تعداد بازدید : 389
وقتی نفر آخر اسطوره شد
درباره روزی که «جان استیون آکواری» در المپیک تابستانی 1968مکزیکوسیتی، 22کیلومتر را با پای بانداژ شده دوید تا به خط پایان برسد و آخر شد اما نامش تبدیل به یکی از نمادهای المپیک شد
نویسنده : اکرم انتصاری | روزنامهنگار
چند دقیقه بیشتر تا برگزاری مراسم دوی ماراتن المپیک بازیهای تابستانی 1968 مکزیکوسیتی نمانده بود. 72 نفر پشت خط ایستاده بودند تا به محض شنیدن صدای فرمانِ رو و تپانچه یک مسیر 42 کیلومتری را بدوند. «جان استیون آکواری» هم به نمایندگی از کشورش تانزانیا از 5 هزار مایل آنطرفتر آمده بود تا در این مسابقه شرکتکند. «جان» یک کشاورز ریزجثه بود. یک متر و 60 سانتیمتر قد داشت و 50 کیلوگرم وزن. فرمان را که شنید مثل همه شروعکرد به دویدن اما بین کیلومتر 19 و 20 بود که به زمینخورد و زانویش جوری آسیب دید که همه فکر کردند کار او در این مسابقه تمام است. ولی «جان» با تصمیمش همه معادلهها را عوض کرد. او بعد از این که کارهای بانداژ پایش توسط تیم پزشکی تمام شد، ایستاد. یک نفس عمیق کشید و در حالیکه درد امانش را بریده بود، تصمیمگرفت 22 کیلومترِ باقیمانده را بدود تا به خط پایان برسد. جان با پیراهن شماره 36 در این مسابقه آخرین نفری بود که از خط گذشت ولی همت بلند و جدیت او باعث شد بیشتر از نفر اول مسابقات به چشم بیاید. چرا که امروز هیچ کس برنده مدال طلای آن دوره را به یاد ندارد، اما نام آکواری ماندگار شده است. او در مسابقه المپیک جلوی چشم هزاران تماشاگر و چندین دوربین و خبرنگار نفر آخر مسابقه شد اما عزم و اراده او برای به پایانرساندن مسابقه باعثشد نه تنها کسی او را مسخره نکند، بلکه در برابر او بایستند و یکسره تشویقشکنند. اینطور بود که تا به امروز، تمام دنیا این مرد را که نفر آخر شد، بهعنوان نماد ایستادگی، ادامه دادن برای دستیابی به هدف و نماد المپیک میشناسند. پرونده امروز درباره آنچه در مسابقه دوی المپیک 1968 اتفاقافتاد، است. درباره روزی که نفرآخر شدن معنای دیگری پیداکرد.
به یاد فیلم «بچههای آسمان»
شاید با شنیدن قصه جان استیون یاد شخصیت علی در فیلم سینمایی «بچههای آسمان» بیفتید. پسری که برای جبران گمکردن کفش خواهرش تصمیممیگیرد در مسابقات دو که قرار است بین مدارس مختلف برگزارشود، شرکتکند تا نفر سوم شود و جایزه کفش کتانی را بگیرد. درونمایه مشترک هر دو قصه تلاش و جنگیدن برای رسیدن به خط پایان است؛ همانطور که همه ما در خردهقصههای زندگیمان شبیه جان و علی میدویم تا به آنچه در ذهنمان ساختیم، برسیم. شاید بعضی وقتها از ترس نفرآخرشدن خودمان را باختیم و کنارکشیدیم و شاید هم آنقدر راه را ادامهدادیم که نوار خط پایان را پارهکردیم. زندگی همین است، گاهی میشود و گاهی نمیشود اما آن چیزی که مهم است، این است که در مسیر رسیدن به هدف باید با قدرت ادامه بدهیم.
یک اتفاق غیرقابلپیشبینی در 22 کیلومتری خط پایان
دوی ماراتن یکی از سختترین و در عین حال مهمترین رشتههای المپیک است و مدال آن برای همه کشورها ارزش زیادی دارد. ماراتن یکی از انواع دوی استقامت است که در یک مسیر 42کیلومتر و 195متری و معمولا روی جاده برگزار میشود. میگویند بعد از پایان یکی از جنگ های یونان، آتنیها آنقدر از شکستنخوردن خود در این جنگ خوشحالبودند که یکی از سربازها تمام مسافت ماراتون (دشت محل جنگ) تا آتن را دوید تا این خبر را به گوش بقیه برساند. برای همین به این دو «ماراتون» یا همان «ماراتن» میگویند. هیجان این مسابقه در قرن 19میلادی خیلی زیاد بود و تماشاگران زیادی برای تماشای این مسابقه در سال 1968میلادی خودشان را به ورزشگاه رساندهبودند. مسابقه هنوز شروع نشدهبود و دستهدسته به تعداد تماشاگران اضافهمیشد. با صدای تپانچه، فریاد و تشویق تماشاگران بلندشد و شرکتکنندهها شروعکردند به دویدن. جان استیون هم بین آنها بود و میدوید. تا این که زانویش آسیبدید و از بقیهشرکتکنندهها جا ماند. ولی او آدمی نبود که بخواهد کارش را در این نقطه تمامکند. بانداژ پایش که تمامشد دوباره در مسیر مسابقه شروعکرد به دویدن. در راه گاهی میایستاد، دست روی پای آسیبدیدهاش میگذاشت و باز به دویدن ادامهمیداد. هیجان مسابقه خیلی زیاد شدهبود. بعضی افراد به دلیل این که مسیر خیلی طولانی و سخت بود زمینمیخوردند یا دیگر مسابقه را ادامه نمیدادند اما جان با این که میدانست نفرات اول به خط پایان نزدیکشدند و کیلومترها با آنها فاصلهدارد به راهش ادامهمیداد.
کشاورز تانزانیایی با پیراهن شماره 36
2ساعت و 20دقیقه و 26ثانیه از زمان شروع مسابقه گذشتهبود و «مامو وولده» از خط پایان عبور کرد. نفر دوم، سوم و بقیه شرکتکنندهها به ترتیب از خط ردشدند. دوندهها با تشویق تماشاگرها کارشان را تمام میکردند. داورها هم با دقت کرنومتر میزدند و رکورد دوندهها را ثبت میکردند. در طول مسابقه دوربینها بارها نفراتی را نشانداد که از مسابقه کنار کشیدند و از مسیر آن بیرون آمدند. ساعت نزدیک 19 و خورشید غروب کردهبود. به نظر میرسید آخرین نفر هم از خط پایان رد شدهاست و تماشاچیها کمکم داشتند ورزشگاه را ترکمیکردند که از بلندگوی استادیوم اعلامشد هنوز یک دونده مانده! دوربینهایی که در مسیر مسابقه کاشتهشدهبودند تصویر دوندهای با شماره 36 را به ورزشگاه مخابره و اینطور جان استیون را از روی شماره پیراهنش شناساییکردند. جان در 20کیلومتری خط پایان بود آن هم در حالی که داورها میخواستند بروند و داشتند نشانهها و خط پایان را جمعمیکردند. در طول مسابقه چند نفر به جان نزدیکشدند و از او خواستند به خاطر سلامتیاش از مسابقه انصرافبدهد ولی او همه را پس زد و باز هم دوید. دردمند بود و خسته ولی هیچچیز نمیتوانست جلوی دویدنش را بگیرد. حالا همهچیز فرق کردهبود. همه توجهها به خط پایان بود. نور پشتسرهم دوربین عکاسها، ورزشگاه را روشنکردهبود و همه چشمهایشان را تیز کردهبودند تا ببینید چه کسی تا این ساعت در حال دویدن بوده و قید مسابقه را نزدهاست.
نفر آخر شدن بعد از 3ساعت و 25دقیقه دویدن
جان در 40، 50متری خط پایان است. تا تماشاچیها او را از دور دیدند همان تعدادی که باقی ماندهبودند، شروعکردند به تشویقهای ممتد. جان در حالی که از درد دندانهایش را بــــــــــه هــــم فشارمیداد و دستهایش را از روی اراده مشت کردهبود به خط پایان نزدیکتر میشد. پلکهایش خسته بود و همهچیز را دوتا یکی میدید. لنگانلنگان و با پای بانداژشده داشت خودش را به خط پایان میرساند. تماشاچیها او را که بعد از 3ساعت و 25دقیقه و 27ثانیه مسیر مسابقه را تمامکرد، تشویق میکردند و لحظهای صدایشان قطعنمیشد. شاید حتی وقتی نفر اول مشخصشد اینقدر هیجانزده نبودند و در ورزشگاه غوغا بهپا نشد. جان از بین پنجاهوهفت نفر، با اختلاف بیشتر از یک ساعت از رکورد برنده مسابقه، آخرین نفر دوی ماراتن المپیک شد و وقتی مربیان، حوله را روی دوشش انداختند از شدت خستگی و درد روی زمین افتاد. او یک دلیل بزرگ برای ادامه مسابقه داشت. چند وقت بعد، خبرنگاری از جان پرسید چرا با وجود مصدومیت و زخمهایش اصرار داشت که تا خط پایان بدود، او گفت: فکرنمیکنم شما درککنید. کشورم مرا 5هزارمایل نفرستاده که مسابقه را شروعکنم، مرا 5هزار مایل فرستاده که مسابقه را تمامکنم. آن شب، همه جا حرف از حماسهای بود که جان آن را با دست خالی خلق کردهبود.
کشاورزی در مزارع سخت قبل و بعد از دوندگی
جان حالا 86ساله است و با خانوادهاش در روستای خود در تانزانیا زندگیمیکند. هنوز کشاورز است و در مزارع، سخت کارمیکند. هر ازگاهی رسانهها به سراغ جان میروند و از او و کارش در المپیک تابستانی 1968 میگویند. او قبل و بعد از این المپیک هم در مسابقه دوی ماراتن شرکتمیکرد و قبل از المپیک توانستهبود در مسابقات قهرمانی ماراتن آفریقا روی سکوی اول برود. همچنین در بازیهای مشترکالمنافع سال 1970 پنجم شد، در حالی که هفت دقیقه با نفر اول فاصله داشت. جان، دویدن را دوستداشت، بهطور منظم در ماراتنها شرکتمیکرد و تقریبا هیچ کدام از مسابقههای دوی ماراتن از دستش در نمیرفت. به همین دلیل در سالهای 1960 و 1970 میلادی به عنوان یک دونده کلاس جهانی شناختهمیشد نه دونده تفننی. 40سال پیش به جان مدال افتخار قهرمان ملی هم دادند و نام جان استیون آکواری را روی ارگانی گذاشتند که در زمینه آمادگی دوندههای تانزانیایی برای بازیهای المپیک، فعالیتمیکرد. جان در سال 2000میلادی به المپیک سیدنی دعوتشد و بعدها در پکن به عنوان سفیر حسن نیت در آمادهسازی بازیهای المپیک 2008 ظاهرشد. همچنین این دونده پرتلاش، 14سال پیش در دارالسلام تانزانیا از طرف کشورش نماینده حمل مشعل بازیهای المپیک تابستانی سال 2008 شد. همه اینها در سایه تلاش او برای تسلیمنشدن در مسابقه المپیک 1968 اتفاقافتاد و این که او نخواست از عنوان نفر آخر بودن فرارکند.
