خودش معتقد است که انگار در 17سالگی دوباره متولد شده است؛ جایی که خیلی اتفاقی پایش به روضههای خانگی اهالی روستا باز میشود و بعد از آن، یک دل نه صد دل عاشق امام حسین(ع) و اهل بیت(ع) میشود. «نرجس دریایی» خیلی اهل شرکت در مراسمهای عزاداری و به قول معروف، هیئتی نبوده است اما حالا در مسیری قرار گرفته که با همراهی عاشقان امام حسین(ع)، گرههای بزرگی از کار مردم باز میکند. علاوه بر کربلایی کردن زائر اولیها از چندین روستای محروم، آزادکردن زندانی، تهیه ارزاق، توزیع پیتزا بین نیازمندان در اعیادی مثل همین عید غدیر گذشته و ... گوشهای از تلاشهای او در مسیر امام حسینی(ع) ماندن است که با کمکهای مردمی که از طریق صفحه حسینیه مجازیاش جمع میکند، محقق شده است. خانم «دریایی» که ساکن یکی از روستاهای استان فارس است، سال گذشته نفر دوم رویداد جایزه جهانی فضایمجازی اربعین هم شد. این روزها که کوچه و خیابانهای شهر سیاهپوش عزای اشرف اولاد آدم است، به سراغ این دختر دهه هشتادی رفتیم تا برای ما در پرونده امروز زندگیسلام از مسیر متفاوت زندگیاش بگوید که در ادامه خواهید خواند.
صرفا برای عکاسی در روضه شرکت کردم
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری خود در پاسخ به سوالی درباره این که آرای قضایی پروندههای مفاسد اقتصادی از چه زمانی به روزرسانی و برخط میشود، گفت: یکی از سیاستهای قطعی قوه قضاییه، شفافسازی و انتشار آرای قضایی در چارچوب قانون و مقررات است؛ ملاحظاتی را باید در این باره مدنظر قرار دهیم. اولا آن چیزی که قانون گذار، دستگاه قضایی را ملزم به اجرا کرده، انتشار عین حکم نیست؛ آنطور نیست که حکم را عینا منتشر کنیم. وی در توضیح علت عدم انتشار عین حکم، بیان کرد: احکامی داریم که تعدادی متهم و محکوم در آن مطرح هستند که تنها نسبت به برخی از آنها به موجب قانون اجازه انتشار آرا را داریم. قانون گذار پیش بینی کرده که نسبت به برخی جرایم با شرایط خاص احکام منتشر شود.به گزارش تسنیم،جهانگیر با بیان این که در مواردی که قانون ملزم کرده احکام باید از طریق رسانه ملی و روزنامه کثیرالانتشار منتشر شود، افزود: درباره انتشار آرای قضایی قانون گذار دو نکته را پیش بینی کرده است؛ احکام باید مخالفت با نظم عمومی نداشته باشند و نظم عمومی را به هم نریزند. دستگاه قضایی خواسته تا از قانون جلوتر باشد و همه آرا را در سامانه منتشر کند، قوه قضاییه به دنبال این است که از طریق سایت این کار را انجام دهد لذا باید این قوانین و ضوابط را در سامانه پیشبینی کند و سپس آرا منتشر شود.وی با تاکید بر این که ملاحظات قانونی باید لحاظ شود، گفت: نیاز به این است که دستور قانونی صادر شود؛ حفظ حریم خصوصی افراد برای ما مهم است لذا با این ویژگیها مجدد انتشار آرای قضایی با حفظ محرمانگی حقوق افراد و رعایت قانون مجدد آغاز میشود.
تشکیل پرونده برای دو کانال خبری، شناسایی 4500 پیج اینستاگرامی
جهانگیر درباره تخلفات انتخاباتی گفت: در مجموع 3980 نفر که مرتکب تخلفات انتخاباتی شدند مورد توجیه و ارشاد قانونی قرار گرفتند. 100 نفر احضار و تذکرات لازم برای جلوگیری از تداوم رفتار خلاف قانون به آنها داده شد. در مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری 113 نفر که مرتکب جرم شده بودند دستگیر شدند و اکثر آن ها در همان روز با اخذ تعهد، وثیقه و تامین مناسب فعلا آزاد هستند و برای دو کانال خبری پرونده تشکیل شد و 4500 پیج اینستاگرامی که سعی داشتند مردم را از شرکت در انتخابات ناامید کنند، شناسایی شدند و در نهایت انتخابات در کمال آرامش، صحت برگزار شد.وی در مورد سوالی در مورد ریزش معدن شازند، گفت: بلافاصله بعد از گزارش سازمان صنعت معدن و تجارت در مورد ریزش معدن شن و ماسهای که در نزدیکی شازند اراک بود مقامات قضایی در محل حاضر شده و دستورات قضایی لازم داده شد.سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: با اقدامات به عمل آمده در مورد چهار کارگری که در زیر آوارها محبوس شده بودند، دو جسد از زیر آوار خارج شدند و دو جسد دیگر مفقود هستند.جهانگیر با بیان این که پرونده قضایی در این خصوص تشکیل شده است، گفت: بهرهبردار معدن احضار و برای او قرار متناسب صادر، اما فعلاً آزاد است.وی گفت: پرونده ارجاع به کارشناسی شده و در حال کارشناسی است، با بررسیهای انجام شده اعلام کردند که حداکثر ظرف یک ماه آینده گزارش کارشناسی تکمیل و پرونده آماده اظهار نظر است.جهانگیر با بیان این که آنچه مطرح است این که بهرهبردار به اتهام تسبیب در قتل ناشی از بیاحتیاطی و بیمبالاتی تحت پیگرد قرار گرفته و برای او قرار صادر شده است، گفت: از آنجایی که در روز قبل از حادثه توسط بخش خصوصی انفجاری در محل برای فعالیتهای معدنی انجام شده بحث میزان تقصیر بهرهبردار و صاحبان معدن نسبت به ریزشی که فردای آن روز اتفاق افتاده در حال بررسی است.جهانگیر گفت: به محض اینکه میزان قصور و تقصیر مشخص و گزارش کارشناسی تکمیل شود اطلاع رسانی تکمیلی خدمت مردم اعلام خواهد شد.
