
«یک هفته پیش در چنین روزی در ساعت 21:30 شامگاه سه شنبه به وقت آمریکا، تیمی از تکنیسینها و کارشناسان فنی برای ایجاد یک خط تماس امن وارد هتل «میلنیوم هیلتون» محل اقامت روحانی در نیویورک می شوند؛ رئیس جمهور فرانسه که قبلاً هماهنگی هایش را با ترامپ انجام داده، در هتل حاضر می شود. تماس تلفنی از طرف ترامپ گرفته می شود، امانوئل ماکرون گوشی را برمی دارد، اما روحانی هرگز از اتاقش بیرون نمی آید و در نهایت رویای رئیس جمهور آمریکا برای یک دیالوگ نمایشی با روحانی بر باد می رود.» این خلاصه روایتی است که خبرنگار نشریه آمریکایی نیویورکر به نقل از «منابع آگاه»ادعا کرده است. بنا به گزارشی که رابین رایت خبرنگار نیویورکر نوشته، یک دیپلمات فرانسوی درباره این تماس به او گفته است که برای این تماس و قبول تعهدات جدید توسط ایران در ازای کاهش برخی تحریم ها ماه ها تلاش شده است. بنا بر گزارش رسانه ها، ماجرای این تماس، در حالی رخ داد که روز بعد، ترامپ برای [سفر] مقامات ایرانی و خانوادههایشان [به آمریکا] ممنوعیت ایجاد کرد. به نوشته نیویورکر، «مأموریت ماکرون در نیویورک این بود که از ترامپ و روحانی درخصوص طرح چهار بندی (فرانسه) برای شروع دیپلماسی و اجتناب از یک جنگ دیگر در خاورمیانه یک توافق شفاهی را تضمین کند.»
طرح چهار بندی مورد اشاره این نشریه، این بوده که ایران اولاً درخواست ترامپ برای گسترده شدن دامنه برجام بعد از سال 2025 را اجابت خواهد کرد، ثانیاً برای پایان دادن به جنگ پنج ساله در یمن کمک خواهد کرد، ثالثاً درباره امنیت و آزادی دریانوردی در سراسر خلیج فارس تعهد میدهد و در بند چهارم این طرح، تهران می تواند صادرات نفت خود را مجدد آغاز کند.» دراین طرح هیچ اشاره ای به برداشتن تحریم ها نشده است. به ادعای خبرنگار نیویورکر ظریف بعد از پاسخ ندادن روحانی به تماس ترامپ، گفته است: «این فقط یک بازی بود که ما را بدون ارائه تضمینهایی درباره اقدامات ترامپ، به یک دیدار بکشانند.» دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا ساعاتی پس از بازگشت رئیس جمهور کشورمان به تهران و افشای تلاش آمریکا برای برگزاری دیداری نمایشی، در توئیتی نوشت: «ایران از من خواسته بود که برای انجام دیدار، تحریمهای علیه آن ها را لغو کنم. من هم البته گفتم نه.» خبرنگار نیویورکر پس از تشریح همه ماوقع، درباره علت بی اعتمادی ایران به آمریکا نوشته است: چهار روز قبل از حضور ترامپ در نیویورک (برای نشست مجمع عمومی)، دولت او دور تازهای از تحریمها علیه ایران را اعمال کرده و این بار بانک مرکزی ایران را هدف قرار داده بود». به گزارش ایسنا، وی همچنین اظهارات روحانی در سازمان ملل درباره مذاکره با آمریکا را منتشر کرده است.
در همین حال دیوید فریدمن سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی در یک مصاحبه با یک روزنامه صهیونیستی، درباره مواضع دونالد ترامپ برای دیدار ادعایی خودش با همتای ایرانی گفت: «هیچ تحریمی قبل از این دیدار برداشته نمیشود». روزنامه انگلیسی ایندیپندنت هم در گزارشی به نیاز شدید ترامپ برای گرفتن یک عکس تبلیغاتی با روحانی اشاره کرد. به نوشته این روزنامه، ایران هم همزمان با رایزنی با اروپا، برنامه «ب» خود را در مراوده با کشورهای اوراسیا دنبال می کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.




ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


چند روز قبل بود که خبرهایی مبنی بر آلودگی آب سد چالیدره به دلیل ورود فاضلاب به این سد به دستمان رسید. موضوعی که آن را رئیس اداره محیط زیست طرقبه شاندیز هم تایید کرد .بعد ازتماس های مکرر موفق به دریافت اطلاعات مستند درباره این مشکل زیست محیطی شدیم.یکی از بازرسان مجموعه گردشگری چالیدره تعداد زیادی صورت جلسه از پاسگاه طرقبه در اختیارمان گذاشت که متن آن نشان دهنده حضور ماموران گشت انتظامی برای بررسی موضوع در محل بود.در یکی از فیلم ها فاضلاب سرریز شده به صورت مستقیم وارد دریاچه می شد و در فیلمی دیگر فردی فاضلاب جمع شده در برخی از نقاط منتهی به دریاچه را به سمت دریاچه هدایت می کرد.
آب سد کاملا آلوده شده است
برای اطلاع بیشتر از موضوع با بازرس این مجموعه گردشگری تماس می گیریم. وی درباره ماجرای آلودگی سد چالیدره به خبرنگار ما می گوید: چند سال است سرریز سپتیک و فاضلاب مجموعه های تجاری چالیدره به آب سد وارد می شود و باوجود آگاهی شهرداری و مسئولان شهر طرقبه از این فاجعه هیچ کس تا امروز با بهره بردار این مجموعه برخوردی نکرده است.وی می افزاید: ما بیشتر از 15 فقره گزارش مستند در این باره داریم و موضوع را با دادستانی درمیان گذاشته ایم ولی تاکنون هیچ اتفاقی نیفتاده است و چندین سال است که سپتیک و محل نگهداری فاضلاب این مجموعه مشکل دارد و طی این مدت سرریز سپتیک ها به سد وارد می شده و طبق نمونه آزمایش هایی که ما گرفته ایم آب سد کاملا آلوده شده است.وی تصریح میکند: من تا امروز پیگیری های زیادی را داشته و با مدرک و دلیل ادعایم را به تعدادی از مسئولان شهرداری ثابت کرده ام اما تاکنون هیچ اتفاقی نیفتاده و بهره بردار به دلیل بالا بودن هزینه استاندارد سازی سپتیک حاضر به استاندارد سازی نیست.
بروز بیماری به دلیل آلودگی آب سد
وی ضمن اعلام این نکته که به تازگی در بین تعدادی از مردم و باغداران طرقبه این هراس به وجود آمده که آلودگی آب این سد در دراز مدت باعث ایجاد بیماری شود، مدعی می شود: حتی یکی از افرادی که زیر این سد گلخانه دارد به علت تماس هر روزه با آب این سد دچار بیماری های پوستی شده و پوست دست و پای افرادی که در این گلخانه فعالیت دارند ترک خورده و دو سال است پیگیری هایی را انجام داده اند ولی به نتیجه ای نرسیده اند.تعداد زیادی از باغداران اعلام کرده اند که به وسیله تانکر به باغ هایشان آب می برند و به شدت از بوی بد آب سد گلایه مندند و باغداران هم از سرایت آلودگی به خاک باغ شان هراس دارند.
آلودگی آب سد چالیدره واقعیت دارد
برای آگاهی از صحت اطلاعاتی که به دستمان رسیده است با مرتضی شیرزور رئیس اداره حفاظت محیط زیست طرقبه شاندیز تماس می گیریم. شیرزور در این باره می گوید: مدتی قبل گزارشی مبنی بر آلودگی آب دریاچه مصنوعی چالیدره به دست ما رسید و به این موضوع ورود کردیم و نمونه گیری هایی را انجام دادیم. متاسفانه آلایندگی برای ما محرز شد که در همین باره اخطاریه ای برای مدیریت سد چالیدره صادر شد تا برای ارائه تذکر به بهره بردار مربوط اقدام کند و در نهایت قرار بر این شد طی یک ماه آینده این مشکل را برطرف کند. (این موضوع در حالی به رئیس محیط زیست اعلام شده بود که برخی منابع خبری اعلام کردند این بهره بردار باید تا پایان سال گذشته تمامی اقدامات را انجام می داده است).شیرزور میافزاید: به خاطر این که آب چالیدره به عنوان آب شرب استفاده نمی شود استانداردهای ما نوعی استانداردهای تعدیل شده است و از محل هایی که اعلام شده بود نمونه برداری هایی را انجام دادیم و حتی کشتی تفریحی را که در سطح دریاچه رفت و آمد می کند ، الزام کردیم که مخزنی رابرای فاضلاب خود تعبیه کند و خوشبختانه این آلودگی ناشی از فاضلاب سرویس های بهداشتی و فاضلابی که منبع انسانی داشته باشد نیست و نوع آلودگی ناشی از شست وشو،مواد شوینده و شست وشوی محوطه بوده است.وی درباره علت آلودگی آب این سد خاطر نشان می کند:در یک بازه زمانی سه سپتیک این مجموعه که برای جمع آوری فاضلاب در نظر گرفته شده از کار افتاده بود و قرار بر این شدکه فاضلاب از سپتیک ها به صورت خام وارد دریاچه نشود . شیر زور به یکی دیگر از منابع آلاینده این سد اشاره و تصریح می کند: از دیگر مشکلاتی که احتمال آلودگی آب از آن طریق وجود دارد، ورودی کانالی است که آب رودخانه جاغرق را به این سد می رساند و امیدواریم این مسیر هم مدیریت شود تا آلایندگی این دریاچه توسط این آب ها نیز به حداقل برسد.وی درباره نشت سپتیک های مجموعه گردشگری چالیدره به این دریاچه مصنوعی می گوید: منکر موضوع نشت آلودگی به این سد نیستیم و ندیده ایم به صورت مستقیم آب آلوده وارد این سد شود مگر این که در ساعاتی که ماموران ما در این محل حضور ندارند شیر تخلیه سپتیک ها باز شود که در صورت مشاهده پیگیری های قضایی را انجام می دهند.
