
تعداد بازدید : 292
سفر به دنیای مسحور کننده «روشنروان»
به مناسبت رونمایی از«همه ایرانم»، تازهترین آلبوم موسیقی استاد کامبیز روشنروان نگاهی گذرا به آثار و زندگی هنری آهنگ ساز«گل های داوودی» و«امیرکبیر» داشتهایم

راز موفقیت و سحرانگیزی آثار روشنروان
او در یکی از مصاحبههایش با سایت «موسیقی ما» اینچنین میگوید: من خودم را معلم و آهنگ سازی میدانم که حدود 50 سال است آموزش موسیقی انجام میدهد، در همین حدود به آهنگ سازی نیز میپردازم. سبک هارمونی من با تمام کتابهایی که وجود دارد، متفاوت است. این تفاوت به این دلیل است که از کودکی به دنبال نوآوری در موسیقی بودم. استادان من در زمان دانشجوییام میگفتند روش هارمونی نویسی روشنروان با همه هارمونیهای موجود متفاوت است. در حقیقت من وقتی به آثار موسیقی نگاه میکنم به دنبال اضافه کردن برخی نوآوریها به هارمونیها هستم. این روش را که حاصل کشفیات خودم بوده به دیگران نیز آموزش دادهام، سپس رسالهای از هارمونیهای مختلف نوشتم که مورد استقبال اهالی موسیقی قرار گرفت.
غیرممکنهایی که ممکن شد
وی در بخش دیگری از این مصاحبه خاطرنشان میکند: از زمانی که در هنرستان موسیقی، آهنگ سازی را شروع کردم به دلیل آشنایی با موسیقی ایرانی و موسیقی کلاسیک غربی تلفیق سازهای کلاسیک ایرانی و غربی را انجام میدادم. تلاشم این بود که در هر اثری که مینویسم باید کاری انجام دهم که یکی از غیرممکنها را به ممکن تبدیل کنم بهعنوانمثال وقتی میخواستم از گوشه «دلکش» به گوشه شور بروم به دنبال راه جدیدی بودم که تا امروز تجربه نشده باشد. در «مرکب نوازی» ها تمام تغییر دستگاهها را از راههایی انجام میدادم که ابداع خودم بود و کسی از آن خبر نداشت. زمان زیادی را روی این کشفها و ابداعات میگذاشتم و نتیجه آشنایی من با موسیقی غرب و موسیقی ایرانی به ساخت هارمونیهایی انجامید که ابداع خود من است و هیچ فرد دیگری آن را انجام نداده است.
وی خاطرنشان میکند: در هنرستان دیکته موسیقی من همیشه 2 یا 3 بود تا اینکه روشی را ابداع کردم که بعدازآن با بهکارگیری این روش هیچوقت در این درس کمتر از 20 نگرفتم.
شگفتزدگی استاد موسیقی آمریکایی از روش روشنروان جوان
او در ادامه این مصاحبه با سایت «موسیقی ما» میگوید: در دوران جوانی که دریکی از دانشگاههای آمریکا به تحصیل موسیقی مشغول بودم روزی زیر درختی در حیاط دانشکده نشسته بودم و از ذهنم نتها را برای «پارتیتور» مینوشتم. استادم بالای سرم آمد و با تعجب پرسید: «مگر تو روی پیانو و بر اساس نواختن، نتها را نمینویسی؟» پاسخ دادم «خیر. من همه نتها را در ذهنم دارم.» برایش عجیب بود که من کار غیرممکنی را ممکن کردهام. همواره زندگی من در آهنگ سازی بر مبنای تجربه فضاهای مختلف بوده است. همیشه دوست داشتهام فراتر ازآنچه را در کتاب وجود دارد خودم خلق کنم و یاد بگیرم و این آرزوی من از مسیر تجربه ممکن شده است.
رساله هارمونی روشنروان
روشنروان کتابی خاص در حوزه موسیقی بانام «کتاب هارمونی جامع کاربردی از ابتدا تا ورود به موسیقی آتونال» نوشته است. او جزو معدود استادان موسیقی است که رسالهای جامع در این زمینه خلق کرده. او تا امروز بیش از 100 موسیقی متن برای فیلمهای سینمایی، مجموعه تلویزیونی و پویانمایی ساخته است. فعالیتش در ساخت موسیقی فیلم را نیز با فیلم «مسافر» به کارگردانی عباس کیارستمی آغاز کرد و در ادامه با کارگردانانی همچون پوران درخشنده، مهدی فخیمزاده، تهمینه میلانی، رسول صدرعاملی، مجتبی راعی، یداله صمدی و ... همکاری داشته است. همچنین در موسیقی آوازی و تهیه آلبوم همکاری با خوانندگانی مانند: محمدرضا شجریان، شهرام ناظری، علیرضا افتخاری، بیژن بیژنی، محمد اصفهانی، علیرضا قربانی، سیامک علیقلی و ... را در کارنامه کاری درخشان خود دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 248
کارگاه نجاری 6نفره خانوادگی
گفتوگو با دختری که بعد از دانشگاه به فکر یادگرفتن حرفه نجاری از پدر افتاد و حالا یکی از 6 عضو کارگاه نجاری خانوادگیشان است که از دهه چهل، هفتاد و حتی نودیها در آنجا مشغول هستند


مرجان، دختر 29ساله خانواده است. سفارشهای اینترنتی کارگاه را میگیرد، ایده کارگاه خانوادگی را داده و مسئول سروساماندادن به سفارشها و حسابوکتابهاست. او کارگاه نجاری خانوادگیشان را که تقریبا جمعی از متولدین چند دهه مختلف است، اینطور معرفی میکند :«ما یک خانواده ششنفره هستیم که در کارگاه نجاری با هم کارمیکنیم. این خانواده شامل پدرم حمید اسحاقیزاده متولد سال47 و مادرم مهری اسحاقیزاده متولد سال 54، برادرم علی متولد سال82 است و خانواده من که میشود همسرم صادق نخعی متولد سال 71 و پسرم دانیال متولد سال 97. پدرم یک نجار است که 39یا40سال است دارد در این حوزه کار میکند. حدود چهار سال است که من خواستم به کارگاه برویم تا همهمان با هم کار کنیم چون برادرم به یک سنی رسیده بود که بالاخره باید یک کار و مهارت را یاد میگرفت. برای همین گفتیم خانوادگی کار کنیم. یعنی همهمان با هم شروع کردیم به یاد گرفتن نجاری از پدر و هنوز داریم یاد میگیریم. به جز همسرم که کارمند است و بعدازظهرها به جمعمان میپیوندد، بقیه از صبح تا بعدازظهر در کارگاه هستیم و آنجا سرویسخواب، کابینت، کمد ظرفوظروف، شمعدانی سالنی یا هرچیز چوبی که فکرش را بکنید و قابل ساخت باشد، میسازیم.»

قصه اینکه مرجان چطور به نجاری علاقهمند شد و سوله پدرش به یک کارگاه نجاری تبدیلشد، خیلی جالب است. دوران کرونا با همه سختیها برای او جرقه شروع یک کار و فعالیت و به نوعی توفیق اجباری بوده است. از مرجان میخواهم درباره آن مقطع صحبت کند و او آن روزها را اینطور تعریف میکند: «من در دانشگاه، فقه و حقوق خواندم اما از بچگی میرفتم مغازه نجاری پدرم. همسرم هم دوست نداشت به هر قیمتی کار کنم. دوران کرونا من هنوز کارم را شروع نکرده بودم. جریان کار من هم اینطور شروع شد که ما در دوره کرونا مجبور شدیم حدود 6ماه در کارگاه زندگی کنیم چون نتوانستیم خانه پیدا کنیم. یعنی تمام وسایلم را جمع کردم و رفتیم در کارگاه زندگی کردیم. از همان زمان بود که در کارگاه با آشغالچوبهایی که در کارگاه روی زمین ریخته بود، شروع کردم به ساختن چهارپایههای کوچکی که برای گلدانهاست و بعد آنها را رنگ زدم. در 6ماهی که کارگاه بودم، کمکم گفتم فلان کار را انجام میدهم، فلان کار را هم یاد بگیریم و اینطور شد که شروع کردم. علاقهام هم بیشتر شد و دیدم این تنها کاری است که میتوانم در کنار آن به زندگی و خانوادهام برسم و همین باعث شد بخواهم در کنار خانواده کار کنم. حالا آرزوهای زیادی دارم. دوستدارم صفحهام در فضای مجازی بیشتر بالا برود؛ کارهایمان بیشتر فروش داشته باشد تا بتوانیم دستگاههایی مانند CNC و دستگاههای بزرگتری را که قیمتشان بالاست، بخریم و کارگاه را ارتقا بدهیم. کلی روی اینها فکر کردم و هنوز کار دارد تا به آن برسیم ولی ما تلاشمان را میکنیم.»

از مرجان میپرسم چطور شد که به فکر ساختن صفحه و به اشتراکگذاشتن کارشان در کارگاه نجاری با کاربران شبکههای اجتماعی افتاد. او در پاسخ میگوید: «فکر کردم و دیدم در اینستاگرام، کاری که مردم بیشتر به آن نگاه کنند و دربارهاش حرف بزنند این است که ما خانوادگی، کاری را انجام دهیم و جذابیتی داشته باشیم. مثلا اگر فقط من تنها با پدرم میبودم، نمیشد. چون من بچه کوچک داشتم و باعث میشد نتوانم از او نگهداری کنم. اینطوری مادرم هم کنارمان است، بالاخره میخواهیم غذا درست کنیم، ناهار بخوریم، همه در کارگاه با هم هستیم. اینطور راحتتر میتوانستیم به کارهایمان برسیم و حداقل زندگی شخصیمان را هم کنارش حفظکنیم. الان هر صبح همه میرویم کارگاه و کارمان را شروع میکنیم. با هم یک وقت چای داریم، ناهار میخوریم و دور هم کارها را انجام میدهیم. البته تقسیم کار داریم و طبق آن کارمان را شروع میکنیم و آنها را پیش میبریم.»

دختر خانواده اسحاقیزاده که برای کارگاهشان آرزوهای زیادی دارد کارهای فضایمجازی را هم بهعهده دارد. او درباره بازخوردهایی که از مردم میگیرند، میگوید: «کارهای فضایمجازی و مدیریتش با خودم است. ایده فضای مجازی هم از خودم بود و سفارشها را خودم میگیرم، بستهبندی میکنم و تحویل میدهم. برای این که صفحهمان را در فضای مجازی ارتقا بدهم، گفتند کارهای روزانهتان را بیشتر به اشتراکبگذارید اما خانواده زیاد موافق نیستند و میگویند در همینحد، بس است! موافق نیستند از حرفها و روابطمان در صفحه چیزی بگذارم و من هم کمتر از روزمرگیهای کارگاه چیزی میگذارم. شاید از صددرصد کارگاه، 20درصد را بتوانم در فضای مجازی قرار دهم اما با وجود این، همه واکنشها مثبت است. مردم میگویند خدا پدرت را نگهدارد که این قدر پشتتان بوده و هنوزم که هنوز است دوست دارد شما را کنار هم جمع کند و سایهاش مستدام باشد. بعضیها هم میگویند چقدر خوب که خانوادگی کنار همید و با هم کار میکنید.» مرجان به همراهی پسرش در کارگاه، اشاره و اضافهمیکند :«پسرم در کارگاه همکاری و با هم بودن را خیلی قشنگ یاد گرفته است. خیلی دوست دارد در هر شرایطی به همهمان کمک کند. وقتی میخواهیم کارگاه را تمیز و خاکارهها را جمعکنیم میآید کمک میکند و تا جایی که بتواند کمک حالمان است.»
پدرم کارش را از زیر صفر شروع کردهبود
«پدرم چون کارش را از زیر صفر و شاگردی شروع کردهبود، خودش هم کمکم و به مرور همه وسایل کارگاه نجاری را خریده است. الان 40سال است که نجاری میکند، هر کدام را چندین سال پیش خریده و تقریبا همه ابزارش کامل است. یعنی همه اینها سرمایه باباست که خودش بهدستآورده و من هیچ سرمایهای نداشتم. نهایتش این است که هرچقدر پول دستم بیاید برویم چوب بخریم. ما فعلا سولهاش را کارگاه نجاری کردیم و به این فکر میکنم شاید دفتر را بتوانیم به یک شعبه حضوری برای کارهای کوچکِ کارگاه، تبدیلکنیم چون خیلیها دوستدارند خرید حضوری انجام بدهند. حالا تا این ایده عملی بشود یک خرده طول میکشد چون هنوز آنقدر کار آماده نداریم. فعلا روند کارمان اینطور است که مثلا کار را سفارش میگیریم و در عرض دو هفته حاضر میکنیم تا تحویل مشتری بدهیم.» اینها حرفهای مرجان درباره این است که چطور سرمایه کارگاه خانوادگیشان را فراهمکردند.

