
همزمان با چهلمین روز شهادت سردار سلیمانی و شهدای محور مقاومت، متن کامل وصیتنامه سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی منتشر شد. بخش هایی از این وصیت نامه تاریخی را سردار اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه در حالی که بغض کرده و با گریه حاضران در مصلای امام خمینی (ره) از جمله خانواده حاج قاسم همراه بود، قرائت کرد. براساس گزارش فارس، متن کامل وصیتنامه سردار دل ها که فرازهای مهمی درباره شرایط داخلی و منطقه ای داشته و حاوی توصیه های این شهید به جامعه ایران و ملت های منطقه است و از آن می شود به عنوان نقشه راه یا مانیفست «مکتب حاج قاسم» یاد کرد، به شرح زیر است.
بسم الله الرحمن الرحیم
شهادت میدهم به اصول دین
اشهد أن لا اله الا الله و اشهد أنّ محمداً رسول الله و اشهد أنّ امیرالمؤمنین علیبن ابیطالب و اولاده المعصومین اثنیعشر ائمّتنا و معصومیننا حجج الله. شهادت میدهم که قیامت حق است، قرآن حق است، بهشت و جهنم حق است، سؤال و جواب حق است، معاد، عدل، امامت، نبوت حق است.
خداوندا! تو را سپاس در زمانی اجازه ظهور و وجود دادی که عبد صالحت خمینی کبیر را درک کنم و سرباز رکاب او شوم
خداوندا! تو را سپاس که مرا صلب به صلب، قرن به قرن، از صلبی به صلبی منتقل کردی و در زمانی اجازه ظهور و وجود دادی که امکان درک یکی از برجستهترین اولیایت را که قرین و قریب معصومین است، عبد صالحت خمینی کبیر را درک کنم و سرباز رکاب او شوم. اگر توفیق صحابه رسول اعظمت محمد مصطفی را نداشتم و اگر بیبهره بودم از دوره مظلومیت علیبن ابیطالب و فرزندان معصوم و مظلومش، مرا در همان راهی قرار دادی که آن ها در همان مسیر، جان خود را که جان جهان و خلقت بود، تقدیم کردند. خداوندا ! تو را شکرگزارم که پس از عبد صالحت خمینی عزیز، مرا در مسیر عبد صالح دیگری که مظلومیتش اعظم است بر صالحیتش، مردی که حکیم امروز اسلام و تشیع و ایران و جهان سیاسی اسلام است، خامنهای عزیز ــ که جانم فدای جان او باد ــ قرار دادی.
پروردگارا ! تو را سپاس که مرا با بهترین بندگانت در هم آمیختی و درک بوسه بر گونههای بهشتی آنان و استشمام بوی عطر الهی آنان را ــ یعنی مجاهدین و شهدای این راه ــ به من ارزانی داشتی. خداوندا! ای قادر عزیز و ای رحمان رزاق، پیشانی شکر شرم بر آستانت میسایم که مرا در مسیر فاطمه اطهر و فرزندانش در مذهب تشیّع، عطر حقیقی اسلام، قرار دادی و مرا از اشک بر فرزندان علیبن ابیطالب و فاطمه اطهر بهرهمند نمودی؛ چه نعمت عظمایی که بالاترین و ارزشمندترین نعمت هایت است؛ نعمتی که در آن نور است، معنویت، بیقراری که در درون خود بالاترین قرارها را دارد، غمی که آرامش و معنویت داد. خداوندا، تو را سپاس که مرا از پدر و مادر فقیر، اما متدین و عاشق اهلبیت و پیوسته در مسیر پاکی بهرهمند نمودی. از تو عاجزانه میخواهم آن ها را در بهشتت و با اولیایت قرین کنی و مرا در عالم آخرت از درک محضرشان بهرهمند فرما.
سارُق، چارُقم پر است از امید به تو و فضل و کرم تو
ای خدای عزیز و ای خالق حکیم بیهمتا ! دستم خالی است و کولهپشتی سفرم خالی، من بدون برگ و توشهای بهامید ضیافت عفو و کرم تو میآیم. من توشهای برنگرفتهام؛ چون فقیر [را] در نزد کریم چه حاجتی است به توشه و برگ؟! سارُق، چارُقم پر است از امید به تو و فضل و کرم تو؛ همراه خود دو چشم بسته آوردهام که ثروت آن در کنار همه ناپاکیها، یک ذخیره ارزشمند دارد و آن گوهر اشک بر حسین فاطمه است؛ گوهر اشک بر اهلبیت است؛ گوهر اشک دفاع از مظلوم، یتیم، دفاع از محصورِ مظلوم در چنگ ظالم.
در دستانم چیزی را ذخیره کردهام که به این ذخیره امید دارم و آن روان بودن پیوسته بهسمت توست
خداوندا! در دستان من چیزی نیست؛ نه برای عرضه [چیزی دارند] و نه قدرت دفاع دارند، اما در دستانم چیزی را ذخیره کردهام که به این ذخیره امید دارم و آن روان بودن پیوسته بهسمت توست. وقتی آن ها را به سمتت بلند کردم، وقتی آن ها را برایت بر زمین و زانو گذاردم، وقتی سلاح را برای دفاع از دینت به دست گرفتم؛ این ها ثروتِ دست من است که امید دارم قبول کرده باشی. خداوندا! پاهایم سست است، رمق ندارد. جرئت عبور از پلی که از جهنم عبور میکند، ندارد. من در پل عادی هم پاهایم میلرزد، وای بر من و صراط تو که از مو نازک تر است و از شمشیر بُرندهتر؛ اما یک امیدی به من نوید میدهد که ممکن است نلرزم، ممکن است نجات پیدا کنم. من با این پاها در حَرَمت پا گذاردهام دورِ خانهات چرخیدهام و در حرم اولیایت در بینالحرمین حسین و عباس ات آن ها را برهنه دواندم و این پاها را در سنگرهای طولانی، خمیده جمع کردم و در دفاع از دین ات دویدم، جهیدم، خزیدم، گریستم، خندیدم و خنداندم و گریستم و گریاندم؛ افتادم و بلند شدم. امید دارم آن جهیدنها و خزیدنها و به حُرمت آن حریمها، آن ها را ببخشی. خداوندا! سر من، عقل من، لب من، گوش من، قلب من، همه اعضا و جوارحم در همین امید بهسر میبرند؛ یا ارحم الراحمین! مرا بپذیر؛ پاکیزه بپذیر؛ آنچنان بپذیر که شایسته دیدارت شوم. جز دیدار تو را نمیخواهم، بهشت من جوار توست، یا ا...!
خدایا! از کاروان دوستانم جاماندهام
خداوند، ای عزیز! من سالهاست از کاروانی بهجا ماندهام و پیوسته کسانی را بهسوی آن روانه میکنم، اما خود جا ماندهام، اما تو خود میدانی هرگز نتوانستم آن ها را از یاد ببرم. پیوسته یاد آن ها، نام آن ها، نه در ذهنم بلکه در قلبم و در چشمم، با اشک و آه یاد شدند. عزیز من! جسم من در حال علیل شدن است. چگونه ممکن [است] کسی را که 40 سال بر درت ایستاده است نپذیری؟ خالق من، محبوب من، عشق من که پیوسته از تو خواستم سراسر وجودم را مملو از عشق به خودت کنی؛ مرا در فراق خود بسوزان و بمیران. عزیزم! من از بیجاقراری و رسوای ماندگی، سر به بیابانها گذاردهام؛ من بهامیدی از این شهر به آن شهر و از این صحرا به آن صحرا در زمستان و تابستان میروم. کریم، حبیب، به کَرَمت دل بستهام، تو خود میدانی دوستت دارم. خوب میدانی جز تو را نمیخواهم. مرا به خودت متصل کن. خدایا وحشت همه وجودم را فرا گرفته است. من قادر به مهار نفس خود نیستم، رسوایم نکن. مرا بهحرمت کسانی که حرمتشان را بر خودت واجب کردهای، قبل از شکستن حریمی که حرم آن ها را خدشهدار میکند، مرا به قافلهای که بهسویت آمدند، متصل کن. معبود من، عشق من و معشوق من، دوستت دارم. بارها تو را دیدم و حس کردم، نمیتوانم از تو جدا بمانم. بس است، بس. مرا بپذیر، اما آنچنان که شایسته تو باشم.
خطاب به برادران و خواهران مجاهدم...
خواهران و برادران مجاهدم در این عالم، ای کسانی که سرهای خود را برای خداوند عاریه دادهاید و جانها را بر کف دست گرفته و در بازار عشقبازی به سوق فروش آمدهاید، عنایت کنید: جمهوری اسلامی، مرکز اسلام و تشیع است.
امروز قرارگاه حسینبن علی، ایران است
امروز قرارگاه حسینبن علی، ایران است. بدانید جمهوری اسلامی حرم است و این حرم اگر ماند، دیگر حرمها میمانند. اگر دشمن، این حرم را از بین برد، حرمی باقی نمیماند، نه حرم ابراهیمی و نه حرم محمدی(ص). برادران و خواهرانم! جهان اسلام پیوسته نیازمند رهبری است؛ رهبری متصل به و منصوب شرعی و فقهی معصوم. خوب میدانید منزهترین عالِم دین که جهان را تکان داد اسلام را احیا کرد، یعنی خمینی بزرگ و پاک ما، ولایت فقیه را تنها نسخه نجاتبخش این امت قرار داد؛ لذا چه شما که بهعنوان شیعه به آن اعتقاد دینی دارید و چه شما بهعنوان سنّی اعتقاد عقلی دارید، بدانید [باید] بهدور از هرگونه اختلاف، برای نجات اسلام خیمه ولایت را رها نکنید. خیمه، خیمه رسولا... است. اساس دشمنی جهان با جمهوری اسلامی، آتش زدن و ویران کردن این خیمه است، دور آن بچرخید. والله والله والله این خیمه اگر آسیب دید، بیت ا... الحرام و مدینه حرم رسول ا... و نجف، کربلا، کاظمین، سامرا و مشهد باقی نمیماند؛ قرآن آسیب میبیند.
خطاب به برادران و خواهران ایرانی...
برادران و خواهران عزیز ایرانی من، مردم پرافتخار و سربلند که جان من و امثال من، هزاران بار فدای شما باد، کما این که شما صدها هزار جان را فدای اسلام و ایران کردید؛ از اصول مراقبت کنید، اصول یعنی ولی فقیه، خصوصاً این حکیم، مظلوم، وارسته در دین، فقه، عرفان، معرفت؛ خامنهای عزیز را جان خود بدانید، حرمت او را مقدسات بدانید.
برادران و خواهران، پدران و مادران، عزیزان من!
