

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.




ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


سید خلیل سجادپور- با دستگیری مرد 42 ساله تبعه خارجی ، رمزگشایی از معمای جنایی در اطراف روستای پرکندآباد مشهد آغاز و مشخص شد جوان بی گناه قربانی انتقام کور شده است.
به گزارش اختصاصی روزنامه خراسان،هفدهم مرداد گذشته پسر بچهای که درون یک چهار دیواری مخروبه در اطراف روستای پرکندآباد مشهد مشغول بازی بود، ناگهان با قسمتی از دست یک انسان روبه رو شد که از زیر خاک های کنج چهار دیواری بیرون آمده بود. پسر بچه وحشت زده به طرف منزل دوید و نفس زنان و هراسان ماجرا را برای پدرش بازگو کرد. پدر او با شنیدن این حکایت،ناباورانه و حیرت زده وارد چهاردیواری شد اما داستان پسرش حقیقت داشت. طولی نکشید که با تماس تلفنی این مرد با پلیس 110،گروهی از کارآگاهان اداره جنایی آگاهی در کنار قاضی ویژه قتل عمد عازم محل کشف جسد شدند و بدین ترتیب تحقیقات جنایی به حضور عوامل آتش نشانی گره خورد.
دقایقی بعد امدادگران آتش نشانی جسد جوان 20 ساله ای را از زیر خاک ها بیرون کشیدند که بخشی از اندام وی توسط حیوانات وحشی خورده شده بود؛ اما هویت جسد شناسایی نشد. حدود2هفته بعد از گزارش وقوع این جنایت در روزنامه خراسان،خانواده ای اهل افغانستان که در ساری سکونت داشتند وارد مشهد شدند و تی شرت مارک دار و دیگر مشخصات جسد را در حالی شناسایی کردند که مدعی بودند فرزند20ساله آن ها از اوایل مرداد دیگر به تلفن هایش پاسخ نداده است.
گزارش روزنامه خراسان حاکی است: با این سرنخ مهم، تلاش کارآگاهان با دستورات ویژه قاضی «محمود عارفی راد» برای ریشه یابی این جنایت هولناک و دستگیری عامل یا عاملان قتل جوان20 ساله تبعه خارجی وارد مرحله جدیدی شد و دامنه تحقیقات میدانی در حالی به بولوار توس کشید که بررسی های تخصصی نشان داد «حکمت-م» (مقتول) که به طور غیرمجاز در ایران زندگی می کرد، در روزهای آغازین مرداد به طرف انتهای توس 75 حرکت کرده است.
از سوی دیگر بازبینی دوربین های ترافیکی و مداربسته ، تصویری از یک دستگاه پراید را آشکار کرد که در همان محدوده تردد کرده بود. وقتی مشخص شد راننده پراید در یکی از تاکسی های اینترنتی فعالیت دارد، زوایای دیگری از این معمای جنایی مورد واکاوی قرار گرفت. راننده جوان که به پلیس آگاهی احضار شده بود از 2 مسافر تبعه خارجی نام برد که همان شب یکی از آنان را از سه راه دانش(بولوارتوس) و دیگری را در مسیر شهرسنگ سوار کرده است. ساعتی بعد با اطلاعاتی که کارآگاهان از هویت 2مسافر وی به دست آوردند،تلاش گسترده ای را برای دستگیری آنان آغاز کردند تا این که «رحیم-ح» مرد 42 ساله تبعه خارجی شناسایی شد و در یک عملیات ضربتی به دام افتاد اما بررسی های بیشتر بیانگر آن بود که مرد 37 ساله همراه وی به نقطه نامعلومی گریخته است.
درهمین حال متهم 42 ساله به شعبه ویژه جنایی هدایت شد و به سوالات تخصصی قاضی عارفی راد پاسخ داد. او که در ابتدا خود را بی خبر از ماجرای یک جنایت در مشهد نشان می داد، وقتی تصاویر خود را در دوربین های مداربسته دید و با دیگر اسناد انکارناپذیر روبه رو شد، به ناچار لب به اعتراف گشود و به قاضی ویژه قتل عمد مشهد گفت: مدتی قبل شوهر خواهرم که «ناصر» نام دارد، نزد من آمد و گفت: چند ماه قبل وقتی به افغانستان رفته بودم همسرم رازی را که از ۱۵ سال قبل در دل داشت، برایم بازگو کرد و گفت که مردی به نام «م» در آن زمان برایش مزاحمت ایجاد کرده است و آن مرد اکنون در ایران زندگی میکند! شوهر خواهرم ادامه داد: حالا میخواهم از «م» انتقام بگیرم و او را به قتل برسانم و تو باید با من همکاری کنی وگرنه من خواهر تو را طلاق میدهم!
متهم این پرونده جنایی افزود: شوهر خواهرم از ناحیه دست دچار معلولیت است به همین خاطر هم من قبول کردم و با یکدیگر از ابتدای سال به تهران رفتیم تا «م» را پیدا کنیم و او را بکشیم! ولی جست وجوهای ما بیفایده بود تا این که به مشهد آمدیم و به طور غیرقانونی مشغول کار شدیم. چند ماه بعد اطلاعاتی از پسر جوان «م» به دست آوردیم که در مشهد کار میکرد اما او ما را نمیشناخت و بالاخره موفق شدیم او را شناسایی کنیم و به بهانه تخلیه سنگ به منطقه پرکندآباد بکشانیم. وقتی او برای تخلیه واهی سنگ از کامیون به چهاردیواری در نزدیکی روستای پرکندآباد رسید، دستانش را با طناب بستیم و من با آجر و میلگرد ضرباتی به سرش زدم. زمانی که جان داد جسدش را در گوشه همان چهار دیواری دفن کردیم و به محل کارمان بازگشتیم تا این که دستگیر شدم.
