



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


چند روز قبل تیم ملی نوجوانان کشورمان با شکست مقابل ژاپن از راهیابی به فینال قهرمانی نوجوانان آسیا بازماند، اما پیش از آن با برتری مقابل یمن، جوایز صعود به جامجهانی نوجوانان را در مسابقاتی که همزمان هم قهرمانی آسیا بود و هم انتخابی جامجهانی، گرفته بود. ستاره دیدار مقابل یمن، آرشا شکوری بود که دو پنالتی را با واکنشهای دیدنیاش گرفت. بعد از این درخشش بود که مشخص شد آرشا، پسر هادی شکوری است. مدافعی که اوج دوران فوتبالش در پاس تهران بود، بین سالهای 2005 تا 2007، زمانی که فقط 23 تا 25 سال داشت تعدادی بازی ملی هم انجام داد. در تیمهای بزرگی حاضر بود و البته آنطور که باید حقش را از فوتبال نگرفت. حالا پسرش ستاره تیم ملی نوجوانان شده و با درخشش او بود که نوجوانان ما میتوانند در انتظار حضور در جامجهانی نوجوانان و ارائه کیفیت بالایشان به فوتبالدوستان دنیا باشند. این درخشش بهانهای شد تا سراغ دیگر پدر و پسرهای فوتبال ایران برویم و البته در کنارش گپی بزنیم با هادی شکوری، درباره مسیر موفقیت پسرش. با ما باشید.
زیر سایه سنگین سلطان
علی و محمد پروین
هروقت صحبت از پدروپسرهای فوتبال ایران میشود اولین نامی که بهذهن خطور میکند، علی پروین است. فوقستاره و نام بزرگی که جدا از توانمندی فنی، به دلیل اعتباری که در فوتبال ایران بهخصوص باشگاه پرسپولیس دارد، جزو بزرگ ترین اسطورههای فوتبال ما محسوب میشود. محمد پروین بازیکن با استعدادی بود که میتوانست سالها بدرخشد، اما اهل تلاش نبود و فوتبال را جدی نمیگرفت. او زیر سایه نام پدر قرار داشت و بهرغم داشتن استعداد و جرقههای ناگهانی، چندان فوتبال را جدی نگرفت طوریکه در حدود 26 سالگی بیخیال بازی شد و بعد از آن هم رفت سراغ کسبوکار که البته بسیار پرحاشیه بود. برای بازیکنی که 17 سالگی در پرسپولیس بازی کرده و 20 سالگی به تیم ملی دعوت شده است، این خداحافظی زودهنگام نشان میدهد او از فوتبال لذت نمیبرد و رفتار حرفهای هم نداشت. جالب اینکه محمد پروین بعد از خداحافظی از فوتبال دیگر بهعنوان کارشناس، پیش کسوت و ... هم ظاهر نشد. نکته جالبتر اینکه او هم سن وحید امیری است، وقتی محمد فوتبال را کنار گذاشت، وحید امیری تازه کمابیش مطرح شد. تفاوت تلاش شخصی و چهره شدن با استفاده از برند پدر اینجا مشخص میشود. حالا امیری در 35 سالگی هنوز میدرخشد و از محمد پروین لااقل خبر فوتبالی نداریم.
پسر دور از راه پدر
فرشاد و ماهان پیوس
فرشاد پیوس به معرفی نیاز ندارد؛ گلزنی که در سختترین و عجیبترین روزهای فوتبال ما ظهور کرد، سالها، مداوم آقای گل لیگ تهران شد، چون لیگ سراسری برگزار نمیشد، بهترین بازیکن آسیا شد و اگر این روزها بود، نمیشد قیمتی برای او تصور کرد. یک گلزن فطری که کاپیتان تیم ملی هم شد. ماهان پسر فرشاد مدتی تلاش کرد فوتبالیست مطرحی شود، حتی زمان امیر قلعهنویی راهی استقلال شد، اما آنجا هم بازی به او نرسید تا این که از فوتبال کناره گیری و آکادمی ایجاد کرد.
