
تعداد بازدید : 519
چالشهای محمدرضا گلزار با پانتومیمبازی
ستاره سینما پس از اجرای مسابقات اطلاعات عمومی، به عنوان دومین همکاری خود با تلویزیون و در یک تجربه متفاوت، مسابقه «پانتولیگ» را اجرا میکند


محمدرضا گلزار پیشتر سال 97، اولین حضور در قاب تلویزیون را با اجرای مسابقه «برنده باش» تجربه کرده بود. گلزار آن زمان، در برنامه پربیننده «ماه عسل» روبهروی احسان علیخانی نشست و خبر اجرای «برنده باش» و جزئیات مسابقه را در این برنامه اعلام کرد. سرانجام مرداد 97، «برنده باش» روی آنتن رفت و حضور ستارهای مانند محمدرضا گلزار باعث شد این مسابقه مورد توجه مخاطبان قرار بگیرد و در فهرست پربینندهترین تولیدات تلویزیون، در رتبههای بالا قرار بگیرد. دی 97 اعلام شد که «برنده باش» با 49 درصد مخاطب، پس از «خندوانه» در رتبه دوم جای گرفت. نوروز 98 نیز این مسابقه پس از «عصر جدید»، دومین برنامه پربیننده تلویزیون بود. گلزار پیش از این مسابقه تجربهای در زمینه اجرا نداشت، بنابراین طبیعتا اجرای او با یک مجری حرفهای قابل مقایسه نبود و عملکردش ضعفهایی جدی داشت، اما به دلیل استقبال مخاطبان از مسابقه، این تجربه با شکست همراه نشد. البته تعطیلی این مسابقه و خروج آن از جدول پخش به دلیل شائبه قمار، پایان موفقی را برای آن رقم نزد.
شکست در «هفت خان»
پس از تعطیلی «برنده باش» نسخه اینترنتی این مسابقه با تغییراتی در ساختار و جوایز، ویژه نمایش خانگی تولید شد و گلزار اجرای آن را برعهده داشت. مسابقه «هفت خان» شباهتهای زیادی به «برنده باش» داشت، حضور محمدرضا گلزار در جایگاه مجری نیز برای تماشاگران تازگی نداشت، در نتیجه شرایط برای شکست این مسابقه و گلزار فراهم بود و این اتفاق نیز رخ داد. «هفت خان» به مسابقهای پربیننده تبدیل نشد و دومین تجربه اجرای گلزار دستاوردی برایش نداشت.
موقعیت متفاوت گلزار
سال 97 زمانی که گلزار با مسابقه «برنده باش» در تلویزیون حضور داشت، جایگاه او در سینما نسبت به امروز متفاوت بود. این بازیگر با کمدیهای پرفروشی مانند «آینه بغل» و «رحمان 1400» جایگاه خوبی در گیشه به دست آورده بود و به عنوان بازیگر مورد توجه بود، اما گلزار در سالهای اخیر از عرصه بازیگری دور بوده و با فیلم جدیدی در سینما دیده نشده است. این ستاره آخرینبار سال 99 برای بازی در فصل دوم «عاشقانه» با نام «گیسو» جلوی دوربین رفت و در این تجربه ناکام بود. ضعفهای «گیسو» باعث شد این مجموعه مورد استقبال قرار نگیرد و تولید آن ناتمام بماند. محمدرضا گلزار پس از این شکست، در عرصه بازیگری غایب بود و آنچه نام او را بر سر زبانها میانداخت، حاشیهها بودند.
چالش در میدان بازی و سرگرمی
هرچند که محمدرضا گلزار پیش از این با «برنده باش» و «هفت خان» تجربیاتی در زمینه اجرا به دست آورده، اما این دو مسابقه در حوزه اطلاعات عمومی تولید شدند و «پانتولیگ» با محوریت بازی پانتومیم، یک مسابقه سرگرمکننده خواهد بود، به این ترتیب جنس متفاوتی از اجرا را میطلبد و این چالش مهمی برای گلزار محسوب میشود. این بازیگر در دو مسابقه اطلاعات عمومی سعی میکرد به واسطه شوخی با شرکتکنندگان فضای مسابقه را از حالت رسمی و جدی خارج کند، اما معمولا پا از حدی فراتر نمیگذاشت و در عین حال جدیت خود را حفظ میکرد. با توجه به شخصیت گلزار و اجرای او در مسابقات قبلی، کار این بازیگر در «پانتولیگ» حسابی سخت خواهد بود. باید دید او از این چالش جدید و سخت، چه بهرهای خواهد برد.
سابقه خوب پانتومیم در «خندوانه»
اولینبار این برنامه «خندوانه» بود که مسابقه پانتومیم را برگزار کرد و شاهد رقابتهای هیجانانگیزی میان چهرهها بودیم. ایده استفاده از بازی پانتومیم سپس در مسابقاتی مانند «کودکشو» و «پنج ستاره» و برنامههای دیگر نیز به کار گرفته شد، اما از آنجایی که «خندوانه» شروعکننده این بازی بود و مسابقات مختلفی را طی چند مرحله مختص این بازی برگزار میکرد، پانتومیم با «خندوانه» شناخته میشود. «خندوانه» اسم خلاقانه «ادا بازی» را برای این بازی انتخاب کرده بود و این خلاقیت در نحوه برگزاری مسابقه در مراحل بالاتر و امتیازبندی گروهها نیز وجود داشت، بنابراین مخاطبان تلویزیون نمونه خوب مسابقه پانتومیم را پیشتر در «خندوانه» دیدهاند. اکنون در این شرایط کار «پانتولیگ» برای تاثیرگذاری و جذب مخاطب سخت خواهد بود. هنوز جزئیات ساختار و مراحل این مسابقه منتشر نشده، اما طبق آنچه در خبر تولید این مسابقه آمده است، شرکتکنندگان در گروههایی چهار نفره با یکدیگر رقابت خواهند کرد. ثبت برای شرکت در «پانتولیگ» به زودی از طریق اپلیکیشن روبیکا انجام خواهد شد.
«پانتولیگ» برگ برنده شبکه 3
شبکه سه پس از مسابقه پربیننده «عصر جدید»، مدتی است که برنامه شبانه پرمخاطب و مهمی روی آنتن نداشته است. «قهرمان»، «ستارهساز»، «اعجوبهها» و «خودمونی» مسابقههای پربیننده و موفقی نبودهاند و بعضی از آنها مانند «خودمونی» مورد انتقاد مخاطبان نیز بودهاند، در این شرایط «پانتولیگ» با اجرای محمدرضا گلزار برگ برنده مهمی برای شبکه سه خواهد بود. با وجود همه ناکامیها و حاشیههایی که محمدرضا گلزار پشت سر گذاشته، بیشک حضور او در یک مسابقه جدید برای مخاطبان تلویزیون و حتی منتقدانش کنجکاویبرانگیز خواهد بود. پیشبینی میشود شبکه سه و «پانتولیگ» در مرکز توجهات قرار خواهند گرفت، باید دید شرایط چگونه پیش خواهد رفت و چه نتیجهای برای این مسابقه و گلزار رقم خواهد خورد.
خبر مرتبط

رئیس صداوسیما دیروز در حاشیه اختتامیه هفتمین جشنواره تلویزیونی مستند، درباره مسئله «سلبریتیمحوری» که در روز دانشجو مطرح کرده بود، توضیح داد.
به گزارش تسنیم، پیمان جبلی در پاسخ به سؤالی با محوریت صحبتهای اخیرش درباره تبعات سلبریتیمحوری و پرورش سلبریتی سالم گفت: «بارها درباره این مسئله صحبت کردهام و شاید فرصت کافی برای این موضوع وجود نداشته باشد، اما اگر بخواهم در چند جمله این موضوع را بیان کنم باید بگویم که این چهرهها باید در خدمت مردم، کشور و ارزشهای اعتقادی و فرهنگ اصیل ایرانی باشند. دست همه کسانی را که در رشتههای مختلف هنری حاضرند در این عرصه با رسانه ملی همکاری کنند، بهگرمی میفشاریم و درِ صداوسیما همیشه بهروی آنان باز است، امیدوارم چهرهها نیز در را بهروی خود نبندند و با باز کردن این در، از ظرفیت رسانه ملی استفاده کنند.»
او در پاسخ به این سؤال که آیا بازگشت محمدرضا گلزار به تلویزیون بر اساس همین ویژگیها بوده است یا خیر، گفت: «اظهارنظر دقیقتر درباره اشخاص و برنامهها توسط همکاران ما در سیما انجام میشود.»
رئیس رسانه ملی چند روز قبل به مناسبت روز دانشجو در جمع دانشجویان حاضر شده بود و درباره همکاری صداوسیما با چهرهها و قطع همکاری با آنها صحبتهایی را مطرح کرد. او ضمن این توضیح که بسیاری از افراد به دلایل مختلف اعتقادی و مالی با رسانه ملی قطع همکاری کردند و صداوسیما نیز تلاش کرده جایگزینی برای آنها داشته باشد، توضیحاتی را ارائه کرد. جبلی همچنین درباره «سلبریتیمحوری» صحبت کرد و توضیح داد: «صداوسیما کارخانه چهرهسازی نیست و باید زمان بگذرد و برنامهسازی شود تا چهرههایی شناخته شوند. وقتی ما عزممان را جزم کردیم که بنای تلویزیون بر سلبریتیمحوری نباشد، باید همه جوانبش را بپذیریم و سلبریتی سالمپروری را تقویت کنیم.»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 310
«اسناد عادی» در آستانه بیاعتباری
مجمع تشخیص مصلحت نظام به تازگی با تصویب نخستین ماده مورد اختلاف میان مجلس و شورای نگهبان، فرایند تبدیل به قانون شدن یکی از مهمترین طرحهای مربوط به مالکیت اموال غیرمنقول را آغاز کرد. این اقدام چه ضرورتی دارد و قانون جدید با چه ساختاری به تثبیت جایگاه اسناد رسمی خواهد پرداخت؟ در نوشتارِ پیشِ رو به این پرسشها پاسخ دادهایم

