رئیس جمهور در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت اعلام کرد تورم خط قرمز دولت است. به گزارش فارس، سید ابراهیم رئیسی دیروز سه شنبه در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در راستای کنترل تورم، بانک مرکزی را موظف کرد سیاستهای پولی را متناسب با مدیریت نقدینگی و کنترل تورم پیگیری کند. وی تورم را خط قرمز دولت دانست و گفت: دستگاه های اجرایی از هرگونه اقدامی که منجر به افزایش تورم میشود، پرهیز کنند.سید ابراهیم رئیسی همچنین با بیان این که حمایت از تولید داخل در اولویت سیاستها و برنامههای اقتصادی دولت قرار دارد،اظهار کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت برنامهریزی و سیاستهای متناسب با این اولویت به ویژه توسعه تولیدات داخلی و بینیازی از واردات کالای خارجی و اعمال محدودیت و ممنوعیت برای ورود کالاهای خارجی دارای مشابه داخلی یا کالاهای وارداتی غیرضروری را در دستور کار خود قرار دهد.به گزارش خراسان، این اظهارات در شرایطی است که پیشتر زمزمه هایی مبنی بر بازگشت دو شرکت معروف کره ای در زمینه ساخت لوازم خانگی به کشور مطرح شده بود. آن هم در حالی که پس از خروج این شرکت ها از ایران به دلیل تحریم ها، این صنعت در ایران رشد چشمگیری داشته و به نوعی توانسته است جای خالی این شرکت ها را پر کند. با این حال این خبرها با واکنش های بعضاً تندی روبه رو شد. به طوری که به گزارش تسنیم، معاون قضایی دادستان کل کشور، اعلام کرد: این دو شرکت در شرایط سخت مردم را تنها گذاشتند و در حوزه قضایی ما اجازه نمیدهیم این نوع شرکت ها بخواهند به کشور بیایند.در این میان البته باید به این موضوع نیز توجه کرد که خودکفایی در صنایع مختلف تا زمانی که در مسیر رقابتی شدن قرار داشته باشد می تواند به مدد صنعت کشور بیاید. در غیر این صورت تبدیل به انحصارهای بزرگ نظیر آن چه در سال های اخیر در حوزه صنعت خودرو اتفاق افتاده است، خواهد شد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
چند روز پیش کاربری، عکسی از یک میز بزرگ و اشرافی در یک رستوران مشهور در فضای مجازی منتشر شد که افراد از دور میز بلند شده بودند اما روی آن غذاهای متنوع بسیاری باقی مانده بود. این عکس، حکایت از سبک زندگی و نگاه بعضی از مردم دارد که صرف چندین غذا به طور همزمان و باقی ماندن غذا روی میز رستوران برایشان یک نوع پرستیژ و ارزش اجتماعی محسوب میشود. البته کاربران زیادی به این موضوع اشاره کرده بودند که این کار نه تنها نشانهای از پرستیژ نیست که اتفاقا ناشی از نگاهی کوتهنظرانه است. مسئله اتلاف مواد غذایی آنقدر در سطح جهانی مهم است که یک روز در سال را به این عنوان نام گذاری کرده اند. 29 سپتامبر مطابق با 7 مهر هر سال به عنوان روز آگاهی از هدررفت و اتلاف مواد غذایی در تقویم جهانی ثبت شده است. اهمیت غذا و توزیع عادلانه آن در جهان به خصوص در دوران کرونا که افراد زیادی از نظر اقتصادی آسیب دیدند یا در معرض سوء تغذیه قرار گرفتند، دوچندان شده است. در پرونده امروز نگاهی به وضعیت اتلاف مواد غذایی در ایران و جهان انداخته و راهکارهایی را به شما پیشنهاد کردهایم که تا حد ممکن مواد غذایی کمتری هدر برود.