آشیانه عقابها
احمدرضا و امیر عابدزاده
روزگاری که عابدزاده دروازهبان تیم ملی و پرسپولیس بود، پسرش را با خودش به ورزشگاه میآورد تا قبل از بازی و در حضور هواداران گرم کند. آن پسرک خیلی زود مثل پدرش دروازهبان شد. از ذخیرههای پرسپولیس و راهآهن سراغ تیمهای خارجی رفت و آنقدر ممارست داشت تا زمان اسکوچیچ به تیم ملی هم رسید و اگر پای بازگشت کیروش در میان نبود شاید امیر عابدزاده مثل پدرش میتوانست سنگربان تیم ملی در جام جهانی باشد؛ بهخصوص وقتی بیرانوند مصدوم شد و حسینی هم مقابل انگلستان انواع و اقسام گلها را دریافت کرد. امیر استعداد، کاریزما و روحیه شوخ و شنگ پدر را ندارد، اما با این همه فوتبالیست حرفهای و بیحاشیهای است که سالها در لیگ دوم اسپانیا دوام آورد، اما هرگز به لالیگا نرسید.
پدر و پسر جنتلمن
ناصر و آتیلا حجازی
ناصر حجازی ستاره بزرگ فوتبال ما بود که با بیمهری زیاد ناچار شد در اوج و زمانیکه فقط 28 سال داشت از فوتبال ملی کنار برود. سالها بعد راهی هند و بنگلادش شد. روزهای تلخی را با بیپولی دنبال باشگاه در این دو کشور سپری کرد؛ درحالیکه روزگاری منچستر انگلستان خواهان او بود. حجازی یک جنتلمن واقعی و خوشتیپ بود که حتی هواداران تیم رقیب هم به او احترام می گذاشتند. پسرش آتیلا هم هرچند در فوتبال چندان موفق نبود و خیلی زود از دنیای حرفهای کنار رفت، اما مثل پدر خوشتیپ، خوش اخلاق، بیحاشیه و جنتلمن بود. آتیلا هم برای مربیگری و تیم داشتن مثل پدر دنبال زد و بند و حاشیه نبود. تخصص اصلی او که در خط هافبک بازی میکرد، پنالتی زدن بود.
بدشانسیهای پسر
ابراهیم و اردلان آشتیانی
مدافع راست با شخصیت و تحصیلکرده تیم ملی و پرسپولیس که 29 سالگی از تیم ملی خداحافظی کرد یک پسر بهنام اردلان داشت که او هم مثل پدر دفاع راست بود. اردلان بازیکن گریزپا و فعالی بود که میتوانست لب خط تیم حریف را آزار دهد، اما از بد روزگار دو بار رباط صلیبی پاره کرد و فرصت مطرح شدن را به دلیل مصدومیتهای پیاپی پیدا نکرد. اردلان هم مثل پدر بیحاشیه بود.
پسر رئیس فدراسیون
ناصر و آرش نوآموز
تیمساز نوآموز رئیس فدراسیون فوتبال بود و در همان روزها هم پسرش آرش که در تیم پاس بازی میکرد، به تیم ملی رسید.آرش بازیکن موفقی نبود، اما بهواسطه پدر مدتی دیده شد. خود تیمساز نوآموز بیشتر در جایگاه مدیریتیاش شناخته میشد و افتخارات زیادی را طی چند دوره مدیریت در فوتبال ایران کسب کرد.
تکنیکیها
حسن و پیام صادقیان
حسن صادقیان یکی از فوتبالیستهای تکنیکی کشورمان بود که به دلیل یک تکل خشن خانهنشین شد و گویا به دلیل عوارض همان اتفاق که شامل مشکلات نخاعی هم میشد، فوت کرد. پسرش پیام هم مثل پدر تکنیکی بود، اما او هم چندان دوران فوتبال طولانی نداشت. وقتی در 22 سالگی با پرسپولیس درخشید همه تصور کردند سالها شاهد هنرنمایی او خواهند بود، اما وقتی توسط کیروش برای حضور در جام جهانی 2014 به تیم ملی دعوت نشد، حاشیههایش شروع شد؛ بعد هم که یک محرومیت عجیب به دلیل اعتراض به داور در بازگشت موفق نبود و بعد از چند جابهجایی در تیمهای داخلی و خارجی، به دلیل راهاندازی سایت شرطبندی بهصورت مادام العمر در 27 سالگی از فوتبال محروم شد تا حسرت یک بازیکن تکنیکی و باهوش بر دل فوتبال ایران بماند.
