نکاتی که قبل از خرید میز و صندلی تحریر باید بدانید
میز و صندلی تحریر استاندارد باید متناسب با ارگونومی بدن فرد باشدتا گردن،کتف ها دست و ستون فقرات آسیبی نبینند

سالها قبل چیزی بهنام «میز تحریر» وجود نداشت؛ بچهها یا روی زمین دراز میکشیدند و مشق مینوشتند یا برای درس خواندنی که نیاز به نوشتن نداشت کتاب را روی زانو قرار میدادند. در برخی خانهها هم یک میز ساده و با پایههای کوتاه وجود داشت که کمی از میزهای جلومبلی امروزی کوتاهتر بود و البته بدون صندلی. بهترین روش برای استفاده از این میزها تکیه دادن به دیوار و قرار دادن پاها زیر میز بود. تازه همین میز هم در بیشتر خانهها نوبتی استفاده میشد. اما حالا میز تحریر بخش مهمی از اتاق بچهها را تشکیل میدهد و از آنجا که کودک زمان زیادی را روی میز و صندلی کودک برای انجام کارهایی چون نقاشی و نوشتن و کارهای خلاقانه صرف میکند، لازم است خانوادهها نکات زیادی را هنگام خرید رعایت کنند تا سلامت کودکشان تامین شود که در ادامه مروری سریع بر آنها داریم.
میز تحریر کودک را از چه جنسی تهیه کنیم؟

میز تحریر چوبی| میزهای چوبی یا میزهایی که روکش چوب دارند، برای میزهای کار مناسب هستند. رویه این میز باعث میشود که کتاب ها سر نخورند و مقاومت خوبی داشته باشند.
میز تحریر لمینت یا ام دی اف| لمینت مقرون به صرفه و با دوام به شمار میرود و مقاومت آن از چوب خالص یا روکش چوبی هم بیشتر است. یک لمینت با کیفیت امکان دارد، ضخامت کم ولی در مقابل فشار بالا تحمل و استقامت زیادی داشته باشد.
میز تحریر روکش ملامینه| روکش ملامینه با مغز ام دی اف بهترین نوع روکش برای میز تحریر است چراکه هم از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است و هم مقاومت خوبی دارد. از دیگر مزیتها میتوان به وسیع بودن طیف رنگ آن ها با الگوهای طرح چوب اشاره کرد.
اندازه استاندارد میز چقدر است؟
طول میز باید متناسب با مساحت اتاق باشد. میز تحریر را درون اتاق باید آنقدر جابهجا کنیم که بهترین زاویه را برای راحتی کودک و البته تابیدن نور بیابیم. اگر مساحت اتاقمان کوچک محسوب میشود، بهتر است به گوشهها و بخشهای غیرقابل استفاده، توجه کنیم.
ابعاد استاندارد میز چطور است؟
ا. ارتفاع| اندازه میز را با توجه به جثه فرد درنظر میگیرند. ارتفاع باید به صورتی باشد تا زمانی که کودک در پشت آن قرار میگیرد، به شانه و دستهایش فشاری وارد نشود. ارتفاعی مناسب تا زمانیکه کودک پشت میز مینشیند، دستهایش بهراحتی روی میز قرار بگیرد؛ به طوری که مچ و آرنج در امتداد هم باشند و آرنج و بازو یک زاویه حدود ۱۱۰ درجه ایجاد کند. اگر میزی که انتخاب کنید از این استاندارد کوتاهتر باشد، دستها به سمت پایین آویزان و سر و گردن کودک اذیت میشود؛ در صورتی هم که از این زاویه بلندتر باشد، باعث میشود، شانه بالاتر از میز قرار بگیرد که این موضوع در دراز مدت باعث آسیب به کتف و شانه میشود.
2. قوس ستون فقرات| در ضمن لازم است که به قوسهای ستون فقرات توجه شود. صندلی و میز باید طوری قرار بگیرند تا در صورتی که نمایشگر(مانیتور) روی میز قرار دارد، موازی با چشم باشد و بالاتر یا پایینتر از آن قرار نگیرد.