گروه حقوقی – با وجود آنکه نزدیک به 92 سال از تصویب قانون ثبت (مصوبه 1310ش) در ایران میگذرد و طبق این قانون، جایگاه اسناد رسمی و غلبه آنها بر اسناد عادی تثبیت شده، اما واقعیت آن است که اسناد عادی، همچنان رونق و اعتبار پیشین را حفظ کرده و حتی در دادگاه نیز گاه اعتباری فوق اعتبار اسناد رسمی پیدا میکند. دغدغه مربوط به تنشزایی اسناد عادی و اعتبارزایی برای اسناد رسمی، سالهاست که مورد توجه کارشناسان امر قرار دارد و بارها مورد تاکید قرار گرفتهاست. جدی بودن این مسئله، با وجود جزئی بودن آن، باعث شد که رهبر معظم انقلاب در دیدار امسال با رئیس و مسئولان قوه قضاییه (6 تیرماه 1402)، موضوع «سلب اعتبار از معاملات غیررسمی در اموال غیرمنقول» را مورد توجه و تأکید قرار دهند و در اینباره تأکید کنند: «یک مسئله دیگر که اینجا من یادداشت کردهام و جزو مناشی فساد است و گفتیم دست قوّههای دیگر است. همین نکتهای بود که آقای محسنی هم به آن اشاره کردند، [یعنی] همین مسئله سلب اعتبار از معاملات غیررسمی در اموال غیرمنقول؛ این چیز مهمی است. خیلی از فسادها در مورد اموال غیرمنقول، از همین معاملات غیررسمی و معاملات عادی به وجود میآید؛ باید جلوی این گرفته بشود و واقعاً اینجوری است که اگر حالا به فرض از دیدگاه شورای محترم نگهبان یک اشکالی هم این قانون مجلس داشته باشد، مصلحت قطعی نظام و کشور در این است که این قانون دنبال بشود؛ یعنی این شیوهای که الان رایج است که دو خط بنویسند، منتقل کنند و مانند اینها، خودش منشأ فسادهای بزرگ است.» با توجه به ضرورت پرداختن به این موضوع، از اواخر دهه 1390، طرحی با عنوان «الزام به تنظیم سند رسمی معاملات اموال غیرمنقول» در دفتر حقوقی مرکز پژوهشهای مجلس کلید خورد که در نهایت و بعد از چکشکاری فراوان، به صحن علنی رفت و تصویب شد؛ اما در مسیر تصویب نهایی آن در شورایی نگهبان، چنان که در بیانات مقام معظم رهبری نیز، دیده میشود، وقفهای ایجاد شد که ناشی از ایرادات فقهی و حقوقی شورای نگهبان به مفاد طرح بود. به همین دلیل، بعد از چند بار آمد و شد طرح میان مجلس و شورای نگهبان، بالاخره کار به نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام کشید و پنجشنبه گذشته خبر مربوط به تصویب یکی از مواد «طرح الزام به ثبت رسمی معاملات غیرمنقول» در مجمع تشخیص مصلحت نظام، منتشر شد.
مجمع چه چیزی را تصویب کرد؟
اما در این رفت و برگشتها چه اتفاقی افتاد و کدام مفاد طرح مد نظر بالاخره به تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید؟ در جلسه روز پنجشنبه گذشته مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح الزام به ثبت معاملات غیرمنقول که با اصرار مجلس شورای اسلامی بر مفاد مورد اشکال شورای نگهبان، به این مجمع ارجاع شده بود، مورد بررسی قرار گرفت و ماده یک آن با اصلاحاتی به تصویب رسید. به گزارش مهر، در ابتدای این جلسه که به ریاست آیتا... آملی لاریجانی تشکیل شد، دبیر کمیسیون حقوقی و قضایی مجمع پس از ارائه گزارشی از روند بررسی و تصویب طرح در این کمیسیون، اصلاحات پیشنهادی کمیسیون راجع به ماده یک مصوبه را برشمرد و سپس حجت الاسلام محسنی اژهای، رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجمع، به دفاع از مصوبه کمیسیون راجع به ماده یک طرح و تبصره الحاقی آن پرداخت. در ادامه جلسه، دو تن از فقهای شورای نگهبان، اشکالاتی بر مصوبه کمیسیون حقوقی و قضایی مجمع وارد کردند که آیتا... آملیلاریجانی به این اشکالات پاسخ گفت و متن اصلاحی کمیسیون راجع به ماده یک طرح را منطبق بر مصلحت مورد تأکید رهبر معظم انقلاب در خصوص عدم پذیرش دعاوی مرتبط با معاملات ثبت نشده در محاکم دانست. پس از اعلام نظر غضنفرآبادی، رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس و محمد دهقان، نماینده دولت با مصوبه کمیسیون مجمع، ابتدا برای متن مصوب مجلس رأیگیری شد که به تصویب نرسید و سپس در پی اظهار نظر موافقان و مخالفان، مصوبه اصلاحی پیشنهادی کمیسیون مجمع راجع به ماده یک به رأی گذاشته شد که با اصلاحاتی به تصویب رسید. بر اساس مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام راجع به ماده یک طرح مذکور، یک سال پس از راهاندازی سامانه ثبت ادعاهای مربوط به اموال غیرمنقول توسط سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، کلیه اعمال حقوقی راجع به این اموال باید به ثبت رسمی برسد، در غیر این صورت، دعاوی مربوط به آنها در مراجع قضایی مسموع نیست و فاقد اعتبار است. در ادامه جلسه، تبصره الحاقی به ماده یک، پیشنهادی کمیسیون حقوق و قضایی مجمع راجع به «نحوه استثنا شدن آن دسته از مستندات عادی که قطعیت آنها محرز است از شمول حکم قانون» به بحث گذاشته شد. حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور و تنی چند از اعضای مجمع، استثنای مذکور را صرفاً ناظر به مستندات ایجاد شده تا پیش از لازمالاجرا شدن قانون الزام به ثبت معاملات اموال غیرمنقول، قابل قبول و موجه دانستند که تبصره مذکور با همین قید به تصویب مجمع رسید. مطابق مفاد تبصره الحاقی به ماده یک، طرح الزام به ثبت معاملات اموال غیرمنقول مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام، «دعاوی راجع به مستندات معاملات ثبت نشده تا قبل از لازم الاجرا شدن این قانون که قطعیت آنها به تشخیص رئیس قوه قضاییه محرز باشد، پذیرفته میشود.» شایان ذکر است مجمع تشخیص مصلحت نظام، رسیدگی به سایر مواد اختلافی مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان درباره طرح الزام به ثبتمعاملات اموال غیرمنقول را در جلسات آتی خود ادامه خواهد داد؛ بنابراین هنوز تا تصویب نهایی همه مواد این قانون، نیاز به بررسیهای متعدد و فنی داریم.
4 سال مهلت برای دریافت سند
از سوی دیگر، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور روز گذشته و در گفتوگو با ایسنا اعلام کرد: با تصویب نهایی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، در مجموع حدود 4 سال به مردم برای دریافت اسناد رسمی اراضی و املاک قولنامهای فرصت داده شدهاست. حسن بابایی با قدردانی از مجمع تشخیص مصلحت نظام برای تصویب طرح اعتباربخشی به اسناد رسمی و ابراز امیدواری از مطرح شدن طرح الزام به ثبت معاملات اموال در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام و تصویب ماده یک آن با درایت رئیس و اعضای این مجمع در راستای رفع دغدغههای مقام معظم رهبری و رفع مشکلات و موانعی اسناد عادی برای جامعه، گفت: بعد از اینکه طرح از مجلس به مجمع ارسال شد، اقدامات خوبی با برگزاری ۲۵ جلسه کارشناسی در دبیرخانه کمیسیون حقوقی قضایی انجام گرفت و برخی ایرادات آن برطرف شد؛ ضمن اینکه شش جلسه هم از سوی کمیسیون در این خصوص برگزار شد که با درایت و دیدگاه مترقیانه اعضای مجمع، مشکل ماده یک این طرح که مورد اختلاف مجلس و شورای نگهبان بود مرتفع و به تصویب رسید.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با تشکر از حمایتهای رئیس قوه قضاییه و حضور فعال و پیگیرانه در جلسات برای به نتیجه رساندن این طرح، ابراز امیدواری کرد که در جلسات آتی مجمع به سرعت این طرح به تصویب کامل برسد و عدم اعتبار اسناد عادی در مراجع قضایی و اداری به نوعی باشد که بعد از تصویب و اجرایی شدن شاهد کاهش ورودی پروندهها و دعاوی در مراجع قضایی باشیم. بابایی اظهار کرد: قطعاً یکی از آثار خوب این تصویب و نهایی شدن این طرح، حاکمیت بهداشت قضایی و حقوقی در بحث تملک، خرید و فروش و معاملاتی است که در مورد اموال غیرمنقول انجام میشود و دغدغههای مردم و حاکمیت در بحث این نوع معاملات کاهش خواهد یافت. وی با تأکید بر اینکه هیچ گونه نگرانی برای مردم بابت اراضی و املاک قولنامهای آنها وجود ندارد، گفت: با تصویب نهایی قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، سازمان ثبت مکلف است سامانهای را فعال کند و در این سامانه، مالکان اراضی و املاک قولنامهای باید مدارک و مستندات مالکیت خود را با مهلت دو ساله بارگذاری کنند و دو سال بعد از بارگذاری مستندات نیز فرصت دارند که نسبت به دریافت سند اقدام کنند و در مجموع حدود ۴ سال به مردم برای دریافت اسناد رسمی اراضی و املاک قولنامهای فرصت داده شده است. وی ادامه داد: نقل و انتقالهای بعدی در سامانه ثبت الکترونیک اسناد و در دفاتر اسناد رسمی به صورت قانونی ثبت میشوند و اگر این فرایندها طی نشود، دعواهای مطرح در مراجع قضایی با اسناد عادی دیگر قابلیت استناد نخواهند داشت و این اسناد در دادگاهها و ادارات هم قابل قبول نیستند، لذا اسناد عادی در اختیار مردم، ناگهان از اعتبار نمیافتند و در این فرایند به مردم برای تبدیل آنها به اسناد رسمی فرصت داده میشود. مطابق مفاد تبصره الحاقی به ماده یک، طرح الزام به ثبت معاملات اموال غیرمنقول مصوب مجمع تشخیص مصلحتنظام «دعاوی راجع به مستندات معاملات ثبت نشده تا قبل از لازم الاجرا شدن این قانون که قطعیت آنها به تشخیص رئیس قوه قضاییه محرز باشد پذیرفته میشود.» مجمع تشخیص مصلحت نظام، رسیدگی به سایر مواد اختلافی مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان درباره طرح الزام به ثبت معاملات اموال غیرمنقول را در جلسات آتی خود ادامه خواهد داد.
چرا تصویب این قانون مهم است؟
همانطور که در ابتدای نوشتار اشاره کردیم، از منظر قانون ثبت، در تملک املاک و مستغلاتی که دارای سند رسمی است، نمیتوان تردید روا داشت. این اسناد از آن رو رسمی خوانده میشوند که طی مراحل قانونی و توسط مأمور و نماینده حکومت در دفاتر رسمی و قابل استناد ثبت شدهاند و دارای اعتبار غیرقابل انکار هستند. به همین دلیل، در تلاقی و تعارض اسناد عادی که تنظیم آنها خارج از روند تنظیم اسناد رسمی صورت گرفته است، با اسناد رسمی، سند عادی توان غلبه بر سند رسمی را ندارد. اما نکته اینجاست که طی دهههای اخیر و با استناد به اصول فقهی که هرگونه توافق میان دو فرد را، خواه در قالب اسناد رسمی یا در قالب اسناد عادی به رسمیت میشناسد، بسیار اتفاق افتادهاست که اسناد رسمی، به دلیل تنظیم متأخر نسبت به اسناد عادی، از درجه اعتبار افتاده و باطل شدهاند. به این معنا که اگر سند عادی، دارای تاریخ تنظیمی پیش از تنظیم سند رسمی بود، دادگاه حکم به ابطال سند رسمی و تأیید سند عادی میداد و از این نظر، اسناد رسمی نیز، در معرض ابطال و تردید قرار میگرفت. این مسئله، به ویژه باعث شدهبود که در برخی مناطق فاقد سند رسمی یا مکانهایی که سند رسمی آنها عیان نبود، دلالان و زمینخواران با تنظیم اسناد عادی دست به خرید و فروش اراضی بزنند و گاه حتی یک ملک را به چند نفر بفروشند. این وضعیت اسباب ناامنی عجیبی را به وجود آورد و تبعات خسارتباری را در پی داشت که متأسفانه همچنان دردسرهای مربوط به آن ادامه دارد. در واقع برخی افراد با سوءاستفاده از مورد پذیرش بودن اسناد عادی در محاکم حقوقی، دست به کلاهبرداری میزنند و لازم است که با تصویب لازمالاجرا بودن ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، مسیر چنین تحرکاتی مسدود شود. تصویب نخستین ماده از مواد اختلافی میان مجلس و شورای نگهبان در مجمع تشخیص مصلحت نظام، میتواند گامی مؤثر برای آغاز یک تغییر مثبت و اساسی باشد؛ تغییری که در آینده آثار و برکات بیشمار آن اسباب آرامش خاطر و انضباط حقوقی در مقوله معاملات مربوط به اموال غیرمنقول خواهد شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 240
تناقض گویی عجیب درباره مازوت سوزی در مشهد

