
عبدالهی – حدودا میشود یکمیلیارد و 265 میلیون تومانِ ناقابل! البته این مبلغ بر اساس نرخ رسمی دیروز سهشنبه است و نمیدانم امروز که این مطلب را میخوانید قیمتش چقدر بیشتر یا کمتر شده است. سکه است دیگر، نرخش ساعت میزند و طبق همان طنز تلخ سالهای اخیر، برای داشتن قیمتش باید پرسید : «الان یا الان؟» اما تلخی این نوسات نرخ سکه خیلی بیشتر میشود وقتی چشم باز کنیم و ببینیم درخواستها برای بهاجراگذاشتن مهریه در ماههای اخیر افزایش یافته و عبور آن از قله 10 میلیون تومان، خیلیها را وسوسه کرده است که مهریههای خود را به اجرا بگذارند؛ مهریهای که طبق قانون دریافت تا 110 سکه آن قابلیت پیگیری حقوقی و حتی صدور حکم زندان برای همسر دارد.
تلختر از تلخ...
در ماههای اخیر اتفاق تاسفباری در جامعه رخ داده که ناشی از ارتباط مستقیم دعاوی خانوادگی با سکههای طلاست؛ گرانشدن سکه برخی را وسوسه کرده است تا بدون توجه به متزلزلشدن بنیان خانواده، تصمیم بگیرند مهریههای خود را به اجرا بگذارند. عجیب و تلخ آنکه حتی برخی بدون داشتن مشکلات بنیادی و اختلافات اساسی با همسر، فقط به دلیل وسوسهانگیز بودن دستیافتن به چندصد میلیون تومان پول مهریه، بهانههایی را برای این کار جور کردهاند. نمونه آن جوان کارگری بود که میگفت در ماههای اخیر به دلیل شیوع کرونا، از کار بیکار شده و همسرش هم سر ناسازگاری گذاشته است؛ نتیجه این کشمکشها هم چیزی نبوده جز اقدام همسر برای به اجرا گذاشتن مهریه، برای گرفتن حداقل 110 سکه 11 میلیون تومانی ! این درست که نمیتوان درباره اختلاف یک زوج دورادور قضاوت کرد و حق را به یکی داد و از دیگری گرفت، اما بدونشک نمیتوان وسوسهانگیزبودن به اجرا گذاشتن سکههای 11 میلیون تومانی را هم انکار کرد.
طرح مجلس برای اصلاح مبنای 110 سکه مهریه
حالا خبر از ارائه طرحی در مجلس به گوش میرسد که قرار است به اصلاحاتی در قانون مهریه منجر شود. بر اساس این لایحه قرار است مبنای محاسبه مهریه، به جای سکه طلا، حقوق پایه کارگران باشد تا هم قابلیت پرداخت و پیگیری حقوقی داشته باشد و هم وسوسههای طلایی برای سستشدن بنیان خانواده را کمتر کند. «سیدجواد حسینیکیا» از جمله 50 نماینده امضاکننده این طرح است که در گفتوگو با خراسان درباره جزئیات آن میگوید : یکی از دغدغههای جدی ما افزایش پروندههای خانواده در دادگاهها و محاکم قضایی است که بخشی از آن به افزایش تعداد زندانیان مهریه هم منجر میشود. نوسانات قیمت سکه، مشکلات و آسیبهای بسیاری را به وجود آورده که متاسفانه یکی از آنها افزایش درخواست به اجراگذاشتن مهریهها و تاثیر مخرب آن در خانوادهها بوده است، به همین دلیل جمعی از نمایندگان مجلس طرحی را ارائه کردهاند که شاید بتوان این آسیب را کاهش داد. وی ادامه میدهد: بر اساس این طرح میخواهیم قانون مهریه تغییر کند و در آن به جای در نظر گرفتن مبنای 110 سکه به عنوان مهریه عندالمطالبه، 5 هزار روز حقوق پایه کارگری لحاظ شود. به گفته حسینیکیا، بر اساس این مبنا، اگر حقوق روزانه هر کارگر را 70 هزار تومان در نظر بگیریم، سقف قانونی برای مهریه عندالمطالبه 350 میلیون تومان خواهد شد و بیشتر از آن در صورت اثبات توان مالی (عندالاستطاعه) قابل پیگیری قانونی خواهد بود. او درباره وضعیت پیگیری این طرح هم میگوید : کمیسیونهای مربوط، این طرح را بررسی خواهند کرد و نظرات دیگر نمایندگان را هم اخذ میکنیم، پس از آن طرح در صحن علنی مجلس ارائه خواهد شد تا درباره آن تصمیمگیری شود.
طرحی مناسب برای تعیین مهریه حداقلی، ضرورت تقویت قوانین حمایتی از زنان
احتمالا با قیمت 11 میلیونی امروز سکه، دستیابی بسیاری از خانمها به مهریه میلیاردی غیرممکن است، چراکه خیلی از آقایان حتی امکان پرداخت ماهانه یک ربع سکه سهمیلیون تومانی را هم نخواهند داشت. بنابراین شاید بتوان گفت طرح فعلی برخی نمایندگان مجلس برای محاسبه حداقل مهریه عندالمطالبه با مبنای 5 هزار روز حقوق یک کارگر منطقی باشد و جلوی برخی وسوسهها و رفتارهای هیجانی را بگیرد اما در کنار آن باید به نکات مهمی هم توجه داشت تا آسیبهای تحمیلشده به زنان سرپرست خانوار (که از همسران خود جدا شدهاند) بیشتر نشود. این درست که نوسانات قیمت سکه با میزان افزایش حقوق کارمند و کارگر تناسبی ندارد و به تبع آن، سال به سال بار مالی مهریه روی دوش مردان سنگینتر میشود، اما از طرف دیگر باید پذیرفت که متاسفانه هزینههای زندگی روزمره هم تابع قیمت سکه و دلار است و اگر قرار باشد یک زن، بعد از جدایی از همسرش، هزینههای یک زندگی را خودش تامین کند مطمئنا زیر بار این هزینهها شانه خم خواهد کرد. در برخی کشورها در صورت درخواست طلاق اموال بهدستآمده بعد از ازدواج بین زوجها تقسیم میشود؛ قانونی که شاید بتوان آن را حمایتی خوب برای رعایت انصاف و حمایت از زنان برای دوران بعد از جدایی دانست. جان کلام اینکه، لازم است نمایندگان مجلس برای اصلاح قانون مهریه، در کنار تغییر مبنای غلط سکه، سازوکارهایی را هم لحاظ کنند که این اصلاح قانونی به نفع مردان و به ضرر زنان برداشت نشود و جنبه حمایتی بیشتری داشته باشد.
