


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


گروه جهادی «قافله خاکی» با بیش از ۱۵۰ جهادگر بسیجی اعم از دانش آموز، دانشجو، طلبه، ارتشی، سپاهی و قشرهای مختلف جوانان در یکی از روستاهای دور افتاده بخش کدکن تربت حیدریه حضور یافتند تا با انجام کارهای عمرانی، فرهنگی، بهداشتی و آموزشی به آبادانی و توسعه این روستا کمک کنند.اردوهای جهادی مقدمه ای بر سبک زندگی جهادی و تعمیق و گسترش روحیه جهادی است که به آبادانی، رشد فرهنگی و محرومیتزدایی از نقاط محروم کشور میانجامد.به گزارش خراسان رضوی، در دومین ماه فصل تابستان به روستای تلخ بخش در ۸۵ کیلومتری شمال غربی تربت حیدریه و ۱۵ کیلومتری شهر کدکن رفتیم تا از نزدیک شاهد فعالیت یک گروه جهادی 150 نفره باشیم.
تنها منفعت مردم از معادن غنی روستا گرد و خاک است
روستای تلخ بخش در ۸۵ کیلومتری شمال غربی تربت حیدریه و ۱۵ کیلومتری شهر کدکن با بیش از ۴۰۰ خانوار و جمعیتی حدود ۲۵۰۰ نفر یکی از دور افتاده ترین و محروم ترین روستاهای این شهرستان و منطقه هدف اردوهای جهادی بسیج سازندگی است.این روستا دارای معادن غنی سنگ مرمر و کروم است که به گفته اهالی به رغم نزدیکی معادن به روستا هیچ اشتغالی برای جوانان آن روستا ایجاد نکرده است و افراد غیر بومی در آن اشتغال دارند و تنها منفعت این معادن غنی گرد و خاکی است که عموما در هفت ماه از سال نصیب مردم روستا می شود و آسیب جدی برای کودکان و سالمندان دارد.بنابراین یکی از اهداف اردوهای جهادی شناسایی مشکلات مردم و انتقال آن به مسئولان است.
قافله خاکی از جنس نخبگان
گروه جهادی قافله خاکی با بیش از ۱۵۰ جهادگر بسیجی اعم از دانش آموز، دانشجو، طلبه، ارتشی، سپاهی و قشرهای مختلف جوانان، این روزها در یکی از روستاهای دور افتاده بخش کدکن تربت حیدریه حضور یافتند تا مطالبه جدی رهبر فرزانه انقلاب اسلامی را در گام دوم انقلاب تحقق ببخشند.گروههای جهادی دانش آموزی و دانشجویی در قالب اردوهای جهادی همه دغدغه ها و علایق و سلایق را توانسته اند پوشش بدهند؛ هم کسانی که دغدغه آجر روی آجر گذاشتن دارند و همآنهایی که دغدغه کارآفرینی دارند. همه این سلایق در کنار هم و باهم به فکر خدمت به هموطنان خود هستند.در این گروه جهادی از رتبه دو رقمی کنکور سراسری ۹۸ و افسران ارشد ارتش و دانش آموخته دانشگاه امام علی (ع) گرفته تا دیگر دانشجویان و دانش آموزان ، استاد بنا، خطاط، خیاط، پزشک و پرستار و لوله کش و برقکار همه آمدند تا نقشی در محرومیت زدایی از یک روستا داشته باشند.سعید محمدی رتبه ۶۲ کنکور سراسری امسال در رشته علوم تجربی است که به همراه چند تن از همکلاسی های خود که آن ها هم رتبه های زیر هزار داشتند هدف حضور در این اردوی جهادی را به نوعی تزکیه نفس و خودسازی مطرح کرد و گفت: هرچند کار کردن در هوای گرم تابستان سخت و طاقت فرساست اما طعم شیرین خدمت به مردم محروم یک روستای دورافتاده همه این سختی ها را لذت بخش میکند، به طوری که عصرها فارغ از خستگی کار و تلاش، خرسند از یک خدمت به مردم، مشغول مسابقه فوتبال می شویم.وی افزود: اردوهای جهادی به نوعی تزکیه نفس و خودسازی است و افراد حاضر در این اردوها در مدت یک هفته تا ۱۰ روز خود را می سازند تا بتوانند جامعه و آینده کشور را بسازند.
جهاد در سنگر سازندگی و محرومیت زدایی
«رسول» دانش آموخته دانشگاه امام علی (ع) و افسر یگان ارتش که در ستاد کل خدمت می کند برگزاری این اردوها را یک فعالیت فرهنگی و تربیتی دانست و اظهار کرد: کار فرهنگی و عمرانی به خصوص برای مردم روستاهای دور افتاده یک ضرورت است که متاسفانه مسئولان دولت های مختلف به فراموشی سپرده اند و بر همین اساس یکی از ماموریت های مهم بسیج سازندگی در اردوهای جهادی علاوه بر محرومیت زدایی انجام فعالیت های فرهنگی و تربیتی است.رسول با اشاره به این که چهارمین سال متوالی است که در این اردوها شرکت می کند، افزود: باخود عهد بستم در هر کجای ایران که باشم ایام برگزاری این اردوهای جهادی مرخصی بگیرم و با تمام توان به یاری همنوعان خود بشتابم که چشم امیدشان به نیروهای انقلابی و جهادی است.
اعزام ۲۰ گروه جهادی به مناطق
سیل زده کشور
فرمانده سپاه تربت حیدریه با بیان این که امسال ۲۰ گروه جهادی بسیج سازندگی این شهرستان به مناطق سیل زده کشور اعزام می شوند، افزود: این گروه ها شامل دانشجویان، محلات و قشرهای مختلف بسیج هستند که برای ساخت ۳۰ باب منزل مسکونی و مرمت و به سازی منازل آسیب دیده ناشی از سیل به مناطق سیل زده اعزام می شوند.سرهنگ علی نیک یاد تصریح کرد: در کنار این اقدامات پروژه های عام المنفعه از قبیل ساخت غسال خانه، سرویس های بهداشتی و مسجد و حسینیه ها و همچنین ویزیت بیماران و تحویل داروی رایگان به افراد نیازمند نیز انجام می شود.