آلودگی سد ناشی از فاضلاب مجموعه گردشگری است
علایی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان می گوید:از نظر ما آلودگی آب چالیدره به وسیله رودخانه جاغرق کاملا رد شده است.وی درباره آلودگی آب این سد می گوید: این سدتوسط شهرداری مشهد، آب منطقه ای و مجموعه مهندسی که در این طرح مشارکت داشتند ساخته و بعدها به طرح گردشگری تبدیل شده است. داور محیط زیست اعلام کرد: تحقیقا آلودگی آب این سد حاصل فاضلاب گردشگری است که شهرداری طرقبه در این محل ساخته است و در این زمینه ما با شهرداری طرقبه وارد مذاکره می شویم تا هرچه سریع تر سپتیک این مجموعه را جمع آوری یا تصفیه کنند تا این مشکل بر طرف شود.
آلوده سازی این سد و جلوگیری از ورود بازرس جرم است
علایی درباره احتمال تاثیر آلودگی آب این سد بر چاه های پایین دست می افزاید:اگر رها سازی آب آلوده در این سد توسط مجموعه گردشگری انجام شده شهرداری موظف است این موضوع را بررسی کند ولی این سد هیچ تاثیری بر منابع آبی پایین دست ندارد چون این سد ذخیره ای است و ارتباط آن با پایین دست کاملا قطع است. از این بابت نگران نیستیم ولی ازاین بابت که این سد یک سد گردشگری است و تعداد زیادی از مسافران به این سد می روند ما نگرانیم و آلوده سازی آن جرم است. افرادی که این مجموعه گردشگری را ساخته اند و پیمانکاران شهرداری هستند موظف اند فاضلاب شان را برابر استاندارد تصفیه کنند و گرنه شرکت آب منطقه ای با کمک محیط زیست با این موضوع به شدت برخورد می کند.وی درباره این ادعا که از ورود بازرس به این مجموعه جلوگیری شده است می گوید: از نظر ما این کار جرم است و در صورت واقعیت داشتن این ادعا با این افراد برخوردهای لازم را خواهیم کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.




ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گذرگاه مرزی القائم-البوکمال واقع در مرز عراق و سوریه به صورت رسمی، فعالیت خود را آغاز کرد؛ آغازی که البته از چهار جهت اقتصادی، امنیتی ،سیاسی و ژئوپلیتیک برای محورمقاومت اهمیت بسیاری دارد. اوج گیری داعش با اشغال این گذرگاه و شکست قطعی آن با فتح مجدد این گذرگاه استراتژیک میسر شد. اما آن چه اهمیت این گذرگاه را دوچندان می کند، امکان تجارت از مسیر زمینی بین دو کشور عراق و سوریه در وهله نخست و پیوستن تهران به مسیر بغداد-دمشق است که میتواند منافع اقتصادی مهمی برای سه کشور داشته باشد. به هرحال بازسازی سوریه به انتقال تجهیزات برای پروژههای عمرانی، صنعتی و خدماتی نیاز دارد و بر اساس تصمیم سران بغداد و دمشق، قرار است روزانه ۶۰۰ کامیون و تریلر از این نقطه مرزی عبور کنند. عبور روزانه ۶۰۰ کامیون از این محور یعنی انتقال روزانه نزدیک به ۱۲ هزار تن کالا از دو طرف مرز،رقمی بسیار بزرگ که میتواند تجارت میان ایران، عراق و سوریه را متحول کند. جو ماکرون در المانیتور می نویسد:" امروزه گذرگاه البوکمال میتواند ارتباط زمینی بین ایران با بغداد، دمشق و بیروت را امکان پذیر کند. بدین ترتیب دسترسی ایران به دریای مدیترانه تضمین خواهد شد. به طور خلاصه، این مسیر زمینی اهمیت زیادی برای گسترش تجارت و کاهش تاثیر تحریمهای آمریکا بر اقتصاد ایران خواهد داشت. ایران با کمک این گذرگاه میتواند هزینههای مرتبط با سفرهای هوایی از تهران به دمشق را نیز کاهش دهد".علاوه بر ابعاد متعدد تجاری،اقتصادی بازگشایی این گذرگاه، وجوه سیاسی،امنیتی آن نیز حائز اهمیت است.در اهمیت اش همین بس که سرلشکر سلیمانی در آبان96 شخصا ً فرماندهی نبرد آزادسازی البوکمال را بر عهده داشت و سرلشکر باقری در اسفند97 در حالی که پهپادها و جنگنده های آمریکایی بر فراز البوکمال از پایگاه التنف به پرواز درآمده بودند، از عمق این منطقه عملیاتی بازدید کرد.شروع به کار گذرگاه مرزی القائم-البوکمال میتواند مقدمه ای برای خالی کردن گذرگاه مرزی و پایگاه التنف توسط اشغالگران آمریکایی باشد چرا که دلیل اصلی حضور آمریکاییها در خاک سوریه و در این گذرگاه مرزی، جلوگیری از نقل و انتقال کالا و ارتباطات میان عراق و سوریه و به عبارت بهتر جلوگیری از اتصال زمینی تهران به مدیترانه است که حالا با افتتاح گذرگاه بوکمال - القائم به طور عملی گذرگاه التنف کارایی اش را از دست می دهد.این یک موفقیت بزرگ و راهبردی برای ایران محسوب می شود که مرزهایش را به سواحل مدیترانه متصل می کند اما ناگفته پیداست که در عمل چالش های بسیاری در این خصوص وجود دارد که امنیت مسیر از جمله مهم ترین آن هاست.برای مثال،طی هفته ها و روزهای گذشته شاهد حملات جسته و گریخته پهپادهای ناشناس به تاسیسات ایجاد شده در این گذرگاه بودیم که تلفات و خساراتی هم به همراه داشت.هسته های خفته داعش هم این روزها فعالیت های خرابکارانه خود در غرب دیر الزور را شدت بخشیده اند .تمامی این حوادث حاکی ازاین است که دشمنان ایران ومحور مقاومت در منطقه باتمام توان سعی داشتند ودارند مانع از تحقق راهبرد مذکور شوند و با ناامن کردن این مسیر ،ترانزیت کالا از عراق و ایران به مدیترانه و بالعکس را متوقف کنند.از اینرو ضروری به نظر میرسد با همت مسئولان و صرف وقت و هزینه لازم در جهت تامین امنیت کامل مسیر وهمزمان افزایش سرعت حجم نقل و انتقال کالا،این گذرگاه کاملاً به صورت یک گذرگاه اقتصادی شناخته شود،هرچند حالا نیز ایران از طریق زمینی برای زائران به دمشق و برای تجار به طرطوس ولاذقیه و برای رزمندگان تا بیخ گوش اسرائیل متصل شده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

ربیعی:پیام هایی از ریاض رسیده اما باید در عمل رفتارشان تغییر کند
سخنگوی دولت ضمن تأیید خبر ارسال پیام عربستان به وسیله برخی کشورها، بار دیگر بر تغییر سیاست های عربستان در عمل تأکید کرد. همزمان عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق هم که به تازگی با ملک سلمان و محمد بن سلمان دیدار داشته است مدعی شد که عربستان سعودی و ایران برای مذاکره آمادهاند. به گزارش خراسان، علی ربیعی سخنگوی دولت که روز گذشته در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران سخن می گفت در پاسخ به سوال خبرنگاری که از وی درباره برخی پالس های مثبت مقامات سعودی که در روزهای اخیر برای کاهش تنش میان تهران و ریاض می فرستند، با تایید این که برخی سران کشورها پیام هایی از سوی عربستان برای روحانی آورده اند، خاطرنشان کرد :
اما ما باید علایم این تغییر رفتار را ببینیم و اولین علامت هم قطع کشتار یمنی هاست. ربیعی افزود : حمله اخیر یمنی ها به عربستان و انهدام سه تیپ سعودی نشان داد این ها برخلاف تصور دشمنان شان قدرت نظامی خوبی دارند و به اعتقاد من همین قدرت نظامی ثابت می کند که حمله به آرامکو نیز توسط یمنی ها انجام شده است. سخنگوی دولت تصریح کرد : اگر عربستان واقعا به دنبال تغییر رفتارش باشد ما استقبال می کنیم ضمن این که در طرح صلح هرمز که توسط ایران ارائه شده بخشی به کار با همسایگان ارتباط دارد و بر این اساس ایران هیچ کشوری را از طرح هرمز بیرون نگذاشته است. همزمان سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان در پاسخ به سوالی درباره احتمال تنشزدایی و میانجیگری میان ایران و عربستان اظهارکرد: ایران از این تلاشها استقبال میکند ولی طرف مقابل براساس برخی محاسبات و توهمات این آمادگی را ندارد با این حال هر وقت این آمادگی ایجاد شد، ما آماده تنشزدایی هستیم.