عضو کمیسیون اجتماعی:
طرح اصلاح مهریه نباید یکجانبه باشد
اما درباره این موضوع نباید یکطرفه به قاضی رفت و فقط حرف مردها را شنید. قطعا بانوان هم در این خصوص ادله و صحبتهایی دارند که توجه به آن ضروری است. «فاطمه رحمانی» یکی از بانوان حاضر در مجلس یازدهم به خراسان میگوید: این طرح نباید یکجانبه باشد و در آن حقوق زنان نادیده گرفته شود؛ مهریه حقی برای زن است که نباید آن را نادیده گرفت، به ویژه در شرایط اقتصادی امروز جامعه که اداره یک زندگی آن هم برای زنان سرپرست خانوار مشکلتر از قبل شده است. رحمانی ادامه میدهد : در کنار آنکه باید برای پرداخت مهریه بر اساس وسع و توان مالی مرد فرهنگسازی کنیم، لازم است قوانینی را در همین حوزه داشته باشیم و طرحهای ما همهجانبه باشد. رحمانی این نکته را هم میگوید که به عنوان یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس، نظرات و نقدهای خود به این طرح را ارائه خواهد کرد تا طرحی جامع و همهجانبه به صحن علنی مجلس ارائه شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

داستان کاوه آهنگر صد سال پیش در شاهنامه فردوسی و شاهنامه ابومنصوری نقل شده است، همان کاوه ای که در کردستان حماسه ساز شد، شاید آن زمان حماسه سرایان ایران تصور نمی کردند داستان آن ها سال ها بعد در «محمود کاوه» حماسه ای واقعی شود. کاوه ای از خراسان که اسطوره ای برای کردستان شد و کردستان آن قدر برای او اهمیت داشت که خود را فرزند آن معرفی میکرد. چند روز پیش در آستانه چهلمین سالگرد دفاع مقدس، یادبود شهادت او به سی و چهارمین سال رسید و مجالی شد برای ورق زدن یک نیم صفحه از زندگی او، چرا که دخترش هنوز دو سال نداشت که فرزند شهید شد و همسرش هم رشادت و پایمردی، فداکاری ها و... او را از زبان دیگران شنید .او هیچ گاه از موقعیت و تلاش خود در جنگ سخن نگفت.به نظر خیلی ها 25 سال، برای عمرش کوتاه بود، در همان معدود روزهای مشترک، زندگی افتخارآمیزی برای همسرش رقم زد. خودش این طور می گوید: سه سال افتخار همسری در کنار شهید را داشتم، همکار بودیم و محمود در جبهه بود و خواهرش با شناختی که از من داشت خواستگاری را مطرح کرد. هر وقت در خانواده صحبت ازدواج می شد می گفتم که اگر خواستگار پاسدار باشد قبول می کنم و این شد که با طرح خواستگاری او حاضر به ازدواج شدم چرا که می خواستم شریک عملکرد او باشم. «فاطمه عماد اسلامی» می افزاید: در سه سال زندگی با کاوه، درد پنج بار مجروح شدن را با او شریک شدم چرا که همه زندگی مشترک ما از چند ماه بیشتر نشد چون محمود تمام وقت در جبهه ها بود و زمان مرخصی هم در شهرستان ها برای جذب نیرو و تجهیزات سخنرانی می کرد. اما در همان مدت کم زندگی مشترک هم از ویژگی های خاصش او را شناختم این که بیشتر اهل عمل و کم حرف بود، سخنانی منطقی می گفت که حاصل ساعت ها مطالعه می شد. مرد عمل بود نمی گفت نماز اول وقت، بلکه خودش با صدای اذان برای اقامه بلند می شد. با رفتارش به کارها توصیه می کرد و چنان چه احساس می کرد صحبت ها به طرف غیبت می رود با نگاه و اشاره می فهماند که مسیر سخن را عوض کنید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


رادان ومعجونی در جلد ناصرالدین شاه!
بهرام رادان و حسن معجونی در 2 سریال نمایش خانگی، نقش شاه قاجار را بازی خواهند کرد
مائده کاشیان
دو سریال نمایش خانگی ،«جیران» به کارگردانی حسن فتحی و «آهوی من مارال» به کارگردانی مهرداد غفارزاده، قرار است هرکدام به نوعی قصه خود را در دوران ناصرالدین شاه قاجار روایت کنند و به این شخصیت بپردازند. اما گفته شده بهرام رادان در سریال «جیران» نقش ناصرالدین شاه را بازی میکند. دیروز هم خبر حضور حسن معجونی در نقش این شخصیت در سریال «آهوی من مارال» منتشر شد. ناصرالدین شاه در آثار نمایشی با زندهیاد عزتا... انتظامی در یاد و خاطر مردم ماندگار شده و شناخته میشود، بنابراین انتظارات از بهرام رادان و حسن معجونی برای ایفای این نقش ویژه، بالاست و عملکردشان زیر ذرهبین خواهد بود.
بهرام رادان
ظاهر متفاوت با ناصرالدین شاه
بهرام رادان تا به حال نقشهای مختلفی را بازی کرده ، اما تجربه بازی در یک اثر تاریخی را نداشته است، به همین دلیل ایفای نقش ناصرالدین شاه قاجار از چند جهت برای او چالش جدید و متفاوتی خواهد بود. از لحاظ فیزیک و چهره، نه تنها شباهت چندانی میان بهرام رادان و ناصرالدین شاه دیده نمیشود، بلکه تفاوتهای زیادی هم بین این دو شخصیت وجود دارد، باید صبر کرد و دید رادان با چه گریمی در این سریال حضور خواهد داشت و از لحاظ ظاهری تا چه اندازه چهره این شاه قاجار را تداعی خواهد کرد. با توجه به سابقه و تجربهای که رادان در زمینه بازیگری دارد، بعید نیست که بتواند از پس بازی در این نقش بربیاید. از طرفی توانایی حسن معجونی در بازیگری نیز ثابت شده است. با همه اینها، ایفای نقش در آثار تاریخی که شخصیتها ادبیات خاص و شیوه گفتار متفاوتی دارند، با آثار مربوط به دهههای اخیر تفاوت دارد و باید دید کدام یک از این دو بازیگر حضور موفقتری در نقش ناصرالدین شاه خواهد داشت.