گزارش اختصاصی روزنامه خراسان حاکی است: «رحیم -ح» پس از آن که چگونگی وقوع جنایت را در حضور قاضی شعبه ۲۱۱ دادسرای عمومی و انقلاب تشریح کرد با دستور قضایی روانه زندان شد و تحقیقات کارآگاهان اداره جنایی پلیس آگاهی خراسان رضوی برای دستگیری متهم فراری این پرونده جنایی ادامه یافت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

محمد حقگو- بانک مرکزی گزارش داده که در 6 ماه نخست امسال، سرمایه گذاری بخش خصوصی در ساختمان های جدید اگرچه در کل مناطق شهری به بیش از 48 درصد رسیده، اما میزان سرمایه گذاری و نیز رشد آن در تهران با شهرهای بزرگ و همچنین سایر مناطق شهری فاصله قابل توجهی داشته و از آن ها کمتر بوده است. موضوعی که به نظر می رسد عواملی همچون پایین تر بودن قیمت مسکن و در عین حال بالاتر بودن میزان تورم اجاره بها در شهرهای کوچک نسبت به تهران در آن دخیل بوده اند.
به گزارش خراسان، داده های اخیر بانک مرکزی، حاکی از این است که در شش ماه نخست سال 1402، میزان سرمایه گذاری در ساختمان های جدید مناطق شهری به قیمت های جاری با افزایش 48.2 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل روبهرو شده و به بیش از 430 هزار میلیارد تومان رسیده است. این در حالی است که طبق داده های مرکز آمار ایران، متوسط شاخص قیمت ها در این دو بازه زمانی رشد حدود 44.6 درصدی داشته (تورم نقطه ای 6 ماهه) و در نتیجه می توان گفت که سرمایه گذاری حقیقی در این بخش افزایش یافته است. بانک مرکزی در همین باره، عملکرد سرمایه گذاری در ساختمان های جدید مناطق شهری به قیمت های ثابت (یعنی با حذف اثر تورم) و در بازه زمانی مذکور را 6 درصد بیان کرده است.
رشد سرمایه گذاری بخش ساختمان در شهرها به 3 برابر تهران رسید
آنچه در گزارش بانک مرکزی بیشتر جلب توجه می کند، جدولی است که در آن، رشد سرمایه گذاری بخش خصوصی در ساختمان های جدید به تفکیک سه نوع منطقه شهری در کشور بیان شده است. بر این اساس، درصد تغییر شاخص مذکور در نیمه نخست امسال نسبت به نیمه نخست سال گذشته اگر چه برای تهران 17.5 درصد بوده، اما برای شهرهای بزرگ به 49 درصد و سایر مناطق شهری به 57.8 درصد رسیده است. این یعنی سرعت رشد سرمایه گذاری در شهرهای بزرگ و سایر مناطق شهری نسبت به تهران به ترتیب به حدود 2.8 و 3.3 برابر می رسد.
گزارش مذکور همچنین حاکی از این است که در نیمه نخست امسال، حجم سرمایهگذاری بخش خصوصی در ساختمان های جدید در تهران به حدود 54 هزار میلیارد تومان، در شهرهای بزرگ به حدود 161 هزار میلیارد تومان و در سایر مناطق شهری به بیش از 215 هزار میلیارد تومان رسیده است.
چرا رشد سرمایه گذاری ساختمان های جدید در شهرهای کوچک بیشتر است؟
در توضیح این که چرا سرعت رشد سرمایه گذاری در ساختمان های جدید در شهرهای کوچک از تهران بیشتر است، به نظر دو نوع تقاضا باید توجه کرد:
1-تقاضای مصرفی مسکن: تفاوت عجیب قیمت زمین و مسکن در تهران نسبت به سایر نقاط شهری، مسئلهای نیست که پنهان بوده باشد. این تفاوت بالا موجب میشود تا تقاضاهای مصرفی جدید بهسادگی نتوانند در تهران پاسخ داده شوند. در نتیجه این نوع تقاضا برای متقاضیانی که امکان آن را دارند، به سوی سایر شهرهای بزرگ رانده می شوند. طبیعتاً این موضوع درباره شهرهای بزرگ و سایر مناطق شهری نیز وجود دارد.
2- تقاضای سرمایه ای: اما در این نوع تقاضا، متقاضیان به بازده سرمایه گذاری که می توان آن را در اینجا اجاره بهای مسکن دانست، توجه دارند. در این زمینه گزارش 29 آبان دنیای اقتصاد نشان می دهد که تورم اجاره مسکن در شهرهای کوچک به شکل محسوسی بیشتر از شهرهای بزرگ است. این موضوع اگر چه مختص یکی دو سال اخیر نیست، اما در سالهای اخیر و مقطع زمانی حاضر که اجارهبها قلههای تورمی جدیدی به ثبت رسانده، بیش از پیش نمایان شده است.
