردد بوده که دختر بچه دو ساله را زیر چادرش گرفته و او را به مکان نامعلومی برده است اما چهره این زن پنهان بود! سرهنگ صارمی ساداتی افزود: با توجه به تاکید فرمانده انتظامی استان خراسان رضوی، بلافاصله چند گروه عملیاتی کارآزموده به تجزیه و تحلیل سرنخ های موجود پرداختند و ردزنی های اطلاعاتی را ادامه دادند. فرضیه قوی تر آن بود که با توجه به پوشش کهنه و مندرس زن جوان او باید یکی از افراد آلوده به مواد مخدر باشد که در همان اطراف زندگی می کند!
بنابراین تحقیقات گسترده با رصدهای اطلاعاتی ادامه داشت تا این که چند ساعت بعد نیروهای گشت کلانتری مصلی که در بخش دیگری از شهر وارد عملیات شده بودند، پیکر نیمه جان دختر خردسالی را درون چمن های فضای سبز میدان عدالت مشاهده کردند که آخرین نفس هایش را می کشید. رئیس پلیس مشهد اضافه کرد: نیروهای عملیاتی به سوی دخترک شتافتند و زمانی که با نبض های کند او روبه رو شدند، بی درنگ دختربچه را به مرکز درمانی رساندند. کادر پزشکی در آن ساعت از شب، عملیات احیا را آغاز کردند تا این که خبری خوش لبخند را بر لبان نیروهای پلیس نشاند، «دختر بچه از مرگ حتمی نجات یافت».
مقام ارشد انتظامی مشهد ادامه داد: وقتی مشخص شد که دختر نجات یافته همان «یسنا» دختر دو ساله مرد قزوینی است، بلافاصله نیروهای انتظامی باوی تماس گرفتند و این گونه مرد مسافر، دخترش را که از مرگ نجات یافته بود، در آغوش کشید اما عملیات پلیس پایان نیافت چرا که پزشکان از مسمومیت دختربچه سخن گفتند و از سوی دیگر هنوز آدم ربا در چنگ قانون گرفتار نشده بود.
سرهنگ عباس صارمی ساداتی تصریح کرد: با توجه به اهمیت موضوع، گروه های عملیاتی همچنان به فعالیت های خود ادامه دادند تا این که مشخص شد زن آدم ربا، گاهی در خیابان شهید نواب صفوی تردد دارد بنابراین شاخه ای از عملیات به بولوار شهید نواب صفوی کشید تا این که شب گذشته با توجه به مشخصاتی که نیروهای انتظامی از زن جوان داشتند با همکاری اهالی و مغازه داران محلی موفق شدند او را هنگام گدایی دستگیر کنند و به مقر انتظامی انتقال دهند.
این مقام انتظامی خاطرنشان کرد: زن 32 ساله که تبعه یکی از کشورهای همسایه است، در بازجویی ها به صراحت ربودن دختر بچه دوساله را پذیرفت. این زن که اعتیاد شدیدی به مواد مخدر دارد، مدعی شد «به خاطر اعتیادم هنوز نمی دانم چه کار کرده ام! من دختربچه را ربودم ولی وقتی او را به خانه بردم خیلی سروصدا و گریه می کرد من هم برای آن که او را وادار به سکوت کنم مجبور شدم چند قرص خواب آور به او بخورانم! بعد فهمیدم که دیگر نفس نمی کشد. از شدت ترس پیکر او را روی چمن های میدان انداختم و فرار کردم!
فرمانده انتظامی مشهد افزود: این زن برای کشف جرایم احتمالی دیگر و همچنین بازجویی های تخصصی در اختیار کارآگاهان اداره جنایی پلیس آگاهی خراسان رضوی قرار گرفته است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


نسیم سهیلی- مار بوآ و مار رتکولیتد آلبینو، انواع آفتاب پرست، تگوی آرژانتینى، انواع مختلف سگ و گربه، پرنده با نژادهای کمیاب و... همه این حیوانات اعم از اهلی و غیر اهلی، خانگی و غیر خانگی در سایت فروش حیوانات، تبلیغ می شوند. در کنار این خرید و فروش اینترنتی که بازارش داغ است، حیوانات عجیب و غریب در کلینیک های حیوانات هم مشاهده می شود. کافی است گشتی در شهر بزنیم یا در این خصوص سراغ آدم های اهلش برویم و به نکات جالبی برسیم. به حیوانات عجیبی که جایشان اتاق خواب، کشوی میز، آکواریوم ، تراریوم و حیاط خانه ما نیست اما....