فعالیت گروه جهادی در ۶۰ عرصه
فرمانده سپاه تربت حیدریه که در جمع جهادگران بسیجی گروه قافله خاکی حضور یافته بود به فعالیت این گروه اشاره کرد و افزود: این گروه با بیش از ۱۵۰ جهادگر بسیجی در مدت یک هفته به صورت شبانه روز در ۶۰ عرصه عمرانی، فرهنگی، بهداشتی و آموزشی فعالیت می کنند که بناست در ساخت منازل مسکونی برای سیل زدگان هم مشارکت داشته باشند.
وی یکی از ویژگی های شاخص این گروه جهادی را برنامه های فرهنگی و معنوی آن دانست و افزود: با توجه به این که یکی از اهداف این گروه ها تزکیه و خودسازی است برنامه های معنوی و فرهنگی که به خصوص شب ها بعد از اقامه نماز مغرب برگزار می شود در روحیه این جوانان تاثیر بسزایی داشته است.
تحقق گام دوم انقلاب با جوانان
سرپرست گروه جهادی قافله خاکی در این خصوص اظهار کرد: این گروه جهادی در سال 90 در قالب بسیج دانش آموزی تاسیس شد و بعد از ۹ سال از حیات خود هم اکنون متشکل از ۱۵۰ نفر دانش آموز، دانشجو، طلبه و معلم هر سال در فصل تابستان در زمینه محرومیت زدایی فعالیت می کنند.محمود اشرف زاده گفت: جهادگران بسیجی امسال هم طبق سال های گذشته با اعزام ۱۵۰ نفر به روستای تلخ بخش از توابع بخش کدکن تربت حیدریه اعزام شدند و در هفت شبانه روز به صورت مداوم در عرصه های عمران و آبادانی، بهداشت و درمان، کمک به احداث و به سازی منازل محرومان، جمع آوری محصولات کشاورزی و فرهنگی و ورزشی فعالیت می کنند.وی بیان کرد: گروه جهادی قافله خاکی به عنوان یکی از بزرگ ترین گروه های جهادی کشور در سال های ۹۴ و ۹۵ گروه موفق جهادی سازمان بسیج مستضعفین معرفی شد.اشرف زاده از مهم ترین اهداف برگزاری این اردوها را تحقق گام دوم انقلاب مطرح کرد و افزود: همان گونه که رهبر فرزانه انقلاب فرمودند آینده کشور را جوانان امروز می سازند بنابراین آشنایی این قشر از جامعه با مشکلات مردم به خصوص مناطق محروم علاوه بر کادرسازی مناسب برای نظام، مدیرانی دلسوز و مردمی تربیت خواهد کرد.سرپرست گروه جهادی قافله خاکی دیگر هدف مهم این فعالیت ها را تمرین واگذاری مسئولیت ها به جوانان و ارائه سبک زندگی اسلامی و ایرانی و دعوت عملی از مردم به انقلاب و اهداف نظام اعلام کرد.
اهمیت توسعه روستایی
باتوجه به اهمیت توسعهروستایی وشناسایی
مشکلات روستاییان ، اردوهای جهادی فصلی نو از توسعه و آبادانی روستاهای محروم را رقم می زنند وکمک قابل توجهی به جلوگیری از خالی از سکنه شدن روستاها می کنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: پیرو مذاکرات اخیر با دادستانی مرکز خراسان رضوی، در قالب نامه رسمی درخواست تعطیلی باغ وحش مشهد به این مرجع قضایی ارائه شده است. تورج همتی در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: باغ وحش مشهد مجوز فعالیت ندارد و از سال گذشته نیز مشکلات متعددی در این مجموعه بروز کرده است. پیش از این به مدیریت این باغ وحش یک سال مهلت برای اعمال استانداردها و آیین نامه های سازمان محیط زیست داده شد اما در این مدت همچنان شاهد تداوم نواقص و مشکلات در باغ وحش مشهد بوده ایم.
وی ماهیت مشکلات، نواقص و کاستی های موجود در باغ وحش مشهد را مدیریتی و مرتبط با استانداردها و نیازمند پاسخگویی در قبال سهلانگاری های رخ داده دانست و افزود: بر این اساس از دادستان مرکز استان درخواست شد تا بدون ارائه مهلت و فرصت بیشتر، باغ وحش مشهد بلافاصله تعطیل شود.
معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان نیز در خصوص آخرین وضعیت باغ وحش مشهد و تلف شدن هفت توله ببر در آن گفت: در نشست روز شنبه با مدیران و کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی مقرر شد این سازمان مهلتی چند ماهه و مناسب را برای رفع نواقص فنی باغ وحش مشهد به دادستانی اعلام کند. بر این اساس مهلتی مناسب به مدیریت باغ وحش مشهد برای رفع نواقص فنی داده می شود اما در صورتی که در مهلت مقرر مشکلات رفع نشود، برخورد قانونی با آن خواهد شد.
فرزاد بهشتی سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان نیز در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: چنانچه مدیران باغ وحش مشهد مطابق برنامه زمان بندی اقدام به رفع نواقص فنی کنند، موضوع پلمب آن از دستور خارج می شود. در غیر این صورت ممکن است باغ وحش به طور کلی تعطیل شود. در این چارچوب تاکنون با مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی و رئیس اداره حیات وحش آن گفت و گو و مدیر باغ وحش مشهد نیز به دادسرا احضار شده است و روند تکمیل تحقیقات ادامه دارد.
شایان ذکر است، خرداد امسال هفت توله ببر تازه متولد در باغ وحش مشهد تلف شدند که این اتفاق با توجه به ابهامات موجود با ورود دادستانی و تشکیل کمیته حقیقت یاب در حال بررسی است.