جمهوری اسلامی، امروز سربلندترین دوره خود را طی میکند. بدانید مهم نیست که دشمن چه نگاهی به شما دارد، دشمن به پیامبر شما چه نگاهی داشت و [دشمنان] چگونه با پیامبر خدا و اولادش عمل کردند، چه اتهاماتی به او زدند، چگونه با فرزندان مطهر او عمل کردند؟ مذمت دشمنان و شماتت آن ها و فشار آن ها، شما را دچار تفرقه نکند.بدانید که میدانید مهم ترین هنر خمینی عزیز این بود که اول اسلام را به پشتوانه ایران آورد و سپس ایران را در خدمت اسلام قرار داد. اگر اسلام نبود و اگر روح اسلامی بر این ملت حاکم نبود، صدام چون گرگ درندهای این کشور را میدرید؛ آمریکا چون سگ هاری همین عمل را میکرد، اما هنر امام این بود که اسلام را پشتوانه آورد؛ عاشورا و محرم، صفر و فاطمیه را به پشتوانه این ملت آورد، انقلابهایی در انقلاب ایجاد کرد، به این دلیل در هر دوره هزاران فداکار جان خود را سپر شما و ملت ایران و خاک ایران و اسلام نمودهاند و بزرگ ترین قدرتهای مادی را ذلیل خود نمودهاند. عزیزانم، در اصول اختلاف نکنید.شهدا، محور عزت و کرامت همه ما هستند؛ نه برای امروز، بلکه همیشه این ها به دریای واسعه خداوند سبحان اتصال یافتهاند. آن ها را در چشم، دل و زبان خود بزرگ ببینید، همانگونه که هستند. فرزندانتان را با نام آن ها و تصاویر آن ها آشنا کنید. به فرزندان شهدا که یتیمان همه شما هستند، بهچشم ادب و احترام بنگرید. به همسران و پدران و مادران آنان احترام کنید، همانگونه که از فرزندان خود با اغماض میگذرید، آن ها را در نبود پدران، مادران، همسران و فرزندان خود توجه خاص کنید.نیروهای مسلح خود را که امروز ولی فقیه فرمانده آنان است، برای دفاع از خودتان، مذهبتان، اسلام و کشور احترام کنید و نیروهای مسلح میبایست همانند دفاع از خانه خود، از ملت و نوامیس و ارضِ آن حفاظت و حمایت و ادب و احترام کنند و نسبت به ملت همانگونه که امیرالمؤمنین مولای متقیان فرمود، نیروهای مسلح میبایست منشأ عزت ملت باشد و قلعه و پناهگاه مستضعفین و مردم باشد و زینت کشورش باشد.
خطاب به مردم عزیز کرمان...
نکتهای هم خطاب به مردم عزیز کرمان دارم؛ مردمی که دوستداشتنیاند و در طول هشت سال دفاع مقدس بالاترین فداکاریها را انجام دادند و سرداران و مجاهدین بسیار والامقامی را تقدیم اسلام نمودند. من همیشه شرمنده آن ها هستم. هشت سال بهخاطر اسلام به من اعتماد کردند؛ فرزندان خود را در قتلگاهها و جنگهای شدیدی چون کربلای5، والفجر8، طریقالقدس، فتحالمبین، بیتالمقدس و... روانه کردند و لشکری بزرگ و ارزشمند را به نام و به عشق امام مظلوم حسینبن علی به نام ثارا...، بنیان گذاری کردند. این لشکر همچون شمشیری برنده، بارها قلب ملتمان و مسلمانها را شاد نمود و غم را از چهره آن ها زدود. عزیزان! من بنا به تقدیر الهی امروز از میان شما رفتهام. من شما را از پدر و مادرم و فرزندان و خواهران و برادران خود بیشتر دوست دارم، چون با شما بیشتر از آن ها بودم؛ ضمن این که من پارهتن آن ها بودم و آن ها پاره وجود من، اما آن ها هم قبول کردند من وجودم را نذر وجود شما و ملت ایران کنم.دوست دارم کرمان همیشه و تا آخر با ولایت بماند. این ولایت، ولایت علیبن ابیطالب است و خیمه او خیمه حسین فاطمه است، دور آن بگردید. با همه شما هستم. میدانید در زندگی به انسانیت و عاطفهها و فطرتها بیشتر از رنگهای سیاسی توجه کردم. خطاب من به همه شماست که مرا از خود میدانید، برادر خود و فرزند خود میدانید.وصیت میکنم اسلام را در این برهه که تداعییافته در انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی است، تنها نگذارید. دفاع از اسلام نیازمند هوشمندی و توجه خاص است. در مسائل سیاسی آن جا که بحث اسلام، جمهوری اسلامی، مقدسات و ولایت فقیه مطرح میشود، این ها رنگ خدا هستند؛ رنگ خدا را بر هر رنگی ترجیح دهید.
خطاب به خانواده شهدا...
فرزندانم، دختران و پسرانم، فرزندان شهدا، پدران و مادران باقیمانده از شهدا، ای چراغهای فروزان کشور ما، خواهران و برادران و همسران وفادار و متدینه شهدا! در این عالم، صوتی که روزانه من میشنیدم و مأنوس با آن بودم و همچون صوت قرآن به من آرامش میداد و بزرگ ترین پشتوانه معنوی خود میدانستم، صدای فرزندان شهدا بود که بعضاً روزانه با آن مأنوس بودم؛ صدای پدر و مادر شهدا بود که وجود مادر و پدرم را در وجودشان احساس میکردم.عزیزانم! تا پیش کسوتان این ملتید، قدر خودتان را بدانید. شهیدتان را در خودتان جلوهگر کنید، بهطوری که هر کس شما را میبیند، پدر شهید یا فرزند شهید را، به عینه خوِد شهید را احساس کند، با همان معنویت، صلابت و خصوصیت.خواهش میکنم مرا حلال کنید و عفو نمایید. من نتوانستم حق لازم را پیرامون خیلی از شماها و حتی فرزندان شهیدتان ادا کنم، هم استغفار میکنم و هم طلب عفو دارم.دوست دارم جنازهام را فرزندان شهدا بر دوش گیرند، شاید بهبرکت اصابت دستان پاک آن ها بر جسدم، خداوند مرا مورد عنایت قرار دهد.
خطاب به سیاسیون کشور...
نکتهای کوتاه خطاب به سیاسیون کشور دارم: چه آن هایی [که] اصلاحطلب خود را مینامند و چه آن هایی که اصولگرا. آن چه پیوسته در رنج بودم اینکه عموماً ما در دو مقطع، خدا و قرآن و ارزشها را فراموش میکنیم، بلکه فدا میکنیم. عزیزان، هر رقابتی با هم میکنید و هر جدلی با هم دارید، اما اگر عمل شما و کلام شما یا مناظرههایتان بهنحوی تضعیفکننده دین و انقلاب بود، بدانید شما مغضوب نبی مکرم اسلام و شهدای این راه هستید؛ مرزها را تفکیک کنید. اگر میخواهید با هم باشید، شرط با هم بودن، توافق و بیان صریح حول اصول است. اصول، مطول و مفصل نیست. اصول عبارت از چند اصل مهم است:
اول آن ها، اعتقاد عملی به ولایت فقیه است؛ یعنی این که نصیحت او را بشنوید، با جان و دل به توصیه و تذکرات او بهعنوان طبیب حقیقی شرعی و علمی، عمل کنید. کسی که در جمهوری اسلامی میخواهد مسئولیتی را احراز کند، شرط اساسی آن [این است که] اعتقاد حقیقی و عمل به ولایت فقیه داشته باشد. من نه میگویم ولایت تنوری و نه میگویم ولایت قانونی؛ هیچ یک از این دو، مشکل وحدت را حل نمیکند؛ ولایت قانونی، خاصّ عامه مردم اعم از مسلم و غیرمسلمان است، اما ولایت عملی مخصوص مسئولین است که میخواهند بار مهم کشور را بر دوش بگیرند، آن هم کشور اسلامی با این همه شهید!اعتقاد حقیقی به جمهوری اسلامی و آن چه مبنای آن بوده است؛ از اخلاق و ارزشها تا مسئولیتها؛ چه مسئولیت در قبال ملت و چه در قبال اسلام. بهکارگیری افراد پاکدست و معتقد و خدمت گزاری به ملت، نه افرادی که حتی اگر به میز یک دهستان هم برسند خاطره خانهای سابق را تداعی میکنند. مقابله با فساد و دوری از فساد و تجملات را شیوه خود قرار دهند. در دوره حکومت و حاکمیت خود در هر مسئولیتی، احترام به مردم و خدمت به آنان را عبادت بدانند و خود خدمت گزار واقعی، توسعهگر ارزشها باشند، نه با توجیهات واهی، ارزش ها را بایکوت کنند.مسئولین همانند پدران جامعه میبایست به مسئولیت خود پیرامون تربیت و حراست از جامعه توجه کنند، نه با بیمبالاتی و بهخاطر احساسات و جلب برخی از آرای احساسی زودگذر، از اخلاقیاتی حمایت کنند که طلاق و فساد را در جامعه توسعه دهد و خانوادهها را از هم بپاشاند. حکومتها عامل اصلی در استحکام خانواده و از طرف دیگر عامل مهم از هم پاشیدن خانواده هستند. اگر به اصول عمل شد، آن وقت همه در مسیر رهبر و انقلاب و جمهوری اسلامی هستند و یک رقابت صحیح بر پایه همین اصول برای انتخاب اصلح صورت میگیرد.
خطاب به برادران سپاهی و ارتشی...
کلامی کوتاه خطاب به برادران سپاهی عزیز و فداکار و ارتشیهای سپاهی دارم: ملاک مسئولیتها را برای انتخاب فرماندهان، شجاعت و قدرت اداره بحران قرار دهید. طبیعی است به ولایت اشاره نمیکنم، چون ولایت در نیروهای مسلح جزء نیست، بلکه اساس بقای نیروهای مسلح است، این شرط خللناپذیر میباشد. نکته دیگر، شناخت به موقع از دشمن و اهداف و سیاستهای او و اخذ تصمیم به موقع و عمل به موقع؛ هر یک از این ها اگر در غیر وقت خود صورت گیرد، بر پیروزی شما اثر جدی دارد.
خطاب به علما و مراجع معظم...
سخنی کوتاه از یک سرباز 40ساله در میدان، به علمای عظیمالشأن و مراجع گرانقدر که موجب روشنایی جامعه و سبب زدودن تاریکی، مراجع عظام تقلید؛ سربازتان از یک برج دیدهبانی دید که اگر این نظام آسیب ببیند، دین و آن چه از ارزشهای آن [که] شما در حوزهها استخوان خُرد کردهاید و زحمت کشیدهاید، از بین میرود. این دورهها با همه دورهها متفاوت است، این بار اگر مسلط شدند، از اسلام چیزی باقینمیماند. راه صحیح، حمایت بدون هرگونه ملاحظه از انقلاب، جمهوری اسلامی و ولی فقیه است. نباید در حوادث، دیگران شما را که امید اسلام هستید به ملاحظه بیندازند. همه شما امام را دوست داشتید و معتقد به راه او بودید. راه امام مبارزه با آمریکا و حمایت از جمهوری اسلامی و مسلمانان تحت ستم استکبار، تحت پرچم ولی فقیه است. من با عقل ناقص خود میدیدم برخی خناسان سعی داشتند و دارند که مراجع و علمای مؤثر در جامعه را با سخنان خود و حالت حقبهجانبی به سکوت و ملاحظه بکشانند. حق واضح است؛ جمهوری اسلامی و ارزشها و ولایت فقیه میراث امام خمینی (رحمة الله علیه) هستند و میبایست مورد حمایت جدی قرار گیرند. من حضرت آیتا...العظمی خامنهای را خیلی مظلوم و تنها میبینم. او نیازمند همراهی و کمک شماست و شما حضرات با بیانتان و دیدارهایتان و حمایتهایتان با ایشان میبایست جامعه را جهت دهید. اگر این انقلاب آسیب دید، حتی زمان شاه ملعون هم نخواهد بود، بلکه سعی استکبار بر الحادگری محض و انحراف عمیق غیر قابل برگشت خواهد بود. دست مبارکتان را میبوسم و عذرخواهی میکنم از این بیان، اما دوست داشتم در شرفیابیهای حضوری به محضرتان عرض کنم که توفیق حاصل نشد.