مورد خاص سپهر
سیاوش و سپهر حیدری
این پدر و پسر مورد خاص این فهرست هستند؛ چون پسر از پدر مشهورتر است. سیاوش حیدری ابتدا با سپاهان وارد فوتبال ایران شد، اما در سال ۵۲ به ذوب آهن رفت و با این تیم در لیگ تخت جمشید درخشید. او در یکی از بازیهای آن فصل مقابل ماشینسازی تبریز ۴ گل زد که تا چند سال قبل در تاریخ ذوب آهن رکورد بود. سپهر هم فوتبال خود را از ذوبآهن شروع کرد و با این تیم به شهرت رسید، اما در پرسپولیس با زدن گل قهرمانی سرخ پوشان در دقیقه 96 به سپاهان به محبوبیتی بینظیر رسید و در دوره مربیگری دایی، کاپیتان این تیم هم شد.
و دیگر موارد...
به این فهرست میشد نامهای بزرگ دیگری را اضافه کرد؛ بهطور مثال اگر سراغ خارجیها میرفتیم خانواده مالدینیها که سه نسل فوقستاره و مربی داشتند جزو اولین انتخابها بود یا یوهاون و یوردی کرایوف، همینطور پیتر و کسپر اشمایکل که هر دو دروازهبان تیم ملی دانمارک بودند. سرخیو کنسیسائو مربی پورتو همین حالا مربی پسرش است که ذخیره تیم است. از داخلیها میشد به آندرانیک و آلکو اسکندریان، عزت و علی جان ملکی و علی و ایرج داناییفرد اشاره کرد و اگر رابطه پدر و فرزندی لحاظ میشد ناصر و آتوسا حجازی یا نصرت و مریم ایراندوست میتوانستند به این فهرست اضافه شوند. نکته مهم فارغ از همه اینها، این است که هرچند پدرهای فوتبالیست، راه موفقیت فرزندان را هموار میکنند، اما از جایی بهبعد خارج شدن از زیر سایه نام پدر و توقع زیادی که ناشی از مقایسه است به فرزند چنان فشار میآورد که نمیتواند عملکرد موفقی داشته باشد. اتفاقی که امیدواریم شامل آرشا شکوری نشود و او را سالها با درخششهایش بهیاد بیاوریم؛ نه نام پدر.
رمز موفقیت «آرشا»
تکیه نکردن به من است
گفتوگو با «هادی شکوری» مدافع سابق تیم ملی که پسرش
با مهار 2 پنالتی، سند صعود تیم ملی نوجوانان ایران
به جام جهانی را امضا کرد
مجید حسینزاده | روزنامهنگار
کار صعود تیم ملی نوجوانان ایران به جام جهانی به ضربات پنالتی کشید. تیم ملی کشورمان روبه روی یمن، یک ضربه پنالتی را از دست داد، اما دو واکنش استثنایی «آرشا شکوری» سند صعود به جام جهانی نوجوانان را امضا کرد. «آرشا»، پسر هادی شکوری است که همه او را با سالهای بازی برای استقلال، پاس و تیم ملی به یاد میآورند. در گفتوگو با «هادی شکوری» از موفقیت پدر و پسرهای فوتبالی پرسیدیم.