در ستایش حرکت مستقل از نتیجه
از آخر، اول شدی؟ بین 50نفر، پنجاهویکم شدی؟ بین چند نفر، این رتبه رو آوردی؟ یه خرده دیگه تلاشمیکردی آخر میشدی دیگه! جمله و سوالهایی از این دست زیادند. مهم نیست چه کسی آن را به زبان میآورد و قصد نمکریختن دارد یا آن را جدی میپرسد. این جملهها نشانمیدهد برای خیلیهایمان مهم است از بین چند نفر، چندم شویم و وای به حال نفر آخر! یک جورهایی اولین و چندمین نفرشدن به یک ارزش و آخرین نفر شدن به ضدارزش تبدیل شدهاست. اما داستان جان استیون یک مثالِ مهم در اهمیت و ستایش حرکت مستقل از نتیجه است. جان با دویدن یک مسیر 22کیلومتری با پای بانداژشده در یکی از مهمترین مسابقات المپیک به همه درس بزرگی داد. او میدانست به عنوان آخرین نفر مسابقه شناختهمیشود اما به این موضوع فکرنکرد و از میدان مسابقه پا پسنکشید. استقامت او در طول مسابقه جدا از خطری که جسمش را تهدیدمیکرد، یک ارزش جدید را به همه جهان نشانداد. جان به همه نشانداد لازم نیست حتما برنده باشیم. گاهی کافی است که به خودمان و دیگران نشانبدهیم چقدربرای رسیدن به هدفمان جدی هستیم و برای آن همه تلاش و پشتکارمان را به کار بستیم. گاهی همه حرکاتمان نعلبهنعل از روی یک برنامهریزی دقیق و حسابشده است اما یکجا غافلگیرمیشویم و نتیجه دلخواهمان را نمیگیریم. شاید خیلی از ما در مسیرهایی مانند جان دویدهایم، زخم برداشتهایم اما کوتاه نیامدیم و به مسیرمان ادامهدادیم. البته ممکن است بعضی وقتها گرفتار چندمشدن شدیم و از مسیر کنار کشیدیم. اما حالا میدانیم باید بدویم حتی اگر آخرین نفری باشیم که قرار است به آن مقصد برسیم. اصلا الان کسی یادش است که نفر برنده و مدال طلای دوی ماراتن المپیک 1968چه کسی بود؟
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 207
سخنگوی جبهه اصلاحات: با انتخابات قهر نکرده ایم
آذر منصوری: اصلاحطلب بودن در این شرایط کار بسیار سخت و دشواری است
محمدی – در فاصله 16 روز تا انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری و در حالی که میان اصلاح طلبان بر سر دادن یا ندادن لیست انتخاباتی اختلاف ایجاد شده روز گذشته آذر منصوری رئیس جبهه اصلاحات در نشست خبری خود با بیان این که با قانون جدید انتخابات، جبهه اصلاحات در موقعیتی قرار گرفت که توصیهای برای انتخابات ندارد، تصریح کرد : این به معنی قهر با صندوق و فاصله گیری از انتخابات نیست، بلکه اصلاحات باید تلاش کند که به انتخابات و صندوق رای معنا ببخشد.به گزارش ایسنا، رئیس جبهه اصلاحات افزود: صدای جریان اصلاحات در چند سال اخیر در فضای رسانهای کشور کمتر شنیده میشود و با توجه به فعالیت رسانهای مخالفان اصلاحات در داخل و خارج کشور، باید بعد رسانه ای جریان اصلاحات تقویت شود. وی همچنین با طرح این پرسش که «اصلاحطلبان در کدام نقطه ایستاده و چه تحلیلی از رفتار حاکمیت و جامعه دارند؟»، افزود: در این مدت بیش از ۱۷ جلسه و بیش از ۵۰ ساعت با احزاب اصلاح طلب جلسه داشته و با آنها گفتوگو کردهایم تا به تحلیل واقعبینانهتر برسیم. جامعه به خصوص از سال گذشته دنبال گروهی میگردد که در داخل کشور مطالباتش را پیگیری کند. بیانیهها و مواضع جبهه اصلاحات برآیند همین گفتوگوها و تحلیل از رفتار حاکمیت و جامعه بوده است. تصمیمات با رای بیش از دو سوم اعضای مجمع عمومی و بیانیهها با حدود 30 امضای اعضا تصویب شده است. اصلاحطلب بودن در این شرایط کار بسیار سخت و دشواری است.جواد امام سخنگوی جبهه اصلاحات هم در پاسخ به پرسشی درباره تعداد اصلاحطلبان تایید صلاحیت شده در انتخابات گفت: چون جبهه توصیهای درباره ثبت نامها نداشته است، آمار رسمی هم از تعداد افراد تایید صلاحیت شده ندارد، ولی ۶ عضو رسمی احزاب اصلاح طلب اعلام کردهاند تایید شدهاند و بر اساس آمار متفاوت احزاب اصلاحطلب در کل کشور گفته شده شاید به عدد ۳۰ نفر برسند. وی معتقد است: اگر میگویند اقبال مردم به اصلاحات کم شده ، به خاطر موانع پیش روی اصلاحطلبان است. باید تلاش کنیم صندوق را به مردم بازگردانیم. اگر اصلاح طلبان در انتخابات فعال نبودند، امروز در این جایگاه برای نشست خبری نبودیم. ما با انتخابات قهر نکرده و از همه امکانات خود برای مردم استفاده می کنیم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 276
اما و اگرهای ادامه سپرده 30 درصدی
در شرایطی که وزیر اقتصاد از موقت بودن سیاست اوراق گواهی سپرده های خاص خبر داده بود، بانک مرکزی دیروز بر استفاده از این ابزار به حسب ضرورت تاکید کرد. در عین حال ابهاماتی درخصوص اثربخشی انتشار اخیر این اوراق مطرح شده است
محمد حقگو- انتشار گواهی سپرده خاص با نرخ سود 30 درصد، اقدامی بود که بانک مرکزی در بحبوحه خیز اخیر ارزی در پیش گرفت. رصد خبرها نیز نشان می دهد همزمان نرخ ارز بخشی از مسیر طی شده خود تا مرز 59 هزار تومان را بازگشت. هرچند می توان تصور کرد که این سیاست در زمان خود اثربخش بوده، اما از سوی دیگر اما و اگرهایی در این زمینه وجود دارد. به نظر می رسد از همین رو وزیر اقتصاد اعلام کرد که این سیاست ادامه دار نخواهد بود. با این حال، دیروز بانک مرکزی در اطلاعیه ای خبر داد که از این ابزار پولی هر زمان که ضرورت داشته باشد استفاده خواهد کرد. در هر حال به نظر می رسد برای قضاوت درباره کارایی این سیاست، باید منتظر آمارهای پولی و بانکی بود. در آن صورت می توان قضاوت کرد که فارغ از حیطه اختیارات، رویکرد کدام یک (وزارت اقتصاد یا بانک مرکزی) برای ادامه دادن یا ندادن این سیاست صحیح است.
ابزاری که بانک مرکزی در افزایش اخیر نرخ ارز به کار گرفت
به گزارش خراسان، حدود یک ماه از آغاز خیز ارزی گذشته بود که بانک مرکزی از یک ابزار سیاست پولی با عنوان گواهی سپرده خاص خبر داد. خاص بودن این اوراق از آن جایی بود که نرخ سودش 30 درصد بود که با سقف 22.5 درصدی نرخ سود سپرده های بانکی فاصله دارد. بر این اساس بانک مذکور با هدف تامین مالی سرمایه در گردش طرح های اقتصادی با بازدهی مناسب، 200 هزار میلیارد تومان سهمیه به همه بانک های کشور برای انتشار این اوراق در نظر گرفت. همچنین در راستای تامین مالی پروژه های پیشران و مولد با بازدهی بالا، 80 هزار میلیارد تومان مجوز صدور این گواهی به بانک های منتخب داده شد.
همزمانی ابزار جدید با کاهش تب ارزی
یکی از آثار نهایی و مورد انتظار گواهی سپرده خاص آن هم در حین افزایش نرخ ارز را می توان افزایش جذابیت سپرده گذاری در بانک ها نسبت به دیگر بازارهای مالی با ریسک بالا (مانند ارز) دانست. به عبارت دیگر چنین ابزارهایی می تواند تا حدی سیالیت نقدینگی را کاهش دهد و در نتیجه فشار تقاضای مضاعف و سفته بازانه از روی بازارهای سفته بازانه از جمله بازار ارز برداشته و فضا برای توقف افزایش نرخ ارز فراهم شود. تجربه هفته های اخیر بعد از انتشار اوراق گواهی سپرده نیز نشان داد که اتفاقاً روند افزایش نرخ ارز متوقف شده است. اما از آن جایی که حجم این اوراق نهایتاً 280 هزار میلیارد تومان است، احتمالاً نمی توان این انتظار را داشت که این اثر بسیار زیاد باشد. در نتیجه فرضیه های دیگری هم درخصوص اثربخشی این اوراق قابل طرح است.
کدام بخش از نقدینگی جذب شد؟
یک سوال مهمی که هم اینک به وجود آمده ، این است که ابزار به کار گرفته شده توسط بانک مرکزی کدام بخش از نقدینگی را جذب کرده است؟ در یک تعریف و به طور خلاصه نقدینگی شامل پول (وجوه نقد و سپرده های دیداری) و شبه پول (سپرده های مدت دار) است. مسئله ای که وجود دارد، این است که اگر گواهی اوراق سپرده موفق شده باشد به واقع و طبق آن چه در بخش قبل گفته شد، وجه سیال نقدینگی یعنی پول و سپرده های دیداری را تحت تاثیر قرار داده و آن را کاهش دهد، می توان گفت که موجب انحراف نقدینگی از بازارهای سفته بازی به سوی این اوراق شده و به هدف اصابت کرده است.
اما اگر این اوراق به هر میزان به بخش «شبه پول» نقدینگی اصابت کرده باشد، به همان میزان باید گفت که در اثربخشی خود ناکام مانده است. موضوعی که برخی کارشناسان نسبت به آن هشدار داده اند. یعنی در واقع امکان دارد سپرده های پارک شده موجود در بانک ها که نرخ کمتری از سود را دریافت می کنند، تبدیل به این اوراق جدید شده باشند. گزارش 21 بهمن ایرنا نشان می دهد مابهالتفاوت سود پرداختی با نرخ ۳۰ درصد با نرخ حدود ۲۳ درصد برای ۲۸۰ هزار میلیارد تومان گواهی منتشر شده، نزدیک به 19.6 هزار میلیارد تومان است (با فرض این که کل مبلغ انتشار از محل جابهجایی منابع تامین شود) و این میزان را می توان به عنوان یک سقف برای افزایش نقدینگی از محل این اوراق دانست.
شاید با در نظر گرفتن این جنبه از موضوع است که وزیر اقتصاد به تازگی تصریح کرد: «سیاست اعطای نرخ سود ۳۰ درصد به اوراق گواهی سپردههای خاص، یک سیاست موقت است و ادامهدار نخواهد بود.»
یک اگر مهم دیگر
در این جا باز یک اگر قابل توجه دیگر وجود دارد. در صورتی که این اوراق واقعاً برای تامین مالی پروژه های پربازده به کار گرفته شده باشند، آسیب یادشده به احتمال خیلی زیاد وجود نخواهد داشت. اما نگرانی این جاست که چنین پروژه هایی عملاً به سود مورد انتظار بیش از 30 درصد نرسد. در آن صورت این وضعیت موجب تشدید ناترازی بانک ها، انتقال این ناترازی به منابع بانک مرکزی و در نتیجه رشد نقدینگی و تورم خواهد شد. موضوعی که یکی از خط قرمزهای دولت به شمار می آید. در هر حال، باید منتظر انتشار آمارهای حجم پول و شبه پول در بهمن ماه بود تا بتوان میزان اثربخشی اوراق گواهی سپرده را به طور دقیق رصد کرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
با دستگیری سرکرده باند سرقت لو رفت
تعداد بازدید : 223
50فقره گوشی قاپی در ایستگاه های اتوبوس!