سربازتان و دستبوستان/از همه طلب عفو دارم
از همسایگانم و دوستانم و همکارانم طلب بخشش و عفو دارم. از رزمندگان لشکر ثارالله و نیروی باعظمت قدس که خار چشم دشمن و سد راه اوست، طلب بخشش و عفو دارم؛ خصوصاً از کسانی که برادرانه به من کمک کردند. نمیتوانم از حسین پورجعفری (*) نام نبرم که خیرخواهانه و برادرانه مرا مثل فرزندی کمک میکرد و مثل برادرانم دوستش داشتم. از خانواده ایشان و همه برادران رزمنده و مجاهدم که به زحمت انداختمشان عذرخواهی میکنم. البته همه برادران نیروی قدس به من محبت برادرانه داشته و کمک کردند و دوست عزیزم سردارقاآنی که با صبر و متانت مرا تحمل کردند.
* سردار شهید حسین پورجعفری از دهه 60 و دوران دفاع مقدس در لشکر 41 ثارا... همراه حاج قاسم بود و برخی از او به عنوان مخزن الاسرار سردار شهید سلیمانی یاد می کنند. شهید پورجعفری نیز در بامداد 13 دی، در معیت حاج قاسم توسط ارتش آمریکا ترور شد و به شهادت رسید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


مصطفی قاسمیان - از مدتها قبل از سیوهشتمین جشنواره ملی فیلم فجر، در محافل سینمایی، بسیار شنیده میشد که جواد عزتی احتمالاً 4-5 فیلم در جشنواره خواهد داشت و از آن جا که از فیلمهایش هم خبرهای خوبی میرسید، این احتمال مطرح میشد که او یکی از شانسهای اصلی کسب سیمرغ است. با این حال سهشنبهشب و طی اختتامیه جشنواره، مشخص شد که او یک بار دیگر دستش از سیمرغ کوتاه مانده؛ ماجرایی که این بار با حواشی خاصی هم همراه بود. به همین بهانه به حضور موفق جواد عزتی در چهار دوره اخیر جشنواره فجر پرداختهایم؛ جایی که بازیهای خوبی به نمایش گذاشته و هر بار تا یک قدمی جایزه رفته، اگرچه به این افتخار دست پیدا نکرده است. ناگفته نماند بر سر خوب بودن بعضی از این بازیها مثل حضورش در «ماجرای نیمروز» و «شنای پروانه» توافق بیشتری وجود دارد و بر سر بعضی دیگر کمتر. توالی بازیهای خوب و گاهی عالی طی چهار سال متوالی، این تلقی را به وجود آورده که جواد عزتی واقعاً بدشانس است.
ماجرای نیمروز/جشنواره 35
یکی از اولین حضورهای جواد عزتی در نقش غیرکمدی، «ماجرای نیمروز» به کارگردانی محمدحسین مهدویان بود. او بازی در نقش مکمل «صادق» را برعهده داشت که یک شخصیت باهوش و مرموز اطلاعاتی بود و از لحاظ ظاهری نیز شبیه سعید امامی چهرهپردازی شده بود. فیلم «ماجرای نیمروز» مورد توجه مخاطبان و منتقدان قرار گرفت و حتی به دو جایزه بهترین فیلم و بهترین فیلم از نگاه تماشاگران نیز دست یافت، اما برای عزتی تنها یک نامزدی به ارمغان آورد. او در آن جشنواره نوید محمدزاده را برای بازی فوقالعاده در «بدون تاریخ، بدون امضا» رقیب خود میدید، که از هر لحاظ رقیب قدری بود و برای این فیلم جوایز فراوانی گرفت.
تنگه ابوقریب/ جشنواره 36
در جشنواره سال بعد، جواد عزتی با «تنگه ابوقریب» حاضر بود، محصول مشترک بهرام توکلی و سعید ملکان که فیلم چشمگیری از آب درآمده بود و به رغم برخی نواقص در فیلم نامه و شخصیتپردازی، به دلیل ویژگیهای فنی تحسین شد. فیلم در نهایت به جوایز فراوانی از جمله سیمرغ بهترین فیلم دست یافت، اما عزتی اگرچه بازیاش کمابیش مورد توجه منتقدان قرار گرفت، اما برای این فیلم نامزد نشد. سیمرغ نقش اول به امیر جدیدی دیگر بازیگر «تنگه ابوقریب» (به صورت مشترک با «عرق سرد») رسید و با توجه به نقشآفرینیهای بسیار خوب او، کسی هم اعتراضی نداشت. در آن سال امین حیایی برای «شعلهور» و نوید محمدزاده برای «مغزها...» دیگر شانسهای سیمرغ بودند.
لاتاری/ جشنواره 36
عزتی در سال 96 حسابی پرکار بود و علاوه بر بازی در دو فیلم بسیار پرفروش «آینه بغل» و «هزارپا»، در دو فیلم جدی هم بازی کرده بود. او «لاتاری» به کارگردانی محمدحسین مهدویان را نیز در جشنواره سیوششم داشت. «لاتاری» هم از لحاظ مضمون و هم از لحاظ فرم، جنجالیترین فیلم جشنواره شد؛ مخاطب فراوان و همچنین مخالفان فراوانی داشت. با این حال کمتر کسی درباره بازی جواد عزتی نظر منفی داشت و بسیاری بازی وی را که کوتاه هم بود، پسندیدند. با این حال فیلم مورد توجه داوران جشنواره قرار نگرفت و تنها در یک رشته فنی نامزد شد. سیمرغ بهترین بازیگر مکمل نیز به جمشید هاشمپور برای «دارکوب» رسید که انتخابی بسیار جنجالی بود و مخالفان زیادی پیدا کرد.
ماجرای نیمروز: رد خون/جشنواره 37
آخرین همکاری عزتی با مهدویان هم مورد توجه منتقدان قرار گرفت. او در دنباله «ماجرای نیمروز»، یک بار دیگر نقش «صادق» را ایفا کرد؛ در حالی که این بار، کاراکتر ابعادی منفی یافته بود. «رد خون» نظر بسیاری از منتقدان را جلب کرد. عزتی نیز موفق بود، اما باز هم در حد نامزدی جایزه. نکته جالب این بود که تهیهکننده اعلام کرد نام عزتی را برای نقش اول به جشنواره ارائه کرده، ولی او در نقش مکمل نامزد شد! اگرچه این بار رقبای وی بسیار قدر بودند و او قافیه را به علی نصیریان برای «مسخرهباز» باخت؛ هر چند در میان نامزدها، نوید محمدزاده برای «متری شیشونیم» و آرمین رحیمیان برای «شبی که ماه...» نیز حضور داشتند که بازی هر دو تحسین شده بود.
شنای پروانه/ جشنواره 38
جواد عزتی امسال با اختلاف زیاد، پرکارترین هنرپیشه جشنواره بود و پنج فیلم داشت: دو نقش اول و سه نقش مکمل. فیلم «شنای پروانه» به کارگردانی محمد کارت، مورد تحسین فراوان مخاطبان و منتقدان قرار گرفت و پنج جایزه، از جمله دو سیمرغ بازیگری مکمل برای امیر آقایی و طناز طباطبایی و همچنین جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را گرفت. بازی عزتی نیز در نقش لات توبهکردهای به نام «حجت»، آنقدر خوب بود که به همراه دو بازی بسیار خوب از فرامرز قریبیان در «خروج» و پیمان معادی در «درخت گردو» را جزو شانسهای اصلی کسب جایزه نقش اول مرد میدانستند، اما در نهایت حتی نامزد هم نشد و جایزه نیز به معادی رسید؛ جایزهای که بسیار جنجالی هم شد.
آتابای/ جشنواره 38
دیگر فیلم جواد عزتی در جشنواره امسال که مورد تحسین منتقدان قرار گرفت، «آتابای» به کارگردانی نیکی کریمی بود. پیش از جشنواره هم شنیده میشد که کریمی فیلم متفاوتی ساخته و در خلال جشنواره مشخص شد این شنیدهها حقیقت داشته است. جواد عزتی در این فیلم که پرترهای از شخصیت «آتابای» با بازی هادی حجازیفر بود، نقش مکمل کوتاهی بازی کرده بود که برای بهترین بازیگر نقش مکمل، نامزد هم شد، اما در نهایت به سیمرغ دست نیافت. درباره امسال، شایعات فراوانی هم به وجود آمد، از جمله این که گفته شد سعید راد عضو هیئت داوران بخش سودای سیمرغ، تهدید کرده در صورت اهدای جایزه به عزتی، از هیئت داوران کنارهگیری خواهد کرد!

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

با انتشار فهرست نهایی شورای ائتلاف اصولگرایان در خراسان رضوی، واکنش ها به این لیست همچنان ادامه دارد. به گزارش خراسان رضوی، شورای ائتلاف نیروهای انقلاب (اصولگرایان) در خراسان رضوی، هفته گذشته با برگزاری انتخابات درون تشکیلاتی، فهرست نهایی خود را برای حوزه انتخابیه مشهد و کلات منتشر کرد که شامل چهار نماینده فعلی مشهد (حجتالاسلام نصرا... پژمانفر، حجتالاسلام محمدحسین حسینزاده بحرینی، سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی، جواد کریمی قدوسی) و فاطمه رحمانی به عنوان منتخب پنجم و نماینده بانوان بود.
لیست نهایی ائتلاف اصولگرایان درشهرستانها
این شورا همچنین روز پنج شنبه نامزدهای مد نظر خود را در شهرستانهای خراسان رضوی اعلام کرد. به گزارش ایسنا، نامزدهای مدنظر شورای ائتلاف در شهرستان های استان به این شرح است: تربت حیدریه: محسن زنگنه، گناباد: محمد صفایی دلویی، کاشمر و بردسکن: جواد نیکبین، درگز: حامد بیهقی، قوچان: مرتضی رحمانی مطلق، فریمان و سرخس: احسان قاضیزاده، طرقبه و چناران: حسین عباسزاده امامی، نیشابور و فیروزه: احسان ارکانی و هاجر چنارانی، -سبزوار: علیاصغر عنابستانی و بهروز محبی، خواف و رشتخوار: علیاکبر احمدپور، تربت جام: غلامرضا قنبری.
انتشار لیست ائتلاف «جریان مردم» درمشهد
از جمله واکنش به لیست شورای ائتلاف اصولگرایان برای حوزه انتخابیه مشهد، انتشار لیستی با نام «ائتلاف بزرگ جریان مردم» با شعار «نه به مجلس تکراری» است. این ائتلاف پنج شنبه شب با برگزاری مراسمی در گلشهر فهرستی را منتشر کرد که در فضای مجازی با نام «اولین لیست رسمی در مقابل شانا» منتشر شد. لیست ائتلاف بزرگ جریان مردم به این شرح است :
غلامحسین صاحبی
علیرضا امیرحسنخانی
حمید کفشکنان
مجیدحسینی
سمیه سادات ابراهیمی
دلایل شورای تشکل های فرهنگی اجتماعی در نقد لیست ائتلاف
شورای تشکل های فرهنگی و اجتماعی مشهدالرضا(ع) نیز با انتشار بیانیه ای، دلایل خود را در مخالفت با لیست شورای ائتلاف اصولگرایان برای حوزه انتخابیه مشهد و کلات مطرح کرد. دراین بیانیه آمده است : «شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی مشهد به لیستی برای انتخابات یازدهمین دوره مجلس رسیده است که در آن هیچ گزینه جوان مومن و انقلابی کارآمد وجود نداشته و این معنایی جز زیر پا نهادن مهمترین اصل از اصول بیانیه گام دوم انقلاب ندارد. این درحالی است که نیروهای انقلابی مشهدالرضا(ع) با سلایق و طیف های گوناگون با پذیرش اصل وحدت بر مبنای اصول انقلاب اسلامی به دنبال ایجاد همدلی برای رسیدن به یک لیست انقلابی، کارآمد و جوان از دل یک فرایند شاخص محور ماه ها تلاش مجاهدانه کرده اند، اما در نهایت به دلیل سوء تدبیرهایی که انجام گردید شاهد یک اتفاق خجسته در این خصوص نبودیم». در ادامه این بیانیه دلایل شورای تشکل های فرهنگی اجتماعی درباره این موضع گیری ذکر شده که اهم آن به این شرح است :
* اصل شاخص گرایی عملا به محاق رفت و همان رویه لابیگری سیاسی اما این بار با تابلوی شاخص گرایی در این دوره لیست نهایی را تعیین کرد.