روی تفکرات حرفهای پسرم کار کردم
«شکوری» درباره اینکه بسیاری از پسرهای فوتبالیستهای سرشناس، ناموفق بودند، میگوید: «من سعی کردم اتفاقهایی که برای دیگر بازیکنهایی که پدرشان فوتبالیست بودند، افتاده، برای آرشا نیفتد و یک سری مسائل را رعایت کنم. بیشتر سعی کردم روی رفتار و تفکرات حرفهای بودنش کار کنم. از همه مهمتر، این که سعی کردم «آرشا» از کودکی روی پای خودش بایستد و به خودش تکیه کند. من در این سالها از نزدیک شاهد بودم که خیلی زحمت کشید و کاملا به این موضوع واقف بود که اگر قرار باشد به من تکیه کند، نمیتواند یک فوتبالیست خوب شود. به نظرم چون این نکته مهم را فهمید و درک کرد، موفق شد. البته من هم سعی کردم خیلی پیگیرش نباشم. حتی بسیاری از اهالی فوتبال تا قبل از همین مسابقات اخیر، خبر نداشتند که آرشا پسر من است. من خودم سعی کرده بودم که این اتفاق نیفتد و تحت پوشش اسم من نباشد که به او و توانمندیهایش توجه شود. به همین دلیل فکر میکنم که خدا را شکر تلاشهایش نتیجه داد».
برادرم مشوق او برای دروازهبان شدن بود
به «هادی شکوری» میگویم که شما مدافع بودید و پسرتان دروازهبان شد. او میگوید: «آرشا از 12 سالگی، فوتبال حرفهای را شروع کرد و پشتکار خیلی زیادی داشت و خیلی زحمت کشید. واقعیت این است که اوایل پسرم هافبک وسط بازی میکرد، اما به واسطه اینکه با چند دروازهبان رفتوآمد داشتیم،به دروازه بانی علاقه مند شد و خوب هم پیشرفت کرد و یکی از برادرهای من که دروازهبان بود، مشوق او شد. به نظر من هم، انتخاب خوبی بود.خدا را شکر که عضو کوچکی از جامعه فوتبال است و توانست حماسهای را خلق کند».
تمام پدر و پسرهای فوتبالی محترم بودند اما ...
«به نظر من، تنها جایی که انسانها با تمام وجود و قلبشان آرزو میکنند و دوست دارند که یک نفر را بالاتر از خودشان ببینند، در مقام پدر و پسری است». این پیش کسوت فوتبالی ادامه میدهد: «هر پدری دوست دارد پسرش را از خودش بالاتر ببیند و من خودم از این موفقیت پسرم خیلی خوشحالم و امیدوارم که تداوم داشته باشد. تمام پدر و پسرهای فوتبالی محترم بودند، اما بعضیها، یک مقدار راههایشان را اشتباه رفتند و به نتیجه نرسیدند».
میدانستم حداقل 2 پنالتی را میگیرد
او در بازی تیم ملی مقابل یمن، دو پنالتی را مهار کرد که ویدئوی یکی از آنها در شبکههای اجتماعی پربازدید شد. آرشا در آن ویدئو، مهاجم حریف را فریب داد و ناگهان با تغییر مسیر پریدنش، موفق به مهار توپ شد. پدرش در همین باره میگوید: «واقعیت این است که او در چند سال اخیر، برای مهار ضربات پنالتی تلاش زیادی میکرد و سابقه گرفتن پنالتی هم زیاد داشته است. میدانستم که خوب پنالتی میگیرد، چون با او کار کرده و از نزدیک دیده بودم. آرشا بسیار باهوش است و قبل از زدن ضربات پنالتی میدانستم که حداقل دو ضربه را میگیرد، هرچند استرس زیادی داشت. خدا را شکر این تلاش ها آن جایی که باید به کارش آمد و درخشید».
چند پیشنهاد خارجی دارد که هنوز خودش خبر ندارد
«شکوری» درباره آینده «آرشا» میگوید: «من خیلی با او صحبت کردم، ولی این برهه زمانی و این شرایط سنی که در آن قرار دارد، خیلی حساس است. من تلاش کردم تجربیاتم را به او آموزش بدهم و به او بگویم که جنبه خیلی از مسائل را داشته باشد که خدا را شکر تا الان داشته و به نظرم تازه اول راه است. هرچند به دلیل درخشش در این دوره از مسابقات، چند پیشنهاد لیگ برتری خوب و سه پیشنهاد خارجی هم دارد که به خودش نگفتم، چون هنوز برنگشته است. بعد از چند روز استراحت باید بنشینم و با او هم فکری کنم که ان شاءا... بتوانیم یک تصمیم خوب برای آینده بگیریم».

