
پرونده های خبرساز به روایت سخنگوی قوه قضا
تعداد بازدید : 238
واکنش به اظهارات «شنود»ی روحانی و ماجرای پرونده جنجالی مدیران نفتی

هادی محمدی – سخنگوی قوه قضاییه در ظهر یک روز داغ تابستانی نشست خبری نسبتا پرخبر خود را با انتقاد از برخی اظهارات اخیر روحانی آغاز کرد و در ادامه آن، خبر از حکم اعدام دو جاسوس داد سپس به تبیین دیدار نمایندگان با زنجانی پرداخت و از قاضی پرونده ای گفت که حکم یک دادگاه تقریبا جنجالی را صادر کرده اما چون در مرخصی است هنوز ابلاغ نشده است. اسماعیلی در انتها سوزنی هم به دستگاه قضا زد و از برخورد شدیدتر با تخلفات درون قوه ای بدون در نظر گرفتن هر نوع ارفاقی در این حوزه سخن گفت.
به گزارش خراسان، غلامحسین اسماعیلی روز گذشته در واکنش به سخنان چهارشنبه هفته گذشته رئیس جمهور که از برخی شنودهای امنیتی در کشور انتقاد داشت ، ضمن «غلط» دانستن این سخنان ، ریشه چنین اظهاراتی از سوی برخی مقامات ارشد دولتی را «اطلاعات غلط » توصیف کرد و گفت : از مسئولان انتظار می رود که موضوعات را در جلسات بین مسئولان اعلام کنند چرا که رسانه کانال بین مردم و مسئولان است و نه بین مقامات. وی در عین حال توضیح داد که هیچ دادگاهی صرفاً به استناد مطالب حاصل از شنود حکم صادر نمی کند. اسماعیلی در این زمینه توپ را به زمین رئیس جمهور که رئیس شورای عالی امنیت ملی نیز هست انداخت و گفت که شنود برابر مقررات و ضوابط مصوب شورای عالی امنیت ملی انجام میشود و همکاران ما موظف و متعهد به اجرای قانون و مصوبات شورای عالی امنیت ملی هستند.
درخواست اعدام برای متهمان به جاسوسی نظامی
خبرنگاری از اسماعیلی درباره اظهارات اخیر شمخانی که از کشف شبکه جدید جاسوسی خبر داده بود، پرسید و این که وضعیت پرونده های جاسوسی در چه مرحله ای است ؟ که سخنگو در پاسخ با اشاره به این که آمریکا تیمهای متعدد جاسوسی را در ایران به کار گیری می کند به جزئیات یک کشف بزرگ در حوزه ضد جاسوسی توسط وزارت اطلاعات اشاره کرد و گفت : در سال ۹۷ عناصر جاسوسی در مراکز انتظامی و هستهای و زیرساختهای عمومی شناسایی و عوامل آن دستگیر و به مرجع قضایی تسلیم شدند و دو نفر که پرونده شان غیرنظامی بود به دادگاه انقلاب رفت و حکم حبس طویل المدت برای آن ها صادر شد. جاسوسانی هم که در مراکز نظامی مشغول به کار بودند کار رسیدگی به پرونده آن ها در دادسرای نظامی انجام شد و با صدور کیفرخواست و به لحاظ نوع جرایم مرتکب شده برای آن ها درخواست اعدام شده و در نوبت رسیدگی در دادگاه قرار دارد.
انشای حکم محمدرضا خاتمی
موضوع حکم دادگاه محمد رضا خاتمی دیگر پرونده مورد توجه خبرنگاران بود. خاتمی چند ماه قبل در یک برنامه اینترنتی ادعای تقلب هشت میلیونی را در انتخابات 88 مطرح کرده بود که با شکایت دادستان و تشکیل چند جلسه دادگاه علنی حالا به صدور رای منجر شده است. رایی که به گفته اسماعیلی «صادر شده» اما به دلیل این که قاضی پرونده در مرخصی است هنوز ابلاغ نشده ضمن این که «این رای غیر قطعی و قابل تجدید نظر است.»