برخی از انسان ها حیوانات خانگی را به عنوان همدم برای خود انتخاب می کنند اما این که چه نوع حیوانی و چرا، بستگی به سلیقه شخصی دارد. حیوان خانگی معمولا باید اهلی و تا حدودی هم زیبا باشد اما برخی، پا را فراتر از این گذاشته و حیوانات وحشی و رام نشدنی یا حیواناتی را که دیدنشان ترسناک و دلهره آور است به عنوان همدم و حیوان خانگی شان انتخاب می کنند! چندی پیش ویدئو و تصاویری از نگهداری یک قلاده پلنگ، شیر و خرس در فضای مجازی منتشر شد. هر چند یافتن و مصاحبه با این افراد ممکن نشد اما یافتن کسانی که حیوانات عجیب و غیر خانگی نگهداری می کنند، هم در دسترس و هم آسان بود.
خزندگان محبوب!
در پرس و جو از افرادی که حیوانات خانگی نگهداری می کنند، گربه، پرندگان، ماهی و سگ به عنوان پرتعداد ترین حیوانات شناخته شد. در زیر با افرادی که حیوان خانگی از دسته خزندگان دارند هم کلام می شویم.
ستار یکی از افرادی است که حیوان خانگی خود را از طریق اینترنتی خریده. او در این باره می گوید: من مار پیتون دارم که از سایت رسمی فروش حیوانات خانگی در تهران خریده ام و قیمت آن چند سال پیش300 هزار تومان بود این حیوانات اگزوتیک هستند و فکر می کنم در برخی کشور ها نگهداری آن ها جرم است.
او می افزاید: برای غذا دادن به حیوان خانگی ام از موش استفاده می کنم و چون به نگهداری حیوانات خاص علاقه دارم، مار را انتخاب کردم. این مار واقعا رفیق من است.
بهزاد نیز که قبلا مار نگهداری می کرده در باره حیوان خانگی اش می گوید: من قبلا ماری از نژاد چلیپر داشتم البته او را خریداری نکرده بودم بلکه در طبیعت پیدایش کردم. غذایش قورباغه بود و به دلیل این که سمی نبود بیشتر اوقات آن را همراه خود بیرون از منزل در کوچه و خیابان و طبیعت می بردم.
او ادامه می دهد:حیوان خاص و جذابی بود اما توصیه می کنم اگر کسی می خواهد مار نگهداری کند، نژاد پیتون بگیرد چون هم نگهداری اش ساده تر و هم غذایش بیشتر است. همسترهایی که تولید می شود بیشترشان غذای مارهای پیتون هستند البته باید کمی سنگدل هم باشی که حیوان زنده ای را خوراک حیوان دیگری کنی یا این که آن ها را بکشی.
شهاب اما عنکبوت و رتیل دوست دارد و چند سالی است که با خرید و نگهداری از این حیوانات آن ها را به عنوان همدم برای خودش انتخاب کرده است.
او می گوید: 9 سالی است که رتیل زانو قرمز مکزیکی نگهداری می کنم و آن را از یک فروشگاه حیوانات خانگی در خارج از ایران و به قیمت60 یورو خریداری کردم. آن زمان سه سالش بود.
شهاب ادامه می دهد: هر حیوانی می تواند خطرناک باشد اما رتیلی که من دارم رفتار خشنی ندارد البته تمام عنکبوت ها نیش می زنند و زهرشان دردناک است اما خطرناک نیستند. من رتیلم را در تراریومی از جنس پلکسی نگهداری می کنم.