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

کاردار-یکی از ترسها و استرسهای شایع که سراغ هر دارنده تلفن همراهی میآید، تمام شدن ناگهانی باتری آن است. امروزه آنقدر کار و تفریح و حتی زندگیمان به گوشی وابسته شده که تصور دور بودن حتی چند ساعت از آن هم برای خیلیها کابوس است، به خصوص اگر در سفر یا مکانی باشیم که دسترسی به پریز برق و شارژر نداشته باشیم و اتفاقا بیشتر به گوشی نیاز خواهیم داشت. علاوه بر این دستگاههای دیگری همچون تبلت، هدفون، سیستمهای GPS، اسپیکر، پخشکنندههای صوت، ساعت هوشمند و... هم به شارژر همراه نیاز دارند. برای همین مبتکران دستگاهی را اختراع کردهاند که با شارژ، برق را درون خود نگه می دارد و مانند باتری قابل حمل است تا هنگام نیاز به شارژر، به دادمان برسد. این همان پاوربانک معروف است. امروزه با وجود صدها مدل پاوربانک با قیمتها و کارایی های مختلف در بازار، انتخاب مدلی که نیازمان را برآورده کند، سخت شده است. در این مطلب سعی کردهایم انواع پاوربانک را به زبان ساده توضیح دهیم و چند نوع موجود در بازار با قیمت زیر یک میلیون تومان را هم معرفی کنیم.






ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

فرانسه که خود را مهد تمدن و سردمدار دفاع از حقوق بشر در جهان میداند، در سال های اخیر به طور مداوم با موج خشونت های پلیس علیه معترضان مواجه بوده است، موضوعی که نشان میدهد تبعیض، نژاد پرستی و بیعدالتی به رویه معمول در این کشور تبدیل شده است. شلیک پلیس فرانسه به نوجوان مهاجر، خشم مردم این کشور را برانگیخته و هزاران نفر در شش روزاخیر با حضور در خیابان ها انزجار خود را از سیاست های دولت ماکرون ابراز کردند. در این دور از درگیری ها که بیسابقه و خشنترین آن توصیف شده است، ده ها پلیس زخمی و صدها نفراز معترضان بازداشت شدهاند که این موضوع کاخ الیزه را درخصوص تداوم اعتراضات نگران کرده است.اما ماجرای تداوم و تشدید اعتراضات فرانسه از زاویه دیگری هم قابل بررسی است.واقعیت این است که اتاق عملیات آشوبها در فرانسه را در بیرون از این کشور باید دید.اتاق عملیاتی که همزمان با کاهش سطح دوز آتلانتیک گرایی در سیاست خارجی فرانسه فعال شده است. البته ماکرون از چهار سال پیش همواره قصد یک بازی مستقل از آمریکا را داشته است؛ تشکیل ارتش اروپایی در برابر ناتو در دوره ترامپ باعث شد در آن زمان هم شورش جلیقه زردها اتفاق بیفتد. شورشی که برایند عصر ترامپ بود و خود را در برابر مسائلی همچون کاهش بودجه نظامی و مالیات کربن مطرح می کرد. البته از شورش جلیقه زردها گروه های اولترای راست و اولترای چپ و سیاستمداران رادیکال از لوپن تا ملانشون حمایت کردند. هم اکنون نیز با ایجاد گسل بین آمریکا و فرانسه به ویژه پس از پیمان آئوکاس شاهد همسویی بیشتر پاریس و پکن و در عوض دور شدن فرانسه از آمریکا هستیم.