شاید برایتان سوالباشد که چطور میتوان درآمد یک کارگاه 6نفره خانوادگی را مدیریت کرد. درآمد اصلی به چه کسی میرسد و اصلا مبنای تقسیم درآمد باید چطور باشد که دلخوری پیش نیاید و از طرفی همه به حق خود برسند. مرجان اسحاقیزاده درباره این که چطور درآمد کارگاه را مدیریت میکند و در پاسخ به سوال ما در همین باره میگوید: «درآمد اصلی کارگاه را پدرم میگیرد چون بیشتر کارها و خریدها با اوست. بقیه درآمد را هم به نسبت کار تقسیم میکنیم. بعضی اوقات پدرم یا من سفارشهایی از جایی غیر از صفحهمان میگیریم در چنین موقعیتی با توجه به این که چه کسی وقت و توانایی انجام آن سفارش را در آن زمان دارد و میتواند محصول را بسازد کار را به او میسپاریم. هزینه چوب و رنگ و ... را مشخص و برنامهریزی میکنیم و بعد طبق حسابوکتاب پرداخت را انجام میدهیم. پدرم از همین نجاری بود که توانست این سوله را بخرد، دستگاهها را بخرد و به همین دلیل درآمد کارگاه، بیشتر به بابا میرسد. مثلا میگوییم 70درصد این کار برای بابا و بقیه را تقسیم میکنیم. پول چوب و بقیه لوازم را هم به کسی که آنها را خریده است، پرداخت میکنیم و حسابوکتابهای کارگاه با من است.»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 253
تولد «صهیونیسم» در زایشگاه «لندن»!
106 سال پیش در چنین روزی، 9 دسامبر 1917، سرزمین فلسطین توسط نیروهای انگلیسی اشغال شد. این اقدام که در واپسین ماههای جنگ جهانی اول صورت گرفت، نخستین گام عملی بریتانیا برای تأسیس رژیم جعلی صهیونیستی بود. به همین بهانه در نوشتار پیشِ رو، به نقش فراموش شده انگلیسیها در یهودیسازی فلسطین پرداختهایم

ریشههای انگلیسی «صهیونیسم»
رژیم صهیونیستی و اصولاً تفکر صهیونیسم، بیش از آنکه برخاسته از تفکرات آیین یهود باشد، ناشی از تفکرات سرمایهداری و امپریالیستی جماعتی از یهودیان است که میخواستند بر ساختار کریه تفکرات اومانیستی و مادیگرایانه خود، لعابی از دیانت بپوشانند. نکته قابل مطالعه این است که نسخه آنها از آیین یهود، پیوندی ناگسستنی با اندیشههای برخی جریانهای پروتستان در اروپا داشت. به ویژه در انگلیس، فعالیت فرقه پروتستان «پیوریتان» (به معنای پرهیزگار!) باعث شد که پیوندهای عمیقی میان این دسته از یهودیان و ساختار سیاسی بریتانیا برقرار شود. پیوریتنها به عهد عتیق یا متن تورات که در کنار عهد جدید (انجیل) کتاب مقدس مسیحیان را تشکیل میداد، بیشتر بها میدادند و حتی به دنبال جانمایی برخی آیینهای یهودی در آداب و رسوم دینی مسیحیان بودند. چنین وضعیتی، شاخص حضور یهودیان را که تا پیش از آن در سرزمینهای مختلف اروپایی گرفتار یهودستیزی شدیدی بودند، در انگلیس بالا برد؛ اما تنها یهودیان ثروتمند از منافع آن بهره بردند. پیوریتنها معتقد بودند که مردم انگلیس، جای قوم برگزیده را در تورات گرفتهاند و با این رویکرد، هر جنایت و کشتاری را توجیه میکردند؛ به عنوان نمونه، وقتی نخستین مستعمرهنشینهای انگلیسی در قاره آمریکا تأسیس شد، بومیان آمریکایی «قوم کنعان» فرض شدند که باید توسط «قوم برگزیده» و مطابق با «کتاب مقدس» قتلعام شوند و جالب اینجاست که چنین تفکری، سخت مطابق با نیازهای توسعه امپریالیستی بریتانیا در مناطق مختلف دنیا بود! طولی نکشید که نیاز انگلیس به ثروت یهودیان متمول، پای آنها را به بدنه ساختار قدرت در بریتانیا باز کرد. آنها نه تنها به مقامات اجرایی بالا دست پیدا کردند، بلکه از طریق ازدواج با خانواده لُردهای سنّتی بریتانیا، به مقامهای اشرافی و سنتی انگلیس نیز، رسیدند. بر اساس یک گزارش، در سال 1922م / 1301ش در انگلیس 26 لُرد، شش «سِر»، شش مشاور رسمی پادشاه و شش عضو شورای شهر لندن یهودی و یهودیزاده بودند. نفوذ این یهودیان متمول در بدنه اقتصاد انگلیس حیرتآور است. خاندان روچیلد که اصالتاً آلمانی بودند، شعبه قدرتمندی از طایفه خود را در لندن مستقر کردند که از زمان جنگهای بریتانیا با ناپلئون بناپارت، توانست با استفاده از سفتهبازی و در هم ریختن ساختار بازار، اساس اقتصادی پولی انگلیس را در اختیار بگیرد. این افراد، همانطور که اشاره کردیم، سخت به دنبال کشیدن لعاب دیانت بر تفکرات مادیگرایانه خود بودند. در واقع اندیشه و تفکرات صهیونیستی، زاده و پرداخته ذهن تئودور هرتصل، روزنامهنگار یهودی و مجارستانیالاصل نبود؛ رد پای این تفکر را میتوان در میان جامعه سرمایهدار یهودی قرن 18 و 19 میلادی یافت که توانستهبودند در بدنه ساختار سیاسی و اقتصادی انگلیس، به شدت نفوذ کنند؛ افرادی مانند «موسی مونتهفیوره» (درگذشته 1884م / نخستین شهردار یهودی لندن)، «بنجامین دیزرائیلی» (درگذشته 1881م / نخستوزیر انگلیس در دو دوره و از بنیانگذاران حزب محافظهکار مُدرن) و ... . وجود این افراد باعث شد که تفکرات صهیونیستی، یعنی تلاش برای ایجاد یک کشور جعلی در خاک فلسطین، به عنوان یک دکترین سیاسی مورد توجه باشد؛ آنقدر که وقتی بریتانیا توانست از دولت عثمانی، در نیمه نخست قرن نوزدهم، اجازه تأسیس کنسولگری در بیتالمقدس را بگیرد، مأموریت نخست کنسول این کشور، حمایت از یهودیان عنوان شد، حتی یهودیانی که تبعه دولت بریتانیا نبودند! موقعیت جغرافیایی فلسطین که آن را «لولای سهقاره» مینامند، باعث شد که سیاستمداران انگلیس، رویکرد صهیونیستی را جدی بگیرند و در سایه توقعات آیینی سرمایهداران یهودی، به دنبال توسعه قدرت امپراتوری با استفاده از تسلط بر فلسطین باشند. این رویکرد، در 9 دسامبر سال 1917، دقیقاً 106 سال قبل در چنین روزی، وارد مرحله جدید و جدیتری شد؛ انگلیسیها در واپسین ماههای جنگ جهانی اول، سرزمین فلسطین را اشغال کردند. این اشغال، البته با مساعدت یهودیهای صهیونیست و اعضای فرقه ضاله بهائیت که به سرکردگی عباس افندی – که بخش عمدهای از طرفداران آن یهودیهای بهائی شده بودند – در عکا استقرار داشتند، به انجام رسید. تسلط انگلیس بر فلسطین، برای این دولت استعماری بسیار حیاتی و مهم بود و میتوانست علاوه بر حلقه اتصال میان مستعمرات آفریقایی و آسیایی بریتانیا، نفوذ سیاسی و اقتصادی انگلیس را در غرب آسیا به شکلی فزاینده گسترش دهد. به علاوه، موقعیت ژئوپولیتیک فلسطین و جایگاه مورد توجه آن نزد جامعه ادیان ابراهیمی، قادر بود بخشی از نیازهای تبلیغاتی لندن را هم در عرصههای گوناگون تأمین کند. این نیاز استعماری، پیوندی پایدار با خواست صهیونیستهای انگلیسی، اعم از سیاستمداران مسیحی پروتستان و یهودیان سرمایهدار داشت. ایجاد یک کشور جعلی در قلب غرب آسیا، همچنین میتوانست بخشی از سیاستهای درازمدت انگلیس را برای جلوگیری از توجه شرق اسلامی به ایستادگی در برابر فزونخواهی اروپاییها تأمین و به عنوان یک مزاحم همیشگی، پتانسیل مقاومت و ایستادگی مسلمانان را مصروف خود کند. به این ترتیب، بریتانیا با ادعای عمل به وعده بالفور، فضا را برای مهاجرت گسترده صهیونیستها به سرزمین فلسطین فراهم کرد.
رسوایی سند قیمومت
در سال 1920م / 1299ش، حدود سه سال بعد از اشغال فلسطین و اعطای رسمی قیمومت این سرزمین به انگلیس، «هربرت ساموئل»، یک یهودی بریتانیایی و مورد علاقه صهیونیستهای انگلیسی، فرماندار فلسطین شد. همزمان شورای عالی متفقین که سند قیمومت انگلیس بر فلسطین را صادر کردهبود، از لندن خواست که سیاست یهودیسازی این سرزمین را در دستور کار قرار دهد. بیتردید، لابیهای صهیونیستی در اروپا و آمریکا، نقش مهمی در ارائه این درخواست داشتند. در ادامه این اقدامات و در سال 1930م / 1309ش، «آرتور واکهوب»، یک افسر یهودی انگلیسی فرماندار فلسطین شد تا کار یهودیسازی را وارد مرحله جدیدتری کند. این اقدام خشم عمومی مسلمانان و مسیحیان فلسطینی را برانگیخت. آنها کوشیدند تا انگلیس را برای دادن استقلال به ملت فلسطین تحت فشار بگذارند، اما لندن ابداً حاضر به پذیرش این استقلال نبود. «وینستون چرچیل»، وزیر وقت مستعمرات انگلیس درباره اعطای استقلال به مردم فلسطین گفتهبود: «حکومت بریتانیا نمیتواند با تأسیس حکومت ملی [فلسطین] موافقت کند، چون تأسیس چنین حکومتی اجرای برنامه تأسیس وطن یهودیان در فلسطین را به تعویق میاندازد.» مسلمانان فلسطینی کوشیدند تا با قیام و مبارزه مسلحانه در برابر اقدام انگلیس برای یهودیسازی فلسطین ایستادگی کنند. هر چند که این اقدامات نهایتاً به جایی نرسید، اما باعث به تعویق افتادن اعلام تشکیل رژیم صهیونیستی شد. «حییم وایزمن»، نخستین رئیس دولت جعلی صهیونیستی – که از قضا خود یک یهودی انگلیسی بود – در خاطراتش مینویسد: «مقاومت شدید فلسطینیها، ایستادگی مفتی امینالحسینی و شورشها بود که اجرای برنامهها را در فلسطین تا سال 1948م به تعویق انداخت، در حالی که مقرر شده بود حداکثر تا سال 1934پروژه [ایجاد کشور یهودی] به طور کامل به اجرا درآید.»
انگلیس فقط در ایجاد دولت جعلی صهیونیستی نقش نداشت. دولت لندن طی سالهای بعد از تأسیس این رژیم – از جمله در حوادث اخیر غزه – بارها و بارها از جنایات و تجاوزات صهیونیستها علیه مردم فلسطین و همسایگان این سرزمین حمایت کردهاست. در واقع انگلیس، بعد از آمریکا، به عنوان اصلیترین متحد سنتی رژیم صهیونیستی عمل میکند. درباره تغییر جایگاه انگلیس، بعد از جنگ جهانی دوم و واگذاری موقعیت نخست حمایت از صهیونیستها به ایالات متحده، در ابتدای نوشتار صحبت کردیم.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 247
آلودگی پیاپی هوا در مشهد ۶ روزه شد
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: شاخص کیفیت هوای کلانشهر مشهد برای ششمین روز پیاپی در هفدهمین روز آذر ۱۴۰۲ در شرایط ناسالم و آلوده برای شهروندان قرار دارد.
مهدی الهپور در گفت و گو با ایرنا افزود: میانگین ۲۴ ساعته شاخص کیفیت هوای مشهد با عدد ۱۳۰ نشان دهنده قرار داشتن هوا در شرایط ناسالم و آلوده است و شاخص یک تا ۲ ساعت گذشته با عدد ۷۹ از شرایط سالم هوا خبر می دهد.
وی با بیان این که کیفیت هوا در ۶ منطقه مشهد در شرایط ناسالم است، اضافه کرد: کیفیت هوا در سایر ۱۷ منطقه دارای ایستگاه سنجش در شرایط سالم گزارش شده است.مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی به شهروندان توصیه کرد: در روزهای دارای هوای سالم و پاک، پیادهروی را با هدف حفظ سلامت خود ترک نکنند اما در روزهای دارای هوای آلوده، از تردد در سطح شهر و مناطق آلوده دوری کنند.اله پور افزود: شایسته است شهروندان مشهدی با کاهش رفت و آمدهای غیر ضروری، نقش موثر خود را در بهبود کیفیت هوای این شهر ایفا کنند.به گزارش ایرنا، قرار داشتن شاخص کلی کیفیت هوا تا ۵۰ ای. کیو. آی به معنای وضعیت پاک و بین ۵۱ تا ۱۰۰ ای. کیو. آی نشانگر وضعیت سالم است.
همچنین قرار گرفتن شاخص کلی کیفیت هوا بین اعداد ۱۰۱ تا ۱۵۰ ای. کیو. آی به معنای آلودگی هوا برای افراد حساس و کودکان و بین اعداد ۱۵۱ تا ۲۰۰ ای. کیو. آی به معنای آلودگی هوا برای همه سنین محسوب میشود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 279
شوخیهای خانمانسوز با طلاق
پربازدیدشدن ویدئوی دوربینمخفیهایی که فرد با همسرش تماس میگیرد، یکهو درخواست طلاق میدهد و کارشان بالا میگیرد، پیامهای مهمی برای زوج ها دارد
«لطفا به دوربین ما نگاه کنین و به شوهرتون زنگ بزنین و بگین که من میخوام طلاق بگیرم». خانم برای چند لحظه شوکه شده و سپس قبول میکند که در این چالش شرکت کند. به شوهرش زنگ میزند و میگوید: «سلام، خوبی عزیزم؟ من خیلی فکر کردم و میخوام حرفهام رو بهت بزنم دیگه. راستش من میخوام ازت جدا بشم و میخوام طلاق بگیرم.» شوهرش میگوید: «جدی، مطمئنی؟ حالا کجا بریم برای طلاق؟ کارهاش رو کردی؟ پیگیری کردی؟ من حوصله ندارم که پیگیریهاش رو انجام بدم، من فقط میام و امضا میکنم» و خانم هم میگوید: «باشه، دستت درد نکنه بعد از این همه سال...» و تلفن را قطع میکند. چند وقتی است که یک سری دوربین مخفی شبیه همین ویدئو در شبکههای اجتماعی پربازدید شده که خانم یا آقا به دیگری زنگ میزند و به شوخی درخواست طلاق میدهد. اما درخواست طلاق و صحبت درباره آن حتی به شوخی به زندگیمشترک چه آسیبهایی میزند و چرا نباید با آن شوخی کرد؟