همچنین به گزارش ایسنا، مدیرکل حفاظت محیطزیست استان در نشست هماندیشی با اعضای شبکه سازمانهای مردمنهاد محیطزیستی گفت: تکلیف مدیریت باغوحش وکیلآباد باید مشخص شود تا درس عبرتی باشد که با آبروی استان بازی نکنند. تورج همتی افزود: جایگاه و منزلت استان فراتر از این است که تمام اختیارات را به چند نفر عامل در باغوحش بدهیم. برنمیتابیم که هر روز تیتر شود چند ببر از بین رفتند.
شایان ذکر است تماس های مکرر روز گذشته ما با مدیرکل حفاظت محیط زیست استان برای پیگیری موضوع تا لحظه تنظیم این خبر (ساعت 17) بینتیجه ماند و وی پاسخی به تماس های ما نداد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

«عدهای از معلمان کنکور به آمبولانس پول میدهند که آنها را از خط ویژه از کلاسی به کلاس دیگر برسانند». این اظهارنظر جنجالی علی عبدالعالی، استاد دانشگاه باعث شد بار دیگر موضوع درآمد هنگفت برخی شغل ها به بحث داغ فضای مجازی و رسانهای تبدیل شود. اگر نگاهی به نفرات برتر کنکور امسال بیندازیم ۴۰ نفر اول کنکور در پنج رشته، تقریبا نیمیشان تهرانی هستند و تعداد زیادی از آنها در مدارس نمونه درس خواندهاند یا سمپادی هستند. در واقع بعضی والدین برای قبولی فرزندشان در کنکور حاضرند هزینههای میلیونی متقبل شوند. همین موضوع باعث سرازیر شدن درآمدهای هنگفت به سوی موسسات و مدرسان کنکور شده است به طوری که درآمد بعضی مدرسان کنکور به جلسهای 4 میلیون تومان هم میرسد. یعنی دقیقهای 44 هزار و 500 تومان. در این شرایط نباید تعجب کنیم آنها برای زودتر رسیدن آمبولانس کرایه کنند و با سرعت خیابانهای شهر را با همه قوانین اش زیر پا بگذارند. نکتهای که وجود دارد این است که شغلهایی مانند تدریس کنکور دارای درآمدهای پنهانی است که مالیات پرداخت نمی کنند برخی شغل ها هم مالیات علی الراس(مالیاتی که رقم یکسان برای هر صنف تعیین می شود) مختصری می پردازند. در ادامه به چند شغل دیگر میپردازیم که درآمدهای پنهان و قابل توجه دارند اما کمتر به چشم میآیند.
آرایشگری؛ سرشار از تجمل و درآمد
با تجملاتی شدن مراسم عروسی و توجه بیش از حد به ظواهر، آرایشگاههای زنانه از آن دسته جاهایی هستند که حسابی بازارشان داغ شده است . آرایشگاههایی که در آنها خدمات مختلفی از اصلاح مو تا آرایش صورت و کاشت ناخن و اپیلاسیون و حتی تاتو کردن هم انجام میپذیرد. همه این خدمات برای مشتریان هزینههای سرسامآور و برای صاحبان آرایشگاه درآمد هنگفت دارد. مثلا بعضی آرایشگاهها پکیج آرایش عروس را تا 12 میلیون تومان هزینه دریافت میکنند. تخمین ها نشان میدهد بعضی آرایشگاههای زنانه شمال تهران اگر هزینهها کسر شود باز هم درآمد خالصشان به 80 تا 100 میلیون تومان میرسد.
رمالی؛ نسخهپیچی پرهزینه و عجیب
بخشی از جامعه به خاطر خرافات هنگام گرفتاریهای زندگیشان دست به دامن رمالها و فالگیرها میشوند. همین طرز فکر باعث شده که کاسبی بعضی رمالها و فالگیرها با سوء استفاده از سادگی افراد سر به فلک بکشد و بعضی از آن ها ماهی 10 میلیون تومان درآمد دارند.این را بگذارید کنار نتایج پژوهشی که نشان می داد سالانه 10 درصد جمعیت کشور به رمال ها و فالگیر ها مراجعه می کنند. امروزه فالهای بسیاری همچون فال قهوه، تاروت، حنا، شمع و عود، آینه و... با نرخهای مختلف رواج دارد. حتی فال گرفتن تلفنی و مجازی هم عرصه کلاهبرداری سوءاستفاده کنندگان شده است. همچنین عدهای از رمالها برای مشکلاتی همچون فرزند نیاوردن، کنکور قبول نشدن، خواستگار نداشتن، سرقت اتومبیل، جواهرات و ... نسخههای گرانی میپیچند.
توریسم درمانی؛ پول درآوردن زبانی
در سالهای اخیر به دلیل تفاوت نرخ ارز و پایین بودن هزینههای درمانی و البته پیشرفتهای پزشکی کشورمان، افراد از کشورهای مختلف برای انجام عملهای زیبایی، دندان پزشکی، جراحی قلب، مغز و اعصاب و ... به ایران سفر میکنند. با ورود گردشگران به کشور برای پیگیری مراحل درمانی آنها نیاز است تا اشخاصی به زبان آنها مسلط باشند که ارتباط این افراد با مراکز درمانی برقرار شود. همین موضوع باعث می شود افرادی که با زبان های خارجی آشنایی دارند از این طریق به کسب درآمد بپردازند. البته به خودی خود حضور این توریسم درمانها اشتغالزایی محسوب میشود اما اشکال آن وقتی است که این افراد به زد و بند کردن با مراکز درمانی میپردازند و هزینههای غیرقانونی و بیش از حد معمول دریافت میکنند.
در این چند سال موضوع درآمدهای نجومی بعضی مشاغل پردرآمد مانند پزشکان و وکلا همواره موضوعی پرحرف و حدیث بوده است. برخی از پزشکان که کارتخوان نصب نمیکنند و اظهارنامه مالیاتیشان مطابق با آن چه که واقعیت دارد نیست. خیلی خوب است که این مسائل توسط دستگاههای نظارتی پیگیری میشود اما خیلی بهتر میشود در کنار آن درخصوص شغلهای پردرآمدی مثل مشاغلی که به آن اشاره شد و درآمدشان خیلی هم شفاف نیست نهادهای نظارتی بررسی و پیگیری بیشتری داشته باشند تا حقی از جامعه و بیتالمال پایمال نشود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


مصطفی قاسمیان – مهم ترین خبر دیروز سینمای ایران، انتخاب مستند سینمایی «در جستجوی فریده» به عنوان نماینده ایران در اسکار 2020 بود؛ انتخابی که اگرچه بحثهای فراوانی را برانگیخت اما بسیاری را به جلب توجه ها به سینمای مستند ایران امیدوار کرد. جالب است بدانید ماجرایی که این فیلم مستند روایت میکند، از گزارشی مطبوعاتی شروع شده که چند سال پیش در روزنامه خراسان منتشر شده است.
