مظلوم مثل سردشت
باقری: همان کشورهایی که از صدام برای تولید و استفاده از سلاح شیمیایی علیه ایران حمایت کردند، امروز حامی تمام عیار و شریک مستقیم نسلکشی جنایات جنگی رژیم اسرائیل در غزه هستند

هادی محمدی – روز گذشته و در میان هیاهوی انتخابات ریاست جمهوری که به دور دوم کشیده شده، مراسم سالگرد بمباران شیمیایی شهر سردشت در سال 1366 توسط رژیم عراق برگزار شد. مراسمی همراه با نمایش تصاویر دلخراش از مصدومین و شهدای آن روز و البته سرفه های خشک و جانسوز باقی ماندگان مجروح امروز. جنایتی تلخ که بیش از 100 شهید و هزاران مجروح باقی گذاشت که نشانه های آن همچنان پابرجاست همراه با سکوت مرگبار شورای امنیت و کشورهای غربی که همیشه مدعی دفاع از حقوق بشر بودند و درباره این جنایت بشری علیه کودکان و زنان بی دفاع سردشتی لال و کور شدند.
به گزارش خراسان، در سی و هفتمین سالگرد جنایت بمباران شیمیایی سردشت، مراسم بزرگداشت شهدا و جانبازان این جنایت در محل دفتر مطالعات وزارت خارجه با حضور علی باقری سرپرست وزارت خارجه و مقامات ارشد این وزارتخانه و نمایندگان کشورهای خارجی در ایران برگزار شد. حاضران یک دقیقه به احترام شهدای مظلوم این شهر ایستادند و فاتحه قرائت کردند و در حاشیه آن در نمایشگاه عکسی از بمباران شیمیایی سردشت، تصاویری از این جنایت هولناک به نمایش گذاشته شد.
در بمباران شیمیایی شهر سردشت در هفتم تیرماه ۱۳۶۶، ۱۱۰ نفر از ساکنان غیرنظامی شهر شهید و بیش از ۸۰۰۰ نفر در معرض گازهای سمی قرار گرفته و مسموم شدند. شرکتهای بسیاری از کشورهای آلمان، انگلیس، آمریکا، هلند، فرانسه و دیگر کشورها، تامینکننده سلاحهای شیمیایی و مواد اولیه و تجهیزات به کار رفته در این سلاحها برای رژیم صدام بودند.
باقری: نیازمند اقدام قاطع جامعه جهانی برای توقف جنایات جنگی اسرائیل هستیم
سرپرست وزارت خارجه در این مراسم تصریح کرد: ما این جلسه را در حالی برای بزرگداشت روز ملی مبارزه با سلاح های شیمیایی برگزار میکنیم که یک واقعیت تلخ و تهدید فوری که با آن مواجه ایم، تداوم ۹ ماهه نسلکشی رژیم اشغالگر در غزه است که آثار و پیامدهای آن همانند به کارگیری سلاحهای کشتار جمعی است.
او با تاکید بر این که غزه «موضوعی دارای اولویت است که نیازمند اقدامی قاطع و فوری از سوی جامعه جهانی برای توقف آن است»، گفت: امروز مردم مظلوم فلسطین و غزه قربانی نسلکشی رژیم اشغالگر هستند و تعلل و مماشات جامعه بینالمللی و به ویژه غربی با رژیم صهیونیستی، این رژیم را در ادامه کشتار زنان و کودکان جریتر کرده است.
دیپلمات ارشد ایران با اشاره به تهدید رژیم صهیونیستی مبنی بر استفاده از بمب هستهای علیه مردم غزه و استفاده این رژیم از سلاحهای ممنوعه شیمیایی علیه مردم فلسطین گفت: در نتیجه تهدید آشکار مقامات رسمی رژیم صهیونیستی به کاربرد سلاح هستهای و نیز استفاده عملی گسترده این رژیم از عوامل سمی فسفر سفید علیه مردم مظلوم غزه، مطالبه عمومی برای مقابله موثر با تهدیدات سلاحهای کشتار جمعی افزایش یافته است.
باقری گفت: «همان کشورهایی که کاملاً از صدام برای تولید و استفاده از سلاح شیمیایی علیه ایران، از جمله زنان و کودکان مظلوم شهر سردشت حمایت کردند، امروز حامی تمام عیار و شریک مستقیم نسلکشی جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت رژیم اسرائیل در غزه هستند».
او در ادامه گفت: از آغازین روزهای تجاوز نظامی صدام تا پایان جنگ تحمیلی هشت ساله، نیروهای صدام بیش از ۵۰۰ بار از سلاح شیمیایی علیه نظامیان و غیرنظامیان ایرانی در پنج استان نوار مرزی غرب ایران استفاده کردند. در این حملات غیرانسانی طیف وسیعی از انواع عوامل سمی شیمیایی از جمله خردل، اعصاب و عوامل خفه کننده علیه نظامیان و غیرنظامیان ایران به کار گرفته شد که برخی از آنها مانند عامل اعصاب برای اولین بار در تاریخ بشر در صحنه نبرد مورد استفاده قرار میگرفت. در اثر این حملات ۱۰ هزار نفر ایرانی شهید و بیش از ۱۰۷ هزار نفر شامل غیر نظامیان از جمله زنان و کودکان مصدوم شدند.
