
پس از بازدید از نمایشگاه بین المللی صنعت نفت، در جمع فعالان صنعت نفت
تعداد بازدید : 113
رئیس جمهور: تحریم بشویم یا نشویم، باید روی پای خود بایستیم

رئیس جمهور، با اعلام حمایت دولت از خوداتکایی داخلی، از 34 طرح زودبازده در دست اجرا در بخش نفت خبر داد که با یک سرمایهگذاری 6.3 میلیارد دلاری تأمین میشود. وی گفت: تحریم بشویم یا نشویم ما باید به سمت این برویم که روی پای خودمان بایستیم. وزیر نفت با بیان این که این طرح ها برای شرکت های صنعت نفت در داخل تعریف شده است، اظهار کرد: درآمد سالانه این طرح ها، ۲۰ میلیارد دلار خواهد بود.
به گزارش فارس، حسن روحانی رئیسجمهور، دیروز و در حاشیه بازدید از بیست و سومین دوره نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با اشاره به اهمیت راهبری صنعت نفت، کار مشترک با فناوری خارجی و سپس رسیدن به استقلال کامل را یک راه میانبر خواند و در عین حال گفت: شرکتها باید به این مسئله اعتماد کنند که دولت و دستگاه اجرایی هرکجا ببیند ساخت داخلی مطمئن ایجاد شده دیگر خرید خارجی را در آن زمینه قطع کنند. ممکن است جنسی که ما در داخل میسازیم عمرش 15 سال باشد و جنس خارجی 20 سال، این ها مهم نیست یا حتی اگر جنسی که از خارج میخریم قیمتش 100 تومان و آن چه که در داخل میسازیم 110 تومان باشد، اشکالی ندارد 10-20 درصد گرانتر در بیاید، این ها را باید حتماً قبول کنیم.
روحانی با بیان این که باید کاری کنیم رابطه صمیمانهمان تبدیل به «نعمت» شود، افزود: این خوب نیست بگوییم چون تحریم میشویم مجبوریم در داخل یک کاری کنیم؛ نه، تحریم بشویم یا نشویم ما باید به سمت این برویم که روی پای خودمان بایستیم و بارها را روی شانه خود بگیریم این یک ضرورت است و برای کشور ما هم مهم است.
وی در ادامه، لزوم تعامل خوب با دیگر کشورها را یادآور شد و افزود: این دولت برنامهاش از روز اول این بوده که با دنیا تعامل درست، صحیح و سازنده و مؤثر و به تعبیر خودمان یک تعامل برد- برد داشته باشد. البته ممکن است هر زمانی یک شرایط استثنایی پیش بیاید. به هر حال یک آدم خاصی بیاید در کشوری حاکم شود و شرایط خاصی را به وجود بیاورد؛ این ها در دنیا وجود دارد و از آن عبور میکنیم. ممکن است دو سه ماه هم مشکل داشته باشیم اما به هر حال از آن عبور میکنیم.
رئیسجمهور با بیان این که اساس سیاست ما این است که با دنیا کار بکنیم و تعامل سازنده داشته باشیم، خاطرنشان کرد: یک نمونه آن، کار مشترکی است که با آذربایجان میخواهیم انجام دهیم. یعنی برای اولین بار ما با یک کشور همسایه روی یک مخزن دریایی با هم به طور مشترک سرمایهگذاری میکنیم. وی افزود: همین کار را ممکن است با همسایههای دیگر شروع کنیم و احتمال دارد در آینده با ترکمنستان هم به چنین توافقی برسیم.
رئیس قوه مجریه با بیان این که در خیلی از جاها منابع ما با همسایگان مشترک است تصریح کرد: در بخش نفت در حوزه غرب کارون تلاش ما باید سرعت بیشتری پیدا کند. در پارس جنوبی هم فعالیت ما باید فعالیت سریعتری باشد؛ در این زمینه امیدواریم در دولت دوازدهم بتوانیم پارس جنوبی را به نهایت برسانیم.
وی با اشاره به توان و استقلال بخش نفت در تامین مالی خود، اظهار کرد: 34 طرحی که در دست اجرا هست، با یک سرمایهگذاری 6.3 میلیارد دلاری تأمین میشود. آقای زنگنه میگوید حتی اگر 50 درصد درآمد آن را استفاده کنیم در مدت سه سال برمیگردد. روحانی مسایل پاییندستی نفت از جمله پتروشیمی را بسیار مهم ارزیابی و اظهار کرد: این که بشارت دادند سه پتروشیمی کاوه ، بوشهر و مرجان هم امسال افتتاح میشود؛ این خبر خوشی است. حال اگر این پتروشیمیها و فازهای پارس جنوبی قبل از 22 بهمن افتتاح شوند خوشحالتر میشویم.
وی با بیان این که همه اقداماتی که ما امروز دنبال میکنیم از جمله مسئله گازرسانی به روستاها برای ما مهم است، اظهار کرد: این که اعلام شد تا پایان امسال پنج هزار روستای دیگر از نعمت گاز بهره مند می شوند، بسیار حائز اهمیت است و همچنین مهم است که مردم بدانند وزارت نفت ما هر 24 ساعت، به 10 روستا گازرسانی می کند.