
جواد نوائیان رودسری - گزارشها از فروکش کردن تب استفاده از کتابهای الکترونیک در سراسر دنیا خبر میدهد. بعد از اوج گرفتن استفاده از میراث مکتوب در قالب کتاب الکترونیک، در سالهای 2010 تا 2017، اکنون شاهد اوج گرفتن دوباره بازار کتابهای کاغذی و اقبال عمومی به این نوع از کتابها هستیم. سایتهای بزرگ فروش کتاب، مانند آمازون که تا چندی قبل بر فروش کتابهای الکترونیک تمرکز کرده بودند، آشکارا تغییر رویه دادهاند؛ پنج شنبه گذشته، خبرگزاری ایبنا به نقل از «دیجیتال ریدر» گزارش داد که شرکت آمازون در حال افتتاح دومین فروشگاه کتاب کاغذی بزرگ خود در شهر دیترویت آمریکاست؛ یک کتاب فروشی کاملاً مکانیزه که به بهترین ابزارهای پرداخت دیجیتال برای جذب هر چه بیشتر مخاطبان کتابهای کاغذی، تجهیز شده است. این مسئله نشان میدهد که غولهای انتشاراتی و صاحبان مؤسسات بزرگ فروش و عرضه کتاب در دنیا، به این نتیجه رسیدهاند که دوران جدیدی برای کتابهای کاغذی، پس از شوک ناشی از ورود سیلآسای کتابهای الکترونیک به بازار، آغاز شده است.
پرچم بالای کتاب فروشی های سنتی
رونق دوباره فروش کتابهای کاغذی در اروپا و آمریکا، تنها مؤسساتی مانند آمازون را تحت تأثیر قرار نداده است. به تازگی، گاردین از رونق دوباره و البته، فوقالعاده کتاب فروشیهای مستقل و سنتی در سراسر بریتانیا خبر داد. این خبرگزاری، طی گزارشی از توجه عمومی مردم به کتاب فروشیهای مستقلی که کتابهای کاغذی عرضه میکنند، آن ها را رقبای بالفعل غولهای انتشاراتی دنیا دانست. موضوعی که این روزها در جامعه انتشاراتی انگلیس بسیار مورد توجه قرار گرفته، علاقه مخاطبان به گفتوگو درباره کتاب با کتاب فروشان است. مهاجرت کسانی که کتابهای الکترونیک و کاغذی را به صورت آنلاین خریداری میکردند، از فضای مجازی به دنیای حقیقی، اتفاقی است که این روزها صنعت نشر اروپا را بسیار تحت تأثیر قرار داده و باعث رونق بیش از پیش کتاب فروشیهای مستقلی شده است که بیشتر، عرضه کننده کتابهای کاغذی هستند. طبق آماری که گاردین منتشر کرده است، تعداد کتاب فروشیهای مستقل بریتانیا، طی دو سال اخیر، به دو برابر تعداد این مراکز در سال 1995 رسیده و از مرز سه هزار و 200 باب گذشته است؛ پدیدهای که باعث میشود سرمایهگذاران بیشتری به سمت صنعت نشر جذب شوند و روند انتشار کتابهای کاغذی، شتابی روزافزون پیدا کند. رونق کتاب فروشیهای مستقل در انگلیس و افزایش فروش کتابهای کاغذی، باعث شده است که اعتماد به نفس فعالان این عرصه افزایش یابد، تا جایی که رسماً برای غولهای انتشاراتی، مانند آمازون، شاخ و شانه میکشند. «دامیان بار»، یک کتاب فروش اهل لندن، طی یادداشتی درباره رونق کتاب فروشی های مستقلی که کتابهای کاغذی را به علاقهمندان عرضه میکنند، مینویسد: «کتاب فروشیها بهتر از الگوریتمهای آمازون ذائقه مردم را برای انتخاب کتاب میشناسند و به همین دلیل، در مبارزه همیشگی آمازون و کتاب فروشان مستقل و سنتی، شکستی برای کتاب فروشان [مستقل] وجود ندارد.»
تغییر تاکتیک برای افزایش فروش
از سوی دیگر، فعالان صنعت نشر در دیگر نقاط اروپا نیز، به فکر راهکارهایی برای تقویت رونق نشر کاغذی افتادهاند. به تازگی خبرگزاری ایبنا، به نقل از پایگاه خبری «آکوالیته» گزارش داد که ناشران اسپانیایی به یک الگوی مناسب برای فروش بیشتر کتابهای کاغذی دست یافته اند. بر اساس این گزارش، طی یک سال گذشته، در حالی که آمار کتابهای تولید شده در اسپانیا، 7/12 درصد کاهش یافته است، اما فروش ناشران در همین مدت، 9/1 درصد رشد را نشان میدهد؛ در واقع ناشران اسپانیایی با در نظر گرفتن نیاز مخاطبان و از طریق فروش در نمایشگاهها و عرضه محصولات در کتاب فروشیهای سنتی، توانستهاند طی سال گذشته دو میلیارد و 300 میلیون یورو به جیب بزنند و این اتفاق را باید نوعی احیای دوباره کتاب فروشیها و صنعت نشر در اسپانیا دانست. در حالی که طی سالهای قبل، بسیاری از ناشران گمان میکردند که بالا بردن آمار کتابهای تولید شده، میتواند پاسخگوی ذائقههای مختلف مخاطبان باشد و صنعت نشر را از افولی که از سال 2013 به بعد دچار آن شده بود، نجات دهد، ناشران اسپانیایی توانستند با مدیریت مؤثر تولیدات خود و انتشار آثار برگزیده و پرمخاطب، طی یک سال گذشته به رشد بسیار مناسبی در عرصه فروش برسند. در همین حال، کتابهای الکترونیک در اسپانیا، با کاهش رشد چشمگیری در فروش روبهرو شده است؛ آمارها نشان میدهد که طی یک سال گذشته، به رغم تلاش غولهای تولید کتابهای دیجیتال، رشد فروش کتابهای دیجیتال در اسپانیا، تنها 1/0 درصد رشد داشته است و این بنگاههای تولید کتاب، توانستهاند تنها 5 درصد از بازار کتاب اسپانیا را در اختیار بگیرند؛ موضوعی که در دیگر کشورهای اروپایی نیز، کم و بیش قابل مشاهده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

قرار بود مهمان دایمی چهارراه های مشهد باشند اما به یک باره از شهر رفتند؛ ثانیه شمارهای چراغ های راهنمایی که حدود شش سالی است که از حذف آن در مشهد می گذرد. زمانی که در تقاطع ها نصب شد، مسئولان تمام قد از آن دفاع کردند و معتقد بودند که باعث سامان دهی ترافیک می شود. ماجرای حضور و غیبت ثانیه شمارهای تقاطع های مشهد اگر چه ماجرای جدیدی نیست، اما این سوال همچنان باقی است که چرا با وجود استفاده از این ثانیه شمارها در چراغ های راهنمایی در کلان شهری مثل تهران که همچنان فعال است، در مشهد که با مشکلات و گره های ترافیکی مواجه است، این ثانیه شمارها حذف شد؟ هر چند مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری مشهد به برخی فواید این ثانیه شمارها نیز اشاره می کند اما در آن سوی قضیه پلیس راهور ملاک عمل را حفظ ایمنی شهروندان بیان و اعلام می کند که وجود این ثانیه شمارها موجب اخلال در سیستم ترافیکی می شده است. به هرحال جای خالی این ثانیه شمارها در تقاطع های شهر حس می شود.
مردم موافق جدی بازگشت ثانیه شمارها
در این بین مردم موافق جدی بازگشت ثانیه شمارها به تقاطع های شهر هستند. راننده خودرویی که در تقاطع جانباز – گلریز پشت چراغ قرمز ایستاده است و خود را «نگهبان» معرفی می کند، در این باره می گوید: ثانیه شمارها خیلی عالی بود، راننده می دانست که با چه سرعتی حرکت و چه زمانی در تقاطع ها ایست کند؛ خود را با چراغ تنظیم می کرد و به تبع آن نیز ترافیک تنظیم می شد. وقتی ثانیه شمار نباشد یک دفعه چراغ زرد یا قرمز می شود و راننده سر چهار راه که می رسد، ممکن است با عبور از چهارراه جریمه شود. باید دوباره این امکان را فراهم کنند ،در برخی شهرهای دیگر کشور از جمله تهران ثانیه شمار وجود دارد و در مشهد نیز این امکان باید وجود داشته باشد.
