
رعیت نواز- تا همین چند سال پیش اگر به کسی می گفتی در آینده پراید 90 میلیون می شود به تو انگ دیوانگی می چسباندند که برو بابا مگه چه خبره! اما این روزها شاهد پیش بینی دیوانه وار چند سال پیش هستیم و همچنان قیمت ها به شکل افسار گسیخته ای رو به بالاست. حالا دیگر صحبت از کرونا در جامعه کمرنگ شده و مردم در حال محاسبه اند که اگر دو سال پیش سرمایه شان را پراید خریده بودند حالا با چه رشد عظیمی مواجه بودند. فضای مجازی هم از شوک پراید 90 میلیونی در امان نبود و واکنش ها به این موضوع به سوژه داغ شبکه های اجتماعی تبدیل شده. برخی خودشان را با اصحاب کهف مقایسه کردند و نوشتند: «اصحاب کهف 300 سال خوابیدند و وقتی بیدار شدند از دیدن قیمت ها شوکه شدند ما طی دو سال و در حالی که بیداریم این تجربه رو کسب کردیم.» بسیاری از کاربران هم قیمت پراید را با مارک های معروف و مطرح خودروهای جهانی مقایسه کردند و حسرت کشان نوشتند که با قیمت پراید چه خودروهای لوکسی می شود تهیه کرد. کاربری هم با کامنتی وضعیت وحشتناک تورم را به رخمان کشید. او نوشته است: «4 سال پیش با 90 میلیون می شد یه خونه خرید و با 7 میلیون یه پراید اما حالا با 90 میلیون یه ماشین می تونی بخری و با 7 میلیون یه لپ تاپ!» با این حال این سوال به وجود می آید آیا نیاز مردم به خودرو باعث گران شدن پراید است یا دلایل دیگری دخیل است؟ در این مطلب ضمن پاسخ به این سوال از شیوه های فروش خودرو در کشورهای مختلف دنیا نوشته ایم.
سرانه خودرو در کشور
بر اساس دادههای بانک جهانی، ایالات متحده آمریکا با 838 خودرو بهازای هر هزار نفر، بالاترین شاخص سرانه خودرو در بین کشورها را از آن خود کرده است. کشورهای استرالیا و ایتالیا هم با 747 و 695 خودرو به ازای هر هزار نفر در رتبه های بعدی قرار دارند. با این حال سرهنگ علی محمدی در گفت و گویی با عصر ایران در آذر ماه سال 98 با اشاره به آمار خودروهای فعال در کشور گفته است: «در سطح کشور 21 میلیون و778 هزار خودروی فعال و پلاک نصب شده داریم.» با این حساب در کشور ما هم به ازای هر هزار نفر 269 خودرو وجود دارد. یعنی هر 4 نفر یک خودرو. این شاخص نشان می دهد که شاخص سرانه خودرو در کشور ما از کشورهای زیادی همچون:چین، امارات، عربستان، ترکیه و ...بالاتر است. با دیدن این شاخص متوجه می شویم که تقاضا برای مصرف خودرو در کشور وجود ندارد پس این گرانی چه دلیل دیگری می تواند داشته باشد.
دلایل گرانی خودرو
همان طور که در بالا نوشتیم شاخص سرانه خودرو در کشور نشان می دهد رشد افسار گسیخته خودرو به دلیل تقاضا برای مصرف نیست بلکه دلایل دیگری دارد. برخی از کارشناسان در کنار بازار غیر رقابتی برای خودروسازها نگاه سرمایه محور به خودرو را هم یکی دیگر از دلایل گرانی خودرو دانسته اند. رئیس اتحادیه نمایشگاهداران هم به خبرآنلاین میگوید: «تنور بازار هنوز سرد است و تقاضای چندانی برای خودرو وجود ندارد این در حالی است که شمار مشتریان طرحهای فروش شرکتهای خودروسازی همچنان بالاست و بخشی از تقاضا متعلق به کسانی است که با هدف حفظ ارزش پول خود وارد این بازار میشوند.»
اما در کنار این موضوع برخی از فعالان بازار و کارشناسان حوزه خودرو دلیل دیگری را عامل رشد عجیب قیمتها و مطلوب شدن فضا برای دلالان می دانند.آن ها معتقدند آغاز نشدن فرایند شمارهگذاری خودروهای صفر کارخانهای یکی از مهم ترین دلایل بروز این اتفاق است و به زودی با آغاز عملیات شماره گذاری مشکل فعلی حل می شود و عرضه خودرو به بازار افزایش چشمگیری خواهد داشت. با این حال از پیش فروش هایی که نیامده تمام شدند و از گمانه های ساختگی بودن این پیش فروش ها هم نباید غافل شد. در این میان برخی توقف خط تولید پراید را دلیل گرانی آن دانسته اند این در حالی است که در دیگر کشورها وقتی تولید یک محصول به دلیل فناوری قدیمی متوقف میشود، میزان استفاده و در نتیجه قیمت آن کاهش چشمگیری دارد.