او می افزاید: من رتیلم را لمس نمی کنم و تا امروز من را نیش نزده، کلا حیوان آرامی است و تمایل به خشونت ندارد و از نظر هزینه نگهداری نیز تقریبا بدون خرج است زیرا خوراکش ملخ، جیرجیرک و سوپر ورم است.
از او می پرسم که آیا به رتیل هم می توان گفت حیوان خانگی؟ و او پاسخ می دهد: برخی نژاد های رتیل و عنکبوت ها برای نگهداری در خانه مناسب هستند اما حتما باید از مراکز پرورش خریداری شوند و شکار آن ها از طبیعت، نادرست و خطرناک است.
شهاب درباره بیماری هایی که ممکن است از حیوانان خانگی اش منتقل شود، بی اطلاع است او می گوید:خانواده عنکبوت ها می توانند حساسیت زا باشند و البته نگهداری این حیوانات مانند ماهی هاست و نباید آن ها را لمس کرد.
اودربیان دلیل شخصی اش برای خرید و نگهداری این حیوان ادعا می کند: نوع بشر به عنکبوت ها وابسته است و در کل آن ها مخلوقات بسیار زیبا و مفید خداوند هستند .
شهاب که قبلا عقرب آندراکتونوس و عنکبوت گرگی نگهداری می کرده در این خصوص اشاره می کند: این دو حیوان توسط یکی از افراد خانواده ام مسموم و کشته شدند چون خانواده ام از آن ها می ترسیدند. در حالی که آنان هم بی آزار و هم کم خرج بودند.
از عروس هلندی تا جغد!
پرندگان هم برای عده ای جزو حیوانات پر طرفدار خانگی هستند. امید دو سال است که از پرنده ای به نام عروس هلندی با نژاد استرالیایی نگهداری می کند. حیوانی که از خانواده طوطی هاست.
او می گوید: عروس هلندی پرنده ای است که خرجش کم است و هفته ای یک تخم مرغ و یک هویج می خورد البته غذای اصلی اش ارزن و تخم کتان است که تخم کتان، بعد از گرانی ها تقریبا سه برابر شده و کیلویی50 هزارتومان شده است. این حیوان در ماه یک کیلو ارزن و تخم کتان استفاده می کند همچنین در کنار آن، قطره های ویتامین هم مصرف می کند.
امید اشاره می کند: اطلاعات درباره این حیوانات پایین است و راهنمایی های نادرست برخی از دام پزشکان و کلینیک های حیوانات باعث شد پرنده قبلی من که از همین نژاد بود؛ بمیرد همچنین کلینیک ها قیمت ویزیت های به شدت بالایی دارند و لوازم حیوانات و خوراک هایی که می فروشند، نسبت به بازار قیمت بسیار بالایی دارد در حالی که جنس همان بوده و فقط بسته بندی آن مدرن و باکلاس تر است! به نظرم این مکان ها بیشتر برای درآمدزایی هستند.
یکی دیگر از افرادی که جغد را به عنوان حیوان خانگی اش انتخاب کرده در این باره می گوید: از بچگی عاشق نگهداری از حیوانات بودم و دوست دارم با داشتن آن ها، بیشتر درباره شان بدانم. حیوانی که الان از آن نگهداری می کنم، حیوان فوق العاده ای به نام جغد مینیاتوری است و غذایش بیشتر گوشت مرغ و حشرات است.
وحید می افزاید: جثه این پرنده ریز و در نهایت 20 سانت است. شب ها فعال و شلوغ است و روزها در لانه اش می خوابد و بیرون نمی آید. هم در تاریکی و هم در روشنایی می تواند ببیند اما بیشتر عاشق تاریکی مطلق است.
او می افزاید: جغدم را گاهی برای تفریح بیرون می برم اما چون خانگی شده ، فرار نمی کند. جغد حیوان بی آزاری است نه چنگ می زند، نه گاز می گیرد و نه آزاری دارد. خیلی خاص است و اصلا هم شوم نیست!