در چهارراه میلاد نیز با فردی به نام یوسف زاده همکلام می شویم. او نیز موافق بازگشت ثانیه شمارهاست و می گوید: این طرح ضعف هایی داشت ؛ مثلا وقتی زمان ثانیه شمار به دو یا یک می رسید، عده ای شروع به حرکت می کردند و خودرو هایی که از جهت های مخالف عبور می کردند، دچار مشکل می شدند و گاه به تصادف منجر می شد، به جای جمع آوری این امکان، باید ضعف ها را برطرف می کردند.اما مهدی رحیمی که شاغل در پیک موتوری است و حدود 20 سال به این کار مشغول است، می گوید: ثانیه شمارها خیلی خوب بود، چون می دانستیم چقدر پشت چراغ قرمز منتظر خواهیم ماند، مثلا می دیدم چراغ قرمز است و 5 ثانیه مانده تا سبز شدن و منتظر می ماندم ولی اگر ثانیه شمار نباشد، نمی دانم چراغ چه زمانی سبز می شود، به دلیل عجله ممکن است از چراغ قرمز عبور کنم. هر چند کار اشتباهی است اما به هرحال ثانیه شمارها، زمان را برای مدیریت در اختیار ما قرار می داد.
در این گزارش با حضور در تقاطع های پرتردد شهر با بیش از 10 نفر از شهروندان گفت و گو کردیم که همه خواستار بازگشت ثانیه شمارها به تقاطع های مشهد بودند.
چرا راهور مخالف ثانیه شمارهاست؟
در ادامه با سرهنگ حمیدرضا دهنوی، رئیس اداره عملیات پلیس راهور استان، گفت و گو می کنیم. وی درباره چرایی حذف ثانیه شمارها از تقاطع ها و دلیل افزوده نشدن این امکان ترافیکی در مشهد می گوید: زمانی که ثانیه شمارها وجود داشت، به یکباره با پرش زمان مواجه می شدیم، مشاهده می شد که زمان ثانیه شمارها مثلا 60 ثانیه است و به یکباره 30 ثانیه می شد یا مثلا ثانیه شمار صفر شده بود اما چراغ همچنان قرمز می ماند. وی ادامه می دهد: در سیستم هوشمند، ترافیک تقاطع ها و چهارراه ها رصد می شود، به نحوی که این سیستم هوشمند مشخص می کند که کدام چهارراه بار ترافیکی بیشتر و کدام یک بار کمتری دارد و چراغ ها بر اساس آن تنظیم می شود، این سیستم ترافیک چهارراه ها را با هم کنترل می کند، اما در ثانیه شمارها این گونه نیست و اگر این ثانیه شمارها وجود داشته باشد، اختلال به وجود می آید. وی در پاسخ به این سوال که آیا در تقاطع هایی که به صورت هوشمند کنترل نمی شود نیاز به ثانیه شمارها وجود ندارد؟ می گوید: حتما پلیس به یک نتیجه رسیده است که این ثانیه شمارها جمع شود، هم بعد فنی دارد و هم به لحاظ این که با بودن ثانیه شمارها آمار تصادفات و خسارات بالا بود، دلیل کارشناسی هم پشت این قضیه قرار گرفته است. دهنوی تصریح می کند: در مشهد بالای 90 درصد تقاطع ها سیستم هوشمند کنترل ترافیک دارد و اگر در برخی از جاهایی که هوشمند نیست بخواهیم ثانیه شمار بگذاریم، دو گانگی ایجاد می شود. وی در پاسخ به این سوال که پلیس راهور در وضعیت کنونی مخالف بازگشت ثانیه شمارهاست یا خیر؟ می گوید: نظر پلیس این است که اگر ثانیه شمار نباشد بهتر است؛ ضمن این که بحث مخالف یا موافق بودن پلیس مطرح نیست، ماهیت موضوع به دلایل فنی و کارشناسی این است که وجود ثانیه شمارها باعث بروز تصادفات بیشتر می شود.
هادی عطارزاده طوسی مدیرعامل سازمان حمل و نقل ترافیک شهرداری مشهد نیز در گفت و گو با «خراسان رضوی» به دلایل حذف ثانیه شمارها در مشهد اشاره می کند و می گوید: عمده دلیل حذف ثانیه شمارها از تقاطع های شهر مشهد مسائل ایمنی بود، با توجه به این که ثانیه شمارها دقیق مشخص می کرد که چه زمانی چراغ سبز می شود، اگر کمی تعجیل صورت می گرفت باعث بروزتصادفات می شد و این موضوع آمار تصادفات را بالا می برد. وی با اذعان به مزایای استفاده از ثانیه شمارها از جمله صرفه جویی در مصرف سوخت و زمان شهروندان می افزاید: در یک بررسی که انجام شده به این نتیجه رسیدیم که صرفه جویی در مصرف سوخت یکی از مزیت های استفاده از ثانیه شمار است، اما این مزیت آن قدر نبود که در مقابل حفظ ایمنی شهروندان قرار بگیرد. وی می افزاید: زمانی که ثانیه شمار وجود دارد، راننده آماده است به محض این که ثانیه شمار صفر شد پایش را روی پدال گاز بگذارد و حرکت کند، در این جا دیگر توجهی نمی کند شاید از طرف مقابل موتوری یا خودرویی که به هر دلیلی تخلفی کرده و در انتهای زمان زرد شدن چراغ به تقاطع رسیده عبور کند. این موضوع باعث تصادفات می شد، به ویژه برای موتور سواران که به جرح یا فوت آنان منجر می شد و به این دلیل تصمیم گرفته شد که ثانیه شمارها حذف شود تا ایمنی در تقاطع ها حفظ شود.وی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود استفاده از ثانیه شمارها در تقاطع های شهر تهران، این امکان در مشهد حذف شده است و از آن استفاده نمی شود؟ می گوید: وضعیت ترافیک تهران با مشهد یا هر جای دیگری فرق می کند، شاید در خیلی از کشورهای پیشرفته این ثانیه شمارها وجود نداشته و شمار کشورهایی که از این تجهیزات استفاده می کنند کمتر باشد، این دلیل نمی شود رویکرد جایی را به جای دیگری تعمیم دهیم، این بستگی به وضعیت ترافیکی، ایمنی و فرهنگ ترافیکی هر شهر دارد.
وی البته این را هم می گوید که احتمال بازگشت ثانیه شمارها وجود دارد: «در حوزه فناوری و ثانیه شمارها اگر به این نتیجه برسیم که وضعیت ایمنی به مخاطره نمی افتد قطعا از این تجهیزات استفاده می کنیم، استفاده از ثانیه شمارها نیاز به زمان دارد و با استفاده از این تجهیزات می توان از مزایای آن نیز استفاده کرد.»مدیر عامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری مشهد تاکید می کند: اگر به این نتیجه برسیم که رعایت حق تقدم در تقاطع ها یک اصل اساسی شده، راننده ها حق تقدم را رعایت می کنند و تعجیل صورت نمی گیرد، در تقاطع ها از ثانیه شمارها استفاده می کنیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


روزنامه وطن امروز به دلیل آن چه مشکلات مالی اعلام شده است از امروز (شنبه ۱۲ مرداد) منتشر نخواهد شد. به گزارش خراسان، شب گذشته صفحه اینستاگرامی روزنامه وطن امروز با انتشار پستی از تعطیلی این روزنامه به دلیل مشکلات مالی خبر داد و نوشت: «تا سلامی دوباره، خداحافظ، به اطلاع می رسانیم که روزنامه وطن امروز به دلیل مشکلات مالی از فردا منتشر نخواهد شد. از همه دوستان و مخاطبان عزیز که در تمام این سال ها با همراهی خود حامی ما بودند، متشکریم.» طی چندماه اخیر مشکلات مربوط به تهیه کاغذ و مشکلات مالی ناشی از شرایط اقتصادی مطبوعات کشورمان را با بحران های جدی روبه رو کرده است. تا جایی که بسیاری از مطبوعات مجبور به کاهش صفحات یا افزایش قیمت شده اند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

هفته گذشته، رسانه ها خبر از تصویب پیشنهادهای دولت در جلسه سران قوا برای جبران کسری بودجه دادند. بر این اساس، قرار شده تا با برداشت 24 تا 45 هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی، حدود 75.5 هزار میلیارد تومان از کسری بودجه امسال دولت جبران شود. این کسری بودجه با فرض رسیدن صادرات روزانه نفت کشور به کمترین و تقریباً مطمئن ترین مقدار ممکن یعنی 300 هزار بشکه و به میزان 150 هزار میلیارد تومان محاسبه شده است.دیروز برخی از پژوهشگران و اقتصاددانان، نامه ای خطاب به سران قوا امضا کردند که حکایت از نگرانی آنان بابت برداشت از صندوق توسعه ملی و نیز انتشار اوراق مالی به منظور پوشش کسری های جاری بودجه دارد. کارشناسان در این نامه با ابراز شگفتی از تصمیم اخیر سران قوا که بعد از گذشت هفت ماه از دستور مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم انجام اصلاحات ساختاری در بودجه اتخاذ شده، چهار راهکار فوق را ابتداییترین روشهای تامین کسری بودجه اعلام کرده اند. در ادامه و با اشاره به جایگاه صندوق بین نسلی توسعه ملی در اقتصاد و بودجه کشور و نیز برداشت از این صندوق به عنوان یکی از راهکارهای اصلی جبران کسری بودجه آمده است: برداشت چنین ارقامی از صندوق توسعه ملی حتی با فرض نبود محدودیت دارایی های نقد در اختیار صندوق، تلویحاً این تصور را ایجاد می کند که در ذهن مسئولان محترم، تنش رخ داده در درآمدهای ارزی، زودگذر است. حال آن که تمام شواهد و قراین، خلاف آن را نشان می دهد.اقتصاددانان امضا کننده این نامه در پایان، با بیان این که راهکارهای جایگزین متعددی برای جبران کسری بودجه وجود دارد، به دو ظرفیت عظیم مالیات ستانی در کشور بدون فشار به بخش های تولیدی و اقشار ضعیف و همچنین منابع انبوه هدر رفته در نظام ناکارای یارانه اشاره کرده و خواستار این شده اند که به عنوان یک قاعده کلی گرفتن تسهیلات، کمک یا برداشت از صندوق توسعه و انتشار اوراق برای مصارف جاری دولت، مقید به ارائه برنامه اصلاحی مقداری نظارتپذیر شده و آزادسازی منابع، گام به گام و براساس قاعده «پول در برابر اصلاح»، انجام شود.