شیوه های فروش خودرو در کشورهای جهان
حتما شما هم تا به حال به دلیل اختلاف بالای قیمت کارخانه ای خودروها با بازار به فکر ثبت نام خودرو افتاده اید اما تعداد کسانی که از بی نتیجه بودن تلاششان گفته اند به مراتب بیشتر از کسانی بوده که تا به حال در پیش فروش ها موفق به ثبت نام شده اند. تازه بعد از ثبت نام آن هم با اعمال شاقه شما مطمئن نیستید که آیا خودروساز خودرو را به موقع به شما تحویل خواهد داد یا نه! اما در کشور های دیگر فروش خودرو کاملا متفاوت با آن چیزی است که در کشورمان شاهد آن هستیم که به نمونه هایی از آن اشاره می کنیم.
ماشین اجاره ای یا اقساط بدون سود
طبق بررسی های ما چیزی به نام پیش فروش خودرو در کشورهای پیشرفته وجود ندارد. فقط کافی است شما به شرکت های مجاز فروش خودرو مراجعه کنید و خودروی مد نظرتان را انتخاب کنید و آن را بخرید. برای خرید در کشورهایی مثل آلمان، ایتالیا، آمریکا، انگلستان و ... 4 روش کلی وجود دارد.
1- روش خرید نقدی: در این روش باید پول خودرو را کامل پرداخت کنید که به ندرت مردم آمریکا برای خرید خودرو از آن استفاده می کنند.
2- روش اقساطی: در این روش برای خرید باید مقداری از پول خودرو را نقد بپردازید و بقیه آن را به صورت وام 5 درصد در اقساط 5 ساله پرداخت کنید. یعنی برای خرید یک خودروی لکسوس 2020 که 50 هزار دلار حدودا قیمت دارد شما باید 10 هزار دلار نقد پرداخت کنید و بقیه آن را در اقساط 5 ساله که حدود 500 دلار می شود پرداخت کنید.
3- روش لیزینگ: فروش لیزینگی در کشورهای دیگر با تجربه ای که ما در کشورمان داشتیم کاملا متفاوت است در این روش شما بهای کامل خودرو را پرداخت نمیکنید بلکه سهمی را که از آن استفاده میکنید، میپردازید. به طور مثال شما یک خودرو را برای 3 سال لیزینگ می کنید و به جای پرداخت قیمت کل خودرو هزینه استهلاک خودرو در مدت 3 سال را به طور ماهانه به خودرو ساز پرداخت می کنید. فرض کنید قیمت یک خودرو ۳۰ هزار دلار است. پس از ۳ سال استهلاک، قیمت خودرو ۴۵ تا ۶۰ درصد افت میکند. در واقع پس از ۳ سال تقریباً نصف ارزش خودرو از دست میرود و قیمت لیزینگ حدود ۱۵ هزار دلار محاسبه میشود. یعنی شما 15 هزار دلار را طی اقساط 3 ساله به خودروساز پرداخت می کنید.
از نکات مثبت لیزینگ در بازار جهانی، این است که هر ۲ تا ۳ سال یک خودروی مدل جدید در اختیار دارید (که البته همیشه هم شامل ضمانت است) و مبلغ کمی برای آن پرداخت کردهاید، در ضمن اگر تصادف کردید و خودرو کاملاً از بین رفت هم نباید نگران باشید چرا که شرکت لیزینگ همه مبالغ را پرداخت میکند. بهتر از همه این است که اصلا نگران افت قیمت خودروی خود نیستید. البته لیزینگ چند محدودیت هم دارد. اول از همه محدودیت کارکرد است. معمولا بین ۱۶ تا ۱۹ هزار کیلومتر در هر سال محدودیت مسافت دارید که اگر مسافتی بیش از این مقدار طی کنید در پایان مدت لیزینگ، به ازای هر کیلومتر چند سنت باید بپردازید.