امتیاز ستاره بودن
بهرام رادان جزو ستارههای پرطرفدار سینماست و جز سریال نیمهتمام «رقص روی شیشه» تا به حال در سریال دیگری دیده نشده، به همین دلیل حضورش در مجموعه «جیران» برای مخاطب به ویژه طرفدارانش، جذاب است و اولین همکاریاش با حسن فتحی برای او، موقعیت ویژهای محسوب میشود. این امتیازی است که بهرام رادان نسبت به حسن معجونی دارد و نمیتوان آن را نادیده گرفت. فارغ از بازیگر نقش ناصرالدین شاه، نمیتوان سریال «جیران» و «آهوی من مارال» را پیش از تماشای آنها ارزیابی کرد، اما سابقه درخشانی که حسن فتحی در ساخت سریالهای تاریخی دارد، باعث شده که به «جیران» امیدوار باشیم. این سریال در خصوص زندگی ناصرالدین شاه است و همان طور که از نامش پیداست، درباره یکی از همسران محبوب او «جیران» است. پریناز ایزدیار، رعنا آزادیور، شبنم مقدمی و گلاره عباسی دیگر بازیگرانی هستند که در این سریال نقشآفرینی میکنند.
حسن معجونی
ورود به نمایش خانگی با ناصرالدین شاه
حسن معجونی سابقه بازی در سریالهایی مانند «مسافران» و «شمعدونی» را دارد، اما با مجموعه «آهوی من مارال» برای اولین بار حضور در مدیوم نمایش خانگی را تجربه خواهد کرد. این بازیگر هم مانند بهرام رادان تاکنون در سریال تاریخی بازی نکرده و قرار است با این مجموعه در اولین سریال نمایش خانگی خود، نقش چالشبرانگیزی را بازی کند. برخلاف بهرام رادان، حسن معجونی از نظر فیزیکی کمی به ناصرالدین شاه شباهت دارد و قد و قوارهاش با این شخصیت تقریبا متناسب است، بنابراین اگر گریم خوب و باورپذیری داشته باشد، احتمالا از نظر ظاهری در مقایسه با رادان، به این شاه قاجار نزدیکتر خواهد بود. حسن معجونی از دهه 80 فعالیتش را در سینما آغاز و در چند فیلم سینمایی بازی کرده، اما تاکنون نقش ویژهای که تبدیل به نقطه عطفی در کارنامه او شود، ایفا نکرده است، به همین دلیل نقش یک شخصیت واقعی آن هم کاراکتری مانند ناصرالدین شاه، برای او چالش پیچیده و جالبی خواهد بود که تا به حال مشابه آن را تجربه نکرده است. «آهوی من مارال» قصه عشقهای ناصرالدین شاه را روایت میکند و به زودی اسامی دیگر بازیگران آن اعلام میشود.
شوخطبع مانند شاه قاجار
حسن معجونی سابقه زیادی در عرصه تئاتر دارد و میتوان روی توانایی بازیگریاش برای بازی در نقش ناصرالدین شاه، حساب کرد، اما از لحاظ کیفیت بازیگری، میان او و بهرام رادان فاصله محسوسی وجود ندارد. معجونی تا به حال در سریال «مسافران»، «شمعدونی»، فیلم «خوک» و «لتیان» نقشهایی که رگههایی از کمدی شوخطبعی داشتهاند بازی کرده و در این آثار حضور موفقی داشته است. اکنون باید دید این بازیگر در نقش ناصرالدین شاه که طبق توصیفهایی که از ویژگیهای اخلاقی و شخصیتی او وجود دارد و گفته شده آدم شوخطبع و بذلهگویی بوده است، چه خواهد کرد. اگر این بازیگر موفق شود به خوبی نقش این شاه قاجار را بازی کند، با «آهوی من مارال» شاید مهمترین نقشش را در کارنامه خود ثبت کند.
محوری
مازوخیسم به روایت سریال دل
عامل ناکامیهای رستا، آرش، نکیسا ، رابی و ... در سریال «دل»، اختلال روانشناسانه یکی از نزدیکانشان است که درمان نشده است
فرزانه شهریاردوست | کارشناس ارشد روان شناسی بالینی


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.




ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

بسیاری از افراد وقتی شاهکاری ادبی را میخوانند، با خود فکر میکنند که این داستان عجیب و متفاوت اصلا چطور امکان دارد به ذهن نویسنده خطور کرده باشد؟ اگر برای شما هم این سوال مطرح بوده، پیشنهاد میکنیم در این پرونده همراه ما باشید تا با داستان پشت سر نوشته شدن چهار اثر معروف دنیای ادبیات آشنا شوید. آثاری که معمولا بعد از خواندنشان، همه شگفت زده می شوند و چشمهایشان گرد میشود! امروز یعنی 9 سپتامبر، سالروز تولد لئو تولستوی، نمایش نامهنویس و نویسنده معروف روسی است. این تولد را بهانهای کردیم تا در پرونده امروز زندگی سلام سراغ کتابهای فرانکشتاین، موبیدیک، هابیت و دور دنیا در هشتاد روز برویم و ببینیم ایده هر یک از این کتابها چطور به ذهن نویسنده آن رسیده است. کتابهایی که جزو معروفترین و پرفروشترین آثار ادبی دنیا محسوب می شوند و هنوز هم طرفداران پر و پا قرصی دارند، کسانی که نه تنها بعد از خواندن این کتابها از وقتی که صرف این کار کردند پشیمان نشدند بلکه مطالعهشان را به دیگران هم پیشنهاد دادند. در این پرونده خواندنی، همچنین سعی کردهایم تلنگری برای زندگی خودمان در این روزها از داستان پشت سر هر کدام از این کتابها پیدا کنیم. با ما همراه باشید.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان گفت: براساس تحقیقات انجام شده از زمان شیوع ویروس کرونا ۲۱ درصد دانشآموزان دچار اضافه وزن و چاقی شدهاند که کمتحرکی نیز به این معضل اضافه شده است. صفدر سلطانی در گفتوگو با ایسنا در خصوص فعالیتهای ورزشی در مدارس اظهار کرد: در این زمینه ممنوعیتهایی وجود دارد و به دلیل شرایط موجود مراسم آغازین، ورزش صبحگاهی و آموزش مهارتهای جمعی و پرخطر در مدارس اجرا نمیشود، از آنجایی که ساعت درس تربیت بدنی جزو ساعات رسمی مدارس محسوب میشود، این درس حذف نخواهد شد، به همین منظور امسال نیز مانند سال گذشته که آموزش به صورت اطلاعات دانشی در زمینه رشتههای مختلف ورزشی، ایمنی و بهداشت بود، ادامه خواهد یافت.
