

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

ایران- بلوری، روزنامهنگار پیش کسوت که در سال 40 خبرنگار کیهان بوده، در روزنامه ایران نوشت: یک روز فرصتی پیش آمد تا با نورالدین الموتی، وزیر دادگستری دیداری داشته باشم و در این دیدار الموتی فاش کرد که سپهبد آزموده، سالها پیش که فرماندار نظامی تهران بود دستور میداد تک تک زندانیان سیاسی را نیمههای شب درون یک گونی قرار دهند و آن ها را در تاریکی شب از هواپیما به درون دریاچه نمک قم بیندازند و در اعماق دریاچه مدفونشان کنند.
شرق-کرباسچی عضو شورای مرکزی کارگزاران با بیان این که «با وجود همه دعواهایی که در ایران داریم، راهی جز صندوق رأی نداریم» خطاب به مدافعان مشارکت مشروط در انتخابات گفت: «اصلا شرط و حضور مشروط شما پذیرفته نشد، بعد میخواهید چهکار کنید؟.... شمایی که از حضور مشروط صحبت میکنید آخرش رأی خواهید داد».
کیهان- این روزنامه در گزارشی با تیتر «تقریباً مفت! قیمت پیشنهادی اروپا برای برجام» نوشت: مقامات فرانسوی در روزهای گذشته وعده نسیه خط اعتباری 15 میلیارد دلاری در قالب اینستکس(در ازای بازگشت ایران به همه تعهدات برجامی) را مطرح کردند اما به فاصله بسیار کوتاهی، این وعده نسیه و توهینآمیز را به اجرای نقد FATF از سوی ایران موکول کردند.
سازندگی- این روزنامه در گزارشی با تیتر «تحریف زندگی یک شیرزن» درباره سریال «بانوی سردار» نوشت: موضوعی مثل سردار مریم، موضوعی ملی است که کمک میکند به ایجاد یک حس نزدیکی بین اقوام مختلف و آحاد ملت. اما چنین حسی نیاز به دقت نظر هم دارد؛ هم در لباسها، هم در لهجه، هم در بیان گذشته شخصیتها. «بانوی سردار» در همه این ها دچار تحریف است؛ بیشتر مایل است یک زن امروزی با تفکرات ایدئولوژیک متعلق به یک قشر خاص را در جایگاه یک زن بزرگ تاریخ نشان دهد.
اعتماد- مجید تفرشی تاریخ پژوه در یادداشتی با عنوان «ناگهان جنگ جهانی دوم در ایران» با اشاره به اقدامات رضاخان نوشت:جو سرکوب و اختناق نهادینه، موجب کاهش شدید حس تعلق و وفاداری عموم مردم به حکومت و دولت وقت شده بود. تا جایی که هنگام اشغال نظامی ایران توسط قوای بیگانه، فروپاشی ارتش شاهنشاهی و خروج رضاشاه از ایران، در شهریور ۱۳۲۰، اغلب مردمان از دست مظالم اشغالگران خارجی، گریان و پریشان بودند، ولی در ضمن، از رفتن رضاشاه از کشور و کنارهگیری اجباری او از قدرت اظهار شعف و شادمانی میکردند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

ایران آنلاین نوشت: سفر پیروز حناچی شهردار تهران به اتریش و آلمان که در روزهای اخیر با دستاوردهای زیادی همراه بوده، خشم گروهک تروریستی منافقین را برانگیخته، به طوری که با تجمع و راه اندازی هشتگ اعتراض خود را به حضور حناچی در آلمان نشان دادند! این در حالی است که برخی جریانها در داخل کشور طی روزهای اخیر تلاش داشتند حناچی را به دلیل خواندن یک آیه از قرآن کریم به نزدیکی با منافقین متهم کنند. پیشتر رئیس مرکز ارتباطات شهرداری تهران از درخواست سفیر آمریکا در آلمان برای تحریم پیروز حناچی خبر داده بود.
انصاف نیوز نوشت: طبق شنیدهها از برخی نزدیکان امیر توحید فاضل خبرنگار موج نیوز که همراه ظریف به فنلاند و سوئد رفته و در سوئد از خبرنگاران جدا و خواستار پناهندگی شده است، وی به این دلیل که نتوانسته ثابت کند در ایران خطری تهدیدش میکند براساس قانون دوبلین به زودی به فنلاند دیپورت میشود.
جام جم آنلاین خبرداد: یکی از مسئولان فدراسیون فوتبال گفته است: تاکنون پرداختی به ویلموتس صورت نگرفته است. ما برای پول دادن به سرمربی تیم ملی منتظر کمک بانک مرکزی یا دریافت طلب مان از فیفا هستیم. حسابهای فدراسیون از سوی فیفا بسته شده، اما مهدی تاج و مسعود سلطانی فر اکنون مشغول رایزنی با بانک مرکزی هستند.