در این زمینه مراحل زیر پیشنهاد شده است:
1- ارائه لایحه دو فوریتی گرفتن مالیات از بخشهای غیرمولد، مالیات بر عایدی سرمایه یا مالیات مجموع درآمد توسط دولت.
2- حذف دهکهای هدف از یارانه
3- اتصال کامل شبکه های مالی و اطلاعاتی کشور برای مالیات ستانی و اجرای طرح جامع مالیاتی، آغاز مولدسازی داراییهای دولت.
4- ارائه برنامه زمانبندی و میزان انتشار اوراق یا پرداخت منابع از صندوق توسعه در نیمه دوم سال و پس از انجام اصلاحات بودجهای توسط دولت.
شایان ذکر است امضاکنندگان این نامه، جمعی از اعضای جوان هیئت علمی دانشگاه های تهران، شریف، علامه طباطبایی، امام صادق (ع)، امیرکبیر، اصفهان و همچنین کارشناسان مراکز پژوهشی و تحقیقاتی بوده و در میان اسامی آنان، احسان خاندوزی، مجید شاکری، سید امیر سیاح، حامد حاجی پور، سجاد پادام، محسن یزدانپناه، محمد امینی رعیا و میثم پیله فروش دیده می شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


چه در چین و اقتصادهای نوظهوری نظیر روسیه و برزیل و هند، چه در بازاری به گستردگی اتحادیه اروپا، کلاس سدان سابکامپکت شهری بسیار پرطرفدار است. خودروهایی با ابعاد کوچکتر از 3/4 متر که اغلب برمبنای یک محصول هاچبک توسعه پیدا کردهاند و با داشتن صندوق بار بزرگ، قیافه زشت و کابین لخت، به ارزانترین قیمت ممکن فروخته میشوند. داچیا با همین راهبرد موفق شده به گاو شیرده رنو در بازار ایران، اروپای شرقی و هند تبدیل شود و هیوندای، برخی برندهای چینی، گروه فولکسواگن و البته جناب تویوتا سالهاست در این رده مدعی هستند. در ایران این رده بیشک جزو محبوبترین کلاسهای خودرویی در بازار است و در یک دهه اخیر حتی روی دست کراساورهای کوچک و بزرگ بلند شده است. از برلیانس H230 تا لیفان 520 و از جک جی4 و توجوی تا تندر پلاس همه در این کلاس حضور دارند. فعلا اما نبض این بازار با پنج خودرو متنوع میزند؛ ساینا اتومات، رانا، تندر90 و پژو 206صندوقدار که نسخههای ایرانیزه سدان سابکامپکت هستند و جیلی GC6 که از 18 ماه پیش ابتدا با نسخه الیت و سپس مدل اکسلنت پای به این بازار گذاشته است. این خودروها در رده قیمتی 75 تا 150 میلیون تومان خرید و فروش میشوند.
ساینا اتومات؛ امیدوار باش
جزو کوچکترین خودروهای این کلاس است و ارزانترین گزینه جمع هم هست. حاصل هنر مرکز تحقیقات و نوآوری سایپا و طراحان این بخش است و در کنار عیوب فنی و ظاهری بسیار، امیدوار است در آینده و نسلهای بعدی خود را به استانداردهای جهانی این کلاس و خودروهای برجستهای نظیر فولکس جتا نزدیک کند.
تا آن جا راه ساینا دراز است اما واقعا با همین قیمت 77میلیونی که بهای آن در بازار جهانی را به زیر 6500دلار میرساند، ساینا گزینه چندان بدی نیست. گیربکس اتومات سیویتی، کروز کنترل، فرمان برقی،سیستم استارت دکمه ای، نمایشگرلمسی7 اینچی،سیستم ورود و خروج بدون سوئیچ(keyless)، کامپیوتر سفری، مسیریاب،دو کیسه هوا، ترمز ABS و EBD، ایموبیلایزر، پنجرههای برقی جلو و عقب، تهویه مطبوع نیمه اتوماتیک، آینههای جانبی برقی، سنسور دنده عقب و رینگ آلومینیومی بخشی از امکانات مناسبی است که روی ساینا سوار است.
یک جعبه بار 420 لیتری هم دارد که در کنار موتور نسبتا کممصرف 5/1 لیتری و قدرت 87 اسب بخاری، سواری متعادل و مناسبی را در محیط های شهری برای ساینا به ارمغان میآورد.
ساینا گرچه بهترین خودروی گروه نیست ولی احتمالا کمترین هزینه نگهداری را ضمن برخی ایرادهای فنی به شما تحمیل میکند و به لطف قطعات مشترک بسیار با پراید و تیبا، هزینه تعمیر و دردسر نگهداری آن در بهترین شرایط قرار دارد. اگر از این خودرو انتظار معجزه نداشته باشید، ساینا اتوماتیک انتخاب قابل قبولی است.
رانا؛ بازنده مغرور
در بخش سدانهای ساب کامپکت، حضور همزمان رانا و 206 اسدی از آغاز با این هدف صورت گرفت که فاصله بین پراید تا پژو 206 اسدی با رانا که نسخه ارزان و ایرانی و کم آپشن پژو 206 صندوقدار بود، پر شود. با این حال کیفیت پایین، ظاهر نه چندان دلچسب و قیمت گزاف رانا موجب شد تا این خودرو بیش از آن که با پراید و تیبا رقابت کند، به جنگ 206 اسدی برود! اتفاقی که در نهایت منجر به کاهش سهم بازار هر دو خودرو شد و زمین بازی را به سود سایپا محدود کرد. رانا هم که یکی از بزرگ ترین خودروهای این کلاس با قیمتی حدود 80 میلیون تومان است، صرفا در بخش موتور و گیربکس حرفی برای گفتن دارد و اتاق تنگ، کیفیت پایین ساخت و ایرادهای کیفی بسیار، آن را به موجودی آزاردهنده در بازار تبدیل کرده است.
تیراژ این خودرو که در دو سه سال اخیر به شدت افت کرده، قرار است به زودی احیا شود به نحوی که رانا در یک فیسلیفت ظاهری، قرار است به بازار برگردد. مشکل رانا اما با تغییر ظاهری حل نمیشود چرا که خریدارانش میدانند این ماشین با کیفیتی پایین و امکاناتی اندک، هزینه نگهداری پژو 206 تیپ 5 را که از کیلومتر 50 هزار وارد خرج میشود، به مالک تحمیل میکند. آری این چنین است برادر...
تندر90؛ انتخاب بیدردسر
بهترین خودروی این رده نه به لحاظ ظاهر و آپشن و برند که از نظر کار. تندر اهل کار است و پای سختی که وسط بیاید، ابدا وا نمیدهد. این سدان اروپایی که در بدو معرفی در سال 2006 در فرانسه طراحی و در رومانی مونتاژ شد، در طول بیش از یک دهه حضور در بازار ایران ثابت کرده در دوره حیاتش اهل گله کردن نیست.