وحید درباره استفاده از کلینیک های حیوانات می گوید: در شهرستان کوچکی که من زندگی می کنم تنها دو یا سه کلینیک حیوانات وجود دارد و آن ها هم بیشتر تخصص شان برای دام و طیور است. پس از چند بار مراجعه متوجه شدم اطلاعات کمی دارند برای همین دیگر منصرف شدم و نرفتم.
بازار داغ سگ و گربه
همان طور که مشخص است، نام سگ و گربه در بالای فهرست حیوانات به اصطلاح خانگی قرار دارد. اما همین حیوانات هم گاهی می توانند عجیب و غریب باشند . گاه نژاد های خاص و غیر اهلی برخی سگ ها و گاه خرج و مخارج اضافی و به اصطلاح لاکچری که برای صاحبش می آفرینند، می تواند جالب باشد.
در همصحبتی با افرادی که از سگ به عنوان حیوان خانگی نگهداری می کنند، سعید می گوید: چهار سال است که از گربه های بومی و یک سگ تریر نگهداری می کنم . گربه هایم را از داخل پارک و خیابان پیدا کردم و چون بیمار بودند از آن ها نگهداری کردم و سگ را 250 هزار تومان خریدم.
او بدون آن که به نجس بودن سگ اشاره کند، می گوید: سگ ها احساسات انسان ها را به خوبی درک می کنند و گربه ها هم حس خوبی به انسان می دهند، غرور آن ها برایم جذاب است. خرج هر چهار حیوان چیزی در حدود 500 تا 800 هزار تومان در ماه است.
سعید ادامه می دهد: حیوانات خانگی حتما باید واکسینه شوند، حتی رعایت نکردن بهداشت شخصی انسان ها هم می تواند به حیوانات بیماری منتقل کند مثلا صاحب قبلی سگم، فردی معتاد بود و هنگامی که حیوان را از او تحویل گرفتم، بدنش پر از تاول و انگل و کنه بود و ماه ها طول کشید تا درمان شود و به من اعتماد و عادت کند.
او می گوید: قبلا میمون داشتم که البته خیلی اذیت شدم و مجبور شدم آن را بفروشم.
سعید از دردسرهای نگهداری میمون می گوید: این حیوان زیاد میوه می خورد. ادرارش را نمی توانست کنترل کند و هر جایی ممکن بود این کار را انجام دهد، بوی نامطلوبی داشت و بسیار بازیگوش بود. حتی مجبور بودم خارج از خانه زنجیرش کنم. به نظرم میمون، حیوانی است که از دور زیبا به نظر می رسد اما بعد از مدتی خسته کننده می شود!
آرایش سگ ها گران تر از انسان!
در فضای مجازی وکلینیک های حیوانات خدمات خاصی به سگ و گربه ها ارائه می شود که البته قیمت های زیاد آن می تواند باعث تعجب باشد. لباس داگی، خدمات آرایشگاهی، تخت خواب داگی، کوتاهی ناخن و مسواک، لباس شب مخصوص سگ ها. لباس ولنتاین ویژه گربه ها، آرایش سگ و گربه از ۱۰۰ هزار تومان تا ۲۵۰ هزار تومان و...
سارا با سگ پشمالوی قهوه ای رنگی در دست، وارد یکی از کلینیک های حیوانات می شود . از او درباره نژاد سگش می پرسم، او می گوید: نژادش شیتزو کراس است و حدود یک سال است که آن را خریده ام، به جز توپ و عروسک و وسایل بازی اش که هر چند ماه یک بار باید عوض شود، خرج خورد و خوراک و درمانش از ماهی 60 هزارتومان تا300 هزارتومان متغیر است.
سارا می افزاید: بعد از تحریم ها و شرایط اقتصادی برخی داروها و غذاهای حیوانات هم که وارداتی بود کمیاب شد و برای تهیه آن ها به مشکل برخوردم همچنین قلاده سگ نیز کمیاب و گران شده است.
سارا که به تنهایی زندگی می کند درباره دلیل نگهداری اش ادعا می کند: سگ یک همدم است، این بچه، مثل داروی ضد افسردگی است! جو خانه را خیلی صمیمی و به آدم ها محبت می کند.