میزان اتلاف مواد غذایی در ایران و جهان
وضعیت کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه در زمینه مقدار اتلاف مواد غذایی و همچنین نوع آن تفاوتهایی دارد. در کشورهای توسعه یافته بیشترین میزان مربوط به هدررفت مواد غذایی فراوری شده و آماده مصرف است اما در کشورهای در حال توسعه به دلیل بهرهوری کم در فراوری مواد غذایی، بیشترین آمار مربوط به اتلاف مواد غذایی خام در مزارع، واحدهای فراوری و توزیع است. در ادامه، آمار اتلاف مواد غذایی در ایران و جهان را مرور میکنیم.
بیشترین اتلاف ایران| غلات، میوهها و سبزیجات
بر اساس آخرین سرشماری ایران، جمعیت کشور حدود 80 میلیون نفر است که تقریبا یک درصد جمعیت جهان را تشکیل میدهد. بر اساس اعلام فائو، میزان هدررفت غذای مردم ایران 2.7 درصد کل جهان است. بر اساس این گزارش، سالانه 35 میلیون تن غذا که معادل غذای 18 میلیون نفر است و یک سوم مواد غذایی تولید شده در کشور را تشکیل میدهد، دور ریخته میشود. ارزش ریالی این میزان هدر رفت، معادل 380 هزار میلیارد ریال برآورد شده است که معادل اتلاف مواد غذایی در 10 کشور اروپایی است. اگر میزان آب مصرف شده برای تولید این مواد غذایی را در نظر بگیریم باید گفت سالانه معادل 35 هزار میلیارد مترمکعب در سال آب را به علت هدررفت مواد غذایی از دست میدهیم. بیشترین اتلافات غذایی ایرانیها مربوط به گروه نان، میوه، سبزی و برنج است. به گونهای که ۳۰ درصد ضایعات در بخش نان، ۲۵ تا ۳۰ درصد (و حتی تا ۵۰ درصد) در میوهها و سبزیجات، ۱۰ درصد در برنج و ۲۵ درصد در خرما اتفاق میافتد.
چین و هند سرآمد اتلاف غذا
جمعیت جهان حدود هفت میلیارد و 900 میلیون نفر است و کل تولید جهانی مواد غذایی شش میلیارد تن در تخمین زده میشود. با این حال، اتلافی که در غذاهای قابل مصرف صورت میگیرد، حدود 1.3 میلیارد تن است و اگر غذاهایی که هنوز آماده خوردن نیستند و به هدر میروند هم به این آمار اضافه شود، به عدد 1.6 میلیارد تن در سال میرسیم که اگر این میزان مواد غذایی تلف نشود با آن میتوان 800 میلیون نفر از گرسنگان جهان را سیر کرد. همه ساله ۳۰ درصد غلات، ۲۰ درصد لبنیات، ۳۵ درصد ماهی و غذاهای دریایی، ۴۵ درصد میوه و سبزی، ۲۰ درصد دانههای روغنی و ۲۰ درصد گوشت تولیدی جهان به هدر میرود.
بر اساس نتایج پژوهشهای شرکت استاتیستا که شرکتی پیشرو در زمینه ارائه دادههای بازار و مصرفکننده در آلمان است، بالاترین آمار ضایعات غذایی در دو کشور با جمعیت بیش از یک میلیارد نفر ثبت شده است. دورریز مواد غذایی در چین سالانه 91.6 میلیون تن برآورد میشود و هندیها 68.8 میلیون تن مواد غذایی را دور میریزند. میزان هدررفت مواد غذایی در آمریکا هم 19.4 میلیون تن برآورد میشود. این در حالی است که کشورهای اروپایی فرانسه و آلمان هر ساله بین پنج تا شش میلیون تن زباله غذایی تولید میکنند.
10 توصیه ساده برای کمتر هدر رفتن مواد غذایی
حالا که این آمارهای تکاندهنده و تاسفبار را خواندیم، خوب است با هم به دنبال راههایی باشیم که به عنوان یک شهروند وظیفه مان را در کم شدن اتلاف مواد غذایی به بهترین شکل به انجام برسانیم
غذای نیمپرسی بگیریم
در شرایط معمول، بازههای کوتاهتر و خرید کمتر میتواند یکی از راهکارهای مفید در کمتر هدر رفتن مواد غذایی باشد، اما حالا که به خاطر کرونا قرار است کمتر از خانه بیرون برویم، بهتر است از قبل فهرستی از مواد غذایی مورد نیاز بنویسیم تا وقتی به فروشگاه رفتیم به طور هدفمند سراغ همانها برویم. همچنین نان را به اندازه خرید کنیم و اگر زیاد میخریم حتما در فریزر نگهداری کنیم. برای گرفتن غذا از رستوران هم، نیمپرسیها یک پیشنهاد قابلتوجه هستند.