حال، در کمال تعجب مدیرکل دفتر برنامهریزی و بهرهبرداری تولید شرکت برق حرارتی در گفت وگویی با تسنیم، هرگونه مازوت سوزی در نیروگاه های کلان شهرهای کشور را رد کرده است! ساناز جعفرزاده، مدیرکل دفتر برنامهریزی و بهرهبرداری تولید شرکت برق حرارتی در این خصوص گفت: از ابتدای سال تاکنون هیچ یک از نیروگاههای داخل کلانشهرهای کشور از مازوت استفاده نکردهاند. وی با تاکید بر این که هم اکنون ذرات معلق معضل جدی آلایندگی هوا در تمام کلان شهرهای کشور است، افزود: براساس ترازنامه انرژی 80 درصد ذرات معلق تولید شده در کشور مربوط به بخش حمل و نقل است. جعفرزاده سهم بخش نیروگاهی در تولید ذرات معلق را بیش از 7 درصد برشمرد و ادامه داد: با این که از ابتدای سال تاکنون در هیچ یک از نیروگاههای داخل کلانشهرهای کشور از سوخت مازوت استفاده نشده است، ولی هم اکنون شاهد آلودگی شدید هوای شهرهایی همچون تهران، اصفهان و اراک هستیم. بنابراین نباید از دلایل اصلی آلایندگی هوا غافل شویم؛ چراکه شناسایی نکردن درست بخشهای اثرگذار اصلی در این حوزه موجب اتخاذ راهکارهایی برای برون رفع از این وضعیت خواهد شد که اثرگذاری مناسبی نخواهد داشت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 334
ماجرای جانفشانی افسر فراجا در عملیات ضربتی
محاکمه عاملان این جنایت به زودی در مشهد برگزار می شود

به گزارش اختصاصی روزنامه خراسان، سیزدهم اسفند سال ۱۳۹۹ بود که گزارش حضور عاملان شرارت و سرقتهای مخوف در بخش نصرآباد از توابع شهرستان تربت جام ،
نیروهای انتظامی را به تکاپو انداخت چرا که برخی از متهمان مذکور تحت تعقیب دستگاه قضایی بودند و حکم جلب آنان نیز صادر شده بود. با این گزارش حساس که جلوه ای دیگر از اقتدار پلیس را برای مبارزه با اخلالگران نظم و یغماگران اموال مردم در دلهای باورمندان به امنیت به نمایش میگذاشت، بلافاصله سروان( سرگرد )بابک حقانیفر سرپرستی عملیات ضربتی را به عهده گرفت و به همراه یکی از سربازان مقر انتظامی، عازم نشانی محل استقرار متهمان تحت تعقیب شد. صدای بی سیمها لحظه ای قطع نمیشد .عملیات از حساسیت خاصی برخوردار بود و اخبار از ورود سمند نقرهای حامل متهمان به نصرآباد حکایت میکرد. در یک لحظه چشمهای تیزبین سروان بر خودروی سمند خیره ماند «محمد _ خ »و« امیرحسین _ ع» در صندلی عقب نشسته بودند و «ناصر_ ن» جوان ۱۹ ساله نیز در پشت فرمان قرار داشت و شخص دیگری به نام« رضا_ م» مشغول تعمیر ضبط خودرو بود.