تأکید عربستان و امارات بر رویکرد دیپلماتیک در برابر ایران
در همین حال محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در گفت و گو با شبکه آمریکا سی بی اس ضمن متهم کردن ایران به دست داشتن در حمله به پالایشگاه آرامکو گفت که اگر جامعه بینالمللی اقدامات بازدارنده در قبال ایران اتخاذ نکند قیمت نفت ممکن است به طور فزایندهای افزایش یابد. با این حال ولیعهد سعودی در ادامه تاکید کرد که وی راه حل سیاسی را به راه حل نظامی ترجیح میدهد چرا که «وقوع هرگونه جنگ بین تهران و ریاض اقتصاد جهانی را به ورطه سقوط میکشاند.» این درحالی است که
بن سلمان پیشتر گفته بود که باید جنگ را به داخل مرزهای ایران کشاند! همچنین انور قرقاش وزیر مشاور در امور خارجه امارات که یک چهره ضد ایرانی امارات است، هم همسو با مواضع بن سلمان ضمن تکرار ادعاهای ضد ایرانی درباره حمله به تأسیسات نفتی عربستان مدعی شد همواره به دنبال مسیر دیپلماتیک و عملگرا برای کاهش تنشها و ایجاد گفتوگویی باز و معنادار هستیم.
عبدالمهدی: ایران و عربستان آماده مذاکره اند
از سوی دیگر عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق هم که به تازگی با ملک سلمان و محمد بن سلمان دیدار داشت، ضمن اشاره به این که برخی کشورهای مرتبط با بحران خلیج فارس از مذاکرات حرف می زنند، مدعی شد که عربستان سعودی و ایران برای مذاکره آمادهاند. وی افزود که تعدادی از کشورها میتوانند میزبانی برای حل بحران و مذاکره باشند که بغداد پایتخت عراق یکی از آنهاست. علاوه بر عبدالمهدی، سیدعمار حکیم از چهره های سیاسی عراق هم طی روزهای اخیر به امارات سفر و با ولیعهد و قائم مقام فرمانده نیروهای مسلح این کشور درباره کاهش تنش ها در منطقه دیدار کرد. روزنامه «رای الیوم» در گزارشی به قلم «وسام الحجاج» نوشت سفر عادل عبدالمهدی به عربستان بیانگر تکاپوی عراق برای تنش زدایی میان ریاض و تهران است. عراق تلاش می کند زمینه دیدار رهبران ایران و عربستان را در بغداد فراهم کند. با این حال شبکه الجزیره قطر در گزارشی به روابط همزمان عراق با ایران و عربستان اشاره کرد و نوشت که این کشور نمی خواهد به میدان رقابت قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای تبدیل شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

حضرت آیت ا... خامنه ای رهبر انقلاب در دیدار با دانش آموزان نخبه به خودسازی علمی و معنوی و قانع نبودن نخبگان به پیشرفت علمی توصیه کردند. روز گذشته پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت ا... خامنه ای، این بیانات را برای اولین بار منتشر کرد. مشروح این بیانات را می خوانید:
سند افتخار
بسم ا... الرّحمن الرّحیم
من از دیدن هدیه شما عزیزان که در واقع مدالهای شما بود، بسیار خوشحال شدم. بهنظرم از چند جهت، این یکی از ارزشمندترین هدایایی بوده که تاکنون به ما داده شده است. یکی اینکه سند افتخارات علمی جوانان ماست. همانطور که هر پدری وقتی فرزندش از مدرسه یا از دانشگاه بیاید و یک گواهی نامه پیشرفت علمی همراه بیاورد، از ته دل خوشحال میشود، ما هم وقتی این مدالهای شما را دیدیم، همین احساس را داشتیم و از ته دل خوشحال شدیم که الحمدلله جوانان ما و فرزندان عزیز این ملت، این افتخارات را در زمینههای علمی برای خودشان کسب کردند. جهت دوم این بود که در این کارِ شما، نشانه توجّه به مسائل معنوی و اسلامی و انقلابی را مشاهده کردم. این هم بسیار برای من باارزش بود.
گرایشهای انقلابی جوانان
گرایشهای دینی و انقلابی، بسیار برای این کشور باارزش است و خدا را شکر میکنیم که این گرایشها در بین جوانان بهصورت گستردهای هم وجوددارد. اگرچه بعضیها میخواهند انکار کنند و برخی از پدیدههایی را که در هر کشوری، بین همه جوانان نمونههایی از آن گاهی پیدا میشود، بزرگ میکنند، برای اینکه اثبات کنند، جوانان ما با انقلاب، با اسلام و با دین، رابطهشان ضعیف شده است. بنده هرگز این را باور نکردهام و نخواهم کرد؛ چون در بین جوانان هستم؛ آنها اینجا میآیند، ما بین آنها میرویم و احساسات، نمونههای کار، گرایشها و جهتگیریهایشان را به چشم خود مشاهده میکنیم. این هم یکی از آن نمونههای بارز و برجسته بود.ما در مشهد و در کنار آستان قدس رضوی، نمایشگاهی از هدایایی که به ما دادهاند داریم که مربوط به آستان قدس است. همه چیزهای ارجمند و عزیزی را که به ما هدیه میدهند، ما به آن نمایشگاه تقدیم میکنیم. این مدالها را هم من گفتهام که انشاءا... بفرستند در آن نمایشگاه که زینت آنجا باشد.
جاده بی نهایت پیشرفت
امیدواریم که شما پیشرفت کنید. راه پیشرفت علمی را هرگز به روی خودتان نبندید و بههیچ حدّی از پیشرفت علمی قانع نباشید. همه پیشرفتهایی که بشر در زمینههای معنوی میتواند کسب کند - مانند علم، اخلاق، دین و ارزشهای والای معنوی - بینهایت است؛ یعنی همیشه امکان پیشرفت هست و جاده بینهایتی است.
خودسازی معنوی و علمی
انشاءا... که هم در زمینههای علمی و هم در زمینههای دینی و معنوی و خودسازی روزبهروز پیشرفت کنید. انشاءا... بیشتر به خودتان برسید و خودسازی کنید و خودتان را آماده کنید؛ که برای این کشور بتوانید در آینده سهم وافری از این دیْن بزرگ را ادا کنید. ما همه مدیون این کشور و این تاریخ و این ملت هستیم. انشاءا... شما با کوشش و تلاش روزافزون در دو جنبه معنوی و علمی، در آینده موفّق شوید مسئولیتهای بزرگی را بر عهده گیرید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


دو مقام مسئول در وزارت اقتصاد، درباره تکذیبیه بانک مرکزی در خصوص واگذاری شرکت ملی انفورماتیک توضیحاتی ارائه کردند. محمد دهقان دهنوی، معاون وزیر اقتصاد در گفت وگو با تسنیم، در پاسخ به پرسشی درباره تکذیب واگذاری شرکت ملی انفورماتیک از سوی بانک مرکزی، به رغم این که این شرکت در فهرست واگذاری هاست، گفت: ممکن است برخی شرکت ها هم وظایف تصدی گری داشته باشند و هم وظایف حاکمیتی که در این موارد واگذاری با چالش رو به رو و عملا این فرایند طولانی خواهد شد. وی افزود: بر این اساس آن بخشی از وظایف که حالت حاکمیتی دارد باید از صف واگذاری خارج و بقیه وظایف و ساختار شرکت های دولتی واگذار شود که این موضوع را هیئت واگذاری باید تشخیص بدهد.همزمان، سبحانی مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: این که بانک مرکزی اعلام کرده این شرکت واگذار نمی شود و با این موضوع مخالفت کرده است، نمی تواند ادله درستی برای خروج این شرکت از فهرست واگذاری باشد، برای این کار باید مصوبه هیئت وزیران گرفته شود؛ بنابراین نام این شرکت در فهرست واگذاری است ولی اولویت واگذاری در سال ۹۸ نیست.