بر اساس تحقیقات روان شناسی، دانشمندان به این باور رسیدهاند که کلمات، دارای احساس و بارهای مثبت و منفی هستند. بیان کردن بعضی از کلمات منفی و سمی باعث به هم ریختن روان افراد میشود و تاثیر مستقیم بر تصورات و رفتار افراد میگذارد. به عنوان مثال گفتن جمله «تو از پسش بر نمیای» حتی برای شوخی و مزاح این باور را به فرد میدهد که واقعا من نمیتوانم آن را انجام دهم و باعث نابودی اعتمادبه نفس در فرد میشود. بنابراین استفاده از چنین عبارتهایی، یکی از بزرگ ترین ظلمهایی است که ما میتوانیم در حق اطرافیان بکنیم. در این بین یکی از این کلمات منفی و سمی درون نظام خانواده، کلمه طلاق است که متاسفانه امروزه شاهد این هستیم که بعضی از زن و شوهرها به شوخی این کلمه را بارها تکرار میکنند که طلاق هم باحاله، باید از هم جدا بشیم دیگه تا تنوع بشه و قدر منو بدونی و ... . واضح است که این عبارتهای سمی تاثیرات منفی بر کیفیت زندگیمشترک زوج ها خواهد گذاشت.
زنان هر شوخی را کمی جدی میگیرند
بهطور کلی زن و شوهرها درباره شوخی کردن در زندگی مشترک، باید چند نکته را رعایت کنند. اولین آن ها، برداشت متفاوت زنان و مردان از یک شوخی خاص است. در نظر بیشتر زنان، حداقل درصدی از واقعیت در هر شوخی وجود دارد، اگرچه مردان بسیار راحت با هر موضوعی شوخی می کنند و چون شرایط واقعی نبوده است فکر می کنند که طرف مقابل ناراحت نخواهد شد. بنابراین شوخی با طلاق که توسط بعضی مردها انجام میشود، باعث ناراحتی همسرشان خواهد شد.
شکستهشدن حرمت طلاق
زمانی که یک زن و شوهر با کلمه طلاق شوخی میکنند، حرمت آن را میشکنند. این اتفاق مسئلهای است که نباید بی اهمیت از کنار آن گذشت. وقتی حرمت طلاق شکسته میشود، تکرار این کلمه فرد را آماده هر اتفاق ناخوشایندی در زندگی مشترک میکند. بنابراین صمیمیت را نابود کرده و ممکن است به کم رنگشدن علاقه و تعهد در زندگیمشترک منجر شود.
القای ترس از ترکشدن به همسر
گفتن این کلمه یعنی طلاق یک باور اذیتکننده را در ذهن طرفمقابل ایجاد میکند. هر زن یا مردی بعد از شنیدن این درخواست از همسرش حتی اگر به شوخی باشد، ترس وجودش را فرا میگیرد که او میخواهد یک روزی برود و مرا ترک کند و از من جدا شود. این ترس باعث میشود همسر شما دایم استرس و ترس از دستدادن داشته باشد که با این ترس نمیتوان زندگی کرد و آرامش داشت.

بعضی مردان با همسر خود درباره موضوعاتی مانند ازدواج مجدد، طلاق، رفتار و چهره دختران دیگر شوخی می کنند تا خود را بیشتر در دل همسرشان جا کنند غافل از این که اینگونه سخنان برای بیشتر خانم ها اصلا شوخی محسوب نمی شود و احساس ناامنی به آن ها خواهد داد. مهم ترین عامل برای شوخی خوب، توان تفکیک مسائل شوخی بردار از مسائلی است که حتی شوخی هم بر نمیدارند. وفاداری، عشق و علاقه دو طرف به یکدیگر، حفظ ثبات زندگیمشترک، شرایط فیزیکی(چاقی، لاغری، فرم بینی دو طرف)، احترام به خانواده های یکدیگر و ... آن قدر جدی هستند که واقعا در بیشتر موارد نمی توانند سوژه خوبی برای شوخی باشند. باید به یاد داشته باشیم هدف از شوخی، ایجاد فضای مطبوع و کاهش تنش های روزمره است و قرار نیست با تحقیر دیگران، ایجاد حس ناامنی و کاهش اعتماد به نفس دیگری از طریق شوخی با برخی نقاط ضعف او چند لحظه ای باعث خنده دیگران شویم.
آیا ارزشش را دارد؟
حالا سوال من از شما این است که آیا ارزشش را دارد که برای شوخی و خنده، این کلمه یعنی طلاق را تکرار کنید؟ آیا ارزش دارد که با دستان خودتان گرمای زندگیتان را سرد کنید و به سمت نابودی بکشانید؟ پس برای آرامش و لذت بردن از کنار هم بودن کلمات منفی و سمی را شناسایی و از زندگی خود حذف کنید و جایگزین آن استفاده از صفات مثبت و انگیزشی برای پایداری زندگیمشترک است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 214
شتابی جدید در روابط تهران-مسکو