با این فریادهای ترس آلود، جوان ۱۹ ساله پدال گاز را در حالی به کف خودرو چسباند که در عقب خودرو قفل بود و سرباز وظیفه نتوانست آن را باز کند. در همین حال افسر فداکار نیروی انتظامی برای جلوگیری از فرار مخلان نظم و امنیت مردم، خود را روی خودرو انداخت با آن که راننده با ویراژهای خطرناک و حرکات مارپیچ تلاش میکرد تا افسر پلیس را پایین بیندازد اما او با جسارت وصف نشدنی خود را به بالای سقف خودرو کشاند و در حالی که روی سقف دراز کشیده بود به راننده هشدار میداد تا توقف کند. او برای حفظ جان مردم و آسیبهای احتمالی به رهگذران بر اثر حرکات وحشتناک راننده خودرو حتی از شلیک گلوله نیز خودداری میکرد و با کوبیدن مشت به سقف سمند ،همه تلاش خود را به کار گرفت تا متهمان خطرناک را وادار به توقف کند اما دزدان به فریادهای او اهمیتی نمیدادند و راننده همچنان بر سرعت دلهره آور خودرو می افزود تا این که در انتهای یکی از خیابانهای نصرآباد ناگهان با خودرو پلیس راهنمایی و رانندگی روبه رو شدند که در انتهای خیابان متوقف بود. در همین هنگام راننده جوان که با ترغیب همدستانش دست به هر عمل ناجوانمردانه ای میزد تا افسر نیروی انتظامی را به کف خیابان بیندازد در یک لحظه ترمز دستی را کشید و به طرز شوک آوری فرمان خودرو را طوری برای دور زدن در جهت مخالف خیابان پیچید که افسر فداکار از سقف خودرو سقوط کرد و به شدت بر کف آسفالت خیابان افتاد. بنا بر گزارش اختصاصی روزنامه خراسان، در حالی که پیکر خون آلود افسر نیروی انتظامی روی زمین قرار داشت متهمان بیرحم مذبوحانه از صحنه جنایت گریختند و با پیاده کردن تعمیرکار ضبط خودرو، به مکان نامعلومی رفتند. دقایقی بعد با انتقال پیکر نیمه جان سروان بابک حقانی فر به مرکز درمانی تلاشها برای نجات وی آغاز شد اما چند روز بعد آزمایشها و معاینات پزشکی نشان داد که این افسر فداکار دچار مرگ مغزی شده است. این گونه بود که بار دیگر ضربان قلب او برای هموطنان بیمارش به صدا درآمد و خانواده این افسر عزتمند، اعضای بدن وی را به بیماران نیازمند اهدا کردند تا قلب او باز هم در سینه باورمندان به امنیت، این جانفشانی رافریادکندواعضای دیگر پیکر مطهرش نیز یادآور ازخودگذشتگیهای فرزندان ایران زمین برای احساس امنیت و آرامش مردم باشد.
ادامه گزارش روزنامه خراسان حاکی است: طولی نکشید که تلاشهای همرزمان این شهید فداکار به نتیجه رسید و عاملان این جنایت در پنجه عدالت گرفتار شدند وبررسیهای تخصصی پلیس بیانگر آن بود که «محمد_ خ» و «ناصر _ ن» روابط صمیمانهای با یکدیگر دارند و سرقتها و زورگیریهای خطرناک را با هم انجام دادهاند در همین حال نیز تعمیرکار ضبط خودرو که به طور اتفاقی در این ماجرا گرفتار شده بود نیز مشاهدات خود از صحنه جنایت را در حضور مقام قضایی نصرآباد تشریح کرد و بدین ترتیب پس از تکمیل تحقیقات کیفرخواست این پرونده از سوی قاضی حسن وزیری دادستان عمومی و انقلاب تربت جام صادر شد و به گزارش روزنامه خراسان با توجه به اهمیت و حساسیت این ماجرا که بار دیگر جانفشانی یکی ازفرزندان ایران زمین برای امنیت مردم را به نمایش گذاشت پرونده مذکور به شعبه ششم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی ارسال شد و به زودی محاکمه عاملان شهادت این افسر فداکار به ریاست قاضی هادی دنیا دیده و متشاری قاضی غلامرضا مصطفوی آغاز میشود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 244
فساد چای از زمینه ها تا کمپین ها

چای که می خوری تا خستگی درکنی یاد پرونده فساد واردات چای می افتی و به نوعی خستگی در وجودت باقی می ماند. پدیده فساد اقتصادی به گونه ای است که تحمل وجود آن ولو به میزان کم نیز سخت است. در شرایطی که کمبودهای مختلف نظیر تورم، بیکاری، کاهش قدرت خرید، آلودگی هوا و سایر فشارهای روزمره اقتصادی و اجتماعی را مجبوریم تحمل کنیم، دیدن اعداد میلیارد دلاری از فساد روی مانیتورها، صفحات گوشی و برگه های روزنامه ها، تاب و توان مان را می گیرد. با این حال در پرونده فساد چای مانند هر پرونده فساد دیگری، نکات مهمی وجود دارد که باید به آن پرداخته شود.
نگاهی به پرونده های فساد اقتصادی در کشور نشان می دهد که همچنان طیف وسیعی از عوامل ایجادکننده فساد در ساختار اداری و اقتصادی کشور موجود است. یکی از این موارد شفافیت است. اگرچه دولت سیزدهم با انتشار صورت های مالی شرکت های دولتی و بخشی از شرکت های متعلق به شبه دولتی ها و بخش عمومی، گام مهمی در زمینه مقابله با فساد در شرکت های دولتی برداشت، اما روی دیگر سکه موضع روز گذشته شورای رقابت است که علیه 13 نهاد غیردولتی، تعاون، نظامی و انتظامی مشمول ماده 6 قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 اعلام جرم کرده است؛ چراکه ماده ۶ این قانون نهادها و مؤسسات عمومی و غیردولتی، نهادهای نظامی و انتظامی و بنیادهای تعاون وابسته، موسسات خیریه، کلیه صندوقهای بازنشستگی را به ارائه گزارش ۶ ماهه به شورای رقابت درخصوص مجموع مالکیت مستقیم و غیرمستقیم کلیه شرکتهای تابعه و وابسته خود در هر بازار تولید کالا و خدمات و نیز حق مالکیت در مجموع حداکثر تا ۴۰ درصدی سهم بازار و مالکیت هر کالا و خدمات ملزم میکند. در حقیقت همزمان با شفافیت در بخشی از اقتصاد با تداوم عدم شفافیت در بخشی دیگر مواجه هستیم.
با این حال آن چه فراتر از شفافیت در شرکت های دولتی و شبه دولتی بر فرایند فساد در اقتصاد ایران اثر می گذارد، بسترهای فسادزا در حوزه تجارت و نظام ارزی است. ارز چند نرخی همواره بسترساز فساد بوده است. اگرچه در شرایط جهش ارزی و جنگ اقتصادی، ارز ترجیحی راهکاری کوتاه مدت برای دوران گذار است، اما واضح است که باید به سرعت از نظام چند نرخی ارز فاصله گرفت یا در صورت تداوم چنین وضعیتی، کنترل های نظام تجاری و ارزی را تشدید کرد. اتفاقی که در ماجرای فساد چای دبش رقم خورده است، فساد بر بستر ارز چند نرخی و ضعف کنترل های نظام تجاری و ارزی در شرایط توزیع رانت بوده است. قطعا در شرایطی که واردکننده از ارز نیمایی ارزان تر از نرخ بازار منتفع می شود، همه انگیزه های فساد فراهم است. در چنین وضعیتی حتی ممکن است آن گونه که اظهارات مقامات قضایی نشان می دهد، شبکه ای از عوامل اجرایی نیز با شخص فاسد همراه شوند. چنین وضعیتی خطر بزرگی را ایجاد می کند که خطر فساد سازمان یافته است. اگرچه در اقتصاد ایران به هیچ وجه نشانه فساد سازمان یافته به گونه ای که بخش زیادی از مسئولان درگیر فساد شده باشند، وجود ندارد و همین که در کشف فساد و برکناری عوامل فساد برانگیز خود دستگاه اجرایی نیز اهتمام داشته است، می توان نتیجه گرفت که فساد سازمان یافته امکان نهادینه شدن در کشور را ندارد، اما زنگ خطر فساد چای دبش همین است که اگر در بسترهای فسادزا، کنترل های لازم صورت نگیرد، عوامل فساد شروع به شبکه سازی می کنند تا فساد خود را شکل قانونی دهند.
در هر حال فارغ از ریشه های فساد به وقوع پیوسته، تذکر یک نکته سیاسی و رسانه ای به همه فعالان این عرصه ضروری است. اواسط سال گذشته بود که پرونده تحقیق و تفحص مجلس از فولاد مبارکه سروصدا به پا کرد و با برخی اظهارنظرها، عدد فساد 92 هزار میلیاردی برای این پرونده در فضای عمومی و رسانه ای منتشر شد در حالی که جزئیات گزارش و سپس پیگیری های بعدی دستگاه های نظارتی نشان می داد که کل گردش مالی مواردی که رسیدگی شده است 92 هزار میلیارد تومان است و اصل آن چه تحت عنوان پرداخت های غیرقانونی، رشوه و رانت توزیع شده، قطعا مبلغ به مراتب کمتری است که البته باید در نهایت جزئیات این پرونده، موارد اتهامی آن و ارقام حیف و میل شده در آن توسط دستگاه قضایی نهایی و اعلام رسمی شود. اکنون به نظر می رسد ماجرای فساد چای دبش نیز همان مسیر فساد فولاد مبارکه را طی می کند. این که مابه التفاوت 3.4 میلیارد دلار ارز اختصاص یافته به این مجموعه با نرخ ارز آزاد را به عنوان فساد یا اختلاس در نظر بگیریم، غلط است ؛چراکه بخشی از ارز اختصاص یافته منجر به واردات و تعهد ارزی شده است و نمی توان آن را اختلاس یا منابع مالی از دست رفته دانست. به نظر می رسد سایه سیاست بر سر اخبار فساد گسترده است. برخی مشغول ساده سازی و برخی مشغول بزرگ کردن این فسادها هستند. جریانی به فساد فلان آقازاده می پردازد و جریان دیگر به فساد چای دبش. این یکی از فسادهای افراد منتسب به آن جناح می گوید و آن یکی از فسادهای افراد منتسب به این جناح. در این میان بزرگ نمایی و کوچک نمایی، سیاست رسانه ای افرادی است که مسئله شان فساد و سالم سازی فضای اقتصاد کشور نیست، بلکه ماهیگیری سیاسی از فسادها به نفع جناح و جریان خودی است. لذا باید دقت کرد در دام کمپین های سیاسی مرتبط با فساد نیفتیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 227
همدست در جنایات جنگی
واشنگتن قطعنامه شورای امنیت برای برقراری آتشبس فوری در غزه را وتو کرد. دیدهبان حقوق بشر: آمریکا با خطر همدستی با جنایات جنگی اسرائیل در غزه روبه روست