موتور K4M مونتاژ ایران که حتی سطح استانداردهای کیفی آن در نسخه مونتاژ ایران از نسخه مونتاژ اسپانیا بالاتر است، یک پیشرانه عالی، نسبتا پرکشش و بسیار بادوام است که در هر صد کیلومتر حدود 5/6 لیتر بنزین را به صورت ترکیبی (یعنی در شهر و جاده) مصرف میکند که عددی قابل قبول برای بازار ایران است. این خودرو که صندوقی بزرگ، اتاقی کاملا جادار برای 5 نفر و کیفیت مونتاژ نسبتا خوبی دارد، تنها خودروی 4 ستاره جمع در انواع پارس تندر و تندر پلاس است که در یک بازه قیمتی 120 تا 160 میلیون تومانی در طیف محدودی از امکانات قابل خریداری است.
پژو 206صندوقدار؛ سقوط کیفی
قرار بود پل ارتباطی ایران و بازارهای جهانی باشد ولی خیلی زود به گل نشست. ایران خودرو که حتی در بدو طراحی و تولید، در سال 87 و 88 موفق شد آن را به بازار فرانسه هم صادر کند، هماینک از 206 SD یک روح باقی گذاشته و این خودروی جذاب را قربانی ایده عجیب داخلیسازی کرده است. فرایندی که از نصب گیربکس تغییریافته پژو 405 روی این خودرو شروع شده و به افت شدید کیفیت موتور و سیستم تعلیق خودرو کشیده شده است. در واقع اگر میخواهید آینده ایده داخلیسازی را ببینید نیازی نیست تا دو سال دیگر صبر کنید. 206 اسدی پیش روی شماست، با انبوهی ایراد کیفی که باعث شده تا خودرو برجسته و اقتصادی پژو، به اتومبیلی با تنها 3 سال عمر مفید مصرف تبدیل شود. این خودرو 90 میلیونی که در نسخه فول آپشن تا 95 میلیون هم قیمت دارد، حتی به اندازه ساینا هم امکانات نداشته و تنها فاکتور مثبتش، قدرت بالاتر پیشرانه آن در کنار یک طراحی آبرومند است.
ظاهر خوب اما شکم هیچ فقیری را سیر نمیکند. تنها کسانی باید 206 اسدی را انتخاب کنند که از ظاهر ال90 متنفرند، زیر بار پرداخت 150 میلیون برای جیلی نمیروند و کلاسشان به ساینا هم نمیخورد. اینها بزرگ ترین بازندگان بازارند. باور ندارید؟ امتحان کنید.
جیلی GC6 اکسلنت؛ زشت و باکیفیت
اگر قیمتش ارزانتر بود با همین سطح کیفی و امکانات میتوانست به تیراژ بسیار بالاتری دست یابد. شاید چیزی مثل برلیانس. جیلی اما تنها موفق شده حدود 2 تا 3 هزار دستگاه در ایران فروش داشته باشد. عددی که نه خیلی جدی است و نه چندان خوشایند. اتفاقا این موضوع مستقیم روی بازار قطعات، شبکه تعمیر محلی و هزینه نگهداری خودرو تاثیر گذاشته و نگهداری این محصول نسبتا جذاب را به کابوس شبانهروزی خریداران تبدیل کند. البته فعلا جیلی نوسفر است و به لطف کیفیت خوبی که دارد، خبری از این ایرادات نیست. موتور نسبتا همسان و همسطح با تندر90 و 206 اسدی، اتاقی با تریم دو رنگ و طیفی از امکانات مدرن و یک ایمنی حداقلی، جیلی را برنده این کلاس نخواهد کرد حتی اگر بزرگ ترین خودروی جمع باشد و نام نسبتا معتبر جیلی را یدک بکشد.
نتیجه نهایی
عاقل باشید تندر90 میخرید و عاشق باشید ساینا! احتمالا این حرف را با تمسخر فراموش کنید ولی زمان ثابت کرده این دو محصول به ذائقه بازار خوش آمدهاند. جیلی، پژو 206 اسدی و رانا را هم باید گذاشت ته فهرست. ناچار اگر شدید سمت این خودروها بروید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

آمریکایی ها که 15 ماه پیش مدعی بودند با «کمپین فشار حداکثری»، ایران را وادار خواهند کرد مقابل 12 خواسته آمریکا زانو بزند و در حقیقت با جنگ اقتصادی و تهدید نظامی به دنبال تغییر نظام سیاسی ایران بودند، دست خالی تر - و البته عصبانی تر- از همیشه تیغ کشیده اند؛ این بار اما تیغ را روی «صدا» کشیده اند. تحریم سکاندار دیپلماسی یک کشور، آن هم کشوری که نقطه مقابل غرب است، نشان دهنده قدرت دیپلماسی عمومی و ضربات موثر بر پیکر دیپلماسی عمومی مهاجم غرب توسط ظریف است. طبعا هیچ کس مدعی درست بودن همه راهبردها و اقدامات آقای ظریف نیست اما اگر کسی سوال کند که چرا آمریکا یک وزیرخارجه را تحریم می کند؟ یکی از پاسخها را باید در ضربات بی محابا و پی در پی ظریف بر پیکر سیاست های آمریکا در ماه های اخیر دانست. به خصوص پس از آن که آقای ظریف توانست کلید واژه «تیم ب» را علیه بولتون و متحدانش، توسط رسانه های آمریکایی، ادبیات سازی کرده و جابیندازد. دلیل دوم تحریم ظریف، در بهم ریختگی نظام محاسباتی آمریکا راجع به ایران است. در کمال شگفتی و در تناقض آشکار با واقعیت، برخی از تصمیم گیران آمریکایی تصور می کنند که در ایران اعتراض های مداوم وجود دارد تاجایی که حتی ترامپ گفته بود «هرجمعه در ایران اعتراض خیابانی وجود دارد»! این نوع داد ه های غلط، دقیقا مشابه ادعاهای واهی است که روزانه در کانال های خبری و رسانه ها و اکانت های متعلق به سلطنت طلب های وابسته به دیکتاتور پهلوی و گروهک تروریستی منافقین منتشر می شود. در 15 ماه اخیر تقریبا هرآن چه توسط این طیف های برانداز مطرح شده، در توئیتر پمپئو و بولتون و دیگر مقامات آمریکایی بازتاب داشته و تکرار شده است. براساس این اطلاعات غلط آمریکا تصور می کند با تحریم ظریف در حقیقت مشغول حمایت از فرایند و اتفاقات واهی و خیالی است که گروهک تروریستی منافقین از ایران تصویر می کنند!غافل از این که بر اساس آخرین نظرسنجیها ظریف هم اکنون یکی از محبوبترین چهرههای ایران است.
اما تحریم ظریف چه پیامی دارد؟ همان طور که دربالا اشاره شد، این تحریم یک اقدام عصبی و منفعلانه در برابر شکست راهبرد فشار حداکثری آمریکا علیه ایران است. هرچند در این 15 ماه بر مردم ایران روزهای سختی گذشته که نیاز به تدبیر بیش از پیش دولت دارد اما به لطف ایستادگی هوشمندانه مردم، نشانه های شکست راهبرد آمریکا هر روز بیش از گذشته هویدا می شود. دو ماه پیش بانک جهانی گزارش داد که اثر تحریم ها بر اقتصاد ایران «کاهش یافته» و این اثر «در سال آینده تخلیه می شود و اقتصاد ایران در این سال از رکود خارج خواهد شد». دو هفته پیش نیز شبکه خبری بلومبرگ گزارش داد: «ارزش ریال در بازارهای موازی جهان بالا میرود و طی دو ماه گذشته 30 درصد در برابر دلار گران تر شده است.» جالب این جاست که در این دو ماه اتفاقات مهمی همچون اتهام زنی به ایران درباره حادثه فجیره و انفجار نفتکش ها، انهدام پهپاد متجاوز آمریکایی، جنگ نفتکش ها علیه کشورمان و ... نیز رخ داده است که ثبات اقتصادی ایران دربرابر این شوک های سیاسی و نظامی نشان دهنده مقاومت منطقی و هوشمندانه در مقابل فشارها و غلبه بر جنگ اقتصادی است. حتی به تازگی کشورهای منطقه و برخی کشورهای مطرح اروپایی به ائتلاف آمریکا در خلیج فارس دست رد زده اند تاجایی که دیروز نشریه پولیتیکو این ائتلاف را «ائتلاف یک نفره» ترامپ نامید! در این شرایط عصبانیت آمریکایی ها قابل درک است اما مسلم آن است که صدای ایران خاموش شدنی نیست و ترامپ و همپالگی هایش مانند مقامات پیشین آمریکا خوراک مار و مور خواهند شد، ولی جمهوری اسلامی همچنان خواهد ایستاد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

بامداد پنج شنبه دولت آمریکا که از حدود یک ماه پیش اعلام کرده بود، قصد دارد وزیر امورخارجه کشورمان را در فهرست تحریم ها قرار دهد، این اقدام را عملیاتی کرد. در بیانیه خزانهداری آمریکا، برای تحریم ظریف به فرمان اجرایی اخیر رئیسجمهور آمریکا در ارتباط با رهبر معظم انقلاب استناد شده است. در این بیانیه، ظریف «سخنگوی اصلی رژیم ایران در سرتاسر جهان» توصیف شده است. این بیانیه همچنین ظریف را به استفاده از شبکههای اجتماعی برای «پروپاگاندا و نشر اطلاعات غلط» متهم کرده است. حساب کاربری وزارت خارجه آمریکا به زبان فارسی هم با انتشار خبر تحریم وزیر امورخارجه کشورمان در اقدامی توهین آمیز ، برای وزیر خارجه محبوب ایران عبارت «ماله کش اعظم» را به کار برد. فهرست تحریمی وزارت خزانهداری آمریکا که نام ظریف در آن قرار گرفت، باعث میشود که داراییهای احتمالی وی در ایالات متحده مسدود شود و همچنین اتباع آمریکایی از این به بعد حق تعامل با وزیر خارجه ایران را نداشته باشند. موضوعی که به گفته برخی از تحلیل گران ناشی از خشم مقامات آمریکایی از گفت و گوی رسانه های این کشور با وزیر امورخارجه کشومان بوده است. ظریف نیز تاکید کرده که «من خارج از ایران، هیچ دارایی یا منافعی ندارم».