روابط تهران و مسکو در طول سالهای گذشته شاهد یک ضربآهنگ خاص برای رسیدن به یک سطح متوازن و قابل اتکا در روابط دوجانبه بوده است. رئیس جمهور ایران پس از سفر یک روزه پوتین به امارات و عربستان به مسکو سفر کرد تا نه تنها رهاورد دیدارهای وی از ابوظبی و ریاض را بشنود بلکه این دیدار بلافاصله پس از سفر رئیس جمهور روسیه به دو کشور عرب حوزه خلیج فارس که از متحدان و دوستان قدیمی و مهم آمریکا به شمار میروند، از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. دیدار مقامات ارشد ایرانی و روسی در کرملین که به گفته معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور برای هماهنگی در مسائل مهم صورت گرفته میتواند آثار راهبردی میان مدت و دراز مدتی در سطح منطقه و جهان داشته باشد.البته که ایران و روسیه هیچ وقت شریک راهبردی نبودهاند بلکه صرفا همکارانی در موضوعات و پروندههایی راهبردی بودهانداما این که مذاکرات خصوصی دو رئیسجمهور 3 ساعت طول میکشد، بدین معناست که دو طرف تمایل دارند تا روابط را به سطح راهبردی برسانند اگرچه همه با این ارتقا موافق نیستند.ارتقای همکاریهای دوجانبه و چندجانبه جمهوری اسلامی و فدراسیون روسیه سه دشمن یعنی ایالات متحده، رژیم صهیونیستی و ناتو و سه رقیب یعنی چین، ترکیه و سعودی دارد.از یک منظر، روابط ایران و روسیه را نیز میتوان به دو دوره تقسیم کرد و آن دوره، شکلگیری همگرایی نوین طی بحران سوریه است. شاید بتوان گفت که تا قبل از وقایع سوریه، تهران و مسکو نه تجربه همکاری در موضوعات راهبردی را داشتند و نه اعتمادی در آغاز یک فرایند شراکتی وجود داشت.جنگ سوریه، Turning Point روابط ایران و روسیه بود. یکی از افرادی که در شکلگیری روابط جدید ایران و روسیه نیز تاثیر جدی داشت، شهید سلیمانی بود. حاج قاسم بدون آن که قصدی برای تعمیق همکاریهای دوجانبه داشته باشد، صرفا بر اساس ماموریت خود به دنبال افزایش مدیریتشده حضور روسیه در سوریه بود اما شاید ناخودآگاه، پایه گذار روابط نوین دو کشور شد. حتی کیفیت عمل تهران در مثلا پرونده اوکراین، به طور مستقیم تابعی از ادراک مستحدثه ایران از همکاری با روسیه طی بحران سوریه است.جرئت و جسارت ایران در نبرد با تروریستهای تکفیری مشخص کرد که ایران نه تنها برای پشتیبانی از متحدانش هیچ کم و کسری ندارد و به سادگی میتواند در حوزه تسلیحات و تجهیزاتی آن ها را حمایت کند، بلکه در حوزه راهبردی و عملیاتی نیز قابلیتهایی دارد که روسها خود به عینه در منطقه شاهد آن بودهاند.حالا و با تجربه مثبت همکاری در پرونده سوریه، دو طرف با اعتماد به نفس و درک عمیقتری در پروندههای دیگر به همکاری شدت بخشیدهاند. کانون تمرکزروابط تهران-مسکو البته بیشتر بر مناسبات سیاسی و نظامی بوده است و حجم روابط اقتصادی رشد متناسبی نداشته است.همچنان نمیتوان از اهمیت پروژههای کلان همکاریهای دو کشور صرف نظر کرد. تکمیل فازهای ۲ و ۳ پروژه نیروگاه اتمی بوشهر وساخت راهآهن رشت – آستارا (در چارچوب کریدور شمال-جنوب) از توافق نامههای باز بین ایران و روسیه است. یکی از موضوعاتی که کما فی السابق بر روابط ایران و روسیه نیز سایه انداخته، تاخیر روسها در انجام تعهدات و توافقات است که نه تنها افکار عمومی را نسبت به روسیه بدبین تر میکند، بلکه باید مورد توجه دولت ایران نیز باشد و در همکاری ها و گام های بعدی ضمانتهای بیشتری را مطالبه کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 326
خطر کیش و مات مشهد در شطرنج آب!
به بهانه سفر وزیر نیرو و تکرار وعده های انتقال آب به مشهد، وضعیت آبخوان مشهد و چالش های تامین آب برای این شهر را بررسی کرده ایم

آبخوان مشهد که در غرب دشت مشهد واقع است به دلیل این که از کوه های بینالود تغذیه می شود بکرترین آب را دارد و تامینکننده آب مشهد است. بهطور طبیعی در هرکجای دنیا چنین منابع بکر آبی تحت حفاظت شدید قرار خواهند گرفت، اما این جا قصه بهگونهای دیگر رقم خورد. مسئولان روی همین آبخوان بکر، عظیمترین شهرک صنعتی را احداث کردند و در همین محور راه ها را توسعه دادند و گسیل کارخانهها و واحدهای صنعتی و توسعه شهری به این سمت قوت گرفت و این اشتباه به این جا ختم نشد و روی همین آبخوان بحرانزده شهر جدید گلبهار شد و هر شهروند مشهدی و غیرمشهدی یک باغ ویلا برای خودش در محور غرب ساخت که البته برخی دستگاهها از این قافله عقب نماندند و امروز که این مرقومه را مینویسم حداقل 40 هزار باغ ویلا در روی گرده آبخوان بحران زاده احداث شده اند و در حال مکیدن شیره جان آن هستند و در عوض هر ویلا با یک چاه جذبی پساب خود را به خورد آبخوان میدهد و این ختم ماجرا نیست، زیرا احداث و ساختوسازها منجر بهشدت گرفتن تراکم خاک و درنتیجه ضریب نفوذ آب به این آبخوان به سمت غیرممکن گرایش پیدا کرد.
از دهه90 که طبیعت حلقه خود را بر اندام مشهد تنگتر کرد و خشکسالی تشدید شد مدیران بازهم به فکر انتقال آب این بار از هزارمسجد، از دریای عمان و تاجیکستان افتادند و بازهم مدیران چشم شان را بر حقیقت بستند بدون توجه به واقعیتی که از دهه 40 آغاز شد، یعنی آبخوان مشهد روبهمرگ است و دشت بحرانی است، وعده دادند که آب مشهد را از فراحوضه تامین خواهند کرد و هیچ هشداری چه از سوی طبیعت چه از سوی کارشناسان را وقعی ننهادند. امروز که به خاطر حرکت سوم طبیعت یعنی تشدید وضعیت خشکسالی به فوق بحرانی، شرایط بهگونهای رقم خورده است که سد دوستی که تا چند سال پیش 70 درصد آب مشهد را تامین میکرد، تنها 6 درصد آب دارد و در طول یک سال گذشته حتی یک مترمکعب آب از بالادست وارد آن نشده است، شاید مسئولان غبطه بخورند که چرا در دهه 70 ضمانت حقابه این سد را از افغانستان نگرفتند. حدود 4 میلیون ساکن و حدود 6 میلیون جمعیت سیال مشهد به سالانه حداقل 270 میلیون مترمکعب آب نیاز دارند، ولی کفگیر به تهدیگ خورده است. سد دوستی آب ندارد و آبخوان مشهد که از دهه 40 ممنوعه اعلام شد، تغذیه نشده و امروز به یک کوزه خالی ترک بسته تبدیل شده که اگر بشکند همه ما را خواهد بلعید.
مدیران اولویت های دیگری دارند
مدیران اما اولویت دیگری برای خود تعریف کردهاند؛ مدیریت ریسک بحران اجتماعی، یعنی اولویت تامین آب شرب مردم به هر قیمتی برای جلوگیری از جنگ آب. خط لوله انتقال آب حدود 300 حلقه چاه حدفاصل مشهد تا چناران توسط یک خط لوله به مشهد منتقل می شود که حدود 300 لیتر بر ثانیه آن به شکل های مختلف هدر میرود و سالها به آن توجه نمیشد. حالا مسئولان میخواهند برای رفع بحران آب مشهد از کوزه ترک بسته (آبخوان مشهد) در محور غرب آب به مشهد انتقال دهند در حالی که بنا بود برای استفاده از مازاد آب کشاورزی در محور غرب ابتدا 120 میلیون مترمکعب پساب تصفیهشدهای که از فاضلاب شهری گرفته شده با خط لوله به این محور انتقال داده شود تا در مقابل 120 میلیون مترمکعب از حقابه چاههای کشاورزی در اختیار گرفته شود که از این مقدار 20 میلیون مترمکعب صرف تغذیه آبخوان مشهد و 100 میلیون مترمکعب دیگر در شرایط اضطراری به مشهد منتقل شود و امروز این شرایط اضطراری فرارسیده، اما تصفیهخانه و خط لولهای برای انتقال پساب به غرب مشهد احداث نشده است. بااینحال مدیران طرح انتقال آب آبخوان بحرانزده غرب مشهد به مشهد را کلید زدند. در عوض برای این که جلوی نگاه مردم به محور غرب را بگیرند مدام اعلام می شود مشهد باید به سمت شرق توسعه پیدا کند، زیرا غرب ظرفیت آن را ندارد، اما با کدام زیرساخت در شرق، مردم از باغ ویلاهای آباد خود روی گرده آبخوان بحرانزده غرب مشهد دست بردارند، وقتی تمام زیرساختها توسط مدیران در محور غرب تعبیه شدهاند؟
حال سؤال این جاست که مدیران و مسئولان که امروز در بازی شطرنجی که از دهه 40 آغاز شده و سهچهارم مهره های سفید تصمیمگیری خود را ازدست دادهاند، نمیخواهند یکبار هم که شده قبل از حرکت و تصمیمگیری به عواقب تصمیمات خود فکر کنند؟ روز گذشته وزیر نیرو در سفر دو روزه خود به استان و بازدید از چند پروژه تامین آب، وعدههای سرخوشانهای داد، آب هزارمسجد را به مشهد خواهیم آورد، تامین اعتبار خواهیم کرد، آب دریای عمان را به مشهد میآوریم... و بازهم اشتباهاتی که چندین دهه است، شاهد آن هستیم. 60 سال است بدون توجه به حقیقت اقلیمی و آمایش سرزمینی روی گرده بحرانزده آبخوان مشهد، نیاز آبی جدید تعریف کردیم و امروز در شرایطی قرار گرفتیم که مجبوریم بین بد و بدتر یکی را انتخاب کنیم. ناچار هستیم بهپای خود شلیک کنیم،اما بازهم نمیخواهیم اعتراف کنیم که 60 سال اشتباه کردیم و باید جلوی ادامه این اشتباه را بگیریم، زیرا حداقل دو برابر توان آمایشی برای مشهد نیاز آبی تعریف کردیم. باید وزن کم کنیم و جلوی تعریف حتی یک مترمکعب نیاز جدید را بگیریم. آب دریای عمان و هزارمسجد تنها میتواند بخشی از 1.5 میلیارد کسری را تامین کند (یعنی ما 1500 میلیون مترمکعب آب به آبخوان های استان بدهکار هستیم) نه این که نیاز جدید را پاسخگو باشد. امیدواریم پیش از این که مدیران تمام مهرههای سفید خود را از دست بدهند، جلوی تصمیمات و حرکتهای اشتباه گرفته شود وگرنه کیشومات شدن در جنگ آب حتمی است و حاکمیت باید خود را برای پذیرش 5 میلیون مهاجر مشهدی آماده کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 524
ماجراهای چای رانت پهلو!
پرونده فساد چای دبش در شرایطی خبر ساز شده که ورود مقامات قوه قضاییه و مجریه زوایای جدیدی در این پرونده روشن کرده است که در این گزارش به آن پرداخته ایم