همه شرکت ها با خصوصی سازی مخالفت می کنند
مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی تصریح کرد: بسیاری از شرکت های مادرتخصصی، تمایلی به واگذاری شرکت های تحت مالکیت خود ندارند و معمولا در برابر واگذاری مقاومت می کنند اما با توجه به این که «واگذاری» قانون است، لاجرم باید شرکت های حاضر در فهرست واگذار شوند. به گفته وی، البته امکان درخواست تعویق دو ساله این واگذاری و دریافت مجوز از هیئت وزیران برای لغو آن وجود دارد. سبحانی با اشاره به گروه بندی شرکت ها توسط شورای عالی اصل ۴۴ یادآور شد که این شورا در زمان تقسیم بندی، این شرکت را حاکمیتی تشخیص نداده است.
چقدر از انفورماتیک، حاکمیتی است؟
گفتنی است شرکت ملی انفورماتیک چهار شرکت بزرگ زیرمجموعه دارد. معروف ترین آن ها، شرکت شبکه الکترونیکی پرداخت (شاپرک) است که وظیفه اصلی آن کنترل و نظارت بر شبکه پرداخت کشور است. شرکت مدیریت امن الکترونیکی کاشف نیز در حوزه امنیت اطلاعات و ارتباطات در نظام بانکی فعال است. به نظر می رسد این دو شرکت وظایف کاملا حاکمیتی دارند و اکثر وظایف آن ها باید حفظ شود.
همچنین شرکت خدمات انفورماتیک از دیگر زیرمجموعه های اصلی این شرکت است که وظیفه اصلی آن مدیریت و اجرای اتوماسیون بانکی و نرم افزارهای ارتباط با مشتری و... است. فرادیس البرز نیز آخرین شرکت بزرگ زیرمجموعه انفورماتیک است که در شرح وظایف مهم خود به این موارد اشاره کرده است؛ پشتیبانی بیش از 15 هزار دستگاه خودپرداز، 7000 دستگاه VSAT، 6500 دستگاه VNB و 250 هزار دستگاه پایانه فروش POS، شبکه پشتیبانی تجهیزات مخابراتی و خودپردازهای تحت پوشش در سطح کشور. درباره این دو شرکت، احتمالا بخش بزرگ تری از وظایف قابل واگذاری است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مائده کاشیان - پس از پایان اکران فیلمهای پرفروشی مانند «متری شیش و نیم»، «سرخ پوست» و «شبی که ماه کامل شد»، ناگهان گیشه سینما در دو ماه گذشته از رونق افتاد و تابستان سردی را سپری کرد. در این وضعیت تنها فیلمهایی مانند «ایده اصلی» و «قصر شیرین» موفق شدند حدود 3 میلیارد بفروشند و حداقل وضعیت بهتری نسبت به فیلمهایی که میلیاردی نشدند، داشته باشند. اما این بیرونقی و سردی گیشه قرار نیست خیلی طولانی شود و در شش ماهه دوم سال 98، فیلمهایی در صف اکران منتظر هستند که احتمالاً گیشه را تکان خواهند داد و جزو امیدهای اکران به حساب میآیند.
ماجرای نیمروز: رد خون
از میان این فهرست، «ماجرای نیمروز: رد خون» تنها فیلمی است که اکرانش آغاز شده و میتوان آن را شروع دوران پررونقی که در پیش است، به حساب آورد. این فیلم از چهارشنبه تا شنبه تقریباً 800 میلیون تومان فروخته. محمدحسین مهدویان در فیلم «ماجرای نیمروز» سراغ موضوع حساسی مانند ماجرای منافقین رفت و با ساخت یک فیلم اکشن، سیاسی و جذاب توانست نظر تماشاگران و منتقدان را به وقایع مهم سال 60 جلب کند. او در «ماجرای نیمروز 2» هم دست روی عملیات مرصاد گذاشت، با شخصیتهایی که در «ماجرای نیمروز 1» شناختیم، با تصاویر مستندگونه که از ویژگیهای آشنای سینمای مهدویان است، فیلمی سیاسی، مهیج و البته کمی هم عاشقانه ساخت.
مطرب
مصطفی کیایی جزو آن کارگردانهایی است که رگ خواب تماشاگر را خوب میشناسد و میتواند با کنار هم چیدن اجزایی مانند، بازیگران محبوب و ستاره و یک قصه سرگرمکننده، تماشاگر را به دیدن فیلمش ترغیب کند. فیلم «مطرب» که تازهترین ساخته اوست، یکی از امیدهای قطعی گیشه است. پرویز پرستویی که در حوزه آثار کمدی گزیدهکار و البته بسیار موفق است، نقش اصلی فیلم را بازی میکند و ستارههایی مانند الناز شاکردوست و مهران احمدی در کنار او حضور دارند، ژانر فیلم کمدی است، فیلم برداری آن در خارج از ایران، استانبول انجام شده و قصه فیلم درباره زندگی کاراکتر جالبی مانند یک خواننده است. تکههای پازل «مطرب» برای یک کمدی موفق تقریبا کامل است.
تورنادو
در نیمه دوم سال 98، دو فیلم سینمای کودک یعنی «بازیوو» و «تورنادو»، در انتظار مخاطب کودک و نوجوان هستند. از بین این دو فیلم معلوم نیست کدام فیلم بهتر بفروشد اما احتمالا «تورنادو» اثر جواد هاشمی شانس زیادی برای فروش داشته باشد. هاشمی هرچه به عنوان بازیگر در سینما جایگاه ویژهای نداشته اما به عنوان کارگردان در حوزه سینمای کودک موفق بوده. هر سه قسمت فیلم «آهوی پیشونی سفید» به واسطه گریمهای جالب، جلوههای ویژه خوب و موزیکال بودن و خلق دنیایی ناشناخته، تجربه لذتبخشی برای مخاطب کودک و نوجوان بود. «تورنادو» هم از این قاعده مستثنا نیست و آن چه از تصاویر آن برمیآید، احتمالا فیلم پرزرقوبرق و جذابی است.
جهان با من برقص
فیلم «جهان با من برقص» اولین ساخته سروش صحت به عنوان کارگردان، یکی دیگر از فیلمهایی است که ظرفیت بالایی برای موفقیت در گیشه دارد. وقتی این فیلم در جشنواره جهانی فجر اکران شد، منتقدان نقدهای مثبتی به آن داشتند و فیلم را تحسین کردند. دو جایزه سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی و دیپلم افتخار بهترین بازیگر مرد، در جشنواره جهانی نصیب این فیلم شد. جزئیاتی از قصه و ژانر فیلم منتشر نشده اما ظاهرا «جهان با من برقص» فیلمی جدی با کمی رگههای طنز است و ستارههای محبوب و پرطرفداری مانند جواد عزتی و پژمان جمشیدی در آن ایفای نقش کردهاند. احتمالاً با یک فیلم خوب و متفاوت، نه فیلمی شبیه کمدیهای گیشه طرف هستیم.
خوب بد جلف: ارتش سری
درباره فیلم «خوب بد جلف: ارتش سری» دو عامل مهمی که فروش فیلم را تضمین میکند، خاطره خوب فیلم «خوب بد جلف» در ذهن مخاطب و از آن مهمتر، حضور زوج محبوب کمدی سام درخشانی و پژمان جمشیدی است. این دو بازیگر در سریال «پژمان» مورد استقبال فراوان مخاطبان قرار گرفتند و پس از آن در فیلم «خوب بد جلف» و «تگزاس 1 و 2» دیده شدند و بسیار موفق بودند. کارگردانی فیلم بر عهده پیمان قاسمخانی بوده و فیلم نامه را نیز خودش نوشته است. او که نویسنده بسیاری از آثار مهران مدیری است، معمولاً موفق شده در فیلم نامههایش شوخیهای بامزهای خلق کند و مخاطب را به خنده بیندازد. قطعاً این اسامی مخاطب را به تماشای فیلم ترغیب میکند.
دینامیت
شاید اگر فیلم «دینامیت» تابستان امسال اکران میشد، میتوانست گیشه را از این بیرونقی که دچار آن شده بود نجات دهد اما تقریباً یک سال از پایان فیلم برداری فیلم گذشته است و این اثر همچنان منتظر صدور پروانه نمایش است. زوج مسعود اطیابی و ابراهیم عامریان که در دو فیلم کمدی «تگزاس 1» و «تگزاس 2» نشان داده بودند، استاد استفاده از فرمول تولید آثار تجاری پرفروش هستند، فیلم «دینامیت» را ساختهاند. این فیلم به واسطه حضور ترکیب بازیگرانی مانند پژمان جمشیدی، احمد مهرانفر و محسن کیایی، میتواند تماشاگران عام را به سینما بکشاند و فروش خوبی داشته باشد تا در این صورت حضور موفقی که اطیابی با «تگزاس» در گیشه داشت، ادامه یابد.