آخرین وضعیت پرونده سقوط بالگرد رئیس جمهور و همراهان
جهانگیر با اشاره به آخرین وضعیت سقوط بالگرد رئیس جمهور گفت: پس از حادثه سقوط بالگرد ریاست جمهوری و هیئت همراه، پرونده در دستگاه قضا تشکیل شده است و هیئتی در این خصوص مامور شده تا تمام جوانب فنی را مورد ارزیابی قرار داده و گزارشهای لازم را ارائه دهند. اما تا کنون هیچ گزارشی به قوه قضاییه ارسال نشده و به محض وصول گزارش، وضعیت پرونده اطلاعرسانی میشود.سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی درباره تخلف وزارت نیرو در انحراف از بودجه سنواتی نیروگاهها و قرارداد چند میلیاردی با همراه اول، بیان کرد: با صرف انتشار خبر نمیتوان موضوع را بررسی کرد.جهانگیر گفت: درباره انحراف از بودجه مسئولیت کار با دیوان محاسبات است و اگر انحراف بودجه را درباره کسانی که وظیفه نظارت و اجرا دارند، مشاهده کنند به دستگاه قضایی گزارش میکنند، در مواردی که تخلف رخ داده باشد، دیوان محاسبات ساز و کارهایی را پیش بینی کرده است. تا این لحظه گزارشی مبنی بر انحراف در فعالیتهای بودجهای وزارت نیرو به قوه قضاییه ارسال نشده است. اما گزارشهایی که به آن اشاره کردید، به سازمان بازرسی رسیده و در حال بررسی است و اگر به این نتیجه برسند که تخلف و جرمی صورت گرفته، پیگیریهای لازم صورت میگیرد. وی درباره تخلفات انتخاباتی گفت: در مرحله اول 58 نفر از مرتکبین جرایم انتخاباتی دستگیر شدند که پروندههایی تشکیل شده، اما برخی از آنها با قرارهای متناسب آزاد هستند تا تحقیقات کافی صورت گیرد. 6 نفر را احضار کردیم و 685 نفر هم به دلیل محتواهایی که در فضای مجازی منتشر میکردند، ارشاد شدند و برخی از محتواهای مجرمانه با کمک معاونت فضای مجازی دادستانی کل شناسایی و حذف شدند. همه تخلفاتی که در مرحله اول و دوم صورت گرفته، پس از بررسی دقیق اطلاعرسانی میشود.سخنگوی قوه قضاییه درباره این سوال که با توجه به استفاده یکی از نامزدهای ریاست جمهوری از امکانات دولتی آیا اقدام به پیگیری این موضوع صورت گرفته است، گفت: درباره سوءاستفاده از امکانات دولتی در امر انتخابات، هرگاه که توسط مراجع رسمی، گزارشی واصل شود دستگاه قضایی خود را ملزم میداند که در این رابطه ورود کند و رسیدگیهای لازم را داشته باشد، زیرا خط قرمز دستگاه قضایی، تجاوز به قانون است و حفظ حریم قانونی برای همه بخشها ضرورت دارد بهویژه بخشهایی که از امکانات دولتی استفاده میکنند تا این لحظه گزارش رسمی از طریق نهادهای ذیربط به دستگاه قضایی واصل نشده است.جهانگیر درباره آماری از پرونده اخلالگران انتخابات در خارج از کشور، گفت: از آن جا که از اتمام انتخابات فاصله چندانی نداریم، تاکنون شکایت و پروندهای در این خصوص تشکیل نشده و اگر شکایتی واصل شود به سرعت رسیدگی میکنیم.وی افزود: با توجه به این که انتخابات به عنوان مردم سالاری شناخته شده و دنیای غرب تظاهر میکند که مهد دموکراسی است، اما متاسفانه شاهد هستیم در این کشورها از حقوق حقه مردم توسط عوامل خود جلوگیری میشود.سخنگوی دستگاه قضا با بیان اینکه در کشوری مثل کانادا اجازه برگزاری انتخابات ایران برای هموطنانمان فراهم نشد، گفت: این امر نشان دهنده این است که نظام ما در جای جای دنیا کلمه مردم سالاری را به رخ جهانیان کشیده است و امیدواریم با برخورد لازم با اخلالگران در آینده این اتفاقات تکرار نشود.
آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده کرسنت
وی درباره آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده کرسنت گفت: این پرونده از سالهای دور در قوه قضاییه تشکیل شده است و در دولتهای مختلف برای کار کارشناسی در پرونده تقاضاهای متعددی از قوه برای توقف رسیدگی برای تکمیل کارشناسی بود؛ یکی از دلایل طولانی شدن رسیدگیها این بود که هر دولتی نظرات خاصی داشت و براساس آن نظرات درخواست داشت که موضوع پیگیری شود.جهانگیر گفت: با پیگیریهایی که انجام شده است برای تعدادی از افراد متهم در این پرونده رای صادر شده و این آرا قطعی و اجرا شده و نسبت به برخی دیگر از افراد مفتوح است و متهمان احضار و تحقیقات لازم صورت گرفته است. هم اکنون مجدد با مراجع اجرایی و بهویژه وزارت نفت مکاتبات و استعلاماتی درباره بخشی که مفتوح است، صورت گرفته پس از حصول گزارش های تکمیلی مراجع اجرایی به ویژه وزارت نفت اقدامات مقتضی و نتایج تکمیلی اطلاعرسانی میشود.
از طرح انتقال زندانها به خارج از شهرها چه خبر؟
سخنگوی قوه قضاییه در مورد طرح انتقال زندانها به خارج از شهرها، گفت: برابر قوانین و مقررات 77 زندان باید به خارج از شهرها منتقل شود، در حال مطالعه برای احداث 42 زندان در خارج از شهرها هستیم که بحثهای حفاظتی و مکانیابی آن انجام شده است و 35 زندان نیز نیازمند برنامه ریزی و تامین زیرساختهای لازم و منابع اعتباری است.وی با بیان این که تا قبل از سال 1380 کل زندانهای منتقل شده به خارج از شهرها 26 زندان بوده است، افزود: بعد از این سال که قانون انتقال زندانها به خارج از شهرها تصویب شد 43 زندان به خارج از شهرها منتقل شد.جهانگیر با بیان این که 24 زندان فرسوده نیاز به تخریب داریم، گفت: همه زندانها قرار نیست منتقل شوند و فقط زندانهایی که شرایط انتقال دارند، منتقل میشوند، سیاست دستگاه قضایی برای اجرای قانون جدی است، اما ساز و کارهای آن نیز باید فراهم شود.وی ادامه داد: در موضوع انتقال زندانها به خارج از شهرها علاوه بر جنبههای امنیتی، اجتماعی و اقتصادی شرایط خود زندانی، خانواده زندانیان و پرسنل زندانها نیز مورد نظر است. چرا که در انتقال زندان به محیطهای خارج از شهر باید امکان خدمت رسانی به مردم به ویژه خانواده زندانیان برای تردد فراهم شود، در مجموع دستگاه قضایی و سازمان زندانها در اجرای قانون جدی است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
سید خلیل سجادپور- در پی درگیری دو گروه محلی درباره غرفه های اجاره ای شهرداری،جوانی با شلیک گلوله به قتل رسید و «شهربازی»اطراف آرامگاه فردوسی نیز به آتش کشیده شد.
به گزارش اختصاصی روزنامه خراسان،اوایل شب سه شنبه گذشته صدای شلیک گلوله در محل غرفه های اجاره ای شهرداری در مقابل آرامگاه فردوسی مشهد،اهالی محل و رهگذران را در جای خود میخکوب کرد. لحظات دلهره آور در حالی رعب و وحشتی عجیب به راه انداخت که ناگهان گلوله ها بر سینه جوانی حدود 33ساله نشست و او را خون آلود نقش بر زمین کرد.