طبق این گزارش، یک دلیل این مسئله به این بر می گردد که در سال های اخیر با افزایش مهاجرت از روستاها به شهرها و همچنین ارزان تر بودن اجاره بها در شهرهای کوچک نسبت به شهرهای بزرگ، عملاً فشار تقاضا برای اجاره مسکن در شهرهای کوچک تر نسبت به شهرهای بزرگ تر بیشتر بوده است.
از سوی دیگر، با توجه به این که الگوی سرمایه گذاری در شهرهای کوچک تر متفاوت با شهرهای بزرگ تر بوده و در این مناطق، مردم نسبتاً تمایل کمتری برای خرید مسکن به قصد اجارهداری دارند، در نتیجه بازدهی بازار اجاره در این مناطق نیز نسبت به بازدهی اجاره داری در شهرهای بزرگ کمتر بوده و همین موضوع موجب شده تا بخش عرضه مسکن اجاره ای نیز از تقاضای این واحدها عقب بماند.
رشد 3.1 درصدی بخش ساختمان در نیمه نخست 1402
گزارش بانک مرکزی در بخش دیگر خود حاکی از آن است که در کل، ارزش افزوده بخش ساختمان (به قیمت ثابت سال 1395) در ششماه اول سال 1402 به بیش از 31 هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به دوره مشابه سال قبل با رشد 3.1 درصد همراه بوده است.
این گزارش، رشد مولفه مورد اشاره در سه ماه اول و دوم سال 1402 را به ترتیب معادل 1.6 و 4.3 درصد بیان میکند و می افزاید: رشد ارزشافزوده بخش ساختمان خصوصی به قیمتهای ثابت سال 1395 (با سهم 76.1 درصدی از کل ارزشافزوده بخش ساختمان) نیز در سه ماه دوم امسال موید رشد 12 درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

آیت ا... العظمی جوادی آملی خطاب به دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی گفت: کار و فعالیت شما باید وزیرگونه باشد و باری از روی دوش مردم بردارد، این که هم فضای مجازی بسته شود و هم فیلتر شکن فروخته شود، با اخلاق سازگار نیست.به گزارش جماران،آیت ا... جوادی آملی در دیدار سید محمد امین آقامیری دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی و هیئت همراه ضمن تقدیر از خدمات صورت گرفته و آرزوی توفیق در خدمت برتر و بهتر، بیان کرد: در همان اوایل که فضای مجازی مطرح شد، ما گفتیم که این فضا، فضای حقیقی است و نه فضای مجازی! در فضایی که اندیشه ردّ و بدل می شود، در فضایی که شما می توانید خواسته های خود را مطرح کنید و خواسته های دیگران را پاسخ دهید، این فضا، فضای حقیقی است.آیت ا... جوادی آملی افزود: دین به ما می گوید هر کاری که انجام می دهید، این گونه حساب کنید که این کار در معرض دید میلیاردها انسان است، کاری انجام دهید و به گونه ای انجام دهید که اگر دیگری بفهمد، خجل نشوید! اگر کار و عملی، زیر میزی و رومیزی است که اگر مردم بفهمند، خجل می شوید، نباید آن کار را انجام دهید!آیت ا... جوادی آملی اظهار کرد: اگر بیراهه نرویم و راه کسی را نبندیم، این بهترین درس اخلاق است، اخلاق، گفتنی نیست، اخلاق، به سخنرانی و موعظه نیست، اخلاق، خلقت اوصاف است، انسان باید ساختار درونی خود را به گونه ای درست کند که نه بیراهه برود و نه راه کسی را ببندد.آیت ا... جوادی آملی بیان کرد: اصل دوم این است که بدانیم «وزر» یعنی سنگینی و «وزیر» یعنی کسی که بار سنگین مملکت را برمی دارد؛ باید کاری انجام داد که باری از دوش خود و دیگران برداشته شود و نگذاشت که مردم زیر بار مشکلات، خم شوند، لذا انبیای الهی از خداوند، «وزیر» طلب می کردند، حضرت موسی می فرماید خدایا «وَاجْعَلْ لِی وَزِیرًا مِنْ أَهْلِی * هَارُونَ أَخِی * اشْدُدْ بِهِ أَزْرِی»، یعنی وزیری برای من انتخاب کن که پشتیبان من باشد که هم بار من را سبک کند و هم بار مملکت را! کسی که نداند یا نتواند بار مملکت را بردارد، «وزیر» نیست خودش «وزر» است!آیت ا... جوادی آملی افزود: ایرانی ها بزرگ اند و بزرگ زاده، ایران هم تاریخ دارد و هم جغرافیا، در هر کجای ایران قدم بگذارید، آثار باستانی فراوانی وجود دارد؛ اسلام هم که آمد، بزرگ بودیم، بزرگوارتر شدیم، لذا همه تلاش باید این باشد که سطح زندگی مردم، در شأن آن ها باشد.آیت ا... جوادی آملی گفت: حدیث شریفی که می فرماید: «الإسلامُ یَعْلوا و لایُعْلی عَلَیه»هر چند جمله خبری هست اما به داعی انشاء القا شده است، نمی خواهد خبر بدهد که اسلام بالا می برد، بلکه می خواهد بگوید به گونه ای مسلمان باش که مردم از اسلام شما بهره ببرند و بالا روند لذا ما باید هم ابتکار و نوآوری داشته باشیم و هم در بهره برداری از این صنایع و نوآوری ها، کاری کنیم که دیگران غبطه بخورند و آبروی کشور با همین پیشرفت ها، ثابت می شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گروه تاریخ - انقلاب اسلامی مردم ایران، به رهبری حضرت امام خمینی(ره)، تنها یک تحول سیاسی و اجتماعی نبود، بلکه علاوه بر همه مشخصات بارز یک انقلاب تمام عیار مردمی، کارگاهی برای انسان سازی نیز بود؛ کارگاهی که در پرتو تعالیم روحبخش اسلام و رهبری امام(ره)، جوانانی به جامعه تقدیم کرد که به اسوه هایی سترگ برای نسل های بعد بدل شدند. در این میان دانشجویان و نخبگان دانشگاهی، جایگاه ویژه ای دارند. متخصصانِ متعهدی که در روزهای سخت انقلاب و پس از آن، بار سنگین ایجاد تحول اداری و مدیریتی در کشور را به دوش گرفتند و زمینه تحقق آرمان کشوری آزاد، آباد و سربلند را فراهم کردند. شهید محمدجوادتندگویان، یکی از این نخبگان مبارز است که زندگی سراسر مجاهدت او، نمایانگر عشق پایدارش به اسلام و انقلاب اسلامی است.