زیر نظر
مهمترین فیلم کمدی که به جرئت میتوان گفت گیشه را تکان میدهد فیلم «زیر نظر» اثر مجید صالحی است. حضور رضا عطاران در این فیلم به تنهایی کافی است که روی موفقیت فیلم در گیشه حساب کنیم. هرچند که او آخرین بار سال 97 با فیلم «خانم یایا» روی پرده سینما دیده شد که فقط سه میلیارد فروخت و این مبلغ برای بازیگری مانند او پس از رکوردهایی که «هزارپا» به جا گذاشت شکست کامل است، اما حساب فیلم «زیر نظر» جداست، این فیلم برخلاف «خانم یایا» کمدی است و اصلاً از جنس آن فیلم نیست، بنابراین نمیتوان آنها را با یکدیگر مقایسه کرد. فیلم مورد ممیزی هم قرار گرفته و پروانه نمایش آن به تازگی، دیرتر از زمانی که مخاطبان منتظر آن بودند صادر شد.
طلا
فیلم «طلا» به کارگردانی پرویز شهبازی، یکی از فیلمهای غیرکمدی این فهرست 8 تایی است که شانس بالایی برای فروش خوب در گیشه دارد. این فیلم که محمد شایسته و رامبد جوان تهیهکنندگان آن هستند، اولین بار در سیوهفتمین جشنواره فجر رونمایی شد و قرار است در فصل پاییز اکران شود. حضور ستارگانی مانند هومن سیدی، نگار جواهریان، طناز طباطبایی و مهرداد صدیقیان در فیلم، برگ برنده مهمی برای آن محسوب میشود. «طلا» یک فیلم قصهگو و خوشریتم است که داستانی ملموس برای طبقه متوسط دارد. قصه آن به طوری طبیعی رشد کرده و دخالت نویسنده در آن دیده نمیشود. کارگردانی شستهرفته پرویز شهبازی، از دیگر برگهای برنده «طلا» است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت به تشریح جزئیات «اختصاص تسهیلات به فرزندان اعضای هیئت علمی» در دانشگاههای علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: از قرار مسموع اصلاح شیوه ارائه تسهیلات به فرزندان اعضای هیئت علمی در دولت، مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی آغاز شده است و وزارت بهداشت در این زمینه آمادگی کامل دارد.وزیر علوم نیز دو روز قبل با اشاره به موضوع تمامی سهمیه های کنکور اعلام کرده بود : در حال تنظیم لایحه اصلاح سهمیههای کنکور هستیم که پس از تنظیم به مجلس ارائه میشود.دکتر کیانوش جهانپور مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت در گفت و گو با ایسنا گفت: سهمیه ای به نام سهمیه فرزندان اعضای هیئت علمی در پذیرش دانشجو وجود خارجی ندارد و مطالبی که در این باره ادعا شده است اغلب درست نیست.وی با اشاره به برخی نقدها و مطالب منتشر شده روز دوشنبه ، در فضای مجازی و رسانهها در خصوص سهمیه آزمونهای پذیرش دانشجو در کشور، گفت: نقدها و نگرانیهای جدی و قابل تاملی در این باره مطرح شده است که بسیاری از آن ها هنگام اصلاحات قوانین مربوط نیز وجود داشت و مطرح شد ولی متاسفانه به هر دلیل دیده و شنیده نشد. بنابراین در این میان سهمیهای به نام«سهمیه فرزندان اعضای هیئت علمی» وجود ندارد و آن چه در این باره گفته و شنیده می شود بیشتر یک سوءتفاهم است .
فرزندان استادان باید حد نصاب نمره علمی 90 و 92.5 را کسب کرده باشند
جهانپور همچنین با رد این که فرزندان استادان دانشگاه بدون داشتن حد نصاب نمره منتقل می شوند یا تغییر رشته میدهند،افزود: تنها یک دستور العمل اجرایی بخشنامه «ایجاد تسهیلات برای فرزندان اعضای هیئت علمی» برای انتقال و تغییر رشته دانشجویان فرزند اعضای هیئت علمی رسمی دانشگاهها وجود دارد که این بخشنامه از سال ۸۸ ابلاغ شده و در آن حد نصاب نمره علمی لازم برای انتقال را ۹۰ درصد و تغییر رشته در همان مقطع را 92.5 درصد نمره کل آخرین نفر پذیرفته شده در سهمیه مربوط برای رشته-محل مورد تقاضا در نظر گرفته است.مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: بر اساس دستور العمل فوق، این گروه از پذیرفتهشدگان آزمون سراسری میتوانند از دانشگاه مبدا به یکی از دانشگاههای محل خدمت یکی از والدین خود یا در صورت نبودن آن رشته در آن شهر به نزدیک ترین دانشگاه شهر محل خدمت والدین خود، با تایید سازمان سنجش آموزش کشور صرفا در همان مقطع و گروه آزمایشی و مشروط به دارا بودن حد نصاب ۹۰ درصد انتقال یابند یا با 5/92 درصد تغییر رشته دهند.
معرفی فرزندان استادان به صورت ظرفیت اضافی اعمال می شود
به گفته وی، انتقال فرزندان اعضای هیئت علمی فقط از یک مرکز دولتی به مرکز دولتی دیگر، از یک مرکز پیام نور به مرکز پیام نور دیگر از یک موسسه غیر انتفاعی به موسسه غیر انتفاعی دیگر و انتقال از یک دوره نیمه حضوری به دوره نیمه حضوری دیگر بلامانع است. البته درباره ضرورت یا درستی و نادرستی این امکان نظری ندارم، بنابراین بحث اعمال سهمیه در آزمون صحیح نیست و این معرفی به صورت ظرفیت اضافی برای جابه جایی یا تغییر رشته یک دانشجوست.جهانپور خاطرنشان کرد: اساس طراحی، اختصاص این تسهیلات با هدف پذیرش عادلانه داوطلبان در گروه های با شرایط متفاوت صورت می گیرد و مسلما هر شیوه ای که شرایط عادلانه (و نه لزوما مساوی) را تحت الشعاع قرار دهد، نقض غرض خواهد بود و از هدف اساسی خود فاصله گرفته است.مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت در پایان تاکید کرد: از قرار مسموع، اصلاح شیوه ارائه تسهیلات فرزندان اعضای هیئت علمی در دولت، مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی آغاز شده است و امیدواریم این موضوع دور از افراط و تفریط با لحاظ کردن دغدغههای به حق ذینفعان و مجریان به زودی عملی شود و وزارت بهداشت از ماهها قبل این موضوع را مورد مطالعه قرار داده و از این جهت آمادگی کامل دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


جواد نوائیان رودسری - بگذارید همین ابتدا، به قول معروف، سنگهایمان را وابِکَنیم و بگوییم که ما، به پیروی از آموزههای دینی و فطرت انسانی، جنگ و کشتار را، جز برای دفاع از حق، عملی مذموم میدانیم و اگر میخواهیم درباره شگفتانگیزترین لشکرکشیهای تاریخ صحبت کنیم، معنایش طرفداری از این اقدام و تحسین جنگطلبان تاریخ نیست. خب! حالا که خیالمان بابت جلوگیری از سوء برداشت از موضوع امروز، راحت شد، برویم سراغ اصل مطلب. در طول تاریخ طولانی حیات بشر بر کره خاکی، جنگهای بسیار زیادی روی دادهاست؛ جنگهایی که نمیتوان آمار آن ها را احصا کرد؛ اما میتوان با قاطعیت، اشتراک منافع را دلیل اصلی بروز اکثریت قریب به اتفاق آن ها دانست. آنچه باعث میشود برخی از این جنگها و لشکرکشیها را شگفتانگیز بدانیم، نوع فرماندهی، گستره لشکرکشی و استعداد نیروهای به کار گرفته شده در آن است. بنابراین، در این نوشتار، صرف نظر از شخصیت فرماندهان و اهداف آن ها، به سراغ تعدادی از این لشکرکشیهای شگفتانگیز میرویم و آن ها را به شما معرفی میکنیم.