پیشنهاد«ساف»برای مدیریت غزه!
در پی اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه شورای امنیت ،«دیمیتری پولیانسکی» معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل با انتقاد از اقدام ایالات متحده گفت: آمریکا باز هم مانع آتش بس در غزه شد و ممانعت از آتشبس یعنی حکم اعدام آمریکا برای هزاران و شاید دهها هزار فلسطینی. سازمان دیده بان حقوقبشر نیز میگوید کاخ سفید با وتوی قطعنامه شورای امنیت برای آتشبس فوری در غزه خود را در معرض «شریک جنایات جنگی» شدن قرار داده است.در ادامه محکومیت اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در خصوص توقف جنگ در غزه از سوی کشورهای مختلف، «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین ، آمریکا را شریک نسلکشی مردم فلسطین دانست.در این بین،محمد الاشتیه، نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطین، این احتمال را رد نکرده که گروه حماس به عنوان «شریک کوچکتر» زیر چتر سازمان آزادیبخش فلسطین، «ساف»، قرار گیرد و به ایجاد «یک کشور مستقل که کرانه باختری، نوار غزه و شرق بیتالمقدس را دربرگیرد، کمک کند».اظهارات الاشتیه در مصاحبه با خبرگزاری بلومبرگ بیان شده، اما حماس به پیشنهاد شراکت در زیر چتر «ساف» واکنشی نشان نداده است.با این حال، مقامات اسرائیلی همچنان روی دستیابی به نخستین هدفشان یعنی «از بین بردن» حماس بدون توجه به این که چه پیش میآید یا این که این جنگ چقدر طول خواهد کشید، اصرار دارند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 411
جبران کاهش سود از جیب مردم!
شرکت زیرساخت و اپراتورها مدعی کاهش جدی میزان سود خود از تعرفه ها ونرخ کنونی اینترنت هستند. آن ها می گویند، با این نرخ ها نمی توان شبکه اینترنت را توسعه داد. از سویی کارشناسان و کاربران از کیفیت اینترنت راضی نیستند و معتقدند، اپراتورها نباید هزینه توسعه شبکه و کاهش سودشان را با جیب مردم جبران کنند

واکنش رئیس سازمان تنظیم مقررات
لاجوردی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هم روز گذشته به گونه ای اظهارنظر کرده که گمانه ها و زمزمه ها برای افزایش تعرفه های اینترنت تقویت می شود. خبرگزاری مهر، روز گذشته به نقل از رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نوشت که وی گفته است: «هر گونه تغییر در تعرفه باید همراه با افزایش کیفیت ارتباطات به صورت ملموس برای مردم باشد. »
شرط وزیر؛ گران شدن فقط با افزایش سرعت
در پاسخ به این پرسش که اپراتورها چه میزان در ارتقای کیفیت اینترنت اهتمام داشته اند، وزیر ارتباطات سال قبل در واکنش به تقاضای آن ها برای افزایش قیمت، تصریح کرد که «برای تعریف بستههای جدید موضوع را افزایش کیفیت شبکه منوط کردیم؛ چراکه ما به دنبال افزایش سود سهامداران اپراتورها نیستیم و افزایش قیمت باید در افزایش کیفیت اثر داشته باشد.» حتی آن ها را مکلف کرده اگر می خواهند نرخ تعرفه ها افزایش یابد، سرعت اینترنت را باید تا دو برابر ارتقا دهند.
حال این پرسش مطرح است که وضعیت اینترنت از اردیبهشت 1401 که وزیر ارتباطات این راهکار را برای اپراتورها تعیین کرد تا امروز چه میزان بهبود یافته است؟ احتمالا بیشتر کاربران با ما نیز هم دیدگاه خواهند بود که سرعت و کیفیت اینترنت نه تنها بهبود نیافته، بلکه با نوسانات متعدد، چندان راضی کننده و دلچسب نیست، تازه خیلی هم زود تمام میشود.
45 درصد از سود ما کم شد
همواره توجیه اپراتورها برای تقاضای افزایش قیمت تعرفه ها، کاهش سود آن ها نسبت به قبل بوده است. نکته مهم و سوی اصلی ماجرا این است که شرکت ارتباطات زیرساخت به عنوان واردکننده انحصاری اینترنت به کشور مدعی است سود این شرکت معادل 45 درصد با کاهش همراه بوده است. پایگاه خبری تخصصی حوزه اینترنت و ارتباطات مخابراتی روزهای قبل این طور نوشت: «به تازگی صورتهای مالی سال 1401 شرکت ارتباطات زیرساخت منتشر شده است. سود خالص این مجموعه که عهده دار مسئولیت انحصاری واردات اینترنت به کشور است ،در سال 1401 با کاهش 45 درصدی به 572 میلیارد تومان رسیده است.»
زمزمه افزایش قیمت از اردیبهشت
اگرچه اکنون موضوع افزایش قیمت تعرفه اینترنت این روزها به طور جدی مطرح است و برخی منابع حتی آن را در آستانه ابلاغ می دانند، اما این چالش از اردیبهشت و آن وقت که وزیر ارتباطات به افزایش قیمت چراغ سبز نشان داد، آغاز شد. وی آن موقع این طور گفت: موضوع افزایش قیمت اینترنت درحال بررسی است؛ افزایش قیمتی که به گفته زارعپور، به مردم فشاری وارد نکند و در مقابل، اپراتورها هم برای افزایش کیفیت خدمات بتوانند سرمایهگذاری کنند. «آخرین تعرفه بستههای اینترنتی مربوط به سال 1396 است و در دولت سیزدهم افزایش قیمت وجود نداشته. از طرفی سال گذشته بستههای زیر قیمت حذف شدند، اما اپراتورها بستههای جدیدی معرفی نکردند.»
توسعه از جیب مردم یا از سرمایه گذار؟
با این وصف، این که در شرایط اقتصادی کنونی و میزان تورم در سبد هزینه های مردم، شرکت ارتباطات زیرساخت و اپراتورها بخواهند هزینه توسعه و سود خود را از جیب مردم جبران کنند، به نظر منطقی نمی رسد. دکتر حسین امامی، مدرس ارتباطات در دانشگاه و پژوهشگر رسانه های نوین، در این باره دیدگاه قابل تاملی دارد: «استدلال این شرکت های خدمات اینترنتی برای افزایش تعرفه ها، چندبرابر شدن هزینه هایشان و تداوم سرمایهگذاری با هدف بهبود ارائه خدمات است، اما در کوتاه مدت هزینه مشکل کیفیت اینترنت را نمی توان از جیب مردم تامین کرد و باید جذب سرمایه گذار شود.»