دیپلمات ارشد ایران با اشاره به نقش غربیها در تجهیز رژیم صدام به این تسلیحات گفت: بنا بر اسناد سازمانهای جاسوسی غربی و گزارشهای سازوکارهای تحقیق سازمان ملل درباره برنامه سلاحهای کشتار جمعی عراق، اتباع، شرکتها و دولتهای غربی به ویژه آلمان، هلند،انگلیس، فرانسه و آمریکا، اصلیترین نقش را در تجهیز برنامه شیمیایی رژیم صدام و در سرتاسر حلقههای زنجیره آن از تامین مالی و انتقال فناوری تا تامین مواد پیش ساز شیمیایی و تجهیزات مشارکت موثر داشتند و رژیم صدام را قادر ساختند تا در طول هشت سال جنگ تحمیلی بارها و به صورتی گسترده از سلاح شیمیایی علیه نظامیان و غیر نظامیان ایرانی استفاده کند. در دادگاهی که در آن «فان آنرات» هلندی به محاکمه کشیده شده است، تنها بخشی از این جنایات به تصویر کشیده شدند.
سرپرست وزارت خارجه ایران تصریح کرد: بهرغم گزارشهای تیمهای بازرسی سازمان ملل در سالهای ۱۹۸۴، ۱۹۸۶ و ۱۹۸۷ مبنی بر تایید کاربرد سلاح شیمیایی از سوی عراق علیه ایران، شورای امنیت که بر اساس منشور ملل متحد مسئولیت اولیه حفظ صلح و امنیت بینالمللی را به عهده دارد، به دلیل سیاست و منافع کشورهای غربی مبنی بر منفعل نگه داشتن این نهاد از هرگونه اقدام موثر و بازدارنده برای ممانعت از استمرار استفاده عراق از سلاح شیمیایی علیه ایران عاجز ماند. یکی از نتایج دیگر این رویکرد غیر مسئولانه، رقم خوردن فاجعه حلبچه و بمباران شیمیایی شهروندان کُرد عراقی از سوی رژیم صدام بود.
باقری با بیان این که «حمله به سردشت فقط ناشی از دیکتاتوری و جنایت پیشگی شخصی به نام صدام نبود»،تصریح کرد: این حمله مشخصاً پس از آن صورت گرفت که واشنگتن حتی تلاش بسیاری از اعضای شورای امنیت برای صدور یک بیانیه ساده و نه قطعنامه در محکومیت استفاده از سلاح های شیمیایی از سوی رژیم بعث عراق را با مخالفت خود ناکام گذاشت.
تحریم داروهای جانبازان شیمیایی ادامه جنایت صدام است
او در ادامه به تحریم دارویی ایران توسط کشورهای غربی اشاره کرد و گفت: تاسفبار آن است که همان کشورهای غربی که با تجهیز صدام به سلاح شیمیایی به جنگ انسان و انسانیت رفتند، با فلج کردن سازوکارهای بینالمللی اجازه ندادند در طول ۸ سال تجاوز رژیم بعث عراق علیه ملت ایران حتی یک قطعنامه از سوی شورای امنیت سازمان ملل علیه دیکتاتور بغداد صادر شود. همان کشورها امروز اجازه نمیدهند که داروهای مورد نیاز به مجروحان شیمیایی ایران برسد و از این منظر پروژه غیرانسانی صدام را تکمیل میکنند.
باقری در ادامه تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران نه تنها هرگز به سمت این سلاحهای غیر انسانی نرفته، بلکه همواره از مدافعان اصلی امحای کامل سلاحهای کشتار جمعی در جهان بوده است. در همین راستا دولت جمهوری اسلامی ایران مفتخر است که از پیشگامان فرایند مذاکره و تصویب کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی بود و همواره نیز یکی از موثرترین و فعالترین کشورهای جهان در تلاش برای اجرای تحقق تمامی اهداف و مقاصد آن کنوانسیون و ایجاد جهان عاری از سلاحهای شیمیایی بوده و هست.
پیام مدیرکل سازمان منع سلاحهای شیمیایی به مناسبت سالگرد حمله سردشت
در ادامه مراسم، پیام مدیرکل سازمان منع سلاحهای شیمیایی پخش شد. وی ضمن ابراز همدردی با بازماندگان حمله شیمیایی سردشت، اظهار کرد: تراژدی سردشت، واقعهای است که ما را در محکومیت این حادثه متحد کرده و اراده ما را در حمایت از اهداف کنوانسیون سلاحهای شیمیایی تقویت مینماید.
فرناندو آریاس اظهار کرد: هدف اصلی کنوانسیون، ساده و در عین حال اساسی، در جهت از میان بردن کامل احتمال استفاده از سلاحهای شیمیایی است. سال گذشته، سازمان منع سلاحهای شیمیایی گام بزرگی در راستای تحقق هدف اصلی خود برداشت. در ۷ ژوئیه، سازمان، نابودی آخرین تسلیحات شیمیایی متعلق به یکی از دولتهای دارنده عضو کنوانسیون را راستیآزمایی کرد و به این ترتیب امحای همه ذخایر اظهار شده سلاحهای شیمیایی را به پایان برد. پایان امحای ذخایر، یک لحظه تاریخی برای سازمان منع سلاحهای شیمیایی و جامعه بینالمللی و یک موفقیت بزرگ برای خلع سلاح جهانی و کنوانسیون بود.
فرناندو آریاس در بخش دیگری از پیام خود تصریح کرد: فراتر از پایان فرایند خلع سلاح بر اساس کنوانسیون، کار ما در زمینه ایمن نگاه داشتن جهان از سلاحهای شیمیایی هنوز تا نقطه پایان فاصله زیادی دارد و البته اذعان به این واقعیت، بسیار غم انگیز است. احتمالات و تهدیدات اخیر در زمینه استفاده از سلاحهای شیمیایی، خطراتی که از جانب تروریسم شیمیایی با آن مواجه ایم و همچنین روند سریع پیشرفت علم و فناوری به ما یادآوری میکند که این دستاوردهای جامعه بینالمللی بر اساس کنوانسیون آسیبپذیر است.