
هادی محمدی – سخنگوی قوه قضاییه این هفته با دستی پر از خبرهای داغ قضایی به میان خبرنگاران آمد؛ از محکومیت 58مفسد اقتصادی از جمله گروه ریخته گران و هادی رضوی تا پهلوان پرونده پدیده، از توضیحاتی درباره پرونده عیسی شریفی تا بازداشت مسئول سابق دستگاه قضایی و یک متهم دو تابعیتی جدید. به گزارش خراسان، خبرداغ غلامحسین اسماعیلی به جدیدترین احکام درباره مفاسد اقتصادی اختصاص داشت، آن جایی که وی از صدور رای محکومیت یا اجرای محکومیت 58 نفر در دو هفته اخیر خبر داد که مهم ترین آن ها محکومان پرونده ریخته گران بودند. بر این اساس، شهروز ریخته گران به هفت سال حبس، فیروز ریخته گران به جرم مشارکت به ۱۵ سال حبس، بهروز ریخته گران به جرم اخلال عمده در نظام اقتصادی به ۱۵ سال حبس و بیش از هشت هزار میلیارد ریال رد مال محکوم شده اند. همچنین فراز ریخته گران به هفت سال حبس و محمدرضا توسلی معاون منطقه آزاد به 10 سال حبس و سه سال انفصال و رد مال و سالار بایرامی به 10 سال حبس محکوم و دو نفر نیز تبرئه شدند. اسماعیلی اضافه کرد: رای دادگاه برای هادی رضوی (بانک سرمایه) نیز صادر شده که در حال تایپ است و با تایپ و ثبت دادنامه محکومیت وی اعلام میشود.
حکم پرونده پدیده شاندیز صادر شد
سخنگوی قوه قضاییه درباره حکم پرونده پدیده شاندیز در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا صدور حکم حبس ابد برای پرونده پهلوان و این که گفته میشود پای چندین استاندار در این پرونده باز شده است صحت دارد؟ گفت: اجازه دهید به این موضوع در زمان خودش پاسخ داده شود. مانند پرونده هادی رضوی که گفته شد حکم صادر شده و در حال تایپ است، در پرونده پدیده شاندیز هم حکم صادر شده و به دلیل این که پرونده مطول و سنگینی است، دادنامه این پرونده ٧٠٠ تا ٨٠٠ صفحه دست نویس است که تایپ آن 400 تا 500 صفحه است، اما اجازه دهید ثبت دادنامه، تایپ و امضای قاضی دادگاه انجام شود، بعد از آن حتماً در رسانه ها اعلام می کنیم.
تکذیب جاسوسی عیسی شریفی
یکی دیگر از پرونده هایی که این روزها داغ شده بود، بازداشت عیسی شریفی قائم مقام شهردار سابق تهران از سال 96 است. سخنگوی دستگاه قضا در این خصوص هر گونه اتهام جاسوسی یا صدور حکم اعدام را رد و موضوع کیفرخواست را که به گفته وی صادر هم شده مسائل مالی اعلام کرد . اسماعیلی علت رسیدگی به این پرونده در دادگاه نیروهای مسلح را نظامی بودن شریفی دانست و گفت: این پرونده علاوه بر عیسی شریفی ۱۳ متهم دارد که متهمان اصلی آن در بازداشت هستند.
تایید بازداشت طبری و بیان اتهاماتش
دیگر موضوع پر حاشیه این روزها از داخل قوه قضاییه بیرون آمده است . اکبر طبری معاون اجرایی حوزه ریاست قوه در دوره ریاست آیت ا... آملی فردی است که به تازگی بازداشت شده و این بازداشت را روز گذشته اسماعیلی تایید کرد. وی این را هم گفت که موضوع اتهام ارتباطات ناصواب و خلاف با برخی افراد پروندهها وتوصیه و اعمال نفوذ در پرونده های قضایی بوده و آن چنان که در بیرون گفته می شود نیست. اسماعیلی همچنین بازداشت یکی از منسوبان به رئیس سابق قوه قضاییه به نام «ف.ل» را نیز تکذیب کرد.
تایید بازداشت یک 2 تابعیتی
اسماعیلی در ادامه این نشست خبری بازداشت یک دوتابعیتی دیگر به نام فریبا عدالت خواه را که تابعیت مضاعف فرانسه دارد تایید و البته تاکید کرد که هنوز وقت اطلاع رسانی درباره آن نرسیده و با ادامه رسیدگی به آن اطلاع رسانی شفافتری انجام و در موقع مناسب تصمیم گیری میشود به ادعاهای یکی از کشورها که مطرح شده چگونه پاسخ دهیم.
توضیحات رئیس دفتر ناطق برای دادگاه بانک سرمایه
هفته قبل در دادگاه رسیدگی به پرونده بانک سرمایه مطرح شد که 10 میلیارد تومان به رئیس دفتر یکی از روسای اسبق مجلس شورای اسلامی داده شده است. در ادامه رسانه ها از این فرد رمز گشایی کردند و برخی مدعی شدند که منظور رئیس دفتر ناطق نوری است. در این باره سخنگوی قوه قضاییه گفت: در دادگاه اسمی از آقای ناطق برده نشد و اسمی برده شد مبنی بر مسئول دفتر یکی از روسای سابق مجلس البته آن رئیس دفتر هم توضیحاتی فرستاده و دادگاه آن را بررسی خواهد کرد ضمن این که این فرد روحانی است و در صلاحیت نماینده دادستان و آن دادگاه نیست که به آن پرونده رسیدگی کند.
زندان اوین نه هتل است نه مخوف
بحث نوع امکانات زندان اوین این روزها مورد توجه رسانه ها قرار گرفته و گزارش هایی مبنی بر وجود سلول های لاکچری در این زندان منتشر شده است. سخنگوی قوه قضاییه درباره این موضوع از ابهامی در ذهنش گفت که برخی مواقع می گویند زندان اوین مخوف ترین زندان دنیاست و برخی مواقع از هتل و لاکچری بودن آن سخن می گویند. وی این زندان را نه مخوف ونه لاکچری توصیف کرد و گفت که البته ما برای همه زندانیان حق و حقوق قائل هستیم و تلاش مان این است که خدمات مناسب ارائه دهیم اما اوین یک زندان معمولی است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

باگذشت دو روز از خبر حمله شیر به مدیر دهکده طبیعت قزوین هنوز اخبار آن در فضای مجازی به چشم می خورد. ماجرا از این قرار بود که درست همزمان با بازدید علی مونسان معاون ریاست جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، مهندس نوری مدیر دهکده طبیعت قزوین که چهره شناخته شده ای برای دوستداران حیات وحش است و ارتباط صمیمانه ای با حیوانات دارد پس از ورود به قفس شیرها هدف حمله یکی از شیرها قرار می گیرد که با کمک آبپاشی و مداخله ماموران دهکده طبیعت موفق به خروج از قفس شیر خشمگین می شود و از این مهلکه با مصدومیتی جزئی نجات پیدا می کند. اما این پایان ماجرا نبود بعد از آن تصاویر و عکس های دیگری از مهندس نوری مدیر دهکده و بازدیدکنندگان در شبکه های اجتماعی دست به دست شد . در این میان تصویر یکی از بازدیدکنندگان بیشتر از بقیه مورد توجه قرار گرفت و آن تصویر همسر محترم وزیر امور خارجه در قفس همین شیرها بود. سرکار خانم «مریم ایمانیه» همسر محمد جواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان هفته گذشته هنگام بازدید از دهکده طبیعت قزوین به همراه مدیر دهکده که هنوز به علت حمله شیر در بیمارستان و تحت نظر است وارد قفس این شیر شده و عکس یادگاری گرفته است. چند کاربر به شوخی خطاب به وزیر خارجه نوشتند: «آقای ظریف به خیر گذشت!» کاربر دیگری به طنز نوشت: «آقااسد (شیرتصویر).ظاهرا بعد از رفت و آمد سیاسیون به ستوه آمده و با دیدن معاون رئیس جمهور به نشانه اعتراض به مدیر دهکده حمله کرده.» کاربر دیگری هم نوشت: « خیلی ها تیتر زدند همسر ظریف در قفس شیرها اما باید بگم ظریف هم در خط مقدم دیپلماسی الان در قفس گرگها در آمریکاست و جانانه میجنگه.»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

اتفاقی عجیب در صحنه اعدام یک مرد که زن و پسرش را به قتل رسانده بود، جان او را نجات داد.
آشنایی شوم
سال 90 ، نرگس به طور اتفاقی با پسر جوانی به نام علیرضا که خود را کارخانهدار معرفی می کرد، آشنا شد . علیرضا که نقشهپردازی کرده بود خیلی زود ماجرای خواستگاری و ازدواج را پیش روی دختر جوان گذاشت و نرگس که به او علاقهمند شده بود ماجرای خواستگاری را برای خانوادهاش مطرح کرد. پسر جوان همراه خانوادهاش به خانه نرگس رفتند و علیرضا در مراسم خواستگاری با این که در گذشته به دختر مورد علاقهاش گفته بود کارخانهدار است ؛ برای کامل شدن پازل داستان سراییاش ادعا کرد که رزمیکار است و یک باشگاه ورزشی نیز دارد. علیرضا فکر میکرد با این داستان سراییها میتواند رضایت خانواده نرگس را بگیرد اما مادر نرگس پس از رفتن خواستگار دخترش، جواب منفی را اعلام کرد. این در حالی بود که نرگس اصرار داشت که با علیرضا ازدواج کند اما مخالفتها ادامه داشت تا این که خانواده نرگس با اصرارهای دخترشان پذیرفتند تا نرگس و علیرضا با هم ازدواج کنند. مراسم عقد برگزار شد و از فردای آن روز نرگس بدون این که مراسم جشن عروسی برگزار شود همراه علیرضا به خانه پدری او رفتند و زندگی جدیدشان را شروع کردند و این در حالی بود که نوعروس جوان وقتی پای در خانه جدیدش گذاشت متوجه دروغهای علیرضا شد.