ماجرای فیلم چیست؟
مستند «در جستجوی فریده» به کارگردانی مشترک آزاده موسوی و کورش عطایی، درباره دختری است که در سال 1355 و در سن حدود شش ماهگی در حرم امام رضا(ع) گذاشته شده است و مدتی بعد توسط خانوادهای هلندی به فرزندی پذیرفته میشود. او که سالها در هلند زندگی کرده، در اوایل دهه 90 مصمم میشود تا خانواده خود را بیابد. بنابراین نامهای به روزنامه «خراسان» مینویسد و درباره روز پیدا شدن خود و ماجرای آن توضیح میدهد. او از دستاندرکاران و خوانندگان روزنامه میخواهد که برای یافتن خانواده، یاریاش کنند. ماجرا نتیجه میدهد و سه خانواده ادعا میکنند خانواده او هستند. «فریده» برای دیدار با این سه خانواده به ایران میآید. مستند «در جستجوی فریده»، روایتی از سفر او به ایران، پس از 40 سال است.
رضایت توأمان مخاطبان و منتقدان
مستند «در جستجوی فریده» که اکران خود را از آبان 97 در گروه هنروتجربه آغاز کرد، سال گذشته یکی از پرمخاطبترین فیلمهای این گروه بود و از زمانی هم که در VOD منتشر شد، با رضایت مخاطبان مواجه شد. از طرفی منتقدان نیز فیلم را تحسین کردند و در جشنواره سینماحقیقت سال 96، سه جایزه بهترین تدوین، موسیقی و همچنین تندیس ویژه دبیر جشنواره را کسب کرد. علاوه بر آن یکی از 10 فیلمی بود که در بخش مستند سیوششمین دوره جشنواره فجر حضور داشت.
چرا نیمهشب؟
با همه این احوالات، انتخاب «در جستجوی فریده» به عنوان نماینده ایران در اسکار، انتقاداتی را برانگیخته است. بسیاری از فعالان عرصه سینما به اصل انتخاب یک فیلم مستند به جای داستانی به عنوان نماینده ایران در اسکار ایراد وارد کردهاند و نوشتهاند اسکار فیلمهای مستند را آن چنان جدی نمیگیرد. اگرچه مخالفانی نسبتاً کمشمار هم هستند که از این انتخاب، دفاع کردهاند. مستقل از درست بودن این انتخاب، شیوه این کار نیز آماج انتقادات فراوانی شده است. 10 دقیقه پس از بامداد یک شنبه، یک کانال سینمایی خبر انتخاب «در جستجوی فریده» را منتشر کرد و تنها 14 دقیقه بعد، سایت بنیاد سینمایی فارابی، در خبری رسمی این انتخاب را تأیید کرد. فاصله کم انتشار این دو خبر، شائبههایی را برانگیخته و اساساً منتقدان میپرسند چه دلیلی وجود داشته که این اعلام در نیمه شب انجام شده است؟ به علاوه بسیاری با استناد به این که هنوز دو هفته تا پایان مهلت اعلام نماینده ایران به اسکار وقت باقی است، این انتخاب را شتابزده ارزیابی کردهاند.
اعتراض چهرههای سرشناس
در میان انتقادهایی که به بنیاد فارابی (مسئول انتخاب فیلم) وارد شده، انتقاد سه چهره سرشناس نیز دیده میشود. سعید روستایی کارگردان «متری شیشونیم» این انتخاب را «کودتا» نامید و نوید محمدزاده بازیگر این فیلم نیز با اشاره به آن که «در جستجوی فریده» موفقیتهای بینالمللی ندارد، این انتخاب را زیر سوال برد. اگرچه او چند ساعت بعد واکنش خود را «احساسی» خواند و بابت آن از سازندگان مستند، پوزش طلبید. حامد بهداد نیز که با فیلم «قصر شیرین» شانس انتخاب داشت، در اینستاگرام خود خواهان انتشار مشروح مذاکرات هیئت انتخاب شد.
پاسخ دبیر هیئت انتخاب
در پاسخ به انتقادات، رائد فریدزاده معاون بینالملل بنیاد سینمایی فارابی و دبیر و سخنگوی هیئت انتخاب، درباره زمان باقیمانده گفت: «ما مدتی است در ارسال و مراسلات دچار مشکل شدهایم و ارسال به آمریکا به راحتی امکانپذیر نیست و باید از طرق مختلفی صورت بگیرد و برای این که زمان را از دست ندهیم و زودتر به نتیجه برسیم، سریعتر فیلم را انتخاب و معرفی کردیم.» او همچنین از انتخاب یک فیلم مستند هم دفاع کرده و گفته است: «این نکته نشانه بلوغ و بالندگی سینمای ایران است که خودش را محصور به یک نوع معین و خاص از سینما نکند و آن را در کلیت خود ببیند. موضوعی که شاید سالها مغفول مانده و ما بر خلاف فیلمهای داستانی که در چند سال اخیر اقبال بینالملل را کمتر تجربه کردند در عرصه مستند پیشرفت قابل توجهی داشتیم. فکر میکنم هیئتی که سینمای حرفهای ایران را به خوبی میشناسد و با چنین سابقه قابل توجهی، وقتی به فیلمی نگاه میکند تمام وجوه آن را مورد توجه قرار میدهد.»