سید خلیل سجادپور-سرکرده سابقهدار باند گوشیقاپی درحالی به ارتکاب50 فقره سرقت در ایستگاه های اتوبوس شهری اعتراف کرد که تلاش برای دستگیری دیگر اعضای این باند خشن ادامه دارد.
به گزارش اختصاصی روزنامه خراسان، ماموران کلانتری شفای مشهد مشغول اجرای طرح امنیت محلهمحور بودند که ناگهان جوانی هراسان خود را به نیروهای گشت رساند و از سرقت گوشی تلفن خود در ایستگاه اتوبوس خبر داد. او گفت: درحال گفتوگوی تلفنی بودم که ناگهان موتورسواری سیاهپوش، گوشی تلفنم را چنگ زد و به انتهای خیابان عبدالمطلب 49 گریخت.
درپی اعلام این گزارش،بیسیمهای پلیس به صدا درآمدند و خبر گوشی قاپی، دیگر عوامل انتظامی را نیز به تکاپو انداخت. طولی نکشید که با دستور ویژه سرهنگ احمد نگهبان(رئیس پلیس مشهد)،تعداد دیگری از گشت های محسوس و نامحسوس عازم بولوار عبدالمطلب شدند و عملیات گستردهای را با فرماندهی مستقیم سرگرد احسان سبکبار(رئیس کلانتری شفا) آغاز کردند. با توجه به مشخصات ظاهری که مالباخته در اختیار پلیس قرارداد، گروه های عملیاتی در خیابان های اطراف پراکنده شدند و با بهره گیری از شیوه های پلیسی به ردزنی موتورسوار سیاهپوش پرداختند. آن ها ابتدا قصد داشتند با ترافیک ساختگی،موتورسوار گوشی قاپ را به محاصره درآورند اما به دلیل شلوغی محل و ایجاد مزاحمت برای رانندگان عبوری،به طور موقت از این تصمیم منصرف شدند و به عملیات ردزنی ادامه دادند و هرلحظه حلقه محاصره را با بهره گیری از گشت های موتوری و خودرویی تنگ تر کردند تا این که بالاخره دزد موتورسوار با کاپشن مشکی در معرض دید نیروهای انتظامی قرارگرفت. به گزارش اختصاصی روزنامه خراسان ،این گونه بود که دو سوی خیابانی در بولوار عبدالمطلب به قرق پلیس درآمد و جوان موتورسوار که دیگر راه گریزی نداشت در یک عملیات ضربتی زمین گیر شد. دقایقی بعد با انتقال وی به مقر انتظامی، بازجویی های تخصصی در حالی ادامه یافت که یک قبضه چاقو نیز در بازرسی بدنی از متهم 22ساله کشف شد.وی که دارای چند سابقه کیفری است اعضای دیگر باند سرقت را به پلیس لو داد و راز 50 فقره گوشی قاپی در ایستگاه های اتوبوس شهری را فاش کرد.«امیر-م» اعتراف کرد: بیشتر گوشی قاپی ها را با همدستی یکی از دوستانم درمناطق خیـام، مطهـری، خـواجه ربیع،عبـدالمطلب،ابـوطالب، ایثـارگـران،حـرعـاملی،موسوی قوچانی و... انجام میدادیم و سپس دوستم گوشی ها را به مالخری در نزدیکی آرامگاه خواجه ربیع می فروخت.
سرکرده باند گوشی قاپی در حالی انگیزه خود از سرقت ها را بی پولی و هیجانات ناشی از مصرف قرص های توهم زا ذکر کرد که بررسی ها نشان داد آن ها هنگام سرقت گوشی یک کودک 9 ساله در ایستگاه اتوبوس،صورت وی را با ناخن خراشیده اند!ادامه تحقیقات ماموران دایره تجسس کلانتری شفا بیانگر آن بود که گوشی قاپ های خشن شماره پلاک موتورسیکلت را نیز با چسب زخم پوشانده اند تا مورد شناسایی شهروندان قرار نگیرند!
بنابر گزارش روزنامه خراسان،باتوجه به اهمیت پرونده مذکور ،تلاش نیروهای انتظامی با دستورات خاص دادیار شعبه 421 دادسرای عمومی وانقلاب مشهد برای دستگیری دیگر متهمان و مالخران ادامه دارد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
یادداشت روز
تعداد بازدید : 170
مهمترین مسئله این روزهای جهان اسلام
مصطفی منتظر - political@khorasannews.com
«رفح» پرتکرارترین نام این روزها پس از غزه است. صد و بیست و نه روز از حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه می گذرد. بمباران بی وقفه زمینی و هوایی به تخلیه مناطق شمالی این منطقه و پناه آوردن آوارگان جنگی به جنوب غزه یعنی شهر مرزی رفح منجر شده است.رفح که پیشتر «دروازه غزه به جهان» لقب گرفته و تنها راه ورود کمک های بشر دوستانه به این باریکه بوده و پناهگاه امنی برای آوارگان غزه محسوب میشد حالا اما درآستانه فاجعه انسانی قرار دارد. رژیم صهیونیستی در دور جدیدی از حملات خود رفح در جنوبی ترین منطقه باریکه غزه را هدف جدید موشک های خود قرار داده که باعث کشته شدن صد نفر و مجروح شدن صدها تن شده است.بنیامین نتانیاهو، گفته بود که از ارتش خواسته است تا طرحی برای خروج صدها هزار غیرنظامی از رفح پیش از حمله زمینی به این شهر تنظیم کند.موقعیت رفح در جنوب به مصر، از غرب به دریای مدیترانه، از شرق و شمال به اراضی اشغالی ختم میشود. این تصمیم تل آویو نه تنها منجر به بروز منازعاتی میان تلآویو و مصر شده بلکه با هشدار جدی عربستان سعودی، امارات و قطر نیز همراه بوده است.واقعیت این است که رخدادهای این روزهای رفح و تایید عملی بایدن برای حمله رژیم به آخرین منطقه باقی مانده در غزه، مهمترین مسئله این روزهای جهان اسلام است. باوجود آن که موضوع انتخابات مجلس شورای اسلامی بسیار مهم و اساسی است اما بدون شک، جان 1.5 میلیون مسلمان فلسطینی باید در راس تمامی اخبار و کنشگریهای انقلابیون قرار گیرد. متاسفانه تمام فشارها به رژیم و ایالات متحده آمریکا برای توقف در تداوم جنگ رفح، تا بدین لحظه ناموفق بوده و رژیم سعی دارد تا آخرین نقاط در دست حماس را زیر آتش سنگین ببرد. در این میان، نبود فشار رسانهای و سیاسی در این زمان حساس که سابقا بخشی از آن توسط ایرانیان تولید میشد، به رژیم و آمریکا اجازه داده تا جنگ را ادامه دهند. حتی اگر بایدن و بلینکن در رسانه، رفتاری شبهمخالف با این حمله داشته باشند، باید درک کرد که رژیم فقط با چراغ سبز آن ها وارد این کارزار نهایی خواهد شد. این نقطه از منطقه غزه، آخرین دژ حماس روی زمین است و حمله به آن میتواند به معنای مشکلآفرینی جدی در حیات نظامی حماس باشد. تلاش رژیم در ترساندن جبهه شمالی و همچنین تلاش ناکام آمریکا برای فشار به جبهه عراق و دریای سرخ را باید در همین راستا معنا کرد. بدون شک، رژیم پس از راحت شدن از غزه، به دنبال شمال خواهد رفت و یک به یک دشمنان اطراف خود را با مشکل مواجه خواهد ساخت. لذا توقف رژیم در همین جا یک امر لازم و ضروری است. یکی از کارهایی که در این روزها در فضای عمومی می تواند انجام شود فشار رسانهای بر حامیان غربی رژیم صهیونیستی است. باید مسئولان ارشد غربی، سلبریتیها و فعالان مجازی غربی را در کامنتهای شبکههای اجتماعی به چالش کشید و از آنان پرسید که چرا دربرابر این کشتار بزرگ، ساکت هستند. همچنین باید کاربران مسلمان و عرب را به کنشگری فعالانه دعوت کرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
سپاه پاسداران برای اولین بار موشک بالستیک نقطه زن را از روی یک کشتی غول پیکر شلیک کرد
تعداد بازدید : 221
بازدارندگی فراسرزمینی تا شعاع 2 هزار کیلومتری
نیروی دریایی سپاه پاسداران برای نخستینبار در اقدامی مبتکرانه با همکاری نیروی هوافضای سپاه توانست شناور شهید مهدوی را به موشکهای بالستیک دوربرد خانواده فاتح با برد حداقل 1700 کیلومتری تجهیز کند.شلیک موشکهای بالستیک خانواده فاتح از روی شناور شهید مهدوی نیروی دریایی سپاه پاسداران از دریای عمان انجام شده و هدف این شلیک نقطهای در کویر مرکزی ایران بوده است که این موشکها با ضلع 2 متری اهدافشان را مورد اصابت قرار دادند.این موشکها داخل پرتابگرهای کانتینری روی عرشه شناور شهید مهدوی قرار داشتند؛ بزرگ ترین مزیت این نوع پرتابگرها اختفای کامل تا لحظه شلیک است.از این به بعد ، ناوها و کشتی های موشک انداز وابسته به سپاه با ایجاد بازدارندگی مناسب،می توانند در فاصله ۲۰۰۰ هزار کیلومتری از هر کشوری مستقر شوند و در صورت لزوم ، ماموریت محوله را با دقت به انجام رسانده و اهداف تعیین شده را منهم سازند.سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفتوگویی تلویزیونی تاکید کرد: در نیروی دریایی سپاه ما چند دستاورد جدید داشتیم؛ اولین مسئله کار مشترک بین نیروی هوافضا و نیروی دریایی سپاه پاسداران بود که با شلیک یک موشک بالستیک دوربرد از روی یک ناو جنگی با موفقیت انجام شد و این دستاورد جدید؛ بردِ نفوذ و قدرت دریایی ما را تا هر نقطه دلخواه افزایش داده است.فرمانده کل سپاه پاسداران همچنین با اشاره به سایر توانمندیهای نیروی دریایی سپاه تاکید کرد: ناوهای اقیانوسپیمای ما میتوانند در هر نقطهای از اقیانوسها ظاهر شوند و طبیعتاً وقتی میتوانیم از آنها موشک شلیک کنیم، هیچ نقطه امنی برای قدرتی که بخواهد برای ما ناامنی ایجاد کند، وجود ندارد.سرلشکر سلامی با بیان این که دشمن از هر مسیری که بخواهد وارد شود، سپاه و بسیج بهاذن الهی راه را بر او بسته است، تاکید کرد: اگر جنگ کشتیها باشد و کشتیهای ما را بزنند، حتماً به همان تعداد و حتی بیشتر از آنها میزنیم.گفتنی است، ناو شهید مهدوی اسفند سال گذشته توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی رونمایی و به ناوگان نیروی دریایی الحاق شد، این ناو یک ناو کاملا ایرانی، سنگین، چند منظوره و دور برد است.این ناو قادر است انواع بالگرد، انواع پهپاد و شناورهای موشک انداز را حمل کند و درون خود انواع سامانههای موشکی، پدافندی و راداری را جای داده است.وزن این ناو بیش از ۲۱۰۰ تن و طول آن ۲۴۰ متر و عرض آن ۲۷ متر است، این ناو انواع رادارهای پیشرفته نظیر رادار سه بعدی، سامانههای موشکی، سطح به سطح، سطح به هوا و سامانه سوم خرداد و سایر سامانههای مخابراتی پیشرفته را دارا بوده و در نوع خود از جمله ناوهای خاص کشور محسوب میشود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 134
کوک سازهای افغانستانی با خاطره های ایرانی
به مناسبت برگزاری سیونهمین جشنواره موسیقی فجر در این روزها نگاهی گذرا به اجراهای روز اول و دوم این رویداد هنری داشتهایم
گروه ادب هنر-جشنواره موسیقی فجر را میتوان یکی از مهمترین جشنوارههای موسیقی کشور دانست؛ رویدادی هنری که این روزها به دوره سیونهم رسیده و توجه تعداد زیادی از اهالی موسیقی و علاقهمندان به این هنر را به سمت و سوی خود جلب کرده است. اگرچه برگزاری هر جشنوارهای از نظر کیفیت و کمیت همواره با اما و اگرهایی همراه است ولی بنا به اعلام برخی کارشناسان آنچه در مرور کارنامه این جشنواره از ابتدای برگزاری تا امروزبه چشم میخورد، بیانگر گامهای موثری در مسیر اعتلای موسیقی است. فعالیت این جشنواره که از روز 23 بهمن ماه شروع شده است، به مدت پنج شب در پایتخت و ۱۴ استان دیگر با 332 اجرای صحنهای ادامه دارد. نگاهی گذار به رویدادهای اولین روز و بخشی از اجراهای روز دوم جشنواره داشتهایم.