جنایتی سوزناک
روز 15 فروردین سال 92 بود که حادثه آتشسوزی یک خودرو در منطقه مهدی آباد شهر کرج مخابره شد که خیلی زود تیم امدادی در محل حاضر و موفق به مهار آتش خودرو شدند و این در حالی بود زن جوان و یک پسربچه به شدت سوخته و قبل از حضور ماموران از خودرو بیرون کشیده شده بودند. زن جوان و پسر بچه خیلی زود به بیمارستان منتقل شدند و تلاش پزشکان برای نجات جان این مادر و پسر ادامه داشت اما با گذشت سه روز امیرعلی روی تخت بیمارستان تسلیم مرگ شد. تحقیقات پلیسی کلید زده شد و ماموران به سراغ مادر امیرعلی که روی تخت بیمارستان بود، رفتند و در حالی که این مادر از مرگ پسرش بی اطلاع بود فاش کرد که شوهرش عامل این آتش سوزی هولناک بود. نرگس به ماموران گفت: علیرضا ابتدا در نقش یک کارخانه دار و ورزشکار با من طرح دوستی ریخت و بعد از جلب اعتماد و ابراز علاقه به خواستگاریام آمد و درحالی که خانوادهام مخالفت میکردند من تصمیم گرفتم با علیرضا ازدواج کنم و از فردای روز عقد به خانه علیرضا رفتم و زندگیمان را شروع کردیم اما سختترین زندگی را پیش روی خودم دیدم. وی افزود: شاید باور نکنید اما مجبور به دست فروشی و ضایعات جمع کردن شدم و علیرضا به دلیل اعتیاد و خانوادهاش مرا به باد کتک میگرفتند. قصد داشتم طلاق بگیرم اما از تهدیدهای شوهرم میترسیدم تا این که بچهدار شدم و پسرم به دنیا آمد. زن جوان ادامه داد: فکر میکردم بعد از به دنیا آمدن پسرم، زندگی خوبی شروع می شود اما بدرفتاریهای شوهرم تمامی نداشت و این بار وقتی پیشنهاد جدایی دادم، شنیدم که پسرم را از من میگیرند، به همین دلیل ساکت شدم تا این که اسفند سال 91 علیرضا برای ترک مواد مخدر به کمپ ترک اعتیاد رفت. وی گفت: در این مدت کار می کردم و هزینه علیرضا در کمپ ترک اعتیاد را پرداخت کردم تا این که از کمپ با من تماس گرفتند و شنیدم که علیرضا مواد را ترک کرده است به همین دلیل به آن جا رفتم تا با رضایت من او از کمپ خارج شود که همان جا از علیرضا خواستم تا به من دست نوشتهای بدهد و امضا کند که اگر بعد از خارج شدن از کمپ دوباره به سراغ مواد مخدر برود مرا طلاق می دهد. نرگس افزود: علیرضا با بیرون آمدن از کمپ دوباره شروع به مصرف مواد مخدر شیشه کرد و روز 13 فروردین بود که از او خواستم با توجه به قول و تعهدی که داده از هم جدا شویم و مرا به خانه پدریام ببرد اما بهانه آورد و ادعا کرد که دو روز دیگر که قصد دارد به دندان پزشکی برود مرا به خانه پدرم میرساند.
روز آخر
نرگس در حالی که روی تخت بیمارستان تحت نظر قرار داشت به ماموران گفت: سوار بر ماشین علیرضا در مسیر دندان پزشکی بودیم که ناگهان علیرضا گفت که دندانش درد نمیکند و یک روز دیگر به دندان پزشکی میرود که به منطقه مهدیآباد رفتیم و علیرضا ماشین را به صورتی در کنار یک ستون پارک کرد که من نمیتوانستم در خودرو را باز کنم او ناگهان از پشت صندلی من یک بطری بیرون کشید و خودش از ماشین پیاده شد و مایع داخل بطری را که بنزین بود روی من و پسرم ریخت. وی افزود: ابتدا فکر می کردم علیرضا شوخی میکند که ناگهان فندک را روشن کرد و داخل خودرو انداخت که ناگهان همه جا را آتش فرا گرفت. از ترس این که پسرم آسیبی نبیند او را زیر صندلی بردم و با جیغ و فریاد از مردم کمک خواستم. زن جوان گفت: دیدم که علیرضا به خانوادهاش زنگ زد و به خانوادهاش گفت که نرگس و امیرعلی را آتش زدم. همان لحظه مردم به کمک آمدند و با هر سختی که بود مرا از خودرو بیرون کشیدند و روی یک سنگ انداختند که بعد از پزشکان شنیدم که به کمرم آسیب جدی رسیده است.
دستگیری مرد همسرکش
تحقیقات پلیسی ادامه داشت تا این که بعد از یک هفته علیرضا دستگیر شد و در همان ابتدا به آتش زدن همسر و فرزندش با نقشه قبلی اعتراف کرد. در حالی که مرد جوان به آتش زدن خانوادهاش اعتراف کرده بود، نرگس بعد از 36 روز روی تخت بیمارستان به کام مرگ فرو رفت و با جنایی شدن پرونده، علیرضا که ادعا میکرد بیماری اعصاب و روان دارد به پزشکی قانونی منتقل شد.
حکم قصاص
علیرضا سعی داشت با تظاهر به بیماری اعصاب و روان از حکم اعدام فرار کند اما پزشکی قانونی بیان کرد با توجه به این که علیرضا با نقشه قبلی و با هوشیاری کامل دست به این جنایت زده است بیماری وی مورد قبول نیست. بدین ترتیب قضات دادگاه، علیرضا را در ماجرای قتل همسرش به اعدام و در ماجرای مرگ پسرش به پنج سال زندان محکوم کردند.
بخشش پای چوبه دار
خانواده علیرضا بارها برای گرفتن رضایت به سراغ خانواده نرگس رفتند اما نتیجهای نداشت تا این که روز اجرای حکم نزدیک شد و علیرضا روز شنبه برای آخرین بار خانوادهاش را در زندان ملاقات کرد. سحرگاه دوشنبه 24 تیرماه خانواده نرگس برای اجرای حکم به زندان رفتند و علیرضا از سلول زندان به محوطه حیاط زندان منتقل شد. مادر نرگس قبل از اجرای حکم دو شرط برای بخشیدن قاتل فرزند و نوهاش ارائه کرد که نخستین شرط این بود که هیچ یک از اعضای خانواده علیرضا و خودش حق خاکسپاری کسی از اعضای خانوادهشان در قبر نوهاش را ندارند و دومین شرط این که خانواده علیرضا از کرج مهاجرت کنند و به شهر دیگری بروند. این دو شرط اعلام شد و خانواده علیرضا تنها شرط اول را پذیرفتند و درباره مهاجرت گفتند که نمیتوانند از کرج به شهر دیگری بروند. همین کافی بود تا دستور اجرای حکم صادر شود، مادر نرگس پای چوبه دار رفت و طناب دار را به گردن دامادش انداخت و سپس حکم صادر شده خوانده و دستور اجرای حکم صادر شد که در این صحنه علیرضا از ترس خودش را خیس کرد و همین کافی بود تا پدر نرگس به سمت چوبهدار برود و طناب را از دور گردن قاتل دختر و نوهاش باز کند.
تحلیل کارشناس
بخشش یک سرمایه اجتماعی است
دکتر رضا احمدی روان شناس و استاد دانشگاه| مقوله بخشش در جامعه به نوعی اخلاق اجتماعی را گسترش می دهد و سبب کاهش استرس و اضطراب در جامعه می شود. وقتی افراد یک جامعه به بخشیدن یکدیگر آگاه باشند در میان اقشار مختلف جامعه نوعی همدلی و گرایش به محبت ورزی شکل می گیرد و افراد می آموزند که چگونه در حق یکدیگر این مقوله معنوی ارزشمند را رعایت کنند. بخشیدن یا بخشش سبب پایین آمدن بسیاری از حوادث در جامعه می شود و از بروز اتفاقات ناگواری مانند جنایت، قتل و ... پیشگیری می کند. متاسفانه کاهش معنویت گرایی در جامعه سبب شده است تا مقوله بخشش کمرنگ تر شود و به همین دلیل شاهد وقوع اتفاقات ناگواری چون قتل هستیم. در آموزه های دینی بر بخشش تاکیدات زیادی شده است و در تحلیل و بررسی برخی پرونده های قتل دیده می شود بخشش چه تاثیرات فرهنگی و اجتماعی بر جامعه می گذارد. بخشش به نوعی سرمایه اجتماعی برای یک جامعه به شمار می رود که کرامت انسانی را تقویت می کند و سبب ترویج اخلاق فردی و اجتماعی می شود انسان ها با یکدیگر انس بیشتری می گیرند و روحیه نشاط و شادی در جامعه شکل می گیرد.البته بخشش افراد خطاکار باید با لحاظ شخصیت مجرم و امکان اصلاح وی صورت گیرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


«کارش ردخور نداره. بچهدار نمی شی؟ ماشینت رو دزد برده؟ با شوهرت مشکل داری؟ بدخواه و حسود داری؟ یه سر برو سراغش، دست خالی برنمیگردی»؛ هرکس در زندگیاش دستکم یکبار یکی از این توصیهها را شنیدهاست. زمان پدرومادرهایمان، معرفی کردن و رجوع به رمال، دعانویس و آینهبین عیبوعاری مخفی کردنی نبود. بعدها تا دور به ما برسد، وضع روزگار عوض شد. تعداد درسخواندهها زیاد، دسترسی به متخصصان حوزههای مختلف و کمک گرفتن ازشان، راحت و اتفاقات و دلیل رخدادن یا ندادنشان فهمیدنیتر شد. پس حالا طبیعتا برای هر گره و مشکلی، باید سراغ اهلش یعنی مثلا پزشک، روانشناس و پلیس را بگیریم اما همه این کار را نمیکنند. گواهش بیشمار کانال و صفحه طالعبینی و دعانویسی در فضای مجازی با کلی عضو و طرفدار و فراوان طالعبین و دعانویس در کوچهپسکوچهها و خانههای قدیمی و آرایشگاهها با کلی مراجعهکننده معتقد به آن هاست. برای سر درآوردن از کار غیبگوها یا درستترش مدعیان غیبگویی، رفتیم پیش یکی از کارکشتههایشان. خانم دعانویس میانسال توی سالن آرایشگاهش، نسخه مشکلاتمان را پیچید که گزارش مفصلاش را در ادامه میخوانید. همچنین با یک کارشناس دینی گفت و گو کردیم تا بفهمیم مدعیان عوالم نهانی، اعتبارشان را از کجا بهدست میآورند و منشأ اعتقاد مردم به آنها چیست؟ بدیهی است در این پرونده منظور از دعانویسی و غیبگویی و ارتباط با اجنه و... اشاره به افرادی دارد که درصدد سودجویی از مشکلات مردم هستند و بدون علم کافی درباره منابع دعا و... با استفاده از حقهها و ترفندهایی قصد سرکیسه کردن مردم را دارند.
دعانویسی در آ رایشگاه زنانه
به دوستان، آشنایان و همکارهایم سپرده بودم برایم یک دعانویس خبره پیدا کنند. کلی اسم و نشانی به دستم میرسد که یکیشان توجهم را بیشتر از همه جلب میکند؛ خانمی در سالن آرایشگاهش در یکی از مناطق نسبتا خوب شهر، برای مشتریهای آشنا و قابل اعتماد دعا مینویسد. یک روز بعد از پایان کار میروم تا تهوتوی ماجرا را دربیاورم. آنچه میخوانید تجربه یک ساعت حضور من در محضر دعانویسی است که خیلیها معتقدند از او جواب گرفتهاند.
تسخیر سرنوشت با وِرد و فوت!