نگهداری صحیح مواد غذایی را جدی بگیرید
بر اساس یک پژوهش، دو سوم هدررفت مواد غذایی در جهان به خاطر فاسد شدن دور ریخته میشوند. پس بهتر است با شرایط نگهداری هر یک از مواد غذایی آشنایی کامل داشته باشیم؛ مثلا این که سیبزمینی، گوجهفرنگی، سیر و پیاز باید در دمای اتاق نگهداری شوند و هرگز نباید در شرایط انجماد قرار گیرند. جداسازی خوراکیهایی مانند هلو، گلابی و موز که گاز اتیلن تولید میکنند هم روش مناسبی برای جلوگیری از فاسدشدن سریع مواد غذایی است.
آشپزی خلاق باشید
گاهی سعی کنید بر اساس مواد غذایی که در خطر از بین رفتن قرار دارند، آشپزی کنید. بعضی از مواد غذایی هستند که میتوانید آنها را در ترکیبهای جدید استفاده کنید و طعم دلخواه خودتان را به غذا بدهید. مثلا ساقهها و ریشههای گیاهان، افزودنیهای خوشمزهای برای سوپ و غیره هستند. سیر و پیاز نیز عطر و طعم خوبی به مواد غذایی میدهند.
سبزیجات و میوهجات بدشکل بخرید
ما همیشه سعی میکنیم بهترین میوه را برای خرید برداریم. اما گاهی میوهجات و سبزیجات بدشکل هم درست مانند میوهها و سبزیجات با ظاهر زیبا، قابل استفاده هستند. شاید بد نباشد گاهی هم آنها را خرید کنیم تا وظیفه مان در جلوگیری از دور ریخته شدن میوههای نازیبا را انجام داده باشیم.
قانون فایفو را رعایت کنید
فایفو در انبارداری به معنای اولین خروجی از اولین ورودی است. هنگامیکه مواد غذایی خریداری شده را داخل یخچال میگذارید، مواد غذایی داخل کشوهای یخچال را بچرخانید تا مواد کهنهتر پیش بیایند و مواد غذایی جدیدتر عقب بروند. البته حواستان به تاریخ انقضای مواد غذایی باشد زیرا برخی از مواد غذایی جدیدی که خریدهاید باید سریعتر مصرف شود.
پوست میوهها را مصرف یا کمپوست کنید
بسیاری افراد عادت دارند پوست همه میوه ها و سبزیجات را جدا کنند و دور بریزند. این در حالی است که مقدار زیادی از مواد مغذی این خوراکیها در بخش خارجی آنها قرار دارد. پوست سیب، سیبزمینی، هویج، خیار، انبه و بادمجان نیز به شرط وجود نداشتن مواد شیمیایی روی آن، قابل خوردن هستند. اگر هم مایل نبودیم پوست میوهای را مصرف کنیم، میتوانیم آن را خشک و تبدیل به منبع تغذیه باغچه کنیم. با این کار از تبدیل آنها به گازهای گلخانهای و تولید زباله پیشگیری میکنیم.
باقی مانده غذای رستوران را ببرید
به این دلیل که پرس غذای عرضه شده در رستوران ممکن است با میزان مصرف ما یکی نباشد، خیلی وقتها پیش میآید که غذا اضافه بیاید. در این شرایط بهتر است ظرفی همراهتان باشد که باقی مانده غذا را با خودتان بردارید یا ظرفی از رستوران برای این کار بخواهید. از این کار خودتان خجالت نکشید و بدانید که انجام این کار اتفاقا نشانه فرهنگ و شخصیت بالای شماست.