روایت زندگی یک مبارز
مهندس شهید، محمدجواد تندگویان، 22 خرداد سال 1329 هجری شمسی در خانواده ای متدین متولد شد. پدرش جعفر تندگویان، فردی مذهبی و از طرفداران آیتا... کاشانی بود. به همین دلیل، محمدجواد نخستین درس های دین و سیاست را در محضر پدر و در منزل ساده و بی آلایشی در خانی آباد، محله ای در جنوب تهران، فرا گرفت. شهیدتندگویان از همان کودکی پای ثابت مجالس مذهبی در مسجد بینایی و هیئت های بنی فاطمه و فاطمیون خانی آباد بود. او پس از یادگیری قرآن، به دبستان اسلامی وارد شد تا مرحله تحصیل و رشد علمی خود را آغاز کند. اشتیاق او به آموختن سبب شد تا رتبه نخست دانش آموزان مدارس جنوب تهران را به دست آورد و همزمان با قیام 15 خرداد سال 1342، به دبیرستان اسلامی جعفری برود. او از همان زمان، به نهضت اسلامی پیوست و با توجه به زمینه های خانوادگی اش، به سرعت، به فردی موثر در جریان نهضت تبدیل شد. شهیدتندگویان همزمان با تحصیل در دبیرستان برای کسب درآمد، به تدریس پرداخت. او با همکاری دوستان جوانش و تعدادی از روحانیان، هیئتی در خانی آباد تأسیس کرد که علاوه بر حضور بزرگانی نظیر جهان پهلوان تختی در آن، با ایجاد صندوق قرض الحسنه، به رفع مشکلات عمومی مردم می پرداخت. شهیدتندگویان پس از اتمام دبیرستان در کنکور شرکت کرد و در حالی که ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه های آن دوره میزانی در حد 6 درصد داوطلبان بود، توانست برای سه دانشگاه تهران، شیراز و صنعت نفت آبادان، اجازه تحصیل دریافت کند. او ابتدا دانشگاه تهران را انتخاب کرد و در آزمون اعزام متخصصان بانک ملی به انگلیس نیز موفق شد، اما به دلیل گرایش های مذهبی با بورس او موافقت نشد و روی برگه مصاحبه او نوشتند:«نامبرده به علت تعصبات شدید مذهبی صلاحیت اعزام به خارج از کشور را ندارد.» پس از این اتفاق، شهیدتندگویان به دانشکده صنعت نفت آبادان رفت؛ دانشکده ای که به دلیل تأسیس انجمن اسلامی دانشجویان، در شرایط پر اختناق آن دوره، برای او جاذبه فراوانی داشت. این در شرایطی بود که برخی از دانشجویان این دانشکده از اعضای فرقه ضاله بهاییت بودند و حتی رئیس دانشکده از اعضای این فرقه انتخاب شده بود. تندگویان در چنین شرایطی با کمک دوستانش در انجمن اسلامی دانشجویان، موجی مذهبی را در دانشکده به وجود آورد که با دعوت از دکترعلی شریعتی و سخنرانی های معروف او در این دانشکده، به اوج خود رسید. این تلاش ها از نظر ساواک پنهان نماند و تندگویان پس از آغاز به کار در پالایشگاه تهران، در آبان سال 1352 هجری شمسی، توسط ساواک بازداشت شد و تحت بازجویی و شکنجه شدید قرار گرفت و سرانجام به یازده ماه زندان محکوم شد.
زندان هم مجالی برای خودسازی است
او در زندان نیز دست از کار نکشید و در تمام مدت حبس، روزه های مستحبی و دعای کمیل خود را ترک نکرد و می کوشید با قرار گرفتن در کنار جوانان، آن ها را از تأثیر مخرب مارکسیست ها دور کند. او پس از آزادی از زندان بار دیگر فعالیت های مبارزاتی خود را آغاز کرد و توانست با وجود محدودیت ها، در سال 1356 هجری شمسی در آزمون ورودی مرکز مطالعات مدیریت ایران قبول شود و کارشناسی ارشد مدیریت را از این مرکز دریافت کند.