* حذف امتیاز ویژه جوانگرایی، عملا جوانان را از رقابت با کاندیداهایی که سابقه حضور در چند دوره مجلس داشتند بازداشت و در نتیجه سه نفر از جوانان توانمند در عین شایستگی و کسب آرای مجمع به دلیل حذف امتیاز ویژه جوانی، از حضور در لیست نهایی جا ماندند.
* در تشکیل مجمع عمومی طبق آییننامه می بایست هر یک از اعضای اضلاع شورای مرکزی، ۵ نفر را به عنوان عضو مجمع عمومی معرفی می کردند اما متاسفانه تعدادی از اعضای اضلاع نه تنها در مجمع دعوت نشدند بلکه یکی از اضلاع بدون هماهنگی با آنها اقدام به پر کردن جاهای خالی با نفرات همسوی خود کرد.
* در جلسه مجمع عمومی برخی از عوامل که وظیفه نظارت یا توزیع تعرفه رای را داشته اند، امانتداری را زیر پا گذاشته و نسبت به رای دادن یا ندادن به یک کاندیدای خاص به سایرین توصیه هایی را می کردند.
البته شورای تشکل های فرهنگی اجتماعی مشهدالرضا(ع) در این بیانیه اعلام کرد، با همه گلایهمندی از روند ائتلاف، به وحدت اصولگرایان پایبند بوده و لیست انتخاباتی جداگانه منتشر نخواهد کرد.
انتقاد صریح خلیل موحدی از نمایندگان فعلی مشهد
از دیگر واکنش ها، استوری های خلیل موحدی فعال فرهنگی و عضو سابق شورای شهر مشهد بود. او با انتشار مطلبی در صفحه اینستاگرامی خود، عملکرد برخی نمایندگان فعلی مشهد در مجلس راکه در لیست ائتلاف اصولگرایان برای مجلس یازدهم نیز قرار گرفته اند مورد نقد قرار داد. خلیل موحدی در یکی از استوری های خود با بازنشر بخش هایی از خطبه های روز گذشته آیت ا... علم الهدی در نماز جمعه مشهد نوشت : «کسانی که با عهدشکنی و کنار گذاشتن شاخص ها و عدم توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب و نماینده ولی فقیه، به جوانگرایی، زمینه یاس جوانان و خروج از وحدت را فراهم کرده اند، در حقیقت بستر رای آوری زاویه داران با ولایت را رقم زده اند و در مقابل کلام صریح نماینده ولی فقیه ایستاده اند و باید پاسخگوی ذنب لایغفر باشند».
حمایت جنبش مطالبه از لیست ائتلاف با وجود گلایه مندی
خبر دیگر درباره لیست ائتلاف اصولگرایان در مشهد، واکنش جنبش مطالبه به آن بود. بر اساس آن چه در کانال تلگرامی جنبش مطالبه مطرح شده، دبیر کل این جنبش درباره لیست ائتلاف اصولگرایان در مشهد بیانیه ای منتشر کرد که در بخشی از آن آمده است : «برآیند خروجی از مکانیزم فعلی شورا نه تنها نمی تواند تامین کننده نظر اکثریت ولایی شهر باشد بلکه کوچک ترین سنخیتی هم با بیانیه گام دوم انقلاب نداشته و همچنان تکرار همان نسخه های قبلی است. بنده به متولیان این شورا تضمین می دهم که با مجموعه و ترکیب فعلی هرگز نخواهید توانست جوان گرایی کرده و گردش نخبگانی ایجاد کنید». جنبش مطالبه البته با وجود گلایه مندی، بر حمایت از لیست شورای ائتلاف تاکید کرده و همچنین با بیان این که جوانان انقلابی، خط خود را از جریان وحدت شکن جدا خواهند کرد، برخی نام ها را به عنوان نامزدهای انصراف دهنده در حوزه انتخابیه مشهد و کلات در حمایت از ائتلاف منتشر کرده است.
نامزدهایی که انصراف دادند
براساس ادعای این جنبش اسامی انصراف دهندگان به این شرح است : فرجا... شوشتری، کمیل ضرابی، علی ذاکر الحسینی، حسن منصوریان، مجید عسکری، محمدرضا قره خانی، زهرا عنابستانی، فرهاد عظیمی فر، نجمه خدادادی. جنبش مطالبه همچنین امامی، قاضی زاده، ارکانی و «علی اصغر عنابستانی و آقای بهروز محبی» را به ترتیب به عنوان نامزدهای مورد حمایت خود در دو حوزه انتخابیه «چناران و طرقبه شاندیز»، «فریمان و سرخس»، «نیشابور و فیروزه» و «سبزوار» معرفی کرد.
«شانا» ذیل تعاریف شورای ائتلاف تهران عمل نکرد
جامعه جوانان متحد اسلامی در خراسان رضوی نیز نقدهایی را به لیست شورای ائتلاف مطرح کرد. «جمشید خاتمی» دبیر این جامعه در گفت وگو با ایسنا در این باره اظهار کرد: لیست ارائه شده توسط شورای ائتلاف نیروهای انقلاب استان ذیل تعاریف شورای ائتلاف تهران نیست، بنابراین باطل است، از ابتدا نیز شورای ائتلاف اعلام کرد که در چهار استان دخالت نمیکند، زیرا به حرف شورا عمل نمیکنند که یکی خراسان رضوی بود، بنابراین لیست استان، لیست شانا نیست. شایان ذکر است جامعه جوانان متحد اسلامی خراسان عصر دیروز نیز لیست کاندیداهای مورد حمایت خود را منتشر کرد که نامزدهای حاضر در آن بدون اولویت به این شرح است :
مجید حسینی
سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی
غلامحسین صاحبی
مرتضی کامل نواب
سعید شعرباف تبریزی
همچنین «ارکانی» و «سبحانی نیا» در حوزه انتخابیه نیشابور، «عنابستانی» در حوزه انتخابیه سبزوار، «احسان قاضی زاده هاشمی» در حوزه انتخابیه فریمان، «قنبری» در حوزه انتخابیه تایباد، باخرز و تربت جام مورد حمایت این جریان هستند.
شایان ذکر است طی روزهای گذشته برخی لیست های دیگر برای حوزه انتخابیه مشهد و کلات نیز در فضای مجازی منتشر شد که روزنامه خراسان پس از کسب اطمینان از صحت آن ها در شماره های بعد این لیستها را منتشر خواهد کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

محمد حقگو نویسنده
«یکی از آشنایان ما می خواست در پیش فروش خودرویی اخیر ثبت نام کنه. منتها آخرین ساعات بازبودن ظرفیت ها متوجه شده بود و به رغم داشتن موجودی در حساب های کارتی، پول هاش سرجمع نبود. نزدیک ظهر به من زنگ زد و بعد از تعریف ماجرا گفت که پول توی کارت های بانکی ام هست اما چون سقف انتقال هر کارت از خودپرداز سه میلیون تومانه از طرف دیگه 14 میلیون کم دارم، کسری پولم جور نمیشه. توی کارتت پول داری برام واریز کنی؟ دست بر قضا من هم اون ساعت موجودی کارتم به یک میلیون هم نمی رسید. ازش عذرخواهی کردم، اما با توجه به تجربه قبلی، بهش گفتم: خودت هم می تونی این کار رو انجام بدی. گفت چطوری؟ گفتم. خونه ات که نزدیک بانکه، اگه به هم بجنبی، می تونی تا بانک تعطیل نشده، این کار رو انجام بدی. بعد راهنمایی اش کردم که پایانه داخل شعبه ها سقفشون 15 میلیون تومانه و با تجمیع مبالغ کارت ها و رسوندن خودش به نزدیک ترین شعبه، می تونه آنی تا این سقف پول منتقل کنه. رفت و در نهایت کارش انجام شد و با خوشحالی، شیرینی ما رو هم داد! اما بعدش خیلی شاکی بود که چرا این همه محدودیت برای انتقال پول درست کرده اند؟ من با توجه به بررسی هایی که قبلاً در این زمینه داشتم، توضیحاتی بهش دادم که در نهایت نه کاملاً بلکه تاحدی قانعش کرد. در این گزارش به خلاصه ای از این بررسی ها و آخرین محدودیت نقل و انتقالات پول از طریق سامانه های بانکی اشاره می کنیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

محمد جواد رنجبر/ روز به روز شاهد افزایش آسیب های اجتماعی در میان دانش آموزان هستیم و از آن سو، بودجه پیشگیری از این آسیب ها نیز بسیار ناچیز است!
به گزارش خراسان، بر اساس تحقیق های انجام گرفته، انحرافات اخلاقی، خشونت، دخانیات و بزهکاری به ترتیب بیشترین موارد آسیب های اجتماعی را در میان دانش آموزان تشکیل می دهد. ترک تحصیل، فرار از مدرسه، اعتیاد، سرقت، تشکیل گروه های معارض و وندالیسم و… نیز از دیگر آسیب های اجتماعی است که روز به روز در حال گسترش میان دانش آموزان است به طوری که معاون وزارت آموزش و پرورش در این زمینه گفته است: «۳۰ درصد دانشآموزان به شدت نیاز به توانمندسازی اجتماعی دارند.»
با وجود این در لایحه بودجه سال 99 کل کشور که اکنون در کمیسیون تلفیق بودجه مجلس در حال بررسی است، برای برنامه پیشگیری از آسیب های اجتماعی دانش آموزان، 33 میلیارد و 500 میلیون تومان اختصاص یافته است. این برنامه شامل نظام مراقبت های اجتماعی دانش آموزان با پیش بینی 29 میلیارد و 258 میلیون تومان بودجه، ارائه خدمات توانمند سازی به دانش آموزان در معرض خطر با پیش بینی دو میلیارد و 71 میلیون تومان بودجه و نیز پیشگیری از آسیبهای اجتماعی به دانش آموزان و والدین با پیش بینی دو میلیارد و 170 میلیون تومان بودجه است.در لایحه بودجه سال 1398 کل کشور نیز برای برنامه پیشگیری از آسیب های اجتماعی دانش آموزان 31 میلیارد و 300 میلیون تومان پیش بینی شده بود که امسال این رقم دو میلیارد و 200 میلیون تومان افزایش یافته است.
با احتساب آمار 14 میلیون و 600 هزار دانش آموز در سال تحصیلی 99-98، سرانه هر دانش آموز در برنامه پیشگیری از آسیب های اجتماعی دانش آموزان در لایحه بودجه سال 1399 کل کشور، حدود دو هزار و 295 تومان است که این رقم، برای جمعیت مهم و تأثیرگذاری که آینده کشور به آن ها بستگی دارد، اصلا کافی نیست.همچنین پیشگیری از آسیبهای اجتماعی به ویژه در دانش آموزان باید بهعنوان یکی از مهمترین اولویتهای کشور مورد توجه متصدیان کشور قرار گیرد.
نامه به رئیس مجلس
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در گفت و گو با مهر با اشاره به این که یکی از ارگانهایی که میتواند در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی نقش داشته باشد، آموزش و پرورش است، اظهار کرد: در صورتی که با برنامههای پیشگیرانه و اختصاص اعتبار ویژهای در مدارس بتوانیم از بروز آسیبهای اجتماعی جلوگیری کنیم، امنیت جامعه نیز تضمین خواهد شد.