او اشاره می کند: وسایل آرایشی بهداشتی مثل برس، ناخونگیر، مسواک و خمیر دندان برایش خریده ام و لباس هم چند دست دارد. البته یک لباس خاص و مجلسی هم دارد که برای مهمانی ها می پوشد!
سارا می افزاید: هزینه آرایشگاهش برای کوتاهی مو، سالی دوبار هر دفعه 120 هزار تومان است. حمامش هفته ای دوبار است که شامپوی مخصوص دارد و قیمت اش 100 هزار تومان است، البته من چون دام پزشکی خوانده ام بیشتر کارهایش را خودم انجام می دهم و فقط برای تزریق واکسن ها به کلینیک مراجعه می کنم.
خطرناک و غیر اخلاقی
یک فعال محیط زیست درباره خریداری و نگهداری از حیوانات غیر اهلی و اگزوتیک بیان می کند: خرید و فروش این حیوانات به شدت خطرناک است اگر حیوان، بومی کشور باشد ذخیره ژنتیکی ما را تهدید می کند و اگر غیر بومی باشد مثل انواع میمون، راسو، خزندگان و... پس از مدتی در طبیعت رها می شوند و چون دشمن طبیعی ندارند، می توانند به طبیعت خسارت بزنند. از طرف دیگر این موضوع اخلاقی نیست و حیات وحش باید در طبیعت خود باشد. ما حق نداریم برای احساسات و تفریح خودمان آن ها را در خانه و قفس زندانی کنیم و از حق طبیعی محرومشان کنیم.
محمد درویش با اشاره به این که قانونی در خصوص حمایت از حیوانات و منع حیوان آزاری در حال تصویب است، خاطر نشان می کند: این قانون چهار سال است که در حال پیگیری است و خلأهای موجود را رفع می کند. به طور مثال گواهی سلامت حیوانات خانگی، منع خرید و فروش برخی از حیوانات و... همگی ذیل این قانون آمده است.
وی با ذکر این که در تمام دنیا شهرداری ها مسئول آموزش به شهروندان در خصوص حیوانات هستند، بیان می کند: درباره قوانین نگهداری حیوانات یا اطلاعات مورد نیاز به جز شهرداری ها، رسانه ها هستند که با ساخت و پخش ویدئوهای جذاب، آگاهی بخشی و اطلاع رسانی در این خصوص را بر عهده دارند. آموزش و اطلاع رسانی باید از دوران مهد کودک و در مدارس پیگیری شود البته در کشور ما این فرایند طولانی مدت خواهد بود و به راحتی اتفاق نمی افتد .
این کارشناس محیط زیست اضافه می کند: برای درمان بیماری حیوانات چه اهلی و چه غیر اهلی، کلینیک هایی دایر شده که از نظر تعدادکم بوده و نیروهای متخصصی نیز ندارد.
جای خالی لیست مثبت
یک دام پزشک در این خصوص اظهار می کند: حیوانات زیادی را به صورت غیر مجاز و غیر اصولی به عنوان حیوان خانگی نگهداری می کنند که می توانند ناقل بیماری باشند البته از نظر انتقال بیماری ها، در گونه های مختلف تفاوت وجود دارد. مثلا میمون ها به خصوص آن هایی که بیشتر از هند و پاکستان قاچاق می شوند بیماری های مشترک بسیار زیادی با انسان دارند از بیماری های ساده و ویروسی انگلی گرفته تا سل و هرپس. همچنین خزندگان معمولا باکتری دارند که می تواند برای کودکان بسیار خطرناک باشد.
ایمان معماریان تصریح می کند: هر حیوانی که خانگی نیست به خود حیوان، طبیعت و فردی که از آن نگهداری می کند، ضرر می رساند به همین دلیل آن ها به عنوان حیوان خانگی مطرح نیستند. در اکثر کشورها فهرستی وجود دارد که در آن حیوانات مجاز برای نگهداری به عنوان حیوان خانگی اعلام شده است و شامل دلایل زیست محیطی آن منطقه همچنین دلایل فردی و بهداشتی است و شهروندان آن کشور خارج از آن فهرست نمی توانند حیوانی را به عنوان حیوان خانگی نگهداری کنند.