کمبوجیه و عبور از صحرای سینا
یکی از متهورانهترین لشکرکشیهای دوران باستان، عبور سپاهیان ایران در زمان سلطنت کمبوجیه، فرزند کورش بزرگ، از صحرای سیناست. شاه ایران که در سر هوای فتح سرزمین فراعنه را داشت، پس از قتل برادرش، بردیا، با خیالی آسوده، لشکر انبوه خود را به سمت مصر حرکت داد. طبق فرمان کمبوجیه، امرای محلی موظف بودند آذوقه مورد نیاز سپاه را فراهم کنند؛ اما سختترین جای کار، عبور از صحرای خشک سینا در جنوب فلسطین بود؛ تنها گذرگاهی که سپاه انبوه کمبوجیه را به دروازههای مصر میرساند. مشکل اساسی برای این عبور، تهیه آب مورد نیاز بود؛ موضوعی که باعث میشد خیال مصریها بابت عبور نکردن سپاه ایران از صحرای سینا راحت باشد. اما کمبوجیه، در اقدامی متهورانه، لشکریان انبوه خود را به سمت صحرای سینا هدایت کرد و قبایل عرب منطقه را واداشت که با شترهایشان، خط آبرسانی دایمی برای ارتش او فراهم کنند. روشی که به ثمر رسید و باعث شد مصریها با چشمان بُهت زده خود، شاهد حضور سپاه کمبوجیه در کرانههای رود نیل باشند. به دنبال این لشکرکشی، مصر توسط ایرانیان فتح شد و تا پایان دوره هخامنشی، بخشی از خاک ایران باقی ماند.
یک میلیون نفر، 2 هزار و 300 سال قبل!
شاید امروزه تدارک دیدن ارتش یک میلیون نفری، خیلی دور از ذهن نباشد؛ اما دو هزار و 300 سال قبل، زمانی که به سرِ خشایارشا افتاد که به سراغ یونانیها برود و کارشان را یکسره کند، تدارک ارتش یک میلیون نفری، بیشتر به یک افسانه شبیه بود. با وجود این، ارتش خشایارشا، متشکل از نیروهای ایرانی و ملل تابعه و با استعداد یک میلیون نفر، حرکت خود را به سمت تنگه داردانل آغاز کرد و پسر داریوش بزرگ، در کرانههای مدیترانه، از این سپاه انبوه، سان دید. اما هر چه فرماندهان خشایارشا در جمع آوری نیرو و تهیه تدارکات موفق بودند، در هدایت این جمعیت انبوه، کم آوردند! واقعیت آن بود که تا آن زمان، ارتشی به آن عظمت، گردآوری نشده بود و به همین دلیل، مدیریت و فرماندهی نظامی آن ها، بسیار دشوار به نظر میرسید. شاهِ هخامنشی دستور داد برای عبور دادن سپاه انبوهش از تنگه داردانل و پیاده کردن آن ها در جزایر یونان، کشتی تهیه کنند؛ اما توفان ناگهانی، همه برنامهها را برهم زد و خشایارشا از فرط غضب، دستور داد که موجهای مدیترانه را شلاق بزنند! این لشکرکشی شگفتانگیز، نتیجه مد نظر را در بر نداشت.
عبور محمود از تنگه خیبر
محمود غزنوی یکی از سلاطین مقتدر در محدوده تمدنی ایران بعد از اسلام است؛ سلطانی جنگسالار که با فرماندهی دقیق نیروهایش و همچنین، استفاده از ابزار دیپلماسی، نیمی از ایران امروز را تا شهر ری، در اختیار داشت و قلمرو خود را در شرق، تا قلب هندوستان گسترش داد. لشکرکشی محمود غزنوی به هند را باید یکی از لشکرکشیهای شگفتانگیز تاریخ بدانیم. او ظاهراً به بهانه تبلیغ دین و در باطن برای دستیابی به ثروت انبوه هندوستان، تصمیم گرفت از تنگه سوقالجیشی خیبر در شرق افغانستان عبور کند و قدم به سرزمین اصلی هندوستان بگذارد. اقدامی که هندیها، اصلا توقع آن را نداشتند. مسیر تنگه خیبر، بسیار خطرناک و صعبالعبور بود و افزون بر آن، سپاهی که از تنگه میگذشت، راه ارتباطی پشت سرش را از دست میداد و دیگر مسیر گریز نداشت و در صورت پیروز نشدن، امیدی به بازگشتش نبود. با این حال، سپاه غزنوی، از تنگه عبور کرد و متهورانه بر راجهنشینهای هندوستان تاخت و تروجیپال و نندا، دو تن از حاکمان قدرتمند هندی را وادار به تسلیم کرد. اقدام محمود غزنوی، بعدها توسط نادرشاه افشار تکرار شد و این سردار نامآور نیز، هند را با همین شیوه فتح کرد.
ناپلئون و عبور از عرض مدیترانه
مقام نخستین لشکرکشی بزرگ تاریخ نوین اروپا را باید به ناپلئون بناپارت داد؛ امپراتور فرانسه که برخی او را نابغه فنون نظامی مینامند. بناپارت در جنگهای زمینی، بسیار مقتدرانه عمل میکرد. ویژگی برجسته لشکرکشیهای او، حرکت سریع و استفاده از اصل غافلگیری بود. بناپارت آرزو داشت که انگلیسیها را مغلوب کند؛ سودای فتح جزیره بریتانیا، باعث شد تلاشهای فراوانی برای طرحریزی یک نقشه عملی انجام دهد. حتی با فرمان او، بنادر اروپا روی کشتیهای تجاری انگلیس بسته شد. با این حال، تصرف جزیره برای بناپارت امکان پذیر نبود؛ به همین دلیل تصمیم گرفت به منافع انگلیس، بیرون از اروپا، ضربه بزند. او در اقدامی متهورانه، با صدها فروند کشتی، از عرض مدیترانه عبور کرد و خود را به مصر رساند؛ جایی که انگلیسیها با نیروی دریایی قدرتمندشان، نفوذ فراوانی داشتند. ناپلئون توانست مصر را اشغال کند و به سمت شام بتازد؛ اما نیروی دریایی فرانسه، در نبرد دریایی نیل، مغلوب نلسون، دریاسالار انگلیسی شد. ناپلئون با وجود تلاش گسترده برای تسلط بر خاورمیانه، منافع فرانسه در اروپا را بر این موضوع ترجیح داد و این لشکرکشی بزرگ، بدون نتیجه عمده برای بناپارت، به پایان رسید.
تیمور لنگ و یورش 7 ساله!
تیمورلنگ، از معروف ترین جهانگشایان تاریخ است؛ فرماندهی با رفتارهای متضاد که لقب خونآشام بیشتر برازنده او بود تا امیر! تیمور، سرداری خستگی ناپذیر بود. او جهانگشایی را از ماوراءالنهر آغاز کرد و به تدریج، دایره فتوحات خود را در سراسر خاورمیانه گسترش داد؛ با این حال، لشکرکشی شگفتانگیز او که حدود هفت سال به طول انجامید، یکی از طولانیترین لشکرکشیهای تاریخ و نیز، یکی از هولناکترین بلایای تمام ادوار زندگی بشر محسوب میشود. او در سال 802 هـ.ق، این یورش را آغاز کرد و پس از غارت دوباره مناطقی از ایران، خود را به گرجستان رساند که در محدوده اردوی زرین طوایف مغول قرار داشت. تیمور آنجا را غارت کرد و با شتاب به سوی بغداد رفت و پس از تصرف بغداد و غارت آن، خاک شام و آناتولی را به توبره کشید و بایزید، یکی از نخستین سلاطین عثمانی را به اسارت گرفت. تیمور، سپس به عزم جنگ با سلطان مصر، راهی فلسطین شد و البته در این مسیر نیز، از خجالت همه اقوام درآمد. تیمور، پس از یک غارت طولانی و تحمیل ویرانی، بدبختی به مردم خاورمیانه و از جمله ایران و ساخت کلهمنارههای متعدد، به پایتختش، سمرقند، بازگشت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


سجادپور- جوان 28 ساله معتادی که سابقه سرقت و مالخری نیز دارد و به اتهام قتل تحت تعقیب بود روز گذشته با تلاش کارآگاهان اداره جنایی پلیس آگاهی خراسان رضوی درحالی دستگیر شد که هنوز ابعاد دیگری از این پرونده جنایی در هاله ابهام قراردارد.