سیدحسن موسوی چلک با اشاره به تحصیل بیش از 14 میلیون دانش آموز در کشور، افزود: هیچ ساختاری مانند آموزش و پرورش نداریم که همزمان با گروه زیادی از مخاطبان مانند والدین، دانش آموزان و اولیای مدرسه در ارتباط باشد.
وی از ارسال نامه به رئیس مجلس خبر داد و گفت: به عنوان یک تشکل غیردولتی که در خصوص آسیبهای اجتماعی نیز فعالیت داریم در نامهای از رئیس مجلس درخواست کردیم که بودجه بخش آسیبهای اجتماعی را افزایش دهد، چرا که در غیر این صورت با مشکلات زیادی روبه رو خواهیم شد.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران افزود: باوجود تدوین برنامه ششم توسعه و اسناد بالادستی که در همه آن ها توجه ویژه به پیشگیری از آسیبهای اجتماعی مورد تاکید قرار گرفته، انتظار میرود مجلس سکوت نکند و در کمیسیونهای مربوط درباره افزایش اعتبارات پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، اقدامات ویژهای را انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: برنامه پیشگیری باید بر اساس ارتقای سلامت روان جامعه تدوین شود که متأسفانه در این خصوص غفلت شده است چرا که اگر مجلس فکری برای افزایش بودجه آسیبهای اجتماعی نکند به راحتی سرمایههای اجتماعی خود را از دست خواهیم داد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

بنابر آن چه تاکنون از سوی منابع نزدیک به طالبان در دوحه و منابع آمریکایی همچون مایک پمپئو وزیر امور خارجه، مارک اسپر وزیر دفاع و دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده برمیآید این است که آمریکا و طالبان به امضای توافق صلح نزدیک شدند، اما آن چه برای دوطرف این مذاکره و همچنین مردم افغانستان و کشورهای دخیل در امور افغانستان مهم است، این است که جزییات این توافق چیست و دوطرف چگونه به اجرای آن متعهد خواهند بود؟منابع نزدیک به گروه طالبان اعلام کردند توافق صلحی که قرار است میان این گروه و آمریکا به امضا برسد همان توافقنامه صلحی است که ترامپ یک سویه و به بهانه کشته شدن یک سرباز آمریکایی توسط طالبان در کابل از آن خارج شده بود.
پس از آن بود که آمریکا مجدد به این توافقنامه صلح بازگشت و تحلیل گران بر این باور بودند که این بار آمریکایی ها شرایط جدیدی به این توافق اضافه کرده اند، از جمله این که گروه طالبان باید روابط خارجی خود را با برخی کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران کم کند یا به این روابط پایان دهد، دوم این که طالبان باید بپذیرد نیروهای آمریکایی در افغانستان در قالبهای مختلف از جمله در قالبهای اطلاعاتی و عملیاتی باقی بمانند.با این حال منابع گروه طالبان تایید می کنند که آن ها همان توافقی را امضا کردند که پیش از این بین دو طرف امضا شده بود و هیچ شرایط جدیدی در آن را نپذیرفتند. از سوی دیگر آمریکاییها و دولت افغانستان پیش از این شرط گذاشته بودند در صورتی توافقنامه را امضا می کنند که طالبان راضی به آتش بس سراسری در افغانستان شود.
با این حال آن چه امروز از صحبت های دو طرف بر میآید این است که آن ها در کاهش خشونت به توافق رسیدند و به احتمال زیاد این کاهش خشونت در افغانستان آغاز میشود و تا هفت روز ادامه خواهد داشت و در پایان هفت روز اگر با موفقیت همراه باشد، توافق صلح امضا خواهد شد.حال باید به چند نکته در زمینه توافق صلح توجه شود. نکته اول این که کاهش خشونت و سازوکار عمل به آن چیست؟
نماینده غیرنظامی ناتو در افغانستان و سفیر اتحادیه اروپا در افغانستان بر این باورند که آمریکا و طالبان تعریف مشخص و همسانی از کاهش خشونت ندارند. بر همین اساس عدهای بر این باورند که یکی از زمینههایی که در کوتاه مدت یا بلند مدت دو طرف این توافق یعنی آمریکا و طالبان می توانند زیر این توافق بزنند و از آن خارج شوند، مکانیسم کاهش خشونت است. یعنی دراین مکانیسم تعریف نشده است که منظور از کاهش خشونت چیست؟آیا کاهش در تعداد کشتار ناشی از خشونتهاست یا در تعداد حملات؟ برای مثال اگر در مدت یک ماه یک حمله انتحاری و بزرگ انجام شود و در آن ۲۰۰ نفر کشته شوند، یا اگر در یک ماه 100 حمله انتحاری صورت گیرد اما تنها ۲۰ نفر کشته شوند، کدام یک به معنای کاهش خشونت است؟
این مکانیسم از سوی دوطرف تعریف نشده و تعریف یکسانی برای آن وجود ندارد و می تواند یکی از دلایل بر هم زدن توافق در آینده باشد. دومین مسئله برای برهم زدن توافق و عمل نکردن به آن از سوی دوطرف این است که هیچ طرح مشخصی برای پس از صلح تدوین نشده است. نه تیم گفت وگو کننده از سوی کابل تعیین شده که در آن نقش دولت افغانستان، سیاسیون و جهادیها و احزاب مختلف دیده شود، نه این که گروه طالبان طرح مشخصی برای آینده افغانستان و اداره آن دارد و نه طرف آمریکایی تاکنون توانسته است گروهی را به عنوان گروه برتر و اولویتدار برای مذاکره با طالبان جهت تعیین سرنوشت آینده افغانستان تشکیل دهد.بنابراین هیچ یک طرح مشخصی برای آینده افغانستان ندارند و این روشن می کند که در کوتاهمدت پس از توافق صلح اختلافات گستردهای در زمینه مذاکرات بین الافغانی و همچنین چگونگی اداره کشور پس از مذاکرات صلح به وجود خواهد آمد.
همین نارضایتیها هم در بدنه طالبان و هم از سوی رهبران جهادی، می تواند دو طرف مذاکره را به سمت برهم زدن توافق پیش ببرد. مسئله سوم این است که گروه طالبان تاکنون نپذیرفته است که به صورت مشترک با آمریکاییها علیه گروههای شبه نظامی افراطی در افغانستان پس از توافق صلح به مبارزه بپردازد به عنوان مثال اگر فردای توافق صلح سر و کله داعش در افغانستان پیدا شود، وظیفه مبارزه با او بر عهده کیست؟
طالبان بر اینباور است که داعش در افغانستان توسط آمریکا به وجود آمده و آمریکا برنامههای حمایتی از او را پیش خواهد برد. حال اگر داعش در افغانستان دوباره شکل بگیرد، قطعا دستهای خارجی از جمله آمریکاییها پشت آن است. اگر قرار باشد طالبان به مبارزه با این گروه بپردازد پس مستقیما در برابر طرح و نقشه آمریکا قرار گرفته است. ازسوی دیگر اگر طالبان این را بپذیرد که همزمان با آمریکاییها به مبارزه با داعش بپردازد، بر اهداف و خطوط قرمز خود پای نهاده و بدنه میانی و جنگجوی خود را از دست داده است.
باید این نکته را در نظر داشت که وجود داعش و سایر شبه نظامیان خارجی از جمله ازبکها، عرب- افغانها، تاجیکها و حتی ترکمنها در افغانستان مسئله ای پذیرفته شده است و این که مبارزه با این گروهها برعهده کیست، نیز در این توافق دیده نشده است. همین موضوع، مسئله اختلافی دیگر در آینده توافق صلح است و میتواند یکی از نکات برهم زننده توافق باشد. نکته دیگر برای برهم زدن توافق این است که آمریکاییها این موضوع را پذیرفتهاند که طالبان به چیزی کمتر از تمامیت حکومت در افغانستان راضی نیست اما آمریکاییها حاضر به بیان این نکته هم نیستند. اکنون پس از این که توافق صلح امضا شود طالبان به سمت به دست گرفتن تمام قدرت در افغانستان حرکت خواهد کرد. اگر آمریکا بخواهد حامیان سنتی خود در ۲۰ سال گذشته را در افغانستان حفظ کند، مجبور به رویارویی مجدد چه رویارویی سیاسی و چه رویارویی نظامی با طالبان خواهد بود. لذا مجبور به حمایت از متحدان سنتی خود است. این موضوع سبب میشود که نوعی از اختلاف و رویارویی و برهم زدن توافق در افغانستان شکل بگیرد.
نکته آخری که میتوان در این زمینه به آن اشاره کرد این است که بخشی از بدنه طالبان به بهانه این که آتشبس نیست و موضوع کاهش خشونت مطرح شده است، سلاح خود را بر زمین نخواهند گذاشت و حتی در حد اندک به مبارزات خود در افغانستان ادامه خواهند داد. این نکتهای است که سر و سامان دادن به این نیروهای شبه نظامی باقیمانده بر عهده کیست؟ ا
گر طالبان به تمامیت قدرت دست پیدا نکند و اهدافش بر اساس توافق صلح محقق نشود، آیا حاضر است شبه نظامیان خود را از میدان جنگ باز پس گیرد و جنگ را به طور کامل متوقف کند؟ یا اختلاف دوباره در مذاکرات و زدن زیر تعهدات سبب میشود جنگجویان طالب مجدد به میدان جنگ برگردند. باید این نکته را دانست که ممکن است عدهای از بدنه نظامی طالبان مخالف هرگونه توافق صلحی از سوی رهبران سیاسی خود باشند و آن ها به مبارزه خود ادامه دهند.
همین موضوع بهانه را برای آمریکاییها جور خواهد کرد تا به صورت یک طرفه زیر توافق صلح بزنند و به حضور خود در افغانستان ادامه دهند و مجوزی برای عملیات نظامی گسترده آن ها با نام استراتژی زمین سوخته در افغانستان فراهم کند.نکته پایانی این است که توافق صلح بنابر آن چه منابع طالبان میگویند باید در حدود ۱۸ ماه آینده یا ۲۴ ماه آینده منجر به خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان شود.حتی اگر توافق پشت پردهای میان رهبران سیاسی طالبان و آمریکایی وجود داشته باشد و اعلام نشود و آن توافق پشت پردهای این باشد که بخشی از نیروهای آمریکایی در افغانستان باقی بماند، این را باید مطمئن بود که بخشی از بدنه نظامی و ایدئولوژیک طالبان با حضور حتی یک سرباز خارجی در افغانستان مخالفت خواهد کرد.به هرحال با توجه به این که هیچ گونه طرح صلح مدون و مشخصی برای آینده افغانستان نه از سوی طالبان، نه از سوی آمریکاییها، نه از سوی دولت کنونی افغانستان و نه از سوی احزاب جهادی و سیاسی وجود ندارد، می توان از همین حالا توافق صلح میان طالبان و آمریکا را شکست خورده دانست.به نظر می رسد تنها راه نجات افغانستان خروج کامل نظامیان آمریکایی از این کشور و سپردن سرنوشت افغانستان به دست مردم این کشور است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

با شروع زمان رسمی تبلیغات همان طور که پیش بینی می شد، لیست های انتخاباتی دو جریان اصلی کشور نیز رونمایی شده است تا به این ترتیب مصاف لیست ها در پایتخت و به تبع آن در دیگر نقاط کشور کم کم رونق بگیرد. هرچند در جریان اصلاح طلب اعلام نهایی لیست کمی به تعویق افتاده اما تا این جا مسجل شده که هم اصولگرایان و هم اصلاح طلبان در تهران دست کم در شروع رقابت ها با دو لیست به انتخابات ورود کرده اند. اصلاح طلبان یک فهرست به نام ائتلاف برای ایران خواهند داشت که نتیجه اتحاد برخی احزاب اصلاح طلب است و یک لیست هم حزب کارگزاران ارائه کرده که البته به جای 30 نفر، فقط 20 نفر را معرفی کرده است. اصولگراها هم دو لیست دارند. یک لیست توسط شورای ائتلاف نیروهای انقلاب که فهرست اصلی این جریان و شامل جمعی از احزاب و طیف های مختلف اصولگراست و یک لیست هم از سوی جبهه پایداری که حاضر نشد به این جمع بپیوندد. با این حال تفاوت دو جریان حداقل در تهران این است که اصلاح طلبان در هر دو لیست، یک سرلیست مشترک دارند و او مجید انصاری است اما اصولگرایان هرکدام یک سرلیست در فهرست های خود دارند و این سرلیست ها اساسا در لیست های دیگر این جریان حضور ندارند!