برگزیده شدن به عنوان وزیر نفت از سوی شهید رجایی
تندگویان در روزهای اوج گیری انقلاب، فعالیت های خود را گسترده تر کرد و پس از پیروزی انقلاب، به دلیل نیاز مبرم حکومت نوپای جمهوری اسلامی، از سوی وزارت نفت به عنوان نماینده وزیر در مناطق نفت خیز جنوب، به این مناطق اعزام شد؛ مسئولیتی که تا زمان نخست وزیری شهیدرجایی ادامه داشت. تندگویان در این مسئولیت، ضمن مقابله با فعالیت های خرابکارانه گروهک ها در حوزه های نفتی، تمام تلاش خود را برای راه اندازی صنایع کلیدی نفت به کار بست. تلاش های خستگی ناپذیر او سبب شد تا با وجود جوان بودن – قرار داشتن در 29 سالگی - توسط شهیدرجایی به عنوان وزیرنفت برگزیده شود. او در مسند مدیریت نیز همراهی با کارکنان و در کنار آن ها بودن را ترک نکرد و پیوسته در کنار نیروهای زحمتکش صنعت نفت، در جنوب کشور، حضور داشت و گاه خود شخصاً به رفع مشکلات فنی می پرداخت. در یکی از همین بازدیدها در 9 آبان سال 1359 هجری شمسی بود که به همراه تعدادی از همکارانش، به اسارت نیروهای بعثی درآمد.
از غربت اسارت تا قله شهادت
دوران اسارت مهندس تندگویان، این «شهید غریب»،داستان مقاومت مردی است که تا پای جان بر سر آرمان های خود ایستاد. او با وجود شکنجه های شدید دژخیمان بعثی، هرگز حاضر به همکاری با آن ها نشد و پس از تحمل یازده ماه رنج شکنجه و غربتِ اسارت، به فیض شهادت نائل آمد. با پایان گرفتن جنگ تحمیلی، پیکر او به وطن بازگردانده شد و در 29 آذر سال 1370 هجری شمسی، پس از برگزاری مراسم تشییع باشکوهی در تهران، در بهشت زهرا(س) به خاک سپرده شد.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.






ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

محمد بهبودی نیا
پس از تسلط طالبان بر افغانستان اگرچه در ماههای ابتدایی تحرکاتی را علیه زبان فارسی در افغانستان بهصورت نامحسوس آغاز کرد، اما پس از گذشت مدتی رفتهرفته این عملیات تروریستی علیه زبان فارسی حالت جدیتری به خود گرفت تا جایی که امروز حکومت طالبان از هیچگونه اقدامی علیه این زبان که یکی از مهمترین حلقههای اتصال کشورهای فارسیزبان به شمار میآید، فروگذار نیست. از ماههای ابتدایی این اقدامات، روزنامه خراسان در کنار بسیاری از استادان زبان فارسی ایران، افغانستان و تاجیکستان آگاهی بخشی درباره این خطر بزرگ را شروع کرد. بهتازگی موسسه «در دری» و «بنیاد شهید احمد شاه مسعود» در ادامه اقدامات پیشگیرانه خود در مقابل فارسی ستیزی طالبان، اقدام به برگزاری جشنواره بینالمللی «فارسی وطن است»، کرده است.
به گزارش خراسان، صبح روز گذشته محمدکاظم کاظمی، شاعر و نویسنده صاحبنام افغانستانی در نشست خبری این جشنواره که در دفتر «بنیاد شهید احمد شاه مسعود» در مشهد برگزار شد، گفت: با توجه به اقدامات فارسی ستیزانه طالبان که روزبهروز رنگ و روی شدیدتری به خود میگیرد، اگر نجنبیم در آینده شاهد اتفاقات ناگوارتری خواهیم بود. باید به این نکته اساسی توجه داشت که اقدامات امروز طالبان اگرچه در کشور افغانستان به زبان و ادبیات فارسی میتازد، اما بیتردید عواقب آن زبان فارسی و تمام کشورهای فارسیزبان را تهدید میکند.
وی افزود: امروز کشورهای فارسیزبان ازجمله ایران میتوانند با تقویت نیروهای انسانی افغانستانی که به خلق آثار هنری میپردازند، باعث ماندگاری این نخبگان فارسیزبان در ایران شوند و با جلوگیری از مهاجرت این فارسیزبانان به کشورهای دیگر زمینههای پاسداشت زبان فارسی را فراهم کنند. اگرچه چند سال پیش پیگیریهایی برای حل مشکلات اقامت فرهنگیان افغانستانی در ایران انجام شد، ولی متاسفانه به نتیجه خاصی نرسید. حمایتهای مطبوعاتی و انتشاراتی آثار نخبگان فرهنگی و ادبی افغانستان از دیگر راه های حفظ زبان فارسی در افغانستان است که با حمایت کشورهای فارسیزبان شتاب فارسی ستیزی طالبان را کندتر میکند.
این شاعر افغانستانی خاطرنشان کرد: متاسفانه نگاههای سیاسی برخی کشورهای فارسیزبان گاهی وضعیت پاسداشت فارسی را با مشکلاتی روبهرو میکند. گاهی همین نگاهها باعث میشود زبان فارسی بهعنوان ابزار پیوند تمدنی کشورهای فارسیزبان کاملاً نادیده گرفته شود.