به گزارش اختصاصی خراسان، سپیده دم بیست و دوم شهریور، اهالی منطقه و رهگذرانی که از یک خیابان خاکی در اطراف بزرگراه شهید کلانتری مشهد عبور می کردند، پیکر غرق در خون جوانی را دیدند که به سختی نفس می کشید. دقایقی بعد زنگ تلفن نیروهای امدادی به صدا درآمد و مرد 38 ساله به مرکز درمانی انتقال یافت اما تلاش کادر درمانی برای نجات جان این مرد به نتیجه نرسید و او پس از حدود هفت روز جدال برای زنده ماندن، بالاخره تسلیم مرگ شد و جان سپرد. در پی مرگ این مرد 38 ساله که آثار و جراحت ناشی از کشیده شدن روی زمین یا تصادف یکی از فرضیه های اصلی مرگ وی بود، نیروهای انتظامی با صدور دستوراتی از سوی قاضی ویژه قتل عمد مشهد وارد عمل شدند و به تحقیق در این باره پرداختند. بررسی های مقدماتی حاکی از آن بود که «محمود-س» (مقتول) با راننده یک دستگاه وانت نیسان باری درگیر شده است. همین موضوع ماجرای ارتکاب جنایت را نمایان ساخت و بدین ترتیب پرونده مذکور با دستور قاضی علی اکبر احمدی نژاد به اداره جنایی پلیس آگاهی خراسان رضوی ارسال شد تا به صورت تخصصی مورد رسیدگی قرار گیرد. بنابر گزارش خراسان، به دنبال دستور قضایی گروه زبده ای از کارآگاهان دایره جرایم مهمه به فرماندهی سرهنگ غلامی ثانی (رئیس اداره جنایی آگاهی) تحقیقات گسترده ای را در این باره آغاز کردند. رصدهای اطلاعاتی و ردیابی های پلیسی، کارآگاهان را به ماجرای «داربست های خونین» رساند چرا که بررسی ها نشان می داد مرد 38 ساله با راننده نیسانی درگیر شده است که بار داربست های فلزی داشت. بنابراین کارآگاهان به تعقیب نیسان باری پرداختند و با کسب مجوزهای قضایی نشانی های زیادی را مورد بررسی غیرمحسوس قرار دادند اما هیچ کدام از نشانی های مذکور واقعیت نداشت تا این که بالاخره روز گذشته، محل سکونت راننده 28 ساله در حالی شناسایی شد که خودروی وانت نیسان نیز در همان نزدیکی پارک بود. کارآگاهان «مصطفی-ر» را که از دیدن نیروهای پلیس در شوک فرو رفته بود، هنگامی دستگیر کردند که باور نمی کرد پلیس به این زودی رد او را پیدا کند چرا که در آن سپیده دم هیچ کس در خیابان نبود و کسی هم از جنایت مذکور خبری نداشت.
به گزارش اختصاصی خراسان، متهم جوان به مقر انتظامی انتقال یافت و مقابل کارآگاه قنبری (افسر پرونده) نشست تا به سوالات پلیس درباره چگونگی مرگ مالک داربست ها پاسخ دهد اما او خود را بی خبر از ماجرای این جنایت نشان داد و گفت: من از مرگ مالک داربست ها اطلاعی ندارم. ما به خاطر پرداخت کرایه با هم به مشکل خوردیم من هم بارش را در همان محل کمپرس کردم و به منزلم رفتم. متهم به قتل وقتی متوجه شد که ادعاهایش باورپذیر نیست در داستانی دیگر گفت: حدود ساعت 4 بامداد بیست و دوم شهریور فردی به سراغم آمد و خودروی وانت نیسان مرا برای انتقال داربست های فلزی کرایه کرد قرار بود 200 هزار تومان به من پرداخت کند. بعد از آن که توافق کردیم به طرف ابتدای بولوار پیروزی به راه افتادیم تا این که داربست ها را باز کرد و در قسمت بار نیسان ریختیم و اما وقتی در بزرگراه به داخل خیابان خاکی رفتم با هم به مشکل خوردیم که من داربست ها را همان جا کمپرس کردم و دیگر خبری از آن مرد ندارم!
بنابراین گزارش، باز هم اعترافات این جوان در حالی کاملا سناریوسازی به نظر می رسید که بررسی سوابق او پرده از ماجراهای دیگری برداشت و ابعاد این پرونده را پیچیده تر کرد. راننده 28 ساله که به مواد مخدر نیز اعتیاد دارد دارای سوابق سرقت و مالخری بود بنابراین فرضیه پلیس برای سرقتی بودن داربست ها نیز وارد مرحله جدیدی شد و این متهم روز گذشته در شعبه 208 دادسرای عمومی و انقلاب مشهد پای میز محاکمه ایستاد. او که می دانست قصه گویی هایش طرفداری ندارد و در پاسخ به سوالات قاضی احمدی نژاد دچار تناقض گویی شده بود به ناچار زوایای پنهان دیگری از این پرونده جنایی را فاش کرد. «مصطفی-ر» در اعترافاتی دیگر به قاضی ویژه قتل گفت: آن روز صبح در اطراف میدان بار رضوی بودم که مرحوم «محمود-س» از من خواست مقداری داربست را برایش به مکان دیگری ببرم زمانی که داخل خودرو نشست پایپ را بیرون کشید و مشغول استعمال شیشه شد! من که شرایط را این گونه دیدم با خودم فکر کردم حتما داربست ها نیز سرقتی است چرا که خودم قبلا به خاطر سرقت مصالح ساختمانی دستگیر شده بودم! متهم 28 ساله در ادامه ادعاهایش افزود: وقتی داربست ها را بار کردیم وسوسه سرقتی بودن داربست ها رهایم نمی کرد تا این که وارد یک خیابان خاکی در بزرگراه شهید کلانتری شدیم آن جا با هم به مشکل خوردیم من گفتم این بار سرقتی است و باید از کلانتری محل تاییدیه بگیریم! ولی ماموران کلانتری گفتند تا زمانی که سرقتی گزارش نشود ما کاری نداریم! به همین دلیل به «محمود» گفتم من بار را همین جا تخلیه می کنم ولی او می گفت: داربست ها را با یک خودروی دیگر می برم و تو بیا در خیابان نخریسی (گاراژدارها) پولت را بگیر! در این شرایط من پشت فرمان خودرو نشستم و او هم از در نیسان آویزان شد که بعد هم زیر خودرو افتاد و من فرار کردم! سپس داربست ها را در شهرک طالقانی کمپرس کردم و به منزلم رفتم تا این که دستگیر شدم ولی گوشی تلفن او دستم مانده بود. از پیامک ها و مطالبی که داخل گوشی بود فهمیدم که داربست ها سرقتی است!! گزارش خراسان حاکی است، در پی اعترافات و ادعاهای متهم و با صدور دستور بازداشت موقت از سوی قاضی احمدی نژاد این مرد 28 ساله معتاد در اختیار کارآگاهان دایره جرایم مهمه قرار گرفت تا ابعاد دیگر این ماجرا و همچنین ادعاهای مبهم وی مورد کنکاش های دقیق پلیسی قرار گیرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

حتما شما هم تا امروز با شایعات مختلفی مواجه شده اید و به تبع آن سوالات زیادی در ذهن تان ایجاد شده است. گوشت مرغ یکی از موضوعاتی است که طی سالهای اخیر بارها و بارها شایعاتی درباره آن مطرح شده و به دلیل سهم مهم آن در سبد غذایی، بر آن شدیم این شایعات را بررسی و پاسخهای رسمی متولیان را در این باره منتشر کنیم. برای آگاهی از چند پرسش رایج درباره گوشت مرغ با «ولی ا... کاشکی »مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان به عنوان یکی از کارشناسانی که سال هاست در این حوزه فعالیت داشته و از ریز و درشت شایعات مطرح شده در این حوزه اطلاع دارد به گفتوگو نشستیم. آن چه میخوانید، پاسخ به شش پرسش رایج درباره مرغها و پاسخ به آن هاست:
1- تزریق هورمون برای رشد سریعتر مرغ ها
اولین پرسشی که به آن خواهیم پرداخت، مربوط به موضوعی است که چند سال است بین مردم ردو بدل میشود و در سالهای اخیر این شایعه فراگیرتر هم شده است: «تزریق هورمون به مرغ ها با هدف بالا بردن سرعت رشد مرغ». برخی مردم معتقدند رشد مرغ در بازه زمانی سی و چند روزه قابل قبول نیست و مرغها تنها با تزریق هورمون در این مدت کوتاه به این میزان رشد میرسند. افرادی که این موضوع را بیان میکنند، معتقدند در گذشته زمان رشد مرغها طولانیتر از آن چیزی بوده که امروز در مرغداریها شاهد آن هستیم.
شایعه از نظر علمی کاملا رد شده است
ولی ا... کاشکی درباره تزریق هورمون به مرغها برای رشد سریعتر آنها میگوید: بنا به چندین دلیل علمی این شایعه از نظر علمی کاملا رد شده است.
الف ) ممنوعیت استفاده از هورمون: از حدود 50 سال قبل تا به امروز استفاده از هورمون در صنعت پرورش طیور درتمام کشورها از جمله ایران ممنوع شده وکنترل شدیدی دراین زمینه صورت میگیرد. با قاطعیت میتوان اعلام کرد که سختگیریهای موجود، راه را برای هر گونه تخلف در این زمینه بسته است.