4- اقساط بلند مدت: البته این روزها هم که به دلیل کرونا فروش خودرو در کشورها به شدت افت کرده خودروسازها برای فروش محصولات شان پیشنهادهای ویژه ای ارائه داده اند که در این شرایط می توان به اقساط 7 ساله بدون بهره، تحویل خودرو در منزل و .... اشاره کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مائده کاشیان - تقریبا 20 روز پیش در همین صفحه، به بهانه وعده مهران مدیری برای تغییر در برنامه «دورهمی»، درباره نیاز جدی برنامه به اتفاقات و ایدههای تازه نوشتیم، اما اکنون پس از گذشت این مدت همچنان خبری از تغییر و تحول نیست. حتی مهمانان متفاوت و جذابی که میتوانستند بار یکنواختی برنامه را کم کنند، دیگر در «دورهمی» دیده نمیشوند و این برنامه پیش از علیرضا افتخاری، میزبان سه مهمان تکراری بوده است.
تکراریهای متوالی
از ابتدای سری چهارم «دورهمی» هر از گاهی شاهد حضور یک مهمان تکراری در برنامه بودهایم، اما این تکرار در قسمتهای اخیر برنامه به اوج خود رسیده است. «دورهمی» به ترتیب جمعه 12، چهارشنبه 17 و پنج شنبه 18 اردیبهشت میزبان هنرمندانی مانند میلاد کیمرام، پوریا پورسرخ و سیما تیرانداز بوده است که هر سه بازیگر، پیشتر در سال 95 مهمان سری اول این برنامه بودهاند. هرچند که محتوای گفتوگوها تغییراتی کرده و به طور مثال درباره مسائل شخصی بیشتر سؤال میشود یا تست جدید بازیگری مهران مدیری به آن اضافه شده است، اما به طور کلی سبک گفتوگو با مدیری و حتی بعضی شوخیها تکراری است و صحبتهای چندان جدید یا متفاوتی مطرح نشده است. به ویژه این که بعضی چهرهها در طول 4-3 سال گذشته چه در زندگی شخصی و چه در زندگی حرفهای خود، تغییر و تحول خاصی نداشتهاند، بنابراین چهار سال برای این دسته از چهرهها زمان کمی به حساب میآید و حرف جدیدی برای گفتن ندارند.
13 چهره تکراری در 40 قسمت
تا به حال از مجموع 40 برنامه «دورهمی» که از شب یلدا تا شب گذشته روی آنتن رفته، 13 چهره، حضور تکراری در این برنامه داشتهاند که این رقم برای 40 قسمت عدد چشمگیری است. غیر از سه چهرهای که نام بردیم، شخصیتهای دیگری مانند علی انصاریان، امید حاجیلی، مهران احمدی، گلاره عباسی، بهنام بانی، پژمان جمشیدی، برزو ارجمند، پژمان بازغی، محمدرضا علیمردانی و سروش صحت نیز در فصل اول «دورهمی» حضور یافته بودند و در سری چهارم برنامه دوباره با مهران مدیری به گفتوگو نشستند. با این حساب میتوان گفت، 32 درصد از مهمانان سری چهارم «دورهمی»، تکراری بودهاند.
مهمانان ثابت «دورهمی»
جالب این جاست که ظاهرا بعضی چهرهها پای ثابت مهمانان «دورهمی» هستند، چون تا به حال سه بار در این برنامه حاضر شدهاند! برزو ارجمند و پژمان بازغی، دو هنرمندی هستند که پیش از فصل چهارم، دو بار دیگر هم به این برنامه دعوت شده بودند. برزو ارجمند که سال 95 مهمان اولین قسمت سری اول برنامه بود، در همان فصل دو بار در برنامه حاضر شد و مدتی پیش، برای سومین بار مهمان «دورهمی» بود. پژمان بازغی هم به جز ویژهبرنامه یلدایی که سال 98 پخش شد، اولین بار تابستان سال 95 مهمان این برنامه شد و پس از آن برای بار دوم، اسفند سال 96 به همراه همسرش مستانه مهاجر در این برنامه دیده شد.
علیرضا افتخاری اتفاق خوب «دورهمی»
علاوه بر تکراری بودن چهرهها، بعضی از مهمانان برنامه که در سری چهارم برای اولین بار به «دورهمی» آمدند، چهرههایی نبودهاند که کمتر در برنامههای تلویزیونی حاضر شوند به همین دلیل بیشتر شخصیتهایی که در این 40 برنامه دیده شدهاند، مهمانانی نبودهاند که مخاطب را غافلگیر کنند و میتوان علیرضا افتخاری را جزو موارد استثنا دانست. سری چهارم «دورهمی» تا به حال بیشتر میزبان خوانندههای کمسابقه اما مشهور بوده که به تازگی حسابی گل کردهاند و مورد پسند مخاطبان جوان هستند، بنابراین حضور علیرضا افتخاری در این برنامه که قرار بود دیشب پخش شود، اتفاق خوبی است. علیرضا افتخاری در سالهای اخیر کمتر در برنامههای تلویزیونی حاضر شده است و دعوت از او، از این نظر هم اهمیت دارد.