با فرار عاملان نزاع مسلحانه ،بلافاصله پیکر نیمه جان مجروح این حادثه با خودروی عبوری به بیمارستان طالقانی مشهد انتقال یافت اما تلاش کادر درمانی برای نجات این جوان از مرگ بی نتیجه ماند و او بر اثر عوارض ناشی از اصابت گلوله جان خود را از دست داد. لحظاتی بعد خبر این جنایت هولناک، در بی سیم های پلیس پیچید وبدین ترتیب گروه ویژه ای از نیروهای کارآزموده انتظامی با دستور سروان مصطفی حسنی(رئیس پاسگاه انتظامی فردوسی)عازم محل شدند وبه تحقیق در این باره پرداختند. بررسی های مقدماتی آنان نشان داد:دو گروه محلی درباره غرفه های اجاره ای شهرداری با یکدیگر اختلاف دارند که دامنه اختلافات آنان با ورود خودروسواران تیرانداز به نزاع مسلحانه کشیده شده است. بنابراین نیروهای انتظامی بی درنگ مراتب را به قاضی ویژه قتل عمد مشهد اطلاع دادند و دقایقی بعد با حضور شبانه قاضی«محمود عارفی راد»در مرکز درمانی و محل وقوع نزاع مسلحانه ،بررسی های تخصصی آغاز شد. تحقیقات میدانی قاضی شعبه 211 دادسرای عمومی و انقلاب بیانگر آن بود که چند جوان در حالی که سوار بر 3دستگاه خودرو بودند وارد محل شده اند و اقدام به تیراندازی با سلاح وینچستر کرده اند که در این میان جوانی به نام«علی-ب»هدف شلیک قرارگرفته است و ضاربان سوار بر خودرو از محل گریخته اند. گزارش اختصاصی روزنامه خراسان حاکی است، با توجه به اهمیت و حساسیت ماجرا ،گروهی تخصصی از کارآگاهان پلیس آگاهی مشهد نیز با نظارت و هدایت مستقیم سرهنگ مهدی سلطانیان (سرپرست پلیس آگاهی مشهد)وارد عمل شدند و در کنار مقام قضایی قرار گرفتند. رصدهای اطلاعاتی کارآگاهان نیز درحالی گسترش دامنه اختلافات قبلی دو گروه محلی را نشان می داد که ناگهان خبر وحشتناک دیگری نیروهای انتظامی و امدادی را به تکاپو انداخت. هنوز تحقیقات پلیس با راهنمایی های قاضی ویژه قتل عمد برای شناسایی عاملان این جنایت تکان دهنده ادامه داشت که شعلههای آتش از چند مکان «شهربازی»در اطراف آرامگاه فردوسی زبانه کشید به گونه ای که در یک چشم بر هم زدن،دود سیاه غلیظی منطقه را فراگرفت و غرفه ها و مکان های مختلف «شهربازی»متعلق به یکی از افراد محلی در آتش سوخت.بنابرگزارش روزنامه خراسان ،طولی نکشید که امدادگران آتش نشانی ،از راه رسیدند و دل به شعله های سرکش آتش زدند که هیچ کس را یارای نزدیک شدن به محل آتش سوزی نبود. ساعتی بعد با از خودگذشتگی آتش نشانان، شعله های آتش فروکش کرد و بررسی های تخصصی در حالی ادامه یافت که تحقیقات مقدماتی نیروهای پاسگاه انتظامی فردوسی فرضیه آتش سوزی عمدی در «شهربازی»را به جنایت مسلحانه گره زده است.
به همین دلیل ریشه یابی این حوادث دلهره آور با دستور مقام قضایی به گروه تخصصی کارآگاهان سپرده شد و رصدهای اطلاعاتی به سرپرستی سرهنگ ولی نجفی(رئیس دایره قتل عمدآگاهی) وارد مرحله جدیدی شد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مائده کاشیان - همزمان با آغاز ماه محرم، شبکههای تلویزیون نیز با پخش برنامههای مناسبتی، رنگ و بوی محرم گرفتند. از میان ویژه برنامههایی که پیشتر به مناسبت عزاداری محرم و صفر روی آنتن رفتند، برنامه «حسینیه معلی» به خوبی دیده شد و مورد استقبال قرار گرفت، تا جایی که این برنامه نیز مانند ویژه برنامه «محفل» به برندهای تلویزیون تبدیل شدهاند. برنامه گفتومحور «از سرگذشت» نیز مورد توجه قرار گرفت. «حسینیه معلی» به فصل پنجم و «از سرگذشت» به فصل دوم رسیده است. این 2 برنامه در فصل جدید چه حال و هوایی دارند؟
حسینیه معلی
اولینبار محرم 1401، ویژهبرنامه «حسینیه معلی» با اجرای حامد سلطانی روی آنتن رفت. ساختار متفاوت این برنامه در مقایسه با دیگر ویژهبرنامههای محرمی باعث شد که «حسینیه معلی» توجه مخاطبان را جلب کند. مداحی، نوحهسرایی، مداحی چهرههای مردمی و نوجوانان، اجرای تعزیه و برگزاری آیینهای عزاداری از بخشهای متنوع این برنامه است. استودیوی وسیع این برنامه شبیه یک حسینیه بزرگ طراحی شده، تماشاگران و عزاداران دور تا دور استودیو نشستهاند و مداحان یا هیئتهای عزاداری در مرکز استودیو قرار میگیرند. یکی از نقاط قوت «حسینیه معلی» اجرای آیینهای عزاداری مناطق مختلف ایران در برنامه است. به ویژه اینکه سازندگان «حسینیه معلی» تنها به سراغ آیینهای عزاداری مشهور و مرسوم نرفتهاند. مثلا علاوه بر اجرای آیین «سنج و دمام» بوشهر یا آیینهای عزاداری اردبیل مانند «طشتگذاری» و «بشیکگردانی»، هیئتی از شهرستان رامیان نیز آیین سینهزنی «کمر به کمر» را در برنامه اجرا کردهاند. یک هیئت عزاداری از روستای فوشازده آستانه اشرفیه نیز مراسم جالب «کرنانوازی» را اجرا کردند. معرفی آیینهای عزاداری در سراسر ایران و زنده کردن بعضی آیینهای فراموششده یا کمتر شناختهشده، برای مخاطب جذاب است و برگ برندهای برای «حسینیه معلی» محسوب میشود. استودیوی بزرگ این برنامه نیز به خوبی فضا را برای اجرای مراسم عزاداری و تعزیه، فراهم کرده است. مهمترین ایراد این ویژهبرنامه زمان طولانی آن است که بهتر است کوتاهتر شود.
میز مداحان و عملکرد مجری
«حسینیه معلی» مسابقه نیست و فضای رقابتی بر آن حاکم نیست، اما مداحان اهل بیت به عنوان کارشناس در برنامه حضور پیدا میکنند و درباره نوحهخوانی مهمانان مردمی، اجرای آیینهای عزاداری صحبت میکنند. در حاشیه این اجراها نیز صحبتهایی درباره واقعه عاشورا مطرح میشود و مداحان نوحه میخوانند. ترکیب ذاکران و مداحان برنامه در فصول مختلف کم و بیش با تغییراتی همراه بوده و به صورت چرخشی تغییر پیدا کرده، بنابراین شاهد حضور یک گروه ثابت در «حسینیه معلی» نیستیم. نجمالدین شریعی مجری ثابت این برنامه است که از سال 1402 اجرای آن را برعهده گرفت و ویژهبرنامههای «حسینیه معلی» در اعیاد را نیز اجرا کرد. شریعتی معمولا سبک اجرای یکسانی دارد و سالها در برنامه «سمت خدا» حضور داشته است، بنابراین تغییر مجری «حسینیه معلی» میتواند تنوع خوبی در آن ایجاد کند.
از سرگذشت
ساختار برنامه «از سرگذشت» بر همان الگوی معروف «ماه عسل» یعنی روایت زندگی افراد بنا شده است، منتهی با این تفاوت که مهمان دومی هم در برنامه حاضر است که گفتوگو را میبیند و بخش دوم گپ و گفت با حضور او انجام میشود. البته این اتفاق هم جدید نیست و پیشتر در ویژهبرنامه افطار «اختیاریه» شاهد این ایده بودیم. با همه اینها، روایت قصه واقعی زندگی افراد و تحولاتی که عشق امام حسین (ع) و خانواده ایشان در شخصیت و زندگی آنها به وجود آورده، برای مخاطبان جذاب است. اکثر مهمانان «از سرگذشت» مردم هستند، اما در بعضی قسمتها نیز چهرههای مشهور به برنامه میآیند. شاهدان گفتوگو نیز چهرههای شناختهشده هستند، بنابراین مخاطب نسبت به تماشای برنامه بیشتر کنجکاو میشود. فارغ از محتوای مخاطبپسند «از سرگذشت»، یکی از نقاط قوت این برنامه دکور زیبای آن بود که مجری و مهمان زیر سایه کلاهخود حضرت عباس (ع) نشسته بودند. در فصل دوم دکور اصلی تغییر خاصی نداشته و تنها یک پارچه سبز دور کلاهخود کشیده شده است. بهتر بود در فصل جدید فضای بصری برنامه تغییر میکرد.