روایتهایی از پشتپرده انتخاب
ظهر دیروز، دو روایت عجیب منتشر شد از ماجرایی که به انتخاب «در جستجوی فریده» به عنوان نماینده ایران در اسکار منجر شد. دو روزنامهنگار در روایتهایی مشابه، درباره اختلاف نظر اعضای هیئت انتخاب نوشتند. ظاهراً پس از بحثوجدل فراوان، در نهایت سه فیلم «در جستجوی فریده»، «قصر شیرین» و «متری شیشونیم» در جمع نامزدهای نهایی انتخاب باقی ماندهاند. مطابق این دو روایت، بحث اصلی بین دو گروه بر سر «قصر شیرین» و «متری شیشونیم» بوده است و در نهایت حامیان یک فیلم، بعد از بالا گرفتن بحثها و اطمینان از این که فیلم مورد علاقهشان نمیتواند اکثریت آرا را کسب کند، تصمیم میگیرند به فیلم سوم رأی بدهند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


«این هفته عملیات اجرایی خطوط ویژه چهارراه ابوطالب تا میدان استقلال آغاز می شود و بازه زمانی برای اتمام آن حدودا دو ماه پیش بینی شده است». این خبری است که معاون عمران، حمل و نقل و ترافیک شهرداری مشهد به «خراسان رضوی» اعلام و تاکید می کند که طرح به لحاظ کارشناسانه بررسی شده و بنا به وجود تمهیدات لازم، نارضایتی مردم و کسبه را در پی نخواهد داشت. این خط ویژه قرار است به جای ادامه خط 3 بی آرتی که مشکلات و حواشی مختلفی داشت و مدتی اجرای آن به دلیل همین مشکلات متوقف شده بود، از چهارراه ابوطالب تا میدان استقلال بنشیند. روزنامه خراسان رضوی نیز در گزارش های متعددی مشکلات و ضعف های خط 3 بی آرتی و گلایه های اهالی و کسبه از نقاط ضعف آن را بررسی و پیگیری کرده بود که همین پیگیری ها منجر به توقف طرح برای انجام کارشناسی بیشتر شد و حالا با تغییرات عمده ای قرار است همین روزها به صورت خط ویژه اجرا شود. پیگیری نبود زیرساخت های اصلی برای اجرای طرح خط 3 بی آرتی همچون ایستگاه های تخلیه بار، ایستگاه های اتوبوس و امنیت مسافران، محدود کردن عرض خیابان های در مسیر اجرای طرح، سرانجام فضای سبز موجود در آیلند میانی، عاقبت ورقه های فلزی که برای نصب نرده های بی آرتی در کف خیابان جاسازی شده بود، انجام نظر سنجی از مردم و تعیین تکلیف کسبه از جمله مواردی بود که «خراسان رضوی» در گزارش های متعدد به پیگیری و مطالبه آن پرداخت. اما چند روزی است که خبر می رسد کارشناسی ها برای اجرای این خط انجام شده و حالا قرار است خط ویژه به جای خط بی آرتی در این مسیر جا خوش کند. این که تفاوت های این خط ویژه با بی آرتی چیست و آیا مشکلات و نقاط ضعف طرح قبلی در آن اصلاح شده یا خیر؟ سوالاتی است که در گفت و گو با معاون عمران، حمل و نقل و ترافیک شهرداری مشهد آن را پیگیری می کنیم.
تفاوت های بی آر تی و خط ویژه
خلیل ا... کاظمی با بیان این که در خطوط بی آر تی تابع یک سری ضوابط در اجرا هستیم که به دلیل محدودیت های سطح شهر، در برخی نقاط نمی توانیم آن را اجرا کنیم، به «خراسان رضوی» می گوید: خطوطی که در بیشتر نقاط شهر اجرا شده است، شاید معنا و مفهوم اصلی بی آر تی را نداشته باشد بنابراین یکی از اولویت های اصلی ما در حوزه حمل و نقل مربوط به استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی است و ترغیب شهروندان به استفاده از حمل و نقل عمومی نیز نباید موجب بروز مشکلات برای سایر شهروندان شود.
وی متوسط سرعت اتوبوس های بی آر تی را حدود 14 کیلومتر در ساعت بیان می کند و در این باره توضیح می دهد: به دلیل برآوردی که از خطوط بی آر تی می شود، این عدد کمی است و باید به 24 کیلومتر در ساعت برسد. لذا براساس همین موضوع خط ویژه را مطرح کردیم، در خط ویژه حداکثر عرض مسیر برای اتوبوس، به اندازه عبور یک اتوبوس خواهد بود.معاون شهردار مشهد ادامه می دهد: با استفاده از این طرح، اتوبوس های عمومی قبل از این که به تقاطع برسند و بخواهند پشت ترافیک مربوط به خودروهای شخصی قرار بگیرند، به خطوط مسیر ویژه می روند و خود را سریع تر به تقاطع می رسانند. با این اقدام امکان سامان دهی وضعیت چراغ در تقاطع ها و حرکت سریع تر اتوبوس ها وجود دارد.
وی با ذکر مثالی تصریح می کند: فرض کنید در اتوبوسی از چهارراه شهید فرامرز عباسی به سمت چهارراه بهار در حرکت هستید. بعد از عبور از چهارراه شهید فرامرز عباسی باتوجه به این که کنار آیلند وسط را خط کشی کردیم، اتوبوس به این نقطه راهنمایی می شود. صد متر مانده به چهارراه بهار را نرده می گذاریم و اتوبوس را به آن سمت هدایت می کنیم تا پشت سر بقیه خودروها که به چراغ قرمز چهارراه بهار می رسند، متوقف نشود. همچنین اتوبوس هایی که از میدان جانباز به سمت چهارراه بهار می آیند از سمت مخالف هدایت می شوند. در واقع اتوبوس ها، در دو جهت مخالف از کنار هم می گذرند.