حضور پررنگ بازیگران و خوانندگان
برنامه «دورهمی» در دعوت از مهمانان، علاوه بر چهرههای جدیدتر که تا به حال به این برنامه نیامدهاند و کمتر در گفتوگوهای تلویزیونی ظاهر میشوند، به تنوع در گروه مهمانان هم نیاز دارد. بیشتر مهمانانی که به سری چهارم برنامه «دورهمی» دعوت شدهاند، بازیگران و پس از آن خوانندگان بودهاند، اما به دلیل شیوع کرونا و اقتضای جریان روز، در دو قسمت از برنامه هم شاهد حضور کادر درمان در این برنامه بودهایم. جذابیت تنها در بازیگران و خوانندگان خلاصه نمیشود، میتوان از چهرههای دیگری مانند ورزشکاران در رشتههای مختلف، مجریان، آهنگسازان و حتی شخصیتهای سیاسی، دعوت کرد تا مهران مدیری به سبک خاص خودش گفتوگوی جذابی با آنها داشته باشد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


اگرچه بر اساس خبرهای رسمی، ستاد ملی کرونا برگزاری مراسم احیای شب های قدر در حرم مطهر رضوی را به مصلحت نمی داند، اما دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال بررسی پیشنهادهایی برای برگزاری مراسم احیای این شب ها در برخی خیابان های مشهد است تا مردم بتوانند با رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی، در مراسم جمعی این شب ها حضور یابند. مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی درباره پیشنهادهای مطرح شده برای برگزاری مراسم شب های قدر در برخی خیابان ها اظهار کرد : در قالب پیشنهادی، 20 نقطه از خیابان های مشهد از جمله خیابان های اطراف حرم مطهر را برای برگزاری مراسم شب قدر با رعایت پروتکل های بهداشتی پیشنهاد داده ایم که در صورت موافقت، مراسم شب قدر در این مکان ها برگزار می شود. «حمید رضا رحیمی» در گفت وگو با خراسان رضوی افزود : پیشنهادهای مان را برای ستاد ملی کرونا می فرستیم و تصمیم گیری نهایی با آن هاست، ما در حال آماده سازی دستورالعمل هایی هستیم که مردم بتوانند با رعایت آن ها در مراسم شب قدر حضور داشته باشند. رحیمی تصریح کرد : از جمله پیشنهادهای مطرح شده این است که مردم به جای این که در محله ها و خیابان های تعیین شده روی فرش بنشینند تعداد زیادی صندلی تهیه شود و این صندلی ها با فاصله گذاری هایی مشخص چیده و با کمک شهرداری ضدعفونی شود.
فعلا عدم بازگشایی حرم، حتی صحن ها
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی درباره تازه ترین تصمیم گیری درخصوص برگزاری مراسم احیا در حرم مطهر رضوی گفت : با توجه به شرایط فعلی بیماری، هم اکنون تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا و ستاد کرونای استان بر عدم بازگشایی حرم مطهر رضوی، حتی صحنهای متبرک برای شبهای قدر اعلام شده است، ان شاءا... در زمان مناسب حتما با آمادگی کامل این بازگشایی طی مراحلی انجام خواهد شد. به گزارش آستان نیوز، «مصطفی خاکسار قهرودی» افزود : آستان قدس با همکاری سایر آستانهای مقدس دستور العمل بهداشتی بازگشایی حرمهای مطهر را تهیه و تدوین کرده است، این دستورالعمل با هدف ایجاد محیطی ایمن به منظور پیشگیری از سرایت ویروس کرونا بر پایه اصل فاصله گذاری اجتماعی و آموزش زائران و اجرای موازین بهداشتی و ضد عفونی مکانهای فیزیکی مورد استفاده در آستانهای مقدس تنظیم شده است. وی تصریح کرد : آستان قدس آمادگی خود را برای بازگشایی حرم مطهر ضمن رعایت اصول بهداشتی اعلام کرده است، البته هر تصمیمی برای بازگشایی حرم مطهر رضوی باید با همراهی، تصمیم روشن و قطعی ستاد ملی مبارزه با کرونا انجام گیرد و ما تابع تصمیمات این ستاد هستیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

رضا میرزاده/ نمایندگی آستان قدس رضوی در استان خراسان رضوی به عنوان یکی از مهم ترین نمایندگی های استانی این آستان مقدس، از ابتدای تشکیل تا کنون، فعالیت های مختلفی انجام داده و منشأ خیر و برکات فراوانی برای نیازمندان بوده است. «امین بهنام فریمانی» مدیر این دفتر، گزارشی از فعالیت های صورت گرفته طی ۱۷ ماه گذشته ارائه و اظهار می کند: با تاکید بر کانون های خادمیاری محلی، تلاش شد فعالیت خادمیاران به طور دقیق، ثبت شود، خدمت رسانی خادمیاران به جای حرم مطهر رضوی، در دیگر نقاط مورد نیاز نیز صورت گیرد و در نتیجه، ارائه خدمات در حوزه کانون های موضوعی خادمیاری نیز تقویت شود. وی ادامه می دهد: خدمات استقبال از زائران، ملاقات با بیماران و کادر درمانی بیمارستان ها، تجلیل از پدران شهدا، تقدیر از خانواده زائران شهید بیت ا... الحرام، حمایت از تشکل های فرهنگی، ارائه خدمات حقوقی، سامان دهی نذورات برای کمک به مردم سیل زده و زلزله زده، تقویت اردوهای جهادی و ارائه خدمات جهادی به صورت مستقل در حوزه سلامت، از جمله خدمات صورت گرفته در این حوزه ها بود.