ساختار ثابت برنامه و اجرای قلیچ
علاوه بر دکور برنامه، ساختار «از سرگذشت 2» نیز هیچ تغییری نداشته و فصل دوم کاملا در ادامه فصل اول تولید شده است. تغییرات کوچک در چارچوب برنامه میتواند حال و هوای تازهای به «از سر گذشت» ببخشد و مانع از به تکرار افتادن آن شود. علیاکبر قلیچ خواننده نیز که با این برنامه برای اولینبار اجرا را تجربه کرد، در فصل دوم نیز به عنوان مجری حضور دارد. قلیچ صدا و بیان خوبی دارد، همچنین سعی میکند گفتوگوی صمیمانه و صریحی با مهمانان داشته باشد، اما ایراد کار او این است که وقتی رشته صحبت از دست مهمان در میرود و موضوع دیگری به میان میآید، قلیچ ادامه بحث قبلی را پیگیری نمیکند و انسجام گفتوگو از بین میرود. ناگفته نماند که علیاکبر قلیچ حواسش هست که از صحبتهای او و مهمانان سوء برداشت نشود. مثلا وقتی صحبت از حجاب متفاوت مهمان برنامه پیش از تحول زندگیاش به میان آمد، پرسید آن زمان چادری بوده یا خیر، سپس تاکید کرد منظور او ملاک قرار دادن چادر برای حکم دادن درباره مذهبی بودن شخصیت مهمان نیست.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
حسین بردبار: قانون برنامه هفتم پیشرفت در 7 ماده تکالیف گوناگونی را در زمینه توسعه مسکن ازجمله مسکن حمایتی، مسکن روستایی، بافت فرسوده و تامین منابع مالی و ارتقای بهره وری در این بخش برای دولت مشخص کرده است که شاهبیت آن را می توان در جدول شماره 12 این قانون با عنوان «اهداف کمّی سنجههای عملکردی توسعه مسکن» خلاصه کرد؛ جدولی که بر اساس آن باید طی 5 سال اجرای برنامه هفتم، 5 میلیون انواع مختلف مسکن ساخته شود و به عبارتی راه دولت سیزدهم در زمینه ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی در این برنامه نیز تداوم یابد. با این حال از یک سو می توان تکالیف این برنامه را با توجه به تجربه سه سال اخیر در حوزه مسکن دشوار دانست. از سوی دیگر مشاهده می شود که رئیس جمهور منتخب علی رغم تاکید بر اجرای برنامه، آن را نشدنی عنوان کرده است!
الزام به ساخت 5 میلیون واحد مسکونی
به گزارش خراسان، بر اساس اهداف کمی برنامه هفتم در بخش مسکن که در جدول شماره 12 آمده ، وزارت راه و شهرسازی مکلف است گزارش سنجههای عملکردی توسعه مسکن را سالانه به مجلس ارسال کند. براساس این اهداف کمی باید طی 5 سال تا پایان برنامه هفتم، یک میلیون و 500 هزار واحد مسکونی شهری، یک میلیون واحد مسکونی روستایی ، 500 هزار واحد مسکونی از طریق بازسازی بناهای بافت فرسوده و ناکارآمد شهری و دو میلیون واحد مسکونی شامل سایر انواع احداث مسکن ساخته شود که درمجموع 5 میلیون واحد مسکونی می شود.یعنی به طور متوسط سالیانه یک میلیون واحد مسکونی باید ساخته شود.
تعیین شاخص دسترسی به مسکن در 7.5 سال
جدول مذکور همچنین سه هدف کلی و راهبردی برای بخش مسکن ترسیم کرده است. اولین هدف درمورد شاخص دسترسی به مسکن است که طی 5 سال باید به رقم 7.5 سال برسد. عدد مربوط به این شاخص طبق اظهارات کارشناسان، بیانگر تعداد سالهایی است که یک فرد باید همه درآمد خود را پسانداز کند تا صاحب یک خانه با متراژ ۷۵ متر شود. البته بر هیچ کسی پوشیده نیست که با سطح حقوق و دستمزد کنونی کارگران و کارکنان دولت این رقم در شرایط فعلی جامعه شهری ایرانی بسیار بیشتر از 7.5 سال است. مثلا طبق برخی از محاسبات و با در نظر گرفتن رقم میانگین قیمت مسکن برای هر متر مکعب که به تازگی معادل 86 میلیون تومان توسط بانک مرکزی برای کلانشهر تهران اعلام شد، همچنین با درنظر گرفتن کف حقوق 12 میلیون تومانی و با فرض این که سرپرست خانواری بتواند ماهیانه معادل این رقم را برای امر مسکن پس انداز کند یا برای اقساط وام مسکن کنار بگذارد، بیش از 40 سال برای دستیابی به توانایی خرید یک واحد مسکونی 75 متری در تهران زمان لازم است و در نتیجه باید گفت تا رسیدن به این شاخص فاصله زیادی داریم.
تولید و عرضه مسکن حمایتی
در بخش دیگر قانون برنامه هفتم، یعنی ماده 50 وزارت راه و شهرسازی مکلف شده است برنامه تولید و عرضه مسکن حمایتی را پس از تأیید در شورای مسکن استانها و سپس تصویب در شورایعالی مسکن با رویکرد حمایت از سرمایهگذاری بخش خصوصی، تعاونی و غیردولتی، شهرداریها و سایر مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی در چهارچوب تفاهم نامههای فیمابین و با استفاده از ابزار اعتبارات حمایتی مصوب، عملیاتی کند.
0.2 درصد مساحت سرزمین، باید به ظرفیت سکونتگاهی کشور اضافه شود
طبق یکی دیگر از مفاد برنامه هفتم وزارت راه و شهرسازی مکلف شده است در راستای اضافه شدن حداقل دو دهم درصد مساحت سرزمین به ظرفیت سکونتگاهی کشور با تراکم حداکثر شصت نفر در هکتار، در روستاها، شهرهای کوچک و میانی، مناطق مرزی و شهرکسازی با رعایت سند آمایش سرزمینی، قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها و قانون جهش تولید مسکن برنامهریزی و اقدام نماید. همچنین وزارت راه و شهرسازی مجاز است واگذاری را بهصورت ۹۹ ساله انجام دهد.
واگذاری زمین برای مسکن روستایی
همچنین بر اساس یکی دیگر از مفاد ماده 51 قانون برنامه هفتم ،بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مکلف است، متناسب با بُعد خانوار و با رعایت قانون جهش تولید مسکن،برای ساخت مسکن روستایی معیشت محور (جهت سکونت و فعالیت اقتصادی و تولیدی) با ایجاد زیرساختهای لازم و بازنگری محدوده طرحهای هادی روستاهای فاقد زمین و تصویب در مراجع مربوط، نسبت به واگذاری زمین به متقاضیان فاقد مسکن با اولویت افراد بومی (متولدان روستا و یا دارای حداقل دو سال سابقه سکونت) جهت سکونت دائمی بهصورت اجاره ۹۹ ساله یا واگذاری قطعی اقدام کند.
