
برگزاری پنجاه و دومین مجمع عمومی کمیته ملی المپیک با چاشنی چالش و حاشیه
تعداد بازدید : 65
اعتراض دبیر و قهر فروتن در روز افزایش حقوق المپینها تا سقف 200 میلیون
سارا اصلانی/ پنجاه و دومین مجمع کمیته ملی المپیک در حالی صبح سهشنبه با حضور اعضا برگزار شد که غیبت کیومرث هاشمی وزیر ورزش و حضور زهرا اینچهدرگاهی رئیس اسبق فدراسیون ژیمناستیک از نکات قابل توجه این مجمع بود. درحالی که کیومرث هاشمی به همراه ریاست جمهوری به مجلس رفته تا لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را تقدیم خانه ملت کند، اما شایعاتی درخصوص غیبت وزیر مطرح شد که البته با انتشار عکس کیومرث در صحن مجلس، پایانی شد بر تمام ابهامات مطرح شده. علیرضا دبیر یکی از چهرههای جنجالی این جلسه بود که حضور با تاخیرش در مجمع مورد توجه رسانهها قرار گرفت، اما دبیر هرچند که دیر آمد اما طبق معمول حرفهایی در جلسه مطرح کرد که به مذاق برخی خوش نیامد تا جایی که فروتن رئیس کمیسیون اخلاق به حالت قهر مجمع را ترک کرد. استارت حاشیهها اما بعد از صحبتهای محمود خسرویوفا زده شد. رئیس کمیته ملی المپیک درحالی به پرداخت حقوق 5 میلیون تومانی در گذشته به ورزشکاران اشاره کرد و آن را در شأن یک ورزشکار ملی ندانست که این صحبتها واکنشهای کنایهآمیز مهدی علینژاد معاون اسبق توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش را به دنبال داشت.
کنایههای علینژاد به حقوق 200 میلیونی
ابتدا خسرویوفا از کف و سقف حقوق مدنظر کمیته ملی المپیک برای دارندگان سهمیه المپیک پاریس پرده برداشت تا بگوید: «کف حقوق پرداختی در نظر گرفته شده برای ورزشکارانی که موفق به کسب سهمیه المپیک شوند 15 میلیون تومان است و سقف در نظر گرفته شده، پرداخت حقوق ماهیانه 200 میلیون تومان است. این حقوق با توجه به کسب مدال در رویدادهای مورد تایید کمیته تا 40 میلیون تومان افزایش مییابد و در صورت حضور ورزشکار در تست آمادگی جسمانی 40 میلیون تومان دیگر به حقوق اضافه میشود. حضور مستمر در اردوها 40 میلیون دیگر حقوق را افزایش میدهد و برای احترام به شئونات ملی هم جداگانه افزایشی در حقوق در نظر گرفته شده است. پیشتر برای المپیک توکیو ۵ میلیون تومان برای حقوق ورزشکاران در نظر گرفته شده بود که این رقم اسمش حتی کمک هزینه هم نیست، چه برسد به حقوق! پرداخت حقوقها برای همه ورزشکارانی که موفق به کسب سهمیه المپیک شدهاند از اول آذرماه است و اگر ورزشکاری پیش از آن موفق به کسب سهمیه المپیک شده، محاسبه نمیشود.» همین صحبتها باعث شد تا مهدی علینژاد کارشناس خبره کمیته وارد بحث شود. علینژاد که پیشتر معاون قهرمانی وزارت ورزش بود و حقوق 5 میلیونی در زمان او به دارندگان سهمیه المپیک پرداخت شده بود، در دفاع از عملکرد خود گفت: «خرداد ۹۸ حقوق ۵ میلیون بود و شرایط کشور در آن روز و نرخ ارز آن روز با امروز فرق دارد، اما این که اگر اعداد را به ۲۰۰ میلیون تومان برسانیم، ارزشمند است. با این حال معتقدم متفاوت بودن حقوق پرداختی به ورزشکاران باعث اختلاف خواهد شد. ضمن این که پیشنهادم این است که اگر نمیخواهیم حقوق یکسان بدهیم یا آیندهنگر باشیم یا گذشتهنگر. اینکه پیشبینی کنیم چه کسی چه رنگ مدال میگیرد، غیر از این که بخواهیم از طریق کارشناسی بگوییم چه مدالی در المپیک کسب خواهیم کرد، جادوگری هم میخواهد. اگر میخواهیم شاخصی بگذاریم، همان شاخصهای گذشتهنگر را ببینیم، چون توجیه دارد و آینده را کسی ندیده، ولی گذشته معلوم است.»
قهر فروتن بعد از مخالفت دبیر و ساعی!
در ادامه مجمع فروتن رئیس کمیسیون اخلاق پیشنهاد مرکز حکمیت و داوری ورزش را مطرح کرد و گفت: «ما احساس کردیم که این خلأ در ورزش کشور وجود دارد و آن را با خسرویوفا مطرح کردیم و ایشان گفتند این بحث را در جلسه مطرح کنید. وجود این مرکز در ورزش مغفول مانده است. در ٩ کشور این مرکز تاسیس شده است، در ایران هم پیشنهاد شده این مرکز با همکاری فدراسیون ها تشکیل شود. اساسنامه هم سه ماه بعد از تشکیل توسط هیئت اجرایی بررسی و تصویب شود.» این صحبتها اما واکنش علیرضا دبیر را به دنبال داشت تا بگوید: «جای مطرح کردن این موضوع در این جا نیست، اساسنامه هم نباید در هیئت اجرایی بررسی شود، فدراسیونها خودشان کمیته انضباطی دارند، چرا هر کسی قدرت دارد میخواهد قدرتش را بیشتر کند؟ کمیته کمیسیون دارد.» درحالی که خسرویوفا درحال توضیح ماجرا بود، اما در ابتدا بهناگاه تصویر مجمع که از طریق مانیتور برای خبرنگاران پخش میشد، وقتی دعوای دبیر با فروتن که حالا دیگر زهرا اینچهدرگاهی رئیس اسبق فدراسیون ژیمناستیک و هادی ساعی رئیس فدراسیون تکواندو هم به آن اضافه شده بودند، قطع شد تا خبری به بیرون درز نکند. در نهایت وقتی مانیتور خبرنگاران وصل شد که خسرویوفا تاکید کرد این موضوع از دستور جلسه کمیته ملی المپیک خارج شده است!