موضوع غیر اخلاقی در ماجرای جاسوسی در نفت مطرح نیست
اسماعیلی در ادامه این خبر نفتی به موضوع داغ این روزها که باعث سوءاستفاده رسانه های معاند شده و فریاد سخنگوی دولت را بلند کرده است نیز اشاره کرد و درباره اتهام جاسوسی یک خانم در صنعت نفت و این که شایع شده با 16مدیر نفتی در ارتباط بوده تاکید کرد که در این پرونده نه موضوعات غیراخلاقی و نه ۱۶ مدیر مطرح نیستند. در واقع این خانم کارگزاری یک شرکت خارجی بوده و تاکنون دو جلسه از دادگاه هم با حضور وکیل که اتفاقا مادر متهمه است، برگزار شده ، ضمن این که در این پرونده به غیر از این خانم سه نفر دیگر مطرح هستند.
"اعمال سیاست کیفری سخت گیرانه درباره کسانی که در حوزه عدالت هستند و تخلف می کنند" سخن مهم سخنگوی قوه قضاییه بود، وقتی از وی درباره برکناری مدیریت زندان های استان تهران در پی قتل شیرمحمد علی پرسیده شد. شیر محمد علی محکوم امنیتی است که چندی قبل در زندان فشافویه تهران با ضربات چاقوی دو محکوم دیگر به طرز فجیعی به قتل رسیده بود و رئیس قوه قضاییه در این خصوص هیئتی را برای حقیقت یابی مامور کرده است. اسماعیلی در توضیح نتایج بررسی های این هیئت گفت: «با جمع بندی گزارش تصمیم گرفته شد با برخی پرسنل که در بند، قصورشان محرز بود برخورد شود و تحت تعقیب کیفری قرار گیرند و به برخی از آن ها هیئت رسیدگی به تخلفات اداری رسیدگی کند و برخی مدیران نیز جابه جا شدند...در قضیه اخیر هم با پرسنل و هم با رئیس زندان برخورد شده است و مدیرکل زندان تهران هم توسط سازمان زندانها جابه جا شد.»
در همین حال تسنیم گزارش داد که «سید حشمتالله حیاتالغیب» که پیش از این مدیرکل زندانهای استان فارس و یزد بوده به عنوان مدیرکل جدید زندانهای استان تهران «غلامرضا ضیایی» رئیس زندان رجایی شهر، به عنوان رئیس جدید زندان تهران بزرگ منصوب شده اند.
تکذیب شنیده ها درباره مهدی جهانگیری و حسین فریدون
اسماعیلی درباره سوال خبرنگاری که به وی گفت، شنیده شده پرونده برادر معاون اول رئیس جمهور مرتبط با بانک گردشگری و پروژه اشراق به دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی ارسال و پرونده برادر رئیس جمهور در دادگاه تجدید نظر تعیین وقت شده است، اظهار کرد : پرونده اولی که مربوط به بانک گردشگری بوده همچنان در دادسراست، البته تاکید شده که زودتر رسیدگی شود. درباره دومی هم رای در دادگاه بدوی صادر شده و به دادگاه تجدید نظر رفته اما هنوز دادگاه تجدید نظر برگزار نشده است.چند روز قبل رسانه ها خبری منتشر کردند مبنی بر این که برخی نمایندگان مجلس با بابک زنجانی که حکم اعدامش صادر شده در زندان اوین ملاقات داشته اند. این خبر موجب برخی حاشیه ها برای قوه قضاییه، وزارت نفت و مجلس شد. اسماعیلی در این خصوص گفت: هیئتی مرکب از مقامات قضایی، ضابطان قضایی، نمایندگان وزارت نفت و یک نفر از نمایندگان مجلس تشکیل شود. در یکی از این جلسات ضرورت دانسته شد که بابک زنجانی هم در آن کمیته حضور یابد و مطالبی را پاسخ دهد و موضوعی تحت عنوان ملاقات نماینده با بابک زنجانی نداشتیم.