ساعت از 7 بعدازظهر گذشته به آرایشگاه مرموز میرسم. از مشتری خبری نیست و خوشحالم که میتوانم بدون مزاحم کارم را انجام بدهم. با احتیاط به خانم میانسالی که پشت میز نشسته است، میگویم «من مشکلی دارم که گفتن شما میتونین حلش کنین»، جواب میدهد: «فال قهوه؟» نامطمئن میگویم؛ بدجوری به مشکل خوردهام و دوستم او را به من معرفی کرده و گفته دعاهایش خیلی عالی است. اصرارم را که میبیند با چند سوال مطمئن میشود از اتحادیه آرایشگری نیامدهام و بالاخره قبول میکند. میگوید: «خب! خودت میگی مشکلت چیه یا من بگم؟». هیجانزده میگویم: «شما بگین»، انگار توقع چنین چیزی را نداشته است، جواب میدهد: «نه، خیلی بهم فشار میاد»، اصرارم بیفایده است. شروع میکنم به تعریف یک قصه غیرواقعی سوزناک. بعد از چند دقیقه باور میکند، دختر بیچارهای هستم که همیشه کارهایش گره میخورد، در مصاحبه حضوری یک شغل خوب رد شده و حالا با آرزوی بازگشت معشوق خیالیاش به او امید بسته است. دلش برایم میسوزد، تأکید میکند: «تو آرایشگاه از این کارا نمیکنم. میدونی اگه اتحادیه بفهمه، چی می شه؟ ولی چون دختر صاف و سادهای هستی بشین و روتو برگردون!».
آهسته حرف زدن با موجودی که نیست!
صندلیام را برمیگردانم و از گوشه آینه روی دیوار چهرهاش را میبینم. یک سررسید و دفترچه روی میز است، چیزهایی توی دفترچه مینویسد. بعد به یک نقطه خیره میشود و میپرسد: «کجا میخواستی کار کنی؟»، «اونی که دوسش داری رو کیا میشناسن؟» «چند وقته با همین؟» و کلی سوال دیگر. جوابهای پرتی میدهم ولی حواسم را جمع میکنم که حرفهایم یادم نرود چون بعضی از سوالهایش را در فواصل مختلف چندبار تکرار میکند تا مطمئن شود دروغ نمیبافم. بعد شروع می کند به زمزمه کردن و آهسته حرف زدن با موجودی که من نمیبینم، بهش میگوید: «خیلی خب، باشه بهش میگم»! بعد از چند دقیقه گپ و مشورت با کسی که وجود ندارد، میخواهد رویم را برگردانم. در همین لحظه پرده جلوی در ورودی، کنار میرود و خانم جوانی با ظاهری مرتب و مستأصل وارد میشود. میگوید: «کارم خیلی گیره، فال قهوه فوری میخوام». خانم آرایشگر که نگران است من سوتی بدهم و لو برود، مشتری را فوری دست بهسر میکند: «فالگیرمون الان نیست، شمارهشو یادداشت کن و از خودش وقت بگیر». بعد از رفتن او و رفع شدن خطر، با منت بهم یادآوری میکند: «خیلی شانس آوردی امروز سرم خلوته. من برای هرکسی این کارو نمیکنم، تو جای دخترمی و میخوام مشکلت حل بشه». دوباره در قالبش فرو میرود و بعد از کمی تمرکز میگوید: «اینا دارن میگن مادر پسره زیرپاش نشسته که نیاد تو رو بگیره! می گن فکرش رو از سرت بیرون کن چون رفته سراغ یکی دیگه». خنده و تعجبم را کنترل میکنم. کمی هم عصبیام که چرا دارم این همه مهمل را درباره ماجرایی الکی و عاشق بیوفایی که اصلا وجود ندارد، تحمل میکنم. با لحنی دلسوزانه ادامه میدهد: «تعجب نکن، مردها همیناند. امروز عاشق و فردا فارغ» به او میگویم: «ما خیلی تو چشم بودیم. نمیشه فهمید طلسمی، دعایی چیزی برامون گرفتن یا نه؟» میگوید: «نه دخترجان. حتی اگه جادوتون هم کردهباشن کلاش 40روز دوام داره. اول و آخرش مادرشه که دشمنتونه و نمیذاره به هم برسین. قیدشو بزن یکی بهتر میاد سراغت». به آنهایی فکر میکنم که برای گرههای مهم زندگیشان به کسی اعتماد میکنند که بهراحتی با خالیبندی گول میخورند. با ناراحتی میپرسم: «یعنی راهی نیست؟ می گن قبلا کار خیلی ها رو راه انداختین». خوشحال میشود و یکی از تجربههای موفقیتآمیزش را برایم تعریف میکند: «یه خانومی بود که حامله نمیشد. دعا بهش دادم، اومد بهم گفت بعد 13 سال باردار شده. الان که دارم می گم موهای تنم سیخ شده». هاجوواج نگاهش میکنم. فکر میکند مسحورِ تواناییاش شدهام ولی درواقع ماتِ این همه دروغ و توهمام.
رفع طلسم با 5 تا تخم مرغ!
دوباره شروع میکند به حرف زدن با موجودی که وجود ندارد و بهش جواب میدهد: «خیلی خب! بهش میگم». وارد فاز روانکاوانه میشود:
- «ببین، تو یه ترس تو وجودته که باعث می شه همیشه ته صف باشی و هیچی نشی؛ ترس از اینکه با طرفت ازدواج نکنی، ترس از اینکه استخدامت نکنن. همین ترسهاست که نمیذاره موفق بشی. حالا که این پسره رفته پی یه دختر دیگه تو هم مهرشو از دلت بکن اما اگه اصرار داری برگرده یه دعای محبت شدید برات مینویسم. تا یه هفته بخونش. هر روز برای خودت اسپند با نمک و فلفل دود کن. این وِردی هم که نوشتم به تعداد کلمات ابجدِ اسمت بخون و رو به طرف فوت کن! البته صبر کن، اینا دارن میگن هنوز با کسی وارد رابطه عمیق نشده و کار کارِ مادرهاست!» میخواهم بدانم دیگر چه ترفندی بلد است که رو نکرده، بهش اصرار میکنم هرکار دیگری از دستش برمیآید انجام بدهد.
- «برو پنج تا تخم مرغ بخر. زود برگرد تا برات رفع طلسم و جادو کنم. ولی دخترم تو این دوره زمونه که دخترا صد مدل آرایش میکنن و به خودشون میرسن تو زیادی سادهای. بیا پیش خودم پوستت رو پاک سازی کنم». از پیشنهاد صمیمانه و درواقع بازارگرمیاش تشکر میکنم. میروم و با کیسه تخممرغ برمیگردم. یکییکی تخممرغها را برمیدارد و به پیشانی، کف دستها و پاهایم میکشد. ازم میخواهد اسم دوستها و فامیلهایم را بگویم. با هر اسم، خطی روی تخممرغ میکشد. بعد سکهای روی رأس تخممرغ میگذارد، بهم میگوید اسمهایی را که یکبار گفتهام تکرار کنم. روی یکی از اسمهایی که در دنیای واقعی وجود ندارد، تخممرغ میشکند. هربار این اتفاق تکرار میشود. فکر کنم حیرتم را از توی چشمهایم میخواند که میگوید: «الکی که نیست. اگه تونستی تخممرغ رو اینطوری بشکنی جایزه داری». بهدلیل اسراف تخممرغها حرص میخورم و با سر حرفش را تأیید میکنم. حوصلهام سر رفته است و دیگر اسمی به ذهنم نمیرسد. شروع میکند به پچپچ کردن. با شکستن دو تخممرغ باقیمانده، همسایه سمت چپی و کسی که چهارشنبه من را دیده است به چشم زدن و نظر بد داشتن، متهم میکند و سر و ته قضیه را هم میآورد. مبلغ حق دعا را میگیرد، بهطور تهدیدآمیزی میگوید «شمارهمو داری ولی اگه جواب نگرفتی، هی زنگ نزنی بگی چرا و چی شد. من دیگه کارمو کردم».

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

هشتگ- در قسمت دوم مرحله نیمه نهایی «عصر جدید» علامت -14 به شکل زیر نویس برنامه، نشان دهنده خطرناک بودن این برنامه بود. ولی نباید فراموش کرد که به قول خود علیخانی که در همین برنامه اذعان داشت که خیلی از بیننده های برنامه نوجوانان هستند نمی توان با یک نوشته -14 آن ها را از پای برنامه بلند کرد. شرکت کننده یک نفر را روی تخته ا ی با چشم های بسته میبندد و روی یک گوی که تعادل او را به هم می ریزد میایستد و باز به سمت انسانی که روی تخته بسته شده بود، چاقو پرتاب می کند. این در حالی است که پیش از این یک کودک 12 ساله بر اثر تقلید از یکی از قسمت های عصر جدید جان خود را از دست داده بود. در ادامه به چند نمونه از تقلیدهای خطرناک از تلویزیون اشاره می کنیم.
قربانی عصر جدید
سهیل نصیرایی نونهال 12 ساله بابلی هنگام تقلید یکی از اجراهای برنامه عصر جدید جان خود را از دست داد. این اتفاق تلخی بود که 18 تیرماه امسال به وقوع پیوست. پدر سهیل درباره این ماجرا گفته است: «با پسرم در حال تماشای برنامه عصر جدید بودیم آن قسمتی بود که شرکتکننده طنابی به دور گردنش انداخته بود و حرکات نمایشی اجرا میکرد. پسرم پرسید: بابا اینها چنین کاری انجام میدهند خفه نمیشوند؟ گفتم: اینها سالهای سال تمرین کردهاند و یک دکتر هم آن جا حضور دارد که اگر مشکلی پیش آمد کمکشان کند. روز حادثه با پرچمی که در خانه داشتیم به تقلید از حرکاتی که در آن برنامه دیده بود می خواهد خودش را تاب دهد که ...»
قربانی «پنج کیلومتر تا بهشت»
«میخواهم روح شوم و ببینم بابا و مامان راجع به من چه میگویند.» این آخرین جملهای بود که محمد مهدی قبل از شروع بازی مرگبارش به زبان آورده بود. نیمه های شهریور 90 بود وقتی خودش و برادر 6 سالهاش را در خانه تنها دید، تصمیم گرفت همانند سریال مورد علاقهاش تبدیل به یک روح شود و به مکانهای مورد علاقهاش سر بزند و شبیه روح سرگردان در سریال «پنج کیلومتر تا بهشت» از صحبت دیگران در پشت سرش با خبر شود. غافل از این که بازی او سرنوشت شومی به دنبال خواهد داشت.
تقلید مرگبار از «سی امین روز»
پسر دانشآموز یزدی برای دیدن فرشته نجاتش به تقلید از سریال تخیلی «سی امین روز» که ماه رمضان سال 90 پخش می شد خود را به دار آویخت و جان سپرد. بازیگر مرد این سریال بیگناه تا پای چوبه دار رفته بود که در لحظات آخر ناگهان طناب دار بیدلیل پاره می شود و نجات پیدا می کند. سعید 12 ساله به تقلید از بازیگر همین سریال خود را با چادر مادر حلق آویز می کند تا «فرشته» به کمکش بیاید و نجاتش دهد. پسرک میخواست به محض بازگشایی مدرسه این معجزه ماندگار تابستانی را بین زنگهای تفریح برای دوستانش تعریف کند اما افسوس که...