تأثیر روحیه رمانتیک در فرهنگ فرانسوی باعث شده تا این کشور تاریخ پرفراز و نشیب و آکنده از شورشهای اجتماعی داشته باشد، برخلاف بریتانیا که به دلیل سلطه فرهنگ محافظهکاری کمتر در آن شاهد شورشهای اجتماعی هستیم. در یک سال اخیر به غیر از شورش علیه قانون بازنشستگی و شورش کردها این سومین شورش اجتماعی مهم است که گفته می شود سطح آن از شورشهای ۲۰۰۵ نیز گستردهتر است. همچون شورش جلیقه زردها که برایند نزاع پاریس و واشنگتن در دوره ترامپ بود، شورش کنونی را نتیجه افزایش اختلاف فرانسه و آمریکا پس از پیمان آئوکاس می دانم. پیمانی که باعث دور نگه داشته شدن فرانسه از بازار تسلیحاتی شرق آسیا و اقیانوس آرام شد. در طول حدود دو سال از پیمان آئوکاس حتی با وجود جنگ اوکراین، ماکرون همواره به دنبال بازی مستقل از آمریکا در جهان بودهاست. بازی مستقل در غرب آسیا همچون نقش آفرینی در پرونده هستهای ایران و تنشهای سیاسی در لبنان و نیز فروش عمده تسلیحات به مصر، عراق و امارات را می توان جزئی از بازی مستقل وی دانست. از سوی دیگر وی در دو سال اخیر رابطه با چین را افزایش داده است؛ از شایعه سرمایهگذاری ۲۰۰ میلیون یورویی هواوی در فرانسه تا معامله LNG با یوآن از جمله زمینه های همکاری فرانسه با چین است که برای بایدن و حتی مقامات بروکسل قابل هضم نیست. در این میان حتی فون درلاین به عنوان رئیس کمیسیون اروپا برخلاف ماکرون علاقه خود را به بایدن و همسویی با سیاست آتلانتیک گرایی نشان داده است.اوج اختلافات با واشنگتن بر سر رابطه با چین مربوط به سفر ماه مارس ۲۰۲۳ وی به پکن همراه با فون درلاین بود؛ سفری که چند هفته پس از اعلام «طرح صلح چینی» برای بحران اوکراین انجام شد و چه بسا به معنی همسویی ماکرون با شی در موضوع اوکراین است. سفر پرطمطراق ماکرون به پکن به همراه هیئت بزرگ تجاری فرانسه در معیت «ژان پیر رافارن» نخست وزیر سابق فرانسه حتی از نظر استقبال طرف چینی نیز بسیار ویژه بود؛ آن هم در جایی که ماکرون سعی کرد تا مناقشه تایوان را برخلاف سیاست آمریکا بی ارتباط با خود نشان دهد. از این رو همسویی پکن و پاریس آن هم در خلال بحران اوکراین چیزی نیست که مورد تأیید آمریکا باشد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.




ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

نوجوانی مرحلهای بسیار پیچیده از زندگی است و زمانی که فردی در این سنوسال عاشق میشود، هیجان شدیدی را تجربه خواهد کرد. در این مواقع، والدین یا نگران میشوند که چطور با او برخورد کنند یا ماجرا را نادیده می گیرند و حتی گاهی برخوردهای تند و اشتباهی با فرزندشان دارند. بهتازگی رئیس پلیس آگاهی استان فارس از دستگیری دختر ۱۴ ساله ای در شیراز خبر داده که خانواده خود را به آتش کشیده است. سرهنگ کاووس حبیبی گفته: «متهم(دختر 14 ساله) در بازجوییهای تخصصی و پلیسی به آتش زدن عمدی خانواده با نفت به کمک پسر مورد علاقهاش اعتراف و انگیزه خود را مخالفت پدر و مادرش برای ازدواج با وی اعلام کرد».
(منبع خبر: فارس) هر چند هیچ مخالفتی توجیهی برای چنین اتفاق تلخی نیست اما در ادامه از واکنش اصولی والدین به عاشق شدن فرزند نوجوانشان خواهیم گفت.