موضع واحد داخلی در حمایت از وزیرخارجه
این تصمیم خارج از عرف و خارج از چارچوبهای قوانین بین المللی و توهین آمیز، با واکنش های گسترده داخلی و خارجی روبه رو شد که بخشی از این واکنش ها را در ادامه می خوانید.
* دکتر روحانی رئیس جمهور: تحریم ظریف نشانگر این است که کاخ سفید از تواناییهای دیپلماتیک ظریف ترس دارد. اگر واقعا مایل به مذاکره هستند، چه کسی جز وزیر امور خارجه میتواند با آنها مذاکره کند؟ ظریف مسئول دیپلماسی جمهوری اسلامی است و از طرف کل کشور صحبت و مذاکره میکند.
* ستادکل نیروهای مسلح: آمریکا که این روزها بیش از هر زمانی در منطقه و جهان تحقیر و منزوی شده به برخی رفتارها و اقدامات ماجراجویانه روی آورده است که نتیجه ای جز شکست در پی نخواهد داشت و ادعاهای فریبکارانه این کشور و نشان دادن چهره طرفدار گفت و گو و مذاکره را بیش از پیش برملا ساخت.
* ارتش: امروز تناقص در رفتار و گفتار دولتمردان آمریکایی وجود دارد و تحریم وزیر امور خارجه کشورمان نشان داد که آزادی بیان شعاری بیش نیست و مقامات کاخ سفید نگران منطق قوی ایران هستند.
* سپاه پاسداران دربیانیه خود با قدردانی از هماوردی و تلاش دکتر ظریف در جنگ رسانهای و تبلیغاتی علیه دشمن و همراهی و همدلی در دیگر عرصه های اقتدار بخشی نظام به ویژه مبارزه با تروریسم در منطقه تاکید کرد: نظام سلطه و استکبار، گفتمان و دیپلماسی مقاومت محور و مبتنی بر فرهنگ ایستادگی را بر نتابیده و وزیر امور خارجه کشورمان را در فهرست تحریمهای خود قرار دادهاند.
* محمدجواد ظریف: ایالات متحده میگوید مرا به عنوان «سخنگوی اصلی ایران در سرتاسر جهان» تحریم کرده است. واقعیت آن قدر دردناک است؟ این تحریم بر من یا خانواده من هیچ اثری ندارد، چراکه من خارج از ایران، هیچ دارایی یا منافعی ندارم. متشکرم که مرا چنین تهدید بزرگی برای اهدافتان میپندارید.
* سعید جلیلی: دشمن هر آن چه توانسته بر ایران فشار وارد کرده و حتی مقام معظم رهبری و وزیر امور خارجه را نیز تحریم کرده و قصد دارد به هر قیمتی به هدفش که عقبنشینی ایران است، دست یابد.
* قالیباف: آمریکایی ها، وزیر خارجه ایران را که زبان گویای نظرات مردم، دولت و مجموعه نظام است و در حال اثرگذاری در دنیا بود ، تحمل نکردند و وی را نیز تحریم کردند اما باز هم این اقدام در اراده ایران، خللی وارد نخواهد کرد.
* عارف رئیس فراکسیون امید مجلس: دکتر ظریف وزیری صاحب سبک و صدای رسای صلحطلبی ملت ایران است و با اقدامات ایذایی نمیتوان این صدا را خاموش کرد.
* حجت الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی خطاب به ظریف: مردم به شما اعتماد دارند و به رغم ادعاهای بی اساس دولتمردان آمریکا، همگان می دانند که شما مسئول اصلی سیاست خارجی ایران هستید و تاکنون نیز آن را به خوبی پیش برده اید.
* حجتالاسلام والمسلمین حاجعلی اکبری خطیب نمازجمعه دیروز تهران: دیپلماسی التماسی آمریکا به جایی نرسید، وزیر امور خارجهمان را تحریم کردند؛ ظاهرا دلشان خوش می شود... برای آقای ظریف و وزارت خارجه باعث افتخار است که آمریکاییها او را تحریم کردهاند اما این روش نشان دهنده سقوط دستگاه حاکمه آمریکاست و نشان میدهد که گفتمان مقاومت (نه مذاکره خواهیم کرد و نه جنگ خواهد شد) اثر خود را گذاشته است.
* حمید بعیدی نژاد سفیر ایران در لندن: امیدوار باشیم که اهانتهای سریال «گاندو»، آمریکاییها را به اشتباه نینداخته باشد.
* آشنا: اگر خواستار مصالحهاید با دکتر ظریف طرف هستید؛ سردار سلیمانی هم پشتیبان اوست. اگر خواستار مبارزهاید با سردار سلیمانی طرف هستید؛ ظریف هم پشتیبان اوست. میدانید چرا؟ چون ملت ایران فقط یک رهبر، یک رئیس جمهور و یک ستاد کل نیروهای مسلح دارد. در ایران از تیم «ب» خبری نیست. خیالتان راحت.
* امیرعبداللهیان: تحریم ظریف دلیل روشنی بر رفتار غیرمتمدنانه سیاستمداران آمریکاست.
*کدخدایی: آمریکا نه تنها از موشک که از سخن گفتن ایران نیز هراس دارد. تحریم وزیر امور خارجه ایران یعنی دروغ بودن همه گفته های ترامپ و دیگر سران رژیم او برای تمایل به مذاکره.
* عطاءا... مهاجرانی وزیر دولت اصلاحات: جان بولتون در مصاحبه با فاکس نیوز گفته است: ظریف مشروعیت سخنگویی دولت ایران را ندارد! بدیهی است که جان بولتون معنای مشروعیت را نمیداند. لابد محمد رضاشاه که با کودتای آمریکایی به حکومت برگشت و با فرمان آمریکا از ایران رفت، مشروعیت داشت. پیداست بولتون و ترامپ هنوز در هوای سابق اند.
* رضا نصری، حقوقدان: بریتانیا سفیر خود - و سپس وزیر امور خارجهاش - را برکنار کرد چون ترامپ صرفاً در چند توئیت گفته بود از آنها خوشش نمیآید اما وقتی ظریف رسماً توسط آمریکا لیستگذاری شد، دستگاه سیاسی ایران یکپارچه از او حمایت کرد! ایران میتواند به بریتانیای کبیر درس استقلال و عزتمندی بدهد.
* علی علیزاده تحلیل گر سیاسی مقیم لندن: فروردین که سپاه تحریم شد اغلب لیبرال ها پشت سپاه ایستادند. امروز هم اغلب حزباللهیها پشت ظریف. بودند کسانی که فرصت را برای نقد و حمله مغتنم شمردند اما باید اکثریت بدون مکث اختلافات را تعلیق و از دیگری حمایت کرد؛ این یعنی توان وحدت در عین اختلاف داشتن، یعنی بلوغ ملی.
خبر مرتبط
موضع منفی کشورها درخصوص اقدام غیرقانونی دولت ترامپ
تحریم بی سابقه وزیر امورخارجه کشورمان در میان مقامات و تحلیل گران بین المللی هم با واکنش منفی روبه رو شد. سخنگوی اتحادیه اروپا با صدور بیانیهای ضمن ابراز تاسف از اقدام آمریکا در تحریم ظریف تاکید کرد، به رغم این محدودیتها بازهم به همکاری با وزیر خارجه ایران ادامه میدهد. مقامات کشورهای فرانسه، آلمان، انگلیس، روسیه، چین، ونزوئلا و یمن هم در مواضعی جداگانه این اقدام را محکوم و با آن مخالفت کردند. با این حال دبیرکل سازمان ملل در واکنش به این تحریم، تنها از دوطرف خواهان حفظ خویشتن داری شد!