وی ابراز می کند: در ایران اما سازمان محیط زیست و سازمان دام پزشکی تا امروز چنین فهرستی را ارائه نداده است تا کلینیک های دام پزشکی و حتی مردم از خطرات نگهداری حیوانات غیر خانگی آگاه شوند وکمترین آسیب را، هم به طبیعت، هم به خود و هم به حیوان بزنند.
معماریان با اشاره به این که این فهرست در کشورهای مختلف، متفاوت و بر اساس شرایط زیست محیطی است بیان می کند: در تهیه فهرست حیوانات خانگی مجاز کشورها نکاتی از جمله این که آیا این حیوانات می توانند از طبیعت شکار شوند یا خیر، اگر در طبیعت رها شوند آیا امکان این که به گونه مهاجر تبدیل شوند و گونه های دیگر را از بین ببرند یا نه و بیماری هایشان با انسان تا چه حد قابل کنترل و پیشگیری هست و ... در نظر گرفته می شود.
وی خاطر نشان می کند: با داشتن این فهرست و بر اساس آن، می توانیم نیروهای متخصص برای درمان بیماری آن ها را آموزش دهیم اما هم اکنون دامپزشکی ما خارج از محدوده حیواناتی مانند سگ، گربه، دام و طیور، آموزشی برای درمان دیگر حیوانات نمی دهد و اگر فردی علاقه مند بود خارج از دانشگاه می تواند درباره گونه خاص جانوری اطلاعات کسب کند و آموزش ببیند.
این دام پزشک اضافه می کند: اگر لیست مثبت برای کشورمان تهیه شود، کلینیک های درمان حیوانات خانگی نیز ملزم به یادگیری درمان تمام حیوانات داخل لیست خواهند شد و اگر حیوانی خارج از آن برای درمان مراجعه کرد، آن را به سازمان دام پزشکی و محیط زیست ارجاع دهند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

« روپوش بر تن و ماسک بر صورت، وارد سوله ای می شوم که ردیف به ردیف مرغ های زنده برای ذبح در جعبه های مخصوصی قرار گرفته اند؛ همراه من تعداد زیادی از کارگران و دام پزشکان هم لباس کار بر تن آماده انجام ذبح می شوند. بوی محیط آزاردهنده است و تصور این که هر شب، آن هم نیمه های شب مجبور باشی این بو را تحمل کنی سخت است! عملیات ذبح مرغ ها با رسم و آیین مذهبی که شروع می شود، لفظ جلاله «ا...» را بارها و با هر بار ذبح می شنوم. خودشان میگویند در هر ساعت، دو هزار بار نام خدا را به زبان می آورند و ذبح مرغ ها را انجام می دهند...» این جا یک کشتارگاه مرغ در 30 کیلومتری مشهد است؛ قرار است به مناسبت روز ملی دام پزشکی، در چهار ساعتی که در این کشتارگاه حضور دارم از زحمات و تلاش های افرادی بگویم که کمتر سختی ها و دشواری های کار آن ها را دیده یا شنیده ایم، افرادی که تا نیمه های شب در این کشتارگاه ها تلاش می کنند تا غذای سالم سر سفره های ما بیاید، افرادی که خادمان و ناجیان سلامت غذایی مردم هستند.
