
محمد اکبری- در واکاوی مشکلات ابتدایی و پیش روی خانواده معظم شهیدان و ایثارگران، هرچه بیشتر پیش می روی، با «نگوها» و ناگفته های بیشتری روبه رو می شوی. نهادی که قرار بوده اولویت و هدف اصلی اش ارائه خدمات به ایثارگران و زنده نگه داشتن یاد شهدا وایثارگران باشد، امروز در گیرودار مشکلات اقتصادی، کسری وکمبود بودجه و اعتراض جامعه مخاطبان خود فرو رفته است. وقتی برای بررسی این موضوع به سراغ مسئولان و نمایندگان می رویم و برخی از آن ها حرف های «نگو و ننویس و چاپ نکن» تحویلت می دهند، باید از این ماجرا قصه پرغصه ای را انتظار داشت...
«ورود بنیادشهید از ابتدا به عرصه فعالیت های اقتصادی اشتباه و غیرمنطقی بود، حالا جلوی ضرر از هرجا گرفته شود، منفعت است.» این ها بخشی از دیدگاه های نمایندگان مجلس است که پیش از این نیز بسیاری از کارشناسان و ناظران بر آن تاکید کرده اند. در این زمینه با هفت نماینده مجلس گفت وگو کردیم که تمامی آن ها ضمن انتقاد شدید از عملکرد و نتایج فعالیت های اقتصادی بنیادشهید وامور ایثارگران بر این باورند که اساسنامه این نهاد در ورود به فعالیت های اقتصادی باید اصلاح شود.
برخی مانع تحقیق و تفحص از بنیاد شدند
نصرا... پژمانفر نماینده مشهد در مجلس و عضو فراکسیون ایثارگران اظهار کرد: در بحث مدیریت بنیاد شهید طی سال های اخیر اشکالات فراوان دیده می شود به طوری که این مشکلات به درخواست تحقیق و تفحص های مختلف از آن از سوی مجلس منجر شد اما هر بار برخی مانع از آن شدند.
وی افزود: ابهامات در مسائل اقتصادی بنیاد به حدی زیاد است که موجب نارضایتی های گسترده شده است. ایثارگران هم از حداقل اعتبارات درمانی برخوردار می شوند که همین کار موجب نارضایتی های این قشر محترم جامعه شده است.
باید ورود بنیادشهید به فعالیت اقتصادی را محدود کرد
این عضو فراکسیون ایثارگران مجلس گفت: باید بنیاد را از فعالیت اقتصادی برحذر داشت و با اصلاح آیین نامه این مجموعه، ورود آن را به فعالیت اقتصادی محدود کرد.
باید مانع زیان های بیشتر بشویم
با عبدا... رضیان نماینده قائمشهر نیز همکلام می شویم. او هم با نظر پژمانفر موافق است و می گوید: متاسفانه برخی از نهادهای حکومتی طی سال های اخیر ورود نامبارکی به عرصه اقتصاد داشتند که برای جلوگیری از زیان های بیشتر باید مانع آن بشویم.وی اشاره کرد: بنیاد شهید باید اساسنامه اش را تغییر دهد و در بخش اقتصادی ورود نداشته باشد زیرا ورود این گونه دستگاه ها به حوزه بنگاه داری و اقتصاد روند غلطی است. بنابراین دولت و مجلس با تامین نیازهای این دستگاه، باید مانع این ورود بشوند.
کم تجربگی و خویشاوند بازی
این نماینده مجلس به برخی آسیب ها در فعالیت های اقتصادی بنیادشهید اشاره می کند: نگاه بنیاد شهید و نهادهای دیگر برای ورود به عرصه اقتصاد خودکفایی مالی بوده اما دولتی بودن و بی تجربگی آفت این نهاد هاست که در نهایت باعث ورشکستگی آن ها می شود.وی مدعی شد: بعضی از این مجموعه های اقتصادی دولتی با ارتباطات خویشاوندی تشکیل شده و با آزمون و خطا پیش می رود و دست آخر بهانه ای برای ورشکستگی کل مجموعه خواهد شد.
نهادهای مقدس دروضعیت نامقدس قرارنگیرند
نادرقاضی پور نماینده ارومیه اما از منظری دیگر به ماجرا نگاه کرد و با تاکید براینکه نهادهای مقدس باید از موقعیت نامقدس فاصله بگیرند، افزود: بنیاد شهید مجموعه ای است که به واسطه خدمت رسانی به ایثارگران، مقدس به شمار می رود بنابراین بنگاه داری و سوداگری مالی دون شان این مجموعه است کما این که در این موقعیت چندان خوب هم ظاهر نشده است.
وی با بیان این که بنیاد شهید نهادی فرهنگی است و نباید در آن زمزمه هایی از رانت مالی و تخلفات باشد، تصریح کرد: دولت و مجلس با تخصیص ردیف بودجه مشخص باید تامین مالی این بنیاد و ایثارگران عزیز کشور را فراهم آورند.
ضرر مالی 5هزارمیلیاردی هلدینگ دی
این عضو فراکسیون ایثارگران مجلس گفت: این که امروز گفته می شود بی تدبیری مالی بخش اقتصادی مجموعه هلدینگ دی موجب ضرر مالی پنج هزار میلیاردی بنیاد شده ،خود دلیلی است که هرچه زودتر لازم است این آلودگی از بنیادشهید زدوده شود.
تجدید نظردر شرح وظایف بنیاد شهید باید تسریع شود
بهرام پارسایی عضو فراکسیون امید هم دیدگاهش را این گونه بیان می کند: با توجه به وضعیت فعلی ایثارگران و مشکلات اقتصادی موجود، بنیاد شهید باید هرچه زودتر در شرح وظایف خود تجدید نظر کند.
وی افزود: بنیاد شهید جدای از این که در ورود به عرصه اقتصادی موفق ظاهر نشده است، این شکل از فعالیت اقتصادی در مجموعه بنیاد و نهادهای مشابه براساس سیاست های کلان برای اقتصاد کشور آسیب زننده است.
نماینده شیراز در مجلس اظهار کرد: مجموعه اقتصادی دستگاه های حاکمیتی و دولتی گاهی محل رانت و ارتباطات شده و مانع پیشرفت بخش خصوصی بوده و مانعی برای رشد اقتصادی در فضای رقابتی است.
وی تصریح کرد: وجود این مجموعه ها تبعیض ناروایی است که بخش خصوصی از آن متضرر می شود و در نهایت جلوی پویایی اقتصاد را می گیرد و آسیب به آن وارد می کند.
ورود بنیاد شهید به فعالیت اقتصادی از اساس محل اشکال بود
حجت الاسلام حسن نوروزی نماینده رباط کریم و رئیس فراکسیون ایثارگران مجلس درباره این موضوع دیدگاه مبنایی دارد. او با تاکید براین که ورود بنیاد شهید به فعالیت اقتصادی از اساس محل اشکال بود، افزود: همان گونه که براساس اصل 44 قانون اساسی دولت از بنگاه داری اقتصادی برحذر داشته می شود، بنیاد شهید هم از اساس نباید در این کار ورود می کرد.
فعالیت های اقتصادی باید به بنیاد مستضعفان واگذار شود
وی افزود: همان گونه که بنیاد مستضعفان امور مربوط به جانبازان را به بنیاد شهید محول کرد اکنون زمان آن است که بنیاد شهید هم کلیه فعالیت های اقتصادی خود را به آن بنیاد محول کند تا خود مجموعه ای خدماتی برای ایثارگران باقی بماند. ضمن این که بنیاد مستضعفان هم که بخش اصلی فعالیت هایش اقتصادی است در این امور ورود کند.
این عضو فراکسیون ایثارگران مجلس یادآورشد: هر دو نهاد زیر نظر رهبری هستند و تعامل خوبی با یکدیگر دارند بنابراین انتظار داریم بدون دخالت دولت و مجلس در یک همگرایی، بنیاد شهید امور اقتصادی خود را به این شکل برون سپاری و از ضررهای مالی آینده جلوگیری کند.
بیمه دی از بی تعهدترین بیمه ها
محمد جمالی نوبندگانی نماینده فسا در مجلس دیگر نماینده ای است که با ما گفت وگو می کند. وی با بیان این که به دلیل شغل اصلی ام به عنوان یک پزشک با مشکلات خدمات درمانی ایثارگران طی سال های اخیر مواجه هستم، افزود: به جرئت می توانم بگویم یکی از بی تعهدترین بیمه ها بیمه دی است که بیشترین بدهی را به مراکز درمانی دارد.
وی تصریح کرد: وضعیت فعلی بنیاد موجب شده تا به بسیاری از خانواده های محترم شهدا و جانبازان اجحاف و موضوع داروی ایثارگران به مشکلی لاینحل مبدل شود.
ضرورت تغییر اساسنامه بنیادشهید
عضو فراکسیون ایثارگران مجلس خاطرنشان کرد: وضعیت فعلی در شان ایثارگران عزیزمان نیست باید هرچه زودتر این شرایط اصلاح شود و بنیاد با تغییر اساسنامه خود از فعالیت های اقتصادی دست بکشد و با اعتبارات تخصیص یافته به آن صرفا خدمات ارائه کند.
جلوی ضرر را از هرجا بگیریم منفعت است
سید کاظم دلخوش اباتری نماینده فومنات و عضو فراکسیون ایثارگران مجلس هم معتقد است: تجربه تلخ شکست فعالیت اقتصادی در بنیاد شهید را اکنون شاهد هستیم. ورود بنیاد شهید به بنگاه داری اقتصادی از ابتدا درست و منطقی نبود اما جلوی ضرر ازهرجا گرفته شود منفعت است.
شرکت های ورشکسته که باید تعطیل شوند
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون یک سری شرکت های زیر مجموعه در بنیاد که عمدتا ورشکست شده اند وجود دارد که باید فعالیت آن ها برون سپاری شود.عضو فراکسیون ایثارگران مجلس اظهار کرد: البته در اصل ما به عنوان مجلس نمی توانیم به لحاظ قانونی بنیاد را از انجام فعالیت اقتصادی برحذر داریم اما این توصیه را به آن داریم که در این حوزه ورود نداشته باشد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.




ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

بیش از سه سال از وعده وزارت بهداشت برای ساخت بیمارستان 540 تخت خوابی در حاشیه شهر مشهد می گذرد، اولین گام آن نیز در 26 فروردین ماه سال 95 در جلسه ستاد راهبردی مدیریت شهری با حضور استاندار وقت برداشته شد و زمینی 5 هکتاری در ابتدای جاده سرخس یا همان شهرک شهید رجایی مشهد از طرف آستان قدس رضوی به صورت رایگان اهدا و قرار شد با پروانه رایگان شهرداری ساخته شود. حتی در آن جلسه برای مشارکت دستگاه های متولی ساخت این بیمارستان نیز برنامه ریزی و قرار شد 50 درصد هزینه ساخت را وزارت بهداشت و نیمی دیگر را وزارت راه و شهرسازی بر عهده بگیرد. این پروژه شروع نشده به مدت دو سال به کما رفت تا این که سال گذشته روزنامه خراسان پرونده خاک گرفته آن را از بایگانی «وعده ها» بیرون آورد و در گزارشی با عنوان «علف هرز به جای بیمارستان»، به چرایی بلاتکلیف ماندن این پروژه پرداخت. اختلاف نظرها و عمل نکردن به وعده ها و مسئولیت ها، این پروژه را زمین گیر کرده و دانشگاه علوم پزشکی که از همان ابتدا بی پولی را بهانه کرده بود، پای تفاهم نامه ساخت بیمارستان را هم امضا نکرد. آذرماه سال گذشته قاضی زاده هاشمی وزیر سابق بهداشت هم که برای افتتاح چند پروژه عمرانی به مشهد سفر کرده بود، در گفت و گو با «خراسان رضوی» آب پاکی را روی این پروژه به کما رفته ریخت و اعلام کرد وزارت بهداشت هیچ پولی برای ساخت بیمارستان حاشیه شهر مشهد ندارد. اما خراسان از پیگیری این موضوع دست نکشید و این بار امیدها به درنظر گرفتن ردیف بودجه مشخص برای این بیمارستان بود که این موضوع را هم از نمایندگان مردم مشهد و کلات در مجلس پیگیر شدیم. حالا اما خبر می رسد که این پیگیری ها در حال به سرانجام رسیدن است و آن طور که علی رحیمی مدیر فنی معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد به «خراسان رضوی» اعلام می کند «مطالعات اولیه ساخت این بیمارستان انجام و درخواست تامین اعتبار آن به سازمان برنامه و بودجه ارسال شده است.»
اولویت دانشگاه علوم پزشکی بعد از اتمام پروژه های نیمه تمام
رحیمی با بیان این که اولویت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بعد از تکمیل پروژه های نیمه تمام قطعا احداث بیمارستان 540 تخت خوابی حاشیه شهر مشهد است، می گوید: هم اکنون اقدامات مربوط به این بیمارستان را انجام می دهیم، همه مطالعات اولیه بیمارستان حاشیه مشهد انجام شده است، همچنین مجوز محیط زیست و پدافند غیر عامل آن دریافت و برای تامین اعتبار به کمیسیون های سازمان برنامه و بودجه ارسال شده است. وی با بیان این که بهره بردار ساخت این بیمارستان، دانشگاه علوم پزشکی است، می افزاید: کارهای مطالعاتی ساخت این بیمارستان را دانشگاه علوم پزشکی انجام می دهد که در مطالعات آن اقدامات امکان سنجی و فنی صورت می گیرد.
ادعای علوم پزشکی: پروژه هیچ وقت راکد نبوده است!
مدیر فنی معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به این سوال که با اقدامات انجام شده آیا ساخت این بیمارستان از حالت رکود خارج شده است؟ می گوید: بله، برای تامین اعتبار با سازمان برنامه و بودجه مکاتبه شده و هیچ وقت این پروژه راکد نبوده است، ما درباره ساخت این بیمارستان جلسات متعددی برگزار کردیم. وی تاکید می کند: به محض این که ساخت این بیمارستان در فرایند تامین اعتبار و در ردیف بودجه قرار گیرد ما قطعا بعد از بیمارستان امداد و نجات جنوب آن را انجام می دهیم، ضمن این که این پروژه بودجه ای در ردیف ملی و استانی می خواهد. رحیمی می افزاید: قطعا با معذوریت هایی که وجود دارد ساخت این بیمارستان در اولویت قرار دارد، بیش از یک سال است مطالعات اولیه آن را انجام می دهیم ، ضمن این که این اقدامات تا زمانی که اجرایی نشود، قابل لمس نیست.
وی با بیان این که از اول دولت یازدهم، برنامه ریزی کاملی برای توسعه زیرساخت های درمانی استان انجام شده است، تصریح می کند: بر همین مبنا توسعه و ساخت بیمارستان ها را اولویت بندی کردیم، تمام تلاش مان این بود عدالت را در حوزه درمان در مشهد رعایت کنیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