سرنخی از یک دلیل مهم استعفای ناگهانی وزیر سابق کشاورزی
اگرچه اسفند سال گذشته، خبرهایی مبنی بر کلید خوردن استیضاح ساداتی نژاد وزیر سابق کشاورزی در مجلس منتشر شد، با این حال، استعفای ناگهانی وی در 30 فروردین تا حدی عجیب بود. تا این که پس از گزارش اخیر سازمان بازرسی درباره یک فساد بزرگ در حوزه واردات چای، خبرگزاری فارس، کشف این فساد را همزمان با برکناری وزیر جهاد دانست و این فرضیه را تقویت کرد که این دو ماجرا به هم مربوط هستند.
نامه ای که فساد چای را رو کرد
اما این که این فساد چای چه بوده، به نامه ای در سال قبل بر می گردد که اواخر سال قبل، واردکنندگان چای به معاون اول رئیس جمهور نوشتند و رسانه ای شد. در این نامه ای که خبر از یک رانت عجیب به یک گروه خاص می داد، آمده بود که معادل ارز مورد نیاز 2.5 ساله کشور در حوزه واردات چای، تنها به یک شرکت خاص داده شده و ثبت سفارش برای دیگر شرکت ها انجام نمی شود. این نامه سرآغازی بر پیگیری یک فساد بزرگ در دستگاه های نظارتی شد و 24 فروردین خبرگزاری فارس خبر داد که پرونده فساد در واردات چای هم اینک در بازرسی ویژه ریاست جمهوری و ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی در حال بررسی است.
اعلام آمار اولیه فساد چای در مهرماه توسط دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی
تابستان امسال در شرایطی گذشت که برخی گزارش ها از بازار چای نشان می داد که در پی رانت شرکت خاص در واردات چای و در عین حال تقریباً ممنوعیت ثبت سفارش برای قریب به صد شرکت تولیدی و بازرگانی واردکننده چای، بازار این کالا دچار نابسامانی و افزایش شدید قیمت این کالا در بازار شده است. کالایی که طبق گزارش های رسمی، 70 درصد بازار آن با واردات تامین می شود.تا این که اوایل مهرماه، رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی نخستین آمارهای رسمی از فساد چای و وضعیت این پرونده را اعلام کرد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، یزدی در برنامه صف اول، با بیان این که از اواخر سال قبل، این ماجرا پیگیری شده است، افزود: حدود 2.3میلیارد دلار برای واردات چای، نخ، کاغذ چای و تجهیزات بسته بندی این نشان خاص تخصیص ارز داده شده و در عین حال، بخش خیلی کمی از این اقلام وارد شده است. وی در آن برنامه به نکته قابل توجهی اشاره کرد و گفت: این ماجرا متاسفانه از سال 97 شروع شده و در سال 1400 و 1401 سرعت گرفته است. به این دلیل که سال 1401 ارز 4200 تومانی برداشته شد و بانک مرکزی اعلام کرد به متقاضیان ارز (و به هر میزان) ارز نیمایی تخصیص خواهد یافت. وی در ادامه گفت که در داخل بخشی از کانتینرهای این واردکننده، به جای چای، خاک چای مشاهده شده که بسیار ارزان قیمت و بی کیفیت است و طبق اظهارات فنی سازمان استاندارد و بهداشت و درمان، آن چای ها مخلوط شده با بخشی از چای های سنواتی بوده است. یزدی تصریح کرد که در پی این موضوع مدیران این شرکت یکبار ممنوع الخروج شدند که با ترفندی از سوی آن ها لغو شد، اما مجدد ممنوع الخروج شدند. به گفته یزدی در آن تاریخ، متاسفانه طبق گزارش ها، بخشی از این ارزها بیرون از کشور بوده است.
جنجال گزارش سازمان بازرسی در 17 آذر
با این اوصاف در هفته گذشته، انتشار گزارش سازمان بازرسی درباره فساد چای با نکات متعدد و قابل توجه، به مثابه یک بمب خبری در رسانه ها و فضای مجازی پیچید. خبرگزاری رسمی قوه قضاییه نیز به نقل از این سازمان اعلام کرد کل ارز دریافتی این شرکت خاص از سال 98 تا 1401 در قالب واردات چای و ماشین آلات معادل 3 میلیارد و 370 میلیون دلار بوده که از این رقم، یک میلیارد و 472 میلیون دلار ارز نیمایی تامین شده برای ماشین آلات و بقیه برای واردات چای بوده است. در این باره به دلیل شناسایی سوء جریانات متعدد و عدم رفع تعهدات ارزی، سازمان بازرسی پرونده تشکیل داده و بخش هایی دیگر از این پرونده در حوزه دستگاه های متخلف به دادسرای عمومی و انقلاب تهران و دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی ارجاع شده است.
روایت رئیس سازمان بازرسی از سرنوشت نامعلوم 3.37 میلیارد دلار ارز وارداتی
در ادامه خداییان، رئیس سازمان بازرسی با بیان این که 79 درصد از ارز نیمایی تخصیص یافته برای واردات چای در بازه زمانی 98 تا پایان 1401 به این گروه اختصاص یافته، افزود: در سال 1401 نیز کل ارز تامین شده برای واردات چای حدود یک میلیارد و 396 میلیون دلار بوده که از این میزان یک میلیارد و 101 میلیون دلار به این گروه تخصیص یافته است. به گفته خداییان، گروه تجاری مذکور تاکنون برای یک میلیارد و 400 میلیون دلار از ارزهای دریافتی خود رفع تعهد نداشته و از آن جا که علاوه بر آن، مهلت بقیه ارزهای دریافتی این گروه نیز رو به پایان است، میزان ارزهای رفع تعهد نشده در حوزه واردات چای این شرکت حدود 2 میلیارد دلار برآورد می شود. در خصوص واردات ماشین آلات نیز به این شرکت یک میلیارد و 472 میلیون دلار ارز در سال های 98 تا 1401 تخصیص یافته که این رقم نیز با اتمام مهلت قانونی به سرجمع تعهدات این شرکت اضافه خواهد شد.
12 دلار تقلب در واردات هر کیلو چای
رئیس سازمان بازرسی با اشاره به تخلف شرکت در ثبت سفارش چای خارجی درجه یک و واردات چای کنیایی و صادراتی درجه دو ایرانی، گفت: در حالی که این گروه برای ثبت سفارش چای درجه یک هند به نام دارجلینگ به ارزش هر کیلو ۱۴ دلار اقدام کرده بود، اما در عمل چای کشور کنیا و چای صادراتی درجه دو ایران را به ارزش حدود ۲ دلار وارد کشور کرده و سازمان غذا و دارو نیز کیفیت چایهای وارداتی را به صورت سیستمی با نمونههای در اختیار که با هماهنگی کارمند ارزیاب گمرک اخذ کرده، تأیید کرده است.
فرش قرمز گمرک و هماهنگی های فسادآلود
رئیس سازمان بازرسی یکی دیگر از تخلفات شرکت را در نحوه ترخیص کالا دانست و بیان کرد: مسیری که در گمرک برای ترخیص کالاهای این گروه در نظر گرفته شده بود عمدتاً «مسیر سبز» بود، بدین معنا که فقط از طریق سیستم، تیکهای مورد نظر زده شده و در نتیجه کالا ترخیص و وارد کشور شده است؛ در حالی که واردات چای نیازمند استعلام از دستگاههای دیگر برای تأیید کیفیت است. رئیس سازمان بازرسی تصریح کرد: واردات چای و ماشینآلات این گروه تجاری، نیازمند ثبت سفارش و تأییدیه وزارت صمت، جهاد کشاورزی و بانک مرکزی بوده که طی سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ با هماهنگیهای صورت گرفته توسط مدیران دستگاههای مذکور، ثبت سفارشهای این گروه به میزان بیشتر از نیاز کشور تأیید و به محض ارسال برای بانک مرکزی تخصیص لازم انجام شده است. در حالی که برای دیگر شرکتهای متقاضی شرایطی از جمله سابقه قبلی واردات و ... ملاک عمل تأیید قرار میگرفت.
کار برخی مدیران به بازداشت کشید
رئیس سازمان بازرسی گفته است: در خصوص بزه انتسابی و تخلفات مدیرانی از دستگاههای مختلف از جمله وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت، گمرک، استاندارد و بعضی از بانکها، گزارش اختصاصی توسط سازمان بازرسی تهیه و در حال ارسال به دادسرای ویژه جرایم اقتصادی است. در این باره ستایشی سخنگوی قوه قضاییه نیز با بیان این که در این پرونده برخی از مدیران و افراد ذیربط با قرارهای صادره تامینی در بازداشت هستند، افزود: برخی نیز با صدور قرار قبولی تامینهای مناسب فعلا آزادند و روند تحقیقات ادامه خواهد یافت.
توضیحات اژه ای درباره روند برخورد با فساد چای
به گزارش ایسنا، رئیس دستگاه قضا 16 آذر مصادف با روز دانشجو در دانشگاه محقق اردبیلی با بیان این که با متخلفان واردات چای بدون خط قرمز برخورد میشود، جزئیات روند برخورد با این تخلف را تشریح کرد. (بخشی از اظهارات اژه ای در خصوص برخورد با تخلفات واردات نهاده های دامی در صفحه 2 آمده است)اژه ای با اشاره به موضوع چای دبش گفت: آن فردی که ریالش را به بازار برده بود تا برای به اصطلاح وارداتش ارز بگیرد، به یکی از زیرمجموعههای شرکت دبش مراجعه کرده بود تا ارز دریافت کند. از این جا بازرسی ورود کرد که شرکت دبش این مقدار ارز را از کجا آورده است؟ یعنی سازمان بازرسی از آن پرونده به پرونده حاضر رسید البته فرد به اصطلاح واردکننده اکنون در بازداشت و طی مراحل محاکمه است. از سویی دیگر «واجا» نیز به موضوع وجود مقدار قابل توجهی چای در گمرک حساس شد. همچنین گزارشی نیز از اتحادیه مرتبط با چایکاران و واردکنندگان چای ناظر بر ارزهای تخصیصی به یک شرکت خاص به معاون اول رئیسجمهوری واصل شد و وی با حساسیت تمام مسئولان مربوطه در ستاد مقابله با مفاسد اقتصادی را مسئول رسیدگی به موضوع کرد.
اژه ای: هنوز هیچ مدیر متخلف دولتی به ما معرفی نشده است
وی ادامه داد: کلیه بررسیها بیانگر تخلف گروه دبش بود و مشخص شد که این تخلف از سال ۹۸ آغاز شده و تا اواخر ۱۴۰۱ ادامه داشته است. طبق گزارشهای موجود، در سال ۹۸ بیش از دو میلیون دلار، در سال ۹۹ بالغ بر ۲۱ میلیون دلار ارز به شرکت مزبور تخصیص یافت اما در سال ۱۴۰۰ حدود ۶۰ درصد ارز واردات را به این گروه دادهاند و در سال ۱۴۰۱ بیش از ۷۰ درصد ارز را این گروه گرفته است. در مجموع طی سالهای ۹۸ تا ۱۴۰۱، بالغ بر ۶۹ درصد از ارز مربوط به واردات چای به شرکت فوقالذکر تخصیص یافته که حتما خلاف است.رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: قوه قضاییه به پرونده تمامی افرادی که اتهاماتی متوجه آنهاست، بدون توجه به مقام آنان رسیدگی خواهد کرد البته در خصوص پرونده مورد اشاره باید تاکید کنم که هنوز هیچ مدیر متخلف دولتی به ما معرفی نشده است.
حواشی فساد دبش
افشای پرونده فساد مذکور در روزهای اخیر در فضای مجازی بازتاب داشته و به تناسب، برخی دستگاه های مرتبط نیز پاسخ داده اند. از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:دامپینگ هم به فهرست جرایم دبش اضافه می شود؟ اقتصادآنلاین در گفتوگو با مدیر اجرایی اتحادیه کارخانجات چای شمال کشور، مدعی تخلف «دبش» شده و گفته است: قیمت فروش چای در بازار رصد شده به نحوی که این شرکت خاص دامپینگ انجام داده و واحدهای بستهبندی صنعت چای را دچار مشکل کرده است.
دولت اول کشف کرد یا قوه قضاییه؟ حاشیه دیگر در این ماجرا، به خبرهایی بود که از دولت یا قوه قضاییه درباره پرونده دبش منتشر شد و برخی فعالان مجازی این گونه برداشت کردند که دولت و قوه قضاییه به دنبال اثبات این هستند که برای بار نخست این پرونده را کشف و پیگیری کرده اند. با این حال، توضیحات رئیس قوه قضاییه و در ادامه سخنگوی دولت، نشان داد که این ادعا، صرفاً یک فرضیه سازی بوده است. سخنگوی دولت نیز ضمن اشاره به اظهارات رئیس قوه قضاییه، آن را مؤید گزارش دستگاههای نظارتی دولت در پرونده فساد در واردات چای دانست.با این حال و بر اساس شواهد،( همان طور که در ابتدا نیز بیان شد)، ظاهراً اولین بار این مسئله با نامه اعتراضی شرکت های واردکننده چای (مبنی بر انحصار در اختصاص ارز به شرکت دبش) مطرح و توسط مسئولان وارد مرحله پیگیری شده است.
چرا رئیسی زمانی که رئیس قوه قضاییه بود، کشف نکرد؟ در روزهای اخیر اظهار نظر یک منبع نزدیک به دولت یازدهم و دوازدهم، شائبه هایی را در خصوص فساد چای مطرح کرد از جمله این که اگر آغاز این فساد از سال ۱۳۹۸ بوده چرا رئیس وقت سازمان بازرسی کل کشور که امروز رئیس دفتر ویژه رئیسجمهور و رئیس وقت قوه قضاییه که امروز رئیسجمهور است، در آن زمان گزارشی به مقامات ذیربط ندادهاند و آن را منتشر نکردهاند؟ این در حالی است که طبیعتاً فساد یک موضوع پنهان بوده و در نتیجه می توان گفت که این فساد در آن زمان عیان و کشف نشده بود.
روایت خاندوزی از یک پویش رسانه ای: در روزهای اخیر وزیر اقتصاد نیز در اظهاراتی، با بیان این که پرونده فساد چای حدود 9 ماه قبل از طریق رسانه ملی اطلاع رسانی شده بود و موضوع جدیدی به شمار نمی رفت تا این چنین پیش چشم مردم به رخ کشیده شود، افزود: برای همین موضوع حاضر فقط یک پویش (کمپین) رسانه ای وسیع است.
تکذیب تخصیص ارز ترجیحی در ماجرای فساد چای: شائبه دیگر در فضای مجازی به این صورت مطرح شد که چرا بانک مرکزی به این واردکننده ارز ترجیحی داده است. به گزارش ایسنا، این بانک در توضیحاتی با اعلام این که حتی یک دلار ارز ترجیحی برای واردات چای نداده است، تصریح کرد: این بانک به منظور جلوگیری از ایجاد درخواستهای غیرواقعی تخصیص ارز، از طریق سامانه رفع تعهد ارزی واردات اقدام می کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 374
3 ساعت ملاقات خصوصی در کرملین
نشست هیئتهای عالیرتبه اقتصادی و سیاسی ایران و روسیه با حضور روسای جمهور دو کشور برگزار شد. رئیسجمهور گفت: تاکید طرفین بر توقف فوری حمله به غزه و رفع محاصره این منطقه بود