جایگزینی زبان بدوی بهجای فارسی
همچنین دکتر شمس الحق آریانفر، رئیس بنیاد شهید احمد شاه مسعود گفت: نشست امروز که به مناسبت اولین مسابقه بینالمللی به «نام پارسی وطن است » ، تلاشی برای مبارزه با فارسی ستیزی طالبان به شمار میآید. امروز در افغانستان زبان فارسی بهوسیله گروهی که به افغانستان مسلط شده اند، تهدید میشود، این گروه زبان ریشهدار فارسی را به رسمیت نمیشناسد و قصد دارد زبانی بدوی را جایگزین کند. تصور کنید در کشوری که سالهای سال مردمان آن به زبان فارسی سخن میگفتهاند، هیچ کتابی به زبان فارسی اجازه چاپ ندارد. اگر جایگزینی زبان پشتو بهجای فارسی تحقق یابد، افغانستان به سمتوسوی جامعهای بدوی پیش میرود. همه فارسیزبانان باید به این نکته توجه داشته باشند که امروز فاجعهای در افغانستان در حال رخ دادن است که عواقب آن دامنگیر همه کشورهای فارسی خواهد شد.
وی در تشریح جشنواره بینالمللی فارسی وطن است، افزود: بهمنظور مقابله با فارسی زدایی افغانستان باید اقدامات زیادی در دستور کار قرار گیرد که یکی از آنها انجام کارهای پژوهشی و جشنوارههای ادبی بین کشورهای فارسیزبان است. یکی از اهداف دیگر برگزاری مسابقه «فارسی وطن است»، جلب کردن توجه همه فارسی زبانان جهان به سمت مصائب امروز زبان فارسی در افغانستان است.
نابودی گنجینه فارسی به سبک طالبان
سید ابوطالب مظفری رئیس موسسه در دری نیز در این نشست گفت: ما در روزگاری به سر میبریم که آفتهای زیادی متوجه ثروتهای ملیمان است. بیگمان یکی از ثروتهای هر کشوری زبان آن کشور است. امروز در افغانستان ثروت ملی زبان فارسی در حال به تاراج رفتن و نابودی است. طالبان با این استدلال که زبان فارسی،زبان قومی است کمر به نابودی این زبان،بسته است.
وی افزود: کشورهای فارسیزبان باید به این نکته مهم توجه کنند که زبان فارسی،زبان دوم جهان اسلام است که ارزشهای مذهبی را به مردم منتقل میکند. درنتیجه ستیز با این زبان، ستیز با یکی از مهمترین ابزارهای انتقال دین نیز به شمار میآید. از بین بردن زبان فارسی به معنی از بین بردن آثار فاخر جهانی مانند مثنوی و شاهنامه نیز هست، نهادهای فرهنگی کشورهای فارسیزبان باید به زبان فارسی بهعنوان میراث مشترک نگاه کنند و تا دیر نشده به دفاع از آن برخیزند.
ما سعی کردهایم از داورانی از کشورهای ایران، افغانستان و تاجیکستان بهرهمند شویم. درخواستی که ما از مسئولان ایرانی داریم، این است که به حمایتهای مالی و معنوی نهادهای فرهنگی بپردازند و تسهیلاتی برای اقامت افرادی که با این زبان، اثر هنری تولید میکنند،فراهم کنند.
احتمال سرایت فارسی ستیزی
در پایان این نشست خبری نیز دکتر شکوفه اکبرزاده استاد افغانستانی زبان و ادبیات فارسی ضمن تاکید بر لزوم برگزاری جشنوارهها و همایشهای بینالمللی میان کشورهای فارسیزبان گفت: طالبان امروز به این نکته پی برده است که با از بین بردن زبان فارسی میتواند جریان مقاومت افغانستان را متوقف کند. در گذشته نیز این سیاست برای متوقف کردن جریانهای مقاومت وجود داشته، ولی در روزگار ما شتاب بیشتری به خود گرفته است. در زبان فارسی همواره فرهنگ اتحاد وجود داشته است و این فرهنگ از طریق آثار فاخری که بزرگان ادبیات فارسی خلق کردهاند، بهروشنی به چشم میخورد، دشمنان انسانیت با آگاهی کامل از این واقعیت، سعی در از بین بردن این حلقه اتصال فارسیزبانان دارند.
وی افزود: امروز کشورهای زیادی در اطراف ما مانند هند، چین و... به دنبال تقویت زبان فارسی هستند، ولی متاسفانه این زبان مظلوم مانند طفلی در افغانستان در حال سوختن است. ما تا امروز تلاشهای زیادی برای جلب توجه و حمایت از زبان فارسی در افغانستان داشتهایم، ولی به نتیجهای نرسیدهایم. با این وضعیت امکان از بین رفتن زبان فارسی در افغانستان زیاد است و این احتمال وجود دارد، فارسی ستیزی طالبان با قصد و غرضهایی که ذکر شد به ایران نیز سرایت کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

دکتر مرتضی کامل نواب
یکی از چالش های اساسی حکمرانی در دهه پیش رو برای کشور، مسئله صندوق های بازنشستگی است. مسئله ای که در دهه 90 و با ناکارآمدی شدید دولت وقت با ناترازی همراه بود و امروز در آستانه تبدیل به یک بحران ملی است. دست درازی دولت ها در دو دهه گذشته در کنار مدیریت ناکارآمد و ناتوان آن ها و همچنین نوع سرمایه گذاری اشتباه در این صندوق ها باعث شده تا میزان کفایت درآمد آن ها برای هزینه ها به شدت کاهشی شود. این موارد در کنار بدهی سنگین دولت ها به این صندوق ها که به بیش از 400 هزار میلیارد تومان رسیده، دورنمای مسئله را به شدت تیره و تار کرده است. باید توجه کنیم که این مسئله همانند گلوله برفی است که رها شده و اگر متوقف نشود به مرور بزرگ و بزرگ تر خواهد شد و قادر خواهد بود تا به اساس دولت و بودجه دولتی در آینده، ضربه سهمگین بزند.