عشق به اضافه هیجان بسیار زیاد
نوجوانان در این مرحله عقاید، باورها، علایق و ... را به دست میآورند که تا قبل از این دوره وجود نداشته است. آنها وارد دنیای متفاوتی میشوند، گروه دوستانشان وسیعتر می شود و با افراد زیادی ارتباط برقرار میکنند. یکی از مهمترین مسائل تازهای که برای فرد در این مرحله سنی به وجود میآید، موضوع عشق و عاشقی و گرایش به جنس مخالف است که با هیجان بسیار زیادی همراه خواهد شد. اما چند توصیه به والدینی که فرزند نوجوانشان عاشق شده است:
در باره احساسش با او صحبت کنید
در اولین گام سعی کنید با فرزندتان در باره این موضوع صحبت کنید و اجازه بدهید درباره حسی که با آن رو به رو شده است، با شما صحبت کند. شما باید مانند یک دوست قدیمی و دلسوز به حرفهای او گوش بدهید و واکنشهای تکانشی و متعصبانه به او و حرفهایش نشان ندهید. درباره ویژگیها و نکات اصلی طرف مقابل و رابطهشان از فرزندتان بپرسید تا بدانید برنامه و قصد آنها از این ارتباط چیست. یادتان باشد اگر فرزند نوجوان تان این گفتوگوها را با شما نداشته باشد، با فرد دیگری خواهد داشت که هیچ تضمینی وجود ندارد به اندازه شما دلسوز و نگران نوجوانتان باشد؛ هیچ فردی به اندازه شما نمیتواند دوست و همراه واقعی او باشد.
هرگز نوجوان عاشق را سرزنش نکنید
بههیچ عنوان به نوجوان خود جملههایی مثل «تو را چه به این حرفا»، «او لیاقت تو را ندارد»، «او که در شأن تو نیست» را نگویید. این جملات حتی اگر درست هم باشند، باعث میشوند فرزندتان در مقابل شما جبهه بگیرد و هر آن چه باید را به شما نگوید و نگفتن این قبیل جملات به افزایش اعتماد به نفس کاذب فرزند شما درباره تصمیماش منجر میشود. همچنین او با شما احساس راحتی میکند و از حسی که واقعا در او ایجاد شده، برایتان صحبت میکند.
مچگیری همه چیز را بدتر میکند
باور کنید مچگیری شما نه تنها هیچ چیز را بهبود نمیبخشد بلکه در بیشتر مواقع اوضاع را خرابتر هم میکند. نوجوانان دوست دارند در این دوران، والدینشان پذیرای آنها باشند. وقتی شما این کار را انجام میدهید باعث میشوید فرزندتان از شما فاصله بگیرد و پنهانی به ادامه رابطه خود بپردازد؛ آن ها هرگز با شیوه مچگیری رابطه اشتباه خود را قطع نمیکنند. سعی کنید اگر چیزی هم متوجه میشوید تا حد امکان از آن چشمپوشی کنید تا خود فرزندتان آن را بیان کند و اگر بیان کردن آن را ضروری میدانید، سعی کنید در یک فضای دوستانه آن را مطرح کنید.
آسیبها و خطوط قرمز را به او گوشزد کنید
فرزند شما باید بداند که چنین روابطی، همه ابعاد زندگیاش را تحت تاثیر قرار خواهد داد و باعث میشود او اهداف اصلی و اولویتهای زندگی خود را فراموش کند. درباره آسیبهای چنین روابطی روی زندگی آیندهاش، با او صحبت و خطوط قرمز این روابط را به او گوشزد کنید تا مشکلات بزرگی برای خود و خانواده ایجاد نکند. او باید بتواند مسائل عاطفی و احساسی خود را از دیگر جنبهها تفکیک کند.
پدر و مادر محکم و منصفی باشید
در کنار تمام مواردی که گفته شد شما باید جایگاه محکم پدر و مادری خود را حفظ کنید. یک دوست خوب و صمیمی وقتی اشتباه دوستش را میبیند به او تذکر میدهد و اجازه تکرار آن اشتباه را به وی نمیدهد و همانطور که گفته شد شما باید بهترین دوستان فرزند خود باشید. در عین حال منصف باشید و به خودتان یادآوری کنید که شما هم این دوره را گذراندهاید پس اشتباهات فرزندتان را بزرگ نکنید و سعی کنید تاحد امکان آنها را درک کنید و رفتار منصفانهای با آنها داشته باشید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.