خبرآنلاین گزارش داد: بانکهای اطلاعاتی ایرانیان در سالهای اخیر تکمیل شده و استفاده از آنها برای شناسایی پردرآمدها کاری ساده تر از قبل تلقی میشود. نکته مهم اما این جاست که به گفته وزیر رفاه این بار نه میزان درآمد که میزان مصرف یکی از معیارهای مهم حذف یارانه پردرآمدهاست. هر چند وی توضیحی درباره چگونگی ردگیری مصرف در خانوار ایرانی نداده است، گویا این مؤلفه، مؤلفهای اثرگذار در این دوره زمانی باشد. به نظر می رسد در 10 سالگی هدفمندی یارانه ها بالاخره قرار است بیش از 20 میلیون تن از قطار یارانهبگیران پیاده شوند تا منابعی معادل ۱۲ هزار میلیارد تومان آزاد شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

معنی گام سوم چیست؟
اما قرار است در گام سوم ایران چه تعهداتی را کاهش دهد؟ این سوالی است که هنوز هیچ مقامی به طور رسمی به آن نپرداخته و هر چه بوده همان سخنان رئیس جمهور در چهارشنبه شب گذشته است. بررسی متن برجام نشان می دهد ایران می تواند با برداشتن زمان بندی های برجام درباره تحقیق و توسعه، حرکت به سمت افزایش ظرفیت غنی سازی خود را با استفاده از ماشین های پیشرفته که ظرفیت(سو) بالایی دارند سرعت دهد. مسیری که هم اکنون به صورت طبیعی درحال طی شدن است اما بدعهدی غربی ها ایران را برآن داشته تا سرعت پیمودن این مسیر را بیشتر کند. مسئله ای که در حوزه ساخت سانتریفیوژهای با قدرت بالاتر، برای غرب حاوی پیام های مهمی است.
در همین زمینه یک منبع آگاه در سازمان انرژی اتمی به خراسان گفت: «مهم ترین اقدامی که پس از این گام می توانیم انجام دهیم مربوط به تست زنجیره های بیش از 20 عددی از سانتریفیوژهای پیشرفته IR6 است که میتواند تا 10 برابر ماشین های فعلی غنی سازی اورانیوم داشته باشد. همچنین می توانیم مواد غنی شده از زنجیره های تحقیقاتی و شاهد را به عنوان ذخایر غنی شده خود حفظ کنیم و با راه انداختن کارخانه مونتاژ سانتریفیوژ در نطنز تولید سانتریفیوژ IR6 را برای نصب در زنجیره های بزرگ ترمان آغاز کنیم.» در واقع طبق تعهدات ایران در برجام، بعد از 8.5 سال از اجرای توافق یعنی اواسط سال 1403 می توانستیم زنجیره 30 تایی از ماشین IR6 خود را تست کنیم، با این حال ایران تاکنون 33 عدد از این ماشین را تولید کرده و به دلیل تعهداتی که در توافق داشتیم، در دو زنجیره 10 تایی و 20تایی تست خود را انجام می دهد و با گام سوم این امکان ایجاد می شود تا تست زنجیره های 30 تایی را هم در فاصله کوتاهی اجرایی کنیم و به ویژه زنجیره 150 تایی را که آخرین مرحله قبل از تشکیل آبشار بهینه صنعتی شده IR6 است ، داشته باشیم و با خیال راحت بتوانیم این سانتریفیوژ پیشرفته را به مرحله تولید نیمه صنعتی برسانیم. این البته یک بخش از اقدامات ایران در گام سوم است و جزئیات بیشتر از این گام، امروز اعلام می شود.
آیا برجام برای تحقیق و توسعه هسته ای ایران محدودیت ایجاد کرد؟
این منبع آگاه در سازمان انرژی اتمی همچنین در پاسخ به سوالی راجع به این که آیا برجام محدودیت هایی برای تحقیق و توسعه ایجاد کرده است که حالا قرار است کنار گذاشته شود؟ ضمن رد این مسئله تاکید کرد: «هیچ محدودیتی در بحث تحقیق و توسعه وجود نداشته و ما از همان زمان روی سانتریفیوژهای جدید کار می کردیم و الان هم اگر بدعهدی صورت نمی گرفت و برجام به مشکل نمی خورد، نیازی به تشکیل زنجیره ۳۰ تایی از سانتریفیوژهای IR6 وجود نداشت زیرا ما هنوز تست های زنجیره ۲۰ تایی را کامل نکرده ایم.» وی ادامه داد: «طوری مذاکره انجام شد تا محتوای تحقیق و توسعه محدود نشود و آهنگ تحقیق و توسعه حفظ شود که با گام سوم این آهنگ سریع تر خواهد شد.» این منبع آگاه به طراحی، تولید و تست تک ماشین IR8 اشاره کرد و آن را ناشی از همین فرایند دانست و افزود: «اگر بدعهدی های غرب نبود و می خواستیم به آهنگ عادی تحقیق و توسعه ادامه دهیم نیازی به زنجیره های بزرگ وجود نداشت.» وی تصریح کرد: «سه، چهار سال بعد از برجام تحقیق و توسعه روند خوبی داشته و طراحی ها از حالت مهندسی معکوس تغییر یافته و با مستندسازی حتی برای هر ماشین تا ۳ هزار سند تولید شده و نرم افزارهای خاصی طراحی کردیم . هدف ما از این کار این بود تا تحقیق و توسعه صنعت هسته ای را در ریل درست قرار دهیم نه این که به صورت غیر منطقی و بدون توجیه درست فقط به تولید انبوه سانتریفیوژ بپردازیم مثلاً IR6 در سال ۸۸ آغاز شد و در سال ۸۹ از یک دستگاه آن رونمایی شد و حالا بعد از ۹ سال هنوز در حال تست است. البته طبیعی است و حتی شرکتهای بزرگ سازنده سانتریفیوژ در دنیا مثل یورنکو هم تا ۱۰ سال طول میکشد که سانتریفیوژ را به مرحله تولید انبوه برسانند.»