بسته تحولی کنترل وزن و چاقی دانشآموزان ارائه میشود
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزشوپرورش استان ادامه داد: وزارت آموزشوپرورش قصد دارد در حوزه تربیت بدنی و سلامت طرحی به نام بسته تحولی کنترل وزن و چاقی ارائه دهد. در این بسته قد و وزن دانشآموزان با نرمافزارهای علمی محاسبه و به اولیا و دانشآموز اطلاعرسانی و سپس به آنها مشاورههای حرکتی و تغذیه ارائه میشود. وی گفت: در ادامه سال تحصیلی اگر برگزاری کلاسها مجازی شود، محتواهایی برای درس تربیتبدنی تهیه شده که در شبکه شاد بارگذاری خواهد شد، همچنین معلمان با خلاقیت خود میتوانند به دانشآموزان فعالیتهای ورزشی را آموزش دهند.
کمبود در مواد ضدعفونی در صورت ادامه روند حضوری مدارس
سلطانی همچنین در خصوص زمان ضدعفونی کلاسها نیز گفت: ضدعفونی کلاسها بعد از اتمام هر شیفت باید انجام شود و تمام مدارس موظف به انجام آن هستند زیرا 5/8میلیارد تومان برای تهیه مواد ضدعفونی کننده به حساب مدارس استان واریز شده است، باید در نظر داشت اگر روند حضور دانشآموزان در مدارس ادامه داشته باشد، در تهیه مواد ضدعفونی کننده دچار کمبودهایی خواهیم شد که البته معاونت پشتیبانی آموزشوپرورش برای جبران کمبودها قولهایی به ما داده است. سلطانی در خصوص استفاده از تبسنج در مدارس اظهار کرد: پروتکلهای بهداشتی توسط وزارت بهداشت تهیه و ابلاغ میشود و در این پروتکلها الزامی به تهیه تبسنج برای مدارس بیان نشده است، البته برخی مدارس در تهیه آن پیشقدم شدند و حتی دستگاههای اتوماتیک ضدعفونی کننده دست برای مدرسه خود تهیه کردهاند، متاسفانه تهیه تبسنج بسیار پرهزینه است و آموزشوپرورش توان خرید آن را ندارد، بنابراین اولویت ما ضدعفونی محیط است. وی گفت: بوفه مدارس نیز تا اطلاع ثانوی تعطیل است و دانشآموزان موظف هستند تغذیه خود را به صورت شخصی همراه داشته باشند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

جواد نوائیان رودسری – 41 سال از رحلت جانگداز ابوذر زمان میگذرد؛ نخستین خطیبجمعه تهران و مردی که کارنامهای مفصل در مبارزات مستمر با طاغوت و استعمار دارد؛ مرحوم آیتا... سیدمحمود طالقانی. شخصیت جذاب او، چه در زمان حیات و چه پس از آن، باعث شد که بسیاری از گروهها و جریانات که برخی از آنها در تضاد آشکار با یکدیگر قرار داشتند، ادعای انتساب آیتا... طالقانی به خود را مطرح کنند و در پی سوءاستفاده از جایگاه و شخصیت وی برآیند.
همان طور که رهبر انقلاب در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت آیتا... طالقانی، به تاریخ 25 مرداد 1395، به این نکته مهم اشاره کردندو گفتند: «آقای طالقانی واقعاً سزاوار و شایستهاین است که از ایشان تجلیل بشود، احترام بشود؛ نگذارید نام ایشان فراموش بشود و خصوصیّات ایشان فراموش بشود و نسبتهای واقعی ایشان با انقلاب، تبدیل بشود به نسبتهای غیر واقعی؛ اینها را باید مانع بشوید و نگذارید». در سالروز درگذشت آن عالم مجاهد، با دکتر موسی حقانی، مسئول ستاد بزرگداشت آیتا... طالقانی و معاون پژوهشی مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، به گفتوگو پرداختیم و او به پرسشهای خراسان درباره چرایی محبوبیت آیتا... طالقانی و نیز چارچوب اعتقادی و رفتاری آن مرحوم، پاسخ گفت.
طی چند دهه پس از درگذشت آیتا... طالقانی، بسیاری از جریانها و گروهها، سعی کردهاند که آن مرحوم را فردی منتسب به خود قلمداد کنند. دلیل این اقبال عمومی به استفاده از نام و جایگاه آیتا... طالقانی چیست و آن مرحوم در زمان حیات خود، چگونه با این مسئله برخورد میکرد؟
مرحوم آیتا... طالقانی یک شخصیت موجه و برجسته در تاریخ مبارزات انقلابی مردم ایران محسوب میشود. به همین دلیل، بسیاری از گروهها و دستهها، سعی میکردند از وجاهت او، به نفع خودشان بهرهبرداری کنند. بخشی از این رویکرد، ناشی از نوع برخورد آیتا... طالقانی با جریاناتی بود که با رژیم پهلوی در تقابل بودند و با آن مبارزه میکردند. آن مرحوم تلاش میکرد با همه گروههای مبارز، صرفنظر از نوع نگاه سیاسی آنها، باب گفتوگو را بگشاید؛ بنابراین میتوان گفت که تکاپوهای جریانات مختلف برای منتسبکردن آیتا... طالقانی به خودشان، بیشتر مربوط به جایگاه اجتماعی والای وی بود و اینکه میشد با تمسک به این جایگاه، آبرویی دستوپا و رفتار و اقداماتشان را توجیه کنند؛ هرچند وقتی سوابق برخی از این جریانات را بررسی میکنیم، میبینیم که در برهههای مختلف، دربرابر نظرات آیتا... طالقانی ایستاده و با او مخالفت کردهاند؛ نهضت آزادی یکی از این گروههاست که داعیه انتساب آیتا... طالقانی را دارد، اما در درون خود، انتقادات جدی نسبت به وی داشت و بسیاری از نظرات او را نمیپذیرفت و بعد از پیروزی انقلاب، این اختلافات جدیتر شد. مورد دیگری که میتوان به عنوان مثال ارائه کرد، سازمان منافقین است؛ پیش از انقلاب، برخی از اعضای این سازمان تروریستی، نسبت به آیتا... طالقانی انتقادات جدی داشتند و حتی گاه اعضایشان را از ارتباط با او منع میکردند. بعد از پیروزی انقلاب و خروج زندانیان سیاسی از زندان، سازمان منافقین با وجود آن مخالفت با دیدگاههای آیتا... طالقانی، به سوءاستفاده از جایگاه وی پرداخت و فریاد «پدر طالقانی» سرداد و کوشید تا از وقایعی که اطراف آیتا... طالقانی روی میداد، به نفع منافع نامشروع خود بهرهبرداری کند که خوشبختانه، هوشیاری مرحوم طالقانی، مانع اقدامات آنها شد و دستشان را رو کرد.