اندازه وعدهها را اصلاح کنید
علت بسیاری از اسرافها در میزان در نظر گرفتن وعدههای غذایی است که باعث پرخوری و چاقی هم میشود. وعدههای غذایی را در اندازه معقول و مناسب میل کنید. آگاهی از این که چقدر گرسنه هستید و چه مقدار غذا نیاز دارید، کمک میکند در هر وعده، اندازه غذای خود را تنظیم کنید.
ناهار خود را بستهبندی کنید
اگر هر روز وعده غذایی در محل کار میل میکنید، بهتر است به جای تولید زباله و گرفتن غذایی که اندازه نیازتان نیست، خودتان ناهار خانگی تهیه کنید. اگر نیاز به گرم کردن دارد آن را در ظرف قابل گرم شدن به محل کار ببرید.
آب را با سبزی و میوه طعمدار کنید
خوشبختانه میتوان به آب عطر و طعم داد و از این طریق همزمان از هدردادن غذا اجتناب کرد. بسیاری افراد بهاندازه کافی آب مصرف نمیکنند. یک راه آسان برای دریافت آب بیشتر این است که آن را خوشمزه کنید! میتوانید پوست مرکبات، سیب و خیار را به آب اضافه و آن را طعمدار کنید. گیاهان وحشی و توتها هم گزینه مناسبی برای افزودن به بطری آب است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
اتفاق تلخی که به تازگی برای یک پدر کرجی افتاد، میتواند برای والدینی که فرزند نوجوان در خانه دارند، قابل تامل باشد. رئیس پلیس آگاهی استان البرز درباره جزئیات این خبر گفته: «یک مرد ۵۰ ساله به وسیله یک شیء تیز از ناحیه پهلو دچار جراحت شد و به دلیل رفتن مقدار زیادی خون از وی، جان خودش را از دست داد. در تحقیقات، یکی از فرزندان دختر مقتول که ۱۸ سال داشت به ناچار لب به اعتراف گشود. متهم بیان کرد که در روز حادثه بر سر نحوه آشپزی با پدرم سر سفره درگیر شدیم که او تلفن همراهم را گرفت و آن را در محلی مخفی کرد. متهم افزود پس از چند ساعت من برای گرفتن موبایلم به او مراجعه کردم که نامبرده به وسیله چاقوی آشپزخانه مرا تهدید کرد که در یک زد و خورد چاقو را از او گرفتم و ۳ ضربه به ناحیه پهلوی پدرم وارد و سپس فرار کردم»(منبع خبر: فرارو). هر چند جزئیات منتشر شده این پرونده هنوز کامل نیست اما به همین بهانه میخواهیم به موضوع گرفتن گوشی فرزند نوجوان به عنوان روشی برای کنترل رفتار او بپردازیم و ببینیم آیا این کار، روش تربیتی موثری است یا نه؟ به ویژه که در عمل میبینیم گاهی حتی صرف تهدید به گرفتن گوشی میتواند باعث همراهی نوجوانان با انتظارات والدین شود.
گوشی حالا بخشی از وجود نوجوانان شده است
گوشی تلفن برای نوجوانان، به ویژه برای آنهایی که چند سالی است گوشی در اختیار دارند، دیگر به هیچ عنوان یک وسیله معمولی نیست. نوجوانان حالا میتوانند با گوشی نیازهای روانی متنوعی را برآورده سازند، مواردی چون برقراری رابطه با دوستان (پیام رسانها)، درس خواندن (مدارس آنلاین)، هیجان طلبی (بازیها)، احساس امنیت (دریافت حمایت)، احساس تعلق داشتن (شبکه های اجتماعی) و ... . این وضعیت باعث شده که وقتی گوشی از نوجوانی گرفته شود، احساس نکند که از وسیلهای جدا شده، بلکه احساس کند بخشی از وجود خودش و ابزار رسیدن به مجموعه گستردهای از نیازهایش را از دست داده است. با توجه به این مسئله هم گرفتن گوشی از نوجوان برای او میتواند بسیار دردناک باشد و او را سمت واکنش های هیجانی شدیدی سوق دهد.