واکنش چهره های آمریکایی به تحریم ظریف
در فضای داخلی آمریکا هم برخی از چهره های برجسته این کشور به انتقاد از وضع تحریم علیه محمدجواد ظریف پرداختند.
* گری سیک عضو سابق شورای امنیت ملی آمریکا خطاب به پمپئو: وقتی که وزیر امور خارجه دشمن نسبت به خودت دیپلماتی بهتر، سخنگویی بهتر، توئیتکنندهای بهتر و نمایندهای بهتر برای کشورش باشد، سعی کن ساکت اش کنی!
* سناتور«دایان فاینستاین»: به جای آن که وزیر خارجه را برای انجام وظیفهاش تحریم کنیم، باید در یک دیپلماسی جدی با وی وارد شویم. تنها راهی که برای (رسیدن به) یک راهحل پایدار دیپلماتیک با ایران پیش رو داریم، از طریق گفتوگو است، تحریم دیپلمات ارشد آن ها، راه تحقق این هدف نیست.
* «وندی شرمن» رئیس پیشین تیم مذاکرات هستهای آمریکا: تحریم ظریف با دعوت ترامپ [از ایران] برای مذاکرات بدون پیششرط، در تناقض است. [این اقدام] آشکارا دلجویی از تندروهای [دولت آمریکا] بعد از تمدید 90 روزه معافیتهای هستهای بود. اعمال تحریم بر وزیران خارجه هیچ گاه کمکی به روند دیپلماسی نکرده است.
* ریچارد نفیو معمار تحریم های ایران: تحریم ظریف یکی از مسخرهترین گامهایی است که این دولت انجام داده . این (تحریمها) تأثیر معناداری بر دیپلماسی ظریف نمیگذارد و احتمالاً چندان به مسدود کردن داراییها و دشوار کردن شرایط برای وی منتهی نمیشود و رهبران کشورهای دیگر را خشمگین میکند.
* بن رودز معاون پیشین مشاور امنیت ملی رئیسجمهور آمریکا: محمد بن سلمان [ولیعهد سعودی] قتل فجیع و مُثلهکردن یک خبرنگار مستقر در آمریکا را هدایت کرد اما ترامپ، وزیر خارجه ایران را تحریم و برای بنسلمان پوشش ایجاد میکند.
در این بین اما چند سناتور جمهوریخواه و ضد ایرانی ازجمله لیندزی گراهام و مارکو روبیو و همچنین جان بولتون مشاور امنیت ملی دولت ترامپ از تحریم رئیس دستگاه دیپلماسی ایران حمایت کردند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

یگان موشکی ارتش و کمیته های مردمی یمن با یک فروند موشک بالستیک دوربرد و برای اولین بار یک هدف نظامی را در دورترین نقطه منطقه شرقی عربستان منهدم کردند. یمنیها همچنین یک مراسم مهم نظامی متجاوزان در عدن را درهم کوبیدند.ابتدا انصارا... پایگاه «الجلاء» عدن واقع در جنوب یمن را هدف حملات خود قرار داد. در این عملیات مشترک که هنگام رژه نظامی عناصر شبهنظامی انجام شد، حداقل 48 مزدور اماراتی وسعودی کشته شدند.مراسم رژه با پهپاد «قاصفk2» و یک فروند موشک کوتاه برد هدف قرار گرفت. تصاویر و فیلم های منتشر شده از لحظه هدف قرار گرفتن پادگان اماراتی در نزدیکی شهر عدن نشان می دهد که موشک با دقت بسیار زیاد به این پایگاه اصابت کرده و تلفات بسیار سنگینی به دشمن وارد آورده است.این یعنی برخلاف تبلیغات حزب اصلاح، انصارا... کماکان درصف مخالفان تجزیه یمن است وضمانتی که به ابوظبی داده تنها خروج دربرابر توقف است.خروج از جبهه شمالی در برابرتوقف حملات به خاک امارات ونه موافقت با تجزیه یمن.ساعاتی بعد، سخنگوی نیروهای مسلح یمن از حمله موشکی به دمام در شرق عربستان سعودی خبر داد. دمام، مرکز منطقه الشرقیه در ساحل خلیج فارس است. این شهر، از مهمترین شهرهای منطقه شرقیه است که بندرش ازبا اهمیت ترین بنادر عربستان در غرب خلیج فارس به شمار میرود. موشک بالستیک جدید یمنی ها که بیش از 1200 کیلومتر را طی کرد تا به دمام در عمق خاک سعودی ها درجنوب خلیج فارس برسد،«برکان- 3 »نام دارد، شباهت برکان-٣ به موشک بالستیک "شهاب- ٣" ایرانی غیرقابل انکار است.احتمالاً این موشک هم دو مرحله ای و دارای سوخت مایع است و از کلاهک ٨٠٠ کیلویی یا یک تنی بهره می برد. سخنگوی نیروهای مسلح یمن در یک کنفرانس خبری همچنین گفت که موشک بالستیک «برکان- ۳» پیش از این آزمایشهای موفقیتآمیز و روند ارتقای فنی برای عبور از سامانههای پدافندی دشمن را گذرانده است. او تأکید کرد که این موشک ساخت یمنیهاست و با فناوریهای به روز توسعه یافته است و روی سکوهای پرتاب ثابت و متحرک نصب میشود.اماآن چه «این عملیات را از سایر عملیات های شلیک موشک به مواضع مختلف [نظامی] در عربستان متمایز میکند، این است که این موشک با این مسافت طولانی، برای نخستین بار شلیک شده است؛ زیرا قبلا، ریاض دورترین نقطهای بود که موشک های انصار ا... بدان رسیده بود».فاصله بین دمام و نزدیک ترین نقطه به آن در شمال یمن که محل استقرار نیروهای یمنی است، حدود هزار و 200 کیلومتر است و فاصله بین دمام تا صنعاء نیز به بیش از هزار و 300 کیلومتر میرسد. روسیا الیوم ، نام پایگاههای سعودی را ذکر کرده که در مسیر این موشک قرار داشته و نیروهای یمنی میتوانند این پایگاهها را منهدم کنند. در برخی از این پایگاهها نیز نظامیان تروریست آمریکایی حضور دارند. این پایگاهها که عبارت است از:پایگاه هوایی ملک خالد: این مقر وابسته به نیروی هوایی پادشاهی سعودی در نزدیکی شهر «خمیس مشیط» واقع در شرق «ابها» در جنوب غرب عربستان قرار دارد. جنگندههای ائتلاف آمریکا که در عملیات سعودی علیه مردم یمن مشارکت دارند، از این پایگاه حرکت خود را آغاز میکنند.پایگاه هوایی روستای «اسکان»: این پایگاه در 20 کیلومتری جنوب شرق ریاض قرار دارد. در این مرکز، هیئت نظامی آموزشی آمریکا برای آموزش نظامیان سعودی حضور دارد.پایگاه هوایی شاهزاده سلطان: این پایگاه وابسته به نیروی هوایی پادشاهی سعودی است که در جنوب شرق شهر «السیح» در استان «الخرج» واقع در جنوب شرق ریاض قرار دارد. صدها نظامی آمریکایی هم اکنون در حال آمادهسازی این پایگاه برای استقرار نیروهای اصلی خود هستند. استقرار نظامی در این پایگاه «دفاعی» خواهد بود و در کنار آن نیز، سامانه دفاعی «پاتریوت» نیز مستقر خواهد شد.پایگاه هوایی ملک عبدالعزیز (فرودگاه بینالمللی سابق الظهران): نیروی هوایی سعودی از این پایگاه استفاده میکند. این پایگاه در 25 کیلومتری دمام در منطقه شرقی عربستان واقع شده است و مرکز آموزشی نظامیان سعودی برای نبرد هوایی نیز در آن قرار دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

بهبودی نیا - به دلیل تداوم وضعیت بحرانی مصرف برق در مشهد و پیش بینی افزایش دمای هوا در هفته جاری، اجرای طرح سهمیه بندی و قطع برق مناطق مختلف در ساعاتی از روز در دستور کار قرار گرفت و در صورت نیاز اجرایی خواهد شد. سخنگوی شرکت توزیع نیروی برق مشهد با اعلام این خبر گفت: سعی ما بر این است که مشهد به هیچ عنوان با شرایط اضطراری روبه رو نشود و تمایلی به اعمال جداول قطع برق در مشهد نداریم، اما چنان چه مدیریت مصرف انجام نشود شرکت توزیع نیروی برق مشهد مجبور به قطع برق در برخی از ساعات روز خواهدشد. «علیرضا کاشی» در گفت و گو با خراسان رضوی تصریح کرد : جداول زمان بندی قطع برق آماده است و هر زمان که به نقطه حداکثری مصرف برسیم، قطعا مجبور به اعمال جدول قطع برق خواهیم بود.