به نظر میآید که مرحوم آیتا... طالقانی در برخورد با گروههای مختلف، اعتقاد به جذب حداکثری داشت و شاید همین مسئله، باعث نزدیکشدن گروههای مذهبی و غیرمذهبی به ایشان میشد.
همینطور است. آیتا... طالقانی معتقد به جذب حداکثری بود، مگر آنکه جریان یا گروهی به دلیل رویکردهای عملی یا اعتقادی، از خطوط قرمز آن مرحوم میگذشت و امکان جذب را از دست میداد؛ درست مانند همان اتفاقی که در مورد سازمان منافقین روی داد. آیتا... طالقانی بعد از تغییر ایدئولوژیک منافقین در دهه 1350، در برابر آنها ایستاد و دیگر به دنبال جذبشان نبود. او دیگر در چنین شرایطی به دنبال مسامحه و نادیدهگرفتن رفتار چنین افرادی نمیرفت و بدون تعارف از آنها فاصله میگرفت. بااینحال، مبنای رفتار وی، تأکید بر همان جذب حداکثری بود و اعتقاد داشت جریانهای مختلف، چه موافق و چه مخالف، باید بنشینند و باهم گفتوگو کنند و با این روش، به حل مشکلات بپردازند.
مبنای گفتوگوی آیتا... طالقانی با گروهها و جریانات مختلف چه بود؟ آیا میکوشید به هر قیمتی آنها را جذب کند یا در تلاش بود با نقد دیدگاههای آنها، راهی برای روشنگری بیشتر بیابد؟
آیتا... طالقانی، پس از آزادی از زندان در پاییز 1357، دیدارهای متعددی با گروههای مختلف انجام داد که مبنای مشخصی داشت و همان منطق قرآنی بود که میگفت: «لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَیِّنَاتِ وَأَنزَلْنَا مَعَهُمُ الْکِتَابَ وَالْمِیزَانَ لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ»(حدید - 25) تأکید آیتا... طالقانی بر این بود که قیام برای قسط و عدل، اگر بر اساس قرآن و مبانی روشن دینی نباشد، میتواند باعث انحراف شود و فرجام تلخی را به بار آورد. ببینید چقدر تفاوت است میان این دیدگاه با رویکرد سازمان منافقین که هر گروه مبارزهکننده با سرمایهداری را، با هر مرامی، ولو مادی و ضددینی، در چارچوب همان افرادی تصور میکردند که برای قسط قیام کرده و مورد تأیید قرآن هستند! مبنای تعامل و گفتوگوی آیتا... طالقانی با دیگران، قرآن و آموزههای دینی بود و اعتقاد داشت خروج از این مسیر، باعث بروز انحرافات گسترده میشود؛ چنانکه منافقین در نهایت، برابر مردم و انقلاب ایستادند و به سرنوشتی که میبینید دچار شدند.
یکی از جنبههای شخصیت مبارزاتی آیتا... طالقانی، حضور او در میان گروههایی است که صبغه اسلامگرایی کمی دارند؛ هر چند که وی به گروههای اسلامگرا و مذهبی، مانند فدائیاناسلام و شخص نواب صفوی هم علاقه فراوان داشت. به نظر میرسد این همکاریها، تنها برای جذب حداکثری نبودهاست. به نظر شما، چه دلیل دیگری میتوان برای چنین رویکردی در نظر گرفت؟
آیتا... طالقانی معتقد بود که افزون بر مسئله جذب حداکثری، باید در بین اعضای این گروهها و جریانات، روحانیت و علمای دینی حضور داشتهباشند تا بتوانند در صورت لزوم، تا حدممکن، جلوی انحراف و کجروی را بگیرند. طبعاً این حضور تا موقعی بود که انحراف قابلاصلاح باشد و خیلی عمیق نشود. در جریان پیروزی انقلاب و یکی دو ماه مانده به 22 بهمن 57، در حالی که رژیم پهلوی در حال سقوط بود، نهضت آزادی بحث حکومت مشروطه سلطنتی را پیش کشید و بر بقای شاه تأکید میکرد؛ آیتا... طالقانی در برابر این فهم ناپخته ایستاد و بعدها هم، اعلام کرد به هیچ دسته و گروهی تعلق ندارد. بههرحال مرحوم طالقانی، شخصیتی انقلابی و مبارز بود و برای خودش خطقرمزهایی داشت و درباره آنها، اهل معامله و مماشات نبود. اعتقاد راسخی به اجرای احکام اسلام داشت و معتقد بود احکام اسلام جوابگوی نیازهای بشریت است؛ بنابراین در برابر انحرافات و نگاه حداقلی به دین، کوتاه نمیآمد.