بانک اطلاعاتی خانواده های محروم و سامانه شفاف خدمت رسانی
مدیر دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی ادامه می دهد: همچنین با ثبت دقیق اطلاعات خانوار، بانک اطلاعاتی جامعی برای خدمت به خانواده های محروم ایجاد شد تا علاوه بر امکان ارائه خدمات متنوع در بازه های مختلف زمانی و مناسبت ها، نظارت بر حوزه خدمت رسانی و ارتقای سطح خدمت نیز تقویت شود. اداره امداد مستضعفان و محرومان دفتر استانی، به فعالیت هایی از جمله تهیه جهیزیه برای نیازمندان واقعی، توزیع سبد ارزاق بین مساکین، اطعام معتادان متجاهر، افراد بی سرپناه وکارتن خواب ها، توزیع غذای مهمانسرای حضرت در بین خانواده های محروم حاشیه شهر و شهرستان ها، ارائه کمک های نقدی بلاعوض، وام های جهیزیه و وام های قرض الحسنه، توزیع بسته های نوشت افزار بین دانش آموزان محروم و کمک به دانش آموزان بازمانده از تحصیل اقدام کرد که با توجه به ثبت دقیق این فعالیت ها در سامانه، تمام خدمات ارائه شده کاملا شفاف و قابل پیگیری است. ضمن این که در ماه رمضان سال گذشته، از محل کفاره ها، برای توزیع نان رایگان در مناطق محروم اقدام شد.
توسعه خدمت در شهرستان ها و حمایت از آسیب دیدگان حوادث طبیعی
وی ادامه می دهد: فطریه ها نیز با تفکیک سهم امام و سادات، به اموری از جمله تامین کمک هزینه تعمیر یا رهن منازل برای نیازمندان، پرداخت هزینه قبوض مصرفی محرومان، تامین اقلام ضروری منازل، تامین هزینه های درمانی محرومان و آزادی نیازمندانی که به دلیل بدهی زیر پنج میلیون تومان، مجبور به تحمل حبس بودند، اختصاص یافت. بهنام تاکید می کند: با توانمندسازی خادمیاران در شهرستان ها برای ارائه خدمات به محرومان با نام حضرت رضا(ع) آن چه در مشهد انجام می شد، در شهرستان های استان نیز اتفاق می افتاد. وی اظهار می کند: ضمن این که طی این مدت و به دلیل جاری شدن سیل در شهرستان هایی مانند کلات، بردسکن، سرخس، انابد، فریمان و تربت جام، کمک های مردمی برای مردم این مناطق نیز سامان دهی شد و در کنار کمک های این دفتر، به اموری از جمله کمک برای جبران خسارت ساختمان، دام های تلف شده، خسارت های وارد شده به مزارع و باغ ها، جاده ها و پل ها و خرید لوازم اساسی منزل برای افرادی که منازل آن ها در سیل از بین رفته بود، اختصاص یافت.