برای حل این معضل بزرگ، باید نگاهی بلندمدت داشت. هرگونه تقنین یا اجرای کوتاه مدت به ضرر کشور بوده و نقض غرض است. لذا انتخاب مسیری معقول برای حل این مسئله، براساس تجربه جهانی و وضعیت بومی، امری لازم در کشور است. موضوعی که نیاز به اجماع در بین سیاست گذاران کشور و همچنین پذیرش این سیاستگذاری توسط مردم دارد. یعنی بدون آن که سیاست گذاران به یک نتیجه رسمی و واحد برسند و بتوانند مردم را به آن نتیجه قانع کنند، امکان حل این بحران در بلندمدت وجود نخواهد داشت.
در این زمینه باید توجه داشت که بزرگ ترین علت و زمینه برای شکل گیری این بحران «ناپایداری منابع مالی صندوق ها» است. شیب کاهشی شاخص «نسبت پشتیبانی» در صندوق ها، بنگاه داری گسترده و غیراصولی و گاه مبتنی بر رانت و فساد، سرمایه گذاری اشتباه و پرضرر، تحمیل موارد بیمه ای بدون در نظر گرفتن منابع و توان صندوق ها، استقرار نیافتن نظام بیمه ای چندلایه، نبود تناسب بین امیدبه زندگی و سن بازنشستگی در کشور، روند فزاینده نسبت سالمندی به جمعیت فعال و... از جمله مهم ترین عوامل در این زمینه به زعم کارشناسان بوده است.
در جایی که به جای انتقال مدیریت به تیم های جوان و دارای عملکرد شفاف، بسیاری از بنگاه های این صندوق ها توسط افرادی مبتنی بر رانت اداره می شود، انتظار سودآوری از آن ها غیرمنطقی است. البته از طرف دیگر امکان واگذاری حداکثری این بنگاه ها هم وجود ندارد. چراکه این شرکت ها با سرمایه عمومی ایجاد شده تا پس از به ثمر رسیدن بتواند نیاز همان بیمه گذاران را تامین کند. لذا منطقی نیست که این بنگاه ها واگذار شود تا مبلغ آن خرج روزمره صندوق یا سرمایه گذاری بلندمدت دیگری بشود. به جای اعطای مالکیت به دیگر گروه ها باید به سمت اعطای مدیریت این بنگاه ها به صورت قراردادی به دیگر گروه های جوان و توانمند و کارآمد رفت تا هم حق بیمه گذاران به مثابه سرمایه گذاران صندوق ها رعایت شود و هم سودآوری جای زیان دهی را بگیرد. برخی دیگر از اقدامات اصلاحی نیز باید صورت گیرد. در حالی که امید به زندگی کشور بالای 70سال است، فردی که در 25سالگی اولین بیمه خود را پرداخت کرده، در 55سالگی بازنشسته می شود و برای بیش از 15سال از صندوق ها حقوق بازنشستگی می گیرد. این فاصله شدید باعث می شود تا صندوق با مشکل جدی در تامین مالی مواجه شود. به ویژه آن که به مرور، متولدان دهه60 به خیل بازنشستگان اضافه شده و هرم جمعیتی در سن سالمندی، جایگزینی در سن جوانی نخواهد داشت. لذا تصحیح پارامترهای سن بازنشستگی اهمیتی ویژه دارد. البته به شکلی که ظلمی به مردم و بیمه گذاران نشود و ملاحظات شرعی و قانونی تغییر قانون رعایت شود. بازپرداخت بدهی دولت به صندوق ها هم از موضوعات بسیار اساسی است. این پرداخت می تواند به شکل اعطای برخی از سرمایه گذاری های قبلی دولت در پروژه های بزرگ باشد اما نه به شکلی که باز هم مدیریت آن پروژه ها به دست صندوق ها برسد بلکه به شکل اعطای مالکیت با تضمین اعطای مدیریت به بخش های خصوصی توانمند. به نظر می رسد اقداماتی از این دست، می تواند جلوی بحرانی تر شدن وضعیت صندوق ها را بگیرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.




ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.




ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.




کاکل سفیدهای 100 ساله










ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

سارا مسیحا- ثبت هزارمین گل سپاهان در لیگ برتر، توقف پرسپولیس مقابل دومین استقلال لیگ به فاصله چند روز در یک بازی جنجالی دیگر در اهواز و پیروزی استقلال در آخرین دیدار هفته در تقابل با تیم سید مهدی رحمتی و تغییر چندباره صدر جدول، فشرده اتفاقات روز دوم هفته سیزدهم لیگ برتر بود.