تلاش برای ساخت سالنهای جدید اجرای موسیقی
نخستین شب از سیونهمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر درحالی برگزار شد که محمدمهدی اسماعیلی به تماشای اجرای ارکستر ملی ایران به رهبری همایون رحیمیان و خوانندگی محمد معتمدی نشست.وزیر فرهنگ در حاشیه اجرای این ارکستر از تلاش وزارت ارشاد برای ساخت سالنهای جدید اجرای موسیقی خبر داد.
طنین صدای معتمدی و عقیلی در شب اول جشنواره
ارکستر موسیقی ملی ایران به رهبری همایون رحیمیان و خوانندگی محمد معتمدی در نخستین روز از سیونهمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر را میتوان شروع پرقدرتی برای یک رویداد موسیقایی دانست. معتمدی با همراهی گروه کر بنیاد رودکی، قطعات «تهران»، قطعه محلی «بویراحمدی»، «پیروزی»، قطعه محلی «رشید خان»، «کویر»، «ناله شبگیر»، «روشنی روی تو»، «آسمان خدا»، «سوگند»، «تکیهگه خیال» را اجرا کرد. پس از اجرای ارکستر ملی نوبت به گروه موسیقی بانوان «نهال» رسید و به نوعی این گروه را میتوان آغازگر رسمی این دوره از جشنواره دانست. سالار عقیلی نیز در شب اول قطعات «شهر خاموشی »، «حال دلم»، «آتش عشق»، «نفس» و «خشکسالی» و... را اجرا کرد که این اجرا نیز مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.
درخشش ستارههای پاپ در شب اول جشنواره
ستارههای موسیقی پاپ نیز در همان ساعات اولیه شروع جشنواره یعنی عصر روز دوشنبه با اجرای برگزیدهای از آثار خود به فضای جشنواره شور و حال متفاوتی بخشیدند. در اولین شب علیرضا طلیسچی، آرون افشار و مرتضی صادقلو روی صحنه رفتند و شبی بهیادماندنی را برای مخاطبانشان رقم زدند. ازجمله ستارههای پاپ ایرانی که در شبهای آینده روی صحنه میروند میتوان به مصطفی راغب، مهدی احمدوند، آرش و مسیح، سهراب پاکزاد، اشوان، حامد محضرنیا، ناصر زینلی، حمید هیراد، گروه ماکان، معین زندی، آرمین زارعی، محسن یگانه و حامیم اشاره کرد.
هنرمندان هند ، تاجیکستان ،افغانستان و ازبکستان در تهران مینوازند
بیتردید یکی از نقطههای عطف جشنواره موسیقی فجر حضور گروههای موسیقی بینالمللی است؛ اتفاقی که در نخستین شب با اجرای هایک ملیکیان، پیانیست مطرح ارمنستان در تالار رودکی رقم خورد. ملیکیان در این اجرا قطعاتی از آرام خاچاطوریان، کومیتاس و جمعی از مفاخر موسیقی ارمنستان را نواخت. تالار رودکی در سانس دوم به اجرای گروه «عندلیبان» از کشور افغانستان اختصاص داشت که ازمیان این اجراها قطعه «ملاممدجان» برای مخاطبان ایرانی بسیار آشنا و خاطرهانگیز بود.
در روز دوم این جشنواره تا لحظه تنظیم این گزارش خبرهایی مبنی بر اجرای کنسرت توسط «راهیش بهارتی» از هندوستان و «ابرار زوفاروف» از تاجیکستان به گوش میرسد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تحلیلی بر داده های پایش محیط کسب و کار خراسان رضوی در پاییز سال جاری
تعداد بازدید : 104
کسب و کار استان در دست انداز دستگاه ها!
مسعود حمیدی/ «آن چه بنده به عنوان مسئولیت دولت یادداشت کرده ام که امروز عرض بکنم ــ چون قبلاً هم در این زمینه ها مفصل صحبت شده ــ مسئله بهبود فضای کسب وکار است. عمده این است که دولت باید موانع را برطرف کند. بنده در سال گذشته، در همین جلسه،(۴) مواردی را به عنوان موانع بهبود فضای کسب وکار ذکر کردم؛ امسال که در این نمایشگاه با فعالان بخش اقتصادی صحبت کردیم ــ که به نظرم نزدیک 40 غرفه دیروز [این جا] بود ــ تعدادی از این ها اظهار نارضایی می کردند و من دیدم نارضاییِ این ها از همان چیزهایی است که قبلاً تذکر داده شده! خب معلوم می شود که [آن توصیه ها] انجام نگرفته. باید انجام بگیرد؛ درخواست مؤکد من از آقایان مسئولین دولتی این است که دنبال کنند»
این ها بخشی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب در دیدار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی کشور در دهم بهمن امسال است. البته ایشان سال های گذشته نیز نسبت به وظایف دولت و محیط کسب و کار تذکراتی به دولت های وقت داده بودند و خواستار بهبود فضای کسب و کار شده بودند و این فرمایشات مؤکد ایشان بیانگر عدم رضایت کامل ایشان از محیط کسب و کار است و از سویی اهمیت رصد فضای کسب و کار کشور را دوچندان می کند. بیش از 10 سال است که اتاق بازرگانی کشور طبق قانون وظیفه پایش و رصد محیط کسب و کار کشور را بر عهده دارد و ما نیز در این مدت در قالب گزارش های تحلیلی وضعیت استان را به لحاظ محیط کسب و کار بر اساس داده های رسمی اتاق رصد و منتشر کردیم که البته برخی مدیران اعتقاد چندانی به نتایج این پایش ها ندارند و معتقد هستند که محیط کسب و کار استان مطلوب است.
هرچند بهار امسال بدترین وضعیت محیط کسب و کار استان در 10 سال گذشته بود ولی در تابستان و پاییز امسال وضعیت کمی بهتر شده است. بااین حال طی سال های گذشته دولت و نهادهای دولتی خود به عنوان یکی از مهم ترین موانع کسب و کار در استان معرفی شده اند و طی دو سال اخیر مستهلک شدن زیرساخت ها باعث شده فعالان اقتصادی گلایه جدی نسبت به تامین نیازهای زیرساختی مانند آب، گاز، برق و ارتباطات و حتی راه های مواصلاتی داشته باشند.
بهتر از تابستان بدتر از پارسال
پایش های محیط کسب و کار به صورت فصلی و در قالب 28 شاخص یا مؤلفه کسب و کار به صورت استانی و در قالب پرسشنامه از طریق فعالان اقتصادی و واحدهای تولیدی هر استانی تهیه و تدوین می شود و بر اساس نظریه عمومی کارآفرینی شین، تحلیل می شود که نمرات ارائه شده برای هر شاخص یا مؤلفه بین یک تا 10 بوده و بدترین نمره 10 خواهد بود ،بنابراین هرچه نمرات درج شده در پایش گرایش به نمره 10 داشته باشند، یعنی وضعیت شاخص و مؤلفه در محیط کسب و کار بدتر شده است.
مرکز پژوهش های اتاق ایران با انتشار گزارش پایش ملی محیط کسب وکار در پاییز 1402 از بهبود نسبی این شاخص نسبت به فصل تابستان خبر داد. طبق این گزارش، محیط کسب وکار کشور در پاییز امسال توانست نمره 5.98 را دریافت کند که نسبت به نمره 6.11 آن در تابستان سال جاری، 0.13 واحد بهبود پیداکرده است. محیط کسب وکار استان خراسان رضوی نیز نمره 6.12 را به خود اختصاص داده که بیانگر بدتر بودن وضعیت محیط کسب و کار استان نسبت به متوسط کشور است هرچند محیط کسب وکار استان در پاییز امسال نسبت به فصل تابستان بهتر شده ، اما در مقایسه با پاییز سال گذشته بدتر شده است و همچنین جایگاه استان نیز در پاییز امسال نسبت به فصل تابستان تغییر نکرده و در رتبه 25 بین استان های کشور در شاخص محیط کسب وکار است و تنها 6 استان وضعیت بدتری به لحاظ محیط کسب وکار در مقایسه با استان خراسان رضوی دارا هستند، درحالی که در پاییز سال گذشته محیط کسب وکار استان از 13 استان کشور بهتر بوده است.
گسترش فساد و سوءاستفاده در محیط کسب و کار استان
طبق داده های مرکز پژوهش های اتاق بازرگانی، محیط کسب و کار استان خراسان رضوی در پاییز امسال نسبت به تابستان به صورت نسبی بهتر شده اما هنوز در بسیاری از شاخص ها و مؤلفه ها وضعیت بدتر از گذشته پیش رفته است. این داده ها نشان می دهد در 9 شاخص از 28 شاخص وضعیت در پاییز از تابستان بدتر شده که این شاخص ها عبارت اند از: «فساد و سوءاستفاده افراد از مقام و موقعیت اداری در دستگاه های اجرایی» ، «موانع در فرایندهای اداری و اخذ مجوزهای کسب و کار در دستگاه های اجرایی»، «عرضه کالا و محصولات قاچاق در بازار»، «کمبود نیروی ماهر»، «رویه های ناعادلانه ممیزی و دریافت مالیات»، «دخالت های غیرمنطقی نهادهای حاکمیتی در تعیین قیمت ها در بازار» ،«دشواری تامین مالی از بانک ها»، «تمایل عمومی به خرید کالای خارجی و بی رغبتی به خرید محصولات ایرانی» و «ضعف دادگاه ها در رسیدگی به شکایات و پیگرد مؤثر متجاوزان به حقوق دیگران». این که فعالان اقتصادی همچنان معتقد هستند که متولیان دستگاه های اجرایی بیشتر از گذشته از مقام خود سوءاستفاده کرده و به نوعی در محیط کسب و کار فساد می کنند مسئله ای قابل تأمل است و در گزارش های پیشتر نیز به آن اشاره کردیم که این امر نیازمند ورود جدی تر دستگاه های نظارتی به نحوه تعامل دستگاه های اجرایی با فعالان بخش خصوصی است. همان طور که از نام شاخص ها هویداست، فعالان بخش خصوصی استان همچنان از دستگاه های دولتی ناراضی اند و کمبود نیروی ماهر نیز همان طور که در گزارش های جداگانه به آن پرداختیم، همچنان مسئله ای جدی برای محیط کسب و کار استان است.