خطه خراسان از دیرباز مهد فرهنگ و هنر و تاریخ بوده و همچنان پرچمدار این حوزه است، اما افسوس که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قدر این داشته ها را نمی داند و شهرستان های پرآوازه استان از تدبیر در مدیریت این حوزه محروم اند. به گزارش خراسان رضوی، با وجود این که حدود 15 ماه از انتصاب مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان می گذرد اما وضعیت ادارات ارشاد در شهرستان های خراسان رضوی همچنان در سایه غفلت است و تدبیری برای بهبود آن ها اندیشیده نشده است. این بی تدبیری اداره کل ارشاد در خطه فرهنگی خراسان، گلایه اهالی فرهنگ و هنر را به همراه داشته و بسیاری را دلسرد و ناامید کرده است.
اداره ارشاد در دسترس نیست!
استعفای دو عضو هیئت مدیره انجمن هنرهای نمایشی استان و انتقاد از بی توجهی به شهرستان ها دلیلی شد تا خراسان رضوی وضعیت ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهرستان ها را زیر ذره بین قرار دهد و بررسی کند. موضوعی که نتیجه آن چیزی جز انبوه مشکلات و کمبودهای عرصه فرهنگ و هنر در شهرستان ها نبود. عجیب آن که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در تعداد قابل توجهی از شهرستان های استان حتی یک ساختمان به عنوان مجتمع فرهنگی برای برگزاری مجامع، نشست ها وجشنواره ها ندارد و درتعدادی از شهرستان ها از جمله تایباد، سرخس و تربت جام نیز پروژه احداث ساختمان فرهنگسرا سال هاست که خاک می خورد.
اداره شهرهای فرهنگی و تاریخی با سرپرست !
این موضوع در صالح آباد که 9ماه از شهرستان شدنش می گذرد اسفناک تر است زیرا در این شهرستان نه اداره ای به نام فرهنگ و ارشاداسلامی داریم ونه مدیری برای این مجموعه ! در برخی شهرستان ها نظیر شهر تاریخی و فرهنگی نیشابور و شهر سرخس نیز مدتی است که اداره ارشاد با سرپرست مدیریت می شود. مجموعه این مشکلات این سوال ها را در ذهن تداعی می کند که آیا مردم این شهرستان ها نیاز به اقدامات فرهنگی و حمایت های اداره فرهنگ وارشاد اسلامی ندارند واگر دارند چرا اقدام موثری از سوی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان صورت نمی گیرد؟
آقای مدیرکل حواستان هست که صالح آباد شهرستان شده؟
یک فعال فرهنگی صالح آباد خطاب به مدیرکل ارشاد می گوید: آقای مدیرکل، حواستان هست که صالح آباد 9 ماه است شهرستان شده و مردم این منطقه نیاز به اداره فرهنگ وارشاد دارند؟ لطفا بفرمایید در مدت یک سالی که مدیرکل ارشاد استان بودید چه کاری برای صالح آباد انجام دادید؟ یکی از فرهنگیان صالح آباد هم درباره نبود اداره ارشاد در این شهرستان می گوید: صالح آباد با وجود این که از آذر سال گذشته به شهرستان ارتقا یافته است و تعداد زیادی از مردم و به خصوص جوانان در این شهرستان به هنر، فرهنگ و موسیقی علاقه مندند اما متاسفانه این شهرستان مرزی از نعمت وجود اداره ارشاد حتی به صورت نماینده و سرپرست هم محروم است. «غلامرضا علیمیرزایی» می افزاید: این شهرستان هنرمندانی نیز در حوزه موسیقی سنتی دارد که به مدارج بالایی دست یافته اند ولی متاسفانه مسئولان فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی تاکنون برای رشد این استعدادها و علاقه مندی ها اقدامی نکرده اند.
انتقاد عضو شورای شهر صالح آباد
عضو شورای اسلامی شهر صالح آباد نیز درباره نبود اداره ارشاد در این شهر می گوید: استقرار اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در صالح آباد به لحاظ این که این شهرستان در مرز واقع شده و نسبت به دیگر شهرستان ها بیشتر در معرض آسیب های اجتماعی است ضرورت دارد. «علی قربانی» می افزاید: برنامه های فرهنگی در صالح آباد با علاقه مندان زیادی برگزار می شود و این علاقه مندی مردم به فرهنگ، هنر و برنامه هایی که مطابق با موازین اسلامی است روز به روز بیشتر می شود، انتظار می رود مسئولان درخصوص استقرار اداره ارشاد در صالح آباد که 9 ماه از شهرستان شدن آن می گذرد اقدام کنند. سرپرست فرمانداری شهرستان صالح آباد درباره اهمیت وجود اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و استقرار نیافتن آن به خراسان رضوی می گوید: با وجود اهمیت بسیار زیاد فرهنگ، ادب و هنر و تقویت برنامه های فرهنگی و هنری مطابق با موازین اسلامی و ایرانی متاسفانه شهرستان صالح آباد از وجود اداره ارشاد اسلامی محروم است.
اداره کل جواب منفی می دهد
«علی نصیریان» خاطرنشان می کند: تاکنون چندین بار با اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی برای استقرار اداره در صالح آباد مکاتبه کرده ایم اما اداره کل با استدلال نبود نیرو و امکانات به ما جواب منفی می دهد. وی می افزاید: به رغم اهمیت بسیار اشاعه و تقویت فرهنگ و هنر در شهرستان های محروم، متاسفانه شهرستان صالح آباد حتی از وجود نمایندگی اداره فرهنگ و ارشاد هم بی بهره است. رئیس اداره ارشاد شهرستان تربت جام درباره نبود اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در صالح آباد می گوید: با وجود طرفداران زیاد رشته های هنری در صالح آباد، متاسفانه این شهرستان دارای زیرساخت های لازم برای استقلال اداره ارشاد این شهرستان از تربت جام نیست و در این شهرستان موسسات فرهنگی هنری، سینما، آموزشگاه ها و موسساتی که در حوزه فرهنگی هنری کار کنند وجود ندارد. به همین دلیل اداره کل ارشاد با استقرار اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در صالح آباد مخالفت کرده است. «حسین حیدر بیگی» خاطرنشان کرد: برای استقرار اداره فرهنگ و ارشاد در شهرستان صالح آباد با فرمانداری این شهرستان و اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی به صورت مکتوب و تلفنی پیگیری هایی انجام داده ایم که به علت نبود زیرساخت های حوزه های فرهنگی و هنری فعلا استقرار اداره فرهنگ و ارشاد در این شهرستان مقدور نیست.
نبود یک مجتمع فرهنگی در شهرتاریخی نیشابور
کم توجهی اداره کل ارشاد به شهر تاریخی نیشابور هم واضح است، چرا که مدت هاست اداره ارشاد این شهرستان با سرپرست اداره می شود. از پنج روز ملی کشور که به نام شخصیت های فرهنگی کشور نام گذاری شده دو روز آن متعلق به شهر نیشابور یعنی عطار و خیام است، غافل از این که بزرگداشت این روزها پیگیری و اعتبار و حمایت می خواهد اما اداره کل ارشاد حتی در حد تعیین قطعی رئیس اداره این شهرستان هم اقدامی نمی کند. گذشته از این سالروز ورود امام رضا(ع) به نیشابور که نقطه عطفی در تاریخ است در آستانه ثبت ملی است و هرسال مراسم آن با حضور هزارانعاشق اهل بیت(ع) برگزار می شود اما اعتبار و برنامه ای برای آن وجود ندارد. همچنین نبود یک مجتمع فرهنگی، هنری که به صورت متمرکز فعالیت های هنری زیر مجموعه اداره ارشاد نیشابور را پوشش دهد سال هاست که مردم این منطقه را رنج می دهد. جالب است بدانید ساختمان اداره ارشاد نیشابور هم چند دهه قبل ساخته شده، ساختمانی که بسیار فرسوده است و طی این سال ها هیچ فعالیت عمرانی هم در آن صورت نگرفته است. همچنین تعطیلی بیش از یک ساله دبیرخانه ویژه کانون های فرهنگی و هنری مساجد نیشابور را که فقط تابلو و اتاقی از آن به جا مانده نیز باید لحاظ کرد.
تربت حیدریه، بدون سینما و مجتمع فرهنگی کامل
در تربت حیدریه نیز یکی از مهم ترین مشکلات فرهنگی که انجمن های مختلف فقدان آن را حس می کنند، نبود فرهنگسرا و حتی یک سالن سینماست. تخریب سینما ۲۲ بهمن تربت حیدریه در میانه های دهه ۸۰ برای بازسازی باعث محروم شدن مردم این شهر از داشتن یک سالن استاندارد سینمایی شد. رئیس اداره فرهنگ و ارشاد تربت حیدریه در پاسخ به سوالی مبنی بر دلیل نبود فرهنگسرا در تربت حیدریه ، می گوید: افتتاح هرچه سریع تر مجتمع فرهنگی هنری تربت حیدریه میتواند پاسخ گوی بخش زیادی از نیازها باشد. «محمد حسن زاده» می گوید: در ابتدا ساخت مجتمع فرهنگی تربت حیدریه بر عهده وزارت مسکن و شهرسازی بوده و در گذشته متاسفانه توجهی به این پروژه نشده است. اما هم اکنون با پیگیری های صورت گرفته فاز اول این پروژه انجام شده و فقط تاسیسات ندارد اما دیگر قسمت های آن آماده بهره برداری است. وی می افزاید: در سفر دوم ریاست جمهوری مبلغ ۴۵ میلیارد ریال برای این پروژه اختصاص یافته است که امیدواریم اگر تا شهریور امسال اعتبار برسد، فاز اول پروژه را در بهمن امسال افتتاح کنیم.
اداره ارشاد جوین در یک منزل متروکه !
اوضاع اداره ارشاد در شهرستان جوین هم جالب توجه است. محل استقرار فعلی این اداره در یک منزل متروکه مسکونی است که هیچ نشانی از اداره ارشاد در آن دیده نمی شود. «نقابی» عضو سابق شورای شهر جوین می گوید: در دور سوم شورای شهر و دولت نهم زمین برای ساخت مجتمع فرهنگی اداره ارشاد واگذار شد. در همان زمان اسکلت آهنی در محل ایجاد شد ولی در طول حدود 10 سال هیچ خبری از تکمیل این پروژه ناتمام که ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است نیست.
پروژه ناتمام فرهنگسرای سرخس
اداره فرهنگ وارشاد سرخس هم فعلا با سرپرست اداره می شود وطی پنج سال گذشته سه رئیس برای این اداره آمد ورفت داشته اند که البته آن ها هم از ادارات دیگر به این حوزه مامور شدند. متاسفانه تنها سینمای شهر هم با قدمت 40 سال تخریب شد و زمین آن به ساخت فرهنگسرا اختصاص یافت اما با آن که پروژه ساخت آن 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، دو سه سالی است که به حال خود رها شده است.
مجتمع فرهنگی ناتمام تایباد
شهرستان تایباد هم یک مجتمع فرهنگی درحال احداث دارد و پیمانکار هم اکنون مجتمع را با کلی مشکلات تحویل ارشاد داده است. سال گذشته ۱۵۰میلیون تومان در قالب اوراق مشارکت به مجتمع تایباد تخصیص دادند اما حتی در صورت تحقق این اعتبار هم پروژه کامل نمی شود.
داستان تکراری ارشاد در قوچان
اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی قوچان هم مدتی است که با سرپرست اداره می شود. فرهنگسرای این شهر نیز درحال احداث اسث و هنوز این شهر باتوجه به پیشینه تاریخی و فرهنگی و وجود هنرمندان بسیار و مطرح از فرهنگسرا برخوردار نشده است.
پروژه ناتمام 10 ساله درتربت جام
تربت جام هم فاقد فرهنگسراست. ۱۰ سال است که آهن های ساخت فرهنگسرا برپا شده ولی از ساخت آن خبری نیست و تنها خبر این است که گویا امسال بودجه ای برای آن درنظرگرفته شده است.
شایان ذکر است برای طرح این سوالات و بررسی چرایی مشکلات ادارات ارشاد در شهرستان، چندین بار با دکتر «جعفر مروارید» مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تماس گرفتیم اما موفق به گفت وگو با او نشدیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