تاکید رئیس دولت اصلاحات برای ثبت نام 110 نفر در انتخابات
در جریان اصلاح طلب، چند حزب مثل مردم سالاری، ندای ایرانیان، وحدت و همکاری ملی و برخی احزاب دیگر اقدام به تهیه فهرست کردند. به گزارش اعتماد آنلاین مجید انصاری، عضو عالی مجمع روحانیون مبارز در نشست خود با جوانان حزب ندای ایرانیان با اشاره به این که در لیست کارگزاران و احزاب اصلاحطلب گفته شده در سرلیستی قرار گرفتم، گفت: آقای خاتمی و مشاورانشان در جلسات متعددی که داشتند گفتند باتوجه به شرایط فعلی 110 نفر از مجربها را مشخص کنیم و از جوانان هم بخواهیم وارد صحنه شوند تا از تهدیدات کشور جلوگیری کنند. من هم بر همین اساس از مصلحت اندیشی آقای خاتمی و بزرگان تمکین کردم.وی افزود: از جمع 110 نفری تنها پنج نفر ثبت نام کردند که تنها من تایید صلاحیت شدم. این فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: شورای عالی اصلاح طلبان البته به احزاب مجوز داد که لیست داشته باشند و سید محمد خاتمی هم در جلسه اخیر تأکید داشت احزابی که کاندیدا نداشتند از یأس و تخریب کسانی که شرکت کردند پرهیز کنند. این نامزد یازدهمین دوره انتخابات مجلس گفت: آقای خاتمی به شورای عالی توصیه کرده که هرکجا نامزد دارند، از نامزدهای اصلاحطلب درسراسر کشور حمایت شود.
لیست 20 نفره اصلاح طلبان
در این میان به گزارش ایرنا و روابط عمومی حزب کارگزاران، فهرست این حزب در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر برای انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی شامل حجتالاسلام والمسلمین مجید انصاری، محمدحسین مقیمی، افشین علا، محمدرضا نجفی، داوود محمدی، علیرضا محجوب، سیدفرید موسوی، پروانه مافی، سهیلا جلودارزاده، زهرا ساعی، اعظم صمصامی، لیلا کمانی، افشین خلیلی، ابوالفضل رباطی، محمدعیسی انصاریفر، هادی احمدی کولیوند، مهدی آدابی، محمدرضا شریفی، مراد دهداری، محمدحسین شیخمحمدی، وحید توتونچی، محمدهادی انتشاری، محمدرضا بادامچی، محمدنبی ابراهیمی، محمداحسان متقی، خسرو رحمانی، حسن قجاوند، سعید باقری، سیداحمد حسینی و سیدامیر عسگری است.
از لیست ائتلاف اصلاح طلبان چه خبر؟
این درحالی است که احمد شریف عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان به باشگاه خبرنگاران گفت: قرار است حداکثر تا دو روز آینده احزاب اصلاح طلبی که نامزدهای آنها مورد تایید قرار گرفته اند، لیست نهایی خود را عرضه کنند. در همین حال تابناک مدعی شد که شنیده شده، اصلاح طلبان بر تدوین دو لیست به محوریت شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و حزب کارگزاران سازندگی به نتیجه رسیدند اما امکان تجمیع این دو لیست نیز وجود دارد.
لیست 30 نفره شورای ائتلاف برای تهران
از سوی دیگر به گزارش فارس ازاردوگاه انتخاباتی اصولگرایان طبق اعلام محسن پیرهادی سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب، لیست نهایی و قطعی این شورا برای حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس به شرح زیر است: محمدباقر قالیباف، سیدمصطفی آقامیرسلیم، سیدمحمد آقامیری، عزت ا... اکبری تالار پشتی، زهره الهیان، محسن پیرهادی، سیدرضا تقوی، مجتبی توانگر، مجتبی ثابتی، عاطفه خادمی، سیداحسان خاندوزی، سیدمحسن دهنوی، مجتبی رضاخواه، سمیه رفیعی، فاطمه رهبر، عبدالحسین روح الامینی نجف آبادی، مصطفی زمانیان، اقبال شاکری، مالک شریعتی نیاسر، مهدی شریفیان، علی شمسی پور، ابوالفضل عموئی، فاطمه قاسم پور، سیدنظام الدین موسوی، الیاس نادران، احمد نادری، سید محمود نبویان، سوده نجفی، کیومرث هاشمی و سیدعلی یزدیخواه.
لیست 30 نفره پایداری در تهران
همچنین جبهه پایداری که حاضر به همراهی با دیگر گروه های اصولگرا ذیل شورای ائتلاف نشد، فهرست 30 نفره خود را به شرح ذیل منتشر کرد: مرتضی آقاتهرانی، سید محمود نبویان، محمد سلیمانی، وحید یامینپور، رضا تقی پور انوری، غلامحسین رضوانی، الیاس نادران، سید نظامالدین موسوی، سید محمد جواد ابطحی، رسول جلیلی، علی خضریان، سید مهدی زریباف، روح اله ایزدخواه، بیژن نوباوهوطن، علی جعفری، فاطمه آلیا، زهره سادات لاجوردی، آسیه کلاته، بتول نامجو، زهرا ابوالحسنی، محمدصادق شهبازیراد، ابوالفضل عفتنژاد، مهدی صرامی، محمدحسین طاهری آکردی، محمدرضا باقرزاده او، فیروز اصلانی، سعید کرمی، احمد سلطانی شیخ علائی، مجتبی ابراهیمی و محمدحسن حسینزاده.
اشتراکات دو لیست اصولگرایان
در فهرست پایداری پیشتر سیدمحسن دهنوی نیز حضور داشت که به دلیل حضورش در فهرست شورای ائتلاف با انتشار بیانیه ای از حضور در فهرست پایداری انصراف داد. با این حال نام سید محمود نبویان، الیاس نادران و سید نظامالدین موسوی همچنان در هر دو لیست به چشم می خورد.
روایتی از خواسته پایداری از ائتلاف اصولگرایان
در همین حال خبرگزاری فارس گزارش داد که بعد از چندین جلسه و پیشنهادهای مختلف، در نهایت اصولگرایان با دو لیست به انتخابات وارد میشوند. فارس به نقل از یک عضو حاضر درجلسه شورای ائتلاف نوشت: در جریان مذاکره، درخواست اصلی آقایان آقاتهرانی و محصولی برای ارائه فهرست مشترک، حذف قالیباف از فهرست نهایی بود. وی افزود: حدادعادل با این پیشنهاد مخالفت میکند و پیشنهاد دیگری میدهد که درصورت دادن لیست مشترک، ائتلاف با سرلیستی قالیباف منتشر شود و پایداری با سرلیستی آقاتهرانی که این پیشنهاد نیز از سوی جبهه پایداری رد میشود. این عضو شورای ائتلاف اضافه کرد: در ادامه محمدباقر قالیباف پیشنهاد دیگری میدهد و اعلام می کند حاضر است از لیست کناره گیری و به صورت مستقل و منفرد در انتخابات شرکت کند. لیست جبهه انقلاب نیز واحد و مشترک منتشر شود که این نیز مورد موافقت ائتلاف قرار نمی گیرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.




ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


جواد نوائیان رودسری – واژه مادر، مترادف عشق است؛ مهری بیانتها که دلها را به بند میکشد و اسیر میکند. واژهای به غایت زیبا که در سراسر عالم، در میان هر نژاد و قومی، معنای واحدی دارد و یادش، قطرات اشک را بر گونهها جاری میکند. عشق مادر، مثالی بیبدیل از مهرورزی بیتوقع است؛ مادر کلمه جاودانی است که نورش، دلهای تاریک را روشنی میبخشد، قلبهای زنگار گرفته را جلا میدهد و طنین دلنواز آوایش، گوش را مینوازد و وجود را زنده میکند. توصیف مادر و مهر او، در ردیف دشوارترین کارهای عالم است؛ چگونه میتوان از مهری سخن گفت که تعریف و بیانش، با واژهها امکان ندارد؛ زبان الکن است در برابر این همه شکوه و زیبایی. حال اگر قرار باشد از بهترین مادر همه دورانها بگوییم، کارمان به مراتب سختتر خواهد شد. فاطمه(س)، سرور بانوان جهان و بلکه همه آدمیان، بهترین مادری است که پروردگار به نوع بشر ارزانی داشته و فرزندان او، بهترین فرزندانی هستند که این کره خاکی به خود دیده است. به راستی که نام گذاری روز ولادت ریحانهالنبی(س) به نام روز مادر، انتخابی درخور و شایسته ستایش است. در ادامه این نوشتار، برآنم تا شما خوانندگان گرامی را از جاده تاریخ بگذرانم، به عصر حیات ظاهری فاطمه زهرا(س) ببرم و جلوههایی از مهر مادری بهترین مادر تاریخ را به شما خوبان هدیه کنم.
لالاییهایی که درس میدهند
زندگانی فاطمه زهرا(س) در منزل امیرمؤمنان(ع)، به لحاظ اقتصادی و معیشتی، درگیر محدودیتهای بسیار بود؛ اما او در ذهن فرزندانش، چنان جایگاه معنویت و محبت را ترسیم میفرمود که آن ها، هرگز بار محدودیت و محرومیتهای اقتصادی را بر دوششان احساس نمیکردند. این آموزههای مهرآمیز، با لالاییهای پر مهر و مادرانه آغاز میشد؛ ابن شهرآشوب در جلد سوم کتاب ارزشمند «مناقب»، بخشی از یک لالایی را که زهرای اطهر(س) برای فرزند گرامیاش، امام حسن مجتبی(ع) میخواند تا او را بخواباند، آورده است: «اشبه اباک یا حسن / واخلع عن الحق الرسن / واعبد الها ذا المنن / و لا توال ذا الاحن»؛ حسنجان! مانند پدرت باش، حق را از بند اسارت رها کن، خدایی پر فضل و احسان را بپرست و با دشمنان کینهتوز دوستی و از آن ها پیروی مکن. فاطمه(س)، این لالایی را میخواند و فرزندش را نوازش میکرد؛ واژههای پرمهر و مادرانهای که حَسَنپرور بود.