همراهی به خاطر ترس و نه هیچ چیز دیگر
موضوعی که بسیاری از اوقات والدین را وسوسه میکند که از روش ضبط گوشی یا تهدید به انجام این کار استفاده کنند، موثر بودن این روش است چرا که غالب نوجوانان بعد از ضبط گوشی یا تهدید به انجام آن، خیلی سریع به حرف والدین گوش میکنند. اما واقعیت این است که این موثر بودن، بیش از هر چیز به خاطر ترس نوجوان بابت از دست دادن همیشگی گوشی است. در نتیجه هم درست است که نوجوان به خاطر نگرانی و ترس از دست دادن گوشی با خواسته والدین همراهی میکند، اما این کار را با اکراه فراوان انجام میدهد و در نتیجه همین که سایه ترس بابت از دست دادن گوشی را بالای سر خود نبیند، به احتمال زیاد دوباره به رفتارهای قبلی باز میگردد.
از دست دادن گوشی در برابر چه؟
نکته دیگر آن که رفتار ناشایست یک نوجوان در اغلب اوقات از دید او آن قدر بزرگ نیست که مستحق از دست دادن گوشی(با آن جایگاه خاصش) باشد. در نتیجه این موضوع هم دلیل ضبط گوشی هر چقدر هم از دید والدین درست باشد، از دید نوجوان غالبا غیرمنصفانه و ظالمانه است. توجه داشته باشید که وقتی تبیین نوجوان از رفتار والدین، رفتاری ظالمانه و غیرمنصفانه باشد، این موضوع تاثیری به شدت مخرب بر رابطه او با والدیناش میگذارد. در واقع در این وضعیت ولو این که نوجوان به حرف والدین گوش کرده است اما جایگاه والدین نزد او تخریب شده و در آینده احتمال این که او به حرف والدین خود گوش کند، کاهش مییابد.
تهدید با چاقو و وحشتی که فاجعه را رقم زد
نکته آخر این که با توجه به ویژگیهای رشدی مغز نوجوانان، در زمانی که آنها دچار ترس میشوند توان تصمیمگیری منطقی و حساب شده را ندارند. طبق اظهارات این دختر، پدر ابتدا با چاقو دخترش را تهدید کرده، سپس هنگام دعوا چاقو به دست دختر افتاده و او با آن به پدر ضربه زده است. جدای از این مسئله و فارغ از صحت اظهارات دختر در این بخش، میدانیم که پدر نه در نتیجه ضربه که در نتیجه خون ریزی ناشی از آن فوت کرده است. این موضوع بیش از هر چیز نشان از تصمیمگیری های هیجانی و به ویژه تصمیم از روی ترس و وحشت توسط دختر در دو نوبت دارد: یک بار زمانی که بنا به قول خودش تهدید شده و یک بار هم بعد از این که در میانه دعوا به پدر ضربه زده است. شاید اگر در زمان ترس و وحشت چاقویی در دسترس این دختر نبود و شاید اگر دختر در چنین موقعیت های وحشتزایی ناچار از تصمیم گیری نبود، سرانجام کار به شکل دیگری رقم میخورد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
در فاصله کمتر از یک سال پس از به قدرت رسیدن ملک سلمان و پسرش محمد در سال 2015، سه رخداد مهم از سوی ریاض اتفاق افتاد که شامل جنگ علیه یمن، حادثه منا و اعدام شیخ «نمر باقر النمر» بود. این سه رخداد و واکنشی که برخی در داخل ایران در مقابل کنسولگری عربستان نشان دادند، به تصمیم ریاض برای قطع روابط با تهران منجر شد تاجایی که با روی کارآمدن ترامپ و همزمان موفقیتهای ایران و محور مقاومت در منطقه روابط تهران - ریاض در جهت وخیمتر شدن حرکت کرد. عربستان به حدی از تغییر موازنه قدرت به نفع ایران ناراضی و عصبانی بود که از یک سو با اسرائیل در تحرکات ضد ایرانی همراه شد و از سوی دیگر یکی از عواملی بود که دولت سابق آمریکا را به خروج از توافق هستهای ایران ترغیب کرد. امابا گذشت حدود