خودکشی دختر 9 ساله به تقلید از فیلم هندی
ستاره بعد از دیدن یک فیلم هندی در آخرین روز آبان سال 97 خود را به امید زندگی دوباره حلق آویز کرد. مادر ستاره تعریف می کند که یک فیلم هندی با بچه هایش تماشا کرده فیلمی که داستانش به گونه ای بوده که در یک قسمت از فیلم، قهرمان داستان حلقآویز شده و در ادامه فیلم مجدد زنده میشد. با پایان فیلم، مادر ستاره برای آماده کردن شام به داخل آشپزخانه می رود و ساعتی بعد ستاره را در داخل کمد دیواری در حالی که خود را حلق آویز کرده پیدا می کند.
سوژه روز
تقلیدهای مرگبار از اجراهای خطرناک!
پرتاب چاقو به سمت یک انسان توسط یکی از اجراکنندههای «عصر جدید» را بگذارید کنار خبر فوت نوجوانی 12 ساله که به تازگی به علت تقلید از یکی از اجراهای این برنامه، جانش را از دست داد اما چطور مانع تقلید بچهها از چنین اجراهایی شویم؟
در نخستین اجرای برنامه دوم از مرحله نیمهنهایی عصر جدید، فردی در جلوی یک سیبل ایستاد و اجراکننده برای نشان دادن مهارتش، شروع به پرتاب چاقو به سمت او کرد. چاقوهایی که اگر فقط در یک مورد با نشانهگیری دقیقی همراه نمی شد، عاقبت فردی که در جلوی سیبل میخندید، معلوم نبود! این اجرا را بگذارید کنار خبر تلخی که این هفته منتشر شد؛ نوجوان 12 سالهای که قصد انجام حرکات نمایشی مشابه برنامه عصر جدید را داشت، دچار خفگی شد و جان خود را از دست داد. البته این اولین مورد فوت تحت تاثیر برنامههای تلویزیونی نیست. سال 90 نوجوان 12 سالهای تحت تاثیر سریال پنج کیلومتر تا بهشت، خودش را دار زده بود تا بتواند در قالب روح به مکانهای مورد علاقهاش سر بزند. در یک مورد دیگر در پاییز سال 97 دختر 9 سالهای تحت تاثیر یک فیلم هندی خودش را کشته بود به امید این که دوباره زنده خواهد شد. شنیدن این اخبار تلخ برای هر والدی وحشتناک است. شاید شما هم به عنوان یک والد با خود فکر میکنید چطور میتوانید از کودک یا نوجوان کم سن و سال خود در این خصوص محافظت کنید.
مشابهت سنی این کودکان اتفاقی نیست!
پیش از همه، بیایید ابتدا نگاهی به سن این قربانیان بیندازیم؛ دو کودک 12 ساله و یک کودک 9 ساله. واقعیت این است که اگر موارد دیگر را هم میخواستیم وارد این فهرست کنیم، به احتمال زیاد آنها نیز در حدود همین سنین بودند. البته این موضوع تصادفی نیست چرا که در گروه سنی دبستان و اوایل نوجوانی به واسطه برخی ویژگیها کودکان در معرض خطر بیشتری در این زمینه هستند چرا که این کودکان:
توان مدیریت ترس خود را به شکل بهتری دارند، پس والدین ممکن است تصور کنند چون آنها نمیترسند، تماشای برخی برنامهها مشکلی ندارد.
شناخت دقیقی از تواناییهای خود ندارند و اغراق در برآورد برخی تواناییها بین آنها زیاد دیده میشود.
مرز بین خیال و واقعیت هنوز برای آنها کاملا روشن نیست و در نتیجه بیشتر تحت تاثیر فیلمهای تخیلی و جلوههای ویژه قرار میگیرند و از طرفی والدین به تصور این که آنها میفهمند، ممکن است به آنها توضیح کمتری در این خصوص بدهند.
با توجه به سنشان، احتمال این که تنها گذاشته شوند یا اجازه برخی فعالیتها بدون نظارت به آنها داده شود، بیشتر است.
خطر در کمین کودکان تکتک ماست: با توجه به این موارد ما به عنوان والدین برای پیشگیری از چنین حوادث تلخی چه کاری میتوانیم انجام دهیم؟
دقت در انتخاب برنامهها برای تماشا: در انتخاب برنامههای تلویزیونی که فرزندتان تماشا میکند، دقت بیشتری داشته باشید. این که چه برنامههایی برای فرزند شما مناسب نیست، بستگی زیادی به رشد شناختی و عاطفی او دارد. پس نگذارید سن شناسنامهای یا قد او شما را گمراه کند.
مراقبت بیشتر از پسرها: در انتخاب فیلمهای پر از صحنههای زد و خورد، جلوههای ویژه اغراقآمیز، داستانهای تخیلی و البته بنا به تجربهای که این اواخر داشتهایم، برنامههای استعدادیابی مانند عصر جدید، دقت بیشتری داشته باشید. با توجه به فرهنگ رایج، پسربچهها میتوانند به راحتی مقهور مهارتهای حرکتی شخصیتها در این برنامههای نمایشی شوند.
صحبت کردن به تنهایی کافی نیست: اگر فرزندتان مبهوت فیلم یا برنامهای شده، با او حتما درباره آن برنامه صحبت کنید البته با توجه به تواناییهای شناختی این کودکان، صرف صحبت کردن شما، کافی نخواهد بود و بهتر است تا چند روز نیز جانب احتیاط را نگه دارید و نظارت بیشتری بر فعالیتهای او داشته باشید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


مشکل ما همیشه این است که سوداگران خودرو، سکه، ارز، مسکن و ... همواره چند قدم از مسئولان ما جلوتر هستند. مادامی که مسئولان کنترل این بازارها که با توجه به حوزه کاری، اختیارات و وظایف تعریف شده شان، متشکل از چندین نهاد و دستگاه و ... هستند، از بحرانی مطلع شوند، تصمیم بگیرند به مسئله ورود کنند، دور یک میز بنشینند و جلسه بگذارند تا با توجه به حق جلسه های اندک، نوشتن صورت جلسه و تصویب مصوبات و تبصره های جدید بصرفد، کار از کار گذشته است و دلال ها بازار را در دست گرفته اند و تا دلشان خواسته بر حباب خود ساخته شان، دمیده اند!
اما درباره مقابله با سوداگری خودرو، دیدیم که اعمال برخی محدودیت ها از جمله درج قیمت در یک اپلیکیشن موبایلی تا حدودی توانست این اسب چموش را آرام کند، البته پس از آن که گلوی رسانه ها پاره شد از بس رسیدگی به این موضوع را گوشزد کردند. با این حال اگر چه کمی حباب خودرو کم باد شده اما همچنان این چهار چرخ های آهنی با قیمت واقعی خود فاصله بسیار دارند.
در شرایطی که خودرو ساز نمی تواند یا نمی خواهد محصول خود را با قیمت مصوب و به دست مصرف کننده واقعی برساند و شرایط پیش فروش اینترنتی محصولات به قدری ناممکن است که فقط عده ای محدود از پس ثبت نام بر می آیند، و از سوی دیگر سازمان های نظارتی از جمله تعزیرات و بازرسی صمت نیز به وظیفه خودشان به درستی عمل نمی کنند یا قانون دست و پایشان را بسته است، تنها اهرمی که می توان به آن دل خوش بود، اخذ مالیات قابل توجه از فروش خودرو ست.
مبلغی که خریدار (بخوانید دلال) در سال گذشته برای خرید هر نوع از خودروهای صفر کیلومتر داخلی پرداخت کرده، کاملا مشخص است. حالا و درست وقتی همه خوابند، این افراد بدون کوچک ترین زحمت و تجارتی، قصد دارند خودروهای خریداری شده شان را با سودی حداقل 50 درصد آن چه هزینه کرده اند، بفروشند. این جاست که سازمان امور مالیاتی باید با اخذ مالیات قابل توجه از این فروش کذایی، ترمزی باشد بر سوداگری خودرو.
کاری که جسته گریخته در حوزه مسکن در حال انجام است و سازمان امور مالیاتی به هنگام انتقال سند با اخذ مبایعه نامه درصدد است، بخشی از سود بادآورده دلال ها و بخر و بفروش ها را اخذ کند.
اگر چه ممکن است، نقدهایی هم به این طرح وارد باشد، به خصوص این که به طور قطع بخشی از این افزایش قیمت سود و حباب نیست بلکه ناشی از تورم است. یعنی اگر چه فرد خودرو یا مسکنی را خریداری کرده است و اکنون آن را با قیمت بالاتر به فروش می رساند اما بخشی از این افزایش قیمت ناشی از تورم موجود در بازار است. اما اگر زمان بندی مناسبی برای اخذ مالیات در این طرح در نظر گرفته شود می تواند در دراز مدت با سوداگری مقابله و واسطه ها را از بازار حذف کند.
به دیگر بیان، مالیات حاصل از فروش خودرویی که مصرف کننده آن را خریداری و مصرف کرده است و اکنون بعد از گذشت چند ماه یا چند سال می خواهد خودرو را بفروشد باید با مالیات حاصل از فروش خودرویی که واسطه آن را خریده ولی رنگش را هم ندیده است و می خواهد به اصطلاح در نمایندگی با سودی برابر 50 درصد قیمت خریداری شده، به فروش برساند، کاملا متفاوت باشد.
محاسباتی ساده و به دور از پیچیدگی که سال های سال است در کشورهای توسعه یافته انجام می شود. اگر می خواهیم اقتصاد را درمان کنیم، همیشه باید یک قدم جلوتر از واسطه ها گام برداریم و با اخذ تصمیماتی ولو مقطعی اما قاطع و کاربردی اجازه جولان در بازار را به
فرصت طلبان ندهیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

حضرت آیت ا... خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روزگذشته در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور با اشاره به «ضرورت سلوک و رفتار مردمی ائمه جمعه»، نماز جمعه را امری بسیار مهم، «تأمین کننده نیاز جامعه به ذکر و اجتماع و همدلی» و «زمینه ساز استقرار گفتمان های عالی و بصیرت بخش» خواندند و با انتقاد شدید از رفتار طلبکارانه اروپایی ها و عمل نکردن آن ها به ۱۱ تعهد برجامیشان تأکید کردند: روند کاهش اجرای تعهدات ایران قطعاً ادامه خواهد یافت و توفیقات ملت و نظام جمهوری اسلامی در مقابل چشمان حسرت زده غربی ها روز به روز بیشتر خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار که در ایام چهلمین سال برپایی نماز جمعه بعد از پیروزی انقلاب صورت گرفت، ضمن تبریک ایام میلاد حضرت امام رضا(ع)، «توجه دادن دل های مردم به ذکر الهی» را از ویژگی های مهم نماز جمعه برشمردند و افزودند: ویژگی دیگر نماز جمعه، «اجتماع مؤمنان» و «زمینهسازی برای همدلی، یکپارچگی و تألیف قلوب» است. ایشان با اشاره به گستردگی نهاد نماز جمعه در سراسر کشور به عنوان یک زنجیره و شبکه به هم پیوسته، خاطرنشان کردند: این مجموعه گسترده توانایی نهادینه کردن عالی ترین و دشوارترین گفتمان ها در موضوعات اصلی و ضروری کشور را دارد که این، از ویژگی های برجسته نمازجمعه است.