پیش بینی گرمای 41 درجه در هفته جاری
کاشی ادامه داد: طبق اعلام هواشناسی در هفته جاری هوا گرم تر خواهد شد و حداکثر دما به 41 درجه می رسد، به همین دلیل مشترکان باید بیش از گذشته در خصوص مصرف برق مدیریت های لازم را انجام دهند تا با قرار گرفتن در شرایط عادی مصرف برق، شرکت توزیع مجبور به اعمال جدول زمان بندی قطع برق نشود.
فقط 10 روز وضعیت عادی از ابتدای تابستان
کاشی به وضعیت مصرف برق در تابستان امسال اشاره کرد و گفت : از ابتدای تیر امسال میزان مصرف برق در مشهد، 15 روز در وضعیت قرمز و 17 روز در وضعیت زرد بود که نشان دهنده مصرف بالاست، در نقطه مقابل ما در مشهد فقط 10 روز وضعیت عادی داشتیم. وی ادامه داد : در سال گذشته بیشترین بار مصرفی برق در مشهد مربوط به تاریخ اول مرداد و به میزان 1538 مگا وات بوده اما امسال(تاکنون) بیشترین میزان مصرف در 30 تیر و با عدد 1639 مگاوات ثبت شد. کاشی خاطر نشان کرد : میانگین برق مصرفی طبق استاندارد وزارت نیرو و شرکت توانیر برای شهر مشهد 1500 مگاوات است اما امسال برق مصرفی در بسیاری از روزها بیش از این میزان بوده است.
کمک 40 میلیونی به کودکان کار با صرفه جویی برق توسط مردم مشهد
علیرضا کاشی به پویش صرفه جویی برق در مشهد و حمایت از کودکان کار هم اشاره کرد و گفت:این پویش برای اولین بار در کشور راه اندازی شد. در این پویش که طی سه روز متوالی انجام شد مردم مشهد 129 مگاوات ساعت به ارزش حدود 40 میلیون تومان صرفه جویی کردندکه مبلغ به دست آمده از این مدیریت در روزهای آینده با هماهنگی اداره کار و بهزیستی استان به سازمان های ذی ربط تحویل داده می شود تا در مسیر تعیین شده و به نفع کودکان کار هزینه شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.




ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

صحبت از اهمیت دقت در انتخاب همسر برای جوانان امروزی که هم اهل مطالعه هستند و هم از آخرین آمار طلاق مطلع، حوصلهبر و کلافه کننده است. در این بین اگر از هرکدام از ما درباره مراحل انتخاب همسر و ازدواج سوال کنند، به احتمال زیاد بتوانیم مراحلی را ذکر کنیم و این فرایند را توضیح دهیم اما به صورت معمول در مقام عمل، کار به آن آسانی بیان مراحل، پیش نرفته و مسائل ریز و درشت زیادی بر سر راه جوانان آماده ازدواج قرار میگیرد. در این بین از نحوه نشان دادن آمادگی برای ازدواج تا چگونگی آشنا شدن با همدیگر، از اینکه دیگران را تا چه حد در جریان ریز ازدواج خود بگذاریم تا اینکه آیا گذاشتن فاصله زیاد بین عقد و عروسی مناسب است یا خیر و ... محل سوال جوانان و خانوادههای آنهاست. در این پرونده تلاش کردهایم نکات مهم و کمتر پرداخته شده در این فرایند را برای شما خلاصه کنیم، به امید آنکه با آگاهی و آرامش بیشتری بتوانید نیمه مکمل خود را پیدا کنید و در روزهای خوشی و خوشبختی تان، از ما هم یاد کنید!
چند کلمه با خانوادهها
ازدواج کردن این روزها، تجربهای متفاوت با ازدواج در بیست، سی یا چهل سال قبل است. این تصور که چون ما این طور همسر انتخاب کرده و ازدواج کردهایم، فرزندان ما نیز باید همانطور پیش بروند، نه فقط اشتباه که به نوعی بازی کردن با آینده فرزندان خواهد بود. فرایند آغاز زندگی مشترک توسط زوجهای جوان به صورت معمول دارای سه مرحله است؛ پیش از خواستگاری، خواستگاری و آشنایی و در نهایت عقد تا عروسی.این روزها تعداد بیشتری از والدین این را پذیرفتهاند که نظر فرزندشان در زمان انتخاب همسر، اهمیت زیادی دارد و اوست که باید تصمیمگیرنهایی باشد اما متاسفانه در بخش خواستگاری و آشنایی، هنوز بسیاری میخواهند به همان روال قدیم کار را محدود در یکی، دو جلسه گفتوگوی رسمی پیش ببرند در حالی که دختر و پسر با نظارت خانوادهها باید چندجلسه گفت وگو داشته باشند تا به شناخت دقیق تری از هم برسند، اما مرحله بعدی زمان عقد تا عروسی است. وضعیت اقتصادی بد این روزها باعث شده تا امکان برگزاری مراسم عروسی و تهیه خانه مجزا در آیندهای نزدیک برای همه مقدور نباشد. در این بین برخی والدین با اصرار به تامین شدن تمام شرایط، عقد جوانان را به تاخیر میاندازند، غافل از اینکه این کار چه عوارضی دارد. هرچند گزینه در عقد ماندن برای زمانی طولانی، گزینه مطلوبی نیست اما در بسیاری از مواقع، میتواند با ایجاد آرامش و دادن انگیزه برای تلاش بیشتر، به جوانان کمک کند تا زودتر شرایط مناسب برای آغاز زندگی مشترک را ایجاد کنند. در عقد طولانی هم بهتر است خانواده تا حدامکان اجازه ملاقات بیشتر زوج را که حالا به هم محرم هستند، بدهند و ممانعتی برای دیدار فراهم نکنند.
احساس آمادگی
مشاوره
اعلام به نزدیکان
فاصله عقد و عروسی

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

غرق شدن دو جوان طی هفته گذشته در رودخانه های خراسان شمالی هر چند اتفاق جدیدی نیست اما این سوال را به وجود می آورد که چرا هر سال باید شاهد غرق شدن نوجوانان و جوانان این استان باشیم؟ اما مسئله دیگری که غرق شدگی های اخیر به ویژه نوجوان ۱۷ ساله جرگلانی دوباره در ذهن ها ایجاد کرد این است که چه دستگاهی متولی اقدامات پیشگیرانه در این خصوص یا اقدامات پس از آن است؟ خارج کردن جسد بی جان جوان ۱۷ ساله شش ساعت پس از غرق شدن آن هم توسط مردم موجب رنجش خانواده داغ دیده و مردم جرگلان شد. در این میان فرماندار راز و جرگلان، هلال احمر را مقصر تاخیر در یافتن پیکرجوان غرق شده دانست اما هلال احمر در پاسخ اعلام کرد که در این خصوص بر اساس قانون وظیفه ای ندارد اما درباره غرق شدن جوانی در چشمه گاهگل این هلال احمر بود که غواص اعزام و جسد را خارج کرد. در این باره، مدیر عامل جمعیت هلال احمر خراسان شمالی با بیان این که مطابق قانون، این نهاد وظیفه ای برای مدیریت و سامان دهی رودخانه ها و آب بندها ندارد، اظهارکرد: سامان دهی، حفاظت و بهره برداری از رودخانه ها بر عهده شرکت آب منطقه ای است البته ۱۴ دستگاه در کارگروه مدیریت بحران هستند که هلال احمر یکی از آن هاست. به گفته «محسن نجات»، این خلأ قانونی در استان های دیگر کشور نیز وجود دارد اما امسال مدیریت بحران استان البرز در این خصوص جلسه ای با حضور دستگاه های عضو کارگروه بحران تشکیل داد و با تعیین تکلیف برای دستگاه های متولی از جمله هلال احمر این مشکل را در استان البرز رفع کرد. مشروح این مطلب را در روزنامه خراسان شمالی یا در سایت www. khorasannews.com بخوانید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.



ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

سجادپور- با متلاشی شدن شبکه مخوف معروف به «گربه های وحشی» در مشهد راز یک فقره قتل و زورگیری های خشن توام با ضرب و جرح های هولناک فاش شد. به گزارش اختصاصی خراسان، پرونده «گربه های وحشی» از حدود 11 روز قبل زمانی در دستور کار پلیس آگاهی خراسان رضوی قرار گرفت که سه جوان موتورسوار با حرکت در جهت خلاف حرکت خودروها وارد خیابان امامیه 81 در منطقه قاسم آباد شدند. آنان که به دنبال طعمه ای برای زورگیری می گشتند با دیدن دو جوان 21 و 22 ساله که روی نیمکت پارک خطی نشسته بودند به سوی آن ها حرکت کردند.