شش سال، اکنون مدتی است که لحن مقامات عربستان سعودی در قبال ایران تغییر کرده است. محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی که پیش از این صریحاً اعلام کرده بود جنگ و ناامنی در منطقه غرب آسیا باید به داخل ایران منتقل شود، آوریل 2021 در تغییر موضعی آشکار اعلام کرد: «ایران کشور همسایه است و امیدواریم بتوانیم روابط خوبی داشته باشیم.» پس از گذشت پنج ماه از این اظهارنظر ولیعهد عربستان، اکنون سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی در نشستی جهانی در مجمع عمومی سازمان ملل آشکارا لحنی ملایم تر در قبال ایران به کار برده است. ملک سلمان در سخنرانی مجازی خود گفت: «ایران همسایه ماست و امیدواریم مذاکرات ما با این کشور به اعتمادسازی بینجامد». دولت عراق نیز مهم ترین میانجی و کشور عراق اصلی ترین مکان رایزنیهای دیپلماتیک میان مقامات ایرانی و سعودی طی ماههای گذشته بوده است. حتی دیروز برخی رسانه های عربی از دیدار شمخانی و عادل الجبیر مشاور امور خارجی عربستان سعودی در چهارمین دور مذاکرات ایران و عربستان در بغداد خبر دادند. اما دلایل تغییر لحن مقامات عربستانی در قبال ایران چیست؟ ضمن لزوم تفکیک میان «تغییر لحن و تاکتیک» با «تغییر راهبرد» از سوی دربار آلسعود، دقت نظر در تحولات یک دهه گذشته و آن چه موجب این تغییر لحن شده، ضرورتی اجتنابناپذیر است: 1- بی تردید دست برتر جبهه مقاومت در منطقه از جمله متغیر جنگ یمن در تغییر لحن سعودی در خصوص ایران از اهمیتی ویژه برخوردار است. نگرانی عربستان از هدف گرفتن تاسیسات نفتی این کشور و همچنین امنیت خطوط انتقال دریایی نفت در دریای سرخ و خلیج فارس آن هم پس از هفت سال جنگ و هزینهکرد بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار توسط حاکمان سعودی، ریاض را وادار به آمدن پای میز مذاکره با ایران کرده است. در این باره «گریگوری گاوس» رئیس بخش امور بینالملل دانشگاه ای.اند.ام تگزاس میگوید: «عربستان در یمن پیروز نشد، در سوریه برنده نشد، در لبنان پیروز نشد. سیاست تقابلی با ایران واقعا موفق نبوده و شکست این سیاست مقابلهای احتمالاً منجر به تجدیدنظر در مواضع ریاض شده است.» 2- تغییر رویکرد منطقهای آمریکا نیز میتواند به عنوان یکی از مولفههای تصمیمساز بر سیاستهای جدید سعودی مورد توجه قرار بگیرد. دولت بایدن در راستای راهبرد «نگاه به شرق» و«سیاست خارجی در خدمت طبقه متوسط» به دنبال قرار دادن ریل سیاست خارجی در راستای منافع طبقه متوسط آمریکا و به دنبال آن کاهش هزینههای سابق در حمایت از برخی کشورهاست. بر این اساس علاوه بر جمعآوری سامانههای پدافندی از ریاض آن هم در شرایطی که عربستان زیر حملات موشکی و پهپادی انصارا... است، تصمیماتی مانند انتشار اسناد مربوط به حملات ۱۱ سپتامبر که بر نقش عربستان تأکید دارد و همچنین توجه واشنگتن به قطر در موضوعاتی مانند افغانستان را می توان در همین چارچوب ارزیابی کرد. افزون بر این که در ماجرای قتل فجیع جمال خاشقچی و توسعه صنعت هسته ای و فروش سلاح بیشتر بین ریاض- واشنگتن اختلافاتی بروز کرده است. به تبعیت از آمریکا کشورهای فرامنطقهای هم به دلایل مختلف و در رأس آن ها مسئله امنیت انرژی، مایل به تغییر وضعیت مخاصمه در منطقه خاورمیانه و خلیج فارس هستند. 