رهبر انقلاب اسلامی، ائمه جمعه سراسر کشور را به تبیین اهمیت و جایگاه نماز جمعه، توصیه مؤکد کردند و در جمع بندی اولین محور از سخنان خود، گفتند: بدانیم که نماز جمعه، مسئولیت بزرگ و سنگینی است که ویژگی های ممتازی دارد و باید این فرصت را مغتنم شمرد. حضرت آیت ا... خامنه ای، محور دوم سخنان خود را به «لزوم توصیه به تقوا» در خطبه های نماز جمعه اختصاص دادند و افزودند: یکی از نیازهای امروز جامعه ما تقواست که زمینه ساز حل مشکلات مادی و معنوی جامعه خواهد شد، اما این تقوا باید بهصورت مصداقی و عینی در خطبه های نماز جمعه تبیین شود و نه بهصورت توصیه کلی و بدون بیان مصادیق. ایشان «تقوا در فضای مجازی» را از نیازهای جامعه دانستند و افزودند: یکی از گرفتاری های امروز ما، رواج دروغ، تهمت، شایعه و مسائلی از این قبیل در فضای مجازی است که باید در خطبه های نماز جمعه لزوم رعایت تقوا در فضای مجازی، تبیین شود. رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: «بیان چگونگی رعایت تقوا در مسائل خانوادگی و وظایف پدران و مادران در تربیت دینی و اخلاقی فرزندان»، «بیان مصادیق تقوا در روابط زوجین و در مسائل مربوط به اسراف در جامعه» و نیز «اجتناب از دروغ و تهمت در کسب و کار و معاملات»، از جمله مصادیق عینی و عملی تقوای مورد نیاز جامعه است که باید در نمازهای جمعه بیان شوند.
حضرت آیت ا... خامنه ای یکی دیگر از مصادیق رعایت تقوا را، «اجتناب از ناامید کردن جوانان» برشمردند و افزودند: برخیها در مدارس، دانشگاه ها و حتی در محیط های کسب و کار، بهگونهای صحبت می کنند که جوان از آینده ناامید می شود. ناامید کردن جوان یعنی گرفتن فرصت و قدرت عنصر جوان از کشور و جامعه اسلامی و این خود یک منکر است. «سلوک عملی ائمه جمعه و نحوه ارتباط آنان با مردم» سومین محوری بود که رهبر انقلاب اسلامی به آن پرداختند. حضرت آیت ا... خامنه ای گفتند: رفتار و عمل ائمه جمعه باید بهگونهای باشد که مردم از آن دین، تقوا، صداقت و انقلابی گری را استشمام کنند.
مراقب نزدیکان و فرزندان باشید
ایشان «مردمی بودن و اُنس با مردم بهصورت واقعی و غیرتصنعی» را از ضروریات سلوک عملی ائمه جمعه برشمردند و افزودند: پیگیری مشکلات مردم با چهره باز و گشاده، اجتناب از رفتن به سمت صاحبان ثروت و قدرت و افراد چربزبان و مراقبت از نزدیکان و فرزندان، از موارد مهم در سلوک عملی ائمه جمعه است. ایشان تصریح کردند: مراقب نزدیکان و فرزندان باشید؛ آن کسی که سراغ شما می آید و شما رد می کنید، ممکن است سراغ فرزند شما بیاید و از آن طریق نفوذ کند. رهبر انقلاب اسلامی در بیان نکته چهارم با تأکید بر «ضرورت غنیسازی خطبههای نمازجمعه» گفتند: خطبهها باید پر مغز، آموزنده، راهگشا و حاوی پاسخ به سؤالات مختلف مردم بهویژه جوانان باشد. ایشان «ارتباط و انس با جوانان» را بهترین راه درک مسائل و ابهامات ذهنی آنان دانستند و به ائمه جمعه توصیه کردند هر هفته وقت مشخصی را به دیدار با جوانان اختصاص دهند تا بتوانند خطبههای قابل استفاده بیان کنند.
حضرت آیت ا... خامنهای «استفاده از جوانان مؤمن، با فکر و مورد اعتماد را در ستادهای نمازجمعه» ضروری خواندند و به ائمه جمعه توصیه مؤکد کردند خطبهها را کوتاه، بلیغ و رسا بیان کنید. رهبر انقلاب اسلامی «حمایت از جهتگیریها و جریان های انقلابی» را از وظایف ائمه جمعه کشور برشمردند اما تأکید کردند: در عین حمایت از جریان های انقلابی باید به همه طرف ها روی خوش نشان دهید.
«حمایت از تشکل های جوان و خودجوش فرهنگی در سراسر کشور» و «اتخاذ مواضع انقلابی و منطبق با سیاست های نظام» دو توصیه مؤکد دیگر رهبر انقلاب به ائمه جمعه بود. ایشان خاطرنشان کردند: کشور با «روحیه انقلابی» قابل پیشرفت کردن است و با حرکت انقلابی به اوج تکامل میرسد و هرگونه کوتاه آمدن از این مواضع، نه فقط به ضرر انقلاب بلکه به ضرر ملت، کشور و آینده ایران خواهد بود. رهبر انقلاب اسلامی، ائمه جمعه را از برخورد با دستگاه ها در نمازجمعه پرهیز دادند و افزودند: گاهی یک منکر و مشکل بزرگ وجود دارد که با وجود پیگیریهای مکرر حل نمیشود، بیان این موارد که خیلی هم نادر است، در نماز جمعه ایراد ندارد اما نباید به محض دیدن مشکلی در دستگاه های دولتی، قضایی یا مراکز دیگر، آن را در خطبهها مطرح کرد، چرا که تأثیر مثبت ندارد، موجب افزایش شکاف ها و اختلاف ها میشود و مردم را دچار تشویش میکند. ایشان طرح عملکردهای مثبت و امیدبخش در نماز جمعه را کاملاً ضروری خواندند و افزودند: حرکتی در زمینه رونق تولید در کشور شروع شده که لازم است مصادیق این جریان امیدبخش در خطبهها بیان شود. حضرت آیت ا... خامنهای، تمرکز دستگاه های تبلیغاتی دشمن بر «ناکارآمدنمایی نظام» و «ناامید کردن مردم» را یادآور شدند و افزودند: باید با بیان واقعیات امیدبخش، مردم را در مقابل هجوم رسانههای بیگانه کمک کرد.
رهبر انقلاب اسلامی بخش پایانی سخنانشان را به مسائل جاری و کلی کشور اختصاص دادند و تأکید کردند: خوشبختانه ملت و نظام، عظمت و اقتدار و ثبات خود را به دنیا نشان دادهاند و به دشمنان تحمیل کردهاند. حضرت آیت ا... خامنه ای با اشاره به اذعان عمدتاً پنهان مقامات کشورهای مختلف در مذاکرات گوناگون و سطح بالای سیاسی جهان گفتند: حتی در مذاکرات و محافلی که ما حضور نداریم، حرف از قدرت ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی در میان است که این واقعیت نشان می دهد نظام مردمی ایران توانسته است عظمت و اقتدار خود را به کوری چشم دشمنان، به اثبات برساند. رهبر انقلاب اسلامی، «دست یاری پروردگار» را عامل اصلی ایستادگی و موفقیت ملت در مقابل فشارها و توطئه های چهل ساله دشمنان خواندند و افزودند: اقتدار روزافزون جمهوری اسلامی در مقابل چشمان حسرت زده دشمنان، نشانه بیتردید حمایت خداوند متعال از انقلاب اسلامی و ملت ایران است.
حضرت آیت ا... خامنه ای در ریشه یابی برخورد گستاخانه غربیها از جمله اروپاییها با ایران در مسائل جاری برجامی، به خصلت «تکبر» آنان اشاره کردند و گفتند: خودبزرگ بینی موجب می شود غربیها نتوانند حقایق را درک کنند، البته این تکبر در مقابل ملت ها و کشورهای ضعیف برای آنان موفقیت به همراه می آورد، اما در مقابل ملت هایی که نمی هراسند و از حق خود دفاع می کنند، غربی ها را دچار شکست می کند. رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به سخنان صریح وزیر امور خارجه درباره ۱۱ تعهد برجامی اروپاییها در مقابل ایران و عمل نکردن آن ها حتی به یک تعهد، گفتند: وزیر امور خارجه که واقعاً زحمت هم میکشد و ملاحظات دیپلماتیک هم دارد، به صراحت از عمل نکردن اروپاییها حتی به یکی از تعهداتشان سخن می گوید. ایشان خاطرنشان کردند: ما به تعهدات خود در برجام و حتی بالاتر از آن عمل کردهایم و حالا که به علت رفتار آن ها شروع به کاهش اجرای تعهدات مان کرده ایم، اروپاییها طلبکارانه و با پررویی می گویند چرا این کار را می کنید. ایشان تأکید کردند: شما اروپاییها که هیچ یک از تعهدات خود را اجرا نکرده اید، به چه حقی از ما میخواهید که به تعهدات خود پایبند باشیم؟ بدانید که ما تازه کاهش تعهدات را شروع کردهایم و این فرایند قطعاً ادامه خواهد یافت.
رهبر انقلاب با انتقاد بسیار شدید از دزدی دریایی انگلیسیهای خبیث گفتند: آن ها که خباثت شان برای همه آشکار است کشتی ما را با راهزنی دریایی ربودهاند اما سعی می کنند به آن شکل قانونی بدهند. البته عناصر مؤمن در جمهوری اسلامی این کارها را بی جواب نمی گذارند و در فرصت و جای مناسب پاسخ خواهند داد. رهبر انقلاب اسلامی با ابراز خرسندی از دل بریدن ملت و مسئولان از بیگانگان افزودند: به برکت این دل بریدن، کشور از درون در حال جوشیدن است و این حرکت تحسین برانگیز حتماً به موفقیتهای بیشتری منجر خواهد شد. ایشان توانمندیهای افتخارآفرین دفاعی کشور را نتیجه فشارها و دل بریدن از بیگانگان در دوران دفاع مقدس خواندند و افزودند: حرکت کنونی نیز به برکت تکیه بر خود در زمینه های مختلف از جمله اقتصادی به نتایج مهمی خواهد رسید. رهبر انقلاب افزایش مراجعه دستگاه های دولتی به جوانان مبتکر، فعال و خوشفکر را از جمله نتایج دل بریدن از بیگانگان دانستند و تأکید کردند: استمرار جوشش درونی به فضل الهی به استغنای واقعی ایران عزیز از بیگانگان منجر خواهد شد.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، حجتالاسلام حاجعلیاکبری رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه، نمازجمعه را از برکات انقلاب و از عوامل اصلی حفظ نظام اسلامی خواند و افزود: امروز در ۹۰۰ شهر نمازجمعه اقامه میشود و در ۴۰ سال گذشته با برگزاری بدون وقفه ۲۰۷۹ هفته نماز جمعه حدود ۲۰۰ هزار ساعت محتوا در خطبههای نمازجمعه شهرهای کشور ارائه شده است. حجتالاسلام حاجعلیاکبری، نماز جمعه را رسانهای موثر خواند وخاطرنشان کرد: نهاد نمازجمعه به عنوان قرارگاه مردمی تحقق بیانیه گام دوم، هدف اصلی خود را دست یابی به نمازجمعه تراز انقلاب اسلامی با ویژگیهایی همچون جامعه پردازی و تمدن سازی قرار داده است و ائمه جمعه سعی میکنند نقش خود را در تبیین گفتمان انقلاب اسلامی متناسب با شرایط کنونی و نیازهای جامعه ایفا کنند.