نگاه رئیس جمهور منتخب به بخش مسکن
موارد فوق، گزیده ای از تکالیف و اهداف توسعه مسکن در برنامه هفتم بود. با این اوصاف، نگاهی به مواضع رئیس جمهور منتخب در جریان تبلیغات انتخاباتی نشان می دهد که علیرغم تاکید بر اجرای قانون برنامه، تحقق آن اهداف را ناممکن دانسته است. وی راهکار مهم کنترل قیمت مسکن را در کنترل تورم عمومی کشور، اجرای آمایش سرزمین، جلوگیری از بزرگتر شدن و حاشیه نشینی در شهرها و همچنین افزایش توان اقتصادی مردم می داند.
دکتر مسعود پزشکیان در آخرین مناظره خود در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به مجری برنامه درخصوص برنامه دولت چهاردهم برای اجرای قانون برنامه هفتم در زمینه ساخت سالیانه یک میلیون واحد مسکونی گفت: برنامه ما اجرای قانون است، بنده قانون را با آن چیزی که از نظر قانونی در اختیار باشد اجرا خواهم کرد. دولت شهید رئیسی گفته بود که سالیانه یک میلیون مسکن احداث می کنم و مجلس هم گفته بود که اجرایی کنید اما منابع لازم برای آن را نگذاشته بودند، نتیجه اش آن شد که تعداد مجوزهای مسکنی که در دولت شهید رئیسی داده شد تقریباً تفاوتی با قبل از آن ندارد. وعده دادند ولی نتوانستند اجرا کنند، یعنی وقتی منابع نباشد، نمی شود اجرا کرد. بنده آنچه را قانون باشد اجرا خواهم کرد.وی در ادامه در پاسخ به اصرار مجری برنامه مناظره مبنی بر این که آیا سالیانه ساخت یک میلیون مسکن را اجرا خواهید کرد، گفت: نه، نمی شود، من آنچه را قانونا امکان دارد و دراختیارم هست و همین کاری که آن ها{دولت سیزدهم} مدعی بودند را در حد توان اجرا خواهم کرد، با آنچه قانون در اختیارم گذاشته است، من خارج از قانون نمی توانم کاری کنم.رئیس جمهور منتخب با تاکید بر این که برای حل مسئله مسکن باید نگاهی به سیاستهای کلی مقام معظم رهبری در زمینه آمایش سرزمین داشته باشیم، ادامه داد: بنا بوده است که اجازه ندهیم شهرهای بزرگ بزرگتر بشوند و روستاها را طوری توسعه دهیم که به حاشیه شهرها نروند که شهرها بزرگتر شود و بخواهیم مکرر مسکن بسازیم، در چنین شرایطی است که قیمت بالا می رود، ما باید توسعه متوازن داشته باشیم.
وی همچنین با اشاره به این که بخشی دیگر از مشکلات مسکن به تورم درون اقتصاد برمی گردد، افزود: تورم موجب افزایش قیمت و اجاره مسکن می شود، تورم را چه کسی درست کرده است، دولت{درست کرده}، حالا اگر می خواهید جلوی این افزایش قیمت ها را بگیرید باید جلوی تورم را بگیرید تا حقوق افراد کفاف دادن اجاره را بکند. باید حقوق ها را نیز به اندازه تورم (افزایش) بدهیم که این هم قانون است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
توکلی- در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 حجت الاسلام حسن روحانی پیروز انتخابات شد. آقای سعید جلیلی بعد از این شکست اعلام کرد که «برای کمک به دولت مستقر و کم کردن کاستیهای» آن «دولت در سایه» تشکیل میدهد.آقای جلیلی نه تنها در 8 سال دولت روحانی، بلکه به رغم این که به نفع شهید رئیسی از انتخابات 1400 کناره گیری کرده بود، به حرکت خود در سایه ادامه داد و آن طور که هواداران او میگویند بخشی از موفقیت های دولت رئیسی مرهون نظارت های انجام شده در دولت سایه آقای جلیلی بوده است. آقای جلیلی پس از شکست در انتخابات ریاست جمهوری 1403، با ادبیات متفاوت و البته قابل تاملی از ادامه دولت سایه سخن گفت. آقای جلیلی دو روز پیش نیز در جمع اعضای ستادهای استانی خود گفت:« انتخابات به معنای تعطیل کردن احساس مسئولیت قبل و بعد روز رای گیری نیست، بلکه انتخابات به معنای تاکید بر حق و وظیفه مشارکت ،برای تمام آحاد مردم است. عزم ما بر مشارکت فعال در چهارچوب اخلاق و قانون است.در ایام بعد از انتخابات هم سلوک سیاسی متفاوت و ممتازی را به نمایش خواهیم گذاشت.در مردم سالاری دینی از رقابتهای دشمنانه و کینه توزانه خبری نیست.اگر کسی از گفتمان دولت سایه احساس خطر میکند قطعا با معنا و مبانی آن آشنا نیست.برنامههای خود را برای مشارکت متشکل تودههای میلیونی هواداران اعلام خواهیم کرد.هر جایی که لازم باشد از عملکرد دولت آقای پزشکیان دفاع کنیم، بی هیچ ملاحظهای از ایشان و دولتش دفاع خواهیم کرد.اگر اقدام درستی در دولت برادرمان آقای پزشکیان دیدیم و حمایت نکردیم، قطعاً در پیشگاه خدا معاقب خواهیم بود.» آقای جلیلی چند روز پیش نیز در جمع اعضای ستاد خود در مسجد امام صادق(ع) گفته بود:توانستیم ۱۴ میلیون نفر را در این انتخابات با خود همراه کنیم.در دیدار با رئیس جمهوری منتخب گفتم در مسیر حرکت کشور، قوای سه گانه و همه وظیفه داریم که کمک کنیم اما اگر در جایی خطایی رخ دهد باید به رفع آن کمک کنیم و مسئولیم که کمک کنیم تا خطاها و نقایص موجود رفع شود.اما او در حالی این میزان از آرا را به نفع خود بر می شمارد که بسیاری بر این باور بودند 2 عامل یکی ایجاد تصویر ادامه دولت شهید رئیسی بودن و دوم رای سلبی به خاطر ادامه پیدا کردن دولت روحانی، منجر به رشد آرا در این انتخابات نسبت به انتخابات سال 92 شده است. او اما به نظر می رسد حساب ویژه ای روی آرای ثبت شده در انتخابات تیرماه باز کرده به طوری که در جمع اعضای ستادهای استانیاش و در خلال این سخنرانی ۳ بار تعداد رایهای خود را ۱۴ میلیون عدد عنوان کرد.گرچه عدد واقعی نیز ۱۳ میلیون و ۵۳۸ هزار و ۱۷۹ رای بوده است اما تاکید آقای جلیلی بر ورود به اشکالات دولت با تکیه بر آرایی که در انتخابات 15 تیر به دست آورده؛ سوالات زیادی را به همراه داشته است.