3- تغییر رویکرد سعودی در قبال ایران با سیگنال هایی که طرف های برجامی برای از سرگیری و به نتیجه رساندن مذاکرات وین فرستاده اند، شاید ارتباط مستقیمی نداشته باشد اما بیارتباط هم نیست. از آن جایی که توافق ایران با قدرتهای جهانی در توازنهای منطقهای موثر است، عربستان سعی دارد از این وادی عقب نماند، چرا که به دلیل رقابت عربستان با ایران به عنوان یکی از قدرتهای بزرگ منطقه، شکلگیری چنین توافقی میان ایران با قدرتهای جهان، از نظر عربستان توازن قدرت منطقه را به نفع ایران تغییرمی دهد. خلاصه آن که اگر عربستان و ایران بتوانند اختلافهای منطقهای را مدیریت کنند، مدیریت چالشها در روابط دوجانبه آسانتر است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
در حالی که پس از تابستان گرم و خشک همه در انتظار پاییز پر باران بودیم اما خبرها حکایت از ادامه خشکسالی دارد.رئیس مرکز ملی خشکسالی با بیان اینکه خشکسالی امسال را میتوانیم یک ابرخشکسالی بدانیم؛ چون همه وسعت کشور را تحت تاثیر قرار دادهاست گفت: احتمال اینکه کشورمان در وضعیت پربارش قرار بگیرد ۱۰درصد است. مدلها به صورت تقریبی نشان میدهند که برای فصل پاییز امسال احتمال خشکسالی خیلی بیشتر از ترسالی و شرایط نرمال است.این در حالی است که خراسان رضوی هم مانند بقیه مناطق کشور ،با کاهش جدی منابع آبی مواجه و حجم ذخیره آب در سدهای تامین کننده آب شرب مشهد به شدت کاهش یافته است و آینده هم امیدوار کننده نیست.مدیرعامل شرکت آبوفاضلاب مشهد گفت: حجم ذخیره آب در سدهای تامین کننده آب شرب مشهد نسبت به مدت مشابه سال گذشته تقریبا حدود ۵۵ درصد کاهش پیدا کرده و آورده سدهای مشهد نیز تقریبا صفر است و در این موقع سال ورودی خاصی نداشتهایم، همچنین پیشبینیها حاکی از این است که پاییز خشکی را تجربه خواهیم کرد. اسماعیلیان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: کل میزان بارندگی در شهرستان مشهد حدود ۹۵ میلی متر بوده است که نسبت به سال گذشته ۶۷ درصد کاهش بارندگی را نشان میدهد و نسبت به میانگین بلند مدت هم حدود ۶۲ درصد کاهش بارندگی داشتهایم اما امیدواریم پاییز پربارانی داشته باشیم و وضعیت سال گذشته راشاهد نباشیم. مشروح این مطلب را در سایت khorasannews.com بخوانید.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
در حالی که خیلیها مسیر تیم ملی فوتسال ایران برای رسیدن به جمع 4 تیم برتر جامجهانی 2021 را هموار میدانستند فوتسالیستهای کشورمان نتوانستند از پس تیم ملی قزاقستان بربیایند و درنهایت از رسیدن به مرحله نیمهنهایی بازماندند. هرچند تیم ملی فوتسال قزاقستان با تکیه بر 7 بازیکن برزیلیالاصل با چهره جدیدی در جامجهانی حاضر شده بود اما شکست مقابل این تیم کمتجربه به هیچ عنوان برای قدرت اول فوتسال آسیا قابل توجیه نیست. دوم شدن ایران در گروهF بعد از آرژانتین کافی بود تا خوشبینی هواداران فوتسال ایران به صعود در جمع 4 تیم برتر بیشتر هم بشود بهخصوص اینکه باید با ازبکستان در مرحله یکهشتم و با قزاقستان در مرحله یکچهارم دیدار میکردیم؛ تیمهایی که تاکنون در بازیهای رسمی موفق به شکست دادن ایران نشده بودند. در بازی با قزاقستان اتفاقاتی رخ داد که تیم ملی ایران باوجود پیش بودن از حریفش، درنهایت نتیجه را واگذار کرد و از جامجهانی حذف شد. خیلیها سن بالای تیم ملی