جوان 22 ساله با مشاهده رفتارهای خطرناک موتورسواران، پا به فرار گذاشت اما دوست 21 ساله او که «امیراسدی» نام داشت به دام زورگیران خشن افتاد. سه جوان موتورسوار بی رحمانه قمه ای را بیرون کشیدند و به قصد گوشی قاپی به جوان 21 ساله حمله ور شدند. یکی از زورگیران با بی رحمی قمه را بالا برد و ضربه ای به شاهرگ گردن امیر وارد آورد و سپس با ضربه های پیاپی دیگر او را نقش بر زمین کرد اما امیر گوشی خود را به دزدان سنگدل نداد و آن ها با رها کردن طعمه زخمی خود از محل گریختند.
بنابر گزارش خراسان، جوان مجروح هنوز 30 قدم بیشتر به سمت منزلشان نرفته بود که بی رمق روی سنگفرش خیابان افتاد و دوست فراری اش به کمک او شتافت. اگرچه دقایقی بعد پیکر این جوان بی گناه توسط نیروهای اورژانس به بیمارستان طالقانی منتقل شد اما تلاش پزشکان برای نجات او از مرگ بی نتیجه ماند چرا که امیر بر اثر عوارض ناشی از ضربه قمه جان باخت.
با گزارش این حادثه تلخ به قاضی ویژه قتل عمد، بلافاصله قاضی کاظم میرزایی به همراه گروهی از کارآگاهان اداره جنایی پلیس آگاهی خراسان رضوی عازم بیمارستان شد و به تحقیق میدانی در این باره پرداخت.
بررسی های مقدماتی حاکی از آن بود که «زورگیران خشن» قبل از اقدام به جنایت، دو برادر را نیز در بولوار آزادی مشهد به قصد «گوشی قاپی» هدف اصابت ضربات قمه قرار داده اند. در حالی که تحقیقات گسترده ای با دستور قاضی شعبه 211 دادسرای عمومی و انقلاب مشهد برای شناسایی زورگیران موتورسوار آغاز شده بود، آنان بی رحمانه افراد دیگری را نیز طعمه ضربات هولناک خود کردند. این گونه بود که دادستان مرکز خراسان رضوی وارد عمل شد و دستور داد تا گروه ویژه تخصصی از کارآگاهان ورزیده پلیس آگاهی با هدایت و راهنمایی های قاضی کاظم میرزایی به ردیابی دزدان خشن بپردازند. گزارش خراسان حاکی است؛ به دنبال این دستور قضایی، بلافاصله جلسه تجزیه و تحلیل های اطلاعاتی تشکیل شد. گروه تخصصی از کارآگاهان اداره جنایی با همکاری شبانه روزی کارشناسان اداره اطلاعات جنایی وارد عمل شدند. در همین زمینه سردار محمد کاظم تقوی (فرمانده انتظامی خراسان رضوی) با نظارت مستقیم بر رصدهای اطلاعاتی و عملیاتی کارآگاهان، دستورات محرمانهای را نیز برای ریشه یابی باندهای زورگیری و شناسایی آن ها در ادامه عملیات دستگیری عاملان جنایت صادر کرد.
سردار تقوی که براساس تجربیات چندین ساله خود در سمت فرماندهی انتظامی مشهد به مناطق و محیط های آلوده وجرم خیز اشراف کامل اطلاعاتی داشت به راهنمایی گروه ویژه تخصصی پرداخت و از آنان خواست با کسب مجوزهای قضایی و همچنین پیگیری سریع دستورات دادستان مرکز خراسان رضوی، برای ریشه کن کردن باندهای زورگیری در مشهد به طور جدی و شبانه روزی وارد عملیات گسترده شوند. با دستور سردار تقوی، گروه هایی از کلانتری ها نیز به کمک گروه تخصصی آمدند و نقاط جرم خیز به قرق شبانه روزی پلیس درآمد چرا که تجربه میدان دار عرصه امنیت خراسان رضوی حکایت از آن داشت که باید عملیات گسترده ای برای دستگیری زورگیران خشن در مشهد آغاز شود و ادامه یابد تا زورگیری های هولناک ریشه کن شود و عاملان آن ها به پنجه قوی عدالت سپرده شوند. گزارش اختصاصی خراسان حاکی است، این گونه بود که حدود هشت روز عملیات اطلاعاتی کارآگاهان در کنار قاضی ویژه قتل عمد مشهد و با کسب مجوزهای قضایی به سرانجام رسید و تعدادی از زورگیران خشن با استفاده از شیوه های فنی و تخصصی کارآگاهان شناسایی شدند. لحظه عملیات فرا رسیده بود که کارآگاهان با دستور سردار محمد کاظم تقوی و در چند شاخه عملیاتی به تحقیق میدانی پرداختند. آنان علاوه بر چهره نگاری با کمک شهروندان، به شماره پلاک های ناقص از یک موتورسیکلت نیز دست یافتند که در صحنه وقوع جنایت مورد استفاده زورگیران قرار گرفته بود. بررسی های میدانی کارآگاهان که زیر نظر مستقیم قاضی میرزایی ادامه داشت، بیانگر آن بود که دزدان مذکور ابتدا طعمه های خود را با قمه، خنجر و چاقو هدف قرار می دهند و سپس گوشی آنان را به یغما می برند. به همین دلیل برخی از شهروندانی که طعمه زورگیران خشن قرار گرفته بودند به آنان لقب «گربه های وحشی» می دادند. بالاخره چهار شب قبل، عملیات دستگیری زورگیران در حالی آغاز شد که کارآگاهان اداره جنایی با پیگیری و بررسی های شبانه روزی موفق شدند شماره پلاک مالک موتورسیکلت را نیز به دست آورند اما آن ها در این عملیات اعضای چندین باند زورگیری را شناسایی کرده بودند که در قالب یک شبکه گسترده به فعالیت های مجرمانه خود ادامه می دادند.
این عملیات از سحرگاه چهار شب قبل زمانی آغاز شد که کارآگاهان ابتدا به سراغ جوانی به نام «محمد« (خریدار موتورسیکلت) رفتند و او را زیرنظر گرفتند. در ادامه عملیات تعقیب و مراقبت، تعداد دیگری از زورگیران و همدستان شبکه معروف به «گربه های وحشی» نیز شناسایی شدند. با دستگیری «محمد- خ» در بولوار دوم طبرسی عملیات شبانه روزی کارآگاهان در حالی با هدایت قاضی با تجربه دادسرای عمومی و انقلاب مشهد وارد مرحله جدیدی شد که سه شبانه روز کارآگاهان ویژه به همراه قاضی شعبه 211 دادسرای مشهد چشم بر هم نگذاشتند چرا که قرار بود همه عملیات دستگیری برای جلوگیری از فرار «گربه های وحشی» در ساعات اولیه بامداد صورت گیرد. این گونه بود که در یک عملیات هماهنگ و غافلگیرانه تعداد زیادی از زورگیران در تور کارآگاهان پلیس آگاهی خراسان رضوی گرفتار شدند و حدود 10 عضو شبکه «گربه های وحشی» نیز به دام افتادند اما هنوز «حسین الف» عامل جنایت «پارک خطی» فراری بود تا این که ظهر پنج شنبه گذشته او نیز در منزل دوست دخترش به چنگ کارآگاهان افتاد و این گونه پرونده شبکه «گربه های وحشی» در پلیس آگاهی گشوده شد.
بنابر گزارش اختصاصی خراسان، عملیات کارآگاهان در این جا پایان نیافت چرا که فرمانده با تجربه خراسان رضوی از کارآگاهان خواسته بود عملیات را برای شناسایی دیگر مجرمان خطرناک و مرتبط با این شبکه ادامه دهند.
به همین دلیل روز گذشته ده ها تن از شهروندان مشهدی با حضور در پلیس آگاهی خراسان رضوی ضمن قدردانی از سردار تقوی و دستگاه قضایی مشهد، به شناسایی اعضای این شبکه خطرناک زورگیری پرداختند و خواستار مجازات سریع عاملان زورگیری های خشن در ملأ عام شدند. بنابراین گزارش، طبق اظهارات برخی شاکیان، در میان دستگیرشدگان دو مالخر گوشی های سرقتی که تبعه خارجی هستند نیز دیده می شوند. در همین حال تعدادی از شهروندان که طعمه زورگیری های خشن شده بودند نیز از دستگاه قضایی و به ویژه قاضی صادقی (دادستان مرکز خراسان رضوی) برای برخوردهای جدی با باندهای جرایم خشن، تقدیر کردند و رسیدگی سریع به پرونده «گربه های وحشی» را نیز خواستار شدند.
شایان ذکر است، تحقیقات در این پرونده جنایی حساس با شناسایی دیگر عوامل زورگیری های هولناک در مشهد همچنان ادامه دارد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
.jpg)