رئیس جمهور روسیه نیز خطاب به رئیسی گفت: بهترین آرزوها را برای مقام معظم رهبری ابلاغ فرمایید. زمانی که بر فراز آسمان ایران پرواز میکردم، میخواستم برای دیدار با شما فرود بیایم، اما آن ها به من خبر دادند در حال سفر به مسکو هستید.مطمئنا روابط دو کشور به خوبی توسعه خواهد یافت. اگر بهترین آرزوهای خود را برای مقام معظم رهبری ارسال کنید، سپاس گزار خواهم بود، زیرا ایشان از روابط ما حمایت میکنند.» رئیس جمهور روسیه نیز استقبال چشمگیر تجار روسیه از نمایشگاههای تجاری ایران و رشد 20 درصدی تجارت دو کشور با گردش مالی 5 میلیارد دلاری طی یک سال گذشته را نشاندهنده عزم و اراده تهران-مسکو برای گشودن فصلی جدید از روابط دانست و افزود: پروژههای حمل و نقل جادهای و ریلی با پیشرفت خوبی میان دو کشور در حال انجام است و همکاریهای قبلی ایران و روسیه در بخش انرژی شرایط رو به رشدی را تجربه میکند.اظهارنظرهای رئیس جمهور روسیه در دیدار با رئیس جمهور ایران و اظهار محبتش خطاب به ایران و رهبر انقلاب پس از سفر یک روزه به امارات و عربستان اهمیت بسیار زیادی دارد و به نوعی پیام پوتین خطاب به این دو کشور است و نشان میدهد روسها به خوبی ماهیت قدرت و جایگاه ایران را درک کرده و میدانند چه تفاوت راهبردی و عمیقی میان ساخت قدرت در ایران با امارات و عربستان وجود دارد.در این بین،معاون سیاسی رئیسجمهور جزئیات دیدار سه ساعته روسای جمهور ایران و روسیه را شرح داد. محمد جمشیدی نوشت:«در ملاقات خصوصی سه ساعته آقایان رئیسی و پوتین روسای جمهور ایران و روسیه، مذاکرات مفصل و بسیار مفیدی درباره همکاری های دوجانبه و منطقه ای با محوریت غزه انجام شد. دکتر رئیسی با یادآوری تجربه موفق همکاری در منطقه، ابتکاراتی مطرح کرد. قرار شد دو طرف در اهداف و اقدام، هماهنگ عمل کنند.»حسین امیرعبداللهیان نیز درباره سفر رئیسی به مسکو، نوشت: پنجشنبه (۱۶ آذر ۱۴۰۲) طی سفری کوتاه، مذاکرات و دیدار کاری مهم رؤسای جمهور ایران و روسیه در کرملین مسکو به مدت پنج ساعت انجام شد.بخش مهمی از مذاکرات بر موضوع فلسطین تمرکز داشت. طرفین بر ضرورت توقف فوری جنگ و نسلکشی در غزه و کرانه، توقف کوچ اجباری ساکنان غزه و گشایش بیدرنگ مرز رفح برای ارسال کمکهای گسترده انسانی به سراسر غزه تاکید داشتند. روسیه به ابتکار عمل میاندیشد.وی تاکید کرد: در ادامه، مناسبات دوجانبه شامل امور بانکی- پولی، ترانزیت، راه آهن، همکاری نیروگاهی، کشاورزی، انرژی، علمی، دانشگاهی، فناوری، گردشگری، صنعت و همکاریهای منطقهای و بینالمللی مورد توجه و پیگیری دو رئیس جمهور قرار گرفت.پس از برگزاری دیدار دوجانبه دکتر سید ابراهیم رئیسی و ولادیمیر پوتین، هیئتهای عالیرتبه اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران و روسیه در نشست مشترک به گفت وگو و تبادل نظر درباره موضوعات مورد علاقه دو کشور پرداختند.در این نشست که با حضور وزرای امور خارجه، راه و شهرسازی، نفت، رئیس سازمان انرژی اتمی و رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با همتایان روسی برگزار شد، طرفین در حضور روسای جمهور دو کشور درخصوص موضوعات دوجانبه و مورد توافق از جمله در حوزه انرژی، بانکی و پولی، حمل و نقل و کشاورزی گفت وگو و تبادل نظر کردند و ابتکارات جدیدی نیز برای تسریع در اجرای توافقات صورت گرفته مطرح شد.رئیسی نیز پس از سفر فشرده کاری یک روزه به روسیه حوالی ساعت 3 بامداد جمعه به تهران بازگشت و در سخنانی به تشریح نتایج این سفر پرداخت و گفت: این سفر فرصت خوبی برای دیدار و مذاکره با رئیس جمهور محترم و مسئولان عالیرتبه روسیه بود و در جریان این دیدارها درباره مسائل مد نظر دو کشور به ویژه در بخشهای انرژی، کشاورزی، ترانزیت و همکاریهای مسیر شمال-جنوب به عنوان مهم ترین محورهای همکاری میان دو کشور بحث و تبادل نظر صورت گرفت.رئیس جمهور همچنین موضوع فلسطین را از جمله مهم ترین محورهای مذاکرات با طرف روسی در این سفر دانست و گفت: اقدام فوری در جهت توقف سریع بمبارانها علیه مردم مظلوم غزه، رفع محاصره این منطقه و احقاق حقوق ملت فلسطین به عنوان نکات اشتراکی و مورد تاکید طرفین در این مذاکرات مطرح شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 283
خشم اسرائیل از فعال شدن ماده99 ، زندان برای پسرِ جو و استقبال یحیی از برانکو
دبیرکل سازمان ملل با استفاده از اختیارات قانونی خود، ماده ۹۹ منشور جهانی سازمان ملل متحد را فعال کرد
خشم اسرائیل از اقدام تاریخی گوترش برای غزه


گل عنبری- ارتباط با ضیا کحلوت از همکاران روزنامهنگار و مدیر دفتر روزنامه فرامنطقهای «العربی الجدید» در نوار غزه پنج شنبه ظهرقطع شد. عصر، خبر رسید که وی همراه تعداد زیادی از اعضای خانواده، بستگان و شهروندان دیگر در بیت لاهیا در شمال نوار غزه در حال رفتن به یکی از مدارس سازمان ملل بازداشت و به شکلی غیر انسانی در سرما عریان میشو د. از سرنوشت آنها هم خبری در دست نیست. ندا دختر کوچک ضیا معلول است و نظامیان اسرائیلی با خشونت پدرش را از او جدا و رهایش میکنند و از دیروز گریان و بیقرار است.اسرائیل هر که را در شمال نوار غزه مانده نیروی حماس میداند که کاملا غلط است. خیلی از آنها عضو حماس نیستند و تنها نمیخواهند خانه خود را ترک کنند. ارتش اسرائیل با بازداشت مردم عادی و انتشار تصاویر عریان آنها و وانمود به دستگیری مسلحین به دنبال خلق تصویری از پیروزی نظامی برای جامعه خود و تحقیر فلسطینیها در جنگی روانی است. ضیا روزنامهنگاری توانمند است و میتوانست از غزه خارج شود، اما ترجیح داد در موطن خود در کنار مادر مسنش بماند. میگفت: «زندگی در ماندن و مرگ در خروج از غزه است.»
دادگاه منطقهای مرکزی در ایالت کالیفرنیا در کیفرخواستی، پسر رئیس جمهور آمریکا را به 9 فقره فرار مالیاتی بین سال های 2016 تا 2020 متهم کرد
17 سال زندان در انتظار پسرِ جو

هفته دوازدهم، پیش درآمد شهرآورد سرخابی ها
استقبال یحیی از برانکو و تقابل نکونام با فولاد نرم!