فعالیت های بهداشتی و اجتماعی در مبارزه با کرونا
مدیر دفتر نمایندگی آستان قدس در استان ادامه می دهد: به دنبال شیوع ویروس کرونا نیز دفتر آستان قدس رضوی در استان اقدامات متعددی انجام داد. پیش از آغاز ماه مبارک رمضان، بیش از ۳۵ هزار پرس وعده ناهار برای مناطق محروم شهری و روستایی و بیش از ۱۱ هزار پرس غذا برای بیمارستان های درگیر با کرونا ارسال شد. با مشارکت موسسه دارویی آستان قدس، به دو هزار مسجد محلول ضدعفونی تحویل شد. به مناسبت میلاد امیرالمومنین(ع)، حدود ۷۵۰ خودرو آماده سازی شد تا با نصب پرچم و پخش مولودی در شهر، شادی آفرین باشند. همچنین در شب شهادت امام موسی بن جعفر(ع)، ۵۰ خودرو در شهر اعلام عزا کردند و علاوه بر آن، ۲۲ هزار پرس غذا نیز در حاشیه شهر توسط کانون های محلی خادمیاری توزیع شد. وی تصریح می کند: در شب نیمه شعبان هم نان های بیش از ۳۲۰ نانوایی خریداری و به صورت رایگان بین مردم توزیع شد. علاوه بر آن، ۱۵ هزار پرس غذا طبخ شد و در اختیار خانواده های نیازمند قرار گرفت. در ایام نیمه شعبان، با همکاری موسسه آفرینش های هنری، پنج گروه سرود به مدت پنج روز در دو نوبت صبح و عصر، در مجتمع های آپارتمانی سرود اجرا کردند. در طرح اجرای سرودهای خیابانی کاروان بهشت نیز سه تریلی در قالب کاروان سرود خیابانی آذین بندی شد که با حرکت در نقاط مختلف شهر، شور و حال شادی در ایام ولادت را برای مردم ایجاد کرد. کانون سلامت نیز ۱۱۰ هزار ماسک، 2800 گان، 1800 شیلد، ۱۰ هزار محلول ضدعفونی کننده و 2500 دستکش در اختیار کادر درمانی بیمارستان ها قرار داد. در 29 فروردین، روز ارتش هم پک کامل اقلام بهداشتی به کارکنان بیمارستان ارتش اهدا و دو هزار پرس غذای متبرک حضرت در پادگان ها و یگان های مرزی ارتش توزیع شد.
توزیع بسته های معیشتی در حاشیه شهر
وی ادامه می دهد: از آغاز ماه مبارک رمضان نیز علاوه بر توزیع ۱۵۰ هزار سبد معیشتی و ۱۰۰ هزار بسته افطاری ساده، روزانه هزار پرس غذای مهمانسرای حضرت و هشت هزار پرس افطاری توسط کانون های ما در حاشیه شهر توزیع می شود. در طرح «آقا حساب کردند» و با مشارکت خیران، به جای اهدای سبد معیشتی، حساب های خرد دفتری نیازمندان در سوپرمارکت ها تسویه شد. وی خاطر نشان می کند: همزمان با روز کارگر نیز حدود ۳۰۰ کارگر روزمزد از نقاط مختلف شهر به موسسه تربیت بدنی آستان قدس منتقل شدند و طی مراسمی به همه آن ها یک سبد معیشتی ۲۵۰ هزار تومانی و بن خرید پوشاک ۳۰۰ هزار تومانی اهدا شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

در جنگجهانی دوم که از سال ۱۹۳۹ تا ۱۹۴۵ به مدت شش سال ادامه یافت، بیشتر کشورهای جهان و تقریبا همه ابرقدرتهای سرشناس آن زمان شرکت و در قالب دو اتحاد نظامی در مقابل یکدیگر، صفآرایی کردند. دسته نخست، متفقین و دسته دوم متحدین نام داشتند. این دو اتحاد نظامی یک جنگ تمامعیار راه انداختند که درپی آن بیش از ۳۰ کشور جهان درگیر شدند. بیشتر شرکتکنندگان در این جنگ، تمام قدرت اقتصادی، صنعتی و تواناییهای علمیشان را برای پشتیبانی نظامی به کار گرفتند. برآورد کشتههای جنگ جهانی دوم بین۷۰ تا ۸۵ میلیون انسان است که آن را به مرگبارترین نبرد در تاریخ زندگی انسانها تبدیل میکند. در این بین، پیمان آتش بس و پایان جنگ جهانی دوم در روز هشتم مه سال 1945 در ساعت 22:43 و در پی ورود متفقین به فرانسه و همچنین خودکشی هیتلر، رهبر آلمان نازی با امضای آتش بس میان ارتش ویران شده آلمان و متفقین پایان یافت و به امضای دوطرف رسید. به بهانه سالروز اعلام آتشبس در جنگ جهانی دوم، در پرونده امروز زندگیسلام از نقاط عطف جالب جنگجهانی دوم و اتفاقات کمتر شنیده شدهاش خواهیم گفت.