ب ) اصلاح ژنتیکی: درباره دلیل رشد سریع طیور نسبت به گذشته باید به این نکته اشاره کنیم که متخصصان اصلاح نژاد طیور طی چند دهه اخیر در زمینه به وجود آوردن نوع جدید جوجههای گوشتی که از سرعت رشد بالایی برخوردارند به پیشرفتهای چشمگیری دست یافتهاند به طوری که طول دوره پرورش جوجههای گوشتی برای رسیدن به وزن دو کیلو گرم از حدود 70 روز در 50 سال گذشته به حدود 35 روز رسیده و دلیل اصلی رشد این جوجهها اصلاح ژنتیکی است نه استفاده از هورمون.
ج ) نداشتن صرفه اقتصادی: از آن جا که هورمون رشد طیور به صورت تجاری تولید نمیشود، هزینه تهیه و مصرف آن به شدت بالاست و اگر یک میلی گرم هورمون رشد به هر قطعه تجویز شود هزینه آن به تنهایی از ارزش یک مرغ بالا تراست. پس روشن است که استفاده تجاری با این هزینه و دلایل ذکر شده منطقی نبودن مصرف هورمون را روشن میکند.
د ) ایجاد چربی انباشته در لاشه: نژاد جدید مرغهای گوشتی از لحاظ ژنتیکی به گونهای انتخاب شده که بسیار سریع رشد میکنند از طرفی استفاده هورمون در خوراک طیور باعث ذخیره چربی در لاشه میشود که از نظر اقتصادی به صرفه نیست.
ه ) تزریق هورمون در گلههای مرغ ممکن نیست: به دلیل این که هورمونها به صورت تزریقی استفاده میشود و برای انجام تزریق در هر گله مرغ باید به صورت تک به تک تزریق انجام شود، این کار شوک زیادی را به گله مرغ وارد میکند، بنابراین این کار ضرر و زیان بسیاری به مرغدار وارد میکند.
2- مرغ بدون آنتی بیوتیک
در داخل شهر تعداد زیادی از محلهای فروش گوشت مرغ معمولا ادعا میکنند که مرغهای بدون آنتی بیوتیک به فروش میرسانند در صورتی که شواهد بیانگر آن است که برای درمان مرغ در طول دوره رشد و نگهداری در مرغداریها برخی آنتی بیوتیکها به مرغ خورانده یا تزریق میشود.
مرغ بدون آنتی بیوتیک وجود ندارد
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان خراسان در این باره میگوید: یکی از معضلات دنیای امروز استفاده از آنتی بیوتیک هاست که در جامعه ما وجود دارد. بالاخره مرغ در طول دوره پرورش دچار مشکلاتی میشود که باید برای آن چارهاندیشی کرد. تعدادی از مرغداران با مصرف دقیق داروها، بیماریها را از گله مرغ دور میکنند، برخی مرغداران از آنتی بیوتیک کمتری و از داروهای گیاهی در این مسیر برای تامین سلامتی مرغها استفاده میکنند. افرادی که آنتی بیوتیک استفاده نمیکنند باید مرغها را زمان بیشتری در مرغداری نگهداری کنند تا به وزن دوو نیم کیلو برسند که به این مرغها مرغ سبز میگویند ولی به هیچ عنوان نمیتوان ادعا کرد که فرد یا افرادی از هیچ آنتی بیوتیکی در دوره پرورش مرغ استفاده نکردهاند و در نتیجه باید اعلام کنیم که مرغ بدون آنتی بیوتیک وجود ندارد.
3- استفاده از مخدر برای از بین بردن بیماری
سومین پرسش مربوط به خوراندن مواد مخدر به مرغها به جای استفاده از داروهاست. موضوعی که گفته میشود به علت گرانی و کمبود اتفاق میافتد.
این کار به هیچ وجه علمی نیست
ولی ا... کاشکی در این باره میگوید:در گذشته به دلیل اطلاعات پایین برخی از مرغداران تریاک را در آب حل میکردند و به مرغها میخوراندند تا بیماری آنها از بین برود، من نمیگویم که این موضوع امروز اصلا وجود ندارد بلکه به میزان کم در برخی از مرغداریها در حد بسیار پایینی وجود دارد که البته این کار به هیچ عنوان علمی نیست. تریاک یکی از آرامبخش هاست و اگر چه بیماری طیور را از بین نمیبرد اما بدن مرغ را در برابر بیماریها مقاوم میکند و همین موضوع باعث میشود مرغ دوره 45 روزه نگهداری در مرغداری تا زمان کشتار را بگذراند. از طرفی به دلیل بالا بودن قیمت داروهای مرغ، تعداد بسیاراندکی از مرغداران به این کار روی میآورند. این نوع درمان کاملا رد شده که این موضوع ناشی از ناآگاهی تعداداندک مرغداران است.
4- خوراندن مشروبات الکلی برای بالا بردن اشتهای مرغ
یکی از پرسشهای عجیب دیگری که توسط یکی از مخاطبان به روزنامه خراسان اعلام شد، این بود که این شهروند ادعا کرد طبق شنیده هایش برخی مرغداران برای بالا رفتن اشتهای مرغ، در آب مصرفی که به مرغها میدهند مشروبات الکلی میریزند.
من هم شنیده ام، کار بی تاثیری است
وقتی این موضوع را از کاشکی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان خراسان میپرسیم، میگوید: من هم این شایعه را شنیده ام، بعضی از مرغداران سنتی ما در گذشته این موضوع را اعلام میکردند که خوراندن مشروبات الکلی به مرغها باعث بیشتر شدن اشتهای مرغ میشود اما تاکید میکنم که من هم این موضوع را فقط شنیدهام اما تاکنون چنین چیزی ندیده ام. به طور قطع این موضوع برای رشد سریعتر مرغ بی تاثیر است، ضمن آن که امروزه با جیره بندی صحیح،می توان سرعت پرورش مرغهای گوشتی را به میزان قابل توجهی افزایش داد.
5- تزریق آب زیر پوست مرغ
مدتی قبل ویدئوهایی در فضای مجازی دست به دست شد که در آن ادعا میشد برای بالا بردن وزن مرغهایی که وزن پایینی دارند و از نظر ظاهری برای خریدار قابل توجه نیست با استفاده از دستگاه مخصوصی، مقداری آب زیر پوست مرغ تزریق میشود. انتشار این فیلم باعث به وجود آمدن این پرسش در بین برخی از مردم شده بود که خونابههای موجود در بسته بندی مرغ هم به دلیل انجام تزریق آب است.
اگر هم باشد بسیاراندک است
کاشکی ضمن رد این شایعه میگوید: این موضوع هم یک شایعه است که البته نمیتوان آن را به صورت کامل رد کرد اما باید به این نکته توجه کرد که اگر این تخلف صورت بگیرد به دلیل سختی انجام آن، در میزان بسیاراندک انجام میشود و این کار در کشتارگاههای بزرگ که عمده تامین کنندگان گوشت مرغ هستند ممکن نیست. تزریق آب زیر پوست مرغ کشتار شده به ندرت اتفاق میافتد و البته تا امروز بنده با این موضوع برخورد نکرده ام.
وی در پاسخ به این سوال مردم که اگر آب زیر پوست مرغها تزریق نمیشود ماجرای خونابههای موجود در بسته بندی مرغ چیست؟ میگوید: درکشتارگاهها دو نوع خط کشتار داریم که در خط 2 کشتارگاه تمام خونابه حیوان دفع میشود ولی در خط یک موضوع کمی متفاوت است و به دلیل نوع دستگاه ها، بعد از کشتار کمی آب در بدن مرغها باقی میماند که در طول مسیرحمل از کشتارگاه تا منزل خریداران، دفع میشود و در بسته بندی مرغ مشاهده میشود. وی میافزاید: برای حذف کامل این خونابهها از مرغهای بسته بندی شده نیاز به تجهیز کشتارگاه به دستگاههای کشتار نوع خط 2 است که با بودن آن، این خونابهها حذف میشود.
6- فروش مرغ یخ زده به جای مرغ گرم
یکی دیگر از پرسشها این است که در برخی زمانها از جمله روزهای پایانی سال گذشته، برخی افراد با سوءاستفاده از بازار داغ خرید مرغ گرم و بالا رفتن قیمت آن نسبت به مرغ یخ زده، اقدام به ریختن مرغ یخ زده در استخر آب گرم و عرضه آن در بازار شدند و این کار ممکن است باز هم تکرار شود.
کار دلالان است، باعث بدبینی مردم میشود
ولی ا... کاشکی در این باره میگوید: من هم این موضوع را شنیدهام که برخی از دلالان این کار را انجام میدهند. اینها افراد سوء استفاده گری هستند که در همه اصناف وجود دارند و این تخلفاتی است که نه مرغداران و نه کشتارگاهها حاضر به انجامش نیستند. تعدادی دلال وجود دارند که این کار را انجام میدهند و این نوع عملکرد باعث بدبینی مردم به استفاده از گوشت مرغ میشود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
.jpg)