پس از پایان دیدار پرسپولیس و هوادار، استقلال صدرنشین 23 امتیازی لیگ برتر در آخرین دیدار هفته، امروز در اهواز مهمان تیم بحران زده فولاد است که در قعر جدول قرار دارد و تیم با صلابت و چغر سابق نیست. با وجود شرایط کاملا متفاوت جدولی دو تیم، کارشناسان به جواد نکونام درباره دست کم گرفتن فولاد هشدار داده اند. تقابل نکونام با تیمش سابقش اگرچه از جذابیت های این بازی است اما قطعا سرمربی آبی ها هم گوشه چشمی به شهرآورد دارد و باید به فکر حفظ بازیکنان کلیدی اش برای آن بازی باشد. البته پیش درآمد بودن بازی با فولاد برای استقلالی ها یادآور خاطره خوبی است. شش سال پیش استقلال در پیش بازی شهرآورد به مصاف فولاد رفت و با نتیجه 4 بر یک به پیروزی رسید و پس آن در دیدار شهرآورد با تک گل وریا غفوری به پیروزی رسیدند و از آن زمان تا امروز آبی ها دیگر موفق به پیروزی در شهرآورد نشده اند. نکونام با شناختی که از فولاد دارد به دنبال حداکثر امتیاز این بازی و تثبیت صدرنشینی پیش از شهرآورد است با این حال او باید شاگردانش را برای مهار گادوین منشا، عباس زاده و ساسان انصاری که سابقه گلزنی به آبی ها را دارند توجیه کند تا با دست پر از اهواز برگردند.
برنامه دیدارهای هفته دوازدهم
*نساجی – استقلال خوزستان / ساعت ۱۵
*سپاهان اصفهان – مس رفسنجان / ساعت ۱۵
*پرسپولیس – هوادارتهران / ساعت ۱۵:۳۰
*فولاد خوزستان – استقلال / ساعت ۱۷:۴۵

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 270
جمعه بازار موقت خودرو؛ در دست انداز کمبودها

زمین خاکی بازار در کنار کمبود فضا
بیشترین گلایه مردم از کمبود فضا و آسفالت نبودن زمین این بازار است. مرد جوانی به همراه همسرش جلوی در بازار ایستاده است. سرصحبت را با او باز می کنم. او درباره جمعه بازار خودرو می گوید: یکی دوماه است که این مکان راه اندازی شده است. هم زمین آن خاکی است و هم فضای کوچکی دارد. الان که ساعت ده و نیم است، ظرفیت خودروها تکمیل است و جایی ندارد. سپس اشاره می کند به خودروهایی که در صف ورود هستند، و می گوید: الان این خودروها الکی می آیند چون باز باید دور بزنند و بروند. هفته پیش هم همین اتفاق افتاد؛ مردم پول ورودی داده بودند، اما نمی دانستند از چه کسی این پول را پس بگیرند. این جا تمامش مشکل است. به سمت مرد میان سالی می روم. وقتی نظرش را در این باره می پرسم با خنده می گوید: این جا همه اش خاک است. ماشین را می شوییم باز باید آن را در خاک ها بگذاریم و دوباره پول کارواش بدهیم. تازه کمبود فضا دارد، طوری که زود ظرفیت آن پر می شود.
کارشناسی غیرحرفه ای
مرد جوانی درحال چانه زنی برای خرید خودرو با قیمتی کمتر از یکی از صاحبان خودروهاست. وقتی از او درباره وضعیت جمعه بازار موقت خودرو سوال می کنم، می گوید: این جا هر کس هر طور دلش بخواهد، قیمت می دهد. هر قیمتی که خودمان بدهیم، کارشناس قیمت می زند. او ادامه می دهد: شما یک نوبت پیش کارشناس برو، قیمت خودرو را مثلا 240 میلیون تومان اعلام می کند. دوباره یک ساعت بعد بروید، همان خودرو را 250 میلیون تومان قیمت گذاری می کند. اصلا مشخص نیست کارشناس هایش چگونه روی خودرو قیمت می گذارند. در همین حین جوانی به میان صحبت هایمان می آید و می گوید: جالب این جاست موقع خروج برگه را هم از شما می گیرند که نتوانید شکایت کنید. از او سوال می کنم تکلیف کسی که خودرو را پیش کارشناس نبرده است چه می شود؟ می گوید: باید برگه ورودی را موقع خروج تحویل بدهید؛ انگار نه خانی رفته و نه خانی آمده است که بعدا مدعی نشوید. جوان دیگری که کنار خودروی 206 خود ایستاده، در این باره می گوید: کارشناس برای رنگ، بدون نور خاصی خودرو را ظرف نهایت 5 دقیقه سریع نگاه و نظر کارشناسی را اعلام می کند درحالی که بیرون حداقل 20 دقیقه برای کارشناسی وقت می گذارند. نظرشان را حدودی اعلام می کنند.
چیدمان نامنظم خودروها در کنار هم
چیدمان نامنظم خودروها یکی دیگر از مواردی بود که افراد زیادی از آن اظهار گلایه می کنند. یکی از مراجعان در این باره می گوید: مردم سردرگم هستند و اصلا چیدمان مشخصی ندارد. فقط پول ورودی را می گیرند و می گویند که داخل بیایید، اصلا توجه نمی کنند شما قرار است کجا خودرو را بگذارید. مثل صف نانوایی است، اگر ساعت هشت صبح بیایید جا هست. اگر ساعت دوازده هم بیایید، شما را داخل راه می دهند اما چون جا نیست یا باید بیرون بروید یا باید خودرویتان را سرِ راه مردم بگذارید. مرد میان سالی که همراه نوه خردسالش به این بازار آمده، در این باره می گوید: این جا اصلا صف های مرتبی ندارد. الان همه مدل های خودرو از پراید و زانتیا و... کنار هم قرار گرفته است. جمعه بازار قدیم صف ها مشخص بود. الان برای خرید باید تمام صف ها را راه بروید.
دریافت هزینه های زیاد ورودی با وجود کمبود امکانات
اینجا امکانات آن طور که باید در نظر گرفته نشده است. چند زن جوان روی بلوکه های سیمانی نشسته اند. وقتی با آن ها هم صحبت می شوم، ادعا می کنند که در نمازخانه هم بسته است و نمی توانند برای نشستن به آن جا بروند. مرد جوانی در گلایه خود درباره کمبود امکانات در این بازار می گوید: باید 50 هزار تومان پول بدهید تا وارد بیابان شوید. اصلا غرفه ای برای خرید ندارد. سپس اشاره به چند وانت دست فروش می کند و می گوید: این به حساب بوفه بازار محسوب می شود. یکی دیگر از شهروندان در این باره می گوید : قیمت ورودی اصلا نمی ارزد، آخر هیچ چیزی ندارد. 53 هزار تومان چه خبر است؟ قیمت ورودی اوایل 43 هزار تومان بود، اما ظرف یک هفته قیمت حدود 10 هزارتومان افزایش پیدا کرد در حالی که امکانات ندارد. اینجا باید خط کشی و نظارت شود و هر خودرو جای مشخصی داشته باشد. سوپر مارکت و بوفه ای هم نیست و فرد باید فقط داخل خودرواش بنشیند. یکی دیگر از شهروندان که به این بازار مراجعه کرده است، می گوید: بیش از 50 هزار تومان دارند پول می گیرند اما یک سایبان ندارد. فقط پول می گیرند که کار مردم را راه بیندازند وگرنه امکاناتش صفر است، طوری که آب از بیرون خریدم.
توقف خودرو ها در بولوار روبه روی بازار
روبه روی بازار موقت مجیدیه در بزرگراه جدید چناران بین دو لاین تعداد زیادی از خودروها مستقر شده اند؛ کاری که غیرقانونی است. یکی از شهروندان در این باره می گوید: درست است که این کار غیرقانونی است چون باعث تصادف می شود، اما وقتی کمبود فضا وجود دارد، ناچار آن جا می روند. یکی دیگر از شهروندان در این باره نیز می گوید: همین مکان چندماه پیش نمایشگاه بود و مردم آن جا برای فروش می رفتند؛ 53 هزار تومان هم نمی دادند و خیلی راحت تر بودند. این جا چون فضای کمی دارد، مردم برای خرید و فروش به آن سمت می روند.
بهره برداری از بازار اصلی خودرو یک سال به طول می انجامد
حسن کلیدری، مدیر عامل سازمان سامان دهی مشاغل شهری و فراورده های کشاورزی شهرداری مشهد در پاسخ به انتقادات شهروندان به کمبود فضا و آسفالت نبودن زمین جمعه بازار موقت خودرو بیان می کند: این زمین 6 هکتاری بود که آن را موقتا محصور کردیم. این زمین کاربری فضای سبز را دارد و اجازه تغییر کاربری آن را نداریم. مردم حق دارند، اما اگر آسفالت کنیم مصداق تغییر کاربری است. پارکینگی چند هکتاری هم کنار این زمین ایجاد کردیم که در حال شن ریزی آن هستیم و نمی توانیم آن را آسفالت کنیم. وی خاطر نشان کرد: بالای این بازار نوشته ایم «بازار موقت»؛ یعنی تا زمان بهره برداری بازار اصلی که یک سال طول می کشد، از این فضا در حد بضاعت که کار مردم راه بیفتد، استفاده می شود. زمین اصلی بازار خودرو در اراضی قند شیرین جنب شهرک طرق، حاشیه بولوار شهید ساعی است که مطالعات آن در حال انجام است.
کلیدری در پاسخ به گلایه های شهروندان از هزینه های ورودی بازار موقت خودرو می گوید: آنچه در بازار خودرو به عنوان هزینه دریافت می شود بر اساس مصوبه شورای شهر است و یک ریال کمتر یا بیشتر دریافت نمی شود. وی در اشاره خبرنگار خراسان به افزایش مجدد قیمت ورودی ها می افزاید: تعرفه این جا وقتی صرفا به عنوان پارکینگ استفاده می شود با وقتی خدمات جانبی ارائه می شود، فرق می کند؛ البته منظورم خدمات فنی است. برای اتاق رنگ کلی هزینه شده است. آن فضای قبلی بدون کارشناسی بوده، اما با راه اندازی سالن کارشناسی و ارائه خدمات کارشناسی قیمت افزایش یافته است. در واقع، دلیل تغییر مبلغ، تغییر خدمات است. وی ادامه می دهد: دو تا سه غرفه برای فروشگاه آورده ایم که درحال تجهیز است و باید فرایند اداری آن طی شود.
افزودن احتمالی یک هکتار دیگر به بازار موقت خودرو تا یک ماه دیگر
کلیدری در اشاره خبرنگار خراسان به استقرار غیرقانونی خودروها در لاین وسط می گوید: پلیس راهور مکلف به جریمه آن هاست. چون ورودی ما با ورودی بازار یکی است، کمی ترافیک داریم.الان می گوییم مردم اذیت نشوند اما به محض این که مسائل فنی این ورودی را درست کنیم، اجازه ورود نخواهیم داد و مکلف هستند خودرو را به پارکینگ ببرند. وی ادامه می دهد: ما دو ورودی داریم یکی برای کارشناسی و یکی برای پارکینگ. کسانی که از گیت کارشناسی وارد شوند امکان ندارد که خدمات دریافت نکنند. اگر فضا پر شود در را می بندند چون شش هکتار بیشتر فضا نداریم، اما در فکر هستیم تا یکی دو هفته آینده در صورت تملک، فضایی یک هکتاری را به این فضا اضافه کنیم. کلیدری در پاسخ به این سوال که چرا برگه های ورودی هنگام خروج از افراد اخذ می شود، می گوید: شهروندان می توانند از آن عکس بگیرند این ها صرفا برای مستند سازی پولی است که وارد شده است. وی خاطر نشان می کند: ظرف 45 روز این زمین خالی را به بازار تبدیل کردیم که مشکل مرتفع شود، اما این شأن مردم ما نیست. بازار آینده را طوری خواهیم ساخت که در شأن مردم باشد؛ قول می دهیم فضایی خوب برای مردم باشد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 306
اژه ای :در پرونده نهادههای دامی، وزیر استعفا کرد

حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای همزمان با روز دانشجو در دانشگاه محقق اردبیلی شهر اردبیل حاضر شد تا با دانشجویان و جوانان به صورت مستقیم و بدونواسطه به گفت و گو و تبادل نظر بپردازد. رئیس عدلیه طی مدت اخیر به مناسبتهای مختلف بالغ بر ۸ بار در محافل دانشجویی و دانشگاهی حاضر شده و ضمن استماع مطالب و دغدغههای دانشجویان، به تبیین موضوعات و رفع ابهامات برای آنها مبادرت ورزیده است. رئیس قوه قضاییه در جمع دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی، با اشاره به موضوع وقوع تخلف در واردات نهادههای دامی و همچنین موضوع چای دبش که در سخنان یکی از دانشجویان مطرح شد، گفت: متاسفانه در هر دو مورد، بدون تردید تخلف صورت گرفته است؛ اما این که میزان آن چقدر است یا این که امر به وقوع پیوسته، تخلف محسوب میشود یا جرم و اگر جرم است از چه نوع جرمی است و چه مجازاتی دارد، از جمله مواردی هستند که باید مورد رسیدگی دقیق قرار گیرند و قاضی در خصوص آنها اتخاذ تصمیم و رأی کند.رئیس قوه قضاییه گفت: در مورد هر دو موضوع باید تاکید کنم که به محض اطلاع یافتن بخشها ودستگاههای ذیربط در دولت و قوه قضاییه، بررسیها و پیگیریهای مقتضی به عمل آمد و ما از کنار این دو موضوع نگذشتیم.اژهای با تشریح فرایند رسیدگی به موضوع واردات نهادههای دامی گفت: در قضیه واردات نهادههای دامی، در ابتدا جلوی تخصیص ارز به فرد متهم گرفته شد؛ سپس مبالغ ریالی تخصیصیافته به او، مسترد و در ضمن، اصلاح فرایند مرتبط با این قضیه نیز، انجام شد؛ در مرحله بعد، افراد دخیل در موضوع چه در داخل و چه خارج از وزارتخانه مربوط، تحت تعقیب قرار گرفتند و وزیر مربوطه استعفا کرد و قائم مقام او نیز برکنار شد و تحت تعقیب قرار گرفت؛ اگرچه این موضوع یکسال طول کشید، اما ابعاد قضیه به طور کامل پیگیری و برای وزیر پیشین و سایر افراد دخیل در پرونده، کیفرخواست صادر شد و تاکنون هشت جلسه دادگاه برگزار شده و قاضی پرونده به زودی انشاء رای را آغاز خواهد کرد.رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: در پرونده مورد اشاره، همه جرم تحقق کامل نیافته بود، اما تمام ارکان ذیربط در نظام از جمله قوه قضاییه و دولت با جدیت به موضوع ورود کردند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 289
ماجرای آدمکشی«فرمان» در کوچه خاکستری!


بنابر گزارش روزنامه خراسان، در حالی که بیشتر از یک ماه از این ماجرای تکان دهنده میگذشت، کارآگاهان پس از تجزیه و تحلیلهای کارشناسی و بهرهگیری از فناوریهای نوین الکترونیکی به اسنادی دست یافتند که نشان میداد «فرمان» (متهم فراری) در جاده خاوران تهران مخفی شده است. به همین دلیل هماهنگیهای قضایی توسط قاضی شعبه ۲۱۱ دادسرای عمومی و انقلاب مشهد (شعبه ویژه پروندههای جنایی) صورت گرفت و گروهی از کارآگاهان به سرپرستی سروان عظیمی مقدم عازم تهران شدند و به ردیابیهای اطلاعاتی ادامه دادند. بعد از چند روز تحقیقات نامحسوس بالاخره مشخص شد که «فرمان» در یک کارگاه چوببری در شهرک صنعتی و با هویت جعلی مشغول کار شده است. بنابراین کارآگاهان خیلی زود به هویت جعلی متهم فراری دست یافتند و صبح دوازدهم آذر وی را در یک عملیات هماهنگ و ضربتی داخل کارگاه دستگیر کردند. با انتقال متهم به مشهد وی پنجشنبه گذشته مقابل قاضی «عارفی راد»، قرار گرفت و به پرسشهای تخصصی قاضی ویژه قتل عمد مشهد پاسخ داد. این جوان که همه راههای انکار جنایت را بسته میدید، به ناچار لب به اعتراف گشود و گفت: آن روز به خاطر مصرف مشروبات الکلی حال طبیعی نداشتیم و این درگیری هم به خاطر غرور جوانی و یک کل کل ساده با موتورسوار غریبهای رخ داد که به کوچه خاکستری آمده بود!
بر اساس گزارش روزنامه خراسان، ادامه تحقیقات درباره این جنایت هولناک با دستورات مقام قضایی به کارآگاهان زبده دایره قتل عمد آگاهی سپرده شد و بدین ترتیب «فرمان» با صدور قرار قانونی (بازداشت موقت) در اختیار کارآگاهان قرار گرفت تا زوایای پنهان «آدمکشی فرمان در کوچه خاکستری!» آشکار شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تعداد بازدید : 307
35 میلیون نفر کاربر هفتگی فقط یک فیلترشکن
یک فیلترشکن مشهور اعلام کرده هفتگی 35 میلیون کاربر ایرانی دارد. در همین حال یک نماینده مجلس هم با اشاره به مافیای کسب سودهای زیاد از فیلترشکن ها، به وزارت ارتباطات پیشنهاد داده که خود بدون واسطه، ویپیان ها را به فروش برساند تا سود بیشتری نصیبش شود

مایک هال، بنیانگذار و رئیس شرکت فیلترشکن سایفون در گفت وگویی با بیبیسی گفته است: «روزانه حدود 5 میلیون نفر به شبکه ما وصل می شوند و در شرایط اوج هم روزانه تا 11.5 میلیون کاربر را که به سایفون وصل شده اند، تجربه کرده ایم. به طور متوسط هر هفته حدود 35 میلیون نفر یعنی اکثریت بزرگ سالان در ایران یک زمانی را از سایفون برای دور زدن فیلترینگ استفاده می کنند.» او البته این ادعا را هم دارد، آماری که می دهد، کاملا مستند و شفاف و روی سامانه هایشان قابل رصد است.
کمیسیون صنایع: 64 درصد از فیلترشکن استفاده می کنند
در کنار آمار سایفون، باید به این هم اشاره کنیم که این رقم مراجعه، فقط وضعیت آماری یک فیلترشکن را نشان می دهد که طبیعتا امروز در فضای مجازی با انبوهی از فیلترشکن های رایگان و پولی مواجه ایم و این خود یعنی میزان استفاده از فیلترشکن در کشور، عددهایی بیشتر تا 96درصد کاربران را دارد. کمیسیون صنایع مجلس شهریور ماه گذشته، در جریان قرائت گزارش این کمیسیون در بررسی کیفیت اینترنت و چالشهای ایجاد شده برای شهروندان و کسب و کارهای اینترنتی، گفته است: «طبق بررسی ها ۶۴ درصد از کاربران از فیلترشکن استفاده می کنند و سهم پهنای باند ناشناس به ۲۵ درصد رسیده است.» ضمن این که این گزارش، معتقد است علت کیفیت پایین اینترنت نیز افزایش استفاده کاربران از فیلترشکن است: «دلیل اختلال در اینترنت می تواند ناشی از محدودیت های اعمال شده روی پهنای باند و هم ناشی از افزایش استفاده از فیلترشکن باشد که در هردو صورت منجر به کاهش سرعت اتصال و افزایش هزینه کاربران می گردد.»(منبع: خانه ملت)
کاربران 96درصدی فیلترشکن ها
در همین حال که کمیسیون صنایع مجلس از آمار 96 درصدی میزان استفاده کنندگان از فیلترشکن می گوید، آمارهای دیگری نیز این موضوع را بررسی و گزارش کرده اند. برای نمونه، بر اساس گزارش مرکز آمار، ۶۰ میلیون نفر از ایرانیها از شبکههای اجتماعی فیلتر شده استفاده میکنند. دنیای اقتصاد نیز 21 آبان نوشت: «برآورد مرکز پژوهش های مجلس نیز حاکی از آن است که حدود 90 درصد ایرانیانی که از اینترنت استفاده می کنند، فیلترشکن پولی یا رایگان دارند.» همچنین انجمن تجارت الکترونیک تهران هم تیرماه گذشته در گزارشی که از وضعیت اینترنت منتشر شده، اعلام کرد که 96 درصد مردم از فیلترشکن استفاده می کنند.
نماینده مجلس: وزیر، گردش مالی فیلترشکن ها را ارائه نمی دهد
بی شک وقتی در خصوص میزان استفاده کاربران از فیلترشکن سخن به میان می آید، اولین پرسش این است که گردش مالی و بازار خرید و فروش وی پی ان ها چقدر است و به جیب چه کسانی می رود؟
رقم 40 تا 50 هزار میلیارد تومان عددی است که چند نماینده مجلس بارها درباره میزان گردش مالی سالانه فیلترشکن ها به زبان آورده اند. البته که نوری قزلجه از نمایندگان مجلس می گوید: «جزئیاتی در خصوص ارتباط کانون های فروش فیلترشکن با برخی طرفداران طرح صیانت وجود داشت که به دست نمایندگان رسیده است، اما هرگز اطلاعات شفافی داده نشد. من خودم این موضوع را پشت تریبون مجلس از وزیر اطلاعات پرسیدم. از ایشان خواستم که به طور شفاف گردش مالی فروش فیلترشکن را اعلام کنند که توجهی نشده است.» نوری قزلجه نیز اعتقادی همچون جواد نیک بین دیگر نماینده مجلس دارد که دو هفته قبل گفته بود، «کسی که نقشه فیلترینگ را می نویسد یا خودش مستقیما فیلترشکن می فروشد یا با دو سه واسطه وی پی ان می فروشد.»
اظهارات عجیب یک نماینده مجلس
در شرایطی که ابهام های بزرگی از سوی برخی نمایندگان درباره پشت پرده بازار فروش فیلترشکن ها مطرح است، یک نماینده مجلس دو روز قبل به وزارت ارتباطات پیشنهاد داده است که خود به عرصه فروش فیلترشکن ها ورود کند که این سود سرشار، به جیب مافیا و غریبه ها نرود. ا...وردی دهقانی عضو کمیسیون صنایع مجلس گفته است: «وزارت ارتباطات راه را برای فروش فیلترشکن فروشان و دلالان باز کرده و گرنه جابه جایی پول چطور از درگاه پرداختهای ایران انجام می شود.» او در ادامه این انتقاد، پیشنهاد عجیبی داده است: «وزارت ارتباطات خودش بدون واسطه به مردم فیلترشکن بفروشد نه با واسطه!»
این آسیب ها، این دردها!
هیچ گاه نمی توان اصل کنترل محتوای نامناسب و نظارت بر فضای مجازی را منکر شد اما آیا فیلترینگ و محدودسازی فضای مجازی به گونه ای که تاکنون نتیجه چندانی در بر نداشته و بر اساس آمارها از 65 تا بیش از 90 درصدکاربران را درگیر فیلترشکن ها کرده، درست و منطقی است؟
یادآوری 3 نکته به مسئولان مرتبط با موضوع فیلترینگ لازم است:
1- امروز کودک و نوجوانی نیست که با انواع فیلترشکن ها آشنا نباشد. چه کسی پاسخگوی ورود فرزندان ما به واسطه فیلترشکن ها به دنیای بی قید و بند فضای مجازی است؟
2-آیا فیلترشکن ها امنیت سایبری کشور را به مخاطره نینداخته است؟ چرا ما به دست خودمان زمینه ساز نفوذ بدافزارها به شبکه ها و سامانه های سایبری کشور شده ایم؟
3-گردش مالی هولناک سوء استفاده گران و دست های احتمالی در پشت پرده آن از بازار فیلترشکن ها هم که خود ماجرایی است با انبوهی از سوالات و ابهام ها.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.