معلم مهربان
حضرت زهرا(س) در راه تربیت فرزندان، عشق و عقلانیت را درآمیخته بود. هیچگاه از فرزندانش جدا نمیشد و بار تربیت آن ها را به دوش فرد دیگری نمیگذاشت؛ تنها افرادی که میتوانستند در تربیت فرزندان زهرا، علیهمالسلام، حضور مؤثری داشته باشند، رسولخدا(ص) و امیرمؤمنان(ع) بودند. ساعات حضور علی(ع) در خانه و سخن گفتنهای پر مهر او با فاطمه(س)، زیباترین لحظات عمر فرزندان گرامی آن ها را رقم میزد؛ زهرای اطهر(س) که در سخنوری توانا بود، با کلام شیرین خود، برای فرزندانش شعر میسرود و هنگامی که آن ها را در آغوش میگرفت، شعر را برایشان میخواند. ابنشهرآشوب نقل کرده است که آن بانوی بزرگوار، در حالی که حسین(ع) را در آغوش کشیده بود، برای او میخواند: «انت شبیه بأبی / لست شبیه بعلی»؛ حسینجان! تو شبیه پدرم، رسولخدا(ص) هستی، نه شبیه پدرت علی(ع) و امیرمؤمنان(ع) با شنیدن این بیت، لبخندی بر لب مینشاند و نشاطی پر از مهر و صفا، فضای خانه کوچک آن ها را فرا میگرفت. فاطمه(س) با این سخنان هم مهرورزی و شوخیهای مؤدبانه را به فرزندانش آموزش میداد و هم، فضای تعلیم و تربیتی را که میتوانست خشک و بی روح به نظر برسد، تلطیف میکرد و تعالیم الهی اسلام را، چون شربتی شیرین، به کام فرزندان خود میریخت.
آموزش عملی
روایت آموزشهای مادرانه فاطمه(س)، تنها به عرصه بیان و کلام خلاصه نمیشود. چطور میتوان انسان کامل را تنها روایت کننده خوبیها دانست و بس! رفتار مادر در خانه، الگویی ماندگار و ماندنی در ذهن فرزندان است؛ رفتار او بسیار بیشتر از گفتارش، در یاد نوباوگان میماند و در ذهن آن ها نهادینه میشود. در روایتهایی که حسنین(ع) از مادر بزرگوارشان نقل میکنند، رفتار همیشه بر گفتار تقدم دارد؛ آن ها آداب مهرورزی را بیشتر از رفتار مادر آموختهاند. یعقوبی، در جلد دوم تاریخ خود، از تلاش فاطمه(س) برای آرام کردن خانواده برادر شوهرش، جعفر بن ابیطالب، پس از شهادت وی در جنگ موته سخن گفته است؛ زهرا(س) تا سه روز برای خانواده آن شهید والامقام غذا میبرد و با آن ها میگریست و دلداریشان میداد؛ شیوهای که با تحسین و تکریم پیامبرخدا(ص) همراه شد. بیتردید، فرزندان این لحظات پر احساس و سراسر مهربانی را با تمام وجود درک میکردند. فاطمه(س)، عبادت را عملاً به فرزندان خود آموزش میداد؛ روایت ارزشمند امام حسن مجتبی(ع) و نقل حدیث گرانسنگ «الجار ثم الدار»، مشهورتر از آن است که نیاز به بازگو کردن آن باشد. علامه مجلسی در جلد 75 بحارالانوار، روایتی را از فاطمه زهرا(س) نقل کرده است؛ آن حضرت پیوسته به اطرافیان و از جمله فرزندانش میفرمود: «بِشْرٌ فِى وَجْهِ الْمُؤْمِنِ یُوجِبُ لِصَاحِبِهِ الْجَنَّةَ»؛ خوشرویی مؤمن، بهشت را بر او واجب میکند. آن بانوی یگانه، در محیط خشک و بیروح عربستان آن دوران که زنان را بیمقدار میشمردند و کودکان را حقیر، طبق سنت نبوی، به فرزندانش یاد میداد که شرط ورود مؤمن به بهشت، خوشرویی اوست. تردیدی نیست که رفتار بانوی بزرگوار اسلام(س) و همسرش، امیرمؤمنان(ع) در منزل، تحت تأثیر همین آموزههای عالی قرار داشت و همین رفتارها بود که روحهای بزرگی مانند حسنین(ع) را پرورش داد؛ عالیترین نمونه تربیت انسانی که در همه جوانب، رشدی به کمال یافته و تأثیر نیکو و جاودانهاش بر جهان اطراف، بیبدیل و بیرون از توصیف است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

اظهارات یک منبع آگاه در گفت وگو با ایسنا حاکی از این است که دریافت مالیات از خرید و فروش خودرو برای کاهش تقاضای سوداگرانه در دستور کار قرار دارد. با این حال، به نظر می رسد اقدامات دیگری نیز برای کنترل فعالیت های دلالی در بازار باید مد نظر قرار گیرد.
به گزارش خراسان، در هفته های اخیر، بازار خودرو بیش از پیش خبرساز شده است. از یک سو خودروسازان، ثبت نام های خودرو (به شیوه مشارکت در تولید) را افزایش داده اند اما از سوی دیگر، قیمت ها در بازار تحت تاثیر عواملی همچون توقف تولید برخی خودروها و نیز کمبود کلی عرضه خودرو نسبت به تقاضا، روند صعودی داشته است. کار تا جایی در روزهای گذشته پیش رفت که اعتراض رئیس دستگاه قضا در روزهای گذشته را در پی داشت. با این حال، به نظر می رسد کماکان جای سیاست گذاری فعال در بازار خودرو خالی است. چرا که در شرایط کنونی ورود تقاضاهای سوداگرانه به بازار، هم از نظر ثبت نام و هم از نظر تامین تقاضای واقعی، کار را برای دیگر مصرف کنندگان سخت کرده است. اگر چه تاکنون، سیاست هایی نظیر حذف قیمت در سایت های آگهی خودرو، محدود کردن ثبت نام برای افرادی که در ماه های اخیر ثبت نام کرده اند یا ایجاد محدودیت بر سر فروش مجدد خودروهای ثبت نامی اجرا شده است، اما به نظر می رسد باید با ابزارهای جدی تری جلوی سفته بازی روی خودروهای ثبت نامی خودروسازان را گرفت. یکی از این ابزارها، مالیات بر عایدی سرمایه است. این پایه مالیاتی در زمانی که کالاهای مصرفی مانند ملک یا خودرو هدف هجوم سفته بازان و دلالان قرار می گیرد، مورد استفاده قرار می گیرد. بر این اساس، معامله گران، باید درصدی از سود حاصل از خرید و فروش خودرو را مالیات بدهند و هر چه میزان نگهداری خودرو توسط فرد بیشتر شود، نرخ مالیات آن کاهش خواهد یافت.با وجود اهمیت این پایه مالیاتی، در لایحه جدید قانون مالیات های مستقیم، تنها به مالیات عایدی سرمایه در بخش املاک پرداخته شده است اما به نظر می رسد اتفاقات رخ داده اخیر، نگاه سیاست گذاران را به سوی این پایه مالیاتی جلب کرده است. به طوری که خبرگزاری ایسنا به نقل از یک منبع آگاه گفت دریافت مالیات از خرید و فروش خودرو برای کاهش تقاضای سوداگرانه در دستور کار قرار دارد. این منبع آگاه، یکی از مهم ترین دلایل التهاب کاذب در بازار خودرو را اختلاف قیمت در کارخانه و بازار دانسته و افزوده است: فقدان چنین ابزارهای سیاستی (مناسب) به ایجاد بازدههای یک ساله بالای ۱۰۰ درصدی در واسطهگری داراییهایی مانند سکه، طلا، خودرو و مسکن نسبت به فعالیت های مولد نظیر فعالیتهای صنعتی، کشاورزی، تجاری و ... منجر شده است.با این حال باید گفت در صورت اجرای چنین پایه مالیاتی، باید منتظر تحول در ترکیب متقاضیان خودرو بود هر چند مسائل اساسی بازار خودرو نظیر کمبود عرضه و نیز مدل قیمت گذاری هنوز بر سر جای خود باقی است. در زمینه قیمت گذاری بازار خودرو می توان فرایند عمل بانک مرکزی در بازار ارز را مثال زد که با تعیین قیمت نزدیک نرخ واقعی بازار، عملاً هم راه را برای سوداگری در این بازار بست و هم به کاهش قیمت ارز در بازار انجامید. این موضوع سال گذشته نیز در دستور کار وزارت صمت قرار گرفت، اما تاکنون راه به جایی نبرده است و قیمت گذاری خودرو در بازار کماکان به شیوه کاملاً دستوری پیش می رود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

احکام پنج عضو کمیته خبرگان بانکی و اقتصادی خراسان رضوی از سوی رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران صادر و ابلاغ شد تا با تفویض برخی اختیارات در حوزه بانکی، گام مهمی در زمینه تسهیل و رفع موانع تولید در استان برداشته شود. به گزارش خراسان رضوی، اگرچه کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان تا کنون مصوباتی برای رونق تولید داشته اما گاهی با موانعی در حوزه بانکی و اعطای تسهیلات مواجه بوده است و حالا به نظر می رسد با تصمیم بانک مرکزی، این موانع از پیش پای صنعت و تولید برداشته خواهد شد. با حکم رئیس کل بانک مرکزی کمیته ای متشکل از خبرگان بانکی و اقتصادی تشکیل می شود و به عنوان بازوی حمایتی بر حسن اجرای مصوبات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید نظارت میکند. معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در این خصوص گفت: کمیته خبرگان بانکی و اقتصادی در این استان تشکیل شد که این کمیته مصوبات کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان را بررسی کند و در صورتی که به این جمعبندی برسد که بانک به وظیفه خود عمل نکرده، بانک ذی ربط را به کمیته انتظامی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران معرفی میکند.
دستور قانونی به بانک ها برای پرداخت تسهیلات یا ارائه دلایل استنکاف
به گزارش روابط عمومی استانداری، «علی رسولیان» تصریح کرد: براساس ماده ۶۲ الحاقی به "قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور" بانکها، مؤسسات اعتباری و صندوقهای حمایتی موظف شدهاند با ارائه تسهیلات یا موارد امهال مصوب در کارگروه تسهیل حداکثر ظرف مدت یک ماه موافقت کنند یا دلایل مخالفت خود را همراه با مستندات مربوط به هیئت موضوع تبصره آن ماده تسلیم کنند. همچنین مطابق تبصره ماده ۶۲ مقرر شده در صورت مخالفت بانک با اعطای تسهیلات مصوب کارگروه تسهیل، دلایل و مستندات برای استنکاف از پرداخت تسهیلات مد نظر، توسط هیئتی متشکل از خبرگان مورد وثوق بانکی و اقتصادی هر استان مورد بررسی و اظهارنظر قرار گیرد و در صورتی که دلایل بانک برای استنکاف از پرداخت تسهیلات مد نظر به تایید هیئت مذکور نرسد، بانک موظف به پرداخت تسهیلات به متقاضی شود. وی بیان کرد: اعضای این کمیته را یک نفر از مدیران استانداری، یک نفر از مدیران تشکلهای اقتصادی بخش خصوصی و سه نفر از بانکهای خراسان رضوی تشکیل میدهند. معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: تاکنون 2146 فقره پرونده مربوط به بنگاههای اقتصادی استان در کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خراسان رضوی بررسی شده است. این کارگروه 2474 مصوبه داشته که از این تعداد درباره 1933 فقره پرونده اقدام شده و ۵۳۰ فقره نیز در دست اقدام است.