حیطه کنشگری دولت در سایه تا کجاست؟
این که ماهیت دولت سایه اساسا چیست ؛ حیطه کنشگری دولت در سایه تا کجاست؟ و مشخصا جایگاهش در نظام و کشورداری کنونی ایران سوالات زیادی را به وجود آورد. در همین راستا حسام الدین آشنا در واکنش به اظهارات آقای جلیلی در توئیتی نوشت :« دو سوال بزرگ: با چه سنجهای تشخیص میدهید که دیگران خطا کردهاند و چگونه با قدرت جلوی آنها را میگیرید؟ وقتی یافتههای تفصیلی خود را منتشر نمیکنید و حاضر به مناظره با منتقدانتان نیستید، دیگران چگونه میتوانند خطای شما را تشخیص دهند و با چه ابزاری میتوانند جلوی شما را بگیرند؟» علاوه بر این بسیاری از کارشناسان بر این باورند برای این که آقای جلیلی بتواند اکت های انتقادی خود را نسبت به دولت ادامه دهد،نیاز دارد حزبی رسمی تشکیل دهد. نکته مهمی که باید به آن اشاره کرد این است که آقای جلیلی و هواداران وی به کرات بر این موضوع تاکید میکردند که ۱۱ سال است که با تشکیل دولت سایه در حال کار و بررسی مشکلات کشور بوده ، آن ها را به خوبی میشناسد و برای حل آن راه حل دارد. این ادعا اگرچه میتوانست به عنوان برگ برنده در رقابت انتخاباتی مورد استفاده قرار گیرد اما به دلایلی تبدیل به پاشنه آشیل آقای جلیلی شد و ضرباتی از همین محل دریافت کرد.سیدمحمدرضا دماوندی،کارشناس مسائل سیاسی به ما می گوید: دولت سایه در ادبیات سیاسی جهان عنوانی شناخته شده و جاافتاده است که تعریف روشن و صریحی دارد. در دولت سایه ،نهاد جامانده از قدرت با هدف بازپس گیری قدرت در انتخابات دوره بعد یک دولت کاملا نظیر به نظیر دولت قانونی را تشکیل و اداره میکند با یک تفاوت و آن که قدرت ابلاغ دستور و اجرا را ندارد. در دولت سایه رئیس جمهور یا نخست وزیر و یکایک وزرا معلوم هستند و بلافاصله بعد از پیروزی در انتخابات و رسیدن به قدرت به ساختمان اصلی کوچ میکنند. آقای جلیلی گفته بود ۱۱ سال دولت سایه داشته اما هیچ یک از ارکان و اعضای کابینه اش مشخص نبود .افزون بر این،آقای جلیلی از قدمت ۱۱ ساله برای دولت سایه خود یاد میکند که اگر ۸ سال زمان ریاست جمهوری روحانی را برای وجود دولت سایه بدیهی بدانیم سوالی که ایجاد شد آن بود که چرا در سه سال دولت رئیسی، آقای جلیلی کماکان در دولت سایه بوده است؟ اگر آقای جلیلی به شهید رئیسی برنامهها و راهکارهای خود را ارائه میداده که دیگر تعبیر دولت سایه بیمعناست ولی اگر مشاوره داده و رئیسی نپذیرفته و یا آن که اصولاً مشاوره و همراهی از سوی آقای جلیلی انجام نشده است در این فرض تاکید بر عمر 11 ساله نه یک ارزش که تبدیل به ضد ارزش خواهد شد کمااین که موجب ریزش بخشی از رای آقای جلیلی شد .اصطلاح دولت سایه اگر هم درست و بجا استفاده شده باشد تنها میتواند معطوف به قوه مجریه باشد اما نشانههایی از تلاش طی سالهای گذشته برای نفوذ در تمام ساختارهای حاکمیت با هدف یک دستگاه سازی نیروها دیده میشود. از جمله توئیتی از امیرحسین ثابتی نماینده فعلی تهران و از نیروهای اصلی و حلقه اول آقای جلیلی مربوط به ۷ سال قبل که نوشته بود «دولت سایهای که آقای جلیلی از آن سخن میگوید به معنای دولت سایه برای کل حاکمیت است نه فقط قوه مجریه» .در هر صورت دوران رقابت انتخابات به پایان رسیده و پزشکیان اکنون رئیس جمهور ایران است اما آن چه از یک رقابت میتوان درس آموز باشد آشنایی با نقاط ضعف و قدرت است. آقای جلیلی اگرچه شکست خورده رقابت انتخابات رئیس جمهوری است اما کماکان به عنوان یک سرمایه ملی میتواند برای حل مشکلات و کمک به توسعه کشور در چارچوپ قانون و در قالب تشکیل حزبی رسمی و فراگیر راهگشا باشد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
الهه آرانیان- چهره ماندگار ادبیات معاصر، استاد محمدرضا شفیعیکدکنی نه تنها در ایران، بلکه در دیگر کشورها هم چهرهای شناختهشده است. او شاعر، نویسنده، منتقد، مصحح و مترجمی است که تعدادی از کتابهایش به زبانهای مختلف ترجمه شدهاست. یکی از این کتابها که خبر ترجمهاش روز گذشته منتشر شد، کتاب ارزشمند «رستاخیز کلمات» است. شادیمحمد صوفیزاده، محقق اهل تاجیکستان این کتاب را به حروف سیریلیک تاجیکی برگردانده و نشر فیض در شهر دوشنبه تاجیکستان آن را به چاپ رساندهاست. «رستاخیز کلمات»، درسگفتارهای استاد شفیعی کدکنی درباره نظریه ادبی صورت گرایان روس، فرمالیسم روسی، نمایندگان برجسته این جریان و توضیح مفاهیم فرمالیستی ازجمله مقایسه دیدگاههای فرمالیستهای روسی با نظریههای ادبی غربی است. پیش از این هم کتابهای دیگری از استاد شفیعی کدکنی به زبانهای دیگر مانند عربی، انگلیسی و ایتالیایی ترجمه شده بود. علاوه بر این، استاد شفیعی کدکنی هم در مقام مترجم، چندکتاب را از زبان عربی به فارسی برگرداندهاست.
ترجمه عربیِ کتاب انگلیسیِ شفیعیکدکنی
یکی از کتابهای استاد شفیعی کدکنی به نام «تاریخ ادبیات فارسی؛ از جامی تا روزگار ما» به زبان انگلیسی نوشته شدهاست. این کتاب در سال 1981 میلادی به چاپ رسید و در سال 1378 حجتا... اصیل آن را به فارسی برگرداند. در این اثر ارزشمند، گستره ادب فارسی در یک دوره پانصد ساله از زمان جامی تا عصر حاضر در شش فصل بررسی میشود. این فصول عبارت اند از: عصر تیموری (عصر چیستان، تصنع و تکرار)، عصر صفوی (سبک هندی)، دوره قاجار (دوره بازگشت و تکرار)، عصر مشروطه (ادبیات زندگی ـ ادبیات مردم)، پس از کودتای 1299(طلیعه زمستان سیاه) و پس از جنگ جهانی دوم (دوره گسترش تجربه و نوآوری). 10 سال بعد از ترجمه فارسی کتاب، یعنی در سال 1388 دکتر بسام ربابعه در کویت آن را به عربی برگرداند.
«هزاره دوم آهوی کوهی» برای ایتالیاییها
سال گذشته به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا، مجموعه شعر «هزاره دوم آهوی کوهی»، سروده استاد شفیعی کدکنی به ایتالیایی ترجمه شد. این کتاب برگردان 54 شعر از مجموعه اشعار «هزاره دوم آهوی کوهی» است که با مشورت استاد انتخاب شدهاند. دکتر ندا علیزاده کاشانی، استاد زبان و ادبیات ایتالیایی دانشگاه تهران و دانشآموخته دوره دکتری زبان و ادبیات تطبیقی در دانشگاه ماچراتا ایتالیا، مترجم این کتاب است. پروفسور سیمونه کریستوفورتی، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه ونیز در معرفی این کتاب، زبان فارسی را به منزله اقیانوسی میداند که هنوز خواننده غربی به عمق زیبایی آن پی نبرده است. او همچنین دکتر شفیعی کدکنی را شخصیتی معرفی میکند که توانسته در ادبیات شعر نو ایرانی تحولی بزرگ ایجاد کند. «در آیینۀ رود»، عنوان کتاب دیگری شامل برگزیده اشعار استاد شفیعیکدکنی با ترجمه انگلیسی است. پری آزرم معتمدی، مترجم این کتاب است و نشر سخن آن را به چاپ رساندهاست.