رضایت نسبی از زیرساخت ها!
داده های پایش محیط کسب و کار استان نشان می دهد، فعالان اقتصادی استان در پاییز امسال نسبت به تامین انرژی و زیرساخت ها نسبت به ابتدای سال رضایت نسبی پیداکرده اند طوری که شاخص های «محدودیت دسترسی به حامل های انرژی( برق، گاز و...)» ،«محدودیت دسترسی به آب» ،«ضعف زیرساخت های حمل ونقل جاده ای، ریلی، هوایی...» و«محدودیت های دسترسی به شبکه تلفن همراه و اینترنت» بیشترین بهبود را نسبت به تابستان و بهار امسال داشته اند. البته این شاخص ها در سال های گذشته همواره جزو شاخص های خوب و مورد رضایت فعالان اقتصادی استان بوده اند که نمره این شاخص ها همواره کمتر از 4 بوده ولی از ابتدای امسال و با تشدید خشکسالی ها و ناترازی انرژی در کشور فعالان اقتصادی بالاترین نارضایتی را از این شاخص داشته اند.
بدتر شدن وضعیت زیرساخت ها در 3 سال گذشته
اما اگر بخواهیم به صورت دقیق تر وضعیت محیط کسب و کار استان را رصد کنیم باید وضعیت سه سال گذشته را حداقل مورد بررسی قرار دهیم تا مشخص شود کدام شاخص در طول این مدت رو به بهبود بوده و کدام شاخص در حال بدتر شدن است. «محدودیت دسترسی به آب» ،« محدودیت دسترسی به حامل های انرژی( برق، گاز و...)» ،«ضعف نظام توزیع و مشکل در رساندن محصول به بازار» ،« برداشت سلیقه ای از قوانین و مقررات توسط مأموران دستگاه ها» شاخص های زیرساختی هستند که در سال های گذشته و تا سال 1400 نمره مطلوبی را از فعالان اقتصادی استان اخذ کرده اند، اما در طول سه سال اخیر نمره این شاخص ها به صورت جدی رو به بدتر شدن رفته است.
5 شاخص بسیار بد محیط کسب و کار استان
از سویی دیگر برخی شاخص ها در طول سه سال گذشته و حتی در یک دهه اخیر جزو شاخص هایی بوده اند که بدترین نمره را از فعالان اقتصادی استان اخذ کرده اند و به اعتقاد مدیران واحدهای تولید و فعالان اقتصادی استان این شاخص ها مهم ترین موانع در محیط کسب و کار به حساب می آیند. «رویه های ناعادلانه ممیزی و دریافت مالیات»، «فساد و سوءاستفاده افراد از مقام و موقعیت اداری در دستگاه های اجرایی» ،« دشواری تأمین مالی از بانک ها» و «موانع در فرایندهای اداری و اخذ مجوزهای کسب و کار در دستگاه های اجرایی» و«غیرقابل پیش بینی بودن تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات» شاخص های هستند که در طول سه سال گذشته بیشترین نارضایتی را در محیط کسب وکار استان ایجاد کرده اند. البته قیمت مواد اولیه در طول سه سال گذشته وضعیت باثبات تری پیداکرده و از نمره حدود 8.5 در پاییز 1400 به حدود 7.5 در پاییز سال جاری تنزل پیدا کرده است.
سخن پایانی
در پایان باید اذعان کرد با توجه به فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب، انتظار میرود دستگاههای دولتی در بهبود روابط خود با بخش خصوصی در محیط کسب و کار کوشاتر باشند. هرچند نمیتوان بهصورت آنی انتظار داشت دولت بتواند زیرساختها را فراهم کند اما در برخی شاخصها مانند صدور مجوزها که موردانتقاد صریح مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با فعالان اقتصادی بوده دولت باید بهصورت جدیتر وارد عمل شود. اینکه فعالان اقتصادی استان معتقد هستند که مدیران و متولیان دستگاههای اجرایی هم از مقام خود سوءاستفاده میکنند و هم فساد دارند مسئلهای جدی است و باید نهادهای نظارتی ورودی جدی به موضوع داشته باشند که البته مسئله به نظارت ختم نمی شود و اصل موضوع در عدم شفافیت عملکرد هاست که این عدم شفافیت و نبود اطلاع رسانی به موقع و صحیح به مردم و حتی رسانه ها خود به عاملی برای ابراز نارضایتی فعالان اقتصادی استان تبدیل شده که مدعی شوند افراد در دستگاه های اجرایی از موقعیت خود سوءاستفاده کرده و فساد می کنند. از سوی دیگردولت باید فرایند صدور مجوزها را تسهیل کند و بوروکراسیهای پیچیده اداری را کاهش دهد. علاوه بر این نبود نیروی کار ماهر نیز دو مسئله را عیان میکند؛ اول اینکه نیروهای ماهر حاضر به فعالیت با حقوق کارگری تعیینشده فعلی نبوده و حتی بهصورت اختیاری بیکار شدهاند و دوم اینکه دستگاه فنی و حرفهای در تربیت نیروی کار ماهر چندان موفق عملنکرده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 221
86 سال فردوسی پژوهی بدون اینترنت
گفتوگو با دکتر محمدجعفر یاحقی، عضو پیوسته شورای فرهنگستان زبان و ادب فارسی، درباره کتاب «فهرست توصیفی-تحلیلی مقالات مربوط به فردوسی وشاهنامه» که در دو رویداد جایزه کتاب سال و جشنواره شعر فجر شایسته تقدیر شناخته شدهاست
الهه آرانیان - calture@khorasannews.com
شاهنامه فردوسی و ادبیات حماسی، یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین زمینهها برای پژوهش و تحقیق است. از گذشته تا امروز، هرساله تعداد زیادی مقاله درباره این موضوع در مجلههای پژوهشی، روزنامهها و ... به چاپ رسیده و میرسد. اینجاست که ضرورت وجود کتابی که بتواند مشخصات همه این مقالهها را در اختیار دانشجویان، استادان و پژوهشگران قرار بدهد، مشخص میشود.
دکتر محمدجعفر یاحقی، استاد سرشناس ادبیات فارسی، در دهه 80 ضرورت چاپ چنین کتابی را احساس کرد و نوشتن آن را به دو دانشجوی دوره دکتری ادبیات فارسی سپرد تا برای رساله پایان تحصیلاتشان به سرانجام برسانند. حالا حاصل راهنمایی و نظارت مستقیم این استاد برجسته زبان و ادبیات فارسی در قالب کتابی به نام «فهرست توصیفی-تحلیلی مقالات مربوط به شاهنامه از سال 1294 تا 1380» منتشر و در دو رویداد جشنواره بینالمللی شعر فجر و جایزه کتاب سال شایسته تقدیر شناخته شدهاست. در ادامه، گفتوگوی ما با دکتر محمدجعفر یاحقی درباره این کتاب را میخوانید.
چه شد که به فکر گردآوری فهرست مقالات مربوط به شاهنامه و فردوسی افتادید؟
در دهه 80 احساس کردم چنین کاری ضرورت دارد و الگویش را تعریف کردم و به دو دانشجوی دوره دکتری دادم که به عنوان موضوع رساله پایان تحصیلاتشان انتخاب کردند.
خانم زهرا سیدیزدی مقالات قدیمی را بررسی و فهرست کرد و کار بخش دوم هم به عهده خانم مرضیه خافی بود.
این کتاب به بررسی چه نکاتی از مقالهها پرداختهاست؟
این کتاب مقالات مربوط به فردوسی و شاهنامه را از سال 1294 تا 1380 بررسی کرده و در آن مشخصات بیش از دوهزار مقاله آمدهاست. علاوه بر این، در کتاب محتوای مقاله هم بررسی شده؛ ازجمله اینکه منابعش چه بوده، از کجا اقتباس شده و چه تأثیری بر مقالههای بعد از خود گذاشته است و چه اهمیتی در مطالعات فردوسیشناسی دارد. هر مقاله در یکی دو صفحه بررسی شده. کلیدواژههای هر مقاله هم آمده و بعد هم ارزیابی و نقدی از مقاله نوشته شدهاست. نکته دیگر این که این مقالات بر مبنای فهرست مقالات ایرج افشار انتخاب شدهاند که مقالات مهم و تأثیرگذار هستند.
دوره زمانی بررسی مقالهها مربوط به دوران پیش از رواج اینترنت است. از سختیهای جمعآوری و بررسی این مقالهها بفرمایید.
بله. هم دوره زمانی مقالههایی که در کتاب آمده مربوط به دوره پیش از اینترنت است و هم بررسی مقالات توسط خانمها سیدیزدی و خافی مربوط به دورهای است که اینترنت خیلی فراگیر نشده بود و تمام کارها دستی انجام شدهاست. همین مسئله گردآوری اطلاعات را خیلی وقتگیر میکرد. بعد از دفاع این دو رساله در سالهای گذشته، دیدیم که هر دو مکمل هم هستند و تصمیم گرفتیم این دو باید با هم یکی شوند. سپس مقالات را بر اساس موضوع مرتب کردیم. یکی دو سال خودم به همراه چند دانشجوی دوره دکتری مشغول این کار بودیم. این کتاب یک کار علمی و نقادانه است. مقدمهای برایش نوشتیم و انتشارات دانشگاه فردوسی منتشر کرد. بعد از چاپ اول هم فهرست کلیدواژههایش را درآوردیم که در چاپ دوم خواهد آمد.
مخاطب اصلی این کتاب چه کسانی هستند؟
این کتاب اهمیت بسیاری برای مطالعات شاهنامهشناسی دارد. کسانی که میخواهند در زمینه شاهنامه، فردوسی، ادبیات حماسی و فرهنگ ایران باستان بنویسند، به این کتاب نیازمند هستند. ممکن است مقالات ده پانزده سال اخیر در اینترنت آمده باشد، اما مقالات این کتاب تقریباً هیچکدامشان در اینترنت نیست و مربوط به قبل از اینترنت هستند و به ندرت بعضی از آنها وارد اینترنت شده است. بنابراین مکمل اطلاعاتی است که دانشجویان در اینترنت به آنها دسترسی ندارند. کما اینکه ده دوازده مقاله را ما هم نتوانستیم چه در داخل و چه خارج از کشور پیدا کنیم. مقالاتی که مشخصاتش هست، اما متن آن نیست چون در نشریاتی چاپ شده که کمیاب هستند و هیچ کتابخانهای در مخزنش آنها را نداشت.
مشابه این کتاب در دیگر موضوعات ادبی داریم؟
دوست عزیزمان، دکتر کاووس حسن لی در کتابی به نام «فرهنگ سعدیپژوهی» مقالات مرتبط با سعدی را از سال 1300 تا 1375 بررسی کردهاست. خانم زینب نوروزی هم در کتاب «فرهنگ نظامیپژوهی» مقالات انتشاریافته درباره آثار نظامی گنجوی از سال 1300 تا 1380 را گردآوری کردهاست.