دو تصویر توسط کاربران در فضای مجازی باهم مقایسه شد که بازتاب زیادی هم داشت. در تصویر پایین چهره های مطرح سینمای جهان را می بینیم که در حال استفاده از وسایل نقلیه عمومی و در کنار مردم هستند و در تصویر بالا برخی سلبریتی های وطنی دیده می شوند که در کنار افراد تنومندی که به بادیگارد معروف اند راه می روند. پدیده ای که این روزها با عنوانی به نام محافظ شخصی یا بادیگارد برای بسیاری از چهره ها و آدم های پولدار جذابیت پیدا کرده است. بعید است در مراسمی که سلبریتیها در آن حاضر می شوند، حضور چند آدم تنومند با اندامی ورزیده و عینک آفتابی بر چشم را در کنار سلبریتی ها ندیده باشید. از شیلا خداداد در مراسم رونمایی از کتابش گرفته تا خواننده هایی چون محسن ابراهیم زاده و آرمین زارعی (آرمین توایافام)، خواننده زیرزمینی موسیقی برای حضور در بین مردم از بادیگارد استفاده می کنند.
پز اجتماعی یا مراقبت؟
از تصاویری که در چند وقت اخیر در فضای مجازی مدام دست به دست میشود و مردم در شبکههای اجتماعی آن ها را بازنشر می کنند می توان تصاویر زیادی از بازیگران، خواننده ها و ورزشکارانی را دید که از تیم محافظت و تشریفات یا همان بادیگارد استفاده میکنند و واکنشهای مختلفی را هم شاهد بوده ایم. بعد از این که ویدئو و تصاویری از احمد ایراندوست که خیلیها او را با نقش غول برره میشناسند و از قضا خود او هم گویا زمانی شغل بادیگاردی داشته ! در فضای مجازی پخش شد، بسیاری از کاربران این کار را مانور تجمل دانستند و این حرکت را نوعی پز اجتماعی قلمداد کردند. عدهای دیگری از کاربران میگویند مگر قرار نبود چهرههای هنری مردمی باشند؟ در عین حال در گفت و گو با کسانی که در این حوزه مشغول کار هستند، آن ها معتقد بودند که این کار برای نظم دادن اوضاع انجام میشود چون وقتی یک سلبریتی در یک محفل همگانی حضور پیدا میکند علاوه بر به هم ریختن شرایط و هرج و مرج متأسفانه افرادی هستند که با ابراز علاقههای اشتباه میتوانند دردسرساز باشند. به همین دلیل تیم های حفاظت و محافظان تلاش میکنند از به وجود آمدن این مشکلات جلوگیری کنند.
مشخصات بادیگاردها
تنومندانی با کت و شلوارهای یک دست، هندزفری به گوش، عینک دودی به چشم و قدی بلند که وقتی با آنها رو به رو میشوی انگار دیواری بزرگ جلوی چشمانت را گرفته است. اینها مشخصات ظاهری اشخاصی است که کم و بیش نگاههای مان به دیدنشان در مراسمهای بزرگ و محفلهای پروپیمان عادت کرده است و ما آنها را با اسمهای مختلفی مثل بادیگارد، تیم حفاظت، تیم تشریفات و... میشناسیم. اما برای آشنایی بیشتر با یکی از شرکتهای معروف در زمینه تشریفات تماس گرفتیم و مدیر شرکت درباره مشخصات محافظ شخصی این گونه گفت: «ما دو نوع محافظ داریم، محافظ هایی که فقط قد بلندی دارند و تنومندند و محافظ هایی که در کنار مشخصات ظاهری دوره های مخصوص بادیگاردی را هم دیده اند اما در کل باید بیش از 26 سال سن وبالای ۱۸۰ سانتی متر قد و بیشتر از ۱۰۰کیلوگرم وزن داشته باشند». او درباره توانایی محافظ های دوره دیده افزود: «این افراد دوره های، دفاع شخصی، آموزش تئوری امورحفاظتی، آشنایی با قوانین ومقررات حقوق، مدیریت بحران، زبان بدن،کمک های اولیه، اطفای حریق و آموزش های پیشگیری از خطر را دیده اند».
دستمزد بادیگاردها
شاید برای تان جالب باشد که بدانید این آدم های تنومند که به عنوان محافظ شخصی فعالیت می کنند برای هر شیفت کاری چقدر دستمزد می گیرند؟ در کشورهای غربی مثل آمریکا بادیگاردهای شخصی به ازای هر ساعت حدود 100 دلار دستمزد می گیرند. در ایران اما کمی متفاوت است. در ایران بادیگاردها به صورت ساعتی، روزانه و ماهانه حقوق می گیرند. بادیگاردهایی که فقط اندام تنومند دارند ساعتی 100 تا 150 هزار تومان، روزانه 400 تا 450 هزار تومان و ماهانه پنج میلیون تومان اما بادیگاردهای حرفه ای و دوره دیده معمولا ساعتی 250 تا 300 هزار تومان، روزانه 800 هزار تا یک میلیون تومان و ماهانه بین 10 تا 15 میلیون دستمزد می گیرند.
بادیگارد؛ شغلی قانونی یا غیرقانونی؟
نکته جالب توجه شغل محافظت از افراد این جاست که با وجود شرکت های زیاد خدمات دهنده و بادیگاردهایی که هر روز در فیلم و عکس های بازیگران، خواننده ها، ورزشکاران و بچه پولدارها می بینیم ، این شغل جایی در کشور ما ندارد تا جایی که سردار محمد شرفی سال گذشته در گفت و گو با تسنیم در واکنش به فعالیت برخی افراد و شرکتهای خصوصی با عنوان «محافظان شخصی یا بادیگارد» که سرویسهای محافظتی را به برخی افراد و از جمله سلبریتیها ارائه میدهند، اظهار کرد: «پلیس و نیروی انتظامی هیچ مجوزی برای محافظت شخصی از افراد یا فعالیت بادیگاردها صادر نکرده و نه تنها پلیس بلکه قانون نیز چنین اجازهای را نداده است».

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


هشتمین دور از مذاکرات میان زلمی خلیلزاد نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان و نمایندگان گروه طالبان بدون حصول نتیجه به پایان رسید و دور جدید این مذاکرات دیروز در قطر آغاز شد. بنابر آن چه تاکنون از این مذاکرات بروز داده شده، طرفین نتوانستهاند یکدیگر را حتی برای امضای توافق اولیه راضی کنند و همچنان گام اول برای توافق نهایی عقیم باقی مانده است.گروه طالبان همچنان و به مانند آغاز نخستین دور مذاکرات ، مهمترین شرط خود را خروج کامل نظامیان خارجی از افغانستان اعلام کرده است و همچنان بر این شرط اصرار دارد. این گروه سایر موضوعات مورد مذاکره مانند گفت وگوهای بینالافغانی، تغییر قانون اساسی، چگونگی حکومت داری پس از خروج نیروهای خارجی و دیگر موارد را موضوعات داخلی دانسته اند که باید بدون حضور خارجیها حلوفصل شود.در همین حال آمریکاییها اصرار دارند در تمامی این امور دخالت داشته باشند زیرا آن ها تمام امکانات و توان خود را حدود ١٩ سال در افغانستان به میدان آوردهاند و علاوه بر افکار عمومی در آمریکا باید به تمام جهان پاسخ گو باشند و این یعنی آمریکاییها به دنبال خروج آبرومندانه از افغانستان هستند.همین موارد باعث شده است تاکنون توافق صلح میان آمریکا و گروه طالبان نهایی نشود و بعید هم به نظر میرسد این توافق در کوتاهمدت به سرانجام برسد و آمریکاییها هم به این موضوع واقف هستند اما آن ها به دلیل نزدیک شدن به سال ٢٠٢٠ و انتخابات ریاستجمهوری و نیاز تیم ترامپ به پیروزی در بحران افغانستان به دنبال راه حلی سریع برای موضوع طالبان هستند.با توجه به مسائل فوق و همچنین نتیجهگیری آمریکاییها مبنی بر این که در مدت زمان کوتاه نمیتوانند با طالبان به جمعبندی نهایی برسند، واشنگتن را بر آن داشته است تا وارد مرحله جدید بازی با طالبان شوند.آن ها میدانند اگر جدول زمانی خروج را اعلام کنند، میتوانند در گام اول طالبان را راضی به امضای توافق اولیه کنند و از این طریق به نتیجه مد نظر خود برسند.
آمریکا پس از اعلام جدول زمانی خروج - که به احتمال فراوان مدت خروج آن بیش از یک سال به طول خواهد انجامید- طالبان را مجاب به آتشبس خواهد کرد. در این مرحله آمریکا ضربه اول خود را وارد کرده است زیرا بدنه میانی طالبان که تاکنون جنگ را پیش برده اکنون شاهد آن است که رهبران این گروه از اصل جدی خود یعنی مبارزه با آمریکا دست کشیده و وارد آتشبس شده اند.این موضوع باعث میشود بخش بزرگی از این نیروها جذب دیگر گروههای ظاهرا جهادی که با شعار مبارزه با آمریکا در حال فعالیت هستند، شوند. در همین زمان آمریکا با پشتیبانی بنگاههای عظیم رسانهای خود داعش یا هر گروه دیگری را به عنوان گروه ضدآمریکایی معرفی کرده و بدنه میانی طالبان به سمت این گروه سوق پیدا میکند و بار دیگر فعالیت شبهنظامی در افغانستان اما با مدیریت مستقیم آمریکاییها شکل میگیرد.در مرحله بعد آمریکاییها گام دوم را برمی دارند و این گام، زدن زیر توافق با طالبان است. آمریکاییها نشان دادهاند که به راحتی زیر توافقات مهم بینالمللی میزنند و از تعهدات خود عبور میکنند مانند آن چه در برجام، معاهده پاریس و معاهدات تسلیحاتی با روسیه اتفاق افتاد. پس در این مرحله آمریکاییها به راحتی زیر توافق با طالبان میزنند و به بهانه رشد مجدد تروریسم در افغانستان به حضور خود در این کشور ادامه میدهند.آمریکا براساس استراتژی امنیت ملی ترامپ به ادامه حضور نظامی در افغانستان نیاز دارد اما باید مانع طالبان را از سر راه بردارد. اگر مذاکرات صلح افغانستان آن گونه که آمریکاییها برنامهریزی کردهاند به پیش رود ،امنیت ملی جمهوی اسلامی ایران با چالشی جدید در شرق روبه رو خواهد شد.آمریکا با برنامهریزی خود تروریسم مدیریت شده از سوی خود را در افغانستان فعال میکند، مهمترین و اساسیترین دشمن خود یعنی طالبان را تبدیل به یک حزب سیاسی و درواقع خنثی میکند و به حضور مجدد خود در افغانستان رسمیت میبخشد. در این حالت آمریکا که نتوانسته بود از طالبان به عنوان اهرم فشار علیه رقبای خود از جمله چین، روسیه و ایران استفاده کند با گروه تروریستی جدید تحت هر عنوانی مانند داعش، مدیریت این کار را به عهده گرفته و امنیت ملی کشورهای مذکور را با خطر جدید روبه رو میسازد. آمریکا در سالهای گذشته در چندین مرحله تلاش کرده بود طالبان را به همراه خود و گروه تحت مدیریت خود برای ضربه به رقبایش تبدیل کند اما گروه طالبان که میدانست برای ادامه حیات و بقا نباید با همسایگان افغانستان و قدرتهای منطقهای وارد منازعه و مناقشه شود، وارد این بازی آمریکاییها نشد و اکنون آمریکا تصمیم به بازی جدید با این گروه طبق فرمول بالا گرفته است.
با این حال و با بدون نتیجه پایان یافتن دور هشتم مذاکرات به نظر میرسد تیم سیاسی طالبان تاحدی دست آمریکا را در این بازی خوانده و بازی را نیمهتمام باقی گذاشته است.
اظهارات اخیر سهیل شاهین سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر در مخالفت با باقی ماندن نیروهای استخباراتی آمریکا در افغانستان و تاکید بر خروج تمام نیروهای آمریکایی نیز حاکی از این موضوع است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تازه ترین گزارش مرکز آمار ایران از وضعیت دخل و خرج خانوارها در سال 97 نشان می دهد که در این سال نیز روند بهبود و افزایش مازاد درآمد خانوارها به سیاق چند سال اخیر ادامه یافته است. با این حال، افزایش بسیار کمتر از نرخ تورم هزینه ها، این پیام را در خود دارد که خانوارها به کنترل نسبتاً شدید هزینه های خود اقدام کرده اند که به منزله کاهش رفاه خانوارها محسوب می شود.
مرکز آمار ایران تازه ترین نتایج بررسی هزینه - درآمد خانوارها را که مربوط به سال 97 است، منتشر کرد. این بررسی که حاصل آمارگیری از بیش از 20 هزار خانوار در نقاط شهری و 18 هزار خانوار در مناطق روستایی است، نشان می دهد که متوسط هزینه خالص سالانه خانوارهای شهری به 39 میلیون و 322 هزار تومان رسیده است. این رقم که میزان ماهانه آن سه میلیون و 270 هزار تومان می شود، نسبت به سال قبل از آن یعنی 1396، 19.3 درصد رشد را نشان می دهد. با تامل در این آمارها می توان به رفتار مصرفی خانوارها در سال 97 پی برد. سالی که توفان تورم ارزی، بازارهای کشور را در نوردید. بدین ترتیب مقایسه رشد 19.3 درصدی هزینه های خانوار با رشد متوسط 26.9 قیمت ها (تورم) در سال 97 حاکی از این است که خانوارها مقدار مصرف خود را تا حد زیادی کاهش داده اند تا به رغم تورم، هزینه های شان کاهش یابد. این گزارش در بخش دیگری، درآمد سالانه یک خانوار شهری را 43 میلیون و 490 هزار تومان برآورد کرده است که در هر ماه، سه میلیون و 624 هزار تومان می شود. این رقم نسبت به سال قبل، 18.6 درصد رشد داشته که کمتر از رشد هزینه های یک خانوار شهری است. از منظری دیگر، مقایسه آمار درآمد هزینه خانوار در سال 97 با 96 مبین این نکته است که به رغم رشد بیشتر هزینه ها نسبت به درآمدها، روند رو به رشد افزایش مازاد بودجه سالانه خانوار در سال های اخیر ادامه یافته، به طوری که به عنوان مثال از سه میلیون و 800 هزار تومان در سال 96، به چهار میلیون و 100 هزار تومان در سال 97 رسیده است. به نظر می رسد بخشی از این مسئله را می توان با روش آمارگیری انجام شده توضیح داد. به عنوان مثال، در این طرح برای خانوارهای مالک مسکن، اجاره فرضی واحد مسکونی به حساب درآمد آن ها گذاشته می شود. علاوه بر این باید منتظر ماند و آمار بودجه خانوار به تفکیک دهک ها را هم دید، چرا که ممکن است این مازاد بودجه ناشی از رشد درآمدهای خانوارهای دهک های بالا باشد که از رشد قیمت ها منتفع می شوند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