بازی اعداد و ریاضی سپاهان!
در نخسین دیدار روز گذشته، تیم سپاهان در یک بازی یک طرفه و با گلزنی رضا اسدی، شهریار مغانلو (دو گل) کاوه رضایی و رامین رضائیان تیم هوادار را در تهران درهم کوبید و با رسیدن به امتیاز 27 و در فاصله چند ساعت مانده به آغاز بازی استقلال و نساجی به عنوان آخرین دیدار هفته سیزدهم به صدر جدول رفت. شاگردان مورایس که پیش از این بازی زهردارترین خط حمله را در اختیار داشتند با زدن 5 گل دیگر تعداد گلهای خود را به 32 رساندند و نکته مهم آن ثبت هزارمین گل سپاهانی ها در تاریخ لیگ برتر توسط شهریار مغانلو بود. اما پیش از او رامین رضائیان مدافع ملی پوش و گلزن سپاهان که شماره 9 این تیم را می پوشد در دقیقه 9، گل 999 باشگاه سپاهان را به ثمر رساند که بازی سپاهان بازی اعداد و ریاضی شود!
آمار فاجعهبار پرسپولیس: 9 بازی، یک برد!
دومین دیدار مهم روز گذشته به میزبانی اهواز و بین تیم های استقلال خوزستان و پرسپولیس برگزار شد آن هم درست چند روز پس از شهرآورد سرخابی ها. در واقع فوتبالدوستان اهوازی چند روز پس از شهرآورد پایتخت شاهد مینیشهرآورد و تقابل سرخ های پایتخت و آبی های خوزستان بودند که این دیدار با درخشش جواد آقایی پور و گل زودهنگامش به شاگردان یحیی گل محمدی همراه بود و پس از جنجال شهرآورد شوک دیگری وارد کرد و گلهای کنعانی زادگان و نبیل باهویی هم فقط مانع شکست سرخ پوشان شد و تنها یک امتیاز عاید پرسپولیس کرد. البته این بازی که با تساوی 2-2 به پایان رسید حواشی زیادی داشت و آمار عجیبی هم برای یحیی و تیمش ثبت شد. در شرایطی که بعد از اعلام پنالتی برای پرسپولیس ۷ دقیقه بازی متوقف شده بود و سرمربی استقلال خوزستان قصد داشت تیمش را بیرون بکشد، دوباره برای دومین بازی و در اواخر نیمه اول به دلیل پرتاب سنگ و شکسته شدن سر بازیکن استقلال، بازی متوقف شد. این توقف ۱۱ دقیقه به طول کشید و داور بازی به خاطر فقدان امنیت تصمیم به قطع بازی داشت که پس از صحبتهای جلال مرادی ناظر بازی و صحبت با خداداد افشاریان رئیس کمیته داوران، در نهایت بازی ادامه یافت. نکته عجیب این بازی به جز حواشی آن، آمار قابل تاملی است که پرسپولیس در دو ماه اخیر و 9 بازی که در این مدت انجام داده به جای گذاشته است. شاگردان یحیی گلمحمدی در دو ماه اخیر 9 بازی را انجام دادند و فقط یک بار مقابل هوادار به پیروزی رسیدند. در این بین پرسپولیس مقابل ملوان، صنعت نفت، النصر، استقلال تهران، دوشنبه و خوزستان به نتیجه تساوی رسید و در بازی با الدحیل قطر هم شکست خورد و از لیگ قهرمانان آسیا حذف شد.
پایان طلسم تساوی با گلباران نساجی
آخرین بازی هفته سیزدهم در آزادی و بین تیم های استقلال و نساجی مازندران برگزار شد و تقابل جواد نکونام با تیم سابقش و رویارویی او و سیدمهدی رحمتی به عنوان همبازیان سابق از جذابیت های بازی بود. استقلالی ها که مثل پرسپولیس درگیر حواشی ادامه دار شهرآورد 102 پایتخت بودند با تغییراتی که در ترکیب داشتند به مصاف نساجی رفتند که مهم ترین آنها نیمکت نشینی مهرداد محمدی یکی از ضعیف ترین بازیکنان شهرآورد بود. با این حال او نیمه دوم به زمین آمد و روی گل دوم تیمش تاثیرگذار بود. استقلال که در سه بازی اخیرش بردی نداشت و 6 امتیاز حساس را از دست داده بود بر خلاف رقیب سنتی اش، در بازی با نساجی جبران مافات کرد و در حالی که اواخر نیمه نخست با تک گل آرمین سهرابیان پیش افتاده بود در نیمه دوم با تعویض های هجومی با گل به خودی جان ملکی، آرمان رمضانی، ابوالفضل جلالی به گل های دیگری دست یافت تا با رسیدن به امتیاز 28 به فاصله چند ساعت صدر جدول را از سپاهان پس بگیرد و با یک برد پرگل از افتادن به ورطه بحران نجات پیدا کند.
تابلوی نتایج
*تراکتور 2- پیکان صفر
*مس رفسنجان یک – ملوان 4
*هوادار صفر -سپاهان 5
*شمس آذر قزوین صفر - نفت آبادان صفر
*استقلال خوزستان 2 -پرسپولیس 2
*آلومینیوم اراک صفر- گل گهرسیرجان صفر
*ذوب آهن صفر- فولاد صفر
*استقلال 4- نساجی مازندران صفر

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.