آیا میتوانیم بگوییم آیتا... طالقانی شخصیتی فراجناحی و فراگروهی بود و نمیتوان برچسب تعلق به یک گروه خاص را به او زد؟
اگر منظور شما از فراجناحی این است که آیتا... طالقانی عضویت گروه یا جریانی را نداشت، خیر چنین نیست. ولی اینکه بگوییم او در قالب هیچ گروه یا جریانی نمیگنجید، حرف درستی است. آیتا... طالقانی بر اساس مبانی توحیدی و به ویژه مشی سادهزیستی و انقلابی بودن در زندگی که حضرت امام(ره) هم در آن پیام معروف پس از رحلت آیتا... طالقانی، به آن اشاره کرده و به او لقب ابوذر زمان دادهاند و اینکه معتقد بود منطق اسلام آنقدر قوی است که میتواند در عرصه مباحثه و گفتوگو هر رقیبی را از میدان بهدر کند، در چارچوب هیچ جریان و گروه خاصی قرار نمیگرفت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

نهاده های دامی دولتی به دلیل نظارتی که پایش میلنگد سر از بازار آزاد در می آورد و نتیجهاش سررفتن قیمت شیر است و خالی شدن سفره مردم از لبنیات. به گزارش خراسان رضوی، چند ماهی است که شاهد نوسانات شدید قیمت لبنیات و پروتئین در بازار هستیم، هم مصرفکننده توان خرید ندارد و هم تولیدکننده مدعی است تولید با این قیمت بهصرفه نیست. حدود 70 درصد نهاده دامی مورد نیاز کشور، وارداتی است که دولت متعهد شده است که 100 درصد این نیاز را با ارز 4200 تومان وارد کند اما بحران اقتصادی ناشی از تحریمها و مشکلات دولت در تأمین ارز، برای واردات نهاده های دامی مورد نیاز تولیدکنندگان باعث برهم خوردن تعادل بازار و سخت شدن خرید لبنیات برای خانواده ها شده است.
شیر خام 3600 تومان یا 2900 تومان؟
هدایتی نیا، دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی استان با ارائه آماری از وضعیت کارخانههای صنایع لبنی استان در میزگرد اندیشکده رصد موسسه فرهنگی هنری خراسان درباره قیمت شیر خام مورد نیاز این کارخانهها میگوید: درحالیکه دولت قیمت شیر خام را 2900 تومان تعیین کرده است، قیمت شیرخام هماکنون بیش از 3600 تومان است. علت بالا رفتن قیمت شیر این است که 50درصد خوراک دام وارداتی است و دولت متولی تامین ارز آن است اما دامداران میگویند تنها 30 درصد آن به ما میرسد. در نتیجه قیمت شیر خام افزایش می یابد و نظارتی هم انجام نمی شود.
80 درصد نهاده از بازار آزاد تأمین میشود
رئیس هیئتمدیره اتحادیه دامداران و گاوداران صنعتی استان نیز در تشریح وضعیت تولید شیر و تامین نهاده های دامی در استان ابتدا گریزی به آمار و ارقام می زند و به «خراسان رضوی» می گوید: گله دام شیرده استان هم اکنون شامل 197 هزار راس گاو اصیل، 136 هزار راس گاو دو رگ و 7700 راس دام سبک است که روزانه حدود 2980 تن شیرخام را روانه بازار میکند. کاظم رضایی به قیمت شیر خام هم اشاره می کند و می گوید: قیمت مصوب هر کیلو شیر خام 2900 تومان با تلورانس 7درصد است و این قیمت بر اساس تأمین «100درصد» نهاده دامی موردنیاز با ارز دولتی 4200 تومان است، اما عملاً از ابتدای امسال تاکنون تنها 15 درصد ذرت ، 20 درصد جو و 20 درصد سویای مورد نیاز دامداران استان توسط دولت تامین شده است و دامداران بقیه نهاده های دامی مورد نیازشان را با قیمت های چند برابری از بازار آزاد تهیه می کنند.
هزینه تولید هر کیلو شیر خام 4500 تومان!
وی با اشاره به قیمت مصوب نهاده دامی و افزایش قیمت آن در بازار آزاد تا 300 درصد نسبت به ابتدای امسال که در جدول شماره یک به آن اشارهشده است، میگوید: با توجه به این که دامدار مجبور است 80 درصد نیاز نهاده دامی خود را با چند برابر قیمت دولتی از بازار آزاد تهیه کند، قیمت تمامشده هر کیلو شیر خام برای دامدار حدود 4500 تومان است و کارخانه این شیر را با متوسط قیمت 3200 تومان از ما خریداری میکند که عملاً بیانگر ضرر هزار تومانی دامدار بابت تولید هر کیلو شیر است. رئیس هیئتمدیره دامداران و گاوداران صنعتی استان درباره میزان نهاده دامی مورد نیاز استان میگوید: نیاز استان به نهاده دامی ماهیانه حدود 190 هزار تن است، که شامل 69 هزار تن جو، 70 هزار تن ذرت ،28 هزار تن سویا و 21 هزار تن سبوس است اما در پنج ماه امسال دولت تنها 20 درصد آن را تامین کرده است.
پنج شنبه هفته پیش بود که فریدون کافی، مدیرعامل اتحادیه کارخانههای خوراک دام و طیور در جلسه شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت استان اعلام کرد که تنها 10 درصد نهادههای دامی وارداتی به کارخانهها تحویل میشود. رئیس هیئتمدیره اتحادیه دامداران و گاوداران صنعتی استان اما نظر دیگری دارد و میگوید: به نظر بنده حدود 30 درصد نهادههای دامی در اختیار دامداریهای بزرگ و زنجیرهای استان قرار میگیرد و 70 درصد دیگر نهادهها در کارخانهها به کنسانتره تبدیل میشود.
معمای عرضه نهاده دامی دولتی در بازار آزاد
وی درباره عرضه نهاده دامی دولتی در بازار آزاد نیز میگوید: این موضوع را ما نمیتوانیم رد کنیم، «معمایی» است که مسئولان ذیربط باید پاسخ گوی آن باشند. این دلالها و واسطهها هستند که این بازار را در اختیار دارند و سود میبرند ولی فروشنده اصلی به دلالان، نامرئی است. مسئولان باید جواب بدهند وقتی اعلام میکنند که خرید نهاده تنها از طریق سامانه «بازارگاه» صورت بگیرد چگونه است که نهاده در این سامانه نبود موجودی است اما در بازار آزاد بهوفور پیدا میشود؟
ناچار به کشتار دام مولد هستیم
رئیس هیئتمدیره اتحادیه دامداران و گاوداران صنعتی استان با بیان این که تأمین نکردن نهاده دامی و متضرر شدن دامدار منجر به کاهش دام مولد و شیری میشودتصریح می کند: «وقتی دامدار قادر نیست نهاده دامی را تأمین کند ناچار میشود که دام خود را کشتار کند و آمار بیانگر این حقیقت است، طوری که تنها در تیر و مرداد امسال تعداد کشتار دام مولد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش 4200 رأسی داشته است.»