و خیلیها ترسو بازی کردن این تیم را دلیل حذف از این رقابتها میدانند اما پرداختن به این ناکامی بزرگ از یک یا دو جنبه نمیتواند به صورت کامل بیانگر دلایل نتایج تیم ملی باشد. یکی از مواردی که بعد از جامجهانی کلمبیا بعضی کارشناسان بر آن تاکید داشتند، لزوم جوانگرایی در تیم ملی بود تا این تیم با بازیکنان آماده و سرحالتری راهی جامجهانی لیتوانی شود. سرمربی تیم ملی در 4، 5 سال گذشته سعی کرد شیب ملایمی را برای جوانگرایی تیم ملی در نظر بگیرد ولی همواره تکیه او بر بازیکنانی بود که در دوره گذشته جامجهانی حضور داشتند. در واقع تیم ملی فوتسال ایران صلابت یک تیم جوان و باانگیزه را نداشت. کادر فنی تیم ملی درنهایت ترجیح داد در لیست ۱۶ نفره اعزام به جامجهانی لیتوانی، ۹ بازیکن را که در دوره گذشته حضور داشتند با خود همراه کند. این موضوع به بالا رفتن میانگین سنی تیم ملی انجامید و باعث شد این میانگین به ۳۲ سال برسد در حالی که در جامجهانی ۲۰۱۶ که با عنوان سومی کشورمان به پایان رسید، میانگین سنی تیم ملی ۲۹ سال بود. جوانترین بازیکن ایران در لیتوانی، مسلم اولادقباد ۲۶ ساله بود! نباید به سادگی از این نکته گذشت که در جامجهانی در تمامی نیمههای دوم گل دریافت کردیم و این نشاندهنده خستگی بالای بازیکنان و سن بالای آنها بود. علاوه بر این نتیجه، عدم تدارک مناسب نیز در عملکرد تیم ملی فوتسال ایران کاملا محسوس بود. به عنوان مثال تیمی مثل ازبکستان نزدیک به ۱۸ بازی تدارکاتی سطح بالا انجام داد و میزان آمادگی بازیکنان این تیم در دیدار با ایران کاملا مشهود بود اما بازیهای تدارکاتی تیم ملی فوتسال کشورمان در تورنمنت درجه 3 تایلند و بازی تدارکاتی با بلاروس در آخرین لحظات خلاصه و محدود شد. مسلما در این شرایط فدراسیون فوتبال باید هرچه زودتر بررسی خود را درباره عملکرد تیم ملی انجام بدهد و مسیر را برای مسابقات آینده هموارتر کند. حدود یک سال دیگر مسابقات قهرمانی آسیا که تیم ملی کشورمان مدافع عنوان قهرمانی است برگزار میشود و بعد از آن هم باید برای مسابقات جامجهانی ۲۰۲۴ آماده شد. از دست دادن زمان جایز نیست و با برنامهریزی مناسب میتوان ناکامی لیتوانی را در دوره بعدی جامجهانی جبران کرد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
رعیت نواز- چند سالی میشود که موضوع تماس شمارههای خارجی و ناشناس، به ویژه با پیششماره کشورهای کوچک آفریقایی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. به تازگی نیز تعداد این تماسها افزایش یافته و گزارش ها حاکی از نگرانی مشترکان تلفن همراه از این موضوع است. این روش و شیوههای مشابه آن با هماهنگی برخی اپراتورهای خارجی و با هدف کسب درآمد غیرقانونی یا همان کلاهبرداری از مشترکان اپراتورهای سایر کشورها با استفاده از سرویسهای مخابراتی صورت میگیرد. جدای این شمارههای خارجی، شمارههای هوشمند یا بهاصطلاح IN هم که مدتهاست در کشور راهاندازی شـده و در صورت تماس ،دقیقهای مبلغ قبض تلفن را بالا میبرند ، باعث ایجاد مشکلاتی برای کاربران تلفن های ثابت یا همراه در کشور شده است. امروز در باره چگونگی جذب و خالی کردن جیب شما توسط این شماره ها مطالبی نوشته ایم که می تواند در کاهش هزینه های مخابراتی به شما کمک کند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.