خبری از گاردریل و جدول نیست
کاظمی در پاسخ به این سوال که با توجه به نبود نرده و جدول در خطوط ویژه چه تضمینی وجود دارد که خودروهای شخصی مسیر خط ویژه اتوبوس را اشغال نکنند؟ می گوید: در مسیر خط ویژه از خطوط جدا ساز مانند گاردریل و جدول و همچنین مانند خیابان امام رضا(ع) از نرده برای جداسازی استفاده نمی کنیم؛ جداسازی به صورت موقتی با رنگ و علایم ترافیکی انجام می شود، در همین راستا از شهروندان درخواست می کنیم وارد مسیر تردد اتوبوس ها نشوند، به شعور مردم احترام می گذاریم و مطمئن هستیم همکاری لازم را با ما خواهند داشت. اگر نتایج همکاری مردم با ما مثبت باشد بقیه شهر را هم به همین نحو اجرا می کنیم.
وی اظهار می کند: همه خطوط اتوبوس می توانند در مسیر خط ویژه تردد کنند، ایستگاه ها به سر چهارراه ها می آید و شکل ایستگاه ها عوض نمی شود، اتوبوس ها قبلا کنار خیابان مسافران را سوار و پیاده می کردند و حالا سرچهارراه مسافر را جابه جا می کنند. همچنین در این طرح لاین کنار خیابان پارک ممنوع نمی شود.از کاظمی می پرسیم با این اوصاف برای عبور و مرور خودروهای شخصی مشکلی به وجود نمی آید که در پاسخ بیان می کند: مشکلی جزئی خواهیم داشت. اکنون خودروها در سه لاین در حرکت اند که با اجرای طرح، دو لاین می شود و یک لاین از حرکت خودروها کاسته می شود. به بیان دیگر برای خودروهای شخصی محدودیت ایجاد می شود. ما دنبال حمل و نقل آسان هستیم تا مردم به جای این که از وسایل حمل و نقل شخصی استفاده کنند از وسایل نقلیه عمومی بهره ببرند. تعدادی که از خودروی شخصی استفاده می کنند باید بپذیرند مقداری در ترافیک بمانند. ما که نمی توانیم خیابانی را تعریض کنیم، پس از بررسی های تخصصی، تنها راه حل همین بوده است.از وی درباره فضای سبز موجود در این مسیر می پرسیم که پاسخ می دهد: فضای سبز بولوار فردوسی باقی می ماند، اکنون در تقاطع ها فضای سبزی نیست و جدول دوبل قرار دارد و شاید لازم باشد این جدول ها را مقداری ادامه دهیم اما در هر صورت فضای سبز جمع آوری نخواهد شد.
معاون عمران، حمل و نقل و ترافیک شهرداری مشهد در خصوص وضعیت کسبه محدوده طرح و رضایتمندی آن ها نیز اظهار می کند: به هر حال این طرح هم محدودیت هایی ایجاد می کند و سعی بر این است محدودیت ها را کم کنیم. البته از چهارراه ابوطالب تا میدان استقلال کسبه زیادی نداریم و خیابان ها عریض است و مشکلی پیش نمی آید. اگر بحث رضایتمندی شهروندان مطرح نبود که همان بی آر تی را اجرا می کردیم. این که الان موضوعاتی مانند لحاظ کردن عرض یک اتوبوس و پوشاندن جوی های آبی را که در زمان بارندگی برای انتقال آب های سطحی استفاده می شود ،مدنظر قرار داده ایم، به معنای اقداماتی به نفع آسایش و راحتی مردم است.
احداث باند کندرو برای تردد خودروها
وی به دیگر تمهیداتی که برای سهولت رفت و آمد مردم در نظر گرفته شده است، اشاره می کند و می گوید: در برخی مسیرها امکان احداث باند کندرو برای تردد خودروها را در اولویت قرار می دهیم. برای مثال خودرویی که از میدان فردوسی قصد رفتن به خیابان کلاهدوز را دارد، از آن جایی که عرض خیابان زیاد است بعد از پمپ بنزین، از کندرو به سمت راست گرد خیابان کلاهدوز حرکت می کند. همچنین برای تخلیه بار نیز باراندازهایی را در نظر گرفته ایم.
کاظمی درباره ایستگاه های اتوبوس و درنظرگرفتن امنیت مردم نیز می گوید: امنیت و سایبان ایستگاه های اتوبوس را تامین می کنیم، ایستگاه ها را به سر چهارراه ها می آوریم و مردم را با چراغ قرمز هدایت می کنیم تا در چهارراه ها سوار اتوبوس شوند. از وی درباره کاهش تعداد ایستگاه های اتوبوس های عبوری در این مسیر به دلیل انتقال ایستگاه ها به سر چهارراه سوال می کنیم که در پاسخ می گوید: این موضوع را بررسی خواهیم کرد و اعلام می کنیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

محمد جواد رنجبر- بی دلیل نیست که ژاپنی ها در بسیاری از عرصهها موفق هستند و اقتصاد این کشور نیز پیشروست. جالب است ژاپنی ها که کشورشان یکی از کشورهای اصلی در زمینه تولید فناوری روز است، جزو کم مصرف ترین مردم در استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی هستند.
به گزارش خراسان، طبق آماری که به تازگی ایسپا به نقل از
Global Web Index منتشر کرده است، ژاپنی ها به صورت میانگین فقط 45 دقیقه در روز وقت خود را در شبکه های اجتماعی مجازی میگذرانند.طبق این بررسی ها به طور متوسط کاربران جهانی اینترنت روزانه دو ساعت و 23 دقیقه در رسانه های اجتماعی زمان صرف می کنند.طبق نتایج این بررسی ها که درباره 13 کشور منتشر شده، میانگین حضور مردم کشورهای پیشرفته در شبکه های اجتماعی کمتر از دیگر کشورهاست. به طوری که ژاپنی ها فقط 45 دقیقه در روز، وقت خود را در شبکه های اجتماعی مجازی می گذرانند. پس از ژاپنی ها، آلمانی ها قرار گرفته اند که یک ساعت و 15 دقیقه در روز را صرف شبکه های اجتماعی مجازی می کنند. فرانسویها با یک ساعت و 28 دقیقه، اسپانیایی ها با یک ساعت و 43 دقیقه و انگلیسی ها با یک ساعت و 49 دقیقه در جایگاه های بعدی قرار دارند.آمریکایی ها نیز به صورت میانگین یک ساعت و 57 دقیقه در روز را در شبکه های اجتماعی مجازی صرف می کنند.این مدت زمان برای چینی ها دو ساعت و 19 دقیقه، برای هندی ها دو ساعت و 25 دقیقه و برای روس ها دو ساعت و 28 دقیقه است.