برای فهرست مقالات منتشرشده بعد از سال 1380 هم فکری کردهاید؟
بعد از این کتاب، یکی دو رساله دیگر نوشته شده که میتواند مکمل کتاب فعلی باشد، ولی هنوز به چاپ نرسیدهاست. همکار من، دکتر ابوالقاسم قوام این کار را دنبال میکنند و امیدواریم بتوانند مقالات منتشرشده تا سال 1400 را فهرست و تدوین کنند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 79
ای اهل حرم میر و علمدار خوش آمد...
ولادت حضرت ابوالفضل العباس (ع) و روز جانباز مبارک باد
سالگرد میلاد حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام، روز جانباز نام گذاری شده است. عباس علیه السلام بزرگ جانباز تاریخ انسانیت است که صحنه کربلا را تجلیل گاه ایثار و جانبازی کرد. فداکاری های برادر رشید امام حسین علیه السلام در تاریخ بشر مانندی ندارد. دست حیدرآسای عباس علیه السلام شعر زیبای عشق و ایثار در راه ولایت را با خون سرخ بر زمین تفتیده کربلا نگاشت و راه و رسم عاشقی و شیوه جانبازی را به جهانیان آموخت. حضرت امام خمینی (ره) نیز بارها جانبازان و ایثارگران را مورد تفقّد قرار داده، آن ها را مایه سرافرازی ملت ایران خوانده اند. ایشان با آن مقام والای معنوی،خود را در برابر جانبازان کوچک شمرده و می فرمایند: «وقتی امثال شما قدرتمندان روحی را می بینم با این روحیه بزرگ و با این عظمت روح، خجالت می کشم که خودم را یک انسان متعهد بدانم. زبان و پیام ما عاجز از ترسیم مقام بلندپایه عزیزانی است که برای اعتلای کلمه حق و دفاع از اسلام و کشور اسلامی جانبازی نموده اند.» و در جای دیگر می فرمایند: «به اسلام بزرگ برای داشتن این جانبازان در راهِ حق، که برای اسلام و میهن اسلامی خود از همه چیز خویش می گذرند تبریک تقدیم می کنم».در همین زمینه،مقام معظم رهبری هم، ضمن سخنانی می فرمایند:«جانبازان، سوابق درخشان خود در میدان جنگ و نیز مُهر و نشانی را که از جنگ تحمیلی بر جسم خود به یادگار دارند، هرگز نباید از تاریخ پرشکوه دفاع مقدّس ملّت ایران منقطع کنند؛ بلکه آن را به مانند ثروتی عظیم برای خود نگه دارند. جانبازان، یادگار آزمایش های بزرگ ملی محسوب می شوند و ملّت ایران باید برای همیشه به آنان به عنوان الگوهای مقاومت ارج نهند و آنان را گرامی بدارند».
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 214
2 آزمون و این گلایه ها
آموزش و پرورش امسال با برگزاری آزمون های استخدامی آموزگاری و دبیری ادامه دار، گام بلندی در رفع مشکل اساسی کمبود معلم برداشته است. در عین حال، فرایند جذب و گزینش، با اعتراضات و گلایههای بخشی از داوطلبان روبهرو شده است. انتقادهای رئیس کمیسیون آموزش و گفت وگوی ما با داوطلبان، روایت این گزارش است
صادق غفوریان-وزارت آموزش و پرورش امسال در اقدامی مهم و راهبردی با برگزاری دو آزمون استخدامی جذب آموزگار و دبیری در جهت رفع مشکل و چالش بزرگ این وزارتخانه یعنی کمبود معلم گام موثری برداشت و اگرچه درد کمبود معلم به این زودی ها برطرف نمی شود، اما خود آغازی بر یک اراده ستودنی و پوششی بر کم کاری های گذشته بود که همچنان ادامه دارد و در اسفند ماه پیش رو نیز یکی دیگر از این آزمون ها برگزار می شود. در عین حال اما، این آزمون ها و آن چه در فرایند گزینش، مصاحبه ها و مواردی از این دست رخ داده، بخشی از داوطلبان را به اعتراض وا داشته و گلایه هایی را ایجاد کرده است.
انتقاد رئیس کمیسیون آموزش مجلس
در این باره، علاوه بر داوطلبان که حرف های بسیاری در این زمینه دارند، رئیس کمیسیون آموزش مجلس هم 19 بهمن، در نامه ای به وزیر آموزش و پرورش نوشت: «به جهت اهمیت فوق العاده شغل معلمی و حساسیت آن، لازم است توانمندترین افراد برای ایفای وظیفه مهم تعلیم و تربیت انتخاب و به کار گمارده شوند. بدین منظور شایسته است آزمونهای مربوط به جذب معلمان کاملا تخصصی و در نهایت دقت و نظم و انضباط برگزار گردد.» این مسئول همچنین به این موارد اشاره کرده است:
- پیش از برگزاری هر آزمون، فرایند آزمون قبلی تکمیل و داوطلبان آن تعیین تکلیف گردند اما به رغم گذشت ماهها از برگزاری آزمون قبلی، فرایندهای آن همچنان ادامه دارد. لذا دستور فرمایید هرچه سریع تر نتیجه اعتراضات به نمره آزمون و اعتراضات به جوابیه گزینش (کد 19) مشخص و به داوطلبان اعلام گردد.
- پیرو مذاکرات شفاهی و قول داده شده در جلسه کمیسیون مقرر شده بود افرادی که حداقل نمره را در آزمون کسب نموده اما به علت کمبود ظرفیت و رقابتی بودن فرایند پذیرش، نتوانسته اند جذب شوند به صورت قرارداد کار معین در آموزش و پرورش مشغول کار شوند تا بخشی از نیاز وزارت آموزش و پرورش نیز مرتفع گردد ولی متأسفانه تا کنون انجام نشده است.
داوطلبان چه می گویند؟
اما این گلایه ها و نکاتی که رئیس کمیسیون آموزش مجلس به آن اشاره کرده، به صورت جزئی و مصداقی تر در روایت داوطلبان است که ما با تعدادی از آن ها گفت وگو کردیم.
ماجرای کد 19
بخشی از داوطلبان که علی القاعده تعدادشان کم نیست و در مرحله مصاحبه احراز صلاحیت نشدند، دلیل تایید نشدنشان، «کد 19» اعلام شده است. داودالموسوی، مدیرکل دبیرخانه هیئت مرکزی گزینش وزارت آموزش و پرورش گفته است: «درج کد 19 در کارنامه برخی از داوطلبان بدین معنی است که این افراد در مرحله آزمون کتبی، مصاحبه تخصصی و ارزیابی تکمیلی تأیید شدهاند اما به جهت گزینش مورد تأیید قرار نگرفتهاند.»
یک داوطلب دبیری که در مرحله مصاحبه تایید و قبول نشده است، می گوید: من نمره آزمون کتبی و نمره ارزیابی تکمیلی(صلاحیت مهارت معلمی و...) را آوردم، اما نمره گزینش را که همان کد 19 است، کسب نکردم. من در پاسخ این سوال که در نماز جمعه و جماعت و انتخابات شرکت می کنی یا نه، نگفتم اصلا شرکت نمی کنم، حتی گفتم نمازهای جمعه گاهی شرکت می کنم اما در جلسه اعتراض، به من گفته شد که دلیل تایید نشدن شما همین موارد است. من صادقانه به آن ها پاسخ دادم در صورتی که می دانم برخی داوطلبان، غیر واقعی گفته بودند که ما هر هفته در نماز جمعه شرکت می کنیم و قبول شده بودند...»
و این ابهامات...
ما همچنین به سراغ چند داوطلب دیگر آزمون های آموزگاری و معلمی رفتیم و حرف های آن ها را شنیدیم. آن ها موضوعات مختلفی را با ما در میان گذاشتند که با هم مرور می کنیم:
-اگر نمره گزینش ملاک جذب معلمان بود، چرا این موضوع را قبل از برگزاری آزمون به داوطلبان اعلام نکردند؟
-چرا روند گزینش نسبت به سال های قبل، امسال تغییر کرد و قبل از اعلام نتایج نهایی گزینش انجام شد؟ آیا این کار قانونی است؟
-چرا در ابتدا کسانی را که مشکل حجاب و آرایش، تتو و... داشتند، با گرفتن تعهد و تذکر جذب نکردند و این همه مدت بلاتکلیفشان گذاشتهاند؟
-ما کاری با کسانی که مشکلات حاد سیاسی و کیفری دارند، نداریم. تکلیف این ها مشخص است و باید از فرایند جذب کنار گذاشته شوند، اما آیا این کار قانونی است که عدهای را به دلیل عضویت نداشتن در یک نهاد، نماز جماعت و جمعه و... استخدام نکنند؟
-آیا در حال حاضر همه نیروهای رسمی آموزش و پرورش ملاک های مدنظر را دارند؟
-خانمها به دلیل داشتن فرزند و اینکه تحت تکفل پدر و همسر هستند، همیشه نمی توانند در اجتماعات و مراسم شرکت کنند. چرا درگزینش، این مسائل را مدنظر قرار نمیدهند؟ این کار گزینش، ترویج دروغ گویی است و به داوطلبان آزمون های بعدی آموزش میدهد که چطور دروغ بگویند تا از سد گزینش رد شوند.
-بلاتکلیف گذاشتن کسانی که در تجدیدنظر اول هسته های گزینش استان ها تایید شدهاند(حدود 30درصد از داوطلبان کد19 در هر استان) اما وزارت و ادارات کل از اعلام رسمی نتایج سر باز میزنند و امروز و فردا میکنند. معلوم نیست این داوطلبان چه زمانی تعیین تکلیف می شوند.
-کانون های ارزیابی نیاز به ارزیاب هایی دارد که در این زمینه متخصص باشند. اما چون قرار بود تعداد زیادی جذب شوند و سه برابر ظرفیت باید ارزیابی می شدند، طبعا ارزیاب متخصص و مجرب برای این تعداد در دسترس نبود. پس مجبور شدند از معلمانی که تمایل به همکاری داشتند، استفاده کنند که این گاهی مشکل ایجاد می کرد. برای نمونه مصاحبه شونده ها میگفتند که در میان اقوامشان یک ارزیاب بوده که همه موارد را برایشان توضیح داده است.
-موسسه های آموزشی یا کانال ها، بسته هایی را برای مصاحبه ارزیابی میفروختند و از آن جایی که امسال اولین سالی بود که به این شکل ارزیابی انجام میشد، تقریبا تمامی اطلاعات ممکن از طریق برخی ارزیاب ها به این موسسات و کانال ها درز پیدا میکرد و مشخص بود که اطلاعات محرمانه به فروش می رسید.
- برخی ارزیاب ها در زمان های اول مصاحبه سرحال بودند اما در زمان مصاحبه های آخر بی حوصله بودند، تعدادی از آن ها عجله برای رفتن داشتند و به صحبت های مصاحبه شونده با دقت توجه و آن را یادداشت نمیکردند.