جمهوری اسلامی ایران تاکنون در سه گام خود از میان پنج تعهد اصلی برجامی یعنی سقف ذخایر(موادغنی شده و آب سنگین)، سقف درصد غنی سازی(67/3)، زمان بندی تحقیق و توسعه، تعداد ماشین های غنی سازی(5060 دستگاه) و نظارت ها (پروتکل الحاقی)، سه تعهد را کنار گذاشته است. پایبند نبودن به محدودیت تحقیق و توسعه در واقع مرحله اول و مهم ترین مرحله برای عبور از سقف تعداد ماشین ها در گام های بعدی است که البته اجرای آن ارتباط زیادی به روند مذاکرات با ۱+4 و به ویژه فرانسه دارد. ایران با تجربه گرفتن از بدعهدی های گذشته گام های خود را بر اساس تصمیمات و زمان بندی خود برمی دارد و این اروپایی ها هستند که می توانند این روند را با اقدام عملی برای حفظ برجام، متوقف کنند.
واکنش اروپا به گام سوم ایران
اروپایی ها همان طور که انتظار می رفت به گام سوم کاهش تعهدات ایران واکنش نشان دادند اما این واکنش چندان تند نبود و تنها با ابراز تأسف، بر درخواست خود برای پایبندی ایران به برجام و ادامه گفت و گوها تأکید کرده اند .سومین قدم ایران برای کاهش تعهدات هسته ای که از دیروز آغاز شده و امروز سخنگوی سازمان انرژی اتمی جزئیات آن را تشریح می کند، به حوزه تحقیق وتوسعه فناوری هسته ای مربوط می شود. محمدجواد ظریف دیروز در نامه ای به موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، آغاز اجرای این گام را اعلام کرد. سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره این نامه گفت: «مهلت ۶۰ روزه دیگری پیش روی اروپاست، هر زمان به تعهدات خود برگردند ما هم به تعهدات برجامی برمی گردیم.» ظریف هم که در سفر به اندونزی حضور داشت خطاب به اروپایی ها گفت: «شما نمی خواهد به ایران امتیازی بدهید و قرار نیست به ایران لطفی بکنید. شما قرار است تعهدات خودتان را انجام دهید. این تعهدات نه وابسته به آمریکا و نه وابسته به اجازه آمریکاست.»وزارت امور خارجه فرانسه در بیانیه ای کوتاه درباره این اقدام ایران، از تهران خواست از هرگونه اقدامی که سیگنال منفی ارسال میکند خودداری کند، چرا که این مسئله «به تلاشها برای کاهش تنشها آسیب میرساند.» سخنگوی کمیسیون اروپا تنها به این گفته بسنده کرد که این کار ایران خلاف برجام است. در آمریکا هم «برایان هوک» نماینده ویژه دولت این کشور در امور ایران مدعی شد که کشورش به دنبال توافق جدید با ایران است. همچنین کاخ سفید اعلام کرد که ترامپ در گفتوگوی تلفنی با امانوئل ماکرون به وی تاکید کرده است که رفع تحریم ها علیه ایران در دستور کار قرار ندارد. سخنگوی وزارت خارجه انگلیس هم در واکنش به تصمیم ایران برای سومین مرحله کاهش تعهدات هسته ای تأکید کرد: عملیاتی کردن سومین گام کاهش تعهدات در قبال توافق هسته ای به ویژه در زمانی که ما، شرکای اروپایی و بین المللی برای کاهش تنش ها با ایران تلاش می کنیم بسیار ناامید کننده است.نتانیاهو هم از کشورهای اروپایی خواست گفت و گو با ایران را متوقف کنند. به گزارش ایرنا به نقل از تلگراف، نخست وزیر رژیم صهیونیستی پس از دیدار با همتای انگلیسی خود، از بوریس جانسون درخواست کرد که انگلیس به سیاست فشار علیه ایران بازگردد که این درخواست مورد موافقت نخست وزیر انگلیس قرار نگرفته است. همزمان با این سفر شبکه فرانس ۲۴ در تحلیلی نوشت که مواضع نتانیاهو در مقایسه با لحن ملایم شده ترامپ، نشان دهنده اختلاف میان سران آمریکا و اسرائیل درباره ایران است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.