ما موضوع گران شدن اینترنت را با عضو اتحادیه کسب و کارهای مجازی در میان می گذاریم. او البته گران شدن تعرفه های اینترنت را قبل از انتخابات مجلس کمی بعید می داند، اما می گوید: تصور ما از بیرون نسبت به میزان سود و درآمد اپراتورها که برخی از آن ها در بورس هم حضور دارند، آن طور هم که خودشان وانمود می کنند، چندان بد نیست، اما این یک واقعیت است که به هرحال، دولت هر تصمیمی که برای اینترنت می گیرد، باید شبیه همان نگاهی باشد که نسبت به کالاهای اساسی مردم دارد. یعنی امروز اینترنت در شمار کالاهای اساسی و مورد نیاز زندگی مردم شده است.
او معتقد است، اگر به تعداد اپراتورهای موجود، اپراتورهای تخصصی با عرضه سبد متنوعی از اینترنت اضافه شود، ضمن این که کاربر بداند در قبال پولی که پرداخت می کند، اینترنت با کیفیت مصرف خواهد کرد، شاید تغییر قیمت ها توجیه داشته باشد.
وی درباره راهکار اپراتورها به سمت جذب سرمایه گذار، می گوید: اگرچه حوزه توسعه زیرساخت اینترنت، برای سرمایه گذار می تواند جذاب باشد، اما در شرایط فعلی، جذب سرمایه گذار به ویژه سرمایه گذار خارجی کمی دشوار به نظر می رسد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


تعداد بازدید : 246
امیرعبداللهیان: هرچه جلوتر میرویم برجام بیخاصیتتر میشود



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 267
نقرهداغ آزادی بیان در کاپیتال هیل

فراخبر

امیرعلی ابوالفتح- در قانون اساسی ایالات متحده آمریکا، آزادی بیان تضمین شده است، اما حالا که عده ای از دانشجویان آمریکایی به نفع فلسطین شعار داده اند، کنگره آمریکا، روسای برخی از معتبرترین دانشگاه ها را احضار کرده و از آنان پرسیده است چرا با « یهودستیزی » مقابله نمی کنند؟فارغ از این که حمایت از فلسطین، الزاما دشمنی با یهودیان قلمداد نمی شود و طرح چنین سوالاتی، زنده کننده دوران مک کارتیسم در آمریکاست، برخی از اعضای کنگره طی نامه ای خواستار شده اند که روسای احضار شده ، به دلیل تعلل در محکوم کردن اقدامات دانشجویان حامی فلسطین، اخراج شوند. این رفتار نشان می دهد که آزادی بیان در آمریکا تا جایی تضمین می شود که «خطوط قرمز» از جمله دفاع از فلسطین و انتقاد از اسرائیل را رد نکند، در غیر این صورت، می تواند حتی به قیمت برکناری روسای دانشگاه ها به دلیل شعار سردادن دانشجویان تمام شود. در آمریکا، یهودستیزی و نه هر ستیز دیگری، علیه دیگر ملت ها و دیگر ادیان، جرمی غیر قابل بخشش به شمار می آید و آن هم نه به دلیل این که اکثریت مردم آمریکا یهودی باشند، بلکه به این دلیل که سیاست در ایالات متحده بیش از هر کشور دیگری در جهان، زیر سلطه جریان با نفوذ مسیحیان اونجلیست و مسیحیان صهیونی قرار دارد.
از نظر این جریان، وفاداری به موجودیت اسرائیل و صحه گذاشتن بر هر رفتار اسرائیل ، حتی نسل کشی انسان ها، بر هر اصل و ارزشی از جمله اصول قانون اساسی ایالات متحده و ارزش هایی همچون آزادی بیان و دفاع از کرامت انسان ها ارجحیت دارد. هر نوع نافرمانی هم با شدیدترین شکل ممکن، سرکوب و خاطیان، رسوا و مجازات خواهند شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 307
هشدار شکنندگی رشد و امیدواری به افت تورم
مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی وضعیت اقتصاد ایران در شاخص های رشد اقتصادی، تورم، نرخ ارز، ناترازی انرژی، خط فقر و فراگیری محرومیت شدید را بررسی کرد

هشدار درباره کاهش رشد اقتصادی
یکی از شاخص های قابل توجه اقتصاد در دو سال اخیر، رشد اقتصادی بوده است. به گزارش مرکز آمار ایران، این شاخص با احتساب نفت و بدون آن در سال 1400 به ترتیب 5.4 و 4.8 درصد بوده که این ارقام در سال 1401 به 4.9 و 4.5 درصد، در بهار امسال به 7.9 و 6.1 درصد و در تابستان نیز به 7.1 و 4.2 درصد رسیده است. با این حال مرکز پژوهش های مجلس هشدار داده که عمده رشد اقتصادی دو سال گذشته ناشی از رشد بخش نفت و صنایع بزرگ در نتیجه استفاده از ظرفیت های خالی بوده است و در صورت تداوم رشد محدود تشکیل سرمایه ثابت، امکان تداوم رشد سال های 1400 و 1401 وجود ندارد. با این اوصاف، این مرکز پیش بینی کرده که نرخ رشد اقتصادی در سال جاری به 4.5 درصد رسیده و در سال آینده به 3.1 درصد کاهش می یابد.
پیش بینی کاهش نرخ تورم با یک شرط
آمارهای مرکز آمار نشان می دهد که نرخ تورم ماهانه در ماه های اخیر در محدوده 2 درصد ثابت مانده است. مرکز پژوهش های مجلس در این باره با اشاره به کاهش قابل توجه تورم در ماه های نخست امسال، تثبیت نرخ تورم ماهانه در نرخ 2.2 درصد و همچنین کاهش قابل توجه نرخ تورم خوراکی ها، آورده است که انتظار کاهش نرخ تورم در صورت تداوم روند نزولی نرخ رشد نقدینگی وجود دارد. در خور ذکر است بانک مرکزی در گزارش اخیر خود، با اشاره به اجرای برنامه پولی و تعیین هدف رشد نقدینگی در سال گذشته و سال جاری و همچنین پیگیری جدی سیاست کنترل مقداری رشد ترازنامه بانک ها، از کاهش قابل توجه رشد 12ماهه نقدینگی و رسیدن آن از 42.8 در مهر 1400 به 26.9 در شهریور امسال خبر داده است.
یک خطر بالقوه ارزی
طبق اعلام مرکز پژوهشهای مجلس، روند فصلی نرخ حقیقی ارز، از ابتدای سال 1402 نزولی بوده است. به گزارش دنیای اقتصاد در این زمینه، روند کاهشی نرخ ارز حقیقی که حاصل کم کردن نرخ تورم از نرخ ارز اسمی است، به نوعی نمایانگر تثبیت نرخ ارز توسط سیاست گذار به صورت نامتناسب با تورم است. به طور کلی در شرایط مطلوب، روند نرخ ارز حقیقی ثابت است که به معنای همخوانی نرخ تورم و نرخ ارز به شمار میرود. در نتیجه کاهش آن اتفاق مثبتی برای اقتصاد محسوب نمیشود. این موضوع به این دلیل خطرناک به شمار میرود که امکان جهشهای ارزی را در آینده به وجود خواهد آورد. به گزارش خراسان، البته ذکر یک نکته الزامی است که تحلیل یادشده، با این فرض صورت گرفته است که مطابق تصویر، مبدا نمودار بیانگر وضعیت نرمال و نه بالای نرخ ارز حقیقی باشد. در غیر این صورت افت نرخ حقیقی ارز به معنای واقعی تر شدن آن خواهد بود.
پیشنهاد افزایش نرخ محاسباتی ارز در بودجه برای کاهش کسری
یک نکته قابل تامل در گزارش مرکز پژوهش ها مربوط به تغییر نرخ محاسباتی ارز در لایحه بودجه سال آینده است. این مرکز پیشنهاد کرده برای افزایش درآمد نفتی دولت به ۶۱۰ هزار میلیارد تومان و کاهش کسری بودجه، نرخ تسعیر ارز در لایحه بودجه ۱۴۰۳ از ۲۸۵۰۰ تومان به ۳۵ هزار تومان افزایش یابد. ️طبیعتاً بر اساس این پیشنهاد نرخ تامین ارز کالاهای اساسی نیز از ۲۸۵۰۰ تومان به ۳۵ هزار تومان افزایش خواهد یافت.
روایت 3ناترازی مهم در بخش های گاز، بنزین و برق
طبق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، ایران در سه حامل انرژی گاز، بنزین و برق دارای ناترازی به میزان روزانه ۳۰۰ میلیون متر مکعب، ۱۰ میلیون لیتر و 12.5 هزار مگاوات است.
تثبیت نامطمئن نرخ فقر، محرومیت شدید در حال از بین رفتن
داده های مرکز پژوهشهای مجلس نشان می دهد نرخ فقر در کشور در سالهای ۹۶ تا ۹۹، ۱۰ درصد زیاد شده و از ۲۰ درصد به ۳۱ درصد رسیده است. با این حال در دو سال گذشته مجدد به ۳۰ درصد کاهش یافته است. این مرکز در ادامه نسبت به خطر افزایش نرخ فقر هشدار داده و دلیل آن را کاهش فاصله طبقه متوسط با خط فقر ذکر کرده است.
گزارش مرکز پژوهش ها همچنین با انتشار دو نقشه از ایران که در آن ها وضعیت استان ها از نظر محرومیت شدید بررسی شده، نشان می دهد که وضعیت فراگیری محرومیت شدید (به معنای فقر چند بعدی در حوزه های سلامت، آموزش، زیرساخت، امکانات رفاهی و مسکن) از 25 درصد در سال 1385 به 4 درصد در سال 1400 کاهش یافته است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 231
4 نابودگر بهداشتروانی شاغلان
یک محیط کاری سالم که به شکوفایی و پیشرفت کارکنان و سازمان منجر شود ارتباط نزدیکی با بهداشتروانی شاغلان آن خواهد داشت
فعالیت در یک محیط کاری که به سلامتروان کارکنان توجه میشود، تاثیر بسزایی در پیشرفت افراد و سازمان خواهد داشت. البته معمولا وقتی از سلامت کارکنان در محیط کار سخن گفته میشود، بیشتر عوامل جسمی و فیزیکی که در محیط کار بر سلامت کارکنان موثر است، به ذهنمان متبادر میشود. عواملی همچون تمیزی و مرتب بودن، شرایط محیطی مانند نور محیط کار، گرمایش و سرمایش و ... . اما دسته دیگری از عوامل هم وجود دارد که بر بهداشتروانی شاغلان تاثیر بسزایی دارد. بهطور کلی یک محیط کاری سالم میتواند ارتباط نزدیکی با بهداشتروانی کارکنان خود داشته باشد. در ادامه به تعریف و عوامل موثر بر بهداشتروانی در محیط کار و راههای ارتقای آن اشاره میکنیم.
نویسنده : فرزانه شهریاردوست | کارشناسارشد روانشناسیبالینی