در این میان مردم کشور ترکیه با سه ساعت و 5 دقیقه، مکزیک با سه ساعت و 10 دقیقه، نیجریه با سه ساعت و 36 دقیقه و فیلیپینی ها با چهار ساعت و یک دقیقه بیشترین حضور را در شبکه های اجتماعی دارند.همچنین بر اساس آمارگیری فرهنگ رفتاری خانوارهای ایرانی در سال ۹۶ توسط مرکز آمار، سرانه روزانه حضور ایرانیان در شبکههای اجتماعی یک ساعت و ۴ دقیقه بوده است، عددی که اکنون و در سال 98 بیش از دو ساعت تخمین زده می شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


جواد نوائیان رودسری - واقعه غدیرخم را باید سرنوشتسازترین اتفاق تاریخ بدانیم؛ روزی بزرگ که در آن دین به کمال رسید و پروردگار، راه بشریت را برای طی طریق در مسیر رستگاری، معلوم کرد. توقف کاروان هزاران نفری حجاج در منطقهای که عموماً برای بارانداز مورد استفاده قرار نمیگرفت و ایراد خطبهای با مفاهیم بلند الهی و در عین حال، ساده، روان و همه فهم، از سوی رسولخدا(ص) در تبیین مقام ولایت پس از خود، اهمیت جایگاه دینی و تاریخی این رویداد را بیش از پیش معلوم میکند. اتفاقی که در 18 ذیالحجه سال دهم هجرت روی داد، نقطه عطفی در تاریخ بشریت است؛ بر فراز منبری که از جهاز شتران ساخته بودند، بهترین خلق، دست وصی خود را بلند کرد و او را جانشین بر حق خود نامید. انعکاس این اتفاق را میتوان حتی در کلام و نوشتار کسانی که توجه چندانی به پیام بزرگ غدیرخم ندارند هم دید. اکثریت قریب به اتفاق مورخان و محدثان جهان اسلام، صرف نظر از مذهبی که پیرو آن هستند، روایت یا انعکاسی از آن رویداد بزرگ را در آثارشان ثبت و ضبط کردهاند.
مقدمات اجتماع بزرگ
گزارشهای تاریخی و روایی نشان میدهد که رسولخدا(ص) در جریان حجةالوداع، به تدریج موضوع ولایت و جانشینی پس از خود را برای مسلمانان حجگزار، تبیین میفرمود. علامه مجلسی در جلد 37 کتاب شریف «بحارالانوار»، ضمن نقل روایاتی، از بیانات پیامبر اکرم(ص) درباره مسئله جانشینی و اداره جامعه اسلامی پس از رحلت خود، در «منا» و «مسجد خیف» سخن گفته است. در واقع، ورود حجاج به غدیرخم و سپس، بیعت با امیرمؤمنان(ع)، با مقدماتی که پیشتر در مکه تدارک دیده شده بود، کامل شد. طبق گزارش علامه امینی در جلد نخست «الغدیر»، در اجتماع بزرگ غدیرخم، تقریباً از تمام طوایف عرب و غیرعربی که به شرافت اسلام نایل شده بودند، نمایندگانی حضور داشتند؛ جمعیتی که مورخان آن را بین 10 تا 120 هزار نفر ذکر کردهاند که قول دوم، شهرت بیشتری دارد. اعلام دعوت مسلمانان حجگزار به غدیرخم، با دستور رسولخدا(ص) و توسط بلال، مؤذن آن حضرت، به مسلمانان ابلاغ شد و طبق روایت علامه امینی، جز معلولان و ناتوانان، هیچ کس اجازه غیبت در آن اجتماع بزرگ را نیافت.
اوضاع و شرایط محیطی غدیرخم
شیخ عبدا... بحرانی در جلد 15 «عوالمالعلوم» و نیز، دیگر محدثان و مورخان سرشناس، درباره حرارت و گرمای غدیرخم در روز 18 ذیالحجه سال دهم هجرت، گزارشهای متعددی را ارائه کردهاند. بحرانی نقل میکند که رسولخدا(ص)، برای در امان ماندن از حرارت سوزان آفتاب، بخشی از عبای خود را بر سر مبارکش افکنده بود. آن حضرت، مقداد، سلمان و عمار را فراخواند و به آن ها مأموریت داد که زیر چند درخت موجود در غدیرخم را برای استقرار منبری از جهاز شتر و نیز، برای تجمع مسلمانان، آماده کنند و آن ها، این محل را از سنگ و خار پاک سازی کردند. اصرار پیامبرخدا(ص)، برای توقف زائران در محیطی با گرمای غیرقابل تحمل، خبر از یک ضرورت مهم و اجرای برنامهای سرنوشتساز میداد. هنگامی که رسولخدا(ص)، توجه مسلمانان را با این جملات، برای گوش دادن به خطبهاش جلب فرمود، این ضرورت، بیش از پیش جلوهگر شد: «اَیُّهَا النَّاسُ، أجیبُوا داعِیَ ا...، اَنَا رَسُولُ ا...؛ ای مردم! دعوت خدا را اجابت کنید که من، فرستاده پروردگار شما هستم.»