فراخبر
جدول تعهدات روی زمین مانده اروپا در 14 ماه اخیر
اروپایی ها در یک سال گذشته هم زیاده خواهی داشته اند و هم تهدید و هم وقاحت. اما آن چه کمتر از این موضوعات مورد توجه بوده فهرست طولانی وعده و وعیدهای بر زمین مانده اروپایی هاست. وعده هایی که هر چه صبر ایران طولانی تر شد، از شدت و حدت این وعده ها هم کاسته شد. جدول زیر بخشی از وعده های علنی مسئولان اروپایی است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مائده کاشیان - دیروز یک اینفوگرافی پر از جزئیات که توسط ماهنامه مدیریت رسانه آماده شده بود، در فضای مجازی منتشر شد که رفتار چهار داور مسابقه «عصر جدید» را در مرحله اول و دوم، با استفاده از عدد و رقم مورد بررسی و تحلیل قرار داده بود. بعضی از این اعداد و ارقام دقیقا مشابه همان تصوری است که عموم مخاطبان درباره قضاوت داوران دارند و در واکنشهای آنان به برنامه دیده میشود، اما بعضی از آنها هم کاملا برخلاف چیزی است که در نظر مخاطبان جا افتاده است. این اینفوگرافی را بررسی کردهایم و نکات جالبی را که درباره قضاوت هرکدام از داورها وجود دارد در ادامه مطلب آوردهایم.
امین حیایی
در میان چهار داور «عصر جدید»، این امین حیایی بود که نسبت به سه داور دیگر، بیشتر به شرکتکنندگان رای سفید میداد و بین عموم مخاطبان به داور خوشبین مسابقه معروف بود. اما او همان طور که خودش هم به صراحت گفت، در مرحله دوم رویهاش را تغییر داد. او در مرحله اول بیشترین و در مرحله دوم، کمترین رای سفید را نسبت به داوران دیگر به شرکتکنندهها داده است. البته نمودار آرای منفی داوران نشان میدهد امین حیایی در چند قسمت پایانی فصل دوم، نسبت به قسمتهای قبلی مسابقه، کمتر رای منفی داده و به نوعی به روال سابق برگشته است. حیایی در مرحله دوم کمترین حمایت را از شرکتکنندههای خانم داشته و از 49 رای سفید، تنها چهار رای را به خانمها داده است. او در این مرحله نسبت به سه داور دیگر، به طور کلی توجه ویژهای به گروهها داشته است. جالب است بدانید امین حیایی همان طور که در زندگی شخصی خود علاقه خاصی به رشتههای ورزشی و دستی هم در خوانندگی دارد، در هر دو مرحله مسابقه هم نسبت به رشتههای ورزشی و در مرحله دوم به موضوع موسیقی رأی سفید بیشتری داده است.
بشیر حسینی
سیدبشیر حسینی در مرحله دوم، در چند قسمت ابتدایی «عصر جدید» بیشتر به شرکتکنندگان رأی مثبت داده، اما نمودار آرای قرمز داورها حاکی از آن است که هرچه برنامه جلو رفته، تعداد رأیهای منفیاش نسبت به اوایل این مرحله، بیشتر شده است. اعداد و ارقام میگویند برخلاف این تصور که سیدبشیر حسینی بیشتر از بقیه داوران به حمایت از خانمها توجه میکند، اتفاقا او در مرحله اول کمترین حمایت را از شرکتکنندگان خانم داشته است، با این حال حسینی در مرحله دوم تغییر اساسی کرده و در کنار رویا نونهالی، بیشترین حمایت را از خانمها داشته است. در میزان توجه بشیر حسینی به موضوعات مختلف برنامه مانند سرگرمی، ورزشی، هنری و موسیقی، تضاد و تغییری دیده میشود. آقای دکتر که تا به حال در صحبتهایش بر اهمیت موضوع سرگرمی تاکید داشته است، طبق همین نگاه در مرحله اول توجهاش را معطوف به رشتههای سرگرمی کرده و کمترین توجه را به رشتههای هنری داشته، اما در مرحله دوم کاملا برعکس عمل کرده. او 100 درصد به موضوعات هنری توجه کرده و 85 درصد آرای خود را به موضوعات سرگرمی اختصاص داده است.
آریا عظیمینژاد
نقطه مقابل امین حیایی، آریا عظیمینژاد است که تماشاگران او را به عنوان داور سختگیر «عصر جدید» میشناسند. خب آمار هم این موضوع را تایید میکند و میگوید او در مرحله اول کمتر از بقیه داوران، به شرکتکنندگان رای سفید داده و در مرحله دوم نیز به همراه امین حیایی، رای سفید کمتری به شرکتکنندهها داده است. او در مرحله اول برخلاف بشیر حسینی، بیشتر از همه به شرکتکنندگان خانم رای سفید داده اما در مرحله دوم رویکردش را تغییر داده و تنها 12 درصد از رایهای سفیدش متعلق به خانمها بوده است. در ابتدای مسابقه، مخاطبان پیشبینی میکردند آریا عظیمینژاد به واسطه تخصصی که در زمینه موسیقی دارد، احتمالا بیشترین رای را به خوانندهها و رشتههای مربوط به موسیقی خواهد داد اما برخلاف این پیشبینی، او در مرحله اول کمترین رای را به رشته موسیقی و خوانندگی داده. البته میتوان گفت عظیمینژاد در این باره، عملکرد کاملا صفر و صدی داشته است. او در مرحله دوم 100 درصد توجه خود را وقف حوزه تخصصی خودش کرده و به هر 10 شرکتکننده رای سفید داده است.
رویا نونهالی
رویا نونهالی در مرحله اول مسابقه، در مقایسه با دیگر داوران بیشترین رای سفید را به گروهها داده و توجه خاصی به آنها داشته است. او در این مرحله کمتر از سه داور دیگر به شرکتکنندههای آقا رای داده است. نونهالی در مرحله دوم، در زمینه توجه به حوزه موسیقی و خوانندگی با آریا عظیمینژاد همنظر بوده است. او دقیقا مانند عظیمینژاد، توجه 100 درصدی به این رشته داشته است و به هر 10 شرکتکنندهای که در حوزه موسیقی و خوانندگی اجرا داشتهاند، رأی مثبت داده است. نونهالی که خود از اهالی هنر است، در مرحله اول با 54 درصد، در مقایسه با دیگر موضوعات، کمترین توجه را به رشتههای هنری داشته، این در حالی است که با توجه به میزان درصد توجه این داور به موضوعات گوناگون، بیشترین توجه او در مرحله اول به رشتههای ورزشی جلب شده است. البته رویا نونهالی در مرحله دوم کمتوجهی به رشتههای هنری را جبران و 86 درصد به این حوزه توجه کرده است. او نیز مانند عظیمینژاد، در مرحله دوم از توجه به حوزه تخصصی خود، غافل نمانده است.
تغییر رأی با زور و اجبار؟
موضوع مهم دیگری که درباره عملکرد و نحوه قضاوت داوران وجود دارد، میزان ثبات در رأی آنهاست. متاسفانه در مرحله دوم چندین بار دیدیم که یکی از داوران درباره اجرایی نظر منفی داشته و چراغ قرمز را فشار داده، اما احسان علیخانی از طریق احساسی کردن فضا و مثلا توضیح درباره زندگی شخصی شرکتکننده با همراهی داوران دیگر سعی کردند دلیل و برهان بیاورند که او اشتباه میکند و بهتر است چراغ سفید را روشن کند! معمولا در نهایت هم این اتفاق میافتد و آن داور به اجبار تغییر رای میدهد. تا قبل از پخش مرحله نیمه نهایی که حساسیت بیشتری دارد، انتظار میرفت ثبات در آرا بیشتر از قبل شود و هیچ رأیی دیگر با شوخی و خنده یا دخالت دیگران تغییر نکند، اما در کمال تعجب در برنامه دوشنبهشب «عصر جدید» دیدیم که رأی منفی رویا نونهالی به محمد زارع به مثبت تغییر کرد. بدتر از آن آریا عظیمینژاد بود که هرگز خوانندگی رضا ارمندپیشه را تأیید نمیکرد اما به دلیل حضور مادر او روی صحنه و صرفا از روی احساسات به بخش احترام به مادر اجرای او رای داد! هرچند که این خواننده به آرای مردمی راه پیدا نکرد اما نفس موضوع یعنی بیثباتی در آرا همچنان باقی است و بهتر است داوران در رأی خود کاملا قاطع باشند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گروه ادب و هنر- با همۀ امّا و اگرها برای اجرای طرح تابستانه کتاب 98، بالاخره این طرح به مرحلۀ اجرا رسید. تابستانه کتاب با شعار «کتاب، همنشین دلنشین» از 25 تیر ماه در شهرستانها آغاز شده و تا سوم مرداد ماه ادامه دارد. تهرانیها هم از فردا 27 تیر تا 3 مرداد مهمان طرح تابستانه کتاب خواهند بود. فقط پیش از این که برای خرید کتاب راهی کتاب فروشی ها شوید، با مراجعه به سایت
tarh.ketab.ir کتابفروشیهای عضو این طرح را پیدا کنید. تخفیف کتابهای تألیفی 25 درصد و کتابهای ترجمه 15 درصد و سقف مجاز خرید برای هر نفر هم، حداکثر 120 هزار تومان است. در ادامه، یک بسته پیشنهادی برای خرید کتاب در فرصت طرح تابستانه ارائه میکنیم.
داستان و رمان
پیشنهادهای جذاب داستانیِ تابستانی ما در دو بخش نویسندههای ایرانی و خارجی از این قرارند:
ایرانیها: «سمفونی مردگان» عباس معروفی، «جای خالی سلوچ» محمود دولت آبادی، «راهنمای مردن با گیاهان دارویی» عطیه عطارزاده، «پرنده من» فریبا وفی، «چشمهایش» بزرگ علوی و «جشن جنگ» احمد دهقان.
خارجیها: «مجوس» جان فاولر با ترجمه پیمان خاکسار، «مزهشناس» لو ونفو با ترجمه مرضیه بهرادفر، «اولیس» جیمز جویس با ترجمه فرید قدمی و «صد سال تنهایی» گابریل گارسیا مارکز با ترجمه بهمن فرزانه.