اختیارات کمیته خبرگان بی سابقه است
دبیر شورای هماهنگی بانک های خراسان رضوی نیز در گفت وگو با خراسان رضوی با مثبت ارزیابی کردن تشکیل این کمیته در استان گفت: برای اولین بار است که چنین اختیاراتی از رئیس کل بانک مرکزی به کمیته ای در استان ها تفویض شده و این به دلیل ارتقای جایگاه ستاد تسهیل خراسان رضوی و اجرایی شدن مصوبات آن هاست. «حسن مونسان» افزود: پیگیری مصوبات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در دستور کار این کمیته بوده و به بهبود فضای کسب و کار و تسهیل عملیات اجرایی ستاد تسهیل استان کمک ویژه ای خواهد کرد و کار آن پیگیری مواردی است که بانک ها به هر دلیل تسهیلات مربوط به رونق تولید و کمک به واحدهای تولیدی را انجام نداده اند . مونسان تاکید کرد: این کمیته مستندات بانک ها برای تعهد نداشتن به مصوبات را بررسی می کند و در صورت مورد موافقت قرار نگرفتن این خبرگان بانکی و اقتصادی، بانک مربوط موظف به اجرای مصوبات خواهد بود، در غیر این صورت به شورای انتظامی بانک مرکزی معرفی خواهد شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

جواد غیاثی کارشناس بورس
بورس تهران هفته ماقبل نهایی بهمن را هم صعودی پشت سر گذاشت. شاخص کل بیش از 3 درصد معادل 14 هزار واحد رشد کرد و ریزش قابل توجه روز دوشنبه هم نتوانست بازار را از تداوم روند صعودی باز دارد. روز چهارشنبه شاخص کل توانست به یک قله تاریخی جدید در نزدیکی 460 هزار واحد برسد. موضوعی که فکر کردن به شاخص در سطح 500 هزار واحد را به امری آسان تبدیل کرده است. با همه این ها، اما، برای کسانی که میخواهند سبد سهام خود را تغییر دهند و یا پول بیشتری وارد بازار کنند، انتخاب سهم های جدید آسان نیست. چرا که منطق قیمتگذاری و ارزشیابی سهام درباره درصد بسیار زیادی از بازار به طور کلی نامعتبر شده است. در شماره امروز در ادامه مطلب 14 دی ماه، به مرور روش های تحلیل و سبدچینی در بازار این روزها می پردازیم و سهم های عرضه اولیه را به عنوان یکی از مطمئن ترین سهم های بازار در سال جاری (حتی بعد از رشد اولیه 50 درصدی و بازشدن صف های خرید) بررسی میکنیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


رعیت نواز - «کوچولوی دوست داشتنی، رنگش پریده بود، هنوز نمی دانست چطور قرار است داروی جدید را به او تزریق کنند، منتظر بود متخصصی که می گفتند قرار است حال او را بهتر کند از راه برسد. ترس در چشمانش دیده می شد که ناگهان با ورود متخصص جدید، استیکری از خنده روی لبان کودک رنگ پریده نشست. متخصصی که انگار دختر کوچولوی ما را به دنیای دیگری برده و بعد از کلی درد و سوزن و حسرت، دوباره خنده را به لبان او بازگردانده است.» این داستان برخی متخصصانی است که این روزها تصاویر و ویدئوهای شان در شبکه های اجتماعی دست به دست می شود. متخصص هایی که در شهرهای مختلف کشور با سر و شکلی شبیه جوکر و ماسک دلقک های سیرک به سراغ کودکان سرطانی می روند. تخصص آن ها نشاندن لبخند بر چهره درد کشیده کودکانی است که با بیماری مهلک سرطان مبارزه می کنند. لبخندی که شاید کمی از درد و رنج آن ها که در بیمارستان ها بستری اند، کم کند. در بین آن ها پزشک، مهندس و هنرمند به چشم می خورد که دغدغه شادی کودکان بیمار را دارند. امروز سعی کرده ایم تعدادی از این جوکرهای خوش قلب را بیشتر بشناسیم.
مهندسی که دلقک هم هست
شاید برای خیلی ها سخت و غیر قابل درک باشد که صبح تا عصر آقای مهندس یک شرکت باشند و عصرها دلقکی بشوند که در بیمارستان های شهر می روند به دنبال خنداندن بچه های مبتلا به سرطان! اما حسین عبادی یکی از همین مهندس هاست که صبح ها مهندس یک شرکت پتروشیمی و عصرها یک دلقک است که در بندر ماهشهر زندگی میکند. او چند سالی است به همراه دوستانش به عنوان فوق تخصص خنده ظاهر شده اند و به بخش کودکان بیمارستانها سر میزنند تا بچهها را بخندانند. عبادی درباره کاری که انجام می دهد به ایران گفته: «من کار تئاتر هم انجام میدهم و بیشتر هم در زمینه طنز کار میکنم. حدود پنج یا شش سال پیش بود، یک روز دوستم «ایمان برشیدی» پیشنهاد داد دلقک شویم و به عنوان پزشکان فوق تخصص خنده به بیمارستانها برویم و بچههای بیمار را بخندانیم. در واقع این پروژه با طراحی «ایمان شالباف» و «موسی رضازاده» و با همکاری «هدی رشیدی» در بیمارستانها کلید خورد. از آن به بعد فعالیت دلقکها در بیمارستانهای دیگر هم شکل گرفت و تکثیر شد.» او خاطره ای از ناکامی اش در خنداندن یک کودک بیمار را این گونه تعریف می کند: «یک بار به بیمارستان سوانح سوختگی در مشهد رفتم. مثل همیشه کارم را انجام دادم اما آن روز اصلا نتوانستم روی لب کسی، لبخند بیاورم. لحظات سختی بود. آن ها درد زیادی داشتند و نمیتوانستند به این راحتی بخندند. تمام صورتشان باندپیچی بود و از درد به خود میپیچیدند.»
فرشته هایی برای کودکان فرشته
«کودکان فرشته اند» نام خیریه جوانانه ای است که تلاش می کند سختی های طول درمان را برای بیماران صعب العلاج و سرطانی کمتر کند. قصه خیریه گرم و صمیمی «کودکان فرشته اند» از نیمه شعبان سال ۱۳۸۸ شروع می شود. از جایی که سیدنصیرالدین موسوی و دوستانش تصمیم می گیرند به جای پخش کردن شیرینی و بستنی در محل، پول هایشان را جمع کنند تا برای کودکان بیمارستان حضرت علی اصغر ظفر تهران هدیه بگیرند. لذت این هدیه ها و خندیدن بچه های معصومی که روز عید را در بیمارستان بستری هستند، به دهان بچه ها مزه می کند تا این که این کار را سال بعد در سه بیمارستان با جمعیت بیشتری ادامه می دهند. بعد از آن «نصیر» و دوستانش تصمیم می گیرند برای بچه های بیمار در مناسبت های مختلف برنامه اجرا کنند تا روحیه شان را بالا ببرند. خیریه کودکان فرشته اند کمیته های مختلفی دارد که هرکدام کار به خصوصی را انجام می دهند. کمیته آموزش که از نامش پیداست قرار است با بچه ها حسابی سرو کله بزند. بچه های سرطانی بیمارستان به دلیل دوره های درمانی چندروزه ای که دارند نمی توانند مرتب به مدرسه بروند. این کمیته وظیفه دارد با بچه ها درس هایشان را کار کند و با آن ها بازی های آموزشی و فکری انجام دهد تا مبادا در طول درمان از بچه های مدرسه عقب بمانند. کمیته بازسازی نیز وظیفه بازسازی بیمارستان ها و بخش های کودکان را به عهده دارد. اما اعضای کمیته اجرایی همیشه برای بچه ها و خانواده هایشان برنامه های تفریحی و فرهنگی اجرا می کنند. مثلا هفته ای یک بار به بخش های بیمارستان سر می زنند و برای بچه ها شعر می خوانند و برنامه های شاد ترتیب می دهند.
دلقک درمانی یک پزشک
«امیر تبریزی»، دانشجوی دانشگاه علومپزشکی ایران و اهل بجنورد است که انسان را یاد «پچآدامز»، پزشکدلقک آمریکایی 73ساله می اندازد. او از اولین روزهای ملبس شدن به روپوش سفید پزشکی، کلاه و دماغ دلقکی را هم به پوششاش اضافه میکند و به خودش قول میدهد دست از خنداندن بچههای بیمار برندارد. او در گفت و گویی که پیش از این با خراسان داشته ، درباره کارش می گوید: «زمستان 92 بود. سال بالاییهای ما، یک خیریه دانشجویی راهانداختهبودند به اسم «التیام». من هم عضو شورای مرکزیاش شدم. در آن خیریه، ایده بازدیدهای بیمارستانی مطرح شد و تصمیم گرفتیم در بیمارستانهای دانشگاه خودمان، بیمارستان رسول اکرم (ص) و بیمارستان تخصصی علیاصغر (ع) آن را اجرا کنیم. در اولین بازدیدمان از گروه نمایش «مفید» دعوت کردیم؛ یک گروه تئاتری که کار اصلیاش نمایشهای بیمارستانی است و هر هفته در بیمارستان اطفال مفید، برنامه دارند. بچههای حرفهای و بینظیری هستند، هرسال تابستان دورههای رایگان برگزار میکنند و نمایش بیمارستانی را به بقیه هم آموزش میدهند. من آن موقع، دانشجوی ترم دوم بودم. از همان روزهای اول دانشگاه دلم میخواست کاری کنم که حال بیمارها بهتر شود. خب وقتی کار بچههای «مفید» را دیدم، خیلی خوشم آمد. «آرش صادقیان»، سرپرست گروه، ذوقم را که دید کار جالبی کرد و گفت: «زانو بزن!» بعد کلاه رنگی، همانی را که همیشه میپوشم، روی سرم گذاشت و گفت: «شرط داشتن این کلاه این است که همیشه آدمها را بخندانی.»
برای آرزوهای کودکان سرطانی
یکی دیگر از کسانی که این روزها دغدغه تحقق رویای کودکان سرطانی را در سر دارد، خانمی است به نام هدی رشیدی که موسسه «پنجمین فصل قشنگ» متعلق به اوست. رشیدی با مدرک مدیریت بازرگانی طی سال های اخیر، عمده فعالیت هایش را بر کودکان سرطانی متمرکز کرده و تمام تلاش خود را برای تحقق آرزوی این کودکان به کار گرفته است. ماجرای کودک سرطانی که پلیس شد، آن یکی که آتش نشان شد و خیلی موارد دیگر، کار موسسه اوست که با همکاری نهادهای مختلف به ثمر رسیده است. او در گفت و گو با خبرنگار ما درباره هدفش از برآورده کردن آرزوی کودکان سرطانی گفته است: «می خواهم با علم پزشکی وارد چالش شوم؛ معتقدم وقتی بذر امید در دل کودکان بیمار کاشته شود و به آرزویشان برسند، بیشتر سعی می کنند زنده بمانند. فکر می کنم تنها امید به زندگی است که می تواند این کودکان را نجات دهد و به این مسیری که انتخاب کردم بسیار اعتقاد دارم و معتقدم هیچ بیماری وجود ندارد که باعث قطع امید بیمار شود.»رشیدی از سختی های برآورده کردن رویاهای کودکان وچگونگی متقاعد کردن مسئولان می گوید: «هر کاری سختی دارد اما هیچ کاری برای من سخت نیست. خوشبختانه درباره آرزوی عباس، نیروی انتظامی به بهترین شکل به ما کمک کرد. مثلا من تنها یک تکاور از آن ها خواسته بودم ولی نیروی انتظامی ۱۶ تکاور را آماده کرد یا این که می خواستم تنها برای یک ساعت عباس فرمانده کلانتری شود اما او نزدیک به سه ساعت فرمانده کلانتری ۱۳ اهواز بود. اگر همه مسئولان مثل ماموران این کلانتری قادر به درک شرایطی از این دست و اهمیت موضوع باشند، بسیاری از مشکلات آسان می شود.»
البته این موارد تنها نمونه هایی از مهربانی مردم سرزمین مان برای شاد کردن کودکانی است که گاهی خسته می شوند، خسته از سرنگ های بی رحم همیشگی، خسته از انتظار بر روی تخت، خسته از تهوع های بی وقت، خسته از نگاه دیگران، خسته از جمله های تکراری و تلخی که پر از ترحم اند، خسته از این که صدای بازی بچه ها همیشه آن سوی پنجره است. یادتان نرود که برای یک کودک سرطانی شاید یک لبخند، اوج خوشبختی باشد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.