بهداشتروانی در محیط کار یعنی مقاومت در مقابل پیدایش مشکلات روانی و اختلالات رفتاری در کارکنان یک مجموعه و سالمسازی فضای روانی کار به نحوی که هیچ یک از کارکنان مجموعه به دلیل عوامل موجود در آن دچار اختلال روانی نشوند؛ همه کارکنان از اینکه در آن مجموعه مشغول کار هستند، احساس رضایت کنند و علاقهمند باشند کار خود را در آنجا ادامه دهند؛ هر یک از کارکنان سازمان درباره خود، مافوق، همکاران خود و بهطور کلی نسبت به جهان اطراف و به خصوص به جایگاه خود در مجموعه کاریشان احساس مثبتی داشته باشند.
عوامل آسیبرسان به سلامتروان در محیطکاری
عوامل مختلفی میتوانند سلامت روان در محیط کار را به خطر بیندازند که مهمترین آنها عبارت اند از:
1 تبعیض و نقض حقوق دیگران| تبعیض، نقض حقوق دیگران و برچسب زنی در هر محیطی مانعی جدی برای داشتن سلامت روان است. تبعیض، سم مهلکی برای یک مجموعه کاری به شمار میآید و زمینهساز بروز بسیاری از مشکلاتروانی است. ترس ازدست دادن شغل، نداشتن ارتقای شغلی، مشارکت نداشتن همکاران در کارهای تیمی و تمسخر از سوی همکاران، میتواند آسیب جدی به بهداشت روانی فرد وارد کند.
2 استرسهای زیاد محیط کار| همه مشاغل حتی مشاغلی که ظاهر آسانی دارند دارای لحظاتی نفسگیر و پرتنش، مسئولیت و توقع برآوردن انتظارات است. طولانی شدن استرسهای شغلی و فشارهای کاری در نهایت به خستگی شدید و فرسودگی روانی فرد منجر خواهد شد.
3 نبود ارتباط صمیمی بین مدیر و کارمندان| مدیرانی که میتوانند با کارمندانشان ارتباطی صمیمانه برقرار کنند، سلامت روان در محیط کار را ارتقا میدهند. در سازمانهایی که کارمندان ارتباط مناسبی با مدیر ندارند، سلامت روان ضعیف میشود. کارمندانی که ارتباط خوبی با مدیر ندارند از او میترسند و زمانی که با او همصحبت میشوند، مضطرب هستند و تحت فشار روانی قرار میگیرند.
4 نبود تعادل بین کار و زندگی کارکنان| زمانی که افراد احساس کنند نقشهای مختلف آنها در محیط کار و خانواده با یکدیگر تداخل دارند و حتی مزاحم یکدیگر هستند، بین کار و زندگی خود احساس تعارض می کنند. احساس تعارض بین کار و خانواده، علاوه بر آسیب به کارکرد شخص در محیط کار و خانه، بر سلامت روانی وی تاثیر میگذارد. نبود تعادل بین نقشهای فرد در خانواده و محیط کار در صورت تداوم، بهداشت روانی فرد را به خطر می اندازد و موجب کاهش کارایی، احساس درماندگی، کاهش رضایت شغلی و کاهش تعهد شغلی می شود.
توصیههایی به مدیران برای ارتقای بهداشتروانی کارمندان
کارهای اضافه را کم کنید، اصلاح و بهبود فرایندهای کاری راهکاری مناسب برای جلوگیری از کارهای اضافه و دوباره کاری است. در این زمینه با کارکنان خود مشورت کنید. همچنین به کارکنان خود اجازه و فرصت «نه گفتن» برای انجام اضافه کاری بدهید، به شرطی که وقفهای در کارهای مجموعه به وجود نیاید. در ضمن، کارکنان خود را بر سر دو راهی «کار یا زندگی» قرار ندهید. نباید کارکنان را برای انتخاب بین پیشرفت شغلی و رسیدگی به خانواده تحت فشار بگذارید یا این که آن ها را وادار کنید از ادامه تحصیل صرف نظر کنند.
توصیههایی به کارکنان برای ارتقای بهداشتروانیشان
در ساعات کاری به ذهن خود استراحت دهید. نفس عمیق، بلند شدن از پشت میز و قدری راه رفتن و صحبت کردن با همکاران مثبت نمونههایی از استراحت هستند. به درخواستهای غیرمنطقی مانند اضافه کاری های زیاد، محترمانه «نه» بگویید و تلاش کنید کار را کمتر به خانه ببرید. در صورت مجبور بودن به این کار، باید زمان خاصی را به آن اختصاص دهید؛ برای مثال زمانی که فرزندان به خواب رفتند. بهطور کلی استانداردهای معقولی برای خود در نظر بگیرید و از خود انتظارات کمالگرایانه در انجام کارها نداشته باشید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 239
جهانیشدن سنتهای شیرین افطار
«افطار و سنتهای فرهنگی و اجتماعی آن» در فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو ثبت جهانی شد؛ از آدابورسوم آن در کشورهای مختلف گفتیم و با مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی کشورمان گفتوگو کردیم


ماه مبارک رمضان برای مردم اندونزی ماه جشن و شادی است. مهمانیهای افطار، تفریحات، بازیهای مختلف و غذاهای متنوع، همه جزئی از فرهنگ مردم اندونزی در این ماه عزیز است. اندونزیاییها مراسمی هم دارند به نام «حلال به حلال» به معنی مصالحه و آشتی که بعضی شبها بعد از افطار در مساجد برگزار میشود.

یکی از جلوههای بارز ماه مبارک رمضان در مالزی که همچنین به عنوان یک سنت دیرینه در این کشور تلقی میشود، راهاندازی بازارهای رمضان با عنوان محلی پاسار مالام است که در ایام این ماه، همه روزه در گوشه و کنار شهرها و در هنگام افطار برپا میشود. این بازارهای خیابانی به هنگام غروب شروع به کار کرده و محصولات مختلفی مانند خوراکیهای مناسب برای افطار در ماه رمضان، کتابهای دینی، لباسهای محلی و... را به فروش میرسانند. همچنین در این بازارها از روزهداران با انواع غذاهای بومی و سنتی پذیرایی میشود.

مردم در کشورهای مختلف برای افطار، غذاهای متفاوتی را میل میکنند اما یکی از متفاوتترین آنها، مربوط به رسم مردم مالدیو است. خانوادههای مالدیوی هنگام افطار دور هم جمع میشوند و بهطور سنتی، با سه خرما و یک لیوان آب هندوانه افطار میکنند. از جمله غذاهای سنتی این کشور که در این ایام سرو میشود، شامل شلیککا، فتو ماشونی، روشی، ریهاکور و باندی است.