البته جعفری معاون امور دام جهاد کشاورزی استان این ادعا را رد کرده و این کشتار را مبتنی بر برنامهریزیهای خود گاوداران برای اصلاح الگوهای تولید خود و حذف کم مولدها دانسته است.
دولت 40 درصد نهاده را تأمین کرده نه 20 درصد
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان نیز در گفت و گو با «خراسان رضوی»خاطر نشان می کند: بر اساس آمار دام استان در پنج ماه امسال؛ 350 هزار تن ذرت نیاز بود که 150 هزار تن آن یعنی 43 درصد و در حوزه جو از نیاز 350 هزار تنی 65 هزار تن یعنی 19 درصد تأمینشده است، نیاز استان به نهاده دامی سویا حدود 140 هزار تن است که 92 هزار تن یعنی 66 درصدآن تأمینشده است، نیاز استان به نهاده یونجه حدود 100 هزار تن است که 40 هزار تن آن تأمینشده است. با این حساب بهطور میانگین تقریباً 40 درصد مجموع نیاز استان به نهاده دامی در پنج ماه توسط دولت تأمین شده است.
اختلاف آماری جهادکشاورزی با گاوداران
جعفری میافزاید: این میزان نیاز بر اساس شاخصهای وزارت جهاد کشاورزی برآورد شده، ممکن است برخی دامداران اعلام کنند بهطور مثال روزانه 600 گرم ذرت برای گاو کم است اما ملاک ما شاخص وزارت جهاد کشاورزی است. لذا این که مطرح میشود تنها 20 درصد نیاز توسط دولت تأمینشده است صحیح نیست. بهطور مثال نیاز روزانه گله گاو اصیل استان 132 تن ذرت است، گله گاو دو رگ استان 52 تن ذرت و گله گاو بومی نیز 2 تن ذرت نیاز دارد که درمجموع حدود 200 تن میشود این رقم در طول یک ماه حدود 6 هزار تن خواهد بود این عدد با عددی که دوستان ما در اتحادیه گاوداریها اعلام میکنند تفاوت زیادی دارد. رقم 190 هزار تن نهاده دامی موردنیاز ماهیانه اعلامشده نیاز کل دام و طیور استان است و نه تنها حوزه دام استان. بههرحال اتحادیهها دوست دارند بیشتر نهاده در اختیار بگیرند تا بتوانند با فروش آن کارمزد بیشتری دریافت کنند.
معاون جهاد استان در پاسخ به این موضوع که با احتساب آمار جهاد کشاورزی استان بازهم 60 درصد نهاده دامی استان از طریق بازار آزاد تأمین میشود میگوید: اگر میخواهید بپرسید این نهاده از کجا تأمین میشود بنده نمیدانم. شما با تأمینکنندهها تماس بگیرید متوجه خواهید شد همه آنها از مبادی ورودی بارگیری میکنند.
نمیدانم چه خبر است!
جعفری در پاسخ به این موضوع که مگر تنها مبدأ تأمین و فروش نهاده دامی کشور سامانه «بازارگاه» نیست؟ پس چرا نهاده دامی خارج از این سیستم خریدوفروش میشود؟ میگوید: حتماً نیست که این کار انجام میشود. سازوکار سامانه به این شکل است که بانک مرکزی تأمین ارز و وزارت صمت وارد میکند. درواقع وزارت صمت وظیفه تأمین نهاده را بر عهده دارد. آن چه واردکننده به وزارت جهاد اعلام میکند در سامانه بازارگاه قرار میگیرد و هر استانی بر اساس میزان دامی که دارد سهمیه دریافت میکند و در استان توزیع شهرستانی میشود. وی ادامه میدهد: حال اگر خارج از این سامانه نهاده خرید و فروش میشود و این که واردکننده به چه شیوه این نهاده را در بازار آزاد میفروشد بنده نمیدانم پشت پرده چه خبر است و در مبادی ورودی چه اتفاقی میافتد. جعفری درباره قیمت شیر خام نیز میگوید: قیمتگذاری محصولات بر اساس تأمین 100 درصدی نهاده دامی از سوی دولت است یعنی شیر خام 2900 تومانی باید 100 درصد نهاده دامی خود را از دولت دریافت کند اما اکنون اینگونه نیست و قیمت تمامشده برای هر کیلو شیر خام برای دامدار امروز بیش از 4200 تومان است.
معاون جهاد کشاورزی استان درباره ظرفیت استان در تأمین نهاده دامی نیز میگوید: 98 درصد نیاز کشور به سویا، همچنین 96 درصد نیاز کشور به ذرت و 60 درصد نیاز کشور به جو وارداتی است. برای استان خراسان رضوی در حوزه ذرت و سویا 100 درصد نیاز وارداتی است و ما تولیدی در این حوزه نداریم.
داستان تلخ حاکمیت دلالها برنهاده دامی
وی در پاسخ به این سؤال که خریدوفروش نهاده دامی در خارج از سامانه بازارگاه ممنوع است یا خیر؟ میگوید: ممنوع است و تعزیرات حکومتی باید با آن برخورد کند، اعلام کردیم اگر نهاده دامی خارج از قیمت مصوب خریدوفروش شود بازرسی صمت و تعزیرات با آن برخورد کنند. این نهادهها جایی عرضه نمیشوند بلکه با شماره تلفن ردوبدل میشود؛ یعنی فروشنده به دامدار میگوید این مقدار پول بر اساس قیمت ارز 4200 تومانی به این حساب واریز کن و باقی پول را به چند حساب دیگر واریز می کند و ردی از خود به جا نمیگذارد، درحالیکه مثلاً سویا را با قیمت 12700 تومان میفروشد ولی فاکتور فروش را بر اساس قیمت 2750 تومان صادر میکند. دامدار هم اگر این فروشندهها را به ما و نهادهای ذیربط معرفی کند در لیست سیاه قرار میگیرند و نهادهای دریافت نخواهند کرد به همین دلیل ترجیح میدهد فروشندهها و دلالها را معرفی نکند.