شعر کلاسیک و معاصر
پیشنهادهای ما به دوستداران شعر فارسی این مجموعه شعرها هستند: «گزیده رباعیات بیدل دهلوی» با انتخاب و شرح محمدکاظم کاظمی از نشر سپیدهباوران. کاظمی بعد از انتشار گزیده غزلیات بیدل دهلوی به سراغ رباعیهای این شاعر سبک هندی رفته است. مجموعه شعر «سه گانه خاورمیانه» گروس عبدالملکیان را هم که در نشر چشمه چاپ شده است، از دست ندهید. «بانگ نی» هوشنگ ابتهاج از نشر کارنامه هم پیشنهاد شعری دیگر ما به شماست.
سفرنامه
«چادر کردیم رفتیم تماشا» سفرنامه عالیه خانم شیرازی است که بدون همراهی همسر از کرمان عازم سفر حج و عتبات عالیات شده است. او که از آشنایان دورِه ناصر الدین شاه است، در تهران مهمان شاه میشود. این روایت را زهره ترابی ویرایش و نشر اطراف منتشر کرده است. «سه روز به آخر دریا» هم شرح سفر همسر عمادالملک، شاهزادۀ قاجاری به مکّه و عتبات است که نشر اطراف منتشر کرده است. این کتاب حاصل پژوهش نازیلا ناظمی روی نسخه خطی این سفرنامه است. با خواندن این دو اثر با دنیایی از نکات جالب توجه درباره وضعیت زنان اشرافی در دوره قاجار آشنا خواهید شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

رنجبر- پس از افشاگری وزیر بهداشت درباره وجود مافیای دارو، وی دیروز نیز در سخنانی از واردات کابل برق به جای استنت قلب به شدت انتقاد کرد. در همین حال سخنگوی دستگاه قضا نیز روز گذشته از تحت تعقیب قرار گرفتن سه نفر از حوزه مربوط به غذا و دارو به اتهام گرفتن رشوه خبر داد.
به گزارش وبدا، وزیر بهداشت دیروز در مراسم رونمایی از فعالیت های موسسه بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت گفت: چگونه می شود به پدران شهدا گفت که برخی رفته اند که استنت قلب با دو میلیون یورو به کشور وارد کنند اما به جای آن کابل برق به گمرک آورده اند و در لحظه به گونه ای هماهنگ شده و تا ما متوجه شویم او از مرز، رفته است. این ها چه کسانی هستند و از کجا آمده اند؟ آیا شهدا رفتند برای این که این افراد جیب شان پر شود.
سعید نمکی افزود: دیروز و پریروز هفت پالت داروی تاریخ گذشته در گمرک کشف کرده ایم که قرار بود به عنوان داروی بدن سازی به جوانان کشور، تزریق شود. این ها را از کجا می آورند؟ با چه کسی هماهنگ هستند؟ چرا نباید امروز به یکدیگر برای اضمحلال این شبکه مافیایی کمک کنیم که خوره نظام شده است؟ امروز در کنار زنده کردن یاد شهدا و دفاع مقدس، باید با این خوره ها برخورد کنیم و قطعا موفق خواهیم شد گرچه جریان های پیچیده ای است، اما معتقدم این ها خانه پوشالی و سست عنکبوت است ، این کار را شروع کرده ایم و با قوت و فضل الهی دنبال می کنیم. همچنین میزان گزارش داد، اسماعیلی سخنگوی دستگاه قضا دیروز در نشست خبری هفتگی خود با رسانه ها درباره بازداشت کارمندان سازمان غذا و دارو و اتهامات شان گفت: درباره دارو پروندهای در دادسرای تهران تشکیل شده است. یکی از شرکتهایی که هم در تولید دارو و هم در واردات دارو فعالیت میکرده است ارزهای قابل توجهی بابت دارو از سیستم بانکی دریافت کرده و تعهدات ارزی خود را انجام نداده ، همچنین شرکتهای زنجیرهای که سود نامشروعی را تحصیل میکردند تحت تعقیب قرار گرفتند.
اسماعیلی افزود: در این زمینه سه نفر از حوزه مربوط به غذا و دارو به اتهام گرفتن رشوه تحت تعقیب قرار گرفتند که متهمان با صدور تامین آزاد هستند. شرکتی که در آن یک یا دو نفر از بخش خصوصی تابعیت مضاعف دارند و متولد ایران نیستند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مدتی است که اخباری مبنی بر آزار و اذیت مسلمانان استان سین کیانگ واقع در غرب چین توسط دولت مرکزی از رسانهها مخابره میشود. اخباری که عمدتا همراه با کلیدواژههایی مانند محدودیت، سلب آزادی، شکنجه، زندان، اردوگاه کار اجباری و... برای توصیف وضعیت مسلمانان این منطقه بوده است. اما آیا واقعیت وضعیت در این مناطق، همانی است که رسانهها از آن میگویند؟به طور کلی 55 اقلیت قومی در جمهوری خلق چین زندگی میکنند که قوم هان با جمعیتی بیش از یک میلیارد و 250 میلیون نفر، در صدر این اقوام و صاحب موقعیتهای سیاسی، نظامی و اجتماعی در این کشور است. چین امروز که بنیان حرکت اقتصادی خود را بر ثبات و امنیت داخلی گذاشته، در این مسیر پذیرفته است که بدون مشارکت تمام اقوام و اقلیتها، دستیابی به موقعیت برتر در نظام بینالمللی امکان پذیر نیست. یکی از این اقوام، اویغورها با جمعیت 10 میلیون نفری هستند که در بطن جامعه مسلمان نشین سین کیانگ با جمعیت 23 میلیون نفری سکونت دارند. مشخصا بدون مشارکت پنجمین قوم چین از لحاظ جمعیت، نمیتوان ثبات داخلی را برقرار کرد.در واقع رفتار دولت مرکزی چین با اقلیت مسلمان نشین همراه با تبعیضهای قابل توجهی نیست و آنها با دولت مرکزی مشکل امنیتی ندارند بلکه گروههایی در داخل قوم اویغور تاکتیک کنش ضد امنیتی را در ارتباط با پکن اتخاد کردهاند. سین کیانگ، نقشی محوری را در انتقال سرمایه و توسعه از شرق به غرب چین ایفا میکند و راه حل چینیها برای حفظ توازن توسعهای داخلی میان شرق و غرب و مبارزه با ناامنی در سین کیانگ، در ارتقای توانمندی اقتصادی مردم این مناطق در چارچوب ابرپروژه یک کمربند یک جاده خلاصه میشود. بنابراین، رویکرد دولت مرکزی بر تسریع روندهای توسعهای در این مناطق همزمان با کنترل تحرکات ضد امنیتی است. در نتیجه و بر اساس مشاهدات میدانی در شهرهای مختلف سین کیانگ مانند ارومجی، شانجی و کارامای، اولا دولت با مسلمانان این مناطق نه تنها مشکلی ندارد بلکه با پذیرش خودمختاری این استان، عملا حسن نیت خود را در این باره اثبات کرده است. ثانیا از دوران هو جین تائو و از حدود 20 سال گذشته، پکن توجه ویژهای به توسعه این ایالت داشته و این استان را به قطب حمل و نقل و ترانزیت، تجارت، پتروشیمی، کشاورزی و آی تی تبدیل کرده است و اصرار دارد تمام مردم در این چرخه عظیم اقتصادی سهیم باشند. ثالثا مشکل اصلی دولت تنها با افراطیون تکفیری از قوم اویغور مانند حزب اسلامی ترکستان شرقی است که جذب وهابیت شدهاند و به هیچ صراطی مستقیم نمیشوند.به نظر میرسد که روایت شکل گرفته در اذهان بسیاری از نخبگان در کشورهای اسلامی و غیر اسلامی، کاملا متاثر از جریان رسانهای غربی است. طبیعی است که این رسانهها،تمام واقعیت تحولات سین کیانگ را منتشر نکرده و قسمتی از رفتار دولت مرکزی را به عنوان حربهای علیه چین –به عنوان راهبردی ترین رقیب غرب- در بستر عملیات روانی خود کماکان حفظ کرده اند. البته دولت چین هم دست روی دست نگذاشته و تاکنون چند تور بازدید از سین کیانگ را برای دیپلماتهای خارجی مستقر در پکن همراه با جلسات پرسش و پاسخ برگزار کرده وحتی مجوز ورود رسانهها را به اردوگاههای بازآموزی صادر کردهاست. اما کماکان قدرت رسانهای آنها در این موضوع ضعیف عمل کرده و نتوانسته تمام وجوه تحولات سین کیانگ را به مخاطبان جهانی اعلان کند. در مجموع به نظر میرسد که رویکرد سختگیرانه پکن در قبال افراطیون وهابی بوده و موضوع، ارتباط بسیار کمی به تمامیت مسلمانان چین دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

در جریان انتخاب سه عضو جدید حقوقدان های شورای نگهبان، نمایندگان مجلس یک دهه شصتی را وارد این شورا کردند تا ترکیب اعضای حقوقدان این شورا تغییر کند. دو روز پیش نیز رهبر معظم انقلاب در احکام جداگانه ای عضویت آیات یزدی و آملی لاریجانی در فقهای شورای نگهبان را تمدید و به جای مرحوم آیت ا... مومن، حجت الاسلام و المسلمین اعرافی را به این سمت منصوب کردند. روز گذشته با رای نمایندگان ، محمد دهقان (نماینده مردم طرقبه و چناران در مجلس)، محمد طحانی نظیف و محمدحسین صادقی مقدم به ترتیب با 230، 156 و 181 رای از مجموع 254 رای ماخوذه به مدت شش سال عضو حقوقدان های شورای نگهبان شدند. شورای نگهبان شش حقوقدان و شش فقیه دارد. براساس قانون اساسی فقها توسط رهبر انقلاب منصوب می شوند و حقوقدان ها از بین نامزدهایی که رئیس قوه قضاییه به مجلس معرفی می کند با رای نمایندگان به مدت شش سال وارد این شورا می شوند؛ به نحوی که هر سه سال، سه نفر توسط نمایندگان مجلس انتخاب می شوند. به گزارش خراسان و خبرآنلاین اعضای جدید جایگزین نجاتا... ابراهیمیان، محسن اسماعیلی و سام سوادکوهی شدند.اولین انتخاب بهارستانی ها همکارشان بود و بیشترین رای دیروز را به محمد دهقان نماینده طرقبه و نایب رئیس فراکسیون اصولگرایان دادند. رایی که نشان میدهد دهقان توانسته رای تعداد زیادی از اصلاح طلبان مجلس را نیز کسب کند که در نوع خود جالب توجه بود. طبق اظهار مسعود پزشکیان که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه را برعهده داشت «رای اعتماد مجلس به آقای دهقان به منزله قبول استعفای وی از نمایندگی» است. براین اساس از وی که سابقه چهار دوره نمایندگی مجلس از حوزه انتخابیه طرقبه و شاندیز را در کارنامه خود دارد تقدیر و تشکر به عمل آورد.