ماجرای شوک الکتریکی 40 ولتی
ساعت 22 است، کامیون های حامل مرغ ها که کد بهداشتی اداره کل دام پزشکی روی آن ها نصب شده وارد کشتارگاه شده اند، کامیون هاپراز قفس های زرد رنگی است که داخل شان مرغ های سفید رنگ قرار دارند، مرغ ها هم آرام و بی صدا داخل قفس نشسته اند. برایم سوال است که چرا ذبح مرغ ها در کشتارگاه ها در این ساعت از شبانه روز انجام می شود، دام پزشک مستقر در کشتارگاه البته همان اول جواب سوالم را می دهد و می گوید: چون مرغ ها در روز سر و صدا و جنب و جوش زیادی دارند، اگر کشتار در روز انجام شود میزان تلفات آن ها بالا می رود.در کشتارگاه مرغ باید تمام نکات بهداشتی رعایت شود، ما هم برای این که وارد خط کشتار شویم مجبور هستیم از روپوش، سربند و چکمه های ویژه استفاده کنیم. دراولین مرحله خط کشتارگاه، مرغ ها را یکی یکی از داخل قفس ها بیرون می آورند و روی دستگاه نقاله آویزان می کنند، بعد از این مرحله، کار شست و شوی مرغ ها صورت میگیرد، بوی ناشی از شست و شوی مرغ ها نیز خود یکی از سختی های جدی کار افراد در این کشتارگاه است و کارگران این قسمت مجبورند از ماسک های ویژه استفاده کنند.دکتر عابدیان که دام پزشک مستقر در این کشتارگاه است نیز باید سلامت تمام مرغ هایی را که وارد کشتارگاه میشوند بررسی کند تا با تایید او مرغ ها وارد خط ذبح شوند و اگر مشکل بهداشتی شناسایی شود، اجازه ورود مرغ به خط کشتارگاه داده نخواهد شد. سختگیری های بهداشتی در این مرحله زیاد است و طوری است که خیالت را از بهداشتی بودن روند کار جمع می کند. وی میگوید: تمامی خودروها و سبدها باید هر بار با فشار زیاد آب شست و شو داده شوند تا از بروز هر گونه آلودگی جلوگیری شود. بعد از اتمام فرایند شست و شو، به مرغ ها یک شوک الکتریکی 40 ولتی وارد می شود تا آماده انجام فرایند ذبح شوند، مرغ هایی هم در خط کشتارگاه بی جان روی زمین افتاده اند و مشخص می شود که به دلیل این که قبل از انجام فرایند ذبح جان داده اند، از چرخه خارج شده اند تا تمام مراحل ذبح اسلامی به طور دقیق و کامل و با نظارت ناظران شرعی انجام شود.
کار سخت و حساس ذابحان شرعی
در ادامه مرغ ها وارد مرحله مهم و حساسی می شوند، دو نفر چاقو به دست بدون این که به اطراف نگاه کنند سرهای مرغ ها را می برند، این قدر در کارشان جدی و دقیق هستند که حضور ما حواس شان را پرت نمی کند و با سرعت و دقت زیادی فرایند ذبح را انجام می دهند. سعید و مجتبی دو نفری هستند که این کار را انجام می دهند و با هر سر بریدن لفظ جلاله ا... را تکرار می کنند. حجت الاسلام والمسلمین «شورورزی» مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دام پزشکی استان که در این بازدید همراه ماست، درباره این فرایند می گوید: سخت ترین مرحله کشتار، ذبح شرعی است، این دو نفر ذابح شرعی دام پزشکی هستند و هر کدام از مرغ ها را که می خواهند سر ببرند باید قبل از آن کلمه ا... را تکرار کنند وگرنه گوشت مرغ حرام می شود.وی می افزاید: این افراد نقش مهمی در حلال بودن گوشت ها دارند، مرغ ها نیز به صورت مداوم به این سمت می آیند و در هر ساعت این افراد هر کدام دو هزار بار کلمه ا... را تکرار می کنند.زیر پای ذابحان شرعی نیز کانالی ایجاد شده تا خونابه های حاصل از ذبح مرغ ها از طریق آن کانال جمع آوری شود.
پرکنی مرغ ها توسط دستگاه های پیشرفته
فرایند ذبح شرعی که انجام می شود به مرحله بعدی یعنی پر کنی وارد می شویم، این کار با دستگاه های پیشرفته انجام می شود، یکی، دو نفر هم بعد از این که پرها توسط دستگاه کنده شدند مواظب هستند پری باقی نماند و مدام نظارت می کنند، سمت بالای دستگاه پر کنی نیز پاهای مرغ برای بسته بندی به سالن دیگری منتقل می شود. دکتر حسابی کارشناس و مسئول کشتارگاه های دام پزشکی استان نیز همراه ماست. او درباره این مرحله می گوید: زمانی که سر و پاهای مرغ ها از هم جدا شدند، از روی نقاله به درون وان های شست وشو هدایت می شوند و در این قسمت نیز چند نفر ایستاده اند که تمام ضایعات آن ها را خارج کنند.