سران کشورهای آمریکا، انگلیس، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و ژاپن حالا باید در کنار مذاکرات خود درباره ایران، چشم شان به گفت و گوهای وزیر خارجه ایران هم باشد. عصر روز گذشته ساعاتی پس از آن که رئیس جمهور فرانسه اعلام کرد، «رهبران گروه ۷ با هدف رفع تنش ها و باز کردن باب مذاکرات جدید با تهران مشترکا توافق کرده اند»، خبرگزاری ها از پرواز هواپیمای ظریف به فرانسه خبر دادند. ابتدا تلویزیون رژیم صهیونیستی و سپس سخنگوی وزارت خارجه ایران تأیید کردند که ظریف به دعوت لودریان وزیر خارجه فرانسه وارد «بیاریتز» شهر محل اجلاس گروه جی هفت شده است. به گفته سیدعباس موسوی، سفر ظریف «به دعوت همتای فرانسوی و برای ادامه رایزنی ها» انجام شده است. سخنگوی وزارت خارجه تأکید کرد: «در این سفر با هیئت آمریکایی ملاقات یا مذاکره ای صورت نخواهد گرفت». اما او همزمان با سفر وزیر خارجه کشورمان، درباره این سفر تأکید کرد: «هیچ اظهارنظری نمی کنم». قبل از این سفر گفته می شد که کشورهای جی هفت به فرانسه مأموریت داده اند که با ایران گفت و گو کند. اما ظهر دیروز ترامپ اعطای نمایندگی به ماکرون را رد کرد و در عین حال گفت، کشورها میتوانند با ایران گفتوگو کنند و واشنگتن نمیتواند مانع این کار شود. خود ماکرون نیز سپس گفت که ماموریت رسمی از سوی «جی7» برای مذاکره با ایران ندارد.همزمان آسوشیتدپرس خبر داد، بر اساس طرح فرانسه «به ایران اجازه داده خواهد شد تا برای زمان مشخصی به صادرات نفت بپردازد» در مقابل، ایران باید کاملا به برجام پایبند باشد و تنشها در خلیج فارس را کاهش دهد و گفتوگوها را آغاز کند». این روایت در حالی است که در توصیف قبلی پایگاه المانیتور از طرح فرانسه، صحبت از «کمک و وام مالی فرانسه به ایران برای تأمین معیشت ایرانیان» بوده است. طرحی که گفته می شد منوط به موافقت ایران با مذاکرات موشکی و منطقه ای بوده است. البته روزنامه ایران، دیروز مدعی شده که رئیس جمهور فرانسه در مذاکرات اخیرش با ظریف، درخواست های موشکی را در گفت و گوها از میز خارج کرده است. روزنامه ایران در ادامه نوشته است: «تهران به پاریس گفته که هرگونه کمک مالی از سوی این کشور باید بدون هیچ پیششرطی باشد تا اعتماد از دست رفته ایران به اروپا بازسازی شود».درعین حال آنجلا مرکل صدر اعظم آلمان درباره سفر ظریف به شهر برگزاری نشست گروه ۷ تصریح کرد: گفتوگوهای وزیر امور خارجه فرانسه با همتای ایرانیاش رویدادی موازی بوده و از سوی گروه ۷ انجام نشده است. همچنین رویترز در خبری مدعی شد که «ایران خواستار صادرات دست کم 700 هزار بشکه نفت در روز و دسترسی آزاد به پول خود است.»رویترز همچنین نوشت: «ایران از اساس هرگونه مذاکره درباره توان موشکی خود به عنوان بخشی از پیشنهاد فرانسه را رد کرده و گفته است ، در صورت موفقیت گفت و گوها گام های خود بر سر توافق هسته ای را باز خواهد گرداند.» ظریف نیز شب گذشته در توئیتر خود نوشت :«مسیر پیش رو دشوار است اما ارزش امتحان کردن را دارد.»
فراخبر
تاملی درباره سفر ظریف
اطلاع رسانی درباره سفر ناگهانی ظریف به فرانسه و محل برگزاری اجلاس «G7» به نحوی رخ داد که روایت دست اول درباره این ماجرا به دست رسانه های غربی و حتی یکی از شبکه های رژیم صهیونیستی افتاد. مسئله ای که باعث می شود سفر ظریف به فرانسه، برای رسانه های داخلی یک سفر پنهانی تصور شود تا یک سفر رسمی برای مذاکرات رسمی. البته این نبود شفافیت از سوی وزارت خارجه در اصل مذاکرات هم وجود دارد. قطعا مذاکرات محرمانه بیش از مذاکراتی که جزئیاتش علنی شده، احتمال به نتیجه رسیدن دارد اما زمانی که رسانه های غربی از جزئیات بسته فرانسه روایت های خود را منتشر و تلاش می کنند در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات، در بازی مقصرسازی، ایران مقصر جلوه داده شود، لازم است یک روایت، ولو یک روایت بسیار خلاصه و خنثی در مقابل روایت غربی ها به رسانه های داخلی ارائه شود. این طور نباشد که براساس روایت هایی که توسط غربی ها منتشر می شود، بسته فرانسه نامتوازن باشد ولی بازهم شاهد سفر ناگهانی ظریف به این کشور باشیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