نهاده از بندرگاهها وارد بازار آزاد میشود
معاون جهاد کشاورزی استان تصریح میکند: این نهادهها از بندرهایی مانند امیرآباد و بندر امام بارگیری میشوند و خود واردکننده این نهاده را میفروشد و بنده به عنوان معاون امور دام نمیدانم و در حیطه اختیاراتم نیست که واردکننده چگونه با وزارت صمت و بانک مرکزی توافق میکند و نهاده را در سامانه بازارگاه میگذارد، نمیدانم واردکننده همه محموله را در سامانه میگذارد یا بخشی از آن را. این اطلاعات در اختیار وزارت صمت است.
دولت یارانه را بهجای نهاده به مصرفکننده بدهد
وی خاطر نشان می کند: بنده متولی تولید هستم و خودم اکنون باید مدعی باشم که این نهاده از کجا وارد بازار آزاد میشود؟ ما در تمام جلسات این موضوع را اعلام کردیم که نمیشود نهاده دامی بهصورت دونرخی در بازار توزیع شود. اصلاً نهاده را با قیمت آزاد وارد کنند و دولت یارانه ای را که بابت واردات نهاده دامی تخصیص میدهد به مصرفکننده نهایی یعنی مردم بدهد. این رویه فعلی هم باعث نارضایتی واردکننده شده است، هم بنده به عنوان متولی ناراضی هستم، هم تولیدکننده ناراضی است و هم مصرفکننده از قیمتها ناراضی است. معاون جهاد کشاورزی استان ادامه میدهد: اگر قیمت نهاده کاملاً آزاد شود قیمت شیر خام به 4700 تومان خواهد رسید و مصرفکننده نهایی که یارانه در اختیار دارد میتواند شیر خام را خریداری کند، از سویی دیگر تولیدکننده که میداند خبری از نهاده دولتی نیست مجبور میشود بهرهوری را در تولیدات خود ارتقا دهد تا هزینههایش کاهش یابد، رانت هم حذف خواهد شد. وی درباره اظهارات رئیس اتحادیه کارخانههای خوراک دام مبنی بر این که تنها 10 درصد نهاده دامی به کارخانهها داده میشود میگوید: این موضوع صحت ندارد و بهجز زنجیرههای بزرگ دامی بقیه نهادهها به کارخانهها میرود که رقمی حدود 70 درصد نهادهها را شامل میشود. اگر امروز مرغداریها با کارخانههای خوراک دام همکاری نمیکنند حتماً ناشی از عملکرد کارخانههاست.
جهاد اجازه دسترسی به بازرسی صمت نمیدهد؟
کارشناس بازرسی سازمان صمت استان نیز درباره عرضه نهاده دامی دولتی در بازار آزاد و نظارت سازمان صمت بر تخلفات انجامشده در این بازار، به خراسان رضوی میگوید: در نامهای که وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ کرده مطرح شده است؛ وظیفه تأمین، توزیع و نظارت نهاده بر عهده سازمان جهاد کشاورزی است و باید تکلیف مشخص شود نهادهای که قیمت مصوب دارد از کجا به بازار آزاد میآید و قیمت 13 هزارتومانی برای آن تعیین میشود. بنده به عنوان ناظر حتی شناسه کاربری و پسورد سامانه «بازارگاه» را در اختیار ندارم که بررسی کنم این نهاده در اختیار چه کسانی قرارگرفته است تا بتوانیم بر اساس مدارک مثبت برای افراد تشکیل پرونده بدهیم اما هم اکنون نه فاکتوری و نه سندی در اختیار ما قرار نمیگیرد، چگونه میتوانیم تشکیل پرونده بدهیم؟ این درست نیست که ما نهاده را توزیع و بعد اعلام کنیم سیستم نظارتی برود برخورد کند. مگر ما چقدر نیرو و توان داریم که همه کالاها را بررسی کنیم؟ محمد اخوان میافزاید: وقتی انحرافی از عرضه خارج از شبکه انجام می شود رسالت نظارتی ما شکل میگیرد که در پنج ماه امسال طی 1442 بازرسی 48 پرونده، به ارزش بیش از یک میلیارد و 562 میلیون تومان تشکیل و به تعزیرات حکومتی ارسالشده است.
گشت های مشترک صمت، تعزیرات و پلیس اقتصادی در بازار نهاده دامی
وی درباره امکان تخلف واردکنندگان در گمرک و پیش از عرضه نهاده در سامانه بازارگاه میگوید: واردکننده نهاده را وارد میکند و در مهلت مشخصی باید آن را در سامانه بازارگاه ارائه دهد تا بتواند ارز را دریافت کند، بخشی از آن محموله در اختیار واردکننده قرار میگیرد تا به مشتریان قبلی خود بدهد و تعهد خود را عملی کند. اگر واردکننده تعهدی در سامانه بازارگاه داده و آن را عملی نکرده است وزارت جهاد باید این را به ما اعلام و دلایل آن را هم مشخص کند. کارشناس نظارت و بازرسی سازمان صمت استان درباره این که چرا به رغم این که پنج ماه است تخلفاتی در عرضه نهاده دامی در بازار آزاد صورت میگیرد ولی تنها 48 پرونده برای متخلفان تشکیلشده است؟ میگوید: ما ادعا نداریم نظارت کامل و جامعی داریم و بر اساس توانمان نظارت و برخورد میکنیم، البته به تازگی با تعزیرات حکومتی جلسهای داشتیم که قرار است گشتهای مشترک با تعزیرات حکومتی و پلیس جرایم اقتصادی برای نظارت بر نحوه عرضه و فروش نهاده دامی در استان انجام شود.
توان و ظرفیت نظارتی ما همینقدر است
اخوان با اذعان بر این که نظارت بر عرضه نهاده در بازار آزاد بر عهده بازرسی سازمان صمت است درباره پایین بودن حجم پرونده های تخلف ثبتشده برای فروش خارج از شبکه نهاده دامی در استان میگوید: درست است حجم پروندهها کم است اما بههرحال توان و ظرفیت حوزه نظارتی ما همینقدر است که توانستیم به این تعداد پرونده رسیدگی کنیم و منتج به تخلف و ارجاع آنها به تعزیرات حکومتی شده است.
حتما نشتی نهاده دولتی وجود دارد
وی در پاسخ به این سؤال که آیا بازرسی صمت بر این نظر است که 60 درصد نهاده دامی که در بازار بهصورت آزاد فروخته میشود، از نهاده دولتی «نشت» میکند؟ میگوید: بنده میگویم «نشت» است، وگرنه این نهاده چگونه آمده و در حال عرضه شدن است؟

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