3. تناسب ارتفاع با گردن| گردن نباید بیش از ۲۰ درجه خم شود. ارتفاع پشتی صندلی باید طوری باشد که این امکان را داشته باشد تا کتفها را به طور کامل بپوشاند و تا بالای مهره هفتم گردن بیاید. لازم است که پشتی صندلی دارای دو قوس باشد. یک قوس محدب و دیگری مقعر. در زمان مطالعه کتاب باید فاصله چشم تا روی کتاب را به حدی برسانید که گردن بیش از ۲۰ درجه خم نشود.
4. کاربرد دوگانه میز| سطح رویه میز باید بزرگ باشد تا اگر می خواهید از یک میز برای مطالعه و رایانه استفاده کنید مشکلی نداشته باشید. البته اگر فکر میکنید فرزندانتان دوست دارند در اتاقشان خیلی جابهجا شوند، باید به دنبال آن دسته انواع میز تحریر دانش آموزی یا میز تحریر کودک باشید که چرخ داشته و قابلیت تحرک دارند. برخی میزهای تحریر سبکوزن بوده و میتوان بهراحتی آنها را جابهجا کرد، اما برخی دیگر خیلی سنگین هستند و بدون چرخ، جابهجاییشان ممکن نخواهد بود. اگر در خانهای زندگی میکنید که احتمال اسبابکشی از آن را دارید، میز تحریر دانش آموزی انتخابیتان باید مناسب سرهم کردن و جابهجایی باشد.
نکات مهم برای خرید صندلی
1. توجه به دو قوس ستون فقرات| صندلی میز تحریر باید ارگونومیک و دو قوس مقعر و محدب داشته باشد، قوس محدب گودی کمر را بپوشاند و قوس مقعر تحدب پشت را در برگیرد. اگر پشتی صندلی صاف باشد، میتوانید از بالشتک های مخصوص پشت صندلی برای پر کردن قوس کمر استفاده کنید.
2. عرض و ارتفاع صندلی| بستگی به اندام فرد دارد، نشیمنگاه صندلی باید 90 درصد طول ران را بگیرد. اگر نشیمنگاه صندلی کمتر از 90 درصد باشد، سبب مشکلات عضلانی و اگر بیش از این مقدار باشد به زانو فشار میآید. عرض نشیمنگاه صندلی معمولا باید 47، 48 سانتی متر باشد اما عرض بستگی به این دارد که فرد چقدر چاق یا لاغر است. طول صندلی به قد فرد و استخوان ران فرد بستگی دارد. ارتفاع صندلی هرقدر باشد، زانو باید در زاویه 90 درجه قرار بگیرد.
3. رویه صندلی| رویه صندلی شما نباید بیش از حد نرم یا سفت باشد. جنس رویه صندلی باید قابلیت ارتجاعی داشته باشد و زمانی که با انگشت فشار ملایمی به صندلی وارد میکنید، انگشت شما باید یک یا دو سانتیمتر فرو برود و بعد هم به حالت اولیهاش بازگردد.
4. پوشاندن کتفها| ارتفاع پشت صندلی باید کتف ها را پوشانده و تا مهره 7 گردن باشد. هنگام مطالعه فرد باید فاصله چشم تا روی کتاب به حدی باشد که گردن بیش از 20 درجه خم نشود.
5. پشتی قابل تنظیم| هنگام نشستن فرد روی صندلی باید زاویه ساق پا و زانو 90 درجه و زاویه ران و بدن بین 90 تا 110 درجه به سمت عقب باشد و کف پا کامل روی زمین قرار بگیرد؛ بنابراین اگر پشتی صندلی قابلیت تنظیم دارد، بهتر است در فاصلههای زاویه بین 90 تا 110 درجه قرار بگیرد، اگر زاویه 90 درجه باشد فرد دچار اسپاسم عضلانی پشت و کمر میشود.
6. صندلی باید محکم باشد| صندلی باید محکم و از جنس فلز، چوب یا ... باشد. صندلی نباید گوشه تیز داشته باشد و بهتر است دارای دسته و اسکلت اصلی آن منحنی باشد. صندلی فرفورژه را اصلا استفاده نکنید.
در تهیه این مطلب از «شاد مگ» کمک گرفتیم