الهه آرانیان- او بود که زیباییِ باغِ بیبرگ را نشانمان داد و پرسید: «باغ بیبرگی، که میگوید که زیبا نیست؟» او بود که پاییز را پادشاه فصلها میدید و زمستانِ بیمهری را درک میکرد. همان که زبان قاصدک را میفهمید و از او خبر میگرفت: «قاصدک! هان چه خبر آوردی؟ از کجا وز که خبر آوردی»؟ شاعری که عاشقانه بوم و برِ کهنِ خود را دوست داشت و سرود: «تو را ای کهن بوم و بر دوست دارم». امروز 4 شهریور، سالروز درگذشت مهدی اخوان ثالث، امید شعر معاصر است. با مصطفی محدثی خراسانی، شاعر کشورمان، درباره شعر و شخصیت اخوان ثالث گفتوگو کردهایم که در ادامه میخوانید.
شاعری بدونِ توهم خودبزرگبینی
محدثی خراسانی 9 یا 10 ساله بوده که برای اولین بار اخوان ثالث را دیده است؛ زمانی که روزهای جمعه همراه پدرش به انجمن ادبی فرخ در مشهد میرفت: «آن موقع اخوان ساکن تهران بود و گاهی که مشهد میآمد در آن جلسهها شرکت میکرد. اولین بار ایشان و شفیعی کدکنی را آنجا دیدم. من و بچههای شاعران دیگر در حیاط بازی میکردیم و آنها در اتاقی جلسه برگزار میکردند. بعدها که بزرگ تر شدم بیشتر با آثارش مأنوس بودم. چون من مشهد بودم و او تهران». شاعر دفتر «هزار مرتبه خورشید» ویژگی بارز شخصیت اخوان ثالث را وطندوستی، بیریایی و سادگیاش میداند: «به نظر من این برگرفته از شناخت عمیق او از تاریخ و فرهنگ مان بود. او عظمت میراث فرهنگی ایران را درک می کرد و همین ویژگی در او منجر به تواضع در مواجهه با دیگران می شد. او میدانست کارهایی که ما داریم در حوزه ادبیات میکنیم، ادامۀ یک مسیر باشکوه و از سرچشمه ای پربار است و اگر حرکتی میکنیم، دلیل نمیشود که فکر کنیم کارستان کردهایم. به این سبب دچار توهماتی که بعضی از هم دورهایهایش درباره خودشان داشتند، نشد».
جمعِ حسرت، شادی و اندوه
اخوان ثالث یکی از پنج چهره تأثیرگذار شعر معاصر در کنار نیما، شاملو، فروغ و سهراب است. محدثی خراسانی صحبتش درباره شعر اخوان و تأثیر آن بر جریان شعر معاصر را با جملهای از مقام معظم رهبری شروع کرد: «ایشان چند سال پیش در دیدار شاعران گفتند: آن چه یک ملت از شاعر خودش انتظار و توقع دارد، در شعر اخوان هست. این تعریف بسیار جامعی از شعر اخوان است. شعر او بیانگر آمال و آرزوها، حسرتها، بایدها و نبایدهای یک ملت با پشتوانه تاریخی بزرگ است. واقعاً هم به اخوان و شعرش میزیبد که سخنگوی این ملت باشد. به همین خاطر ما در شعر او هم امید میبینیم، هم حسرت، هم شادی و هم اندوه».
گذر از هفت خان شعر کلاسیک
شاعر مجموعه «سلوک باران» اخوان ثالث را کامل کنندۀ راه نیما میداند: «میگویند اخوان پل پیوندی است از خراسان به یوش ولی شعر نیمایی را اخوان به سامان رساند؛ یعنی راهی که نیما آغاز کرده بود و خودش نتوانست به کمال برساند، چه در ذهن، چه در زبان. اخوان بود که توانست نمونههای برجسته پیشنهادهای نیما را ارائه دهد و شعر نیمایی را تثبیت کند. این گونه شعر مخالفان سرسختی در بین بزرگان شعر آن روزگار و فضای آکادمیک داشت. اگر نبود چهرهای چون اخوان، با آن دانش و بینش ژرف و گذشتن از هفت خانِ قصیده و رباعی و چهارپاره و مثنوی، شعر نیمایی کامل نمیشد. او با توش و توان و اندوخته گرانبارش از شعر کلاسیک، دست به سرودن شعر نیمایی زد و توانست اینقدر سخته و پخته و سرشار از مضمون و محتوا و موسیقی، شعر نیمایی بسراید. ابتدا ذهن اخوان در قالبهای کلاسیک ورزیده شد و بعد اندوختههایش را در قالب نیمایی به کار گرفت. شعر نیما را که میخوانید خیلی جاها دچار لکنتها و ضعف تألیفها میشوید که ذوق ما نمیپسندد. احساس میکنیم شاعر نتوانسته و کم آورده است ولی شعر اخوان یک دست همه در اوج است و در شکوه. کلام، رام اوست. به نظر من نقش اخوان در تثبیت شعر نیمایی، منحصر به فرد است و این را بسیاری از بزرگان از جمله دکتر شفیعی کدکنی هم اذعان کردهاند».
شعر امروز؛ قوی یا ضعیف؟
«بیا ره توشه برداریم/ قدم در راه بیبرگشت بگذاریم/ ببینیم آسمان هر کجا آیا همین رنگ است»؟ این چند مصرع شعر «چاووشی» اخوان ثالث ورد زبان محدثی خراسانی است: «همین چند مصرع به من امید میدهد برای شکستن حصارهایی که گاهی ناخودآگاه دور و بر انسان تنیده میشود». از این شاعر و پژوهشگر ادبیات درباره وضعیت شعر فارسی در دوران حاضر پرسیدیم که گفت: «من شاعران نسل خودمان را که نگاه میکنم، میبینم جوانان به عناصر و ظرفیتهای شعر مسلطتر و آشناترند. اگر شعر جوان روزگارمان گزینش شود و سره را از ناسره جدا کنیم، چیزی که به عنوان گزیده بیرون میآید، قابل دفاع و ارزشمند است ولی اگر درهم ببینیم، ممکن است گاهی نگران شویم که شعر امروز دچار سردرگمی و ضعف است».

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

در هاله ای از نور، آرام آرام پیش می آمدند و زمین زیر پایشان از تواضع، مثل حریر نرم می شد. عده ای سایهنشین، که همیشه در تاریکی به سر برده بودند، گویی قصد مقابله با نور دارند؛ با صلیب های به ظاهر آراسته، با ناآرامیِ تمام و با گیسوان چلیپایی، بازی می کردند و تمام ذهنشان سرشار از شکّ بود؛ شکّ به آنچه در دست و دلشان قرار داشت اما آنان که در هاله ای از نور پیش می آمدند، تبلور وجودشان مثل آب زلال و صداقت حضورشان، مثل خورشید، آشکار بود. پنج تن، پنج کهکشان و پنج اقیانوس که وجودشان نشانه عظمت الهی و سرچشمه زلال معرفت است. چه کسی می تواند در برابر آن ها به انکار برخیزد؛ رنگ از رخسار «ابو حارثه» و نصارای نجران پریده بود و لرزش دست هایشان، نشان از ضعف و پشیمانی داشت. نجوایی در ضمیر ناخودآگاه ابوحارثه شکل گرفت: «او که عطر پیامبران دارد، او که مثل پیامبران می نشیند، او که آسمان و زمین می ستایندش، از آن لحظه که دست هایش بوی قنوت بگیرند، توفان خشم الهی، همه دشت ها و کوه ها را متلاشی خواهد کرد.» از جا برمی خیزد و سر بر آستانِ کبریایی پیامبر اسلام(ص) می گذارد: ای ستوده ترین خلق، ای آسمانی ترین آیینه خلقت و ای حقیقت محض! رضای ما، در رضایت توست و رشته جان ما در دست های آسمانی آن. آن روز را که در مانند امروزی واقع شد، روز مباهله نامیدهاند؛ نشانهای از عظمت اهلبیت(ع).

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

نرخ دلار پس از آن که در 26 تیرماه امسال در ساعاتی به پایین ترین نرخ کف چند ماه اخیر یعنی 11هزار و 230 تومان رسیده بود، دیروز نیز به همین حدود نزدیک شد و تا پایان وقت یعنی حدود ساعت 17، رکورد 11 هزار و 300 تومان را ثبت کرد. نکته قابل تامل در خصوص افت این روزهای نرخ ارز، ثبات، نوسان اندک و شیب نزولی ملایم قیمت دلار است که امکان پایداری بیشتر آن را در آینده نیز افزایش می دهد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