طبق یک سنتی قدیمی و بعد از افطار، گروههایی از مردم در سرتاسر عراق دور هم جمع میشوند تا بازی سنتی «محیبس» را انجام دهند. این بازی که عمدتا توسط مردان و در طول ماه رمضان انجام میشود شامل دو گروه است، با ۴۰ تا ۲۵۰ نفر بازیکن که به شکل نوبتی یک محیبس(حلقه) را پنهان میکنند. بازی به این صورت است که لیدر یکی از گروهها به صورت پنهانی یک حلقه را به یکی از هم تیمیهایش که با مشتهای بسته بر روی زمین نشستهاند، میدهد و تیم مقابل باید حدس بزند که حلقه در دست کدام یک از افراد رقیب است. اگرچه اصل و اساس پیدایش این بازی به درستی معلوم نیست اما دارای ارزش فرهنگی و تاریخی در این کشور است و لحظات شادی را برای آنها بعد از افطار فراهم میکند.

در بعضی از کشورهای مسلمان و در طول ماه رمضان به عنوان خبررسانی پایان یافتن روزه، توپ شلیک میشود. گفته میشود این سنت که با عنوان «مدفع الافطار» شناخته میشود، در اصل از مصر و در حدود ۲۰۰ سال پیش شروع شده است و تا امروز هم در لبنان ادامه پیدا کرده است و همچنان نشانگر نوستالژی نسلهای بزرگتر است که رمضان را از دوران بچگی به خاطر دارند.

در ماه مبارک رمضان و در کنیا، مهم است که افطار را با همسایگان خود به اشتراک بگذارید. شما از لذیذترین غذاهای خود برای آنها میبرید و آنها هم به نشانه سخاوت و مهربانی برای شما غذا میآورند. مهم نیست که شما ثروتمند باشید یا فقیر، مردم آنچه را که دارند به اشتراک میگذارند. همچنین قبل از افطار، بیشتر خانوادههای کنیایی در خانه خود و کنار دیگر اعضای خانواده خواهند بود.

اولین روز ماه رمضان در افغانستان تعطیل است و علاوه بر آن در این ماه روزانه 3 ساعت از زمان اداری کارمندان کاسته می شود. افطاری دادن هم در این کشور همانند سایر کشورها مرسوم است تا جایی که گاهی سبقت گرفتن مردم برای دادن افطاری دیدنی است. وقتی هم که افطار می شود نمازگزاران با خود افطاری به مسجد می برند و پس از خواندن نماز مغرب افطار میکنند و به خانه میروند و شام میخورند.

دید و بازدید خانوادهها از یکدیگر در عمان یکی از مراسم مخصوص این ماه به شمار میرود و طبق رسوم قدیمیشان، آنها هر روز در منزل یکی از اقوام افطار میکنند. کودکان عمانی هم طبق یک رسوم شیرین به نام «قرنقشوه» در خیابانهای محله بعد از افطار میچرخند و از یک خانهای به خانه دیگر میروند و در برابر آنها میایستند و از آنها شیرینی میخواهند.
منابع این بخش از پرونده: مهر، تابناک، همشهریآنلاین و ..
افطار باعث انسجام اجتماعی و دوستی می شود
مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی از روند جهانی شدن «افطار»، ثبت آن توسط یونسکو و اهمیت این آیین اسلامی گفت
پرونده «افطار و سنتهای فرهنگی و اجتماعی آن» به عنوان بیستوسومین عنصر میراث فرهنگی ناملموس ایران در فهرست جهانی یونسکو قرار گرفت. به سراغ، «علیرضا ایزدی» مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی رفتیم تا از روند ثبت این آیین در یونسکو و دلایل اهمیت آن برایمان بگوید.

«ایزدی» در ابتدا صحبتهایش درباره جهانی شدن آیین «افطار» میگوید: «از 2003 میلادی به بعد، همه ساله نشستی توسط یونسکو برگزار میشود که کشورهای مختلف، عناصری را که واجد ارزش است برای آن ارسال میکنند تا ثبت جهانی شود. ایران هم از 2 سال پیش به واسطه این که آیین افطار فرصت و ظرفیت بالایی برای ترویج ارزشهای انسانی داشته و جایگاه ویژهای در بین تمام مسلمانان کشورهای مختلف دارد، آن را به کمیته میراث ناملموس جهانی پیشنهاد داد. بعد از چانهزنیها و اضافه شدن چند کشور مسلمان دیگر به این پرونده، خوشبختانه در نشست اخیر که هجدهمین جلسه بود، به نام ایران و با مشارکت کشورهای دیگر یعنی جمهوری آذربایجان، ترکیه و ازبکستان به ثبت جهانی رسید.»
کمک به فقرا، تقویت روابطاجتماعی و ... در آیین افطار
مدیر کل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی درباره آیین افطار و ضرورت ثبت جهانی آن میگوید: «برخی مسائل هستند که فرهنگ یک کشور را معرفی میکنند. مثلا همین آیین افطار، معرفیکننده آداب و رسوم کشور ماست، یک پرچمی است برای این که مردم جهان با کشور ما بیشتر آشنا شوند. در بحث افطار علاوه بر جنبه مذهبی، ما تاکید جدی روی بحث مهماننوازی، کمک به فقرا، تقویت روابط اجتماعی و ... را حائز اهمیت میدانیم که مورد توجه هیئت داوری یونسکو هم قرار گرفت و از گستره آن در تمام کشورهای اسلامی بهعنوان یکی از اصلیترین فرهنگهای اسلامی و انسانی یاد کردیم. بنابراین جهانی شدن این فرهنگ به تصویر مناسب از اسلام در بین کشورهای دیگر جهان کمک بسیاری خواهد کرد.»

«افطار جشن مهمی است که در تاریخ و فرهنگ ایرانیان ریشه دارد و ابعاد گوناگونی از فرهنگ و زندگی روزمره آنها را تحت تأثیر قرار داده است. مثلا افطار نقش بسزایی در همفکری خانوادهها برای مواجهه با چالشها و به اشتراک گذاشتن لحظات خاص زندگی دارد.» او با بیان این که افطار نه تنها یک جشن دینی بلکه نمادی از انسانیت، همدلی و ارتباط اجتماعی در فرهنگ ایران است، ادامه میدهد: «این آیین تأثیر بسزایی بر ارتباطات بین مسلمانان دارد و دارای نقش اجتماعی و فرهنگی مهمی در تمامی جوامع اسلامی، فارغ از جنسیت، قومیت، نژاد و جغرافیاست. این عنصر باعث انسجام اجتماعی، وفاق ملی، صلح، دوستی و شادی میشود. همچنین در این ماه مردم با اهدای کمکهای خیرخواهانه به نیازمندان و ایجاد حلقههای اجتماعی همراه میشوند که احساس همبستگی و مشارکت اجتماعی را تقویت میکند. بهعلاوه فرهنگ افطاری مسلمانان فرصتی است برای فراهم آوردن فضای گفتوگو و تبادل فرهنگی که میتواند منجر به درک بهتر از همدیگر و ارتقای تعاملات فرهنگی بین جوامع مختلف شود».
پخت غذاهایی آیینی و محلی برای افطار
مدیر کل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی درباره برنامههای فرهنگی و اجتماعی زمان افطار هم میگوید: «همزمان با افطار، علاوه بر خواندن نماز بهصورت فردی یا جمعی، فعالیتهای مهم دیگری همچون برگزاری مراسم دعا، خواندن و نواختن موسیقیهای مرتبط، خواندن قصههای اجتماعی و دینی برای کودکان، برپا کردن سفرههای افطار با غذاهای محلی و آیینی، بازیهای دسته جمعی سنتی و معاصر، پختن غذاهای آیینی و محلی، مراسم آشتیکنان افراد، خواستگاری برای جوانان و ... انجام میشود.»
افطار جزو لذتبخشترین لحظات عمر ماست
«ایزدی» در پایان میگوید: «ما ایرانیها در حوزه مسائل فرهنگ اجتماعی بسیار قوی هستیم. بنابراین ملیت ما، یک طرف این ماجراست. دین ما هم تکاملدهنده این صفت ارزشمند یعنی توجه به همنوع است؛ بنابراین هم مسائل ملی در این ماجرا دخیل است و هم مسائل مذهبی. افطاری و فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی وابسته به آن که پس از سختی روزهداری برگزار میشود نقش موثری در ارتقای نشاط و شادابی مسلمانان در ایام ماهرمضان دارد. برخی اتفاقات اجتماعی خوب در افطار رخ میدهد و ما خودمان که افطاری رفتیم و افطاری دادیم، به همهمان ثابت شده که لذتبخشترین لحظات عمر ما در همان دقایق افطار اتفاق افتاده و خاطرات زیادی در ذهنمان از آن مواقع حک شده است.»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.