مهم ترین خطبه تاریخ
خطبه رسولخدا(ص) در غدیرخم، خطبهای طولانی و پرمحتوا بود و توجه در بند بند آن، نشان می دهد که آن حضرت، میکوشید درباره بیان مبارکش، ابهام یا تردیدی برای مخاطبان باقی نماند. این خطبه، از دو بخش تشکیل میشود؛ بخش نخست، چنانکه سنت رسول خداست، به حمد و ثنای پروردگار اختصاص دارد و بخش دوم، به مباحث مربوط به اعلام جانشینی و ولایت امیرمؤمنان(ع) مربوط میشود. رسولخدا(ص)، در ابتدای بخش دوم خطبه خود، به تفصیل درباره شرافت و جایگاه ویژه امام علی(ع) سخنانی ایراد میکند و ضمن آن، میفرماید: «فَاعْلَمُوا مَعاشِرَ النّاسِ ذلِکَ فیهِ وَافْهَمُوهُ، وَاعْلَمُوا أَنَّ ا... قَدْ نَصَبَهُ لَکُمْ وَلِیا وَإماما فَرَضَ طاعَتَهُ عَلَی الْمُهاجِرینَ وَالأنْصارِ وَعَلَی التّابِعینَ لَهُمْ بِإحْسانٍ، وَعَلَی الْبادی وَالْحاضِرِ، وَعَلَی الْعَجَمِی وَالْعَرَبِی، وَالْحُرِّ وَالْمَمْلُوکِ وَالصَّغیرِ وَالْکَبیرِ، وَعَلَی الأبْیضِ وَالأسْوَدِ؛ ای مردم! این مطلب را درباره او بدانید و دریابید که پروردگارتان، علی را به عنوان امام و ولی شما منصوب کرد؛ امامی که اطاعت کردن از او، بر مهاجر و انصار و تابعین آن ها در کارهای نیک و بر روستایی و شهری، عرب و عجم، آزاد و بنده، کوچک و بزرگ و سیاه و سفید واجب شده است.» پس از این بیانات، رسولخدا(ص) دست امیرمؤمنان(ع) را بلند کرد و او را به عموم مسلمانان، به عنوان جانشین بعد از خود، معرفی فرمود. متن تفصیلی خطبه مهم و راهبردی پیامبر اسلام(ص) در غدیرخم را میتوان در منابعی مانند «روضةالواعظین»، «الاحتجاج»، «الیقین»، «نزهه الکرام»، «الاقبال»، «الصراط المستقیم» و «نهج الایمان» مطالعه کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

محمد جواد رنجبر/ ظاهرا قرار نیست مشکل تاخیرهای طولانی در پرداخت هزینه های درمانی ایثارگران به این زودی ها حل شود. ایثارگرانی که درمان، یکی از اصلی ترین نیازهای آنان است و مدت هاست از تاخیر در پرداخت هزینه های درمانی خود توسط بیمه دی انتقاد دارند.
مشکل ادامه دار ایثارگران
به گزارش خراسان، تا یکی دو سال گذشته هزینه های درمانی ایثارگران توسط بیمه ایران پرداخت می شد؛ اما پس از آن بنیاد شهید و امور ایثارگران طی قراردادی با بیمه دی، این کار را به این شرکت بیمه ای سپرد و از همان ابتدا تاکنون ایثارگران در زمینه دریافت مطالبات خود با مشکل مواجه اند. البته بیمه دی هم مطالبات خود را از دولت دریافت نکرده و آن طور که میرمرادی معاون توسعه مدیریت بنیاد شهید حدود دو هفته پیش اعلام کرده است، بنیاد شهید الان 1800 میلیارد تومان بدهی به بیمه دی دارد.
درمان تعطیلی ناپذیر است
آن گونه که معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران دیروز در جلسه مجمع عمومی سالیانه عادی سازمان اقتصادی کوثر اعلام کرده، بودجه این بنیاد فقط پاسخ گوی حقوق ایثارگران است: «اکنون بودجه سنواتی بنیاد تنها پاسخ گوی حقوق ایثارگران است و برای دیگر بخشها هیچ بودجهای باقی نمیماند، اما حوزهای مثل درمان دارای حساسیتهای بسیار زیاد و تعطیلی ناپذیر است و باید به هر نحو ممکن این بخش را فعال نگه داشت.»
حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی شهیدی افزود: باید ماهانه برای درمان ایثارگران مبلغ 250 میلیارد تومان به بیمه پرداخت شود و اکنون بدهی زیادی به بیمه داریم. همچنین در حوزه آموزش نیز با کمبود بودجه روبه رو هستیم و از سوی دیگر امکان پرداخت معوقات ایثارگران از سال 1395 را نداریم.
به گزارش «ایثار»، معاون رئیس جمهور با تأکید بر لزوم افزایش مشارکت مجموعههای اقتصادی بنیاد در زمینه تأمین هزینههای بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: سازمان اقتصادی کوثر و دیگر مجموعههای اقتصادی باید برای جبران خلأهای اعتباری به بنیاد کمک کنند. بر همین اساس باید از توسعه در مجموعهها پرهیز و به ارتقای مجموعههای فعلی اکتفا کرد.
وی در ادامه به ارائه توصیههایی خطاب به مدیران سازمان اقتصادی کوثر پرداخت و افزود: در زمینه کاهش هزینههای جاری و غیرضروری باید به هر نحو ممکن اقدام شود و شرکتهای زیانده، داراییهای بلاتکلیف و فعالیتهای متوقف شده و ناتمام هرچه سریعتر تعیین تکلیف شوند.
حجت الاسلام والمسلمین شهیدی حضور شرکتهای سازمان اقتصادی کوثر در بورس را اقدامی مثبت دانست که باید ادامه یابد و گفت: باید از بهکارگیری بازنشستگان پرهیز و برای افراد بازنشسته نیز جانشین پروری مناسب انجام شود تا نیروهای جوان جایگزین شوند. همچنین باید در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی و رونق تولید حرکت کرد. بر فعالیت زیرمجموعهها نیز باید بهصورت دایمی نظارت شود.
دوباره بیمه ایران؟
به گزارش خراسان، شنیده می شود سال گذشته هیچ شرکتی در مناقصه بیمه ایثارگران شرکت نکرده و به همین دلیل پوشش بیمه تکمیلی ایثارگران به صورت تکلیفی به بیمه دی واگذار شده است و همچنین قرار است از آبان ماه امسال، دوباره بیمه ایران عهده دار بیمه تکمیلی ایثارگران شود. در هر صورت ایثارگران همچنان منتظر حل مشکل تاخیرهای طولانی در دریافت مطالبات هزینه های درمانی خود از بیمه دی هستند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