هنوز معمای بازداشت دو نماینده مجلس به طور کامل حل نشده، برخی مدعی دخالت یک نماینده دیگر در این پرونده شده اند. محمد عزیزی نماینده ابهر و فریدون احمدی نماینده زنجان که هر دو عضو کمیسیون صنایع مجلس هم هستند، چهارشنبه هفته گذشته به اتهام معاونت در اخلال در بازار خودرو بازداشت و شنبه این هفته پس از تودیع وثیقه 10 میلیارد تومانی برای هر کدام، آزاد شدند. حضور این دو نماینده در جلسه دیروز همان طور که انتظار می رفت تا دقایقی فضای مجلس را تحت تاثیر قرار داد. به گزارش ایسنا، عده ای از نمایندگان درخواست تشکیل جلسه غیرعلنی داشتند که با استقبال نمایندگان مواجه نشد.
گزارش ها از گلایه لاریجانی درباره بازداشت 2 نماینده
به گفته نمایندگان پیش از شروع جلسه، رئیس مجلس حدود 10 دقیقه درباره بازداشت این دو نماینده صحبت کرده اما به جز یکی دو اظهارنظر کوتاه مطلب رسمی از اظهارات لاریجانی منتشر نشده است. تنها ابطحی نماینده خمینی شهر مدعی شد که لاریجانی در ابتدای جلسه دیروز گفت: «درست نیست که با بازداشت این دو نماینده قضاوتهایی صورت گیرد و کلیت مجلس را با این قضاوتها زیر سؤال ببریم». به گفته این نماینده مجلس، «آقای لاریجانی در این جلسه از آقای رئیسی، رئیس قوه قضاییه خواست تا دقت شود که این دو نماینده بتوانند با وثیقه آزاد شوند و تا زمان رسیدگی به موضوع این ها زندانی نشوند». در این بین توضیحات جمالی نوبندگانی تا حدی ابهام ها درباره علت بازداشت این دو نماینده را روشن کرده است. وی که سخنگوی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان نیز هست، گفت که بر اساس اطلاعات موجود، بازداشت این نمایندگان به شکایتی در سال گذشته مربوط می شود و «اگر هم اکنون موضوع دیگری در حال بحث است یا در آینده مورد بحث قرار میگیرد، هنوز به مجلس اعم از هیئت رئیسه یا هیئت نظارت واصل نشده است.» در همین باره بهرام پارسایی عضو فراکسیون امید در گفتوگو با ایسنا گفته است که «موضوع بازداشت این دو نفر حدود یکی دو ماه پیش نیز مطرح بوده است». پارسایی توضیح بیشتری در این باره نداده است اما جمالی نوبندگانی گفت: شهریور سال گذشته دادستانی در نامه ای به رئیس مجلس از تخلف سه نماینده مجلس در قراردادهای شرکت سایپا خبر داد و از مجلس دراین باره توضیح خواست که متعاقب این نامه، جلسه هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان تشکیل شد. بنا بر اظهارات جمالی، دستگاه قضایی معتقد است، این نمایندگان از نفوذ خود در کمیسیون صنایع استفاده کرده و بر انعقاد قراردادهایی نامتعارف در شرکت سایپا فشار آورده اند. بر اساس اظهارات جمالی نوبندگانی، دو نماینده بازداشتی متهم هستند که بعد از تغییر مدیریت شرکت سایپا و تمدید نشدن قراردادها، تهدید کرده اند اگر این قراردادها تمدید نشود، وزیر صنعت را به استیضاح می کشانند. جمالی نوبندگانی افزود: این دو نماینده در جلسه هیئت نظارت، اتهامات را رد کرده اند و در نهایت هیئت نظارت، رفتار این نمایندگان را خلاف وظایف نمایندگی تشخیص نداده است.
ابهام درباره سومین نماینده
بنا بر گزارش ایسنا، جمالی در پایان مصاحبه خود در پاسخ به این پرسش که سومین نماینده مطرح در این پرونده چه کسی است؟ سکوت کرد و پاسخی نداد. در همین حال علیرضا بیگی نماینده تبریز در پاسخ به این سوال که در فضای مجازی از او به عنوان نفر سوم این پرونده یاد می شود، به ایسنا گفت: «چنین چیزی درست نیست. بنده در این قضیه به هیئت نظارت، دادگاه و بازرسی نرفتم». علیرضا بیگی در عین حال تصریح کرده که اولین مراجعه شاکیان این پرونده به خود او بوده و او به این دلیل که عضو کمیسیون صنایع نبوده، پرونده را به این کمیسیون ارجاع داده است.
احمد توکلی: تبانی در خرید 6 هزار خودرو جزو وظایف نمایندگی است؟
همزمان،احمد توکلی رئیس سازمان دیدهبان شفافیت به شدت به موضع گیری جمالی نوبندگانی معترض شد. وی در نامه ای به اللهیار ملکشاهی نایبرئیس هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان، مدعی شد نمایندگان خاطی اتهاماتی از قبیل «تبانی در خرید شش هزار خودرو به صورت رانتی، تبانی در خرید چند صد کیلو طلا و همکاری با فردی که جزو 15 نفر اول پرونده خرید 30 هزار سکه است» در پرونده دارند. به گزارش فارس، توکلی در نامه خود نوشته است: «آیا ایجاد بحران در موضوع پوشک، رد پای شرکت پارس حیات که نقش آقای محمد عزیزی در آن برجسته است، جزو وظایف نمایندگی است؟» همه این حواشی در حالی است که فریدون احمدی یکی از نمایندگان بازداشتی به ایسنا گفته است، «بازداشت من و آقای عزیزی به دلیل عدم تودیع وثیقه بوده است اگر ما وضع مان خوب بود وثیقه را به سرعت پرداخت میکردیم». وی درباره این که وثیقه 10 میلیاردی از کجا تأمین شده است، گفت: «بخشی از آن مال خودم بوده و بخشی مربوط به یکی از دوستان بوده است». به نظر می رسد سکوت شرکت سایپا و وزارت صنعت به ابهامات این پرونده افزوده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

سجادپور- زن 38 ساله ای که مرداد سال 94 و در یک جنایت بی رحمانه، دو فرزند خردسالش را به طرز فجیعی به قتل رسانده بود، سپیده دم روز گذشته با حضور قضات اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب مشهد و دیگر مسئولان ذی ربط در زندان مرکزی به دار مجازات آویخته شد.
به گزارش اختصاصی خراسان،ماجرای این جنایت تکان دهنده هفتم مرداد 94 از آن جا آغاز شد که دو کودک خردسال به طرز فجیعی در یک واحد آپارتمانی واقع در خیابان دکتر شریعتی منطقه قاسم آباد به قتل رسیدند.
با حضور قاضی سیدجواد حسینی (قاضی ویژه قتل عمد در زمان حادثه) تحقیقات شبانه در این باره آغاز شد. اجساد پسر 9 ساله و دختری هشت ساله در حالی که پوششی به تن نداشتند و آثار ضربات متعدد کارد بر قفسه سینه و گردن آن ها خودنمایی می کرد به صورت طاق باز کف اتاق خواب افتاده بود و متکایی خونین نیز زیرسرشان قرار داشت. بریدگی که در کف دست دخترک نمایان بود نشان می داد که او قصد داشته با گرفتن تیغه کارد مقاومت کند اما ...
تلویزیون داخل کمد روشن بود و باد سرد کولر نیز فضای خانه را خنک می کرد. پزشک قانونی که به دستور مقام قضایی در محل وقوع جنایت حضور داشت، پس از انجام معاینات مقدماتی درحالی علت دقیق مرگ را به بررسی های بیشتر موکول کرد که بنا به نظر وی حدود 36 ساعت از مرگ برادر و خواهر مذکور می گذشت. ادامه تحقیقات قاضی با تجربه وقت شعبه 211 دادسرای عمومی و انقلاب مشهد بیانگر آن بود که پدر مقتولان در سال 1389 و در سن جوانی فوت کرده است و دو کودک مذکور که آرش و سیما نام داشتند به همراه مادرشان در طبقه اول این مجتمع مسکونی زندگی می کردند اما از مادر آنان خبری نبود و این احتمال قوت گرفت که کودکان به دست مادرشان کشته شده اند.با این ظن، «قاضی سید جواد حسینی» دستور بازرسی دقیق منزل را صادر کرد که ناگهان لباس های خون آلود مادر مقتولان نیز به همراه کاردی بزرگ که هنوز آثار خون روی آن وجود داشت، کشف شد.
این سرنخ دیگر محلی را برای تردید باقی نگذاشته بود که پدر بزرگ مقتولان مورد سوال مقام قضایی قرار گرفت. او گفت: دخترم از زمانی که همسرش جان سپرد دچار افسردگی شده بود و به صورت خودسرانه داروهای آرام بخش استفاده می کرد...
بنابر گزارش خراسان، چند روز بعد از این ماجرای هولناک، مادر دو کودک خردسال (مقتولان) که به شمال کشور گریخته بود با تلاش کارآگاهان اداره جنایی پلیس آگاهی خراسان رضوی دستگیر شد و در حضور قاضی حسینی به بازسازی صحنه قتل پرداخت. این زن 34 ساله در تشریح این جنایت بی رحمانه گفت: سال 89 وقتی همسرم فوت کرد، مسئولیت نگهداری دو فرزند خردسالم را به عهده گرفتم و آن ها را بزرگ کردم. پسر 9ساله ام آرش نام داشت و در کلاس سوم ابتدایی تحصیل می کرد و سیما دختر هشت ساله ام نیز کلاس دوم ابتدایی بود.ولی دیگر از این وضعیت «تنهایی» خسته شده بودم و نمی توانستم به درستی از فرزندانم نگهداری کنم، البته از قبل برای کشتن آن ها نقشه ای نداشتم و روز حادثه به یک باره این تصمیم را گرفتم. در این هنگام قاضی با تجربه شعبه 211دادسرای عمومی و انقلاب مشهد از وی پرسید: آیا بیماری خاصی داشتید؟ که متهم پاسخ داد: نه! هیچ وقت بیماری خاصی نداشتم و در هیچ مرکز درمانی هم تا قبل از وقوع جنایت بستری نشده بودم.
زن جوان سپس درباره چگونگی وقوع جنایت ادامه داد: غروب روز حادثه برای لحظه ای این فکر به ذهنم رسید که خودم را از دست فرزندانم راحت کنم به همین دلیل به هر یک از آن ها چند عدد قرص خواب آور خوراندم که خودم مصرف می کردم. وقتی آن ها گیج شدند و به خواب رفتند به سراغشان آمدم. او در حالی که به طور عملی صحنه جنایت را شرح می داد، گفت: ساعت حدود 23 شب بود که کنار پسرم قرار گرفتم او یک لحظه بیدار شد و چشمانش را باز کرد ولی من تصمیم خودم را گرفته بودم به همین دلیل دیگر تامل نکردم اما وقتی قصد کشتن دخترم را داشتم او با دستش تیغه چاقو را گرفت ولی...
پس از آن هم کولر و تلویزیون منزل را روشن گذاشتم و فرار کردم. متهم این پرونده جنایی در پاسخ به سوال قاضی ویژه قتل عمد که در آن وقت شب کجا رفتی؟ گفت: به آژانس تلفنی زنگ زدم و خودرویی را به مقصد شهرهای شمالی کشور اجاره کردم. چند روز را با پیرمردی که راننده خودرو بود در شهرهای شمال سپری کردم و پس از آن دوباره به مشهد بازگشتم که توسط کارآگاهان اداره جنایی دستگیر شدم.
وی ادامه داد: من از نظر مالی مشکلی نداشتم اما نمی دانم چرا دست به این کار زدم و هم اکنون نیز کابوس های وحشتناک شبانه رهایم نمی کند! این زن در پاسخ به سوال دیگر قاضی حسینی که پرسید چرا هنگام دستگیری از یک پیرمرد نام بردی؟ گفت: می خواستم ارتکاب قتل را به گردن او بیندازم ولی وقتی متوجه شدم که این قصه باورکردنی نیست حقیقت ماجرا را بیان کردم درحالی که کاملا هنگام جنایت هوشیار بودم و می دانستم چه می کنم!
به گزارش اختصاصی خراسان، با تکمیل تحقیقات در دادسرای عمومی و انقلاب مشهد، این پرونده جنایی در شعبه پنجم کیفری یک خراسان رضوی مورد رسیدگی قرار گرفت. در چندین جلسه دادگاه که به ریاست قاضی مجتبی علیزاده( (رئیس با تجربه وقت شعبه پنجم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی) برگزار شد، این زن 34 ساله به دفاع از خود پرداخت، او در آخرین جلسه دادگاه گفت: به دلیل برخی مشکلاتی که در زندگی داشتم تصمیم به قتل فرزندانم گرفتم. وقتی فرزندانم با قرص های خواب آوری که به آن ها خورانده بودم به خواب رفتند با چاقو به سراغشان رفتم و ابتدا پسرم را کشتم اما وقتی چاقو را بالا بردم تا دختر هشت ساله ام را نیز به قتل برسانم، او چشمانش را باز کرد و با التماس از من خواست او را نکشم! ولی من تصمیم خودم را گرفته بودم به همین دلیل زمانی که تیغه چاقو را به سمت قفسه سینه اش فرود آوردم او با دستان کوچکش تیغه چاقو را گرفت که دستش نیز زخمی شد ولی...
بنابراین گزارش، دادگاه پس از بررسی های قضایی دقیق و با توجه به تایید سلامت روانی متهم توسط پزشکی قانونی، رای به قصاص نفس داد که رای صادر شده به تایید شعبه 24 دیوان عالی کشور نیز رسید و این حکم برای اجرا به معاونت اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب مشهد ارسال شد. با فراهم شدن مقدمات، سپیده دم روز گذشته این زن قاتل در زندان مرکزی مشهد پای چوبه دار رفت و به مجازات رسید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