استاد شفیعی کدکنی در مقام مترجم
دکتر شفیعی کدکنی به گفته خود به دو زبان عربی و انگلیسی مسلط است. او در کتاب «شعر معاصر عرب» مینویسد: «من از کودکی با زبان عربی آشنا شدهام و حتی قبل از اینکه فارسی را به درس بخوانم، عربی را به درس خواندهام و همیشه مطالعاتم در زبان عربی، موازی با فارسی بودهاست». اولین ترجمههای استاد شفیعی کدکنی در دهه پنجاه منتشر شد. در کارنامه این چهره برجسته ادبیات معاصر در مجموع شش ترجمه به چشم میخورد که جز یکی، بقیه از عربی به فارسی است: «رسوم دارالخلافه»، نوشته هلال بن محسن الصابی، «آوازهای سندباد»، گزیده اشعار عبدالوهاب البیاتی، «ابومسلم خراسانی»، نوشته محمدعبدالغنی حسن، «آفرینش و تاریخ»، اثر مطهربن طاهر مقدسی، «تصوف اسلامی و رابطه انسان و خدا»، نوشته رینولد الن نیکلسن و «دفتر روشنایی»، نوشته محمدبن علی سهلگی.
تسلط بر زبان ، قدرت نویسندگی و شاعری
مصطفی حسینی، در شماره 65 فصلنامه مترجم درباره ویژگی ترجمههای استاد شفیعی کدکنی مینویسد: «به طور کلی ترجمههای شفیعی کدکنی دارای سه بخش است: مقدمه، ترجمه و تعلیقات. ترجمه برای او نه یک تفنن و تفریح ادبی، بلکه به اقتضای ضرورت و در پاسخ به کمبودی است که با ترجمه آن کتاب، بیتردید رفع میشدهاست. ترجمههای استاد شفیعی کدکنی به دلیل تسلط او بر زبان مبدا و مقصد، اشراف بر موضوع ترجمه، قدرت نویسندگی و هنر شاعری، دقت، وسواس و امانتداری حیرتآور است. برای شفیعی کدکنی امانتداری در ترجمه و برگردان بیکموکاست متن اصلی اهمیت بسزایی دارد».
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
صادق غفوریان-وقتی پهنه زیست محیطی کشور جامانده از اجرای طرح های آبخیزداری است، با هر باران شدید موج سیل و خرابی ها به راه می افتد. بی شک سیلاب ها نمی توانند بدون خسارت و خرابی باشند اما آیا نمی توان با تدابیر بهنگام از حجم خسارات و خرابی ها کاست؟
21 هزارمیلیارد فقط در 3 سال
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور دو روز قبل در ارائه گزارشی از میزان خسارات به جامانده از سیلاب در کشور می گوید: مجموع خسارات وارد شده به کشور از سیل سه سال اخیر ۲۱ هزار میلیارد تومان و بیشتر این خسارات در حوزه زیربنایی و راهها بوده است.
ایران در جمع پرسیل ترین های جهان
پیش از این برنامه عمران ملل متحد(UNDP) اعلام کرده است که نزدیک به 96 میلیون نفر در بیش از 90 کشور جهان در معرض خطر وقوع سیل قرار دارند که کشور ایران نیز در رده هفتم کشورهای در معرض خطر وقوع سیل و قبل از کشور افغانستان قرار دارد.
1600 سیل طی 10 سال در کشور
براساس آمار سازمان منابع طبیعی در10سال اخیر بیش از 1600 سیل در کشور اتفاق افتاده که هر سیل به طورمتوسط بیش از40میلیارد تومان خسارت اقتصادی برجای گذاشته است. در دهه های اخیر در زمینه رخداد مخاطرات طبیعی در کشور، سیل یکی از پرتکرارترین سوانح بوده، به گونه ای که بررسی های انجام یافته نشان می دهند از دهه 30 تاکنون وقوع سیل در ایران سیر صعودی داشته است. هرچند در دهه های 80 و90در مقایسه با دهه 70 آهنگ افزایش رخداد کند شده اما همچنان تعداد رخداد به مراتب زیاد بوده؛ به گونه ای که دردهه های 80 و90حدود 1500 وقوع سیل ثبت شده است.اگر بخواهیم میزان خسارات 10 سال گذشته را بر اساس این آمار روی چرتکه بیندازیم رقمی حدود 65 هزار میلیارد تومان را شامل می شود؛ این یعنی منابع کشور ذیل کم توجهی ها به اقدامات پیشگیرانه رو به هدر رفت است.
سد مقابل سیل چیست؟
اقدامات موثر در حوزه آبخیزداری بادامنه وسیعی که دارد، مهم ترین راهکار و سد در مقابل خسارات سیل است. در همین زمینه سامانه بین المللی ایندیپندنت به نقل از لورنس واتراهوس، مهندس عمران و مدیر شرکت عمرانی Pell Frischmannچند راهکار معرفی کرده است: تغییر ساختار منازل و محل کار، ساخت سازهها با ارتفاع بالاتر از سطح سیل، مقابله با تغییرات اقلیمی، افزایش هزینههای مقابله در برابر سیل، ایجاد مناطق ذخیرهسازی آب، ایجاد موانع در مسیر سیلاب ها و نصب سیستمهای هشداردهنده سیل.در همین خصوص، روزهای قبل این طور گفته است: حجم بارش در کشور بیش از ۴۰۰ میلیارد مترمکعب است که حدود ۱۰۰ میلیارد مترمکعب آن مدیریت شده که با اجرای آبخیزداری میتوان از وقوع سیلاب و هدر رفت بخشی از ۳۰۰ میلیارد مترمکعب دیگر جلوگیری کرد.
با آبخیزداری 70 درصد از خسارات کم شد
نکته جالب در موضوع ضرورت توجه به آبخیزداری در جهت کاهش حجم خسارات سیل، این اظهارات معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است: در مناطقی که معمولا کار آبخیزداری انجام دادیم توانستیم تا بیش از ۷۰ درصد جلوی خسارت و سیل را بگیریم، چون عملیاتهای آبخیزداری از عملیات مکانیکی در مرحله اولش جلوی سیلاب را میگیرد یعنی جلوی شدتی راکه آن جریان رودخانه در ابتدا وارد میکند، میگیرد و آب با سرعت کمتری از حوزه تخلیه و منجر میشود خسارت جانبی هم در این زمینه نداشته باشیم.
برنامه پول می خواهد؛ 700 هزار میلیارد
اما این که چگونه می توان به سطحی استاندارد از اجرای آبخیزداری در پهنه های سیل خیز رسید، طبیعتا برنامه و پول جزو اولین لوازم و نیازهای آن است.مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: برای اجرای طرح های آبخیزداری در ۹۰ میلیون هکتار از منابع طبیعی کشور ۷۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز داریم. سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور هم درباره این که الان چه میزان بودجه به این نیاز تزریق می شود، دو روز قبل گفته است: بخش کوچکی از این مبلغ که حدود پنج هزار میلیارد تومان است، از سوی دولت تامین اعتبار میشود بنابراین برای تسریع در اجرای این طرح ها نیازمند استفاده از ظرفیتهای مردمی و شرکت های صنعتی هستیم.
90 میلیون هکتار نیازمند آبخیزداری
حال این که پهنه مورد نیاز آبخیزداری در کشور چه میزان است، معاون سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور پاسخ می دهد: چیزی حدود ۹۰ میلیون هکتار از مساحت کشور نیاز به کار آبخیزداری دارد.