همکار دور لاریجانی، با سمت جدید به شورای نگهبان رفت
از سوی دیگر محمدحسین صادقی مقدم از دیگر نامزدهایی بود که توانست از سد بهارستان عبور کند و به ساختمان شورای نگهبان برسد. شخصی که به نوشته خبرآنلاین هم ۱۱ سال با علی لاریجانی کار کرده و هم از مشاوران آیتا...جنتی است.
مانور بر دهه شصتی بودن به ثمر نشست
محمد طحانی نظیف نفر سومی بود که توانست نظر مثبت نمایندگان مجلس را به خود جلب کند. خبرآنلاین دراین باره نوشت: «اگر قرار باشد در این جلسه یک رمز موفقیت برای طحان نظیف در نظر بگیریم آن هم مانور او بر دهه شصتی بودنش است. طحان نظیف با اشاره به جلسه رای اعتماد به وزیران و اعتماد نمایندگان به آذری جهرمی تلاش کرد برای خود هم رایی دست و پا کند. این حربه او به خوبی جواب داد و با ۱۵۶ رای راهی ساختمان شورای نگهبان شد.» البته آیت ا... رئیسی رئیس دستگاه قضا دو نفر دیگر را نیز به مجلس معرفی کرده بود اما علی غلامی یکی از نامزدهای معرفی شده پیش از رای گیری انصراف داد و مرتضوی بریجانی هم رای اعتماد نمایندگان را کسب نکرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

نرخ ارز با افت 500 تومانی خود و رسیدن به میانه کانال 11 هزار و 700 تومان، طلا را به زیر 400 هزار تومان و سکه را به زیر چهار میلیون تومان کشاند. به گزارش خراسان، نرخ ارز در ادامه افت قیمت خود، دیروز هم در سراشیبی قیمت قرار گرفت به طوری که در بازار آزاد تا ساعت 17:30، تا حدود 11 هزار و 760 تومان عقبگرد کرد. این رقم نسبت به دو روز قبل 480 تومان افت را نشان می دهد. سامانه سنا نیز میانگین نرخ دلار معامله شده در صرافی ها را 11 هزار و 900 تومان اعلام کرد. همزمان با سقوط دلار، قیمت طلا با افت قابل توجهی روبهرو شد و درون کانال 397 هزار تومان افتاد. سکه هم با ارزانی 187 هزار تومانی، کاهش تا سه میلیون و 980 هزار تومان را تجربه کرد.
واکنش رسانه های خارجی به رشد ارزش ریال در برابر دلار
رکوردشکنی های پیاپی افزایش ارزش ریال در برابر دلار، واکنش رسانه های خارجی را در پی داشت. به گزارش ایبنا، یورونیوز در گزارشی ویژه نوشت: «بازار آزاد ارز ایران ۶۷ روز پس از آغاز روند نزولی نرخها، به شرایط قیمتی اواخر بهمن ماه گذشته بازگشت» این پایگاه خبری افت قیمت ارز را همزمان با وسعت دامنه تحریم های آمریکا، تنش در آسیای غربی در پی حمله به چند نفتکش و سرنگونی یک پهپاد آمریکایی و نیز کاهش سطح تعهدات برجامی ایران دانست و افزود: برخلاف یک سال گذشته به نظر میرسد ظهور عوامل داخلی، تاثیرگذاری محرکهای سیاست خارجی را بر معادلات بازار ارز ایران خنثی کرده است. این پایگاه خبری مواردی از قبیل کنترل واردات بخش خصوصی همزمان با تامین ارز واردات کالاهای اساسی، اعمال محدودیت تراکنش های بانکی POS (برای مقابله با سوء استفاده های ارزی)، تدارک بازار متشکل ارزی برای مهار نرخ آزاد دلار و کاهش فاصله نرخ رسمی سامانه های سنا و نیما، افزایش عرضه ارز حاصل از صادرات در سامانه رسمی نیما و نیز رونق گرفتن بازارهای موازی ارز نظیر بازار سرمایه، را از جمله دلایل کاهش نرخ ارز دانست. از سوی دیگر خبرگزاری ترند آذربایجان هم در گزارشی، با استناد به آمار رسمی منتشر شده از سوی بانک مرکزی ایران نوشت بازار ارز ایران با کاهش ارزش بسیاری از ارزهای اصلی مواجه شده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

جاده های کشور دیروز روز تلخی را سپری کردند و در دو حادثه جداگانه 20 نفر از هموطنان قربانی تصادف شدند . سقوط مینی بوس در محور بویین و میاندشت - خوانسار ۱۳ کشته به جا گذاشت و برخورد یک خودروی حامل سوخت قاچاق با اتوبوس مسافربری در سیستان و بلوچستان نیز هفت نفر را به کام مرگ برد.جالب آن که در هر دو حادثه به نوعی پای فرار از قانون در میان است .
پرده اول :مینی بوس قاچاقی !
فرماندار خوانسار گفت: حادثه سقوط یک دستگاه مینی بوس در مسیر بویین میاندشت به خوانسار ، ۱۳ کشته و ۹ نفر مجروح به جا گذاشت.منصور کمالی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در این حادثه که ساعت ۹ صبح روزسه شنبه رخ داد یک دستگاه مینی بوس بنز مدل ۷۰ از داران به سمت سرچشمه خوانسار در حرکت بوده که به علت نداشتن صورت وضعیت به جای عبور از مسیر دامنه از مسیری ناهموار و صعب العبور در بویین میاندشت عبور میکند که در یک سراشیبی به علت بریده شدن ترمز به داخل دره سقوط میکند.
وی اظهار کرد: در این حادثه ۱۰ نفر بزرگ سال و سه کودک فوت و ۹ نفر مجروح شدند.
فرماندار خوانسار از اعزام هلی کوپترهای اورژانس ۱۱۵ به محل حادثه برای انتقال مجروحان به اصفهان اشاره کرد.برخی گزارش ها از ۱۴ کشته حکایت دارد که شامل ۱۰ زن ، ۳ کودک و راننده ۸۵ ساله بوده است. به گفته وی جان باختگان این حادثه از اعضای دارالقرآن شهر داران بودند.مسیر بویین - خوانسار یکی از جاده های ترانزیتی و بین استانی و همچنین یکی از نقاط پرحادثه استان محسوب می شود.
شهرستان خوانسار در ۱۶۰ کیلومتری غرب اصفهان قرار دارد.
پرده دوم :مشک مرگ جان ۷ نفر را گرفت
همچنین دراتفاق تلخ دیگری قاچاق سوخت بار دیگر در سیستان وبلوچستان حادثه ساز شد و بر اثر برخورد یک دستگاه اتوبوس با خودروی سواری پژو پارس حامل سوخت قاچاق در مسیر ایرانشهر - بزمان هفت نفر در آتش سوختند. این خودرو های قاچاق که برای حمل بیشتر و راحت تر سوخت از پلاستیک های نسبتا محکم که به مشک های مرگ معروف هستند استفاده می کنند تا کنون به دلیل سرعت زیاد و تصادف فجایع بسیاری به بار آورده اند.
به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، محمودرضا ناصح، مدیر اورژانس پیش بیمارستانی توضیح داد: این حادثه حدود ساعت ۹ صبح روز سه شنبه در کیلومتر ۳۰ مسیر ایرانشهر - بزمان رخ داده است.
وی اظهار کرد: پس از اطلاع مرکز فوریتهای دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر سه دستگاه آمبولانس و اورژانس هوایی این دانشگاه به محل حادثه اعزام شدند که متأسفانه به علت شدت برخورد و آتش گرفتن هر دو خودرو دو نفر از سرنشینان پژو پارس و چهار نفر از سرنشینان اتوبوس در دم جان خودشان را از دست دادند. درعین حال مدیر حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر تعداد جان باختگان را هفت نفر اعلام کرد. در همین حال دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز سیستان وبلوچستان نیز از شناسایی حدود ۱۲ هزار کارت سوخت مهاجر جدید در استان با هدف مبارزه با قاچاق سوخت خبر داد.
پرده سوم :مرگ تلخ 2پدرو2 فرزند !
در همین حال به گزارش حقدادی خبرنگار خراسان فرمانده انتظامی تربت جام هم خبرداد :براثر برخورد شدید دودستگاه موتورسیکلت در محور جاده روستای جنگاه تربت جام دو پدر و دو فرزند دردم جان خود را از دست دادند.سرهنگ کیانی افزود:دراین حادثه راکب و ترک نشین هردو موتورسیکلت پدر و فرزند بودند که به شدت باهم تصادف و در دم فوت کردند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گروه اجتماعی-سخنگوی سازمان تعزیرات گفت: با وجود درخواستهای مکرر در خصوص سر وسامان دادن به قیمت بلیتها، شاهدیم در برخی خطوط پر مسافر تا شش برابر قیمت دیگر روزها، بلیت به فروش میرسد.به گزارش فارس، سید یاسر رایگانی درباره این که چرا با وجود رسیدن قیمت بلیت هواپیما در مسیر تهران - مشهد به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در ایام ولادت امام رضا (ع) تعزیرات ورود نمیکند؟ افزود: بارها این موضوع را اعلام کرده ایم و امروز هم با قیمت یک میلیون و ۱۹۰ هزار تومانی بلیت هواپیمای تهران - مشهد مواجه بودیم.
آزاد سازی یا رها سازی قیمت ها؟
وی گفت: هرچه مصاحبه میکنیم و فریاد میزنیم راه به جایی نمیبریم و شرکتهای هواپیمایی آزادسازی را با رهاسازی اشتباه گرفته اند و برای چندمین بار میگویم وضع قیمت بلیت هواپیما در برخی خطوط پرمصرف رها شده است و هیچ نظارتی نمیشود.سخنگوی سازمان تعزیرات گفت: چون قیمت کف و سقف مشخص نیست تعزیرات هم کاری نمیتواند بکند و فقط امیدواریم که این مصاحبههای مکرر، اتفاقی را رقم بزند.رایگانی افزود: این ظلم به مردم است و در شرایطی که قیمت بلیت هواپیما از تهران به مشهد حداکثر ۳۵۰ هزار تومان است چرا برخی روزها به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان میرسد.
قیمت رهاسازی نشده است
در همین حال و در پاسخ به اظهارات سخنگوی تعزیرات، معاون هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری گفت: به هیچ عنوان فروش بلیت هواپیما رهاسازی نشده و شرکت های هواپیمایی سقف و کف قیمتی را رعایت میکنند.مرتضی دهقان با اشاره به اظهارات سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی مبنی بر فروش بلیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی از سوی ایران ایر، تأکید کرد: به هیچ عنوان در بلیتهای اکونومی چنین قیمتی وجود ندارد این رقم، برای بلیتهای بیزینس کلاس است که بلیتهای بیزینس مشمول رعایت کف و سقف قیمتی نیست. اگر سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی شاهدی دارد که فردی بلیت اکونومی تهران- مشهد ایران ایر را با قیمت بالاتر از یک میلیون تومان یا حتی ۹۰۰ هزار تومان خریداری کرده، به سازمان هواپیمایی معرفی کند؛ چرا تعزیرات به شکایت این فرد رسیدگی نمیکند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
.jpg)