بزرگترین عملیات جنگیآبی تاریخ
منبع: تمام مطالب این پرونده از سایت معتبر history.com ترجمه شده است

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


محمد حقگو روزنامهنگار
طبق اعلام سازمان خصوصی سازی، مشمولان سهام عدالتی که می خواهند مدیریت مستقیم سهام خود را به عهده بگیرند، یک ماه (تا 10 خرداد) فرصت دارند از طریق سامانه سهام عدالت و ثبت درخواست، اقدام کنند. از شروع این مهلت حدود 10 روز می گذرد. با این حال، هنوز سوال خیلی از دارندگان سهام عدالت این است که کدام روش را انتخاب کنیم؟ سوالی کاملاً به جا که انتظار می رفت ابتدا ابعاد و جزئیات آن توسط شورای عالی بورس تعیین شود. با این حال، از آن جایی که مانند برخی اطلاع رسانی های ناقص قبلی درباره سهام عدالت، این شفاف سازی نسبت به آینده و نحوه معامله و مبادله سهام عدالت انجام نشده است، امروز می خواهیم تا حدی اخبار و اطلاعات موجود را کنار هم بگذاریم و موضوع را سبک و سنگین کنیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.




ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.




ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

روایت «شیخ راضی آلیاسین» از اهتمام امام حسن مجتبی(ع) به پاسداشت حقوق محرومان
گروه اندیشه – کتاب ارجمند «صلح امام حسن(ع)»، تألیف شیخ راضی آلیاسین، یکی از مهمترین منابع در بررسی وقایع دوران امامت امام دوم(ع) است که سالها پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، توسط حضرت آیتا... خامنهای ترجمه شد و در اختیار علاقهمندان قرار گرفت. چندی پیش، چاپ جدیدی از این کتاب به همت انتشارات انقلاب اسلامی، وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب، به زیور طبع آراسته شد. باید توجه داشت که «صلح امام حسن(ع)»، برخلاف عنوانی که دارد، صرفاً بر موضوع صلح آن امام همام، متمرکز نیست؛ هرچند که بخش معتنابهی از کتاب به این مسئله اختصاص دارد. در برخی فصول کتاب، اشارات مختلفی به سیره امام حسن مجتبی(ع) در عرصههای گوناگون سیاسی، فرهنگی و اجتماعی شده که درخور توجه است. به مناسبت مصادف شدن ایام سراسر سرور ولادت سبط اکبر(ع) با هفته گرامیداشت مقام کارگر، مطالعه فرازهایی از این کتاب که در آن، موضوع حقوق کارگران و اهتمام به وضعیت مستضعفان در سیره امام حسن مجتبی(ع) مورد توجه قرار گرفته است، لازم و بلکه ضروری به نظر میرسد.
فراموش نکردن محرومان در اوج عزت
امام مجتبی(ع)، با وجود قدر و منزلت فراوان، هرگز از امور محرومان غافل نبود. شیخ راضی آلیاسین مینویسد: «مدرک بن زیاد به ابنعباس که برای حسن و حسین رکاب [اسب] گرفته بود [تا سوار شوند] و لباسشان را مرتب میکرد، گفت: تو از اینها سالخوردهتری! رکاب برایشان میگیری؟ وی جواب داد: ای فرومایه پست! تو چه میدانی اینها کیاند! اینها پسران رسولخدایند. آیا این موهبتی از جانب خدا بر من نیست که رکابشان را بگیرم و لباسشان را مرتب کنم؟[امام حسن مجتبی(ع)] با این شأن و منزلت، روزی برعدهای مستمند میگذشت و آنها پارههای نان را بر زمین نهاده و خود روی زمین نشسته بودند و میخوردند. چون حسن بن علی را دیدند، گفتند: «ای پسر رسول خدا! بیا با ما همغذا شو!» فوراً از مرکب فرود آمد و گفت: خدا متکبران را دوست نمیدارد و با آنان به غذا خوردن مشغول شد. آنگاه آنها را به میهمانی خود دعوت کرد، هم غذا به آنان داد و هم پوشاک.»