50 میلیون هکتار در برنامه هفتم
نگاه به آینده را در برنامه هفتم توسعه باید جست و جو کرد که برنامه کشور در این حوزه چیست. آن طور که سازمان منابع طبیعی اعلام کرده، این سازمان در طول برنامه هفتم و هشتم، برنامه مدونی را تهیه کرد که آبخیزداری کشور به یک باره انجام شود و در این راستا در برنامه هفتم حدود ۵۰ میلیون هکتار با اعتبار ۱۸۵ هزار میلیارد تومان و در طول برنامه هشتم ۴۰ میلیون هکتار با اعتبار ۶۳۰ هزار میلیارد تومان کار آبخیزداری انجام میشود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
گروه سیاسی-با انتخاب مسعود پزشکیان بهعنوان رئیسجمهور منتخب که دو ماه پیش در قامت نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی حضور داشت، ماموریت سخت تشکیل دولت چهاردهم برعهده این سیاستمدار کهنهکار قرار گرفته است؛ ماموریتی دشوار که باید در زمانی اندک تا شهریورماه به نتیجه برسد و هر چه سریعتر سکان قوه مجریه را برعهده بگیرد. مسعود پزشکیان که اکنون در ساختمان قرمز نهاد ریاستجمهوری مستقر شده باید از میان حلقه نزدیکان و یاران قدیمی خود و احزاب اصلاحطلب حامیاش در انتخابات ریاستجمهوری و چهرههای برجسته حامی کابینهای را معرفی کند که بتواند از مجلس کنونی با اکثریت اصولگرا رای اعتماد بگیرد و در عین حال واجد ویژگیهای تخصصگرایی و شایستهسالاری که مدنظر او در رقابتهای انتخاباتی بوده باشد اما درحالی که گزارش هایی مبنی بر تشکیل شوراهایی مثل شورای سیاست گذاری یا شورای انتصابات برای کابینه چهاردهم منتشر شده است،آذری جهرمی در مطلبی با عنوان «کاسبی پست» این اخبار را فیک دانست.پیشتر هم میهن نوشته بود:محمدجواد ظریف شاخصترین عضو کمپین انتخاباتی مسعود پزشکیان است و با سخنرانیهای شورانگیز و حضور در استانهای مختلف پابهپای خود او نقش غیرقابل انکاری در موفقیت کمپین انتخاباتی پزشکیان داشت و اکنون نیز نقش محوری در تشکیل کابینه خواهد داشت. علی ربیعی، عباس عبدی، محمدجواد آذریجهرمی، هادی خانیکی، الیاس حضرتی، علی شکوریراد، علی تاجرنیا و جهانبخش خانجانی نیز از دیگر اعضای مؤثر این کمپین انتخاباتی بودند. جدا از کابینهای که باید به مجلس معرفی شود انتصاب اعضای نهاد ریاستجمهوری و مهم ترین آن ها رئیس دفتر و معاون اول رئیسجمهور در اختیار خود پزشکیان است.گفته میشود علی طیبنیا که در روزهای پایانی رقابتهای انتخاباتی به پزشکیان پیوست، معاون اول احتمالی و فرمانده اقتصادی دولت او خواهد بود و محمدجواد ظریف نیز در قامت پست جدیدی با عنوان معاون سیاسی رئیسجمهور مسئولیت هدایت تیم سیاست داخلی و خارجی دولت را برعهده خواهد گرفت؛ هرچند او در سخنرانی خود در میان گروهی از اعضای ستاد مسعود پزشکیان گفته است: «من که در دولت نخواهم رفت».محسن حاجیمیرزایی، وزیر سابق آموزش و پرورش و دبیر اسبق هیئت دولت نخستین فردی بود که برای تهیه مقدمات استقرار پزشکیان عازم پاستور شد اما در ادامه از سیدرضا صالحیامیری به عنوان گزینه مطرح برای ریاست دفتر رئیسجمهور یاد شد. علی تاجرنیا هم که از چهرههای نزدیک به مسعود پزشکیان است و ریاست ستاد استان تهران او را برعهده داشت و با برگزاری موفق کمپین انتخاباتی و افزایش مشارکت در این استان نقش مؤثری در پیروزی پزشکیان داشت بهعنوان گزینه احتمالی معاون اجرایی رئیسجمهور یاد میشود.
کمیته های پنج گانه
مسعود پزشکیان در زمینه انتخاب وزرای پیشنهادی خود به مجلس تصمیم به تشکیل شورای موقت راهبردی دارد که مقرر است اعضای پنج کمیته را به او معرفی کنند. کمیتههای سیاست داخلی و خارجی به ریاست محمدجواد ظریف، اقتصادی به ریاست علی طیبنیا، اجتماعی به ریاست علی ربیعی، زیربنایی به ریاست علی عبدالعلیزاده و فرهنگی به ریاست سیدرضا صالحیامیری پنج گزینه پیشنهادی برای وزارتخانههای مختلف را به پزشکیان معرفی خواهند کرد تا رئیسجمهور بتواند از میان آن ها وزرای پیشنهادی به مجلس را انتخاب کند؛ علاوه بر این پنج نفر محمدجعفر قائمپناه، معاون پیشین پزشکیان در وزارت بهداشت، حسین علایی، فرمانده اسبق نیروی دریایی سپاه، محمد صدوقی، فرزند امام جمعه فقید یزد به عنوان نماینده سیدمحمد خاتمی و آذریجهرمی وزیر سابق ارتباطات اعضای این شورای راهبردی هستند تا اعضای کمیتههای پنجگانه را تعیین و معرفی کنند.این کمیتهها نیز برای هر وزارتخانه یک کارگروه تشکیل خواهند داد تا برای انتخاب افراد پیشنهادی شاخصهای مبتنی بر تخصص و شایستهسالاری را تبیین و براساس این شاخصهها افراد مدنظر را معرفی کنند. در عین حال پزشکیان دو شرط مهم برای افراد پیشنهادی مطرح کرده است؛ نخست این که سه نفر از میان پنج گزینه پیشنهادی برای هر وزارتخانه باید از چهرههای جدید و بدون سابقه وزارت باشند و همچنین میانگین سنی کابینه پیشنهادی از ۵۵ بیشتر نباشد.با این حال شنیده میشود انتصاب اعضای این شورا با انتقادهایی نیز از سوی احزاب جبهه اصلاحات روبهرو شده است. در نخستین مسئله به نظر میرسد جدا از شرط پزشکیان برای میانگین سنی وزیران پیشنهادی، خود شورای راهبردی میانگین سنی بالایی دارد و جوانان و حتی میان سالان در آن سهمی ندارند و زنان نیز هیچ سهمی در این شورا پیدا نکردهاند.همچنین یک منبع نزدیک به عارف به سیتنا گفت:پیشنهاد ریاست شورای سیاست گذاری دولت چهاردهم شخصا از سوی دکتر پزشکیان به دکتر محمد رضا عارف ارائه شده است.همه این ها در شرایطی است که آذری جهرمی عضو ستاد پزشکیان در کانال خود مطلبی با عنوان «کاسبی پست» نوشت:از دیروز اخباری توسط برخی چهرههای شناخته شده رسانهای درباره ترکیب شوراهایی مثل شورای سیاست گذاری دولت چهاردهم یا شورای انتصابات، دست به دست می چرخد. همه این اخبار فیک بوده و به زودی روال شفاف و به روز انتخاب وزرا توسط رئیس جمهور منتخب اعلام خواهد شد.اما سوال این جاست که چرا این اخبار دست به دست میشود؟عدهای از شوق خدمت! حاضرند هر وعدهای بدهند و هر کاری بکنند تا مثلا وزیر شوند. عدهای هم طالب این وعدهها و عاشق خبرسازی و امروز روز کاسبی آنها. لذا با خبرسازی و اتصال این دو گروه به هم، این بازار مکاره، فاسد و عاشق قدرت شکل میگیرد!بیایید آجر و ملات این فساد نباشیم.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.