هر روز 10 ساعت در دمای زیر صفر
بعد از این که مرغ ها تمیز شدند، خنک می شوند و در مرحله بعدی نیز دوباره مرغ ها درون وان برای شست و شوی مجدد آماده می شوند، بعد از شست و شو در یک اتاقک سرد قرار می گیرند تا اگر مرغی ضایعاتی داشت از چرخه مصرف خارج شود، داخل اتاقک هوا به شدت سرد است و دما زیر صفر. حسین 50 ساله که عملیات نظارت در این اتاقک سرد را بر عهده دارد مجبور است نزدیک 10 ساعت در این جا کار نظارت را انجام دهد و می گوید: عادت کردیم، دنبال روزی حلال هستیم. متاسفانه کار ما به عنوان مشاغل سخت در نظر گرفته نشده است، امیدوارم دولت قانونی را تصویب کند که افرادی که در کشتارگاه ها کار می کنند به شغل آن ها سختی کار تعلق بگیرد.از اتاقک خارج می شویم و حالا زمان آن رسیده که مرغ ها برای بسته بندی آماده شود، در سالن بسته بندی بیش از 30 نفر کار می کنند، قبل از این که کار بسته بندی انجام شود، مرغ ها را بر اساس وزن تقسیم می کنند، مرغ های درشت تر جدا می شوند تا برای مصارف خاص مانند استفاده در رستوران ها و کترینگ ها قطعه بندی شوند. مرغ ها درون پاکت های پلاستیکی که نام و مشخصات درج شده روی آن ها،از سوی اداره دام پزشکی تایید شده است و توسط اپراتور دستگاهی مخصوص، تاریخ تولید و مصرف میخورد، قرار می گیرند، مرحله آخر نیز قرار دادن مرغ های بسته بندی شده در جعبه ها و انتقال آن ها به سیستم توزیع است.قربانیان مدیر داخلی کشتارگاه نیز با بیان این که در این کشتارگاه شبانه بیش از 40 تا 50 هزار مرغ ذبح می شود، می گوید: در کشتارگاه ها همه کارکنان با سختی های زیادی فعالیت میکنند، سرو صدای زیاد، رطوبت و بوی شدید، شب کاری و... از جمله سختی هایی است که در این جا همکاران من با آن مواجه هستند.ساعت حالا نزدیک 2 بامداد است و در حالی که کشتارگاه را ترک می کنم، دام پزشکان و کارگران این کشتارگاه همچنان سخت مشغول تلاش هستند. این گزارش البته تنها گوشه ای از سختی های کار افرادی است که در کشتارگاه ها فعالیت می کنند.
وجود خلأ قانونی برای سخت و زیان آور قرار گرفتن مشاغل دام پزشکی
در ادامه با مدیرکل دام پزشکی استان نیز در این زمینه گفت و گو می کنیم. دکتر احمد شریعتی به میزان کشتار طیور در کشتارگاه های استان اشاره می کند و می گوید: در شش ماهه اول امسال بیش از 40 میلیون قطعه مرغ در 14 کشتارگاه استان تولید شده است، ضمن این که در بحث ارتقای کشتارگاه ها از سنتی به صنعتی در طول سال های گذشته اقدامات خوبی انجام شده و امیدواریم با اجرای این طرح تمام کشتارگاه های استان به آخرین فناوری ها مجهز شوند. وی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا کارگران، دام پزشکان و تکنیسین هایی که در کشتارگاه ها با شرایط سخت کار میکنند جزو مشاغل سخت قرار نمی گیرند؟ می گوید: ما در این زمینه خلأ قانونی داریم، این موضوع را از طریق نمایندگان مجلس، سازمان تامین اجتماعی و اداره کار پیگیری کردیم ولی متاسفانه به نتیجه نرسیدیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.