ردای امام حسن(ع)؛ مزد کارگر
یکی از بارزترین ویژگیهای سیره اهلبیت(ع)، توجه به حق کارگر است. در اینباره روایتهای فراوانی داریم که سفارش میکنند حق کارگر را پیش از آنکه عرقش خشک شود، به بهترین شیوه ممکن پرداخت کنید. شیخ راضی آلیاسین در فرازی از کتاب «صلح امام حسن(ع)»، این ویژگی را در سیره امام مجتبی(ع) با نقل یک روایت به تصویر می کشد. او مینویسد: «مردی از او (امام) چیزی خواست. به او پنجاه هزار درهم و پانصد دینار عطا کرد و فرمود: کسی را برای حمل این بار حاضر کن و چون کسی را حاضر کرد، ردای خود را به او داد و گفت: این هم اجر و مزد باربر.»
بالاترین برکت
امام حسن مجتبی(ع) به کریم اهلبیت(ع) مشهور است. آن حضرت در ایام مختلف سال و به ویژه در ماه مبارک رمضان، به امور معیشتی و نیاز مستضعفان جامعه توجهی ویژه داشت؛ افرادی که با وجود تلاش و کار، از تأمین هزینه زندگی در میمانند. نویسنده کتاب «صلح امام حسن(ع)» مینویسد: «مردی حاجت نزد او(امام حسن(ع)) آورد. آن حضرت به او گفت: حاجتت را بنویس و به ما بده و چون نامه او را خواند، دو برابر خواستهاش به او بخشید. یکی از حاضران گفت: این نامه چقدر برای او پربرکت بود ای پسر رسولخدا! فرمود: برکت آن برای ما بیشتر بود، زیرا ما را از اهل نیکی ساخت ... نیکی آن است که بیخواهش به کسی چیزی دهند ... شاید آنکس [که محتاج است،] شبی را با اضطراب و میان بیم و امید به سر برده و نمیدانسته که آیا در برابر عرض نیازش، دست رد به سینه او خواهی زد یا شادی قبول به او خواهی بخشید و اکنون با تن لرزان و دل پرتپش نزد تو آمده، آنگاه اگر تو به قدر خواستهاش به او ببخشی، در برابر آبرویی که نزد تو ریخته، بهای اندکی به او دادهای.»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.




ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


گروه اجتماعی- پس از روزها که سازمان ثبت احوال در این چالش قرار گرفته بود که چرا آمار مرگ ومیر زمستان98 و فروردین99 را اعلام نمی کند، سرانجام طی دوروز گذشته این آمار روی سایت این سازمان قرار گرفت و با توجه به ماجرای کرونا و برخی شائبه ها درباره تعداد قربانیان این ویروس، طبیعتا ذهن ها به سمت و سوی مقایسه این آمار با سال های گذشته سوق پیدا می کند. بررسی های خراسان حاکی از این است که آمارمرگ ومیر فقط در زمستان98 در مقایسه با همین آمار در زمستان های97 و 96 در برخی از استان ها همچون تهران، قم، مازندران و گیلان که از کانون های مهم کرونا بودند، تفاوت های معناداری را به ذهن متبادر می کند. در جدول زیر آمارمرگ و میر در سال های 96 و97 و98 در کنار هم آمده است:
زمستان کم سفر
این آمارها در شرایطی رقم خورده است که با آغاز ماه اسفند و اعلام رسمی مبتلایان به کرونا در کشور به نوعی با کاهش سفرها و طبیعتا کاهش تعداد جان باختگان جاده ای روبه رو بوده ایم چنان که آمارهای پلیس نیز در چند وقت اخیر از تصادفات جاده ای همین موضوع را تایید می کند. درعین حال بررسی این آمارها در نگاهی کاوشگرانه تر و جامع به همه استان ها بیشتر به ما کمک می کند که به ارزیابی دقیق تر کرونا بپردازیم. اما با نگاهی کلی به افزایش معنادار در برخی استان ها بر می خوریم که در دو زمستان 98 با 97 در قم آمار فوت شدگان 48 درصد، در گیلان 33 درصد، در مازندران 22 درصد با افزایش مواجه بوده است. در شرایطی که مقایسه آمارهای 97 با 96 همان طور که از جدول هم بر می آید چندان معنادار نیستند.
افزایش18هزارنفری فوتی ها
به هر روی از ارقام جدید ثبت احوال برمی آید تعداد مرگ ومیرهای سال98 نسبت به سال قبل از آن نیز 18هزارو147نفر بیشتر بوده که البته ماجرای کرونا در کشور از بهمن و بیشتر در اسفند شیوع یافته است. طبق اعلام ثبت احوال در سال ۹۸ ، ۳۹۵ هزار و ۳۹۲ نفر و در سال ۹۷، ۳۷۷ هزار و ۲۴۵ فوتی ثبت شده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

.jpg)