همه عاشق معلمی هستند
اما معنای این حرف ها، انتقادها و گلایه ها الزاما این نیست که تمام پذیرفته شدگان که امروز «معلم» نام گرفته اند، صلاحیت لازم را ندارند. بلکه همه می دانیم و باور داریم که «معلم» و معلمی جز عاشقی و مسئولیت خطیر آموزش و پرورش فرزندان این سرزمین و تداوم سیره انبیا نیست. در این باره جالب است که حرف های یکی از داوطلبان آزمون های امسال را هم مرور کنیم: «به هر حال از آن جایی که این شکل از ارزیابی برای اولین بار انجام شده بود، این آسیب ها شاید طبیعی باشد و واقعا درصد قابل توجهی از کار ارزیابی بی نقص انجام شد به شکلی که خروجی این سیستم ارزیابی با مشاهداتی که داشتم خیلی خوب به نظر می آید. شخصا در برخورد با نیروهای جدید در دو مدرسه ای که در آن ها حضور دارم و در مراحل آزمایش و گزینش و... که حداقل 300 نیروی جدید را از نزدیک دیده ام، اکثرا افراد متعهد، دغدغه مند، آرام و عاشق شغل معلمی هستند.»
و پایان این سطور، رفع بلاتکلیفی داوطلبان در موضوع کد19 و تجدید نظر در برخی روندها که آسیب تولید می کند، موضوعاتی است که آموزش و پرورش نسبت به آن باید اهتمام ویژه داشته باشد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 209
نصرا...: جبهه جنوب فقط زمانی متوقف می شود که جنگ غزه متوقف شود
جابهجایی رودخانه «لیتانی» راحتتر از عقب راندن حزب ا... است. موبایل و دوربین مداربسته جاسوس اسرائیل هستند خواهش می کنم مردم اینترنت آنها را قطع کنند
«سید حسن نصرا...» دبیرکل حزبا... لبنان به مناسبت «یوم الجریح» (روز جانباز) سخنرانی کرد. نصرا... با تبریک روز پاسدار به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همچنین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران تأکید کرد: سپاه پاسداران از همان ابتدا، پشتیبان واقعی و حامی قوی همه گروه های مقاومت بوده است.دبیر کل حزبا... تصریح کرد: قدرت امروز محور مقاومت، به برکت این انقلاب اسلامی است که در ایام سالگرد آن به سر می بریم. دبیرکل حزب ا... تاکید کرد: مقاومت غزه در ۱۳۰ روز گذشته، پایداری اسطوره ای و قهرمانی هایی را به تصویر کشیدند که به سطح معجزه و صبر بی سابقه در تاریخ می رسد. وی اضافه کرد: در ۱۳۰ روز پس از آغاز عملیات طوفان الاقصی، رژیم صهیونیستی در تحقق اهداف خود شکست خورد و از همان ابتدای عملیات مقاومت در غزه، کشورهای محور مقاومت و بسیاری از ملت های جهان به حمایت از آن پرداختند.دبیرکل حزب ا... تصریح کرد: آنچه ما در جبهه لبنان، در زمینه حمایت از مقاومت در غزه انجام می دهیم، یک مسئولیت میهنی است.نصرا... همچنین گفت: مواضع ما در جبهه لبنان با اصول انسانی، ارزش های اخلاقی و مسئولیت های شرعی و دینی ما تناسب دارد.
هدف هیئت های غربی در لبنان، ارعاب و بازگردان اسرای صهیونیست بود
دبیرکل حزب ا... لبنان همچنین گفت: هدف از دیدار هیئت های غربی از لبنان، حمایت از رژیم صهیونیستی و بازگرداندن شهرک نشینان صهیونیست به شمال فلسطین اشغالی است.سید حسن نصرا... خاطرنشان کرد: این هیئت ها، در پیشنهادهایشان هیچ اشاره ای به تجاوز به غزه نکرده اند بلکه تلاش می کنند از مواضع رژیم صهیونیستی برای ارعاب ما بهره بگیرند.دبیرکل حزب ا... لبنان افزود: جبهه جنوب لبنان، جبهه فشار و مشارکت در شکست دادن رژیم صهیونیستی و تضعیف رژیم تا وادار کردن آن به توقف تجاوز به غزه است.سید حسن نصرا... خطاب به غربی ها گفت: هر اندازه که خواستید علیه ما ارعاب و فشار تحمیل کنید زیرا این امر، هیچ تاثیری بر اراده ما ندارد و جنگ علیه ما نیز نمی تواند عملیات مقاومت را متوقف کند. دبیرکل حزب ا... لبنان تصریح کرد: رژیم صهیونیستی در شرایط بحرانی به سر میبرد و در شرایطی نیست که بتواند شروط خود را بر ما تحمیل کند.دبیرکل حزب ا... لبنان با تاکید بر اینکه همه تحولات منطقه را زیر نظر دارد، تصریح کرد: همه احتمالات، وارد است. ما در جنوب لبنان، اوضاع غزه را رصد می کنیم. او تاکید کرد: زمانی که تجاوز به غزه متوقف شود، شلیک موشک از جنوب لبنان نیز متوقف خواهد شد.نصرا... در پاسخ به تهدیدات رژیم صهیونیستی گفت: وزیر جنگ این رژیم ادعا کرده بود که به عملیاتشان در جنوب لبنان ادامه خواهد داد. ما از این امر استقبال می کنیم و ما نیز به عملیاتمان در جنوب ادامه می دهیم.سید حسن نصرا... افزود: هر کس ما را به گسترش جنگ تهدید می کند، بداند که ما نیز دامنه جنگ را گسترده خواهیم کرد. هر کس تصور می کند با گسترش عملیات میدانی و بهره برداری از ابزارهای قدرت، می تواند باعث ارعاب مقاومت حتی برای یک لحظه شود، در اشتباه و خطای بزرگی به سر می برد.
جابهجایی رودخانه «لیتانی» راحتتر از عقب راندن حزبا... است
نصرا... اظهار داشت: این اسرائیل نیست که توان شرط گذاشتن دارد بلکه این مقاومت است که شروط را وضع میکند. لبنان در شرایط بدی قرار ندارد و اسرائیل نمیتواند برای ما شرط بگذارد که چند کیلومتر از مرز عقب بنشینیم. وی اضافه کرد: من به دوستان لبنانی میگویم که در مذاکرات باید خواستههایی به قطعنامه ۱۷۰۱ افزوده شود.دبیرکل حزب ا... لبنان ادامه داد: یکی از صهیونیستها گفته بود که حزبا... را باید به آنسوی رود لیتانی عقب برانیم که البته جواب گرفته بود ما اگر رودخانه را به خط مرزی منتقل کنیم راحت تر است تا این که حزبا... را عقب برانیم!
در صورت حمله اسرائیل، ۲ میلیون صهیونیست را آواره می کنیم
سید حسن نصرا... در پاسخ به تهدیدهای وزیر جنگ رژیم صهیونیستی هشدار داد: در صورت متوقف شدن جنگ غزه عملیات ما هم متوقف میشود اما اگر میخواهید به جنگ ادامه دهید اهلا وسهلا! وی گفت: اگر دشمن تهدیدهایش را علیه ما اجرا کند به جای ۲۰۰ هزار شهرک نشین، ۲ میلیون صهیونیست آواره خواهند شد. اگر دشمن دایره درگیری را توسعه دهد، حزب ا... هم متقابلا به عملیات خود گسترش خواهد داد. کسی که میپندارد مقاومت ترس به دل خود راه میدهد، سخت در اشتباه است.
موبایل و دوربین مداربسته جاسوس اسرائیل هستند
دبیرکل حزب ا... لبنان تاکید کرد:موبایلی که در دست شان شما و خانواده تان است جاسوس اصلی است و جاسوس قاتلی است.همین موبایلی که در دست شماهاست جاسوس قاتلی است که اطلاعات دقیقی به دشمن می دهد و مکان فرماندهان ما را نشان می دهد.خواهش می کنم برای حفظ امنیت خود و دیگران دقت و احتیاط کنید؛ اکثر اتفاقاتی که برای ما افتاده به خاطر موبایل بوده است.نصرا... از مردم خواست که در این زمان تلفن های همراه را کنار بگذارند وافزود:اسرائیلی ها همه چیز را از طریق این موبایل ها متوجه می شوند.اسرائیل به جاسوس نیاز ندارد بلکه از طریق دوربین های مدار بسته که به اینترنت وصل است و همه شهرها و و خیابان ها و رزمندگان را می بیند. از همه مردم می خواهم در خیابان و داروخانه و ... که دوربین دارد اینترنت آن را قطع کنند، این واجب شرعی است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 147
لرزه کمبود اعتبار بر پیکره آثار تاریخی
90 درصد از 2200 اثر تاریخی ثبت شده در استان به مرمت اضطراری نیاز دارد اما تنها 40 میلیارد تومان اعتبار طی سال گذشته برای این اقدام در نظر گرفته شده است!
بهاره موفقی- طبق آمار ارائه شده از سوی سازمان میراث فرهنگی استان 2 هزار و 200 اثر تاریخی ثبت شده در خراسان رضوی داریم که بیش از 90 درصد آن به مرمت اضطراری نیاز دارد؛ این آمار تکان دهنده در حالی است که اعتبار اختصاص یافته به استان آن قدر ناچیز است که سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با اشاره به رقم 40 میلیارد تومانی اعتبار سال گذشته (20 میلیارد تومان اعتبار استانی و 20 میلیارد تومان اعتبار ملی) برای مرمت 2 هزار و 200 اثر تاریخی اظهار می کند: «هزینه آن معادل قیمت دو آپارتمان در مناطق متوسط رو به بالا است!» دست اندازهای پیش روی مرمت اضطراری آثار تاریخی فقط منوط به تخصیص اعتبارات کم از سوی کشور نیست بلکه آن طور که این مقام مسئول اعلام می کند شهرداری مشهد نیز برای مرمت سرای عزیز ا... اف برای پرداخت اعتبارات خود اقدام نمی کند و اتمام مرمت این اثر لنگ تزریق اعتبار شهرداری مشهد است؛ موضوعی که حتی سازمان میراث فرهنگی درباره آن با فرماندار مشهد نیز مکاتبه کرده است.
بیش از 90 درصد آثار تاریخی استان نیاز به مرمت اضطراری دارد
احسان زهره وندی، سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان درباره وضعیت بناهای تاریخی نیازمند مرمت به «خراسان رضوی» گفت: استان خراسان رضوی جزو یکی از پرآثارترین استان های کشور است. 2 هزار و 200 اثر ثبتی داریم که دایم به این تعداد افزوده می شود طوری که در حال حاضر قبل از سال 150 پرونده دیگر را برای ثبت به تهران خواهیم برد. از این رو در ثبت دارای رتبه بالایی در کشور هستیم. وی افزود: همچنین حدود 2 هزار اثر شناسایی شده داریم که بنا به ظرفیتی که در هر سال داریم اینها را فراتر از شاخص هایی که برای ما تعریف شده، برای ثبت به تهران میبریم. به عنوان مثال اگر شاخص برای ما 15 عدد تعیین شده است، 150 پرونده ثبتی می بریم. در جلسه قبلی در مشهد، شورای ملی ثبت را دعوت کردیم و حدود 80 پرونده ثبت را به سرانجام رساندیم درحالی که شاخص ما 10 تا 15 پرونده بود. وی تصریح کرد: در حال حاضر 2 هزار و 200 اثر شامل تپه ها، محوطه ها و بناها داریم که اگر بخواهم بگویم از نظر علمی کدام یک از اینها نیاز به مرمت اظطراری دارند باید بگویم بیش از 90 درصد اینها نیاز به مرمت اضطراری دارند چراکه اصولا مرمت فرایندی دایمی است. ممکن است بنای تاریخی مصالحش فرسوده شود، تحت تاثیر شرایط جوی قرار بگیرد، تحت تاثیر عوامل غیر منتظره یا عوامل انسانی قرار بگیرد یا تحت تاثیر گسترش شهرها در اثر طرح های بالادستی قرار بگیرد. مرمت بهعنوان عمل فیزیکی کاری دایمی است و نگهداری و حمایت قانونی از آن بناها هم کاری است که به موازات آن انجام می شود که ارزش آن کمتر از مرمت کردن نیست. در واقع، وقتی بنایی را ثبت می کنیم و قانون را پشت آن می گذاریم و حریم برایش تعیین می کنیم، کار بزرگی است که برابر و پایاپای مرمت و چه بسا مهم تر از آن است. چون ظرفیت قانونی را پشت آن اثر می آورید. وی در توضیح جزئیات بیشتر ادامه می دهد: برای هر جایی از شهرستانهای استان که دست روی آن بگذارید؛ حتما مرمت اضطراری در وهله اول برای آن نیازمند است که بعد از آن مرمت جامع انجام شود. زهره وندی درباره چگونگی اولویت بندی آثار تاریخی برای مرمت اضطراری اظهار کرد: ما مجبور هستیم بنا به اهمیتی که بنای تاریخی به لحاظ تاریخی، معماری، مکانِ رویداد خاصی باشد و... تمام این عوامل را کنار هم بگذاریم و بر اساس اعتبار بسیار محدودی که به میراث فرهنگی تخصیص داده می شود، این بناها را اولویت بندی کنیم.