گروه اندیشه - تمام مخلوقات، در این دنیا سهمی دارند که پروردگار متعال به آن ها عنایت فرموده است؛ افزون بر حق حیات، همه آن ها روزیخواران درگاه الهی هستند و خدای یکتا، از سر رحمتش به آن ها روزی میدهد؛ اما انسان، به عنوان اشرف مخلوقات، خودخواهانه، سهم دیگر آفریدههای خداوند را از آن خود میداند و با بیانصافی تمام، حقوق دیگر جانداران را محترم نمیشمارد. از این رو، بخش معتنابهی از آموزههای الهی که از طریق انبیا(ع) به دست ما رسیده، دربرگیرنده دستورالعملهایی برای محترم شمردن حقوق حیوانات است. دین اسلام نیز، به عنوان آخرین و کاملترین دین الهی، مجموعهای جامع از دستورالعملهای مربوط به حقوق حیوانات را به پیروان خود ارائه و آن ها را ملزم به رعایت آن کرده است؛ در واقع، 14 قرن پیش و در زمانهای که در قاموس فکری متمدنترین اقوام دنیا، بحثی به نام حقوق حیوانات، جایگاه چندانی نداشت، رسولخدا(ص) و امامان(ع) در سیره و گفتار خود که برای همه مؤمنان حجت است، موضوع حمایت از حقوق حیوانات را مورد توجه قرار دادند و توجه همگان را به این موضوع مهم جلب فرمودند. در ادامه، به برخی از این دستورالعملها اشاره خواهیم کرد؛ دستورالعملهایی که در بخش چهارم کتاب «مفاتیح الحیات»، اثر ارزشمند حضرت آیتا... جوادی آملی، به تفصیل بررسی شده است.
مهربانی با حیوانات
رعایت عدالت در استفاده از توان حیوانات در امور روزمره، یکی از سفارشهای همیشگی معصومین(ع) بوده است. امیرمؤمنان(ع) به مأموران جمع آوری مالیات که معمولاً از شتر برای حمل بار استفاده میکردند، دستور میداد که در سوار شدن بر حیوان، عدالت را رعایت کنند و آنقدر بر پشت او ننشینند که خسته و درمانده شود. امام باقر(ع) اصحاب خود را از پیمودن راه و انجام کاری که بیرون از توان حیوان است، نهی فرمود. در سیره اهل بیت(ع)، حتی دشنام دادن و توهین به حیوان نیز، مورد مذمت قرار گرفته است. امیرمؤمنان(ع) فرمودهاست: «به صورت چهارپایان [تازیانه] نزنید و آن ها را نفرین نکنید، زیرا خداوند نفرینکننده آن ها را نفرین میکند.» امام رضا(ع) حتی از دشنام دادن به پرندگان غیراهلی، مانند چکاوک، نهی میفرمود. در آموزههای اسلامی، زجر دادن حیوانات به شدت مکروه است و برخی فقها، کراهت آن را نزدیک به حرمت میدانند. طبق این آموزهها، حتی هنگامی که قرار است حیوانی را برای استفاده از گوشت آن ذبح کنند، این عمل باید به سرعت و با کمترین زجر برای حیوان، انجام گیرد. رسولخدا(ص)، نسبت به عموم حیوانات، به ویژه آن ها که فرزند داشتند، با مهر و عطوفت برخورد میکرد. آن حضرت هنگام عزیمت سپاه اسلام برای فتح مکه، در بین راه به سگی برخورد که تولههای خود را شیر میداد و با مشاهده سپاه، مضطرب شده بود و زوزه میکشید. رسولاکرم(ع)، یکی از اصحاب به نام جُعَیل بن سُراقه را در کنار آن حیوان و فرزندانش قرار داد، تا کسی دانسته یا ندانسته، مزاحم آن ها نشود و به سگ و تولههایش، آسیبی وارد نکند. پیامبرخدا(ع) درباره مهربانی به حیوانات و رعایت حقوق آن ها، تا آنجا مقیّد بود که یک بار وقتی هنگام وضو گرفتن، با گربهای تشنه روبهرو شد، ظرف آب وضو را به سمت حیوان برد و پس از سیراب کردن گربه، وضو گرفت و به نماز ایستاد. آن حضرت به اصحاب خود سفارش میکرد که شبها، جز به ضرورت از خانه بیرون نروند تا مبادا حیوانات و حشرات ریزی را که به چشم نمیآیند، لگدکوب کنند.
آسایش حیوانات را برهم نزنید
در آموزههای اسلامی، آزار رساندن به جانداران، از مکروهترین اعمال دانسته شده است؛ به ویژه ویران کردن لانه حیوانات و همچنین، آلوده کردن فضای زندگی آن ها. رسولخدا(ص)، در روایتی، از آلوده کردن آبها نهی فرمود، زیرا به محیط زیست آبزیان آسیب میزند و سلامت آن ها را تهدید میکند. در سیره معصومین(ع)، کتک زدن حیوان و آزار حیوانات، گناهی است که عقوبت الهی را در پی دارد. در اسلام، مؤمنان از ذبح حیوانات در شب، جز در مواقع بسیار ضروری، منع شدهاند، چراکه خداوند، شب را مایه آرامش تمام موجودات قرار داد. شکار بیجهت و از سر تفریح نیز، از سوی رسولخدا(ص) تقبیح شده است. یک بار آن حضرت از کنار گروهی میگذشت که مرغ زندهای را به جایی بلند بسته و مسابقه تیراندازی ترتیب داده بودند و هر کس سعی میکرد مرغ بینوا را هدف قرار دهد؛ پیامبرخدا(ص) رو به آن جماعت کرد و فرمود: «اینان کیاناند؟ لعنت خدا بر آنان باد!» آن حضرت برای حیوانات باردار نیز، حقوقی قائل بود و از ترساندن و کتک زدن آن ها نهی میفرمود، مبادا باعث سقط جنینشان شود. در سیره نبوی، سوزاندن حیوانات و شکنجهکردن آن ها با آتش، به شدت تقبیح شده است. آن حضرت از زندانی کردن حیوانات نهی میکرد و یکبار به صاحب شتری که آن را با بارش، محکم به جایی مهار کرده بود، فرمود که خود را برای محاکمه در قیامت، آماده کند. رسولخدا(ص) اصحاب خود را به دقت در رسیدگی به امور حیوانات سفارش میکرد و به آن ها میفرمود که شبها به سراغ آن ها نروند و خوابشان را مختل نکنند و همواره، مکان مناسبی را برای استراحت حیوانات، برگزینند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.