اعتبار مورد نیاز استان 10 برابر بیشتر از رقم تخصیص یافته است
سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در پاسخ به این سوال که در مجموع چه تعداد بنای تاریخی مرمت اضطراری می شود، بیان کرد: در سال چیزی حدود 100 بنا را مرمت اضطراری و جامع انجام می دهیم البته اکثرا مرمت اضطراری است آن هم به خاطر محدودیت اعتباری که وجود دارد. وی دراین باره تصریح کرد: سعی می کنیم از ظرفیت مشارکت و ظرفیت سایر دستگاه ها استفاده کنیم. شاید بیشتر از 90 درصد، اعتباری است که خودمان چه از منابع استانی و چه منابع ملی می گذاریم. توان مالی ما بیش از مرمت 100 اثر در سال نیست. البته این گونه نیست که اگر بنایی را مرمت اضطراری نمی کنیم به این معنا باشد که رهایش کردیم، خیر. بلکه آن را ثبت میکنیم، برایش حریم قائل میشویم و اجازه نمیدهیم تحت تاثر ساخت و سازهای شهر قرار بگیرد و مداخله های عمومی در آن صورت بگیرد. زهره وندی در پاسخ به این سوال که میزان اعتباری که به استان برای مرمت تعلق گرفته چقدر است؟ گفت: آنچه مصوب می شود با آنچه تخصیص پیدا می کند متفاوت است. جز درصد پایینی هنوز تخصیص های امسال نیامده است. چیزی که سال گذشته اختصاص یافت و آنچه در اختیار ما بود مبلغ 20 میلیارد تومان استانی و مبلغ 20 میلیارد تومان ملی بود؛ رقمی که هزینه آن معادل دو آپارتمان در مناطق متوسط رو به بالاست. بنابراین این عدد برای 2 هزار بنای تاریخی برای استان که مجموعه های بزرگی مثل خیام، فردوسی، عطار و... را دارد، عددی نیست. آن چیزی که ظرفیت داریم سالانه هزینه کنیم، فراتر از اینهاست و شاید 10 برابر این مبلغ را نیاز داشته باشیم. بنابراین مجبوریم اولویت بندی کنیم و سراغ مهمترین بنایی برویم که در خطر است. وی ادامه داد: وقتی عددی را برای بنایی در شهرستان سرخس می گذارید، شامل ضریب دوری منطقه می شود که پیمانکار تا آنجا برای انجام کار برود. این پول اگر اوراق هم باشد، 50 تا 60 درصد آن تا واردش نشوید، رفته است. بنابراین این عدد خیلی کم است. وی در پاسخ به این سوال که اعتبار مصوب امسال برای مرمت آثار تاریخی چه میزان است؟ اظهار کرد: آماری ندارم. زهره وندی در پاسخ به این سوال که چرا بودجه کافی به استان اختصاص پیدا نمی کند؟ گفت: این موضوع مختص استان نیست. بارها مقام عالی وزارت میراث فرهنگی اعلام کردند که اعتبارات خیلی کم است و بارها از طرف وزارتخانه با کمیسیون اقتصادی مجلس صحبت شده که بودجه میراث فرهنگی نسبت به ظرفیت خیلی کم است. متاسفانه در تمام کشور وضعیت این گونه است. البته با تدبیری که وزیر میراث فرهنگی دیده بودند، توانستند وضعیت را مقدار زیادی بهتر کنند اما هنوز هم رقمی که در اختیار قرار می گیرد متناسب با آثار تاریخی کشور ایران و در محدوده کوچکتر یعنی استان خراسان رضوی نیست.
رتبه اول تا سوم استان در شاخص های متفاوت آثار تاریخی
سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در اشاره به اهمیت پیشینه تاریخی استان اظهار کرد: در ثبت آثار میراث فرهنگی چه منقول و چه غیر منقول رتبه بالایی داریم. جزو معدود استانهایی هستیم که موزه بزرگ ما فعال شده است درحالی که در خیلی از استان ها چنین چیزی صورت نگرفته است. در مرمت بناهای تاریخی شاخصی که هر سال انجام میدهیم 100 اثر است درحالی که ممکن است در دیگر استان ها 5 اثر باشد. وی افزود: سالی 4 تا 5 هزار شیء را ثبت سامانه جام میکنیم. در کشور استانی نداریم که این میزان را ثبت این سامانه کند. ما بیشترین موزه را در کشور داریم. در کل کشور رتبه اول را در موزه، رتبه اول را در ثبت، رتبه اول تا سوم را در مرمت بناهای تاریخی داریم و اگر میانگین بگیرم رتبه اول تا سوم در کشور هستیم. زهره وندی در پاسخ به این سوال که کدام یک از بناهای تاریخی استان در اولویت مرمت اضطراری قرار دارد؟ بیان کرد: از 54 کاروانسرای کشور که ثبت جهانی شده 7 کاروانسرا سهم استان است. بنا به سیاست های ما این کاروانسرها مهم است، همچنین مدرسه غیاثیه خرگرد، مسجد زوزن خواف که جزو سه مسجد دو ایوانه در کشور است، محوطه سنگ بست که امسال توانستیم آن را تبدیل به پایگاه میراث فرهنگی کنیم و ابلاغ آن را از وزارتخانه گرفتیم، قنات قصبه که اثر میراث جهانی است. وی تصریح کرد: همچنین توس خیلی مهم است. توانستیم با دستور فرماندار مشهد و حمایتهای مراجع قضایی در محوطه تاریخی توس مقدار زیادی جلوی ساخت و سازهای غیر مجاز را بگیریم و برای اولین بار روی خود عرصه این کار را بکنیم.
مرمت سرای عزیزا... اف منتظر اعتبار شهرداری
سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در پاسخ به این سوال که در برنامه امسال چه میزان از مرمت های اضطراری انجام شده است؟ گفت: از صد مورد تاکنون بیش از 50 درصد را انجام دادیم. مابقی هم انجام خواهد شد و شرح خدماتش را آماده کرده ایم. در سنگ بست خیلی کار مهمی کردیم هم مجوز پایگاه شدن آن را گرفتیم، هم مسیر دسترسی گردشگری درست کردیم و از کاوش های باستان شناسی پوشش حفاظتی برایشان درست کردیم و.... امسال برنامه خوبی در روستای مزار و کنگ خواهیم داشت. وی افزود: سرای عزیزا... اف را ان شاءا... به نتیجه خواهیم رساند. البته مشارکت با شهرداری داشتیم و شهرداری هنوز به تعهد مالی اش عمل نکرده است. در سرای عزیزا... اف سهم شهرداری 2میلیارد و 400 میلیون تومان بوده است. مقداری از این اعتبار را شهرداری پرداخت کرده، اما فکر میکنم باید یک میلیارد و 800 میلیون تومان دیگر پرداخت میکرده که متاسفانه هیچ پرداختی نکرده است. وی تصریح کرد: داریم در سرای عزیزا... اف هزینه می کنیم و منتظر هستیم تزریق از طریق شهرداری انجام شود. با فرماندار مکاتبه کردیم که الان شهرداری چندماه است که اسناد مالی شان رسیده، اما متاسفانه هیچ اقدامی درباره پرداخت انجام نشده است، اما به هر حال کار سرای عزیزا... اف را پیش می بریم. وی در پاسخ به این سوال که مرمت سرای عزیزا... اف چه موقع به پایان می رسد؟ گفت: با سرعت خوبی مرمت را پیش بردیم. حتی اعتبارات اضطراری را اختصاص به این مکان داده ایم که کارش پیش برود، اما منتظر هستیم شهرداری به تعهداتش عمل کند. در صورت پرداخت شهرداری فکر می کنم ظرف 2 تا 3 ماه دیگر کار سرای عزیزا... اف تمام شود چون ما هر آنچه داشتیم، آنجا هزینه کردیم و پیمانکار نیاز به تزریق مالی دارد. زهره وندی درباره چگونگی وضعیت مرمت بازار فرش مشهد نیز اظهار کرد: کار مرمت بازار فرش در حال انجام است. این موضوع ادامه دار است و چیزی نیست که بتوانیم سریع تمام کنیم چون بازار فرش با زندگی اجتماعی مردم درگیر است. از طرفی، کارفرمای اجرایی شهرداری است و ما نیستیم. ما طرح را مصوب کردیم و الان هم هر استعلامی از ما گرفته میشود، به روز پاسخ می دهیم. در این راستا مشارکت مان را انجام داده ایم. وی در پاسخ به این سوال که مرمت بازار فرش چه زمانی به اتمام می رسد، گفت: بستگی به شرایط مالی شهرداری دارد؛ نمی دانم برای همین اطلاعات غلط ندهم، بهتر است.
مرمت نکردن بناهای تاریخی که در مالکیت سایر دستگاه ها ست، ترک فعل است
سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در پاسخ به چگونگی وضعیت بناهای تاریخی که در مالکیت مردم عادی و یا دیگر دستگاه هاست نیز گفت: تعداد زیادی از این بناها داریم. با مردم عادی مشارکت می کنیم یا برایشان وام میگیرم، اما قانون ابلاغ کرده که آن بناهایی که در اختیار سایر دستگاه ها از جمله اوقاف و شهرداری ها است، خودشان باید تحت نظارت میراث فرهنگی مرمت را انجام بدهند. حتی رئیس قوه قضاییه اعلام کرد اگر این اتفاق نیفتد به منزله ترک فعلی است که آن دستگاه انجام نداده است. بنابراین ما به همه دستگاه ها نامه زدیم که بنایی که در اختیار شما است، مالکیتش با شماست یا تحت تصرف شماست با مصوب شدن طرحش در شورای فنی میراث فرهنگی، مطابق قانون شما باید خودتان حفاظت و مرمتش را انجام بدهید. چون ما اعتباری برای اینکه هر بنایی را مرمت کنیم نداریم. در ایران چیزی حدود 34 هزار اثر ثبت است که حتما دوبرابر این میزان اثر شناسایی شده هم وجود دارد. ما آن قدر اعتبار نداریم که هر بنایی را تملک کنیم، اما شهرداری ها می توانند این کار را انجام بدهند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.